Организират дни на кандидат-студента от Пета езикова гимназия - Варна

От 4 до 7 март в ГПЧЕ „Йоан Екзарх” – Варна ще се проведат Дни на кандидат-студента от Пета езикова гимназия, научи Moreto.net. Участници във форума са представители на 17 български и чуждестранни университети, езикови изпитни и информационни центрове, консултантски къщи.

Треньорът на Норвегия пред "Труд": През 1994-та станах фен на България

Олимпийски шампион застана на пътя на България за Евро 2016. Да, 54-годишният Пер-Матиас Хогмо е триумфирал с титлата на игрите Сидни 2000. Не като спортист, а като селекционер на женския национален тим на Норвегия. Това е и върхът в кариерата на дипломирания лектор от университета в Тромсьо.
На 27 септември 2013-а Хогмо смени Егил Олсен като трен Олимпийски шампион застана на пътя на България за Евро 2016. Да, 54-годишният Пер-Матиас Хогмо е триумфирал с титлата на игрите Сидни 2000. Не като спортист, а като селекционер на женския национален тим на Норвегия. Това е и върхът в кариерата на дипломирания лектор от университета в Тромсьо. На 27 септември 2013-а Хогмо смени Егил Олсен като трен

ВМРО: Давутоглу трасира разделението на България

ВМРО разпространи позиция за посещението на Ахмед Давутоглу у нас. BNews.bg я публикува без редакторска намеса.

Простреляха мъж в дупнишко село

/КРОСС/ Мъж е прострелян в дупнишкото село Крайници. На тел. 112 в Спешен център е подаден сигнал за прострелян човек. В момента на място са дежурен екип на Спешен център - Дупница и полицаи от управлението в града.Снощи в същото село петима нападнаха мъж в местната кръчма. Те го пребиха с метална тръба и го пратиха в "Пирогов" с черепно-мозъчна травма, съобщава struma.bg.

Путин поиска от парламента разрешение да използва армията в Крим


Президентът на Русия Владимир Путин е внесъл в Съвета на Федерацията (горната камара на парламента) искане да използва въоръжените сили на страната на територията на Украйна до нормализиране на обществено-политическата ситуация в страната, съобщи пресслужбата на Кремъл.

В съобщението се казва: "Във връзка с изключителната ситуация, създала се в Украйна, заплахата за живота на гражданите на Руската федерация, нашите съотечественици, личния състав на воинския контингент на Въоръжените...

Мартин Шулц е кандидатът на ПЕС за председател на ЕК

На предизборния конгрес на партията в Рим делегатите приеха единодушно Манифеста на ПЕС за предстоящите евроизбори, фокусиран върху създаването на работни места

Путин поиска от парламента разрешение да изпрати армията в Крим


Президентът на Русия Владимир Путин е внесъл в Съвета на Федерацията (горната камара на парламента) искане да използва въоръжените сили на страната на територията на Украйна до нормализиране на обществено-политическата ситуация в страната, съобщи пресслужбата на Кремъл.

В съобщението се казва: "Във връзка с изключителната ситуация, създала се в Украйна, заплахата за живота на гражданите на Руската федерация, нашите съотечественици, личния състав на воинския контингент на Въоръжените...

Видео от Европарламента: Достъп до официални документи на ЕС




Общественият достъп до документи на Европарламента, Европейската комисия и Съвета на ЕС е гарантиран по право за всички граждани на държавите членки, напомня видео на EuroparlTV.

Законите, влезли в сила са налични в електронната база на всички езици на страните членки.

В сайта на Европейския парламент можете да намерите подробна и актуална информация за комисиите, пленарните заседания, евродепутатите, предстоящите евроизбори.

Достъпът до...

Как извънземни прецакаха военните в Царичина

Аз съм книжен плъх. С претенции на изследовател на българската национална глупост. Освен това отдавна искам да напиша книга като “Параграф 22” - четивото, което ми помогна да оцелея по време на 27-те месеца в родната казарма. Докато старшината ни караше да боядисваме с вакса асфалта на плаца в Школата за запасни офицери. Аз съм книжен плъх. С претенции на изследовател на българската национална глупост. Освен това отдавна искам да напиша книга като “Параграф 22” - четивото, което ми помогна да оцелея по време на 27-те месеца в родната казарма. Докато старшината ни караше да боядисваме с вакса асфалта на плаца в Школата за запасни офицери.

Извънредно заседание на 4 март за обсъждане на Изборния кодекс

Народното събрание ще проведе извънредно заседание на 4 март 2014 г., вторник, от 13.30 часа, с точка единствена – Ново обсъждане на Изборния кодекс, приет от парламента на 21 февруари 2014 ...

Ангел Славчев и Росен Петров станаха заместници на Бареков

София /КРОСС/ Заместник-председателите и членовете на Изпълнителния съвет на „България без цензура" гласуваха делегатите по време на Първата национална конференция на партия „България без цензура". Заместници на лидера на ББЦ Николай Бареков станаха Рада Коджабашева, Ангел Славчев и Росен Петров, а за организационен секретар бе избран Стефан Кенов. Останалите двама заместник-председатели ще бъдат избрани на по-късен етап.За членове на изпълнителния съвет бяха издигнати лекари, икономисти, юристи, мениджъри, общественици и журналисти. Съставът е балансиран по региони, пол и възраст, а останалите свободни позиции ще бъдат дадени и по заслуги и по региони, обеща Бареков.Делегатите гласува Изпълнителен съвет в състав: Десислава Балабанова - ръководител на юридическия екип на ББЦ, доц. д-р Христо Бозов - лицето на партията във Варна, ген. Димитър Цветков, Георги Балабанов - който представлява българския бизнес и българските региони, политическият ветеран Васил Василев, Ивелина Йосифова, която свързана с финансите и българските региони.Членски внос в размер на 2 лв. месечно гласуваха делегатите. Взе се решение и за участие на партия „България без цензура" в предстоящите европейски избори.Делегатите гласуваха за политически съюз и сключване на коалиционно споразумение с партиите ВМРО и Земеделски народен съюз. На лидера на ББЦ Николай Бареков беше даден мандат да подпише коалиционно споразумение с двете партии

Избраха зам.председатели и Изпълнитен съвет на "България без цензура"

Заместник-председателите и членовете на Изпълнителния съвет на „България без цензура“ гласуваха делегатите по време на Първата национална конференция на партия „България без цензура“, пише barekov.com. Заместници на лидера на ББЦ Николай Бареков станаха Рада Коджабашева, Ангел Славчев и Росен Петров, Заместник-председателите и членовете на Изпълнителния съвет на „България без цензура“ гласуваха делегатите по време на Първата национална конференция на партия „България без цензура“, пише barekov.com. Заместници на лидера на ББЦ Николай Бареков станаха Рада Коджабашева, Ангел Славчев и Росен Петров,

Путин внесе в Съвета на федерациите обръщение за използване на войски на територията на Украйна

/КРОСС/ Президентът на Русия Владимир Путин внесе в Съвета на Федерациите на Федералното събрание на Руската Федерация обръщение за използването на Въоръжените сили на Русия на територията на Украйна до нормализиране на обществено-политическата ситуация в тази страна. Съобщението е разпространено от пресцентъра на Кремъл, по информация на ИТАР-ТАСС. „Във връзка с извънредната ситуация в Украйна, заплахата за живота на граждани на Руската Федерация, наши сънародници, личния състав на военния контингент на Въоръжените Сили на Руската Федерация, дислоциращ се в съответствие с международните договори на територията на Украйна (Автономна Република Крим), на основание точка „г", част 1 от член 102 на Конституцията на Руската Федерация внасям в Съвета на Федерацията на Федералното събрание на Руската Федерация обръщение за използване на Въоръжените сили на Руската федерация на територията на Украйна на нормализиране на обстановката в тази страна", - се посочва в текста на документа, публикуван на сайта на президентската администрация на Русия.  

Президентът на Украйна обяви премиера на Крим за незаконен

/КРОСС/ Изпълняващият длъжността президент на Украйна Олександър Турчинов издаде указ, с който обявява назначаването на проруския премиер в Кримската автономна република Сергей Аксьонов за незаконно, съобщава „Ройтерс". В документа се отбелязва, че избирането на новия министър-председател нарушава конституцията. Какви точно нарушения обаче са извършени, не се посочва. Лидерът на партия "Руски единство" Сергей Аксьонов бе назначен за министър-председател на Крим в четвъртък.Днес той се обърна към Русия с молба за помощ за осигуряването на мира и стабилността в автономната република.    

Путин внесе в Съвета на федерациите обръщение за използване на войски на територията на Украйна

/КРОСС/ Президентът на Русия Владимир Путин внесе в Съвета на Федерациите на Федералното събрание на Руската Федерация обръщение за използването на Въоръжените сили на Русия на територията на Украйна до нормализиране на обществено-политическата ситуация в тази страна. Съобщението е разпространено от пресцентъра на Кремъл, по информация на ИТАР-ТАСС.

Новият премиер на Украйна гарантира безопасно пребиваване в затвора на Виктор Янукович

Новият премиер на Украйна Арсений Яценюк гарантира безопасно пребиваване в затвора на сваления президент Виктор Янукович. На своята страница във Facebook министър-председателят написа, че Янукович вече не е президент на Украйна и трябва да бъде съден за масовите убийства, които бяха извършвани по негова заповед и с неговата протекция.

Избраха зам.председатели и Изпълнитен съвет на "България без цензура"

Заместник-председателите и членовете на Изпълнителния съвет на „България без цензура“ гласуваха делегатите по време на Първата национална конференция на партия „България без цензура“, пише barekov.com. Заместници на лидера на ББЦ Николай Бареков станаха Рада Коджабашева, Ангел Славчев и Росен Петров, Заместник-председателите и членовете на Изпълнителния съвет на „България без цензура“ гласуваха делегатите по време на Първата национална конференция на партия „България без цензура“, пише barekov.com. Заместници на лидера на ББЦ Николай Бареков станаха Рада Коджабашева, Ангел Славчев и Росен Петров,

Скандали тресат Тоника заради Диомов

Диомов за втори път забранява на Тоника да изпълняват песните му.

Мартеници раздаваха младежите на ГЕРБ в Хасково и Димитровград

Мартеници раздаваха днес младежите на ПП ГЕРБ Хасково и Димитровград. В Хасково представителите на младежката структура на партията  подаряваха червено бели гривни на възрастните минувачи в центъра на града, които благодаряха за милия жест. Най-щастливи бяха децата, за които имаше мартеници с любими герои от приказки и анимационни филмчета.

В Димитровград младите хора поздравиха с “Честита Баба Марта” преминаващите в централната градска част и им подариха от пролетните символи.

Представители на ГЕРБ Минерални бани пък раздадоха мартенички на децата от училището и детската градина. Червено бели символи  получиха и дамите от клуб “Пролетни цветя”.

Хасково Новини

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Парламентът на Русия разреши на Путин да прати армията в Украйна

"Трябва да осигурим сигурността на територията на Крим"

    


Македония провежда предсрочни парламентарни избори на 27 април

Премиерът заяви днес, че партията му ще отговори на хвърлената

Десетки ранени на проруски митинг в Харков

Окачиха руско знаме до украинското на областната администрация

    


През март разпускат парламента на Косово

/КРОСС/ Основните политически лидери в Косово Хасим Тачи, Иса Мустафа и Рамуш Харадинай се споразумяха през март да бъде разпуснат парламентът на страната, съобщи местната телевизия "Клан Косова".Според медиата съгласието е постигнато на специална среща, на която тримата са изразили опасност от евентуална ескалация и протести срещу правителството. Затова те са се обявили за провеждане на предсрочни парламентарни избори. Според "Клан Косова" американският посланик в Прищина открито е поискал сегашният президент Атифете Яхяга да запази поста си до края на мандата през 2016 година.    

Петров към управляващите: Негодници, идва краят ви

София /КРОСС/ Няма да ви нарека съпартийци, а съотечественици, братя по оръжие, обърна се в началото на своето слово номинираният за заместник-председател Росен Петров.Пред делегатите той каза, че е дошъл в ББЦ, защото вярва в едно нещо - че съединението прави силата. „Ние сме центристи, на България й стига да бъде разпъвана на кръст между наши и ваши. За да върви една държава или тяло и трябват два крака - ляв и десен, но и нещо друго. Трябва й център на тежестта, затова сега нашата държава е паднала, защото няма център на тежестта. Вие сте този център и България ще се изправи отново", каза Петров. Петров завърши речта си с цитат, писан от поручик Георги Георгиев, който пита тогавашния политически елит: „Негодници, кой ни предаде? Кой ме предаде мен, победителя - отговаряйте вие, живи-умрелите, отговаряйте вие, умрели-живите, отговаряйте пред съда на тези 150 хиляди, които умряха, не сте достойни за тях, пред съда на тези, които преживяха, не сте достойни за нас, пред съда на българския народ, не сте достойни за него, пред съда на българската история, не сте достойни за нея. Тя не записа вашите, тя записа нашите имена. Ние победихме, но благодарение на вас, некадърници, горчивата чаша изпихме"

ЕК очаква Русия да спазва договореностите за газовите доставки*

Ние очакваме Украйна да спазва своите ангажименти по транзита, а Русия своите договорености с ЕС по отношение на газовите доставки. Това каза пред...

ЕК очаква Русия да спазва договореностите за газовите доставки*

Ние очакваме Украйна да спазва своите ангажименти по транзита, а Русия своите договорености с ЕС по отношение на газовите доставки. Това каза пред...

С 4:0 „Хасково” разби „Раковски”

С 4:0 – победа за футболистите на „Хасково” приключи днешната им среща с тима на „Раковски”. Мачът се игра в областния град.

Силни игра направи Емил Ангелов от тима на червено-белите, който отбеляза първите два гола. В 26-та минута Емо Ангелов изпълни дузпата и качи резултата на 2:0. Димитър Алексиев разписа поредния гол за домакините в 61-та минута, а четвъртият бе отново негов.

Срещата започна с новият химн на домакините „Победен марш”. Последва едноминутно мълчание в памет на Красимир Балкански и Валентин Иглев, които загинаха нелепо вчера.

Хасково Новини

Един акт за нарушения в ученически бюфет съставиха от РЗИ-Варна

През изминалата седмица са извършени 398 проверки от служители, упражняващи държавен здравен контрол. Във връзка със забраната за продажба на алкохолни напитки на лица под 18 години, служители при РЗИ-Варна са извършили 87 инспекции, но не са констатирани нарушения, съобщиха от Инспекцията за Moreto.

Калфин: Пътят за Европа е справяне с безработицата и повишаване на доходите

АБВ подкрепя абсолютно и безрезервно Мартин Шулц в битката за председателското място в Европейската комисия, заяви Ивайло Калфин, който участва в конгреса на Партията на европейските социалисти в Рим....

Роксана първа напусна Къртицата 2

Първата Битка, първите номинации и първият елиминационен тест разпалиха нови емоции и зрелища в Къртицата 2 Бременна ли е Роксана, ще издържи ли бившата гимнастичка Екатерина самотата в Изолатора, ко...

Берое громи 5:0 за 50-ия рожден ден на Хубчев

Берое разгроми Любимец с 5:0 в мач от 25-ия кръг на "А" група. Хеттрик за старозагорци отбеляза Георги Андонов. С убедителния успех домакините се реваншираха пред вярната си публика за слаба...

Инвеститорите дават тласък на бизнеса с хотели около летищата

Около летищата във Франкфурт, Париж и Амстердам се засилва строителството на хотели

    


Батков сменя Здравков

София /КРОСС/ Собственикът на по-голямата част от акциите на Левски Тодор Батков в понеделник ще освободи Тони Здравков, това гласят сигналите, идващи от приближени до адвоката. Той ще мисли дотогава какво да прави и със спортния директор Христо Йовов, на когото се скара след загубата от Локо Сф. Сред спряганите имена за нов наставник най-сериозни изглеждат шансовете на Иван Колев, който преди дни бе назначен на работа в ДЮШ на Левски, и на Емил Велев, с който „сините" за последно станаха шампиони. Сред спряганите имена е и това на Жикица Тасевски, който сега е помощник треньор в Локо Пд, но е бил начело на всички водещи отбори в родната му Македония.След двата слаби мача срещу Славия и Локо Сф, в които Левски загуби пет точки, отговорността за ситуацията в тима ще бъде поета от старши треньора Антони Здравков, който след мача в „Надежда" обяви на спортния директор Йовов, че може да мисли за нов треньор. По време на подготовката и в двата споменати мача Левски не показа игра, която да убеди ръководството и привържениците, че отборът върви по правилен път и има шансове да стигне до участие в евротурнирите догодина.Христо Йовов пък влезе в открит конфликт с Тодор Батков като заяви, че не знае нищо за назначаването на Иван Колев на работа в школата. А явно пътят към мястото на старши треньор на представителния тим минава през ДЮШ. Справка - Тони Здравков бе в школата преди да смени Йоканович

България ще преразгледа процедурите за даване на гражданство, заяви Вигенин


Правителството ще преразгледа процедурите за даване на българско гражданство на представители на българските общности в чужбина. Това каза пред журналисти в Рим министърът на външните работи Кристиан Вигенин, предаде БТА.

Българският външен министър участва в конгреса на ПЕС във връзка с подготовката на партията за изборите за Европейски парламент през май. За българското гражданство няма да предприемаме мерки, които да са насочени конкретно към българските общности в една или друга...

За мафията и „Чисти ръце“ от първо лице

Автор: Ивет Добромирова

Битката на Италия с мафията е точно толкова легендарна, колкото и самата мафия. Това е голямата разлика с България. У нас е популярна само мафията. Засега. А защо? Ще се опитам да ви подскажа с един личен разказ.

Коментарът на Иван Бедров за това що е то “Чисти ръце” за новата медиа „Клуб Z“ ме върна във времето, когато бях съдебен и криминален репортер. Професионалният шанс ме отведе в Палермо. Много бях чела и много филми бях гледала по темата. КОЙ не е?!

Нищо не може да се сравни с емоциите и възхищението, които ме връхлетяха на място. Контакт ми беше местният топ-съдебен репортер от Италианската информационна агенция. Правилният човек на правилното място. Сгъстеният ни график за снимки постави невъзможна задача. Интервю с главния прокурор “Антимафия” на Палермо, Пиетро Грасо. В Палермо, в неделя. Но въпреки това отвориха съдебната палата специално заради нас, екипът на “Панорама”.

Отделът “Антимафия” се помещава в специално крило зад множество блиндирани стъкла и тежка охрана. Посрещна ме приветлив и усмихнат, човекът “антимафия” в Сицилия (по-късно главен прокурор “Антимафия” на цяла Италия) – Пиетро Грасо*. Разказа ми историята от първо лице. Той се оказа всъщност третият най-близък до легендарните прокурори Джовани Фалконе и Паоло Борсалино. Тези смели мъже, които плащат с живота си за своята кауза – Сицилия срещу мафията.

Джовани Фалконе често е казвал: “Смелите умират веднъж, страхливите по хиляди пъти на ден”, си спомни в разказите си за своя приятел и ментор Грасо, за да стигне до убийството му – взрив с 1 тон тротилов еквивалент, при който загиват заедно с него съпругата му и тримата му охранители. На поста го наследява най-добрият му приятел Паоло Борсалино и само няколко месеца по-късно и той е взривен пред дома на майка си. И буквално пред очите й…

Зад убийствата стои “соченият” за глава на мафията, Салваторе (Тото) Риина. Соченият! Защото към момента на интервюто той вече беше арестуван с шумна акция. Задържа го тогавашният топ-антимафия прокурор на Италия, Пиеро Виня. Него успях да интервюирам на живо в сутрешния блок на БНТ скоро след определяния като най-голям успех в битката им срещу мафията към онзи момент публичен арест. Докато пиехме кафе след интервюто, той сподели – Тото Риина е само “прикритие”.

“Той не е най-големият. Ние знаем КОЙ е истинският шеф на мафията и го следим изкъсо, повярвайте ми” – и аз как да не повярвам на антимафиот № 1?! Същото ми каза по един или друг начин и Пиетро Грасо в Палермо. Разказа ми с усмивка и как се забавляват на подслушаните разговори на сина на Тото Риина, който казал, че по времето на баща му било лесно… Сега вече те не можели да мръднат.

Няколко години по-късно именно Грасо успя да доведе до край акцията по задържането на капо ди тути капи Бернардо Провенцано, който се укрива успешно 43 години. Междувременно прокурорът многократно и остро обвинява действащи политици и полицията за това, че те подпомагат укриването на мафиота и възпрепятстват справедливостта и правосъдието.

Няма как да се предаде с думи усещането, когато станеш пряк свидетел на разказа на тези исторически събития за убийства, смелост, отдаденост и жертвоготовност. Единственото, което не присъстваше като емоция нито в думите, нито в поведението на тези прокурори, с които се срещнах в София и Палермо, бе понятието “страх”. Въпреки всичко. Въпреки блиндирания коридор в съдебната палата. Въпреки двете коли с гардове. Картината в главата ми от тази сицилианска среща е:

Неделя. Съдебната палата е празна. Отворена само заради нас и това интервю. В сградата няма никой друг. Когато се разделяме и прокурорът антимафия на Сицилия си тръгва, покрай мен минават гардовете с оръжие в ръка. Не в кобурите им. Не под якетата им. Те минаха покрай нас с извадено оръжие. В празната съдебна палата.

За мен това остана символа на опасността и решимостта, въпреки! Решимост тази битка да се проведе докрай.

Гражданското общество в Италия казва “СТИГА” след убийствата на Фалконе и Борсалино. Тогава каузата от сицилианска става национална. Стотици хиляди излизат по улиците и настояват за промяна. Следват драстични промени в законодателството. Стартира операция “Чисти ръце”.

У нас гражданите казаха СТИГА. Дали и КОЙ има смелост и решителност да се изправи срещу мафията освен гражданите?

*На 16 март 2013 Пиетро Грасо е избран за председател на парламента (президент на Сената) на Италия. Като председател на Сената е негова отговорността да реши дали Сенатът ще се декларира като увредена страна във връзка с обвинителния акт срещу Берлускони. Бившият премиер бе обвинен в подкупване на мажоритарни сенатори, за да оттеглят те подкрепата си от правителството на Проди. Грасо решава да отиде докрай и обявява Сената за потърпевш срещу съветите на парламентарна комисия от сенатори, които гласуват с 10-8 срещу това.

The post За мафията и „Чисти ръце“ от първо лице appeared first on Noresharski.com.

ВМРО: Давутоглу трасира разделението на България

София /КРОСС/ Седмиците между годишнината от обесването на Левски и националния празник 3 март не бяха седмици на национална памет, а на турска пропаганда.Започна се с театрално позоваване на някой си Ахмед Давутоглу от село Искра или Иглика, за да се стигне до провокативни изказвания на самия скандален вътрешен министър на Турция Ахмед Давутоглу. Те могат да бъдат определени единствено като съзнателна провокация преди 3 март. Няма как иначе да си обясним факта, че дълго отлаганото и пазено в тайна посещение на неоосманския идеолог Давутоглу дойде тъкмо в дните преди националния ни празник, отбелязват от ВМРО. Давутоглу поиска България да направи още за правата на турците у нас. Пита се какво още? Вече имаме две турски партии - макар и протовоконституционни. Поехме вина за Възродителния процес - макар да нямаме вина. Обещавахме подкрепа за турското членство в Европейския съюз - макар нито българите да го искат, нито Турция да е европейска държава. Самоопределящите се като турци у нас имат всички възможни права.Но това явно не стига на Давутоглу и сега той твърди, че турският език бил автентичен у нас също както българския. На практика Давутоглу иска признаване на фактическо двуезичие у нас. Думите му идват в контекста на чуствителната тема за предизборната агитация на турски, която външният министър на Турция нарича „естествено право".Давутоглу започва да говори и за мюсюлмански фондации и техните имоти у нас

Росен Петров се закани на богаташите в Бояна

Вие, с палатите в Бояна, идва краят ви. Това заяви номинираният за заместник-председател на „България без цензура” Росен Петров на националната партийна конференция „Европейки хоризонти за България“.

Пробив в украински командни пунктове от руски военни

В района на град Евпатория в Крим руски военнослужещи са опитали да вземат под контрол един от командните пунктове на украинска зенитно-ракетна част, предаде УНИАН. Източник, близък до тактическа група „Крим” на Военновъздушните сили на Украйна е съобщил, че 15 въоръжени войници са влезли на територията на поделението. В района на град Евпатория в Крим руски военнослужещи са опитали да вземат под контрол един от командните пунктове на украинска зенитно-ракетна част, предаде УНИАН. Източник, близък до тактическа група „Крим” на Военновъздушните сили на Украйна е съобщил, че 15 въоръжени войници са влезли на територията на поделението.

Арестуваха сина на Мурси за притежание на наркотици

/КРОСС/ Синът на бившия египетски президент Мохамед Мурси -Абдала, е бил арестуван за притежание на наркотици, съобщиха местни медии. В събота полицаи от област Калюбия, северно от Кайро, са спрели за проверка колата Абдала Мурси. В хода на претърсването са намерени 5 грама хашиш. По случая се води разследване.Към момента семейството на Мурси все още не е коментирало инцидента.

София домакинства евросреща за доброволчеството

Столична община сподели с Eвропа добри практики

Времето утре ще е облачно със слаби превалявания

През нощта ще е облачно и валежите постепенно ще обхванат почти цялата страна. Минимални температури между 2° и 7°, в София 3°. Утре ще се задържи облачно и дъждовно. В планините над 1600 метра ще вали сняг. Вятърът ще е слаб до умерен от изток, североизток.

Украйна извежда граничния флот в морето, за да не бъде пленен


Държавната гранична служба на Украйна съобщи, че спешно извежда в открито море катерите и корабите си от базата в Севастопол, за да не бъдат пленени. В Москва се носят призиви за руска намеса в Крим, западни лидери настояват Русия да спре да ескалира напрежението.

В Харков, Донецк и Одеса руснаци масово издигат руски знамена.

Около 300 души в пълно бойно снаряжение са пристигнали с 10 автомобила и се опитват да превземат Севастополския отряд за на Морската охрана, допълват...

С 40% расте броят на работещите за над 2000 лв. месечно

  С 40 на сто за последните четири години се е увеличил броят на работещите у нас, които получават заплата по трудов договор над 2000 лв....

Превръщат Велека в кариера за инертни материали

/КРОСС/ В пореден сигнал до Екоминистерството от Дирекцията на парк "Странджа" алармират, че животът в река Велека и крайбрежието й са заплашени. Причината е добив на пясък и чакъл от нея. Затова парковата администрация настоява да се спре незабавно превръщането на Велека в кариера за инертни материали и да бъдат ревизирани разрешителните издадени от Басейнова дирекция - Варна, съобщи БНТ.Случайни неща няма - търсенето на материали за строителство по крайбрежието е голямо. Повече от 10 години продължава изгребването на инертни материали от река Велека, коритото и поречието на реката са абсолютно обезобразени.Самата пресевна инсталация е в близост до село Кости. Местните хора разказват, че пътищата са унищожени от камионите, които постоянно изнасят ценния строителен материал."Всичкият инертен материал - чакъл и пясък - е изнесен от коритото на река Велека, а колко е изнесено през периода от 10 години, никой не знае", разкри местен жител.Тежката техника за изгребване на пясъка безвъзвратно е променила ланшафта на парковата територия, унищожила е земяна на частни имоти.Както виждате правят потстъпи към коритото на реката, издълбават с багери по дълбочина 2,3 метра, получават се едни кратери, които не могат да бъдат запълнени. Виждате каква голяма денивелация има и от двете страни , има 4, 5 , а някъде и 6,7 метра потъване на коритото", обясни Петко Нанчев - и.д

Гимнастичките спечелиха бронзов медал от Гран при в Москва


Българският ансамбъл по художествена гимнастика за жени спечели бронзов медал от първия за годината турнир от веригата Гран при в руската столица Москва. 

Михаела Маевска, Ренета Камберова, Христиана Тодорова, Симона Дянкова, Цветелина Найденова и Цветелина Стоянова заеха трето място в многобоя, след като постигнаха обща оценка 32.482 точки за двете си съчетания. 

Възпитаничните на Ина Ананиева изиграха отлично съчетанието си с пет чифта бухалки и получиха 17.216 точки, но...

Григор за победата: Най-голямата в кариерата ми!

В момента чувствам тази победа като най-голямата в кариерата ми, каза щастливия Григор Димитров след успеха над номер 7 в света Анди Мъри.

България без цензура се коалира с ВМРО и ЗНС

Вероятните дати за предсрочни парламентарни избори според Бареков са или юли, или октомври 2014 г.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване