Нарязали гумите на водещата Цветанка Ризова

Водещата на "Лице в лице" Цветанка Ризова е била жертва на заплахи, наскоро нарязали гумите и изпонадрали цялата й кола. Това съобщи самата тя в предаването "Тази неделя" по bTV.
Обадих се в полицията, но не съм подавала жалба, каза тя и обясни, че преди година получила и зловещи имейли със заплахи, за които подала жалба. Водещата на "Лице в лице" Цветанка Ризова е била жертва на заплахи, наскоро нарязали гумите и изпонадрали цялата й кола. Това съобщи самата тя в предаването "Тази неделя" по bTV. Обадих се в полицията, но не съм подавала жалба, каза тя и обясни, че преди година получила и зловещи имейли със заплахи, за които подала жалба.

Мечката до Чепеларе пак нападна: Вече убива овце!

Сигнал за нападение на мечка в обор с овце в Чепеларско е получен в Регионалната инспекция по околна среда и водите (РИОСВ) – Смолян в петък, около 16:00 ч.

Френските сенатори признаха виното за част от културното и кулинарното наследство


Френските сенатори от левицата и десницата единодушно гласуваха днес за признаване на виното и лозята за част от културното, кулинарното и пейзажното наследство на Франция, предаде агенция "Франс прес".

Поправката, приета в проектозакон за земеделието гласи, че виното, произведено от лозата и местните лозови насаждения са част от културното, кулинарното и пейзажното наследство на Франция.

Сенаторите приеха и член от проектозакона, целящ засилване на защитата на защитените...

Супер теми на изпита по история в СУ

Кандидат-студенти се явяват днес на изпити по история и биология в Софийския университет „Св. Климент Охридски". Темите за кандидатстудентския изпит по История на България са: Априлското въстание и България в навечерието и по време на Първата Балканска война.

След палежа на колата на Генка: Нарязаха гумите на Цветанка Ризова

Водещата на Водещата на "Лице в лице" Цветанка Ризова е била жертва на заплахи, наскоро нарязали гумите и изпонадрали цялата й кола. Това съобщи самата тя в предаването "Тази неделя" по bTV. Обадих се в полицията, но не съм подавала жалба, каза тя и обясни, че преди година получила и зловещи имейли със заплахи, за които подала жалба.

Париж иска нови санкции за Русия при военна ескалация в Украйна

"Настоящата ситуация благоприятства действията на провокатори"


Париж иска нови санкции за Русия при ескалация в Украйна

"Настоящата ситуация благоприятства действията на провокатори"


Кери заплаши Москва с нови санкции

/КРОСС/ В разговор с руския външен министър Сергей Лавров държавният секретар на САЩ Джон Кери заяви, че руската страна е застрашена от нови санкции, ако не се вземат мерки за деескалация на политическата криза в Украйна, съобщи „Франс прес". В телефонния разговор Кери „ясно е заявил, че ако Русия не предприеме стъпки за намаляване на напрежението в Източна Украйна и не оттегли войските си от украинската граница, ще има допълнителни последствия", съобщи високопоставен представител на Държавния департамент.

А. Мозер: Малка България, голяма корупция!

В партията на Николай Бареков има един куп пумпали. Това говори за липса на принципи и позиции, което не е добре за България, заяви по БТВ Анастасия Мозер. По думите й въпросните хора никога няма да спрат да се въртят нагоре и надолу, защото те си търсят мястото и не им стига това, което са натрупали.

Защо в Бангладеш знаят габровски вицове?

В Бангладеш знаят за габровския хумор!”, твърди Вилиана Джартова. 23-годишната българка е живо доказателство, че ако човек не мрънка, прави добро на хората и е позитивно настроен към света, то съдбата му се отблагодарява многократно със същото.
От родното Габрово Вили стига до Англия, Франция и чак до сиропиталище в далечен Бангладеш. В Бангладеш знаят за габровския хумор!”, твърди Вилиана Джартова. 23-годишната българка е живо доказателство, че ако човек не мрънка, прави добро на хората и е позитивно настроен към света, то съдбата му се отблагодарява многократно със същото. От родното Габрово Вили стига до Англия, Франция и чак до сиропиталище в далечен Бангладеш.

Божественият бял пясък на Хаваите бил отпадъчен продукт от дейността на рибите папагали

На нашата планета има 7 квинтилиона и 500 квадрилиона песъчинки пясък – или поне така твърдят математически гении от Университета на Хавай. Оказва се, че на Земята има повече песъчинки в океаните, пустините и езерата, отколкото звезди във Вселената.

Нова снежна покривка в планините

София /КРОСС/ Високите части на планините днес не са подходящи за туризъм. Има нова снежна покривка - над 1800 метра, която е около 15 см, съобщиха от Планинската спасителна служба (ПСС) към Българския червен кръст (БЧК).Времето по високите части на планините е ветровито и мъгливо. Температурите са между минус 6 и плюс 4 градуса. Съоръжения работят само в курортите Боровец и Пампорово. От Планинската спасителна служба препоръчват на туристите да се съобразяват с метеорологичните условия.

Държавата очаква до края на месеца анализа на СЕМ за собствеността на медиите

В близките дни ще има списък кои медии от кои министерства са финансирани. Очакваме още и анализа на СЕМ за медиите у нас. Това заяви народният представител от ПГ на КБ и член на Комисията по медии и ...

Операцията по издирването на изчезналия Боинг е най-скъпата в историята

Операцията по издирването на изчезналия малайзийски Боинг се превръща в най-скъпата в историята на гражданската авиация. Според експерти, страните-участнички вече са похарчили няколко стотин милиона ...

40 ранени след протеста в Рим

Един от ранените е загубил ръката си, след като избухнала пиратка, която той се готвел да хвърли по органите на реда

Априлското въстание и Балканската война на изпита в СУ

София /КРОСС/ Кандидат-студенти се явяват днес на изпити по биология и история в Софийския университет „Св. Климент Охридски".Темите за кандидатстудентския изпит по История на България са: Априлското въстание и България в навечерието и по време на Първата Балканска война.Те бяха изтеглени от кандидат-студента Теодор Селман. Явилите се днес кандидат-студенти на предварителния изпит са малко под 1000 души.Изпитът по биология започва в 14 часа. Той включва 30 тестови задачи от учебния материал между VIII и X клас, както и тема от учебния материал за IX и X.

Партията на Орбан запазва абсолютно мнозинство

/КРОСС/ В Унгария обявиха окончателните резултати от парламентарните избори, според които дясноцентристката партия „Фидес", оглавявана от Виктор Орбан, печели над 2/3 от депутатските мандати, предаде Би Би Си.Така десницата получава конституционно мнозинство в парламента, с което ще може безпроблемно да приема закони и дори да променя конституцията. Припомняме, ОССЕ изрази съмнения в пълната честност на парламентарните избори в страната. Португалският депутат Адау Силва, която е и координатор на мисията на организацията, наблюдавала вота, изтъкна пред „Франс прес", че политическата сила на премиера Виктор Орбан е била облагодетелствана от приетия неотдавна нов изборен кодекс и подкрепата на някои от водещите унгарски медии. Въпреки това тя не оспори резултата, заявявайки че като цяло процедурата е протекла по прозрачен и ефикасен начин, даващ възможност на унгарските граждани да упражнят правото си на глас.Същевременно опозицията обвини Орбан, че ограничава гражданските права и свободата на словото в Унгария.

Бан Ки-мун призова за диалог и сдържаност в Украйна

/КРОСС/ Генералният секретар на ООН Бан Ки-мун призова всички страни в украинската криза да проявят максимална сдържаност и да започнат диалог за деескалирането на ситуацията, предаде „Франс прес".Той е „силно разтревожен" от влошаването на ситуацията и „нарастващия потенциал за сблъсъци", се казва в изявление на ООН. Генералният секретар на ООН призовава всички страни да работят по посока на успокояване на ситуацията, да спазват на законите и да проявят максимална сдържаност, се посочва в документа. Бан Ки-мун призовава за незабавното започване на конструктивен диалог, който да доведе до деескалирането на кризата и с който да се разрешат всички различия.

В Украйна започна спецоперация срещу въоръжени сепаратисти


Украинските сили за сигурност са започнали антитерористична операция в източния украински град Славянск, където вчера проруски активисти завзеха редица административни сгради и обособиха пътни блокади, на които започнаха да патрулират, съобщи министърът на вътрешните работи. Арсен Аваков.

"Части от всички силови структури в страната участват в операцията и Бог да е с нас", написа Аваков на страницата си във Facebook. Министърът обясни, че операцията се ръководи от "центъра за борба с...

Таро Асо: Японските компании продължават да се опасяват от дефлация

Освен това концерните се опасяват, че цената на енергията в страната ще се покачи


Православната църква празнува Цветница

Православната църква празнува християнския празник Цветница, наричан още Връбница. Празникът се отбелязва в неделята след Лазаровден, една...

Кърт Вонегът в „Цветница“: Книгите са свещени за свободните хора


Аз съм от онова поколение, което според мене е последното разпознаваемо поколение професионални американски романисти, пишещи цял живот. Сякаш сме подредени в една редица. Голямата депресия направи всички ни раздразнителни и бдителни. Втората световна война ни подреди, независимо дали бяхме мъже, или жени, независимо дали някога бяхме обличали униформа, или не. Когато бяхме млади, докато учехме занаята, в книгоиздаването цареше епоха на романтична анархия, която ни осигуряваше пари и, щем не щем, наставници. Отпечатаните на хартия думи все още бяха основният начин за общуване на дълги разстояния и съхраняване на информация в Америка, в годините на нашата младост.
Вече не е така.
Нито пък са останали много издатели, редактори и агенти, изгарящи от нетърпение да намерят начин да осигурят пари и други форми за насърчаване на млади писатели, които пишат толкова нескопосано, колкото хората от моето литературно поколение, когато започвахме. Необоснованото, прекрасно и скъпоструващо предположение тогава беше, че не след дълго може би ще помъдреем и ще се научим да пишем малко по-сносно. По онова време имаше голяма нужда от писатели.
Това беше забавно и поучително време за писателите – за стотици писатели.
Телевизията разби онази част от индустрията, която се занимава с разкази, а сега в книгоиздаването се разпореждат счетоводители и възпитаници на бизнесколежите. На тях им се струва, че парите, похарчени за нечий дебютен роман, са чиста пара, хвърлена на вятъра. Прави са. Почти винаги е така.
Затова казвам, че според мен аз съм от последното поколение романисти в Америка. Отсега нататък романистите ще идват един по един, не на кланове, сигурно ще пишат по един-два романа и с това ще приключват. Много от тях ще са наследили пари или ще са сключили брак по сметка.
По мое мнение, най-влиятелният от моята група все още е Дж. Д. Селинджър, макар да мълчи от години. Най-обещаващият може би беше Едуард Луис Уолант, който почина много млад. А смъртта на Джеймс Джоунс преди две години, който изобщо не беше млад, беше ми почти връстник, предизвиква размисли, на които се дължи есенното настроение на тази книга. И други неща ми напомнят, че съм смъртен, разбира се, но смъртта на Джоунс го прави особено силно – може би защото доста често се виждам с вдовицата му Глория, защото той също беше самоук човек от Средния запад и защото беше участвал в нашата голяма авантюра, Втората световна война, като сержант. Тук трябва да се отбележи, че когато най-известните членове на моето литературно поколение пишеха за войната, почти единодушно презираха офицерите и превръщаха в герои не особено образованите, войнстващо неаристократичните сержанти.

Джеймс Джоунс веднъж ми каза, че неговият издател, „Чарлс Скрибнърс Санс“, който издавал и Ърнест Хемингуей, навремето се надявал да събере Джоунс и Хемингуей заедно, за да си общуват двамата като стари войници.
По собствените му думи, Джоунс отказал, защото не смятал Хемингуей за свой боен другар. Каза ми, че през войната Хемингуей можел да идва и да си тръгва от сраженията, когато си искал, взимал си отпуск за хубава храна, за жена или за нещо друго. Истинските войници според Джоунс трябвало да си стоят по местата, дявол го взел, да отиват там, където им наредят, да ядат помия и да поемат най-лошото, което врагът хвърлял срещу тях, ден след ден.

Като обърна поглед назад, може би ще се окаже, че най-поразителното нещо за хората от моето литературно поколение беше възможността да казваме абсолютно всичко, без да се страхуваме от наказание. На американските ни потомци, а и на повечето чужденци, може да изглежда невероятно, че една нация е в състояние да наложи със закон нещо, което звучи по-скоро като мечта:
„Конгресът ...

Само за година ВКС даде 32 827 лв. за очила

Почти 170 000 лв. е спечелил Върховният касационен съд от лихви по банковите си семтки, потказва одитен доклад на Сметната палата.

Станишев ще посети Петрич и Гоце Делчев

Председателят на БСП и президент на ПЕС Сергей Станишев ще бъде гост на празника по случай Цветница в Петрич, традиционно провеждащ се на поляната пред хижа „Беласица”. Официалното откриване на празничната програма ще започне в 12:30 ч.
В 16:00 ч., в Гоце Делчев лидерът на социалистите ще се срещне с представители на бизнеса и „Сдружението на Председателят на БСП и президент на ПЕС Сергей Станишев ще бъде гост на празника по случай Цветница в Петрич, традиционно провеждащ се на поляната пред хижа „Беласица”. Официалното откриване на празничната програма ще започне в 12:30 ч. В 16:00 ч., в Гоце Делчев лидерът на социалистите ще се срещне с представители на бизнеса и „Сдружението на

Станишев ще посети Петрич и Гоце Делчев

Председателят на БСП и президент на ПЕС Сергей Станишев ще бъде гост на празника по случай Цветница в Петрич, традиционно провеждащ се на поляната пред хижа „Беласица”. Официалното откриване на празничната програма ще започне в 12:30 ч.
В 16:00 ч., в Гоце Делчев лидерът на социалистите ще се срещне с представители на бизнеса и „Сдружението на Председателят на БСП и президент на ПЕС Сергей Станишев ще бъде гост на празника по случай Цветница в Петрич, традиционно провеждащ се на поляната пред хижа „Беласица”. Официалното откриване на празничната програма ще започне в 12:30 ч. В 16:00 ч., в Гоце Делчев лидерът на социалистите ще се срещне с представители на бизнеса и „Сдружението на

Нова терапия лекува напълно хепатит С

/КРОСС/ Хепатит С вече ще бъде напълно лечим. Лекарите ще овладяват хроничната вирусна инфекция в 91-97% от случаите, докато ефективността на прилаганата в момента терапия с интерферон и други медикаменти е около 50%. Това съобщиха учени от Германия, Швеция, Австрия и САЩ на Международния конгрес по заболявания на черния дроб, който се провежда в Лондон. Заразените от хепатит С българи са 1,5% от населението или близо 110 000 души. "Досега лекувахме болните по година - година и половина, инжекционно, давахме им комбинация от медикаменти, те страдаха от много странични ефекти и помагахме едва на около 50% от тях", съобщи проф. Стефан Зеузем, началник на Клиниката в университетската болница "Гьоте" във Франкфурт. Затова той нарече новата терапия революционна, а в миналото оставали страничните ефекти, продължителното лечение и пациентите, на които медицината не може да помогне. Революционният метод атакува директно вируса на хепатит С, а не въздейства върху имунната система, както досега. Новата терапия в момента е навлязла в трета фаза на проучване, което означава, че ще достигне до пациентите в края на годината или началото на следващата. В България ще дойде вероятно през 2015 г. При заразени с хепатит С, които не са били подлагани на каквото и да било лечение, новият метод носи излекуване в 97% от случаите

15 см нова снежна покривка в планините

Условията за туризъм във високите части на планините днес са лоши. Има нова снежна покривка – над 1800 метра, която е около 15 см, съобщиха от Планинската спасителна служба (ПСС) към Българския червен кръст (БЧК).
Времето по високите части на планините е ветровито и мъгливо. Температурите са между минус 6 и плюс 4 градуса. Условията за туризъм във високите части на планините днес са лоши. Има нова снежна покривка – над 1800 метра, която е около 15 см, съобщиха от Планинската спасителна служба (ПСС) към Българския червен кръст (БЧК). Времето по високите части на планините е ветровито и мъгливо. Температурите са между минус 6 и плюс 4 градуса.

15 см снeжна покривка в планините

Условията за туризъм във високите части на планините днес са лоши. Има нова снежна покривка – над 1800 метра, която е около 15 см, съобщиха от Планинската спасителна служба (ПСС) към Българския червен кръст (БЧК).
Времето по високите части на планините е ветровито и мъгливо. Температурите са между минус 6 и плюс 4 градуса. Условията за туризъм във високите части на планините днес са лоши. Има нова снежна покривка – над 1800 метра, която е около 15 см, съобщиха от Планинската спасителна служба (ПСС) към Българския червен кръст (БЧК). Времето по високите части на планините е ветровито и мъгливо. Температурите са между минус 6 и плюс 4 градуса.

Криминалист: Убиецът на Александра е с болна психика

София /КРОСС/ Каквато и да е мотивацията за подобно престъпление, убиецът на Александра е с болна психика. Не може едно дете да бъде убито по този начин, коментира пред Нова телевизия топкриминалистът Ботьо Ботев."Когато се касае до убийството на дете, е извършено чудовищно престъпление. На този етап е трудно да се правят анализи и изводи. Работата по едно такова престъпление е изключително трудна и в този смисъл разследващите колеги в Бургас до този момент работят изключително добре", на мнение е топкриминалистът.Той разказа, че в практиката си е имал много такива случаи. Даде пример с 4-годишно момиченце, което изчезва в Ботунец. Детето е намерено изнасилено и убито. Ботьо Ботев допълни, че подобни случаи се разкриват трудно."Ако престъпникът е с тежко психическо заболяване, извършва деянието без никакви предпазни мерки и не осмисля действията си", каза още Ботьо Ботев.Относно недоволството на журналисти, че липсва информация относно случая на Александра, Ботьо Ботев заяви, че всяка информация вреди на работата на разследващите. Трябва да се говори така, че да не се пречи на разследването, допълни криминалистът.    

Криминалист: Убиецът на Александра е с болна психика

Каквато и да е мотивацията за подобно престъпление, убиецът на Александра е с болна психика. Не може едно дете да бъде убито по този начин, коментира пред Нова телевизия топкриминалистът Ботьо Ботев.

“Когато се касае до убийството на дете, е извършено чудовищно престъпление. На този етап е трудно да се правят анализи и изводи. Работата по едно такова престъпление е изключително трудна и в този смисъл разследващите колеги в Бургас до този момент работят изключително добре”, на мнение е топкриминалистът.

Той разказа, че в практиката си е имал много такива случаи. Даде пример с 4-годишно момиченце, което изчезва в Ботунец. Детето е намерено изнасилено и убито. Ботьо Ботев допълни, че подобни случаи се разкриват трудно. “Ако престъпникът е с тежко психическо заболяване, извършва деянието без никакви предпазни мерки и не осмисля действията си”, каза още Ботьо Ботев.

Относно недоволството на журналисти, че липсва информация относно случая на Александра, Ботьо Ботев заяви, че всяка информация вреди на работата на разследващите. Трябва да се говори така, че да не се пречи на разследването, допълни криминалистът, цитиран от Кросс..

 

 

 

Мозер: При Бареков има един куп пумпали

/КРОСС/ В партията на Бареков има един куп пумпали. Това говори за липса на принципи и позиции, което не е добре за България. Това коментира пред bTV Анастасия Мозер. Според нея въпросните хора никога няма да спрат да се въртят нагоре и надолу, защото си търсели мястото и не им стига това, което са натрупали. Сериозна партия не се прави с такива хора, подчерта там. Хората изгубиха доверие в политиците точно поради този въпрос. България е много малка за да има толкова голяма корупция, коментира още Мозер.

Има убити и ранени при операцията в Славянск

Загинал е един украински офицер, петима негови колеги са пострадали


Б. Ботев: Убиецът на Александра е с болна психика

Каквато и да е мотивацията за подобно престъпление, убиецът на Александра е с болна психика. Не може едно дете да бъде убито по този начин, заяви по НТВ криминалистът Ботьо Ботев.Когато се касае до убийството на дете, извършено е чудовищно престъпление.

Американски вестник обвини Уди Алън в расизъм

/КРОСС/ Американският вестник "Ню Йорк дейли нюз" обвини режисьора Уди Алън в расизъм. Според медиата в мюзикъла му "Куршуми над Бродуей", театрална адаптация на едноименния филм от 1994 г., няма нито един чернокож актьор.Прочутият режисьор твърди, че е избирал актьорите не по расови признаци. Но "Ню Йорк дейли нюз" твърди, че ексцентричният режисьор сам е поискал да не му водят афроамериканци за пробните снимки. Изданието се позовава на собствени източници.Според журналистите тази молба изглежда странно, тъй като през 20-те години на миналия век в знаменития харлемски нощен клуб Cotton Club, за който се разказва в мюзикъла, повечето посетители били чернокожи.Изданието напомня, че преди време Уди Алън бе критикуван жестоко, тъй като във филмите му не присъстват хомосексуалисти и не се засягат проблемите на еднополовата любов.    

Македония гласува за президент


Днес македонците ще гласуват на първи кръг на президентски избори, предаде БТА. Фаворитите са досегашния президент Георге Иванов и социалиста Стево Пендаровски.

Вотът се провежда две седмици преди евентуален втори тур на президентските избори и предсрочните парламентарни избори.

Иванов е подкрепян от консервативната партия ВМРО-ДПМНЕ на премиера Никола Груевски. Пендаровски е от опозиционния Социалдемократически съюз на Македония.

Проучване, публикувано от...

Пенсионер изобрети генератор за дъжд или слънце

/КРОСС/ Жител на град Септември твърди, че е изобретил апаратура, с която може да променя времето и да предизвиква дъжд, сняг или слънце.70-годишният Димитър Макавеев разказва, че повече от 50 г. мислил и експериментирал върху идеята си, докато постигнал желания ефект. Изобретението си нарекъл ноосферен метеогенератор. С него той въздействал чрез светлинни импулси с определена честота, или както я нарича - метеопрограма, върху ноосферата.Останалото - да е лошо или да е хубаво времето, вършела самата природа. Обяснява, че понятието ноосфера е въведено през 30-те години на миналия век от руския академик Вернадски и най-общо казано означава вселенски разум.Апаратът, с който сега работи Макавеев, е 4-о поколение. Първия създал преди повече от 10 г., следващите усъвършенствал постоянно. "Настоящата модификация може да се управлява ръчно или с компютър и е по-ефективна от предишните", обяснява пенсионерът."Интересът ми към времето е още от дете. Той беше провокиран от моята баба от плевенското с. Згалево, където съм израснал, която с определени ритуали можеше да предизвиква слънце или дъжд. Наистина успяваше. Опитах се да наследя нейните способностти, но не се получи", разказва Димитър.Той стига до извода, че след като хора с определени дарби могат с мисълта и волята си да въздействат на природните стихии, би трябвало още по-добре да се постига с апаратура. Това обаче изисквало определени знания по метеорология

Кейт "удави" надеждите за второ бебе с вино

Явно кралската двойка не чака ново отроче


Цветница е

Днес християнският свят празнува Цветница. На този ден църква отбелязва влизането на Иисус Христос в Йерусалим в дните преди еврейската Пасха. Според новозаветните евангелия, Христос пристига в града, яздейки магaре, а вярващите го посрещат, като разстилат пред него дрехите си и маслинови клонки. След като възкресил престоялия четири дни в гроба Лазар, брат на сестрите Марта и Мария, Исус Христос тръгнал за Йерусалим. Когато наближил града с придружаващите го ученици и стигнали до Витфагия, той пратил двама от тях да отидат в селото и да му доведат вързаната в началото на селото ослица и малкото и, а ако някой ги попита защо правят това, да кажат, че е потребно на Господ.

Като разбрали, че ослицата е за Христос, никой не им попречил. Той я възседнал и така влязъл тържествено в Йерусалим. Вестта за възкресението на Лазар вече го изпреварила и хиляден народ тръгнал към Витания, за да го посрещне. Народът, виждайки в Иисус Христос Спасителя, възторжено размахвал палмови клонки и хвърлял цветя пред нозете му. Всички пеели: „Осанна! Благословен Идещият в име Господне, Царят Израилев“. Фарисеите пък наредили на Христос да забрани на народа да ликува, на което Той отвърнал: „Казвам ви, че, ако тия млъкнат, камъните ще завикат“. Шествието продължило и от височината на Елеонското възвишение до Храма. Христос изгонил оттам събралите се в двора му селяни и купувачи на разни стоки и извършил множество изцерения на болни и недъгави хора.

На този ден в църквата се отслужва молитва и се благославят върбови клонки. Те се раздават на вярващите и всеки ги отнася до дома си за здраве. Окичват с върбови клонки портите и се сплита венче от осветената в църквата върба. Върбовите клонки символизират палмовите — с които е бил посрещнат в Йерусалим Иисус Христос. В този ден, който е през периода на постите, се разрешава риба.

Имен ден празнуват всички, които носят имена, произлизащи от названия на цветя.

ЕС готви отговор на писмото на Путин

/КРОСС/ Европейският съюз може още в понеделник да подготви съвместен отговор на писмото на Владимир Путин. Припомняме, че преди няколко дни руският президент изпрати послание до страните от ЕС във връзка с проблемите около дълговете на Украйна, свързани с доставките на газ. Държавният глава определи ситуацията с горивото като „критична". По молба на председателя на Еврокомисията Жозе Барозу, външните министри на страните членки подготвят отговор към Путин. Това съобщи шефът на полската дипломация Радослав Сикорски, цитиран от РИА "Новости".Писмото-отговор ще бъде предадено на Москва от председателя на ЕК Жозе Барозу или от шефа на ЕС Херман Ван Ромпой, добави Сикорски. По мнението на полския министър е необходимо да се съгласува цената на газа в условията на транзитиране на горивото през Украйна в страните от Европейския съюз.

Duster закова 1 млн. продажби

Юбилейният произведен екземпляр слезе от поточните линии на завода в Бразилия


Броят на опасните язовири се увеличава

Броят на опасните водоеми се увеличава, а пари за спешни ремонти няма. Близо 70 язовира са в предаварийно състояние, от които повечето са общинска собственост, алармира bTV. Най-много такива водоеми ...

Франция ще препоръча нови санкции срещу Русия

Париж ще препоръча нови санкции при военна ескалация в Украйна, където противопоставянето между проруските демонстранти и проевропейското правителство в Киев се изостря, предаде БГНЕС. Ясно е, че щ...

Започна антитерористична операция в Славянск

В Славянск започва антитерористична операция под ръководството на Службата за сигурност на Украйна, предаде УНИАН.
Акцията бе обявена от министъра на вътрешните работи на Украйна Арсен Аваков, който обясни, че за нея са мобилизирани сили от всички силови структури на Украйна.
„Започна антитерористична операция в Славянск. В Славянск започва антитерористична операция под ръководството на Службата за сигурност на Украйна, предаде УНИАН. Акцията бе обявена от министъра на вътрешните работи на Украйна Арсен Аваков, който обясни, че за нея са мобилизирани сили от всички силови структури на Украйна. „Започна антитерористична операция в Славянск.

В ход е антитерористична операция в Славянск

В Славянск започва антитерористична операция под ръководството на Службата за сигурност на Украйна, предаде УНИАН.
Акцията бе обявена от министъра на вътрешните работи на Украйна Арсен Аваков, който обясни, че за нея са мобилизирани сили от всички силови структури на Украйна.
„Започна антитерористична операция в Славянск. В Славянск започва антитерористична операция под ръководството на Службата за сигурност на Украйна, предаде УНИАН. Акцията бе обявена от министъра на вътрешните работи на Украйна Арсен Аваков, който обясни, че за нея са мобилизирани сили от всички силови структури на Украйна. „Започна антитерористична операция в Славянск.

Газова бутилка се е взривила в гараж край Чаталджа

Туристическа газова бутилка се е самовзривила снощи в гараж в района на Чаталджа във Варна. Най-вероятната причина е техническа неизправност, съобщиха за Moreto.net от варненската полиция. За щастие при инцидента няма пострадали граждани, нанесени са материални щети.

Македонците гласуват, избират президент

За пети път в Македония се произвеждат президентски избори. Кандидатите за държавен глава за четирима, сред които е и сегашният президент Георге Иванов, кандидат на ВМРО-ДПМНЕ.

Аваков обяви началото на антитерористична операция в Славянск

/КРОСС/ Министърът на вътрешните работи на Украйна Арсен Аваков обяви на страницата си във Фейсбук началото на антитерористична операция в Славянск. По думите на министъра операцията ще се ръководи от Службата за сигурност на Украйна. „Започна антитерористична операция в Славянск. Тя се ръководи от Антитерористичния център към Службата за сигурност. Привлечени са сили от всички силови структури на страната", съобщи Аваков.

Убийцата пред полицията: Алекс обиди децата ми!

Атанаска е удушила с плик малката Александра от Поморие заради реплика на детето по адрес на двамата й синове. Това е обяснила обвинената за убийството на момиченцето след разрит в полицията.

Св. свещеномъченик Артемон, презвитер Лаодикийски. Живоприемни източник

Страданието на свети свещеномъченик Артемон През царуването на Диоклетиан възникнало страшно преследване на християните: по всички градове и области на римската държава били разпратени мъчители, за да принуждават християните да принасят жертви и да се покланят на идолите, а които се противопоставят, да бъдат подлагани на наказания и смърт. Такъв едни пратеник, на име Патрикий, пристигнал в Лаодикийската област, където незабавно пристъпил към изпълнение на царската заповед. Още преди да дойде Патрикий, Лаодикийският епископ, блаженият Сисиний, научил за скорошното му пристигане и съпроводен от светия презвитер Артемон и няколко християни проникнал през нощта в капището на богинята Артемида и изгорил всички идоли, като предварително ги строшил. След това се върнал в своята християнска църква, която била на разстояние един час път от града, извършил обичайното богослужение и се обърнал към верните с такива наставления:- Деца мои, носят се слухове, че към града се приближава антихрист, за да избие християните. Не бойте се, за да не може нищо - нито огън, нито меч, нито зверове, нито някакви други страшни смъртни наказания - да ви отлъчи от любовта Христова.Когато Патрикий пристигнал в града, най-първо принесъл жертва в капището на Аполон; в същия ден устроил зрелища за народа и обявил царския указ, който забранявал изповядването на християнството

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване