Обама призова бизнеса да наема трайно безработни

Държавният глава изтъкна, че често на такива кадри се гледа с предразсъдъци

Свърши петвалентната ваксина за бебета

Свърши петвалентната ваксина срещу тежките заболявания дифтерия, тетанус, коклюш, полиомиелит (детски паралич) и хемофилус инфлуенце (бактерията причинява отити и пневмонии при децата), съобщиха за “Труд” лекари и депутати. Информацията потвърди представител на производителя у нас.                        Свърши петвалентната ваксина срещу тежките заболявания дифтерия, тетанус, коклюш, полиомиелит (детски паралич) и хемофилус инфлуенце (бактерията причинява отити и пневмонии при децата), съобщиха за “Труд” лекари и депутати. Информацията потвърди представител на производителя у нас.

Калфин: Отворени сме към БСП

София /КРОСС/ При нас въпросът е принципен и става въпрос за политики. Днес ние изложихме своите пет приоритета, които ще се стремим да осъществим. Ние сме отворени към БСП и към всички други политически партии и движения, които биха искали да дискутират по тези наши приоритети. Това каза в предаването на БНТ евродепутатът Ивайло Калфин. През 1997 година наистина направих грешка, като напуснах БСП и се включих в друг проект. Но тогава не смятах, че БСП може да се промени, докато днес смятам, че това ще стане. Въпросът е колко бързо ще стане това. Според него България като цяло не върви достатъчно добре в развитието си. Да, за тези 24 години страната ни е мръднала напред, до прекалено недостатъчно, смята евродепутатът и бъдещ водач на листата на АБВ. Тук не става конфронтация с всички. Именно затова евроизборите ще са тест за нас и за бъдещето на АБВ. Можете ли да ми кажете две или три теми, по които в българската политика има консенсус - няма да намерите. Аз съм последният човек, който иска да се върне ГЕРБ на власт, но не може да се продължава с тази политика - ГЕРБ и всички останали. Трябва да започнем да говорим по конкретните проблеми на хората - проблемите в здравеопазването, проблемите с демографската криза. Политиците говорят общо за тях, но не правят нищо конкретно по решаването на проблемите и ние искаме това да се промени, заяви Калфин.

Откриха къде се крие съвестта

/КРОСС/ Учени от Оксфордския университет откриха онази част от мозъка , отговорна за съвестта. Данните от изследването, в което са участвали 25 мъже и жени, показват, че подобна функция съществува само при хората, докато животните са лишени от нея. Преди да достигнат до този извод, учените са сравнили снимки на предната фронтална кора на мозъка на макак и човек. Разлики са били открити само в една от 12-е секции в дадената област. Именно на това място има струпване от нервни клетки, които позволяват да се направи разграничение между доброто и злото и то отсъства при маймуните и останалите животни.

Агитките готвят безредици през февруари

Футболните фенове ще искат кръв на 7 февруари в Пловдив и на 19 февруари в София. Очаква се нова вълна на безредици, донякъде антиправителствени, но в по-голямата степен ксенофобски, според данни на полицията и аналитичните звена в спецслужбите,

Актьорът Джаред Лето идва с бандата си за "София Рокс 2014"

Холивудският актьор Джаред Лето, познат от “Луди години”, “Боен клуб”, “Американски психар”, пристига в София. Той идва с бандата си “Търти Секъндс ту Марс”. Американската група ще се включи в “София Рокс 2014”.
Организаторите от “Болкън Ентъртейнмънт” този път са сменили мястото за провеждане на събитието. Досега фестивалът се провеждаше на стади Холивудският актьор Джаред Лето, познат от “Луди години”, “Боен клуб”, “Американски психар”, пристига в София. Той идва с бандата си “Търти Секъндс ту Марс”. Американската група ще се включи в “София Рокс 2014”. Организаторите от “Болкън Ентъртейнмънт” този път са сменили мястото за провеждане на събитието. Досега фестивалът се провеждаше на стади

Търси се посланик за Ирак, никой от Външно не бил навит

Повече от година Министерството на външните работи не може да намери дипломат, който желае да стане посланик в Ирак. 
Предлагано е на почти всеки служител на Външно, който има нужния опит и специализация за поста, но никой не се е съгласил.
Темата дори е била обсъждана на правителственото заседание тази седмица.
Изпращането на посланик е Повече от година Министерството на външните работи не може да намери дипломат, който желае да стане посланик в Ирак. Предлагано е на почти всеки служител на Външно, който има нужния опит и специализация за поста, но никой не се е съгласил. Темата дори е била обсъждана на правителственото заседание тази седмица. Изпращането на посланик е

51-годишна жена роди близнаци в Русе

Това е първата бременност на жената, заченала ин витро в Плевен

Бареков ще иска предсрочни избори през октомври, ако спечели два мандата на евровота


Бившият телевизионен водещ и близък на депутата от ДПС Делян Пеевски и банкера Цветан Василев лидер на "България без цензура" Николай Бареков ще иска предсрочни парламентарни избори през октомври, ако партията му, която учреди миналата събота, спечели два мандата на изборите за Европейски парламент.

В предаването "Панорама" на БНТ той съобщи, че социологически агенции дават между един и два мандата на евроизборите за оглавяваната от него формация. 

Бареков предупреди ДПС и...

Бареков ще иска предсрочни избори, ако спечели два евромандата


Бившият телевизионен водещ и близък на депутата от ДПС Делян Пеевски и банкера Цветан Василев лидер на "България без цензура" Николай Бареков ще иска предсрочни парламентарни избори през октомври, ако партията му, която учреди миналата събота, спечели два мандата на изборите за Европейски парламент.

В предаването "Панорама" на БСП той съобщи, че социологически агенции дават между един и два мандата на евроизборите за оглавяваната от него формация. 

Бареков предупреди ДПС и...

Орешарски: Кристалина се справя като еврокомисар

“Мисля, че Кристалина Георгиева се справя с ангажиментите си и за времето, в което ни съвпадат мандатите, имам добра комуникация с нея.” Това каза министър-председателят Пламен Орешарски, след като бе попитан дали Георгиева няма да е българската кандидатура за европейски комисар, след предстоящите избори за Европейски парламент. 
Преди това, в “Мисля, че Кристалина Георгиева се справя с ангажиментите си и за времето, в което ни съвпадат мандатите, имам добра комуникация с нея.” Това каза министър-председателят Пламен Орешарски, след като бе попитан дали Георгиева няма да е българската кандидатура за европейски комисар, след предстоящите избори за Европейски парламент. Преди това, в

Бареков: Омръзна ми да плащам за грешките на другите

София /КРОСС/ Аз съм се съгласил да отпадне банковата тайна за моите сметки и НАП могат да проверят колко пари имам и откъде идват сметките ми. Когато другите политици като Бойко Борисов, Станишев и Първанов се съгласят на подобно нещо, може да продължим да си говорим по темата с доходите на политиците. Това каза пред БНТ лидерът на движение „България без цензура" Николай Бареков, Ние бяхме на среща с бизнеса миналата седмица, за да чуят те нашите идеи, а ние техните. Изхарчени са за последните три правителства 350 милиона за електронно правителство, но такова все още няма и затова трябва да се пита и да се търси отговорност на тези правителства, защото не е нормално малкия и среден бизнес да ходи с камари документи по различните държавни институции. В един момент ми омръзна да плащам за грешките на всички останали - участвах и подкрепих СДС през 1997-ма година, после подкрепих проекта на господин Борисов, но накрая си дадох сметка, че е време да поема една лидерска позиция и да поведа хората. Нека ДПС не се надяват на бъдещо сътрудничество с нас, като това се отнася и за БСП и ГЕРБ, понеже "Атака" са в тежка ситуация и не знам дали ще влязат в следващия парламент. Нека да има политическа сила, която да работи за развитието на българския бизнес и българската икономика. Ние искаме българския бизнес да подкрепя

Бареков: Когато Станишев и Борисов си разкрият сметките, ще ги последвам

Дадох право на НАП да провери сметките ми. Когато Борисов и Станишев направят това, и аз ще предоставя моите на вниманието на обществото. Всичките пари, с които се финансира партията, са от договори - няма една стотинка, паднала от небето, или взета под масата.

Пациенти дават на съд министър и НЗОК

София /КРОСС/ Българският пациентски форум и Националната пациентска организация дадоха на съд здравното министерство и здравната каса заради приета промяна само веднъж годишно, а не два пъти, да влизат нови лекарства в платения списък. Това съобщи пред "Труд" Иван Димитров, представителят на пациентите в НЗОК и председател на Български пациентски форум.Промяната е вписана в Наредба №40 на МЗ, затова пред съда ще отговаря министър д-р Таня Андреева, която я е подписала. А НЗОК е дала предложението за описаната поправка и в Наредба №10, затова има жалба и срещу касата. Надзорът на НЗОК реши вчера за всяка отчетена дейност от болниците над лимита за месеца, да се прави проверка. Ако тя е извършена неоснователно, касата няма да я плаща.

Военни в Украйна искат спешни мерки от Янукович

Военнослужещи от украинската армия поискаха в обръщение до президента Виктор Янукович да предприеме спешни мерки за стабилизиране на страната, предаде ИТАР-ТАСС.
На сайта на Министерството на отбраната в петък се появи неподписано писмо, с което се призовава държавният глава да действа в тази насока в законовите рамки. Военнослужещи от украинската армия поискаха в обръщение до президента Виктор Янукович да предприеме спешни мерки за стабилизиране на страната, предаде ИТАР-ТАСС. На сайта на Министерството на отбраната в петък се появи неподписано писмо, с което се призовава държавният глава да действа в тази насока в законовите рамки.

Бареков: Ако имаме евродепутат, ще поискам парламентарни избори още през октомври

„Отговорих вече на този въпрос - откъде са парите. Всички пари са от трудови договори и нямам нито един лев паднал от небето. Аз съм единственият политик, позволил на НАП да разсекрети сметките ми. Обиколих страната с помощта на една голяма телевизия, а пълня залите защото са скромни по големина и в тях 20 години не беше стъпвал човек. Кръстихме па „Отговорих вече на този въпрос - откъде са парите. Всички пари са от трудови договори и нямам нито един лев паднал от небето. Аз съм единственият политик, позволил на НАП да разсекрети сметките ми. Обиколих страната с помощта на една голяма телевизия, а пълня залите защото са скромни по големина и в тях 20 години не беше стъпвал човек. Кръстихме па

Слави топи "Под прикритие" пред СЕМ

София /КРОСС/ Официално писмо на хартия, подписано с името на Слави Трифонов, са получили в Съвета за електронни медии (СЕМ) срещу вулгарните изрази и секс сцените в сериала на БНТ "Под прикритие". Смисълът на текста е: Какво ще правите със сериала сега, след като нас ни наказахте, обясни шефът на съвета доц. Георги Лозанов. Според него обаче при филма става дума за фикция, докато другото е токшоу.Още 10-ина гневни зрители са се оплакали на СЕМ от сериала, чийто продуцент е Димитър Митовски. Медийните надзорници ще разглеждат сигналите във вторник, пише "24 часа".

Студът в Румъния взе 13 жертви

/КРОСС/ 13 човека станаха жертва на студовете, сковали северната ни съседка Румъния от неделя насам, съобщи „Франс прес". Според държавния секретар към вътрешното министерство повечето от починалите са бездомни хора, някои от които - консумирали алкохол.От около седмица Румъния страда от ниски температури и снежни бури, които засегнаха силно трафика и изолираха десетки села. В петък температурите паднаха до минус 15 градуса в Букурещ. Стотици военнослужещи бяха мобилизирани през последните дни, за да разчистят пътищата и да окажат помощ на блокираните в домовете си хора.

Бареков: Нямам нито един лев, паднал от небето

„Отговорих вече на този въпрос - откъде са парите. Всички пари са от трудови договори и нямам нито един лев паднал от небето. Обиколих страната с помощта на една голяма телевизия, а пълня залите защото са скромни по големина и в тях 20 години не беше стъпвал човек. Кръстихме партията така, защото основните проблеми са работните места, сигурността, „Отговорих вече на този въпрос - откъде са парите. Всички пари са от трудови договори и нямам нито един лев паднал от небето. Обиколих страната с помощта на една голяма телевизия, а пълня залите защото са скромни по големина и в тях 20 години не беше стъпвал човек. Кръстихме партията така, защото основните проблеми са работните места, сигурността,

Бразилска скиорка се заби в дърво, в критично състояние е

Ужасен инцидент претърпя бразилска олимпийка при подготовката си за игрите в Сочи.

25-годишната красавица Лиас Соуза трябваше да участва в стартовете на ски свободен стил. В момента обаче е в болница в Солт Лейк Сити (САЩ), след като на тренировка в Парк Сити се удари много тежко в дърво. Тя веднага била оперирана заради проблем в гръбначния Ужасен инцидент претърпя бразилска олимпийка при подготовката си за игрите в Сочи. 25-годишната красавица Лиас Соуза трябваше да участва в стартовете на ски свободен стил. В момента обаче е в болница в Солт Лейк Сити (САЩ), след като на тренировка в Парк Сити се удари много тежко в дърво. Тя веднага била оперирана заради проблем в гръбначния

Властта се втурна да спасява Странджа (ОБЗОР)

С частично изменение на спорния общ устройствен план на Царево управляващите обявиха, че ще спасят природния парк Странджа от застрояване, а Южното Черноморие - от бетониране.

Това стана на нарочно изслушване по казуса в парламента на министрите на околната среда Искра Михайлова, на регионалното развитие Десислава Терзиева и на инвестиционното С частично изменение на спорния общ устройствен план на Царево управляващите обявиха, че ще спасят природния парк Странджа от застрояване, а Южното Черноморие - от бетониране. Това стана на нарочно изслушване по казуса в парламента на министрите на околната среда Искра Михайлова, на регионалното развитие Десислава Терзиева и на инвестиционното

Динамо (Киев) ступа "смърфовете"

Украинската звезда Андрий Ярмоленко развинти с гол и асистенция Локо Пд при загубата с 0:2 от Динамо (Киев).

Над $51 млрд. за най-скъпите олимпийски игри

На 7 февруари на стадион „Фишт” в руския черноморски курорт Сочи ще бъде даден старт на най-скъпите олимпийски игри от Кубертен насам.

На 7 и 19 февруари - чакат се безредици от агитките

Футболните фенове ще искат кръв на 7 февруари в Пловдив и на 19 февруари в София.
Очаква се нова вълна на безредици, донякъде антиправителствени, но в по-голямата степен ксенофобски, според данни на полицията и аналитичните звена в спецслужбите.
Сигналът към феновете на ЦСКА и “Левски” бил подаден от Коко Динев, който се ангажирал да.... Футболните фенове ще искат кръв на 7 февруари в Пловдив и на 19 февруари в София. Очаква се нова вълна на безредици, донякъде антиправителствени, но в по-голямата степен ксенофобски, според данни на полицията и аналитичните звена в спецслужбите. Сигналът към феновете на ЦСКА и “Левски” бил подаден от Коко Динев, който се ангажирал да....

Борисов в истерия заради Петното

Бойко Борисов изпадна в истерия, след като се провали планът му да окървави протестите, срещу което е обещал 500 000 лв. на Бисер Миланов - Петното.

ДКЕВР прие смяна на цените по всяко време

Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) ще може да променя по своя инициатива цените на парното и топлата вода по всяко време на годината.

Кутровски изравни резултата между България и Финландия за купа "Дейвис"


Първата ракета на България Димитър Кутровски постигна убедителна победа срещу втората ракета на Финландия Мике Континен и изравни резултата между двете страни след първия ден от сблъсъка им за купа "Дейвис". 

26-годишният софиянец спечели с 6:4, 6:2, 6:1 срещу представителя на домакините, след като по-рано днес Александър Лазов отстъпи пред 36-ия в световната ранглиста Ярко Ниеминен. 

Успехът на Кутровски, който заема 472-ото място в класацията на АТП, беше жизненоважен за...

Работодателите напускат тристранката заради НК

Проектът вече беше одобрен от правителството. “Текстът или трябва да отпадне, или в краен случай да се предвиди наказателна отговорност и за служителите. В противен случай ще преосмислим участието си в тристранката”, каза шефът на Българската търговско-промишлена палата Цветан Симеонов. За подобно действие намекнаха и председателите на Асоциацият Проектът вече беше одобрен от правителството. “Текстът или трябва да отпадне, или в краен случай да се предвиди наказателна отговорност и за служителите. В противен случай ще преосмислим участието си в тристранката”, каза шефът на Българската търговско-промишлена палата Цветан Симеонов. За подобно действие намекнаха и председателите на Асоциацият

Папазов очаква скорошно решение на проблема с транзитните разрешителни за Турция

София /КРОСС/ В следващия програмен период ще се гледа доста по-внимателно и сериозно на железопътния транспорт от страна на Европейския съюз и ние не страним от тази тенденция. Това каза пред БНТ министърът на транспорта Данаил Папазов. Условно парите за следващите години ще бъдат разделени 50 на 50 между железопътния и автомобилния транспорт. В Министерството на транспорта през последните години се следва една последователна политика и в момента ние се опитваме да доразвиваме добрите идеи и проекти от предишните правителства. Железопътният транспорт не се развива за сметка или напук на автомобилния, а напротив, успоредно с него. Данаил Папазов каза, че кражбата на железопътната инфраструктура трябва да бъде много по-сериозна. Цялата железопътна мрежа в България е над 7 хиляди километра - тази мрежа не може да се следи изцяло по 24 часа в денонощието, макар че постепенно се опитваме да сложим колкото се може повече видеонаблюдение по жп линиите. Именно затова ние сега се опитваме с превантивни мерки да намалим посегателствата над железопътната инфраструктура. Проблемът с българските превозвачи и транзитните разрешителни с Турция не е проблем от вчера, ние се опитваме да решим този проблем, но засега не срещаме особена помощ от турска страна. Министърът каза, че вчера се е срещнал с турския посланик в София и очакваме в най-скоро време да се организира среща с турския министър на транспорта и този проблем да бъде най-сетне решен.

Прекрояват устройствения план на Царево

С частично изменение на Общия устройствен план ще бъде спасяван природният парк „Странджа”. Това стана ясно вчера при изслушването в пленарната зала на НС на министрите на регионалното развитие Десислава Терзиева, на околната среда и водите Искра Михайлова и на инвестиционното проектиране Иван Данов.

Изровиха и затрупаха писта за ски бягане на Витоша

Европейската купа за студенти и мемориал “Георги Зографов” по ски бягане бе провалена тотално, съобщи доц. Петър Зографов.

Оказа се, че трасето “Универсиада” на Витоша е изорано, а върху него са складирани и изсечени дървета. Това е единствената писта, която става за международни състезания в България. Европейската купа за студенти и мемориал “Георги Зографов” по ски бягане бе провалена тотално, съобщи доц. Петър Зографов. Оказа се, че трасето “Универсиада” на Витоша е изорано, а върху него са складирани и изсечени дървета. Това е единствената писта, която става за международни състезания в България.

Бареков иска данък "Богатство" при харчове за милиони

Лидерът на "България без цензура" обяви, че се е решил да поеме отговорността на водачеството след като е осъзнал, че му е омръзнало да плаща грешките на останалите политици.

Wall Street записа първия си месечен спад от август

Индексите се понижиха в петъчната сесия, като инвеститорите претегляха корпоративните отчети и икономическите данни

    


Шумахер излиза от комата, реагира на глас

Михаел Шумахер реагира на глас и има положителни реакции на неврологичните тестове, на които е подложен, съобщават френските медии, позовавайки се на анонимни, но "абсолютно сигурни" източници. Лекарите в Гренобъл са започнали от няколко дни процес на извеждане на седемкратния шампион от изкуствената кома, в която той е държан от около месец.

Частни вузове изместват Алма матер

Частни университети изпреварват Софийския университет в четири класации в новата рейтинговата система, която бе представена вчера от образователното министерство.

Правят сериал, посветен на селфи

/КРОСС/ Американска телевизия пуска комедиен сериал, посветен на селфи. С производството на сериала, носещ името „ Selfie", се е заела телевизионната компания ABC, съобщава Entertainment Weekly . Сценарият е дело на Емили Капнек. По думите му историята е вдъхновена от „Моята прекрасна лейди" на Бърнард Шоу. Действието се развива около една млада жена, обсебена от "харесвания"-та в социалните мрежи. Един ден обаче тя попада в унизителна ситуация, някой заснема случката на видео и я качва в мрежата. Момичето става знаменитост в интернет, но не по начина, по който си е мечтало. Тогава тя се обръща за помощ към един маркетолог от компанията си с молба да й помогне да си възстанови отнетата репутация. В момента телевизията възнамерява да пусне пилотния епизод на шоуто. Датата на актрисата, която ще изиграе главната роля, както и датата на премиерата, все още не са известни.    

Дими Кутровски върна България в битката с Финландия за Купа Дейвис

След като в първия мач за деня от сблъсъка между Финландия и България за Купа Дейвис Александър Лазов загуби от първата ракета на Финландия Ярко Ниеминен, във втората среща нашата първа ракета Димитър...

Първанов: Плевнелиев да подаде оставка, ако референдумът се провали

Ако референдумът се провали, вносителят му - президентът Росен Плевнелиев, трябва да подаде оставка. Това обяви вчера президентът (2002 - 2012 г.) Георги Първанов. Той поясни, че преди да внесе предложението за задължителното гласуване, колегата му Плевнелиев трябва да отговори на въпрос дали ще има глоби за хората, които не отидат да гласуват, и Ако референдумът се провали, вносителят му - президентът Росен Плевнелиев, трябва да подаде оставка. Това обяви вчера президентът (2002 - 2012 г.) Георги Първанов. Той поясни, че преди да внесе предложението за задължителното гласуване, колегата му Плевнелиев трябва да отговори на въпрос дали ще има глоби за хората, които не отидат да гласуват, и

Графиката, или шансът да видиш художника по бели гащи

Във вторник, 4 февруари, в Софийската градска художествена галерия ще бъде открита една по-особена изложба. Зам.-министърът на здравеопазването, урологът проф. Чавдар Славо,в ще покаже избрани картини от своята впечатляваща лична колекция. Те са селектирани от акад. Румен Скорчев.
Но това е финалът на историята, която искам да ви разкажа. Началото Във вторник, 4 февруари, в Софийската градска художествена галерия ще бъде открита една по-особена изложба. Зам.-министърът на здравеопазването, урологът проф. Чавдар Славо,в ще покаже избрани картини от своята впечатляваща лична колекция. Те са селектирани от акад. Румен Скорчев. Но това е финалът на историята, която искам да ви разкажа. Началото

Правят стволови клетки от кръв в киселинна баня

Кръвни клетки, потопени в киселина, се трансформират в стволови клетки за всички видове тъкани. Методът, който японски учени сега изпробват при лекуване на очите, сърцето и мозъка, е много ефективен, безопасен и бърз, макар да е лесен и евтин.

51-годишната, родила близнаци, развила тежка токсикоза

/КРОСС 51-годишната жена, която роди близнаци в Русе, е развила тежка токсикоза на бременността. Това е наложило тя да бъде оперирана по спешност. В израждането на бебетата е участвал екип от 10 души.Родилката е омъжена, не е могла да има деца и е забременяла по метода ин витро."В момента тя е добре, бебетата също. При по-възрастните пациентки, които забременяват, защото явно няма да са прецедент, всички системи на организма са просто казано остарели", разказват от русенската болница.Двете момченца са първите близнаци, родени в Русе тази година.Това е вторият случай на възрастна родилка в Русе, след този с 63-годишната психоложка Красимира Димитрова, която роди две момиченца на 5 май 2010 г., съобщи bTV.

Борците на Варна обраха медалите при подрастващите

В столицата се проведоха държавните лични първенства по класическа и свободна борба за юноши. В кат. до 55 кг при “класиците” 2-ри е Нестър Нестъров от варненския “Локомотив ’93”. Неговият съотборник Андрей Георгиев е бронзов медалист в тази категория.

Полицейски патрули вместо мобилни камери

София /КРОСС/ Полицейското присъствие ще компенсира ролята на мобилните камери, които Върховният административен съд обяви за незаконни. Това каза пред Дарик главният секретар на МВР Светлозар Лазаров. Според Лазаров именно системи за видеонаблюдение биха могли да освободят и човешки ресурс за охрана на малките и отдалечени населени места. Ден след годишния отчет на силовото ведомство Лазаров коментира проблема с високите нива на битова престъпност, досегашните пропуски в борбата с контрабандата, както и скандалните разкрития след ревизията на шумните акции при управлението на Цветан Цветанов.

Бялото вино и розето все повече изместват червеното вино

Червеното вино ще е първенец този Трифон Зарезан, който се пада в неделя, но водещата му роля на трапезата на българина като цяло ще падне до няколко години. Нашенецът предпочитал все по-често бяло вино, ударно растяла и консумацията на розе особено през лятото. Тази пазарна прогноза направи пред “Труд” новият шеф на Националната лозаро-винарска ка Червеното вино ще е първенец този Трифон Зарезан, който се пада в неделя, но водещата му роля на трапезата на българина като цяло ще падне до няколко години. Нашенецът предпочитал все по-често бяло вино, ударно растяла и консумацията на розе особено през лятото. Тази пазарна прогноза направи пред “Труд” новият шеф на Националната лозаро-винарска ка

Кадиев призова БСП да изпревари ГЕРБ с подписка за референдум

Референдумите са форма на допитване, която трябва да се поощрява. Подобно допитване до хората вече няма как да бъде заобиколено.

Разсекретена е външността на руския Datsun

31 януари /КРОСС/. Водещият руски производител на леки коли марка „Лада" - „Автоваз", пуска от тази година серийно производство на автомобили марка Datsun, възродена от японския Nissan. Сглобяването ще се извършва на една линия с Lada Granta, пише руският сайт TLT news.Както съобщава директорът на монтажното производство на Lada Kalina Николай Строков, за подготовката на производството на модела Datsun в цеховете за заваряване и боядисване се извършва мащабна модернизация на оборудването. По негови думи, те са си поставили за задача да вдигнат летвата за качество на вазовските модели до изискванията на алианса Renault-Nissan. „Именно изпълнението на това изискване е едно от условията за успешно пускане на пазара на новия автомобил", подчертава Николай Строков.

"Шесторката" и Иран се срещат на 18 февруари във Виена

/КРОСС/ Поредната среща между "шесторката" международни посредници и Иран по ядрения въпрос на Техеран ще се проведе във Виена на 18 февруари. Това съобщи „Ройтерс", позовавайки се на ръководителя на дипломацията Катрин Аштън.Според „Франс прес" решението за датата на срещата е било взето в хода на преговорите между Аштън и иранския външен министър Джавад Зариф на провеждащата се в Мюнхен конференция по сигурността.

Разсекретена е външността на руския Datsun

Водещият руски производител на леки коли марка „Лада" - „Автоваз", пуска от тази година серийно производство на автомобили марка Datsun, възродена от японския Nissan. Сглобяването ще се извършва на една линия с Lada Granta, пише руският сайт TLT news.Както съобщава директорът на монтажното производство на Lada Kalina Николай Строков, за подготовката на производството на модела Datsun в цеховете за заваряване и боядисване се извършва мащабна модернизация на оборудването. По негови думи, те са си поставили за задача да вдигнат летвата за качество на вазовските модели до изискванията на алианса Renault-Nissan. „Именно изпълнението на това изискване е едно от условията за успешно пускане на пазара на новия автомобил", подчертава Николай Строков.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване