Лазаров: Прави чест на Борисов, че вече ме атакува директно, а не се крие зад гърба на разносвачи на папки

Прави чест на г-н Борисов, че вече ме атакува директно, а не се крие зад гърба на разносвачи на папки и други експерти. За разлика от него, няма да давам квалификации кой какъв професионалист е. Това заяви пред Фокус главният секретар на МВР главен комисар Светлозар Лазаров, по повод вчерашните коментари на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов за неговата Прави чест на г-н Борисов, че вече ме атакува директно, а не се крие зад гърба на разносвачи на папки и други експерти. За разлика от него, няма да давам квалификации кой какъв професионалист е. Това заяви пред Фокус главният секретар на МВР главен комисар Светлозар Лазаров, по повод вчерашните коментари на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов за неговата

Нико Розберг бе най-бърз на тренировките в Малайзия


Пилотът на "Мерцедес" Нико Розберг бе най-бърз след свободните тренировки от първия ден на Гран при на Малайзия, с което затвърди силната форма на екипа в началото на новия сезон.

Победителят от първия старт в Австралия зададе темпото с по-бързите медиум гуми на "Пирели" и оглави таблицата с времената малко след 30-ата минута на сесията.

Към този момент Розберг изпревари Фелипе Маса с "Уилямс" и записа време от 1:39,909 минути, което остана неподобрено до края на деня....

Доходността по базовите португалски ДЦК спадна под 4% за първи път от 2010 г.

Текущите разходи за финансиране чрез 10-годишните облигации са значително под средните 5,5%, които страната постига от присъединяването си към еврозоната

    


Защо изчезналият самолет е по-интересен от кафето в Кърджали

 Шегата, която се появи, представяше телевизионен водещ в самолетен симулатор, който казва: “Съжаляваме, че трябва да прекъснем нонстоп отразяването на изчезналия самолет, за да ви занимаваме със скучни новини от Крим и други части на света.”

Факт - трудно е човек да си припомни такова медийно внимание по една тема (нито военни конфликти, нито изборът на Барак Обама, разрушително земетресение, ядрена авария, смъртта на Диана или каквото и да е друго не са предизвиквали чак такова глобално медийно фокусиране върху една тема).

В първите дни след мистериозното изчезване на MH370 информацията беше толкова малко, а новинарският 24-часов цикъл - толкова голям, че някои медии се надпреварваха да “създават” свои истории. Спекулации, версии, безконечни интервюта със специалисти, припомняне на други мистериозни случаи и какво ли още не. Въпреки това рейтингите растяха и интересът се засилваше. В един момент CNN

дори удвои

рейтинга си, което

не се е случвало

в историята. Анализатори разказваха, че част от причините се крият в модата, която американските новинарски станции наложиха от 80-те години - репортерите са по-големи от самата новина. Големите телевизии изпратиха своите звезди репортери да отразяват изчезването, а те самите даваха всичко от себе си да придадат достатъчно драматизъм на фона на липсата на информация.

Аз се потопих в новината от първата минута и не излизах от темата с часове. И сега твърдя, че страничните теми към тази новина са интересни, но затова след малко. Оставете ме мен обаче - аз вярвам, че самолетите са магия и всичко, свързано с тях, ме интересува. Странно е друго - когато в продължение на дни няма абсолютно никаква нова информация (с изключение на два-три детайла като откритието, че самолетът е сменил рязко посоката си и една смешна теория за пожар на борда), гладът за повече и повече се засили.

Разглеждам тази световна медийна истерия така - от една страна, темата е интересна, защото хората вярват, че летенето е най-сигурният транспорт и самолетите са магия; от друга - научните теории и мистериите винаги ще бъдат интересни, особено когато става въпрос за човешки живот. Но от трета страна - истерията успя да извади и най-лошото от някои медии - безцеремонно отразяване на страданието на роднините. Дори отличникът в темата - Ричард Куест от CNN - си позволи да задълбае в интервюта с близки на загиналите в полета Рио - Париж от 2009 г.

и едва ли не

да изкара себе си

жертва,

че е страдал, докато е отразявал трагедията заедно с тях. Но и той не успя да се овладее - изследване на авторитетния Pew Research Center в Щатите показа, че повечето американци са доволни от масираното отразяване на историята с изчезналия самолет и дори искат още.

Защо все пак истерията се случи и защо аз твърдо вярвам, че темата е по-интересна от останалите в момента? Казват, че част от решението на медиите да се фокусират върху темата е 24-часовият новинарски цикъл и глобализацията на определени медийни брандове. Когато имаш пълно денонощие и зрители/читатели, които са будни във всяка минута от това денонощие, тъй като са пръснати по света, ти трябва да захраниш информационния им глад.

Единственият начин да го направиш е да създаваш нови и нови теории, репортажи, сюжетни линии и какво ли още не на база късчетата релевантна информация, с която разполагаш.

Това са част от

последствията на

свързания свят

Чисто журналистически погледнато, световният фокус към тази новина доказа една теория, в която вярвам и която отрича стар журналистически закон. Отживялата мантра, че първа новина е тази, която засяга най-много хора или теб самия. Този случай е поредното доказателство за това - независимо какво се случваше на местно ниво в определени държави, разположени по различни краища на света, първата новина беше и трябваше да бъде новината за изчезналия самолет. Къде професионално, къде сензационно отразена - няма значение, но това беше новината, с която започваха емисиите си водещите медии по света.

Независимо че за съответните местни зрители тя няма директно отражение, нито пък съществува дори теоретична възможност и един процент от тях да имат далечна връзка с изчезналите пътници на борда. Разбира се, това е журналистически спор, който трябва да се води в нюзрума, а не с широката аудитория, но аз наистина вярвам, че в днешния свързан свят има глобални теми, които трябва да изпреварват локалните.

Защо обаче считам, че отразяването на самолета все пак имаше добавена стойност? Смислената част от отразяването на новината се криеше в работата на по-сериозните журналисти, които “научиха” публиката чрез интересни сюжети, свързани с основната новина. Кой си спомня от уроците по география, че средната дълбочина на Индийския океан е 4 км? Кой знае как и по какъв начин функционират радарите, транспондерите и глобалните навигационни системи?

Какъв точно

е бизнесът с

откраднатите

паспорти

по тези части на света? Как функционира политическата система в Малайзия и по какъв начин се случва мащабна операция, в която участват толкова много държави? И още - работата на сателитите и техните възможности, съвременните технологии за търсене, политическата обстановка в региона и различните игри. Докъде е стигнала военната техника и как математическият анализ на огромни масиви от данни дава информация? Доста по-интересни международни теми, от която и да е поредна местна безумица с квартално значение, която обаче грее на първите страници и първите позиции в новинарските емисии. Докато Чарли Роуз интервюираше океанографа Дейвид Гало, който откри черната кутия на изчезналия самолет на “Ер Франс” от 2009 г. и когото имам честта да познавам, родните медии ни занимаваха с обвинението за хулиганство на Волен Сидеров и разни подобни махленски шумотевици.

Макар че се възхищавам на издания като “Ню Йоркър”, които проверяват всяка история по 5-6 пъти дума по дума, преди да я пуснат за печат, мисля, че 24-часовото отразяване на мистерията с изчезналия самолет е оправдано. То бе доказателство, че и обикновените зрители имат необходимост от сериозни научни анализи при тълкуването на определени теми и са жадни за новини, различни от пореден безумен закон или посещение на политик в чужбина. Разбира се, зад стотиците умни хора, които говориха по темата - учени, специалисти, откриватели - се крие грозната обвивка на трагедиите и катастрfфите, които винаги са привличали нашето внимание. Любимият ми пример с “Титаник” и “Олимпик” се преповтаря всеки ден, навсякъде по света. Сигурно сте чували - “Титаник” и “Олимпик” са идентични кораби, направени по едно и също време от едни и същи хора, за да извършват една и съща работа. Олимпик служи вярно години наред и никой не пише за него.

За “Титаник”

пишат всички,

защото не служи вярно. Но така работят медиите, защото човешкият интерес тласка в тази посока. Както едно време се е пишело и четяло са дяволи, мистериозни болести и серийни убийци, така и днес - стотици години по-късно - обществото е все още незадоволено за такива истории и ги консумира. Тези журналисти, които не се подведоха r донесоха истински добрите материали по темата, които обогатяват публиката с нови знания. Добре е, когато журналистите действат като провокатор, който кара да потърсим още информация за научни теории, географски познания, технологични открития.

След отразяването на изчезналия самолет - къде жълто и цинично, къде професионално - аз научих нови неща по теми, които индиректно засягат авиационната тематика, но са далеч по-всеобхватни. Неслучайно в един момент 17 от 20-те най-четени новини в сайта на Би Би Си бяха на тази тема. И повярвайте - всяка от тях беше по-интересна от поредно дело срещу Сидеров и Цветанов или две чаши кафе в Кърджали.



24 chassa

За по-малко от месец Ботевград вложи 1.8 млн. лв. в спортната зала

Първият общински проект „Арена Ботевград“, завършен със средства от публичната инвестиционна програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите“ ще бъде открит в събота, а общините са получили общо 20 млн. лв. аванси за изпълнението на проектите. Това съобщи финансовият министър Петър Чобанов, се казва в съобщение на ведомството му. Усвояването на отпуснатите 1.8 млн. лв. за довършване на спортната зла в града става за по-малко от месец след като през февруари правителството взе решение за разпределянето на 500-те млн. лв. от държавния фонд за подпомагане на регионите. Причината за бързото усвояване на парите е, че община Ботевград не е провеждала обществена поръчка за тях. Допълнителните пари отпуснати от държавата бяха за довършване на околното пространство пред сградата. Преди това местната власт беше вложила 5.7 млн. лв. изцяло собствени средства в построяването на „Арена Ботевград“.  За управлението на спортните обекти преди дни беше учредено специално общинско предприятие „Балкан“. Интересна подробност е, че кметът на Ботевград Георги Георгиев е избран с листата на ГЕРБ, а синът му Даниел Георгиев е депутат от партията на Бойко Борисов. В новото „спортно бижу“ на Ботевград играе баскетболния отбор на „Балкан“, чиито амбиции за тази година са да спечели първенството. Издръжката на отбора струва около 600 хил. лв. годишно на общината. Миналата седмица Министерството на финансите е превело 20 млн. лева за авансово плащане на общините по проектите финансирани от държавния фонд „Растеж и региони“, съобщи още Чобанов. По думите му очакванията са за реализиране на заетост на около 20 000 души в общините с проекти, финансирани чрез държавната публичната инвестиционна програма. По програмата са финансирани и проекти, които са били пред завършване, за да може да се пуснат по-бързо в употреба и да се използват от хората, посочи финансовият министър. Той се надява всички средства да бъдат усвоени. През юни ще бъде направен преглед за напредъкът на общините в усвояването на отпуснатите 289 млн. лв. по общинските проекти. Ресурсът от проекти,  които не се стартирали, ще се преразпредели към нови, за да бъдат парите усвоени до края на годината, допълни Чобанов.   Близо 400 общинските проекти във всички области получиха финансиране по програмата. Акцент бяха малките населени места, изграждането на спортни обекти, детски площадки, ремонт на улици, ВиК.  Най-голямо финансиране получиха общините управлявани от кметове на БСП и ДПС. Това стана повод Сметната палата да се заеме с проверка как са разпределени парите. Четирима кметове от ГЕРБ пък обжалваха постановлението на правителството пред Върховния административен съд. И докато общините напредват с усвояването на държавните пари, същото не може да се каже за министерствата, с изключение на образователното, което единствено публикува къде и за какво отиват отпуснатите му средства. Останалите ведомства – регионалното, инвестиционното, екологичното и спортното все още не са посочили кои и какви проекти ще финансират. Три от министерствата са в квотата на ДПС, а едно на БСП.

Нова идея: КЗК да стане мегаструктура, да защитава и потребителите


Ще разширим Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) със защита на потребителите, ще направим една мегаструктура, защото защитата на потребителите върви често с антимонополните действия. Това заяви пред "Нова телевизия" зам.-председателят на ДПС Йордан Цонев.

Той не даде повече разяснения за това как точно ще функционира тази комисия. Не е известно и защо се налага да се прави мегаструктура, като и без допълнителни функции КЗК е доста неефективна. Депутатът от ДПС каза само, че...

Вътрешният министър на Украйна иска забрана на "Десен сектор"

Пълна забрана на радикалното движение "Десен сектор" бе поискана в Украйна, след като активисти на организацията щурмуваха Върховната Рада. При атаката срещу сградата на парламента няма пострадали, но се наложи депутатите да бъдат изведени през подземни тунели.

НЕК още ни дължат пари, обявиха от ЕВН

Дружеството изплати част от дълга си към компанията, но поиска прихващане на суми от дължими вземания

След ЕРП-тата, Стойнев даде и оценка на ЕНП - били провал

Европейската индустриална, енергийна и социална политики са пълен провал, това се случва след изтекли два мандата на ЕНП. Затова е важна новата визия и приоритети, които левите предлагат, за да се ...

"Професия Лъжец" на Стефан Москов получи награда ИКАР за най-добър спектакъл

"Професия Лъжец" на Стефан Москов, ДКТ-Варна получи награда ИКАР за най-добър спектакъл. Снощи, на церемония в Народния театър "Иван Вазов" съюзът на артистите у нас раздаде прести...

Пет вагона на товарен влак дерайлираха край Пловдив

Пет вагона от състава на товарен влак дерайлираха край гара Тодор Каблешков в пловдивско. Временно е прекъснато движението на влаковете в участъка между Пловдив и Стамболийски. От БДЖ съобщиха, че д...

Кадиев прокара таван на лихвите и таксите по потребителските кредити

След като по-рано днес беше решено да няма такси за усвояване и управление на потребителски кредити, червеният депутат Георги Кадиев успя да прокара нов текст в Закона за потребителския кредит &nd...

Фалшив наемател открадна парите на жена от Шумен

Неизвестен мъж успя да заблуди възрастна жена от Шумен и задигнал значителна сума пари от дома й.  78-годишната жена е сигнализирала за кражбата вчера, като обяснила пред полицаите, че давал...

Спретни си околосветско пътешествие с Exit

За пореден път Fusion Stage – втората по големина сцена за жива музика на EXIT и новаторската Riffs & Beats Stage ще ни отведат на околосветско пътешествие от 10 до 13 юли. То ще за...

Дуейн Джонсън e ХЕРКУЛЕС в мегапродукцията на лято 2014-та

Мистика и тъмнина обгръщат света на ХЕРКУЛЕС в дебютния трейлър към 3D продукцията, която идва в кината у нас едновременно със световната си премиера – 25 юли. Видеото включва смразяващи сце...

Янукович зове за референдуми из цяла Украйна

Продължава да твърди, че е президент, а другите – самозванци

    


Да си загубиш времето в сряда вечер

“Съжалявам, загубих си времето!”
Кратък и ясен коментар на Кирил Домусчиев след победата на неговия “Лудогорец” с 1:0 над ЦСКА на “Българска армия”. Свикнал е човекът на мачове в Европа, явно не е като ЦСКА...

Други десетина хиляди зрители по същото време и на същото място - на стадион “Българска армия”, скандираха “Червени шампиони”. Бяха горд “Съжалявам, загубих си времето!” Кратък и ясен коментар на Кирил Домусчиев след победата на неговия “Лудогорец” с 1:0 над ЦСКА на “Българска армия”. Свикнал е човекът на мачове в Европа, явно не е като ЦСКА... Други десетина хиляди зрители по същото време и на същото място - на стадион “Българска армия”, скандираха “Червени шампиони”. Бяха горд

Декларациите на Путин и неговата администрация ще бъдат представени до 1 април

/КРОСС/ Декларациите на руския президент Владимир Путин и ръководителите на администрацията в Кремъл за доходи и разходи, ще бъдат представени до 1 април, а след това в установените срок и публикувани, заяви говорителят на Путин Дмитрий Песков, предаде РИА Новости. «Законът, който задължава членовете на правителството: премиера, неговите заместници и министри, да представят пред данъчните служби информация за доходите си, както и доходите на съпругите и непълнолетните им деца, действа от 2008 година. Година по-късно, аналогичните правила бяха въведени по отношение на държавния глава на Русия и на по-високопоставени членове от президентската администрация. От миналата година, чиновниците са задължени да се отчитат за разходите си. Като правило, това изисква 2 месеца», поясни Песков.Около половината от руските сенатори, които също са задължени да отчитат доходите и разходите си, вече са представили всички данни в комисията на Съвета на Федерацията по контрол на доходите на парламентаристите. Своите декларации публикуват и ръководителите на регионите. Тази седмица информация за доходите и разходите си, представи и краснодарският губернатор Александър Ткачев. През 2013 година той увеличи своите доходи на 13%, което е почти до 2 милиона, в същото време доходите на съпругата му са над 4,8 милиона рубли.

"Направете го за Дания" - защо кампания подканва към секс

Кампания подканва датчани да правят повече секс на романтични екскурзии, за да увеличат раждаемостта в страната

Само в BLife: Вижте секссимволите на 2014г.!

Вечерта на 26 март се проведе събитието на годината - церемонията "Секссимвол 2014", в "Планет клуб", чиито гости бяха едни от най-сексапилните жени на България.

БСП против закона "За кожата на един президент"

Манолова: Промените на ГЕРБ в Изборния кодекс са "забано четиво"

    


Таксите за усвояване и управление на потребителския кредит отпадат

Отпадат таксите за усвояване и управление на потребителския кредит. Това стана с приемане на второ четене на текстове от Законопроекта за изменение и допълнение на Закона за потребителския кредит, внесен от Йордан Цонев и група народни представители.
„Кредиторът може да събира от потребителя такси и комисиони за допълнителни услуги, Отпадат таксите за усвояване и управление на потребителския кредит. Това стана с приемане на второ четене на текстове от Законопроекта за изменение и допълнение на Закона за потребителския кредит, внесен от Йордан Цонев и група народни представители. „Кредиторът може да събира от потребителя такси и комисиони за допълнителни услуги,

Карадере - от класна инвестиция до нероден Петко

На 19 март те издигнаха “Блек Сий Гардънс Ризорт” на компанията “Мадара Юръп” до приоритетна инвестиция. Малко по-късно го понижиха до неясна идея, витаеща в нечия инвеститорска глава. Покрай всички обяснения лъснаха два структурни проблема - решенията и на най-високо ниво се вземат формално, а прословутите ограничения за офшорните фирми лесно се з На 19 март те издигнаха “Блек Сий Гардънс Ризорт” на компанията “Мадара Юръп” до приоритетна инвестиция. Малко по-късно го понижиха до неясна идея, витаеща в нечия инвеститорска глава. Покрай всички обяснения лъснаха два структурни проблема - решенията и на най-високо ниво се вземат формално, а прословутите ограничения за офшорните фирми лесно се з

Иван Балев: Няма опасност от санкции заради сбърканото преброяване

Нормално е да се получават грешки при мащабни статистически изследвания, твърди директорът на "Демографска и социална статистика" в НСИ

    


Fusion Stage: околосветско пътешествие за 4 дни в Нови Сад

Дъб, рок, инди-фолк и метъл от цял свят ни чака в EXIT

    


Отпадат таксите за усвояване и управление на потребителския кредит

Отпадат таксите за усвояване и управление на потребителския кредит. Това стана с приемане на второ четене на текстове от Законопроекта за изменение и допълнение на Закона за потребителския кредит, внесен от Йордан Цонев и група народни представители.
„Кредиторът може да събира от потребителя такси и комисиони за допълнителни услуги, Отпадат таксите за усвояване и управление на потребителския кредит. Това стана с приемане на второ четене на текстове от Законопроекта за изменение и допълнение на Закона за потребителския кредит, внесен от Йордан Цонев и група народни представители. „Кредиторът може да събира от потребителя такси и комисиони за допълнителни услуги,

И все пак такса „одобрение” за кредит остава

Такса „одобрение” на кредит в банката остава. Това решиха депутатите, които приеха на второ четене промени в закона за потребителския кредит.

20-годишен пиян младеж катастрофира край Витановци

20-годишен пиян перничанин катастрофира край Витановци.

Младият шофьор А.В. подкарал "Фолскваген Пасат" с 1,97 промила алкохол в кръвта. Обаче не стигнал далеч, загубил управление над автомобила и катастрофирал край село Витановци.

Сигналът за катастрофата е подаден около 18:10 ч. Пристигналите полицаи на място установили, че шофьорът е пиян. Взета му е кръвна проба за химичен анализ и младежът е задържан за 24 ч. с полицейска заповед

Марио Хосен ще изпълни виртоузни творби на цигулка От 1749 Г. във Варна

Обожаваният от публиката цигулар Марио Хосен излиза на сцената на Европейския музикален фестивал с бравурна програма от най-хубавите композиции на големите майстори на лъка. Фестивалът се организира от музикална агенция „Елит мюзик“ и фондация „Елит – ЛИК“ в партньорство с „Кантус Фирмус“ и Община Варна и е в подкрепа на кандидатурата на Варна за Европейска столица на културата 2019.

Четирима пострадали след взрив на двигател на самолет на летище в Лондон

 Четирима души са пострадали при инцидент на летище в Лондон, където самолет излезе от пистата заради проблем с двигателя, съобщи "Скай нюз".

Летище „Лондон Сити” в четвъртък бе принудено временно да прекрати своята работа след инцидента със самолет на авиокомпания Swiss Airlines.

Преди да излети, двигателят на самолет Avro RJ100, който е трябвало да изпълни полет до Женева, е отказал. Машината не е успяла да се отдели от земята и излезе в резултат от пистата.

 

По данни на очевидци, единият от двигателите се е взривил. „Чу се силен трясък, след това огънят ставаше все по-силен, летяха парчета метал”, каза пътник на швейцарския самолет.

Служителите на летището са били евакуирани.

От авиокомпанията съобщиха, че пострадалите са получили леки наранявания.
Работата на летището вече е възстановена.

Цената на златото тръгна към седмичен спад

Златото с незабавна доставка поскъпна с 0,3% до 1 294,48 долара за тройунция, след като вчера (27 март) достигна най-ниската си стойност от 13...

Голямата Бирма въстана срещу връзката на Преслава и сина му - Малката Бирма

Бащата на Бирмата не харесва приятелката му Преслава и всячески се опитвал да раздели влюбените гълъбчета, твърдят близки до семейството.

Голямата Бирма, както е известен таткото, искал синът му да остави сегашната си приятелка и да се захване с нейната колежка Ивена, която му била по на сърце. Двете Бирми няколко пъти се разправяли по този повод, но до раздяла с Преслава така и не се стигнало. След като видял, че не може да убеди сина си да остави чалгаджийката,...

Продължава

Депутатите се заеха със Закона за потребителския кредит

Банката няма да има право да събира такси за една и съща услуга

Украйна вдигна акцизите на тютюна и алкохола

Парламентът в страната одобри антикризисния закон с мерките за икономии, поискани от МВФ

    


Безредие до министерството на реда

Паркирали коли създават опасност от ПТП

Здравейте!

Изпращам снимки на опасно паркирали автомобили до РПУ Перник. Без коментар!

България ще понесе най-много негативи, ако има санкции срещу Русия

/КРОСС/„Ако има санкции за Русия заради кризата в Украйна, България ще понесе много най-много негативи, не е в наш интерес да подкрепим подобна мярка", каза в сутрешния блок на Bulgaria On Air заместник-председателят на Българо-Руската търговско промишлена палата Георги Минчев. Според него страната ни ще бъде една от най-потърпевшите от налагането на сериозни санкции, защото каквито и да са, ще имат икономически проекции. „Преди дни един анализатор каза, че да стреляш по Русия е като да се простреляш в крака. Брутният вътрешен продукт на Русия е съществена част от системата, която обезпечава еврото. След прибалтийските страни, които са изключително зависими от търговията си с Русия, както и Украйна, която буквално ще изчезне като икономически субект, ако спре търговията си с Москва, най-потърпевша страна в ЕС ще бъде България. И то ако леки санкции и едно охладняване на отношенията, а не тотални санкции, като железни завеси и блокади", обясни Минчев и добави, че България е смъртоносно зависима от Русия. Според него не е добър сигнал, че естественият процес на интеграция на Русия в световната икономика и икономиката в Европейския съюз (ЕС) е в стагнация. „Ние вече търпим преки загуби от тази ситуация. Възможните загуби от изострянето на отношенията, които ще претърпи общността се оценяват между 50 и 100 милиарда евро на годишна база. Знаете, че общият стокооборот между ЕС и Русия е над 450 миарда евро

Стойнев: Европейската индустриална политика е пълен провал

Икономическият министър обясни загубата на работни места в ЕС по време на кризата с дясната политика на Еврокомисията

    


Създават "мегаорган" за защита на потребителите

Планира се разширяване на капацитета на КЗК, каза депутатът от ДПС Йордан Цонев

    


Камерън Диас не би простила изневяра

Веднага би напуснала партньор, който й кръшка

    


Българи замесени в скиминг схема за 1 млн. долара в Канада

Квебекската полиция е разбила схема за източване на банкови и дебитни карти и е арестувала четирима канадски граждани с български произход в две селища северно от Монреал, както и в района на Торонто, съобщи СTV News.
Сред задържаните е предполагаемият лидер на мрежата - 52-годишният Мартин Кузов. Останалите трима арестувани са Василина Димитрова, Квебекската полиция е разбила схема за източване на банкови и дебитни карти и е арестувала четирима канадски граждани с български произход в две селища северно от Монреал, както и в района на Торонто, съобщи СTV News. Сред задържаните е предполагаемият лидер на мрежата - 52-годишният Мартин Кузов. Останалите трима арестувани са Василина Димитрова,

Държавните служители с бонуси за Великден

В бюджета за следващата година ще бъде заложена възможността за празнични добавки към пенсиите, обясни пред журналисти в Пловдив финансовият министър Петър Чобанов. По този начин се гарантират бонусите за пенсионерите за Великден и Коледа.

EVN: Дейността ни съответства изцяло на законовите ни задължения

/КРОСС/ Във връзка със седем дневния срок, даден от ДКЕВР на EVN България Електроснабдяване да извърши плащане към НЕК, компанията заявява, че все още има некомпенсирани разходи от НЕК към нея, свързани със задължителното изкупуване по закон на енергията от ВЕИ за периода 01.07.2012 г - 31.07.2013 г. Това е факт, който не отрича нито една държавна институция, което дава основание на EVN България Електроснабдяване да реши как да изпълни своите договорни отношения с НЕК: или чрез извършване на плащания, или чрез прихващане на задължения срещу дължими вземания от НЕК. С цел отхвърляне на всякакво съмнение, EVN България Електроснабдяване няма да извърши исканото от ДКЕВР плащане към НЕК, тъй като вече е заплатила въпросната сума през посочения по-горе период, в изпълнение на законовите си задължения към ВЕИ производители. Предвид създадената ситуация в сектора, компанията потвърждава своята готовност да участва в конструктивен диалог за намиране на разумно решение при равно третиране на всички участници. EVN България Електроснабдяване очаква всички отворени въпроси да бъдат решени заедно с ДКВЕР и НЕК по пътя на преговорите.  

Фейсбук ще доставя интернет по въздух

/КРОСС/ Социална мрежа Фейсбук възнамерява да използва безпилотни летателни апарати и няколко спътника в орбита около целия свят за разпространение на интернет. "Работим върху варианти за "доставка" на интернет до потребителите буквално "по въздух", казва в изявление основателят на най-голямата социална мрежа Марк Зукърбърг, цитиран от ИТАР-ТАСС. Според него целта е интернет да стане по-всеобхватен и моментално достъпен за крайния потребител в целия свят. За разработването на проекта Фейсбук ще привлече най-добрите професионалисти от Национално управление по въздухоплаване и изследване на космическото пространство, НАСА. В проекта ще се включат и учени от водещи британски компании, които ще се съсредоточат върху разработването на нов тип безпилотни летателни апарати, работещи на слънчева енергия. 

Канада арестува българи, източили $1 млн. чрез скиминг

Други четирима се издирват. В групата участвала и жена

Евродепутатът Гресле за промените в Закона за Сметната палата: Лоши новини за контрола на всички обществени фондове

Германският евродепутат Ингеборг Гресле коментира в профила си в "Туитър" приетите вчера промени в Закона за Сметната палата у нас, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.
"Дълбоко съжалявам за гласувания доклад за Сметната палата днес в българското Народно Събрание. Лоши новини за контрола на всички обществени фондове в България... Германският евродепутат Ингеборг Гресле коментира в профила си в "Туитър" приетите вчера промени в Закона за Сметната палата у нас, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ. "Дълбоко съжалявам за гласувания доклад за Сметната палата днес в българското Народно Събрание. Лоши новини за контрола на всички обществени фондове в България...

Българи в скиминг схема за 1 млн. долара в Канада

Квебекската полиция е разбила схема за източване на банкови и дебитни карти и е арестувала четирима канадски граждани с български произход в две селища северно от Монреал, както и в района на Торонто, съобщи СTV News.
Сред задържаните е предполагаемият лидер на мрежата - 52-годишният Мартин Кузов. Останалите трима арестувани са Василина Димитрова, Квебекската полиция е разбила схема за източване на банкови и дебитни карти и е арестувала четирима канадски граждани с български произход в две селища северно от Монреал, както и в района на Торонто, съобщи СTV News. Сред задържаните е предполагаемият лидер на мрежата - 52-годишният Мартин Кузов. Останалите трима арестувани са Василина Димитрова,

Amazon може да предложи стрийминг услуги, финансирани чрез реклами

Очакваната до няколко месеца услуга ще включва оригинално и лицензирано съдържание, посочиха запознати с въпроса

    


Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване