Цачева и Манолова си пушели заедно, чакайки Кеворкян

Бившата парламентарна шефка Цецка Цачева и настоящата зам. шефка на НС Мая Манолова пушели заедно пред студиото на "Всяка неделя", докато чакали да дойде време за участието им на "Горещия стол" в предаването.

Ахмед Башев: Държавата няма нужда от "калинки", а от професионалисти

„Много се радвам, че репликата „Да режеш глави като зелки „Много се радвам, че репликата „Да режеш глави като зелки" не е моя. Говоря на обикновен език, така че да ме разбират хората". Това заяви в ефира на Нова тв депутатът от ДПС Ахмед Башев. Башев гостува, за да отговори на обвиненията, които преди време отправи Цвета Караянчева от ГЕРБ, за уволнения

ТУ-Варна започва прием на документи за предварителни изпити за кандидатстъуденти

От утре - понеделник, 10 февруари, Технически университет – Варна стартира приема на документи за предварителните изпити. Всички желаещи да се обучават в университета ще могат да подават документи в ТУ, в оторизираните бюра в страната или он-лайн.

Волен Сидеров: Ако седях мирно, сега нямаше да ме съдят

/КРОСС/ Реагирам винаги, когато някой засяга достойнството ми или българските символи. Винаги хващат моя отговор, но не и провокацията, каза лидерът на „Атака" Волен Сидеров в интервю за БТВ. Не съм удрял полицая във Варна. На летището някои прецениха, че могат да направят хубав сценарий и да ме съдят, но се получава дежа вю - преди време пак ме съдиха и не успяха, каза Сидеров. Тези хора знаят, че аз съм импулсивен и реагирам, знаят, че не мълча. Много българи свикнаха да мълчат и да приемат. След това много хора ми казват: „Добре че беше ти да реагираш!" Ако бях седял да ме плюят и да казвам, че вали дъжд, сега нямаше да ме съдят, нямаше да търпя негативи, посочи лидерът на „Атака". „Искаше ми се и аз да им кажа нещо за кампанията, която водят срещу мен вече осем години. Иска ми се да им се върне поне една десета от това, което те ми причиниха", каза Сидеров в отговор на въпрос за клетвите към варненските журналисти. Спрях връщане във властта на ГЕРБ и те измислиха „златния пръст", посочи Волен Сидеров. Попитан за лидерът на крайнодесния френски Национален фронт Марин льо Пен и атаката на Партията на европейските социалисти заради партньорството с „Атака", Сидеров коментира, че това се дължи на нападките на ГЕРБ: „Насажда се настроение, че крайна десница е лоша. За да ни изолират, ГЕРБ продължават да сеят интриги в Европа"

Кирил Добрев: АБВ беше лаборатория за идеи

/КРОСС/ За мен АБВ беше лаборатория за идеи, политически проект с гръбнак БСП, към която да приобщим интелектуалци, хора, нови формации. Границата обаче беше премината с отделната листа за  европейските избори, каза депутатът от БСП Кирил Добрев в интервю за Нова телевизия. „АБВ без БСП, АБВ с отделна избирателна листа - не", добави той. „Естествено, че имах разговор с Първанов. И вчера се виждахме. Като приятел няма да го предам", заяви днес Добрев. „Стефан е партиен човек" бе лаконичният коментар на Добрев за емоционалното изказване на актьора и депутат от БСП Стефан Данаилов пред вчерашния конгрес на БСП. Баща ми щеше да арестува един банкер-боклук, но изтече информация. За ареста са знаели само той и Виденов, разкри Добрев. „Ако баща ми беше жив, Първанов и Станишев нямаше да са в различни лагери, нямаше да има противоборство, Първанов нямаше да си позволи да направи тази стъпка. Баща ми и знаеше много, и можеше да убеждава", посочи Кирил Добрев. „Вечният втори, най-добрият втори. Баща ми имаше изключителна ненавист към кръга „Виденов". Виденов пусна търговците в храма. Те бяха недоволни от падането на правителството. Абсолютно убеден съм, че баща ми трябваше да върне мандата. Желев категорично отказа за връчва мандат, защото имаше избран президент. Баща ми направи чисто партиен кабинет. Той покани Стоян Александров, но той му отговори, че като банкер изкарва повече

Цитат на деня: Просто реагирам, от малък съм си такъв


Аз никога не си оставям магарето в калта. Винаги реагирам, когато някой засяга достойнството ми или българските символи. Просто винаги хващат как отговарям, а не хващат провокацията.

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров коментира скандалите на летище Варна и в ресторант в Брюксел.

В предаването на Би Ти Ви "Нека говорят" Сидеров заяви, че тези събития не се случват по-често с него, отколкото например с водещия Росен Петров, просто той е постоянно във фокуса на вниманието...

Регистрираха два температурни рекорда - на нос Емине и в Бургас

Два температурни рекорда са регистрирани до 14:00 часа - на нос Емине и в Бургас. Това съобщиха за Фокус от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българската академия на науките (БАН). 

На нос Емине температурата е била 14,2 градуса, като предишните най-високи стойности са били 14 градуса през 1939 година. В Бургас са Два температурни рекорда са регистрирани до 14:00 часа - на нос Емине и в Бургас. Това съобщиха за Фокус от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българската академия на науките (БАН). На нос Емине температурата е била 14,2 градуса, като предишните най-високи стойности са били 14 градуса през 1939 година. В Бургас са

От малък съм си такъв!

Лидерът на „Атака“ Волен Сидеров призна за скандала в брюкселския ресторант „Къщата на лебеда“ от края на миналата година. От малък съм си такъв“, каза откровено той.

Хасково 2012 би Левски със 75:71

 “Хасково 2012”  би  “Левски”   със 75:71 тази вечер в зала “Дружба”.

Гостите  се отчетоха  с 9 точки като още в първата част стигнаха до 13:22, но през втората домакините ги достигнаха и бързо стопиха разликата.Те  поведоха с 39:36.

Третата част успяха да задържат в своя полза резултата и така в  четвърт от мача разликата стигна до 54:43 за “Хасково 2012”.

 

 

 

 

2 минути преди края двата тима бяха с равен резултат 71:71.

Тогава обаче Калина Аскентиева отбеляза 3-ка  и така мачът завърши с успех за нашенки.

За домакините отлично играха Уолтия Рол.  Тя се разписа с 27 точки и 15 борби. Другата състезателка на червено-белите – Лидия Милкова, отбеляза  20 точки и 7 борби.

 

За гостите  най – добре се справи Христина Иванова. Тя отбеляза 25 точки и 4 борби.

Състезателката Шарел Алън също добави 23.

 

Анжелина Янева

МВР започва спецакцията срещу битовата престъпност

Ще участват и служители на дирекция "Специализирани полицейски сили"

Колумбийски политик иска забрана за видео на Шакира

/КРОСС/ Колумбийски политик иска да забрани последния видеоклип на сънародничката си Шакира и на Риана.  Can't Remember to Forget You е неморален заради пропагандата на нетрадиционни сексуални отношения и пушенето, посочва Марко Фидел Рамирес. Политикът написал писмо на Шакира, в което я призовава да спре разпространяването на видеото. Рамирес ще сезира и Комисията към националната телевизия. „Участието на Шакира в това видео е ужасен пример за нашите младежи", протестира Рамирес.  

Продават легендарно имение на Ал Капоне

Един от най-известните недвижими имоти в Маями Бийч е отново на пазара. Стойността му е оценена на почти 8,5 млн. долара. Разположен на брега, имотът...

Два температурни рекорда днес - на нос Емине и в Бургас

Два температурни рекорда са регистрирани до 14:00 часа - на нос Емине и в Бургас. Това съобщиха за Фокус от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българската академия на науките (БАН). 

На нос Емине температурата е била 14,2 градуса, като предишните най-високи стойности са били 14 градуса през 1939 година. В Бургас са Два температурни рекорда са регистрирани до 14:00 часа - на нос Емине и в Бургас. Това съобщиха за Фокус от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българската академия на науките (БАН). На нос Емине температурата е била 14,2 градуса, като предишните най-високи стойности са били 14 градуса през 1939 година. В Бургас са

Арестували Сидеров през 1978 г., показвал портрета на Че Гевара на улицата

Готов съм да отида в съда заради скандала на летището, обяви лидерът на „Атака" Волен Сидеров в предаването „Нека говорят" по bTV.

„Винаги отговарям, когато някой засяга мен или българското, а аз съм във фокуса на общественото внимание. Ходя сам по улиците и мнозина ме спират. Това не може да се случи с други политици у нас", каза още той. 

Готов съм да отида в съда заради скандала на летището, обяви лидерът на „Атака" Волен Сидеров в предаването „Нека говорят" по bTV. „Винаги отговарям, когато някой засяга мен или българското, а аз съм във фокуса на общественото внимание. Ходя сам по улиците и мнозина ме спират. Това не може да се случи с други политици у нас", каза още той.

К. Добрев: Първанов е приятел, но не предавам БСП

Баща ми беше убеден, че трябва да върне мандата през 1997 г., съобщи по НТВ синът на Николай Добрев, Кирил, понастоящем депутат от БСП. Като ескалираха протестите онова голяма общонационално правителства все повече ставаше химера. Никога няма да му изневеря, не предавам идеи и кауза, каза той.

Корупцията – язва за цяла Европа

Негативният ефект върху икономиката е €120 млрд. годишно

    


Пиронкова се класира за основната схема в Доха

Цветана Пиронкова постигна трета победа и влезе в основната схема на турнира в Доха с награден фонд от 2 440 070 долара. Българката, която в момента е 53-а в ранглистата, победи в третия кръг на квалификациите 141-ата румънка Александра Дюлгеру.

Сидеров: Готов съм да отида в съда, веднъж ме арестуваха заради Че Гевара

Готов съм да отида в съда заради скандала на летището, обяви лидерът на „Атака Готов съм да отида в съда заради скандала на летището, обяви лидерът на „Атака" Волен Сидеров в предаването „Нека говорят" по bTV. „Винаги отговарям, когато някой засяга мен или българското, а аз съм във фокуса на общественото внимание. Ходя сам по улиците и мнозина ме спират. Това не може да се случи с други политици у нас", каза още той.

Юнайтед премина от екстаз в покруса

Червените обърнаха драматично Фулъм с два гола за една минута, но изпуснаха победата в 94-та минута

    


Учени: Витамин С е ефикасен срещу рак

Когато е инжектиран, витамин С осигурява безвредно, ефикасно и евтино лечение срещу рак на яйчниците и други видове рак, заявиха американски учени

Сидеров: Няма да подкрепим вота на недоверие

Вотът на недоверие е абсолютно безинтересна тема, защото е някакъв опит за реклама на ГЕРБ. Това каза в интервю за предаването на БТВ „Нека говорят” Волен Сидеров, председател на П...

Швейцарците подкрепиха ограничаването на миграцията

50,4% от участниците в референдума подкрепиха мерките срещу притока на чужденци

Австрийска сензация в спускането

Неособено известният досега австриец Матиас Майер хвърли бомбата, като грабна олимпийската титла в спускането.

23-годишният алпиец изпревари легенди като Боде Милър (САЩ), Аксел Лунд Свиндал (Норвегия), които останаха без медал.

Досега Майер дори не бе печелил кръг от Световната купа.

Ден преди старта в спускането австрийският алпиец Клаус Неособено известният досега австриец Матиас Майер хвърли бомбата, като грабна олимпийската титла в спускането. 23-годишният алпиец изпревари легенди като Боде Милър (САЩ), Аксел Лунд Свиндал (Норвегия), които останаха без медал. Досега Майер дори не бе печелил кръг от Световната купа. Ден преди старта в спускането австрийският алпиец Клаус

Римското дерби завърши без голове, "Верона" спъна "Ювентус"


"Лацио" и "Рома" завършиха при нулево равенство в дербито на Рим. Шампионът "Ювентус" допусна загуба на точки след 2:2 с "Верона" в мач, в който водеше с 2:0 до 21-ата минута.

Очаквайте подробности!


Сидеров: Не подкрепяме вота!

Вотът на недоверие е абсолютно безинтересна тема, защото е някакъв опит за реклама на ГЕРБ, заяви по БТВ лидерът на Атака Волен Сидеров. Въпреки, че партията му иска оставката на министър Цветлин Йовчев, тя няма да подкрепи вота на недоверие срещу правителството.

Проектобюджетът на Несебър за 2014 възлиза на 60 590 000 лв

Размерът на данъчните приходи е 24 650 000, а на неданъчните- 17 349 763. Разходите в образователната сфера са  8 000 020,като 5 000 000 от тях са осигурени от държавата. Предвидените средства за читалищата, като дофинансиране от страна на общината са 330 000. За спортните клубове сумата е 600 000 лв, за пенсионерските-92 400, за финансово подпомагане на жители на община Несебър с хронична бъбречна недостатъчност /хемодиализни процедури/-55 000 лв.

Планираните еднократни помощи за граждани в неравностойно социално положение са в размер на 200 000 лв, в т.ч. и по програмата „ин витро”. Запазва се размера и за еднократна помощ за новородено – по 2000 лв. Преходният остатък от 2013 г. е в размер на 15 306 935 лв. Като 10 996 214 лв са целеви средства от такса битови отпадъци,разчетени в дейност „Чистота” на общинското предприятие „БКС”, 1 489 500 са целеви средства от общинския облигационен заем, разпределени в строителната програма на Общината и 2 931 221 са за функция „Общи държавни служби”. Поименните  капиталови разходи са 20 803 640 лв. Цитираните суми са от докладната записка на кмета на Община Несебър до общинските съветници,които ще заседават за първи път през настоящата година. Бюджетът за 2013 г. бе приет с 15 гласа „за”, 5 „против” и 1 „въздържал се”. Какъв точно ще е той за 2014 ще се разбере на 14 февруари, когато ще се състои процедурата по неговото гласуване.

                                                   Максим МОМЧИЛОВ

Стоянова остана извън 60-те в спринта и пропуска преследването, Кузмина защити титлата си


Българската биатлонистка Десислава Стоянова зае 61-ото място в спринта на 7.5 километра от олимпийските игри в Сочи. Заради това, че остана извън първите 60 тя няма да участва в преследването.

Точно 16 години след олимпийската титла на Екатерина Дафовска от Нагано 21-годишната Стоянова, която участва за първи път в олимпийски игри, завърши за 23:48,1 минути. Тя допусна две грешки в стрелбата и това допринесе за изоставането ѝ с 2:41,3 минути от шампионката Анастасия Кузмина.
...

Планова подмяна на електромери на територията на Пернишка област, обслужвана от ЧЕЗ, за периода 10 - 14 февруари 2014 г.

 Уважаеми клиенти,

Уведомяваме ви, че в изпълнение на Общите условия на ЧЕЗ Разпределение България и в съответствие с изискванията на действащото законодателство в страната, компанията извършва планова подмяна на електромерите на своите клиенти в Западна България. Молим клиентите на ЧЕЗ, които живеят на посочените долу адреси, да осигурят представител на домакинството, който да присъства на подмяната.
Подмяната на електромерите ще се извърши както следва:

Продължава

Признаците, че приятелят ви говори лъжи

Не е толкова трудно да хванете лъжеца, колкото и добър да е той

    


Нов митинг на украинската опозиция в центъра на Киев

Протестиращи окупират центъра на Киев вече от 80 дни и са го обградили с барикади

Превозвачите няма да блокират границата с Турция засега


Международните превозвачи няма да проведат утре планираната блокада на българо-турската граница. Те ще изчакат срещата на транспортните министри на България и Турция, която предстои на 21 февруари. Това съобщи пред БНР Ангел Траков - председател на Съюза на международните превозвачи.

"Решихме да останем в стачна готовност до момента на срещата. Нашето искане в петък беше да има среща между двете страни, именно на която да се представят исканията и от двете страни, да се стигне до...

Планирани прекъсвания на електрозахранването на територията на Пернишка област, обслужвана от ЧЕЗ, за периода 10 - 14 февруари 2014 г.

 Уважаеми клиенти,

ЧЕЗ осъществява амбициозна инвестиционна програма за подобряване на услугите за своите клиенти. Компанията всекидневно извършва дейности, свързани с изнасяне или рециклиране на eлектрически табла, ремонт на съоръжения по електрическите мрежи средно и ниско напрежение, присъединяване на клиенти, кастрене, профилактика на трафопостове и други. Успешната реализация на тези мерки налага кратковременни прекъсвания на електрозахранването, както следва:

Продължава

Илиян Тодоров: Една мръсна игра налага хомосексуалната патология в Европа

/КРОСС/ Евродепутатите Мария Габриел, Филиз Хюсменова, Ивайло Калфин, Четин Казак, Евгени Кирилов, Маруся Любчева, Слави Бинев, Надежда Нейнски, Антония Първанова и Владко Панайотов са подкрепили предложение на холандката Луначек за узаконяване на еднополовите бракове, право на еднополовите двойка да осиновяват деца, а в отделни случаи - повече от двама родители на едно дете и наказателно преследване на хората, възразили публично срещу хомосексуалността", заяви депутатът от „Атака" Илиян Тодоров в интервю за Нова телевизия. Преди дни Тодоров разпрати до медиите открито писмо, в което критикува съпредседателя на Групата на зелените в ЕП - Европейският свободен алианс, Даниел Кон-Бендит. „Кон-Бендит не е единственият. Той е пешката в една мръсна игра, която цели налагането на хомосексуалната патология в Европа. Хора като него отиват в европарламента и гласуват закони, които всички в ЕС трябва да спазваме. Това е повече от страшно. И сега нашите евродепутати гласували „за". Нека обяснят защо са го направили", настоя Тодоров.    

„България на гражданите" издигна Кунева за евродепутат, Даниел Вълчев си направи самоотвод

"Движение България на гражданите" оповести имената на кандидатите на партията за евроизборите. Решението беше взето след заседание на Националния съвет на партията във Варна. За листата са предложени Меглена Кунева, Ива Йорданова, Настимир Ананиев и Сергей Петков.

Депутат на "Атака": Евродепутатите ни са гласували „за“ хомосексуалните права

„Нашите евродепутати Мария Габриел, Фелриз Хюсменова, Ивайло Калфин, Четин Казак, Евгени Кирилов, Маруся Любчева, Слави Бинев, Надежда Нейнски и Антония Първанова са гласували „за" по предложението холандката Луначек Европейската комисия да разглежда няколко точки, касаещи хомосексуалните права в Европа", обяви депутатът от „Атака" Илиян Тодоров в „Нашите евродепутати Мария Габриел, Фелриз Хюсменова, Ивайло Калфин, Четин Казак, Евгени Кирилов, Маруся Любчева, Слави Бинев, Надежда Нейнски и Антония Първанова са гласували „за" по предложението холандката Луначек Европейската комисия да разглежда няколко точки, касаещи хомосексуалните права в Европа", обяви депутатът от „Атака" Илиян Тодоров в

България запази мястото си в първа група на "Фед къп" (видео)

Елица Костова победи в изключително драматичен мач Ан Кремер с 6:3, 6:7(7), 7:6(7) и така отборът на България поведе с 2-0 срещу Люксембург и си осигури предсрочно победата и оставането в първа група на Евро-африканската зона на "Фед къп".

Mладоженци от 87 града и 41 държави са сключили брак в Несебър

Сключените бракове са за периода 2009-2013.Най-много сватби е имало през 2010-129,а най-малко – през 2012 – 103

КОГАТО ДОЙДЕ „СЛЯПАТА НЕДЕЛЯ”

На хан Омуртаг се приписва максимата: „Човек и добре и да живее, умира и…”. Перифразирана тя би могла да звучи и като: „Човек и добре да живее, накрая се жени”, а Несе бър се оказва най-притегателното място за сключване на брак за хора от 41 държави: Австрия, Албания, Алжир, Армения, Беларус, Великобритания, Германия, Израел, Индия, Ирландия, Испания, Италия, Йордания, Казахстан, Киргизстан, Китай, Коста Рика, Латвия, Литва, Люксембург, Македония, Молдова, Нигерия, Норвегия, Пакистан, Полша, Португалия, Република Южна Африка, Руската федерация, САЩ, Сирия, Сърбия, Тунис, Турция, Украйна, Филипини, Финландия, Франция, Чехия, Швеция и 86 града
от страната:
Айтос, Аксаково, Асеновград, Ахелой, Балчик, Бургас, Благоевград, Божурище, Бяла/Вн,  Бяла/Рс, Варна, Велики Преслав, Велико Търново, Видин, Враца, Габрово, Горна Оряховица, Гоце Делчев, Девин, Девня, Димитровград, Добрич, Дупница, Дългопол, Дулово, Ивайловград, Елена, Елхово, Каблешково, Казанлък, Карлово, Карнобат, Кнежа, Крумовград, Кубрат, Курило, Кърджали, Кюстендил, Левски, Ловеч, Лом, Любимец, Мадан, Малко Търново, Марица, Монтана, Николаево, Никопол, Нова Загора, Нови Пазар, Омуртаг, Пазарджик, Панагюрище, Перник, Пещера, Плевен, Пловдив, Поморие, Попово, Първомай, Разград, Разлог, Раднево, Ракитово, Раковски, Руен, Русе, Рудозем, Самоков, Свиленград, Севлиево, Сливен, Смолян, София, Средец, Стара Загора, Сунгурларе, Тутракан, Търговище, Харманли, Хасково,Червен бряг, Чирпан, Шумен и Ямбол.   

Браковете за 2013 са 117.
През м.г. в Несебър са сключили брак хора, освен от България, още и от: Беларус, Великобритания, Германия, Ирландия, Италия, Йордания, Киргизстан, Коста Рика, Латвия, Литва, Македония, Молдова, Нигерия, Република Южна Африка, Руската федерация, САЩ, Тунис, Украйна – общо от 18 държави.

Най-голям брой бракосъчетания са извършени през м. август и септември – съответно 23 и 22, а най-малко-през м. февруари и декември – по 2. Последният брак за м.г. е бил подписан на 14 декември, а първият – на 11 януари. Най-много бракове в един ден са подписани на 11 и 18 май, 1 юни, 21 септември и 12 октомври – по 4.
Само в два от случаите има подписани предбрачни договори, а в 10 от браковете един от младоженците е от Несебър.

Градът се е оказал предпочитано място за сключване на брак за хора от 39 града в страната: Балчик, Благоевград, Брезово, Бургас, Варна, Враца, Гоце Делчев, Димитровград, Дупница, Елхово, Казанлък, Карлово, Кърджали, Карнобат, Кнежа, Крумовград,Левски, Ловеч, Мадан, Монтана, Нова Загора, Пазарджик, Плевен, Пловдив, Поморие, Попово, Първомай, Раднево, Рудозем, Русе, Свиленград, Севлиево, Сливен, София, Стара Загора, Сунгурларе, Хасково, Чирпан, Ямбол.

Най-възрастният младоженец е българин на 76 г. Той е сключил брак с жена на 49. Най-младата младоженка е рускиня на 19 г.,сключила брак с руснак на 26. От българските бракове най-голяма е възрастовата разлика при брачна двойка, в която младоженецът е на 60 г., а младоженката-на 32. При смесените – младоженец от Тунис  на 25 се жени за несебърка на 43. Като цяло сключените бракове в Несебър са се увеличили от 103 през 2012, на 117 през 2013, бележейки ръст от 14 на сто. Увеличил се и броят на градовете в България откъдето пристигат младоженци – от 38 на 39, а също и държавите – от 12 на 18, като ръстът в този случай е 50 %.

През януари на настоящата година вече са сключени 2 брака, първият от тях-на 18. В рамките на инициативата „Уикенд за любов и вино”, която е една от проявите за развитие на сватбен туризъм и се провежда за втори път,организирана от Община Несебър, кметът Николай Димитров се ангажира лично да бракосъчетае кандидат – младоженци на 15 и 16 февруари. Въпреки че бяха обявени различни бонуси за кандидатите, резервации за тези дати няма.

Фестивалът „Уикенд за любов и вино” от 14 до 16 февруари обаче е една допълнителна възможност за промяна на нагласата за сключване на брак. Статистиката сочи, че най-много бракове се сключват през септември и октомври, съответно-108 и 81, а най-малко-през март-18, януари-20 и февруари.

Предстои откриването и на нова ритуална зала. Обществената поръчка за нейното обзавеждане все още не е обявена. Няма да е излишно обаче към нея да се предвиди техника и за он-лайн излъчване на сключването на брак. Гледката в този случай се осъществява чрез широкоъгълни ай-пи камери. Инвестицията за това нововъведение коства около 3000 лв, а там където услугата се предлага цената започва 24-25 лв. С нововъведението роднините на младоженците, които нямат възможност да присъстват на живо на тържеството, ще могат поне да го наблюдават, независимо дали са в Европа или на други континенти. Достатъчно е да има интернет. Плаща се сумата за достъп и ритуалът се гледа в реално време от всяка точка на света.

                                                        Максим МОМЧИЛОВ

 

БСП трябва да събере подписи за свои въпроси за референдум за гласуването, смята Кадиев


"Състезание между два референдума е лоша идея, тя подрива самата идея за гражданско участие. Топката вече е вдигната от президента. Ако не сме доволни от въпросите, да ги преформулираме и като партия да съберем гласове за референдум за гласуването".

Така депутатът от левицата Георги Кадиев коментира в предаването на Би Ти Ви "Нека говорят" идеята на президента Росен Плевнелиев за допитване за изборните правила и контрапредложението на лидера на БСП Сергей Станишев - за референдум за...

Оставаме в първа група за “Фед къп”

Тенисистките ни спечелиха плейофа за оставане в първа група на Евро-африканска зона за “Фед къп” след 2:0 над Люксембург. Така българките обезсмислиха срещата на двойки и за 19-а поредна година ще играят в тази дивизия.

Изабелла Шиникова даде аванс на тима ни след 6:2, 6:3 над Клоудийн Шоул, а във втората среща между първите ракети Елица Костова Тенисистките ни спечелиха плейофа за оставане в първа група на Евро-африканска зона за “Фед къп” след 2:0 над Люксембург. Така българките обезсмислиха срещата на двойки и за 19-а поредна година ще играят в тази дивизия. Изабелла Шиникова даде аванс на тима ни след 6:2, 6:3 над Клоудийн Шоул, а във втората среща между първите ракети Елица Костова

Русия спира парите за Украйна

Руският финансов министър Антон Силуанов е обяснил, че няма твърд график за превеждането на обещаните 2 млрд. долара. Москва чака "Украйна да изпълни поетите ангажименти по сметките за газа".

"България на гражданите" издигна Кунева за евродепутат

Решението беше взето след заседание на Националния съвет на партията във Варна

Недоволни гориха сметки за парно пред Столична община

Около 40 души се събраха на протест срещу монополите

Движение "България на гражданите" номинира лидера си Меглена Кунева за евродепутат


"Движение България на гражданите" четирима кандидатите за евродепутати, сред които и лидерът на партията Меглена Кунева. Решението е било взето след заседание на Националния съвет на партията във Варна, съобщи dariknews.bg.

За листата са предложени още Ива Йорданова, Настимир Ананиев и Сергей Петков. Те са били избрани сред общо 19 номинации от структурите на партията. Сред номинираните са били също Найден Зеленогорски, Прошко Прошков и Даниел Вълчев, но си направили отвод, за да се...

Николай Добрев бе убеден, че трябва да върне мандата, твърди синът му Кирил

„Баща ми беше убеден, че трябва да върне мандата през 1997 г.", обяви синът на Николай Добрев - Кирил пред „Всяка неделя" по Нова тв.

„Като ескалираха протестите онова голяма общонационално правителства все повече ставаше химера", допълни той. „Никога няма да му изневеря, не предавам идеи и кауза", каза още червеният депутат.

"Естествено, че „Баща ми беше убеден, че трябва да върне мандата през 1997 г.", обяви синът на Николай Добрев - Кирил пред „Всяка неделя" по Нова тв. „Като ескалираха протестите онова голяма общонационално правителства все повече ставаше химера", допълни той. „Никога няма да му изневеря, не предавам идеи и кауза", каза още червеният депутат. "Естествено, че

Кирил Добрев: Баща ми бе убеден, че трябва да върне мандата

„Баща ми беше убеден, че трябва да върне мандата през 1997 г. „Баща ми беше убеден, че трябва да върне мандата през 1997 г.", обяви синът на Николай Добрев - Кирил пред „Всяка неделя" по Нова тв. „Като ескалираха протестите онова голяма общонационално правителства все повече ставаше химера", допълни той. „Никога няма да му изневеря, не предавам идеи и кауза", каза още червеният депутат. "Естествено, че

Отиде си майката на Ники Априлов

Почина майката на Ники Априлов. Това сподели самият той на страницата си във фейсбук. 

"Казват, че живота на човек се дели на две половини: със и без майка! Аз започнах втората с ясното съзнание, че тя няма да е по-добра от Първата! Благодаря на всички, които споделят с мен неописуемата и ужасяваща мъка! Отиде Почина майката на Ники Априлов. Това сподели самият той на страницата си във фейсбук. "Казват, че живота на човек се дели на две половини: със и без майка! Аз започнах втората с ясното съзнание, че тя няма да е по-добра от Първата! Благодаря на всички, които споделят с мен неописуемата и ужасяваща мъка! Отиде

Броиш $8,5 млн. и спиш в леглото на Ал Капоне

Имението на легендарния гангстер е обявено за продан

    


Кадиев: Борисов ще излезе и ще каже "Пак ги бих"

Най-големият ми страх за предстоящите избори е, че ще излезе в един момент Борисов и ще каже: Пак ги бих. Това каза социалистът Георги Кадиев в интервю за "Нека говорят".

Двама са пострадали, при катастрофата между линейка и лек автомобил, станала днес във Варна

Двама души са пострадали, при станалата днес преди обяд катастрофа във Варна между автомобил на спешна помощ и лека кола. Пострадал е шофьорът на лекия автомобил, който е настанен в болница с контузия на главата. При инцидента е пострадала и лекарка, пътувал в катастрофиралата линейка.

Атакист: Нашите евродепутати са гласували „за“ хомосексуалните права

„Нашите евродепутати Мария Габриел, Фелриз Хюсменова, Ивайло Калфин, Четин Казак, Евгени Кирилов, Маруся Любчева, Слави Бинев, Надежда Нейнски и Антония Първанова са гласували „за „Нашите евродепутати Мария Габриел, Фелриз Хюсменова, Ивайло Калфин, Четин Казак, Евгени Кирилов, Маруся Любчева, Слави Бинев, Надежда Нейнски и Антония Първанова са гласували „за" по предложението холандката Луначек Европейската комисия да разглежда няколко точки, касаещи хомосексуалните права в Европа", обяви депутатът от „Атака" Илиян Тодоров в

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване