Предаването на Ани Салич стартира на Великден

/КРОСС/ Точно в 13.30 часа на Великден, 20 април, лицето на Новините на Нова Ани Салич ще влезе в студиото, но не за да представи най-важното от света и страната, а за да ни срещне с онези известни личности, останали верни на ценностите, постигнали успеха си по достоен за уважение начин, превърнали се в светлите примери на съвременната действителност. „Извън новините" с право може да бъде наречено предаване-портрет на тези хора и един емоционален поглед в техния начин на живот. В новото предивизвикателство ще видим Ани Салич в една от най-силните й страни - умението да разкрива човека в неговата красива и откровена светлина. „Главните герои в „Извън новините" ще бъдат хората, предпочели да живеят и да се реализират в България; избрали да се борят за пълноценния живот на своите деца и семейство; превърнали се в будните и талантливи артисти, изпълнители, учители, лекари, архитекти и други. Те чертаят достойния облик на страната ни, затова техният живот ще намира своето заслужено място при нас", споделя водещата Ани Салич.За първи път предаването ще предложи един различен ъгъл на представяне - камерите не просто ще са насочени към главния гост - те ще бъдат в ръцете му, давайки му уникалната възможност сам да ни разкрие онази част от живота му, която е най-ценна за него. В продължение на няколко седмици една известна личност ще живее в компанията на видео камера, с която ще заснема най-интересното от своето ежедневие

Наш певец си пусна голо селфи

Още един никому неизвестен певец се пробва да пробие не с таланта си, а с голи кадри.

Закуската помага на децата да се справят по-добре в училище

Здравословната закуската е най-важното хранене за деня, особено при децата. Изключително благоприятно в началото на деня влияят пълнозърнести храни. Според изследователи от Харвард те са най-добрият избор за закуска, тъй като са по-полезни от други видове храни.

Милица влиза в образа на Кристина Агилера

Актрисата ще се превъплъти в известната певица Кристина Агилера утре на сцената на "Като две капки вода"

Най-изкусният лъжец

BMW 3-Series с пакет от M Performance Parts те заблуждава по един прекрасен начин


Миков: Повелите на Търновската конституция и днес ни дават свобода

Велико Търново /КРОСС/ Повелите на Търновската конституция и днес ни дават свобода - свобода на печата, свобода на митингите, събранията и демонстрациите, свобода - лична и свобода за всеки, който живее в България, заяви председателят на парламента Михаил Миков на откриването на конференцията „135 години български парламентаризъм". Събитието, с което се отбелязва годишнината от приемането на Търновската конституция, се провежда в сградата на Учредителното събрание във Велико Търново. „Днес сме в залата, в която преди 135 години са се събрали 229 нотабили - но не в смисъла на богатството, а в смисъла на извисеността. Тези просветени българи в рамките на няколко месеца извършват едно дело, което полага основите на свободна България", отбеляза Михаил Миков. Той припомни, че учредителите са дошли от 5-те губерни - варненска, русенска, търновска, софийска, видинска, в един момент, когато България търси своя път на картата на модерните европейски държави, когато болката от Берлинския конгрес и решаването на общобългарския въпрос поставят пред тях избора да учредят ли Княжеството или да търсят обединение на българските земи

Миков: Свободата е основна линия в Търновската конституция

Велико Търново /КРОСС/ Свободата се превръща във висша ценност и в основна линия на Търновската конституция. И така преминала през времето тази свобода се превръща в най- големия атестат за зрелостта на българската интелектуална мисъл след Освобождението. Това каза в приветствието си към участниците в научна конференция посветена на 135- ата годишнина от приемането на Търновската конституция председателят на Парламента Михаил Миков. Форумът е под надслов "135 години съвременна българска държава" и се организира от Народното събрание, Великотърновския университет и СУ "Св. Климент Охридски" в партньорство с Регионалния исторически музей. Конференцията се провежса днес и утре в старата столица и ще продължи на 15 април в София."Преди 135 години 229 нотабили, но не в смисъл на богатство, а в смисъл на извисеност, се събират от 5-те губернии на България и предначертават бъдещето на вече свободната държава. Пред тях стои въпросът да учредят ли Княжеството или да търсят обединение на българските земи. В тях надделява разумът и се ражда Конституцията на вече свободна България. Навсякъде в България хората знаят и помнят Търновската конституция. Онези повели, които и днес ни дават свобода

От понеделник забраняват любителския риболов

Със заповед на министъра на земеделието и храните проф. Димитър Греков от понеделник - 14 април 2014 г. се забранява любителския риболов за 40-дневен период.
Забраната е на основание Закона за рибарството и аквакултури и се прилага ежегодно през размножителния период на видове във водите на Черно море, река Дунав и вътрешните водни обекти. Със заповед на министъра на земеделието и храните проф. Димитър Греков от понеделник - 14 април 2014 г. се забранява любителския риболов за 40-дневен период. Забраната е на основание Закона за рибарството и аквакултури и се прилага ежегодно през размножителния период на видове във водите на Черно море, река Дунав и вътрешните водни обекти.

България ще ограничи износа на дървесина


България ще ограничи износа на дървесина, съобщи изпълнителният директор на Агенцията по горите Григор Гогов, цитиран от БНР.

През следващите години приоритет за Агенцията по горите ще е залесяването. През миналата година са залесени 16 000 декара с 8 милиона фиданки, а естественият прираст на горите е 16 милиона кубически метра, като за последните 5 години горските територии са се увеличи с 300 000 хектара.

Гогов добави, че най-големият проблем пред Агенцията по горите...

ГЕРБ поиска оставката на просветния министър

Според опозицията Клисарова стопира образователните реформи


Кавани отива на „Олд Трафорд”?

/КРОСС/ Нападателят на Пари Сен Жермен Единсон Кавани може да стане футболист на Манчестър Юнайтед, съобщава Daily Star. Според изданието англичаните са готови да платят 50 млн. паунда за 27-годишния играч. В сделката може да бъде включен и халфът Нани.През този сезон Кавани има 26 мача, в които се е разписал 15 пъти.

Евровотът "изхвърли" баловете от училищния двор

София /КРОСС/ По-малко от месец остава до абитуриентските балове. Стотици зрелостници ще празнуват извън училищните дворове, които ще останат затворени на 24 и 25 май. Тогава е ден за размисъл и съответно - за избори за европейски парламент.70 на сто от гимназиите в Бургас ще празнуват на 24 май, останалите - ден по-късно. И в Шумен ситуацията е подобна - баловете на 7 училища са точно в деня на вота, а преди него - на още 4 учебни заведения. Затворени ще останат и 11 училища в Габрово и областта. Все още не е ясно колко училища няма да приемат абитуриентите си в Търново, Варна и София. От регионалните инспекторати обясниха, че ще имат данните в края на месеца.51-о СОУ в София е едно от училищата, които ще останат затворени за празника. И Весела Тодорова, като повечето си съученици, определя решението изборите да се проведат ден след 24 май като нередно.„Губим своята идентичност, ако отидем на друго място. Всеки е тръгнал от тук, учил е 5 години, създал е своите моменти и спомени, и е редно да излезе за последно от училището си. Предпочитам да бъда тук, отколкото на някое друго място. Няма да е същото просто", убедена е ученичката.Абитуриентският бал на 51-о училище ще бъде празнуван на километър от учебното заведение. Там обаче ще липсва звънецът. Няма да я има и общата снимка пред учебното заведение. Чарът на празника ще липсва, убедена е класната ръководителка Ирена Йотова

Младежи от пернишкия ГЕРБ ще се включат в инициативата "Да пуснем корени в България"

Заместник-председателят на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов и евродепутатът Мария Габриел ще се включат в инициативата на младежите от партията в Благоевград „Да пуснем корени в България".

За шеста поредна година младите активисти ще се съберат в местността Рупите и ще засадят дръвчета в парка зад храма на баба Ванга, пише standartnews.om. В инициативата ще се включат и младежи от структурите на съсловната организация от София, Кюстендил, Перник и Кърджали....

Продължава

Станишев: 4 години липсваше справедливост за регионите

Трябва да се установи справедливост в развитието на различните региони в България. През предишните 4 години целият ресурс се струпваше в няколко града – София, Пловдив, Бургас, а всичко ...

Путин към САЩ: Не е хубаво да се четат чужди писма

Президентът на Русия Владимир Путин определи реакцията на Вашингтон на писмото, което той изпрати до европейските лидери, като странна. Той подчерта, че не е хубаво да се четат чужди писма, предаде ИТ...

Контузията на Мануел Нойер не е тежка


Вратарят на "Байерн" (Мюнхен) Мануел Нойер е с контузия на прасеца, но тя не е сериозна и той ще бъде възстановен за полуфинала за Купата на Германия срещу "Кайзерслаутерн" в сряда.

Стражът на шампионите получи травмата при съботната тежка загуба от "Борусия" (Дортмунд) с 0:3. Още през почивката на мача той бе заменен от 20-годишния резервен вратарт Лукас Радер.

"Не искахме да рискуваме, защото най-важното е да бъда готов за срещата в сряда", каза Нойер след двубоя....

Осмокласници от гимназия в Шумен организират благотворителен концерт за Иво от Радомир

Благотворителен концерт в помощ на тежко болен ученик организира Инициативен комитет от 8 „Б" клас на СОУ „Панайот Волов" в Шумен.

Проявата ще се състои на 15 април от 19:00 часа в шуменския театър. В концерта ще участват състави от шуменските училища, както и изявени професионални изпълнители.

Събраните средства ще бъдат предоставени на Иво Ивов от Радомир за лечение на тежко заболяване в чужбина, пише...

Продължава

Малайзия отрече помощник-пилотът да е звънял от телефона си

Малайзия отрече твърденията, че помощник-пилотът на изчезналия малайзийски самолет е звънял по мобилния си телефон, след като машината се е отклонила от курса си, пише mirror.co.uk.
Малайзийският министър на транспорта заяви пред вестника New Straits Times, че подобно позвъняване не е имало, иначе малайзийското правителство би разбрало много Малайзия отрече твърденията, че помощник-пилотът на изчезналия малайзийски самолет е звънял по мобилния си телефон, след като машината се е отклонила от курса си, пише mirror.co.uk. Малайзийският министър на транспорта заяви пред вестника New Straits Times, че подобно позвъняване не е имало, иначе малайзийското правителство би разбрало много

Неймар с уреди с нова красавица

След отпадането от Шампионската лига на След отпадането от Шампионската лига на "Барселона" на Неймар не му върви на футболния фронт, но за сметка на това явно на любовния нещата се развиват екстра. Преди няколко седмици стана ясно, че бразилският национал окончателно се е разделил с майката на сина си Бруна Маркезине, 18-годишна прохождаща в сапунени сериали актриса. Още в края на

Малайзия отрича помощник-пилотът на изчезналия самолет да е звънял от телефона си

Малайзия отрече твърденията, че помощник-пилотът на изчезналия малайзийски самолет е звънял по мобилния си телефон, след като машината се е отклонила от курса си, пише mirror.co.uk.
Малайзийският министър на транспорта заяви пред вестника New Straits Times, че подобно позвъняване не е имало, иначе малайзийското правителство би разбрало много Малайзия отрече твърденията, че помощник-пилотът на изчезналия малайзийски самолет е звънял по мобилния си телефон, след като машината се е отклонила от курса си, пише mirror.co.uk. Малайзийският министър на транспорта заяви пред вестника New Straits Times, че подобно позвъняване не е имало, иначе малайзийското правителство би разбрало много

Как Microsoft отговори на Siri с Cortana

Личният асистент на софтуерния гигант няма да шпионира личните ни данни, а ще разчита само на информация, която сами му дадем


ООН иска утрояване на възобновяемата енергия

Очаква се доклад на ООН относно изменението на климата да призове за близо три пъти увеличение в използването на възобновяеми енергийни източници, като слънчева и вятърна енергия, на планетата, предаде Би Би Си. В доклада също така се очаква да се твърди, че тенденцията на увеличаване на въглеродните емисии може да бъде обърната, само след като се направи "масивна промяна" в световната енергетика.

Изследване: Децата масово не ядат плодове и зеленчуци

Според национално проучване на храненето и хранителния статус на учениците в България, правено през 2010-2011 г., за честотата на хранителния прием при ученици от 6 до 18 години, едва 20.2% от подрастващите консумират редовно (до пет пъти седмично) пълнозърнести храни и закуски.

Поморие погреба малката Александра

Атанаска удушила момиченцето, защото обидило племенниците й


Лозите - новата страст на Курумбашев


Как си представяте Петър Курумбашев с лозарска ножица в ръка? Става въпрос все пак за Курумбашев, Петър Курумбашев - телевизионера, бизнесмена, политика и депутата от Коалиция за България, както и настоящ кандидат на левицата за Европарламента. Невероятно звучи, но е факт - той започва сутрините си при лозите и овошките. Как си представяте Петър Курумбашев с лозарска ножица в ръка? Става въпрос все пак за Курумбашев, Петър Курумбашев - телевизионера, бизнесмена, политика и депутата от Коалиция за България, както и настоящ кандидат на левицата за Европарламента. Невероятно звучи, но е факт - той започва сутрините си при лозите и овошките.

Като дете Камелия Тодорова искала повече от всичко да бъде киноактриса

Утре Камелия Тодорова ще отиде на църква, след което ще преподава джаз пеене на студентите в Нов български университет. Ето така, почти както всяка неделя, тя ще прекара именния си ден Цветница. Решила е да не прави нищо по-специално, освен че ще попее със студентите си. Камелия е българската певица с изумителен глас. Утре Камелия Тодорова ще отиде на църква, след което ще преподава джаз пеене на студентите в Нов български университет. Ето така, почти както всяка неделя, тя ще прекара именния си ден Цветница. Решила е да не прави нищо по-специално, освен че ще попее със студентите си. Камелия е българската певица с изумителен глас.

Четирима души са загинали в огромен пожар в Чили, най-малко 500 жилища са изпепелени


Четири са вече жертвите на огромния пожар във втория по големина чилийски град Валпарайсо, предаде "Асошиейтед прес". Жертвите за трима мъже и една жена, пояснява чилийското министерство на вътрешните работи. Най-малко 500 жилища бяха изпепелени. По-рано информацията беше за двама загинали.

Властите започнаха евакуация на засегнатите райони. Евакуирани са и 200 затворнички от местния затвор. От тях 9 са бременни и са настанени в болница в съседния град Кильота, предаде "Асошиейтед...

Двама души са загинали в огромен пожар в Чили, най-малко 500 жилища са изпепелени


Най-малко 500 жилища бяха изпепелени от голям горски пожар, който бушува в чилийския пристанищен град Валпарайсо, предаде "Асошиейтед прес". Двама души са загинали, предаде "Ройтерс".

Властите започнаха евакуация на засегнатите райони. Евакуирани са и 200 затворнички от местния затвор. От тях 9 са бременни и са настанени в болница в съседния град Кильота, предаде "Асошиейтед прес".

Президентът на Чили Мишел Бачелет обяви района за зона на катастрофа и изпрати военни да...

Операцията по издирване на изчезналия Боинг се превръща в най-скъпата в историята

/КРОСС/ Операцията по издирването на изчезналия малайзийски Боинг се превръща в най -скъпата в историята на гражданската авиация. Според експерти, страните-участнички вече са похарчили няколко стотин милиона долара. В момента най-сериозни са разходите за Австралия, където се пренесе центърът на издирвателните дейности. По данни на Министерството на отбраната ежедневно за операцията отиват не по-малко от 800 хиляди долара. Преди няколко дни от Пентагона пък съобщиха, че САЩ вече са похарчили над 3 млн. от 4-те милиона, заделени за операцията, което налага бюджетът да бъде увеличен най-малко два пъти. Големи разходи има и Китай, тъй като 2/3 от изчезналите пътници на лайнера са негови граждани.

В Перник започна вторият ден на Балканския фестивал по бойни спортове

На 12 и 13 април 2014 г. в Перник, спортна зала „Борис Гюдеров“ (бивша „Миньор“), ще се проведе III Балкански фестивал по бойни спортове „Млади приятели на полицията“. Фестивалът се провежда за трета поредна година, като в първите две издания домакин на състезания по Таекуон-До ITF, Таекуондо WTF, Карате, Джу Джицу, Полицейска лична защита и Кендо бе Бургас.

За първи път любезен домакин на мащабното спортно събитие ще бъде град...

Продължава

2355 лв. месечно за кучешки лорд от Англия

Английски благородник броди из България. Името му е Астън. Не е облечен във фрак, ходи на четири крака. Той е рекордьорът по спечелени награди за най-добър английски булдог във Великобритания - 10 пъти! И отскоро е у нас. Клуб "Булдог България" нае Астън за половин година за разплод на любимата на британците порода. Месечната цена на кучето е 1000 Английски благородник броди из България. Името му е Астън. Не е облечен във фрак, ходи на четири крака. Той е рекордьорът по спечелени награди за най-добър английски булдог във Великобритания - 10 пъти! И отскоро е у нас. Клуб "Булдог България" нае Астън за половин година за разплод на любимата на британците порода. Месечната цена на кучето е 1000

Само в ZaPernik.com! Радомирска екстрасенска предсказала земетресението в Перник в книга през 2006 година

Екстрасенската е радомирка, но 34 години от живота си е прекарала в Перник. От 24 години се занимава с предсказания. Тя е добила способностите си да вижда в бъдещето след клинична смърт.

Радомирската екстрасенска Катя Николова предсказала мощното земетресение, което порази Перник и региона на 22 май, 2012 година, още през 2006 година, разказа тя ексклузивно пред ZaPernik.com. Това станало в книга, която тя написала. Екстрасенската предсказала още няколко ключови събития станали на планетата ни - освобождаването на българските медици от Либия станало през 2007 година и адското земетресение в Чили случило се съвсем скоро - на 11 април.

През 2006-та...

Продължава

Реформите на МВФ достигнаха до задънена улица

Провеждането на реформите от Международния валутен фонд (МВФ) се забавя въпреки уверенията на световните финансова организация, че ще извършат...

Патриарх Неофит оглави празничната литургия за Цветница

София /КРОСС/ Негово светейшество Българският патриарх и Софийски митрополит Неофит оглави празничната Света Литургия за Цветница в патриаршеската катедрала „Св. Александър Невски". На този ден във всички епархии на Българската православна църква се отслужва празнична Света Литургия и се раздават осветени в храма върбови клонки за здраве. Хиляди българи се стекоха към най-големия ни православен храм, за да благословят върбовите клонки, които ще поставят над праговете на домовете си.   Снимка: Булфото, всички права запазени

Хиляди българи извиха опашки пред църквите за Цветница

Опашки от хиляди българи се извиха пред църквите в цялата страна на Цветница.

Днес футболните чукове на Перник ще мачкат на мач в Петрич

Пернишкият футболен отбор "Миньор" заминава за град Петрич, където ще се изправи срещу местния "Беласица", напомня ZaPernik.com.

Мачът ще се играе от 16 часа на стадиона в града до гръцката граница.

Преди няколко дни "Миньор" победи с 4 : 0 "Бенковски" (Бяла) в полуфинал. Така перничани достигнаха до финал за Купата на аматьорската футболна лига. Мачът ще се игра през месец май.

Майката на убитата Алекс: Все се надявах да е отвлечена

"Все се надявах да е отвлечена, да поискат някакъв откуп, а са я убили", изплака майката на 8-годишната Александра - Евелина, пред близък на семейството, който я утешаваше. Разстроената Евелина бе по време на поклонението до ковчега на детето си. Няколко пъти се наложи да я изведат извън залата, защото очевидно жената не се чувстваше добре.

Броят на опасните язовири се увеличава

София /КРОСС/ В сезона на дъждовете рискът от наводнения продължава да бъде неоправдано висок, показват експертни анализи за състоянието на язовирите у нас. Броят на опасните водоеми се увеличава, а пари за спешни ремонти няма. Близо 70 язовира са в предаварийно състояние. В масовия случай те са общинска собственост.Най-много такива водоеми има в Плевенско и Добричко. След опустошителното наводнение в Бисер, държавата започна оглед на всички язовири в страната. Общинските се оказаха най-слабото звено.„Самото наименование на обекта в "предаварийно състояние" означава , че ако дойде пролетното пълноводие или силни дъждове, те могат да аварират и да се случат надолу катастрофи, на които ние сме били свидетели", обясни експертът от екоминистерството Асен Личев.Язовир Завала в община Брезник е сред водоемите, които имат статут на опасни. Заради счупен кран не може да бъде изпуснат и е пълен догоре. От общината са категорични, че опасност от наводнения няма, защото язовирът е твърде малък. И все пак проблем има - стената на язовира е потънала в бурени и отпадъци.При преливане водата стига до близкото село Ярославци, но местните не се страхуват. Пари за ремонт и поддръжка няма. Дори в предаварийно състояние, язовир Завала ще бъде отдаден на концесия.„Ако съм на местото на кмета, не бих го дал на концесия. Ако съм на местото на концесионера, не бих го взел", коментира Асен Личев от МОСВ.До два месеца ще бъдат въведени нови критерии за оценки

Ситроен се вряза в банка във Варна

Автомобил "Ситроен C3" буквално се заби в банка във Варна. Инцидентът стана тази сутрин на кръстовището на бул."Сливница" и ул."Пирин". Ситроенът, който се е движел по бул. „Сливница” посока центъра на Варна, се удря с изскочил от „Дрин” пикап.

Бяхме близо до съвършенството, смята Юрген Клоп


Старши треньорът на "Борусия" (Дортмунд) Юрген Клоп заяви, че неговите футболисти са били почти перфектни при победата с 3:0 над вече осигурилия си титлата "Байерн" (Мюнхен).

Жълто-черните постигнаха категоричния успех като гости на "Алианц арена", въпреки че наставникът им остави голмайстора Роберт Левандовски на резервната скамейка.

"Когато победиш "Байерн" с 3:0, тогава наистина може да говориш за игра, близка до съвършенството", заяви Клоп, който в събота записа своя...

Извънредно положение в Чили заради пожари

Най-малко две жертви, стотици унищожени домове

Вокална формаци "Трисагон" огласява храм "Св. Иван Рилски" в Перник на Цветница

Концертът на формацията е от 12 часа.

Празничен концерт от църковнославянска музика звучи пред храм "Св. Иван Рилски" в Перник на Цветница.

След края на богослужението за големия християнски празник, перничани и гостите на града ще могат да послушат изпълненията на столичната вокална формация „Трисагион“.Идеята за концерта е на отец Борис Котев, а организатори са Общинският младежки дом и Община Перник, предаде радио "Благоевград". Програмата включва специално...

Продължава

Над 100 000 кокошки унищожени в Япония заради птичи грип

/КРОСС/ Властите в японската префектура Кумамото наредиха унищожаването на повече от 110 000 пилета, след като бе потвърдено наличието на огнище на птичи грип, съобщават местни медии. Вирусът е открит в птицеферма в град Тараги. Човек във фермата е открил над 270 мъртви птици. Ветеринарната проверка е показала, че пернатите са починали от птичи грип.Властите наредиха освен заразените птици да бъдат избити още 56 000 птици в друга ферма на същия собственик. Забранени са доставките и прехвърлянето на животни от двете ферми, както и от съседни стопанства. Започнала е операция за обеззаразяване, както и за откриването на евентуални нови огнища на птичия грип.Сегашната епидемия в Япония е първият от началото на годината.

Лазар Груев: Време е да обсъдим докога ще продължи мониторингът на Брюксел


Дошло времето, когато реално трябва да се обсъжда въпросът докога ще продължи мониторингът на Европейската комисия на България, заяви председателят на Върховния касационен съд проф. Лазар Груев пред БНР.

"Мисля, че е дошло времето, когато реално трябва да се обсъжда въпросът докога ще продължи мониторингът от страна на Европейската комисия, защото едва ли някои си спомня първоначално зададените критерии и хоризонти. При всички положения европейският поглед отвън изигра своята роля",...

За какво да следят потребителите, когато пазаруват яйца и месо?

Агенцията по храните е готова с наръчник с практически съвети


Бум на рака на кожата

Бум на рак на кожата регистрират онколозите у нас. Пет пъти са се увеличили случаите на малигнен меланом за последните 50 г. Това показват данните на Националния раков регистър, съобщи доц. Красимир Киров, онкодерматолог в Специализираната болница по онкология в София, по време на семинар вчера.

Посрещнаха с обиди Барса при завръщането

Недоволни фенове изразиха разочарованието си от загубата от Гранада


Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване