Сняг затрупа Сочи, организаторите в трескава подготовка

Първата група родни олимпийци пътува в неделя за Олимпиадата

    


Грип взе над 270 жертви в Мексико

Само за седмица броят на заразените нарасна с 1100 души

Кметът на Берковица сменя Фидосова като шеф на ГЕРБ-Монтана

Кметът на Берковица Димитранка Каменова става областен координатор на ГЕРБ - Монтана. Това заяви председателят на ГЕРБ Бойко Борисов в Монтана след среща с областната структура на партията в града, съобщи Фокус. 

Бившият областен управител на Монтана Ивайло Петров става административен секретар на ГЕРБ - Монтана. Нина Петкова ще изпълнява длъжно Кметът на Берковица Димитранка Каменова става областен координатор на ГЕРБ - Монтана. Това заяви председателят на ГЕРБ Бойко Борисов в Монтана след среща с областната структура на партията в града, съобщи Фокус. Бившият областен управител на Монтана Ивайло Петров става административен секретар на ГЕРБ - Монтана. Нина Петкова ще изпълнява длъжно

Екокоалиция: Решенията по казуса "Странджа" са имитативни, не спасяват парка


Решенията на парламента и правителството по казуса "Странджа" са имитативни и няма да спасят природния парк от застрояване, нито ще предпазят България от наказателни процедури на Европейската комисия. Тази позиция изразяват от коалиция "За да остане природа в България" след като парламентът излуша трима министри в тази връзка в петък.

В съобщение до медиите природозащитните организации заявяват, че ще изчакат до вторник (4 февруари) дали Министерски съвет, Народното събрание и...

Мъртвите пак живнаха

Убийствено успешният зомби сериал “Живите мъртви” отново ще броди из българския ефир след кратка пауза. Втората част от четвъртия сезон на наситената с качествено насилие поредица започва на 11 февруари по “Фокс”, тридесет минути преди полунощ. 
Първата част от сезон №4 завърши с мащабна война и множество жертви. Кървавият хаос принуди групата в Убийствено успешният зомби сериал “Живите мъртви” отново ще броди из българския ефир след кратка пауза. Втората част от четвъртия сезон на наситената с качествено насилие поредица започва на 11 февруари по “Фокс”, тридесет минути преди полунощ. Първата част от сезон №4 завърши с мащабна война и множество жертви. Кървавият хаос принуди групата в

Добри новини за биткойна в последния ден на януари

Китай иска биткойн платформите да се регистрират, за да се признае размяната като отделна бизнес категория и като законна

    


Икономиката на Русия е нараснала с 1,3% през 2013 г.

Това е най-слабият икономически растеж от 2008 г.

    


Помощ, изгубих детето в тълпата!

Ако се случи, не се паникьосвайте

    


Инфлацията в еврозоната падна до 0,7%

/КРОСС/ Инфлацията в еврозоната се понижи до 0,7% през януари в сравнение с 0.8% през декември миналата година. Това сочат данните на европейската статистическа служба „Евростат". Тази цифра е по-ниска от целевия показател на инфлацията, определен от Европейската централна банка на ниво 2%. Това може да доведе до опасения от дефлация е евроблока.Според Евростат спадът на инфлацията се дължи главно на спад в цените на енергоносителите. В същото време нивото на безработица в еврозоната не се е променило и през декември отново е 12%.

Варна: Кой крал - крал, всичко е точно

"Това е невъзможно!" Така реагира бившият варненски кмет Кирил Йорданов на новината, че Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ) е констатирала десетки нарушения при одита на общината за периода 2009-2012 г. Изводът е, че под ръководството на Йорданов са похарчени внушителните 64 млн. лева, без да бъдат обявявани задължителните процедури по "Това е невъзможно!" Така реагира бившият варненски кмет Кирил Йорданов на новината, че Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ) е констатирала десетки нарушения при одита на общината за периода 2009-2012 г. Изводът е, че под ръководството на Йорданов са похарчени внушителните 64 млн. лева, без да бъдат обявявани задължителните процедури по

Орешарски „за” референдум, но при прецизиране на въпросите

Подкрепа за провеждане референдум за промяна на изборните правила в деня на евровота, заяви премиерът Пламен Орешарски. Той обаче изтъкна едно условие - да се прецизират въпросите. По думите му допитването до народа по тази тема е допустима, "ако се конкретизират въпросите, за да не заблуждаваме гражданите".

Пращаме писма с марка за Олимпиадата

Първата пощенска марка посветена на ЗОИ в Сочи е с номиналната стойност 1.40 лв., офсетно отпечатана с рамковидна перфорация върху бяла гумирана хартия с формат 25/50 мм в тираж 17 000 броя.

Четирима мъже биха полицаи в Кюстендил

Четирима мъже от кюстендилския квартал "Изток" влезли във физическа саморазправа със служители на РУП – Кюстендил, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Наши трупат милиони от лихви в швейцарски банки

34 българи са спечелили от лихвите по сметките си в швейцарски банки 2,3 млн. швейцарски франка. Това съобщи финансовият министър Петър Чобанов по време на петъчния парламентарен контрол.

Пламен Орешарски: Важно е бъдещият еврокомисар да получи добър ресор

/КРОСС/ Мисля, че Кристалина Георгиева се справя с ангажиментите си. За времето, в което мандатите ни съвпадат, имам добра комуникация с нея, заяви министър-председателят Пламен Орешарски пред журналисти в парламента. По-рано в пленарна зала премиерът акцентира върху профила на бъдещия еврокомисар от България. „Никога не бих направил компромис с професионални качества на кандидата. Той трябва да бъде фигура с авторитет не само в страната, а и сред нашите евроатлантически партньори, както и да бъде добре запознат с работата на европейските институции", каза премиерът. Според него е важно е нашият еврокомисар да получи добър ресор, което изисква компетентност, добра комуникативност и признание на неговите качества. Премиерът изтъкна възможностите на бъдещия еврокомисар да поддържа диалог с широки обществени и политически кръгове. „Нежелателно би било неговото затваряне в една политическа сила или политическо семейство в европейски план. Търсенето на консенсусна фигура е важно не само във вътрешнополитически, а и в европейски план. Ще направим всичко възможно да предложим убедителна кандидатура", каза министър-председателят. Попитан от медиите за предложението на президента за референдум, премиерът каза, че най-големият риск, който носи такава тема, са неопределените въпроси. „Хубаво би било да се конкретизират въпросите. Много е важно да не подведем гражданите", добави премиерът

Създават общинско предприятие “Туризъм и спорт”

С пълно мнозинство от 20 гласа Общински съвет Поморие реши да се създаде общинско предприятие „Туризъм и спорт”. Съветниците приеха и Правилник за устройството и дейността на предприятието. От краткия дебат по точката бе прието предложението да бъде назначен конкурс за избор на директор.
Новото общинско предприятие ще провежда политиката на Община Поморие в областта на туризма и спорта.
Според докладната записка на зам. кмета на общината Илия Джингов предприятието ще управлява и поддръжа туристическите информационни центрове и подпомага туристическото обслужване на гостите и гражданите на общината.

Прието бе предложението новата структура да управлява, стопанисва и събира приходи, такси, наеми, цени на услуги на всички спортни обекти, собственост на общината.

Ето каква дейност ще развива новото общинско предприятие:

1. Провежда политиката на Община Поморие в областта на туризма и спорта.

2. Участва в разработването на дългосрочна стратегия за развитието на туризма на територията на Община Поморие. Внася предложения за актуализиране на действащата стратегия, съобразно настъпили промени в законодателството или провежданата политика.

3. Участва със свои представители в Общинска експертна комисия по категоризиране на туристическите обекти /ОЕККТО/.

4. Участва в работата на Консултативния съвет по туризъм при Община Поморие и изпълнява решенията му, свързани с дейността на Предприятието.

5. Участва в изработването на Годишна програма за развитие на туризма на територията на Община Поморие, която се приема от Общинския съвет и участва в изпълнението й.

6. Разработва краткосрочни концепции и програми в съответствие с националната и общинска стратегия и съобразно местните туристически ресурси и потребности за развитие на туризма в Община Поморие.

7. Популяризиране на Община Поморие, като привлекателна туристическа дестинация у нас и в чужбина, чрез презентиране на туристическия продукт на Община Поморие.

8. Управление и поддръжка на туристическите информационни центрове и подпомагане туристическото обслужване на гостите и гражданите на Община Поморие.

9. Търговия със стоки, аксесоари и сувенири , продажба на туристически продукти и пакети, както и предоставяне на екскурзоводски и аниматорски услуги, управление на предоставените недвижими имоти, в това число и събиране на проходи от такси, наеми, цени на услуги и други свързани с ползването на същите, свързани с популяризирането на Община Поморие като туристическа дестинация. Управлява спортните имоти, собственост на Община Поморие, включително събира такси наеми, цени на услуги и други свързани с ползването на същите.

10. Участва в поддържане и опазване на природните и културно-исторически обекти на територията на Община Поморие .

11. Изработване и разпространение на рекламни и информационни материали.

12. Взаимодействие и сътрудничество с медии, поддържане, актуализиране и популяризиране на туристическия интернет сайт на Общинско предприятие „Туризъм”- гр.Поморие.

13. Участие в национални и международни изложения, панаири и прояви, свързани с туризма, взаимодействие и сътрудничество с браншови организации и други организации/институции ангажирани в сферата на туризма.

14. Организира туристически дейности, услуги, мероприятия,прояви, форуми, обучения, промосъбития и др.подобни, свързани с развитието на туризма в Община Поморие.

15. Организира извършването на маркетингови проучвания на националния и други перспективни пазари за общинския туристически продукт, както и проучвания в сферата на туристическата реклама.

16. Разработва и изпълнява програми и проекти в областта на туризма, финансирани от Европейския съюз, национални и международни организации.

Чобанов: За външния дълг следим пазарната ситуация

Фискалният резерв е с 200 млн. лв. над минималната граница от 4,5 млрд.лв. и е около 4,7 милиарда лева, обяви в НС министърът на финансите Петър Чобанов, предаде репортер на БГНЕС.

ОЗХО: Сирия трябва ускори химическото разоръжаване

Организацията за забрана на химическите оръжия (ОЗХО) призова Сирия да "забърза темповете" в транспортирането на запасите от химически оръжия, предаде БГНЕС. "Има очевидна нужда от з...

Mилан възражда кариерата на Таарабт

Офанзивният футболист на Фулъм Адел Таарабт ще играе в италианския гранд Милан под наем до края на сезона. Трансферът бе потвърден официално от двата клуба, а "росонерите" публикуваха снимка...

Брад и Анджелина в Южна Африка за нов филм

Брад Пит и Анджелина Джоли ще се преместят да живеят в Южна Африка тази година, където Брад ще започне снимките за новия си филм. Двойката, която има общо 6 деца, е наела къща в предградие на Йоханес...

Ще рухне ли Европа?

Европа може да рухне през 2014 година. Това е прогнозата на Бари Айхенгрийн, преподавател по икономика и политология в Калифорнийския университет в Бъркли. Фактът, че е бил съветник на генералния ди...

Борислав Гуцанов: В Странджа няма да се строи


"Природата в парк "Странджа" ще бъде запазена и това ще се случи с частично изменение на Общия устройствен план на Царево". Това каза днес в предаването "Тази сутрин" по bTV народният представител от Коалиция за България Борислав Гуцанов. Той е заместник-председател на постоянната парламентарна комисията по регионално развитие.

Според него промяната може да бъде поискана от кмета на Царево, или от министъра на регионалното развитие и благоустройството.

Гуцанов пое...

Украинската армия: Страната може да се разцепи

Това е първият случай, когато украинската армия коментира публично кризата в страната

Шакира и Риана заедно в леглото /видео/

/КРОСС/ Поп звездите Шакира и Риана заснеха провокативен клип. Видеото към парчето Can't Remember to Forget You вече е достъпно на канала на колумбийската изпълнителка в YouTube. В клипа двете красавици прекарват доста време заедно в леглото и танцуват в предизвикателни одежди. Въпреки че парчето е посветено на раздялата с мъж, нито един представител на силния пол не се появява в кадър. Режисьор на видеото е Джоузеф Кан, който по-рано е работил с Бритни Спиърс, Еминем, Maroon 5 и други известни изпълнители. Песента „Can't Remember to Forget You" е включена в новия студиен албум на Шакира „Shakira", който трябва да излезе на музикалния пазар на 25 март. video:http://www.youtube.com/watch?v=o3mP3mJDL2k

34-ма българи трупат пари в швейцарски банки

НАП има списък на лицата, които получават лихви оттам

    


Близо 1 млн. 230 хил. лева забавени заплати са изплатени във Варненско през миналата година

Забавени възнаграждения на работници и служители от Варненско за близо 1 млн. 230 хил. лева са били изплатени през 2013 - та след намесата на трудовите инспектори. Това заяви шефът на Областната трудова инспекция Иван Иванов при отчет на дейността за миналата година.

„Америка за България“ даде милиони на протестърите

Фондация "Америка за България" раздаде стотици хиляди левове на неправителствени организации и медии, които през последната половин година подкрепят протестите срещу правителството на Пламен Орешарски. Сайтът "Офнюз", който открито подкрепя протестиращите, получава 102 800 лв. от фондацията.

Първанов: Ако референдумът се провали, вносителят да си подаде оставката

Лидерът на АБВ Георги Първанов се включи „странично” в разговорите за референдум за изборите заедно с евровота, започнали след предложение на президента Росен Плевнелиев. Без да заявява пряко подкрепа или противопоставяне на идеята, той направи коментар на пропуските, които държавният глава е направил, преди да говори за национално допитване.

Eто кои са скритите таланти на Крисия (снимки + видео)

9-годишната Крисия, която стана по-известна като „детето чудо от „Шоуто на Слави“, има и други скрити таланти.
Майката на даровитото момиченце разказа, че освен да стане певица, Крисия мечтае да е танцьорка и художничка. В момента обаче пеенето е на път да преобърне живота ?.
"Изключително послушно дете е, дисциплинирано, 9-годишната Крисия, която стана по-известна като „детето чудо от „Шоуто на Слави“, има и други скрити таланти. Майката на даровитото момиченце разказа, че освен да стане певица, Крисия мечтае да е танцьорка и художничка. В момента обаче пеенето е на път да преобърне живота ?. "Изключително послушно дете е, дисциплинирано,

Кои са скритите таланти на Крисия (снимки + видео)

9-годишната Крисия, която стана по-известна като „детето чудо от „Шоуто на Слави“, има и други скрити таланти.
Майката на даровитото момиченце разказа, че освен да стане певица, Крисия мечтае да е танцьорка и художничка. В момента обаче пеенето е на път да преобърне живота й.
9-годишната Крисия, която стана по-известна като „детето чудо от „Шоуто на Слави“, има и други скрити таланти. Майката на даровитото момиченце разказа, че освен да стане певица, Крисия мечтае да е танцьорка и художничка. В момента обаче пеенето е на път да преобърне живота й. "Изключително послушно дете е, дисциплинирано,

Спешно да се приемат устройствените планове на Черноморието

Петиция за Странджа внесе днес при министъра на околната среда и водите председателят на Национална асоциация „Българско Черноморие“ Димитър Канариев. В нея се иска спешно да бъдат приети общите устройствени планове на Черноморските общини

БТПП може да напусне тристранката заради промени в НК

Работодателските организации се надяват на „здравия разум“ на депутатите относно предложението за криминализиране при неплащането на осигуровки

    


ГЕРБ избира „служебен” лидер за Монтанско

Монтана /КРОСС/ ГЕРБ избира нов лидер за регион Монтана. Активът на партията от областта вече се събира в комплекс „Огоста". Форумът ще започне след 13.30 и в него ще участва Бойко Борисов. Засега няма официална информация дали досегашния регионален председател на ГЕРБ Искра Фидосова ще участва в конференцията. Източници близки до ръководството на партията, допускат, че ще бъде определен временен лидер, който да се занимава с партийните дела тук до провеждането през февруари на Националната конференция на ГЕРБ. Очаква се на нея да бъдат направени промени в ръководството и да бъдат избрани трима заместник-председатели. В момента заместник на Борисов е единствено Цветан Цветанов, пише novinitem.com.

Бареков гостува в "Панорама" довечера

Лидерът на "България без цензура" Николай Бареков ще участва в предаването "Панорама" по БНТ от 21.00 часа. Той призна, че очаква в това институционално публицистично предаване да бъде надхвърлено нивото на останалите от сферата на тенденциозната журналистика.

Седем препоръки за по-добро здравеопазване

ИЗСЛЕДОВАТЕЛСКИЯТ център “Лаборатория за управление на рискове”, който се ръководи от експремиера и лидер на ДСБ Иван Костов, оповести доклад, посветен на Националната здравна стратегия 2014 – 2020 г.

Според експертите на Костов намаляването и застаряването на населението предполага намаляване на контингента от подлежащи на здравно обслужване ИЗСЛЕДОВАТЕЛСКИЯТ център “Лаборатория за управление на рискове”, който се ръководи от експремиера и лидер на ДСБ Иван Костов, оповести доклад, посветен на Националната здравна стратегия 2014 – 2020 г. Според експертите на Костов намаляването и застаряването на населението предполага намаляване на контингента от подлежащи на здравно обслужване

В 11 града е измерено наднормено запрашаване

Най-високи са в столичния квартал "Павлово"

    


Стойнев: "Южен поток" е важен за европейската икономика

"Сигурността на енергийните доставки остава ключов фактор за гарантиране ръста и конкурентоспособността на европейската икономика". Това каза министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев по време на втората министерска конференция „Приятели на индустрията", която се проведе в Рим, Италия.

КЗК поиска промяна в Закона за лечебните заведения

Проучвания на регулатора показаха, че текстове и разпоредби на закона необосновано ограничават болничните заведения

    

"Лекуват" хомосексуализма с електрошокове

Китайски клиники предлагат терапии за "коригиране на сексуалността"

    


АОБР: Приемането на закони без оценка на въздействието им продължава

/КРОСС/ „У нас липсва контрол на законодателството в областта на издаването на различни лицензи и разрешителни, които пряко засягат функционирането на бизнеса" - това коментира изпълнителният председател на БСК Божидар Данев на пресконференция, по време на която бяха представени приоритетите на национално представителните работодателски организации. За пример Данев посочи, че различните общински администрации в София определят различен размер на таксите за една и съща административна услуга, която обикновено драстично надхвърля разходопокривния размер. Божидар Данев посочи още, че въпреки всички обещания на поредица от правителствата, както и на настоящия президент на РБ, не се прави нито първоначална задължителна оценка на въздействието при приемане или промяна на нови регулации, нито задължителната по закон оценка на въздействието шест месеца след приемането на нормативния акт. „Президентът Росен Плевнелиев в предизборната си кампания обеща да налага вето на закони, които са приети от Народното събрание без оценка на въздействието, но до момента не изпълнява обещанието си", коментира изпълнителният председател на БСК. Сериозен проблем за бизнеса си остава определянето на таксата за битови отпадъци, която плаща бизнеса. „Само в България и Украйна не се следва европейската практика замърсителя да плаща и таксата за битови отпадъци е квазиимотен данък", допълни Данев

Росен Плевнелиев свиква КСНС

Президентът Росен Плевнелиев свиква заседание на Консултативния съвет за национална сигурност на 4 февруари (вторник) в 13.00 часа на "Дондуков"-2, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. 

Темата на КСНС е "Стратегическите приоритети на Република България в контекста на Споразумението за партньорство с Европейската комисия за периода Президентът Росен Плевнелиев свиква заседание на Консултативния съвет за национална сигурност на 4 февруари (вторник) в 13.00 часа на "Дондуков"-2, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. Темата на КСНС е "Стратегическите приоритети на Република България в контекста на Споразумението за партньорство с Европейската комисия за периода

Геновева Петрова за инициативата на Плевнелиев: Ще се спести ресурс

Защо сега?
Преди всичко начинът на гласуване е един от принципите на конституиране на управлението, по които хората би трябвало да се произнесат чрез референдум. Теза, около която през миналата година се бяха обединили повечето политически представители, е, че е най-подходящо общонародните допитвания да се провеждат заедно с избори, Защо сега? Преди всичко начинът на гласуване е един от принципите на конституиране на управлението, по които хората би трябвало да се произнесат чрез референдум. Теза, около която през миналата година се бяха обединили повечето политически представители, е, че е най-подходящо общонародните допитвания да се провеждат заедно с избори,

ГЕРБ информира ЕС-институции и партии за подслушването на опозиционни лидери

Политическа партия ГЕРБ изпрати писма до европейските институции, с които ги информира за поредния скандал с подслушване на лидери на опозицията в България.

Писмата са адресирани до председателя на Европейската комисия Жозе Барозо, председателя на Европейския парламент Мартин Шулц, председателя на Европейската народна партия Жозеф Дол, председат Политическа партия ГЕРБ изпрати писма до европейските институции, с които ги информира за поредния скандал с подслушване на лидери на опозицията в България. Писмата са адресирани до председателя на Европейската комисия Жозе Барозо, председателя на Европейския парламент Мартин Шулц, председателя на Европейската народна партия Жозеф Дол, председат

Скандалите вкъщи водят до затлъстяване

/КРОСС/ Американски учени доказаха, че скандалите между деца и родители водят до затлъстяване. За да стигнат до този извод, те са провели експеримент в което са се включили над 500 деца, тийнейджъри и родители. След просто изследване експертите са установили , че негативното отношение между родители и деца може да доведе до процес на затлъстяване при децата и подрастващите. В хода на проучването, в което са се включили малки деца, както и техните родители, е установено, че в семействата , където децата често спорят или се карат с родителите си, в бъдеще се сблъскват пред проблема със затлъстяването, който е един от най-тежките проблеми сред младите хора.Изследователите също така посочват, че затлъстяването е в много тясна връзка със стресовите ситуации и проблеми, които се дължат на скандали или спорове по конкретна тема. Въз основа на данните, получени от проучването, учените призовават младите хора да бъдат по-малко раздразнителни и да не се вглъбяват над малките битови спорове.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване