БСП няма да подкрепи ГЕРБ за промяната на броя на членовете на ЦИК

Няма основание да подкрепяме предложението на ГЕРБ за увеличаване на броя на членовете на ЦИК от 19 на 20. Ние сме против промяна на закона, който току-що беше приет, влезе в сила от 05.03.2014 г. ...

Задържаха инспектор от Регионална инспекция по труда с подкуп

Инспектор от Регионална инспекция по труда - Разград е задържан в работния си кабинет, при получаване на подкуп, съобщиха от пресцентъра на ДАНС. Задържането, претърсването и обискът, са извършени ...

Мюсюлманският съвет в България определи процеса срещу имамите за позорен

Подкрепяме нашите съграждани, колеги, братя и сестри. Категорично не приемаме твърдението, че със свои действия са застрашили националната сигурност, обществения ред и подкопали устоите на констит...

Buena Vista Social Club с два прощални концерта у нас

Кубинската формация си взимат "довиждане" с българската публика на 30 юни в София и на 1 юли в Пловдив.

Анчелоти: Очаквах да дойдат трудни моменти, титлата е постижима


Треньорът на "Реал" (Мадрид) Карло Анчелоти заяви, че отборът му трябва да вярва, че може да стане шампион в Примера дивисион. Белите бяха водачи преди два кръга, но след загубите от "Барселона" (3:4) и от "Севиля" (1:2) в сряда вече са трети.

Мадридчани изостават с три точки от водача "Атлетико" и с две от "Барселона".

"Сега е по-трудно, защото сме назад, но спечелването на титлата не е невъзможно. Имаме нужда да вярваме, че не е невъзможно", каза Анчелоти.
...

Мирослав Найденов: БАСТА не е ничия патерица

Взехме решение за самостоятелно участие на евроизборите, защото не сме ничия патерица. Ако искахме да помагаме на някого, нямаше да се явим на тези избори, нашите симпатизанти щяха да гласуват за ГЕРБ и едва тогава можеше да се говори, че им помагаме, заяви лидерът на БАСТА Мирослав Найденов пред БНТ.

Рупите – раят на Ванга

Десетки хора се тълпят да видят дома на пророчицата

    


Колко е важно кого пращаме в Страсбург

Колко е важно кои депутати ще пратим в Европейския парламент (ЕП) в Страсбург? Какво значение за страната ни имат решенията, които европейските институции вземат? Как се променя тяхната роля? И защо?
Тези въпроси отново набират актуалност заради предстоящите европейски избори на 25 май т.г. И защото евроскептицизмът продължава да расте.
Колко е важно кои депутати ще пратим в Европейския парламент (ЕП) в Страсбург? Какво значение за страната ни имат решенията, които европейските институции вземат? Как се променя тяхната роля? И защо? Тези въпроси отново набират актуалност заради предстоящите европейски избори на 25 май т.г. И защото евроскептицизмът продължава да расте.

Крис Мастер и Весела атакуват с убийствен проект

Весела Маринчева и Крис Мастер са поредните гости в авторската рубрика на изпълнителя Жоро - "В устата на вълка".

РФ може да преустанови членството си в ПАСЕ

Русия ще изпревари ПАСЕ преди те да са наложили санкции  /КРОСС/ По данни на «Комерсант» действията на Руската Федерация по отношение на последните събития в Украйна доведоха до обостряне на отношенията между Москва и Съвета на Европа. Относно настъпилата криза, източници на «Комерсант» в съвета казват, че едва ли не най-сериозната за 18-годишното членство на Руската Федерация в организацията.Във връзка с това на наближаващата сесия на ПАСЕ, която ще се състои в Страсбург от 7 до 10 април, може да бъде поставен въпроса за лишаване от правото на глас на руската делегация. Освен това, по предложение на Робърт Уолтър, който е представител на Великобритания, може да бъде внесено искане за гласуване на предложение за лишаване от пълномощия на всички руски представители в ПАСЕ.Тези предложения ще бъдат внесени още в първия ден на сесията. Ако асамблеята реши да гласува за тях предварително ще стане ясно, че ще ощетят правата на Русия, както казват от делегацията ще опитат да го предотвратят.«Ако позицията на Робърт Уолтър преобладава, ние ще вземем превантивни мерки преди да са ни лишили от правото на глас», потвърждава и зам.-управителя на руската делегация Леонид Слуцкий, уточнявайки, че депутатите вече са разгледали «няколко възможни процедурни механизми»

Цитат на деня: Популизмът е едно, говоренето е друго


Оттук нататък министърът на икономиката и енергетиката трябва много бързо да излезе и да каже на базата на тези договори публично, но най-вече пред Министерски съвет, и да вземат адекватни решения. Популизмът е едно, говоренето е друго, но когато се стигна до възобновяване на проекта "Белене", "Атака" си изтегли точката от парламента.

Така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира пред журналисти в парламента какво трябва да предприеме държавата, след като Националната електрическа...

И част от "Трошево" остана без вода

От ВиК-дружеството във Варна съобщиха за Moreto.net, че поради авария без вода остава ж.к."Трошево" бл.№55 от 10 часа до 15 часа; Припомняме, че поради авария на магистрален водопровод без вода останаха части от м. Манастирски рид, к.

Концерт ЖИВОТ ЗА ИВО организират пред Двореца. Да помогнем, перничани!

Благотворителен концерт "ЖИВОТ ЗА ИВО" организират приятели на 12-годишното момче от Радомир, което се бори с коварна болест.

Концертът ще се състои на 28.03.2014г. (петък) от 19:00ч. в големия салон на ОК "Дворец на културата"- гр. Перник. Участниците ще са Цветелина Янева, Ива Давидова, Валерия Момчилова, Николета Станойкова, танцови формации "DA Clique" и "Extreme show", и др. За билети и информация, моля свържете се с...

Продължава

25% от сградите може да са енергийно ефективни до 2020 г.

За това са предвидени 262 млн. евро по новата ОП "Региони в растеж"

    


Спецове от Европа огласиха 8 потенциални цели на ровъра ЕксоМарс

Европейската космическа агенция /Esa/ публикува "разширения списък" от 8 места, които нейни специалисти обсъждат като цел на ровъра ЕксоМарк /ExoMars/, съобщи Би Би Си.

Сандра Бълок ще прави комедийна поредица

Холивудската знаменитост Сандра Бълок ще продуцира телевизионна версия на известен филм. От обкръжението на актрисата споделят, че комедийната...

Депутатите удължиха с три часа работното си време

На вниманието им е новият Закон за Сметната палата

Областното ръководство на ГЕРБ - Перник проведе среща с клубните ръководители

Областното ръководство на ПП ГЕРБ-Перник проведе среща с ръководителите на клубовете на партията от общината. На нея бяха дискутирани някои от най важните задачи, които стоят за решаване пред членовете на структурата през следващите няколко месеца.
 

По време на събранието областното ръководство на ПП ГЕРБ, председателят на ОбС-Перник Владислав Караилиев и неговият заместник Пламен Борисов бяха поздравени от името на жителите на Витошко и Крапец за...

Продължава

Променят движението на автобус №12 заради ремонт на бул. „Цар Освободител“

От Община Варна съобщиха за Moreto.net, че във връзка изпълнението на обект: „Авариен ремонт на бул. „Цар Освободител“ в участъка между бул. „Княз Борис I“ и ул. „Ген. Колев“ ще бъдат затворени за движение на МПС следните участъци от пътната мрежа на гр.

Лесни пари с 6-сантимерова джаджа

Задържаха младеж за пране на пари и скимиране на карти

    


Студентите в Северна Корея с прическа като на лидера - Ким Чен Ун

Всички студенти в Северна Корея трябва да се подстригват по същия начин като лидера на страната Ким Чен Ун, съобщиха световните агенции.
Разпореждането до ръководствата на ВУЗ-овете в страната е издадено по препоръка на управляващата Трудова партия.
Всички студенти вече трябва да са с прически а ла Ким - подстригани до кожа около ушите и врата, Всички студенти в Северна Корея трябва да се подстригват по същия начин като лидера на страната Ким Чен Ун, съобщиха световните агенции. Разпореждането до ръководствата на ВУЗ-овете в страната е издадено по препоръка на управляващата Трудова партия. Всички студенти вече трябва да са с прически а ла Ким - подстригани до кожа около ушите и врата,

Русия засилва военното си присъствие в Крим, уверила е Киев, че няма да навлиза в Украйна

Украйна ще увеличи цената на газа за крайните потребители в страната с повече от 50% от 1 май, съобщи Ройтерс. Държавната газова компания "Нафтогаз" ще създаде график за постепенни увеличение на цената до 2018 г. Мярката се взима в отговор на изискванията на Международния валутен фонд.

Всички студенти в Северна Корея с прически като тази на Ким Чен Ун

Всички студенти в Северна Корея трябва да се подстригват по същия начин като лидера на страната Ким Чен Ун, съобщиха световните агенции.
Разпореждането до ръководствата на ВУЗ-овете в страната е издадено по препоръка на управляващата Трудова партия.
Всички студенти вече трябва да са с прически а ла Ким - подстригани до кожа около ушите и врата, Всички студенти в Северна Корея трябва да се подстригват по същия начин като лидера на страната Ким Чен Ун, съобщиха световните агенции. Разпореждането до ръководствата на ВУЗ-овете в страната е издадено по препоръка на управляващата Трудова партия. Всички студенти вече трябва да са с прически а ла Ким - подстригани до кожа около ушите и врата,

Медийни специалисти акостират в Перник, за да обучат курсисти за мениджъри в културата

Пътуваща регионална академия за мениджъри в културата спира днес в Перник, съобщиха от общинския пресцентър. Новите технологии и новите медии - какви предизвикателства и възможности създават те пред участниците в процесите на изкуството и културата, е темата на третия курс на Регионалната академия за мениджмънт в културата, който ще се състои днес и утре в община Перник.
 

В рамките на съвместния проект на Столична община и СУ "Св. Климент...

Продължава

Руското правителство се отказа от IPAD и мина на SAMSUNG

/КРОСС/ "Отхвърлянето на американската компания Apple IPAD и преминаването към Samsung е от техническо естество, няма никаква американска или южно корейска история", каза министърът на комуникациите Николай Никифоров, съобщи РИА Новости. Става въпрос за по-добрата защита на Samsung:„Тези устройства могат да бъдат използвани за обработка на поверителна информация. Те преминаха най-строгата система за сертифициране".Министърът Никифоров заяви, че забрана за купуване на чужди технологии в страната няма, обаче във връзка с неотдавнашните събития, руските чиновници трябва да бъдат по-предпазливи. "В тази ситуация, когато тайните служби на САЩ увеличават обемът на заловената информация, поражда сериозни опасения за възложителите на обществените поръчки. Мисля, че те ще бъдат по-предпазливи при избор на партньори".Припомняме, че в началото на седмицата, The Wall Street Journal публикува статия, в която пише, че разузнавателните агенции на САЩ с помощта на сателити наблюдавали електронната и цифровата комуникация на Русия, Украйна и Балтийските страни. Въпреки това, те не откриха нито една разпоредба за предвижване на армията и превземане на ключови позиции на полуострова. Един от американските анализатори каза, че въпреки "разширяването на сателитно покритие", САЩ не са знаели за ситуацията

Видео: Имаме нов склад. Дрифт?


Ако разполагате с чисто нов склад, какъв ще е най-добрият начин да покриете лъскавия му хлъзгав под с гума?

С дрифт, разбира се!

За целта ви трябва пилот от Formula Drift в лицето на Крис Форсбърг, но и нещо по-така.

Затова не се доверявате на класическите автомобили за дрифт като "Тойота AE86", "Мазда RX-7", "Нисан 350Z", "Нисан Силвия" или "Форд Мустанг", с които вече разполагате.

Залагате на нестандартен подход и вкарвате огромната, тежка, луксозна...

Японската авиокомпания ANA с рекордна поръчка за самолети

Поръчката е на стойност 16,6 млрд. долара, като в нея влизат 20 Boeing и 30 Airbus

    


Млади специалисти превръщат стари индустриални обекти в Перник в атракциони

Община Перник ще възстановява стари индустриални обекти в града. Това съобщи заместник-кметът Илинка Никифорова.

Инициативата е във връзка с кандидатурата на София, заедно с областните градове от Югозападен регион – Перник, Кюстендил и Благоевград, за Европейска столица на културата през 2019 година. Направено е проучване на всички сгради, свързани с индустриалния разцвет и развитието на Перник. Повечето от тях обаче са приватизирани. Идеята може да бъде...

Продължава

Зукърбърг загубил $ 1,3 млрд. за ден

Основателят и президент на “Фейсбук” Марк Зукърбърг е загубил за ден $ 1,3 млрд., съобщава сп. “Форбс”. Това моментално го превръща в милиардера с най-голяма загуба, регистрирана в рамките на един ден, сочи класацията на авторитетното издание.
Зукърбърг загубил тази сума, след като акциите на неговата технологична компания са поевтинели с 4, Основателят и президент на “Фейсбук” Марк Зукърбърг е загубил за ден $ 1,3 млрд., съобщава сп. “Форбс”. Това моментално го превръща в милиардера с най-голяма загуба, регистрирана в рамките на един ден, сочи класацията на авторитетното издание. Зукърбърг загубил тази сума, след като акциите на неговата технологична компания са поевтинели с 4,

Превенция на телефонните измами

Добре познатата тема за телефонните измами периодично се налага да бъде припомняна и информацията по превенцията на този род престъпления да бъде отново разпространявана. Във връзка с нова вълна от оп...

Закъсняващото решение за конструирането на ЦИК ще доведе до хаос на изборите

Закъсняващото решение за конструирането на Централната избирателна комисия (ЦИК) ще доведе до хаос при провеждането на изборите. Това каза Меглена Кунева, лидер на „Движение България на граж...

Базел бе наказан да играе един мач при затворени врати

Базел бе наказан да играе един мач при затворени врати отдисциплинарната комисия на УЕФА заради поведението на швейцарските запалянковци в осминафиналната среща-реванш от турнира Лига Европа със Зал...

Учени разработват изкуствен заместител на човешко тяло за тестове на лекарства

Учени от американската Национална лаборатория в Лос Алмос са на стъпка от завършването на алтернатива на човешко тяло, което ще може да се използва за тестове на лекарства и токсични вещества, съобщав...

Само трима ще липсват от карнавала в Бразилия

Този път стана така, че всички традиционни и велики сили в световния футбол рапортуват: „Тук!“ за финалите в Бразилия догодина. Така и не се стигна до никаква изненада, макар да ...

Неизвестните карнавални дестинации в Бразилия

Световното първенство по футбол в Бразилия ще се състои само след три месеца, а Летните олимпийски игри през 2016 г. са отново тук. Освен големия фестивал в Рио де Жанейро, в други градове също се о...

Телефонен измамник е взел над 100 000 лв. от над 100 престъпления

Служители на "Икономическа полиция" в Сливен задържаха 51-годишен мъж, участвал в над 100 телефонни измами, съобщиха от МВР. Сумите, взети от пострадалите, надхвърлят 100 000 лв. На 24 март...

Световното първенство по футбол в Бразилия ще се състои само след три месеца

Световното първенство по футбол в Бразилия ще се състои само след три месеца, а Летните олимпийски игри през 2016 г. са отново тук. Освен големия фестивал в Рио де Жанейро, в други градове също се о...

Освен големия фестивал в Рио де Жанейро, в други градове също се организират не по-малко интересни карнавали.

Световното първенство по футбол в Бразилия ще се състои само след три месеца, а Летните олимпийски игри през 2016 г. са отново тук. Освен големия фестивал в Рио де Жанейро, в други градове също се о...

Фандъкова и Стойнев се разбраха за старите задължения на "Топлофикация"

Столичният кмет Йорданка Фандъкова и министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев са постигнали договореност, че ще работят за споразумение за старите задължения на "Топлофикация - С...

Феновете искат главата на Мойс, шефовете го пазят

Облаците над главата на мениджъра на Манчестър Юнайтед Дейвид Мойс стават все по-гъсти. Все повече фенове искат той да се махне. "Трябва да се знае, че сега не е 1986 г., когато дойде сър Алекс....

Незаконен сондаж наводни район край Русе

Незаконен сондаж наводни района около квартал ДЗС край Русе. Повече от час на пътя се изливаха обилни количества води, които достигнаха и до полигона, където учебни автомобили водят занятия, съобщи...

"Биволъ" пита дали архитект Станишев не е прибягвал до бой заради проект?

По-скоро бих хвърлил един бой на хората, които замесват името ми без никакви доказателства в случая „Карадере” - това е първичната ми реакция. Това заяви архитект Георгий Станишев,...

В Деня на театъра във Варна ще се проведе цветно шествие

Днес, в Деня на театъра - 27 март Студио "Театър" с худ. рък. Стоян Радев; Младежко театрално студио "МАХ" с худ. рък. Валентин Митев; Театрално студио "Шанс" с худ. рък. Христо Христов; една от групите на МОНТФИЗ с худ.

Либерализират режима на работа на ТЕЛК-овете

Нямало предпоставки да бъдат връщани пациенти, увери здравният министър

Китай и Франция подписаха договори за милиарди

До 2025 Airbus ще може да сглобява модела А320 в Китай

    


„Следи във времето - Архитектът и Кметът Шнитер"

Пловдив/КРОСС/ 100 години от смъртта на архитект Йосиф Ваацлав Шнитер, създателят на генералния регулационен план на Пловдив, и 80 години от управлението на един от най-успешните кметове в Чепинския край - Йосиф Йосифов Шнитер, син на архитекта, Пловдив ще отбележи с изложбата  „Следи във времето - Архитектът и Кметът Шнитер". Благодарение на Общински институт „Старинен Пловдив", Регионален държавен архив - Пловдив, Народна библиотека „Иван Вазов", Исторически музей - Велинград и наследниците на фамилията Шнитер от 4-ти април пловдивчани и гостите на града ще имат удоволствието да видят в Балабановата къща в Стария град документи и снимки от личния архив на фамилията, както и филм от поредицата „Горещи следи" на Чешката национална телевизия. Изложбата е съпътствана и от кръгла маса на тема: "Пловдив - Шнитеров град". Изложбата се състои от две части - „Архитектът Йосиф Шнитер", баща и „Кметът Йосиф Шнитер", син. Чрез богат снимков и документален материал от личния архив на фамилията са представени интересни и повратни моменти от живота и делото на архитект Шнитер, както и дейността на неговия син като кмет на Велинград в един малко известен и противоречив период от нашата история

Япония поръчва самолети за 16,4 млрд. долара

All Nippon Airways (ANA) съобщи, че ще закупи 70 нови самолета на стойност 16,4 млрд. долара.

Стоичков: Ще купя 300 акции на ЦСКА, за да ги подаря

Камата ще зарадва масажиста Христо Запрянов и домакина Бай Добри

    


На кого пречи фейсбук

Финансова фирма опита да даде открит урок на всички потребители на социалните мрежи, че пространството там не е свободно и че срещу тях може да бъде заведено дело. (Виж 1-а стр.) Най-вероятно затова посред съдебното дело искът срещу създателя на страница във фейсбук беше оттеглен - може би от фирмата са решили, че опитът за сплашване е успял.
Проп Финансова фирма опита да даде открит урок на всички потребители на социалните мрежи, че пространството там не е свободно и че срещу тях може да бъде заведено дело. (Виж 1-а стр.) Най-вероятно затова посред съдебното дело искът срещу създателя на страница във фейсбук беше оттеглен - може би от фирмата са решили, че опитът за сплашване е успял. Проп

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване