Отпуск на експерт отложи делото за жестоко убийство на момиче в кв. "Люлин"

Софийският апелативен съд (САС) отложи в петък делото за убийството на 19-годишната Севиля Райчева срещу Антон Ангелов и Янка Младенова. Причина за това стана отпускът на преподавател от Техническия университет в София, определен да извърши експертиза на ножове по делото. САС ще изпрати ново писмо до ректора на ТУ с молба вещото лице да бъде заместено от друг свой колега, тъй като той ще се върне на работа чак след 21 февруари и това би забавило хода на процеса с цял месец. Младото момиче бе жестоко заклано в дома си в столичния кв. "Люлин" на 13 май 2011 г. Според прокуратурата извършители са били 17-годишният тогава Антон и Янка Младенова, тогава на 15 г, които били приятели на жертвата. Според прокуратурата двамата нанесли над 40 удара на болното от шизофрения момиче, за да откраднат около десет грама злато. През октомври 2012 г. Софийският градски съд осъди на 10 години затвор Ангелов, но оправда Младенова. Двамата бяха задържани 4 дни след убийството и, след като дадоха серия противоречиви показания, бяха обвинени. Разследващите обаче така и не направиха ДНК-анализ на кървавите петна по две намерени в апартамента дамски блузи, както и не бе направено сравнение между прободните рани на тялото на Севиля и трите ножа, намерени в дома й.

Създателят на "Фейсбук": Не съм доволен от услугите, които предлагаме

"Винаги виждам какво искам да е по-добро в дадено нещо. Като цяло не съм доволен от нещата, услугите, които предлагаме на хората и качеството на екипите, които сме направили". Това каза основателят на „Фейсбук" Марк Зукърбърг в интервю пред списание „Бизнес уийк" по повод наближаващата 10-годишнина на социалната мрежа Въпреки това през тази годи

Повишени нива на радиация в бившата АЕЦ "Селафийлд"

Днес бившата централа е завод за преработка на отработено ядрено гориво

Високи нива на радиация в бившата АЕЦ Селафийлд

Днес бившата централа е завод за преработка на отработено ядрено гориво

Язовир "Студена" е опасно празен! Въвеждат воден режим в Перник, ако до 2 седмици не паднат обилни валежи

Перник е на косъм от воден режим. Продължителното засушаване изпразни язовир "Студена" и ако до две седмици не паднат по-обилни валежи, ще се наложи да бъдат въведени ограничения във водоснабдяването, потвърди управителат на местната "ВиК" Камен Каменов.
 
Продължава

Чобанов не казва срок за новия външен дълг

Финансовият министър се похвали, че е приключил годината добре

    


Зърнопроизводители: Управляващите прехвърлят средства от нивите към тютюна

Фонд „Земеделие” е разплатил 1,02 млрд. лева директни плащания, намалена е обещаната сума от бюджета за земеделците

    


Румъния продължава с присъдите на бивши министри

За по-малко от един месец бяха осъдени бивш премиер и двама бивши министри, както и един депутат

Министрите за Странджа: Пазим природата с промени в плана


Министерство на околната среда и водите няма да позволи застрояване на територията на природен парк "Странджа". Това декларира неколкократно министърът на околната среда и водите Искра Михайлова. Тя, министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева и министърът на инвестиционното проектиране Иван Данов бяха изслушани пред парламента по казуса "Странджа", след като съдът остави в действие Общия устройствен план на Царево, който позволява построяването отново на скандалния туристически...

Олимпиада с Баба Шейна, Източен Тимор и Гуам

Когато Йохан Гут Гонсалвеш поиска да стане зимен олимпиец, разбра, че първо трябва да основе федерация. И така се роди ски федерацията на Източен Тимор. Управителният съвет беше съставен от майка му, няколко приятели, а той бе единственият спортист. Втората стъпка - федерацията да бъде разпозната от международната.


19-годишният Гонсалвеш трени Когато Йохан Гут Гонсалвеш поиска да стане зимен олимпиец, разбра, че първо трябва да основе федерация. И така се роди ски федерацията на Източен Тимор. Управителният съвет беше съставен от майка му, няколко приятели, а той бе единственият спортист. Втората стъпка - федерацията да бъде разпозната от международната. 19-годишният Гонсалвеш трени

Борисов плаща за преврат, държавата мълчи!

Волен Сидеров настоя да бъде свален имунитетът на Бойко Борисов и на президента Плевнелиев така бързо, както и на него самия. Защо държавата и прокуратурата мълчат по грандиозния скандал с разкритието, че Бойко Борисов е предлагал половин милион за предизвикване на улични безредици и преврат, попита Сидеров. Лидерът на "Атака" заключи, че има заговор на институциите срещу демокрацията в страната.

Михаил Миков се срещна с новия турски посланик Сюлейман Гьокче

/КРОСС/ Председателят на Народното събрание Михаил Миков се срещна с новоназначения извънреден и пълномощен посланик на Република Турция Сюлейман Гьокче.   В проведения разговор бе потвърден съюзническият и добросъседски характер на отношенията между България и Турция и най-добрият за последните десетилетия двустранният диалог. Конкретизирането на областите на сътрудничество и оползотворяването на потенциала за взаимноизгодно партньорство е предизвикателство за двете страни, отбеляза председателят на парламента Михаил Миков. Турският дипломат отправи към Михаил Миков покана за посещение в Турция начело на официална парламентарна делегация. Налице е подчертано желание и от двете страни за активни търговско-икономически отношения, за засилено сътрудничество в областта на енергетиката и на инфраструктурата. България и Турция са заинтересовани от всяка инициатива, която гарантира стабилност и просперитет в региона, стана ясно по време на срещата.          

Бой и стрелба в ромски квартал! Ритат и удрят полицаи, опитващи да спрат кражба

Полицейски служители са били нападнати от четирима жители от ромския квартал в Кюстендил. Това съобщиха от ОД на МВР-Кюстендил. Снощи четирима мъже от кюстендилския квартал Полицейски служители са били нападнати от четирима жители от ромския квартал в Кюстендил. Това съобщиха от ОД на МВР-Кюстендил. Снощи четирима мъже от кюстендилския квартал "Изток" влезли във физическа саморазправа със служители на реда. Полицаите дали сигнал на 2-мата мъжете да спрат каруцата си, натоварена с метални предмети ...

Португалки ще мъчат България за „Фед Къп“

Португалия ще бъде първият съперник на България в грповата фаза на турнира"Фед къп". Освен португалките в нашата група са още съставите на Беларус и Турция.

ЕНП и Барозу, какво ще кажете за Борисов и Петното?

Защо ГЕРБ и реформаторите мълчат по темата за срещата между Бойко Борисов и Петното. Това попита лидерът на ДПС Лютви Местан в декларация от парламентарната трибуна.

Ревизират напредъка на България по отношение на оперативните програми

Заместник-министър председателят и министър на правосъдието Зинаида Златанова откри Шестата годишна среща за преглед на оперативните програми,...

Сидеров към Цацаров: Поискайте имунитета на Плевнелиев и Борисов

Г-н главен прокурор, поискайте имунитета на президента на Републиката, за да може той да даде показания как е прехвърлял пари в офшорни сметки. Това каза лидерът на "Атака" Волен Сидеров от парламентарната трибуна.
"Поискайте имунитета на Бойко Борисов, защото при него има данни за извършени престъпления в много голям мащаб", каза Волен Сидеров. Г-н главен прокурор, поискайте имунитета на президента на Републиката, за да може той да даде показания как е прехвърлял пари в офшорни сметки. Това каза лидерът на "Атака" Волен Сидеров от парламентарната трибуна. "Поискайте имунитета на Бойко Борисов, защото при него има данни за извършени престъпления в много голям мащаб", каза Волен Сидеров.

Калфин: Властта в момента е един балон, искаме да го спукаме

Всички ние сме хора, които сме се занимавали с политика, и виждаме какво се случва в държавата. За 25 години преход, в България има изключително голяма бедност, неравенство поляризация между хора с високи и ниски доходи.

Би Би Си пита къде са всички румънски и български имигранти

Би Би Си излъчи репортаж по повод опасенията във Великобритания във връзка с очаквания масов приток на имигранти от България и Румъния след отпадането на трудовите ограничения за гражданите на двете държави в началото на тази година.

Безработицата в България е била 13,1% през декември

Средната за ЕС безработица се е понижила леко до 10,7%

    


Безработицата в България е била 13,1% през декември

Средната за ЕС безработица се е понижила леко до 10,7%

    


Местан: Ние сме на светло, но кое е задкулисието

Темата за задкулисието е в основата на протестите. Днес е много важен въпросът - кое е задкулисието в България? Твърдя, че кабинетът и подкрепящите го политически сили сме на светло, в светлината на обществото и неговите интереси. Резултатите – оздравена бизнес среда, повишени социални показатели, инвестиционна политика и в регионите, заяви в НС лидерът на ДПС Л. Местан.

Консултативният съвет за национална сигурност ще обсъжда еврофондовете

На дневен ред са стратегическите приоритети на България и Споразумението за партньорство с Европейската комисия

    


Плевнелиев свиква КСНС на 4 февруари

Темата ще е за стратегическите приоритети на страната

    


Прокуратурата поиска смъртна присъда за атентатора от Бостън

Прокуратурата в САЩ поиска смъртна присъда за оцелелия извършител на атентата по време на Бостънския маратон Джохар Царнаев, съобщиха информационните агенции.   Окончателното решение е било взето от главния прокурор Ерик Холдър.   Трима души бяха убити и над 260 - ранени, при двойното бомбено нападение, извършено в Бостън по време на местния маратон през април миналата година - едно от най-сериозните терористични нападения в Съединените щати след атентатите на 11 септември 2001 г.   Според прокуратурата братята Тамерлан и Джохар Царнаеви, етнически чеченци от Русия, които са живеели в района на североизточния американски град от десетина година, са заложили взривните устройства.   По-големият брат Тамерлан бе убит в престрелка с полицията.   20-годишният Джохар може да бъде осъден на смърт по 17 от повдигнатите срещу него 30 обвинения. Той пледира невинен. За момента все още не е определена дата за начало на процеса срещу Царнаев.

МВР без избор: Маха мобилните камери на пътя!

МВР ще изпълни решението на съда и ще премахне мобилните камери на пътя. Това обяви вътрешният министър Цветлин Йовчев в парламента.

Сидеров: Поискайте имунитета на Плевнелиев и Борисов

Г-н главен прокурор, поискайте имунитета на президента на Републиката, за да може той да даде показания как е прехвърлял пари в офшорни сметки. Това каза лидерът на Г-н главен прокурор, поискайте имунитета на президента на Републиката, за да може той да даде показания как е прехвърлял пари в офшорни сметки. Това каза лидерът на "Атака" Волен Сидеров от парламентарната трибуна. "Поискайте имунитета на Бойко Борисов, защото при него има данни за извършени престъпления в много голям мащаб", каза Волен Сидеров.

Ива Софиянска отслабва ударно

Само два месеца след раждането на малката Мая, Ива Софиянска тръгна на тренировки за отслабване в студиото на актрисата Евелина Борисова.

Туристическото лого трябва да се разглежда като маркетингов инструмент

/КРОСС/ Цялостната изработена стратегия за бранд България е правилна, но би следвало въпросите около туристическото лого на страната ни да се подложат на широка дискусия в бранша, преди да се премине към окончателното решение за неговата визия. Това каза Иво Маринов, бивш заместник-министър с ресор туризъм в ефира на Bulgaria On Air. Според него емблемата на българския туризъм трябва да се разглежда като маркетингов инструмент, а не само от художествена гледна точка. „Нормално е да има различия между творците и маркетингови специалисти по тази тема", смята той. И допълни, че страната ни има огромен потенциал от природни дадености и богатства и е трудно да се изведе един водещ. Проблемът е кое да бъде водещо и изведено като акцент в логото, дали да има подбрандове или не, коментира бившият заместник-министър, в чийто мандат беше изработено скандалното лого. На въпрос как да бъдат инвестирани парите за реклама на туризма, които ще получим от ЕС в новия програмен период Маринов каза, че е рано да се говори за конкретна сума, но във всички случаи средствата трябва да се разходват ефективно и да се търси ефектът от рекламата, защото „колкото и пари да се наливат в туризма, никога няма да стигнат". Не е редно да включват безплатни екскурзии в пакетите на туроператорите, каза още Маринов по повод на готвените промени в закона за туризма

Сидеров: Аз трупах статии, други милиони

Лидерът на Атака посочи, че най-големият гей парад се състоял на територията на Софийския университет.

„Еврофутбол": Манчестър сити бие Челси

/КРОСС/ Манчестър сити ще бие Челси на „Етихад Стейдиъм" - това са очакванията на база коефициентите на „Еврофутбол" за сблъсъка от Висшата лига на Англия: 1.71 за домакините срещу 4.08 за гостите от Лондон и 3.12 за равенство. Мачът с номер 494 ще се играе в понеделник, от 22:00 ч. българско време. Финалът на Супербоул XLVIII също попада сред акцентите на „Еврофутбол" - двубоят между Денвър Бронкос и Сиатъл Сийхоукс ще е сред най-гледаните спортни събития в света за тази година, още повече, че се очертава да бъде равностоен и труден за футболистите от двата американски отбора. Коефициентите на букмейкърската къща също са категорични по въпроса: 1.64 за „Бронкос" срещу 1.79 за „морските орли". Сблъсъкът ще е на 03.02.2014 г., в 1:30 ч. родно време.   Ето още от интригуващите мачове в програмата:   Гранада - Селта Виго                                              Сингъл, Live „1"- 1.91 „Х"- 3.07 „2"- 3

Канадската разузнавателна агенция е следила с дни потребители на свободни WiFi мрежи


Новата селекция документи, които Едуард Сноудън разкрива, посочват канадската институция за сигурност на комуникациите (CSEC) като друга разузнавателна агенция, която следи неправомерно хората. Според документите, които са предадени на CBC News, за целта е била използвана свободната WiFi мрежа на голямо канадско летище.

По този начин всички, които са използвали въпросната мрежа, са били следени при това с дни след като напуснат терминала, твърди Сноудън. CSEC няма право да следи...

Слабост на предишното управление беше точно сигурността!

Неопределените въпроси са риск за референдума, предупреди Орешарски

    


Започва промяна в устройствения план на Царево

Изменението на плана в тази част спира практически прилагането на Общия устройствен план и, ако някой реши незаконосъобразно да започне някои процедури по строителство, те могат да се спрат или от министъра на инвестиционното проектиране - като незаконно строителство, или от министъра на околните среда и водите - в защитените територии

Ледени висулки дебнат отвсякъде във Варна

Заети с борбата с леда по тротоарите, не винаги вдигаме глава нагоре. А там опасността е доста по-сериозна - ледени висулки заплашително са виснали на много места в града. По стрехи, подлези, козирки и реклами зимата сътворява красивите, но доста опасни ледени образувания.

Защо му е на бизнесмен да кара жените да плачат

Парижки бизнесмен си е поставил една цел - да накара жените да се просълзят при всяко от планираните от него предложения за брак

След броени часове затваря зимният трансферен прозорец

/КРОСС/ В 1.00 часа на 1 февруари затваря зимният трансферен прозорец в големите първенства. По традиция в последния ден се осъществяват най-много сделки на футболния пазар. През последните години клубовете избягват да харчат много пари през януари, тъй като в този период цените са изкуствено завишени, а и самите играчи нямат необходимото време за адаптация в месеците до края на сезона. Все пак големи сделки отново не липсваха до момента, а очакванията са да се осъществят още няколко големи трансфера до затварянето на прозореца. Най-скъпата покупка засега е испанският национал Хуан Мата, който премина от "Челси" в "Манчестър юнайтед" срещу 45 милиона евро. С този трансфер "червените дяволи" счупиха клубния си рекорд, поставен през 2008 г. от Димитър Бербатов. "Челси" също инвестира сериозна сума, след като купи от "Бенфика" бившия си играч Неманя Матич за 25 млн. евро. и тунизийския национал Мохамед Салах от "Базел" за 13.2 млн. евро. След бурното лято "Манчестър сити" остана пасивен през януари, а третият претендент за титлата "Арсенал" също все още не е осъществил голям трансфер, a преговорите за Юлиян Дракслер от "Шалке" са в застой. Извън Висшата лига засега няма големи сделки, като клубовете от Испания и Англия едва ли ще осъществят такива през този трансферен прозорец. По-голяма активност се очаква от италианските отбори. 9.45 ч

Най-високата жилищна сграда в Германия ще се издига на "Александерплац" в Берлин


Емблематичният площад "Александерплац" в Берлин ще добави още блясък към славата си, след като до 2017 г. там се очаква да бъде завършена най-високата жилищна сграда в Германия, пише "Гардиън".

Новата постройка ще бъде вдигната в непосредствена близост до телевизионната кула на площада. Проектът за нея е на американския архитект Франк Гери, който предвижда сградата да е висока 150 м, да има 39 етажа, около 300 апартамента, ресторант, хотел и спа център.

В района на...

Започва преглед на изпълнението на програмите, финансирани от ERDF и Кохезионния фонд

/КРОСС/ Вицепремиерът и министър на правосъдието Зинаида Златанова откри Шестата годишна среща за преглед на оперативните програми, финансирани по линия на Европейския фонд за регионално развитие и Кохезионния фонд. Целта на срещата е да бъде разгледан напредъкът, отбелязан през 2013 г. в изпълнението на оперативните програми, постигнатите резултати, финансовото изпълнение и други фактори, с цел подобряване прилагането на програмите. Дискусията се провежда с участието на представители на Генерална дирекция „Регионална и градска политика" на Европейската комисия. Делегацията им се ръководи от Марек Теплански, началник отдел на звеното, отговарящо за България. На срещата присъстват всички ръководители на управляващите органи, на Сертифициращия и на Одитния орган и на Централното координационно звено. С оглед осигуряване на по-добра координация на процеса по изпълнение на програмите, финансирани със средства от ЕС, участие в срещата вземат и представители на управляващите органи по програмите, финансирани със средства от Европейския социален фонд, Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони и Европейския фонд за рибарство, както и на институции, чийто ресори включват държавни помощи, обществени поръчки, социални общности и др. В рамките на дискусията българската страна представя напредъка по изпълнение на отделните оперативни програми, финансирани със средства от Европейския фонд за регионално развитие и Кохезионния фонд към края на 2013 г

Орешарски: Еврокомисарят ще е консенсусна фигура

Днес мога да определя само като визия бъдещия еврокомисар. Този въпрос ще бъде на дневен ред след евроизборите, когато станат известни резултатите. Това заяви премиерът Пламен Орешарски от парламен...

Фосил на едно от най-големите същества в историята на Земята бе открит в Китай

Въпросната ценна находка позволи на палеонтолози да вдъхнат живот на едно от най-огромните същества, които са населявали планетата ни преди повече от 100 млн. години. Създанието от групата на зауропо...

НА ЖИВО: Последният ден от зимния трансферен прозорец


В 1.00 часа на 1 февруари затваря зимният трансферен прозорец в големите първенства. По традиция в последния ден се осъществяват най-много сделки на футболния пазар. През последните години клубовете избягват да харчат много пари през януари, тъй като в този период цените са изкуствено завишени, а и самите играчи нямат необходимото време за адаптация в месеците до края на сезона. 

Все пак големи сделки отново не липсваха до момента, а очакванията са да се осъществят още няколко големи...

Втори бизнесмен спасявал младежите, паднали с кола в река Бистрица

Вторият спасител на четиримата младежи, паднали с лек автомобил „Опел“ в река Благоевградска Бистрица, също е благоевградски бизнесмен - Любчо Пандулев, пише struma.bg.
В медийната суматоха след инцидента на преден план излезе само името на Йордан Йорданов, но Пандулев признава, че не е обиден от това. Вторият спасител на четиримата младежи, паднали с лек автомобил „Опел“ в река Благоевградска Бистрица, също е благоевградски бизнесмен - Любчо Пандулев, пише struma.bg. В медийната суматоха след инцидента на преден план излезе само името на Йордан Йорданов, но Пандулев признава, че не е обиден от това.

Създават растения киборги, които да ни дават информация за околната среда

Италианският учен Андреа Виталети ръководи изследователска група, която разработва идеята за създаване на био-електронни растения киборги, съобщава Wired.
Те ще могат да ни известяват, когато имат нужда от вода, за въздействието на какви химикали са изложени и какви паразити ядат корените им.
Тези отчасти биологични, отчасти електронни създания Италианският учен Андреа Виталети ръководи изследователска група, която разработва идеята за създаване на био-електронни растения киборги, съобщава Wired. Те ще могат да ни известяват, когато имат нужда от вода, за въздействието на какви химикали са изложени и какви паразити ядат корените им. Тези отчасти биологични, отчасти електронни създания

И вторият спасител на младежите, паднали с кола в река Бистрица, е бизнесмен

Вторият спасител на четиримата младежи, паднали с лек автомобил „Опел“ в река Благоевградска Бистрица, също е благоевградски бизнесмен - Любчо Пандулев, пише struma.bg.
В медийната суматоха след инцидента на преден план излезе само името на Йордан Йорданов, но Пандулев признава, че не е обиден от това. Вторият спасител на четиримата младежи, паднали с лек автомобил „Опел“ в река Благоевградска Бистрица, също е благоевградски бизнесмен - Любчо Пандулев, пише struma.bg. В медийната суматоха след инцидента на преден план излезе само името на Йордан Йорданов, но Пандулев признава, че не е обиден от това.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване