Русия има варианти за доставка на газ в случай на прекратяване на транзита през Украйна

/КРОСС/ „Газпром" премисли вариантите за компенсиране на обемите транзитиран газ при евентуален проблем по украинския маршрут. Към днешна дата Русия има три варианта за доставка на газ в Европа. Това са украинската газопреносна система, а така също газопроводите „Ямал - Европа" и „Северен поток". В случай на прекратяване на транзита на руски газ през Украйна към Европа „Газпром" планира да извършва доставка:- през Беларус (газопроводът „Ямал - Европа");- по дъното на Балтийско море, заобикаляйки транзитните държави (газопроводът „Северен поток"). Проблемът с транзита на газ към Европа през територията на Украйна за „Газпром" ще стане допълнителен аргумент в полза на:- по-бързото завършване на строителството на газопровода „Южен поток";- разширяването на „Северен поток" в бъдеще. През 2013 г. в Европейския съюз са били доставени от Русия 133 млрд. кубически метра газ, като по-голямата част от този обем (около 85 млрд. кубически метра) са доставени през Украйна, а останалият газ от Русия се транспортира по газопроводите „Северен поток" и „Син поток", които заобикалят територията на Украйна, предава руското издание „Аргументи и факти".

Боингът летял по-бързо и се разбил на друго място

Издирването на изчезналия малайзийски боинг бе преместено на 1100 км североизточно от мястото, което спасителните екипи оглеждаха досега, пише в. “Гардиън”.
Схемата на издирване беше променена, след като специалистите изчислиха, че боингът се е придвижвал по-бързо и е изразходил повече гориво, отколкото се смяташе по-рано. Издирването на изчезналия малайзийски боинг бе преместено на 1100 км североизточно от мястото, което спасителните екипи оглеждаха досега, пише в. “Гардиън”. Схемата на издирване беше променена, след като специалистите изчислиха, че боингът се е придвижвал по-бързо и е изразходил повече гориво, отколкото се смяташе по-рано.

Алекс Сърчаджиева: Тежко е да си известен в България - непрекъснато четеш глупости за себе си

Тежко е затова, че четеш непрекъснато глупости за себе си. Вчера ми казаха, че някъде пишело, че съм била мъртвопияна на първото предаване на Тежко е затова, че четеш непрекъснато глупости за себе си. Вчера ми казаха, че някъде пишело, че съм била мъртвопияна на първото предаване на "Дансинг старс" и продуцентите били притеснени за мен, което е много тъпо. Особено когато си вършиш с кеф работата и даваш всичко от себе си. Но винаги има такива хора, които могат да напишат глупости за теб

И в Канада заловиха българи, точили сметки

Няколко дни след арестите на българи в Чикаго и властите в Канада закопчаха наша банда, източвала кредитни карти. 
Полицията в Квебек спипала четирима български граждани, сред които и бившият баскетболист Мартин Антонов Кузов (52 г.). 
Кузов е сочен за лидер на бандата, съобщи канадската телевизия CTV.
 Той, Василина Димитрова (48 г.), Борислав Няколко дни след арестите на българи в Чикаго и властите в Канада закопчаха наша банда, източвала кредитни карти. Полицията в Квебек спипала четирима български граждани, сред които и бившият баскетболист Мартин Антонов Кузов (52 г.). Кузов е сочен за лидер на бандата, съобщи канадската телевизия CTV. Той, Василина Димитрова (48 г.), Борислав

Съпругата на убития командос за честта и жертвата

"Мисля, че дори да е знаел какво ще се случи, той пак би пожертвал себе си, за да защити трима ранени приятели и учениците, срещу които е подготвен цял боен арсенал", каза Милена Шаркова пред Би Ти Ви

Ники Михайлов за Батков: Не разбира от футбол, изгони сумати легенди. Пародия!


Николай Михайлов ще пропусне мачовете на Верона до края на сезона поради възпаление на прешлените, което получи в началото на годината. Той е изиграл само един двубой за италианския тим след трансфера си от „Твенте“ през лятото на 2013.
В момента Михайлов продължава лечението си у нас, а в понеделник ще се завърне във Верона. Николай Михайлов ще пропусне мачовете на Верона до края на сезона поради възпаление на прешлените, което получи в началото на годината. Той е изиграл само един двубой за италианския тим след трансфера си от „Твенте“ през лятото на 2013. В момента Михайлов продължава лечението си у нас, а в понеделник ще се завърне във Верона.

Ники Михайлов нападна Батков: Не разбира от футбол, изгони сумати легенди. Пародия!

Николай Михайлов ще пропусне мачовете на Верона до края на сезона поради възпаление на прешлените, което получи в началото на годината. Той е изиграл само един двубой за италианския тим след трансфера си от „Твенте“ през лятото на 2013.
В момента Михайлов продължава лечението си у нас, а в понеделник ще се завърне във Верона. Николай Михайлов ще пропусне мачовете на Верона до края на сезона поради възпаление на прешлените, което получи в началото на годината. Той е изиграл само един двубой за италианския тим след трансфера си от „Твенте“ през лятото на 2013. В момента Михайлов продължава лечението си у нас, а в понеделник ще се завърне във Верона.

Йовчев готов да му поискат оставката и за времето

Трябва да свикнем с мисълта, че голяма част от бежанците ще останат в България, заяви вътрешният министър Цветлин Йовчев по БНТ.

Буруджиева: Предстоящата кампания ще бъде изпитание на здравия ни разум

/КРОСС/ „Трябва да имаме самочувствието, че имаме най-добрата листа за европейските избори." Това заяви на среща с граждани в Смолян доц. Татяна Буруджиева- член на парламентарните комисии по образование и наука и по култура и медии. "Необходима е позитивна кампания, да се проведе диалог с хората и дебат с политическите опоненти как да се промени Европа и как България да не е "вечното наказано дете", с друг стандарт приложени европейски политики и изисквания", посочи тя. „За кратко време, това управление направи страшно много. Това е първото управление на БСП, което се концентрира изцяло над социалната политика. Трябва да обясним как ще променяме страната, защото нещата, с които се е заело правителството са свързани с проблеми, натрупвани с десетилетия в България- и монополите, и загърбването на българските производители, буксуващите реформи в здравеопазването, опоскването на енергетиката, огромният батак в българското образование. Всичко е направено така с годините, че да обслужва някакви конкретни интереси. Трябва да се възстанови демократичността на институциите и администрацията да разбере, че работи за хората", посочи доц. Буруджиева. „Трябва да имаме самочувствие в тази кампания, че направихме нещо много важно като първа стъпка -оставихме извън вратата всички онези, които рушаха къщата на България, тези които се бяха заели със системното унищожение на собствената ни държава

Станишев констатира, че банките в България работят по правила, които не смеят да приложат другаде

Лидерът на БСП и бивш министър-председател Сергей Станишев публикува в профила си в социалната мрежа "Фейсбук" видео, в което упреква банките че с години са създавали в България правила, каквито не смеят да приложат в нито една друга страна от ЕС.

Повод за коментара му са приетите днес в Народното събрание промени в Закона за потребителския кредит, с които се  постави таван върху лихвите, бяха отменени някои такси и въведени ограничения при промяната на лихвата. 

Във...

Германия разкритикува Тимошенко за призива й за унищожаване на руснаците

/КРОСС/ Говорителят на Германия Щефан Зайберт, коментирайки разпространения в интернет запис на разговор на бившия премиер на Украйна Юлия Тимошенко, заяви, че политиците трябва да подбират изразите си по ситуацията в Украйна и да избягват груби изказвания.„Има граници, които езиковите средства не бива да преминават, когато става дума за кризата в Украйна", подчерта Зайберт. В интервю за вестник Bild експертът от Социалдемократическата партия на Германия Нилс Анен, посочва, че заявленията на Тимошенко „предизвикват загриженост относно това, че, в случай на идването й на власт, тя може да постави акцент на военното решение на проблема".Става дума за разговор на Тимошенко, записан на 18 март 2014 г. , в който на въпрос „Какво да правим с осемте милиона руснаци в Украйна?", тя отговаря „Мамка му! Те трябва да се разстрелват с ядрено оръжие", и допълва: „Ще задействам всичките си връзки, ще вдигна целия свят, мамка му, за да не остане от Русия дори едно изпепелено поле", напомня руският вестник „Взгляд".

Стоилов очерта трите големи въпроса, които стоят пред българите

/КРОСС/ „Само ако БСП има силата да дава посока и енергия на управлението, можем да успеем, защото нашата цел е не само да бъдем в управлението. Нашата амбиция е да променим дълбоко състоянието на България така, че да намалим изоставането ни от напредналите европейски страни, да дадем перспектива на хората там , където живеят, те да могат да разчитат на своите усилия, а не да бъдат притискани от картелите и монополите." Това заяви на среща с граждани в Смолян зам.-председателят на ПГ на Коалиция за България Янаки Стоилов. Заедно с него бяха депутатът от Смолян и зам.-председател на ПГ на КБ Дора Янкова и доц. Татяна Буруджиева- член на парламентарните комисии по образование и наука и по култура и медии. На срещата в Смолян Янаки Стоилов очерта трите големи въпроса, които стоят пред българите -икономическо възстановяване, социална справедливост и лична сигурност. Депутатът припомни стабилизационните и социалните мерки, приети от правителството и посочи, че днес НС почти е приело промените в закона за потребителския кредит, в който се ограничават таксите при обслужването на кредитите. За първи път се въвежда обективна основа за изчисляване на лихвения процент, която ориентира потребителите и която ограничава в значителна степен, възможността на банките да определят лихвените проценти

Гардове на Димитър Борисов: Той удари седемте коли в Лозенец

Трима охранители на бившия шеф на ЦСКА и един от собствениците на „Титан” Димитър Борисов са потвърдили през МВР, че бизнесменът с прякор Гърнето е отговорен за катастрофата отпред...

Най-важните новини от деня, петък, 28 март

Очакваме повече туристи това лято Кризата между Русия и Украйна може да окаже въздействие върху българския туризъм чак през 2015 г. Евентуалното...

Филе "Елена" и врат "Тракия" със защита от ЕС след 3 месеца


След 3 месеца филе “Елена” и кайзерован свински врат “Тракия” се очаква да получат защита от ЕС като храни с традиционно специфичен характер. Техните т.нар. досиета са качени на сайта на официалния вестник на ЕС на 8 и 14 март. В момента тече срок, в който другите страни членки могат да подават възражения, След 3 месеца филе “Елена” и кайзерован свински врат “Тракия” се очаква да получат защита от ЕС като храни с традиционно специфичен характер. Техните т.нар. досиета са качени на сайта на официалния вестник на ЕС на 8 и 14 март. В момента тече срок, в който другите страни членки могат да подават възражения,

Остава затворът за нарушена пробация

Конституционният съд (КС) отказа да отмени възможността осъден на пробация да бъде пращан в затвора, ако наруши мерките, които трябва да спазва. КС единодушно реши, че това не противоречи нито на основния закон, нито на Европейската конвенция за правата на човека. Става дума за текст от Наказателния кодекс, който предвижда, че ако не отидеш ... Конституционният съд (КС) отказа да отмени възможността осъден на пробация да бъде пращан в затвора, ако наруши мерките, които трябва да спазва. КС единодушно реши, че това не противоречи нито на основния закон, нито на Европейската конвенция за правата на човека. Става дума за текст от Наказателния кодекс, който предвижда, че ако не отидеш ...

Йовчев: Спирането на газовите доставки и загуби за икономиката са новите рискове


Два са основните и твърде вероятни рискове пред България около Кримската криза - нарушаването на газовите доставки и рискове, свързани със загуби за икономиката. Това каза в интервю за БНТ министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев. 

Той изрази увереност, че страната ще бъде в състояние да се справи с кризата, но и изрази надежда, че няма да се стигне до остра ескалация. 

Йовчев увери, че България ще изпълни задълженията си като член на ЕС и на НАТО, но и припомни...

Диляна Попова бременна от Блатечки

Актьорът Асен Блатечки и актуалната му половинка Диляна Попова ще стават родители, научи „Монитор” от сигурни източници. Топмоделът и най-страстният пушач в БГ киното делят общ покрив от пет месеца, а рожбата им трябва да се появи през есента. Звездата от „Революция Z” е в първия триместър и включването от щъркела все още не личи на стройната й фигура.

Радикали щурмуват Радата в Киев, обмислят забрана на "Десен сектор" (обзор)


Близо 2000 привърженици на ултранационалистическото движение “Десен сектор” щурмуваха Върховната Рада в Киев късно завчера с искане за оставка на вътрешния министър заради убийството на техен лидер преди дни.
Въоръжени с палки и бухалки, радикалите разбиха прозорци и блокираха входовете на парламента в украинската столица с автомобилни гуми. Близо 2000 привърженици на ултранационалистическото движение “Десен сектор” щурмуваха Върховната Рада в Киев късно завчера с искане за оставка на вътрешния министър заради убийството на техен лидер преди дни. Въоръжени с палки и бухалки, радикалите разбиха прозорци и блокираха входовете на парламента в украинската столица с автомобилни гуми.

Бобева разчита повече на икономическите мерки, отколкото на социалните

За съжаление не сме разточителни в областта на социалните разходи, колкото ни се иска, но знаете, че имаме една зададена макрорамка, която се стремим...

Facebook ще доставя интернет по въздуха

Социалната мрежа "Фейсбук" обяви намерението си да използва безпилотни летателни апарати и няколко спътника в орбита около целия свят за разпространение на интернет. "Работим върху варианти за "доставка" на интернет до потребителите буквално "по въздух", посочва в изявление основателят на най-голямата социална мрежа Марк Зукърбърг, цитиран от ИТАР - ТАСС.

Йовчев: ГЕРБ биха ми искали оставката и за метеорологичните условия

/КРОСС/ "ГЕРБ нямат основание да му искат оставката за скандала около оградата на българо-турската граница". Това каза в интервю за предаването "Панорама" на БНТ Цветлин Йовчев, вицепремиер и министър на вътрешните работи и добави, че ГЕРБ биха му искали оставката и за метеорологичните условия. "Изследваме дали при провеждането на операцията в Лясковец са допуснати съществени грешки. Нека да изчакаме проверката, тя ще приключи скоро, тогава ще имаме яснота. Без да са изяснени всички факти и обстоятелства, не бива да се дават категорични оценки", каза той и добави, че оставка се подава в момента, в който е ясно къде е отговорността. Йовчев отказа да признае, че един психично болен е успял да обезвреди или извади от строя шест-седем командоси. "Грешки в операцията в Лясковец сигурно има, но тепърва продължават проверките и ще се правят оценки", подчерта той. "Ако аз със свое действие или бездействие съм допринесъл за трагичния изход, знам какви трябва да бъдат действията. Главният секретар няма вина в случая. Абсолютно съм убеден", категоричен бе той. "В момента няма енергия за разрушителни и опасни процеси за националната сигурност. Оптимист съм, че ще минем през кризата и тя дори ще се реши сама. Имаме сериозни резултати по отношение на противодействието на организираната престъпност, количествата наркотици, спрямо битовата престъпност, заловената контрабанда миналата година", каза още министърът

Законните автобуси плашат със стачка, ако държавата не ликвидира незаконните

Ако до април няма конкретни резултати от акцията на автомобилната администрация срещу незаконните превозвачи, автобусите в цялата страна ще излязат на ефективна стачка. Това потвърдиха пред БНТ 2 от браншовата организация. Оттам настояват да бъдат глобявани и пътниците, които се качват в нелегални маршрутки и автобуси като една от мерките за борба със сивия сектор.

Автобусните превозвачи смятат, че глобата за пътниците ще послужи дисциплиниращо и ще удари директно по приходите на...

Продължава

Йовчев: ГЕРБ могат да ми поискат оставката заради метеорологичната обстановка

ГЕРБ може да ми поискат оставка и за метеорологичната обстановка. Това каза в интервю за предаването ГЕРБ може да ми поискат оставка и за метеорологичната обстановка. Това каза в интервю за предаването "Панорама" на БНТ Цветлин Йовчев, вицепремиер и министър на вътрешните работи. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вечеи с SMS Йовчев бе категоричен, че ГЕРБ нямат основание да му искат оставката за скандала

Как да превъзмогнете господин Невъзможен?

Най-здравословно е за вас да преустановите контактите си с него

    


Димитър Борисов излъгал, бил е в джипа, смачкал 7 коли

Бившият шеф на ЦСКА и съдружник във фирма "Титан" Димитър Борисов излъга, че не е бил в България в нощта срещу 27 март, когато негов джип помля 7 паркирани коли в София, научи "24 часа".
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вечеи с SMS
Трима от охранителите му са потвърдили пред разследващите, Бившият шеф на ЦСКА и съдружник във фирма "Титан" Димитър Борисов излъга, че не е бил в България в нощта срещу 27 март, когато негов джип помля 7 паркирани коли в София, научи "24 часа". Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вечеи с SMS Трима от охранителите му са потвърдили пред разследващите,

В Музея за история на Варна ще бъде представена изложбата „Човекът и морето. Преоткриване на миналото.”

Изложба „Човекът и морето. Преоткриване на миналото.” ще бъде представена в Музея за история на Варна на 1-ви април от 17:30ч., научи Moreto.net. Изложбата отразява човешките стремежи и воля за усвояване и осмисляне на световния океан като място за културно взаимодействие и съперничество.

Плащаш 3 бона да те защитава адвокат за убийство

Минимум 3000 лв. става адвокатският хонорар за защита в досъдебното производство, ако обвинението за престъпление предвижда доживотен затвор.

Димитър Борисов бил в джипа, смачкал 7 коли. Бившият шеф на ЦСКА излъгал за чужбина

Бившият шеф на ЦСКА и съдружник във фирма Бившият шеф на ЦСКА и съдружник във фирма "Титан" Димитър Борисов излъга, че не е бил в България в нощта срещу 27 март, когато негов джип помля 7 паркирани коли в София. Трима от охранителите му са потвърдили пред разследващите, че след катастрофата са извадили шефа си от предната дясна седалка до шофьора, научи "24 часа"...

По-ниски данъци за санирани жилища

/КРОСС/ "Данъчни облекчения за енергийно ефективните жилищни сгради вероятно ще залегнат в новия жилищен кодекс, който се подготвя от Министерството на инвестиционното проектиране." Това заяви министърът на инвестиционното проектиране Иван Данов, който участва в конференция за устойчиво строителство, организирана от Камарата на инженерите в инвестиционното проектиране. "В момента ние сме в обратната ситуация и има санкции за енергийно ефективна сграда. Като отидете да си платите данъка, ако сте си сменили дограмата - ще плащате по-висок данък. Нормално е, когато направите сградата по стандарт и тя има паспорт, или да се освободи за известно време от данъци, или да има някакви други стимули", посочи министърът. Той добави, че има съпротива у администрацията заради очакваното намаление на данъчните приходи. "Искаме да създадем и социален жилищен фонд. Освен че има социално значение, той ще намали и спекулативния натиск върху цените на жилищата", допълни министърът. В момента се работи по концепция за публично-частни партньорства между общините, държавата и частни инвеститори. Държавата и общините могат да участват, като предоставят безвъзмездно терени за строителство на социалните жилища. Данов обясни, че се обсъждат и възможностите за създаването на специален инвестиционен фонд, с който да се финансират дейностите, пише Стандарт.  

Хаос с тавана върху лихвите по кредитите

Изненадващо, депутатите вчера приеха таван от около 50% на година върху лихвите по потребителските кредити. Това ограничение ще удари фирмите за бързи кредити. Още след гласуването обаче стана ясно, че текстът ще се гласува извънредно за трети път на заседанието на парламента в сряда. Целта е таванът да отпадне. Изненадващо, депутатите вчера приеха таван от около 50% на година върху лихвите по потребителските кредити. Това ограничение ще удари фирмите за бързи кредити. Още след гласуването обаче стана ясно, че текстът ще се гласува извънредно за трети път на заседанието на парламента в сряда. Целта е таванът да отпадне.

Цветлин Йовчев: ГЕРБ могат да ми поискат оставката заради метеорологичната обстановка

ГЕРБ може да ми поискат оставка и за метеорологичната обстановка. Това каза в интервю за предаването "Панорама" на БНТ Цветлин Йовчев, вицепремиер и министър на вътрешните работи.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вечеи с SMS

Йовчев бе категоричен, че ГЕРБ нямат основание да му искат оставката за скандала ГЕРБ може да ми поискат оставка и за метеорологичната обстановка. Това каза в интервю за предаването "Панорама" на БНТ Цветлин Йовчев, вицепремиер и министър на вътрешните работи. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вечеи с SMS Йовчев бе категоричен, че ГЕРБ нямат основание да му искат оставката за скандала

Цитат на деня: ДПС даде знак, че няма скрупули с кого ще си пие кафето


Публичната среща на кафе между лидерите на ДПС Лютви Местан и на ГЕРБ Бойко Борисов в Кърджали "трябва да се разчита като знак, че ДПС няма скрупули с кого ще седне да пие кафе".

Оценката е на лидера на бившият зам.-председател на ДПС и създател на партия "Свобода и достойнство" Касим Дал пред "Дарик". 

Три години и половина Делян Пеевски и кръга около него в ДПС беше малкият партньор по време на управлението на ГЕРБ. Сега те са големият партньор във властта, който...

На заседание на Думата Зюганов разказа анекдот за Обама

/КРОСС/ Лидерът на партия КПРФ (Комунистическа партия на Руската федерация) Генадий Зюганов, изказвайки се на заседание на руския парламент по повод на санкциите на Запада по отношение на Русия, разказа анекдот, адресиран до американския президент Обама, който бе цитиран след това от руския вестник „Взгляд":Става сутринта Обама и казва на жена си: „Пълен кошмар, писна ми от тези руснаци. И Путин с този Крим! Направо ми идва да им изтръгна краката!"А жена му отговаря: „Недей така! Помисли! Виж резултатите от Параолимпиадата! Че те и без крака всичкото злато обраха!"

Инженерите гурбетчии със зелена електронна карта

Българските строителни инженери, решили да работят в други страни от ЕС, ще могат да ползват електронна карта, с която ще доказват квалификацията си. Това съобщи вчера инж. Стефан Кинарев, председател на УС на Камарата на инженерите в инвестиционното проектиране (КИИП). „В момента се изготвя единна професионална карта за Евросъюза”, уточни той.

Очакваме повече туристи това лято

Кризата между Русия и Украйна може да окаже въздействие върху българския туризъм чак през 2015 г. Евентуалното намаление на турисите от тези страни...

На 30 март минаваме към лятно часово време

Лятното часово време се въвежда на 30 март в 3:00 часа местно време. Тогава часовниците се преместват с един час напред, съобщиха от Българския институт по метрология.

Промяната е в изпълнение на постановление номер 94 на Министерския съвет от 13 март 1997 г., припомнят от института.

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вечеи с SMS

Връщането към астрономическото часово време ще се извърши в 4:00 часа местно време на 26 октомври, като часовниците се връщат с един час назад.


Индия осъществи успешен тест на балистична ракета, способна да носи ядрен заряд

Индия проведе успешно изпитание на балистична ракета „Притхви-II”, която е способна да носи ядрен заряд. Ракетата е изстреляна от полигона Чандипур в източния индийски щат Ориса. Според официално изявление целта на изпитанията е да „се демонстрира ясно оперативната готовност на Индия да реагира на всякакви събития”.

Ники Михайлов: Всичко в Левски е пародия

/КРОСС/ Николай Михайлов ще пропусне мачовете на Верона до края на сезона поради възпаление на прешлените, която получи в началото на годината. Той е изиграл само един двубой за италианския тим след трансфера си от Твенте през лятото на 2013. В момента Михайлов продължава лечението си у нас, а в понеделник ще се завърне във Верона. "В Левски от години треньори се сменят на два месеца, спортният директор - на три месеца, изгониха се сумати легенди на клуба, които са сърдити вече главно на Тодор Батков. Пари няма, бавят се плащания, футболисти се гонят, уволняват се дисциплинарно, а после си ги взимат... Пълна пародия!", заяви той пред бТВ. "Това е срам за публиката и името Левски. База смешна, стадиона бутнаха. Трябва да се вземе човек, който си разбира и започне от нулата. Дават се пари, но те не се дават правилно", коментира Михайлов.  

Изнесените производства създават проблем в Европа

Изнасянето на предприятията в чужбина е основен проблем на Европа, заяви по време на дискусията: "Социалната алтернатива за Европа" министърът на...

Бареков: Годни сме да управляваме България по-добре от партиите на статуквото

/КРОСС/ "Предстои ни много важна задача - да отидем на избори, за които народът не вярва, че могат да променят неговата съдба. Трябва да убедим българския народ, че имаме програма, с която сме годни да управляваме България по-добре от партиите на статуквото днес." Това каза лидерът на "България без цензура" Николай Бареков по време на учредително събрание на структурата на партията във Велико Търново. "Днес дори Боряна Димитрова призна, че сме четвърта политическа сила и най-голямата извънпарламентарна. Голямата битка, която предстои, е битката на идеите - трябва да убедим хората, че сме партия с идеи и цели и искаме да сменим чипа на българските политици, за да се управлява без кражби", отсече Бареков и подчерта, че "България без цензура" ще подкрепя бизнеса. "Ние сме партия на децата, на майките, на младите, на пенсионерите, на бедните, на инвалидите, на хората в нужда, на некорумпираните, но за да направим живота на тези хора по-добър, трябва да имаме растеж на икономиката", категоричен бе лидерът на ББЦ. "Основната кауза на нашата партия, е да задържим хората на вашата възраст в България, защото ако те - младите, квалифицираните, образованите останат тук, ние ще вървим напред. България има много неща, с които да се гордеем, но най-големият капитал на родината ни това са хората

Как реагират Балканите на кримската криза


Как гледат балканските държави на кризата около Крим? Докато България и Сърбия се оказаха "между два стола", Македония и Черна гора се надяват да извлекат конкретни ползи. Румъния пък се тревожи заради Приднестровието, се казва в обзор на "Дойче веле".
Ето как две германски издания - "Зюддойче Цайтунг" и "Телеполис", виждат Балканите на фона на политическото напрежение на североизток от тях:

За правителството в София кримският въпрос е доста деликатен, коментира наблюдателят на...

Депутати: Престъпници сме, ако не спасим ЦСКА

Престъпници сме, ако не спасим ЦСКА. С тези думи от Музея на славата шефът на парламентарния фенклуб Георги Анастасов се обърна към "червената" общественост, преди да си купи акции.
"Всички от клуба ще вземем минималния пакет от 10 акции, но след това поотделно ще си купуваме други - обясни политикът. - Аз лично ще взема 360 акции за мен, толкова Престъпници сме, ако не спасим ЦСКА. С тези думи от Музея на славата шефът на парламентарния фенклуб Георги Анастасов се обърна към "червената" общественост, преди да си купи акции. "Всички от клуба ще вземем минималния пакет от 10 акции, но след това поотделно ще си купуваме други - обясни политикът. - Аз лично ще взема 360 акции за мен, толкова

Да кажем НЕ на скъпите тоалети

Още през февруари абитуриентите от Втора английска гимназия в София се отказаха от бляскав финал на средното си образование. Средствата, предвидени за шармантни тоалети на абитуриентския бал, учениците ще отделят в помощ на техни връстници с рядката диагноза булозна епидермолиза. Децата с това заболяване са известни като пеперудени,

Бареков: Станишев краде идеите на "България без цензура"

Лидерът на "България без цензура" Николай Бареков разкритикува соцпредседателя Сергей Станишев, че краде идеите на неговата партия, провокиран от изненавдващата загриженост на водача на социалистите за кредитите на хората.

„Св. Николай Чудотворец“ във Варна - единственият морски храм в България

Един от най-обичаните от жителите на Варна храмове е единственият морски храм в България - „Св. Николай Чудотворец“. Всеки варненец има близък приятел или роднина на море, затова светията, който закриля моряците, е на особена почит в града.

Официално: Йенс Столтенберг е новият шеф на НАТО

/КРОСС/ Бившият премиер на Норвегия Йенс Столтенберг е новият генерален секретар на НАТО, съобщи официално алиансът. Столтенберг беше избран на заседание на посланиците на страните в пакта. Той ще встъпи в длъжност на 1 октомври 2014 г., когато изтича мандатът на сегашния генерален секретар Андерс Фог Расмусен. Той беше премиер на Норвегия почти 10 години, преди да изгуби изборите миналия септември. Той е подкрепян от САЩ и Германия, а в сряда британският премиер Дейвид Камерън също обяви, че е съгласен с избора му. Икономист по образование, Столтенберг в миналото е известен като противник на НАТО. 10-годишната му дейност като политик обаче го изгради като умел дипломат и му създаде широка мрежа от международни връзки, отбелязва АФП. Надеждите са, че новият шеф ще подобри отношенията на алианса с Русия, обтегнати заради ситуацията в Крим. По повод избора на свой приемник Расмусен заяви в „Туитър", че Столтенберг е „правилният човек" да оглави НАТО. По думите му украинската криза е показала необходимостта алиансът да има силно и решително ръководство.    

Путин: В Крим демонстрирахме мъжеството на руската армия


Руският президент похвали в петък армията за мъжеството, проявено при завземането на украинския полуостров Крим, което според него разкрило качествено новите й възможности. В същото време началникът на отдела на Федералната служба за сигурност (ФСБ) за борба с тероризма Александър Малеваний докладва на Владимир Путин за "рязко усилване на външните заплахи срещу държавата" и "истерия у САЩ и съюзниците им" заради Крим. 

Малко преди това президентът на САЩ Барак Обама заяви, че...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване