Раниери пак закъсня да пусне Бербатов и е пътник

Сент Етиен победи Монако с 2:0 в първия мач от днешната програма на Лига 1. Димитър Бербатов влезе като резерва чак в 80-ата минута, въпреки изключително немощната игра на гостите. За щастие по всяка ...

ЕНП осъди инвазията на Путин

София /КРОСС/ Инвазията, която руският президент Владимир Путин иска срещу суверенна територия на съседна страна не е оправдана от никаква заплаха срещу граждани и население от кримския полуостров. Това заявиха от Единната народна партия. Според тях това е незаконен и вероломен акт на война в защита единствено на имперските интереси на Москва и лидерите на Кремъл, а не на руския народ. Братоубийствените решения винаги се плащат от обикновените хора. Европейският съюз и САЩ трябва да се окажат на висотата на хуманните очаквания на света, а не не стратегическите си интереси. България на свой ред не може и не бива мълчаливо да наблюдава това, подчертават от ЕНП.

Борисов: Много скоро ще се върнем на власт

Кърджали /КРОСС/ Много скоро ГЕРБ ще се върне на власт. Това каза в Кърджали лидерът на партията Бойко Борисов.„Ако ГЕРБ е силен, ако ГЕРБ прави училища, ако ГЕРБ продължава да строи България така, както всичко досега... всички пътища, които се направиха, проходи, са по време на нашето управление. Така че ние да строим България, да си строим инфраструктурата, хората виждате и близо година след оставката още идват и казват: „Благодаря, това вие го направихте. Това е моят план и на партията като такава. Виждате как ГЕРБ харчи партийните субсидии. Над 9 милиона сме дали вече да подпомагаме земетресения, наводнения, църкви, джамии", посочи той. Борисов подчерта, че докато ДПС и "Атака" били заедно, нямало да се разкачат лесно. Ние сме партия, която е абсолютно независима във вземането на решения. Решенията ги взима Изпълнителната комисия, съответно със своите структури. Оттам нататък никой не стои зад нас. Именно затова всички са срещу нас, защото ние не сме част от статуквото. И затова е тази ярост срещу нас. Вие виждате колко неща сме построили в Кърджалийско, каза още лидерът на ГЕРБ.

Влакът за учащи се - на половин цена

БДЖ намалява цената на билетите при пътуване с влак за притежателите на карти „ISIC". Чрез нея учащите на възраст до 26 навършени години (ученици, студенти и докторанти редовно обучение) ще имат право да пътуват с 50 % намаление от редовната цена на билета във втора класа на всички пътнически и бързи влакове.

Тенисистът на България Григор Димитров най - добрата британска ракета Анди Мъри на полуфинала на турнира в Акапулко

Най-добрият тенисист на България Григор Димитров победи с 2:1 сета - 4:6, 7:6 (5), 7:6 (3), британската най-добра ракета Анди Мъри на полуфинала на турнира в Акапулко. Така хасковлията ще играе на трети голям финал в своята кариера и ще преследва втора титла от ATP, след тази от Стокхолм 2013.

На финала в Мексико българинът ще се изправи срещу 203-сантиметровата върлина от ЮАР Кевин Андерсън, който в първия полуфинал отстрани Александър Долгополов. Големият успех...

Продължава

Тежка е ситуацията в Калифорния заради поройни дъждове

Тежка е ситуацията в Калифорния заради поройни дъждове. Това става само две седмици след бедственото положение там заради сушата. Най-населеният американски щат беше връхлетян от мощна тихоокеанска буря. Най-тежко е засегната южната му част, където се наложи спешна евакуация на близо 2000 домакинства.

Кабинетът ще преразгледа процедурите за българско гражданство

Правителството ще преразгледа процедурите за даване на българско гражданство на представители на българските общности в чужбина. Това съобщи министърът на външните работи Кристиан Вигенин.   Според него усложнената процедура е създала допълнително напрежение в няколко страни, като на първо място е Македония.   "От една страна трябва да гарантираме, че хората от български произход, които искат да получат българско гражданство, ще го получат, но също така трябва да гарантираме, че с българското гражданство не се злоупотребява", каза Вигенин.   Миналата седмица стана ясно, че Върховна административна прокуратура е открила нарушения в Държавната агенция за българите в чужбина. В продължение на години Държавната агенция за българите в чужбина е издавала незаконно удостоверения за български произход на всякакви чужденци.   От Агенцията за българите в чужбина пък обясниха резкия спад в издадените български документи с промяна в закона. "С промяната в закона от 2010 г. трябваше да бъдат изчистени всички преписки по стария ред. Те бяха няколко десетки хиляди. В рамките на 2 години бяха изчистени, затова се получава тази амплитуда", обясни председателят на агенцията Йордан Янев, цитиран от бТВ.   Миналата седмица българи от Македония протестираха пред правосъдното министерство с искане за по-лесни процедури за получаване на българско гражданство.

Руски сенатор за международната реакция: Ще повикат и ще млъкнат




Сенаторът Олег Пантелеев коментира пред кореспондент на украинската агенция УНИАН за международната реакция след решението, че "ще поговорят и ще престанат".

"Не бива да се обръща внимание, че някой размахма юмруче. Повече от 10 години съм бил в Парраментарната асамблея на Съвета на Европа. И сме минали там през всичко. И за Чечения сме слушали обвинения, и за Беслан, и за Южна Осетия. Знаете - ще поговорят и ще млъкнат."

По думите му гражданите на Украйна...

Близо 40 града участват в рекорд за изработване на мартеници

София /КРОСС/ Близо 40 града в страната взеха участие в инициативата „Честита баба Марта, свят", която има за цел да бъде поставен Балкански рекорд за най-много хора, които заедно изработват мартеници.Към поставянето на рекорд се присъединиха и българи, живеещи в чужбина. Инициативата се организира от Фондация „Национален тръст за съхранение на културно историческото наследство България" в подкрепа на изграждането на Възстановителния център за деца с онкохематологични заболявания.Стотици хора от страната и българи, живеещи в Лондон, Барселона, Рим, Валенсия, Чикаго и десетки други градове в чужбина се включиха в поставянето на Балкански рекорд за най-много хора, които заедно изработват мартеници.Според председателя на Фондация „Национален тръст за съхранение на културно историческото наследство България" Ангел Ангелов над 5000 души са декларирали участието си.„Всеки си изтегля сертификат, снима се със сертификата, изпраща ни мартеницата и тя участва в рекорда. Регламентът не е важен тук, а това да са обединени хората. В Чикаго например е 7-8 часа разликата, не можем да накараме хората да стоят по нощите, но над 5000 души са се регистрирали официално", уточни той.Ангелов допълни, че това не е първият рекорд, който фондацията организира.„Първият рекорд беше на фестивала в Жеравна - там 6 човека сготвихме за 24 часа 5000 порции юнашки кебап в най-големия български тиган

Украинските военни започват преговори с руските си колеги

Започваме преговори с Русия, за да не се допуснат нарушения на закона

Дълговете на НЕК към АЕЦ "Козлодуй" са намалели


От лятото на миналата година досега дълговете на Националната електрическа компания към АЕЦ "Козлодуй" са намалели от 350 на 110 милиона лева. Това съобщи изпълнителният директор на централата Иван Генов по време на отчета за дейността през изминалата година, предаде БНР.

"Когато се върнах на работа в централата, НЕК дължеше на АЕЦ"Козлодуй" 350 милиона, а АЕЦ "Козлодуй" дължеше на държавата чрез БЕХ 279 милиона. От септември до февруари успяхме да платим тези 79 милиона на БЕХ към...

Външните министри на ЕС се събират на ново заседание заради Украйна

/КРОСС/ Външните министри на страните от Европейския съюз се събират на извънредно заседание в Брюксел в понеделник, за да обсъдят ситуацията в Украйна, съобщи пред журналисти европейски дипломат. По данни на източник на РИА „Новости" през нощта на събота срещу неделя московско време на заседание се събира и Съветът за сигурност на ООН.

Александра Жекова: След Сочи хората ме накараха да се чувствам звезда

Че имат огромни екипи от хора, които им помагат. Видях, че участието на олимпиада е плод на един четиригодишен труд. Изключително тежък. Това видях. И от този момент нататък започнахме да работим доста по-сериозно. И точно през следващите 4 години по пътя към Ванкувър ние станахме професионалисти. Но най-много си спомням, че имах огромни мечти пред Че имат огромни екипи от хора, които им помагат. Видях, че участието на олимпиада е плод на един четиригодишен труд. Изключително тежък. Това видях. И от този момент нататък започнахме да работим доста по-сериозно. И точно през следващите 4 години по пътя към Ванкувър ние станахме професионалисти. Но най-много си спомням, че имах огромни мечти пред

Касапница в Китай: 27 убити, 109 ранени при нападения с ножове

Атаките са дело на еднакво облечени въоръжени мъже

    

Касапница в Китай: 27 убити, 109 ранени при нападение с ножове

Атаките са дело на еднакво облечени въоръжени мъже

    


Кличко призова за мобилизация на украинската армия

/КРОСС/ Виталий Кличко призова украинския парламент за мобилизиране на армията, след като стана ясно, че Съветът на федерациите е одобрил използването на Въоръжените сили на Русия на територията на Украйна до нормализиране на обществено-политическата ситуация в тази страна."Парламентът трябва да помоли главнокомандващия да обяви мобилизация на армията след началото на руската агресия в Украйна", каза Кличко.Лидер на украинската партия УДАРИ поиска още Съветът за сигурност на ООН да свика спешно заседание за настоящата криза.

Новата звезда на "Амазон" пише исторически трилъри

След като 25 години никой не иска да я издава, на 56 Линда Лафърти публикува първите си романи и оглавява класациите
Aмериканската писателка Линда Лафърти е звездата на интернет книжарницата След като 25 години никой не иска да я издава, на 56 Линда Лафърти публикува първите си романи и оглавява класациите Aмериканската писателка Линда Лафърти е звездата на интернет книжарницата "Амазон", която се е амбицирала да се наложи и като издателство. Преди това авторката 25 години е получавала десетки откази за трите си написани романа,

Плевнелиев: България застава зад суверeнитета на Украйна

Росен Плевнелиев призова за прекратяване на „всякакви провокативни действия, които могат да доведат до непоправими последствия както за региона, така и за международния ред".Това се казва в изявление на президента във връзка с усложнената ситуация в Автономна република Крим, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Двама варненци представят страната на параолимпийските игри в Сочи

Двама възпитаника на Училището за деца с нарушено зрение „Проф. д-р Иван Шишманов” във Варна – Желяз Колев и Светослав Георгиев ще представят България на 11-те Зимни параолимпийски игри в Сочи. Форумът за спортисти с двигателни, сетивни и интелектуални увреждания ще се проведе от 7 до 16 март в Русия и ще представи надпревари в ски алпийски дисциплини, биатлон, крос кънтри, хокей на лед и кърлинг.

Мери-Кейт Олсън ще се омъжва за брата на Саркози

/КРОСС/ 27 -годишната Мери-Кейт Олсън се сгоди за 44-годишния банкер Оливие Саркози. Информацията бе потвърдена пред Us Weekly. Мери-Кейт и Оливие се запознават от 2012 година. От тогава двамата се появяват заедно по баскетболни мачове и други събития. Наскоро актрисата и братът на бившия президент на Франция си купиха къща за 6,25 милиона долара. Това ще бъде първи брак за русокосата красавица и втори за банкера. От предишната си съпруга - Шарлот Бернар, Оливие има две деца - на 10 и 12 години.

Галчев: Левски са в по-слаба форма

Борис Галчев се завърна на "Българска армия". След престой в Ботев (Пловдив), днес той направи повторния си дебют с фланелката на ЦСКА. Влизането на халфа в игра през второто полувреме стаби...

Хубчев: За Венци Христов е все едно Металург или ЦСКА

С 5:0 по случай 50-ия му рожден ден поздравиха футболистите на Берое своя старши треньор Петър Хубчев. Той говори пред медиите след победата с 5:0 над „Любимец“. Вижте какво сподел...

Вигенин настоя Русия да не използва въоръжени сили в Крим

България настоява да не бъдат използвани руски въоръжени сили в Автономна република Крим. Това стана ясно от специално изявление на министъра на външните работи Кристиан Вигенин. Незабавната му реакци...

Ники Дойнов: Аз съм един подреден стар ерген

Не е добре, че съм се превърнал в един стар ерген, който е много подреден и чист, но пък съм само на 42, защо да не съм ерген, изкоментира битието си Нниколай Дойнов пред водещия Сашо Диков.. Той за пореден път подмина с шеги въпросите за личния му живот.

ЦСКА се събуди през второто полувреме и победи "Славия" с 3:0


ЦСКА спечели убедително столичното дерби със "Славия" с 3:0 и постигна трета поредна победа в А група. 

Червените проспаха цялото първо полувреме и не показаха подобрение спрямо разочароващото представяне в мача с "Черноморец" (2:1), но се разиграха през втората част на стадион "Славия" и отбелязаха три попадения чрез Неманя Милисавлевич, Омар Косоко и Тони Силва. 

С днешния успех отборът на Стойчо Младенов се утвърди на третото място с 48 точки и поведе с четири пред...

Външните министри на ЕС ще се срещнат извънредно заради Украйна, обяви дипломат


Външните министри на Европейския съюз ще проведат извънредна среща в понеделник в Брюксел, за да обсъдят ситуацията в Украйна, съобщи висш европейски дипломат, цитиран от "Ройтерс".

"Ще има извънредна среща за Украйна в понеделник. Най-вероятно след 13 ч. местно време", заяви той.

На извънредно заседание Съветът на федерацията (горната камара на руския парламент) даде с пълно единодушие разрешение на президента Владимир Путин да използва руската армия в Украйна.
...

700 лв. глоба заради "mangali.pdf"

КЗД е наложила глоба в размер на 700 лв. на началника на отдел "Информационно и комуникационно обслужване" към администрацията на президента. Това пише в решение на КЗД от 8 юли 2013 г. Преписката тогава е била разгледана от Първи специализиран постоянен заседателен състав с председател Лало Каменов.

Плевнелиев, МВнР и протест за целостта на Украйна

Президентът може да свика КСНС заради Украйна

Кога руската армия може да се използва в чужбина


Руският президент Владимир Путин поиска и получи разрешение да използва руски военни части, базирани в Украйна, да действия на украинска територия. Горната камара на парламента на Русия е единственият орган с такава власт и сенаторите в Съвета на федерацията гласуваха единодушно на извънредно заседание с една единствена точка.

Как се разрешава употребата на руска армия за операции в чужбина?

Военната доктрина на Русия посочва, че правомерно е използването на въоръжените...

България е за запазване на суверенитета на Украйна

Наличието на чужди сили и тяхното несанкционирано придвижване на територията на суверенна държава е силно притеснително, отбелязва президентът

Как да разпознаете мъжа тип Казанова

Твърде рано прави планове за двама ви

    


С летящи МПС ще бягаме от пътния трафик

Крилати автомобили ще ни спасят от задръстванията и честите катастрофи по пътищата. Скоро ще можем да се транспортираме бързо и сигурно, убедени са учени.

Съветът на федерациите разреши използването на военни сили в Украйна

/КРОСС/ Съветът на федерациите в Русия разреши използването на руските въоръжени сили на територията на Украйна, в автономна република Крим, до нормализирането на обществено-политическата обстановка в страната. Това съобщи РИА "Новости".Сенаторите са приели съответното решение единодушно, и то вече е встъпило в сила.Припомняме, че по-рано днес Путин се обърна към Съвета за получаване на разрешение за използване на въоръжените сили на Руската федерация на територията на Украйна. В обръщението си той посочи, че тези мерки са необходими във връзка с извънредното положение в Украйна и възникващите заплахи за живота на гражданите на Руската федерация и войниците, изпратени в Крим в съответствие с международния договор. Според документа, войските ще бъдат в Украйна до нормализиране на политическата ситуация в тази страна.

Пернишкият художник Богомил Благоев отбеляза 70 - годишния си юбилей с изложба в София

Художникът Богомил Благоев откри изложба в сградата на СБХ на улица "Шипка" № 6 в София. Експозицията е ретроспективна и е по повод 70 - годишния юбилей на твореца. Подредени са творби, рисувани през различни периоди, които показват развитието на художника. Подбрани са портрети, пейзажи, абстрактни творби и характерните за Благоев платна в поанталистичен стил. Тази техника почти няма аналог в българската живопис, подчерта на откриването на изложбата председателят на СБХ...

Продължава

ФИФА забрани личните послания и разреши носенето на бурки и тюрбани


Футболистите, които изповядват ислям, официално получиха разрешение да носят тюрбани и бурки по време на мачове, съобщи генералният секретар на ФИФА Жером Валке. 

Жените ще могат да играят с бурки, каквито носят в ежедневието. По искане на сикхистката общност в Канада мъжете също ще имат право да носят покривала на главите си, като те ще бъдат малко по-различни от традиционните тюрбани. 

Задължително условие е бурките и тюрбаните да имат еднакъв цвят с този на екипите на...

Решено! Руска войска ще въдворява ред в Украйна

Съветът на Руската федерация разреши на президента Владимир Путин да вкара войска в Крим. Според взетото преди малко единодушно решение въоръжените сили ще бъдат на територията на Украйна до „стабилизиране на обстановката“.

Близо 5000 древни рисунки бяха открити в Мексико

Археолози откриха близо 5,000 пещерни рисунки в 11 различни части на Мексико, които вероятно са дело на древни ловци-събирачи. По-интересното е, че до сега въпросните области са смятани за необитавани от древни цивилизации, споделя BBC. Откритието е направено в североизточния регион на Бургос, град в мексиканския щат Тамаулипас. Археолози откриха близо 5,000 пещерни рисунки в 11 различни части на Мексико, които вероятно са дело на древни ловци-събирачи. По-интересното е, че до сега въпросните области са смятани за необитавани от древни цивилизации, споделя BBC. Откритието е направено в североизточния регион на Бургос, град в мексиканския щат Тамаулипас.

Путин поиска и получи картбланш Русия да нахлуе в Украйна

Напрежението между Русия и Украйна е на път да ескалира след като Путин поиска и получи картбланш за нахлуване на руски войски на територията на страната. Всичко това се случи в рамките на няколко часа, като преди това временният президент на Украйна Олександр Турчинов призова Путин да прекрати "явната агресия" срещу страната, а САЩ предупреди Русия, че "евентуално нахлуване в Украйна би било гибелна грешка".   Единодушно Съветът на Федерацията на Русия (горната камара на руския парламент) даде съгласиe на Путин да използва въоръжените сили на територията на Украйна до нормализирането на обстановката там. Руският президент поиска руските войски да влязат в Украйна заради необходимостта да се защитят руските граждани и персонала в руската военна база в украинския стратегически район Крим, съобщи пресслужбата на Кремъл.   Путин предприе този ход след като беше призован от новия премиер на автономната република Крим Сергей Аксьонов, председателя на Съвета на Федерацията Валентина Матвиенко и от Държавната дума (долната камара на руския парламент).   Решение за изпращане на руски войски в Крим може да бъде взето по молба на кримските власти с предложение на руския президент и след гласуване в Съвета на федерацията, посочва ИТАР-ТАСС.   Съветът на федерацията отправи към Путин искане да приеме всички мерки в обхвата на правомощията си, за да гарантира сигурността на руските граждани, живеещи в Украйна, каза Матвиенко преди президента да внесе искането. Тя не изключи възможността Русия да изпрати ограничен военен контингент в Крим. Според нея в настоящата ситуация това може да е необходимо, за да се защити базата на руския Черноморски флот в Крим и руските граждани, живеещи в автономната украинска република. Матвиенко изрази мнение, че ситуацията в Украйна създава рискове и за ядрените обекти на територията на страната.   Преди нея призив към Путин в същия смисъл отправи и Държавната дума на Русия.   В петък САЩ предупреди Русия, че "евентуално нахлуване в Украйна би било гибелна грешка". "Призоваваме Русия да изпълнява своите задължения и да уважава териториалната цялост на Украйна. В продължаващите преговори с руската страна САЩ ясно изказаха своето мнение, че териториалната цялост на Украйна трябва да бъде съблюдавана", заяви говорителят на Белия дом Джей Карни.   Русия е изпратила вече над 6000 войници в Украйна,   В последно време Русия е изпратила над 6000 войници в Украйна, а украинската армия в Крим е в най-висока степен на готовност. Това съобщи украинският министър на отбраната Игор Тенюх, цитиран от Ройтерс. Той не коментира нищо повече пред медиите в Киев.   Украинското правителство обвини Москва, че е изпратила войски в Крим, където има база на руския Черноморски флот. Русия обаче твърди, че не е нарушила споразумението с Украйна за действията на своя контингент там.   Украинският премиер Арсений Яценюк заяви в събота, че страната му няма да бъде въвлечена във военен конфликт от руските "провокации" в Крим и призова Москва да спре военните маневри там.   Неприемливо е руски бронетранспортьори да са разположени в центъра на украински градове, каза Яценюк на правителствено заседание в Киев. Ние отново призоваваме Русия да изтегли войските си и да изпълни двустранните споразумения, заяви украинският премиер, цитиран от ИТАР-ТАСС.   Русия няма да пренебрегне искането на помощ, отправено към президента Путин от новия премиер на Автономна република Крим Сергей Аксьонов, се казва в изявление на Кремъл.   Малко по-рано днес Аксьонов взе контрола над силовите структури в Крим и се обърна към Путин за помощ.   Русия е извънредно обезпокоена от развитието на събитията в Крим, където през нощта неизвестни въоръжени лица са опитали да превземат сградата на вътрешното министерство, се казва в съобщение на руското външно министерство. В него е посочено, че въоръжените лица са били изпратени от украинската столица Киев.   Руското дипломатическо ведомство съобщава за пострадали при нападението и определя инцидента като провокация. "Призоваваме тези, които дават подобни заповеди в Киев, към сдържаност. Считаме за крайно безотговорно по-нататъшното нагнетяване на и без това напрегнатата обстановка в Крим", се казва в съобщението.   Столицата на Крим – Симферопол във военно положение   Централните улици в столицата на Крим - Симферопол около сградата на Върховната рада на републиката са затворени, предаде ИТАР-ТАСС.   Десетки въоръжени мъже в униформи без опознавателни знаци партулират в центъра на Симферопол и са заели позиции около местния парламент, съобщи Франс прес. Две картечници са инсталирани край сградата на парламента.   ИТАР-ТАСС информира, че пред министерството на вътрешните работи има жива верига от доброволци и армейски ветерани с прикрепени към дрехите им лентички от руски военни отличия и лентички с руския флаг.   Властите в Крим не са разпуснали специалното подразделение на украинската милиция "Беркут" на територията на автономната република, допълва ИТАР-ТАСС, цитирайки депутат от кримския парламент. Според депутата специалната милиция е вече на подчинение на кримското правителство.   Международното летище на Симферопол, което от петък е под контрола на въоръжени лица без опознавателни знаци, остава затворено, макар че според транспортния министър на Русия Валерий Окулов няма официални уведомления за затваряне на въздушното пространство на полуострова.   Намиращите се в Крим чужденци масово се изнасят с автомобили към Одеса, където летището работи.   Властите в автономната украинска република Крим са сключили споразумение с руския Черноморски флот за съвместна охрана на обекти, съобщи ИТАР-ТАСС, позовавайки се на съобщение на пресслужбата на флота. Агенцията цитира и съобщение на кримския премиер Сергей Аксьонов, според когото е установено и сътрудничество с флота за охраната на някои от най-важните сгради в Крим.   Кораби на украинската брегова охрана в Крим са в състояние на бойна готовност, предаде Ройтерс, позовавайки се на руската агенция "Интерфакс".   Руски военни са установили контрол над военно летище до град Кировское, в източната част на Крим, предаде Ройтерс, позовавайки се на украински военен източник, цитиран от Интерфакс.   Около 20 руски войници освен това са навлезли на територията на противоракетна база в западната част на Кримския полуостров и са опитали да установят контрол. Няма информация за сблъсъци и пострадали.   Украйна не признава новия премиер на Крим   Временният президент на Украйна Олександър Турчинов издаде декрет, с който обяви, че Киев не признава легитимността на новия премиер на автономната република Крим Сергей Аксьонов, предаде Франс прес.   В декрета се посочва, че назначаването на Аксьонов вчера е "резултат от нарушаването на украинските закони".   Аксьонов, който беше избран в четвъртък от парламента на Крим, докато той беше под контрола на проруски настроени въоръжени лица, поиска Русия да помогне за възстановяването на реда и сигурността в автономната република.

Млада британка закла трима за развлечение

/КРОСС/ Британската полиция арестува 31-годишната серийна убийца Джоан Деннехи, която за 10 дни е убила трима мъже. По време на процеса, жената, която е заплашена от 40 години затвор, се е държала спокойно и непрекъснато се е усмихвала, признавайки, че е убивала за развлечение, съобщи Mirror.Джоан Денехи казва, че искала да бъде като героинята на Ума Търман от филма на Тарантино „Убий Бил". Освен в тройно убийството , тя е обвинена в нанасянето на прорезни рани и на двама случайни минувачи, които нападнала миналата пролет, докато се укривала. Една от жертвите на Денехи е съпругът й - 48-годишният Кевин Лий, за който британката се омъжила малко преди да го убие. По думите на защитника й, всички мъже, които тя е намушкала смъртоносно, са били нейни приятели. Джоан Деннехи съвсем не е действала сама. Тя е имала двама съучастници, които са й помагали да разчленява жертвите си. Журналистите определят убийцата като психопат, но решението на медицинската комисия по този казус все още не е готово.

Панелките във Варна на края на жизнения си цикъл

Повечето от панелните блокове във Варна спешно се нуждаят от саниране, алармираха специалисти. Болшинството от панелките са строени около 60-те години, а допустимият експлоатационен период е 50 години. На практика те са на ръба на жизнеспособния си период, а някои дори са го минали, коментира Нели Георгиева, управител на варненска фирма за недвижими имоти.

Путин иска активно участие на руски въоръжени сили в Украйна

Путин се обърна към Съвета на Федерациите с искане за използване на въоръжените сили на Русия на украинска територия до нормализирането на обществено-политическата обстановка в страната, предаде РИА Новости, като се позова на съобщение от пресслужбата на Кремъл.
Руският президент е поискал това „във връзка с извънредната ситуация в Украйна и Путин се обърна към Съвета на Федерациите с искане за използване на въоръжените сили на Русия на украинска територия до нормализирането на обществено-политическата обстановка в страната, предаде РИА Новости, като се позова на съобщение от пресслужбата на Кремъл. Руският президент е поискал това „във връзка с извънредната ситуация в Украйна и

Путин с искане на активно участие на руски въоръжени сили в Украйна

Руският президент Владимир Путин се обърна към Съвета на Федерациите с искане за използване на въоръжените сили на Русия на украинска територия до нормализирането на обществено-политическата обстановка в страната, предаде РИА Новости, като се позова на съобщение от пресслужбата на Кремъл, Русия..... Руският президент Владимир Путин се обърна към Съвета на Федерациите с искане за използване на въоръжените сили на Русия на украинска територия до нормализирането на обществено-политическата обстановка в страната, предаде РИА Новости, като се позова на съобщение от пресслужбата на Кремъл, Русия.....

Маестро Федерер прегърна първия си трофей за новия сезон

Може би най-великият тенисист в историята Роджър Федерер записа първа титла за сезона, печелейки след обрат на финала в Дубай срещу чеха Томаш Бердих - 3:6, 6:4, 6:3. Това е шести трофей за Федерер в ...

Тони Силва: Осъзнах какво означава мачът срещу Левски

Бившият футболист на Ливърпул Тони Силва направи втори силен мач за ЦСКА. Срещу Славия той отново отбеляза, а влизането му в игра раздвижи осезаемо атаката на "червените""Много добър ма...

Жителите на Харманли се вдигнаха срещу бежанците

Жителите на Харманли се вдигнаха на бунт срещу бежанския център, предаде БНР. Те настояват лагерът да бъде от „затворен” тип и пребиваващите там да нямат свободен достъп до града, ...

Има пострадали при опитите за щурмуване на кримското МВР

Изпълняващият длъжността президент на Украйна и председател на Върховната Рада Александър Турчинов заяви, че разглежда поведението на Русия като проява на директна агресия по отношение на суверенитета...

Доц. Попова: Сутрин е добре да се яде сирене, мляко, хляб, зеленчуци, плод

С доц. Даниела Попова, дм, ръководител на клиниката по метаболитни болести и диететика, разговаря Любомира Николаева  - Доц. Попова, трябва ли човек да закусва след ставане сутрин? - Категорично. Това е един от принципите на здравословното хранене - да се яде поне в 3 основни приема - закуска, обед и вечеря, и е добре да има 1-2, а понякога и 3 С доц. Даниела Попова, дм, ръководител на клиниката по метаболитни болести и диететика, разговаря Любомира Николаева - Доц. Попова, трябва ли човек да закусва след ставане сутрин? - Категорично. Това е един от принципите на здравословното хранене - да се яде поне в 3 основни приема - закуска, обед и вечеря, и е добре да има 1-2, а понякога и 3

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване