Изтича валидността на винетките за 2013-а година

Глобата за нередовните шофьори е 300 лв. за автомобил и 3000 за камион

Явор Куюмджиев: Намалението на тока беше дотук

- Г-н Куюмджиев, в енергийната комисия беше внесен доклад за годишните резултати на големите енергийни дружества, в какво състояние са те?
- Някои в добро, други в тежко, а някои в много тежко. НЕК е в много тежко състояние, но благодарение на последните промени в законите и особено на въвеждането на таксата за ВЕИ, надяваме се, че ситуацията ще - Г-н Куюмджиев, в енергийната комисия беше внесен доклад за годишните резултати на големите енергийни дружества, в какво състояние са те? - Някои в добро, други в тежко, а някои в много тежко. НЕК е в много тежко състояние, но благодарение на последните промени в законите и особено на въвеждането на таксата за ВЕИ, надяваме се, че ситуацията ще

Окупаторите #2 заплашиха с нова блокада на СУ

Вторите окупатори заплашиха с нова блокада на СУ.

Спасиха изгубен турист в Пирин

/КРОСС/ Изгубил се турист в Пирин планина е бил открит от планински спасители около 20.45 ч. вчера. Група планински спасители от Добринище тръгнали хижа "Безбог", веднага след като получили информация за изгубен в района турист. Към 23.00 ч. изгубеният е намерен невредим и транспортиран до хижа "Гоце Делчев". Акцията приключила успешно в 01.00 ч. след полунощ.  

Земеделските стопани получиха субсидиите си


Фонд "Земеделие" изплати 28.6 млн. лева по Схемата за национални доплащания на площ. Единичният размер на ставката за подпомагане е 9.43 лв. на хектар. Субсидиите вече са по сметките на земеделците, съобщиха от институцията.

Така само за седмица в рамките на месец януари фондът успя да разплати близо 1.02 млрд. лева директни плащания. Животновъдите вече получиха 33.1 млн. лв., а по Схемата за единно плащане на площ бяха наредени близо 958 млн. лв, допълват от институцията.
...

Ван Ромпой призова за задълбочаване на евроинтеграцията


Председателят на Европейския съвет Херман ван Ромпой призова за задълбочаване на европейската интеграция по силата на необходимостта, а не по силата на идеологически избор, предаде "Франс прес", цитирайки интервю на Ромпой в белгийския вестник "Соар".

Признавайки, че популистките и антиевропейски партии може да спечелят много гласове на предстоящите през май избори за Европейски парламент, той припомня, че в Европарламента винаги е имало много голямо мнозинство от партии, които...

Новите такси за зелен ток влизат напролет

Производителите на електроенергия от вятър и слънце ще трябва да внасят 20% от приходите си в бюджета от пролетта на тази година. Това стана ясно от думите на председателя на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) Боян Боев в четвъртък.

Йовчев: При използването на СРС-та законът се спазва

В момента имаме всички гаранции, че при използването на СРС-та, законът се спазва, каза министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев в НС по оплакванията на опозицията, че е подслушвана.

Собственикът на автобуса, от който падна Гергана, ще поеме разходите по лечението й

Автобусите на фирмата-концесионер на автогарата в Гоце Делчев са изправни, минават технически прегледи поне два пъти годишно, а този, от който преди два дни в движение падна 28-годишната Гергана, е излязъл от цялостен ремонт седмица преди инцидента. Това заяви собственикът на фирмата пред бТВ.

Според него вратата се е отворила след завъртането н Автобусите на фирмата-концесионер на автогарата в Гоце Делчев са изправни, минават технически прегледи поне два пъти годишно, а този, от който преди два дни в движение падна 28-годишната Гергана, е излязъл от цялостен ремонт седмица преди инцидента. Това заяви собственикът на фирмата пред бТВ. Според него вратата се е отворила след завъртането н

Прокуратурата в САЩ поиска смъртна присъда за атентатора от Бостън


Прокуратурата в САЩ поиска смъртна присъда за оцелелия извършител на атентата по време на Бостънския маратон Джохар Царнаев, съобщи "Ройтерс". Окончателното решение е било взето от главния прокурор Ерик Холдър, който изпълнява длъжността и на министър на правосъдието.

Трима души бяха убити и над 260 - ранени, при двойното бомбено нападение, извършено в Бостън по време на местния маратон през април миналата година - едно от най-сериозните терористични нападения в САЩ след атентатите...

Mercedes представи новия V-Class

"Това е Mercedes-ът сред мултифункционалните лимузини", казват производителите

    


Русия спира вноса на свинско месо от страните на ЕС

/КРОСС/. Русия забрани вноса свинско месо от страните на ЕС. Забраната важи за всички страни-членки до получаване на гарантирана безопасност от граничещите с Литва страни. Причината за решението е африканската чума по свинете. В области, граничещи с Полша и Литва е регистрирана епидемия при дивите свине, съобщи РИА Новости.Напомняме, че на 25 януари Русия ограничи вноса на свинско месо от Литва, поради възникналата епидемия от африканската чума по свинете (АЧС). По думите на зам.-началника на „Росселхознадзор" Алексей Алексеенко, такива превантивни мерки е необходимо да бъдат предприети спрямо всички страни-членки на ЕС. Заради епидемията правителството на Литва въведе извънредно положение в някои от районите на страната. Алексеенко отбеляза, че вноса на продукция от свинско месо, ще бъде възстановен веднага, след като бъде решен въпросът с регионализацията на заболяването АЧС.На даден етап, изследванията на заболеваемостта на животните в Полша и Литва не дават еднозначни заключения относно степента на замърсяването. На срещата с ръководителя на „Росселхознадзор", заместник-директора на Генерална дирекция по здравеопазване и защита на потребителите на Европейската комисия Ладислав Мико, заяви, че съществува голям риск от разпространение на вируса на територията на ЕС от Украйна.Дългосрочното затваряне на границата ще доведе до тежки последици за европейския пазар на свинско месо. Русия е най-големият купувач на свинско месо от цяла Европа

Кандидат за управител на острова се изплаши от камерите, отказа се от конкурса

/КРОСС/ Един от кандидатите за управител на остров „Света Анастасия" отказа да се яви на финалното препитване, след като видя пред залата неколцината репортери. Младият мъж се засуети, извика на кратък разговор директора на общинското предприятие „Туризъм" Кристина Вълчева и изненадващо си тръгна. Името му не стана ясно, но от протокола бе видно, че днес не са се явили само двама от кандидатите - Атанас Проданов и Момчил Чавдаров. Другите 16 участници в конкурса, макар и малко срамежливи влязоха в залата на Общинския съвет-Бургас в НХК. Сред тях бе и подсъдимият за имотни измами Александър Грудов, видя репортер на Флагман.бг.(прочети нашата тема в развитие). В залата бе забелязан и бившият кмет на Царево Даниел Колев, пише Флагман.  Мераклиите за един от най-атрактивните постове в държавата ще трябва да решават практически казуси, с които евентуално ще се сблъскат, ако бъдат избрани. Първият въпрос, който трябваше да развият бе как ще се представят на встъпителната си пресконференция. Друг казус е свързан със самата организация на работата на новата туристическа дестинация. Втората практическа задача е свързана с групово вземане на решения. „Имахме идея това препитване да се проведе на острова, но поради лошите метеорологични условия се отказахме", каза зам.-кметът на Бургас Йорданка Ананиева. Тя уточни, че през следващата седмица трябва да стане ясно името на новия управител на „Света Анастасия"

Лекция "Историята на българите - духовен път на човешката еволюция!" представят в галерия "Марин Гогев"

Йордан Йорданов ще изнесе лекцията "Историята на българите - духовен път на човешката еволюция!", съобщиха за читателите на ZaPernik.com от форум "Вдъхновение".

Лекцията ще се проведе утре (1 февруари) в галерия "Марин Гогев", до кметството в пернишкия квартал "Изток". Тя ще започне в 15 часа.

Йордан Йорданов е от Варна, но от една година живее в София. Той е създател на център за културно - просветна дейност...

Продължава

Бойко Ноев: Не виждам основание за вот на недоверие в областта на сигурността

"Не виждам основания за вот на недоверие към правителството в областта на сигурността". Това каза Бойко Ноев, министър на отбраната в служебното правителство на Ренета Инджова и в правителството на Иван Костов, заместник-министър на отбраната в правителството на Любен Беров и бивш посланик в НАТО, Белгия и Люксембург, пред Фокус. "Не виждам основания за вот на недоверие към правителството в областта на сигурността". Това каза Бойко Ноев, министър на отбраната в служебното правителство на Ренета Инджова и в правителството на Иван Костов, заместник-министър на отбраната в правителството на Любен Беров и бивш посланик в НАТО, Белгия и Люксембург, пред Фокус.

Гражданско неподчинение срещу строежа на стадион „Бояна"

/КРОСС/ На 1 февруари жители на квартал Бояна ще легнат пред багерите на строителната фирма на Българския футболен съюз, която довършва сечта на дървета и започва строежа на стадион на УЕФА, съобщават организаторите на гражданския протест. В  Софийския административен съд има ново висящо дело срещу разрешената от Йорданка Фандъкова сеч в Резиденцията, с което общинската администрация следва да се съобрази и чрез МВР и Прокуратурата да възпрепятства унищожаването на растителността до произнасянето на независимата съдебна власт, посочват организаторите. Акцията е подкрепена от Граждански комитет „Бояна", Обединени сдружения „Подвитошка яка" и Коалиция за устойчиво развитие.    

Растения киборги ще ни дават информация за околната среда

Италианският учен Андреа Виталети ръководи изследователска група, която разработва идеята за създаване на био-електронни растения киборги, съобщава Wired.
Те ще могат да ни известяват, когато имат нужда от вода, за въздействието на какви химикали са изложени и какви паразити ядат корените им.
Тези отчасти биологични, отчасти електронни създания Италианският учен Андреа Виталети ръководи изследователска група, която разработва идеята за създаване на био-електронни растения киборги, съобщава Wired. Те ще могат да ни известяват, когато имат нужда от вода, за въздействието на какви химикали са изложени и какви паразити ядат корените им. Тези отчасти биологични, отчасти електронни създания

Йовчев не се притеснява от вота на недоверие

/КРОСС/ Министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев заяви, че не се притеснява от резултата от вота на недоверие, който планират да внесат от ГЕРБ във връзка с политиката в областта на сигурността. „Няколко пъти съм казвал, че не ме интересува дали утре ще бъда министър и не се водя от това", коментира Йовчев пред журналисти в парламента. Той изрази надежда да има съществен дебат по темата "сигурност". "Това е много добра възможност да видим какво е направено и по въпроса за бежанците, и по въпроса за организацията на работата и резултатите на МВР, и по отношение на СРС-тата, и по отношение на дарения, на фирми, на управление на имоти, на полицейски операции", посочи министърът. "Имаме какво да кажем", допълни той.  

Турция пак спира родните тирове

Турция пак спира българските тирове на границата. От вчера ГКПП-тата на южната съседка пак бавят обработката на тировете заради “проблем с информационната система”. Той обаче засяга само разрешителните на родните превозвачи.                                                                                

Турция пак спира българските тирове на границата. От вчера ГКПП-тата на южната съседка пак бавят обработката на тировете заради “проблем с информационната система”. Той обаче засяга само разрешителните на родните превозвачи.

Собственикът на автобуса, от който падна Гергана, ще поеме разходите по лечението ѝ

Автобусите на фирмата-концесионер на автогарата в Гоце Делчев са изправни, минават технически прегледи поне два пъти годишно, а този, от който преди два дни в движение падна 28-годишната Гергана, е излязъл от цялостен ремонт седмица преди инцидента. Това заяви собственикът на фирмата пред бТВ.

Според него вратата се е отворила след завъртането н Автобусите на фирмата-концесионер на автогарата в Гоце Делчев са изправни, минават технически прегледи поне два пъти годишно, а този, от който преди два дни в движение падна 28-годишната Гергана, е излязъл от цялостен ремонт седмица преди инцидента. Това заяви собственикът на фирмата пред бТВ. Според него вратата се е отворила след завъртането н

Земеделците получиха националните доплащания на площ

28,6 млн. лв. е изплатил Държавен фонд „Земеделие” по Схемата за национални доплащания на площ, съобщават от фонда. Единичният размер на ставката...

Въоръжен грабеж на хранителен магазин във Варна

Сигнал за въоръжен грабеж на сума оборотни пари от магазин за хранителни стоки във Варна е подаден на 30 януари, съобщиха от полицията. Магазинът се намира на ул. "Княз Николаевич". Трима маскирани мъже са заплашили продавач – консултанта на магазина с пистолет, след което взели сумата от 300 лв.

Интерпол търси „Страдивариус" оценен на 6 млн. долара

/КРОСС/ Старинна цигулка „Страдивариус" бе открадната в САЩ. Похищението на ценния инструмент от 1715г. е станало в гр. Милуоки, щата Уисконсин. Това е цигулка, за която се знае, че някога е принадлежала на прочутия италианец Джузепе Тартини /1692- 1770/, а по-късно и на полския музикант Карол Липински /1790-1861/- двама не само известни майстори в цигулковото изкуство, но и композитори. Инструментът е оцелял и през Кубинската революция, на него е било свирено и на концерти в Европа. Изчезването на историческата цигулка е станало само преди няколко дни, когато е била открадната от концертмайстора на Симфоничния оркестър на Милуоки, Франк Алмънд. На 27 януари вечерта той е бил нападнат от неизвестно лице, което с помощта на свой съучастник е успяло да избяга. Това не е първия инцидент с този инструмент, оказва се, че миналата година той също е бил откраднат и в Санкт Петербург, заедно с други ценни вещи на притежателя им. Очевидно цигулка като тази, може лесно да стане обект на посегателство, независимо на коя точка по света. Подобни майсторски изработки на Антонио Страдивари са високо ценени от инструменталистите и от колекционерите, а при аналогичен случай от преди три години, когато също бе открадната цигулка „Страдивариус", впоследствие стана ясно, че е била продадена за 2,3 милиона щатски долара на онлайн аукцион. Франк Алмънд е солист, камерен музикант, педагог и концертмайстор на Симфоничния оркестър на Милуоки

Бойко Ноев не вижда основание за вот на недоверие по темата сигурност

"Не виждам основания за вот на недоверие към правителството в областта на сигурността". Това каза Бойко Ноев, министър на отбраната в служебното правителство на Ренета Инджова и в правителството на Иван Костов, заместник-министър на отбраната в правителството на Любен Беров и бивш посланик в НАТО, Белгия и Люксембург, пред Фокус.

Повишена радиация в британски завод за преработка на ядрено гориво

В британския завод за преработка на отработено ядрено гориво в Селафийлд в петък са регистрирани повишени нива на радиация, предаде Ройтерс.   Работата в комплекса продължава в нормален ритъм, но при намален състав на персонала, се посочва в съобщение от предприятието. Нивото на радиация е над нормата, но не чак толкова високо, че да изисква специални мерки от работещите на обекта. Няма риск за населението или за работещите в ядрения завод, посочва компанията.   Министерството на енергетиката на Великобритания е в постоянен контакт с комплекса в Селафийлд и няма основания да смята, че инцидентът е по-сериозен, отколкото твърдят от предприятието. Причината за завишените радиационни нива се проучва.   Заводът в Селафийлд е най-старата в света ядрена електроцентрала за граждански нужди, припомня Франс прес.   Централата спря да произвежда ток през 2003 г. и оттогава се използва за складиране и преработка на отработено ядрено гориво.

Майката на Божидар: Сама реших детето ми да учи у дома

Ако говорите с майката на "самоукия" Божидар от Смолян, за който наскоро образователната система разбра, че се е изплъзнал от нея, без обаче да се провали, със сигурност ще изпитате респект. Златка Маринова е умен, дълбок, искрен, приятелски настроен, с несъмнена дарба да учи и обучава, изключително отговорен човек.

Орешарски: Еврокомисараят ще е консенсусна фигура

Днес мога да определя само като визия бъдещия еврокомисар. Този въпрос ще бъде на дневен ред след евроизборите, когато станат известни резултатите. Това заяви премиерът Пламен Орешарски от парламен...

273 души са починали от грип в Мексико

От началото на годината в Мексико са регистрирани вече над 2300 заразени от грип А/H1N1/. Има 273 смъртни случая, съобщи министерството на здравеопазването, цитирано от ИТАР-ТАСС. Само за седмица бр...

Заместник-министърът на здравеопазването ще посети Сливен

Заместник-министърът на здравеопазването проф. Чавдар Славов ще посети Сливен на 3-ти февруари, съобщи Агенция Фокус. Той ще вземе участие в пресконференция по проект „Осигуряване на ефекти...

За г-н Петното най-добре може да говори г-н премиерът

За г-н Петното най-добре може да говори г-н министър-председателят, защото дълго време Бисер Петното ходеше при него на среща. Това заяви Цвета Караянчева /ГЕРБ/ в отговор на изявленията по-рано на ...

Борисов и Плевнелиев натрупаха милиони на гърба на народа!

Волен Сидеров призова Цацаров да им поиска имунитетите

    


В очакване на София Филм Фест

/КРОСС/ Международният филмов фестивал София Филм Фест (Sofia International Film Festival) започва на 6-ти март 2014 г. с ексклузивна прожекция на най-новия филм на Стефан Командарев „Съдилището", копродукция на България, Германия, Хърватия и Македония, в Зала 1 на НДК. Програмата на фестивала за тази година съдържа около 160 пълнометражни игрални и документални заглавия, както и над 70 късометражни филма. Имаме възможност да видим редица премиери за България, световни премиери, както и големи имена от киното, гостуващи на фестивала, сред които Иржи Менцел и Мики Манойлович. Рубриката „Големите награди" включва филми, спечелили най-важните призове от водещите кинофестивали в света. Сред заглавията в програмата през 2014 г. са „Позиция на дете" („Златна мечка" - Берлин '13) на Калин Петер Нетцер, „Голямата тетрадка" („Кристален глобус" - Карлови Вари '13) на Янош Сас, „В разцвет" („Сърцето на Сараево" - Сараево '13) на Нана Еквтимишвили и Симон Грос, „Ида" (Голямата награда на Лондон и Голямата награда на Варшава '13) на Павел Павликовски, „Лоша прическа" („Златна раковина" - Сан Себастиан '13) на Мариана Рондон, „Моето куче Килър" („Златен Тигър" - Ротердам '13) на Мира Форнай

Шефът на SRT: Не сравнявайте Viper с Corvette

Ралф Жил е доволен от развитието на суперколата въпреки слабите продажби

    


Бил Гейтс вече няма да е шеф на Microsoft

От международната корпорация Microsoft готвят големи промени във висшия си ръководен мениджмънт. От компанията ще назначат Сатя Надела за главен...

Вени Марковски: Електронният вот е възможен, в Естония гласуват по интернет от 10 г.

„Ако някой казва, че електронни избори не могат да се направят в България, значи просто не иска да се направят", заяви блогърът Вени Марковски пред Нова телевизия. Той направи сравнение с Естония, където се гласува по интернет от 10-ина години насам. Oтносно опасенията, че така по-лесно може да се контролира вотът, Марковски обясни „Ако някой казва, че електронни избори не могат да се направят в България, значи просто не иска да се направят", заяви блогърът Вени Марковски пред Нова телевизия. Той направи сравнение с Естония, където се гласува по интернет от 10-ина години насам. Oтносно опасенията, че така по-лесно може да се контролира вотът, Марковски обясни

Наказателната лихва по ипотечните кредити ще бъде намалена 5 пъти

5 пъти - до 1%, ще бъде намалена наказателната лихва по ипотечните кредити, заяви в предаването „Здравей, България" депутатът от „Коалиция за България" Румен Гечев. „Такса за предсрочно погасяване на ипотечния кредит ще се събира само за първите 12 месеца от плащането", заяви Гечев.

Вени Марковски: Електронното гласуване е възможно

„Ако някой казва, че електронни избори не могат да се направят в България, значи просто не иска да се направят „Ако някой казва, че електронни избори не могат да се направят в България, значи просто не иска да се направят", заяви блогърът Вени Марковски пред Нова телевизия. Той направи сравнение с Естония, където се гласува по интернет от 10-ина години насам. Oтносно опасенията, че така по-лесно може да се контролира вотът, Марковски обясни

Blackstone постигна рекордна печалба за последното тримесечие на 2013 г.

Ръководството на компанията има "агресивни планове" за още по-силен растеж

    


Въоръжен грабеж във Варна

Трима маскирани откраднаха оборота на магазин

Шумахер мигнал по време на тестове

Лекарите все още не правят прогнози колко дълго ще продължи събуждането му

    


Джон Кери ще се срещне с украински опозиционни водачи

/КРОСС/ Държавният секретар на САЩ Джон Кери  ще се срещне в събота с основните украински опозиционни водачи. Срещата ще се състои по време на 50-тата Мюнхенска конференция по сигурността, съобщи високопоставен служител на Държавния департамент, предаде AFP. Сред възможните събеседници на държавния секретар агенцията посочва Арсений Яценюк от ръководството на партия „Отечество", бившия шампион по бокс Виталий Кличко и украинската поп звезда Руслана, която през последните седмици окуражаваше протестиращите в Киев със свои изпълнения. „С предпазлив оптимизъм отбелязваме, че диалогът между правителството и опозицията започва да дава плодове", каза служителят на Държавния департамент по време на телефонна конференция, преди самолетът на Кери да излети за Берлин, и добави: „Целта е да разберем дали те са способни да стигнат по-далеч и да формират правителство на националното единство. Те пристигат в Мюнхен в разгара на преговорите". По време на поредицата двустранни срещи в Мюнхен Кери ще обсъди „подкрепата за процеса, който се надяваме да означава връщане към демокрацията", добави служителката в Държавния департамент. Руският вицепремиер Дмитрий Рогозин оприличи предстоящия разговор на Кери с украински опозиционери и певицата Руслана на цирк

Проучване: Великобритания има много по-голямо влияние в ЕС, отколкото британците смятат


Великобритания се радва днес на по-голямо влияние в Европейския съюз, отколкото смята нейното евроскептично в голяма степен общество, заяви проевропейска лобистка група, цитирана от "Ройтерс".

Представяйки първата си годишна таблица за британския напредък в Европа, "Бритиш инфлуънс" ("Британско влияние") заяви, че Лондон е на път да постигне девет от 10-те си политически цели в ЕС и е сила, с която трябва да се съобразяват в съюза.

"Както нашият доклад днес показва,...

Алгафари с катран и пера и въже на "Позитано"

Приятели, понеделник ме ултиматираха от ръководството на БСП, обръща се Нидал Алгафари към приятелите си в социалната мрежа Фейсбук. И продължава:

Изкоп в "Бъкстон" стресира съседите

Багери копаят в основите на съседни блокове, през деня обстановката била като при земетресение

Бразилска гимнастичка се бори за живота си след инцидент със ски


Бразилска гимнастичка, която трябваше да участва на олимпийските игри в Сочи в стартовете по ски свободен стил, се бори за живота си след инцидент със ски в Юта, САЩ. 

25-годишната Лаис Соуса е била приета в критично състояние в болница в Солт Лейк Сити, след като се е ударила в дърво по време на любителско спускане. 

Соуса не може да движи своите ръце и крака и не може да диша самостоятелно. Лекарят на бразилския отбор Антонио Мартош потвърди състоянието й на...

Водката е виновна за високата смъртност сред руските мъже

Рискът от смърт за мъжете до 55 години, които пият литър и половина или повече водка седмично, е 35 процента

КЗК отмени обществена поръчка на община Несебър

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) е отменила като незаконосъобразно решението на заместник-кмета на община Несебър, с което е открита...

Стойнев: Единен енергиен пазар в ЕС прави цената на тока достъпна

Схемите за подпомагане на ВЕИ-прозводители трябва да се преразгледат, препоръча енергийният министър на среща в Рим

    


Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване