До 10 години затвор за терор срещу транспорта

Ако някой във влак, автобус, на пристанище, летище, автогара или в обект на жп инфраструктурата употреби сила или заплашва лице, което се намира в тях, и застраши безопасността, да се наказва със затвор от 2 до 10 г. При тежка или средна повреда затворът да е от 5 до 15 г., а при смърт от 15 до 20 г. или до живот.
Това предлага министерството на Ако някой във влак, автобус, на пристанище, летище, автогара или в обект на жп инфраструктурата употреби сила или заплашва лице, което се намира в тях, и застраши безопасността, да се наказва със затвор от 2 до 10 г. При тежка или средна повреда затворът да е от 5 до 15 г., а при смърт от 15 до 20 г. или до живот. Това предлага министерството на

Фигуристите донесоха първата олимпийска титла за Русия пред погледа на Путин


Русия спечели първата си олимпийска титла от игрите в Сочи. Тя дойде след успеха в отборната надпревара по фигурно пързаляне.

Руският състав се представи много силно в новата дисциплина пред погледа на президента Владимир Путин. "Сборная" събра 75 точки изпревари сребърните медалисти от Канада (65) и бронзовите от САЩ (60).

В основата на успеха бяха зрелищните изпълнения на Евгени Плюшченко и на 15-годишната Юлия Липницкая. Тя стана най-младата олимпийска шампионка във...

Швейцарците подкрепиха квотите за имигранти от ЕС

Според данни, цитирани от националната телевизия, 50,3% са гласували за т.нар. инициатива "Стоп на масовата имиграция"

Собственикът на „Ораново“ налива 6 млн. лв. в АБВ

6 милиона лева чака бившия президент Георги Първанов от скандалния собственик на мина „Ораново“ Красимир Михайлов.

Драго Симеонов сменя Ники Кънчев в "Стани богат"

Водещият на “Стани богат” Ники Кънчев ще отстъпи мястото си на журналиста от Дарик радио Драго Симеонов. Рокадата обаче е само за тази вечер, когато играта се завръща в ефира на Нова тв, а за първи път в нейната история Кънчев става от своя стол, за да влезе в ролята на пълноправен участник, обявиха вчера от телевизията. 
Той ще бъде в компанията Водещият на “Стани богат” Ники Кънчев ще отстъпи мястото си на журналиста от Дарик радио Драго Симеонов. Рокадата обаче е само за тази вечер, когато играта се завръща в ефира на Нова тв, а за първи път в нейната история Кънчев става от своя стол, за да влезе в ролята на пълноправен участник, обявиха вчера от телевизията. Той ще бъде в компанията

Яя посинил Мертезакер на тренировка в "Арсенал"

Крахът на Крахът на "Арсенал" в Ливърпул, където "артилеристите" бяха разбити с 1:5 отедноименния тим, е бил предшестван от инцидент на тренировка. Главните роли в него са играли дългучите Пер Мертезакер и Яя Саного. Първият (196 см) е бил ударен от втория (191 см) и получил лека синина на лицето, твърди английското издание "Телеграф". Според него в

ГЕРБ скочи срещу фонд “Региони”

 
288-те млн. лв., които през миналата седмица правителството отпусна на общините чрез фонд “Региони”, зарадваха бенефициентите, но ядосаха опозицията.
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов ще поиска среща с премиера Пламен Орешарски, на която да постави въпроса дали може да се промени разпределението на парите за общините от инвестиционната програма на   288-те млн. лв., които през миналата седмица правителството отпусна на общините чрез фонд “Региони”, зарадваха бенефициентите, но ядосаха опозицията. Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов ще поиска среща с премиера Пламен Орешарски, на която да постави въпроса дали може да се промени разпределението на парите за общините от инвестиционната програма на

ЕС готов да прати сили в Босна

Силите на ЕС може да се намесят в Босна, ако насилието там продължи.
Това заяви в интервю за австрийския в. “Курир” Валентин Инцко, върховният представител на международната общност в Босна. Той обаче добави, че засега това не се предвижда. Ситуацията там ще се обсъжда от външните министри на ЕС.
Силите на ЕС може да се намесят в Босна, ако насилието там продължи. Това заяви в интервю за австрийския в. “Курир” Валентин Инцко, върховният представител на международната общност в Босна. Той обаче добави, че засега това не се предвижда. Ситуацията там ще се обсъжда от външните министри на ЕС.

България запази мястото си в първа група във "Фед къп" след победа срещу Люксембург


Българският отбор по тенис запази мястото си в първа група на Евро-африканската зона във "Фед къп". Това стана след успеха с 2:0 победи срещу Люксембург.

Елица Костова спечели трудно с 6:3, 6:7 (7), 7:6 (7) срещу Ан Кремер във втората среща. Преди това Изабелла Шиникова се наложи срещу Клодин Шол.

Костова проби за 3:1 в първия сет и до края му запази предимството си. Следващите два сета бяха много оспорвани и се решиха след оспорван тайбрек. В първия случай Кремер изравни,...

Лора забрави Део, показа новия

В живота на Лора Караджова има нов мъж.

Ферибот потъна, има и загинали

Ферибот потъна в езерото Хиракуд в източния индийския щат Ориса. Вследствие на инцидента са загинали най-малко 10 души.

Любовна драма завърши с убийство в Казанлък

Убийство от ревност след употреба на голямо количество алкохол

ЦСКА се прибира без Ди Вани

ЦСКА се прибира от лагера си в Турция в понеделник вечерта без новата си звезда Гуидо ди Вани. Проблеми с аржентинеца няма - нападателят получи позволение от треньора Стойчо Младенов да пътува до Италия. Там Ди Вани очаква да вземе местен паспорт, тъй като има баба и дядо от Апенините. По този начин дългочаканият нападател ще освободи място за чужд ЦСКА се прибира от лагера си в Турция в понеделник вечерта без новата си звезда Гуидо ди Вани. Проблеми с аржентинеца няма - нападателят получи позволение от треньора Стойчо Младенов да пътува до Италия. Там Ди Вани очаква да вземе местен паспорт, тъй като има баба и дядо от Апенините. По този начин дългочаканият нападател ще освободи място за чужд

Подслушват само престъпни босове, не и дребни риби

Спецпрокурори ще гледат най-тежките
дела с користна цел и срещу терористи, а 24 нови престъпления ще се преследват със затвор. Освен това кумове или близки, които замълчат в ритуалната зала, че младоженците са роднини, непълнолетни или пък имат вече сключен законен брак с друг партньор, няма да отговарят за извършено престъпление.
Текстъ... Спецпрокурори ще гледат най-тежките дела с користна цел и срещу терористи, а 24 нови престъпления ще се преследват със затвор. Освен това кумове или близки, които замълчат в ритуалната зала, че младоженците са роднини, непълнолетни или пък имат вече сключен законен брак с друг партньор, няма да отговарят за извършено престъпление. Текстъ...

Френският вестник "Либерасион" пред закриване

Журналистите на в. "Либерасион", който е в тежка финансова криза, обявиха, че ще отговорят с перото, а не със стачка на проект на акционерите за превръщането му в социална мрежа.

Акционерите на вестника, основан от философа Жан-Пол Сартр, разгневиха редакцията, разкривайки проект, с който всекидневникът ще се превърне в социална мрежа с различни платени мултимедийни формати, а сградата ще бъде превърната в културен център. По този начин хартиеният му вариант изцяло ще изчезне.

На общо събрание журналистите и служителите единодушно решиха да отговорят не със стачка, а на страниците на вестника на неговите акционери – бизнесмените Бруно Льоду, Едуард дьо Ротшилд и италианската компания Ерсел.

Централата на редакцията се намира в центъра на Париж. Мнозина подозира Бруно Льоду, че иска да обяви вестника в несъстоятелност, за да сложи ръка на сградата, която, вече опразнена, би струвала няколко десетки милиона евро.

През 2013 г. "Либерасион" регистрира загуби от над един милион евро, а продажбите му паднаха с 15%, до 100 000 екземпляра - най-големия срив сред френските всекидневници.

Унищожаването на Земята трябва да бъде обложено с данък

Днешният икономически растеж е директно свързан с темповете на глобалното затопляне: намалявайки вредните емисии, човечеството неизбежно ще забави растежа. Това е лошо, но от него все пак не се умира. Ако не можем да спрем замърсяването, нека поне спечелим от него.

Човечеството окончателно се примири с факта, че прогресът е невъзможен без жертви: колкото повече замърсяваме околната среда, толкова по-бързо расте глобалната икономика.

Според прогнозите на "Бритиш Петролиъм" през следващите 20 години обемът на вредните емисии в атмосферата ще нарасне стремително и ще надхвърли допустимите нива. Тази тенденция ще бъде резултат от бурната промишлена дейност в развиващите се страни.

От битката за съкращаването на вредните емисии се отказва и главният борец за екология – Европейският съюз. Високите цени на енергоносителите и рецесията принудиха европейските политици да намалят строгите екологични стандарти и да оттеглят предложението за изплащането на компенсации за щетите, нанесени на природата от добива на шистовия газ.

Бъдещето на най-голямата икономика на планетата – американската, директно е свързано с вредните емисии: новата страница в нейната история е невъзможно да бъде написана, ако се откажем от шистовата революция, а тази революция на свой ред е невъзможна без увеличаване на добива и на отделяните вредни емисии.

Така че днес е невъзможно да се спре замърсяването на Земята, затова трябва да започнем да пестим за борбата с последиците в бъдеще. Страните, които са нанесли вреди на екологията, трябва да плащат данък за това. Събраните по този начин пари трябва да се използват за смекчаването на последиците от замърсяването след приключването на глобалната криза. Най-трудното е да се изчисли кой, колко и кога трябва да плати.

Колко струва парниковият ефект

За основа са взети няколко отдавна доказани факта. 50% от вредните емисии бързо се поглъщат от растенията и изчезват в горните слоеве на океана, докато 20% от тях остават в атмосферата в продължение на хиляда години. Останалите 30% се изпаряват със скорост от няколко процента за десетилетие.

Всеки 200 гигатона CO2, изхвърлени в атмосферата, водят до климатични щети, равняващи се на 0,5% от световния БВП. Еластичността на климатичните загуби не зависи от бъдещите равнища на БВП, производителността на труда и дори от техническия прогрес.

В тази връзка могат да бъдат формулирани пет показателя, които трябва да се използват, за да се изчисли прословутия данък върху екологичните щети: непосредственият обем на изхвърлени от всяка страна в атмосферата вредни вещества; времето, през което въглеродният газ се намира в атмосферата; дългосрочното влияние на вредните вещества върху природата; отношението на вредните емисии към настоящия обем на БВП на всяка страна; еластичността на климатичните щети – променлива, показваща с колко проценти се променят щетите при промяна на обема на вредните емисии с 1%.

Научното наименование на данъка, измислен от учените, може да се преведе като "коефициент на щети на околната среда". Той оценява разликата между прогнозираното благосъстояние на бъдещите поколения и хипотетичното ниво на благосъстояние, което би могло да бъде достигнато, ако планетата не беше замърсена.

В търсене на идеалната формула

Преминавайки от теорията към практиката, се сблъскваме с важен проблем. Главните "производители" на вредни емисии в момента са развиващите се страни. Ако взимаме данък върху всеки гигатон въглероден газ, отделен в атмосферата, започвайки от утре, тогава основният данъкоплатец ще са те.

Напълно разбираемо е, че развиващите се страни никога няма да се съгласят с това и до голяма степен ще бъдат прави. Богатите страни от ОИСР, които днес отделят значително по-малко CO2, замърсяваха планетата през последните 100 години, а днес, преживели вече индустриалната революция, са намалили парниковите газове и са си спомнили за екологията. Справедливото данъчно облагане върху унищожаването на планетата трябва да отчита и този фактор.

Глобален данък срещу квотите за вредни емисии

"Коефициентът на щети на околната среда" ще действа в две посоки: ще отчита бъдещите вреди, които ще нанесат със своята дейност развиващите се страни, и вредите, които вече са нанесли на природата развитите държави.

Това ще позволи на страните от ОИСР да участват в глобалната екологична касичка, ще намали данъчната тежест върху развиващите се страни и ще покаже, че плащанията за екощетите са общо дело. Освен това размерът на данъка, начисляван по този начин, ще доведе до това, че всяка страна ще плаща по-малко за квотите за вредни емисии, които развиващите се страни трябва да купуват днес.

Стара Загора готви юбилей на Борис Христов

Паметна плоча на великия Борис Христов ще бъде открита в Стара Загора на 9 май, за да напомня за краткото пребиваване на големия певец в Града на липите. Същия ден вечерта в оперния театър ще бъде представен галаконцерт спектакъл "Уникалните български баси". В него за първи път ще прозвучи песен за Борис Христов, написана от Цветан Добрев - български композитор, който живее в чужбина. Проявите са включени в културния календар на община Стара Загора и са част от програмата за отбелязването на 100-годишнината от рождението на големия певец. Тя е на 18 май и е част от календара на ЮНЕСКО за тази година.

Първата проява - изложба за живота и творчеството на Борис Христов, ще бъде открита във фоайето на операта още в края на април. На 12 май в оперния театър ще бъде изнесен спектакъл на "Набуко" от Джузепе Верди. На 13-и е прожекцията на "Борис Христов - портрет на един глас", предаване на телевизията в Лугано - Италианска Швейцария, състояло се в навечерието на Коледа през 1976 година.

Почитателите на световния бас на 16 май ще могат де видят и един уникален видеозапис на "Реквием" от Верди с негово участие - концертно изпълнение от 1971 г. в Копенхаген, предоставено от Националната телевизия на Кралство Дания.
На 17 май старозагорци ще представят в НДК "Дон Карлос" от Верди с участието на именити гости от Италия и наши известни оперни певци.


Австрия праща войници в Босна заради гладния бунт

Върховният представител на международната общност в Босна и Херцеговина (БиХ) Валентин Инцко предупреди, че ако се стигне до ескалация на социалните протести в републиката, трябва да се мисли за изпращане на войски на ЕС. Късно в неделя две партии в управляващата коалиция се обявиха за предсробни избори преди редовните през октомври. Върховният представител на международната общност в Босна и Херцеговина (БиХ) Валентин Инцко предупреди, че ако се стигне до ескалация на социалните протести в републиката, трябва да се мисли за изпращане на войски на ЕС. Късно в неделя две партии в управляващата коалиция се обявиха за предсробни избори преди редовните през октомври.

Швейцария пъди чужди имигранти

По-малко от половин процент от швейцарците решиха съдбата на референдума за или против връщане на квотите на имигрантите от страните от ЕС, предаде АФП.
50,4 на сто гласуваха “за”, сочат първите резултати. Крайният резултат остава несигурен, с възможност за грешка от 0,7%. Вероятно обаче положителният вот за връщането на квотите ще надделее. По-малко от половин процент от швейцарците решиха съдбата на референдума за или против връщане на квотите на имигрантите от страните от ЕС, предаде АФП. 50,4 на сто гласуваха “за”, сочат първите резултати. Крайният резултат остава несигурен, с възможност за грешка от 0,7%. Вероятно обаче положителният вот за връщането на квотите ще надделее.

Арестуваха укриваща се в Гърция турска терористка

Гръцката полиция съобщи в неделя за ареста на 44-годишна гражданка на Турция, която е обвинена в участие в терористична организация на територията на съседната страна, съобщи РИА"Новости".

15 изгарят в хотел в Медина

Най-малко 15 души загинаха при пожар в хотел в саудитския град Медина, предаде Би Би Си.
9 от жертвите са египтяни - поклонници, които пристигнали в свещения за мюсюлманите град в Саудитска Арабия за т. нар. малък хадж.
Още около 130 души са пострадали. В хотела били настанени около 700 гости. Огнеборците се борили с пожара повече от 2 часа. Най-малко 15 души загинаха при пожар в хотел в саудитския град Медина, предаде Би Би Си. 9 от жертвите са египтяни - поклонници, които пристигнали в свещения за мюсюлманите град в Саудитска Арабия за т. нар. малък хадж. Още около 130 души са пострадали. В хотела били настанени около 700 гости. Огнеборците се борили с пожара повече от 2 часа.

Два куршума за наркодилър под домашен арест (ОБЗОР)

Двама килъри с качулки на главите гръмнаха с два куршума мъж, разследван за наркотици и контрабанда и пуснат на свобода под домашен арест.
Кървавият разстрел бе извършен посред бял ден в неделя в столичния квартал “Света Троица”.
44-годишният Стоян Цветков живеел от половин година при възрастните си родители в блок 380, който се намира на ул. Двама килъри с качулки на главите гръмнаха с два куршума мъж, разследван за наркотици и контрабанда и пуснат на свобода под домашен арест. Кървавият разстрел бе извършен посред бял ден в неделя в столичния квартал “Света Троица”. 44-годишният Стоян Цветков живеел от половин година при възрастните си родители в блок 380, който се намира на ул.

Матиас Майер изненада лидерите в спускането

 Първият златен медал в състезателната програма на алпийските ски е за Австрия. Матиас Майер триумфира в спускането на Олимпиадата в Сочи. Новият шампион остави зад себе си сочените за лидери, като записа време 2.06,23 минути.

Сребърният медал остана за италианецa Кристоф Инерхофер с 2.06,29 минути, а бронзът отиде при норвежеца Янсурд (2.06,33).

Олимпийският шампион в Супер-Г от Игрите през 2010 година във Ванкувър Аксел Лунд Свиндал записа четвърто време с 2.06,52. Във Ванкувър Свиндал остана втори в спускането. Соченият за фаворит - Боде Милър - остана едва осми.

Надпреварата в Сочи продължава, като се очаква и двамата български представители да преминат по трасето.

Навици, които рушат брака

Отдалечаването е неизбежно ако не обсъдите проблемите

    


"Медиана": Шест партии с шанс за евродепутати, "Атака" и АБВ - не

Шест партии към момента имат възможност да излъчат евродепутат на изборите през май – БСП, ГЕРБ, ДПС, “България без цензура”, Реформаторският блок, шансове за пробив запазва НФСБ. Това показват данните от национално представително проучване на агенция “Медиана”, проведено между 3 и 7 февруари.
“Атака” и АБВ не дават индикации, че са в състояние Шест партии към момента имат възможност да излъчат евродепутат на изборите през май – БСП, ГЕРБ, ДПС, “България без цензура”, Реформаторският блок, шансове за пробив запазва НФСБ. Това показват данните от национално представително проучване на агенция “Медиана”, проведено между 3 и 7 февруари. “Атака” и АБВ не дават индикации, че са в състояние

Резултатът от референдума в Швейцария - добра новина за Найджъл Фараж


Лидерът на популистката Партия за независимост на Великобритания Найджъл Фараж нарече чудесна новина резултата от референдума в Швейцария за ограничаване на имиграцията, предаде Франс прес.

"Това е чудесна новина за влюбените в свободата и националния суверенитет в Европа. Разумна и силна Швейцария се изправи срещу тормоза и заплахите на неизбраните бюрократи в Брюксел", заяви водачът на еврофобската партия, която е против масовата имиграция.

"Масовата имиграция в Европа е...

Първанов скастри БСП за данъците

Инициативата АБВ на президента (2002-2012) Георги Първанов за пореден път скастри лидера на БСП Сергей Станишев - този път заради идеята да се проведе референдум за вида на данъчната система. Соцлидерът направи предположение по време на изказването си пред 48-ия конгрес на левицата в събота, че гражданите могат да се произнесат дали да отпадне Инициативата АБВ на президента (2002-2012) Георги Първанов за пореден път скастри лидера на БСП Сергей Станишев - този път заради идеята да се проведе референдум за вида на данъчната система. Соцлидерът направи предположение по време на изказването си пред 48-ия конгрес на левицата в събота, че гражданите могат да се произнесат дали да отпадне

Ники Кънчев и Ани Салич - първа двойка в "Стани богат"

За първи път в историята на шоуто водещият става от своя стол, за да влезе в ролята на пълноправен участник

Семейство загина при зверска катастрофа

Семейство от Севлиево загина в катастрофата, станала днес следобед на пътя за Варна край Български извор.

Зографски се панирал на шанцата

Владимир Зографски, след като не успя да влезе във финал на нормална шанца в Сочи. 
Владимир Зографски, след като не успя да влезе във финал на нормална шанца в Сочи. "Само си мислех, че трябва да оправдая очакванията, че трябва да се представя добре, защото цял свят ме гледа. Може би това повлия и ми попречи да си изработя скока", допълни бившият световен шампион за юноши. "Всичко бе както трябва.

Еврокомисията ще обсъди последиците от референдума в Швейцария


Европейската комисия изрази съжаление от резултата на референдума в Швейцария, на който избирателите се произнесоха за въвеждане на квоти за имиграцията, предаде Франс прес.

"Европейската комисия съжалява, че инициативата за въвеждане на квоти за имиграцията бе одобрена с това гласуване. Това е в разрез с принципа на свободно движение на хора между Европейския съюз и Швеяцария. Европейската комисия ще разгледа последиците от тази инициатива върху цялостните отношения между...

Потрошени в дупки и ухапани от кучета съдят кметове

Ухапани от бездомни кучета, шофьори, които са си потрошили колите в улични дупки, колоездачи и дори пешеходци, паднали в шахти, масово водят дела срещу общините и ги печелят. Безброй са заведените дела за т. нар. непозволено увреждане.

Ректорът на Прищинския университет хвърли оставка след протести

Ректорът на косовския държавен университет Ибрахим Гаши подаде оставка след няколко дни на сблъсъци между полицията и протестиращи студенти, обвиняващи него и други преподаватели, че получили научните си степени с измама, съобщи АП. Но се очакват още протести, тъй като организаторите им искат независим орган да провери всички преподаватели. Ректорът на косовския държавен университет Ибрахим Гаши подаде оставка след няколко дни на сблъсъци между полицията и протестиращи студенти, обвиняващи него и други преподаватели, че получили научните си степени с измама, съобщи АП. Но се очакват още протести, тъй като организаторите им искат независим орган да провери всички преподаватели.

Отнемат бандитско имане при 120 бона недоказан доход

Държавата да има право да конфискува бандитско имане, ако се установи, че собственикът му има над 120 000 лв. недоказан доход за последните 10 г.

Русия не дава транш от 2 милиарда долара на Украйна

Русия засега няма да отпусне втория транш от 2 милиарда долара от договорения с Украйна заем, съобщи БНР.
Руският финансов министър Антон Силуанов обяснил, че няма твърд график за превеждане на средствата и Москва чака Киев да изпълни поетите ангажименти по сметките за газа.











Русия засега няма да отпусне втория транш от 2 милиарда долара от договорения с Украйна заем, съобщи БНР. Руският финансов министър Антон Силуанов обяснил, че няма твърд график за превеждане на средствата и Москва чака Киев да изпълни поетите ангажименти по сметките за газа.

Кабинетът качва рейтинг

Доверието към кабинета „Орешарски” е нараснало с 6% само за два месеца. Същевременно разочарованието към него се е стопило с 2%.

Жената на Джон Ленън му уреждала любовници

Американката Мeй Пeнг и семейството на Ленън се започнали в началото на 70-те години, когато то се преместило в Ню Йорк. Джон и Йоко я помолили да им стане помощничка в творческата дейност.

Бареков взима Росен Петров, обещава му МВР

Различните писания в пресата ме карат официално да обявя

Умъртвиха жирафче, за да се избегне кръвосмешение

Жирафче на година и половина в отлично здраве бе умъртвено в зоологическата градина на Копенхаген заради изпълнение на евронорми, предаде АФП.
Мариус бе застрелян сутринта с пистолет за пирони. По-късно бе направена аутопсия, а с месото му ще бъдат нахранени хищници от зоопарка. Този метод на евтаназия бил избран, защото смъртоносна инжекция. Жирафче на година и половина в отлично здраве бе умъртвено в зоологическата градина на Копенхаген заради изпълнение на евронорми, предаде АФП. Мариус бе застрелян сутринта с пистолет за пирони. По-късно бе направена аутопсия, а с месото му ще бъдат нахранени хищници от зоопарка. Този метод на евтаназия бил избран, защото смъртоносна инжекция.

Заплаха за Местан, от ноември го пази НСО

Гардове на НСО пазят лидера на ДПС Лютви Местан от три месеца. От службата за сигурност са му зачислили охранители, кола и шофьор.

По закон НСО се включва, когато срещу политическо лице има основателна заплаха за живота и сигурността му. Дали заплахата е основателна, се проверява съвместно от МВР, НСО, ДАНС и разузнаването.

Гардове на НСО пазят лидера на ДПС Лютви Местан от три месеца. От службата за сигурност са му зачислили охранители, кола и шофьор. По закон НСО се включва, когато срещу политическо лице има основателна заплаха за живота и сигурността му. Дали заплахата е основателна, се проверява съвместно от МВР, НСО, ДАНС и разузнаването.

Блокадата на границата засега се отлага за 10 дни

Блокадата на границата с Турция се отлага засега и превозвачите чакат преговорите за разрешителните между България и Турция, които ще се проведат след десет дни, научи „Монитор”.

Преди 110 години започва войната, довела до края на абсолютизма в Русия


На 9 февруари (по нов стил) се навършиха 110 години от избухването на Руско-японската война, довела до революцията от 1905г. и конституцията от 1906г., сложила край на абсолютната власт на императора в Русия. 

И двете страни се сражават заради колониални интереси, а не за защита на територията си. Претенциите са за контрол над Манджурия в Китай и Корея и сраженията се водят в тези части от Далечния изток. 

Япония напада руска ескадра на външен рейд пред пристанище...

Джакпотът вече е 2 350 000 лева във второ теглене на 6 от 49

В днешния 12-и тираж на игрите на БСТ нямаше участник познал пълната комбинация от печеливши числа и атрактивният джакпот във второ теглене на играта 6/49 продължава да се трупа. Очаква се той да достигне 2 350 000 лева за следващия 13-и тираж. В първо теглене на играта 6/49 се прогнозира печалба в размер на 720 000 лева, а за играта 6/42 очакванат В днешния 12-и тираж на игрите на БСТ нямаше участник познал пълната комбинация от печеливши числа и атрактивният джакпот във второ теглене на играта 6/49 продължава да се трупа. Очаква се той да достигне 2 350 000 лева за следващия 13-и тираж. В първо теглене на играта 6/49 се прогнозира печалба в размер на 720 000 лева, а за играта 6/42 очакванат

Скандална уговорка във фигурното пързаляне?

Скандално разкритие на френския в. “Екип” взриви социални мрежи и световни агенции, отразяващи олимпиадата.

Според авторитетното издание руски треньор във фигурното пързаляне разказал как с американците има “споразумение за взаимопомощ”, което да разпредели медалите на олимпийския лед.

Според “Екип” американският тим се е съгласил да помогне Скандално разкритие на френския в. “Екип” взриви социални мрежи и световни агенции, отразяващи олимпиадата. Според авторитетното издание руски треньор във фигурното пързаляне разказал как с американците има “споразумение за взаимопомощ”, което да разпредели медалите на олимпийския лед. Според “Екип” американският тим се е съгласил да помогне

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване