Откриха взривни вещества в стопанска постройка в Чепеларе

/КРОСС/ 28 детонаторни капсули и близо 35 метра огнепроводен шнур откриха полицаи от Чепеларе в стопанска постройка в имота на 33-годишен жител от града. Взривните материали са били собственост на починалия баща на чепелареца, който приживе професионално се е занимавал с взривни дейности. По случая работят служители на РУП - Чепеларе.  

Папазов: Транспортната спогодбата между България и Турция трябва да е готова до края на април

Транспортната спогодбата между България и Турция трябва да бъде готова до края на месец април и след обсъждане между двете страни да бъде подписан документ в рамките на месец май. Това каза министърът на транспорта и информационните технологии Данаил Папазов, в отговор на въпрос от народния представител Кирил Колев относно обявяването за невалидни на всички еднократни разрешителни за автомобилен превоз между България и Турция от турската страна, предаде репортер на Агенция „Фокус”.

Червените депутати си купиха акции на ЦСКА


Членовете на парламентарния фенклуб на ЦСКА от "Коалиция за България" си купиха акции от клуба по време на посещението си на стадион "Българска армия".

Народните представители Георги Анастасов, Жара Пенева, Таньо Киряков, Жельо Бойчев, Таско Ерменков, Христо Монов, Пламен Славов, Деян Дечев, Петър Дулев и Георги Свиленски  разгледаха музея на спортната слава, за да си припомнят постиженията на ЦСКА.

След това заявиха закупуване на акции във временния офис на "Елана" на...

Вокалистът на "Айрън Мейдън" ще пилотира най-дългия летателен апарат в света


Вокалистът на рок групата "Айрън Мейдън" Брус Дикинсън е инвестирал 450 хил. долара в проект за построяването на най-дългия летателен апарат в света на име HAV Airlander, съобщи Би Би Си. 

Машината, която е създадена на основата на дирижабъл, ще е с дължината на футболно игрище, което автоматично го прави с около 18 метра по-дълъг от "Боинг" 747.

Построяването му струва около 100 млн. долара, а дизайнерите му вече правят планове за още по-голям апарат. 
...

Гонят пътния директор в Пловдив - дъщеря му минала в АБВ

Найден Найденов бе категоричен, че причините са политически

Реформаторите искат професионална ЦИК

"Европа е силен лост за промяна в България"

    


Пилотите на Lufthansa ще стачкуват следващата седмица

Синдикатът им настоява за средно увеличение на заплатите от 5,2%

    


Германска евродепутатка разочарована от закона ни за Сметната палата

/КРОСС/ Германският евродепутат Ингеборг Гресле била разочарована от новия закон за Сметната палата, който депутатите у нас гласуваха вчера. Това съобщава лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в социалната мрежа Фейсбук, цитирайки статуса на евродепутатката от Туитър.  По повод приетите вчера промени в закона за Сметната палата германският евродепутат Ингеборг Гресле изрази в Туитър разочарованието си. Тя написа: "Дълбоко съжалявам за гласувания закон за Сметната палата днес в българското Народно Събрание. Лоши новини за контрола на всички обществени фондове в България...". Г-жа Гресле е член на комисията по бюджетен контрол към ЕП, пише Бойко Борисов. 

Германия приема нови правила за имигрантите

Германия се готви да приеме нови правила за имигрантите от Европейския съюз. Предвиждат се строги мерки при опит за измама на социалната система, съобщиха германски медии.
Временна забрана за влизане във Федералната република от три до шест месеца е само една от мерките. Ще бъде наложен и по-строг контрол върху помощите за деца, Германия се готви да приеме нови правила за имигрантите от Европейския съюз. Предвиждат се строги мерки при опит за измама на социалната система, съобщиха германски медии. Временна забрана за влизане във Федералната република от три до шест месеца е само една от мерките. Ще бъде наложен и по-строг контрол върху помощите за деца,

Янакиева се появи пред протестиращите и им се изсмя - малко се били събрали, за да се махне

 Широка усмивка озарила лицето на кмета на Перник Росица Янакиева, когато се появила за кратко пред искащите оставката й граждани.

Кметицата се изсмяла на хората, искащи да си подаде оставката. На призивите „Оставка” пернишката кметица казала, че това няма как да стане и, че всичко било законно.

Като е дошла да говори с хората Росица Янакиева видимо се е клатила и са й треперили ръцете. Тя не е отговорил на нито един от въпросите на...

Продължава

След похарчени 2.6 млрд. евро - нестабилност, корупция и авторитаризъм заобикалят ЕС


Според доклад на Европейската комисия в повечето страни на юг и на изток от ЕС се наблюдава увеличение на нестабилността, авторитаризма и корупцията, съобщи EUobserver.

Комисарят по политиката на съседство Щефан Фюле заяви, че "волята за по-добър живот и спазване на основните човешки права и свободи са все още силни". Той добави, че ЕС е инвестирала 2.6 милиарда евро в политиката на съседство през 2013 г., а за новия бюджетен период между 2014 и 2020 г. са предвидени 15.4 милиара...

Тайна свидетелка по делото на Данчо Пръча се разкри

Тайна свидетелка по делото срещу врачанския мафиот Йордан Тонов-Пръча реши да се изправи открито пред съда и да разкаже за набирането и експлоатацията на проститутките от региона. Весела Мишковска ще се яви пред софийския апелативен съд по собствено желание на предстоящото дело през май. Апелативния съд уважи молбата на свидетелката. Тайна свидетелка по делото срещу врачанския мафиот Йордан Тонов-Пръча реши да се изправи открито пред съда и да разкаже за набирането и експлоатацията на проститутките от региона. Весела Мишковска ще се яви пред софийския апелативен съд по собствено желание на предстоящото дело през май. Апелативния съд уважи молбата на свидетелката.

Спряхме нарастването на безработицата, радва се Адемов

Регистрираните безработни намаляват за първи път от девет години

    


Грузия кани български фирми да инвестират в хидроенергетика

Членството в ЕС не е въпрос на сметки, а фундаментален политически избор, коментира вицепремиерът Даниела Бобева след завръщането си от страната

    


Президентът Жельо Желев: НАТО е умна стъпка в българската история

"В България днес почти няма хора срещу НАТО, или ако има, това са хора, неориентирани достатъчно политически, неизкушени от политиката, което показва, че това, което България е направила, е умна стъпка в нейната политика и история". Това коментира президентът Желю Желев (1990-1997) на форум в София по случай десетата годишнина от членството на България в НАТО.   "Всички знаем защо България и други държави след рухването на комунизма в Европа станаха пълноправни членове на този военнополитически съюз... Преди това бяхме членове на Варшавския договор, който не изпълняваше задълженията си към своите членове, не работеше за укрепване на националната сигурност, стабилността, демократичните инициативи на народите, които членуваха в съюза. Това доведе до отказ от него и ориентация към атлантическия военнополитически съюз", коментира Желев.   Президентът Петър Стоянов (1997-2002) отбеляза "психологическия цивилизационен аспект" на членството на България в НАТО.   "Този аспект е изключително важен, защото в своята кратка история на свободна държава след освобождението от Османско робство нашето общество дълги години беше в плен на един тежък синдром - че сме играчка в ръцете на великите сили и че никога в своята история не успяхме да се наредим на страната на победителите, за да реализираме нашия национален идеал. Чрез членството на България в НАТО в голяма степен преодоляхме този важен психологически синдром, комплекс, наследен от нашата история", каза Стоянов.   Бившият външен министър и президент на Атлантическия клуб Соломон Паси посочи, че ако НАТО не се беше разширила, не знаем дали това, което се случи на Крим, нямаше да се случи на балтийските държави, на черноморските държави, на други балкански държави.   "Към днешна дата след инвазията на президента Путин през 2008 г. в Абхазия и Осетия и сега, 2014 г., в Крим, виждаме, че единствените "червени линии", които той не пресича, са "червените линии" на НАТО", коментира Паси.   Приветствие до форума изпрати президентът Росен Плевнелиев, който посочва, че "конференцията съвпада със събития от ключово значение не само за България, страните от Черноморския регион и Балканите, но и за всички страни - членки на НАТО.

Не са правени проверки за продажба на алкохол на непълнолетни през 2013 във Варна

През миналата година във Варна не са извършвани проверки по частта от Наредбата за обществения ред, касаеща продажбата на алкохол и цигари на непълнолетни лица в заведения и магазини. Това съобщи зам. - кметът Тодор Иванов на пресконференция по повод представянето на резултатите от проучване на тенденциите за употреба на алкохол и цигари сред ученици от 8 до 11 клас и мерките, които предстои да вземе общината за борба с проблема, предаде репортер на Moreto.

Путин: събитията в Крим показаха високо ниво на подготовка на ВС

/КРОСС/ Президентът на Русия Владимир Путин заяви, че събитията в Крим показаха високо ниво на подготовка на Въоръжените Сили на Русия. Той благодари на военнослужещите, разформировани на полуострова, за издържливост и професионализъм, съобщи ИТАР-ТАСС. На церемонията по случай назначаването на офицерите на нови военни длъжности и удостояването на поредни звания, руският държавен глава подчерта «точни и професионални действия» на руските военни, които «позволили да бъдат избегнати провокации и кръвопролития, да бъдат осигурени условия за мирно и свободно провеждане на референдума». С това, руският президент издаде указ на министъра на отбраната Сергей Шойгу, да пристъпи към предаване на оръжия и военна техника на Украйна, дислоцирани в Крим и останали във военните подразделения, и не преминали във владение на руските Въоръжени Сили. Става дума и за корабен състав и авиация.  

Съдът на ЕС задължи провайдърите да забраняват достъпа до сайтове при неспазени авторски права

/КРОСС/ С решение от четвъртък Съдът на Европейския съюз задължи доставчиците на интернет да забраняват достъп до сайтове, които не спазват авторските права. Това ще става след съдебно разпореждане по казуса.  Решението на съда доведе до противоположни коментари часове след като беше публикувано. Според защитници на авторските права решението е историческо, защото е стъпка в борбата срещу пиратството. Юристи обаче изразяват своите опасения заради неясните тълкувания на съда, които могат да доведат до ограничаване на свободата на получаване на информация в интернет. Повод за делото е Австрийският върховен съд, който се обърна към Съда на ЕС с въпрос дали доставчикът, който осигурява достъп до интернет само на потребителите на нарушаващия правата уебсайт, може да се смята за посредник, чиито услуги се използват от трето лице за нарушаване на авторските права, и на този доставчик може да се налагат съдебни забрани. Сайтът Kinox.to, който е обект на делото, дава възможност на потребителите да гледат чрез стрийминг или да изтеглят филми, правата върху които са притежание в частност на Constantin Film и на Wega, без последните да са давали съгласие. Клиенти на интернет доставчика UPC Telekabel са използвали предлаганото от уебсайта Kino.to

Как идеологически причини нарекоха "канадска борба" спорт, възникнал в САЩ

Канада е популярна с хокея си, това е националният им спорт. Популярна е и с кърлинга. Джеймс Нейсмит - бащата на баскетбола, е кандец. Но баскетболът не го броим за канадски спорт.
Самите канадци не приемат армрестлинга, борбата с ръце, за нещо типично канадско. Как тогава ние го знаем по този начин? Канада е популярна с хокея си, това е националният им спорт. Популярна е и с кърлинга. Джеймс Нейсмит - бащата на баскетбола, е кандец. Но баскетболът не го броим за канадски спорт. Самите канадци не приемат армрестлинга, борбата с ръце, за нещо типично канадско. Как тогава ние го знаем по този начин?

"Атака" събира в НС подписка за разследване на президента

Националистите призоваха за сваляне на имунитета на Росен Плевнелиев, защото се срещнал в Австрия с изпълнителния директор на ЕВН

България била сред съавторите на текста на резолюцията на ООН, която осъди анексирането на Крим от Русия

/КРОСС/ България е била сред съавторите на текста на резолюцията в Общото събрание на ООН, която осъди анексирането на Крим от Русия, съобщи БНР, позовавайки се на дипломатически източници. Заедно с останалите членки на ЕС страната е гласувала "за" резолюцията, в която пише че референдумът за независимост на Крим няма правна валидност. До момента няма официално съобщение за гласуването от българското външно министерство. Общото събрание на ООН прие необвързваща резолюция, която осъжда референдума в Крим и присъединяването на полуострова към Русия. Резолюцията, внесена от Украйна и изработена в сътрудничество със западните страни, получи 100 гласа "за", 11 "против" и 58 "въздържал се" в Общото събрание със 193 държави членки. Анализатори коментират, че това са доста повече от очакваните гласове, въпреки усилията на Русия. Тексът на резолюцията повтаря този, на който беше наложено вето от Русия в Съвета за сигурност по-рано този месец. Русия не подкрепя проекторезолюцията на Общото събрание на ООН за референдума в Крим, предаде Газета.ru, позовавайки се на думите на постоянния представител на Руската Федерация в Съвета за сигурност на ООН Виталий Чуркин. „Проектът има конфронтационен характер и се опитва да постави под съмнение значимостта на състоялия се в Крим референдум", е заявил руският дипломат

ЕС готви код "червено" за мазни храни

Да грейне ли “светофар” върху храните - червен за вредните и зелен за полезните? Това е горещият въпрос, който ударно се дискутира в Европейската комисия.
Идеята, веднъж отхвърлена от Брюксел през 2011 г., се възроди след тревожен доклад на Световната здравна организация (СЗО), публикуван преди 2 месеца. Да грейне ли “светофар” върху храните - червен за вредните и зелен за полезните? Това е горещият въпрос, който ударно се дискутира в Европейската комисия. Идеята, веднъж отхвърлена от Брюксел през 2011 г., се възроди след тревожен доклад на Световната здравна организация (СЗО), публикуван преди 2 месеца.

Част от столицата без вода в понеделник

Ще се извършват строително-ремонтни дейности

    


Цветлин Йовчев: Битовата престъпност намалява

Другата седмица ще предложа конкретни мерки, които ще направят тези резултати трайни и това намаление на битовата престъпност ще стане устойчива тенденция, заяви вътрешният министър

"Костенурките нинджа" се завръщат и то с уникален трейлър /видео/

/КРОСС/ Героичните костенурки Донатело, Рафаело, Микеланджело и Леонардо се завръщат, но този път на големия екран. Две години след обявяване на продукцията, излезе първият трейлър на "Костенурките нинджа". Лентата е продуцирана от Майкъл Бей, а в главната роля ще видим звездата от "Трансформърс" Меган Фокс, която ще изиграе безстрашния репортер Ейприл О'Нийл. Сюжетът на филма обаче ще е малко по-различен от този, който най-върлите фенове на костенурките познават. Във филма на Бей героите са хора, мутирали в костенурки войни. Действието се развива в Ню Йорк, когато престъпността е завладяла улиците на града. Екшънът ще излезе на 18 юли на 3D. video:http://www.youtube.com/watch?v=nCjsWpM9zFU

Шофьорът на кметицата – Мазньо се навърта около протеста на младежите

Шофьорът на Кметицата на Перник Росица Янакиева, известен в града като Мазньо  се навърта около протеста на младежите в Перник, които искат оставка на пернишките управници. Мазньо се върти, подслушва и се оглежда кой е на протеста. Едва ли е излязъл за да протестира срещу кметицата, която извозва с джип.Продължава

Йордан Цонев: Казусът “Карадере” попада в обхвата на закона за офшорките

Депутатът от ДПС Йордан Цонев изрази учудване от думите на социалиста Георги Кадиев, че законът за офшорните компании не отговаря за случаи като застрояването на местността Карадере. Казусът “Карадере” попада в обхвата на закона, категоричен беше Цонев.

Граждански организации се възмутиха от наказанието на Мирослава Тодорова

Седем авторитетни неправителствени организации изразиха в петък открито възмущение от последното наказание, наложено на съдия Мирослава Тодорова. Преди ден Висшият съдебен съвет (ВСС) реши да понижи до районен съдия бившия председател на Съюза на съдиите в България. Това е най-ниското стъпало в системата.   Гражданските организации напомнят, че съветът е призван по закон да защитава независимостта на съдебната власт, а не да се превръща в наказателен отряд за преследване и саморазправа с отделни магистрати.   "В случая се касае за целенасочена кампания за опетняване името и уронване престижа на магистрат, който с откритата и критична позиция срещу статуквото в съдебната власт е показал, че отстоя независимостта и честта на съдийската професия", се казва в откритото писмо, адресирано до ВСС.   В него се сочи още, че поведението на кадровиците на Темида показва "крещящата нужда" от цялостна реформа на съдебния съвет.   "Абсолютно недопустимо е в кадровата политика, касаеща прокурори, да се намесват съдии и обратното, както се получи на споменатото заседание. Нещо повече, в случая на съдия Тодорова наказанието й беше утежнено, очевидно несъразмерно, именно по предложение на бивш прокурор (става дума за Румен Боев - бел. ред.)", се казва още в позицията.   Организациите призовават ВСС сам да започне процедурата по разделянето си на две камари, които да решават отделно кадровите въпроси за съдиите и прокурорите.   "Така в някаква степен ВСС ще покаже, че е върховен административен орган на съдебната власт - функция, която в момента е изпразнена от съдържание и обезсмисля съществуването на съвета в този му състав", заявяват неправителствените организации.   Писмото е подписано от Асоциация за европейска интеграция и права на човека, Български институт за правни инициативи, Български хелзинкски комитет, Български адвокати за правата на човека, Институт за развитие на публичната среда, Програма "Достъп до информация" и Център НПО – Разград.   В четвъртък ВСС изпрати Мирослава Тодорова да правораздава в Софийския районен съд като наказание за нейно старо прегрешение – бавното написване на мотивите по две дела. Съдебният съвет в предишния му състав уволни Тодорова за това нарушение, но тя спечели делото в съда и бе върната на работа като съдия в Софийския градски съд.   ВСС трябваше да реши какво ново наказание, по-леко от уволнение, да наложи на бившия председател на Съюза на съдиите в България. Кадровият орган се спря на следващото най-тежко – понижаване в длъжност, макар че дисциплинарният състав по нейния казус бе предложил да й се намали заплатата. След това решение се разбра, че идеята Тодорова да бъде пратена за назидание в районния съд е дошла от прокурор Румен Боев.

Обявиха 2700 свободни работни места, най-вече за летния сезон

Над 140 работодатели са участвали на трудовите борси през март

    


Историята на най-малкия остров в света

От часовете по география  в училище ни е известно, че Гренландия е най-големият остров в света. Питали ли сте се обаче кой е най-малкият такъв и какво всъщност квалифицира едно парченце суша...

МОН: 22 и 26 май ще са неучебни дни

22 май ще е неучебен ден за всички училища в страната във връзка с организирането на държавния зрелостен изпит по български език и литература на 21 май, както и на матурата по избор - на 23 май. Това ...

Млада надежда на Черно море отива на проби във Висшата лига

Вратарят от ДЮШ на Черно море Георги Вълев с треньор Ники Кънчев е поканен на едноседмични проби в състава на Стоук Сити. "Това е голямо признание за Черно море, за треньорите, за футболистите &...

Йенс Столтенберг ще е следващия генерален секретар на НАТО

Държавите от НАТО са постигнали договореност бившият норвежки премиер Йенс Столтенберг да е следващия генерален секретар на западния военен алианс, предаде Reuters, позовавайки се на дипломатически из...

"Атака" подкрепят жалбата на БСП до КС, ДПС все още мислят

/КРОСС/От БСП са готови с жалбата срещу указа на Плевнелиев. Депутати от „Атака" са категорични, че ще подкрепят жалбата на БСП до Конституционния съд срещу указа на президента за ЦИК. От ДПС обаче все още разсъждават по въпроса.  Десислав Чуколов, зам.-председател на партия „Атака", заяви: „Вижда се откакто е в мандат президентът прави грешка след грешка. Това е поредната му грешка, с която доказа, че е президент на ГЕРБ, не е президент на българската нация, не е неин обединител. Това, което президентът направи, е недопустимо и затова депутати от „Атака" ще подкрепят искането на БСП пред Конституционния съд". На въпрос дали от „Атака" ще подкрепят промените в Изборния кодекс, внесени от ГЕРБ, той отговори: „Съществителните ГЕРБ и Изборен кодекс в едно изречение звучат ужасно. Нямам намерение да влизам в игричките ГЕРБ." От ДПС имат нагласа да подкрепят готвената от "Коалиция за България" жалба до Конституционния съд, заради казуса с разпределението на местата в Централната избирателна комисия /ЦИК/. Това стана ясно от казаното от Четин Казак пред журналисти в парламента.Депутатът посочи, че жалбата отговаряла и на тяхното становище, че президентът нарушил драстично императивния запис на Изборния кодекс. Казак уточни, че окончателното решение за подкрепа на документа ще бъде взето от групата след като видят крайния вариант

Министър Папазов разпореди проверка на БДЖ

/КРОСС/ По разпореждане на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов започва вътрешен одит в „Холдинг БДЖ" ЕАД, съобщава пресцентърът на МТИТС.  Проверката трябва да установи дали има липса на гориво от дизелов локомотив с № 06029, който дерайлира заедно със седем вагона в междугарието Яна-Мусачево на 17 януари т.г. Обект на проверката са и извършените ремонтни дейности вследствие на произшествието. Проверката ще бъде извършена от „Звено за вътрешен одит" в МТИТС.

Защо казваме канадска борба в България?

Канада е популярна с хокея си, това е националният им спорт. Популярна е и с кърлинга. Джеймс Нейсмит е канадец - бащата на баскетбола. Но баскетболът не го броим за канадски спорт. Самите канадци не приемат армрестлинга, борбата с ръце, за нещо типично канадско. Как тогава ние го знаем по този начин? Канада е популярна с хокея си, това е националният им спорт. Популярна е и с кърлинга. Джеймс Нейсмит е канадец - бащата на баскетбола. Но баскетболът не го броим за канадски спорт. Самите канадци не приемат армрестлинга, борбата с ръце, за нещо типично канадско. Как тогава ние го знаем по този начин?

ДКЕВР: Парното няма да поевтинее от април

Окончателните решения на ДКЕВР за цени на услугата пренос на газ през разпределителните мрежи и цени на електроенергията, произвеждана от топлофикациите ще бъдат взети на закрити заседания на 1 април

Чистачите в Перник изкараха камиони срещу властта ВИДЕО

 Служители на фирмата за чистота в Перник се присъединиха към протеста на младежите пред Община Перник .

Чистачи пристигнаха с камиони и също поискаха оставката на кмета Росица Янакиева, която според техните думи „само краде”. Служителите казаха още, че протестират и заради неполучените си заплати.

Над 7 боклукчийски камиона спряха пред сградата на Общината, останалите са паркирали на паркинга, каза работник от чистотата. Работниците чакат...

Продължава

BG лепенка пази да не ви източат картата!

Екранната лепенка SkimProt, която хората могат да си купят за 9.90 лв., е уникален банков продукт, без аналог в света, предпазващ картите с чип от скимиране и източване.

Изпращат в училищата христоматия на забранените писатели

"Забранените писатели” - христоматия по литература за 12-и клас, представиха общественици днес пред журналисти в БТА – София. В нея са включени творби на убитите от комунистите Георги Марков, Георги Заркин и Яна Язова, политическите затворници Йосиф Петров, Петко Огойски, Трифон Кунев, Пенко Керемидчиев, Йордан Русков, Коста Георгиев – Босяк, "Забранените писатели” - христоматия по литература за 12-и клас, представиха общественици днес пред журналисти в БТА – София. В нея са включени творби на убитите от комунистите Георги Марков, Георги Заркин и Яна Язова, политическите затворници Йосиф Петров, Петко Огойски, Трифон Кунев, Пенко Керемидчиев, Йордан Русков, Коста Георгиев – Босяк,

Варненският театър с най-много награди "Икар"

На тържествената церемония в Световния ден на театъра Съюзът на артистите в България връчи своите престижни награди ИКАР 2014. С две от тези награди бяха удостоени творци, свързани с ТМПЦ Варна – Драматичен театър „Стоян Бъчваров”, съобщиха от театъра за Moreto.

Изпращат в училищата христоматия на забранените писатели


"Забранените писатели” - христоматия по литература за 12-и клас, представиха общественици днес пред журналисти в БТА – София. В нея са включени творби на убитите от комунистите Георги Марков, Георги Заркин и Яна Язова, политическите затворници Йосиф Петров, Петко Огойски, Трифон Кунев, Пенко Керемидчиев, Йордан Русков, Коста Георгиев – Босяк,

Депутати станаха акционери в ЦСКА

"Трябва да помагаме на всеки вид спорт, който е носил слава на България", коментира Таню Киряков

    


Топло, но с пролетен дъжд на Великден

/КРОСС/ Тази година през април се очаква средната месечна температура да бъде около и над нормата, която за по-голямата част от страната е между 11° и 13°, по Черноморието и във високите полета - между 9° и 11°, а за планините - от минус 3° до 8°. Най-ниските температури през април ще са между 0° и 5°, а най-високите - между 24° и 29°, прогнозират от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН. Месечната сума на валежите ще бъде около нормата, която в равнините е между 40 и 60 л/кв.м, в планинските райони - между 60 и 100 л/кв.м. През повечето дни от първото десетневие, въпреки захлаждането в началото на месеца, температурите ще бъдат по-високи от обичайните. Вероятност за повече превалявания има през втората половина от десетдневието. Към края на първото и в началото на второто десетдневие ще бъде сравнително по-хладно, променливо, остава вероятността за превалявания. Около средата на десетдневието ще е относително по-стабилно и по-топло. В периода 16-18-и отново ще има условия за превалявания. През последните дни от десетдневието атмосферата ще се стабилизира и температурите ще се повишават. През третото десетдневие тенденцията е валежите да са малко, с по-голяма вероятност около средата на периода. Ще бъде и топло, през повечето дни - и предимно слънчево.

Калки за трети път като Исус в нов вариант на "Исус Христос Суперзвезда"

За трети път в живота си Коцето Калки се подготвя да влезе в ролята, която му приляга най-добре - на Христос. Спектакълът За трети път в живота си Коцето Калки се подготвя да влезе в ролята, която му приляга най-добре - на Христос. Спектакълът "Исус Христос Суперзвезда" ще бъде поставен наново във Варненската опера от проф. Светозар Донев. В ролята на Исус отново влиза Калки, а Юда ще е Звездомир Керемедчиев от "Ахат". Миналата година двамата пак бяха същите герои

Манчестър Юнайтед разваля марката "Висша лига"

/КРОСС/ Лошата форма на Манчестър Юнайтед този сезон не се размина от погледа на шефа на "Висшата лига" Ричард Скъдамор. В интервю за "Блумбърг" Скъдамор заявява, че мъките на Юнайтед се отразяват зле не само на самия отбор, но и на марката "Английска висша лига". "Когато най-популярният клуб не върви, това ни струва загуба на аудитория на места, а оттам и на пари. Има твърде много фенове по света, които искат Манчестър Юнайтед да бъде шампион. Ние знам това, но знаем още, че хората искат състезание. А в състезанието всеки може победи", коментира Скъдамор пред "Блумбърг". Във временното класиране отборът на Дейвид Мойс е седми на цели 18 точки зад лидера Челси.      

Готвят данъчни облекчения за енергийно ефективни сгради

В жилищния кодекс ще се определи минимум от условия за обитаване

    


ЦСКА остана без Янчев за гостуването на "Литекс"


Капитанът на ЦСКА Тодор Янчев ще пропусне гостуването на червените на "Литекс" в Ловеч в мач от 30-ия кръг на А група. 

37-годишният полузащитник получи един мач наказание заради натрупването на жълти картони. Той беше предупреден от съдията на дербито с "Лудогорец". Янчев ще плати и глоба от 1250 лева.

Вероятно на негово място треньорът Стойчо Младенов ще използва Борис Галчев.

Кевин Бру от "Левски" и Тижани Белаид от "Локомотив" (Пловдив) също ще пропуснат по...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване