Трансферът на Гаджев в Украйна окончателно пропадна

Халфът ще продължи да играе за Левски поне до лятото

    


Закон на незащитимия поток на информацията


Текстът, чието оригинално заглавие е "Закон", е публикуван в портала "Култура". Вътрешните заглавия са на "Дневник". 
 
Информацията е незаменимо предимство. В наши дни, както много добре се знае, битките се водят най-напред и преди всичко за информация. Преди само седмица Ангела Меркел отправи публично упрек към Съединените щати във връзка с шпионските методи, които техните разузнавателни служби прилагат дори и към най-близките съюзници. Записите на разговори, проведени от канцлера...

Ераносян с купа в Ангола за ЧРД

Треньорът на шампионския отбор на “Локомотив” (Пд) от 2004 г. Едуард Ераносян си подари за 53-тия рожден ден Суперкупата на Ангола. Воденият от българина тим “Кабушкорп до Паланка” надигра с 3:1 “Атлетико Петролеос” пред 50 000 зрители на Националния стадион “11 ноември” в столицата Луанда.

След историческата първа титла през октомври 2013-а спе Треньорът на шампионския отбор на “Локомотив” (Пд) от 2004 г. Едуард Ераносян си подари за 53-тия рожден ден Суперкупата на Ангола. Воденият от българина тим “Кабушкорп до Паланка” надигра с 3:1 “Атлетико Петролеос” пред 50 000 зрители на Националния стадион “11 ноември” в столицата Луанда. След историческата първа титла през октомври 2013-а спе

Рождениците днес

/КРОСС/ Бойко Найденов, бивш директор на Националната следствена служба, 49 г. Бриг. ген. Данчо Дяков, представител на България в Щаба на НАТО в Холандия и бивш директор на служба „Военна полиция" Деница Вълкова, зам.-министър на правосъдието в правителството на ГЕРБ Ирена Варадинова, юрист, депутат в 39-ото НС Димитър Рангелов, футболист, 31 г. Минчо Празников, синоптик, 76 г. Палми Ранчев, поет, белетрист, преводач, старши треньор на мъжкия национален отбор по бокс, 64 г. Адриан-Muxaй Рачев-Румънеца, певец от дуета Румънеца и Енчев. 35 г.      

Св. свщмчк Харалампий. Св. мчк Никифор. (Отдание на Сретение Господне)

/КРОСС/ Страданието на свети мъченик Никифор Във великата Антиохия Сирийска живеели презвитерът на име Саприкий и обикновеният гражданин Никифор. Те изпитвали такава любов един към друг и били така задружни, че някои ги мислели за родни братя.След толкова дългогодишна дружба дяволът, който ненавижда всичко добро, им завидял и посял у тях такива плевели на вражда, че те не искали дори и на улицата да се срещнат; дотолкова се били възненавидели; и както преди помежду им царели любов и дружба, така след това, под действието на сатаната, помежду им се разгоряла ненавист един към друг.След като доста дълго време живели в ненавист и вражда, Никифор дошъл на себе си и разбрал, че тази вражда е посята от дявола; започнал да умолява приятели и съседи да идат при презвитер Саприкий и да го помолят да прости на него, каещия се, и да го обикне с предишната любов; презвитерът обаче не пожелал да изостави враждата си.Тогава Никифор отново изпратил други едни приятели със същата молба, но презвитерът и тях не поискал да ги чуе. Той отхвърлил и за трети път изпратените при него, не послушал молбата им, не склонил на милост и не простил на брата си,който смирено търсел неговата прошка. Тъкмо обратното - ожесточил сърцето си и останал неумолим, забравил думите на нашия Господ Иисус Христос, Който е казал: „прощавайте, и простени ще бъдете"

Облаци и до 15° днес

Облачността над страната ще бъде разкъсана, предимно значителна. През деня ще е без валежи, но привечер и през нощта срещу понеделник на места от запад на изток отново ще превали дъжд. Ще духа слаб, в Източна България до умерен югозападен вятър и още малко ще се затопли. Максималните температури ще бъдат между 10° и 15°. 
По-студено ще се задържи Облачността над страната ще бъде разкъсана, предимно значителна. През деня ще е без валежи, но привечер и през нощта срещу понеделник на места от запад на изток отново ще превали дъжд. Ще духа слаб, в Източна България до умерен югозападен вятър и още малко ще се затопли. Максималните температури ще бъдат между 10° и 15°. По-студено ще се задържи

До 15° и облачно днес

Облачността над страната ще бъде разкъсана, предимно значителна. През деня ще е без валежи, но привечер и през нощта срещу понеделник на места от запад на изток отново ще превали дъжд. Ще духа слаб, в Източна България до умерен югозападен вятър и още малко ще се затопли. Максималните температури ще бъдат между 10° и 15°. 
По-студено ще се задържи Облачността над страната ще бъде разкъсана, предимно значителна. През деня ще е без валежи, но привечер и през нощта срещу понеделник на места от запад на изток отново ще превали дъжд. Ще духа слаб, в Източна България до умерен югозападен вятър и още малко ще се затопли. Максималните температури ще бъдат между 10° и 15°. По-студено ще се задържи

Честит рожден ден на Марияна Литова, Станислав Кашмеров, Констанца Памукчиева

Трима редакционни Водолеи празнуват днес рожден ден. В Годината на Коня няма как да не им върви по вода. Зам. главният редактор Марияна Литова, която отговаря за тежки ресори като “Свят” и “Криминален”, ще се радва на спокойствие, сигурност и верен човек до себе си, вещаят звездите.
Станислав Кашмеров, великодушно търпящ всички капризи на журналис Трима редакционни Водолеи празнуват днес рожден ден. В Годината на Коня няма как да не им върви по вода. Зам. главният редактор Марияна Литова, която отговаря за тежки ресори като “Свят” и “Криминален”, ще се радва на спокойствие, сигурност и верен човек до себе си, вещаят звездите. Станислав Кашмеров, великодушно търпящ всички капризи на журналис

Предстоящи събития в страната за днес, 9 февруари

/КРОСС/ София. От 12:00 часа в Националния пресклуб на БТА ще се проведе пресконференция на тема: „Обществено-политически нагласи - февруари 2014 г." Участници в пресконференцията са: Кольо Колев - директор на Агенция „Медиана", и др. ***София. От 11.30 часа в зала 604 на ул. „Позитано" 20 Дискусионният клуб за социална местна политика (ДКСМП) организира пресконференция на тема „Референдум, демокрация, бюджет". Участие ще вземат председателят на ДКСМП Николай Белалов и секретар на ДКСМП Борис Цветков. ***София. От 10.00 часа пред пилоните на НДК ще започне мирно протестно шествие под наслов „Фашизмът не е мнение, а престъпление. НЕ на Луковмарш!". От 11.00 часа шествието ще тръгва по бул. „Витоша" и ще приключи пред Съдебната палата, с което протестиращите ще изкажат позицията си срещу новия проект за Наказателен кодекс, в който отпада криминализирането на проповядването на фашизма - чл.108 от НК. ***Пловдив. В 10.00 часа „България без цензура", ВМРО и Земеделски народен съюз ще организират митинг пред сградата на EVN в Пловдив. Причината за недоволството е поисканото от дружество увеличение цената на тока между 7 и 9 процента от 1-ви юли. ***Плевен.От 11.00 часа в пресклуба на БТА депутатът от 15-ти Плевенски многомандатен избирателен район Владислав Николов ще коментира пред журналисти актуални събития в страната, както и теми, свързани с Плевен и региона

Днес да почерпят

Адриан-Михай Рачев-Румънеца, певец от дуета Румънеца и Енчев, 35 г.

Бойко Найденов, бивш директор на Националната следствена служба, 49 г.

Димитър Рангелов, футболист, 31 г.

Минчо Празников, синоптик, 76 г.

Палми Ранчев, поет, белетрист, преводач, старши треньор на мъжкия национален отбор по бокс, 64 г. Адриан-Михай Рачев-Румънеца, певец от дуета Румънеца и Енчев, 35 г. Бойко Найденов, бивш директор на Националната следствена служба, 49 г. Димитър Рангелов, футболист, 31 г. Минчо Празников, синоптик, 76 г. Палми Ранчев, поет, белетрист, преводач, старши треньор на мъжкия национален отбор по бокс, 64 г.

Алек Попов и Илия Троянов с писмо до Путин

Отвореното писмо на повече от 200 писатели от 30 страни призовава властите в Русия да отменят накърняващите свободата на словото закони.

Станишев зове за за референдум за данъците

Лидерът на БСП Сергей Станишев заговори за национален референдум за данъчната система у нас. Това стана по време на заседанието на 48-ия конгрес на левицата, който събра 726 социалисти в НДК вчера.

Добри са условията за туризъм в планините

Ски могат да се карат в курортите в страната

    


Преглед на печата - 9 февруари

Конгресът на БСП и сътресенията в левицата са водещи теми за вестниците. „Предизборно нахъсване за победа и първо място на евровота, снизходително отношение към АБВ и затваряне на страницата - "било, каквото било", смут в редиците, че лидерът на ДПС Лютви Местан прехвърли отговорността за управлението на БСП, а своя дял ще поеме според политическата си тежест на втора сила.

Пътна обстановка в страната - 9 февруари

Частично мокри са пътищата от републиканската пътна мрежа във Варненска област, съобщават от Областно пътно управление – Варна. Видимостта в областта е добра. Времето е преобладаващо облачно, тихо. В района на Дългопол има слаби превалявания от дъжд.

Легендарен фотоапарат на NASA ще бъде пуснат на търг през март

Това е единствената камера, която се е завърнала благополучно от Луната, твърдят организаторите

    


В Мексико намериха останки от 500 жертви на убийства

Ще бъдат съпоставени ДНК на жертвите и проби от роднини на изчезнали хора

Десетте най-четени статии: От "Риболовът в тоалетната е забранен" до делата на Икономедиа АД


Очаквано, сред най-четените статии тази седмица са няколко, свързани с откриването на олимпийските игри в Сочи. Очаквано, сред най-четените статии тази седмица са няколко, свързани с откриването на олимпийските игри в Сочи. В класацията са още интервюто със Светлин Наков, основател на стартиращия скоро в София Софтуерен университет и новината за смъртта на актьора и носител на "Оскар" Филип Сеймур Хофман.

Справката е направена към събота, 8 февруари, 19:01 часа.

Ето...

2 034 000 са здравно неосигурените българи

Здравно неосигурените у нас станаха 2 034 000 души при население от 7 282 000 българи. Докато в Германия, където живеят 81,2 млн. души, за здраве не плащат едва 50 000. Тревожната статистика за ...

Аптеките остават без лекарство срещу грипа

В разгара на грипната епидемия и предупрежденията на лекарите, че вирусът за часове се превръща в опасна кървава пневмония, противогрипното лекарство "Тамифлу" изчезна от аптеките. Провер...

Честит имен ден на Никифор

Във великата Антиохия Сирийска живеели презвитерът на име Саприкий и обикновеният гражданин Никифор. Те изпитвали такава любов един към друг и били така задружни, че някои ги мислели за родни братя. ...

Клисарова: Трябва да има униформи, това прави учениците красиви

"Трябва да има униформи, това прави учениците красиви". Това заяви министърът на образованието и науката Анелия Клисарова вчера. Тя смята, че е важно да има регулаторен механизъм, по който...

Къде са камерите на КАТ на 9 февруари

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         

9 февруари в историята

474 г. — След като 7-годишният Лъв II е намерен твърде млад, за да управлява Византийската империя, за негов съимператор е коронован неговия баща Зенон. 1667 г. — Подписано е примирие между Русия и Полша, с което завършва продължилата 13 години руско-полската война.

Три протеста в Пловдив днес

Нова вълна от бунтове се надига в Пловдив, където за тази неделя са насрочени три протеста в центъра на града. 
Само 48 часа, след като в петък хиляди футболни фенове от цяла България обсадиха Съдебната палата в знак на недоволство срещу връщането на имоти на Главното мюфтийство, ВМРО-БНД организира бунт срещу монополистите пред централата на ЕVN. Нова вълна от бунтове се надига в Пловдив, където за тази неделя са насрочени три протеста в центъра на града. Само 48 часа, след като в петък хиляди футболни фенове от цяла България обсадиха Съдебната палата в знак на недоволство срещу връщането на имоти на Главното мюфтийство, ВМРО-БНД организира бунт срещу монополистите пред централата на ЕVN.

Прогноза за времето - 9 февруари

Днес облачността над страната ще бъде разкъсана, предимно значителна. През деня ще е без валежи, но привечер и през нощта срещу понеделник на места от запад на изток отново ще превали дъжд. Ще духа слаб, в Източна България до умерен югозападен вятър и още малко ще се затопли.

Къде и кога ще бъдат днес камерите на столичния КАТ


Всеки ден столичният КАТ сменя местоположението на камерите, които следят за нарушения на Закона за движение по пътищата. Списъкът за план-графика за разположението на устройствата се публикува на страницата на отдел "Пътна полиция" към СДВР. Отскоро се посочват и часовите пояси за отделните стоянки. За удобство на читателите си "Дневник" публикува местата, където днес ще бъдат камерите.

Мобилни камери:
Цял ден
"Пернишко шосе", бензиностанция "Лукойл"

09.00 -...

Смъртоносна Facebook мода: Пий до дъно и шофирай

Подвизите се заснемат и клиповете се качват в мрежата

    


Карл Шранц: Имам 2 победи в София, гледал съм вечното дерби

- Кой ще спечели спускането, г-н Шранц?
- Ако знаех, щях да заложа. Проблемът тук е, че пистата е чисто нова, по-нова и от това, което видяха състезателите по време на пробното състезание. Една малка грешка и отиваш извън тройката. Нямам никаква представа какво може да се получи.
- Какви са шансовете на австрийците? - Кой ще спечели спускането, г-н Шранц? - Ако знаех, щях да заложа. Проблемът тук е, че пистата е чисто нова, по-нова и от това, което видяха състезателите по време на пробното състезание. Една малка грешка и отиваш извън тройката. Нямам никаква представа какво може да се получи. - Какви са шансовете на австрийците?

Мистерия във Варна: Местност ту изчезва, ту се появява!

Първите мъже в морския ни град спорят за една достъпа до една местност, която, обаче, не съществува.

Екатерина Дафовска става олимпийска шампионка по биатлон в Нагано

Датата е 9-ти февруари 1998 години, провеждат се Зимните олимпийски игри в Нагано, Япония. На нищо неподозиращите фенове на пистата "Нозова Онсен", стоящи под неспирно сипещия се сняг, и...

Какво става в Босна?

Барикади, горящи автомобили и сгради, полицаи с бронижилетки: подобни кадри от Босна не бяхме виждали от войната през 1990-те години. От няколко дни босненците протестират срещу корупцията, мизерият...

Референдум в Швейцария за имиграционната политика

Швейцарските граждани ще решат днес в национален референдум дали да се затегне имиграционната политика в страната им, където чужденците съставляват почти една четвърт от населението, предаде БГНЕС. ...

Наши превозвачи ще затварят границата с Турция

Родните превозвачи ще блокират граничните пунктове с Турция при Капитан Андреево и Лесово след 8 часа в понеделник сутринта. Преди да затворят пътищата, те ще чакат до 24 часа в неделя да се насрочи среща на правителствено ниво между двете държави за решаване на проблема с двустранните и транзитните разрешителни. 
Това обявиха вчера преди обед от Родните превозвачи ще блокират граничните пунктове с Турция при Капитан Андреево и Лесово след 8 часа в понеделник сутринта. Преди да затворят пътищата, те ще чакат до 24 часа в неделя да се насрочи среща на правителствено ниво между двете държави за решаване на проблема с двустранните и транзитните разрешителни. Това обявиха вчера преди обед от

Как Путин сбъдна мечтата си за Олимпиада

Руският президент иска нещо повече от обикновена Олимпиада. Той иска неговата да е "готина"

    


Задържаха заподозрян за убийството на тунизийски опозиционен лидер

Тунизийските сили за сигурност задържаха при спецоперация край столицата един от главните заподозрени в убийството на известния опозиционен лидер Мохамед Брахими, извършено през юли миналата година, съобщиха представители на Министерството на вътрешните работи .

Британски министър подаде оставка заради чистачката си

Британският министър за имиграцията Марк Харпър подаде оставка след разкритието, че неговата чистачка няма разрешение да работи във Великобритания, предаде ВВС.

Консумацията на захар може да доведе до сърдечен пристъп

Грижата за сърцето изисква по-малки количества сладко и напитки

    


Защо някои правителства харчат повече от други?

Много може да се направи за подобряване ефективността на публичните разходи, смята икономистът Жан Пизани-Фери

    


Греховните връзки на Уди Алън

 
Всичко започва през 1992 г., когато Миа Фароу открива в апартамента на Уди Алън голи снимки на корейката Сун И Превин. Момичето е осиновено по време на предишен брак на Миа и се води доведена дъщеря на режисьора. То е на 19 години, а Уди Алън - на 56.
5 години по-късно кинаджията се жени за Сун И.   Всичко започва през 1992 г., когато Миа Фароу открива в апартамента на Уди Алън голи снимки на корейката Сун И Превин. Момичето е осиновено по време на предишен брак на Миа и се води доведена дъщеря на режисьора. То е на 19 години, а Уди Алън - на 56. 5 години по-късно кинаджията се жени за Сун И.

Театрален дебют за Опра Уинфри

Американската телевизионна водеща Опра Уинфри води преговори за участие в бродуейската постановка "Лека нощ, мамо" по пиесата на драматурга и сценарист Марша Норман.

Олимпиада на три морета

На премиера Пламен Орешарски сигурно му се е бая стъжнило, когато е видял космическата карта на България при откриването на зимната олимпиада: леле, братушките ни скараха с Македония и Гърция! Замръзнал е: ние сме мъничка страна, каза той преди форума, не ни прилича да се държим наперено. Думите му бяха по повод бойкота, който някои държавни глави На премиера Пламен Орешарски сигурно му се е бая стъжнило, когато е видял космическата карта на България при откриването на зимната олимпиада: леле, братушките ни скараха с Македония и Гърция! Замръзнал е: ние сме мъничка страна, каза той преди форума, не ни прилича да се държим наперено. Думите му бяха по повод бойкота, който някои държавни глави

Фейсбук ни учи как да избиваме улични кучета

В социалната мрежа се появи страница, на която са публикувани открити уроци и съвети как да се справим с уличните кучета и как да бъдат изтребвани бездомните вредители.

Тиролска пита с бутертесто

Bашата любима рецепта може да спечели 30 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адрес mpopova@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31. Bашата любима рецепта може да спечели 30 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адрес mpopova@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Лейди Гага: Бях депресирана в края на 2013-та!

Сега обаче показва бляскавата си страна в "Harper's Bazaar"

    


Изровиха 500 трупа на убити в Мексико

Останките на около 500 души бяха открити в тайни гробове на територията на мексиканския щат Коауила, заяви в събота заместник-прокурорът на щата за изчезналите лица Хуан Янес Ареола.

Редът в Босна възстановен, недоволството остава

Стотици хора протестираха мирно в съботната вечер

    


Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване