Министърът на отбраната Ангел Найденов става почетен гражданин на Димитровград?

Да бъде присъдено званието „Почетен гражданин на Димитровград” на министъра на отбраната Ангел Найденов, който е и бивш кмет на общината. Такова предложение подготвя да внесе за разглеждане в Общински съвет, председателят му  Стефан Димитров, информират от канцеларията му.

Според председателя на ОбС, Найденов не е от хората, които забравят откъде са тръгнали.  Всички добри и лоши неща, през които е минал, всички негови сполуки и несполуки, всички върхове и катаклизми, минават оттук, от Димитровград.

В докладната си Стефан Димитров ще предложи да се сложи бариера пред политиката и да се оценят по достойнство заслугите на нашия съгражданин Ангел Найденов, който години наред е работил и продължава да работи за развитието на нашата община.

Ангел Найденов е роден на 28 септември 1958 г. в гр. Кърджали. Средното си образование завършва в ПГ „Иван Вазов” – Димитровград. Висшето си образование завършва през 1981 г. във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров” – гр. Варна със специалност „Инженер-навигатор”. По професия е морски капитан. Завършва втора магистратура във Военна академия „Г. С. Раковски” –  гр. София по специалността „Национална сигурност и отбрана”.

Работи  в Параходство „БМФ” – гр. Варна. Заема длъжности на помощник-капитан и специалист в ДСО „Воден транспорт” – гр. Варна. Специалист, заместник-директор и директор на ДСП „Деспред” – гр. Хасково.

Кмет на Димитровград за периода 1990 – 1994 г. Областен управител на Хасковска област  1995 – 1997 г. Народен представител в 37-то, 38-то, 39-то, 40-то, 41-то и 42-то Народно събрание на Република България от Българската социалистическа партия. Заемал е длъжностите заместник-председател на парламентарните комисии по национална сигурност и по външна политика и отбрана в различни Народни събрания и председател на Парламентарната комисия по отбрана в 40-ото Народно събрание. Заместник-председател и председател на Парламентарната група на Коалиция за България в 40-ото Народно събрание и заместник-председател на Парламентарната група на Коалиция за България в 41-ото и 42-рото Народно събрание.

Народен представител от 14 МИР Перник. Член на Изпълнителното бюро  на Националния съвет на Българската социалистическа партия и говорител на БСП. На 29 май 2013 г. е избран за министър на отбраната в правителството на Пламен Орешарски. Владее английски и руски езици.

Димитър Димитров

„Движение 21“ вече може да участва на избори, каза Дончева

„За да наложиш една политическа марка, трябва време. Вече имаме всички политически предпоставки за участие в състезанието. Но това означава, че в следващите месеци трябва да популяризираме ф...

Станишев: Ние от ПЕС искаме друга Европа

Днес се провежда официалното откриване на Конгреса на европейските социалисти в Рим. Очаква се специален гост на събитието да е новият премиер на Италия Матео Ренци. Гости на конгреса са също премиер...

Джокович: Федерер показа, че още е голям шампион

Ноле не е притеснен от колебливото си представяне от началото на годината

    


Слаб трус е регистриран в Благоевградско

Земетресение с магнитуд 2,1 по скалата на Рихтер е регистрирано на територията на България, съобщиха от Геофизичния институт на БАН.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вечеи с SMS

Земният трус е усетен в 03:00 часа тази сутрин с епицентър североизточно от село Падеш, Благоевградско, Земетресение с магнитуд 2,1 по скалата на Рихтер е регистрирано на територията на България, съобщиха от Геофизичния институт на БАН. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вечеи с SMS Земният трус е усетен в 03:00 часа тази сутрин с епицентър североизточно от село Падеш, Благоевградско,

Плевнелиев: Демокрацията ни е болна

Пловдив /КРОСС/ Нашата демокрация е болна! Всяка една от устоите на българската демокрация има раково образувание, тя е застрашена! Това заяви президентът Росен Плевнелиев по време на посещението си в Пловдив снощи.„Пазарната ни икономика е застрашена от олигархията, от един автобус хора, които са алчни и арогантни.Свободата на българските медии пък е ударила дъното", допълни още Плевнелиев.Поводът за посещението на президента в града под тепетата бе представянето на книгата на Димитър Райчев, посветена на президентския мандат на президентът Петър Стоянов.„Вие оставихте стабилна и уверена България на президента след Вас. 15 години по-късно имате всички основания да виждате плодовете на своя труд". С тези думи се обърна държавният глава Росен Плевнелиев към Петър Стоянов.Плевнелиев лично увери, че ще върви по правилно установения от Петър Стоянов път - по пътя към Европейската и Евроатлантическата интеграция, съобщи Дарик.

БНБ запази основната лихва

Българската народна банка (БНБ) запази основната лихва за март тази година. На основание чл. 35 от Закона за Българската народна банка...

ЖГЕРБ-Перник зарадваха с мартенички младежи със специални образователни потребности

Женската структура на ПП ГЕРБ – Перник не пропусна да отбележи подобаващо 1-ви март. Тази година във фокуса на вниманието на дамите бяха младежите със специални образователни потребности от спортен клуб по таекуондо „Калоян-Ладимекс”. Представителките на женската структура на ГЕРБ изненадаха младежите в залата им за тренировки и ги заредиха с първомартенско настроение. Те им разказаха интересни факти за празника и обичаите свързани с него, след което вързаха...

Продължава

Страхотен мач! Григор съсипа Мъри и е на финал!

В страхотен мач Григор Димитров победи Анди Мъри и се класира на финал в Акапулко.

Дефицит от 750 милиона евро бави споразумението с кредиторите

Възможно е да не бъде постигната договореност до срещата на Еврогрупата на 10 март, другият нерешен въпрос е намаляването на броя на държавните служители

прочети повече

45-годишен загина на място при пътен инцидент в Разград

45-годишен мъж от Разград е загинал на място при тежка катастрофа снощи. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вечеи с SMS

Произшествието станало около 19.50 часа на кръстовището между бул. "Априлско въстание" и улица "Перистър". Загиналият В.В. 45-годишен мъж от Разград е загинал на място при тежка катастрофа снощи. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вечеи с SMS Произшествието станало около 19.50 часа на кръстовището между бул. "Априлско въстание" и улица "Перистър". Загиналият В.В.

Затвориха въздушното пространство над Крим

Напрежението в украинската автономна република Крим ескалира. Според непотвърдена от независим източник информация въздушното пространство е затворено. Украйна обвини Русия в открита агресиа срещу страната, а премиерът Арсений Яценюк отново призова за екстрадицията на бившия президент Виктор Янукович.

Украйна губи отстъпката за руския газ

/КРОСС/ Украйна може да загуби отстъпката за руския газ заради дълга си от 1,549 милиарда долара. Това съобщи РИА "Новости", позовавайки се на официалния представител на "Газпром" Сергей Куприянов."Имаме добри отношения с Украйна, транзитно преминаване се осъществява, само трябва да си платят за газа. В момента просрочените задължения възлизат на 1,549 млрд. долара", каза Куприянов. „Възможно е Украйна да не успее да задържи преференциалната цена на доставения от Русия газ", добави той. Отбелязва се, че "Нафтогаз Украйна" вече е платила на руската "Газпром" 1,28 милиарда долара дълг за доставена газ през 2013 г. и е поискала да отложи изплащането на останалата част от дълга до 15 април .

Влакът от София за Радомир, който заминава от Централна гара София в 5:40 ч., вече ще се движи и в дните събота и неделя

От днес „Холдинг Български държавни железници” ЕАД ще промени графика за движение на някои влакове, които пътуват в различни региони на страната, съобщиха от пресцентъра на БДЖ. Шест бързи влака вече ще спират на допълнителни гари и спирки, осем пътнически влака ще пътуват в дните събота и неделя, а други пет пътнически влака ще пътуват с корекции в своите разписания. Промените ще бъдат въведени с цел подобряване на транспортното обслужване на пътниците от различни...

Продължава

Мъж загина на място при катастрофа в Разград

45-годишен мъж от Разград е загинал на място при тежка катастрофа снощи. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вечеи с SMS

Произшествието станало около 19.50 часа на кръстовището между бул. 45-годишен мъж от Разград е загинал на място при тежка катастрофа снощи. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вечеи с SMS Произшествието станало около 19.50 часа на кръстовището между бул. "Априлско въстание" и улица "Перистър". Загиналият В.В.

Нова подписка за национален референдум

София /КРОСС/ Започва подписка за национален референдум с въпрос да се премахне ли държавната субсидия за политическите партии. Събирането на подписи започва в 11 часа в градинката пред Народния театър в София.Според инициаторите от "Република БГ" целта е радикална промяна на политическата обстановка. Според тях, настоящият модел на финансиране капсулира няколко политически партии във властта и блокира нормалния демократичен процес.

Обама бойкотира срещата на Г-8 заради ситуацията в Крим?

/КРОСС/ Американският президент Барак Обама и някои европейски лидери може да се откажат от плановете си за участие в среща на върха на Г-8 в Сочи това лято, съобщи Си Ен Ен. Според източник на канала от Белия дом това може да се случи, в случай на военна намеса на Русия в Украйна."Трудно е да си представим как ние и европейските лидери бихме присъствали на срещата на Г-8 в Сочи, ако Русия се намеси в Украйна", посочва източникът.40-ата среща на върха на Г-8 с участието на лидери на Германия, Франция, Великобритания, Италия, Япония, САЩ, Канада и Русия е планирана за 4 и 5 юни. САЩ се съветват с европейските си партньори и за възможната цена, която Русия би могло да бъде принудена да плати при намеса в Украйна.

Плавнелиев: Демокрацията ни е болна от рак

„Нашата демокрация е болна! Всяка една от устоите на българската демокрация има раково образувание, тя е застрашена!" Това заяви президентът Росен Плевнелиев по време на посещението си в Пловдив.

Станишев приветства лидерите на ПЕС на официална вечеря

Снощи лидерите на ПЕС се събраха на официална вечеря, където бяха приветствани от президентът на партията Сергей Станишев. „Много се радвам, че се събрахме в навечерието на Конгреса на ПЕС и се надявам той да постави началото на една много успешна кампания с Мартин Шулц начело и Манифеста като обща програма. Само така ще успеем да постигнем Снощи лидерите на ПЕС се събраха на официална вечеря, където бяха приветствани от президентът на партията Сергей Станишев. „Много се радвам, че се събрахме в навечерието на Конгреса на ПЕС и се надявам той да постави началото на една много успешна кампания с Мартин Шулц начело и Манифеста като обща програма. Само така ще успеем да постигнем

Перничани отбелязват Баба Марта като се хванат на хоро за мартеница, дълга 710 метра

Перничани ще се хванат на хоро за мартеница, дълга 710 метра. Тя е изработена от 840 деца от Етрополе и изпратена в Перник за конкурса "Пижо и Пенда", организиран от местното културно-образователно сдружение "Дай, бабо, огънче!".

Хорото ще поведат децата от фолклорния състав "Чудно оро" на обяд, след като празничното шествие "Мартуване" пристигне пред Общинския младежки дом. Станалото традиционно първомартенско дефиле на Баба...

Продължава

Акция на седмицата – Трейс груп холд АД

Книжата на дружеството бяха втори по ръст сред компаниите от BGBX40

    


Обама с предупреждение към Москва

Президентът на САЩ може да отмени участието си в Г-8 в Сочи

    


Слаб трус в Благоевградско

София /КРОСС/ Слаб земен трус с магнитуд 2,1 по скалата на Рихтер е регистрирано на територията на България, съобщиха от Геофизичния институт на БАН. Земетресението е усетено в 5,00 ч. тази сутрин с епицентър североизточно от с. Падеш, Благоевградско, северозападно от Симитли и югозападно от Благоевград. Към момента не се съобщава за пострадали и материални щети.

Велико! Григор е на финал след триумф над Мъри!

Григор Димитров удари световния номер 7 Анди Мъри на полуфинал на турнира в Акапулко - 4:6, 7:6, 7:6. Страхотен, емоционален мач на нашето момче, вероятно един от най-добрите в кариерата му!
Триумфален мач!

Финалът е срещу Кевин Андерсън (ЮАР) в неделя сутринта около 5 ч българско време.

Григор загуби първия сет, без да бъде надигран от Мъри Григор Димитров удари световния номер 7 Анди Мъри на полуфинал на турнира в Акапулко - 4:6, 7:6, 7:6. Страхотен, емоционален мач на нашето момче, вероятно един от най-добрите в кариерата му! Триумфален мач! Финалът е срещу Кевин Андерсън (ЮАР) в неделя сутринта около 5 ч българско време. Григор загуби първия сет, без да бъде надигран от Мъри

Новият премиер на Крим пое контрола над силовите структури и поиска помощ от Путин


Новият премиер на Автономна република Крим (АРК) Сергей Аксьонов днес пое контрола над всички военни, полицейски и други сили за сигурност в региона и поиска помощ от руския президент Владимир Путин, за да гарантира мира в републиката, предаде "Асошиейтед прес".

В изявление, цитирано от местни и руски информационни агенции, Аксьонов заяви, че въоръжените сили, полицията, националната сигурност и граничната охрана ще отговарят само на неговите заповеди. Премиерът допълни, че всеки...

Регата "3 март" с домакин "Черно море Бриз" днес стартира ветроходния сезон

Регата "3 март" с домакин "Черно море Бриз" стартира ветроходния сезон. Състезанието ще се проведе в 3 дни, а лодките са Ял 6. Днес в 11 ч е началото, като техническата конференция е по-рано. Според наредбата на регатата трябва да се проведат 7 гонки и най-малко 3.

БДЖ пуска допълнителни вагони за празниците

София /КРОСС/ БДЖ ще увеличи с допълнителни вагони съставите на 116 влака, които пътуват по основните направления в страната. Увеличението на съставите на влаковете се прави с цел да бъде осигурено удобното придвижване на клиентите по време на празничните дни по повод националния празник на Република България - 3-и март. Националният железопътен превозвач ще предостави над 9 000 допълнителни места във влаковете по най-натоварените маршрути в страната. С увеличени състави през празничните дни ще се движат общо 24 бързи влака със задължителна резервация и 92 бързи влака. „Холдинг БДЖ" ЕАД напомня на своите клиенти, че при закупуване на билети за отиване и връщане, могат да ползват от 10 % до 30 % намаление от редовната цена на билета в зависимост от различните търговски оферти на дружеството

Ким: Не ща да чуя за второ дете!

Ким твърдо решила, че повече няма да става майка, след като видяла в какво огромно туловище се е превърнала по време на бременността.

Румен Петков поиска оставката на главния секретар на областната администрация в Плевен - перничанина Емил Димитров

Това коментира по време на пресконференция на АБВ в Плевен Румен Петков.

Впечатлен съм от безпардонността на главния секретар на Областна администрация Емил Димитров и си мисля, че си струва обществеността да научи генезиса на дискусията, свързана с евентуалното изграждане на бежански лагер в Телиш.

Това коментира по време на пресконференция на АБВ в Плевен Румен Петков. Той засегна и темата с изтеглянето на техниката от поделението в Телиш и обявеното намерение да не бъде изграждан бежански лагер там. Според Петков човекът, който чрез...

Продължава

Предания за мартениците

1 март е празникът на Баба Марта. В народните предания Баба Марта е сестра на Голям и Малък Сечко (Януари и Февруари) и винаги е люта, защото двамата й братя всяка година изпиват виното и не я оставят дори да го опита. Оттук идва и поверието, че Баба Марта трябва да се умилостиви, защото настроението й оказва силно влияние върху времето. Когато е засмяна, времето е слънчево и топло, но ядоса ли се, излиза вятър и облаци закриват Слънцето.

Всяка година на 1 март българите се окичват с бяло-червени мартеници – за здраве, за радост и с предчувствие за края на зимата и настъпването на пролетта.

Празникът най-вероятно е древен езически обичай, запазен единствено от българите. На 1 март дърветата и животните също трябва да бъдат закичват с мартеници, които се правят от бял и червен конец. Мартениците се свалят при вида на първите пристигнали щъркели и лястовици или на цъфнало плодно дръвче.

На 1 март Баба Марта спохожда хората и посевите, облечена в червен сукман, червена забрадка и червени чорапи. Месец март е единственият женски месец, той е месецът на зачатието на пролетта и земята, която ще роди лятото и плодородието.

Според стара легенда мартеници връзвали по българските земи траките.Те задължително ги слагали по времето на пролетните мистерии, които символизирали края на студа и пробуждането на природата за нов живот. Самият Орфей кичел лирата си с мартеница.Тя символизирала безкрая на живота и безсмъртието на човешкия дух,именно в съчетанието между белия и червения конец.

Легенда от по-ново време свързва мартеницата с идването на Аспаруховите българи на Балканския полуостров. Тези легенди са не една и две. Старите българи вярвали, че в природата съществува някаква зла сила, наричана “лошотия”, която също се събуждала през пролетта, а в народните вярвания 1 март бележи началото на пролетта.

 

 

 

Капка Георгиева: Не поддържам отношения със Сидеров

София /КРОСС/ Погрешно тръгнаха нещата още при съставянето на този кабинет. Не ми е логично „Атака" да бъде с БСП и ДПС, коментира пред bTV Капка Георгиева, председател на Национал-демократическата партия. Политиците започнаха да гледат на опонентите си като на вендета. Те не бива да се взимат толкова насериозно. На въпрос поддържа ли някакви отношения с Волен Сидеров, тя заяви, че не поддържам отношения с никоя парламентарна група. „И то точно заради тези лични дразги, защото не успяхме да се обединим", посочи тя. На въпрос дали НДП ще участва в изборите, Георгиева отговори, че със сигурност ще участват. "Възможно е да се коалираме с други национал-патриотични организации. Възможна е коалиция с НФСБ, с ВМРО", добави тя.

Броят на хората със заплата под 800 лв. се е увеличил 10 пъти

Броят на българите със заплата по трудов договор над 2000 лева се е увеличил с 40% за последните 4 години. В същото време хората, които взимат под 800 лева, са 10 пъти повече, показват данни на Националната агенция за приходите (НАП).

Към края на миналата година 132 000 души са получавали възнаграждения от над 2000 лева, при 83 000 с този доход през 2010 г. Най-високият годишен деклариран доход е 4,88 млн. лева. Общо 7 мъже са записали в данъчните си декларации доход за една година от над 2 милиона лева от трудови договори или договори за управление и контрол.

За последните 4 години се запазва тенденцията най-голяма част от хората на договор да взимат между 400 и 800 лева на месец. Общият брой на българите, които получават под 800 лева, надхвърля 1,3 млн. души. Сред тях с доход под 400 лева през октомври миналата година са били над 400 000 работещи, съобщи Кросс.

 

 

 

В Перник започва подписка за иницииране на референдум за премахване на държавните субсидии за партиите

Председателят на ПП „Република БГ” - Георги Василев, обяви начало на кампанията за иницииране на референдум, за премахване на държавните субсидии за партиите, предаде репортер на агенция „Фокус”. От политическата партия дават отговор на въпроса „Защо е нужен този референдум” с думите: ”Защото всяка година близо 40 млн. лева влизат в касите на партии, които дори не харесваме.

Тези пари могат да бъдат преразпределени за...

Продължава

Попето съветва Лудогорец как да бие Валенсия

Ивелин Попов анализира играта на "прилепите"

    


Гришо постави Мъри на колене

Първата ни тенис ракета Григор Димиторв победи шампиона от Уимбълдън Анди Мъри с 2:1 сета и се класира за финала на турнира в Акапулко (Мексико). Драматичният двубой продължи близо 3 часа.

В битка за трофея в Акапулко Григор Димитров ще се изправи срещу Кевин Андерсън (ЮАР) , който в другия полуфинал се наложи над Александър Долгополов (Украйна) с 6:1, 5:7, 6:4.

Хасковлията ще играе на трети голям финал в своята кариера и ще преследва втора титла от ATP, след тази от Стокхолм 2013. /КРОСС/

 

 

Над 50 европейски града ще закичат мартеници в подкрепа на Велико Търново

Велико Търново /КРОСС/ Над 50 европейски града ще закичат мартеници в подкрепа на кандидатурата на Велико Търново за Европейска столица на културата през 2019 г.Така те ще се включат в инициативата "Мартеницата - българският символ в Европа", която за втора година популяризира зад граница червено-белия символ за здраве, щастие и плодородие и проекта на старата българска столица за 2019-та година.Еднометровите мартеници, изработени от доброволци ще бъдат поставени на емблематични места в побратимени на Велико Търново градове, както и на такива, които са били или им предстои да са Европейска столица на културата, както и италианските градове Каляри, Лече, Матера, Перуджа, Равена и Сиена, които продължават надпреварата за Европейска столица на културата-2019.Големи мартеници са сложени и в Габрово, Дряново и всички общини от региона, които подкрепят кандидатурата на Велико Търново за носител на най-престижния приз за култура на стария континент.Като част от инициативата на 1 март еднометрови мартеници ще украсят знакови места и във Велико Търново. Самата Баба Марта ще пристигне с файтон в старата столица за да зарадва малки и големи.Митичната старица, която ту се радва, ту се сърди и така променя врeмето, ще бъде придружена от внучката си Мартенка. Двете ще обиколят града в първия ден на март на писан файтон, окичен с мартеници. Първата спирка ще е в 10.30 часа пред драматичния театър "Константин Кисимов"

Путин да възстанови мира и спокойствието в Крим, призова Аксенов

В Крим имало безконтролна употреба на огнестрелно оръжие

Перничанинът Мирослав Крайнев: Селските домати са по-опасни от бездомните кучета

Мирослав Крайнев е роден в Перник, но от 3 години живее в София. Завършил е езикова гимназия в родния си град, а по-късно ветеринарна медицина в столицата. Лекарската му практика всекидневно го среща със стотици пациенти, всеки със своята история и диагноза.

След като трупа опит в няколко клиники, 33-годишният лекар решава да открие собствена практика. В началото на 2014 г. осъществява мечтата си - "Ветеринарна клиника София". Признава, че най-голямата...

Продължава

Джохар Царнаев проговори за взривовете в Бостън

/КРОСС/ Бостънският атентатор Джохар Царнаев е проговорил за взривовете в Бостън. Това съобщи The Boston Globe. Според изданието това се е случило по време на неговото свиждане със сестра му. Федералните служби все още оставят в тайна какво да си казали двамата за атентата по време на Бостънския маратон. Припомняме, че Джохар и Тамерлан Църнаеви бяха обвинени за организиране на бомбения атентат по време на Бостънския маратон, който бе 15 април 2013 г. Вторият бе застрелян от силите за сигурност на 19 април. В следствие на експлозиите загинаха трима човека, а над 250 бяха ранени.

Капка Георгиева: Ще участваме в евроизборите, може в коалиция с НФСБ, ВМРО

Първият ми кум е Желю Желев, вторият – Валери Симеонов. Ние не умеем да запазваме нормите в отношенията. Всички по някакъв начин сме навързани. И когато с тези хора сме били заедно, били сме съмишленици, не трябва да се разминаваме сега с тях по този драстичен начин. Това каза в „Тази събота“ Капка Георгиева, председател на Национал-демократическата партия.

Плевнелиев наложи частично вето на Изборния кодекс

Президентът Росен Плевнелиев връща за ново обсъждане в Народното събрание текстове от приетия Изборен кодекс, съобщиха от пресцентъра на президентството. За намерението на държавния глава да наложи вето на прокарания от управляващите Изборен кодекс стана ясно в сряда.

Чавдар Стефанов: Путин се чувства предаден

София /КРОСС/ Обтегнатата ситуация в Украйна напомня за Омировата „Илиада" и гибелния гняв на Ахила Пелеев. Мисля, че в случая става въпрос за гнева на Владимир Путин, коментира пред Нова телевизия журналистът Чавдар Стефанов.„Според характеристиките, които се приписват на Путин, той е от хората, които просто не понасят предателството. Първо го предаде неговото протеже Янукович, който имаше също неограничена власт като него, но напусна Украйна и избяга и е в Русия в момента. Вторият, който го предаде - партията на Янукович, партията на регионите, които очевидно също не могат да живеят вече по стария съветско-феодален начин", заяви журналистът. Той допълни, че в Крим всичко е било тихо и спокойно, но вероятно руският президент и там се е почувствал предаден, след като там е разположена 20-хилядна военна групировка. „Много е рискована инициативата на Владимир Путин за ученията. Той ги вдигна заради Украйна. Това си е чиста военна готовност. Това са 150 хиляди души, самолети, танкове, бронетранспортьори - това е, за да повдигне духа на руснаците в Украйна и най-вече в Крим. Според мен, Путин прави това не за да анексира Крим, а по-скоро за да бъде област на напрежение, с която може да действа по отделни отстъпки", отбеляза Чавдар Стефанов. Той изрази надежда гневът на Путин да отшуми по-бързо и подчерта, че Украйна има желание нещата да се разминат мирно и внимава много да не се стигне до противопоставяне

Двама българи тренират за полет до Марс

Името на българина Красимир Ангелов е на първо място в списъка с 62-ма кандидати от 17 държави, които са пресети да участват в едногодишна мисия, пресъздаваща условията на Марс. Полуфиналистите са избрани сред 200 кандидати да се включат в тренировъчен проект. От тях накрая ще останат шестима. 
Избраните сега ще бъдат подложени на симулационни изп Името на българина Красимир Ангелов е на първо място в списъка с 62-ма кандидати от 17 държави, които са пресети да участват в едногодишна мисия, пресъздаваща условията на Марс. Полуфиналистите са избрани сред 200 кандидати да се включат в тренировъчен проект. От тях накрая ще останат шестима. Избраните сега ще бъдат подложени на симулационни изп

Лукарски: Борисов и Цветанов са част от проблема, а не от решението

София /КРОСС/ Който си мисли, че Реформаторския блок е десен, значи е спал досега, коментира пред TV7 Божидар Лукарски. Реформаторският блок е дясноцентристки. Целта ни е да падне правителството на Орешарски, отбеляза председателят на СДС. Отношението към ГЕРБ в Реформаторския блок е ясно. Радан Кънев го каза много ясно, ние сме в състезание и борба за всеки десен глас с ГЕРБ на тези избори. Моето лично мнение е, че в ГЕРБ има доста достойни хора, като г-жа Фандъкова и г-н Николов, но мнението ми за Бойко Борисов и Цветан Цветанов е отрицателно. Отношението ни към ГЕРБ не може да бъде еднозначно. Борисов и Цветанов са част от проблема, а не от решението. С ГЕРБ сме опоненти.Ние подкрепяме темите, относно референдума за промяна на изборния кодекс и участваме дейно в събирането на подписите за провеждането му. Нашата формулировка е, че българският народ трябва да се произнесе без да му се дават насоки. Ние искаме пропорционален вот с максимално нисък праг на референция, не искаме мажоритарни избори. В Европа няма страна, в която да се прилага изцяло мажоритарна система, твърди Лукарски. Реформаторският блок е коалиция, подготвена за един пълен кръг избори. В нашето споразумение има клауза, в която пише, че ЕНП ще ни партнира. Желая всичко добро на Синьо единство и Надежда Нейнски, но Реформаторския блок има своя път и ще се представи добре на евроизборите, завърши Лукарски.

Администрацията на руския президент: Няма да пренебрегнем молбата за помощ на Крим

/КРОСС/ От Руската президентска администрация заявиха, че няма да пренебрегнат молбата за помощ на премиера на Крим Сергей Аксьонов. Новият министър-председател се обърна с молба за съдействие при осигуряването на мира и спокойствие в автономията. "Осъзнавайки своята отговорност за живота и безопасността на гражданите се обръщам към руския президент Владимир Путин за помощ в гарантирането на мира и спокойствието на територията на АРК", се казва в изявлението на кримския премиер.

Дизеловият Cayenne получи 460 к.с.

Модификацията на TechArt ускорява от 0 до 100 км/час за 4,9 секунди

    


София е ограбвана чрез строежа на метрото

Господин Бойко Борисов ни продъни ушите, че ни е построил метрото, но излиза, че са откраднати милиони евро. Това каза в предаването "Тази събота" по БТВ Григор Здравков, председател на Българска легия Антимафия.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване