Безплатно мобилно приложение проверява баркодовете на стоките

/КРОСС/ Безплатно мобилно приложение ще проверява баркодовете на всички стоки, които се предлагат за пазара. Целта е само за секунди човек да може да провери истински или фалшиви са продуктите, които купува.Така нареченото ЕГН на продукта трябва да ни даде подробна информация за фирмата-производител - име, адрес, телефон и вид производство. Наличието на баркод върху дадена опаковка обаче далеч не означава, че продуктът е истински. Оказва се, че и търговците рядко проверяват стоката си.Така може да се окаже, че след като закупим фалшив продукт, няма да има от кого да потърсим отговорност, защото зад баркода му няма нито име, нито телефон за контакт. Мобилното приложение може да се използва за стоки и от страната и от чужбина. Безплатно е както за хората, така и за фирмите, съобщи Нова телевизия.

Гонзо: Дано и на нас ни дадат такава дузпа някога

Треньорът на Черно море Георги Иванов-Гонзо се похвали, че отборът му е играл като равен с шампиона Лудогорец. Варненци направиха 1:1 на "Тича" с шампиона в мача от 33-ия кръг на "А&quo...

Стоев критикува играчите за изравнителния гол

Треньорът на Лудогорец Стойчо Стоев си тръгна много разочарован от стадион "Тича" след 1:1 с Черно море в мача от 33-ия кръг на "А" група. Изравнителното попадение домакините вкара...

В БСП смятат, че ще спечелят изборите, обществото не искало предсрочен вот

БСП е мобилизирана, енергична и нахъсана за изборите за Европейски парламент. Това коментира пред bTV евродепутатът Илияна Йотова. Смятам, че ще спечелим тези избори, може би не с толкова, колкото и...

60 000 лалета цъфнаха в Балчик навръх Цветница

Над 60 000 лалета от 130 сорта цъфнаха почти едновременно навръх Цветница в Ботаническата градина в Балчик.

Китай конфискува 10 хил. незаконни оръжия

Арестувани са петнайсет души, заподозрени, че са част от престъпна група, замесена в изработка и трафик на огнестрелни оръжия

Кафето намалява риска от цироза


Две или повече чаши кафе на ден могат да намалят риска от цироза с 66 процента. Новото проучване, публикувано в специализирания журнал “Хематолъджи”, ще зарадва не само любителите на ароматната напитка. А и всички, които се тревожат за черния си дроб.
При цироза част от органа “излиза от строя” заради разрастване на съединителната тъкан - фиброза. Две или повече чаши кафе на ден могат да намалят риска от цироза с 66 процента. Новото проучване, публикувано в специализирания журнал “Хематолъджи”, ще зарадва не само любителите на ароматната напитка. А и всички, които се тревожат за черния си дроб. При цироза част от органа “излиза от строя” заради разрастване на съединителната тъкан - фиброза.

Гавазов: БСП ще бъде първа политическа сила в община Смолян

/КРОСС/ БСП ще бъде първа политическа сила на предстоящите евроизбори в община Смолян. Това прогнозира в интервю за радио „Звезда" общинският председател на левицата адвокат Милко Гавазов. Той посочи, че ако ГЕРБ загуби предстоящия вот започва разпад на партията на Борисов.Според Гавазов за райони като Смолянския е важно създаването на отворена европейска политика за икономическо развитие и борба с бедността, което ще е основен ангажимент на социалистите в кампанията, заедно с усилията на българското правителство в тази насока.Гавазов съобщи, че предизборната кампания в община Смолян започва на 25 април. „В момента правим срещи с актива, амбицията е да имаме качествени евродепутати, които да работят за хората. Най-голямата ни надежда е да има програми за борба с безработицата и икономически подем", заяви той.Милко Гавазов бе категоричен, жителите на община Смолян виждат надежда в БСП.„Хората помнят предходното управление на общината с кмет Дора Янкова и мнозинство на БСП в общинския съвет. За 8 години ние показахме нашите възможности за местно развитие, печелене на проекти, привличане на външни инвеститори, минимална безработица, икономическо развитие. Изведнъж, заради политиката на ГЕРБ на национално и местно ниво, всичко се срина и сега започва от начало", каза адвокат Гавазов.По думите му развитието на региона е било спряно целенасочено, за да се обезлюди планината

Богомил Симеонов е и цар, и хищник

Филмът Филмът "Земя" открива за българското кино самородния талант на Богомил Симеонов. Висок, строен, с неотразимо мъжкарско излъчване. Актьори, които с фигура и глас пълни и цялата театрална сцена. Мен винаги са ме впечатлявали очите му - леко присвити, но силно изразителни, и само с тях актьорът можеше да се преобрази в много добър човек или в много

Вигенин ще участва в редовното заседание на Съвет „Външни работи"

/КРОСС/ Министърът на външните работи Кристиан Вигенин ще участва в редовното заседание на Съвет „Външни работи", който ще се проведе на 14 април в Люксембург. Основна точка в дневния ред ще бъде Украйна, като външните министри ще продължат дискусията от проведената на 4-5 април неформална среща „Гимних".В рамките на заседанието ще бъдат обсъдени още резултатите от срещите на върха ЕС-САЩ и ЕС-Африка, както и от президентските избори в Афганистан. В продължение на разговорите от февруари и март се предвижда задълбочена дискусия за стратегическия подход на ЕС спрямо Босна и Херцеговина.Външните министри ще обменят мнения за възможностите за продължаване на политическия процес в Сирия и свикването на Женева-3, както и относно въпроса с хуманитарния достъп и напредъка в унищожаването на сирийските химически оръжия.    

"Литекс": Насаждат мнението, че бихме "Левски" нередовно


Ръководството на "Литекс" твърди, че отборът безпочвено е обвиняван в получаване на подкрепа от съдиите в А група.

В събота ловчанлии победиха "Левски" с 2:1 в София, но при двете им попадения останаха сериозни съмнения за засада.

От щаба на сините въстанаха срещу представянето на страничния съдия Веселин Мишев, а старши треньорът на столичани Елин Топузаков определи двете немаркирани от него засади при головете на гостите като "истински обир".

Според...

Лукашенко се обяви "категорично против" федерализиране на Украйна


Президентът на Беларус зае позиция, противоположна на едно от основните настоявания на Москва за мирен изход от кризата в Украйна - федерализиране на държавата.

В интервю за телевизионната програма "Сегодня" на контролирания от държавата руски канал НТВ на въпрос дали това би могло да предотврати разцепването на страната, Александър Лукашенко каза, че е "категорично против" преобразуването на унитарна Украйна във федерална.

"Да се тласка Украйна сега към федериране е много...

Русия планира мащабно превъоръжаване на армията и флота си

Вицепремиерът Дмитрий Рогозин заяви, че Русия ще вложи 20 трилиона рубли в програма за превъоръжаване на армията и Военноморските сили. Така до 2020 г. страната ще има въоръжени сили, разполагащи с интелигентно оръжие, подчерта Рогозин.

Пътнически влак дерайлира в Китай

За щастие няма загинали, но 15 души са били ранени

Бунтът се разраства: Завзеха кметството и в Мариупол!

Бунтът на проруски активисти в Източна Украйна се разраства. След щурма на сгради в Славянск в събота, днес сепаратистите окупираха и кметството в Мариупол.

Митрополит Николай нареди Първанов до свещеници и ктитори

Митрополит Николай удостои с най-високото църковно отличие на Пловдивска епархия - орден "Свети апостол Ерм" I степен Георги Първанов, президент на България (2002-2012).

Андерс Фог Расмусен заплаши Русия с по-дълбока международна изолация


Генералният секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен заплаши Русия с "по-дълбока международна изолация". В публикувана днес статия в датския вестник "Политикен" Расмусен заяви, че Москва "се опитва да определя и даже диктува курса на Украйна", предаде БТА.

Според него Русия е "разположила военнослужещи по границата с Украйна" и е "провела незаконен референдум в Крим".

"Русия е изправена пред избор: да спре да обвинява другите за своите собствени действия, да изтегли войските,...

"168 часа": Ути Бъчваров: Вече не ловувам дивеч, а преследвам красотите на света

Кулинарната ни звезда Ути Бъчваров е неуморен професионалист, който държи да дава максимума от себе си с каквото и да се захване. Той доказа, че може да танцува дори със счупена ръка, но реши да напусне шоуто Кулинарната ни звезда Ути Бъчваров е неуморен професионалист, който държи да дава максимума от себе си с каквото и да се захване. Той доказа, че може да танцува дори със счупена ръка, но реши да напусне шоуто "Денсинг старс" след внезапна сърдечна криза. - Г-н Бъчваров, как се чувствате? - Добре. Малко се претоварих в последно време от желание да

САЩ засилват санкциите срещу Русия при още акции в Украйна

Саманта Пауър: Всички признаци говорят за намеса на Москва в Източна Украйна


Първанов и двама кандидат-евродепутати ще посетят Стрелча

София /КРОСС/ На 14 април 2014 г., понеделник, президентът Георги Първанов /2002-2012/ и кандидатите за евродепутати от листата на АБВ Ангел Ризов и д-р Георги Петров ще посетят регион Стрелча. 13:30 ч. - среща с обществеността на Ракитово в читалище „Будилник" 17:30 ч. - среща с обществеността на Стрелча в Младежки център - Стрелча 19:30ч. - концерт на Николина Чакърдъкова на площада в гр. Стрелча   На 14 април 2014 г., понеделник, от 11:30 часа, във Варна, Клуба на стопанския деятел - ул. „Драгоман" 25, ще се проведе пресконференция на АБВ с участието на Румен Петков, Боян Димитров - регионален координатор на АБВ за Варненска област и общински съветници от група Граждански експертен център - Варна, които ще заявят подкрепата си за АБВ.    

Миков: Конституцията не е съвършена, но няма нужда от промени

Велико Търново /КРОСС/ Българската Конституция не е съвършена, но няма нужда от промени. Това каза във Велико Търново председателят на парламента Михаил Миков.„Периодическото говорене за промени в Конституцията много често идва, за да оправдае една или друга не добре свършена работа от законодателната или изпълнителна власт, някакви проблеми, които възникват в практиката. Напротив, Конституцията има един неизчерпан капацитет и точно за това, сега по повод 16 април ще пуснем най-голямото й издание в 150-160 хиляден тираж, заедно с националните вестници, за да може тя да влезе в повече домове и да могат да я прочетат повече хора, преди да започнат да я ругаят", каза още Михаил Миков. Според него априорното обсъждане на промени подкопава доверието в основния закон и срива неговия авторите сред гражданите. Той призова българите първо да прочетат Конституцията и след това да търсят нередностите в нея.„Няма криза в българския парламентаризъм и е невъзможно да говорим за подобни проблеми. Невъзможно е да се каже, че има криза, в който и да е парламентаризъм. Това, което се случва в парламента в момента не може да се нарече парламентарна криза. Това е израз на конфигурация, която се случи след предсрочните избори миналата година, израз на поведение на определени политически сили и на отговорност на всеки един отделен народен представител", коментира Миков

По-топло и по-слънчево по морето в първия ден от седмицата

През нощта облачността ще намалее до предимно ясно. Минимални температури - между 2° и 7°, в София 3°. На отделни места в котловините и Североизточна България, където ще бъде тихо, ще има слаба слана. Утре ще преобладава слънчево време.

Ливърпул посегна смело към титлата

Червените спечелиха драматична победа с 3:2 над Манчестър Сити


Телескопът "Хъбъл" вече може да вижда по-надалеч

Учени от САЩ и Италия са представили метод, който позволява на телескопа "Хъбъл" да измерва до десет пъти по-големи разстояния от тези, които мери сега, съобщи на сайта си НАСА, предаде БТА....

Гонзо пак спря Лудогорец

Георги Иванов-Гонзо пак спря Лудогорец във Варна. Черно море направи 1:1 с шампиона в мач от 33-ия кръг на "А" група. Разградчани поведоха в 78-ата минута с гол от дузпа на Христо Златински....

Шефът на ВКС: Основният проблем за съдебните органи не са правилата, а какви хора се излъчват

Идеите и правилата на конституцията са много важни, но не по-малко важни са хората, които осъществяват в живота тия принципи, заяви председателят на Върховния касационен съд (ВКС) проф. Лазар Груев, според когото основният проблем за органите на съдебната власт не са правилата, а какви хора се излъчват.   В интервю пред БНР той заяви в неделя, че не трябва идеята за промяна на конституцията или за нова такава да служи на "определени групи, партии или личности с оглед конюнктурния интерес".   На въпрос за проблемите, които създава сега действащата конституция, Лазар Груев отговори: "Сега действащата българска конституция, по отношение на Висшия съдебен съвет, е в много силна степен уникална в Европа. По конституционна идея, на полето на ВСС се пресичат всички власти. Президентът назначава тримата големи, Народното събрание излъчва половината от членовете, съдебната власт излъчва другата половина, министърът на правосъдието председателства ВСС без да има право на власт. Като че ли идеята на конституцията е тези власти да се срещнат там, в посока на взаимодействие, с оглед особеното място на съдебната власт. В този смисъл правилата и идеите са добри", каза Лазар Груев.   "Но аз винаги съм казвал, че демокрацията има най-малко два компонента – освен правилата, които са общоважащи за всички и трябва да се спазват, тя е и състояние на духа на тези, които осъществяват в живота тия правила, т. е. проблем на хората, на личностите, на тяхната подготовка. Непрекъснато да говорим, че писаните правила и конституцията пречат – не винаги е точно", заключи той.   Председателят на ВКС намира за резонен проблемът, поставен от Съюза на съдиите в България, за отделяне на квотите на съдии и прокурори във ВСС.   "Поначало, това е европейският модел. Действително отделни са съветите за съдии, за прокурори и останалата част на съдебната власт. Но трябва да кажем също така – да, това е действащият модел, когато участниците във ВСС са действащи магистрати, т.е. моделът преди 2007 г. у нас - те идват от съдилищата, прокуратурата, заседават във ВСС и след това се връщат. Сегашният модел на ВСС, който е постоянно действащ, включва участници, от които нито един не е действащ магистрат, освен тримата големи. Самият Конституционен съд (КС) каза преди време, че това е висшият административен орган на управление, тези хора са напуснали органите на съдебната власт, някои от тях са получили обезщетенията си даже при напускането си. Те всъщност би трябвало по идея не да бъдат представители на съдии, прокурори и следователи, а органът, който управлява съдебната власт", коментира проф. Груев. "Проблемът, който поставя Съюзът на съдиите, е напълно резонен, по него трябва да се проведе сериозна дискусия, която да отговори на тези въпроси от една страна и от друга, той поставя по-големия проблем - дали сега действащият модел на постоянен ВСС е най-удачният. Дали не се къса връзката с органите на съдебната власт. Дали тези хора, отивайки в съвета за пет години, не се откъсват от реалните проблеми", продължи шефът на ВКС.   Според него в тази връзка може би трябва да се обсъди и испанският модел, където съдебният съвет има две квоти – една част от членовете са постоянно действащи, а другата част са действащи магистрати, които вземат участие само в пленарните заседания. Но така или иначе основният проблем не в правилата, а в това какви хора се излъчват във ВСС, подчерта той. По повод предложенията за нова конституция проф. Груев заяви, че преди всичко трябва да има яснота какво точно ще се цели и очаква от новата конституция. Добрите юристи професионалисти от техническа гледна точка са като шивачите – ще скроят конституция, каквато поръчате, посочи той. "Техническият въпрос за съставянето на конституцията е по-лесната страна. По – трудната е да определим какво искаме всъщност. Не бива идеята за дискусия по повод на нова конституция или промяна в действащата, да служи само на определени групи, партии или личности с оглед конюнктурния интерес. В този смисъл създаването на една нова конституция трябва да бъде предшествано от сериозни дебати и народът да каже какво иска, къде се намираме и т.н. Иначе всичко ще остане в основата на политическото говорене преди избори", допълни шефът на ВКС.   Той освен това изрази мнение, че е време да се обсъди докога ще продължи мониторинът на Европейската комисията в областта на съдебната реформа и вътрешните работи у нас.   "Мисля, че е дошло времето, когато реално трябва да се обсъжда въпросът докога ще продължи мониторингът от страна на ЕК, защото едва ли някои си спомня първоначално зададените критерии и хоризонти. При всички положения европейският поглед отвън изигра своята роля", смята проф. Лазар Груев.  

Шефът на ВКС: Основният проблем за съдебните органи не са правила, а какви хора се излъчват

Идеите и правилата на конституцията са много важни, но не по-малко важни са хората, които осъществяват в живота тия принципи, заяви председателят на Върховния касационен съд (ВКС) проф. Лазар Груев, според когото основният проблем за органите на съдебната власт не са правилата, а какви хора се излъчват.   В интервю пред БНР той заяви в неделя, че не трябва идеята за промяна на конституцията или за нова такава да служи на "определени групи, партии или личности с оглед конюнктурния интерес".   На въпрос за проблемите, които създава сега действащата конституция, Лазар Груев отговори: "Сега действащата българска конституция, по отношение на Висшия съдебен съвет, е в много силна степен уникална в Европа. По конституционна идея, на полето на ВСС се пресичат всички власти. Президентът назначава тримата големи, Народното събрание излъчва половината от членовете, съдебната власт излъчва другата половина, министърът на правосъдието председателства ВСС без да има право на власт. Като че ли идеята на конституцията е тези власти да се срещнат там, в посока на взаимодействие, с оглед особеното място на съдебната власт. В този смисъл правилата и идеите са добри", каза Лазар Груев.   "Но аз винаги съм казвал, че демокрацията има най-малко два компонента – освен правилата, които са общоважащи за всички и трябва да се спазват, тя е и състояние на духа на тези, които осъществяват в живота тия правила, т. е. проблем на хората, на личностите, на тяхната подготовка. Непрекъснато да говорим, че писаните правила и конституцията пречат – не винаги е точно", заключи той.   Председателят на ВКС намира за резонен проблемът, поставен от Съюза на съдиите в България, за отделяне на квотите на съдии и прокурори във ВСС.   "Поначало, това е европейският модел. Действително отделни са съветите за съдии, за прокурори и останалата част на съдебната власт. Но трябва да кажем също така – да, това е действащият модел, когато участниците във ВСС са действащи магистрати, т.е. моделът преди 2007 г. у нас - те идват от съдилищата, прокуратурата, заседават във ВСС и след това се връщат. Сегашният модел на ВСС, който е постоянно действащ, включва участници, от които нито един не е действащ магистрат, освен тримата големи. Самият Конституционен съд (КС) каза преди време, че това е висшият административен орган на управление, тези хора са напуснали органите на съдебната власт, някои от тях са получили обезщетенията си даже при напускането си. Те всъщност би трябвало по идея не да бъдат представители на съдии, прокурори и следователи, а органът, който управлява съдебната власт", коментира проф. Груев. "Проблемът, който поставя Съюзът на съдиите, е напълно резонен, по него трябва да се проведе сериозна дискусия, която да отговори на тези въпроси от една страна и от друга, той поставя по-големия проблем - дали сега действащият модел на постоянен ВСС е най-удачният. Дали не се къса връзката с органите на съдебната власт. Дали тези хора, отивайки в съвета за пет години, не се откъсват от реалните проблеми", продължи шефът на ВКС.   Според него в тази връзка може би трябва да се обсъди и испанският модел, където съдебният съвет има две квоти – една част от членовете са постоянно действащи, а другата част са действащи магистрати, които вземат участие само в пленарните заседания. Но така или иначе основният проблем не в правилата, а в това какви хора се излъчват във ВСС, подчерта той. По повод предложенията за нова конституция проф. Груев заяви, че преди всичко трябва да има яснота какво точно ще се цели и очаква от новата конституция. Добрите юристи професионалисти от техническа гледна точка са като шивачите – ще скроят конституция, каквато поръчате, посочи той. "Техническият въпрос за съставянето на конституцията е по-лесната страна. По – трудната е да определим какво искаме всъщност. Не бива идеята за дискусия по повод на нова конституция или промяна в действащата, да служи само на определени групи, партии или личности с оглед конюнктурния интерес. В този смисъл създаването на една нова конституция трябва да бъде предшествано от сериозни дебати и народът да каже какво иска, къде се намираме и т.н. Иначе всичко ще остане в основата на политическото говорене преди избори", допълни шефът на ВКС.   Той освен това изрази мнение, че е време да се обсъди докога ще продължи мониторинът на Европейската комисията в областта на съдебната реформа и вътрешните работи у нас.   "Мисля, че е дошло времето, когато реално трябва да се обсъжда въпросът докога ще продължи мониторингът от страна на ЕК, защото едва ли някои си спомня първоначално зададените критерии и хоризонти. При всички положения европейският поглед отвън изигра своята роля", смята проф. Лазар Груев.  

Бонев арестувал Сидеров с белязани пари на Магурата

Бившият вътрешен министър Богомил Бонев разкри как преди години арестувал настоящия лидер на Атака Волен Сидеров с "белязани пари за рекет и откраднати фотообективи". Представител на Държавна сигурност обаче поел случая.

Мъж блудства с мащехата си в Русе

Млад мъж от Русе е блудствал с втората си майка в Русе, съобщиха от полицията.
Сигналът е подаден от 55-годишната М.А. във Второ РУП. Тя съобщила, че на 2 април около 22:00 ч. в дома й дошъл сина на покойния й съпруг. Той останал в дома й, където разговаряли няколко часа. След известно време тя си легнала да спи, а мъжът останал в стаята, Млад мъж от Русе е блудствал с втората си майка в Русе, съобщиха от полицията. Сигналът е подаден от 55-годишната М.А. във Второ РУП. Тя съобщила, че на 2 април около 22:00 ч. в дома й дошъл сина на покойния й съпруг. Той останал в дома й, където разговаряли няколко часа. След известно време тя си легнала да спи, а мъжът останал в стаята,

Световната банка се бори с бедността

Икономическият ръст е недостатъчен, за да се пребори със световната бедност. Това обяви Светвовната банка, като призова развиващите се страни да...

Бонев към Сидеров: Помниш ли, че те арестувах?

Бившият вътрешен министър Богомил Бонев обяви във Фейсбук, че е арестувал лидера на „Атака” Волен Сидеров с белязани пари и открадната фототехника.

Мъж блудства с мащехата си

Млад мъж от Русе е блудствал с втората си майка в Русе, съобщиха от полицията.
Сигналът е подаден от 55-годишната М.А. във Второ РУП. Тя съобщила, че на 2 април около 22:00 ч. в дома й дошъл сина на покойния й съпруг. Той останал в дома й, където разговаряли няколко часа. След известно време тя си легнала да спи, а мъжът останал в стаята, Млад мъж от Русе е блудствал с втората си майка в Русе, съобщиха от полицията. Сигналът е подаден от 55-годишната М.А. във Второ РУП. Тя съобщила, че на 2 април около 22:00 ч. в дома й дошъл сина на покойния й съпруг. Той останал в дома й, където разговаряли няколко часа. След известно време тя си легнала да спи, а мъжът останал в стаята,

Липсата на казарма уби българския мъж

Къде е той? Кога ще се появи? Това са въпросите, които всяка средностатистическа жена си задава след всяка разочароваща връзка. 
Истината е, че в днешно време “единственият” е много трудно откриваем индивид. Статистиката и моят личен опит ме карат да се опасявам, че мъжът е на изчезване. Заринати сме с подобия на момчета, по-суетни дори и от женит Къде е той? Кога ще се появи? Това са въпросите, които всяка средностатистическа жена си задава след всяка разочароваща връзка. Истината е, че в днешно време “единственият” е много трудно откриваем индивид. Статистиката и моят личен опит ме карат да се опасявам, че мъжът е на изчезване. Заринати сме с подобия на момчета, по-суетни дори и от женит

Дядо Николай удостои Първанов с най-високото църковно отличие на Пловдивска епархия

Пловдив /КРОСС/ Митрополит Николай удостои с най-високото църковно отличие на Пловдивска епархия - орден "Свети апостол Ерм" I степен Георги Първанов, президент на P България /2002-2012/. Орденът се връчва се за заслуги към Българската православна църква с решение на Епархийскийя съвет. Тържествената церемония се състоя в храма „Света Марина" веднага след празничната Света архиерейска литургия.В словото си в храма митрополит Николай заяви, че президентът е доказал с делата си добри и полезни изводи за бъдещето на Българската православна църква. Той подчерта огромния принос на Георги Първанов към Българската православна църква. Той допълни, че за Първанов властта е означавала преди всичко отговорност и труд в служба на правдата, на доброто и на истината. Митрополит Николай коментира, че Георги Първанов е поел голям риск, като се противопоставя на политически проекти, които не ценят църквата. "Ние ценим вашата личност, ценим вашия труд и добрите дела към Църквата Божия, каза още митрополит Николай. „В днешни времена и на празник като днешния имаме нужда от повече вяра", заяви президентът Първанов след церемонията. Пред журналисти в двора на храма „Св. Марина той припомни времето, когато беше организиран и извършен разкол в Българската православна църква. „Това бяха времена, в които наистина беше поставено на изпитание здравото чувство а българския народ

Като малък Драгомир Симеонов мечтаел да стане каубой

Как бихте се описали с 3 думи?
Точка, точка, запетая.
На колко години сте?
На 37 г.
Къде сте роден?
В София.
Какво харесвате у себе си?
Имам малки и гъвкави уши.
Чай или кафе?
Кафе. Силно и късо.
Любим ден от седмицата?
Сряда.
Любим филм?
“Мис Слънчице”.
Какво четете в момента? 
“Празникът на Козела” от Марио Варгас Льоса.
Любима кн Как бихте се описали с 3 думи? Точка, точка, запетая. На колко години сте? На 37 г. Къде сте роден? В София. Какво харесвате у себе си? Имам малки и гъвкави уши. Чай или кафе? Кафе. Силно и късо. Любим ден от седмицата? Сряда. Любим филм? “Мис Слънчице”. Какво четете в момента? “Празникът на Козела” от Марио Варгас Льоса. Любима кн

ГЕРБ поиска оставката на министъра на образованието


От ГЕРБ поискаха оставката на образователния министър професор Анелия Клисарова, съобщи "Фокус". Според депутата Милена Дамянова е успяла да стопи доверието на учители и родители и да пропилее доверието към институциите изобщо в нашата страна.

"Министърът стопира реформите в образованието и стопи доверието между учители и родители и министерството", коментира Дамянова на извънредна пресконференция на ГЕРБ. Тя прогнозира, че в края на ноември, когато изтича срокът на проекта "Успех"...

ГЕРБ поиска оставката на министър Клисарова

От ГЕРБ поискаха оставката на образователния министър професор Анелия Клисарова, съобщи БГНЕС. "Министърът стопира реформите в образованието и стопи доверието между учители и родители и министерството", коментира Милена Дамянова от опозицията.

Сепаратисти окупираха кметството в Мариупол

/КРОСС/ Проруски активисти са окупирали кметството в източния украински град Мариупол, съобщи "Ройтерс". Сепаратистите са влезли в сградата на кметството след многохиляден митинг в подкрепа на създаването на самостоятелна република в Източна Украйна. Милицията не се е опитала да попречи на окупацията.Милицията не се е опитала да попречи на окупацията.В същото време на митинг в подкрепа на създаването на „Донецка република" са се събрали около 1000 души. Демонстрацията протича спокойно.

Робърт Дауни Джуниър се присъедини към Twitter

/КРОСС/ Холивудският актьор Робърт Дауни Джуниър се сдоби с акаунт в Twitter. Страницата му вече активно набира абонати, като броят им се увеличава средно с 14 души на секунда или 50 000 на час. Първото съобщение, което пусна актьорът, бе негова снимка. На нея Дауни държи лист, на който е изписан адресът на страницата. А под фотоса написа: "Говори с мен , Twitter".    

Цветанов: Управляващите търсят политически реваншизъм, не професионализъм

Когато идват неподготвени хора, които не могат да отговорят на тези предизвикателства, които стоят пред тях.

Гледаме Марс с невъоръжено око

В нощта на 14 срещу 15 април разстоянието между нашата планета и Марс ще бъде 92 милиона километра. На 9 април Земята, Слънцето и Марс се подредиха в права линия, а утре, 14 април червената планет...

Утре - слънчево и по-топло

През нощта облачността ще намалее до предимно ясно. Минимални температури - между 2° и 7°, в София 3°. На отделни места в котловините и Североизточна България, където ще бъде т...

Духът на "Анфийлд" поведе Ливърпул по пътя към титлата

Отборът на „Ливърпул” направи огромна крачка към първа титла от 25 години, след като в крайно наелектризиращо дерби успя да се върне от бездната и да победи с 3:2 прекия си конкуре...

Ташева: "Атака" има реален шанс да влезе в ЕП

"Атака" има реален шанс да влезе в Европарламента. Това коментира пред ТВ7 депутатът Магдалена Ташева. Ако хората ни отредят "нула" места, ще трябва да направим анализ на ситуация...

Ани Салич и "Извън новините" представят най-стойностните

Динамично, неочаквано и човешко – новото предаване дебютира в ефира на Нова ТВ на Великден, 20 април, от 13:30 ч.

Етнолозите при БАН с акция в помощ на Отец Иван

Всички желаещи могат да дарят книги за приюта на свещеника

Недоволни фенове подпалиха терена на Локо в Пловдив

Свастика и огромна дупка се появиха върху тревната настилка на стадион "Локомотив" в Пловдив.

Вече петима варненски общински съветници подкрепят АБВ

Четиримата съветници от най-новата група във варненския Общински съвет – „Граждански експертен център” (ГЕЦ) ще подкрепят АБВ на предстоящите избори за европейски парламент. Това обаче не означава, че местните парламентаристи ще станат част от формацията на експрезидента Георги Първанов, заяви за Topnovini.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване