Цветлин Йовчев за Лясковец: Липсата на дисциплина може да доведе до това - да изгубим човешки живот

Следващата седмица вицепремиерът и вътрешен министър Цветлин Йовчев ще проведе среща със Специализирания отряд за борба с тероризма (СОБТ). Не искам по никакъв начин решенията да са повлияни от емоцията, решенията не трябва да бъдат емоционални. Момчетата не мисля, че се чувстват виновни, и не би трябвало да се чувстват виновни. Следващата седмица вицепремиерът и вътрешен министър Цветлин Йовчев ще проведе среща със Специализирания отряд за борба с тероризма (СОБТ). Не искам по никакъв начин решенията да са повлияни от емоцията, решенията не трябва да бъдат емоционални. Момчетата не мисля, че се чувстват виновни, и не би трябвало да се чувстват виновни.

„Войводата” Джамбазки втори в листата на Бареков за евровота

Номинацията му ще бъде издигната на коалиционния съвет

При сблъсъците в Харков са пострадали 50 души

Около 3000 човека са участвали в масовите акции в центъра на града

Жени Марчева смути Борисов с китара в ефир

Водещата на предаването "Нека говорят" по bTV Жени Марчева смути лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, като го помоли да посвири на китара в ефир. Интервюиращата извади музикалния инструмент след видеоматериал, в който дами от ГЕРБ разказаха колко добре свири на китара бившият премиер. "Недейте, утре вестниците само това ще пишат, ще ми излезе име и на Вас също", заопъва се Борисов. След като Марчева настоя, Борисов изсвири няколко акорда, а после я помоли да махне от кадър инструмента. Борисов обясни, че заради изпълнението ще тръгнат коментари за него и водещата и тя може да има семейни неприятности. "Така се наложи да се извинявам през цяла зала в Кърджали на мъжа на Цвета Караянчева заради написаното за нея и Цветанов. И на Деси на Цветанов се е налагало да звъня", разкри лидерът. Преди това Борисов на няколко пъти обвини водещата, че говори по "опорни точки". Незабавни избори 2 в 1 Не спя по-спокойно откакто не съм премиер, защото виждам как загиват големите инфраструктурни проекти, как се вземат заеми с огромни лихви и налудничави решения като тези за спортните зали, каза Борисов. На въпрос защо депутатите му отсъстват от парламентарните заседание, той отговори: "Защо да им правя кворума? Не сме длъжни да правим кворума на едно пагубно правителство." Той призова за незабавни избори 2 в 1 още на 25 май. Дори октомври според него е късна дата за предсрочен парламентарен вот.

Цветлин Йовчев: Много пъти съм казвал, че МВР не е в добра кондиция

Следващата седмица вицепремиерът и вътрешен министър Цветлин Йовчев ще проведе среща със Специализирания отряд за борба с тероризма (СОБТ). Не искам по никакъв начин решенията да са повлияни от емоцията, решенията не трябва да бъдат емоционални. Момчетата не мисля, че се чувстват виновни, и не би трябвало да се чувстват виновни. Следващата седмица вицепремиерът и вътрешен министър Цветлин Йовчев ще проведе среща със Специализирания отряд за борба с тероризма (СОБТ). Не искам по никакъв начин решенията да са повлияни от емоцията, решенията не трябва да бъдат емоционални. Момчетата не мисля, че се чувстват виновни, и не би трябвало да се чувстват виновни.

Джамбазки - втори в листата на ББЦ за евровота

Николай Бареков ще предложи заместник-председателя на ВМРО Ангел Джамбазки да бъде втори в листата за евроизборите на коалицията "България без цензура", ВМРО, ЗНС и Гергьовден.

Напрежение на мача в Петрич! Домакин от Беласица бута и псува делегат, полицаи гледат безучастно

Под изключително слаба домакинска организация се проведе днешния футболен двубой между "Миньор" (Перник) и "Беласица" (Петрич). Това заявиха от ръководството на "Миньор" след мача.

По време на мача, цивилни хора са излизали на терена. Домакинът на "Беласица" е псувал и бутал резервния делегат на футболната среща. Между съблекалнята на гостите от Перник и терена не е имало буферна зона. Разстоянието между съоръженията е около...

Продължава

Принц Уилям намекна за второ дете

Херцогът на Кеймбридж намекна за второ бебе, предаде АФП. Кралското семейство е на пътешествие из Нова Зеландия. На шестия ден от обиколката им, принцът се срещнал със Синтия Рийд - жената, която изпреде вълненото шалче, станало официалния подарък на Нова Зеландия при раждането на Джордж.

Кърваво меле на плажа между фенове на Нефтохимик и Берое

Фенове на Нефтохимик и Берое се биха до кръв на плажа в Несебър преди мача между двата отбора от 33-ия кръг на "А" група, завършил с победа за "шейховете" - 1:0. Срещата се състоя ...

Робева: Ванга никога не е казвала лоша дума за църквата

София /КРОСС/ Ванга беше едно чудо, светица, независимо дали църквата признава това или не. Това каза пред Нова телевизия Нешка Робева. По думите й Ванга е била религиозна жена и е настоявала, когато се кръщават деца, то да бъде в църквата „Света София". Познаваше църковните ритуали и често ходеше да се черкува в Рилския манастир, каза още известната треньорка.Преди Олимпиадата в Сеул през 1988 година Ванга накарала Нешка да запали на 14 октомври свещ на балкона на хотела си в Токио, за да почете „човека, който крепи свода". Но никога не е казвала лоша дума за църквата и свещениците, независимо от проблемите, които те са й създавали около нейната църква на Рупите, продължи Робева. Според нея, не е справедливо сега някои от църковните водачи да искат наказание за свещеника, който освети дома на Ванка в Рупите. Вместо да се радват, че в нашата земя се е родила и живяла такава пророчица, те не искат да я помним, това не е приемливо, завършиизвестната ни треньорка.  

Започна битка и за Харков! ЕК призова Москва да спре!

Европейският съюз настоя Русия да спре опитите за дестабилизация на Украйна и прикани украинските власти да проявяват сдържаност в операциите за възстановяване на реда.

Нешка Робева: Ванга пред мен е казвала да не се занимаваме с духове и магии

Пред мен леля Ванга е казвала да не викаме духове, да не се заниманаве с магии, опасно е да се викат мъртвите. Това каза пред Нова телевизия Нешка Робева. Тя изрази недоумението си от опитите да сатанизират образа на Ванга.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS
Пророчицата беше едно чудо, Пред мен леля Ванга е казвала да не викаме духове, да не се заниманаве с магии, опасно е да се викат мъртвите. Това каза пред Нова телевизия Нешка Робева. Тя изрази недоумението си от опитите да сатанизират образа на Ванга. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS Пророчицата беше едно чудо,

Йовчев: Истината за Лясковец няма как да бъде скрита

София /КРОСС/ Акцията в Лясковец е удар върху престижа на МВР. Това заяви пред Нова телевизия министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев. По думите на министъра момчетата не са виновни за развоя на събитията в Лясковец, защото са подходили както трябва. Той бе категоричен, че истината по случая няма как да бъде скрита, защото „сме много открити по случая" . Загубихме един колега, но престижът не е толкова важен. Направихме си изводи, които трябва да са в основата на нещата, които ще направим тепърва - мислим за промяна на подготовката на колегите от отряда, за оборудването им. Направихме изводи за състоянието на МВР, а те са, че не сме в добра кондиция. Необходим е системен подход и визия за това как ще излезем от това, подчерта той. Не можем да извадим управлението от политиката, но трябва да има принципи, които да следваме, каза Йовчев в отговор на въпрос дали му се оказва натиск. Той бе заяви, че всеки трябва да може да прави компромис, но трябва да има и ясни граници. Минавайки ясните граници, се губи смисълът, защото няма да успееш да направиш това, за което си тръгнал, подчерта той.

Турция искала траен мир в Кипър, но не приема ЕС на масата за преговори


Турция иска траен мир в Кипър, но Европейският съюз не е добре дошъл на масата за преговори между кипърските турци и гърци, заяви турският министър за ЕС Мевлют Чавушоглу, цитиран от новинарския сайт "Уърлд булитин".

"Ние се надяваме, че мирният процес в Кипър може да се състои под шапката и егидата на ООН", каза Чавушоглу, който участва в панел в Северен Кипър вчера на тема "Кипър към мира".

По думите на турския министър ЕС може да осигури подкрепа на процеса, но предвид...

Борисов: Децата да не пушат, да не взимат наркотици и да знаят, че ще връщат дълговете на Орешарски

Искаме незабавно този кабинет да падне от власт. Искаме избори 2 в 1, а не както искат други лидери на партии – през октомври. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред bTV.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS
„Всеки ден ходя на работа в Народното събрание. Ние не сме длъжни да правим кворум. Искаме незабавно този кабинет да падне от власт. Искаме избори 2 в 1, а не както искат други лидери на партии – през октомври. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред bTV. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS „Всеки ден ходя на работа в Народното събрание. Ние не сме длъжни да правим кворум.

Джамбазки става втори в листата на Бареков

/КРОСС/ Николай Бареков ще предложи заместник-председателя на ВМРО Ангел Джамбазки да бъде втори в листата за евроизборите на коалицията "България без цензура", ВМРО, ЗНС и Гергьовден. Лидерът на ББЦ ще предложи неговата номинация на коалиционния съвет, съобщи самият той в село Склаве по време на обиколката на Бареков и партньорите му в Югозападна България.Ангел Джамбазки е на 35 г., от София и е смятан за един от най-доверените хора на лидера на ВМРО Красимир Каракачанов."Създадохме нещо много интересно, което ще промени живота на всички нас", каза още Бареков пред жителите на село Склаве. "При нас са млади хора и за първи път в историята на българския преход има такава партия", допълни той. Лидерът на ББЦ припомни, че събитията през февруари миналата година са започнали точно от Югозападна България и коментира: "Сега разбирам защо - защото нашите партньори от ВМРО са много силни тук"."В момента в България всички сме разделени и моето желание е да има нещо, което да обедини българите", каза Бареков. Преди жителите на село Склаве, което се намира само на няколко километра от границата с Гърция, той припомни, че онова, с което Борисов най-много ни плашеше, бяха гръцките протести, но в крайна сметка разликата е видна - гърците опукаха едни 300 милиарда на Европейския съюз и сега в Гърция продължава да се живее добре, а в България - още по-зле от преди

Нешка Робева: Ванга пред мен е казвала да не се занимаваме с духове и магии

Пред мен леля Ванга е казвала да не викаме духове, да не се заниманаве с магии, опасно е да се викат мъртвите. Това каза пред Нова телевизия Нешка Робева. Тя изрази недоумението си от опитите да сатанизират образа на Ванга.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS
Пророчицата беше едно чудо, Пред мен леля Ванга е казвала да не викаме духове, да не се заниманаве с магии, опасно е да се викат мъртвите. Това каза пред Нова телевизия Нешка Робева. Тя изрази недоумението си от опитите да сатанизират образа на Ванга. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS Пророчицата беше едно чудо,

Борисов: Децата да не пушат и да знаят, че ще връщат дълговете на Орешарски

Искаме незабавно този кабинет да падне от власт. Искаме избори 2 в 1, а не както искат други лидери на партии – през октомври. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред bTV.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS
„Всеки ден ходя на работа в Народното събрание. Ние не сме длъжни да правим кворум. Искаме незабавно този кабинет да падне от власт. Искаме избори 2 в 1, а не както искат други лидери на партии – през октомври. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред bTV. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS „Всеки ден ходя на работа в Народното събрание. Ние не сме длъжни да правим кворум.

Започва ремонт на тротоарите на варненския бул."Мария Луиза"

От утре - 14 април - понеделник стартира ремонт на тротоарните площи по бул."Мария Луиза" във Варна. Това съобщиха от общината за Moreto.net. Началото на ремонта ще бъде поставено точно в 10 часа пред гарнизонния стол, намиращ се срещу сградата на Община Варна.

Цв. Йовчев: Опорните точки се менят

Следващата седмица ще се проведе среща със Специализирания отряд за борба с тероризма. Не искам по никакъв начин решенията да са повлияни от емоцията; решенията не трябва да бъдат емоционални, каза по НТВ вицепремиерът Цветлин Йовчев.

Локо Пловдив приземи ЦСКА

В друг мач Лудогорец завърши наравно с Черно море


Финансисът Кучкова не знае кой е финансов министър

Кой е финансовият министър, попита водещият на „Нека говорят” по БТВ известната миска Елена Кучкова. Не знам, беше отговорът на Ели, която малко преди това се похвали, че е взела диплома по финансово управление!

Предстоящи събития в страната за утре, 14 април

***София /КРОСС/ От 9.30 часа 26 състав на Софийски градски съд ще заседава по НОХД № 4672/2012 - срещу Христо Монов, бивш изпълнителен директор на БДЖ (чл. 219 от НК ). ***София /КРОСС/ От 10.00 часа ще бъдат отбелязани 102 години от създаването на Военна академия „Г. С. Раковски". Тържеството ще започне с церемония по поднасяне на венци и цветя на паметника на Георги Раковски. В зала „Тържествена" на академията ще се проведе тържествено събрание и ще бъдат отличени с награди на министъра на отбраната Ангел Найденов, на началника на отбраната и на началника на военната академия комодор Димитър Ангелов слушатели, преподаватели и военни служители. ***София /КРОСС/ От 10.00 часа в зала 3 на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията министър Данаил Папазов ще представи новите модули и услуги, които са част от Електронната система за изпити на кандидатите за водачи на МПС към ИА „Автомобилна администрация". ***София /КРОСС/ От 10.00 до 16.00 часа в зала „Александър" на хотел „Радисън" ще се проведе дискусия „Възможности за трудова заетост на хората с увреждания". Дискусията ще бъде открита от министъра на труда и социалната политика Хасан Адемов, председателя на парламентарната Комисия по труда и социалната политика Корнелия Нинова и посланика на Великобритания у нас Джонатан Алън. ***София /КРОСС/ От 10:30 ч

Ангел Джамбазки втори в листата на Бареков

Бареков ще предложи Ангел Джамбазки за втори в листата на коалицията „България без цензура“, ВМРО, ЗНС и Гергьовден, съобщиха от пресцентъра на "България без цензура".
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS
Николай Бареков е обявил в село Склаве, че ще предложи на коалиционния съвет на коалицията Бареков ще предложи Ангел Джамбазки за втори в листата на коалицията „България без цензура“, ВМРО, ЗНС и Гергьовден, съобщиха от пресцентъра на "България без цензура". Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS Николай Бареков е обявил в село Склаве, че ще предложи на коалиционния съвет на коалицията

Ангел Джамбазки втори в листата на Бареков

Бареков ще предложи Ангел Джамбазки за втори в листата на коалицията „България без цензура“, ВМРО, ЗНС и Гергьовден, съобщиха от пресцентъра на Бареков ще предложи Ангел Джамбазки за втори в листата на коалицията „България без цензура“, ВМРО, ЗНС и Гергьовден, съобщиха от пресцентъра на "България без цензура". Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS Николай Бареков е обявил в село Склаве, че ще предложи на коалиционния съвет на коалицията

Гюл и Ердоган сред 100-те най-влиятелни личности в света на "Тайм"

Турският президент Абдуллах Гюл и премиерът Реджеп Тайип Ердоган са номинирани за списъка на сп. "Тайм" със 100-те най-влиятелни личности в света, съобщава в. "Хюриет дейли нюз", ц...

Челси преследва Ливърпул след 1:0 над Суонзи

Челси продължава да диша във врата на лидера Ливърпул, след като в мач от 34 кръг на Висшата лига се наложи с 1:0 над Суонзи като гост. Така "сините" остават на 2 точки зад "червените&q...

Хъл Сити за първи път в историята на финал за ФА Къп

Хъл Сити се класира за първи път в историята си на финал за ФА Къп, след като на "Уембли" се наложи с 5:3 над Шефилд Юнайтед. "Остриетата", които играят в трета дивизия, откриха ре...

ЕС упрекна Русия за безредиците в Източна Украйна

Катрин Аштън призова Москва да изтегли войските си от границата

Орлин Алексиев: Няма как да съм се виждал с Брендо

Предполагам, че атаката срещу мен е заради Общинска банка, аз бях твърдо за връщане на контрола на Столична община върху трезора. Това каза пред Нова телевизия общинският съветник от ГЕРБ Орлин Алексиев.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS
Той заяви, че няма никаква връзка с "кокаиновите крале". Предполагам, че атаката срещу мен е заради Общинска банка, аз бях твърдо за връщане на контрола на Столична община върху трезора. Това каза пред Нова телевизия общинският съветник от ГЕРБ Орлин Алексиев. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS Той заяви, че няма никаква връзка с "кокаиновите крале".

Орлин Алексиев: Нямам никаква връзка с "кокаиновите крале"

Предполагам, че атаката срещу мен е заради Общинска банка, аз бях твърдо за връщане на контрола на Столична община върху трезора. Това каза пред Нова телевизия общинският съветник от ГЕРБ Орлин Алексиев.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS
Той заяви, че няма никаква връзка с Предполагам, че атаката срещу мен е заради Общинска банка, аз бях твърдо за връщане на контрола на Столична община върху трезора. Това каза пред Нова телевизия общинският съветник от ГЕРБ Орлин Алексиев. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS Той заяви, че няма никаква връзка с "кокаиновите крале".

ДПС-Смолян обяви пълна мобилизация за евровота

Смолян /КРОСС/ Общинската структура на ДПС в Смолян обяви пълна мобилизация на редиците си за предстоящите евроизбори. Това бе решено на днешното разширено заседание на Общинския съвет на движението в областния град. Целта е значително завишаване на изборния резултат в сравнение с предходни години, като се набелязаха конкретни мерки за постигане на поставените задачи. На заседанието беше взето единодушното становище, че тези форуми ще са все по- чести в хода и на започващата предизборна кампания.На събранието присъстваха вр.и.д. общински председател д-р Петър Фиданов, членовете на общинското ръководство - Седеф Сираков, Росица Станевска, Петя Ризова, Милен Журналов, както и областният лидер на ДПС - Смолян Салих Аршински. На сбирката бяха още членове и симпатизанти на ДПС от Смолян.

Видео: Новините в 100 секунди


Рубриката на БНТ "Новините в 100 секунди" можете да гледате и на "Дневник.бг". Емисията се подготвя специално за интернет.

Това са акцентите от емисията днес:

- Седмица преди Великден християнският свят отбелязва тържественото посрещане на Исус Христос в Йерусалим.
- Незабавно да бъде приет Законa за училищното образование, настояват от ГЕРБ.
- Има убити и ранени и от двете страни в започналата тази сутрин антитерористична операция в Славянск, заяви украинският...

Борисов: Нашата партия трудно се навежда

София /КРОСС/ Нашата партия трудно се навежда. Не ги обичаме тези работи. И аз не се навеждам, макар че винаги ми е било много трудно, коментира пред bTVлидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Той подчерта, че всеки ден ходи в парламента. Не ходели БСП, ДПС и „Атака". Не сме длъжно да правим кворума на едно пагубно правителство. Няма нито една политика на кабинета, която да подкрепяме. За какво да им правим кворум, попита той. Задължение за кворум има управляващата партия. Искаме незабавно да падне този кабинет, да се направят предсрочни избори две в едно. Ще пречим на тази пагубна тройна коалиция по всякакъв начин, категоричен бе той. Всички сме там, но няма да работим, за да твори това правителство. Получаваме заплата, за да казваме на хората, че това е пагубно, каза още Борисов. Той коментира и множеството анкетни комисии в парламента, заявявайки, че трябва да прави впечаление, че такива комисии не са създадени за трагичния случай в Лясковец, за лобиста Хохегер и парите на Моника Станишева за скъпата ограда по границата. Борисов е удовлетворен от факта, че се проверява Авиоотряд 28, защото най-накрая истината щяла да излезе наяве.Борисов отказа да говори за Бисер Миланов-Петното, който миналия ден заяви, че е получил от лидера на ГЕРБ пари, за да създава безредици с негови сподвижници. "Няма нито една дума истина в това, че съм предлагал на някого пари. Протестите стихнаха, ако имаше и 1% истина в това, че съм давал пари, те нямаше да стихнат"

Откриха труп на 57-годишен пастир, изпил 10 литра ракия

Преди известно време мъжът казал на близките си, че ще се самоубива, но никой не му повярвал

В Украйна се стигна до нови сблъсъци и насилие

В Украйна се стигна до нови сблъсъци и насилие. В Харков са избухнали стълкновения между поддръжници и противници на федерализацията на Украйна. Поддръжници на федерализацията на Украйна са нападнали демонстранти, които се обявяват за единна Украйна по време на проведената днес демонстрация в град Харков.

Гърция ще емитира нови облигации

Окуражена от успеха миналата седмица на първата емисия от четири години, Гърция ще пусне нови облигации. Това съобщи директорът на Гръцката дългова агенция Стелиос Пападопулос.

Гибелта на трънско или как общината се стопи с 37 хиляди жители за 70 години

На краището на света

Чували ли сте за Краището? Странно име за област, намираща се в центъра на Балканския полуостров, но по силата на различни международни договори днес намираща се в западния край на българската държава, а една малка част от него (Босилеградско) - в източния край на сръбската държава. Още по-странно е, че този красив български край се намира буквално пред портите на българската столица, дал е много жители на София, а за него почти не се говори. А то през последните...

Продължава

Наблюдатели на ОССЕ пристигнаха в Славянск

/КРОСС/ Наблюдатели на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа пристигнаха в Славянск. Това съобщава сайтът на градовете Славянск и Святогорск.Представителите на организацията са пристигнали, за да видят какво се случва в града и „да дадат информация на международно ниво". Жителите на Славянск са предложили на наблюдателите да ги заведат до барикадите при полицейското управление, за да видят със собствените си очи това, което се случва, тъй като "европейски телевизионни канали не отразяват събитията обективно".    

Михаил Миков: Няма нужда от промяна в конституцията

Българската конституция е с неизчерпан капацитет и няма нужда да бъде променяна. Това каза председателят на Народното събрание Михаил Миков (БСП), който участва в конференция във Велико Търново, посветена на 135-ата годишнина от приемането на първата българска Конституция - Търновската. Форумът се проведе в неделя в историческата сграда на Учредителното събрание, приело на 16-и април 1879-а година Търновската конституция.   Основният закон на държавата трябва да бъде прочетен внимателно, преди да се предлагат промени в него, каза Миков.   "Периодическото говорене за промени в Конституцията много често иде, за да оправдае една или друга работа, несвършена - от законодателна от изпълнителна власт, някакви проблеми, които възникват в практиката. Няма нищо, направено от човек съвършено, но априорното обсъждане на промени, единствено и само подкопава доверието в основния закон. Конституцията има един неизчерпан капацитет. И точно заради това, по повод на 16-и април ще пуснем най-голямото издание на Коституцията - около 150-60-хиляден тираж. И повече хора да я прочетат, преди да започнат да я ругаят", заяви Миков.   Коментирайки хроничните проблеми с кворума в сегашното НС, той каза, че парламентарна криза у нас няма.   "Криза в парламентаризма не може да има. Изпитанията пред една или друга регистратура, не могат да бъдат криза на парламентаризма. Той е утвърден. България е парламентарна република и мисля, че това е безспорно", каза Миков.

Актрисата Йоана Буковска за първи път се подписа с новата си фамилия - Давидова в "Автограф за Перник"

Йоана Буковска си смени фамилията. Популярната актриса за първи път се подписа с новата си фамилия Буковска-Давидова в традиционната рубрика "Автограф за Перник" в Двореца на културата, съобщиха за ZaPernik.com.

За спомен на любимата си публика тя написа: "След време на изпитание идват моментите на благодат и благоденствие. Перник премина успешно своя изпит със земетресението през 2013 г. Бъдете готови да осъществите най-дръзките си мечти, защото те са...

Продължава

Борисов: ГЕРБ кове кадри; всички се радват като ни ги взимат

Нашата партия трудно се навежда, не ги обичаме тия работи, заяви по БТВ лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. В Брюксел има друга култура - да защитиш страната си, но и да се съобразиш с интересите на останалите 26. Това е като в семейство - съобразяваш се с тъщата, със жената - образно сравни той.

Сексолог: Младите хора у нас изобщо не са толкова разкрепостени

София /КРОСС/ Актуални проучвания сред българските младежи показват, че те са изключително консервативни на тема секс. Това коментира по TV7 сексологът д-р Румен Бостанджиев. По думите му младите хора у нас изобщо не са толкова разкрепостени, колкото изглеждат."Те са изключително сковани в секса. Това, че знаят 101 пози, абсолютно не означава, че те са в контакт със собствените си преживявания и че имат способност да градят едни гъвкави междуличностни отношения.Младите хора се справят трудно с различията и не умеят да реагират в крайни ситуации, поради което се вкопчват в патриархални норми, които могат да бъдат много неадекватни в реалността.""Това, което се парадира - колко сме разкрепостени, защото ходим в еди-какви си барове и гледаме не знам какви си извратени истории, това въобще не е белег за разкрепостеност, това по-скоро е белег за комплексарщина."Всичко това е плъзгане по повръхността, според специалиста по интимните теми. Масово пациентите на д-р Бостанджиев не могат да свържат преживяванията си с провалите в секса. Хората избягват да се потапят по-дълбоко в отношенията си с партньора и да подобряват качеството на връзката си.Изключителна беда, според сексолога, е това, че много мъже възприемат половия си член като нещо отделно от тях, което няма връзка с душата им.

Юрген Рот: Надявам се "Южен поток" да бъде спрян

Според разследващия германски журналист Юрген Рот има вероятност "Южен поток" да бъде спрян заради интервенцията на Русия в Украйна. Журналистът е на мнение, че руският президент Владимир Путин може да използва газовия проект с военна цел, както и че ще се опита да си върне в сферата на влияние страни като България. "Надявам се "Южен поток" да бъде спрян след тези репресии на Русия в Украйна и вярвам, че трябва да бъде. По-рано проектът изглеждаше много надежден заради повече или по-малко подкрепата на България със съмнителната роля на българското правителство в Европа. Никой не може да бъде сигурен какво ще се случи през следващите дни и седмици, като се има предвид руската операция в Украйна. Ако руснаците отново предприемат същите маневри в Източна Украйна като в Крим, няма да има алтернатива за повечето от източноевропейските страни. С проекта Русия се опитва да монополизира доставките на газ за Европа", заяви Юрген Рот в неделя пред БНР. На въпрос дали очаква да се стигне до разцепление на Украйна, Юрген Рот отговори: "Изглежда, че това ще се случи, макар че повечето лидери в Европа се надяват това да не стане. Руският външен министър каза, че страната му няма интерес да разделя Украйна, но като виждаме последните събития в Източна Украйна, в Донекца област, едва ли може да се вярва на това, което той говори на западните политици. Затова трябва да има категорична реакция на страните от Европейския съюз. Една от тях трябва да е спирането на "Южен поток".   Според Юрген Рот в случая с "Южен поток" трябва да има споразумение между ЕК и страни, които подкрепят проекта като България. "Ако се стигне до пълен монопол на Русия, това би било изключително рисковано и политиците трябва да си дадат сметка какво правят. Основният въпрос е кой има полза от "Южен поток" и това са тези, които го подкрепят икономически и политически в България, особено Италия. Когато погледнете документите за проекта в българския участък, виждате, че тръбите не принадлежат на България, а на Русия, и тези тръби могат да се използват с военна цел в източноевропейските страни", каза Юрген Рот.

Община Варна тегли 20 млн. лв. заем за новото училище

Облигационен заем до 20 милиона лева планира да изтегли община Варна през следващата година. Това става ясно от публикувани документи за бюджетната прогноза за местните приходи и разходите на общината за периода 2015 – 2017 г. Заемът ще послужи за изграждането на ново училище в район „Приморски”, на детски градини и пътна инфраструктура.

Аштън призова Киев да положи още усилия за намаляване на напрежението

Европейският комисар изрази "дълбока тревога" от действията на въоръжените лица и сепаратистки групи в Източна Украйна


Зад гигантския размер на дога се крие плахо куче

Въпреки внушителния си вид догът е изключително спокойно куче. Това обаче не му пречи да е един от най-добрите пазачи сред всички породи. Комбинира в себе си гордост, сила и елегантност. Това личи и от самата му походка, която е хармонична, леко пружинираща и дори царствена. Привързан е много към човека или семейството, което се грижи за него. Един Въпреки внушителния си вид догът е изключително спокойно куче. Това обаче не му пречи да е един от най-добрите пазачи сред всички породи. Комбинира в себе си гордост, сила и елегантност. Това личи и от самата му походка, която е хармонична, леко пружинираща и дори царствена. Привързан е много към човека или семейството, което се грижи за него. Един

Л. Павлова: Eвропарите спират по-малко

Европейските пари малко по малко спират, заяви по НТВ депутатът от ГЕРБ Лиляна Павлова. Взимаме заеми, не използваме безвъзмездните пари, не влизат приходи в държавата, констатира тя.

Папата позира за "селфи" с млади хора, дошли на литургията за Цветница


Папа Франциск сериозно се отклони от утвърдената практика, като пренебрегна подготвената си проповед по случай Палмова неделя (Цветница) и говореше напълно импровизирано. След това той се качи на папамобила си, за да позира за снимки тип "селфи" с млади хора от тълпата, съобщи
"Асошиейтед прес".

Десетки хиляди богомолци, жители на Рим и туристи, присъстваха на литургията на площад "Свети Петър" във Ватикана, отслужена от папата.

Богомолците носеха клонки от маслина,...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване