Близки, приятели и много политици се простиха с Мария Данаилова

/КРОСС/ Актьори, хора на изкуството и много политици се простиха със съпругата на Стефан Данаилов Мария в храма "Свети Седмочисленици". Опелото започна точно в 12 часа днес. Сред опечалените бяха председателят на Народното събрание Михаил Миков, министрите Ангел Найденов и Петър Стоянович, председателят на АБВ Георги Първанов, както и депутати от БСП. Да подкрепят Стефан Данаилов пристигна целият курс негови студенти в НАТФИЗ, Юлиян Вергов, актрисата Ани Бакалова. На поклонението присъстваха и братът на прочутите Кристо и Анани Явашеви - Стефан, Стефан Мавродиев, Павел Попандов и други известни български актьори, предаде 24 часа.  

Евроатлантизмът


Препубликуваме текста на Калин Янакиев от портал "Култура": 

Основният исторически "сюжет" на новото време (I част) 

След откриването на Америка, Европа за първи път се изправя пред глобален хоризонт – от затворен континент, средиземноморски-ориентиран "полуостров" на Евразия, приютил "избраното от света" християнско човечество – тя се превръща в трансокеански субект. И съвсем естествено динамичен неин център става приатлантическото й крайбрежие. И ето от този именно...

От КАТ очакват големи задръствания около празниците

Още по-големи задръствания около предстоящите шест почивни дни в началото на май, предвиждат от КАТ. Според прогнозите движението ще бъде най-натоварено в сряда следобед (30 април), в четвъртък до обед (1 май), както и на 6 май, когато хората ще се връщат към София и големите градове. Очаква се 5 000 автомобила на час да преминават по магистралите по Гергьовден. По курортите у нас се очакват към 300 000 души, а около 140 000 българи ще пътуват за чужбина, съобщиха от Пътна полиция и Агенция "Пътна инфраструктура". "Неизбежно е да възникват проблеми, след като сме надхвърлили нормалната за пропускливост на магистралата", коментира инж. Стефан Чайков от агенцията пред bTV. Директорът на "Пътна полиция" комисар Антон Антонов, пък обясни, че ще има служители, които ще бъдат непрекъснато на място, докато се изтегли трафикът. Той апелира, когато настъпи лека катастрофа, водачите да изместят автомобилите. „Ако седят в колоната и чакат да дойде патрулът, така че да не затрудняват трафика", допълни Антонов.

Николай Бареков: ЕС допусна грешки за Украйна, Путин не е единствения виновник

- Г-н Бареков, кампанията за евроизборите започна, какво ще кажете на хората и на политическите опоненти, с които ще водите борба на идеи? 
- Ще перифразирам Мартин Лутър Кинг. Аз имам една лична мечта. Тази мечта е най-накрая политиците в България да започнат да мислят за хората. Българският народ е качествен, противно на това, което каза Бойко - Г-н Бареков, кампанията за евроизборите започна, какво ще кажете на хората и на политическите опоненти, с които ще водите борба на идеи? - Ще перифразирам Мартин Лутър Кинг. Аз имам една лична мечта. Тази мечта е най-накрая политиците в България да започнат да мислят за хората. Българският народ е качествен, противно на това, което каза Бойко

Целият екипаж на южнокорейския ферибот "Севол" е арестуван

Последните четирима членове на екипажа на ферибота "Севол", който потъна край бреговете на Южна Корея в Жълто море на 16 април, са задържани. Така целият 15-членен екипаж е под стража, съобщиха световните агенции. Капитанът е застрашен от доживотна присъда, тъй като е бил един от първите, напуснали кораба, преструвайки се на обикновен пътник. Оцелелите пътници вече свидетелстваха, че екипажът е давал неадекватни команди, не е предприел евакуация и е наредил на хората да останат по местата си. От публикуваната комуникация между екипажа и близкото пристанище също стана ясно, че и от пристанището не са дали нужната информация - най-вече че два кораба и катери са се намирали на 10 минути път от "Севол". По време на катастрофата е имало силна буря и вълнение. На борда на "Севол" се намираха 476 пътници, преобладаващо ученици, които са отивали на екскурзия. До момента са открити телата на 187 души, 115 все още се водят в неизвестност.

Стряма погълна микробус, спасиха шофьора

Река Стряма погълна микробус, но шофьорът му беше спасен от минаващи шофьори. Според данните, причината за инцидента, при който возилото паднало в реката е движение с несъобразена скорост.

Джъстин Бийбър след задържането си: "Животът е прекрасен"

След като тийнидолът Джътин Бийбър прекара 6 часа в разпит на летището в Ел Ей вчера, американските власти отказваха разрешение на Бийбс да стъпи на тяхна земя и проточиха влизането му в Америка, пише сайтът celebuzz.com..... 







След като тийнидолът Джътин Бийбър прекара 6 часа в разпит на летището в Ел Ей вчера, американските ... След като тийнидолът Джътин Бийбър прекара 6 часа в разпит на летището в Ел Ей вчера, американските власти отказваха разрешение на Бийбс да стъпи на тяхна земя и проточиха влизането му в Америка, пише сайтът celebuzz.com..... След като тийнидолът Джътин Бийбър прекара 6 часа в разпит на летището в Ел Ей вчера, американските ...

Товарен автомобил е паднал в река Стряма

/КРОСС/ Товарен автомобил е паднал в река Стряма. Установено е, че шофьорът изгубил контрол заради несъобразена скорост, автомобилът се отклонил вдясно и паднал в реката, съобщи БНР. 24-годишният водач от Стамболийски бил закаран в болница от преминаваща кола и е без сериозни наранявания. Заради високото ниво на водата в реката автомобилът все още не е намерен.  

Петима от ИСАФ убити при инцидент с хеликоптер в Афганистан

Пет военнослужещи от Международната сила на НАТО в Афганистан (ИСАФ) загинаха при инцидент с хеликоптер в южната част на страната, предаде АФП, като цитира съобщение на ИСАФ.

Юлия Тимошенко: Войната в Украйна ще сложи край на режима на Путин

Кандидатът за президент на Украйна на партия „Отечество” и бивш министър-председател на страната Юлия Тимошенко се обърна във видеообръщение към руския президент Владимир Путин, предупреждавайки го, че „войната, която той предприе срещу Украйна, ще сложи край на неговия режим”.

Стотици приятели се сбогуваха с Мария Данаилова

Актьори, хора на изкуството и много политици се простиха със съпругата на Стефан Данаилов Мария в храма "Свети Седмочисленици".
Опелото започна точно в 12 часа днес.
Сред опечалените бяха председателят на Народното събрание Михаил Миков, министрите Ангел Найденов и Петър Стоянович, председателят на АБВ Георги Първанов, както и депутати от БСП. Актьори, хора на изкуството и много политици се простиха със съпругата на Стефан Данаилов Мария в храма "Свети Седмочисленици". Опелото започна точно в 12 часа днес. Сред опечалените бяха председателят на Народното събрание Михаил Миков, министрите Ангел Найденов и Петър Стоянович, председателят на АБВ Георги Първанов, както и депутати от БСП.

Извергът от Русе залял жена си с газ и искал да я пали

Малката Пламена от Русе, която беше убита от собствения си баща, днес беше погребана. На гроба й, за последно да я види дойде само майка й. Нямаше дори поп, който да я опее. Пред медиите майката разказа, че Пламен Петров, който остава зад решетките, я е пребивал, дори когато е била бременна. Имало случай, в който е залял с газ и заплашил, че ще я запали.

Издирването на отнесеното от пороя семейство край Винево продължава

Над 100 души се включиха в събота в издирването на тримата души от изчезналото семейство Рамадан, чиято кола бе отнесена от пороя на моста край село Винево от придошлата река. Празният и смачкан автомобил бе намерен от минувач, а в петък по обяд спасителните екипи откриха тялото на една от изчезналите жени - 54-годишната Ресмие Хакив Рамадан. В събота продължи издирването на съпруга й Мюмюн Хакиф Рамадан, дъщеря им Ширин и 4-годишния им внук Мерт, но акцията завърши без резултат и ще бъде подновена в неделя, съобщи Дарик радио. В следобедните часове бе взето решение да започне контролирано източване на язовира, на чието дъно е твърде вероятно да бъдат открити телата. Водите му обаче са много мътни след пороя и затова до момента не са влизали водолази. В събота два спасителни екипа претърсваха околността - единият по вода с лодка, а другият заедно с доброволците - по поречието на реката, като се използваха багери и резачки, за да се разчистят купищата дървета, коренища и отломки, които водата е донесла. В търсенето бе включено и следово куче, което е обходило почти целия район, но без резултат. Доброволците и спасителите също са претърсили целия периметър от моста до язовира. Същевременно обстановката в най-пострадалите от поройните дъждове видински села и в кърджалийско се нормализира. Възстановено е водоснабдяването в селата Гюргич и Плешивец. Критичната ситуация там е овладяна. Проблем обаче има в участъка на пътя Макреш-Подгоре, в близост до разклона за село Толовица, където е пропаднал около 50 метра път, каза областният управител на Видин Кръстьо Спасов, цитиран от БНР. В село Плешивец раздават минерална вода на нуждаещите се. ВиК аварията в село Гюргич вече е отстранена. В понеделник ще се работи по почистване на коритото на реката. Вчера заместник-изпълнителният директор на Агенцията за социално подпомагане Янита Манолова увери, че с еднократна финансова помощ до 325 лева ще бъдат подпомогнати 470 домакинства от пострадалите при наводненията във двете общини. Ситуацията след проливните дъждове в Кърджалийско вече се нормализира, съобщиха от областната администрация. Отводнени са трийсетте къщи в село Люляково, което е едно от най-засегнатите от пороя населени места. Кметът Мюмюн Али съобщи, че има наводнени селскостопански постройки и са унищожени почти всички запаси от сено и фуражи. В понеделник областният управител на Кърджали Бисер Николов ще провери на място ситуацията в общините след обилните дъждове. Тогава ще стане ясен и размерът на щетите. Очаква се те да бъдат най-големи в община Кирково, където беше измерено най-голямото количество валежи в цялата област.

Над 100 души издирват отнесеното от пороя семейство край Винево

Над 100 души са се включили в издирването на тримата души от изчезналото семейство Рамадан, чиято кола бе отнесена от пороя на моста край село Винево от придошлата река. Празният и смачкан автомобил бе намерен от минувач, а в петък по обяд спасителните екипи откриха тялото на една от изчезналите жени - 54-годишната Ресмие Хакив Рамадан. В събота продължава издирването на съпруга й Мюмюн Хакиф Рамадан, дъщеря им Ширин и 4-годишния им внук Мерт, съобщи Дарик радио. Два спасителни екипа са на мястото, като единият е по вода, с лодка. Другият екип, заедно с доброволците, търсят телата по поречието на реката, като се използват багери и резачки, за да разчистват купищата дървета, коренища и отломки, които водата е донесла. В търсенето е включено и следово куче, което вече е обходило почти целия район, но без резултат. Доброволците и спасителите също са претърсили целия периметър от моста до язовира. И днес в язовира няма да влязат водолази, тъй като водите му са мътни и това ще е безпредметно, коментира зам.-началникът на областната служба ”Пожарна безопасност и защита на населението”-Хасково Димитър Вълчев. Същевременно обстановката в най-пострадалите от поройните дъждове видински села и в кърджалийско се нормализира. Възстановено е водоснабдяването в селата Гюргич и Плешивец. Критичната ситуация там е овладяна. Проблем обаче има в участъка на пътя Макреш-Подгоре, в близост до разклона за село Толовица, където е пропаднал около 50 метра път, каза областният управител на Видин Кръстьо Спасов, цитиран от БНР. В село Плешивец раздават минерална вода на нуждаещите се. ВиК аварията в село Гюргич вече е отстранена. В понеделник ще се работи по почистване на коритото на реката. Вчера заместник-изпълнителният директор на Агенцията за социално подпомагане Янита Манолова увери, че с еднократна финансова помощ до 325 лева ще бъдат подпомогнати 470 домакинства от пострадалите при наводненията във двете общини. Ситуацията след проливните дъждове в Кърджалийско вече се нормализира, съобщиха от областната администрация. Отводнени са трийсетте къщи в село Люляково, което е едно от най-засегнатите от пороя населени места. Кметът Мюмюн Али съобщи, че има наводнени селскостопански постройки и са унищожени почти всички запаси от сено и фуражи. В понеделник областният управител на Кърджали Бисер Николов ще провери на място ситуацията в общините след обилните дъждове. Тогава ще стане ясен и размерът на щетите. Очаква се те да бъдат най-големи в община Кирково, където беше измерено най-голямото количество валежи в цялата област.

Войници на НАТО загинаха при катастрофа с хеликоптер

/КРОСС/ Петима войници от Международните сили за поддържане на сигурността в Афганистан загинаха при катастрофа на хеликоптер в южната част на страната, съобщава агенция Reuters. Все още не са ясни причините за инцидента.  

Печалбата на ЕМКА спада наполовина

Приходите от продажби за първото тримесечие се понижават с 11% на годишна база


Министър на екологията във Франция забрани дълбоките деколтета

Настоящият министър на екологията във Франция Сеголен Роаял е забранила носенето на дълбоки деколтета в държавното ведомство, пише сп. "Поан". Освен това тя разпоредила никой да не пуши в не...

В Рио отвлякоха камион с 300 000 стикери на играчи

Необичайно престъпление бе извършено в Бразилия, съобщава “Sambafoot”. В Рио де Жанейро неизвестно лице е отвлякло камион на комапнията “Panini”, в който са пре...

Крим остава без вода, Украйна я спря

Украйна е затворила шлюзовете на Кримския канал, по който полуострова получава 85% от питейната си вода от река Днепър, предаде РИА Новости. Информация за подобни действия постъпи още на 18 април, но...

Изграждането на българския участ от "Южен поток" започва през юли

Графикът предвижда доставката на тръбите за „Южен поток"

Стотици приятели изпратиха Мария Данаилова

Актьори, хора на изкуството и много политици се простиха със съпругата на Стефан Данаилов Мария в храма Актьори, хора на изкуството и много политици се простиха със съпругата на Стефан Данаилов Мария в храма "Свети Седмочисленици". Опелото започна точно в 12 часа днес. Сред опечалените бяха председателят на Народното събрание Михаил Миков, министрите Ангел Найденов и Петър Стоянович, председателят на АБВ Георги Първанов, както и депутати от БСП.

Шулц: Прекалено дълго алчността беше възнаграждавана

/КРОСС/ "За първи път хората ще решат каква Европа искат и кой ще бъде следващият президент на ЕК. От ваше име искам да стана първия президент на ЕК, който е избран по демократичен начин и да направя Европа по-добра, за да стане и животът на хората по-добър. Аз искам една Европа на взаимно доверие и уважение." Това заяви кандидатът на ПЕС за президент на ЕК Мартин Шулц на откриването на предизборната кампания на Коалиция за България в зала 1 на НДК. Шулц обясни, че като президент на ЕК той ще работи за изличаване на разликите между богати и бедни, малки и големи и между отделните държави, да има еднакво заплащане за еднакъв труд, да няма затваряне на границите за пазара на труда. „През последните години, когато финансовата криза удари Европа, политиците изискваха болезнени жертви от хората: намаление на заплатите и пенсиите; закриване на болници и училища; по-високи такси. Като резултат хората страдат и разделенията се разширяват", каза още Шулц. По думите му богатите стават все по-богати, а бедните стават все по-бедни. „Почти 27 млн. европейци искат да си намерят работа, но не могат. Да имаш работа е повече от това да имаш пълен джоб. Става въпрос и за достойнство. За да създадем работни места ние трябва да възстановим европейската икономика. Има много работа да се свърши за изграждането на нов икономически растеж. Аз съм готов да поема тази работа, за да постигнем общите си цели", категоричен бе кандидатът за президент на ЕК

Сатанист изтреби и окачи по дърветата 30 котки

Кошмарна сцена намериха работници в предградие на Ню Йорк.

Добрите финансови отчети върнаха възхода на БФБ

Опасенията, че корекцията на Българската фондова борса (БФБ) в посока надолу ще продължи, започнаха да изчезват през отминалата кратка работна...

В Русе погребаха 7-годишната Пламена

/КРОСС/ В Русе погребаха 7-годишната Пламена, която бе пребита до смърт от собствения си баща на Великден. От град Септември дойде майката на момиченцето, за да го изпрати в последния му път. Младата жена бе изключително разстроена, но разказа, че кръстила Пламена на съпруга си по негово настояване. Каза още, че заради стореното от него той не заслужава да живее. Финансовите разходи по погребението на детето бяха поети от общината в Русе, съобщи Нова телевизия.  

КАТ предвиждат големи задръствания по празниците


КАТ предвиждат още по-големи задръствания около началото на предстоящите шест почивни дни в началото на май. Очаква се най-натоварено да е движението в сряда следобед - 30 април, в четвъртък до обед - 1 май, както и на шести май, когато стотици хиляди автомобили ще се връщат към София и големите градове. . В последния почивен ден от Великденските празници 5 000 автомобила на час са преминавали по магистралите. Същото се очаква и по Гергьовден.

Към 300 000 души се очакват по курортите...

5 пъти повече ученици в БГ училища в чужбина през последните 5 години

Близо пет пъти са се увеличили учениците в българските училища зад граница през последните пет години. Това заяви министърът на образованието и науката Анелия Клисарова пред БГ ГЛАС . Тя присъства на откриването на конференцията на тема „Модели за качествено изучаване на български език в чужбина“, която започна във Виена. На събитието присъстваха над 70 ръководители и преподаватели от повече от 35 български училища в Европа и Америка. Клисарова обобщи, че през учебната 2009/2010 година родните училища в чужбина са били 53, а учениците, обучавани в тях - 3111. През настоящата учебна година училищата са 179, а възпитаниците им - 14 851. „За деца, които се връщат България след продължителен престой в чужбина и искат да продължат обучението си в страната, ще бъдат създадени центрове за реинтеграция. В тях те ще могат да наваксват знания, ако са пропуснали материал по даден предмет, за да продължат нагоре.“, обясни още министърът на образованието и науката. Директорът на българското училище във Виена Ирина Ботева-Владикова каза, че от Австрия към родината се връщат много малко емигранти, но обратно за България поемат много от децата на българи, работили в Испания, Гърция и Кипър.

Превръщат гръцки остров в "малкото Монако"

Австралийски гърци обявиха амбициозен план за изграждане на туристически комплекси на остров Итака в Йонийско море, съобщават гръцки медии. Тяхната цел е да превърнат гръцкия остров в "малкото Монако". Инвестиционният план предвижда изграждането на шест суперлуксозни хотели, голям брой вили, голф игрище, пристанище за 200 яхти и напълно оборудвано туристическо селище.

Станишев: Ние върнахме държавата по пътя на демокрацията

/КРОСС/ "Всички сме наясно, че опонентите ни не са се примирили. Те търсят реванш и отново искат да всеят страх в душите на хората. За това е важно на 25 май, с нашия вот, с волята на българските граждани, да се каже ясно „няма да има връщане назад". България отново ще бъде нормална, икономически развиваща се и социална държава. Това е ангажиментът на българските социалисти. Ние ще покажем, че можем да победим." Това заяви лидерът на БСП и президент на ПЕС Сергей Станишев пред симпатизанти на левицата по време на откриването на предизборната кампания на Коалиция за България. „Делят ни само 4 седмици от изборите на 25 май. Това е много кратко време и е много важно как всеки един от нас ще изживее тези дни и тези седмици и какво ще даде от себе си, за да можем да постигнем това, за което всички си мислим, всички мечтаем и всички искаме - победата на БСП и победа на европейските социалисти", категоричен бе лидерът на социалистите и президент на ПЕС Сергей Станишев. „Нашите противници твърдят, че не сме го постигнали, но е факт, че ние постигнахме нещо изключително важно и засягащо всеки един гражданин на България. Върнахме държавата по пътя на демокрацията. Ние вече живеем в свободна държава и за медии, и за хора. Прекратихме репресията. Възстановихме стъпка по стъпка доверието в медиите и институциите

Трябва ли Русия да отговаря като "подрепяща международния тероризъм"


За подкрепата на тероизма ръководството на Русия трябва да отговаря по нормите на международното право, заяви председателят на Върховната Рада на Украйна и и.д. президент Александър Турчинов в събота.

Според него поводът за това обвинение е задържането на 25 април на международни инспектори от проруските сепаратисти в Славянск. То не можело да стане без разрешение или пряко нареждане от ръководството на Руската федерация, "което координира и демонстративно поддържа терористите, които...

Зеегроте - най-голямото подземно езеро в Европа

През 1930 г. международен екип изследователи открива невероятната природна картина и Зеегроте се превръща в една от най-големите туристически атракции

Френска министърка забрани деколтета на работното място

Сеголен Роаял, бившата спътница в живота на френския президент Франсоа Оланд и сегашен министър на екологията, е забранила носенето на дълбоки деколтета в държавното ведомство, пише сп. “Поан”. Освен това тя разпоредила никой да не пуши в нейно присъствие.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4, Сеголен Роаял, бившата спътница в живота на френския президент Франсоа Оланд и сегашен министър на екологията, е забранила носенето на дълбоки деколтета в държавното ведомство, пише сп. “Поан”. Освен това тя разпоредила никой да не пуши в нейно присъствие. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,

Златев : Европа излиза от кризата и започва да показва положителни признаци

/КРОСС/ "За първи път Европейският парламент ще избере новия председател на Европейската комисия - промяна, въведена от Лисабонския договор. Европейският съвет, включващ правителствените и държавни ръководители на ЕС, ще предложат кандидата за председател на ЕК на базата на резултатите от европейските избори." Това заяви в „Седмицата" на Дарик радио Огнян Златев - ръководител на представителството на Европейската комисия в София. Огнян Златев съобщи още, че на 15 май ще се проведе дебат в Европейския парламент между кандидатите за председател на Европейската комисия. Дебатът ще се състои в пленарната зала на ЕП в Брюксел. „Идеята на това нещо е да се сложат лицата пред политиките", каза той. „Нашата информационна кампания върви от септември миналата година. Тя е информационна кампания, с идеята да се покаже защо е важно да се гласува", посочи още той. Европа излиза от кризата и започва да показва положителни признаци. По думите му още в края на миналото тримесечие се виждат подобни сигнали, които вече са тенденция. Той изтъкна още, че много от политиците очакват на предстоящите избори да видят именно реакцията на гражданите на ЕС относно начина, по който сегашните представители в Европа са се справили с кризата и последствията от нея. "Моето лично мнение е, че важният дебат е каква Европа искаме да виждаме. В момента наблюдаваме как крайните идеологии започват да се приближават

Солариумът е по-опасен, отколкото предполагате

Изкуствената светлина е предпоставка за рак на кожата и болни очи


Варненци плащат данъци с отстъпка и през почивните дни

На 30 април изтича срока, в който всички местни данъци и такси могат да се платят с 5% отстъпка. Задължително условие за използване на преференцията е цялостното погасяване на годишните задължения. За първи път тази година всички желаещи да се възползват от отстъпката могат да го направят и през почивните дни, съобщиха от Общината за Moreto.

Търсят с всички сили изчезналите във Винево, още няма резултат

До момента няма резултат от операцията за издирването на пътуващите в автомобила, паднал в язовир при село Винево вчера, каза Иван Райков, главен специалист по отбранително-мобилизационна подготовка в...

Ван Гаал поема Юнайтед след Мондиала

Английският гранд Манчестър Юнайтед е постигнал споразумение с холандския специалист Луис ван Гаал, съобщава “De Telegraaf”. Договорът ще бъде подписан тази вечер. Холандският трен...

Газпром: През май поставяме тръбите по Южен поток в България

Договор за доставка на оборудване и материали, строително-монтажни работи и обучение на персонал, ще бъде подписан съвсем скоро, съобщиха от "Газпром". Ръководителят на "Газпром" ...

Нормализира се обстановката в пострадалите от дъждовете видински села

/КРОСС/ Нормализира се обстановката в най-пострадалите от поройните дъждове видински села. Възстановено е и водоснабдяването в селата Гюргич и Плешивец. Критичната ситуация там е овладяна, съобщи БНР. Проблем обаче има в участъка на пътя Макреш-Подгоре, в близост до разклона за село Толовица, където е пропаднал около 50 метра път, каза областният управител на Видин Кръстьо Спасов. В Плешивец раздават минерална вода на нуждаещите се, каза кметският наместник Ненчо Лозанов: "Имаме си всичко, имаме си ток, имаме си вода, даже в момента раздаваме минерална вода. В понеделник имам списък, даден, в момента издирвам лицата, 25 човека са ми отпуснати по списък. В понеделник ще бъдат назначени на работа и започваме да почистваме." ВиК аварията в село Гюргич вече е отстранена. В понеделник ще се работи по почистване на коритото на реката, посочи кметският наместник Иван Петков. Вчера заместник-изпълнителният директор на Агенцията за социално подпомагане Янита Манолова увери, че с еднократна финансова помощ до 325 лева ще бъдат подпомогнати 470 домакинства от пострадалите при наводненията във двете общини. Снимка: Булфото, всички права запазени 

Газпром отвърна на ЕК: „Южен поток” започва строежа си през лятото

Руската компания „Газпром” повторно заяви, че строежът на „Южен поток” започва през лятото. Изявлението е публикувано на сайта на компанията в същия ден, в който към България бяха отправени нови предупреждения от Европейската комисия , свързани със строителството на газопровода. Основното строителство на „Южен поток” на територията на България и Сърбия ще започне лятото на тази година. Първата доставка на газ ще се осъществи още в края на 2015 г. „Днес само „Южен поток” може да осигури на Европа реални гаранции за енергийна сигурност”, коментира ръководителят на „Газпром” – Алексей Милер. В прессъобщението се споменава още, че договорите за доставка на оборудване и материали за строително-монтажните дейности на територията на България ще се сключат в близко време. За Сърбия важи същото. В България доставянето на тръбите се очаква да стане през май месец. Полагането им започва юни месец в Русия и юли в България. През есента ще започне и поставянето на тръбите в Черно море. Сърбия подготвя междуправителствено съглашение за сътрудничество при строителството и експлоатацията на „Южен поток” и енергийните мощности, посочват още „Газпром” в съобщението си.

Данъчните ни декларации варират между 2 лв и 4 млн. лв

Най-ниският доход, подаден до момента, който не е от заплата, е за 2 лев. Декларирал го е съвестен данъкоплатец от провинцията. Точно 3 999 998 лева...

Военни инспектори от ОССЕ са взети за заложници в Славянск, сред тях имало шпионин на Киев

Ситуацията в Източна Украйна върви към ескалация на напрежението, постоянно излизат информации за сблъсъци между проруските сепаратисти и украински войници и членове на силите за сигурност, чуват се престрелки. На този фон 12 наблюдатели на ОССЕ са били взети за заложници в Донецка област.

До 10 години затвор за убийците на редки животни в Китай

/КРОСС/ Властите в Китай ще забранят чрез закон яденето на редки животни, както и използването им или на части от тях при правенето на лекарства, традиционни за народната медицина в страната. Предстои убийството на редки животни да бъде криминализирано, като бракониерите ще бъдат лишавани от свобода за до 10 години. Под закрилата на държавата ще са около 420 вида редки животни и организми, сред които панда, панголин, хималайска мечка, рокселанов ринопитек. Властите имат данни, че бизнесът с редки животни, използвани за храна или в медицината, генерира печалби от десетки милиони долари. Животинският свят в Китай е поставен в опасност не само заради бракониерството, но и заради разрастването на градската и селскостопанска част за сметка на хабитатите на представителите на местната флора и фауна, пише Стандарт.  

Маргарита Хранова: Свалям шапка пред Лили Иванова!

СВЕТЛА ЙОРДАНОВА

Маргарита Хранова е сред певиците, които държат голямата си популярност не на скандали и медийни провокации, а на големият си талант и професионализъм. Харизматичната певица притежава огромен репертоар и много вечни хитове, като емблематичните „Устрем“, „Копнеж“, „Оставаме“, „С любов“ и др. 
СВЕТЛА ЙОРДАНОВА Маргарита Хранова е сред певиците, които държат голямата си популярност не на скандали и медийни провокации, а на големият си талант и професионализъм. Харизматичната певица притежава огромен репертоар и много вечни хитове, като емблематичните „Устрем“, „Копнеж“, „Оставаме“, „С любов“ и др.

Стилиян Петров: Съжалявам само, че не се простих с футбола по начина, по който исках

Стилиян Петров е роден на 5 юли 1979 година в Монтана. Започва кариерата си в местния тим, като там и дебютира в “А” група. Записва 21 мача и 4 гола с екипа му. През 1997 година преминава в ЦСКА. С “червените” има 43 срещи и 5 точни попадения. Едва на 20 години е продаден за рекордните 2,8 милиона лири на шотландския “Селтик”. С “детелините” изигра Стилиян Петров е роден на 5 юли 1979 година в Монтана. Започва кариерата си в местния тим, като там и дебютира в “А” група. Записва 21 мача и 4 гола с екипа му. През 1997 година преминава в ЦСКА. С “червените” има 43 срещи и 5 точни попадения. Едва на 20 години е продаден за рекордните 2,8 милиона лири на шотландския “Селтик”. С “детелините” изигра

Стереотипите на българина за роми, гърци и евреи

Променен е стереотипът за турците, за арменците, които също са голяма общност в страната, почти няма поговорки, а в съществуващите липсва отрицателната оценка

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване