Дърводелецът Сократ съсича жени с тесла и брадва

Сократ Киршвенг е първият сериен убиец у нас. По професия дърводелец, той нямал нищо общо с колегите от бранша. Бил конте, носел се по последна мода с костюми от Париж и виенски папийонки. Крачел елегантно с лачени чепици, внос от Аржентина. Нямало госпойца, която да устои на Сократовата осанка.
През 1908 г. чаровникът врътва главата на Еленка Сократ Киршвенг е първият сериен убиец у нас. По професия дърводелец, той нямал нищо общо с колегите от бранша. Бил конте, носел се по последна мода с костюми от Париж и виенски папийонки. Крачел елегантно с лачени чепици, внос от Аржентина. Нямало госпойца, която да устои на Сократовата осанка. През 1908 г. чаровникът врътва главата на Еленка

ДКЕВР взема лицензиите на ЕРП-тата, ако не платят до 7 дни

Регулаторът с ултиматум към дружествата да спрат с нарушенията

    


Жозе Моуриньо: "Челси" се върна там, където му е мястото


С достигането до четвъртфиналите на Шампионската лига "Челси" се завърна там, където му е мястото, заяви мениджърът Жозе Моуриньо след победата над "Галатасарай", която класира лондончани сред осемте най-добри в Европа.

През миналата година сините отпаднаха в груповата фаза, а впоследствие спечелиха Лига Европа. Според португалския мениджър крачката от втория по сила европейски турнир към заключителната фаза на най-престижния е много важно за развитието на отбора.

"Ние сме...

Фенклубът на Левски свали доверието си от Тодор Батков

Националният клуб на привържениците (НКП) на Левски обяви в сряда, че изцяло сваля доверието си от собственика на клуба Тодор Батков. "Националният клуб на привържениците на Левски сваля и останалото си нищожно доверие в мажоритарния собственик на клуба г-н Тодор Батков", се казва в декларацията на феновете.   Наред с това организацията смята, че собственикът на отбора дължи отговори на няколко ключови въпроса. Първото искане на феновете е Батков да разсее съмненията, че действа като ликвидатор на тима. Тези съмнения могат да бъдат разсеяни чрез допускане на външен одитор, който да направи пълна ревизия на Левски, а резултатите да бъдат публикувани.   "В името на бъдещето на клуба и за да разсее съмненията, че действа като ликвидатор на второ място, г-н Батков трябва да пусне в продажба акциите на ПФК при прозрачна процедура. В името на бъдещето на клуба и за да разсее съмненията, че действа като ликвидатор, след като изпълни тези си задължения, на трето място г-н Батков трябва да напусне ръководните органи на клуба, тъй като неговото присъствие е в противоречие с основната ценност, с която преди сто години бе създаден Левски – а именно да бъде отборът на народа", се казва в декларацията.   Фенклубът смята, че освен Батков с постовете си трябва да се разделят и всички сегашни членове на Управителния съвет.   "Националният клуб на привържениците е сериозна организация, която не може да не се съобрази с желанието на хилядите си членове г-н Батков да "лиши" Левски от присъствието си, поради което решението не подлежи на ревизия. Призоваваме всички левскари да подкрепят отбора на всеки мач не пред телевизора или компютъра, а от трибуните, защото честта е да се брани", заявяват феновете.   В декларацията се съдържа призив към всеки фен да изрази на стадиона отношението си към собственика на тима.   Представянето на Левски в сезона, в който отборът ще отбележи своя 100-годишен юбилей, е трагично. Клубът е на седмо място в класирането. През последният месец се разбра, че строежът на новия сектор "А" на стадион "Георги Аспарухов" се замразява поради липса на пари. Преди това ръководството на клуба обясняваше, че пари има, а строежът не е подновен заради студеното време. Не се разбра защо старият сектор е бил взривен при положение, че не е осигурено финансиране.   Батков се впусна и в поредните необясними рокади в ръководството на отбора като уволни спортния директор Христо Йовов без мотиви. Собственикът на "сините" създаде скандал и с Черно море, след като опита да привлече техния треньор Георги Иванов – Гонзо за заместник на Йовов по средата на сезона. Черно море не пусна Гонзо и сега Левски е без спортен директор.   Феновете на Левски имат поводи за недоволство и от признанията на Батков, че той всъщност е издържал отбора като му е давал заеми и сега клубът му дължи 25 милиона лева.

Държавният мрежови оператор ограничи изкупуването на ток от ВЕИ

Изкупуването на електроенергия от възобновяеми източници е ограничено от 10 до 17 часа в сряда по нареждане на държавния "Електроенергиен системен оператор", съобщиха от "ЕВН България Електроразпределение".   Съгласно разпореждането всички ВЕИ-централи, присъединени към електроразпределителната мрежа в Югоизточна България, трябва да ограничат мощността си с 60% и да ползват до 40% от инсталираните си мощности в посоченото време.   От ЕВН посочиха, че ако установят, че зелените централи не изпълняват разпореждането, ще преустановят достъпа на техните обект до електроразпределителната мрежа за времето на ограничението.

Джагър: Никога няма да я забравя!

Музикантът написа във вторник в сайта си, че недоумявал какво е подтикнало дългогодишната му приятелка Лорън Скот към самоубийство, съобщава Франс прес.

Силите за самоотбрана на Крим щурмуваха щабквартирата на украинските ВМС в Севастопол

Силите за самоотбрана на Крим щурмуваха щаба на украинските военноморски сили в Севастопол. Сред нападателите е имало и жени. Поради което барикадиралите се в сградата офицери не са открили огън. Щурмът идва само ден, след като във военна база на Украйна край Симферопол бе открит огън.

Обама за първи път в Брюксел идната сряда

US президентът ще бъде ескортиран от 45 коли

    


Общината се крие от Булгаргаз заради дълг от 555 млн.

БЕХ пое още 128 млн. лв. дълг на „Топлофикация София“, защото в Столична община нямат идея как ще погасяват задълженията за доставка на природен газ към „Булгаргаз“.

Ограничават 60% от ВЕИ мощностите в Югоизточна България

С 60% ще бъдат ограничени мощностите на всички ВЕИ централи, присъединени към електроразпределителната мрежа в Югоизточна България. Това става по...

Нова монета от един паунд във Великобритания

Нова монета с номинална стойност един паунд ще бъде въведена във Великобритания през 2017 г., заменяйки настоящата, която е в обращение повече от 30 години, съобщи британското правителство. То допълни, че това е най-трудната за фалшифициране монета в света.

Онкодиспансерът в Русе получи модерен томограф

Нов компютърен томограф на стойност 1 млн.лв. пристигна днес в Русе. Скенерът е част от специализираната техника за планиране на пациентите за лъчелечение на линейния ускорител, който вече е доставен в Комплексния онкологичен център, съобщи управителят д-р Камен Кожухаров.

Ковачев: Необходим е нов подход за намиране на изход от кризата в Сирия

/КРОСС/ Ръководителят на българската делегация в Групата на ЕНП(ГЕРБ) Андрей Ковачев председателства заседание на Комисията по външни работи на ЕП, на което се обсъди ситуацията в Сирия на третата годишнина от избухването на гражданската война. Участие в дебата взе Ахмад ал-Джабра, председател на Националната коалиция на сирийските революционни и опозиционни сили. Той отговори на въпроси на членовете на Външната комисия относно ситуацията в страната и възможностите за търсене на политическо решение на кризата в Сирия. Андрей Ковачев, който е заместник-председател на Комисията по външни работи, разговаря с Ахмад ал-Джабра относно развитието на военния конфликт, участието на външни сили и радикализацията в страната и региона. "Режимът на Башар Асад, е основният виновник за гражданската война в Сирия, довела до над 140 000 жертви и милиони бежанци. След провала на Женева-2 е необходим нов подход в международните усилия и начертаване на пътна карта за развитието на страната след намиране на политически изход от кризата", заяви българският евродепутат. На 25 март Андрей Ковачев организира дебат в Европейския парламент, заедно с Националния демократически институт, за бъдещето на Сирия след края на конфликта.  

Безплатни прегледи за сърце в "Пирогов" и за хемофилия в "Св. Марина" във Варна

Безплатни кардиологични прегледи ще се извършват в столичната болница "Пирогов" в събота, 22 март, между 9 и 14 ч.   Желаещите ще могат да се прегледат при екипа на кардиологичното отделение с ръководител д-р Константин Стоянов и на екипа по инвазивна кардиология с шеф д-р Иван Мартинов.   Пациентите, чието състояние го налага, ще минат и през преглед с ехокардиограф и стрес пътека, уточняват от болницата. С тази апаратура се откриват сърдечни проблеми, които не се констатират при стандартна ЕКГ. При определени показания екипът на Иван Мартинов може да извършва и инвазивна оценка на състоянието.   Прегледите ще стават с предварително записване на телефон 02/9154 574 между 14 и 16 ч през делничните дни.   Безплатна кампания започва и в Центъра по редки болести на Университетска болница "Света Марина" във Варна. Там между 24 и 27 март ще се извършват безплатни консултации на деца и възрастни с хемофилия, като прегледите ще се извършват от български и немски специалисти от Центъра по хемофилия в Бон, Германия, с който от началото на годината варненският Център по редки болести има споразумение за сътрудничество.

Договорът за Крим съответства на руската конституция, обявиха от КС

Процедурата по питането на президента Путин е проведена на закрито заседание

Кардиолозите от "Пирогов" ще преглеждат безплатно на 22 март

Безплатни кардиологични прегледи ще се извършват в столичната болница "Пирогов" в събота, 22 март, между 9 и 14 ч.   Желаещите ще могат да се прегледат при екипа на кардиологичното отделение с ръководител д-р Константин Стоянов и на екипа по инвазивна кардиология с шеф д-р Иван Мартинов.   Пациентите, чието състояние го налага, ще минат и през преглед с ехокардиограф и стрес пътека, уточняват от болницата. С тази апаратура се откриват сърдечни проблеми, които не се констатират при стандартна ЕКГ. При определени показания екипът на Иван Мартинов може да извършва и инвазивна оценка на състоянието.   Прегледите ще стават с предварително записване на телефон 02/9154 574 между 14 и 16 ч през делничните дни.

КЗК спря обществена поръчка на президентството

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) отмени като незаконосъобразна заповед на главния секретар на президента на Република България за класиране на участниците и определяне на изпълнител на обществена поръчка с предмет: „Доставка, инсталация и пускане в експлоатация на мрежово оборудване за нуждите на Администрацията на Президента на Република България". Това съобщават от комисията.

Тръгват процедури за вземане лицензите на доставчиците на ток

Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) откри в сряда процедури за отнемане на лицензите на трите електроснабдителни дружества на ЧЕЗ, ЕВН и "Енерго-Про" заради задържани плащания към обществения доставчик на електроенергия "Националната електрическа компания" (НЕК) за 347.6 млн. лв., за които от своя страна частните компании претендират, че са дължими от НЕК. ДКЕВР се мотивира с това, че доставчиците на ток не спазват регламентираните със Закона за енергетиката принципи за гарантиране на сигурността на енергийните доставки и осигуряване нормалното функциониране на електроенергийната система. След извършени проверки по жалби на НЕК срещу трите предприятия е установено, че те са прихващали средства от задълженията си към НЕК, като по този начин са нарушили наредбата за регулиране на цените на електроенергията. Задълженията на трите дружества към държавната компания в момента са 347.6 млн. лв. От тях 216.16 млн. лв. има да плаща "ЕВН България Електроснабдяване", "ЧЕЗ Електро България" дължи на НЕК 67.3 млн. лв., а "Енерго-Про Продажби" – 63.7 млн. лв., пише в съобщение на ДКЕВР. В него се посочва още, че "действията на "ЕВН България Електроснабдяване", "ЧЕЗ Електро България" и "Енерго-Про Продажби" лишават НЕК от необходимите парични средства за осъществяване на лицензионната си дейност. Това води до фактическо блокиране на цялостната дейност на НЕК и до невъзможност да извършва разплащания към производителите на електрическа енергия. По този начин реално е застрашена сигурността на доставките в енергийната система". Държавният енергиен регулатор определи седемдневен срок, в който трите дружества могат да преустановят нарушенията и да отстранят последиците от тях. В 14-дневен срок могат да представят писмени становища по решението за процедурата по отнемане на лиценза. За 7 април е насрочено открито заседание на ДКЕВР за обсъждане на производството по отнемане на лицензите. Междувременно министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев обяви във Видин, където Министерският съвет проведе изнесено заседание, че настоящото правителство се опитва да поправи погрешно взетите решения на предишните управляващи в енергетиката. Той каза, че досега никога не е упреквал бившите управляващи, но сега трябвало да каже истината. След като предишния ден ДКЕВР глоби с по 1 млн. лв. ЕВН и "Енерго-Про" заради незаконните според регулатора прихващания на суми, а за ЧЕЗ се очаква същата санкция до края на седмицата, трите компании съобщиха, че са платили частични суми към НЕК. От ЕВН са превели на държавния доставчик 32 млн. лв. краткосрочно финансиране, което обаче бе определено от НЕК като предложение за заем и поради тази причина отклонено. ЧЕЗ и "Енерго-Про" съобщиха, че са платили още в понеделник по над 8 млн. лв. на НЕК и до края на месеца предстоят още по два превода, но от НЕК заявиха, че това са текущите транзакции по фактурите за закупена електроенергия и реално и трите дружества не спазват дадения им от ДКЕВР ултиматум да издължат сума, която тогава бе обявена, че е 318 млн. лв. Трите чуждестранни компании имат по две фирми у нас – едната притежава приватизираната през 2004 г. и в периода 2011-2012 г. електроразпределителна мрежа, а другата – само снабдителното дружество, което се явява събирач на сметките от бита и бизнеса, от които после се разплаща с НЕК, а тя надолу по веригата към електроцентралите, а не та мините. Проблемът сега е в това, че ЕРП-тата трябва да плащат на НЕК за закупените количества ток от различните енергийни източници. Част от тях е и токът от възобновяемите източници, който пък се изкупува задължително от ЕРП-тата и се предава на НЕК, която от средата на юли 2012 г. не си погасява редовно сумите за зеления ток. Така ЕВН, ЧЕЗ и "Енерго-Про" решават да си прихванат борчовете на НЕК от своите плащания, което се определя от ДКЕВ като незаконно и може да им коства лицензите за дейност. От ЕВН съобщиха, че са си прихванали 104 млн. лв. като НЕК има да им плаща още 144 млн. лв., "Енерго-Про" съобщиха за над 46 млн. лв. задържани суми, от ЧЕЗ не са казвали своите сметки, но по думите на министър Драгомир Стойнев техните дължими суми са най-малки. Изнесените от ДКЕВР данни обаче сочат друго. Стартираната от ДКЕВР процедура по отнемане на лицензите на трите предприятия ще отнела поне половин година заради сроковете, които предвиждат компаниите да представят своето становище по въпроса, после да отстранят нередностите, а ако се стигне до вземане на лиценза, ДКЕВР трябва да назначи особен представител на държавата, който да осъществява дейността им. При това положение държавата може да се окаже в ситуация, в която да трябва да изкупува от собственото си дружество НЕК електроенергия, което е спорно от страна на евроизискванията срещу енергийните монополи и защитата на конкуренцията. От друга страна пък така държавата ще усети на собствен гръб собствената си политика на ценообразуване, тъй като ще се наложи да еквилибрира с паричните потоци към НЕК и към възобновяемите енергийни източници и ще попадне в своя капан за задължителното изкупуване на зеления ток, който не се плаща от НЕК, а в същото време парите не стигат.

Започват процедури за вземане лицензите на доставчиците на ток

Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) откри в сряда процедури за отнемане на лицензите на трите електроснабдителни дружества на ЧЕЗ , ЕВН и "Енерго-Про" заради задържани плащания към обществения доставчик "Националната електрическа компания" (НЕК) за 347.6 млн. лв., за които от своя страна частните компании претендират, че са дължими от НЕК.   ДКЕВР се мотивира с това, че трите предпрития не спазват регламентираните със Закона за енергетиката принципи за гарантиране на сигурността на енергийните доставки и осигуряване нормалното функциониране на електроенергийната система. След извършени проверки по жалби на НЕК срещу тритедружества е установено, че те са прихващали средства от задълженията си към НЕК, като по този начин са нарушили наредбата за регулиране на цените на електроенергията. Задълженията на трите дружества към държавната компания са достигнали повече от 347 милиона лева.   Държавният енергиен регулатор определи седемдневен срок, в който ЧЕЗ, ЕВН и "Енерго-Про" могат да преустановят нарушенията и да отстранят последиците от тях. В 14-дневен срок могат да представят писмени становища по решението за процедурата по отнемане на лиценза.   За 7 април е насрочено открито заседание на ДКЕВР за обсъждане на производството по отнемане на лицензите.   Междувременно министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев обяви във Видин, където Министерският съвет проведе изнесено заседание, че настоящото правителство се опитва да поправи погрешно взетите решения на предишните управляващи в енергетиката. Той каза, че досега никога не е упреквал бившите управляващи, но сега трябвало да каже истината. След като предишния ден ДКЕВР глоби с по 1 млн. лв. ЕВН и "Енерго-Про" заради незаконните според регулатора прихващания на суми, а за ЧЕЗ се очаква същата санкция до края на седмицата, трите компании съобщиха, че са платили частични суми към НЕК. От ЕВН са превели на държавния доставчик 32 млн. лв. краткосрочно финансиране, което обаче бе определено от НЕК като предложение за заем и поради тази причина отклонено.   ЧЕЗ и "Енерго-Про" съобщиха, че са платили още в понеделник по над 8 млн. лв. на НЕК и до края на месеца предстоят още по два превода, но от НЕК заявиха, че това са текущите транзакции по фактурите за закупена електроенергия и реално и трите дружества не спазват дадения им от ДКЕВР ултиматум да издължат 318-те млн. лв. Трите чуждестранни компании имат по две фирми у нас – едната притежава приватизираната през 2004 г. и в периода 2011-2012 г. електроразпределителна мрежа, а другата – само снабдителното дружество, което се явява събирач на сметките от бита и бизнеса, от които после се разплаща с НЕК, а тя надолу по веригата към електроцентралите, а не та мините. Проблемът сега е в това, че ЕРП-тата трябва да плащат на НЕК за закупените количества ток от различните енергийни източници. Част от тях е и токът от възобновяемите източници, който пък се изкупува задължително от ЕРП-тата и се предава на НЕК, която от средата на юли 2012 г. не си погасява редовно сумите за зеления ток. Така ЕВН, ЧЕЗ и "Енерго-Про" решават да си прихванат борчовете на НЕК от своите плащания, което се определя от ДКЕВ като незаконно и може да им коства лицензите за дейност. От ЕВН съобщиха, че са си прихванали 104 млн. лв. като НЕК има да им плаща още 144 млн. лв., "Енерго-Про" съобщиха за над 46 млн. лв. задържани суми, от ЧЕЗ не са казвали своите сметки, но по думите на министър Драгомир Стойнев техните дължими суми са най-малки. При това положение или аритметиката на държавните органи не излиза, или трите компании спестяват информация за прихванатите суми. Стартираната от ДКЕВР процедура по отнемане на лицензите на трите предприятия би отнела поне половин година заради сроковете, които предвиждат компаниите да представят своето становище по въпроса, после да отстранят нередностите, а ако се стигне до вземане на лиценза, ДКЕВР трябва да назначи особен представител на държавата, който да осъществява дейността им. Самият председател на комисията Боян Боев призна преди две седмици, че в закона има празнота в процедурата по особено управление на мрежовите активи, тъй като не е уредено как ще става разплащането. При това положение държавата може да се окаже в ситуация, в която да трябва да изкупува от собственото си дружество НЕК електроенергия, което е спорно от страна на евроизискванията срещу енергийните монополи и защитата на конкуренцията. От друга страна пък така държавата ще усети на собствен гръб собствената си политика на ценообразуване, тъй като ще се наложи да еквилибрира с паричните потоци към НЕК и към възобновяемите енергийни източници и ще попадне в своя капан за задължителното изкупуване на зеления ток, който не се плаща от НЕК, а в същото време парите не стигат.   Очаквайте подробности

ДКЕВР решава за лицензите на доставчиците на ток

Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) трябва да реши в сряда на закрито заседание дали да започне процедура по отнемане на лицензите на тримата доставчика на електроенергия ЧЕЗ, ЕВН и "Енерго-Про" заради задържани плащания към обществения доставчик "Националната електрическа компания" (НЕК) за 318 млн. лв., за които от своя страна частните компании претендират, че са дължими от НЕК.   След като предишния ден ДКЕВР глоби с по 1 млн. лв. ЕВН и "Енерго-Про" заради незаконните според регулатора прихващания на суми, а за ЧЕЗ се очаква същата санкция до края на седмицата, трите компании съобщиха, че са платили частични суми към НЕК. От ЕВН обявиха, че са превели на държавния доставчик 32 млн. лв. краткосрочно финансиране, което обаче бе определено от НЕК като предложение за заем и компанията съобщи, че не може да приеме сумата, тъй като това би било нарушение на закона. От ЧЕЗ и "Енерго-Про" съобщиха, че са платили още в понеделник по над 8 млн. лв. на НЕК и до края на месеца предстоят още по два превода, но от НЕК заявиха, че това са текущите транзакции по фактурите за закупена електроенергия и реално и трите дружества не спазват дадения им от ДКЕВР ултиматум за издължат 318-те млн. лв.   Сега предстои регулаторът да реши дали ще започне процедура по отнемане на лицензите на дружествата – най-вероятно на електроснабдителните. Трите чуждестранни компании имат по две фирми у нас – едната притежава приватизираната през 2004 г. и в периода 2011-2012 г. електроразпределителна мрежа, а другата – само снабдителното дружество, което се явява събирач на сметките от бита и бизнеса, от които после се разплаща с НЕК, а тя надолу по веригата към електроцентралите, а не та мините.   Проблемът сега е в това, че електроснабдителните дружества трябва да плащат на НЕК за закупените количества ток от различните енергийни източници. Част от тях е и токът от възобновяемите източници, който пък се изкупува задължително от електроразпределителните дружества и се предава на НЕК, която от средата на юли 2012 г. не си погасява редовно сумите за зеления ток. Така ЕВН, ЧЕЗ и "Енерго-Про" решават да си прихванат борчовете на НЕК от своите плащания, което се определя от ДКЕВ като незаконно и може да им коства лицензите за дейност.   От ЕВН съобщиха, че са си прихванали 104 млн. лв. като НЕК има да им плаща още 144 млн. лв., "Енерго-Про" обявиха за над 46 млн. лв. задържани суми, от ЧЕЗ не са казвали своите сметки, но по думите на министъра на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев техните дължими суми са най-малки. При това положение или аритметиката на държавните органи не излиза, или трите компании спестяват информация за прихванатите суми.   Ако ДКЕВР реши да започне процедура по отнемане на лицензите на трите предприятия, това ще отнеме поне половин година заради сроковете, които предвиждат компаниите да представят своето становище по въпроса, после да отстранят нередностите, а ако се стигне до вземане на лиценза, ДКЕВР трябва да назначи особен представител на държавата, който да осъществява дейността им. Самият председател на комисията Боян Боев призна преди две седмици, че в закона има празнота в процедурата по особено управление на мрежовите активи, тъй като не е уредено как ще става разплащането.   При това положение държавата може да се окаже в ситуация, в която да трябва да изкупува от собственото си дружество НЕК електроенергия, което е спорно от страна на евроизискванията срещу енергийните монополи и защитата на конкуренцията.   От друга страна пък така държавата ще усети на собствен гръб собствената си политика на ценообразуване, тъй като ще се наложи да еквилибрира с паричните потоци към НЕК и към възобновяемите енергийни източници и ще попадне в своя капан за задължителното изкупуване на зеления ток, който не се плаща от НЕК, а в същото време парите не стигат.

Рашидов към Станишев: Внимавай какво говориш!

"Кърджали винаги е била българска земя и такава ще си остане"

    


Жегата удари потреблението на ток

Въведеното ограничение на производството от електроцентрали е заради изключително топлото време, което доведе до по-ниско потребление на ток. Така обясниха от Електроенергийния системен оператор (ЕСО) намаляването на производството на АЕЦ, ТЕЦ-овете и ВЕИ-та.

Йовчев посети Националния център за скрининг на терористи

/КРОСС/ В рамките на работното посещение в САЩ министър Цветлин Йовчев и водената от него делегация са посетили двете информационно-аналитични структури, имащи задача да подпомагат дейността на американските правоохранителни и специални служби в областта на контратероризма, както и контратерористични звена и агенции на съюзнически държави. Там те на място са се запознали с целите и задачите на тези важни звена, с механизмите на дейност и взаимовръзката им с останалите елементи от правоохранителната и разузнавателната рамка. На срещите с ръководствата на двата центъра е изразена взаимна благодарност за успешното сътрудничество между службите на двете държави. Обсъдени са възможности за установяване на ползотворно и активно двустранно сътрудничество между Националния център за скрининг на терористи (НЦСТ) и Националния контратерористичен център (НКТЦ) от една страна и Координационния център за противодействие на международния тероризъм към Държавна агенция „Национална сигурност" от друга. Домакините са приели молбата от наша страна български експерти да посетят двата центъра с цел изучаване структурата и организацията на дейността им.  

Високи ли са изискванията на бизнеса към студентите?

Все още предстои интересите и на двете страни да се синхронизират и балансират

    


Видео: Новините в 100 секунди


Рубриката на БНТ "Новините в 100 секунди" можете да гледате и на "Дневник.бг". Емисията се подготвя специално за интернет.

Акцентите днес:

Двама души са загинали, а други двама са ранени в резултат на снайперисткия обстрел в Симферопол.

От Атака предложиха в дневния ред на парламента за седмицата да бъде включено обсъждане на декларация за ситуацията в Украйна.

Редовното правителствено заседание ще се проведе във Видин. 

Американският...

Министрите одобриха подготовката на външен заем до 3.9 млрд. лв.


Министерският съвет одобри подготвителните действия на министъра на финансите за емитирането на държавни ценни книжа на международните капиталови пазари, съобщи пресслужбата на кабинета. 

Правителството упълномощи министър Петър Чобанов да проведе и преговори с избраните банки-мениджъри и с правния консултант, както и да оформя и подписва от името на България всички необходими документи, свързани с договарянето, организирането и осъществяването на емисията.

Преслужбата...

Утре внасят закона на ББЦ "Чисти ръце" в парламента

Лидерът на "България без цензура" Николай Бареков откри кръгла маса, на която бе обсъден прокто-закона "Чисти ръце" наречен Закон за проверка на имуществото и доходите на лица, заемащи висши държавни и други длъжности, и свързаните с тях лица. Той призна, че не го смята за достатъчно рестриктивен, но вероятно редакцията му ще остане за следващия парламент. Утре депутатите Румен Йончев и Светлин Танчев го внасят в Народното събрание.

Бийбър оправдал пиянство със счупен крак

На 19 не сте имали милиони, подиграл се той на полицай

    


Косьо Караджов: Водещият е адвокат на зрителя

Водещият е адвокат на зрителя
Това казва Косьо Караджов в интервю в новия брой на "Всичко за семейството". Водещият на сутрешния блок по Би Ти Ви все още не се е успивал за ефир, защото се чувства силно мотивиран. Репортерството му липсва и е убеден, че ще се върне към него. Твърди, че харесва ли те политик, значи не си вършиш работата добре. Водещият е адвокат на зрителя Това казва Косьо Караджов в интервю в новия брой на "Всичко за семейството". Водещият на сутрешния блок по Би Ти Ви все още не се е успивал за ефир, защото се чувства силно мотивиран. Репортерството му липсва и е убеден, че ще се върне към него. Твърди, че харесва ли те политик, значи не си вършиш работата добре.

За "Валенсия", "Лудогорец" и националната кауза

И АЗ бях там и видях. Както се казва, длъжен бях да отида. Голям купон падна. С 43 000 души - песни и танци. Представям си какво е било срещу “Лацио”. И съжалявам, че съм го пропуснал. И какво щеше да бъде срещу “Валенсия”, ако имаше успех. Такива мачове не се пропускат.
Но всъщност причината да присъствам на мача беше публиката. Реални очаквания И АЗ бях там и видях. Както се казва, длъжен бях да отида. Голям купон падна. С 43 000 души - песни и танци. Представям си какво е било срещу “Лацио”. И съжалявам, че съм го пропуснал. И какво щеше да бъде срещу “Валенсия”, ако имаше успех. Такива мачове не се пропускат. Но всъщност причината да присъствам на мача беше публиката. Реални очаквания

ОУ „Стоян Михайловски” се радва на нова компютърна зала

Нова модерна компютърна зала радва възпитаниците и учителите на ОУ „Стоян Михайловски” във Варна. Съвременният кабинет носи името на българина Джон Атанасов, който е с всепризнат принос за развитието на световната технологична мисъл.

Тарикат кара ладата си с полицейски знак

Полицаи от Правец задържаха 21- годишен мъж, поставил на автомобила си полицейски знак.

Sony примамва клиенти с високотехнологични очила за игри

Прототипът Project Morpheus вкарва играчите във виртуалната реалност на игрите

    


Тайните страсти на Елена Петрова

Водещият е адвокат на зрителя
Това казва Косьо Караджов в интервю в новия брой на Водещият е адвокат на зрителя Това казва Косьо Караджов в интервю в новия брой на "Всичко за семейството". Водещият на сутрешния блок по Би Ти Ви все още не се е успивал за ефир, защото се чувства силно мотивиран. Репортерството му липсва и е убеден, че ще се върне към него. Твърди, че харесва ли те политик, значи не си вършиш работата добре.

Тайни факти за изчезналия самолет излязоха наяве

Военните радари в Азия са прекалено силни, за да пропуснат преминаването на такъв самолет, посочва в. "Ню Йорк Таймс".

Ивайло Калфин: Бъдещето на ЕС е като съюз на гражданите

Европейският съюз има бъдеще като съюз на гражданите, не като междуправителствена организация. Това заяви Ивайло Калфин на конференция за бъдещето на ЕС, която се провежда край Вашингтон. "ЕС не...

Mercedes S63 AMG Coupe разчита на 585 „коня“

Задвижването на S63 AMG Coupe е делегирано на на 5,5 V8 би-турбо двигател, чиято мощност от 585 к.с. идва при 5500 об/мин, а максималните 900 Нм - 2250-3750 об/мин. Това означава, че новият модел е с ...

Местан: В България няма никакви предпоставки за референдуми като този в Крим

В България няма никакви предпоставки за каквито и да е референдуми от рода на Крим. Това каза пред журналисти в парламента председателят на ДПС Лютви Местан, предаде „Фокус”. &...

Млада жена направи опит за самоубийство в Казанлък

25-годишна жена направи опит да се самоубие тази сутрин в Казанлък, съобщи БГНЕС.Жената е скочила от мост над бул. "Розова долина". За щастие е жива, но със сериозни наранявания. Причините ...

Снимките на Междузвездни войни VII започват през май

Първият филм от поредицата "Междузвездни войни" за 21-ви век ще започне да се снима през май във Великобритания. Заснемането на лентата ще започне в Пайнууд Студиос в Лондон, където подгот...

Стойнев: Проблемите в енергетиката се дължат на предишното управление

Досега никога не съм обвинявал предишните управляващи за ситуацията в енергетиката, но след вчерашното изявление на народни представители от ГЕРБ вече трябва да кажа истината: Целият проблем в енергетиката се дължи изцяло на предишното управление.

Приложение разкрива любопитни факти от живота на напълно непознати

/КРОСС/ Голяма част от интернет потребителите прекарват доста време в социалните мрежи като Facebook, Twitter, Instagram и Google +, а успехът на тези платформи се състои предимно в това, че те успяват да предразположат хората да споделят, колкото се може повече информация за личния си живот. Едно съвсем ново приложение, само на пет седмици, обаче доста успешно успява да тества границите на споделянето на лични истории и факти. Приложението Secret е необикновена социална мрежа, защото публикациите в нея са напълно анонимни, което дава възможност на всеки, престрашил се да инсталира апликацията на телефона си, да сподели интересна част от ежедневието си или някой неприличен факт от миналото си. Secret предлага рядко откровен поглед към амбициите, разочарованията, съперничества, завистта и маниите на инженери и предприемачи, които живеят и работят в.. Силициевата долина. Оказва се, че повечето от „клюките" и любопитните разкрития, които могат да бъдат прочетени в Secret, се отнасят до работодателите и колегите на служителите в някоя от най-големите високотехнологични корпорации, които се намират на тази улица в Сан Франциско, Калифорния. Всеки пост може да се отнася до някого от Apple, Adobe, Google, HP, Yahoo или Intel например

Израел бомбардира няколко сирийски обекта

Това е първата публично призната военна атака на Израел срещу нейния съсед от началото на гражданската война в Сирия

    


Ефекта на доминото: Южната част от Сърбия иска да се присъедини към Косово

Южната част от Сърбия ще поиска да се присъедини към Косово, ако се стигне до обединението на Крим с Русия. Това каза председателят на Община Буяновац Йонуз Муслиу. Южната част на Сърбия - трите общини Буяновац, Прешево и Медведжа, са населени предимно с етнически албанци.

Стойнев скастри ГЕРБ за състоянието на енергетиката

Никога не съм говорил за национализация на ЕРП-тата, твърди министърът

    


Инджев: Путин го подкрепят Башар Асад, Ким Чен Ун и Александър Симов

/КРОСС/ Мислех, че е бъзик, но ето какво е казал Иво Инджев в "Шоуто на Слави" снощи: "Путин го подкрепят трима души: Башар ал Асад, Ким Чен Ун и Александър Симов". Тоя пич ме поставя все по-високо и високо в скалата на световните гадове, пише в статуса си днес във Фейсбук журналистът Александър Симов.   Казвам ви - епопеята на тази изпепеляваща страст ще приключи, когато Инджев официално напише статия, че не Путин, а всъщност аз ръководя в Кремъл и дебна за хиляди начини да разваля спокойната закуска на Мишел Обама, завършва статуса си Симов с широка усмивка.  На въпрос какво мисли за събитията в Украйна Иво Инджев отговори: "Аз мисля като всички останали, с изключение на Башар Асад, Ким Чен Ун, които подкрепиха Путин. И с изключение, мое би, само на Александър Симов, който сега е пратеник на движение "Русофили" в Крим и от там обяснява с какви увации посрещат решението за присъединяване, само дето не казва, не го превежда на правилния език, как викат "Sieg Heil" по улиците на Крим", заяви Инджев. Русофоб е термин, който е измислен от русофилите, за да оправдаят своя ирационален поклон към една чужда империя и нейното обожествяване, посочи още Инджев и уточни, че русофилите са били против всичко, което подкрепя обединяването на България.  По думите му Ленин, Сталин и Путин са най-големите русофоби

Руски знамена се веят над щаба на украинските ВМС в Севастопол

Руски знамена се развяват над един от входовете на щаба на украинските ВМС в Севастопол, което предполага, че най-малкото част от базата е под контрола на проруските сили, предаде Ройтерс.   Трима въоръжени мъже в униформи без опознавателни знаци, вероятно руски войници, охраняват входа на щаба, където се развяват знамената. Руски знамена се развяват над един от входовете на щаба на украинските ВМС в Севастопол, което предполага, че най-малкото част от базата е под контрола на проруските сили, предаде Ройтерс. Трима въоръжени мъже в униформи без опознавателни знаци, вероятно руски войници, охраняват входа на щаба, където се развяват знамената.

Руснаци превзеха щаба на украинските ВМС в Севастопол

Руски знамена се развяват над един от входовете на щаба на украинските ВМС в Севастопол, което предполага, че най-малкото част от базата е под контрола на проруските сили, предаде Ройтерс.   Трима въоръжени мъже в униформи без опознавателни знаци, вероятно руски войници, охраняват входа на щаба, където се развяват знамената. Руски знамена се развяват над един от входовете на щаба на украинските ВМС в Севастопол, което предполага, че най-малкото част от базата е под контрола на проруските сили, предаде Ройтерс. Трима въоръжени мъже в униформи без опознавателни знаци, вероятно руски войници, охраняват входа на щаба, където се развяват знамената.

"Ботев" няма да приеме евентуална оставка на Станимир Стоилов


Ръководството на "Ботев" (Пловдив) няма намерение да се разделя със старши треньора Станимир Стоилов. Дори той да подаде оставка след днешния реванш за Купата на България срещу "Левски", тя няма да бъде приета.

"Той може да е решил каквото си иска. Аз обаче решавам дали ще си тръгне. Въпросът за смяната му не стои на дневен ред. Мъри е най-добрият треньор в България. Никога не съм свалял доверието си от него", заяви собственикът Цветан Василев в интервю за в. "Преса". 

Той...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване