Стипендии и за задочниците

Студентите задочници трябва да имат право да получават стипендии за висок успех също като колегите си от редовно обучение. За такава промяна в реда и условията за отпускане на средствата настояват от Комисията за защита от дискриминация в препоръка, изпратена до Министерския съвет.

Пореден голям успех за Григор Димитров

Взе "скалпа" на един от най-големите действащи тенисисти

Съвет към украинците - дайте Крим на руснаците!


На фона на растящото напрежение в населеният предимно с етнически руснаци украински полуостров Крим руският журналист Аркадий Бабченко препоръчва на украинците да оставят жителите на автономния район сами да се убедят какво точно ще им се случи, ако се присъединят към Русия.

"Дайте им го този Крим! Дайте им Кадиров, за Бога. Щом така искат. Нека се помолят малко на него. Ще научат какво е "Чернокозово" и как по нощите безследно изчезват хора. (Президентът на Чечения Рамзан Кадиров...

Григор Димитров победи Анди Мъри в трисетов трилър и се класира за финала в Акапулко


Григор Димитров постигна драматична победа с 4:6, 7:6 (5), 7:6 (3) срещу водача в основната схема Анди Мъри и се класира за финала на турнира от сериите АТП500 в Акапулко. 

Българският тенисист направи впечатляващ обрат срещу шампиона от "Уимбълдън" и показа изключително здрави нерви, за да преодолее лошото начало на двубоя и да излезе победител в два поредни тайбрека след 2.55 часа. 

22-годишния хасковлия записа първа победа срещу Мъри в кариерата си, след като...

"Братската могила" осъмна като Пижо и Пенда

Неизвестни през нощта изцяло са опаковали две от статуите с червено и бяло платно

"Газпром" напомни на Украйна за "огромен дълг" за газа


Руският газов гигант Газпром обяви днес, че Украйна има "огромен" дълг за газ от 1.55 милиарда долара, който не платила на Русия, предаде агенция "Франс прес".

Компанията подчерта, че преференциалните цени, договорени с Киев, могат да бъдат оспорени.

"Имаме добри отношения с Украйна, транзитът работи, трябва само да плати газа... Засега, просрочените плащания възлизат на 1.549 милиарда долара", посочи пред "Риа Новости" говорителят на "Газпром" Сергей Куприянов.
...

Връщаме си позициите на търговски партньор в Северна Африка

Европа е най-големият търговски партньор на България, но желанието на правителството е да върне позициите на страната ни и в арабския свят. Северна...

Борисов и сие са откраднали €35 млн. от метрото

Милиони евро са откраднати при строежа на метрото.

Братската могила в Борисовата градина осъмна като мартеница

Паметникът на партизанското движение ''Братска могила'' в Борисовата градина осъмна облечен като мартеница, съобщи БТВ. Това е по редната акция на Destructive Creation в столицата.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вечеи с SMS
В „обличането" на двете статуи на партизанина и партизанката са се включили Паметникът на партизанското движение ''Братска могила'' в Борисовата градина осъмна облечен като мартеница, съобщи БТВ. Това е по редната акция на Destructive Creation в столицата. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вечеи с SMS В „обличането" на двете статуи на партизанина и партизанката са се включили

Полицейски щурм в Петрич: Тарашат бизнесдама за контрабандни цигари

/КРОСС/ Полицията в Петрич щурмува вчера късно вечерта дома на местната бизнесдама Мария К., собственичка на магазин за спортни стоки в центъра на града. Акцията на полицаите е била след сигнал, че в дома й има контрабандни цигари. При пристигането на групата полицаи търговката отказала да се яви и да отключи дома си на улица "Ген Скобелев".Повече от 2 часа полицаите водели преговори с нея да осигури безпрепятствен достъп до указаното им място. Тя обаче не се подчинила, което наложило търсенето на други начини за проникване. При направения обиск в са открити около 70 стека контрабандни цигари.Мария К. е призована за разпит. Акциите на ПУ на МВР в Петрич срещу контрабандата на цигари в района са ежедневни, преди ден подобни обиски бяха правени в ромската махала в квартала, съобщава Struma.com.  

Капка Георгиева: Не поддържам отношения с Волен

Политиците започнаха да гледат на опонентите си като на вендета. Те не бива да се взимат толкова насериозно. Първият ми кум е Желю Желев, вторият – Валери Симеонов. Ние не умеем да запазваме нормите в отношенията. Всички по някакъв начин сме навързани. И когато с тези хора сме били заедно, били сме съмишленици, Политиците започнаха да гледат на опонентите си като на вендета. Те не бива да се взимат толкова насериозно. Първият ми кум е Желю Желев, вторият – Валери Симеонов. Ние не умеем да запазваме нормите в отношенията. Всички по някакъв начин сме навързани. И когато с тези хора сме били заедно, били сме съмишленици,

''Братската могила'' осъмна като мартеница

Паметникът на партизанското движение ''Братска могила'' в Борисовата градина осъмна облечен като мартеница, съобщи БТВ. Това е по редната акция на Destructive Creation в столицата.
В „обличането Паметникът на партизанското движение ''Братска могила'' в Борисовата градина осъмна облечен като мартеница, съобщи БТВ. Това е по редната акция на Destructive Creation в столицата. В „обличането" на двете статуи на партизанина и партизанката са се включили между 7 и 8 души, като това им е отнело близо 4 часа.

Татяна Дончева: АБВ няма никаква платформа

Не ми е мъчно за БСП. Всеки може да прави проекти да го тика по свой си начин. Георги Първанов и Николай Бареков решиха първо да си направят пи ар и после да мислят за участие състезанието. Ние решихме да вървим по друг път. АБВ нямат никаква платформа. Те могат да присъединят към себе си няколко партийки, да си направят една коалиция и да кажат: Ето това е АБВ. Това ли е АБВ, за което говореше Първанов в последните месеци, попита риторично Татяна Дончева в сутрешния блок на bTV.

Ген. Бояджиев: Oгромната опасност за националната сигурност е небивалото разединение на нацията

Огромната опасност за националната сигурност на България в момента е небивалото разединение на българската нация. Това каза за Фокус ген. Тодор Бояджиев, бивш заместник-началник на българското разузнаване и първи главен секретар на МВР.
„Ние сме се изправили един срещу друг, а това мултиплицира всяка една от останалите конкретни заплахи за Огромната опасност за националната сигурност на България в момента е небивалото разединение на българската нация. Това каза за Фокус ген. Тодор Бояджиев, бивш заместник-началник на българското разузнаване и първи главен секретар на МВР. „Ние сме се изправили един срещу друг, а това мултиплицира всяка една от останалите конкретни заплахи за

Самолет извърши аварийно кацане след сблъсък с ято птици

/КРОСС/ Пътнически самолет на „American Airlines" е извършил аварийно кацане на летище в град Далас, след като се е сблъскал с ято птици, съобщава информационна агенция UPI. Инцидентът е станал със самолет McDonnell Douglas MD-80. На борда му е имало петима членове на екипажа и 123 пътници. От авиокомпанията съобщават, че при инцидента няма пострадали.

Григор Димитров ще играе на финала на тенис турнира в Акапулко

Григор Димитров ще играе на финала на силния тенис турнир в Акапулко, Мексико, с награден фонд над 1.31 милиона долара. В полуфиналната среща първата ни ракета победи поставеният под номер две в схемата на турнира Анди Мъри с 2:1 сета, след два тайбрека -  4:6, 7:6 (5), 7:6 (3). Така Димитров достигна до трети финал в своята кариера в турнир от АТП. Негов съперник ще бъде Кевин Андерсън. 203-сантиметровият състезател от ЮАР отстрани Александър Долгополов с 6:1, 5:7, 6:4 на полуфинала. Победата в събота донесе на Григор Димитров 300 точки и го изкачи до рекордното 18-о място в световната ранглиста. Срещата започна лошо за 22-годишния българин, който загуби първия сет с 4:6 от олимпийския шампион Мъри. Вторият сет вървеше гейм за гейм и никой от двамата състезатели не успя да направи пробив. Така решителен се оказа тайбрека. Димитров поведе с 5:1 точки преди смяната на полетата, но след това допусна британеца да го настигне. В крайна сметка обаче българинът успя да затвори с 7:5 и спечели сета. Решаващият трети сет започна отлично за българина с пробив при сервис на Мъри и 1:0 в геймовете. В следващия Дититров срази без проблеми Мъри на 0, като на моменти показа много технична игра, а при второто разиграване демонстрира и отлична защита и поведе с 2:0 гейма.  Последва размяна на геймове, като всеки печелеше сервиса си. При 5:3 за българина британският тенисист трябваше да сервира за оставане в мача. Мъри остави Гришо на "15" за 4:5 гейма и дойде почивката преди Григор да сервира за спечелването на полуфинала. Шотландецът реши да играе на сигурно и след няколко последователни грешки на Димитров се стигна до връщане на пробива и изравняване на геймовете 5:5, последвано от 6:6.  Тайбрекът започна с точка за Мъри, но след това Григор поведе и го спечели, като британският тенисист записа само три точки. Финалът в Акапулко в неделя ще бъде трети в кариерата на Григор Димитров след тези в Бризбейн, Австралия, и Стокхолм, който спечели.  

Мартеници ще зарадват пътниците на Летище Варна

В деня на Баба Марта служителите на „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД ще подарят мартеници на пътниците, избрали да летят от и до новите модерни терминали на летищата във Варна и Бургас. Според българските традиции празникът на Баба Марта и мартениците символизират идването на пролетта.

През годините се надявах ГЕРБ да се вслушат в хората

„През всички тези години, аз бях депутат и в миналото Народно събрание с подкрепата на ГЕРБ, съм се надявал, че ще се вслушаме в хората, в дневния ред, но виждам, че не се получи това“, обясни Танчев.

Сергей Станишев подари мартеници на европейските социалисти

ПЕС избира Мартин Шулц за кандидат за председател на ЕК

    


IT-експерт поема младежкото обединение на БСП в Смолян

Смолян /КРОСС/ IT- експерт поема Младежкото обединение на БСП в Смолян. Светослав Димитров е новият лидер на младите социалисти в община Смолян. Той бе избран с пълно мнозинство на отчетно-изборно събрание в партийната централа на областния град в присъствието на 85 членове на формацията.Димитров се занимава с компютърни технологии вече повече от 10 години. В момента развива собствен бизнес, свързан с реклама и комуникационни технологии.Димитров подчерта, че като лидер на най-голямата младежка политическа организация ще заложи на повече инициативи за благото на Смолян и младите му хора. „Ще направим всичко възможно да развием политики, които да задържат младите хора в община Смолян, да могат да реализират идеите си и да имат работа", заяви Димитров. Той си постави за цел спечелване на предстоящите избори за членове на Европейския парламент, увеличаване на членската маса в организацията и повече клубове в населените места.На отчетно-изборното събрание бе гласувано и новото Оперативно бюро на Младежкото обединение на социалистите. За зам.-председатели бяха избрани Аксандър Димитров, Александър Енгеров и Иван Френкев, които в последните години се откроиха като най- активните младежи на МО в БСП- Смолян, обещавайки да водят организацията напред и нагоре. За партиен организационен секретар бе презибрана Румяна Кършелийска. Тя ще отговоря за организационната дейност в МО в БСП- Смолян

Танчев: Напуснах ГЕРБ, защото се отклониха от европейските ценности

София /КРОСС/ Все още не съм влязъл официално в „България без цензура". Аз съм дясно мислещ, а те са по центристки настроени, затова се опитваме да сближим позициите си. Напуснах ГЕРБ, защото те се отклониха от европейските ценности, които прокламираха, отбеляза Светлин Танчев пред TV7. Кворумът пропада, както виждаме в последните няколко седмици. Моят професионален опит е в сферата на финансите и знам колко е важно за една страна икономиката да е стабилна. Всичко трябва да се случва последователно - трябва да падне кабинета, защото има политически риск в системата, който трябва да се извади. За да го извадим, трябва да минем през избори, за да имаме някаква сигурност. Лутаме се в каква посока икономически да вървим, което не е добре. В законопроектът се опитваме да внесем една нова практика. Имаме много млади хора, които имат ясни идеи за стартиране на бизнес, но за съжаление в България нямаме възможности за финансиране на тези идеи. Идеята е правителството да гарантира между 50-70% за успешното развитие на новия бизнес. Така е в Англия и Америка. Смятам, че това е добра идея и ще намерим съмишленици.

Връщаме позициите си в арабския свят, заяви Стойнев

Подписахме четири споразумения във важни сфери от взаимен интерес – туризъм, информационни технологии, селско стопанство и спорт. Това съобщи министърът на икономиката и енергетиката Драгом...

Над 300 човека дискутираха с АБВ в Плевен бъдещето на България

Повече от 300 човека от Плевен и региона се събраха на срещата-дискусия с представители на Национална гражданска инициатива АБВ в града. Сред акцентите, които гражданите поставиха, бяха младежката пол...

Първанов поздрави читалищата за деня на любителското художествено творчество

Основателят на АБВ Георги Първанов поздрави българските читалища по повод деня на любителското художествено творчество. Президентът на България от 2002-а до 2012-а година изпрати поздравителен адрес д...

Сергей Станишев приветства лидерите на ПЕС

Лидерите на ПЕС се събраха на официална вечеря, където бяха приветствани от президентът на партията Сергей Станишев. „Много се радвам, че се събрахме в навечерието на Конгреса на ПЕС и се надявам той да постави началото на една много успешна кампания с Мартин Шулц начело и Манифеста като обща програма. Само така ще успеем да постигнем едно ново бъдеще за Европа и за нашите страни“, каза в обръщението си към участниците във вечерята на лидерите Станишев.

Гришо постави Мъри на колене

/КРОСС/ Първата ни тенис ракета Григор Димиторв победи шампиона от Уимбълдън Анди Мъри с 2:1 сета и се класира за финала на турнира в Акапулко (Мексико). Драматичният двубой продължи близо 3 часа.В битка за трофея в Акапулко Григор Димитров ще се изправи срещу Кевин Андерсън (ЮАР) , който в другия полуфинал се наложи над Александър Долгополов (Украйна) с 6:1, 5:7, 6:4.Хасковлията ще играе на трети голям финал в своята кариера и ще преследва втора титла от ATP, след тази от Стокхолм 2013.

Дончева: Първанов и Бареков може и да не участват в изборите

София /КРОСС/ „Движение 21" вече може да участва на избори, което не означава че ще участва на тези евроизбори пряко в този формат. Това каза пред bTV Татяна Дончева, лидер на движението. „За да наложиш една политическа марка, трябва време. Вече имаме всички политически предпоставки за участие в състезанието. Но това означава, че в следващите месеци трябва да популяризираме формацията в цялата страна, да извадим управленски проекти и програми, да извадим лица, които да вдъхват доверие, за да можем да се явим на избори. Сега няма никакъв смисъл да се гърмят патрони, при условие, че нямаме достатъчно разгърнати структури из цялата страна", подчерта Дончева."Всеки може да прави проект и да го тика както намери за най-добре. Бареков и Първанов първо са решили да си направят пиар. Може да се окаже, че няма да могат да участват в изборите", посочи бившата депутатка. На въпрос ще влезе ли „Движение 21" в коалиция, Дончева отговори, че в българския политически живот всичко започва с коалиции. „Съставните части още не са известни и не са ясни, но вече се говори за коалиции. Когато има нужда и за конкретни избори, ще има и коалиции", каза още тя.

В очакване на Годо


На 1 март 2014 се отбелязват 85 години от рождението на българския писател, есеист, сценарист и дисидент Георги Марков. Публикуваме неговото есе от портал "Култура", на който е предоставено с любезното разрешение на © г-н Любен Марков. Текстът е за пиесата на Самюъл Бекет "В очакване на Годо", за фантастичното разнообразие на идеи и форми в изкуството, за чакането и промяната и е бил четен по радио "Дойче веле", а пълният му вариант излиза за първи път.  Акцентите са на "Дневник". 
...

Огнян Донев ще съди депутата проф. Станилов

По никакав начин не застрашавам живота му. На екрана ми изглежда симпатичен, но не ме познава и не е правил опит да контактува с мен. Ще използвам своето човешко право и ще го съде след празниците. Това каза в "На светло" по Нова телевизия Огнян Донев по адрес на депутата от "Атака" професор Станислав Станилов.

Ген. Тодор Бояджиев: Небивалото разединение на нацията е огромна опасност за националната сигурност

Огромната опасност за националната сигурност на България в момента е небивалото разединение на българската нация. Това каза за Фокус ген. Тодор Бояджиев, бивш заместник-началник на българското разузнаване и първи главен секретар на МВР.
„Ние сме се изправили един срещу друг, а това мултиплицира всяка една от останалите конкретни заплахи за Огромната опасност за националната сигурност на България в момента е небивалото разединение на българската нация. Това каза за Фокус ген. Тодор Бояджиев, бивш заместник-началник на българското разузнаване и първи главен секретар на МВР. „Ние сме се изправили един срещу друг, а това мултиплицира всяка една от останалите конкретни заплахи за

ПЕС избира Мартин Шулц за кандидат за председател на ЕК

/КРОСС/ Последните пет години, в които десните партии доминираха в Европа, ще бъдат запомнени с орязването на социални права, икономии и рестрикции. Все по-отчетливо се чува желанието на европейските граждани за промяна, коментира народният представител и организационен секретар на БСП Красимир Янков, който е в Рим на конгреса на Партията на европейските социалисти.„Ако успеем да съберем и мобилизираме всички прогресивно мислещи гласоподаватели, ще имаме възможността председателят на Европейската комисия да бъде от ПЕС, което означава, че той ще работи за решаването на проблемите на гражданите и поставянето на техните права в основата на европейските политики. Днес на своя Конгрес ПЕС избира своя единен кандидат за Председател на Европейската комисия - Мартин Шулц, който е досегашен председател на Европейския парламент", отбеляза Янков.По думите му днес ще бъде приет и манифестът на ПЕС, който е с три основни стълба - "Съюз, който прогресира" , "Съюз, който закриля" , "Съюз, който работи". Според Янков обхватът на документа е във всички сфери, които водят до подобряване качеството на живот на гражданите на Европа.Красимир Янков посочи, че целта, която си поставя БСП за предстоящите избори е да бъде първа политическа сила и да изпрати най-голям брой депутати от България в Европейския парламент

Григор успя! Българинът прати Анди Мъри на плажа и ще играе финал в Акапулко

Най-добрият тенисист на България Григор Димитров победи с 2:1 сета - 4:6, 7:6 (5), 7:6 (3), британската най-добра ракета Анди Мъри на полуфинала на турнира в Акапулка. Така хасковлията ще играе на трети голям финал в своята кариера.

Надежда Нейнски: Оставаме при дясното

Реформаторите тръгнаха към центъра, обясни тя

    


Антон Иванов: Цената на тока е нелогична, ако се следват пазарните принципи

НЕК отива към сценарий, като този в държавните железници, прогнозира експертът от Български енергиен форум

    


Недостигът на витамин С ускорява стареенето

София /КРОСС/ До 4 пъти по-бързо стареят клетките, ако в тях няма достатъчно витамин С, сочи японско проучване.За това свидетелстват публикуваните резултати на японски учени от Института по геронтология и Университета за медицина и стоматология в Токио, под ръководството на Акихито Исигами.Чрез опити на генетична основа те са установили, че ако витамин С в организма е в недостатъчно количество, това води до мутации и увеличава риска от различни заболявания, а общото стареене се ускорява до 4 пъти.По норматив препоръчителната дневна доза витамин С е 60 мг, като тя може да се набавя от естествени източници при пълноценно и разнообразно хранене.Най-богати на витамина са различните видове храни от растителен произход - цитрусовите плодове, черешите, малините и др. от този вид, доматите, чушките, спанакът.Специалистите препоръчват дневната доза витамин С да се увеличава пропорционално на физическата активност, но не бива да надвишава 1 грам, пише zdrave.bg.

Променя се плащането на данъчните и осигурителни задължения от началото на март

Във връзка с решение на Конституционния съд, с което текстове на Данъчно-осигурителния процесуален кодекс бяха обявени за противоречащи на Конституцията, Народното събрание прие промени в ДОПК, съобщиха от НАП.

Григор ще играе финал в Акапулко, би Мъри

Григор Димитров победи с 2:1 сета - 4:6, 7:6 (5), 7:6 (3), британската най-добра ракета Анди Мъри на полуфинала на турнира в Акапулка. Така хасковлията ще играе на трети голям финал в своята кариера и втора титла от АТП, след тази от Стокхолм.

Abt Golf GTI Dark Edition: нежният мохикан

/КРОСС/ Германската тунинг компания Abt ще запише в Женева с Golf GTI Dark Edition поредната „тъмна страница" в историята си с Volkswagen. По отношение на мощността специалното изпълнение GTI се доближава до R - серийния Golf с най-много „коне". Доработеният в Алгой модел е получил много успешен външен тунинг. По-интересни обаче са динамичните показатели: с 300 к.с. (базово: 230) машината "тегли" като Golf R, достига максимална скорост 258 км/ч и ускорява от 0 до 100 км/ч за 5,8 сек. Abt обаче не открива картите си: в официалната пресинформация пише единствено, че конските сили са със 70 отгоре. Нищо повече за силовия тунинг. Агресивен карбонов пакет Abt поставя пълен бодикит - предният спойлер, радиаторната решетка, задната престилка, стоповете и капаците на огледалата са или модифицирани, или изработени изцяло от карбон. Под дългата задна престилка отекват звуците на „оркестър" с четири тръби от естествена стомана и черни хромирани ауспухови накрайници. Спортното окачване със специални стабилизатори осигурява на машината неутрално поведение в завой. Спортната визия завършват 20-цоловите джанти с гуми 235/30. Въпреки всичко това черният GTI остава втора цигулка - звездата на щанда на Abt ще бъде Golf R, съобщава autobild.bg.  

БДЖ променя графика за движение на някои влакове, пътуващи в страната

От днес „Холдинг Български държавни железници” ЕАД ще промени графика за движение на някои влакове, които пътуват в различни региони на страната, съобщиха от пресцентъра на БДЖ. Шест бързи влака вече ще спират на допълнителни гари и спирки, осем пътнически влака ще пътуват в дните събота и неделя, а други пет пътнически влака ще пътуват с корекции От днес „Холдинг Български държавни железници” ЕАД ще промени графика за движение на някои влакове, които пътуват в различни региони на страната, съобщиха от пресцентъра на БДЖ. Шест бързи влака вече ще спират на допълнителни гари и спирки, осем пътнически влака ще пътуват в дните събота и неделя, а други пет пътнически влака ще пътуват с корекции

БДЖ променя графика за движение на някои влакове, пътуващи в страната

От днес „Холдинг Български държавни железници” ЕАД ще промени графика за движение на някои влакове, които пътуват в различни региони на страната, съобщиха от пресцентъра на БДЖ. Шест бързи влака вече ще спират на допълнителни гари и спирки, осем пътнически влака ще пътуват в дните събота и неделя, а други пет пътнически влака ще пътуват с корекции От днес „Холдинг Български държавни железници” ЕАД ще промени графика за движение на някои влакове, които пътуват в различни региони на страната, съобщиха от пресцентъра на БДЖ. Шест бързи влака вече ще спират на допълнителни гари и спирки, осем пътнически влака ще пътуват в дните събота и неделя, а други пет пътнически влака ще пътуват с корекции

Людмила Филипова търси познавачи на региона през Х в.

"Има ли сред вас историци, специалисти, познавачи на историята/ обстановката в региона през X в.? Ако да, пишете ми, моля, на лични (съобщения - б.а.), имам важни въпроси." Това написа известната писателка в личния си профил в социалната мрежа. Тя се подготвя за нова книга. Заради това в средата на февруари беше и в Истанбул, за да проучва история

12 катастрофи с 2 загинали и 2 ранени за последното денонощие във Варненска област

Двама души загинаха за последното денонощие, съобщиха за Радио Варна от КАТ в областния град. Регистрирани са 12 катастрофи с двама загинали и 2 ранени. Лек автомобил “Мерцедес” удря в Аврен 58-годишен пешеходец, който умира. 40-годишна жена загина късно вчера след челен удар на пътя Варна-Бургас в района между Приселци и разклона на Камчия .

Wi-Fi мрежите - благодатна среда за вирусите

/КРОСС/ Компютърните вируси могат да се предават не само по интернет, но и непосредствено по безжичните мрежи Wi-Fi. Не е задължително компютърът да е свързан към интернет, за да бъде инфектиран.Учени от университета в Ливърпул са създали нов вирус, наречен Хамелеон (Chameleon), който се разпространява по компютрите, използвайки единствено безжичните Wi-Fi точки за достъп (AP). Към момента вирусът има експериментална цел, без да причинява реални вреди, но негови аналози могат да са крайно опасни за милионите компютри, свързани към безжични мрежи, твърдят изследователите.Тестовете показват, че вирусът прониква необезпокояван в компютрите, ако те са свързани към незащитена безжична мрежа. Когато срещне стабилно защитен Wi-Fi, вирусът просто се насочва към следващата най-близка отворена точка за достъп.Експерименталният вирус остава напълно незабелязан в мрежата и преминава безпроблемно от една безжична точка за достъп в друга. В хода на изследванията учените са симулирали ситуация с разпространение на Хамелеон на компютри в Лондон и Белфаст.Колкото по-голяма е концентрацията на безжични точки за достъп, толкова по-висока е скоростта на разпространение на вируса. Според учените, появата на подобен зловреден вирус за РС, таблети и смартфони е напълно вероятна, тъй като отворените точки за Wi-Fi достъп по света стават все повече.Предимство на вируса е принципно новият начин за неговото разпространение

Смелите мечти разкриват пътя към бъдещето

Смелите мечти разкриват пътя към бъдещето - Виктор Юго

Слабо земетресение регистрираха край Благоевград

Земетресение с магнитуд 2,1 по скалата на Рихтер е регистрирано на територията на България, съобщиха от Геофизичния институт на БАН.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вечеи с SMS

Земният трус е усетен в 03:00 часа тази сутрин с епицентър североизточно от село Падеш, Благоевградско, Земетресение с магнитуд 2,1 по скалата на Рихтер е регистрирано на територията на България, съобщиха от Геофизичния институт на БАН. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вечеи с SMS Земният трус е усетен в 03:00 часа тази сутрин с епицентър североизточно от село Падеш, Благоевградско,

БСП ще събира контраподписка за контрареферендум

София /КРОСС/ В началото на месец март БСП започва събирането на контраподписка за контрареферендум, в отговор на предложеното от президента допитване за изборните правила. Макар управляващите да са против исканото от Росен Плевнелиев допитване, събраната от гражданския Инициативен комитет подписка ще ги задължи да го проведат. Те обаче първо ще редактират трите въпроса, предложени от държавния глава, а към тях ще добавят и свои, които да са "по-популистки" и да "потопят" идеята на Плевнелиев, обясниха пред Mediapool представители на ръководството на социалистическата партия.Макар да си дават сметка, че по този начин ще девалвират самата идея за пряка демокрация, от "Позитано"20 не крият, че ходът с контрареферендума има само и единствено политически цели - да отклони вниманието от президентската инициатива и да разводни дебата върху изборните правила.Предложението на Росен Плевнелиев да се питат гражданите искат ли задължително, мажоритарно и електронно гласуване, се възприема положително в цялото общество, включително сред червения електорат, както показва най-новото изследване на "Алфа рисърч", според което над 50 на сто от хората одобряват допитване за промяна в изборните правила.Засега не е формулирана тема на контраподписката за контрареферендума. Решението се очаква да бъде взето от насрочения за 7 март Национален съвет на БСП, когато да бъде официално съобщено, че червените започват събирането на половин милион подписа

Ромите в Румъния искат да имат свое министерство


Регионалният координатор за Трансилвания на Партията на ромите "Про Европа" Аурел Паску поиска от румънския премиер Виктор Понта в новото правителство да бъде създадено министерство на ромите, като добави, че "ромското население е по-многобройно от унгарското", съобщи информационният сайт "Зиаре", цитиран от БТА.

Аурел Паску заяви, че Понта трябва да включи в преговорите за новото правителство и ромите, а не само партията на етническите унгарци.

"Партията на ромите "Про...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване