Полицаи съгледвачи провалили акцията в Лясковец

Служебните проверки са установили некомпетентност

    


Аржентински войници дават повод за започването на Фолкландската война

Фолкландската война, известна още като Фолкландска криза, е фактическо състояние на война между Аржентина и Великобритания през 1982 във връзка със спора им за Фолкландските острови (наричани от Аржен...

Внесоха обвинителен акт за умишлено убийство срещу кандидат за евродепутат от националистическата партия

Окръжна прокуратура - Благоевград внесе обвинителния акт срещу четиримата националисти, обвинени за взрива пред партийния офис на "Евророма" в Сандански, извършен през юни 2012 година, съ...

Религиозен календар за 19 март

Св. мчци Хрисант и Дария
Хрисант прочел Евангелието и Книгата на апостолските деяния и приел християнството. Това не се харесало на баща му и той го оженил насила за езичницата Дария, за да го накара да се отрече от вярата си. Но вместо Хрисант да стане езичник, Дария приела неговата вяра. След смъртта на бащата започнали свободно да изповядват Хр Св. мчци Хрисант и Дария Хрисант прочел Евангелието и Книгата на апостолските деяния и приел християнството. Това не се харесало на баща му и той го оженил насила за езичницата Дария, за да го накара да се отрече от вярата си. Но вместо Хрисант да стане езичник, Дария приела неговата вяра. След смъртта на бащата започнали свободно да изповядват Хр

Изследване сочи ролята на лекарство при грип

Лечението с антивирусния препарат Tamiflu (търговско наименование на озелтамивир) е намалило с 25% риска от смърт при хоспитализирани възрастни по време на пандемичния грип A (H1N1) в периода 2009-2010 г., според проучване, публикувано в сряда. Проучването е финансирано от швейцарския производител на препарата - Рош (Roche), отбелязва АФП.

2000 проекта пътуват към Спортната палата

Около 2000 проекта са тръгнали или ще поемат до ден-два към Министерството на младежта и спорта (ММС), базирано в столичната Спортна палата. Напливът от документи вече започна в дирекция “Елитен спорт” и ще продължи най-малко до края на седмицата.

На 21 март (петък) изтича крайният срок всички спортни клубове, регистрирани в обществена полза, да Около 2000 проекта са тръгнали или ще поемат до ден-два към Министерството на младежта и спорта (ММС), базирано в столичната Спортна палата. Напливът от документи вече започна в дирекция “Елитен спорт” и ще продължи най-малко до края на седмицата. На 21 март (петък) изтича крайният срок всички спортни клубове, регистрирани в обществена полза, да

На 19 март рожден ден имат

Иван Вукадинов, художник
Иван Иванов, зам.-министър на отбраната
Доц. Иво Драганов, кинодраматург и медиен експерт
Йоана Кирова, бивш депутат
Калофер Христозов, бивш състезател по спортна гимнастика
Камен Колев, зам.-председател на БСК
Маргарит Мицев, юрист, бивш депутат 
Люба Кулезич, тв водеща
Неделчо Михайлов, журналист, районен кмет на Иван Вукадинов, художник Иван Иванов, зам.-министър на отбраната Доц. Иво Драганов, кинодраматург и медиен експерт Йоана Кирова, бивш депутат Калофер Христозов, бивш състезател по спортна гимнастика Камен Колев, зам.-председател на БСК Маргарит Мицев, юрист, бивш депутат Люба Кулезич, тв водеща Неделчо Михайлов, журналист, районен кмет на

30 училища са пред срутване

Мащабна проверка на сградите на всички действащи училища и детски градини в България е показала, че около 30 от тях са в предаварийно състояние. Това съобщи вчера шефът на Дирекция за национален строителен контрол (ДНСК) Николай Христов. Проверката е обхванала общо 3606 сгради, повечето от които са собственост на местната власт.

Бирманският питон има вътрешен GPS

Бирманският питон притежава вродено чувство за ориентация, което му позволява да се прибира "у дома", без много да се лута, дори ако е преместен на десетки километри, твърдят изследователи в проучване, публикувано в сряда.

За Украйна ЕС и НАТО объркаха всичко, което можеше да бъде объркано

Грегор Гизи в парламента. Снимка: от екрана

Речта на Грегор Гизи за Украйна се разпространява из YouTube, Фейсбук и блогове. Гизи е признат като един от най-добрите оратори в немския парламент, където той е избиран за депутат повече от 20 години, отначало от Партията на демократичния социализъм, а в момента от Левите (виж тук). У нас има читатели, които са против това да се публикуват мнения от представител на левите в Германия. Все едно те са забранени. Все пак, ако у нас е така, в Германия има демокрация, та там могат да се чуят мнения като това на Гизи, който задава съвсем логични въпроси.

Г-н президент, уважаеми дами и господа, Путин иска да реши цялата криза е Украйна с военни действия. Той не е осъзнал, че проблемите на човечеството не могат да бъдат решени нито с войници, нито с автомати. Тъкмо обратното.
Проблемите на Русия също не могат да бъдат решени по този начин.
Неговите мисли и действия са грешни и ние ги осъждаме категорично. Но това е същото мислене, което е преобладавало и преобладава на Запад в Югославия, Афганистан, Ирак и Либия. Вместо конфронтация със системата, на предна позиция се извежда конфликтът на интереси между САЩ и Русия. Студената война приключи, но такива конфликти на интереси могат да доведат до много сходни положения. САЩ цели да разшири влиянието си и да защити вече съществуващото и Русия иска също да разшири влиянието си и да защити вече съществуващото. Ще назова само няколко ключови думи - за Русия това са само Грузия, Сирия и Украйна. Въпреки че действията на Путин са осъдителни, трябва да се види, как се стигна до цялата ескалация и конфронтацията, и аз ще ви кажа и искам да бъда ясен: ЕС и НАТО объркаха всичко, което можеше да бъде объркано.

Ще започна с Горбачов. През 1990 година той предложи общ европейски дом, разпускане на НАТО, прекратяване на Варшавския договор и формирането на единни сили за сигурност с Русия. НАТО отхвърли предложението и заяви: „Варшавският договор може да бъде прекратен, това е окей, но НАТО остава”. И от съюз за отбрана, НАТО бе трансформиран в съюз за интервенции.

Втората грешка - при възстановяването на германското единство, министърът на външните работи на Америка, нашият бивш външен министър Геншер и други външни министри заявиха пред Горбачов, че няма да има източно разширяване на НАТО.

Това обещание не бе спазено

Извърши се яростно разширяване на НАТО в посока Русия. И бившият министър на отбраната на САЩ, Робърт Гейтс, определи прибързаното приемане на източноевропейските държави в НАТО като голяма грешка, а опитът на Запада да покани Украйна в НАТО, като сериозна провокация. Не аз, бившият министър на отбраната на Америка го заяви.

Трето, после бе приета резолюцията за разполагането на ракети в Полша и Чешката република. Руското правителство тогава обяви: „Това касае пряко нашата национална сигурност, не сме съгласни”. Западът обаче изобщо не го интересуваше . Въпреки това, резолюцията влезе в сила.

По-нататък НАТО наруши няколкократно и много сериозно международното право с войната в Югославия, нещо, което сподели дори бившият канцлер Шрьодер. Сърбия не беше нападнала никоя страна и нямаше решение на Съвета за сигурност на ООН, въпреки това страната беше бомбардирана – за първи път от 1945 г. насам с участието на Германия.

На жителите на Косово им бе позволено да решат с референдум за отцепването им от Сърбия. По онова време аз разкритикувах това

тежко нарушение на международното право

и ви казах при Косово: Отваряте кутията на Пандора, защото, ако това се разреши в Косово, трябва да се разреши и в други области. ...

Любо Киров си направи селфи с Никол Кидман

Любо Киров се снима с Никол Кидман в апартамента си. Но не с холивудската актриса, а с кучето си. Така се казва 8-годишният любимец на певеца. 
Никол е порода мопс. До миналата година Киров гледаше и хамелеон на име Хами, който обаче умря. Преди Никол Кидман е имал и папагал, хамстер, катерица, рибки и морски свинчета. Любо Киров се снима с Никол Кидман в апартамента си. Но не с холивудската актриса, а с кучето си. Така се казва 8-годишният любимец на певеца. Никол е порода мопс. До миналата година Киров гледаше и хамелеон на име Хами, който обаче умря. Преди Никол Кидман е имал и папагал, хамстер, катерица, рибки и морски свинчета.

Токийската борса започна срядата с покачване

Токийската фондова борса започна деня в сряда с покачване, след като руският президент Владимир Путин подписа договор за присъединяване на Крим към Русия, но с твърдението, че няма намерение да разделя още Украйна.

Два отбора при волейболистките

България ще има два национални отбора по волейбол при жените. Първият ще се фокусира в турнира Гран при, европейските квалификации и световното през есента. Вторият ще участва в Европейската лига, но ако се класира за финалите, в боя влизат основните състезателки. Защото първото място изкачва тима от трета във втора група на Гран при.

Двата отбо България ще има два национални отбора по волейбол при жените. Първият ще се фокусира в турнира Гран при, европейските квалификации и световното през есента. Вторият ще участва в Европейската лига, но ако се класира за финалите, в боя влизат основните състезателки. Защото първото място изкачва тима от трета във втора група на Гран при. Двата отбо

Базан под въпрос за европейското

Леонид Базан - носителят на златния пояс на “Дан Колов”, вероятно ще пропусне европейското първенство във Финландия (1-6 април). 

Бесарабският българин получи травма в лакътя в схватка с Кирил Терзиев на преборванията в Банско. Снощи Базан мина ядрено-магнитен резонанс, който да определи колко е сериозна контузията. Така най-вероятно в кат. до 7 Леонид Базан - носителят на златния пояс на “Дан Колов”, вероятно ще пропусне европейското първенство във Финландия (1-6 април). Бесарабският българин получи травма в лакътя в схватка с Кирил Терзиев на преборванията в Банско. Снощи Базан мина ядрено-магнитен резонанс, който да определи колко е сериозна контузията. Така най-вероятно в кат. до 7

Плевнелиев на аудиенция при Елизабет Втора

Президентът Росен Плевнелиев разговаря с Нейно Величество Елизабет Втора – кралица на Обединеното кралство Великобритания и Северна Ирландия, съобщи прессекретариатът на държавния глава вчера. Аудиенцията се състоя в Бъкингамския дворец в британската столица, където българският президент бе приет с почести. 
Президентът Росен Плевнелиев разговаря с Нейно Величество Елизабет Втора – кралица на Обединеното кралство Великобритания и Северна Ирландия, съобщи прессекретариатът на държавния глава вчера. Аудиенцията се състоя в Бъкингамския дворец в британската столица, където българският президент бе приет с почести.

Скелет на мезозавър открит в Италия

Скелет на огромен мезозавър на възраст около 75 милиона години е намерен в района на Романья в централната част на Италия, съобщава в. "Кориере дела Сера".

Киев: Никога няма да признаем анексирането (допълнена)

“Не признаваме и никога няма да признаем нито т.нар. независимост, нито т.нар. съглашение за присъединяване на Крим към Русия”, заяви в декларация вчера министерството на външните работи в Киев.
Това стана след подписването на договора с Кремъл. “Това, което стана в Москва, няма нищо общо нито с демокрацията, нито с правото, “Не признаваме и никога няма да признаем нито т.нар. независимост, нито т.нар. съглашение за присъединяване на Крим към Русия”, заяви в декларация вчера министерството на външните работи в Киев. Това стана след подписването на договора с Кремъл. “Това, което стана в Москва, няма нищо общо нито с демокрацията, нито с правото,

Гуардиола: Напуснах "Барселона", защото вече не успявах да мотивирам футболистите


Треньорът на "Байерн" Хосеп Гуардиола призна, че си е тръгнал от "Барселона", когато е осъзнал, че повече не успява да мотивира футболистите. По думите му първият му контакт с ръководството на баварците е бил още през 2011 г.

"Ако не можеш да мотивираш играчите като треньор, знаеш, че е дошло времето да си тръгнеш", каза Гуардиола.

Специалистът, извел каталунците до 14 купи, заяви, че е имал и тъжни мигове. Един от тях е било отпадането срещу "Челси" в полуфиналите на...

Гуардиола: Напусках "Барселона", защото вече не успявах да мотивирам футболистите


Треньорът на "Байерн" Хосеп Гуардиола призна, че си е тръгнал от "Барселона", когато е осъзнал, че повече не успява да мотивира футболистите. По думите му първият му контакт с ръководството на баварците е бил още през 2011 г.

"Ако не можеш да мотивираш играчите като треньор, знаеш, че е дошло времето да си тръгнеш", каза Гуардиола.

Специалистът, извел каталунците до 14 купи, заяви, че е имал и тъжни мигове. Един от тях е било отпадането срещу "Челси" в полуфиналите на...

$ 500 000 глоба за Азербайджан

Глоба от 500 000 долара се очаква да бъде наложена на Азербайджанската федерация по вдигане на тежести (АФВТ) заради скандала с дисквалификацията на петима състезатели от европейското в Албания през миналата година. Още няма официална информация за допинг, но явно е така.

Воденият от Златан Ванев отбор е спрян от европейското в Израел през април Глоба от 500 000 долара се очаква да бъде наложена на Азербайджанската федерация по вдигане на тежести (АФВТ) заради скандала с дисквалификацията на петима състезатели от европейското в Албания през миналата година. Още няма официална информация за допинг, но явно е така. Воденият от Златан Ванев отбор е спрян от европейското в Израел през април

Приятелката на Мик Джагър се самоуби, вероятно заради дългове

Bестта за смъртта на приятелката му, красивата модна дизайнерка Лорън Скот, свари Мик Джагър в Австралия. 
Певецът, който е особено активен в социалната мрежа туитър, е писал за последно на 16 март - “Беше страхотно шоу снощи в Сингапур!”. А след това заминал за Пърт, Западна Австралия, където “Ролинг Стоунс” трябваше да изнесат концерт в понеделн Bестта за смъртта на приятелката му, красивата модна дизайнерка Лорън Скот, свари Мик Джагър в Австралия. Певецът, който е особено активен в социалната мрежа туитър, е писал за последно на 16 март - “Беше страхотно шоу снощи в Сингапур!”. А след това заминал за Пърт, Западна Австралия, където “Ролинг Стоунс” трябваше да изнесат концерт в понеделн

Авария на нефтопровод в Охайо, изтекли 30 тона "черно злато"

В американския щат Охайо възникна злополука с нефтопровод , собственост на компанията "Суноко". Както съобщиха във вторник представители на местната агенция за защита на околната среда, в природния резерват Oak Glen, през чиято територия минава нефтопроводът, са изтекли повече от 30 тона "черно злато".

"Реал" пак смачка "Шалке"

Кристиано Роналдо няма пощада. Кавалерът на "Златната  топка" за втори път отвя "Шалке" и прати "Реал" в четвъртфиналите на Шампионската лига. Малак и с експериментален състав треньорът Карло Анчелоти не се лиши от португалеца, който заби два пъти за победата с 3:1.

Роналдо откри резултата в 3-ата минута и добави втори в 74-ата. Изравнителният Кристиано Роналдо няма пощада. Кавалерът на "Златната топка" за втори път отвя "Шалке" и прати "Реал" в четвъртфиналите на Шампионската лига. Малак и с експериментален състав треньорът Карло Анчелоти не се лиши от португалеца, който заби два пъти за победата с 3:1. Роналдо откри резултата в 3-ата минута и добави втори в 74-ата. Изравнителният

"Челси" брани честта на Англия в Лигата

"Челси" засега е единственият четвъртфиналист на Англия в Шампионската лига. Тимът на Жозе Моуриньо не допусна изненада на свой терен срещу "Галатасарай" - 2:0.

След 1:1 в първия мач "Челси" поведе още в 4-ата минута чрез гол на  Самуел Ето'о. В края на първото полувреме се разписа и Гари Кейхил. Турците не успяха да направя изненадата, въпреки "Челси" засега е единственият четвъртфиналист на Англия в Шампионската лига. Тимът на Жозе Моуриньо не допусна изненада на свой терен срещу "Галатасарай" - 2:0. След 1:1 в първия мач "Челси" поведе още в 4-ата минута чрез гол на Самуел Ето'о. В края на първото полувреме се разписа и Гари Кейхил. Турците не успяха да направя изненадата, въпреки

Премиерът на Украйна: Руските спецслужби организират провокации


Премиерът Арсений Яценюк направи обръщение към жителите на Източна и Южна Украйна малко след като Русия анексира Крим и Севастопол. В него той между другото казва:

"За дълбоко съжаление Крим не е единственият регион на единна и неделима Украйна, където външни сили опитват да дестабилизират ситуацията, да разпалят изкуствени конфликти, да организират безредици и да провокират въоръжена агресия отвън под предлог че уж се защитават правата на рускоезичните. Режисурата на не особено...

"Литекс" показа своите претенции от мача с "Лудогорец" (видео)


Психологическото надлъгване между "Литекс" и "Лудогорец" продължава трети ден след мача от осминафиналите за Купата на България. Оранжевите пуснаха в сайта си видео с подбрани моменти.

В своята версия по темата за това кой е по-ощетен "Литекс" показва, че претендира за две дузпи. "Ето от тези съдийски решения малобройната публика на Градския стадион в Ловеч загуби работоспособност за следващия ден… За радост и късмет няма оплаквания от бъбречни кризи и спукани язви", пише в сайта на...

Честит рожден ден на Николай Москов

Днес рожден ден празнува редакторът от отдел Днес рожден ден празнува редакторът от отдел "Оживление" Николай Москов. Той знае всичко за болки, билки и лечители и разказва за тях човеколюбиво, талантливо и духовито. Желаем му да е жив и

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване