Какви биват сексуалните нарушения при мъжете и жените?

Когато сексуалният контакт не може да се изживее пълноценно

    


Спипаха апаши по следите им в снега

Пловдив /КРОСС/ Само за няколко часа служители от РУП-Раковски, следствието и Районната прокуратура установиха и задържаха двама мъже, ограбили възрастна жена в пловдивското село Шишманци. Това съобщи говорителят на прокуратурата Атанас Илиев. Крадците са били установени, след като полицаите проследили стъпките им в снега, оставени след обира. Днес делото бе внесено в Районен съд - Пловдив, където извършителите на грабежа - Сашо Рангелов, на 29 г., и Митко Андонов - на 19 г., са се признали за виновни. Двамата са осъдени на по две години условно с три години изпитателен срок.    

Папазов: Ще вложим близо 1 млрд. евро в железопътния транспорт

Опитваме се да развиваме железопътната инфраструктура не в противовес, а в синхрон с автомагистралите, заяви транспортният министър

    


Бизнесът притеснен, че работници ще го изнудват за осигуровки

Ако новият Наказателен кодекс криминализира неплащането на осигурителни вноски и отговорност носят само работодателите, бизнесът може да стане жертва на доноси от озлобени към своите шефове работници. Това обявиха лидерите на три от четирите работодателски организации - БСК, БТПП и АИКБ.
Отговорността трябва да е споделена между работник и Ако новият Наказателен кодекс криминализира неплащането на осигурителни вноски и отговорност носят само работодателите, бизнесът може да стане жертва на доноси от озлобени към своите шефове работници. Това обявиха лидерите на три от четирите работодателски организации - БСК, БТПП и АИКБ. Отговорността трябва да е споделена между работник и

КНСБ: Тристранката да се свика извънредно заради предложения на бизнеса

За извънредно заседание между работодатели, синдикати и правителство настояват от КНСБ. Поводът са предложения на работодателските организации за облекчаване на административната тежест на бизнеса. Тези идеи обаче реално касаят трудовото законодателство и са свързани с отнемане на права на работещите, смятат от КНСБ.

Играч иска без заплата в ЦСКА

Португалецът Нуно Енрике е предложил да играе без заплата в ЦСКА до края на сезона. Първото условие е защитникът да заслужи договор. Заради много голямо изоставане в подготовката бранителят ще влезе в игра чак на 12 февруари в контролата срещу "Академик" (Свищов).
Енрике показа добри технически и тактически качества в тренировките и затова засега Португалецът Нуно Енрике е предложил да играе без заплата в ЦСКА до края на сезона. Първото условие е защитникът да заслужи договор. Заради много голямо изоставане в подготовката бранителят ще влезе в игра чак на 12 февруари в контролата срещу "Академик" (Свищов). Енрике показа добри технически и тактически качества в тренировките и затова засега

Възможностите за сътрудничество обсъди Плевнелиев с баварския бизнес

Биоземеделието, хранителната индустрия и туризмът са сред секторите

До 10-и отварят прохода „Троян-Кърнаре”

/КРОСС/ Проходът "Троян-Кърнаре" ще бъде отворен до 10 февруари. Това съобщи шефът на Агенция "Пътна инфраструктура" инж. Стефан Чайков, който днес се срещна с кмета на Троян Донка Михайлова. Проходът беше затворен за движение в началото на тази седмица, след като обилният снеговалеж на Беклемето не можа да бъде почистен.Председателят на УС на АПИ се ангажира почистването да започне при първото по-устойчиво спиране на валежите и даде разпореждане на ръководителите на Областните пътни управления в Ловеч и Пловдив.По настояване на кмета на Троян ще бъде създадена работна група с представители на Министерство на регионалното развитие, Агенция „Пътна инфраструктура" и Община Троян за проектиране и изграждането на алтернативно трасе в Троян. Чрез него ще се избегне навлизането на товарни автомобили, преминаващи през Троянския проход в самия град. Първото заседание на групата е насрочено за 12 февруари в София.

Бившият кмет на Ню Йорк си намери работа в ООН

/КРОСС/ Бившият кмет на Ню Йорк Майкъл Блумбърг ще стане специален пратеник на ООН по въпросите с развитието на градската среда и изменението на климата. Това съобщи „Ройтерс", позовавайки се на свои източници. Генералният секретар на ООН Бан Ки-мун да обяви за назначаването му в петък, 31 януари.Милиардерът и филантроп Блумбърг бе кмет на Ню Йорк в продължение на 12 години. Той напусна поста си през декември 2013 г. По време на мандатите си той успя да съкрати изхвърлянето на парникови газове в атмосферата на града с 19%. До 2030 г. този показател ще трябва да бъде съкратен още с 11%.Бившият градоначалник поддържа теорията за глобалното затопляне и отдели на борбата с него голяма част от времето и средствата си. Той направи в целия Ню Йорк велосипедни алеи и поощри използването на хибридни автомобили.Очаква се, че през септември тази година Блумбърг да вземе участие в световната среща по въпросите за климатичните промени, организирана от ООН. Заедно с него ще бъдат и бившият норвежки премиер Йенс Столтенберг и бившият президент на Гана Джон Куфур, които също са представители на организацията по въпросите на климата.

Колеги, днес имаме история, политология и... Бионсе

Изучават певицата в американски университет

    


Древен надпис роди въпрос: Българин ли е Ахил?

Глинени плочки отпреди 16 века, открити на територията на македонския град Виница, може да се окажат едно от доказателствата за хипотезата на наш историк за българските корени на Ахил.

Връчват орден "Стара планина" на спортни легенди

Орден "Стара планина" ще получат легенди на спорта на 12 февруари. Според неофициална информация държавният глава Росен Плевнелиев ще връчи отличия на над 60 души, сред които са шест спортни личности.
Легендата на щангите Иван Абаджиев и проф. Константин Жалов ще получат "Стара планина" първа степен за заслугите им към спорта. Папата на щангите по Орден "Стара планина" ще получат легенди на спорта на 12 февруари. Според неофициална информация държавният глава Росен Плевнелиев ще връчи отличия на над 60 души, сред които са шест спортни личности. Легендата на щангите Иван Абаджиев и проф. Константин Жалов ще получат "Стара планина" първа степен за заслугите им към спорта. Папата на щангите по

Григор Димитров стана най-младият почетен гражданин на Хасково

Григор Димитров стана най-младият почетен гражданин на Хасково. На днешното си заседание Общинският съвет единодушно прие удостояването му със званието. "Григор Димитров е най-изявеният българ...

58 риболовни кораба излизат за калкан

Общо 58 риболовни кораба подадоха заявления в ИАРА- Варна, за да участват в усвояването на квотата за калкан през годината. Специална работна група разпределя индивидулните им дялове и след като излезе заповедта на изпълнителния директор на агенцията, всеки от тях може да получи своето разрешително за улов на калкан.

Явор Бахаров изправи къдриците

„Машала, братовчед", написа рапърът Бобо.

Крадат пароли от пощата на “Яху”

Извършена е хакерска атака срещу електронната поща на “Яху”, при която са откраднати потребителски имена и пароли, съобщи интернет гигантът вчера.
Възможно е да са засегнати милиони потребители, пише в. “Индипендънт”. От компанията обаче не уточниха колко са засегнатите акаунти и кога точно е осъществена атаката. Извършена е хакерска атака срещу електронната поща на “Яху”, при която са откраднати потребителски имена и пароли, съобщи интернет гигантът вчера. Възможно е да са засегнати милиони потребители, пише в. “Индипендънт”. От компанията обаче не уточниха колко са засегнатите акаунти и кога точно е осъществена атаката.

Искра Фидосова вече не е лидер на ГЕРБ в Монтана

Искра Фидосова вече не е лидер на ГЕРБ в област Монтана, съобщи Би Ти Ви. На нейно място е избрана Димитранта Каменова, която е кмет на Берковица. 

Фидосова се оттегли от Народното събрание и от висшето ръководство на ГЕРБ след скандала с тефтерчето на вече бившия шеф на комисията за установяване на конфликт на интереси Филип Златанов, записките в което предизвикаха съмнение, че е диктувала работата му. 

Лидерът Бойко Борисов днес предал на съпартийците в града си "да я...

Фелипе Маса и "Уилямс" затвориха първите тестове във F1


Фелипе Маса бе най-бърз в последния ден от първите предсезонни тестове във Формула 1, предаде пратеникът на списание ClubS1 Иван Тенчев.

Пилотът на "Уилямс" даде време 1:28,229 минути, изпреварвайки Фернандо Алонсо с "Ферари" (+0,916 сек.) и Даниел Жункандела с "Форс Индия" (+1,228 сек.).

Бразилецът заяви още след първия си ден зад волана на FW36, че се чувства добре и в екипа, и в автомобила.

Неволите на "Ред бул" продължиха и днес на пистата "Херес". Отборът...

Пожар горя в жилищен блок в "Толстой"

Пожар горя в жилищен блок в столичния квартал "Толстой", предаде репортер на БГНЕС.

Община Шумен се отърва от парното

Шумен /КРОСС/ Кметът на Община Шумен Красимир Костов и управителят на „Енергоснабдяване" ЕООД Димитър Димитров подписаха договора за приватизация на „Топлофикация - Шумен" ЕАД. В 10-дневен срок от днес новият собственик трябва да внесе остатъка от продажната цена, а в 45-дневен срок следва да представи банкова гаранция в размер на 200 000 лв. След изпълнението на тези задължения, ще бъде осъществено джиросването на акциите на дружеството.Според подписания договор, купувачът се задължава в срок до 3 години да инвестира 2,1 млн. лв. и да разкрие 45 работни места.

Майка на изчезнала ученичка: Откраднаха я за жена

Майка на изчезнала ученичка твърди, че дъщеря й е открадната от мъж, който е искал да я вземе като жена. Тя направила собствено издирване къде е 15-годишното момиче, което е в неизвестност от 10 януари. 

"Не се върна от училище в Полски Тръмбеш. Сигурна съм, че е отвлечена за женене, но аз не искам да я задомявам на тази възраст. Ходих в полиция Майка на изчезнала ученичка твърди, че дъщеря й е открадната от мъж, който е искал да я вземе като жена. Тя направила собствено издирване къде е 15-годишното момиче, което е в неизвестност от 10 януари. "Не се върна от училище в Полски Тръмбеш. Сигурна съм, че е отвлечена за женене, но аз не искам да я задомявам на тази възраст. Ходих в полиция

Видео: "Реал" представи мащабния проект за стадион "Сантяго Бернабеу"


Президентът на "Реал" (Мадрид) Флорентино Перес представи днес мащабния проект за модернизирането на стадион "Сантяго Бернабеу".

Реконструкцията на стадиона, която беше възложена на фирмите GMP Architekten и L35 Ribas, ще започне след края на сезона и ще бъде завършена през 2017 г.

Според испанските медии инвестицията ще бъде на стойност 400 млн. евро. Половината от тази сума трябва да дойде от продажба на правата за името на стадиона.

Засега единствено...

Берба прие условията на Монако

/КРОСС/ Нападателят на Фулъм Димитър Бербатов прие условията на Монако. Според няколко източника от Франция, българският нападтел е сигурно ново попълнение на 2-ия във френската Лига 1.В момента бившият играч на Манчестър Юнайтед преминава медицински прегледи и се очаква след това да подпише договора си.Монако и Фулъм са постигнали споразумение за заем с опция за закупуване, трансферът на Константинос Митроглу от Олимпиакос при лондончани потвърждава, че раздяла на Бербатов с Висшата лига ще бъде факт, съобщи bTV.

Рекорден отлив на средства от развиващите се пазари

От началото на месеца са били изтеглени 12,2 млрд. долара от фондове в акции и 4,6 млрд. долара от фондове в облигации

    


Американка сменя името си от Шелия на Секси

За всеки случай си е подготвила и резервен вариант – Спаркъл

    


Поморие, Шабла и Царево настояват за нови общи устройствени планове

Пет неправителствени организации и Общините Поморие, Шабла и Царево настояват пред министъра на околната среда и водите Искра Михайлова да се приемат...

Русия намали цената на газа за Гърция

/КРОСС/ „Газпром" и гръцките власти достигнаха принципно споразумение да се намали цената на синьото горивото за средиземноморската държава. То се съобщава от 1prime.ru., позовавайки се на неназован източник от "Газпром експорт".Официални подробности около споразумението не се уточняват. Агенцията съобщава, че договорът между двете страни е удължен с 10 години. Според „Ройтерс" гръцката газова компания DEPA иска 20-процентна отстъпка и възнамерявала да стигне до съда, ако „ Газпром" не се съгласи да намали цената.Гръцките медии съобщиха, че отстъпката за цената е била обсъдена от руския президент Владимир Путин и министър -председателят Андонис Самарас по време на среща на 28 януари.

Майка на изчезнала ученичка: Откраднаха я за жена

Майка на изчезнала ученичка твърди, че дъщеря й е открадната от мъж, който е искал да я вземе като жена. Тя направила собствено издирване къде е 15-годишното момиче, което е в неизвестност от 10 януари. 

Майка на изчезнала ученичка твърди, че дъщеря й е открадната от мъж, който е искал да я вземе като жена. Тя направила собствено издирване къде е 15-годишното момиче, което е в неизвестност от 10 януари. "Не се върна от училище в Полски Тръмбеш. Сигурна съм, че е отвлечена за женене, но аз не искам да я задомявам на тази възраст. Ходих в полиция

Местан: Първанов стана двата мандата президент с 500 000 гласа на ДПС

След като преди дни председателят на ДПС Лютви Местан за първи път загатна, че благодарение на Движението Георги Първанов стана президент и през двамата си мандата, сега той открито обяви този безспорен факт. В интервю за вестник „Преса” председателят на ДПС казва ясно, че половин милион гласа от Движението за права и свободи са донесли победата на Първанов на втория тур на изборите за държавен глава през 2001–а година.

Бюджетният дефицит за 2013 г. е 1.8%, отчете финансовото министерство


Бюджетният дефицит към края на 2013 г.  е 1.8% от прогнозния брутен вътрешен продукт при планирани 2%, съобщи Министерството на финансите.

Разликата между приходите и разходите в бюджета възлиза на 1.448 млрд. лв.  като дефицитът  по националния бюджет е 891.6 млн. лв. , по европейските средства -  556.8 млн. лв.

Фискалният резерв към 31.12.2013 г. е в размер на 4.7 млрд. лв.

Отчетените стойности за дефицита и държавния дълг са по-ниски от заложените в  закона...

Пациенти дават на съд министър и НЗОК

Българският пациентски форум и Националната пациентска организация дадоха на съд здравното министерство и здравната каса заради приета промяна само веднъж годишно, а не два пъти, да влизат нови лекарства в платения списък. Това съобщи пред “Труд” Иван Димитров, представителят на пациентите в НЗОК и председател на Български пациентски форум. Промяна Българският пациентски форум и Националната пациентска организация дадоха на съд здравното министерство и здравната каса заради приета промяна само веднъж годишно, а не два пъти, да влизат нови лекарства в платения списък. Това съобщи пред “Труд” Иван Димитров, представителят на пациентите в НЗОК и председател на Български пациентски форум. Промяна

Брюксел: България заслужава повече пари за бежанците

Тежестта от имигрантската вълна трябва да се разпредели поравно в Европа. Това заяви Франк Енгел, водач на делегацията на Европейския парламент,...

Брюксел: България заслужава повече пари за бежанците

Тежестта от имигрантската вълна трябва да се разпредели поравно в Европа. Това заяви Франк Енгел, водач на делегацията на Европейския парламент,...

П. Москов: Президентът сваля маските

Реформаторският блок винаги ще остане пречка ГЕРБ да се върнат отново на власт и да управляват, както го правиха последните четири години. Нашият блок ще се яви на едни бъдещи парламентарни избори със собствена програма и свое предложение за министър-председател.

Ще спират банките да вдигат лихви едностранно

Това предвиждат промени в Закона за потребителския кредит, които вече са внесени в парламента

Опитват да спрат банките да вдигат лихви едностранно

Това предвиждат промени в Закона за потребителския кредит, които вече са внесени в парламента

Локомотив Пловдив загуби от Динамо Киев

Българският "Локомотив Пловдив" загуби от "Динамо Киев" с 0:2 в поредната си престижна контрола от лагера в Марбея. Неофициален дебют за "черно-белите" направиха Ангел ...

Триумфът на Владимир Путин

Ако не успее обаче да накара Русия да заработи, режимът му ще рухне

    


Кадиев: Ръководството на БСП да обмисли сериозно предложението за референдума

София /КРОСС/ Депутатът от Коалиция за България Георги Кадиев посъветва ръководството на БСП сериозно да обмисли предложението на президента Росен Плевнелиев за референдум. "Референдумите са форма на допитване, която трябва да се поощрява", написа на профила си във Фейсбук Георги Кадиев. Той смята, че подобно допитване до хората вече няма как да бъде заобиколено."Едва ли вече можем да избягаме от референдум, ако искането на президента не мине, пише още Георги Кадиев. - ГЕРБ вероятно ще съберат подписите и ще създадат вълна, подобна на нашия референдум за Белене. Затова бих предложил на ръководството на БСП сериозно да обмисли ние да формулираме въпросите, отново свързани със задължителност на гласуване и електронно гласуване. И ние от БСП да съберем подписите. Аз съм противник на задължителното гласуване, но съм за това да чуем мнението на обществото чрез референдум".    

Мария Силвестър се премести в Би Ти Ви

Мария Силвестър - една от най-ексцентричните водещи, изненадващо напусна БНТ и премина в Би Ти Ви. Тази пролет именно тя ще бъде лицето на “България търси талант”.
Любопитното е, че от частната медия съобщиха новината малко преди Мария да се появи в ефира на държавната телевизия като водеща на първите музикални награди на BOX TV. В сайта на БНТ Мария Силвестър - една от най-ексцентричните водещи, изненадващо напусна БНТ и премина в Би Ти Ви. Тази пролет именно тя ще бъде лицето на “България търси талант”. Любопитното е, че от частната медия съобщиха новината малко преди Мария да се появи в ефира на държавната телевизия като водеща на първите музикални награди на BOX TV. В сайта на БНТ

Здравният министър не предлага лечение, а евтаназия

Не трябва да се пришпорват промените, категоричен е доц. Христо Бозов във връзка с намерението на здравния министър да закрива болници.

Внимание: Опасност от лавини в Троянския балкан

/КРОСС/ От планинската спасителна служба в Троян предупреждават за опасност от лавини. В района на хижите в Троянския балкан снежната покривка е между 40 и 50 см. Туристическите маршрутите са маркирани и обработени. Хижите са достъпни. На Беклемето работят две ски писти, като третата, която е най-голяма, се обработва и ще бъде отворена утре.От Планинската спасителна служба съобщиха, че до момента няма инциденти с туристи, но съветват предприемащите излети в планината да тръгват от рано, да са с подходяща екипировка, да носят със себе си топли напитки и резервни дрехи, съобщи БНР.    

Варненец спечели кола от първия тираж на „Втори тото шанс” за 2014 година

Във Варна вече ще карат луксозен автомобил Volvo S60, спечелен в играта "Втори ТОТО шанс" на БСТ, след като късметлията Румен Палечев спечели голямата награда в специалния първи тираж за 2014 година на играта. На специално събитие в морската столица г-жа Светлана Георгиева, и.

Направлението "Психология" в Алма матер води убедително по рейтинг пред конкурентите си


Рейтингът на направлението "Психология" в Софийския университет води убедително пред останалите висши учебни заведения, които обучават студенти в същата специалност. Докато оценката на специалността в Алма матер е 71 от 100 точки, то следващите в тройката - Нов български университет и Великотърновският университет "Св. св. Кирил и Методий", са събрали съответно 56 и 51 точки.

Това показват новите данни от рейтинговата система на университетите, които бяха представени днес на...

Гуцанов: Нямам притеснения, че БСП ще е първа политическа сила на изборите

София /КРОСС/ Нямам притеснения относно това, че БСП ще е първа политическа сила. Това каза пред TV7 депутатът от "Коалиция за България" Борислав Гуцанов, коментирайки паралелната листа на движението АБВ на президента Георги Първанов."Държавата трябва да се яви по-силна за икономическите предизвикателства, които стоят пред нея, но не виждам действията на АБВ да са в тази насока. Категорично АБВ действа в полза на ГЕРБ", каза депутатът от левицата.Гуцанов призова да се изчака утрешния пленум и да се види какви ще са резултатите. Очакванията са Георги Първанов и Румен Петков да бъдат изключени от партията. "Аз винаги съм се надявал на диалог. Но някои хора преминаха рубикона и зарът за тях е хвърлен. Дано не съм прав, защото за развитието на държавата, не толкова на БСП, е необходимо стабилизиране на това правителство и на тази икономика, която малко по малко започва да върви напред", каза още Борислав Гуцанов.Той коментира и увеличението на заплатите на депутатите. "Според мен повишението не беше необходимо и затова предложението не влезе на обсъждане в зала. Стана автоматично. Добре, че не се намери някой да каже дайте да си увеличим заплатите. Не мога да кажа защо не беше отхвърлено", обясни Борислав Гуцанов.

Светльо Витков след кастинга си за евродепутати: Чувствам се онлайн президент

Лидерът на "Глас народен" Светослав Витков разкри в предаването „Лице в лице" по bTV как са преминали кастингите за евродепутати, които бяха проведени от партията му по един доста нетрадиционен начин. Явили са се 120 души, всеки един от тях е записал кратка видеовизитка. 

"Направихме "Избери своя евродепутат" като пример, показно как трябва да с Лидерът на "Глас народен" Светослав Витков разкри в предаването „Лице в лице" по bTV как са преминали кастингите за евродепутати, които бяха проведени от партията му по един доста нетрадиционен начин. Явили са се 120 души, всеки един от тях е записал кратка видеовизитка. "Направихме "Избери своя евродепутат" като пример, показно как трябва да с

Планова подмяна на електромерите в Западна България за периода 03-07 февруари

София /КРОСС/ В изпълнение на Общите условия на ЧЕЗ Разпределение България и в съответствие с изискванията на действащото законодателство в страната, компанията извършва планова подмяна на електромерите на своите клиенти в Западна България. Молим клиентите на ЧЕЗ, които живеят на посочените долу адреси, да осигурят представител на домакинството, който да присъства на подмяната. Подмяната на електромерите ще се извърши както следва: София-градНа 03.02.2014 г. /08.00-16.00 ч/ - жк Младост 4 - бл. 401, вх. А и вх. БНа 03.02.2014 г. /08.15-16.30 ч/ - жк Овча купел - ул. Народен герой, бл. 6, вх. АНа 03.02.2014 г. /08.30-16.30 ч/ - жк Обеля 2 - бл. 253, вх. Г; бл. 256, вх. А и вх. БНа 03.02.2014 г. /08.30-16.30 ч/ - жк Люлин 2 - бл. 221, вх. Ж; бл. 219, вх. А, вх. Б, вх. В, вх. Г; бл. 220, вх. 2На 03.02.2014 г. /08.30-16.30 ч/ - жк Славия (Девети Септември) - бл. 4, вх. А и вх. БНа 03.02.2014 г. /08.30-16.30 ч/ - жк Славия (Девети Септември)На 03.02.2014 г. /08.30-16.30 ч/ - кв. Лозенец - ул. Кръстю Сарафов 10А, 10Б, 12, 14, вх. А, 14Б , 2На 03.02.2014 г. /09.00-16.00 ч/ - кв. Захарна фабрика - бл. 62На 03.02.2014 г. /09.00-16.00 ч/ - жк Хаджи Димитър - бл. 57А, 57Б, вх. Б, 57ВНа 03.02.2014 г. /09.00-16.00 ч/ - кв. Слатина - ул. Христо Смирнински бл.65, вх, А вх. Б, вх. В; ул. Мъдрен 27, 30На 03.02.2014 г. /09.00-16.00 ч/ - ул. Иван Вазов 9, 13, 15, 17, 19, 19А, 20, 22, 24, 26, 40 вх. Б ; ул. Славянска 26 и 28На 03.02.2014 г. /09.00-16.00 ч/ - жк Стрелбище - ул

13 жертви на студа в Румъния от неделя

13 души са починали от студ в Румъния от неделя, съобщи държавният секретар по вътрешните работи Раед Арафат, цитиран от агенция Медиафакс.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване