М. Ташева: ГЕРБ не са опозиция, само Атака

Ние искаме на този високо отговорен пост – министър на вътрешните работи и вицепремиер, отговарящ за сигурността - да бъде назначен човек, който може да се справя. В момента, този висок пост се заема от едно лице, което никога не се е занимавало с полицейска работа, каза по БНР депутатът от "Атака" Магдалена Ташева.

В Турция полицията използва сълзотворен газ срещу протестиращи срещу контрола в интернет

Турската полиция използва водни оръдия и сълзотворен газ за разпръсване на стотици души, които протестираха в центъра на Истанбул срещу въвеждането на по-строг контрол на интернет, одобрено от парламента тази седмица. Демонстрантите замеряха полицаите с камъни и изстрелваха по тях фойерверки.

Трима берат душа след пътен инцидент на столичния бул. "Тодор Александров"

Трима души са настанени в различни болници в тежко състояние след пътен инцидент между  автомобили "Ауди" и "Форд" на столичния булевард "Тодор Александров", съобщи Пик. 

На мястото на инцидента пристигнали екипи на Бърза помощ, полиция и пожарна. Наложило се огнеборците да използват флекс, с който да изрежат ламарините Трима души са настанени в различни болници в тежко състояние след пътен инцидент между автомобили "Ауди" и "Форд" на столичния булевард "Тодор Александров", съобщи Пик. На мястото на инцидента пристигнали екипи на Бърза помощ, полиция и пожарна. Наложило се огнеборците да използват флекс, с който да изрежат ламарините

Със 7,1 % "България без цензура" е първа сила извън НС

"България без цензура" е най-голямата извънпарламентарна партия в България. Доверието към формацията в началото на февруари е 7,1 %. Това показват данните от проучването на агенция „Медиана“, проведено в началото на месеца. Прави впечатление значителното нарастване на електоралния потенциал на „България без цензура”. Основни „донори” на партията са ГЕРБ и Атака- половината от потенциалните избиратели тук са разочаровани бивши избиратели на ГЕРБ и Атака.

АЕБТРИ с извънредно заседание заради ситуацията на българо-турската граница

На извънредно заседание УС на Асоциацията на българските предприятия за международни превози и пътищата (АЕБТРИ) ще разгледа ситуацията с международния автомобилен транспорт на българо-турската граница, съобщиха за Фокус от Асоциацията на международните превози и пътищата. 

Ще бъде обсъден и доклад до Международния съюз за автомобилен На извънредно заседание УС на Асоциацията на българските предприятия за международни превози и пътищата (АЕБТРИ) ще разгледа ситуацията с международния автомобилен транспорт на българо-турската граница, съобщиха за Фокус от Асоциацията на международните превози и пътищата. Ще бъде обсъден и доклад до Международния съюз за автомобилен

Италианската полиция залови избягал затворник-мафиот

Италианските карабинери пипнаха избягал преди дни мафиот, осъден на доживотен затвор. Заедно с него прибраха и негов съучастник и заловиха оръжие, боеприпаси и марихуана.

Американка спечели златото в слоупстайла след оспорвана борба


Американката Джейми Андерсън стана шампионка в дебютиращата в зимните олимпийски игри дисциплина слоупстайл. Тя се представи много силно във втория си опит и събра 95.25 точки.

С това 23-годишната Андерсън продължи отличния старт за представителите от САЩ в сноуборд дисциплините. Преди ден сънародникът ѝ Сейдж Коценбърг триумфира при мъжете в слоупстайла.

Финландката Ени Рукаярви спечели сребърния медал с 92.50 точки, а бронза заслужи Джени Джоунс от Великобритания....

Трета жертва на грипа в Македония

74-годишна жена е третата жертва от грипа в съседна Република Македония.

Как Apple се опитва да удължи живота на батериите си?

Интервалите на зареждане ще се превърнат в една от най-важните "екстри" от тук нататък

    


БСП вини ГЕРБ, че правила спецакции без основание

За чяст от тях няма писмена заповед, твърди левият Красимир Янков

    


Цветан Василев открива модерна фабрика за стъкло в Сърбия

Председателят на Надзорния съвет на Корпоративна търговска банка АД Цветан Василев ще присъства на официалното откриване на нова технологична линия...

Пламен Георгиев: Прагът за отнемане на незаконно имущество трябва да бъде свален

/КРОСС/ Прагът за отнемане на незаконно имущество трябва да бъде свален с повече от 50%, за да има резултати, заяви пред БНР Пламен Георгиев - председателят на комисията по тези въпроси. Според него уместният праг е 120 хил. лв., а в момента той е 250 хиляди. За намаляване на прага настояват и от Европейската комисия. До предложението за по-ниския размер на прага експертите са стигнали след анализ на реалната годишна издръжка на едно средно българско семейство и въз основа на средната сума, отнета от Комисията по конфискация през годините на съществуването й. Пламен Георгиев се аргументира с конкретен пример: Например, известни лица като така нареченият "Златко Баретата" , при него не се установява несъответствие 250 000 лева. И не само този случай. Много такива други случаи има, така че за нас е важно да се постави една разумна граница. Да, ние също смятаме, че трябва да има някакъв праг, за да не работи Комисията на празни обороти за маловажни случаи, но този праг трябва да е смислен и разумен. Като проблем пред реалната конфискация, Пламен Георгиев посочи на практика стопираните дела заради питане до ВКС кои средства подлежат на конфискация - всички с недоказан произход или само тези, които са придобити от конкретна престъпна дейност. Заради това питане близо милиард запорирани лева не могат да влязат в държавната хазна

Медиана даде аванс 5 % на БСП пред ГЕРБ. Бареков и РБ също в НС

Към момента, данните показват, че шест партии могат да преминат 4-процентната бариера за влизане в парламента – БСП, ГЕРБ, ДПС, България без цензура, Реформаторски блок и Национален фронт за спасение на България.

В Русе пресякоха контрабанден канал за цигари от Гърция

Контрабанден канал за цигари от Гърция към Западна Европа бе пресечен в Русе. Последната акция, част от по-голяма операция, се е провела в петък малко преди полунощ, след получен сигнал в Гранична полиция-Русе за предстояща контрабанда на акцизни стоки.

Влекач прегази пловдивчанин до смърт

Човекът ремонтирал под ремаркето, когато шофьорът на предприел маневра

Двама загинаха при стрелба в църква в Южно-Сахалинск

/КРОСС/ Двама души бяха убити при стрелба в православен грам в руския Далечен Изток. Трагедията се е разиграла по време на служба в храма „Възкресение Христово" в Южно-Сахалинск, където въоръжен мъж нахлул и открил безразборна стрелба. На място са били убити монахиня от храма и един от посетителите. Шестима души са получи наранявалия и са били настанени в болница без опасност за живота, съобщава БНР.Стрелецът е бил задържан. Той се оказал 25-годишен служител на охранителна фирма, който тези дни получил своето служебно оръжие. След стрелбата, мъжът не е правил опити за избяга. Според очевидци, той е бил въоръжен с автоматично оръжие или с пушка-помпа и на гърдите си е имал два православни кръста. Полицията прави опити да изясни евентуалните мотиви за престъплението. Назначена е психологична и психиатрична експертизи, които да решат въпроса за вменяемостта на нападателя. По време на своето неделно богослужение в Москва руският патриарх Кирил се помоли за упокой на душите на загиналите и за бързото възстановяване на ранените по време на инцидента в Южно-Сахалинск.  

Трима са с опасност за живота след катастрофа на столичния бул. "Тодор Александров"

Трима души са настанени в различни болници в тежко състояние след пътен инцидент между  автомобили Трима души са настанени в различни болници в тежко състояние след пътен инцидент между автомобили "Ауди" и "Форд" на столичния булевард "Тодор Александров", съобщи Пик. На мястото на инцидента пристигнали екипи на Бърза помощ, полиция и пожарна. Наложило се огнеборците да използват флекс, с който да изрежат ламарините

"Медиана": При избори днес шест партии влизат в НС

Към момента, данните показват, че шест партии могат да преминат 4-процентната бариера за влизане в парламента - БСП, ГЕРБ, ДПС, България без цензура, Реформаторски блок и Национален фронт за спасение на България (НФСБ). Това каза на пресконференция на тема: „Обществено-политически нагласи - февруари 2014 г." Кольо Колев, директор на Агенция Към момента, данните показват, че шест партии могат да преминат 4-процентната бариера за влизане в парламента - БСП, ГЕРБ, ДПС, България без цензура, Реформаторски блок и Национален фронт за спасение на България (НФСБ). Това каза на пресконференция на тема: „Обществено-политически нагласи - февруари 2014 г." Кольо Колев, директор на Агенция

Митинг срещу ЕВН в Пловдив прерасна в политически

Около 150 души, повечето от тях организирани от "България без цензура" и ВМРО-БНД, скандираха "долу монополите"

В Пловдив отбелязаха година от февруарските протести

Около 150 души скандираха "долу монополите" пред сградата на ЕВН

Кучкарникът в Каменар с нов управител

Приютът за кучета във варненското село Каменар вече има нов управител и медицинско лице. Това съобщи за Радио „Фокус” – Варна защитничката на уличните кучета във Варна Мария Радулова. Тя допълни, че тази ситуация е от няколко дни. „След натиск от наша страна беше назначен временен ветеринарен лекар, но нещата там не вървят, условията се влошават защото ремонтите, които се правят са некачествени.

120 000 лв. - уместен праг за взимане на незаконно имущество

Сегашният праг от над 250 000 лева бил прекалено висок

    


120 000 лв. - праг за взимане на незаконно имущество

Сегашният от над 250 000 лева бил прекалено висок

    


Магдалена Ташева: „Атака" е единствената опозиция в парламента

/КРОСС/ Искаме на този високоотговорен пост - министър на вътрешните работи и вицепремиер, отговарящ за сигурността - да бъде назначен човек, който може да се справя. В момента този висок пост се заема от едно лице, което никога не се е занимавало с полицейска работа. Един служител от службите за сигурност, който според мен, целият му професионален път е бил доминиран от това как да оцелее при различни правителства. Че г-н Цветлин Йовчев не се справя, е очевидно от състоянието на сигурността на България. Продължава да върлува циганската престъпност. В България се напълни с ислямисти, идващи от Турция, които той и правителството представят като бежанци, въпреки че нито един от тях не е бежанец. Кой храни, кой плаща тока и водата на 12-13 хиляди души? Ето този въпрос трябва да задаваме", каза депутатът от „Атака" Магдалена Ташева в интервю за БНР. Ташева допълни, че правителството не ползва с подкрепата на „Атака".Ние сме единствената опозиция в парламента, защото ГЕРБ не са опозиция. Погледнете как гласуват. Всички законодателни инициативи на „Атака" биват отхвърлени с мнозинството на БСП, ДПС и ГЕРБ. В момента управлява Тройна коалиция, само че на мястото на НДСВ, днес имаме ГЕРБ, каза Ташева.Депутата от ГЕРБ Красимир Ципов категорично отхвърли твърденията на Магдалена Ташева: „Твърденията, че ГЕРБ участва в управлението, са абсолютно несъстоятелни

Откъс от "Хайде всички да убием Констанс" на Рей Бредбъри


Този уикенд в рубрика "Четиво" ви представяме една от последните творби на американския писател Рей Бредбъри (1920 - 2012) - романът "Хайде всички да убием Констанс" от 2002 г., развиващ се на фона на Лос Анджелис от 60-те и отбелязващ завой в прозата на автора към криминалния жанр.

В България книгата, предпоследен роман в кариерата му, излиза под знака на "Сиела", а в следващите редове може да прочете първата глава от нея.

Беше бурна и безлунна нощ.

Не е ли...

"Медиана": 6 партии в парламента, ако изборите са сега

Към момента, данните показват, че шест партии могат да преминат 4-процентната бариера за влизане в парламента - БСП, ГЕРБ, ДПС, България без цензура, Реформаторски блок и Национален фронт за спасение на България (НФСБ). Това каза на пресконференция на тема: „Обществено-политически нагласи - февруари 2014 г. Към момента, данните показват, че шест партии могат да преминат 4-процентната бариера за влизане в парламента - БСП, ГЕРБ, ДПС, България без цензура, Реформаторски блок и Национален фронт за спасение на България (НФСБ). Това каза на пресконференция на тема: „Обществено-политически нагласи - февруари 2014 г." Кольо Колев, директор на Агенция

АБВ: Референдум по данъчната политика е юридически неиздържана идея

Референдум по данъчната политика на страната е юридически неиздържана идея. Това е позицията на Гражданска инициатива АБВ по повод предложението на лидера на БСП Сергей Станишев на вчерашния 48-и Конг...

ДБГ предлага четирима души за листата за европейските избори

"Движение България на гражданите" предлага четирима души за листата за европейските избори. Решението е било взето след заседанието на Националния съвет на партията във Варна, съобщи лидерът...

Ивана се отдаде на разкош и разсипия в Милано

Ивана, заедно с дъщеря си се отдаде на разкош и шопинг в Милано, където похарчи 20 бона за 4 дни.

Мис Кучкова все още чака колата си

Новата Мис Плеймейт 2014 Елена Кучкова се оплака, че още не получила колата, която й бе награда от конкурса.

Холограма на Цветана Манева в пирамида в националната галерия

В една 25-сантиметрова пирамида се върти холограмен образ на голямата актриса Цветана Манева. Тя си оправя косата, говори, смее се. В същото време на стените наоколо се редуват изображения, които я показват от 360 градуса. Това е изложбата изненада за 70-годишнината на актрисата, подготвена от известния сценограф Владимир Шурелов. Манева се появи н В една 25-сантиметрова пирамида се върти холограмен образ на голямата актриса Цветана Манева. Тя си оправя косата, говори, смее се. В същото време на стените наоколо се редуват изображения, които я показват от 360 градуса. Това е изложбата изненада за 70-годишнината на актрисата, подготвена от известния сценограф Владимир Шурелов. Манева се появи н

Модна линия и тв шоу в САЩ by Mika Stoichkov

“Човек трябва да пробва от всичко”, казва Мика Стоичкова. И го прави. Не защото не може да си намери място в живота, както я обвиняват, а понеже не се страхува. Просто е амбициозна и не иска животът й да премине в един офис от 9 до 5. “Човек може да прави каквото си пожелае. Най-лошото е, че сами се ограничаваме”, убедена е голямата дъщеря на “Човек трябва да пробва от всичко”, казва Мика Стоичкова. И го прави. Не защото не може да си намери място в живота, както я обвиняват, а понеже не се страхува. Просто е амбициозна и не иска животът й да премине в един офис от 9 до 5. “Човек може да прави каквото си пожелае. Най-лошото е, че сами се ограничаваме”, убедена е голямата дъщеря на

Година след февруарските протести граждани повтарят исканията си


Точно година след началото на февруарските протести, предизвикани от високите сметки за ток, днес граждани отново се събраха, за да протестират в София заради неизпълнените обещания на правителството.

Около 20-ина души се събраха на протест пред сградата на Столична община, за да изкажат недоволството си от "Топлофикация" - София и Центъра за градска мобилност,

В една чугунена кофа пред общината бяха изгорени две сметки за парно на софиянци.

Гергана Владкова,...

45-годишен пловдивчанин загина, прегазен от влекач

45-годишен пловдивчанин е починал на място, след като е бил прегазен от влекач „Мерцедес" с прикачено полуремарке, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР Пловдив.

Вчера около 18.00 часа в сектор „Пътна полиция" - Пловдив е съобщено за настъпило транспортно произшествие със загинал. Инцидентът станал на паркинг в местността „Чаирите" между Пловдив 45-годишен пловдивчанин е починал на място, след като е бил прегазен от влекач „Мерцедес" с прикачено полуремарке, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР Пловдив. Вчера около 18.00 часа в сектор „Пътна полиция" - Пловдив е съобщено за настъпило транспортно произшествие със загинал. Инцидентът станал на паркинг в местността „Чаирите" между Пловдив

Джейми Андерсън спечели златото в слоупстайла

Американката изпревари Ени Рукаярви и Джени Джоунс

    


Близо 1 млн. къса цигари спипаха в Русе

Далавера, в която са участвали българи, гърци и грузинец

Клисарова: Учениците са по-красиви в униформи

"Трябва да има униформи, това прави учениците красиви". Това заяви министърът на образованието и науката Анелия Клисарова вчера. Тя смята, че е важно да има регулаторен механизъм, по който да се определя цената на тази униформа.

Продажбата на Hilton - една от знаковите сделки на пазара на хотели в ЦИЕ

Обемът на транзакциите в хотелиерския сегмент в Европа, Близкия Изток и Африка се е увеличил със 17 на сто през 2013 г. до 13,2 млрд. долара

    


Безплатен билет за хилядния виртуален потребител на БДЖ

Между 18 и 20 февруари се очаква да бъде продаден хилядният онлайн билет за пътуване с влак и пътникът, който го купи ще получи като награда...

Станишев: Какво не е ясно за европроекта на Моника


Какво повече не е ясно за европроекта на фирмата "Актив груп" на Моника Станишева? Този въпрос зададе на няколко пъти лидерът на БСП и президент на ПЕС Сергей Станишев в телефонно участие в предаването "Неделя 150", очевидно подразнен от питането дали е обяснил каквото е необходимо на европейските си колеги.

Неотдавна Европейската народна партия поиска официално обяснение от социалиста Мартин Шулц, председател на Европейския парламент, за върнатия грант от 60 000 евро, отпуснат на...

Борисов го е яд, че няма да реже ленти

Истинската причина за недоволството на ГЕРБ от разпределението на парите за общините е че сега Бойко Борисов няма да може да реже ленти и да се хвали, че е построил „това и онова“, заяви финансовият министър Петър Чобанов.

В Русе бе предотврадена контрабанда на близо 50 хиляди кутии цигари


Регионална дирекция "Гранична полиция" и Териториалното митническо управление в Русе предотвратиха контрабанда на близо 50 хиляди кутии цигари марка "Карелиа", съобщиха днес от областната дирекция на МВР в града. В петък е получен сигнал и по-късно през нощта  разследването довело органите на реда до гръцки автобус "MAN" и български джип "Хюндай". Те били проверени в складова база в русенския кв. Средна кула, местността "Трите гълъба".

В товарното и пътническото отделение на автобуса...

С 800 хил. лв. Велико Търново затваря две депа за отпадъци

800 000 лв. ще бъдат инвестирани в ликвидиране на депата за битови отпадъци на Дебелец и Килифарево. Това се случва, след като Велико Търново спечели...

Митьо Пищова: Ще се обеся публично на 6 май! Яд ме е, че съм давал пари за благотворителност, сега никой не се сеща за мен

Празнословие или трагедия се крие в заплахата на Димитър Маринов, че ще се обеси публично на 6 май. Последна или поредна ръкавица хвърля Пищова, както е известен Митьо от Велико Търново.

Заплахата е оригинална, потвърди пред Люба Кулезич в „На светло” Митьо Пищова. Причината – въпреки трудов стаж от 29 години, двете му гвардейски му години в армията, бизнес кариерата с частни заведения от 1990 г. насам и получената 90% инвалидност, сега са му...

Продължава

Имението на Ал Капоне се продава за 8,5 млн. долара

/КРОСС/ Резиденцията на легендарния американски гангстер Ал Капоне в Маями Бийч, щата Флорида, е обявена за продан за сумата от 8,5 млн. долара, съобщиха американски медии.Вилата в Палм Айлънд е построена през 1922 г. Ал Капоне я закупил през 1928 г. за 40 хил. долара.Площта на къщата е 930 кв. м, в нея има седем стаи и седем спални. Вилата е издържана в бяло, със златни орнаменти. В пределите на имота има огромен басейн, къща за гости, кей, а около имението се издига огромна бетонна стена, която напомня крепост. Над стената има дори кула, в която е имало въоръжена охрана.Ал Капоне умира в имението през 1947 г., когато бил на 48 години. Там той се върнал след престоя си затвора Алкатрас, където лежал 4,5 години.Имотът бил наследен от роднините на гангстера. През 70-те години той станал собственост на пилота от авиокомпанията Делта Хенри Морисън. Сега собственик на имението е нюйорският финансист Антъни Панебианко, който го купи преди половин година за 7,4 млн. долара, пише Dnevnik.bg.

"Фашизмът не е мнение, а престъпление"- шествие срещу Луковмарш тръгна от НДК


Около 50 души се събраха на протест срещу Луковмарш пред пилоните на НДК.

От 2003 година редовно през февруари се провежда Луковмарш в София, очаква се тази година да е на 15 февруари. Организаторите твърдят, че честват личността на Луков заради бойните му успехи, но истината е, че го почитат заради нацистките му възгледи, смятат организаторите на днешното шествие.

По време на съюза на България с нацистка Германия, Христо Луков е министър на войната и водач на силно...

"Атака" на протест срещу губернатора на Хасково

Областният Кадир Исов: Искането им е незаконно!

    


Marc Jacobs прегръща социалните мрежи

Новият магазин на компанията ще продава срещу туийтове и снимки в Instagram

    


Имението на Ал Капоне в Маями се продава за 8,5 милиона долара


Резиденцията в Маями Бийч, щата Флорида, на легендарния американски гангстер Ал Капоне е обявена за продан за сумата от 8,5 милиона долара, съобщиха американски медии.

Вилата е построена през 1922 г. и се намира на острова Палм Айлънд. Ал Капоне я закупил през 1928 г. за 40 000 долара.

Площта на къщата е 930 квадратни метра, в нея има 7 стаи и 7 спални. Вилата е издържана в бял цвят, със златни орнаменти. В пределите на имота има огромен басейн, къща за гости, кей, а около...

Пловдивчанин загина на място, прегазен от влекач

45-годишен пловдивчанин е починал на място, след като е бил прегазен от влекач „Мерцедес 45-годишен пловдивчанин е починал на място, след като е бил прегазен от влекач „Мерцедес" с прикачено полуремарке, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР Пловдив. Вчера около 18.00 часа в сектор „Пътна полиция" - Пловдив е съобщено за настъпило транспортно произшествие със загинал. Инцидентът станал на паркинг в местността „Чаирите" между Пловдив

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване