ЦИК ще трябва да назначи служебно и РИК в Русе

Позицията на ДПС относно участието на представител на партията в ръководството на Районната избирателна комисия в Русе провали консултациите, които се състояха днес под ръководството на областния у...

Успешно скачване на "Союз" с МКС след двудневно отлагане

"Союз" се е е скачил автоматично в 03:53 московско време. "Около 7 часа сутринта членовете на екипажа на трябва да отварят люковете на МКС и да преминат на борда на станцията", с...

Цветанов: Кафето в Кърджали не беше планиран сценарий

Управляващите са в състояние с парламентарното мнозинство да внушават, пропагандират и да хвърлят в публичното пространство теми, с които да отклоняват реалните проблеми на българското общество. Т...

Владо Карамазов свиква с часовата разлика в София

Актьорът се завърна в сряда от Камбоджа, където два месеца снимаше новия сезон на “Сървайвър”. Той кацна на летище София с тен и по къси панталонки. И обясни, че му е студено, защото в Камбоджа снимат на 36-37-градусови жеги. Това е и една от държавите, в които се снима най-трудно. Въпреки 20-часовия полет актьорът се появи на летището усмихнат.
Актьорът се завърна в сряда от Камбоджа, където два месеца снимаше новия сезон на “Сървайвър”. Той кацна на летище София с тен и по къси панталонки. И обясни, че му е студено, защото в Камбоджа снимат на 36-37-градусови жеги. Това е и една от държавите, в които се снима най-трудно. Въпреки 20-часовия полет актьорът се появи на летището усмихнат.

Европейските социалисти са за общ данък в ЕС върху финансовите трансакции

Начинът, по който ЕС функционира, разочарова голяма част от гражданите, каза Сергей Станишев

    


Google e получил искане за потребителски данни и от българските власти

Правителствените искания за данни на потребителите в световен мащаб са скочили със 120% за последните четири години

    


Владо Пенев и Лилия Маравиля триумфираха на наградите „Икар“

Големите победители на тазгодишните театрални отличия „Икар“ станаха любимците от „Под прикритие“ Владо Пенев и Лилия Маравиля. Актьорите, които в...

Карамазов с кхмерски хъс се гмурва в театъра

Актьорът Владо Карамазов се завърна от пътешествието си в Камбоджа с тен и няма вече търпение да се гмурне в театъра.

Колцентърът на НАП ще работи с удължено работно време

До края на данъчната кампания (30 април 2014 г.) информационният център на НАП ще работи с удължено време. Експертите на Агенцията ще приемат обаждания и запитвания на телефон 0700 18 700 от 8,30 до 18,30 ч., всеки работен ден, съобщиха за Moreto.

М.Менков: Унищожени са записи от подслушване на Цветанов

Адвокатът на Цветан Цветанов Менко Менков заяви в "Здравей, България" по Нова телевизия, че категорично е установено, че клиентът му е бил подслушван миналата година. "случайно видяхме документа, с който следователите предлагат на прокурора да се прекрати подслушването", допълни той.

Сърби искат да се присъединят към Русия

/КРОСС/Сръбска група във Фейсбук, която призовава Путин да включи Сърбия към Русия, предизвика редица реакции в медиите. Групата във ''Фейсбук'', „ФБ Референдум - Путин, анексирай и Сърбия"за няколко дни е събрала 7500 члена. На профилната снимка на групата се вижда, че към Сърбия са присъединени Черна гора и Република Сръбска. Изданието уточнява, че групата призовава Путин да присъедини и Сърбия към Русия. Основателите на групата призовават за организиране на референдум по кримския сценарий. В групата да се включат поне един милион фенове, за да се види, че Сърбия има желание да стане част от Русия. За инициативата пише и електронното издание Vesti online. Изданието цитира и изявление на един от членовете: „Сърбия има много приятели в Русия, а един от тях е вицепремиерът, който е сърбин по произход". Новината, че в Сърбия има група, която иска референдум за присъединяване към Русия беше съобщена и от хърватски медии, които буквално се подиграха на идеята, коментира сръбското електронно издание ''Правда'' . „Докато едните твърдят, че руснаците искат да анексират Сърбия, други констатират, че болестта не пита", бил коментарът на хърватското електронно издание 24.хр. Вестник ''Курир'' също цитира коментара на хърватското издание и публикува част от коментарите на хърватите. В един от тях се казва, че само „сръбски селянин с цървули може да иска присъединяване към Русия".  

Корабът "Союз" се скачи успешно с МКС

Космическият кораб "Союз", който бе изстрелян от космодрума Байконур на 26 март, се е скачил успешно с Международната космическа станция.
Скачването е станало в 1:53 ч българско време.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вечеи с SMS
На борда на "Сооюз" са двама руснаци - Александър Скворцов и Олег Артемиев - Космическият кораб "Союз", който бе изстрелян от космодрума Байконур на 26 март, се е скачил успешно с Международната космическа станция. Скачването е станало в 1:53 ч българско време. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вечеи с SMS На борда на "Сооюз" са двама руснаци - Александър Скворцов и Олег Артемиев -

Орешарски: Работим за диверсификация

Както пряко заинтересованите страни по Южния газов коридор, така и ЕК разчитат на азербайджанския газ, заявява българският министър-председател в интервю за азербайджанско списание

След модернизацията на жп транспорта в Румъния скоростта на влаковете е паднала до 45 км/ч


След модернизацията на жп транспорта в Румъния времето за пътуване по маршрута между Букурещ и Бузъу се е удължило с 21 минути, а между Букурещ и Констанца с девет минути спрямо 80-те години, казва мениджърът на еврофондовете в транспортното министерство Марчел Болош, цитиран днес от вестник "Гъндул", съобщи БТА.

Вестник "Зиарул финанчиар" пише по темата, че ако по света има влакове, които без проблем се движат с над 300 километра в час, то в Румъния средната скорост на пътнически...

Топлофикациите възразиха срещу намаляването на цената на тока от когенарации

НЕК ще спести 4-5 млн. лева от това понижение, изчислиха от браншовата камара на енергетиците в България

    


Златанова: Е-управлението ще е механизъм за безпристрастност

/КРОСС/ Използването на информационните технологии в системата на правосъдието гарантира по-лесен достъп до съдебната система, защото по този начин гражданите имат възможност за пряк достъп до съдебната практика и делата, заяви вицепремиерът и министър на правосъдието Зинаида Златанова по време на кръглата маса "Стратегия за въвеждане на електронното управление и електронното правосъдие 2014-2020". Златанова подчерта, че въвеждането на електронното правосъдие ще доведе до безпристрастност и прозрачност при случайното разпределяне на делата, а от там и до по-голяма обективност. "Това е важен елемент за възстановяването на доверието в съдебната система", категорична бе Златанова, според която електронното правосъдие не може да замести високия морал на магистратите, но може да бъдат механизъм за безпристрастност. Правосъдният министър отбеляза, че въвеждането на електронното правосъдие може да се случи само със съвместните усилия на всички магистрати. Според Златанова, прилагането на електронното управление е също така и възможност за осигуряване на средства от европейските фондове, които ще позволят използването на ресурс за подобряването на условията на работещите в съдебната системата.   

Пуснаха черни лебеди в езерото на Бачиново

 Благоевградската общинска фирма „Биострой“ купи от Холандия 2 черни лебеда и вчера грациозните птици бяха пуснати в езерото в парк Бачиново. Според охранителите наоколо „чужденците“ бързо намерили общ език с живеещите в езерото диви патици и по обяд вече порели заедно вълните, предизвиквайки възхищението на малцината благоевградчани, които не се уплашиха от студения ден и направиха традицонната си разходка в крайградския парк.

Птиците ни ги докараха по суша български ветеринарни лекари, двойка са и струват общо 1000 лв., разказа подробности шефът на „Биострой“ Васил Бачев. И мъжкият, и женският лебед са на възраст 1 година, но едва ли ще имат потомство, защото проучването на Бачев показало, че за да се стигне до малки лебедчета, на родителите е нужно усамотение и тишина, а в езерото в парка и двете неща отсъстват - вътре плуват около 50 патици, а около езерото непрекъснато се разхождат хора и викат деца. 

За лебедите Бачев вече е купил жито, отсевки и специална гранулирана храна, от която ще намажат и патиците, които до момента поминаваха главно с жито. Изхранването и опазването им е поверено на пазача, когото „Биострой“ държи в района, за да предотврати замърсяване на езерото, трошене на пейките и съоръженията за отдих, както и избиването на птиците.

След двойката черни лебеди мислим да купим и два бели лебеда, макар че при тях положението е малко сложно - белите са защитени, така че пристигането им в България ще е свързано с много повече документи, обясни шефът на „Биострой“. Черните птици в Холандия пък се отглеждат точно с тази цел - да красят водните басейни по цял свят.

Двойката лебеди все още са без имена. Служителите във фирмата предполагат, че до няколко дни птиците ще се успокоят достатъчно от дългото пътуване и ще започнат да проявяват черти от характера си, които ще позволят на благоевградските хлапета да ги кръстят по-лесно.




http://struma.bg/

Alfa Romeo ще използва двигатели Ferrari

Моторите ще се поставят на седаните със задно задвижване и върховите SUV модели

    


Земетресение с магнитуд 3.1 по Рихтер край Самоков

Трусът е с епицентър 60 километра южно от София и на 16 километра южно от Самоков

"Союз" се скачи с Международната космическа станция (видео)

Космическият кораб Космическият кораб "Союз", който бе изстрелян от космодрума Байконур на 26 март, се е скачил успешно с Международната космическа станция. Скачването е станало в 1:53 ч българско време. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вечеи с SMS На борда на "Сооюз" са двама руснаци - Александър Скворцов и Олег Артемиев -

Дерайлирал товарен влак прекъсна движението на влаковете между Пловдив и Стамболийски

/КРОСС/ От 8.25 ч. днес е прекъснато движението на влаковете в участъка между гарите Пловдив и Стамболийски. Причината за прекъсването на влаковото движение в този участък е дерайлиране на пет вагона от състава на товарен влак в изходните стрелки на гара Тодор Каблешков. Създадена е специална организация за превоз с автобуси на своите клиенти от всички бързи и пътнически влакове, които обичайно пътуват в участъка между гарите Пловдив и Стамболийски. Всички влакове от София за Пловдив и Стара Загора, както и от София през Пловдив за Варна и Бургас, ще се движат до гара Стамболийски. В обратното направление, влаковете от Варна и Бургас през Пловдив за София, както и от Стара Загора за София, ще пътуват до Пловдив. В участъка между гарите Пловдив и Стамболийски пътниците от тези влакове ще бъдат превозвани с автобуси. Движението на влаковете в този участък ще бъде възстановено след приключване на огледа на дерайлиралите товарни вагони и възстановителните работи по освобождаване на железния път, съобщава пресцентърът на БДЖ.  

Кожухаров: Възразяваме срещу новата цена на газа и срещу процедурата на ДКЕВР

/КРОСС/Газоразпределителните компании от Българската асоциация "Природен газ" отказаха участие в обществено обсъждане в ДКЕВР за промяна на цените на газа - за разпределение и снабдяване, защото, по думите им, не искат да участват в имитация на дебати при вече взето решение. Александър Кожухаров, заместник-председател на Асоциацията "Природен газ", поясни, че процедурата, по която е организирана днешната дискусия, противоречи на досегашната процедура по определяне и утвърждаване на цените. Ние работим достатъчно добре в последните години с ДКЕВР и това нещо ни изненада, от гледна точка на бързото взимане на решение, тази съкратена процедура, за която не знаем къде са публикувани сроковете и условията, по които се развива и, разбира се, самото решение. Възразяваме срещу процедурата и промяната в работата ни с ДКЕВР и не сме съгласни, естествено, с намаляването на цената, защото имаме много силни аргументи срещу това. Вярваме, че Комисията ги знае. освен това, вярваме, че правителството ще се намеси и цялата тази процедура ще бъде преосмислена. Отрязват ни се крилата за бързо развитие, ние сме нов бранш и тепърва развиващ се, коментира Кожухаров, цитиран от БНР.  Александър Кожухаров прогнозира, че намаляването на цената на газа ще доведе до силно ограничаване на развитието на газоразпределителните мрежи. Предстоят и отливи от инвестиции в сектора, вече има отрицателни реакции от външни инвеститори и от банки.  

Напрежение в Киев около националистите от "Десен сектор"

Предизвикани от убийството на един от лидерите им радикални действия на украинските ултранационалисти от "Десен сектор" доведоха до нарастване на напрежението в Киев. След нови сблъсъци пред парламента представители на новите украински власти демонстративно се разграничиха от организацията, изиграла роля за свалянето на предишния режим на президента Виктор Янукович. Вътрешният министър, чиято оставка националистите искат, предложи "Десен сектор" да бъде забранена. Изпълняващият длъжността президент пък намекна, че организацията може да е манипулирана от Москва. Всичко започна с убийството по-рано тази седмица на един от лидерите на движението Олександър Музичко, загинал от полицейски куршум при опит да бъде арестуван. Според "Десен сектор" Музичко, известен като Сашко Белия, е бил преднамерено убит от полицията. От украинското вътрешно министерство първоначално твърдяха, че Музичко е загинал при престрелка, като той пръв открил огън, опитвайки се да избяга. Убитият бил издирван за принадлежност към престъпна групировка. Трима други членове на групировката са били задържани при операцията по подозрение в бандитизъм. В петък обаче министерството промени версията си за случая, твърдейки, че той се е самоубил, след като полицаите го обградили. От "Десен сектор" смятат, че става дума за политическо убийство и снощи протестира пред украинския парламент с искане за оставка на вътрешния министър Арсен Аваков. Около две хиляди привърженици на организацията разбиха прозорци и блокираха входовете на парламента в Киев с автомобилни гуми и скандираха "Предател!" и "Съд!" по адрес на Аваков. В петък сутринта над 500 украинци отново се събраха пред сградата на парламента. Сред тях имаше както представители на "Десен сектор", искащи да настояват пред депутатите за оставка на вътрешния министър, така и хора от "самоотбраната на Майдана", решени да възпрепятстват евентуален опит за нов щурм на Радата. От "Десен сектор" заплашиха с нов протест в петък вечер. След събитията снощи на съвещание с представители на украинските силови структури вътрешният министър Арсен Аваков предложи да бъде забранена националистическата организация "Десен сектор". Това съобщи в петък руската агенция РИА Новости, като се позова на свой източник от партията "Баткившчина", излъчила и временния премиер на страната. Според него инициативата на Аваков е била подкрепена от секретаря на украинския Съвет за национална сигурност и отбрана Андрий Парубий, а лидерът на националистическата партия "Свобода" Олех Тяхнибок не заел ясна позиция. Първоначално изпълняващият длъжността президент на Украйна Олександър Турчинов нарече провокация вчерашния митинг на "Десен сектор" и подчерта, че Върховната рада е легитимен орган на властта и може да бъде сменена само чрез избори, а "силовият натиск (. . .) е път, водещ към катастрофа за страната". По-късно, цитиран от Ройтерс, Турчинов намекна, че обръщането на радикалното движение "Десен сектор" срещу новата власт в Украйна може да е станало под влияние на Москва. Турчинов посочи, че след като руснаците не са успели да подпалят огъня на сепаратизма в украинските региони, сега опитват да дестабилизарт ситуацията в сърцето на Киев. Ултранационалистическото движение изигра важна роля в протестите, които доведоха до свалянето на предишния президент Виктор Янукович през февруари, припомня Ройтерс. Украинските власти изглежда са изнервени от продължаващото напрежение, отбелязва агенцията. Днес те съобщиха, че във връзка с притесненията от възможно руско нахлуване е направена поверка на изправността на бомбените убежища в Киев. Проверена е била годността на 526 обекта в столицата, а администрацията разработва нова система за ранно предупреждение за населението в случай на бомбена заплаха. Руските части, струпани по границата с Украйна не дават признаци за нахлуване на територията на страната, отбелязва Ройтерс, но се очаква Москва да използва всяко възможно средство от икономическия си арсенал, за да накаже Украйна за свързването й с Европа.

Украинският вътрешен министър поиска забраната на "Десен сектор"

На съвещание с представители на украинските силови структури вътрешният министър Арсен Аваков предложи да бъде забранена националистическата организация "Десен сектор", заплашила тази нощ да щурмува сградата на Върховната рада. Това съобщи в петък руската агенция РИА Новости, като се позова на свой източник от партията "Баткившчина", излъчила и временния премиер на страната. Според него инициативата на Аваков е била подкрепена от секретаря на украинския Съвет за национална сигурност и отбрана Андрий Парубий, а лидерът на националистическата партия "Свобода" Олех Тяхнибок не заел ясна позиция. "Десен сектор" протестира снощи пред украинския парламент с искане за оставка на вътрешния министър Аваков във връзка с убийството по-рано тази седмица на един от лидерите на движението Александър Музичко, загинал от полицейски куршум при опит да бъде арестуван. Според "Десен сектор" Музичко, известен като Сашко Белия, е бил преднамерено убит от полицията, докато вътрешното министерство твърди, че е загинал при престрелка. Около две хиляди привърженици на "Десен сектор" поискаха оставката на вътрешния министър Арес Аваков. Радикалите разбиха прозорци и блокираха входовете на парламента в Киев с автомобилни гуми и скандираха "Предател!" и "Съд!" по адрес на Аваков. Президентът Турчинов нарече провокация вчерашния митинг на "Десен сектор" край сградата на парламента. Турчинов подчерта, че Върховната рада е легитимен орган на властта и може да бъде сменена само чрез избори, а "силовият натиск (. . .) е път, водещ към катастрофа за страната". Над 500 украинци се събраха тази сутрин отново пред сградата на парламента. Сред тях има представители на "Десен сектор", които смятат да настоят пред депутатите за оставка на вътрешния министър Аваков. Обстановката е спокойна, но около сградата са разположени хора от "самоотбраната на Майдана", решени да възпрепятстват евентуален опит за щурм. В дневния ред на украинския парламент за петък не е включено проектопостановлението за оставката на министър Аваков, внесено по-рано днес от независимата депутатка Инна Богословская. Предвижда се обаче да бъде обсъдено създаването на временна комисия за разследване на гибелта на Александър Музичко.

Активисти на "Десен сектор" щурмуваха украинския парламент

Активисти от радикалното движение "Десен сектор" щурмуваха украинския парламент с искане за оставка на вътрешния министър Арсен Аваков. Около 2000 души участваха в акцията, организирана по повод убийството по-рано тази седмица на един от лидерите на движението Александър Музичко, който загина от полицейски куршум при опит да бъде арестуван от спецполицаи.   Според "Десен сектор" Музичко, известен като Сашко Белия, е бил преднамерено убит от полицията, докато вътрешното министерство твърди, че той е загинал при престрелка.   Протестиращите разбиха прозорци и блокираха входовете на парламента в Киев с автомобилни гуми и скандираха "Предател!" и "Съд!" по адрес на Аваков.

Митрополит Кирил - замесен в заменка край Карадере?

Скандална заменка в близост до Карадере дава зелена светлина за строеж на поредния курорт по българското Черноморие. 40 декара църковна земя на първа линия край Бяла са в ръцете на инвеститор от кръга “Титан”. Сделката става факт с благословията на покойния Варненски митрополит Кирил, съобщи Нова телевизия. Скандална заменка в близост до Карадере дава зелена светлина за строеж на поредния курорт по българското Черноморие. 40 декара църковна земя на първа линия край Бяла са в ръцете на инвеститор от кръга “Титан”. Сделката става факт с благословията на покойния Варненски митрополит Кирил, съобщи Нова телевизия.

Военно-транспортен самолет се разби в Индия

Военно-транспортен самолет C-130J Super Hercules, принадлежащ на въоръжените сили на Индия, се е разбил в близост до град Гвалиор в щата Мадхя Прадеш, предаде ИТАР-ТАСС, позовавайки се на местните медии.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS
Самолетът, Военно-транспортен самолет C-130J Super Hercules, принадлежащ на въоръжените сили на Индия, се е разбил в близост до град Гвалиор в щата Мадхя Прадеш, предаде ИТАР-ТАСС, позовавайки се на местните медии. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS Самолетът,

Товарен влак излезе от релсите между Пловдив и София

Товарен влак е излязъл извън релсите и пет вагона са дерайлирали, съобщи Национална компания "Железопътна инфраструктура". Няма данни за жертви и пострадали. Инцидентът е станал около 8.20 часа в петък. Влакът се е движел в посока Пловдив – София. Движението в района на гара Тодор Каблешков е прекъснато. Създадена е организация за превозване на пътниците между Стамболийски и Пловдив, както и своевременното им уведомяването по гарите. Товарното движение е пренасочено по обходни маршрути.      

Ветроходни гиганти акостират във Варна за Tall Ships

Някои от най-големите ветроходи в света ще пристигнат във Варна за регатата "Tall Ships 2014". Над 25 кораба ще разперят ветрила във Варненския залив в периода 30 април - 3 май. Сред тях са общо 9 ветрохода от клас „А" - на най-големите кораби, съобщи за Дарик кап.

Цирковете в България остават без едни от най-популярните си животни


Заради приет през 2008 година закон, който забранява дивите бозайници на манежа, от следващата година българските циркове ще останат без едни от най-често срещаните животни на арената. Новината предизвика недоволство сред гилдията, а от най-големия български цирк вече се заканиха да обжалват забраната пред Върховния административен съд (ВАС), информира БНТ.

На 1 януари 2015 година изтича гратисният период, който държавата дава за изпълнението на новата наредба. Тогава хипопотамът и...

Покойният митрополит Кирил - замесен в скандална заменка край Карадере?

Скандална заменка в близост до Карадере дава зелена светлина за строеж на поредния курорт по българското Черноморие. 40 декара църковна земя на първа линия край Бяла са в ръцете на инвеститор от кръга “Титан”. Сделката става факт с благословията на покойния Варненски митрополит Кирил, съобщи Нова телевизия. Скандална заменка в близост до Карадере дава зелена светлина за строеж на поредния курорт по българското Черноморие. 40 декара църковна земя на първа линия край Бяла са в ръцете на инвеститор от кръга “Титан”. Сделката става факт с благословията на покойния Варненски митрополит Кирил, съобщи Нова телевизия.

Microsoft представи Office за iPad


В онлайн магазина на Apple вече може да се намери версията на Microsoft Office и за iPad. Тя беше представена официално от изпълнителния директор на софтурения гигант Сатя Надела.

Office за iPad включва Excel, Word и PowerPoint. Приложенията са безплатни за инсталиране и преглеждане на документи. За редактирането им обаче ще трябва да се плати абонамент за Office 365.

В момента той е 99 долара на година, като след няколко седмици Microsoft ще започне да предлага и...

Сръбска фейсбук група призовава Путин да присъедини Сърбия към Русия, иска референдум

Сръбска група във Фейсбук призовава Путин да присъдиени Сърбия към Русия.
 „ФБ Референдум – Путине, анексирай и Сърбия" за няколко дни е събрала 27 000 членове. На профилната снимка се вижда, че към Сърбия са присъединени Черна гора и Република Сръбска, предава сръбското електронно издание Pres online. Сръбска група във Фейсбук призовава Путин да присъдиени Сърбия към Русия.  „ФБ Референдум – Путине, анексирай и Сърбия" за няколко дни е събрала 27 000 членове. На профилната снимка се вижда, че към Сърбия са присъединени Черна гора и Република Сръбска, предава сръбското електронно издание Pres online.

Британският БВП се е разширил с 0,7% през четвъртото тримесечие

Растежът за миналата година бе ревизиран до 1,7% от предходната оценка за 1,8%

    


"Светофар" ще ни показва коя храна е вредна

Специален „светофар“ ще се поставя върху етикетите на хранителните продукти. В зависимост от светлината потребителят ще може да разбере дали една...

В момента Брюксел разочарова гражданите, убеден Станишев

Европа се отдалечи безкрайно от проблемите на хората, заяви лидерът на БСП Сергей Станишев по време на дискусия на тема „Социалната алтернатива за Европа”. Все повече хора се разочароват, докато от кризата в Европа точки трупат националистически и крайно десни формации, подчерта той.

ЕВН официално заяви, че няма да плати на НЕК


Дейността ни е изцяло в съответствие със законовите ни задължения - това се казва в становище на компанията "EVN България Електроснабдяване", изпратено до БТА. Във връзка със 7-дневния срок, даден от ДКЕВР на "EVN България" да извърши плащане към НЕК, компанията заявява, че все още има
некомпенсирани разходи от НЕК към нея, свързани със задължителното изкупуване по закон на енергията от ВЕИ за периода 1 юли 2012 г - 31 юли 2013 г.

Поради тази причина компанията ще реши как да...

Петко 2 от Кърджали подлуди града, барикадиран вкъщи

Психично болен, изправил на нокти Кърджали в опит да отвлече дете, е пуснат от лудницата и не си пие лекарствата, градът изпадна в паника.

Председателят на СЕМ: Медийната регулация става асиметрична заради бурното развитие на интернет медиите

/КРОСС/Медийната регулация става асиметрична заради бурното развитие на интернет медиите, смята председател пет имандат на Съвета за електронни медии (СЕМ) Георги Лозанов. Регулираната през закон медийна среда продължава да отстоява стандарти, които стават все по-трудно постижими за цялата среда, коментира пред БНР Лозанов. Виждам смисъл и удовлетворение в нашата дейност. Все още традиционните електронни медии, радиото и телевизията, имат най-мощно влияние върху общественото мнение. И те променят общественото съзнание. Интернет става много мощен инструмент. Затова има насрещни опити за ограничаване влиянието му по света, каза председателят на СЕМ.  Според Георги Лозанов в някаква перспектива ще трябва закон, който да намери обща формула за регулация на цялата медийна среда. В момента това не е възможно у нас, подчерта той. По повод проблемите със социализацията на цифровото ефирно разпространение в страната ни, Лозанов смята, че сегашната форма на налагането й у нас не е удачна.  

ГЕРБ измъквала Плевнелиев от кашата с ЦИК

Станишев: Няма основание да се променя броят на членовете

    


Сръбска фейсбук група призовава Путин да присъедини Сърбия към Русия

Сръбска група във Фейсбук призовава Путин да присъдиени Сърбия към Русия.
 „ФБ Референдум – Путине, анексирай и Сърбия Сръбска група във Фейсбук призовава Путин да присъдиени Сърбия към Русия.  „ФБ Референдум – Путине, анексирай и Сърбия" за няколко дни е събрала 27 000 членове. На профилната снимка се вижда, че към Сърбия са присъединени Черна гора и Република Сръбска, предава сръбското електронно издание Pres online.

Партиите трябва да внесат финансовите си отчети за 2013 г. до понеделник

Политическите партии у нас имат време до 31 март да представят в Сметната палата финансовите си отчети за миналата година. Те трябва да внесат и декларации по образец със списъци на физическите лица, ...

ТЕЦ Варна обвини НЕК в просрочване на задължения за милиони

Споровете между ЕРП-тата и НЕК придобиха нови измерения, след като компанията ТЕЦ Варна АД, която е под шапката на ЧЕЗ България, обвини Националната електрическа компания, че системно просрочва задълж...

Алфа Рисърч: Ако изборите са сега ГЕРБ печели 17,5%, а БСП – 15,2%

На изборите за Европейски парламент на 25 май за ГЕРБ биха гласували 17,5%, за БСП – 15,2%, за ДПС – 6,5%, за България без цензура – 5,2%, за Реформаторския блок &n...

ГЕРБ поиска оставките на Йовчев и Найденов заради оградата с Турция

Пламен Орешарски да поиска оставката на вътрешния министър Цветлин Йовчев и на министъра на отбраната Ангел Найденов заради скандала с оградата по границата с Турция. Това поиска официално ГЕРБ, след ...

ДКЕВР представя проект за намаление на цените на електрическата енергия

Държавната комисия за енергийно и водно регулиране поставя на обществено обсъждане проект за намаление на цените на електрическата енергия, произведена от топлоелектрически централи с комбиниран начин на производство. Предложението предвижда намаление на преференциалната цена на електрическата енергия, произведена от Топлофикация София със 7.

Започва кампания за пролетно почистване на София

В рамките на инициативата в столицата ще бъдат почиствани обществени територии - междублокови пространства, детски и спортни площадки, паркове, градини

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване