Почина създателят на изтребителите "МиГ"

/КРОСС/ На 94-годишна възраст почина почетен главен дизайнер на самолетите "МиГ" Ростислав Беляков."Ростислав Беляков е починал на 28 февруари след дълго и тежко заболяване", съобщиха от пресслужбата "МиГ ".Целият живот на Беляков е бил свързан със създаването на самолети от марката "МиГ".

Нашенецът, задържан в Солун с фалшиво евро - бивш служител на ДС

/КРОСС/ Заловеният в Солун със 100 000 фалшиви евро петрички бизнесмен е бивш служител на Държавна сигурност (ДС). Христо Арнаудов е спипан при опит да пласира ментетата. Преди седмица Арнаудов пристигнал в Солун с намерението да продаде по предварителна уговорка фалшивата валута. Петричанинът не знаел, че „купувачът" е офицер под прикритие от гръцката полиция. Нашенецът бил закопчан по време на предаването на парите. Те били в банкноти от по 500 евро.Гръцката полиция работи по версията, че в аферата е замесен и стоматолог от Петрич, който е осигурил фалшивите пари. Арнаудов трябвало само да ги продаде.Бизнесменът преди години бе собственик на петричкото предприятие „Хладилника", купено по-късно от спрягания за тотобос Костадин Хаджииванов - Коце Маца.Арнаудов завършва кариерата си в ДС като капитан. Като служител на ДС е бил засичан и задържан за нарушения на правилата на работа в системата, съобщава Struma.bg.

Орешарски пред конгреса на ПЕС: Можем да сме алтернативата на ксенофобията и сепаратизма

/КРОСС/ Интеграцията и солидарността са алтернатива на ксенофобията, затова тези избори са толкова важни. Това заяви пред конгреса на ПЕС в Рим премиерът Пламен Орешарски. По думите му надигането на национализма и евроскептицизма са следствие от политиките на консерваторите, а Европа има нужда от политики на икономически растеж и заетост. "Има необходимост да променим тази политика", обяви пред европейските социалисти българският министър-председател. "Имаме необходимост от икономика на растежа, ясни политики за заетост", каза още Орешарски. И призова най-висшият форум на ПЕС за отстояване на каузата за равни права, интеграция и солидарност."Можем и трябва да сме алтернативата на ксенофобията и сепаратизма", обърна се към европейските социалисти премиерът. "Вярвам, че всички ние ще отстояваме тези принципи чрез Манифеста на ПЕС", каза още Орешарски и пожела успех на Мартин Шулц и ПЕС на предстоящите европейски избори.След българския премиер послания за успех отправиха и министър-председателите на Италия - Матео Ренци, на Белгия - Елио ди Рупо, на Чехия - Борислав Своботка, на Малта - Джоузеф Моска, на Литва - Андрюс Кубилюс, както и външният министър на Италия Федерика Могерини. Освен тях участие взеха и президентът на ПЕС-Жени Зита Гурмай и председателят на групата на Социалистите и демократите в ЕП Ханес Свобода.

Путин официално поиска да прати въоръжени сили в Украйна

Аргументът му е необходимостта да се защитят руските граждани

    


Верижна катастрофа на АМ "Тракия", няма пострадали

Верижна катастрофа е станала на АМ "Тракия" в поска София – Пловдив край Пазарджик на 65 км между два леки коли и две товарни. Това съобщиха за БГНЕС от пресцентъра на МВР.

Полиция заварди Бродилово, хората готови да тричат кучета

/КРОСС/ Полиция е завардила странджанското село Бродилово, община Царево, за Кукеровден днес, когато по традиция местните хора провеждат обичая Тричане на кучета, който години наред е повод за сблъсъци между природозащитници и местни жители. Униформените са струпани там заради предстоящото "бесене" на четириногите. Царят на тричането Крум Киров обаче и днес е категоричен, че ритуалът ще се състои по обяд. Бродиловци са подготвили и чучелото, което тричаха заедно с четириногите и миналата година. То символизираше събирателен образ на политик, тъй като според местните хора забраната да завъртят кучетата за здраве е заради липсата на лоби в парламента.Обичаят тричане се изпълнява единствено в Бродилово. Четириногите се връзват с въжета, завъртат се и се хвърлят в близкия гьол за здраве.От няколко години обаче това стана причина за остра реакция от страна на природозащитниците, съобщи flagman.bg.

Официално: ББЦ, ВМРО и ЗНС отиват заедно на евровота

България без цензура ще подпише коалиционно споразумение с ВМРО и ЗНС за явяване на евроизборите.

10-те обещания на социалистите в Европа

Манифест на ПЕС Към една нова Европа Приет на Конгреса на ПЕС в Рим на 1 март 2014 г.
Силно вярваме, че Европейският съюз трябва да се промени. Този май, на изборите за Европейски парламент, Вашият глас ще ни даде възможност да направим Европа такава, каквато заслужавате. Европа, която закриля, Европа, която работи. Манифест на ПЕС Към една нова Европа Приет на Конгреса на ПЕС в Рим на 1 март 2014 г. Силно вярваме, че Европейският съюз трябва да се промени. Този май, на изборите за Европейски парламент, Вашият глас ще ни даде възможност да направим Европа такава, каквато заслужавате. Европа, която закриля, Европа, която работи.

ПЕС с 10 обещания, ако спечели майските избори

Манифест на ПЕС Към една нова Европа Приет на Конгреса на ПЕС в Рим на 1 март 2014 г.
Силно вярваме, че Европейският съюз трябва да се промени. Този май, на изборите за Европейски парламент, Вашият глас ще ни даде възможност да направим Европа такава, каквато заслужавате. Европа, която закриля, Европа, която работи. Манифест на ПЕС Към една нова Европа Приет на Конгреса на ПЕС в Рим на 1 март 2014 г. Силно вярваме, че Европейският съюз трябва да се промени. Този май, на изборите за Европейски парламент, Вашият глас ще ни даде възможност да направим Европа такава, каквато заслужавате. Европа, която закриля, Европа, която работи.

Думата призова Путин да защити населението на Крим

/КРОСС/ Съветът на Държавната дума на Русия призова президента Владимир Путин да предприеме мерки за стабилизиране на обстановката в Крим. Това съобщи говорителят на съвета Сергей Наришкин. „Съветът на Държавната дума е направил обръщение към президента на Русия, в което депутатите го призовават да предприеме мерки за стабилизиране на обстановката в Крим и да използва всички възможни средства за защита на населението на полуострова от произвола и насилието", заяви Наришкин.В допълнение, от Думата възнамеряват да се обърнат към Международната асамблея на Общността на независимите държави по законосъобразността на решенията и настоящите законодателни процедури в Украйна.

Цветанов: ДПС ще търси провокации, които да консолидират българските мюсюлмани


В момента ДПС ще търси възможни провокации и възможни теми, които да могат да консолидират българските мюсюлмани и те да бъдат като единствените техни защитници, заяви при посещението си в Кърджали зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов, цитиран от "Фокус".

"Също така тази тема ще е угодна пък и за националистите. За да може действително в обществото да се вкарат теми, които не решават проблеми, а да се вкарат теми, които могат да доведат до някакви дивиденти за определени...

Орешарски към европейските социалисти: Солидарността е алтернатива на ксенофобията

Премиерът Пламен Орешарски посочи интеграцията и солидарността като алтернатива на ксенофобията в Европа. Българският правителствен лидер бе гост на Конгреса на Партията на Европейските социалисти (ПЕС) в Рим.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вечеи с SMS
"Нуждаем се от политика на заетост, Премиерът Пламен Орешарски посочи интеграцията и солидарността като алтернатива на ксенофобията в Европа. Българският правителствен лидер бе гост на Конгреса на Партията на Европейските социалисти (ПЕС) в Рим. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вечеи с SMS "Нуждаем се от политика на заетост,

Броят на хората със заплата под 800 лв. се е увеличил 10 пъти

Броят на българите със заплата по трудов договор над 2000 лева се е увеличил с 40% за последните 4 години. В същото време хората, които взимат под 800 лева, са 10 пъти повече, показват данни на Националната агенция за приходите (НАП).

Общинският съвет на Радомир подарява по 150 лева на 11 абитуриенти, които са без един или и без двамата си родители

Общинският съвет в Радомир реши да отпусне еднократна помощ на 11 абитуриенти, които са без един или и без двамата си родители. Финансовото подпомагане е в размер на 150 лева.

Нуждаещите се зрелостници са определени на базата на докладни записки на директорите на средните училища в Радомир. Еднократната субсидия ще получат седем възпитаници на Техническата професионална гимназия "Никола Вапцаров", трима ученици от СОУ "Св. св. Кирил и Методий" и един от...

Продължава

Експерт: Ако Украйна поиска финансова помощ, ще има и условия за реформи

 Ако Украйна поиска външна финансова помощ, за да не фалира, например от Международния валутен фонд (МВФ), ще й бъдат поставени тежки условия за...

Близо до Атина за един дълъг празничен уикенд

Ако искате да избегнете оживените карнавални центрове като Патра, Ретимно, Ксанти на Заговезни- посетете някои от намиращите се наблизо до Атина спокойни места

прочети повече

Руски военни с опит за пробив в украински командни пунктове

В района на град Евпатория в Крим руски военнослужещи са опитали да вземат под контрол един от командните пунктове на украинска зенитно-ракетна част, предаде УНИАН. Източник, близък до тактическа група „Крим” на Военновъздушните сили на Украйна е съобщил, че 15 въоръжени войници са влезли на територията на поделението. В района на град Евпатория в Крим руски военнослужещи са опитали да вземат под контрол един от командните пунктове на украинска зенитно-ракетна част, предаде УНИАН. Източник, близък до тактическа група „Крим” на Военновъздушните сили на Украйна е съобщил, че 15 въоръжени войници са влезли на територията на поделението.

Коктейл от наркотици виновен за кончината на Хофман

/КРОСС/ Смесица от пет вида наркотици са убили актьора Филип Сиймур Хофман. Това показва официалното становище на медиците, извършили аутопсията. Веществата са предизвикали остра интоксикация на организма. Хофман е употребил наведнъж хероин, кокаин, бензодиазепам и амфетамини, обясняват още експертите.Филип Хофман бе намерен мъртъв на 2 февруари. Миналата година той се лекуваше от зависимостта си към наркотиците в специална клиника.

Отвлякоха възрастна столичанка, принудиха я да изтегли кредит

Възрастна жена е била отвлечена в София и принудена да изтегли кредит от небанкова институция, съобщи БНР. След като подписала документ, че взима заем от 600 лева, нападателите прибрали парите и я освободили.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вечеи с SMS
Инцидентът се е разиграл в предиобедните часове на Възрастна жена е била отвлечена в София и принудена да изтегли кредит от небанкова институция, съобщи БНР. След като подписала документ, че взима заем от 600 лева, нападателите прибрали парите и я освободили. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вечеи с SMS Инцидентът се е разиграл в предиобедните часове на

Орешарски: Солидарността е алтернатива на ксенофобията

Интеграцията и солидарността са алтернатива на ксенофобията, затова тези избори са толкова важни. Това заяви премиерът Пламен Орешарски пред конгреса на ПЕС в Рим.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вечеи с SMS
 Заедно с колегите си от още близо 10 държави, българският министър-председател бе гост на висшия Интеграцията и солидарността са алтернатива на ксенофобията, затова тези избори са толкова важни. Това заяви премиерът Пламен Орешарски пред конгреса на ПЕС в Рим. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вечеи с SMS Заедно с колегите си от още близо 10 държави, българският министър-председател бе гост на висшия

Истина или лъжа: Мартина Вачкова в стрес заради новото си предаване, не може да спи

Мартина Вачкова страдала отново от безсъние, пише жълт сайт. Предишният път то било свързано с диетите, на които актрисата се подлага непрекъснато, а сега - с новото предаване по БНТ 1 - Мартина Вачкова страдала отново от безсъние, пише жълт сайт. Предишният път то било свързано с диетите, на които актрисата се подлага непрекъснато, а сега - с новото предаване по БНТ 1 - "Шоуто на Марта". Според клюката водещата искала да прилича много на известната американска водеща Опра Уинфри и най-голямото притеснение е, че може да се окаж

В Македония ще се има предсрочни парламентарни избори

/КРОСС/ В Македония ще се проведат предсрочни парламентарни избори. Това стана ясно от думите на премиера и лидер на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски, който говори пред Националната конвенция на партията в Скопие.Груевски заяви, че приема предизвикателството да се проведат предсрочни избор на 27 април, когато ще бъде и вторият тур от изборите за държавен глава в Македония. Според Груевски, искането на коалиционния партньор Демократически съюз за интеграция е неприемливо и е опит чрез натиск и рекет да се получи едно от трите важни места в държавата. ДСИ е една от албанските партии в съседна Република Македония, която се ръководи от Али Ахмети. "ВМРО-ДПМНЕ" не приема никакви условия, заплахи и натиск, когато става въпрос за националните и държавните интереси на Македония, каза Груевски пред 1300 делегати на конвенцията, която трябва да посочи кандидата за президент от неговата партия. Той поиска на 27 април македонските граждани да дадат двойна победа на неговата партия - и за президент, и за депутат.

Кино по време на цензура

Носителят на "Сребърна мечка" Душан Ханак си спомня за забраните

    


Хилда Казасян топи килограми с телешки стекове

Когато вечеря в ресторанта си, който иначе предлага арменска кухня, Хилда Казасян моли да приготвят български специалитет. Все пак не може да се яде само арменска кухня, колкото и да е вкусна тя. А напоследък най-често предпочита телешките стекове. 

Причината е, че от 2 седмици следва диетата на Дюкан, според която се яде основно зеленчуци и Когато вечеря в ресторанта си, който иначе предлага арменска кухня, Хилда Казасян моли да приготвят български специалитет. Все пак не може да се яде само арменска кухня, колкото и да е вкусна тя. А напоследък най-често предпочита телешките стекове. Причината е, че от 2 седмици следва диетата на Дюкан, според която се яде основно зеленчуци и

Григор Димитров: Това е най-голямата победа в кариерата ми (видео)


Григор Димитров оцени победата срещу Анди Мъри на полуфиналите в Акапулко като най-голямата в професионалната му кариера. 

Българинът спечели вълнуващата тричасова битка с 4:6, 7:6 (5), 7:6 (3) и за трети път ще играе финал в турнир на АТП. Освен това той постигна първи успех в четвъртия си мач срещу шотландеца и пети над тенисист от топ 10 на световната ранглиста. 

"Определено в момента мисля, че е най-голямата. Всички знаем какъв невероятен играч и боец е Анди. Наистина...

Драснаха клечката на дома на комисар Каменов в Плевен

Запалиха жилището на шефа на полицейската дирекция в Плевен главен инспектор Йордан Каменов в нощта срещу събота.Вратата на втория етаж лумнала между 12,30 и 3,30 ч. По това време Каменов и съпругата му ги нямало - празнували рожден ден другаде.

10 проекта за промяна на Европа предлагат от ПЕС

ПЕС издигна като обединен кандидат Мартин Шулц за поста председател на ЕК на предстоящите европейски избори. Кандидатурата на Шулц бе издигната с 368 гласа "за" от общо 405. Единод...

Видео: Спайдермен се включва в "Часът на земята"

Андрю Гарфилд и Ема Стоун – главните герои в "Невероятният Спадърмен 2", избраха да подкрепят два проекта за Часът на Земята 2014 след като Спайдърмен стана първият посланик-супергерой на световното движение, организирано от международната природозащитна организация WWF.

Актьорите от очаквания блокбастър "Невероятният Спайдърмен 2" ще вдъхновяват хората да използват силата си в помощ на планетата. Инициативата поощрява всеки да използва своя глас или дарение, за да подпомогне с...

Бареков: Ние сме единствената сила, искаща импийчмънт на Плевнелиев

Искаме импийчмънт на Росен Плевнелиев заради престъпления , извършени от него по служба и заради извършена грандиозна фалшификация на изборите през 2011 година. Това каза председателят на ПП „България без цензура” Николай Бареков на Националната партийна конференция „Европейки хоризонти за България“ на ПП „България без цензура”, предаде Фокус. Искаме импийчмънт на Росен Плевнелиев заради престъпления , извършени от него по служба и заради извършена грандиозна фалшификация на изборите през 2011 година. Това каза председателят на ПП „България без цензура” Николай Бареков на Националната партийна конференция „Европейки хоризонти за България“ на ПП „България без цензура”, предаде Фокус.

Отвлякоха старица посред бял ден, за да изтегли кредит

София /КРОСС/ Възрастна жена е била отвлечена в София и принудена да изтегли кредит от небанкова институция. След като подписала документ, че взима заем от 600 лева, нападателите прибрали парите и я освободили.Инцидентът се е разиграл в предиобедните часове на 25-ти февруари. Жената отишла да пазарува в района на Женския пазар. В този момента двама мъже и една жена се приближават до нея. Обясняват й, че трябва да се качи с тях в лек автомобил, паркиран наблизо. Заплашват възрастната жена, че ако не го направи ще убият внука й и вземат чантите, в които са били личните й документи и ключовете от дома й. Жената е заставена да се качи в кола, паркирана на улица „Вашингтон". След това тя е закарана в офис намиращ се в столичния квартал „Овча Купел". Там подписва документи за кредит, а малко по-късно нападателите й върнали чантата и я освободили.След като е подала сигнал в полицията потърпевшата научава, че е изтеглила кредит от около 600 лева, които неизвестните извършители са й взели. И до момента полицията издирва нападателите. От Столичната дирекция на вътрешните работи потвърдиха за подобен случай пред БНР, като уточниха, че се извършва проверка. Потърпевшата отказа да застане с името си и лично да разкаже за случилото се, защото се притеснява за сигурността си.

200 излязоха на протест в Харманли срещу бежанците

Снимка: Сакар нюз

Над 200 харманлийци излязоха на протест срещу бежанците в града. Те се включиха в шествие до бежанския лагер. Протестиращите спряха на международния път, където  изпълниха химна на България.

С викове „Бежанците вън от лагера” харманлийци за пореден път изразиха недоволство. Сред протестиращите имаше и много майки. Някои от тях оставиха на охраната на лагера мартенички на сирийските деца. Жените настояват статутът му да бъде сменен и той да стане от затворен тип, както и да бъде дадена пълна яснота за броя на настанените, капацитета, от какви националности са настанените и какъв е статутът им.

Протестът бе организиран в социалната мрежа.  Поводът за него са неприлични предложения, които бежанците отправяли към харманлийки, което създавало напрежение. На страницата във фейсбук „Сигурност И Бъдеще за Харманли“ недоволните публикуваха протестна подписка:

До Вицепремиера и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев
Копие до:Председателя на ДАБ при МС полк. Николай Чирпанлиев
Копие до: Председателя на НС на Република на България
Копие до: Министерски съвет

ПРОТЕСТНА ПОДПИСКА

От жители на град Храманли

ОТНОСНО:

- създаването на напрежение и нарушаване на спокойствие и сигурност в градските пространства след създаването на т. нар.”бежански лагер” в Харманли
- създаване на предпоставки за междуетнически и междурасови сблъсъци
- типът и капацитeтът на вече съществуващия така наречен “център за временно настаняване на сирийски бежанци”

Уважаеми господа,

Ние, жителите на град Харманли сме крайно обезпокоени от създалото се напрежение в града ни, причина за което са редица случки и събития от ежедневието ни, свързани с обитателите на бежанския лагер, за които ни беше ОБЕЩАНО И ОБЯСНЕНО, че ще бъдат сирийки бежанци, жертви на войната в Сирия, а в последствие се оказа, че така нареченият лагер се е превърнал в своеобразен приемателен пункт за всякакви имигранти и преминаващи с неясен произход и статут, които създават напрежение в градските пространства .
Обявяваме се против тази практика и структура на бившeто военно поделение в град Харманли като заедно с това отправяме следните ИСКАНИЯ към компетентните органи на властта и реда и НАСТОЯВАМЕ ЗА:

- Превръщане на бежаския лагер в “затворен тип”.

- Засилване на охраната на бежанския лагер и по- точно наличието на специализирана такава .
- За изграждане на надеждни заграждения, които да гарантират сигурността както на сирийските бежанци на лагера, така и на градското население

- Регулиране на капацитета на обитателите на бежанския лагер до максимум 1300- 1500 души сирийски бежанци жертва на войната в Сирия.

- Пълна прозрачност и яснота по всички въпроси свързани със сирийските бежанци, жертви на войната в Сирия , настанени в бежанския център в Харманли.

Протестните основания и искания са израз единствено и само на гражданска позиция!
Не са подбудени от политически партии и нямат политически цели! Да НЕ се тълкуват и / или използват като такива!
Ние,не сме и не се обявяваме против Кмета на Общината и местната управа!

Ние, жителите на град Харманли НЕ се обявяваме и НЕ сме против сирийските бежанци жертви на войната в Сирия!
Ние Не дискриминиране и НЕ ЖЕЛАЕМ да бъдем дискриминирани.

Хасково Новини

Путин получи съгласие руски войски да отидат в Украйна

Съгласието на Съвета на федерацията за използване на Въоръжените сили на Руската федерация в Украйна не означава в буквален смисъл, че ще бъде реализирано мигновено, заяви представител на Кремъл

Путин предложи руски войски да отидат в Украйна

Киев не признава легитимността на новия премиер на Крим Сергей Аксьонов

Украински министър: Русия изпрати 6 хил. войници в Крим

Русия няма да пренебрегне искането на помощ, отправено към президента Владимир Путин от новия премиер на Автономна република Крим Сергей Аксьонов, се казва в изявление на Кремъл

Възрастна столичанка бе отвлечена и принудена да изтегли кредит

Възрастна жена е била отвлечена в София и принудена да изтегли кредит от небанкова институция, съобщи БНР. След като подписала документ, че взима заем от 600 лева, нападателите прибрали парите и я освободили.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вечеи с SMS
Инцидентът се е разиграл в предиобедните часове на Възрастна жена е била отвлечена в София и принудена да изтегли кредит от небанкова институция, съобщи БНР. След като подписала документ, че взима заем от 600 лева, нападателите прибрали парите и я освободили. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вечеи с SMS Инцидентът се е разиграл в предиобедните часове на

Кметът на „Аспарухово” подари 600 мартеници за празника

Над 600 мартеници, осигурени от районната администрация, получиха членовете на пенсионерските клубове в кварталите „Аспарухово” и „Галата”, научи Moreto.net. Кметът на района Йордан Николов посети четирите клуба „Хан Аспарух”, „Надежда”, „Джанавара” и „Галата”, където бе топло посрещнат с домашни сладки и чаша чай.

Държавата като предприемач - бургаската спортна зала и българският Лувър


Препубликуваме коментара на Зорница Славова от Седмичния бюлетин на Института за пазарна икономика (ИПИ): 

Ако един предприемач иска да реализира проект за 30 млн. лв., но е събрал само 5 млн. лв., бихте ли се учудили, ако все пак започне начинанието си, без да има идея откъде и кога могат да дойдат останалите 25 млн. лева? Може би дори ще се изсмеете на глупостта му, но по принцип няма да ви пука, защото парите са си негови. Ами ако предприемачът иска да похарчи ваши 5 млн. лева?...

В Смолян преписват "История Славянобългарска"

Смолян /КРОСС/ Ученици от училището "Паисий Хилендарски" в Смолян започнаха преписването на "История Славянобългарска". Инициативата е на Регионалния исторически музей "Стою Шишков" в града. Идеята за преписването на "История славянобългарска" се е родила спонтанно, във връзка с откриването на изложбата, посветена на Паисий.Директорът на музея Таня Марева призова всички жители на Смолян да се включат в преписа на тази история.

Дилов-син: Ще е висша справедливост, ако Бареков сложи край на парламента

„Все е имало балкон на Вазов, под който да се съберат. Все е имало някъде, където българите да отидат. В момента май „Лудогорец” остава единствената надежда”, допълни той. „Ние нямаме авторитети, защото нямаме аристокрация. Тя е унищожена. Ние имаме тълпа”, каза на свои ред скандалният писател Христо Стоянов. „Все е имало балкон на Вазов, под който да се съберат. Все е имало някъде, където българите да отидат. В момента май „Лудогорец” остава единствената надежда”, допълни той. „Ние нямаме авторитети, защото нямаме аристокрация. Тя е унищожена. Ние имаме тълпа”, каза на свои ред скандалният писател Христо Стоянов.

Битката ще бъде тежка, но с дух и кауза ще победим!

Винаги на война се е тръгвало с гайда, както днес започна днешната конференция. Остава всички ние да се наточим за една битка, защото битката ще бъде жестока, заяви Красимир Каракачанов по време на Националната конференция на България без цензура.

Момичешките играчки се превръщат в голям пазар за Hasbro

Компанията се справя все по-добре в разгадаването на начина, по който момиченцата си играят

    


Това е най-голямата победа в кариерата ми, радва се Гришо

Ще дам всичко от себе си на финала, обеща българинът

    


Започна обратното (б)роене за режима на Путин

Последният от руските царе, който посяга на водката в опит да спре пиянството на своя народ, е бил Николай Втори. Царуването му завършва с гражданска война и разстрел на цялото му семейство в Екатерининбург. Последният съветски лидер, който опита да отрезви съветския народ, изправен пред неизбежния фалит на крайно милитаризираното си стопанство, беше Михаил Горбачов ( Ленин здраве да му дава, още е жив). След опита за преврат срещу него през август 1991-ва се разпадна СССР, най-голямата световна империя. Последното нещо, което трябваше да направи Путин, е да върви по същия път, ако иска да се задържи на трона в Кремъл. Обаче явно не се учи от предшествениците си-вероятно няма избор, а и си е повярвал, че ще му се размине. В Русия вдигат цената на водката на две стъпки заради повишаването на акциза, съобщават руските медии.Първото увеличение е от 10 март, когато половин литър водка става най-малко 199 рубли, което е около 8 лв.Второто поскъпване ще влезе в сила от 1 август, когато половин литър водка ще струва най-малко 220 рубли.Причината за увеличението на цената на най-популярната напитка в Русия е увеличението на акциза на алкохола с над 9 процента, който от 400 става 500 рубли за литър чист спирт.В определянето на цените се включва още стойността на ръжта, пшеницата и ечемика, които се използват при производството на етиловия спирт, и цената на гроздето, от което се приготвят винени дестилати

Посредствеността на един президент

От мотивите на президента за налагане на частично вето върху новия Изборен кодекс лъха посредственост и самоцелност. Няма нито един сериозен юридически аргумент. Чисто партизански подход. За пореден път г-н Плевнелиев показва, че е далеч от висотата, която изисква конституционния статус на един надпартиен държавен глава. Ветото трябва да бъде отхвърлено безапелационно. Коментар на Борислав Цеков  

Любен Дилов-син: Ако Бареков сложи край на този парламент, ще е висша справедливост

„Все е имало балкон на Вазов, под който да се съберат. Все е имало някъде, където българите да отидат. В момента май „Лудогорец” остава единствената надежда”, допълни той. „Ние нямаме авторитети, защото нямаме аристокрация. Тя е унищожена. Ние имаме тълпа”, каза на свои ред скандалният писател Христо Стоянов. „Все е имало балкон на Вазов, под който да се съберат. Все е имало някъде, където българите да отидат. В момента май „Лудогорец” остава единствената надежда”, допълни той. „Ние нямаме авторитети, защото нямаме аристокрация. Тя е унищожена. Ние имаме тълпа”, каза на свои ред скандалният писател Христо Стоянов.

Ползите и вредите от най-използваното хапче

Препоръчва се при простуда, след физическо натоварване за отпускане на мускулатурата и предпазване от мускулна треска, за профилактика на сърдечносъдови проблеми. Ацетилсалициловата киселина, по-известна с търговските наименования аспирин и ацетизал (ацетозал) е широко използвано лекарство от семейството на салицилатите. Препоръчва се при простуда, след физическо натоварване за отпускане на мускулатурата и предпазване от мускулна треска, за профилактика на сърдечносъдови проблеми. Ацетилсалициловата киселина, по-известна с търговските наименования аспирин и ацетизал (ацетозал) е широко използвано лекарство от семейството на салицилатите.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване