Столичанин измами 13 учители със семестриални такси за благоевградски университет

59-годишен столичанин е обвинен в измама на 13 учители от област Велико Търново. Той ги е заблудил, че чрез него могат да заплащат дължимите семестриални такси за дистанционна форма на обучение през учебната 2007/2008 г. във висше учебно заведение в Благоевград. Това съобщиха от полицията.

За семестър софиянецът поискал от учителите по 400 лева. 59-годишен столичанин е обвинен в измама на 13 учители от област Велико Търново. Той ги е заблудил, че чрез него могат да заплащат дължимите семестриални такси за дистанционна форма на обучение през учебната 2007/2008 г. във висше учебно заведение в Благоевград. Това съобщиха от полицията. За семестър софиянецът поискал от учителите по 400 лева.

Мария вече се опитва да говори, изправя се на крачетата. Трябва и още помощ за зъбките

3-годишната Мария от Русе е с тежко мозъчно увреждане. Когато се ражда, усуканата пъпна връв около врата, нанася непоправими щети на мозъка.
Въпреки че лекарите не дават шанс за живот, родителите на момиченцето вече три години успяват да се грижат за него. 
В последното време това обаче става непосилно за тях, като продават цялото си имущество 3-годишната Мария от Русе е с тежко мозъчно увреждане. Когато се ражда, усуканата пъпна връв около врата, нанася непоправими щети на мозъка. Въпреки че лекарите не дават шанс за живот, родителите на момиченцето вече три години успяват да се грижат за него. В последното време това обаче става непосилно за тях, като продават цялото си имущество

Министри пазят Странджа с промени в плана

/КРОСС/ Министерство на околната среда и водите няма да позволи застрояване на територията на природен парк "Странджа". Това декларира неколкократно министърът на околната среда и водите Искра Михайлова. Тя, министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева и министърът на инвестиционното проектиране Иван Данов бяха изслушани пред парламента по казуса "Странджа", след като съдът остави в действие Общия устройствен план на Царево, който позволява построяването отново на скандалния туристически комплекс "Златна перла" в близост до с. Варвара, както и и на още десетки хиляди легла в природен парк "Странджа" без екологична оценка. Решението на ВАС е окончателно и не подлежи на обжалване. Обясненията на министрите за казуса със съдебното решение следваха линията "оттеглихме възраженията си срещу плана за Царево, за да приключи съдебната сага". Дадохме възможност на съда да разреши застрояването на парка, за да можем да го спрем "До момента до произнасянето на съда нямахме възможност да предприемем каквито и да е действия, изготвяне на екологична оценка или каквито и да е действие. Финализирането на сагата позволява на всички институции да предприемат последващи мерки", каза екоминистърът. "Сагата с обжалването приключи

Стойнев: Проектът "Южен поток" ще стимулира икономическия растеж

„Сигурността на енергийните доставки остава ключов фактор за гарантиране ръста и конкурентоспособността на европейската икономика“. Това каза министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев по време на втората министерска конференция "Приятели на индустрията", която се проведе в италианската столица Рим, съобщиха от министерството. „Сигурността на енергийните доставки остава ключов фактор за гарантиране ръста и конкурентоспособността на европейската икономика“. Това каза министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев по време на втората министерска конференция "Приятели на индустрията", която се проведе в италианската столица Рим, съобщиха от министерството.

Секс по график

Проучване на британски сайт за родители показва, че животът на родителите е станал толкова зависим от работата, че те вече вписват в графика си кога имат време за интимности

Йовчев не знае дали е подслушван Цветанов

/КРОСС/ Министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев не знае дали е подслушван бившият вътрешен министър Цветан Цветанов и дали, ако има такова подслушване, това е законно. Това заяви самият Йовчев пред журналисти. Министърът подчерта, че във вътрешното министерство не са изготвени искания и не се прилагат специални разузнавателни средства за каквито и да било политически лидери . "Първо, не знам дали е подслушван господин Цветанов, но съм убеден, че ако е подслушан, то е направено по законен начин и информацията, която е придобита, е използвана само и единствено за целите, които са посочени в специалните разузнавателни средства. Имаме всички гаранции, че се спазва законът при използването на СРС. Аз като министър на вътрешните работи от август месец миналата година не знам кой се подслушва. Нито съм виждал искания за специални разузнавателни средства, нито съм чел резултати от прилагането им. При Министерството на вътрешните работи не са изготвени искания и не се прилагат СРС по отношение на каквито и да е политически лидери в момента". Министър Цветлин Йовчев каза, че ще бъде изпълнено решението на Върховния административен съд камерите на КАТ по пътищата да бъдат само стационарни. "Не коментирам решения на съда, изпълняваме ги. Ще прегледаме внимателно в момента какви са възможностите и ще организираме работата си по начин, който отговаря на съдебното решение"

Първанов: Ако референдумът се провали, президентът да подаде оставка


Ако референдумът, предложен от президента Росен Плевнелиев за ключови изборни въпроси, се проведе, но се провали, да си подаде оставката, както е направил генерал Шарл де Гол - достоен образец на мъжко поведение. За това призова предшественикът му Георги Първанов на пресконференция днес.

Той прогнозира, че дори да се свика допитване по въпросите, лансирани от държавния глава, то едва ли ще е легитимно, тъй като бариерата е колкото беше активността на последните парламентарни избори -...

Жена загина, заклещи се в ескалатор, за да откачи шала си

48-годишна жена почина, след като шалът й и косата й се оплели в ескалатор при метростанция в източния край на Монреал, съобщава "Монреал Газет". 

Свидетел намерил жената да лежи в основата на ескалатора в метростанция "Фабр" около 09:15 часа. Той алармирал транзитните работници и те се обадили в полицията. Когато първа помощ 48-годишна жена почина, след като шалът й и косата й се оплели в ескалатор при метростанция в източния край на Монреал, съобщава "Монреал Газет". Свидетел намерил жената да лежи в основата на ескалатора в метростанция "Фабр" около 09:15 часа. Той алармирал транзитните работници и те се обадили в полицията. Когато първа помощ

Ежегодно "изчезвали" 200-300 хил.лв. за жертви на домашно насииле

НПО-та искат отговори как се разпределят средствата

    


Йовчев: Служител на МВР е копирал нерегламентирано записите по случая „Мишо Бирата”

"Служител на МВР е копирал нерегламентирано записите по случая "Мишо Бирата" и ги е записал на отделен файл. След като това е било разкрито, този човек е бил уволнен. Цветан Цветанов трябва да понесе отговорност за това" - това разкри министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев пред bTV.

Заплата над 1000 лв. за 10 вида специалисти

46% от висшистите работят на ниски позиции

    


Бареков предлага избори и референдум, но на друга тема

/КРОСС/Днес лидерът на ДПС Лютви Местан за пореден път нападна ПП "България без цензура", като ни обвини в това, че представляваме популизма в българската политика и че нямаме ясна политическа физиономия. Огромните ни различия с ДПС показват, че няма да се коалираме с тази партия. Хубаво е, че и те го знаят. За сметка на това имаме най-ефективните и логични позиции от всички останали политически формации по темата за промяна на Конституцията. Това становище изрази лидерът на "България без цензура" Николай Бареков, цитиран от barekov.com. "Нашето предложение към президента Плевнелиев е през май месец да проведем избори за Европарламент и референдум 2 в 1, но на съвсем различни теми. Нека попитаме гражданите искат ли да намалим броя на депутатите на 120, да отнемем ли партийните субсидии на партиите, да премахнем ли депутатските имунитети и да въведем ли пряк избор на съдии и прокурори. Тези мерки са записани и могат да бъдат прочетени в програмата на "България без цензура", която неслучайно носи името "С грижа за хората" и ще са едни от основните инструменти в операция "Чисти ръце", с която ще гарантираме прозрачността в политиката и управлението на страната", коментира още Бареков.  

Столичанин мами 13 учители със семестриални такси за хиляди левове

59-годишен столичанин е обвинен в измама на 13 учители от област Велико Търново. Той ги е заблудил, че чрез него могат да заплащат дължимите семестриални такси за дистанционна форма на обучение през учебната 2007/2008 г. във висше учебно заведение в Благоевград. Това съобщиха от полицията.

За семестър софиянецът поискал от учителите по 400 лева. 59-годишен столичанин е обвинен в измама на 13 учители от област Велико Търново. Той ги е заблудил, че чрез него могат да заплащат дължимите семестриални такси за дистанционна форма на обучение през учебната 2007/2008 г. във висше учебно заведение в Благоевград. Това съобщиха от полицията. За семестър софиянецът поискал от учителите по 400 лева.

Орешарски четка Кристалина, но мълчи за втори мандат

Премиерът Пламен орешарски не разкри коя ще бъде кандидатурата на България за еврокомисар, като поясни, че това ще се обсъжда след евроизборите. Той даде да се разбере обаче, че няма да предложи човек, тясно свързан с една политическа сила.

Чудото на Мария: Опитва се да говори и се изправя на крачетата. Има обаче още проблеми със зъбките

3-годишната Мария от Русе е с тежко мозъчно увреждане. Когато се ражда, усуканата пъпна връв около врата, нанася непоправими щети на мозъка.
Въпреки че лекарите не дават шанс за живот, родителите на момиченцето вече три години успяват да се грижат за него. 
В последното време това обаче става непосилно за тях, като продават цялото си имущество 3-годишната Мария от Русе е с тежко мозъчно увреждане. Когато се ражда, усуканата пъпна връв около врата, нанася непоправими щети на мозъка. Въпреки че лекарите не дават шанс за живот, родителите на момиченцето вече три години успяват да се грижат за него. В последното време това обаче става непосилно за тях, като продават цялото си имущество

Скандал с подслушване и в Турция

"Подслушване и в президентската резиденция" - пише в заглавие турският в. "Акшам", помествайки твърдения на турския премиер Реджеп Тайип Ердоган, според които дори президентът на държавата е подслушван. Изказването на Ердоган, направено пред журналисти на връщане от посещението му в Иран, е във фокуса на водещите турски вестници, цитирани от БТА в петък. "Такива неща възникват пред нас. От подслушване на президента до подслушване на мен самия. Докато се стигне до председателя на парламента, на нашите семейства, на нашите деца; подслушвали са всички", заяви турският министър-председател. Той добави, че невинаги подслушването е било директно, но че са били подслушвани лица, които провеждали разговори с хора от държавния връх. Министър-председателят отново говори за необходимостта от премахване на съдилищата със специални правомощия и за реформата в съдебната система, пише и в. "Хюриет". Той посочи, че решенията за предприемане на подслушвания вече ще трябва да бъдат взимани с единодушие в съдилищата за тежки престъпления. "Работим по пакет, който ще засяга както съда, така и вътрешното министерство", заяви още премиерът. Ердоган свърза с "паралелната държава", както той описва съществуващата според него мрежа от поддръжници на ислямския проповедник Фетхуллах Гюлен в държавните структури, обиските в последно време на турски камиони, пътуващи за Сирия. В турски медии се появиха информации, че камионите, с които пътували служители на разузнавателната служба МИТ, са превозвали оръжие. Властите отказаха да съобщят какъв е бил превозваният товар. "За съжаление, случаят беше операция на паралелната структура; няма никакво друго обяснение", каза премиерът, като добави, че според закона за националната разузнавателна служба МИТ прокуратурата не е имала право да извършва проверки на камионите, без да поиска разрешение от премиера. В. "Тюркие" информира за резултатите от най-новата социологическа анкета за влиянието на антикорупционната операция на 17 декември, при която бяха задържани редица лица, близки до власта, върху обществените нагласи преди предстоящите избори за местни органи на властта през март. Според резултатите от изследването на агенция КОНДА управляващата Партия на справедливостта и развитието (ПСР) ще получи 47,7 процента от гласовете, следвана от Народнорепубликанската партия (28,2 процента), Партията на националистическото действие (14,4 процента) и прокюрдската Партия за мир и демокрация (5,9 процента).

Българин начело на комитета по инвестициите на НАТО

Полковник Константин Нестеров е офицер от Българската армия

    


ГЕРБ не застанаха зад Борисов за Петното, накиснаха Нинова

Колкото вие знаете имало ли е такава среща, толкова знаем и ние, каза депутатът от ГЕРБ Димитър Главчев на репортерите в отговор на въпроса имало ли е разговори между Борисов и Петното в Банкя. Гербаджиите извадиха снимка, на която Бисер Миланов се здрависва с Корнелия Нинова.

Сидеров призова прокуратурата да свали имунитета и на Борисов, и на президента


В поредната си акция откакто е със свален имунитет, лидерът на "Атака" Волен Сидеров днес използва парламентарната трибуна и прякото предаване на БНТ и БНР от Народното събрание, за да отправи призив към главния прокурор Сотир Цацаров. Той настоя да бъде поискан имунитета на президента Росен Плевнелиев и на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

В последните няколко дни Сидеров се активизира, а партията му "Атака" изпълни поредица инициативи. Те варираха в широк спектър - от призив МВР да...

Партиите през годините за задължителното гласуване - променят ли се позициите

2007 г., управлява тройната коалиция БСП-НДСВ-ДПСНДСВ лансира идеята за задължително гласуванеБСП - противДПС - против“Атака” - заДСБ - противСДС се колебаеГЕРБ - за2009 г., управлява ГЕРБГЕРБ вече е срещу идеята за задължително гласуване. Цветан Цветанов, който тогава е председател ...                  2007 г., управлява тройната коалиция БСП-НДСВ-ДПСНДСВ лансира идеята за задължително гласуванеБСП - противДПС - против“Атака” - заДСБ - противСДС се колебаеГЕРБ - за2009 г., управлява ГЕРБГЕРБ вече е срещу идеята за задължително гласуване. Цветан Цветанов, който тогава е председател ...

Велев: Борсовите индекси на БГ растат по-бързо от европейските

"Бизнес средата, европейските фондове, капиталовият пазар и тристранният диалог ще бъдат основните приоритети на Асоциацията на организацията на българските работодатели /АОБР/".

Антоний Гълъбов за инициативата на Плевнелиев: Президентът е последователен

Има две обстоятелства, които са много важни, когато търсим отговор на въпроса защо президентът Росен Плевнелиев излезе с инициативата си сега. Преди всичко проектозаконът за Изборния кодекс беше внесен с голямо закъснение. Предстои и месец на политически консултации. Затова е напълно навременна реакцията на президента да лансира собствената си Има две обстоятелства, които са много важни, когато търсим отговор на въпроса защо президентът Росен Плевнелиев излезе с инициативата си сега. Преди всичко проектозаконът за Изборния кодекс беше внесен с голямо закъснение. Предстои и месец на политически консултации. Затова е напълно навременна реакцията на президента да лансира собствената си

Орешарски ще търси кандидат еврокомисар и извън управляващите

Премиерът Пламен Орешарски коментира в петък, че кандидатът за еврокомисар от България трябва да има добра репутация в страната, като е "нежелателно неговото затваряне в една политическа сила или само от едно политическо семейство в европейски план". В отговор на парламентарен въпрос премиерът каза, че темата ще бъде на дневен ред след евроизборите.   "Бих могъл да се ангажирам с профила на еврокомисаря ни. Не бих направил компромис с необходимите професионални качества, трябва да е фигура с авторитет, да бъде добре запознат с работата на европейските институции. Важно е нашият еврокомисар да получи добър ресор, което изисква компетентност, комуникативни умения и познания", каза Орешарски.   "Имаме опит както в негативен, така и в позитивен план при излъчването на еврокомисар... Кристалина Георгиева се справя добре с ангажиментите си и аз имам добра комуникация с нея. Да не забравяме, че тя ми е и колежка от университета", каза още Орешарски.

Бареков: Евровот заедно с референдум - да, но по други въпроси

Днес лидерът на ДПС Лютви Местан за пореден път нападна ПП "България без цензура", като ни обвини в това, че представляваме популизма в българската политика и че нямаме ясна политическа физиономия. Огромните ни различия с ДПС показват, че няма да се коалираме с тази партия. Хубаво е, че и те го знаят. За сметка на това имаме най-ефективните и логич Днес лидерът на ДПС Лютви Местан за пореден път нападна ПП "България без цензура", като ни обвини в това, че представляваме популизма в българската политика и че нямаме ясна политическа физиономия. Огромните ни различия с ДПС показват, че няма да се коалираме с тази партия. Хубаво е, че и те го знаят. За сметка на това имаме най-ефективните и логич

Жена почина, заклещи се в ескалатор, за да извади шала си

48-годишна забулена жена почина, след като шалът й и косата й се оплели в ескалатор при метростанция в източния край на Монреал, съобщава 48-годишна забулена жена почина, след като шалът й и косата й се оплели в ескалатор при метростанция в източния край на Монреал, съобщава "Монреал Газет". Свидетел намерил жената да лежи в основата на ескалатора в метростанция "Фабр" около 09:15 часа. Той алармирал транзитните работници и те се обадили в полицията. Когато първа помощ

Бизнесът иска още облекчения на регулаторните режими

Работодателите заявяват сдържан оптимизъм за инвестициите, вътрешните продажби и заетостта у нас през годината

    


Алма Матер потвърди лидерството си сред българските университети

/КРОСС/ Софийският университет потвърждава лидерството си сред висшите училища в България, показва оповестеното днес трето издание на Рейтинговата система. Системата се разработва и развива по проект, финансиран по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси", изпълняван от Дирекция „Висше образование" на Министерството на образованието и науката. Уеб-порталът „Рейтингова система на висшите училища в България“ е актуализиран в рамките на проект BG051PO001/3.2.04-0001 „Развитие на рейтинговата система на висшите училища”, финансиран от Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2007-2013, съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз, изпълняван от дирекция „Висше образование“ на Министерството на образованието и науката (МОН). Порталът се доразвива от Консорциум „ИОО-МБМД-С“, съставен от три организации – Институт „Отворено общество“ – София, Институт за маркетинг и социални изследвания МБМД и Сирма Груп в рамките на изпълнение на проекта.  Рейтингите на висшите училища в България се обявяват за трета поредна година. Изборът на висше училище и професионално направление може да има съществено влияние върху шансовете на студентите за бъдеща реализация на пазара на труда, показват данните в новото издание на системата

Две трети от руснаците одобряват дейността на Путин

/КРОСС/. Две трети от руснаците одобряват дейността на Владимир Путин като президент, съобщи «Интерфакс», позовавайки се на социологическото изследване на «Левада-център». Съгласно данните от направеното социологическо проучване, през януари 2014 година дейността на Путин като президент одобряват 65% от анкетираните.Дейността на Медведев начело на правителството одобряват 48% от запитаните, което е с 3% по-малко от миналата година. Дейността на правителството одобряват 43 %, като за изминалия месец няма промени в показателите.Днес, запитаните вярват на държавния глава 34%, което е по-малко с 2% от декември на 2013 година, а на лидера на правителството - доверието е 13%, като през декември на 2013 година резултатите показаха 14%.Най-популярни остават: министъра на отбраната Сергей Шойгу - 19%, лидера на КПРФ Генади Зюган - 9% и лидера на ЛДПР Владимир Жириновски - 8%.Анкетата е проведена в 130 населени пункта на Русия, в нея участваха 1,6 хиляди души.    

Стойнев: Проектът "Южен поток" ще стимулира икономическия растеж

„Сигурността на енергийните доставки остава ключов фактор за гарантиране ръста и конкурентоспособността на европейската икономика“. Това каза министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев по време на втората министерска конференция „Сигурността на енергийните доставки остава ключов фактор за гарантиране ръста и конкурентоспособността на европейската икономика“. Това каза министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев по време на втората министерска конференция "Приятели на индустрията", която се проведе в италианската столица Рим, съобщиха от министерството.

ДАЗД направи преглед на изпълнението на проект „Детство за всички"

/КРОСС/ Над 1500 са децата с увреждания, които е планирано да бъдат изведени от специализираните институции за социални грижи в цялата страна в изпълнение на Националната стратегия „Визия за деинституционализация на децата в България". Това стана ясно на работна среща на Регионалните екипи по деинституционализация във Велико Търново по проект „Подкрепа" към Държавната агенция за закрила на детето /ДАЗД/. Процесът на деинституционализация у нас навлиза в решителната си фаза - започна извеждането на децата с увреждания от институциите. „Това изисква висока отговорност от страна на цялото общество, за да протече процесът възможно най-добре за най-уязвимите участници в него - децата", заяви председателят на ДАЗД Ева Жечева. Тя припомни, че през 2013 г. бе възобновена работата на Междуведомствената работна група по деинституционализация на високо политическо ниво, което гарантира добрата координация между всички държавни и общински институции, ангажирани в реализацията на процеса. Жечева направи преглед на напредъка в изпълнението на проект „Детство за всички", чийто ръководител е. Проектът е насочен към най-уязвимата група деца - децата с увреждания. Те ще бъдат насочени към 149 центъра за настаняване от семеен тип, 36 защитени жилища, един дневен център за деца с увреждания и 8 центъра за социална рехабилитация и интеграция, които се изграждат по проект „Детство за всички" в 81 общини в страната

Американският театрален хит "Заешка дупка" излиза за първи път на българска сцена


"Заешка дупка" от Дейвид Линдзи Абеър е признат за един от хитовете на американския театър и заслужено удостоен с литературната награда "Пулицър". През 2010 г. Джон Камерън Мичъл прави отличената с номинация за "Оскар" филмова версия на пиесата с участието на Никол Кидман и Арън Екхарт, в който сценографията е на единствената българка с награда "Еми" Калина Иванов.

Сега нов вариант на пиесата се предлага от изцяло български екип в "Театър 199", а режисьор е Ивайло Христов. Главните...

Варненската инспекция по труда глобява със 75 хил. строителна фирма заради липса на трудов

Актове за поне 75 хил. лева ще бъдат съставени на собственик на фирма за строително – монтажни дейност, наел работници без трудови договори. Това обяви на пресконференция шефът на дирекция „Инспекция по труда“ - Варна Иван Иванов, предаде репортер на Moreto.

Бареков: Няма да се коалираме с ДПС, хубаво е, че и те го знаят

Днес лидерът на ДПС Лютви Местан за пореден път нападна ПП Днес лидерът на ДПС Лютви Местан за пореден път нападна ПП "България без цензура", като ни обвини в това, че представляваме популизма в българската политика и че нямаме ясна политическа физиономия. Огромните ни различия с ДПС показват, че няма да се коалираме с тази партия. Хубаво е, че и те го знаят. За сметка на това имаме най-ефективните и логич

Забраниха "млекоматите" в Словения

Агенцията за безопасност на храните забрани използването на "млекомати" на няколко места в Словения.

Агентът на Димитър Бербатов е вече в Лондон, трансферът става все по-вероятен

Агентът на Димитър Бербатов - Емил Данчев вече е в Лондон и работи по въпроса за евентуален трансфер на 33-годишния българин, съобщи БГНЕС.

Както е известно, сериозен интерес към Бербо има от страна на бившия му тим - „Тотнъм". "Шпорите" вече са дали предложението си, а освен това са договорили личните условия на футболиста. Бербатов е ... Агентът на Димитър Бербатов - Емил Данчев вече е в Лондон и работи по въпроса за евентуален трансфер на 33-годишния българин, съобщи БГНЕС. Както е известно, сериозен интерес към Бербо има от страна на бившия му тим - „Тотнъм". "Шпорите" вече са дали предложението си, а освен това са договорили личните условия на футболиста. Бербатов е ...

Европейските банки трябва да постигнат 5,5% капиталова адекватност при стрес тестовете

Все още се уточняват сценариите на стрес тестовете, някои държави искат да оценяват банките по специфични критерии

    


Срещата Борисов - Петното е продължение на сериала "Банкя-Кокинов", тефтерчето "Златанов" и Мишо Бирата

/КРОСС/ Срещата на Бойко Борисов с Петното, като продължение на сериала „Банкя - Кокинов", тефтерчето на Златанов, Мишо Бирата, е истинското задкулисие в България. Това каза председателят на ДПС Лютви Местан от парламентарната трибуна днес. „Темата за задкулисието е в основата на протестите. Днес е много важен въпросът - кое е задкулисието в България? Твърдя, че кабинетът и подкрепящите го политически сили сме на светло, в светлината на обществото и неговите интереси. Резултатите: оздравена бизнес среда, повишени социални показатели, инвестиционна политика и в регионите", заяви Местан. „На този фон няма как да бъде подминат един скандал, свързан със среща между лице с профила на Петното и бивш министър-председател, който се казва Бойко Борисов. Няма никакво значение кой на кого се е обадил първи. Важното е, че има подобна абсурдна кореспонденция и среща. Днес актуалната тема не е Бисеров, а един бисер без „ов". Казва се Петното. Петното прояви задкулисието. Още по-важният въпрос е защо президентът подмина този срамен заговор срещу демокрацията и избра да отклони общественото внимание в полза на политическите си покровители и подмина темата", попита Лютви Местан. „Защо от ГЕРБ мълчите по тази тема? Защо мълчи ЕНП? Ще поставите ли и този въпрос на вниманието на Европейския парламент? Очакваме да чуем мнението и на Реформаторите

Трансферът на Бербатов става все по-вероятен, агентът му е вече в Лондон

Агентът на Димитър Бербатов - Емил Данчев вече е в Лондон и работи по въпроса за евентуален трансфер на 33-годишния българин, съобщи БГНЕС.

Както е известно, сериозен интерес към Бербо има от страна на бившия му тим - „Тотнъм Агентът на Димитър Бербатов - Емил Данчев вече е в Лондон и работи по въпроса за евентуален трансфер на 33-годишния българин, съобщи БГНЕС. Както е известно, сериозен интерес към Бербо има от страна на бившия му тим - „Тотнъм". "Шпорите" вече са дали предложението си, а освен това са договорили личните условия на футболиста. Бербатов е ...

Спипаха японец, отмъкнал над 450 чифта дамски обувки

Просто ми доставяше удоволствие, признал пред полицаите мъжът

    


Калфин: Властта е балон, който искаме да спукаме

/КРОСС/ Всички ние сме хора, които сме се занимавали с политика и виждаме какво се случва в държавата. За 25 години преход, в България има изключително голяма бедност, неравенство поляризация между хора с високи и ниски доходи. Искаме да се промени начинът, по който се провеждат политиките, и сме готови да обсъждаме това с всяка една политическа сила. Това заяви Ивайло Калфин на пресконференция на Национална гражданска инициатива „АБВ" и допълни: "Надявам се, че включително с БСП, както и с другите партии, ще можем да дебатираме". Ако така продължаваме, ме е страх, че след 25 години, държавата ще е доста по-зле, отколкото е сега, каза Калфин и продължи с критиките си: Приоритетите се съдържат в рамките на едно правителство, а даже в рамките на една предизборна кампания, след което се забравят и се крият зад коалиционно управление. Липсват дългосрочни приоритети в страната ни. Властта в момента е един балон, само че този балон се свива все повече. Това, което искаме ние, е да спукаме балона - политиката да се прави прозрачно, политиците да носят отговорност. В това няма нищо страшно, случва се във всяка една демократична държава. Каквито и партийни алтернативи да имаш, трябват дългосрочни алтернативи, каза още Ивайло Калфин. Основна тема за АБВ е демографията в България, каза Калфин и уточни: "Не става въпрос само за раждаемост, смъртност и т.н. Става въпрос за качество на живот, потребности, как живеят в различните възрасти

Съдебната система в Румъния нанесе нови удари на корупцията

Съдебната система в Румъния произнесе две решения с огромно значение както за света на бизнеса, така и за този на политиците, пише румънският вестник "Зиарул финанчиар" във връзка с окончателното осъждане на затвор на бивш румънски министър и ареста  на един от най-влиятелните бизнесмени в страната. Върховният касационен съд на Румъния потвърди вчера присъдата от пет години затвор на бившия министър на транспорта Релу Фенекиу. Фенекиу бе осъден през юли миналата година за злоупотреба със служебно положение в ущърб на обществения интерес, като тогава за първи път в историята на Румъния съдът произнесе присъда затвор за действащ министър. По-късно през деня Фенекиу подаде оставката си. Вчерашното решение на съда е окончателно, а малко по-късно след произнасянето на присъдата бившият министър се предаде сам в полицейски участък в град Яш и най-вероятно в петък ще бъде отведен от полицейския арест в затвора в града, където ще изтърпи присъдата си. Апелативният съд в Букурещ вчера пък реши да остави в ареста за 29 дни един от най-влиятелните бизнесмени в сферата на транспорта в Румъния. Груя Стойка, собственик на частната железопътна компания Груп Феровиар Ромън (ДжеФеРе), която направи неуспешен опит да приватизира товарните железници на Румъния и Хърватия, и проявяваше интерес към приватизацията на БДЖ-Товарни превози, бе осъден да остане в предварителен арест за 29 дни заради това, че опитал да манипулира обществена поръчка за железопътен превоз на въглища с прогнозна стойност от над 100 милиона евро в полза на фирмата си. Вестник "Зиарул финанчиар" припомня, че осъденият вчера на затвор транспортен министър е избрал фирмата на Груя Стойка "Груп Феровиар Ромън" за победител в приватизацията на румънската държавна жп компания за превоз на стоки в средата на миналата година. По-късно приватизацията беше спряна от новия транспортен министър, който наследи на поста осъдения Фенекиу. Вестник "Ромъния либера" съобщава, че депутатът от управляващата коалиция Георге Коман вчера е бил осъден на една година затвор, след като в края на миналата година бе заловен в момент, когато получаваше подкуп. Коман беше заловен при получаване на подкуп от 3140 леи (около 700 евро)  и бутилка уиски от началник на санитарно-ветеринарна дирекция, за да го запази на този пост. Депутатът се опита да избяга с автомобила си, но полицията го залови. Съдът е решил още да конфискува и получения от народния представител подкуп. Георге Коман е в ареста от 7 януари, припомня изданието.

ГЕРБ ще внесе закон за отпадане на давността за престъпленията на комунистическия режим

Парламентарната група на ГЕРБ ще внесе закон за отпадане на давността за престъпленията на комунистическия режим в България от 9 септември 1944 г. до наши дни. Това каза на брифинг в парламента замест...

Челси официално спечели битката за френски суперталант

Челси продължи трансферната си офанзива, откакто Жозе Моуриньо дойде в клуба. Лондончани привлякоха защитника Кърт Зума от Сент Етиен с договор за пет години и половина. 19-годишният играч бе сред най...

Изкоп за нов строеж заплашва живота на граждани в "Бъкстон"

Изкоп за нов строеж заплашва живота на живеещите в два панелени блока в столичния квартал "Бъкстон". За това алармираха потърпевши граждани пред Actualno.com. Новата жилищна сграда, коят...

Аштън ужасена от насилието в Украйна

Върховният представител на ЕС по външната политика и сигурността Катрин Аштън изрази възмущението си след изявленията на украински активист, противник на режима, който разказа, че е бил отвлечен и ...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване