Не възприемам протестиращите като врагове, отсече Орешарски

Те са част от нас, ние сме едно, изтъкна премиерът

    


Йотова: Единственото прегрешение на Атака е, че ходят на работа

/КРОСС/ „Признавам, че през последните седмици преминах през няколко състояния, ако някой ви каже, че в политиката няма емоция - той греши. Според мен идеен разрив няма, основната разлика между мен и Ивайло Калфин е, че аз дойдох в партията в най-трудния й момент, а онези, които предричаха краха на БСП не осъзнаваха, че тя съвсем скоро щеше да се превърне във феникс, който се изравя от пепелта", заяви Илияна Йотова в предаването „120 минути" по бТВ. „Оказва се, че ние - колегите на Калфин, последни разбрахме за намеренията му. Видяхме се в сряда, почти нищо не си казахме, но вече нямам алюзия за това какво ще се случи оттук нататък. Не си казахме нищо повече от това, което се тиражира в медиите. До предишната седмица заедно воювахме в Европейския парламент, а тази седмица вече всичко е различно", добави Йотова. Евродепутатът коментира и нападките на Калфин и Първанов за липса на диалог и прозрачност в социалистическата партия: „Прозрачност в БСП има. Нямам никакви притеснения да кажа всичко, което имам да казвам. Нямам никакви проблеми с това да казвам каквото мисля - това, че има цензура в партията не е вярно. Категорично отричам липсата на диалог. Няма и задкулисие в БСП". На въпрос дали БСП губи от близостта си с Атака Йотова категорично отрече да има близост на партията с тази на Волен Сидеров

Диков: Не съм купил джип на Петя, не взимам 18 000 лева месечно

Не съм купил джип на дъщеря си, не получавам и 18 000 лева на месец от Нова телевизия. Това каза в коментар в предаването си Сашо Диков и показа справка, че няма нищо общо с покупката на джипа. 

Всички тези тиражирани лъжливи информации се използват от Волен Сидеров, който с тях се стреми да дискредитира неудобни журналисти, твърди тв водещият. Не съм купил джип на дъщеря си, не получавам и 18 000 лева на месец от Нова телевизия. Това каза в коментар в предаването си Сашо Диков и показа справка, че няма нищо общо с покупката на джипа. Всички тези тиражирани лъжливи информации се използват от Волен Сидеров, който с тях се стреми да дискредитира неудобни журналисти, твърди тв водещият.

Б. Гуцанов: Държавата певеде 5 млн. лв. за Спортна зала

Депутатът от „Коалиция за България” Борислав Гуцанов съобщи в предаването „Позиция” на Радио Варна, че на общината вече е преведена сумата от 5 милиона лева за ремонта на Двореца на културата и спорта. Той допълни, че това се случва, въпреки че сградата е общинска собственост.

Третият финал на Станка да е златен!

„Третият финал да бъде златен“! Това пожела премиерът Пламен Орешарски на изключителната спортистка Станка Златева.

Бисер Миланов - Петното остава в ареста

Адвокатът му Велимир Атанасов заяви, че доказателствата по разследването не са категорични и че повечето от свидетелите не са казали, че са чули заплаха към Боряна Георгиева

Не пускат Петното от ареста

Бисер Миланов, по-известен като Петното, остава в ареста с решение на Софийския районен съд. Той е обвинен за закана за убийство, отправена към жена през юли по време на протестите в градинката пред Народната библиотека.

Йотова категорично отрича близост на БСП с Атака

„Признавам, че през последните седмици преминах през няколко състояния, ако някой ви каже, че в политиката няма емоция - той греши. Според мен идеен разрив няма, основната разлика между мен ...

Орешарски се обърна към Станка Златева: Третият финал да е златен

„Третият финал да бъде златен „Третият финал да бъде златен" - това пожела на изключителната спортистка Станка Златева министър-председателят Пламен Орешарски. Той се среща в Министерския съвет със състезателката по борба Станка Златева и със спортист номер 1 на България и трети на Балканите Иво Ангелов, съобщиха от правителствената информационна служба. В разговора участваш

Пиян, убил приятел при катастрофа с влак отива за 3 г. и 4 м. в затвор

Само три години и четири месеца в затворническо общежитие от открит тип ще лежи 25-годишният Стефан К., който уби приятеля си при зверска катастрофа с влак, съобщи "Флафман".













































































Само три години и четири месеца в затворническо общежитие от открит тип ще лежи 25-годишният Стефан К., който уби приятеля си при зверска катастрофа с влак, съобщи "Флафман".

Най-добрият и най-скъпият удариха най-слабия

Роналдо и Бейл се разписаха при победата на Реал Мадид с 5:0 срещу последния Бетис

    


Диков: Не съм купил джип на дъщеря си и не получавам 18 000 лв. на месец

Не съм купил джип на дъщеря си, не получавам и 18 000 лева на месец от Нова телевизия. Това каза в коментар в предаването си Сашо Диков и показа справка, че няма нищо общо с покупката на джипа. 

Всички тези тиражирани лъжливи информации се използват от Волен Сидеров, който с тях се стреми да дискредитира неудобни журналисти, твърди тв водещият. Не съм купил джип на дъщеря си, не получавам и 18 000 лева на месец от Нова телевизия. Това каза в коментар в предаването си Сашо Диков и показа справка, че няма нищо общо с покупката на джипа. Всички тези тиражирани лъжливи информации се използват от Волен Сидеров, който с тях се стреми да дискредитира неудобни журналисти, твърди тв водещият.

3 г. и 4 м. затвор за пиян без книжка, убил приятел при катастрофа с влак

Само три години и четири месеца в затворническо общежитие от открит тип ще лежи 25-годишният Стефан К., който уби приятеля си при зверска катастрофа с влак, съобщи Само три години и четири месеца в затворническо общежитие от открит тип ще лежи 25-годишният Стефан К., който уби приятеля си при зверска катастрофа с влак, съобщи "Флафман".

Възможно е сътрудничество между АБВ и ГЕРБ по ключови приоритети

АБВ и ГЕРБ могат да си сътрудничат по ключови приоритети за страната. Това заяви в „Седмицата” на Дарик социологът Андрей Бунджулов, бивш секретар на президента Георги Първанов. „Възможно е по стратегически приоритети. Условието, за да се постигне съгласие по няколко стратегически приоритети, е острата полемика по моделите на икономиката и на социалната политика.

Опит за контрабанда през Армения на близо тон хероин

Общо 927 кг хероин иззеха арменските митничари при опит незаконно да се прехвърлят наркотици от Иран в Грузия, съобщава Газета.Ру, като се позовава на службата за национална сигурност на републиката.

Камион скъса тролейни жици в София

Движението по линиите 1 и 4 бе променено, на места - изцяло преустановено.

Ани Салич ще се появи на екран през март

Шефът на Нова ТВ Щосел издава, че в момента Салич и екип на телевизията работят върху ново предаване, което тя ще води

Челси продаде Де Брюйн на Волфсбург

Белгиецът подписа договор за 5 години и половина с "Вълците"

    


Джийсън: Не съм обратен, винаги съм харесвал жени

Полемика за сексуалната ориентация на Джийсън Брад Луис се развихри в телевизионно предаване.

Най-красивата улица в света е наистина магическа (СНИМКИ)

Наричат улицата Rua Goncalo de Carvalho „най-красивата улица в света“. И когато разгледате снимките в публикуваната галерия, ще разберете защо. ...

Опасност от наводнения има в близо 200 района на Великобритания


Опасност от наводнения заради проливните дъждове беше обявена в около 200 района на Великобритания тази събота, съобщава ИТАР-ТАСС като се позовава на Агенцията по охрана на околната среда на Кралството.

Пороите продължават вече няколко дни над по-голямата част от територията на страната. От началото на месеца на територията на Острова се установи необичайно топло и влажно време. Средната температура не слиза под 6-8 градуса по Целзий. В страната паднаха рекордни валежи. Наводнени...

Нелегалното осиновяване на 10-дневно бебе в Гърция е предотвратено

Нелегално осиновяване на 10-дневно бебе срещу сумата от 5000 евро предотврати полицейска операция, съобщават от полицията на град Лариса, Гърция за АФП.

Припомняме, че петима българи и двама гърци са били арестувани в рамките на мащабна операция на гръцката полиция за разбиването на престъпна мрежа за трафик на бебета.

По данни на местните Нелегално осиновяване на 10-дневно бебе срещу сумата от 5000 евро предотврати полицейска операция, съобщават от полицията на град Лариса, Гърция за АФП. Припомняме, че петима българи и двама гърци са били арестувани в рамките на мащабна операция на гръцката полиция за разбиването на престъпна мрежа за трафик на бебета. По данни на местните

Откриха мъртва министерска съпруга в Индия

Сунанда Пушкар, 52-годишната съпруга на индийския министър на човешките ресурси Шаши Тхарур, бе намерена мъртва в хотелска стая в столицата Делхи, съобщи Би Би Си. Повечето от коментарите за двойка...

Гришо: Всеки ден давам 100 процента от себе си

"В тренировките с Роджър всеки ден давам 100 процента от себе си. Когато свикнеш с такъв режим, всичко се получава след това", коментира Григор Димитров, след като за първи път в кариерат...

Катастрофа! Делфини пак се самоубиват масово!

Десетки делфини излязоха на брега в Нова Зеландия и така извършиха поредното колективно самоуйство.

Един район без ток утре във варненска област

От Енерго про съобщават, че поради ремонт и реконструкция на съоръженията за доставка на електроенергия, утре - 19 януари - неделя, без ток ще бъдегр. Игнатиево – фирми ЗКПУ "Тракия 94", "Булавто", "Иглика 83", "Ер Инвест БГ".

Няма пострадали български воени при атентат в Кабул

При извършения на 17 януари вечерта терористичен атентат в Кабул, Афганистан не са пострадали български военнослужещи, съобщиха от пресцентъра на Министерство на отбраната. Генералният секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен осъди терористичния атентат в Кабул и изрази дълбоките си съболезнования на семействата на загиналите, предават световните... При извършения на 17 януари вечерта терористичен атентат в Кабул, Афганистан не са пострадали български военнослужещи, съобщиха от пресцентъра на Министерство на отбраната. Генералният секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен осъди терористичния атентат в Кабул и изрази дълбоките си съболезнования на семействата на загиналите, предават световните...

Откриха мъртва в хотелска стая съпругата на индийски министър

52-годишната съпруга на индийския министър на човешките ресурси Шаши Тарур бе намерена мъртва в хотелска стая в столицата Делхи, съобщи БиБиСи.

Тролейбусна мрежа в столицата бе скъсана от камион

Тежкотоварен камион скъса контактно-кабелната мрежа на тролейбусите по линия едно и четири в столицата, съобщиха от пресцентъра на Столична община. Временно бе променен маршрутът на линиите.

Тролей 1 е завивал по бул. „Владимир Вазов" и ул. „Бесарабия" в посока кв. „Левски", когато се е случила аварията. 

По-късно стана ясно, че движението по Тежкотоварен камион скъса контактно-кабелната мрежа на тролейбусите по линия едно и четири в столицата, съобщиха от пресцентъра на Столична община. Временно бе променен маршрутът на линиите. Тролей 1 е завивал по бул. „Владимир Вазов" и ул. „Бесарабия" в посока кв. „Левски", когато се е случила аварията. По-късно стана ясно, че движението по

Не са пострадали български военнослужещи при атентат в Кабул

При извършения на 17 януари вечерта терористичен атентат в Кабул, Афганистан не са пострадали български военнослужещи, съобщиха от пресцентъра на Министерство на отбраната. Генералният секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен осъди терористичния атентат в Кабул и изрази дълбоките си съболезнования на семействата на загиналите, предават световните... При извършения на 17 януари вечерта терористичен атентат в Кабул, Афганистан не са пострадали български военнослужещи, съобщиха от пресцентъра на Министерство на отбраната. Генералният секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен осъди терористичния атентат в Кабул и изрази дълбоките си съболезнования на семействата на загиналите, предават световните...

На първата си конференция "Синьо единство" замечта за нова силна дясна партия


Целта на "Синьо единство" трябва да е до края на следващата година, съвместно с други партии, граждански сдружения и симпатизанти да направи нова силна дясна партия, това призова на първата национална конференция на организацията  Костадин Шанков, координатор на "Синьо единство" от "СЕ"-Пловдив. Лидерът на партията, Христо Панчугов, който днес беше преизбран на поста, обяви, че само обединена десница може да бъде гарант за демокрацията в България.

Според него само по пътя на...

Няма да отида на разпит в ДАНС, обяви Борисов

Щели да ме разпитват за това, че ме подслушват

Родният Перник показа червен картон на Георги Първанов, който унизен напусна конференцията на БСП в града

Общинската конференция на БСП - Перник показа червен картон на експрезидента Георги Първанов, предаде репортер на ZaPernik.com.

На провелата се общинска конференция на БСП в град Перник, в зала "Панорама" най - много номинации за евродепутат събра Сергей Станишев. Делегатите на пернишкото БСП показаха, че не са съгласни с проекта на Георги Първанов - АБВ и му казаха в очите, че няма да бъде подкрепен на втора листа за предстоящите евроизбори.

Продължава

Има опасност да бъдат изключвани ТЕЛК-ове

Не се изключва възможността да бъдат изключвани ТЕЛК - ове в страната, алармират лекари. Според медиците причината е в ниското заплащане и липсата,...

Има опасност да бъдат закривани ТЕЛК-ове

Не се изключва възможността да бъдат закривани ТЕЛК -ове в страната, алармират лекари. Според медиците причината е в ниското заплащане и липсата на...

Haima показа кросоувъра S5

/КРОСС/ Китайската компания Haima публикува първи официални фотографии на новия кросоувър S5, публичният дебют на който ще се състои през април на Автосалон Пекин 2014, пише autoclub. Под капака на всъдехода със задвижване на предната ос е разположен турбиран 1,5-литров 4-цилиндров двигател с мощност 150 к.с. и 210 Нм въртящ момент. Агрегатът работи в комплект с 5-степенна механична скоростна кутия или вариатор. 1,5-литров двигател без турбо ще бъде достъпен към края на 2014 година. Очаква се още версия на кросоувъра със 180 турбо коня и обем 1,8 литра. Китайският бранд не възнамерява да произвежда вариант с двойно задвижване за Haima S5. Цената на Haima S5 варира в доларовата равностойност на местния юан - от $15 700 до $21 500.  

Лондон е най-посещаваният град в света през 2013 г.

Британската столица е била посетена от 16 млн. туристи през миналата година

    


Орешарски: Третият финал на Станка да е златен

/КРОСС/ „Третият финал да бъде златен" пожела министър-председателят Пламен Орешарски на изключителната спортистка Станка Златева. Премиерът се среща днес в Министерския съвет със състезателката по борба и със спортист номер 1 на България и трети на Балканите Иво Ангелов. В разговора участваше и министърът на младежта и спорта Мариана Георгиева. Г-н Орешарски сподели колко се радва на успехите на двамата български спортисти и им пожела нови победи. Министър-председателят се поинтересува как върви подготовката им и с какво би могъл да им бъде полезен. Иво Ангелов обърна внимание на лошото състояние, в което се намира малката зала в Перник, където се тренира борба, бокс и вдигане на тежести. Премиерът Орешарски и министър Георгиева обещаха да обсъдят какви са възможностите да се помогне за залата. Министър-председателят напомни, че тази година се предвижда рехабилитация на спортната зала във Варна, така че да бъде подготвена за европейското първенство по волейбол за мъже през 2015г. Същевременно пред завършване са многофункционалните спортни зали в Русе и Пловдив. Станка Златева благодари за подкрепата на Министерството на младежта и спорта за осигурените средства за предолимпийската й подготовка за олимпиадата в Рио де Жанейро през 2016г. Станка Златева започва да се готви от понеделник в Баку под ръководството на наставника й Симеон Щерев. „Важно е да сме живи и здрави, другото само ще дойде", каза тя.  

Кабинетът твърде много избързва с решенията за „Южен поток“

Непрозрачните практики няма как да останат незабелязани от ЕК, твърди заместник-председателят на Комисията по външни работи на ЕП Андрей Ковачев

    


С половин уста Обама обеща реформи в службите и да не подслушва съюзниците

Президентът на САЩ Барак Обама направи уклончиво и половинчато изказване относно евентуални реформи в шпионските служби, след като от повече от половин година е подложен силен обществен и международен натиск да ограничи практиката на масово подслушване и следене в интернет, която беше разкрита от бившия служител НА ЦРУ Едуард Сноудън.

Камион скъса тролейбусна мрежа в столицата

Тежкотоварен камион скъса контактно-кабелната мрежа на тролейбусите по линия едно и четири в столицата, съобщиха от пресцентъра на Столична община. Временно бе променен маршрутът на линиите.

Тролей 1 е завивал по бул. „Владимир Вазов Тежкотоварен камион скъса контактно-кабелната мрежа на тролейбусите по линия едно и четири в столицата, съобщиха от пресцентъра на Столична община. Временно бе променен маршрутът на линиите. Тролей 1 е завивал по бул. „Владимир Вазов" и ул. „Бесарабия" в посока кв. „Левски", когато се е случила аварията. По-късно стана ясно, че движението по

Италианците пазят 200 млн. електроуреда, които не ползват

Най-често залежават климатици, сушилни и фритюрници

    


Вигенин разговаря с министъра по европейските въпроси на Франция

/КРОСС/ Министърът на външните работи Кристиан Вигенин прие в МВнР министъра по европейските въпроси на Франция Тиери Репантен, който е на посещение в България във връзка с отбелязването на 25-та годишнина от известната закуска на президента Франсоа Митеран с български интелектуалци, както и по повод официалното откриване на новата сграда на Френския институт в София. По време на разговора министър Вигенин отбеляза, че България придава изключително значение на установяването на пряк, тесен и постоянен контакт и взаимодействие с Франция като наш стратегически партньор. Обсъдени бяха редица въпроси на двустранното сътрудничество, в това число активизиране на двустранния диалог между министерствата на външните работи, както и перспективите за засилване на търговско-икономическия стокообмен и обема на френските инвестиции у нас. Двамата министри направиха преглед на актуални въпроси от дневния ред на ЕС. Особен акцент беше поставен върху подготовката на българското председателство на ЕС през 2018 г. и сътрудничество с Франция по този въпрос. В разговора бяха разменени мнения и по актуални международни теми. По време на посещението си в България френският министър по европейските въпроси ще бъде приет още от президента Росен Плевнелиев, министър-председателя доц. Пламен Орешарски и министъра на културата д-р Петър Стоянович.

Откъс от "Островът на маските"


В рубрика "Четиво" на "Дневник" ви представяме откъс от "Островът на маските", излизащата на 20 януари четвърта част от детската фентъзи поредица с историите на тайнствения автор Юлисес Мур за деца, които пътешестват във времето. Този път приключенията им ще ги заведат до Венеция през XIX век. Книгата се издава от "Егмонт", а преводът от италиански е дело на Весела Цалова.

Откъсът е от първата глава в него - "Рицари на тавана".

Фарът на Килмор Коув светна внезапно с глух...

Първанов: Да ме изключи този, направил повече от мен за БСП

/КРОСС/ Да бъде замразен проектът АБВ до евроизборите - за това настояха на общинска конференция социалистите в Перник. Областният лидер Ненко Темелков помоли Георги Първанов, който е гост на форума, да "върне пушката на стената". Те настояха дебатите, инициирани от АБВ, да бъдат проведени след евровота на конгреси и форуми на партията, съобщи bTV. "Нека ме изключи от партията този, който е направил повече от мен за левицата", заяви на свой ред пред журналисти Георги Първанов. Според него избори не се печелят с дисциплина, а с идеи от силни лидери, които не разчитат на услужливото тълкуване на устава. "Печелят избори онези, които могат да запазят доверието на хората", коментира той. "Стартирането на АБВ създава шанс на хора, които са качествени, за идеи, които си струват, и това притеснява всички", заяви Първанов. "Ще представим своя визия за енергийната политика, като нашите послания ще бъдат адресирани към всички институции и партии с идеята да се постигне диалог, целящ съгласие по основните приоритети на държавата", отбеляза той. Той определи като погрешна тезата, че съдбата на правителството зависи от евровота. "Тя зависи от това доколко кабинетът се справя с проблемите на управлението", подчерта Първанов. Снимка: Булфото, всички права запазени   

Ирански дипломат убит в Йемен

Докато излизал от резиденцията на посланика

Момче на 15 е починалото от сърце на спортна площадка

15-годишното момченце от Вършец е издъхнало от остра сърдечна недостатъчност. Това показват данните от аутопсията, цитирани от в. "Конкурент".

Б.К. бил в 8 клас на оздравителното училище в курортния град. Семейството се борило за здравето на детето от години.

Вчера по време на голямото междучасие преподавателят по физическо Иван Пеев завел де 15-годишното момченце от Вършец е издъхнало от остра сърдечна недостатъчност. Това показват данните от аутопсията, цитирани от в. "Конкурент". Б.К. бил в 8 клас на оздравителното училище в курортния град. Семейството се борило за здравето на детето от години. Вчера по време на голямото междучасие преподавателят по физическо Иван Пеев завел де

Бисер Миланов-Петното остава в ареста

Бисер Миланов – Петното остава в ареста. Това реши състав на Софийският районен съд.   Известният с провокативните си акции Миланов стана обвиняем само два дни, след като на 15 януари главният прокурор Сотир Цацаров разпореди да бъдат прегледани всички преписки и досъдебни производства, по които "протича" името на русенеца.   Миланов беше показно арестуван от барети заедно с десетина свои сподвижници, сред които и дясната му ръка Йордан Бонев. Те бяха закопчани от служители на специализирания отряд за задържане към СДВР – "Кобра" пред парламента в първия работен ден на депутатите за тази година.   Повод за ареста му стана репортаж на бТВ, в който Миланов бе заснет как бута репортерка, дърпа й микрофона и накрая отнема от оператора й часовник, защото подозира, че в него е скрита записваща техника. Прокуратурата образува дело за хулиганство по този случай. Петното е обвиняем и за насаждане на расова омраза.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване