Соцдепутат се опъна на катаджии, не се легитимирали

Соцдепутатът Явор Куюмджиев не се даде на двама катаджии, които му писали акт от 200 лв. за превишена скорост на "Ботевградско шосе", на влизане в София, във вторник. Той е категоричен, че първо - ВАС отмени заснетото от мобилни камери на пътя, и второ - пътните полицаи не се легитимирали.

Емигрантите имат огромно влияние върху икономиката ни

Да бъде създадено Министерство на българите в чужбина, призова ексшеф на Агенцията за българите в чужбина

    


Днес във Варна ще се проведе 40-тата Национална конференция по астрономия

Днес от 14:00 ч. в зала "Пленарна" на Община Варна официално ще се открие 40-тата Национална младежка конференция по астрономия, научи Moreto.net. Тази година мероприятието ще се проведе от 28 март до 30 март. Организатор на проявата са Община - Варна, Регионален инспекторат по образованието - Варна, ТО на НТС - Варна и НАОП"Николай Коперник" - Варна.

Русия облекчава визовия режим за чужденци

/КРОСС/Премиерът на Русия Дмитрий Медведев издал разпореждане да бъде внесен за разглеждане в Държавната дума проектозакон за облекчаване на процедурата по оформяне на визи за чужденците, които искат да посетят Русия. В частност, предлага се да бъде съкратено количеството на документите, които чужденците представят за оформяне на руски туристически визи, а също да бъде увеличен максималния срок на действието им, включително многократни визи. Освен това, проектозаконът опростява влизането в Русия на чужденци, които посещават страната с делови цели, а също за развитие и поддържане на културни, научно-технически, обществено-политически, спортни и младежки връзки.  

Експерт: Около 70 000 българи са шизофреници

Около 70 000 българи страдат от шизофрения. Половината от тях са в тежко състояние, каза пред Нова телевизия д-р Цветослава Гълъбова в коментар на нов случай на психично болен, който тормози съседите си с опасно на моменти поведение.

Преглед на печата, петък, 28 март

СТАНДАРТ: В ЕС: Трудът ни най-евтин Трудът в България е най-евтин в целия ЕС, сочат данните на Евростат. Цената на труда у нас през миналата 2013...

"Газ до дупка" на олимпийско ниво

Сатиричната стихосбирка на Пенчо Ковачев Сатиричната стихосбирка на Пенчо Ковачев "Газ до дупка" вчера разсмя до сълзи двукратния олимпийски шампион Петър Киров и го провокира да признае, че сам е писал стихове. Докато звездата на Народния театър Деян Донков се забавляваше да рецитира "Здравна реформа", здравният министър в служебното правителство проф. Николай Петров няколко пъти

Азиатските борси затвориха седмицата с ръстове

Покачванията бяха подкрепени от поредния правителствен сигнал за увеличаване на паричните стимули в Китай

    


Психично болен тероризира съседи, плаши ги с палежи

Самотникът живее в столичния комплекс "Младост" 1

    


Съвместна промоция на компостирането на селскостопански отпадъци

IMG_6380

В конферентната зала на Община Поморие се проведе прес-конференция за презентирането на проект 2007CB16IPO008-2013-3-008 «Съвместна промоция на компостирането на селскостопански отпадъци», финансиран с помощта на ЕС чрез трансграничната програма по ИПП България – Турция CCI номер 2007CB16IPO008.

Проектът се изпълнява на територията на общините Поморие и Пънархисар, Турция от Сдружение „Европа и Ние” в партньорство със Селскостопанската камара на Пънархисар и е с продължителност 12 месеца.

Проект «Съвместна промоция на компостирането на селскостопански отпадъци» има за цел да подобри качеството на живот в трансграничния регион чрез ефективно използване и опазване на общите природни ресурси. Специфичните цели на проекта са: редуциране на негативното въздействие на земеделските дейности върху околната среда чрез насърчаване на компостирането на селскостопански отпадъци и намаляване влиянието на климатичните промени върху околната среда чрез разработване на съвместен план за управление на селскостопанските отпадъци и изграждане на екологично поведение в трансграничния регион. Основните дейности, които се предвижда да се реализират в рамките на проекта са: трансгранично проучване, идентифициране на земеделските производители, генериращи големи количества селскостопански отпадъци и оценка на нуждите; надграждане на съществуващата трансгранична база данни на земеделските производители; провеждане на Кръгла маса, семинар и информационни дни за презентиране на ползите от компостирането и обсъждане на въпоси, свързани с оползотворяването на селскостопанските отпадъци и намаляване влиянието на климатичните промени. В 10 стопанства в двата целеви региона – общини Поморие и Пънархисар, ще се изградят демонстрационни платформи за компостиране на биоразградими отпадъци от селскостопанска дейност. Като краен продукт от проекта ще се разработи съвместен план за управление на селскостопанските отпадъци, който ще бъде представен на местната власт с цел подобряване на приложимите политики и стратегическите документи на местно ниво.

IMG_6378

Катастрофа на кръговото при бившия ТЕЦ! Благоевградски микробус с хляб отнесе пернишки "Фиат"

Катастрофа между микробус "Мерцедес" с благоевградска регистрация и лек автомобил "Фиат" с пернишка регистрация е възникнала на кръговото в района на бившия ТЕЦ "Перник".

ПТП-то е станало тази сутрин около 8 часа, съобщават очевидци. Микробусът, превозващ хлебни изделия е ударил задната дясна част на "Фиат"-а.

При катастрофата няма пострадали хора. Нанесени са материални щети по предната лява част на микробуса и задната...

Продължава

На Ли стигна трудно до първи финал на мастърса в Маями


Китайката На Ли се класира за финала на мастърса в Маями след победа над Доминика Цибулкова със 7:5, 2:6, 6:3.

Оспорваният двубой бе повторение на сблъсъка за титлата на Australian Open, но шампионката от Мелбърн отново излезе победител и продължи отличното си представяне през 2014 г.

Двубоят започна с предимство за На Ли, която спечели първи сет с пробив в края. Тя се справяше по-добре до 2:2 във втората част, когато Цибулкова прие много по-агресивен подход и до края не...

НОИ стартира програмата за рехабилитация за 15 млн. лв.

Средствата са предвидени в бюджета на държавното обществено осигуряване за тази година

    


Да си поговорим, после да помислим

След шумните усилия на варненци да премахнат турските названия на крайбрежни местности, щафетата поемат старозагорци. Общинските власти се захващат с преводачески занимания. Примерно природният парк "Аязмото" вече да се нарича "лековит извор"? Или "животворен източник", че е по-засукано. Впрочем паркът и сега носи името на митрополит Методий Кусев

ООН не призна анексирането на Крим, Русия може да бъде изключена от Съвета на Европа

Общото събрание на ООН прие предложената от Украйна резолюция, с която световната организация не признава анексирането на Крим от страна на Русия. Резолюцията няма задължителен характер. Тя беше подкрепена от 111 държави, 11 бяха против, 58 се въздържаха, а 20 не участваха в гласуването.

Въпреки БСП, ДПС ще подкрепи ГЕРБ за промените в Изборния кодекс

Депутатите от ДПС припяват на истеричните заклинания на социалистите срещу указа на президента Росен Плевнелиев за разпределението на ЦИК, но готовността им съвместно да сезират Конституционния съд засега изглежда само трик за отвличане на вниманието от по-важния факт – подкрепата им за промяната в Изборния кодекс, внесена от ГЕРБ. Докато социалистите отчаяно се опитват да възпрат такава поправка, която би била признание за сбъркания закон на Мая Манолова (БСП) и да притиснат Плевнелиев да промени указа си под заплаха от импийчмънт, ДПС продължават да въртят на шиш коалиционния си партньор с настояване да редактират изготвената от БСП жалба до КС срещу президента. Поради тази причина левицата отказва да предостави на медиите жалбата до КС, за която Манолова в петък заяви, че вече е готова.   На фона на тази коалиционна идилия депутатът от ДПС и зам.-председател на парламента Алиосман Имамов заяви в петък пред ТВ7, че партията му ще продължи да подкрепя кабинета "Орешарски" до евроизборите през май, а резултатите от вота ще бъдат решаващи за бъдещите политически конфигурации. В същото време колегата му Йордан Цонев повтори пред Нова телевизия предупреждението БСП да не заиграват с "мита", че ДПС преяжда с власт и едновременно с това увери, че няма да се коалират с ГЕРБ.   ДПС ще подкрепят поправката на ГЕРБ в Изборния кодекс "Манолова"   Алиосман Имамов, както и колегата му Четин Казак, който ръководи правната комисия в НС, заявиха в петък, че ще подкрепят внесената от ГЕРБ поправка на текста за разпределението на квотите в Централната избирателна комисия (ЦИК), чрез която съставът на ЦИК ще се увеличи и ДПС ще получат третия член, от който се отказаха в полза на ГЕРБ.   По думите на Имамов това изменение ще премахне всички съмнения за легитимността на ЦИК и пропорционално е най-справедливото спрямо съотношението на политическите сили в парламента.   Така на практика ДПС признава, че има проблем със законовия текст, който без никаква логика предвижда партийните квоти да се делят само между редовите членове на ЦИК, но не и на ръководството. Именно поради тази причина президентският указ се размина с предварителните сметки на управляващите и лиши ДПС от едно място в полза на ГЕРБ.   "По принцип проектът цели да коригира една извършена спрямо нас несправедливост и да ни върне отнетата бройка. С указа на президента бяхме ощетени с един член. Ако има несъвършенства в проекта, те биха могли да се коригират на първо и второ четене", каза Казак. Той е насрочил за вторник извънредно заседание на Комисията по правни въпроси, която да обсъди предложенията на ГЕРБ в Изборния кодекс, окачествени от Мая Манолова като "безумни", но които всъщност за пръв път бяха лансирани публично от лидера на ДПС Лютви Местан. Внасяйки промяна в Изборния кодекс, ГЕРБ връщат жеста на ДПС, които се отказаха от едно място в ЦИК и подкрепиха избора на зам.-председател на комисията от ГЕРБ въпреки несъгласието на социалистите. Манолова убеждава ДПС, че променяйки закона, спасяват президента След като бяха натикани в ъгъла без полезен ход, на социалистите не им остана друго, освен да атакуват Росен Плевнелиев. Поправката в Изборния кодекс може да бъде кръстена "За кожата на един президент”, коментира в петък "кръстницата" Мая Манолова, наела се с безнадеждната засега мисия да разубеди ДПС в подкрепата им за поправката "Борисов-Местан".   "ДПС имат добри юристи. Аз съм сигурна, че в момента, в който по-детайлно се запознаят с текстовете, те няма как да приемат едно към едно подобни безумни разпоредби", заяви тя.   Твърдейки, че ДПС "е ощетено несправедливо и незаконно" не от неяснотата на закона, а от указа на президента, Манолова каза, "законността може да възтържествува", като президентът промени указа си и ДПС получат още един член в ЦИК. "Обезщетяването" на ДПС при сегашната численост от ЦИК от 19 члена трябва да стане за сметка на някой друг и според новите сметки на БСП това трябва да е "Атака".   Манолова съобщи още, че се готови с жалбата до КС, с която искат указът на държавния глава за ЦИК да бъде обявен за противоконституционен.   ДПС искали да редактират жалбата до КС срещу президентския указ   ДПС ще подкрепят БСП, ако сезират КС и поискат процедура за импийчмънт на президента Росен Плевнелиев, заяви преди това Алиосман Имамов, който освен това поиска прокуратурата да разследва действията на Плевнелиев по определяне състава на ЦИК.   По думите на Четин Казак, обаче, ДПС са склонни да подкрепят БСП в сезирането на КС, но окончателно партийно решение няма. То предстои да се вземе следващата седмица.   По неофициална информация ДПС имали несъгласия с текста на изготвената от социалистите жалба и ги принуждавали да си го коригират.   Освен че определи проекозакона на ГЕРБ като "един от най-нескопосаните, внасяни някога в парламента" и от "който биха се срамували и първокурсниците по право", Мая Манолова изтъкна, че не вижда причина законът да се поправя само за да се промени съставът на ЦИК точно преди изборите.   Внесената поправка "няма да спаси" президента, каза Манолова. "Защото сламката, която му подават, е толкова тънка и крива, че определено ще се скъса и ще го потопи окончателно. Това е един от най-нескопосаните законопроекти, който изобщо е внасян в НС. Аз наистина се забавлявам с качеството на юридическата мисъл на ГЕРБ”, заяви Манолова, която открила 10 грешки в 2 изречения. Според нея, ако изборният закон бъде приет в този вид, той ще предизвика пълен хаос по време на вота. Лидерът на БСП Сергей Станишев потвърди, че не виждат основания да подкрепят законовата поправка, която измъква президента от "тази каша, която той забърка в угода на политическите интереси на ГЕРБ”.   "Нарушавайки Изборния кодекс и развивайки някакви теории, които се разминават с буквата и разума на закона, президентът показва, че напълно се е самозабравил, той се поставя над закона, над конституцията, над парламента и някой трябва да му припомни, че живеем в правова държава – парламентарна република”, допълни Манолова.   ГЕРБ предупреждават за хаос на евроизобрите у нас   "Трябва да престанем да прехвърляме вината върху някой друг, защото президентът е изпълнил ангажимента си по Изборния кодекс, НС вече изпълни ангажимента си с това, че попълни състава на ЦИК. Този дебат трябва да приключи”, заяви Десислава Атанасова от ГЕРБ, пояснявайки, че няма да слиза "на махленското ниво на Манолова"   По-рано в петък тя коментира пред БНР, че БСП и Мая Манолова са в задънена улица, защото безспорно се е доказало, че приетите изборни правила не работят.   "Осем месеца чувахме как този Изборен кодекс ...ще даде професионална ЦИК...Оказа се, че това е поредната лъжа на БСП. ...сега трябва да се загърбят политическите пристрастия и да се обсъждат текстовете, които ние сме предложили, тъй като евроизборите наближават", каза Атанасова.   ГЕРБ не виждат никакъв проблем с промените си и предупредиха, че ако скоро не бъдат приети, може да се стигне до хаос на евроизборите в България, а оттам – и в цяла Европа. "В комисията по правни въпроси ще стане ясно дали има предложения за промяна на текстовете. Аз мисля, че са достатъчно коректни така, че да гарантират при петгодишния мандат на комисията попълването на членовете и от други парламентарни сили, представени в европарламента", каза пред журналисти Десислава Атанасова и посочи, че правната комисия ще "оцени достойнствата" на законопроекта.   Зам.- председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов пък заяви, че не връщат жест на ДПС. "Математици и неправителствени организации направиха съответните изчисления, остатъкът беше разпределен между БСП, ДПС, "Атака". В тази посока ДПС са се получили ощетени от този остатък", опита се да обясни той механизма на разпределение на квотите в ЦИК.   Цветанов очаква и нови промени в закона в следващите месеци, защото при прилагането му ще възникват "съответните въпросителни".   Засега само "Атака" не са обявили позиция за законовите промени, но в петък съобщиха, че ще подкрепят жалбата на БСП до КС срещу указа на президента, както и лансираната от "България без цензура" на Николай Бареков, близък до Делян Пеевски и Цветан Василев, анкетна комисия за проверка на държавния глава.   Йордан Цонев: Коалиция между ГЕРБ и ДПС няма да има   За да спасят поне малко реномето на БСП, депутати от ДПС продължиха да успокояват, че различията между двете партии не са заплаха за мандата на правителството, по думите на Имамов. Йордан Цонев също успокои, че само по себе си пиенето на кафе между Борисов и Местан е един положителен факт, но коалиция между ГЕРБ и ДПС няма да има.   "Нашите избиратели понесоха най-големите удари от българска политическа партия след възродителния процес именно при управлението на ГЕРБ", каза Цонев. "Извън публичните контакти, нямаме други с ГЕРБ", допълни той. Независимо от различията като тези плоския данък и проекта за изграждане на АЕЦ "Белене", "програмата на кабинета "Орешарски" е върховата цел на двете партии, тя е компромис между вижданията на ДПС и БСП", каза Йордан Цонев. Той повтори, че взаимоотношения им са "сложни". "Основното нещо, което ни дразни и нас, и БСП е митът, че ДПС преяжда с власт, за което няма нито един факт", каза Цонев. "Има един единствен текст, който гласувахме заедно с ГЕРБ", каза депутатът от ДПС, визирайки уреждането на състава и разпределението на местата в ЦИК.

Въпреки БСП, ДПС ще подкрепят ГЕРБ за промените в Изборния кодекс

Депутатите от ДПС припяват на истеричните заклинания на социалистите срещу указа на президента Росен Плевнелиев за разпределението на ЦИК, но готовността им съвместно да сезират Конституционния съд засега изглежда само трик за отвличане на вниманието от по-важния факт – подкрепата им за промяната в Изборния кодекс, внесена от ГЕРБ. Докато социалистите отчаяно се опитват да възпрат такава поправка, която би била признание за сбъркания закон на Мая Манолова (БСП) и да притиснат Плевнелиев да промени указа си под заплаха от импийчмънт, ДПС продължават да въртят на шиш коалиционния си партньор с настояване да редактират изготвената от БСП жалба до КС срещу президента. Поради тази причина левицата отказва да предостави на медиите жалбата до КС, за която Манолова в петък заяви, че вече е готова.   На фона на тази коалиционна идилия депутатът от ДПС и зам.-председател на парламента Алиосман Имамов заяви в петък пред ТВ7, че партията му ще продължи да подкрепя кабинета "Орешарски" до евроизборите през май, а резултатите от вота ще бъдат решаващи за бъдещите политически конфигурации. В същото време колегата му Йордан Цонев повтори пред Нова телевизия предупреждението БСП да не заиграват с "мита", че ДПС преяжда с власт и едновременно с това увери, че няма да се коалират с ГЕРБ.   ДПС ще подкрепят поправката на ГЕРБ в Изборния кодекс "Манолова"   Алиосман Имамов, както и колегата му Четин Казак, който ръководи правната комисия в НС, заявиха в петък, че ще подкрепят внесената от ГЕРБ поправка на текста за разпределението на квотите в Централната избирателна комисия (ЦИК), чрез която съставът на ЦИК ще се увеличи и ДПС ще получат третия член, от който се отказаха в полза на ГЕРБ.   По думите на Имамов това изменение ще премахне всички съмнения за легитимността на ЦИК и пропорционално е най-справедливото спрямо съотношението на политическите сили в парламента.   Така на практика ДПС признава, че има проблем със законовия текст, който без никаква логика предвижда партийните квоти да се делят само между редовите членове на ЦИК, но не и на ръководството. Именно поради тази причина президентският указ се размина с предварителните сметки на управляващите и лиши ДПС от едно място в полза на ГЕРБ.   "По принцип проектът цели да коригира една извършена спрямо нас несправедливост и да ни върне отнетата бройка. С указа на президента бяхме ощетени с един член. Ако има несъвършенства в проекта, те биха могли да се коригират на първо и второ четене", каза Казак. Той е насрочил за вторник извънредно заседание на Комисията по правни въпроси, която да обсъди предложенията на ГЕРБ в Изборния кодекс, окачествени от Мая Манолова като "безумни", но които всъщност за пръв път бяха лансирани публично от лидера на ДПС Лютви Местан. Внасяйки промяна в Изборния кодекс, ГЕРБ връщат жеста на ДПС, които се отказаха от едно място в ЦИК и подкрепиха избора на зам.-председател на комисията от ГЕРБ въпреки несъгласието на социалистите. Манолова убеждава ДПС, че променяйки закона, спасяват президента След като бяха натикани в ъгъла без полезен ход, на социалистите не им остана друго, освен да атакуват Росен Плевнелиев. Поправката в Изборния кодекс може да бъде кръстена "За кожата на един президент”, коментира в петък "кръстницата" Мая Манолова, наела се с безнадеждната засега мисия да разубеди ДПС в подкрепата им за поправката "Борисов-Местан".   "ДПС имат добри юристи. Аз съм сигурна, че в момента, в който по-детайлно се запознаят с текстовете, те няма как да приемат едно към едно подобни безумни разпоредби", заяви тя.   Твърдейки, че ДПС "е ощетено несправедливо и незаконно" не от неяснотата на закона, а от указа на президента, Манолова каза, "законността може да възтържествува", като президентът промени указа си и ДПС получат още един член в ЦИК. "Обезщетяването" на ДПС при сегашната численост от ЦИК от 19 члена трябва да стане за сметка на някой друг и според новите сметки на БСП това трябва да е "Атака".   Манолова съобщи още, че се готови с жалбата до КС, с която искат указът на държавния глава за ЦИК да бъде обявен за противоконституционен.   ДПС искали да редактират жалбата до КС срещу президентския указ   ДПС ще подкрепят БСП, ако сезират КС и поискат процедура за импийчмънт на президента Росен Плевнелиев, заяви преди това Алиосман Имамов, който освен това поиска прокуратурата да разследва действията на Плевнелиев по определяне състава на ЦИК.   По думите на Четин Казак, обаче, ДПС са склонни да подкрепят БСП в сезирането на КС, но окончателно партийно решение няма. То предстои да се вземе следващата седмица.   По неофициална информация ДПС имали несъгласия с текста на изготвената от социалистите жалба и ги принуждавали да си го коригират.   Освен че определи проекозакона на ГЕРБ като "един от най-нескопосаните, внасяни някога в парламента" и от "който биха се срамували и първокурсниците по право", Мая Манолова изтъкна, че не вижда причина законът да се поправя само за да се промени съставът на ЦИК точно преди изборите.   Внесената поправка "няма да спаси" президента, каза Манолова. "Защото сламката, която му подават, е толкова тънка и крива, че определено ще се скъса и ще го потопи окончателно. Това е един от най-нескопосаните законопроекти, който изобщо е внасян в НС. Аз наистина се забавлявам с качеството на юридическата мисъл на ГЕРБ”, заяви Манолова, която открила 10 грешки в 2 изречения. Според нея, ако изборният закон бъде приет в този вид, той ще предизвика пълен хаос по време на вота. Лидерът на БСП Сергей Станишев потвърди, че не виждат основания да подкрепят законовата поправка, която измъква президента от "тази каша, която той забърка в угода на политическите интереси на ГЕРБ”.   "Нарушавайки Изборния кодекс и развивайки някакви теории, които се разминават с буквата и разума на закона, президентът показва, че напълно се е самозабравил, той се поставя над закона, над конституцията, над парламента и някой трябва да му припомни, че живеем в правова държава – парламентарна република”, допълни Манолова.   ГЕРБ предупреждават за хаос на евроизобрите у нас   "Трябва да престанем да прехвърляме вината върху някой друг, защото президентът е изпълнил ангажимента си по Изборния кодекс, НС вече изпълни ангажимента си с това, че попълни състава на ЦИК. Този дебат трябва да приключи”, заяви Десислава Атанасова от ГЕРБ, пояснявайки, че няма да слиза "на махленското ниво на Манолова"   По-рано в петък тя коментира пред БНР, че БСП и Мая Манолова са в задънена улица, защото безспорно се е доказало, че приетите изборни правила не работят.   "Осем месеца чувахме как този Изборен кодекс ...ще даде професионална ЦИК...Оказа се, че това е поредната лъжа на БСП. ...сега трябва да се загърбят политическите пристрастия и да се обсъждат текстовете, които ние сме предложили, тъй като евроизборите наближават", каза Атанасова.   ГЕРБ не виждат никакъв проблем с промените си и предупредиха, че ако скоро не бъдат приети, може да се стигне до хаос на евроизборите в България, а оттам – и в цяла Европа. "В комисията по правни въпроси ще стане ясно дали има предложения за промяна на текстовете. Аз мисля, че са достатъчно коректни така, че да гарантират при петгодишния мандат на комисията попълването на членовете и от други парламентарни сили, представени в европарламента", каза пред журналисти Десислава Атанасова и посочи, че правната комисия ще "оцени достойнствата" на законопроекта.   Зам.- председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов пък заяви, че не връщат жест на ДПС. "Математици и неправителствени организации направиха съответните изчисления, остатъкът беше разпределен между БСП, ДПС, "Атака". В тази посока ДПС са се получили ощетени от този остатък", опита се да обясни той механизма на разпределение на квотите в ЦИК.   Цветанов очаква и нови промени в закона в следващите месеци, защото при прилагането му ще възникват "съответните въпросителни".   Засега само "Атака" не са обявили позиция за законовите промени, но в петък съобщиха, че ще подкрепят жалбата на БСП до КС срещу указа на президента, както и лансираната от "България без цензура" на Николай Бареков, близък до Делян Пеевски и Цветан Василев, анкетна комисия за проверка на държавния глава.   Йордан Цонев: Коалиция между ГЕРБ и ДПС няма да има   За да спасят поне малко реномето на БСП, депутати от ДПС продължиха да успокояват, че различията между двете партии не са заплаха за мандата на правителството, по думите на Имамов. Йордан Цонев също успокои, че само по себе си пиенето на кафе между Борисов и Местан е един положителен факт, но коалиция между ГЕРБ и ДПС няма да има.   "Нашите избиратели понесоха най-големите удари от българска политическа партия след възродителния процес именно при управлението на ГЕРБ", каза Цонев. "Извън публичните контакти, нямаме други с ГЕРБ", допълни той. Независимо от различията като тези плоския данък и проекта за изграждане на АЕЦ "Белене", "програмата на кабинета "Орешарски" е върховата цел на двете партии, тя е компромис между вижданията на ДПС и БСП", каза Йордан Цонев. Той повтори, че взаимоотношения им са "сложни". "Основното нещо, което ни дразни и нас, и БСП е митът, че ДПС преяжда с власт, за което няма нито един факт", каза Цонев. "Има един единствен текст, който гласувахме заедно с ГЕРБ", каза депутатът от ДПС, визирайки уреждането на състава и разпределението на местата в ЦИК.

ДПС няма да се коалира с ГЕРБ

ДПС няма намерение да се коалира с ГЕРБ. Това обяви председателят на бюджетната комисия в парламента Йордан Цонев пред Нова телевизия. По думите му само по себе си пиенето на кафе е един положителен факт. Когато различията се обсъждат това е добре, каза Цонев по повод срещата между лидерите на ДПС и ГЕРБ в Кърджали. "Нашите избиратели понесоха най-големите удари от българска политическа партия след възродителния процес именно при управлението на ГЕРБ", каза Цонев. Според него между двете партии има фундаментални различия. "Извън публичните контакти, нямаме други с ГЕРБ. Нямаме намерение да правим коалиция с тях", заяви Цонев. Той призна, че имат немалко различия с БСП. Той даде за пример идеологическите, като обясни, че ДПС е либерална партия, а БСП – социална, и икономическите по отношение на плоския данък и проекта за изграждане на АЕЦ "Белене".   "Програмата на кабинета "Орешарски" е върховата цел на двете партии, тя е компромис между вижданията на ДПС и БСП", каза Йордан Цонев. По думите му взаимоотношения на ДПС с БСП са "сложни". "Основното нещо, което ни дразни и нас, и БСП  е митът, че ДПС преяжда с власт, за което няма нито един факт", каза Цонев. Той даде пример с броя на областните представители издигнати от неговата партия, които били 6 от общо 26.   "Има много случаи, при които БСП, ГЕРБ и "Атака" гласуват заедно", отбеляза Цонев. Като пример даде мораториума върху продажбата на земя на чужденци и въпроса за езика на предизборните кампании. "Има един единствен текст, който гласувахме заедно с ГЕРБ", каза депутатът имайки предвид уреждането на състава и разпределението на местата в ЦИК.

Куюмджиев: КАТ няма право да ме снима с мобилна камера

Ако съм извършил нарушение, ще си понеса глобата, но проблемът е, че са ме заснели с мобилна камера. Това заяви в сутрешния блок на Нова телевизия депутатът от БСП Явор Куюмджиев, който е бил глобен с 200 лв. за превишена скорост.
„В акта пише, но има много неща, които трябва да бъдат изследвани. След акта следва наказателно постановление, Ако съм извършил нарушение, ще си понеса глобата, но проблемът е, че са ме заснели с мобилна камера. Това заяви в сутрешния блок на Нова телевизия депутатът от БСП Явор Куюмджиев, който е бил глобен с 200 лв. за превишена скорост. „В акта пише, но има много неща, които трябва да бъдат изследвани. След акта следва наказателно постановление,

Депутатите сложиха таван на разходите при кредит

Ограничението важи и за малките заеми до 400 лева

    


Крим ще излезе златен на Русия

Присъединяването Крим към Руската федерация ще излезе на Москва струва приблизително колкото горе-долу колкото цяла Олимпиада, изчисляват експерти,...

Куюмджиев, глобен за превишена скорост: КАТ няма право да ме снима с мобилна камера

Ако съм извършил нарушение, ще си понеса глобата, но проблемът е, че са ме заснели с мобилна камера. Това заяви в сутрешния блок на Нова телевизия депутатът от БСП Явор Куюмджиев, който е бил глобен с 200 лв. за превишена скорост, както пръв Ако съм извършил нарушение, ще си понеса глобата, но проблемът е, че са ме заснели с мобилна камера. Това заяви в сутрешния блок на Нова телевизия депутатът от БСП Явор Куюмджиев, който е бил глобен с 200 лв. за превишена скорост, както пръв "24 часа" писа. „В акта пише, но има много неща, които трябва да бъдат изследвани.

Ген.Коджейков- началник в "Южен поток"

Началникът на НСО в оставка ген. Тодор Коджейков най-вероятно ще оглави сигурността в компанията „Южен поток-България”, пише в."Преса", като се позовава на информация на депутати от БСП и ДПС, пожелали да останат анонимни. На запитване до пресслужбата на дружеството „Южен поток-България” дали очакват ген. Тодор Коджейков оттам отговорили, че нямат такъв служител.

Регистър разкрива истинския инвеститор в Карадере, обяви Цонев

Ще бъде изготвен регистър, в който ще могат да се видят физическите лица, стоящи зад офшорки. Законът за бързите кредити е готов, до края на следващата седмица предложенията ще влязат в НС. ДПС и ГЕРБ имат фундаментални различия и коалиция между тях е невъзможна, изтъкна Йордан Цонев.

Комунисти заплашиха Асен Генов с разстрел

/КРОСС/ От Партията на българските комунисти и от БКП заплашиха блогъра Асен Генов с разстрел за това, че си е позволил да боядисва паметници. Според тях Генов в хулиган и лумпен. "Тогава когато замислят смъртта на милиони хора, трябва да бъдат ликвидирани такива, за да се спасят останалите", заяви един от тях пред БТВ. Младият мъж, който е обвинен в хулиганство за боядисване на паметника на ул. Позитано, отиде пред паметника "Братската могила", където срещна възрастните комунисти. Асен Генов заяви, че комунизмът е престъпление и е незаконен. За тези думи той беше наречен хулиган и лумпен от събралите се на „Братската могила". Блогърът се зарече да ги съди за обида.„Той няма представа от човещината", възмути се възрастен мъж. "Той е платен от хората, които плащат и на провокаторите в Украйна". Генов обаче поясни, че в много страни по света хората изразяват своя политически протест по този начин, защото става дума за идеологически символи на една престъпна идеология. Един от присъстващите каза, че Генов заслужава разстрел. Генов пък посочи, че типично по комунистически, партийни функционери си позволяват да изземат функциите на легитимните институции, каквато е българският съд. Възрастна дама обясни, че е комунист и след 1989 г. „Нашата идеология не е престъпна, някои я изкривиха преди 1989 г. Идеологията не е виновна", каза тя

Българска банда източила 200 карти в Квебек

Полицията в Квебек арестува четирима български измамници заради източване на банкови и дебитни карти. Търсят още съучастници.

МВнР на Русия: Резолюцията на Генералната асамблея на ООН е контрапродуктивна

/КРОСС/ МнВР на Русия нарече резолюцията на ООН за Украйна контрапродуктивна и призова международната общност да работи за стабилизирането на ситуацията в тази страна, гласи съобщението, публикувано на 28 март в сайта на руското Министерство на външните работи, цитира РИА Новости.По-рано Генералната асамблея на ООН прие резолюцията с гласуване от мнонзинство, в която референдумът в Крим е назован като незаконен. За приемане на резолюцията са гласували 100 страни, а против 11 държави, въздържали се 58 страни.Резолюците на Генералната асамблея, за разлика от резолюциите на Съвета за сигурност на ООН - имат препоръчителен, а не задължаващ за изпълнение характер.«Контрапродуктивната инициатива чрез резолюцията на Генасамблеята, само ще усложни съдействието в урегулирането на вътрешната криза в Украйна. Призоваваме конструктивно настроените и независимо мислещи участници на международната общност, да насочат усилия за реално съдействие в стабилизирането на обстановката в тази държава и да проявят уважение към резултатите от свободния избор на населението на Крим, което вече изигра своята историческа роля, и да се оспорват тези резултати е безсмислено», се казва в съобщението.Срещу въпросната резолюция са гласували против страните: Армения, Беларус, Боливия, Куба, КНДР, Никарагуа, Русия, Судан, Сирия, Венецуела и Зимбабве. Сред въздържалите се страни са: Китай, Индия, Бразилия, Аржентина

МнВР на Русия: резолюцията на Генералната асамблея на ООН е контрапродуктивна

/КРОСС/ МнВР на Русия нарече резолюцията на ООН за Украйна контрапродуктивна и призова международната общност да работи за стабилизирането на ситуацията в тази страна, гласи съобщението, публикувано на 28 март в сайта на руското Министерство на външните работи, цитира РИА Новости.По-рано Генералната асамблея на ООН прие резолюцията с гласуване от мнонзинство, в която референдумът в Крим е назован като незаконен. За приемане на резолюцията са гласували 100 страни, а против 11 държави, въздържали се 58 страни.Резолюците на Генералната асамблея, за разлика от резолюциите на Съвета за сигурност на ООН - имат препоръчителен, а не задължаващ за изпълнение характер.«Контрапродуктивната инициатива чрез резолюцията на Генасамблеята, само ще усложни съдействието в урегулирането на вътрешната криза в Украйна. Призоваваме конструктивно настроените и независимо мислещи участници на международната общност, да насочат усилия за реално съдействие в стабилизирането на обстановката в тази държава и да проявят уважение към резултатите от свободния избор на населението на Крим, което вече изигра своята историческа роля, и да се оспорват тези резултати е безсмислено», се казва в съобщението.Срещу въпросната резолюция са гласували против страните: Армения, Беларус, Боливия, Куба, КНДР, Никарагуа, Русия, Судан, Сирия, Венецуела и Зимбабве.

45 милиона начална цена за Страдивариус

/КРОСС/Изключително рядка цигулка на Страдивариус може да се превърне в най-скъпия музикален инструмент на света. Продавачите определят цигулката, като "най-съвършената запазена до наши дни". Музикалният инструмент няма да бъде продаден за по-малко от 45 милиона щатски долара. Наддаването ще се проведе по-късно тази пролет. Цигулката е изработена от Антонио страдивариус през 1719-та година. Тя е обявена за продан за пръв път от 50 години. Това е една от само двете цигулки Страдивариус в частни ръце. Ако се стигне до сделка тя значително ще подобри рекорда за най-скъп музикален инструмент. В момента най-скъпа е друга цигулка на Страдивариус, продадена за малко под 16 милиона преди 3 години. Тя обаче е изработена след считания за "златен" период в работата на именития италианец от 1700-та до 1720-та година.  

Веско Ешкенази с Холандското кралско отличие

Цигуларят Веско Пантелеев-Ешкенази е удостоен с Холандското кралско отличие по случай коронясването на Вилем-Александър. Това се случи в средата на миналата година. Самите медали се раздават само по този повод на висши чиновници, членове на кралския двор и на почетни гости. Всъщност Пантелеев е получил своя едва преди 3 дни, но на грамотата към мед Цигуларят Веско Пантелеев-Ешкенази е удостоен с Холандското кралско отличие по случай коронясването на Вилем-Александър. Това се случи в средата на миналата година. Самите медали се раздават само по този повод на висши чиновници, членове на кралския двор и на почетни гости. Всъщност Пантелеев е получил своя едва преди 3 дни, но на грамотата към мед

450 деца ще се състезават днес на фолклорен конкурс във Варна

450 ученици ще участват в 20-ото издание на националния фолклорен конкурс „Диньо Маринов“ за изпълнители на народна музика. Участниците ще се състезават в 5 раздела - певци, инструменталисти, камерни вокални и инструментални групи, народни хорове, оркестри и ансамбли.

Цонев за кафето на Борисов с Местан: Когато различията се обсъждат – това е добре

Само по себе си пиенето на кафе е един положителен факт. Когато различията се обсъждат – това е добре. Така коментира срещата между лидерите на ДПС и ГЕРБ в Кърджали народният представител от Движението за права и свободи Йордан Цонев.
Според него обаче до коалиция с бившите управляващи няма как да се стигне. Само по себе си пиенето на кафе е един положителен факт. Когато различията се обсъждат – това е добре. Така коментира срещата между лидерите на ДПС и ГЕРБ в Кърджали народният представител от Движението за права и свободи Йордан Цонев. Според него обаче до коалиция с бившите управляващи няма как да се стигне.

Цонев за кафето на Борисов с Местан: Когато различията се обсъждат – това е добре

Само по себе си пиенето на кафе е един положителен факт. Когато различията се обсъждат – това е добре. Така коментира срещата между лидерите на ДПС и ГЕРБ в Кърджали народният представител от Движението за права и свободи Йордан Цонев.
Според него обаче до коалиция с бившите управляващи няма как да се стигне. Само по себе си пиенето на кафе е един положителен факт. Когато различията се обсъждат – това е добре. Така коментира срещата между лидерите на ДПС и ГЕРБ в Кърджали народният представител от Движението за права и свободи Йордан Цонев. Според него обаче до коалиция с бившите управляващи няма как да се стигне.

В Германия избраха най-надеждните автомобили

Победител в класацията на Dekra е Mercedes-Benz E-Class

    


Четирима българи арестувани в Канада за източване на банкови карти

Полицията в Квебек е разбила схема за източване на банкови карти и е арестувала четирима заподозрени от български произход Това съобщи  телевизионният канал Си Ти Ви Нюз в сайта си.  Арестите са извършени в две селища северно от Монреал, както и в района на Торонто.  Четирима други заподозрени, също българи, все още се издирват. Полицията съобщи на пресконференция, че заподозрените са поставили скимиращи устройства най-малко на 200 банкомата в Квебек и Онтарио и за периода, в който е действала схемата, са източили над един милион долара. Престъпната им дейност е започнала през 2008 г. Сред арестуваните е предполагаемият лидер на мрежата Мартин Кузов на 52 години.  Останалите трима задържани са Василина Димитрова, на 48 години, Борислав Петров - на 53 години, и Ирен Василев Атанасов - на 42 години. Те трябва да се явят пред съд в Сейнт Джероум.  Повечето от клиентите, чиито банкови сметки са били източени, са от Квебек, уточни полицията.  Тегленето на парите ставало главно в чужбина в Мексико или Азия. 

Куюмджиев: КАТ няма право да ме снима с мобилна камера

"Спазването на законите е за всички", заяви още депутатът от БСП, но поясни, че ще обжалва акта, написан от полицаите

Промяна в движението заради ремонта на булевард Трети март

От днес влиза нова организация на движение по част от булевард „Трети март”. Затворена ще остане отсечката между бул. „Република“ и ул. „Ана Феликсо...

Следващият транш за Гърция ще бъде по-голям

Управителният съвет на Международният валутен фонд (МВФ) ще свика заседание през май, за да одобри изплащането на следващия транш от помощта за Гърция. Това съобщи говорителят на МВФ Уилям Мъри, пр...

Започна пръскане срещу кърлежи в Аспаруховия парк

Във Варна днес ще третират срещу кърлежи тревните площи в Аспаруховия парк. Не се препоръчва на хората да се разхождат там 12 часа след обработването с препарати, което означава, че още утре варненци...

Според прокурор КТБ е дала кредит на семейство Пеевски за печатни медии

Вестниците „Монитор”, „Телеграф” и „Политика” са купени от „Нова българска медийна група”, зад която стои майката на Дел...

Й.Цонев категоричен: Никога коалиция между ДПС и ГЕРБ

„ДПС и ГЕРБ имат фундаментални различия. Ние никога няма да направим коалиция. Уверявам ви в това“, каза в ефира на сутрешния блок на Нова телевизия Йордан Цонев, депутат от ДПС.

Цонев: Кафето е хубаво, но коалиция с ГЕРБ няма да има (обновена)

/КРОСС/ "Кафето само по себе си е един положителен акт, в смисъл - когато различията си говорят е добре за хората", каза народният представител от Движението за права и свободи Йордан Цонев в студиото на Нова тв, но побърза да уточни: "ДПС и ГЕРБ имат фундаментални различия, ние никога няма да направим коалиция, в това мога да ви уверя." „Нашите избиратели понесоха най-големите удари от българска политическа партия след Възродителния процес именно при управлението на ГЕРБ", дпълни той.  Така депутатът обобщи коментарите около срещата между лидерите на ДПС и ГЕРБ в Кърджали. Цонев бе категоричен, че извън публичните контакти, други между ДПС и ГЕРБ няма.  Йордан Цонев призна и за немалко различия с БСП, но даде да се разбере, че ДПС ще подкрепя правителството до край. ДПС е либерална партия, а БСП - социална; и икономическите: по отношение на плоския данък и проекта за изграждане на АЕЦ „Белене", посочи няколко щриха на различия Цонев, а след това заяви: „Програмата на кабинета „Орешарски" е върховата цел на двете партии, тя е компромис между вижданията на ДПС и БСП". „Имаме сложни взаимоотношения с БСП. Основното нещо, което ни дразни - и нас, и БСП - е митът, че ДПС преяжда с власт, за което няма нито един факт", посочи Цонев и даде пример с броя на областните представители издигнати от неговата партия, които били 6 от общо 26

В Германия избраха най-надеждните автомобили

Победител в класацията на Dekra е Mercedes-Benz E-Class

    


Цонев: Кафето е хубаво, но коалиция с ГЕРБ няма да има

/КРОСС/ "Кафето само по себе си е един положителен акт, в смисъл - когато различията си говорят е добре за хората", каза народният представител от Движението за права и свободи Йордан Цонев в студиото на Нова тв, но побърза да уточни: "ДПС и ГЕРБ имат фундаментални различия, ние никога няма да направим коалиция, в това мога да ви уверя." „Нашите избиратели понесоха най-големите удари от българска политическа партия след Възродителния процес именно при управлението на ГЕРБ", дпълни той.  Така депутатът обобщи коментарите около срещата между лидерите на ДПС и ГЕРБ в Кърджали. Цонев бе категоричен, че извън публичните контакти, други между ДПС и ГЕРБ няма.  Йордан Цонев призна и за немалко различия с БСП, но даде да се разбере, че ДПС ще подкрепя правителството до край. ДПС е либерална партия, а БСП - социална; и икономическите: по отношение на плоския данък и проекта за изграждане на АЕЦ „Белене", посочи няколко щриха на различия Цонев, а след това заяви: „Програмата на кабинета „Орешарски" е върховата цел на двете партии, тя е компромис между вижданията на ДПС и БСП". „Имаме сложни взаимоотношения с БСП. Основното нещо, което ни дразни - и нас, и БСП - е митът, че ДПС преяжда с власт, за което няма нито един факт", посочи Цонев и даде пример с броя на областните представители издигнати от неговата партия, които били 6 от общо 26

До 10 май е срокът да се заяви желание за гласуване по настоящ адрес за евровота


Избирателите, които искат да гласуват на евровота на 25 май по настоящия си адрес, ако той е в различно населено място от постоянния, трябва да заявят това до 10 май. Това предвижда хронограмата за евроизборите, приета от Централната избирателна комисия (ЦИК) в сряда.

За да бъдат включени в избирателните списъци по настоящия си адрес, избирателите трябва да отправят писмено искане до кмета на общината, района, кметството или кметския наместник. Според Изборния кодекс списъците се...

Украйна обмисля забрана на „Десен сектор”

/КРОСС/ Украинските силите за сигурност са провели извънредно оперативно заседание във връзка със снощните събития около Върховната Рада, като обсъдиха възможността за забрана на радикалното движение „Десен сектор", съобщава за РИА „Новости" източник от партията „Отечество". На срещата са присъствали ръководителят на Съвета за национална сигурност на Украйна Андрей Парубий и депутатът Олег Тягнибок, лидер на националистите от „Свобода". С оглед радикализирането на „Десен сектор", министърът на вътрешните работи Арсен Аваков е предложил пълна забрана на организацията, а не просто ограничения за ръководните й звена. Във Върховната Рада в петък ще бъде създадена специална комисия, която ще разследва смъртта на координатора на „Десен сектор" Олександър Музичко, съобщи късно снощи „Интерфакс", позовавайки се на независим депутат. В комисията ще бъдат включени и представители на „Десен сектор". Тази договорка поуспокои щурмувалите парламента привърженици на радикалната формация. Те се заканиха, че сутринта пак ще бъдат пред парламента. В профила си във ФБ Аваков написа, че до дни ще разсекрети всички материали по делото за смъртта на Музичко и тогава „обществото само ще реши кой е герой и кой - вулгарен бандит"

Психично болен заплашва съседите си, че ще ги запали в блок в София

От години в бл. 70 в „Младост” 1 в София живее шизофреник, който няколко пъти е подпалвал и наводнявал апартамента си, съобщи Нова телевизия.
Той живее сам, а баща му е в пернишко село. Викаме линейки през два дена, идват, взимат го, а след това го връщат, разказа съседка на мъжа.
Няма кой да се грижи за него, гладува, От години в бл. 70 в „Младост” 1 в София живее шизофреник, който няколко пъти е подпалвал и наводнявал апартамента си, съобщи Нова телевизия. Той живее сам, а баща му е в пернишко село. Викаме линейки през два дена, идват, взимат го, а след това го връщат, разказа съседка на мъжа. Няма кой да се грижи за него, гладува,

Почна ли възстановяване на цените на жилищата?

Страната ни се изкачва в глобалната класация на Global Property Guide, след като цените на имотите направиха опит за ръст в края на м.г. Според индекса на компанията Knight Frank България запазва относително стабилни позиции. Различни класации, но изводът, който се налага: пазарът на жилищни имоти излиза от летаргията и цените леко тръгват нагоре.

Иззеха незаконни боеприпаси от дома на дядо

Пушка, патрони, барут са открити в къща в село Очиндол

    


Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване