Руската армия започна военновъздушни учения в Северозападна Русия

Армията на Русия започна големи военновъздушни учения в северозападната част на страната, близо до балтийските бивши съветски републики, които са членове на НАТО и се отнасят с предпазливост към Москва след анексирането на Крим, предаде Ройтерс, като се позова на представители на руските власти. Маневрите се провеждат в райони, които не граничат с Украйна. В тях участват изтребители и бомбардировачи. По думите на руски военен източник ученията са били планирани през декември и нямат политическо значение. Според агенция Интерфакс ученията включват над 40 военни самолета "Сухой" и "МиГ" и се провеждат в райони, сред които Ленинградска област, която граничи с Естония и Финландия, и република Карелия, граничеща с Финландия. По думите на говорителя на Западния военен окръг полковник Олег Кочетков маневрите ще продължат до края на март. Русия предприе големи военни учения в райони близо до Украйна два пъти през последните седмици. Това предизвика притеснения в Киев и Запада, че Москва може да крои нещо по отношение на източните украински райони, където има значително рускоезично население. САЩ решиха да подчертаят колективния ангажимент на НАТО да защитава своите страни членки, като изпратиха изтребители "Ф-16" в Полша за учения миналата седмица и предприеха съвместни военни маневри с други съюзници, които са бивши съветски сателити, отбелязва Ройтерс.

Пече се референдум за депутати с 2-но гражданство

Възможно е да гласуваме на референдум за и против промяна в Конституцията, с която да падне забраната за българи с двойно гражданство да стават депутати. В допитването се предлага и въпрос д амогат ли гражданите сами да сезират Конституционния съд.

Плевнелиев: Популистки са действията срещу ЕРП-тата

Президентът Росен Плевнелиев изрази притеснение от случващото се в сектор „Енергетика“ и нарече популистки действията срещу електроразпределителните дружества от последните дни, съобщи прессекретариатът на държавния глава.

Варна ще иска удължаване на проекта за градски транспорт

Проектът за интегриран градски транспорт на Варна на стойност над 110 млн. лв. е със сериозно забавяне в сроковете и най-вероятно ще се иска тяхното удължаване. Това стана ясно от разискванията в комисия “Транспорт” към общинския съвет.
Ръководителят на проекта Биляна Якова съобщи пред съветниците, че на практика до момента е изпълнен само един от Проектът за интегриран градски транспорт на Варна на стойност над 110 млн. лв. е със сериозно забавяне в сроковете и най-вероятно ще се иска тяхното удължаване. Това стана ясно от разискванията в комисия “Транспорт” към общинския съвет. Ръководителят на проекта Биляна Якова съобщи пред съветниците, че на практика до момента е изпълнен само един от

Кристиано докосва суперрекорди

Кристиано Роналдо отказа да отдъхне в реванша “Реал” (Мадрид) - “Шалке” 3:1, въпреки погрома с 6:1 в първия мач. “Аз винаги искам да играя”, отсече асът след победата. И показа зашеметяваща форма преди съботната класика с “Барселона” на “Бернабеу”.

Кристиано разклати суперрекорди. Кавалерът на “Златната топка” се хвърли свъхмотивирано да стане № Кристиано Роналдо отказа да отдъхне в реванша “Реал” (Мадрид) - “Шалке” 3:1, въпреки погрома с 6:1 в първия мач. “Аз винаги искам да играя”, отсече асът след победата. И показа зашеметяваща форма преди съботната класика с “Барселона” на “Бернабеу”. Кристиано разклати суперрекорди. Кавалерът на “Златната топка” се хвърли свъхмотивирано да стане №

Окръжният съд в Пазарджик осъди 13-те обвинени по делото за радикален ислям

Окръжният съд в Пазарджик произнесе една ефективна, две условни присъди и 10 административни наказания глоба, по делото за проповядване на антидемократични идеологии. Съдът призна за виновен Саид Мутлу - имам на град Сърница и го осъди на 3000 лева глоба и една година лишаване от свобода с 3 години изпитателен срок.

Нито един купувач не се яви на търга за активите на "Химко"

Не се явиха кандидат-купувачи на тайния търг за продажбата на всички активи на обявения в несъстоятелност торов завод "Химко", Враца, но търгът се приема за редовно проведен. Това съобщи след края на търга в сряда синдикът на дружеството Росица Томова.   Тя уточни, че в определения срок не бил внесен определеният депозит за участие от 10 на сто от началната тръжна цена. А тя бе определена от оценителите на 28 552 458 лева.   Пред медиите Томова каза още, че след обявяването на търга за активите на торовия завод е имало проявен интерес от потенциални купувачи, но отказа повече подробности.   Синдикът припомни каква са следващите стъпки - ново обявяване на търг за активите на дружеството в несъстоятелност, но този път търгът е явен, а първоначално определената цена ще е с 20% по-ниска от днешната.   Законът не дава конкретен срок за обявяването на новия търг, уточни синдикът на "Химко".   Заводът беше обявен за последно в несъстоятелност през 2012 г. заради задължения основно към "Булгаргаз", НЕК и НАП. Малка част - около 1% от дълга, е към бивши работници на предприятието. В хода на процедурата по несъстоятелност задълженията бяха намалени от 176 милиона лева до 86 милиона лева.   Министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев заяви преди месец, че държавата може да купи отново торовия завод и да го пусне да работи. За целта можело да се налеят в затвореното предприятие около 50 млн. лв.   Преди търга за активите депутатът от левицата Петър Кънев коментира пред БНР, че ако държавата реши да купи активите, около 27 милиона лева ще се върнат като неплатени данъци, осигуровки, заплати и дългове към НЕК и "Булгаргаз". Той обаче не подкрепи идеята за обратно купуване на врачанския завод от държавата.   "Не съм убеден все още, че това предприятие може да заработи. Има много въпроси - откъде ще дойде по-евтиният природен газ и защо точно за нас ще има по-евтин природен газ, защо точно за "Химко"? Дали инсталациите, които вече са доста амортизирани, могат да произвеждат с много ниска себестойност, по-ниска от тази, която предлагат китайците или индийците. Много въпроси има, затова не мисля, че целта на програмата за реиндустриализация трябва да бъде възстановяване на стари фалирали предприятия", заяви Кънев.

Украинската икономика ще започне да расте през 2015 година

Украинската икономика ще започне да расте през 2015 година, заяви украинският премиер Арсений Яценюк, цитиран от ИТАР-ТАСС. Надявам се стабилизационният период да продължи тази година, а икономическият растеж, който ще се основава на главните показатели от 2014 година, ще започне през следващата година, посочи Яценюк на заседанието на кабинета. По думите на премиера главната задача на кабинета сега е да стабилизира икономиката, да получи сериозна подкрепа от Международния валутен фонд (МВФ) и други партньори. Украинският финансов министър Олександър Шлапак уточни, че преговорите между Украйна и МВФ, чиято мисия е в украинската столица, са на етап разработване на икономическа и финансова политика на Киев. По-рано премиерът Яценюк отбеляза, че Украйна ще изпълни всички изисквания на МВФ. Това правителство ще изпълни всички условия на МВФ по простата причина, че нямаме друг изход, заяви Яценюк.

Спряха процеса срещу Али Юзеиров

Шумен /КРОСС/ Наказателното преследване срещу Али Юзеиров у нас е стопирано заради поискано от него белгийско поданство, информира окръжният прокурор на Шумен Диан Долапчиев. По думите на Долапчиев той е поискал политическо убежище в Белгия с мотив целенасочени действия срещу него от властите в България. Искането му е отхвърлено, след което Али Юзеиров започва обжалване. Юзеиров и семейството му пребивават в Белигия от 2011 г., като неуточненият му статут е основна пречка за предявяване на обвинение.Братът на Али Юзеиров - Юзеир Юзеиров, който също е обвинен за проповядване на омраза на религиозна основа и опит за създаване на политическа организация на религиозна основа при неуспешния им опит да основат партия "Отоман" в Шумен, е с определена мярка „подписка".Окръжният прокурор представи още отчет на дейността на Шуменската окръжна прокуратура през 2013 г. „На едно от първите места сме по разследване на данъчни престъпления", съобщи той и допълни, че натовареността на прокурорите през миналата година в ШОП е била над средната за страната. „През 2013 година се утвърдиха положителните тенденции от предходната година по повишаване на резултатността по противодействие на престъпността", обобщи окръжният прокурор, цитиран от Дарик.  

И спортният директор на "Ботев" Александър Александров подаде оставка


Спортният директор на "Ботев" Александър Александров последва старши треньора Станимир Стоилов и също подаде оставка след победата над "Левски" с 2:0, която класира пловдивчани в полуфиналите за Купата на България.

Двамата обявиха, че са взели решението още преди срещата заради голямото напрежение, което се създава заради присъствието им. Те са депозирали оставките си още в 8.30 часа сутринта, а те трябва да влязат в сила от четвъртък, 21 март. Има обаче голяма вероятност да бъдат...

Не се яви кандидат да купи "Химко"

Нито един купувач не се яви на провелия се днес в административната сграда на Нито един купувач не се яви на провелия се днес в административната сграда на "Химко" таен търг за активите на фалиралото врачанско предприятие. Синдикът Росица Томова обяви единствено, че няма закупени тръжни книжа от нито един кандидат и интерес от инвеститори, които тя не пожела да назове на този етап.

Великобритания - четвърта сред чуждите инвеститори у нас с вложени 2,5 милиарда евро

Икономическият стокообмен между България и Великобритания за последните 10 години се е увеличил двойно, а Великобритания заема 4-то място сред чуждестранните инвеститори у нас с вложени близо 2,5 милиарда евро за последните 15 години. Посещението на българския президент ще отвори нови врати за бизнеса и инвестициите, счита държавният секретар по въ Икономическият стокообмен между България и Великобритания за последните 10 години се е увеличил двойно, а Великобритания заема 4-то място сред чуждестранните инвеститори у нас с вложени близо 2,5 милиарда евро за последните 15 години. Посещението на българския президент ще отвори нови врати за бизнеса и инвестициите, счита държавният секретар по въ

Първият търг за "Химко" се провали, няма кандидати

Нито един кандидат не се яви на организирания от синдика на "Химко" търг за активите на фалиралия химически завод.
Всичките земи, сгради, инфраструктура и оборудване се предлагаха за 28.6 млн. лв. на търг с тайно наддаване, който приключи в сряда на обед.
До последно официална информация за потенциални купувачи липсваше. Нито един кандидат не се яви на организирания от синдика на "Химко" търг за активите на фалиралия химически завод. Всичките земи, сгради, инфраструктура и оборудване се предлагаха за 28.6 млн. лв. на търг с тайно наддаване, който приключи в сряда на обед. До последно официална информация за потенциални купувачи липсваше.

Станислав Ангелов: Ние сме най-слабият отбор на "Левски" в историята


Полузащитникът на "Левски" Станислав Ангелов беше критичен към отбора след отпадането от "Ботев" за Купата на България.

Тимът претърпя поражение с 0:2 в Пловдив и след 3:3 общ резултат напуска турнира заради гол на чужд терен.

Така сините остават без трофей в сезона на вековния си юбилей.

"За съжаление за 100-годишнината се оказа, че ние сме най-слабият отбор в тая история. Каквото и да си говорим, случва се една трагедия", каза Ангелов пред репортери.
...

Борисов: Един 53-годишен човек направи за смях цял отряд

София /КРОСС/ Първия, втория ден проявявах толерантност и съболезнования. Очаквах това ръководство да подадат оставка, да си поемат отговорността и тихичко да си заминат. Говорят за някакво време преди 10 години. Прикриваш си глупостта, тъпотата, това, че си толкова слаб професионално подготвен, че един 53-годишен човек може да направи за смях цял отряд, коментира пред Нова телевизия лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. По повод твърдението за контакт между него и Павел Ангелов, Борисов заяви, че въобще не го интересува някакъв служител в Търново, който е служил при него преди 10-11 години.    

Проектират нови клетки за хищниците във варненския зоопарк

Предстои да бъде направен проект за разширяване на местообитанията на хищниците във варненския зоопарк. Идеята е да се обособи по – голямо пространство за лъвовете, лисиците и тигрите със среда максимално близка до естествената им, която почти изключва бетон и желязо.

Ботев вгорчи оптимизма на Левски за трофей преди юбилея

Ботев отстани Левски от Турнира за Купата на България, след като в среща-реванш го победи с 2:0 и с общ резултат 3:1 се класира за полуфиналите. С отпадането си "сините" са на път да отпразнуват 100-годишния си юбилей без трофей и място в евротурнирите.

Заплашиха с бомба Летище София, евакуираха пътници и служители

Сигнал за бомба, подаден от мъжки глас на тел. 112, опразни Летище София. Според анонимното обаждане, взривното устройство е било поставено на Терминал 2. След екстрена проверка, полицията е установила малко преди 17.00, че няма бомба.

На търга за активите на "Химко" не се явиха купувачи

Нито един купувач не се яви за тайното наддаване в първия търг за „Химко" Враца. Първоначалната тръжна цена за всички вещни и имуществени права...

Бивш гард на Борисов провалил акцията в Лясковец

София /КРОСС/ Един от цивилните служители, извършили повторното заснемане на къщата на убиеца от Лясковец Петко Петков, без да има специално разрешение за това, е бившия бодигард на Бойко Борисов Павел Ангелов. Това стана ясно след въпрос на народния представител от Коалиция за България Кирил Добрев към главния секретар на МВР Светлозар Лазаров, който бе изслушан в комисията по вътрешна сигурност и обществен ред.Добрев поиска да знае дали единият от служителите, предприел своеволното заснемане на дома на Петков на 13 март, е приближен на председателя на ГЕРБ Бойко Борисов и се казва Павел Ангелов, който е негов бивш охранител.В отговор Светлозар Лазаров заяви: "Потвърждавам, че това е лицето".Добрев нарече действията на двамата полицейски служители "саботаж" и "провокация", които очевидно са повлияли на случилото се след това.Провалът на операцията се дължи именно на действията на двамата полицаи от Велико Търново, които не са уведомили колегите си за посещението в дома на убиеца и не са казали, че той ги е видял. Това провокирало Петко Петков да се барикадира в дома си и да започне да дежури през два часа с майка си, за да чака униформените, зареден с боеприпаси, противогази и храна. Снимка: Булфото, всички права запазени

Един 53-годишен мъж направи цял отряд антитерористи за смях, чуди се Борисов

"Един 53-годишен мъж направи за смях целия отряд за борба с тероризма начело с ръководството на МВР, което трябваше да си подаде оставката". Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред Нова телевизия.

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS

„Как е възможно да се спекулира по този начин. Как е "Един 53-годишен мъж направи за смях целия отряд за борба с тероризма начело с ръководството на МВР, което трябваше да си подаде оставката". Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред Нова телевизия. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS „Как е възможно да се спекулира по този начин. Как е

Бойко Борисов: 53-годишен направи цял отряд командоси за смях

"Един 53-годишен мъж направи за смях целия отряд за борба с тероризма начело с ръководството на МВР, което трябваше да си подаде оставката". Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред Нова телевизия. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS „Как е възможно да се спекулира по този начин. Как е

Фирми от хранително-вкусовата промишленост може да получат достъп до китайските пазари през Хонконг

/КРОСС/ Главният секретар на БТПП Васил Тодоров прие делегация от Съвета за развитие на търговията на Хонконг /HKTDC/. Делегацията е на посещение в България във връзка с проведения форум „Хонконг - вашият партньор за успех в Китай". Стивън Уонг, регионален директор за Европа на HKTDC, сподели вижданията си за общите сфери на дейност като организиране на търговски изложения, осъществяване на срещи между предприемачи от двете страни, промотиране на възможностите за търговия в отделни браншове и др.Стивън Уонг посочи специфичните цели на организацията HKTDC - да насърчава не само износа, но основно вноса в Хонконг (7-милионен град с огромни потребителски възможности и нужди и входна врата към Китай). Той разясни, че въпреки развитата промишленост и търговия в региона, се усеща силна липса на суровини. Сътрудничеството с компании от България може да се осъществи и в области като винопроизводство, хранително-вкусова промишленост, информационни технологии, мебелно производство, текстилна индустрия и други.В рамките на срещата бяха дадени конкретни примери как HKTDC подпомага фирмите от хранително-вкусовата промишленост, желаещи да достигнат на китайския пазар, при адаптиране на стоките към местните вкусове и нужди на потребителите. Подобна подкрепа могат да получат и български минерални води, мед, био храни, добавки и други

Плевнелиев зове партиите: Разберете се за ЦИК!

"Комисията трябва да започне своята работа с обществено доверие"

    


Ученици дадоха на съд Google с обвинението, че следи имейлите им


Група от девет американски ученици заведоха дело срещу Google с обвинението, че компанията следи техните електронни пощи. Според тях това нарушава законите в САЩ, съобщава онлайн изданието Mashable.

Учениците използват пакета с приложения Apps for Education на Google. Той е безплатен, като съдържа няколко иначе платени приложения на интернет гиганта и е специално за учещи. Използва се от над 30 млн. души по света, като немалка част от тях са под 18-годишна възраст.

Сред...

Аштън определи разговорите с Иран за ядрената му програма като конструктивни

/КРОСС/ Ръководителят на европейската дипломация Катрин Аштън определи разговорите с Иран за ядрената му програма като конструктивни, съобщи „Ройтерс". По време на двудневните разговори във Виена шестте страни - САЩ, Русия, Китай, Франция, Великобритания, Германия, са направили предложения по плана за действие за разрешаване на иранската програма за обогатяване на уран. Тя отбеляза, че "шесторката" посредници са се договорили нов кръг от преговорите по ядрената програма да се проведат от 7 до 9 април във Виена.

Варненската Памела се чукна по скайп с приятелчета

Силиконовата бомба Анита Майзер, която е известна с огромния си бюст и участието си в няколко чалга клипа поля рождения си ден.

Орешарски: Ще подкрепим санкциите срещу лица, за които има обвинения в агресивни действия срещу Украйна

Ще подкрепим това, което външните министри на ЕС са обсъдили в понеделник за санкциониране на един кръг лица, срещу които има обвинения, че пряко са участвали в по-агресивни действия срещу Украйна. Това каза пред журналисти във Видин министър-председателят Пламен Орешарски.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4, Ще подкрепим това, което външните министри на ЕС са обсъдили в понеделник за санкциониране на един кръг лица, срещу които има обвинения, че пряко са участвали в по-агресивни действия срещу Украйна. Това каза пред журналисти във Видин министър-председателят Пламен Орешарски. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,

Топалов победи Крамник в 6-ия кръг на турнира на претендентите

Българският гросмайстор Веселин Топалов победи с белите фигури стария си съперник Владимир Крамник от Русия в шестия кръг на турнира на претендентите за световната титла по шахмат в руския град Ханти-Мансийск. Това е първата победа на българина в турнира след четири ремита и загуба в петия кръг от руснака Пьотр Свидлер. В останалите партии от кръга Свидлер с черните загуби от азербайджанеца Шахрияр Мамедяров, индиецът Вишванатан Ананд направи реми с руснака Сергей Карякин, арменецът Левон Аронян и руснака Дмитрий Андрейкин също завършиха наравно. В класирането с 4 точки води Ананд, пред Аронян с три и половина, Топалов, Крамник, Свидлер и Мамедяров с по три, Карякин с две и половина и Андрейкин с две. Утре е почивен ден, а в петък в седмия кръг Топалов ще играе с Андрейкин.

Пламен Орешарски: 1 800 000 000 евро трябва да бъдат усвоени през тази година

Решихме изнесеното заседание на Министерския съвет да се проведе във Видин като сигнал за Северозапада и непрестижното място, което заема този край в Европейския съюз. Това каза на среща с бизнеса министър-председателят Пламен Орешарски, предаде репортер на Радио “Фокус”- Видин.

Засега няма промени в договорите на НЗОК с болниците, Касата е без резерв

Девет нови лечебни заведения са сключили договор с НЗОК, новите дейности са над 800, а за 600 има лицензи. Няма да има кой знае какви промени с финализирането на договорния процес с лечебните завед...

Ще съумее ли Дубай да пренастрои икономиката си?

Емирството поглежда все по-смело към разширяването на инвестиционните си намерения отвъд туризма и имотите

    


Украйна поддържа армията си със средства от гражданите

Министерството на отбраната на Украйна отвори сметка за дарения. Парите ще отиват за финансиране на армията. Украинците вече са дарили повече...

Орешарски: Ще подкрепим санкциите срещу лица, за които има обвинения в агресивни действия срещу Украйна

Ще подкрепим това, което външните министри на ЕС са обсъдили в понеделник за санкциониране на един кръг лица, срещу които има обвинения, че пряко са участвали в по-агресивни действия срещу Украйна. Това каза пред журналисти във Видин министър-председателят Пламен Орешарски.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4, Ще подкрепим това, което външните министри на ЕС са обсъдили в понеделник за санкциониране на един кръг лица, срещу които има обвинения, че пряко са участвали в по-агресивни действия срещу Украйна. Това каза пред журналисти във Видин министър-председателят Пламен Орешарски. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,

Повечето жалби срещу лекари - заради лошо отношение

От 100 заведени граждански иска за лекарски грешки до съда стигат едва 10%

    


Доларът поскъпна, златото отчете спад трети пореден ден

Цената на долара се покачи спрямо повечето от основните валути, а златото отчете спад за трети пореден ден. Това съобщи агенция "Блумбърг" броени...

Сигналът за бомба на летище „София" се оказа менте

София /КРОСС/ Фалшив сигнал евакуира пътници и служители на Летище „София", съобщиха от столичния аеропорт. От там посочиха, че около 5.25 ч. на тел. 112 е получен сигнал за взривно устройство на територията на летището. Незабавно летищните власти започват действия по процедура. Вземат се предвидените мерки за запазване живота и здравето на пътниците и служителите, които са евакуирани съгласно плана за действие в кризисни ситуации. Проверката се извършва от всички компетентни органи. След нейното приключване в максимално кратък срок сигналът се оказва фалшив и летището продължава своя нормален режим на работа.    

ЕВН убедени в правотата си

От дружеството се защитиха, че са жертва на нерешени проблеми

По делото за радикален ислям: 1 ефективна, 2 условни присъди, 10 наказания глоба

Две условни и една ефективна присъда произнесе окръжният съд в Пазарджик по делото срещу 13-те имами. Мюсюлманските духовници бяха обвинени в разпространение на антидемократична идеология и участие в нерегистрирана организация.

ЧЕЗ за отнемането на лиценза й: За подобни крайни действия липсват основания

Изумени сме от Решението, което ДКЕВР е взела за стартиране на процедура по отнемане на лиценза на ЧЕЗ Електро България. За подобни крайни действия липсват всякакви основания, тъй като ЧЕЗ Електро България работи изцяло в съответствие с българското и европейското законодателство и при стриктно спазване на лицензионните си задължения, се казва в изявление на компанията.

Фалшив сигнал евакуира Летище София

Подаденият сигнал за бомба на терминал 2 на летище София е фалшив, съобщиха от летището.

Фалшив сигнал евакуира пътници и служители на Летище София

Подаденият сигнал за бомба на терминал 2 на летище София е фалшив, съобщиха от летището.

Силни нови доказателства за Големия взрив

Учени съобщиха, че са засекли т.нар. първични гравитационни вълни, които се смятат за едно от най-големите доказателства за теорията на Големия взрив

Гората в Джанавара оредява заради незаконна сеч

За системна незаконна сеч в местността „Джанавара” сигнализира читател на Топ Новини Варна от кв. Аспарухово. Репортерска проверка на място потвърди, че гората видимо е оредяла и освен това е замърсена с битови отпадъци. „Години наред здрави дървета от държавния горски фонд се унищожават безнаказано”, констатира нашият читател, който е категоричен, че зад незаконната сеч стоят обитатели на близката ромска махала.

Златанова се срещна със съдии и прокурори във Видин

Видин /КРОСС/ Заместник министър-председателят и министър на правосъдието Зинаида Златанова се срещна със съдии и прокурори от Видин. В едночасовата дискусия участваха ръководителите на Окръжния, Административния, Районния съд и Прокуратурата, както и над 30 магистрати. „Разделението на властите и уважението между тях е гарант за върховенството на закона. Съдебната власт е крайната инстанция, като нейната роля е да възпира и поправя грешките на всички останали власти", заяви в началото на разговора министърът на правосъдието. От своя страна магистратите подчертаха, че натискът, оказван им през изминалите години от страна на изпълнителната власт е имал своя негативен ефект, особено що се касае до по-малки областни градове като Видин. Златанова подчерта, че е в интерес на работещите в съдебната система да гарантират възможно най-голяма прозрачност при вземането на решения, както и да бъдат активни при постановяването на определено решение. „За съжаление сме свидетели как много често този, който говори повече и по-високо, макар и не винаги да е прав, получава по-голяма чуваемост в обществото", коментира Златанова. Съдия по наказателни дела повдигна въпроса за подготовката на проекта за нов Наказателен кодекс. Златанова поясни, че след вчерашното обществено обсъждане с граждански организации, през юни месец предстои проектът да бъде дискутиран и с професионалната общност

Вижте тибетския мастиф, най-скъпия домашен любимец!

Цената на най-скъпата кучешка порода, тибетски мастиф, не спира да расте. В Китай беше продадено мъниче от тази порода за 12 милиона юана или почти 2 милиона долара.

Орешарски: Истинският обрат може да дойде, ако се насърчат частните инвестиции

Видин /КРОСС/ Решихме да започнем с Видин инициативата ни за изнесените заседания на МС в различни региони на страната най- вече като сигнал към Северозападния район, каза министър-председателят Пламен Орешарски в началото на срещата си с бизнеса от Област Видин. „Северозападният район заема специално място в усилията ни да смекчим огромните регионални диспропорции, които се задълбочиха в последните години", добави премиерът. Той подчерта значението на насърчаването на стопанската активност. „Това е ключът към решаването на всички други въпроси, натрупали се през годините", каза министър-председателят. Той отбеляза, че по време на работната си среща днес с кметовете от област Видин акцент е бил поставен върху проблема с работните места. „Когато намалява заетостта, стопанската активност е на най- ниското си равнище. Какво да говорим тогава за местни приходи и за благоустройство?", попита риторично премиерът. Той изтъкна, че държавата би могла да подпомогне целево един или друг регион, но истинският обрат може да дойде, ако се насърчат частните инвестиции и се откриват нови работни места. Министър-председателят отбеляза, че тези цели са в основата на управленската програма на кабинета. „Имаме начални успехи. Основните ни усилия са насочени в няколко направления

ЧЕЗ останали „изумени” от решението на ДКЕВР

От дружеството заявиха, че ще защитават интереса на акционерите си

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване