Брендо проговаря за Борисов и Цветанов

Брендо си отива у дома в замяна на показания срещу Цветан Цветанов и Бойко Борисов. Това разкриват пред "България днес" източници от правосъдната система. Изказване в този смисъл направи и майката на Банев.

РИОСВ-Варна отбелязва Световния ден на водата с редица инициативи

Регионалната инспекция по околната среда и водите, гр. Варна ще отбележи Световния ден на водата – 22 март с участие на експерти в редица мероприятия. Международното мото на кампанията тази година е „Вода – Енергия“, а посланието на Министерството на околната среда и водите е „Всяка капка си струва“, съобщиха от РИОСВ за Moreto.

10 причини да свалите приложението на Sinoptik.bg

Подробна 10-дневна прогноза и ексклузивна информация за ски условията в страната са сред уникалните предимства на приложението

Ще се повиши ли цената на тока?

/КРОСС/Няма как да не се повиши, категоричен бе Владимир Каролев. През последната година и половина, без да има намаление на енергийните ресурси, цената на тока бе намалена три пъти. Аз предупредих, че решението от юли 2012 ще има последствия, посочи той и допълни, че в края ние ще ме тези, които ще платим сметката. Ако бях аз щях да обявя какъв е дефицитът, щях да обявя мерки за намаляване на дефицита. Част от мерките на ГЕРБ са работещи, други - не, смята той. Трябва да се подпише един договор с ЕРП-тата за две-три години този дефицит да се премахне, коментира още Каролев.Не бива да се говори за национализация. Това е най-лошото, което мое да направим в момента, когато външните инвестиции бележат спад, категоричен бе бившият енергиен министър от правителството на ГЕРБ Делян Добрев. В катастрофалната ликвидна криза трябва да се предприемат мерки и ние вчера ги предложихме, допълни той. Няма да има повишаване на тока, категоричен бе депутатът от Коалиция за България Борислав Гуцанов. По думите му, на този етап не се вижда начин, по който да стане това повишаване на тока. Гуцанов не потвърди, че става въпрос точно за национализация, но не изключи и този вариант. Двамата депутати продължиха със спор относно политиката в сектор „Енергетика". Днес се очаква да стане ясно дали енергийният регулатор ще стартира процедура по отнемане лиценза на трите енергодружества

Днес да почерпят

Иван Вукадинов, художник, живописец, става на 82 г.  

Иван Иванов, зам.-министър на отбраната, 58 г.

Доц. д-р Иво Драганов, кинодраматург, медиен експерт, 63 г. 

Камен Колев, зам.-председател на БСК, 60 г.

Люба Кулезич, кинокритик, журналист.

Проф. Огнян Герджиков, юрист, председател на 39-ото НС, 68 г.

Паскал Бояджийски, член на Иван Вукадинов, художник, живописец, става на 82 г. Иван Иванов, зам.-министър на отбраната, 58 г. Доц. д-р Иво Драганов, кинодраматург, медиен експерт, 63 г. Камен Колев, зам.-председател на БСК, 60 г. Люба Кулезич, кинокритик, журналист. Проф. Огнян Герджиков, юрист, председател на 39-ото НС, 68 г. Паскал Бояджийски, член на

YouTube ще прави своя версия за деца под 10 години

Целта ще бъде да се предложи сайт, на който родителите могат да се доверяват

    


В Крим стреляха по украински военни, има убити

По данни на милицията в Симферопол снайперист е убим двама души и разни още двама; според Киев нападението е извършено от руски военнослужещи

Евродепутати гласуваха за край на роуминга от 2015 г.

/КРОСС/Цената на разговор или изпращане на имейл от мобилен телефон в чужбина ще струва колкото и в родната страна от 15 декември 2015 г. в ЕС, решиха евродепутати. Предложението бе одобрено от комисията по индустрията в ЕП вчера. Преди да влезе в сила, решението трябва да бъде подкрепено и от целия ЕП, и от Европейския съвет.  

Японският износ разочарова през февруари

Експортът от островната страна нарасна с 9,8% на годишна база, оставайки доста под прогнозите за ръст от 12,4%

    


Сергей Станишев: А ако утре някой поиска референдум за Кърджали?!

- Как съпреживявате събитията в Украйна, г-н Станишев? Вие сте роден в Херсон, Украйна.
- С голяма тревога. Украйна и Русия са наши съседи през Черно море. Всякаква дестабилизация в региона може да има тежки последици за България. В Украйна живеят между 250 000 и 300 хиляди етнически българи и няма как нашата държава да не се тревожи за тях. - Как съпреживявате събитията в Украйна, г-н Станишев? Вие сте роден в Херсон, Украйна. - С голяма тревога. Украйна и Русия са наши съседи през Черно море. Всякаква дестабилизация в региона може да има тежки последици за България. В Украйна живеят между 250 000 и 300 хиляди етнически българи и няма как нашата държава да не се тревожи за тях.

Мила Йовович изненада гримьорката си с торта

/КРОСС/ Мила Йовович поднесе торта изненада за рождения ден на гримьорката си Флора Мууди. Тя е шефка на екипа, който работеше до вчера по снимките на екшъна „Сървайвър" в студията на „Ню Бояна". По идея на актрисата с украински корен сладкишът бил изработен във формата на гигантска палитра за гримове. Йовович се нагърбила със задачата да изведе Флора на разходка около Киноцентъра, докато останалите от продукцията се суетели около декорацията на залата за купона и финалните щрихи около кетъринга. „Това е най-страхотният рожден ден в живота ми. Благодарности на Мила и великолепните момичета от България. Вие направихте така, че да помня, докато съм жива този ден!", написа в Twitter Мууди. С калоричното произведение на изкуството тя се похвали и с кадър в Instagram, а приятелите й препоръчаха да го регистрира в книгата на рекордите на Гинес. След края на снимките във вторник целият екип на „Сървайвър" се събрал на прощално парти. Чужденците засипали с комплименти екипа на „Ню Бояна" за професионализма, невероятните декори и красивата природа около Киноцентъра. Човекът, прекарал най-малко време в наздравици, била Йовович. Звездата от „Заразно зло" бързала, за да се прибере в хотела при дъщеря си Евър и съпруга си Пол Андерсън. Семейството отлетя към дома си в Ел Ей тази сутрин в 5,30 ч, предаде Монитор.  

Президентът свиква извънреден КСНС заради кризата в Украйна

На 24 март в 10 часа президентът Росен Плевнелиев свиква извънредно заседание на Консултативния съвет за национална сигурност, съобщи прессекретариатът на държавния глава.

На заседанието ще бъдат обсъдени потенциалните рискове пред България, свързани с развитието на кризата в Украйна.

След като късно в понеделник руският президент Владимир Путин призна за независими Кримската република и град Севастопол в Украйна, той обяви анексирането им още във вторник.

Това стана по време на извънредното му обръщение пред Федералното събрание - съвместно заседание на двете камари на парламента на Русия, губернаторите и представители на обществеността.

Международната общност не признава референдума в Крим, нито анексирането от Русия. В понеделник външните министри наложиха санкции на руски и кримски представители заради кризата в Украйна.

Днес лидери на ЕС обявиха анексирането за незаконно и предупредиха Путин, че санкциите срещу Русия ще продължат.

Като какъв ще влезе 18 март в руските учебници по история


Каквото и да се каже, у нас се случват исторически събития. 

Даже ако поради някакви причини не ви харесва Владимир Путин. Даже ако смятате, че присъединяването на Крим е огромна грешка. Историческите събития не е задължително да бъдат харесвани. И не е задължително да са безупречни.

Путин влезе в учебниците по история. Путинската реч, която сега навярно ще нарекат "кримската", ще влезе в тези учебници на цели параграфи. Дори това "събиране на руски земи" да се ограничи...

Момиченце на годинка се попари с вода в Разложко

Детето и майката са транспортирани в "Пирогов" тази нощ

    


Ще отнеме ли ДКЕВР лицензите на ЕРП-тата?

/КРОСС/Днес се очаква да стане ясно дали енергийният регулатор ще стартира процедура по отнемане лиценза на трите енергодружества. И енергийният министър, и комисията, която регулира тарифите, поставиха ултиматум на трите дружества - да започнат да изплащат задълженията си към националната електрическа компания. В противен случай - могат да се сбогуват с лиценза си. Електроразпределителните дружества нямат законово право сами да компенсират разходите си за закупуване на зелена енергия от сумите, които дължат на НЕК за ток, категоричен е председателят на ДКЕВР Боян Боев. Той поясни, че комисията има всички основания да отнеме лицензите на трите дружества, тъй като с отказа си да платят, нарушават Закона за енергетиката. Боев обясни и законовия ред, по който трите ЕРП-та могат да поискат компенсация за зелената енергия. До 31 март те трябва да предявят исканията си пред регулатора заедно с предложения за нови цени на тока, а държавният енергиен регулатор ще прецени дали исканията са основателни или не.Възможно е токът да поскъпне, ако ЕРП-тата докажат по-високи разходи, стана ясно още от думите на Боев. В отговор ЧЕЗ изплати на НЕК над 8 милиона лева, а до края на март се очакват още две плащания. Като жест, че са готови на диалог за решаване на проблемите, ЕVN преведе на НЕК 32 милиона лева. От държавната компания уточниха по-късно, че ЧЕЗ са превели 8 милона лева, но те са внесени за покриване на текущи задължения, а не за стари плащания

Преглед на печата - 19 март

24 часа Кабинетът купува 529 нови знамена, не са сменяни от 6 г. 529 знамена - 277 на България и 252 на ЕС, купува Министерският съвет. За тях са отделени 58 000 лв., става ясно от обществена поръчка на правителството. Знамената са предназначени за граничните пунктове, областните управи и администрацията на Министерски съвет.

Дубай засилва хотелиерския сектор

Емирството се подготвя за World Expo 2020, планира да удвои хотелските стаи, за да посреща повече туристи

    


Израел нападна позиции на сирийската армия

Израелската авиация е нанесла удари по позиции на сирийската армия, съобщи ИТАР-ТАСС, позовавайки се на пресслужбата на армията на Израел.
„Армията на Израел нанесе удари по тренировъчен лагер, военен щаб и артилерийска батарея”, каза официалният представител на армията Питър Лернър. Ударите са отговор на унищожаването на военен патрул във вторник. Израелската авиация е нанесла удари по позиции на сирийската армия, съобщи ИТАР-ТАСС, позовавайки се на пресслужбата на армията на Израел. „Армията на Израел нанесе удари по тренировъчен лагер, военен щаб и артилерийска батарея”, каза официалният представител на армията Питър Лернър. Ударите са отговор на унищожаването на военен патрул във вторник.

Разколебаният "Манчестър юнайтед" тръгва за обрат срещу "Олимпиакос"


Опрян до стената, "Манчестър юнайтед" излиза с мисълта за обрат срещу "Олимпиакос" в осминафиналите на Шампионската лига. Гърците спечелиха с 2:0 първата среща у дома, но сега е ред за втората стъпка.

Акцентът около двубоя остават проблемите в "Манчестър юнайтед". Английският шампион понесе ново разочарование след загубата с 0:3 от големия си съперник "Ливърпул".

То пък доведе до засилване на съмненията за уволнението на Дейвид Мойс. В неговия дебютен сезон в клуба...

Майката на Петков му събирала камъните за обстрел

Майката на Петко Петков е събирала камъните, с които той целил децата от близкото училище.

НС пак не ще комисия за оградата на границата

Имаше време за обществена поръчка, категорични са от ГЕРБ

    


М+С хидравлик АД предлага намаление на дивидента с 8% до 0,55 лв.

Съветът на директорите предлага акционерите да гласуват и дивидент в акции в съотношение две нови за всяка стара

    


Агенцията за бежанците увери: Пари и статут за всички бежанци

/КРОСС/ „Искам да уверя, че вчера по сметката на Агенцията за бежанците е преведена съответната сума и от утре ще започне изплащането на парите за бежанците - по 65лв месечно на настанените в нашите центрове. Нашата цел беше първо те да бъдат регистрирани, да им се извади регистрационна карта, а след това се прави проверка и им се изплащат съответните пари. В Харманли се настаняваше последно, затова и там последно ще бъдат дадени статути", заяви в сутрешния блок на БНТ Антон Митков, зам.-председател на Агенцията за бежанците. Той увери, че ще се даде статут на всички, настанени в центровете, преди евентуалната нова бежанска вълна. Същевременно по негови думи хората там се хранят два пъти дневно, а храната им е съгласувана с арабски специалисти. Зам.-председателят на Агенцията за бежанците съобщи и , че в центровете вече има изградени стаи, в които хората там да могат да изучават български език още преди да имат официален статут. „Като външна граница на ЕС винаги трябва да очакваме бежански вълни. Не можем да кажем в какъв мащаб обаче, но правим всичко възможно, за да сме готови да приемам толкова хора", каза още Митков на въпрос относно евентуална нова вълна. Снимка: Булфото, всички права запазени

Деца с вродена остеопороза разчитат само на дарители

Родителите на деца, страдащи от рядката болест на чупливите кости - остеогенезис имперфекта, разчитат единствено на дарители, за да ги лекуват. Това обявиха майки и лекари от детската клиника в университетската болница “Св. Марина”. Там са регистрирани 10 семейства, чиито рожби са поразени от заболяването, наричано още вродена остеопороза. Част от Родителите на деца, страдащи от рядката болест на чупливите кости - остеогенезис имперфекта, разчитат единствено на дарители, за да ги лекуват. Това обявиха майки и лекари от детската клиника в университетската болница “Св. Марина”. Там са регистрирани 10 семейства, чиито рожби са поразени от заболяването, наричано още вродена остеопороза. Част от

Супер обезболяващо от отрова от рапани

Болката е едно от най-неприятните усещания – едно от тези, с които почти никой не би искал да се сблъсква в живота си. Въпреки че съществуват множество обезболяващи, никое от тях не е достат...

Млъкнете и се срамувайте за всичко, сторено в енергетиката

С тези думи червеният депутат Явор Куюмджиев, който беше основна действаща сила относно законовите промени в енергетиката, се обърна към колегата си от ГЕРБ Александър Ненков. Така Куюмджиев защити те...

Китайските оръжия - все по-добри

Пекин модернизира оръжейната си индустрия, увеличава военния си бюджет и продава все повече оръжия в чужбина. Междувременно Китай се е превърнал в четвъртия по големина износител на тежки оръжия в с...

ЧЕЗ:Загрижени сме за ситуацията в енергийния сектор

ЧЕЗ спазва нормативната уредба на страната и във всички свои действия се ръководи от принципа на върховенството на закона. В тази връзка спазването на лицензионните ни задължения е приоритет, за да се гарантира сигурността на цялата енергийна система. Осигуряването на финансовата стабилност на „ЧЕЗ Електро България“ АД и „ЧЕЗ Разпределение България“ АД е основен лицензионен ангажимент на дружествата.В иявление на ръководството на ЧЕЗ се призовава проблемите да се решат прозрачно и професионално.

Летище София отбеляза 9% ръст на пътниците през февруари

В края на март тръгва нова редовна линия от София до Белград

    

Хванаха Любо Ганев да паркира на място за инвалиди

Бившата волейболна звезда Любо Ганев е бил сниман от случаен гражданин  да паркира скъпата си кола в столичен мол. Скандалното е, че Ганев оставил возилото на място за инвалиди.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вечеи с SMS

„Аз съм голям човек. За да мога да изляза от колата си, Бившата волейболна звезда Любо Ганев е бил сниман от случаен гражданин  да паркира скъпата си кола в столичен мол. Скандалното е, че Ганев оставил возилото на място за инвалиди. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вечеи с SMS „Аз съм голям човек. За да мога да изляза от колата си,

Чеченските сепаратисти с нов лидер след смъртта на Умаров

Али Абу Мохамад потвърди в свое обръщение, че застава начело

    


Без ток във Варна и областта днес ще са...

Поради профилактика и неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия, днес - 19 март - сряда , без електрозахранване ще са следните райони: - от 08:30 ч. на 19.03.2014 г. до 16:00 ч. на 20.03.2014 г. - Хлорна станция - ТЕЦ Варна.

АНС може да записва всички телефонни разговори по света

Агенцията за национална сигурност на САЩ (АНС) е разработила система за следене, позволяваща

да се записват и след това да се прослушват всички телефонни разговори, водени в дадена страна,

пише вестник "Вашингтон пост". Записаните разговори може да бъдат съхранявани в продължение на 30 дни и при нужда – прослушвани. 

Вестникът се позовава на неназовани източници, пряко запознати със системата, както и на документи, предоставени от бившия подизпълнител на АНС Едуард Сноудън, който от миналата година започна да разкрива тайна информация за американските шпионски програми

Програмата за прехващане на телефонни разговори, наречена МИСТИК (MYSTIC), е започнала да действа през 2009 г. , а функцията ѝ РЕТРО (RETRO) за записване и възпроизвеждане на аудиофайлове е била окончателно готова и приложена през 2011 г. срещу конкретна страна. 

"Вашингтон пост" отбелязва, че по настояване на американските власти

няма да съобщи подробности, които могат да бъдат използвани, за да се разбере коя е подслушваната страна

или срещу кого програмата би могла да се използва в бъдеще. 

При използване на МИСТИК се записват абсолютно всички телефонни разговори в дадена страна. Огромният масив от данни се пази в продължение на 30 дни и специалните служби при желание може да получат достъп до всеки прехванат разговор. 

Според "Вашингтон пост" към октомври 2013 г.

САЩ са имали намерение да започнат да използват системата и срещу други интересуващи ги държави.

Досега се основният акцент в разкритията около шпионските програми на САЩ беше възможността им да събират огромни количества метаданни – напр. данни за продължителността на разговорите и между кои номера са водени.  

Информацията за възможността да се записват всички разговори и тези записи да се пазят за цял месец

отваря нова глава в разкритията за шпионската дейност на САЩ

и вероятно ще даде началото на сериозни дебати за реформи в разузнаването на САЩ.


Челси посрещна и изпрати Дрогба, Реал напред с 9:2

"Сините" от Лондон посрещнаха емоционално легендата на клуба Дидие Дрогба, но отстраниха неговия Галатасарай. Реал (Мадрид) пък продължава след 9:2.

Спипаха Любо Ганев да паркира на място за инвалиди

Бившата волейболна звезда Любо Ганев е бил сниман от случаен гражданин  да паркира скъпата си кола в столичен мол. Скандалното е, че Ганев оставил возилото на място за инвалиди.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вечеи с SMS

„Аз съм голям човек. За да мога да изляза от колата си, Бившата волейболна звезда Любо Ганев е бил сниман от случаен гражданин  да паркира скъпата си кола в столичен мол. Скандалното е, че Ганев оставил возилото на място за инвалиди. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вечеи с SMS „Аз съм голям човек. За да мога да изляза от колата си,

Видео: Новините в 100 секунди


Рубриката на БНТ "Новините в 100 секунди" можете да гледате и на "Дневник.бг". Емисията се подготвя специално за интернет.

Тайно наддаване за активите на "Химко" във Враца

/КРОСС/ Във Враца ще се проведе търг с тайно наддаване за активите на обявения в несъстоятелност торов завод "Химко". Обявената тръжна цена е близо 29 милиона лева. Тя е определена от лизенцирани оценители като справедлива пазарна стойност на комбината. Заводът беше обявен в несъстоятелност заради задължения основно към "Булгаргаз", НЕК и НАП. Малка част - около 1% от дълга, е към бивши работници на предприятието. В хода на процедурата по несъстоятелност задълженията бяха намалени от 176 милиона лева до 86 милиона лева. Синдикът Росица Томова отказа да съобщи има ли заявен предварителен интерес към днешната продажба. Според депутата от "Коалиция за България" Петър Кънев, ако държавата реши да купи активите, около 27 милиона лева се връщат като неплатени данъци, осигуровки, заплати и дългове към НЕК и "Булгаргаз": "Не съм убеден все още, че това предприятие може да заработи. Има много въпроси - откъде ще дойде по-евтиния природен газ и защо точно за нас ще има по-евтин природен газ, защо точно за "Химко"? Дали инсталациите, които вече са доста амортизирани, могат да произвеждат с много ниска себестойност, по-ниска от тази, която предлагат китайците или индийците. Много въпроси има, затова не мисля, че целта на програмата за реиндустриализация трябва да бъде възстановяване на стари фалирали предприятия", предаде БНР.  

Днес става ясно дали ще отнемат лиценза на ЕРП - тата

Днес ще стане ясно дали ще стартира енергийният регулатор процедура по отнемане лиценза на трите енергодружества. И енергийният министър, и комисията, която регулира тарифите, поставиха ултиматум на трите дружества - да започнат да изплащат задълженията си към националната електрическа компания.

Магазинът на Филип Киркоров се разорил

Руската поп икона Филип Киркоров се провалил като магазинер, писаха руските сайтове. Преди 2 г. певецът от български произход отворил в Москва бутик на пешеходната улица “Нови Арбат”. В магазина Phil 4 You се продават дрехи от гардероба на Киркоров. Той отворил дюкяна, след като установил, че е накупил толкова много дрехи, че вкъщи нямало къде да г Руската поп икона Филип Киркоров се провалил като магазинер, писаха руските сайтове. Преди 2 г. певецът от български произход отворил в Москва бутик на пешеходната улица “Нови Арбат”. В магазина Phil 4 You се продават дрехи от гардероба на Киркоров. Той отворил дюкяна, след като установил, че е накупил толкова много дрехи, че вкъщи нямало къде да г

„Топлофикация София” дължи над половин милиард

Столична община не е отправяла никакви конструктивни

САЩ могли да записват всички телефонни разговори по света

Тази възможност дори е била използвана в конкретна чужда страна, подчертава американското издание, без обаче да разкривя коя е тя

Изслушват Лазаров и Маринов за акцията в Лясковец

/КРОСС/ Главният секретар на МВР и заместник вътрешният министър Васил Маринов ще бъдат изслушани пред парламентарната вътрешна комисия за акцията на МВР в Лясковец от миналия петък. Комисията се закани да не остави без отговор нито един от множеството въпроси около операцията, довела до смъртта на командоса Емил Шарков и до раняването на трима негови колеги. Обичайно, вътрешната парламентарна комисия заседава закрито, но този път председателят й Атанас Мерджанов обеща да направи изключение - заради големия обществен интерес към инцидента. Същевременно от ГЕРБ поискаха оставката на Лазаров, който е ръководил акцията, одобрена и от Върховната касационна прокуратура. Експерти и бивши служители на МВР определиха акцията като неуспешна, не добре подготвена и опит за пи ар на вътрешното ведомство. Въпреки че Лазаров даде пресконференция още в деня на инцидента и представи обилна информация по случая, все още неясноти около това какво се е случило в Лясковец.  

Осъдиха пастрок, газил цигара в лицето на дете

Мъж от Пещера получи 2 години пробация, след като беше осъден по обвинението, че е гасил цигари в лицето на доведения си син. При един от скандалите мъжът го заплашил, че ще му отреже главата, ако се оплаче на роднините си.

Израел нанесе удари по сирийската армия

Израелската авиация е нанесла удари по позиции на сирийската армия, съобщи ИТАР-ТАСС, позовавайки се на пресслужбата на армията на Израел.
„Армията на Израел нанесе удари по тренировъчен лагер, военен щаб и артилерийска батарея”, каза официалният представител на армията Питър Лернър. Ударите са отговор на унищожаването на военен патрул във вторник. Израелската авиация е нанесла удари по позиции на сирийската армия, съобщи ИТАР-ТАСС, позовавайки се на пресслужбата на армията на Израел. „Армията на Израел нанесе удари по тренировъчен лагер, военен щаб и артилерийска батарея”, каза официалният представител на армията Питър Лернър. Ударите са отговор на унищожаването на военен патрул във вторник.

Търси се: любимата книга на децата за 2014г.


За втора поредна година Националната награда "Бисерче вълшебно" ще провокира българските деца да изберат своята любима книга.

Целта на инициативата е да запознае децата с модерната художествена литература, издавана на български език, и да насърчи четенето сред  хлапетата на възраст между 6 и 15 години, съобщават организаторите на проекта - Фондация "Детски книги" и едноименният сайт. 

Всяко дете ще има възможност да гласува онлайн за своята любима книга на сайта...

Депутатите изслушват ръководствата на здравното министерство и на касата


Пред парламентарната комисия по здравеопазване днес ще се изправят ръководствата на здравното министерство и на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК), за да се отчетат по въпроси, свързани с финансиране на дейности, съобщи пресцентърът на парламента. 

Вчера от здравната каса обявиха, че е приключил процесът по договаряне с лечебните заведения за дейността им по Националния рамков договор за 2014 г. Сключени са договори с 11 нови лечебни заведения, а още три очакват разрешение...

Съдът ще се произнесе по делото срещу имамите

/КРОСС/ Окръжният съд в Пазарджик ще се произнесе по делото срещу 13-те имами, обвинени в проповядване на антидемократична идеология. Това ще се случи близо година и половина след началото на процеса и ден след последното заседание по делото. Процесът започна през септември 2012 година, а две години по-рано - през 2010 г. ДАНС проведе зрелищна акция срещу имамите в техните домове. 13-те имами са обвинени и за участие в нерегистрираната у нас организация "Ал Уакф Ал Ислями". Срещу трима от тях имаше и обвинение в насаждане на омраза на религиозна основа, но прокуратурата обяви, че не го поддържа. В края на януари от държавното обвинение поискаха една ефективна, две условни присъди и 10 административни глоби за имами.  

Пътна обстановка в страната - 19 март

Състояние на автомагистралите: АМ „Тракия”: Област Пазарджик: Във връзка с извършване на ремонтно-възстановителни работи на виадукт при км 67+027 на два етапа е въведена временна организация на движението. При извършване на първи етап от дейностите /ремонтни работи на ляво пътно платно/ в посока от Бургас към София, движението на тежкотоварните автомобили над 12 тона, включително с ремаркета и полуремаркета, се пренасочва по следния маршрут: гр.

Съгледвачи провалили акцията в Лясковец

Загиналият командос от Специализирания отряд за борба с тероризма (СОБТ) Емил Шарков е жертва на недопустима некомпетентност и небрежност, проявена от полицаите в търновската областна дирекция на МВР, пише "Труд".

Юанът отстъпи до едногодишно дъно след разхлабването на регулациите

Настроенията към китайските пари остават относително отрицателни, коментира експерт

    


Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване