Синоптици: Валежите ще продължат, по-високи температури се очакват в началото на май

В началото на май се очаква валежите да спрат и температурите да се повишат, съобщиха от НИМХ. След около седмица метеоролозите очакват да има повече слънчеви часове, валежите да са на по – малко места и за по-кратко. Дори и тогава обаче на места ще има следобед купесто – дъждовна облачност с краткотрайни валежи.

Apple заменя безплатно дефектни бутони на iPhone 5

/КРОСС/ Поради зачестелите оплаквания на потребителите на iPhone 5 свързани с бутона за включване, компанията Apple започва програма за безплатна замяна на въпросния компонент. Програмата покрива произведените до март 2013 година устройства и засега е достъпна в Щатите и Канада, а от 2 май ще може да използва в цял свят. Американската корпорация е установила серийните номера на апаратите, които страдат от проблема и ще подсигури замяната им. Процедурата е следната: проверявате на сайта на компанията дали вашия сериен номер е от тези, които подлежат на безплатен ремонт и ако е, можете да го оставите в магазин на компанията или да го изпратите за ремонт, пише Phone Arena. Компанията обещава да получите устройството си ремонтирано 4-6 дни, след като достигне до неин сервизен център.  

Попова: Няма как да си добър държавник, ако нямаш историческа памет

„Няма как да си добър държавник, ако нямаш историческа памет, а в днешния ден има нужда много често това да се повтаря – не, за да досадим, а да мотивираме”, заяви вицепрезидентът Маргарита Попова в приветствието си към участниците в Петата национална среща под наслов “Завръщане към корените” на потомци на тракийски и малоазийски бежанци.

Маргарита Попова отбеляза, че до ден днешен потомците на тракийските българи у нас чакат “към историческата истина да напластим историческата справедливост, защото всички ние искаме единствено да живеем живот в името на истината и да спомняме пътя на българските корени”.

Вицепрезидентът припомни наследството на Любомир Милетич и неговата книга “Разорението на тракийските българи през 1913 г.”. Маргарита Попова го определи като „летописец на тракийската кауза и на тракийските българи” и подчерта, че днешната среща на потомците им е и почит към неговото дело.

„Имаме душа и силен български дух. Ще бъда винаги с вас”, допълни още в словото си българският вицепрезидент.

Маргарита Попова получи благодарност от Съюза на тракийските дружества в България за последователната си позиция в подкрепа на каузата на тракийците.

В Големия салон на БАН вицепрезидентът присъства на спектакъл-възстановка на традициите и обичаите на тракийските и малоазийските българи и на събития от 1913 г. Сред гостите на срещата в БАН бяха заместник-кметът на София Тодор Чобанов, председателят на БАН акад. Стефан Воденичаров, учени, общественици, историци.

По-рано през деня вицепрезидентът Попова в присъствието на десетки наследници на тракийци от цялата страна, положи цветя на паметника на Капитан Петко войвода в Борисовата градина, а след това в катедралния храм “Св. Александър Невски” присъства на панихида в памет на бежанците от Беломорска и Одринска Тракия и Мала Азия, както и на молебен за здраве.

 

 

 

Бил МакНаб защити фирмите за високочестотна търговия

Според ръководителя на Vanguard те са помогнали на инвеститорите да намалят своите разходи за търговия


Ген. Атанасов: Политиката на МВР е вредна за България

Новият законопроект за МВР ще демотивира професионалистите в системата, заяви на извънредна пресконференция на Реформаторския блок ген. Атанас Атанасов. "Давам тази пресконференция, за да съобщя...

Петьо Блъсков: Парламентът трябва непрестанно да контролира службите

„Лошо е, че медиите изземват функциите на специализираните органи в държавата, които не си вършат работата по темата за корпуцията. Ето например ДАНС от колко време не е казал нищо, сега хвана кмета на Плевен. Да не говорим за злоупотребата с европейски пари. И като прибавим към това и любовта на българите да се клеветят едни други и всичко става „прекрасно”, коментира главният редактор на в-к „Репортер” Петьо Блъсков в предаването „Пряка демокрация” по TV7.

„Има няколко варианта за случващото се. От една страна през годините всяка една власт идва и слага някаква агенция, която трябва да се бори с корупцията. Смесват се правомощията и никой не е отговорен. Идват избори, избират се нови и отново се смесват всички правомощия”, заяви говорителят на легия „Антимафия Петър Якимов.

„Целият ни преход беше под сянката на неосведомеността на българските граждани и едни хора създадоха една система, която ни излага в Европа”, отбеляза бившият председател на Комисията по досиетата Методи Андреев.

„Има служби в администрацията на управлението в което е нормално да има смени, но има и такива, които трябва да създадат позиции и независимост, за да си вършат работата. Това става като не се ръчка непрекъснато в тези институции. БОРКОР е един интересен германски модел на изследване на процесите на корупция по високите етажи. Той би трябвало да се занимава със зоните в нашата държава, в които евентуално може да се развият предпоставки за корупция. За жалост у нас тя не е ефективна и не се разбира какво прави тя”, заяви Блъсков.

„Българският парламентаризъм съвсем си е забравил функциите. Парламентът трябва непрестанно да контролира службите, защото по конституция те се контролират от него. Но това не се случва, защото политиците в него само се чудят как да си извадят очите. Наистина има злоупотреба с евросредства, но трябва да престанем да раздуваме тези балони, защото си правим лошо на нас. Но за тази злоупотреба си има ДАНС, БОРКОР и други служби, те трябва да си свършат работата”, допълни Блъсков.

„Съгласен съм, че колкото повече се плюем в Брюксел, толкова повече това е зле за нас. Но истината е, че ако прокуратура, МВР, ДАНС или която и да е служба си свърши работата и съдът присъди, Брюксел и останалите държави членки ще си кажат, че в България нещата започват да върят”, заяви Якимов, цитиран от КРОСС.

 

 

 

Новият законопроект за МВР ще демотивира!

Атанасов зове ГЕРБ да предприемат действия в парламента


Външно потвърди: Няма задържан българин в Славянск

Министерството на външните работи категорично потвърди, че сред задържаните от проруски сепаратисти чужденци няма българи, а Министерство на отбраната съобщиха, че сред тази група няма представител на българското МО. От МВнР на България уточниха, че задържаните са военни инспектори, а не наблюдатели от Организацията за сигурност и сътрудничество в Министерството на външните работи категорично потвърди, че сред задържаните от проруски сепаратисти чужденци няма българи, а Министерство на отбраната съобщиха, че сред тази група няма представител на българското МО. От МВнР на България уточниха, че задържаните са военни инспектори, а не наблюдатели от Организацията за сигурност и сътрудничество в

Външно потвърди: Няма задържан българин в Славянск

Министерството на външните работи категорично потвърди, че сред задържаните от проруски сепаратисти чужденци няма българи, а Министерство на отбраната съобщиха, че сред тази група няма представител на българското МО. От МВнР на България уточниха, че задържаните са военни инспектори, а не наблюдатели от Организацията за сигурност и сътрудничество в Министерството на външните работи категорично потвърди, че сред задържаните от проруски сепаратисти чужденци няма българи, а Министерство на отбраната съобщиха, че сред тази група няма представител на българското МО. От МВнР на България уточниха, че задържаните са военни инспектори, а не наблюдатели от Организацията за сигурност и сътрудничество в

ГЕРБ се включи в кампанията по почистването в цялата област Бургас

За поредна година структурите на ГЕРБ в цялата област Бургас се включиха активно в кампанията „Да изчистим България”, съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ. Народният представител Снежина Маджарова, общинските съветници от партията, председатели и членове на клубове към гражданското сдружение стартираха акцията по почистването в Бургас от района на плажната ивица в посока Солниците. Част от голямата група избра друг лъч и почисти района на парк „Езеро”. Народният представител д-р Галина Милева също участва в инициативата, като заедно с жители на града почисти плажната ивица до „Фрегатата” на Централния плаж. Много от териториалните клубове към гражданско сдружение ГЕРБ избраха определени участъци в жилищните комплекси в града. Към тях се присъединиха и бургазлии, които се погрижиха междублоковите пространства да бъдат чисти и приветливи.

Областният лидер на ГЕРБ Димитър Бойчев се включи в кампанията в Несебър. Заедно с общинския председател Златко Димитров, организационния секретар Атанас Терзиев, общински съветници и членове на партията почистиха в кв. „Черно море” по главния вътрешен път. Структурата в Обзор избра за своя екомаршрут пътя към Първомайската поляна.

Бургаският депутат Диана Йорданова се присъедини към голямата група на ГЕРБ-Созопол начело с общинския ръководител Константин Гребенаров, която избра да почисти къмпинг „Дюни” и Райския залив. Общинският ръководител на ГЕРБ-Средец Надежда Палова заедно с членове на партията почистиха ул. „Цвятко Радойнов” в района на Дървения склад. Те помогнаха на жителите на града да облагородят пространствата около своите домове.

Общинският координатор на ГЕРБ-Приморско Захарина Неделчева с членове на МГЕРБ и ГЕРБ Старейшини почистиха Южния плаж около въжен мост. В Сунгурларе общинският съветник Живко Аладжов даде старт на акцията по ул. „Гроздьо Георгиев” в града, а в Карнобат почистиха района около ул. „Граф Игнатиев”, като подрязаха и храстите в междублоковите пространства. Структурата в Камено обходи зоната около стадиона, а младежите от партията призоваха към повече отговорност и внимание в опазването на природата.

В Царево общинските съветници от ГЕРБ почистиха залива Лафина, намиращ се в близост до с. Варвара, а в Ахтопол – Чифчиевото дере. ГЕРБ-Поморие се включи в кампанията, като тази година избра да даде пример за това как трябва да изглеждат изрядно чисти площи около „Музея на солта” и Поморийското езеро – едно от най-големите природни богатства в страната. ГЕРБ-Малко Търново почисти местността Докузак, а в Айтос групи чистиха стената около язовира в парк„Славеева река” заедно с общинският координатор Красимир Енчев, членове на общинското ръководство и на партията. В Руен ГЕРБ избра две места за своята акция – изходът на с.Просеник по пътя към Руен и изходът на с.Люляково.

 

САЩ увеличават броя на своите разузнавачи в Ирак

/КРОСС/ Съединените щати увеличават броя на своите разузнавачи в Ирак и организират спешни срещи във Вашингтон и Багдад, за да намерят начини да се справят с нарастващото насилие от страна на ислямистки бунтовници. Това съобщиха източници от американското правителство, цитирани от Ройтерс. Екип на Пентагона, съставен от високопоставени служители, в момента е в Ирак, за да оцени възможностите за подпомагане на иракските въоръжени сили в борбата им срещу радикалните джихадисти от Ислямска държава в Ирак и Леванта, предава БНТ. Броят на разузнавателния персонал на САЩ в Багдад е започнал да нараства, но продължава да е относително малък, заявили един бивш и двама настоящи служители от американските служби за сигурност. Американските военни оказват натиск да се направи повече, но не е ясно дали Белият дом иска да се намеси по-дълбоко, отбелязал един от източниците. В Ирак са останали само стотина американски военни, които си сътрудничат с иракските сили за сигурност.  

Строят "Южен поток" в България през лятото

"Газпром": Проектът се реализира строго според графика


Ръст на заболелите от чревни инфекции във Варна

През изминалата седмица регистрираната в РЗИ-Варна остра заразна заболяемост се движи в характерните за сезона граници. Увеличава се броят на болните от чревни инфекции спрямо предходната седмица, съобщиха от здравната инспекция за Moreto.

МВР продължава да иска пари за охрана на границата и за бежанците


На фона на спада на влезлите чужденци през българо-турската граница, МВР продължава да иска още пари, като тази година ведомството ще изхарчи почти двойно по-голяма сума за справяне с бежанския въпрос.

Само за първите четири месеца на 2013 година министерството и институциите отговорни за справяне с пристигащите имигранти са получили над 38 млн. лв. допълнително. Други 61.5 млн. лв. пък ще бъдат прехвърлени по сметките му до края на годината, след като правителството одобри нов план...

Митинг в памет на Чернобил ще се състои в Москва

/КРОСС/ На 26 април се отбелязва поредната годишнина на аварията на Чернобилската АЕЦ. Изминаха 28 години от катастрофата, с последиците от която специалисти от целия свят се борят и до днес. Днес в Москва ще се състои митинг, посветен на тази дата, предаде Гласът на Русия. В мероприятието, което ще се проведе на Митинското гробище, ще вземат участие заместник-министъра на извънредните ситуации Сергей Воронов, председателят на съюза „Чернобил", участник в ликивидацията на последиците от аварията Вячеслав Гришин, ликвидарори на чернобилската авария и други. Чернобилската катастрофа стана най-голямата в историята на световната атомна енергетика. Тя доведе до мащабно радиационно замърсяване на огромна територия в Украйна, Беларус и Русия с население над 5 милиона души. В атмосферата бяха изхвърлени близо 190 тона радиоактивни вещества.  

Григор Димитров на финал в Букурещ

Най-добрият български тенисист Григор Димитров ще играе финал на тенис турнира в Букурещ, след като съперникът му Гаел Монфис, поставен под номер 3 в схемата, се отказа след 15 минути игра.Отказът на Монфис е вследствие на контузия, която не му позволи да довърши мача.

На финала утре Димитров ще играе срещу чеха Лукаш Росол, който е победител в румънската столица от миналата година.

 

 

 

Търсят изчезналите във водния ад край Винево със следово куче

Подновена е акцията по издирването на семейство Рамаданови, което изчезна във водния ад край село Винево в нощта срещу петък, съобщи rodopi24.
Акцията бе прекъсната в 16.30 часа заради лошото време, а днес все още не е ясно дали водолази ще се гмуркат в близкия микроязовир.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4, Подновена е акцията по издирването на семейство Рамаданови, което изчезна във водния ад край село Винево в нощта срещу петък, съобщи rodopi24. Акцията бе прекъсната в 16.30 часа заради лошото време, а днес все още не е ясно дали водолази ще се гмуркат в близкия микроязовир. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,

Продължава издирването на отнесеното от пороите семейство

Подновена е акцията по издирването на семейството, чийто автомобил беше отнесен от пороите в Хасковско. Вчера в търсенето са се включили около 200 души, но акцията е била прекратена заради лошото време, съобщи кметът на хасковското село Винево Фикрет Иса пред агенция „Фокус“. В четвъртък вечерта мъж и съпругата му, заедно с дъщеря си и нейното дете, са тръгнали със семейния Опел Астра от селото към Кърджали и са преминали през пропукания след обилните валежи мост на селото, след което следите им се губят. Вчера колата им бе открита потрошена сред отломки на срутен мост край село Винево, а малко по-късно беше намерено и тялото на 56-годишната жена. Днес в издирването на тримата ще се включат и доброволци, организирани от шест села. Ще се търси по дерето, като в спасителната акция ще вземат участие и водолази. Иса обясни, че засега метеорологичните условия позволяват да се извършват всички необходими действия по издирването на изчезналите.

Подновиха търсеното на изчезналите във водния ад край Винево

Подновена е акцията по издирването на семейство Рамаданови, което изчезна във водния ад край село Винево в нощта срещу петък, съобщи rodopi24.
Акцията бе прекъсната в 16.30 часа заради лошото време, а днес все още не е ясно дали водолази ще се гмуркат в близкия микроязовир.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4, Подновена е акцията по издирването на семейство Рамаданови, което изчезна във водния ад край село Винево в нощта срещу петък, съобщи rodopi24. Акцията бе прекъсната в 16.30 часа заради лошото време, а днес все още не е ясно дали водолази ще се гмуркат в близкия микроязовир. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,

Започва кампанията "Да изчистим България за един ден"

/КРОСС/ Днес и утре общините ще бъдат освободени от дължимите отчисления за количествата депонирани отпадъци заради националната кампания "Да изчистим България за един ден", съобщиха от Министерството на околната среда и водите. "Ще бъде осигурен свободен достъп на транспортиращите боклука камиони до съществуващите общински и регионални депа. Днес, в 16-те регионални екоинспекции, ще има "зелен" телефон за въпроси на гражданите, свързани с организацията по предаване на отпадъците. Всичките 264 български общини се включават в кампанията Само в 33 общини са маркирани повторно вече почистени при предишни кампании райони", съобщи за "Хоризонт" говорителката на кампанията Мария Лазарова. "Нямаме община, която да е отказала или населено място, което да е отказало участие в инициативата. Всички те за първа година получиха директно чували, ръкавици благодарение на добрия принос на много компании, които партнират на инициативата и които традиционно подкрепят. През последните три години, в които кампанията се провежда на национално ниво и има карта за маркиране на мръсните зони, тенденцията е намаляваща. През 2012 година, когато за първи път стартирахме, стартирахме с 3 000 маркирани места, миналата година бяха 1 494 , а тази година са малко над 900", заяви тя. Тези, които в последния момент решат да се включат в почистването, могат да получат информация на телефон 0700 112 05 и на сайта на кампанията.  

Михайлова: Финансовите корекции са уроците, които трябва да научим

"Проблемът с финансовите корекции по екологичните проекти е в това, че се налагат в края на изпълнението на програмата "Околна среда", каза пред журналисти министърът на околната среда ...

Полицаят, който реши да стане свещеник

След 35 години служба в системата на МВР Богдан Арабаджиев решава да служи на Бог и казва, че така също помага на хората и това е логично продължение на земната му мисия. Сега той е свещеник в храм &q...

Григор се разходи срещу контузения Монфис и е на финал в Букурещ

Първата ни ракета при мъжете Григор Димитров премина неочаквано лесно полуфиналната фаза на турнира от серията 250 на ATP в Букурещ. Григор победи след отказване французина Гаел Монфис след като черно...

Бакшиш нападна волейболна националка заради 5 лв. ресто

Нагъл таксиметров шофьор направил луд скандал и нападнал волейболистката Христина Русева-Паяка, като се опитал да й прибере бакшиш от 5 лв., съобщиха очевидци пред Actualno.com. Това станало причина...

МВнР: Няма българин сред задържаните инспектори в Украйна

/КРОСС/ Министерството на външните работи категорично потвърди, че сред задържаните от проруски сепаратисти чужденци няма българи. От ведомството уточниха, че задържаните са военни инспектори, а не наблюдатели, от Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа, съобщи БНР. Вчера украински медии информираха, че въоръжените сепаратисти в град Славянск, Източна Украйна, са задържали автобус с международни наблюдатели. Сред 13-те чужденци има германци, датчанин, представители на Чехия, Полша и Швеция. Според сепаратистите, в групата има украински шпонин. Провеждат се преговори за освобождаване на задържаните. Украинските сепаратисти, които държат в плен международните наблюдатели, обвиниха пленниците, че са "шпиони на НАТО", предаде Франс прес. Германското правителство работи по всички дипломатически канали за освобождаване на задържаните, каза германският министър на отбраната Урсула фон дер Лайен. Урсула фон дер Лайен съобщи, че е разговаряла с датския си колега, тъй като сред задържаните има и наблюдател от Дания.  

28 хиляди българи са с квалификация за туристическия бранш

От общо 400 хил. безработни у нас 28 хил. имат квалификация, за да бъдат наети в туристическия сектор. Това сочат данни на Агенцията по заетостта,...

Пиян веселяк се качи на мотора без книжка

Пътни полицаи засякоха пиян мъж от врачанското село Бутан да кара мотопед, а проверката с дрегер показала 3,11 промила алкохол. Освен това се оказало, че шофьорът няма и книжка.

Йорданка Фандъкова ръкополага "Рицар на четката"

Кметът на София Йорданка Фандъкова ще участва в церемонията „Рицар на четката” - връчване на награди на изявени художници през изминалата 2013 година. Тя не само ще награди призьорите за „Рицар на публиката”, но и сама избра свой фаворит в специалната категория „Рицар на София”. И ще връчи статуетка и на харесания от нея художник от столицата.
Кметът на София Йорданка Фандъкова ще участва в церемонията „Рицар на четката” - връчване на награди на изявени художници през изминалата 2013 година. Тя не само ще награди призьорите за „Рицар на публиката”, но и сама избра свой фаворит в специалната категория „Рицар на София”. И ще връчи статуетка и на харесания от нея художник от столицата.

БНР кани сирачета на "Палечка" за Деня на балета

От 3- до 6-годишни дечица от Дома в Драгалевци ще са почетни гости на балетния спектакъл “Палечка” в Студио 1 на БНР. Предаването “Каста дива” и танцовата формация“Сюиви” организират там благотворителен спектакъл за Деня на балета. “Празникът е на 29 април, но представлението ще е на 30-и от 15 ч”, обясни Росица Кавалджиева, водещ на предаването за От 3- до 6-годишни дечица от Дома в Драгалевци ще са почетни гости на балетния спектакъл “Палечка” в Студио 1 на БНР. Предаването “Каста дива” и танцовата формация“Сюиви” организират там благотворителен спектакъл за Деня на балета. “Празникът е на 29 април, но представлението ще е на 30-и от 15 ч”, обясни Росица Кавалджиева, водещ на предаването за

Три четвърти от българите не са в Европейския съюз

Хората не разбират дебата за Европейски парламент, те искат здравеопазване и образование, смята Ангел Джамбазки.

За пръв път в историята двама папи ще бъдат канонизирани едновременно в неделя

Рим се готви за канонизацията на двама папи и двамата свързани с България. Йоан 23-ти, наричан още Българският папа, идва в София преди да се възкачи на Светия престол през 1925г. и остава да служи тук в продължение на 10 години. С посещението си в България през 2002г.

Шулц: Ако оглавя ЕК, ще има повече пари за България

/КРОСС/ С кандидата на ПЕС за шеф на Европейската комисия Мартин Шулц разговаря Здравка Андонова от в.Труд. - Независимо какви са резултатите на изборите за евродепутати, ще ви бъде нужна подкрепата на поне две партии, за да оглавите Европейската комисия (ЕК). Партията на европейските социалисти (ПЕС) официално ви издигна за свой кандидат. За подкрепата на коя друга политическа формация в Европарламента ще се борите, г-н Шулц? Готов ли сте на компромиси? - Моята основна цел сега е да осигуря колкото се може по-голям брой социалдемократи в Европейския парламент (ЕП). Затова обикалям из Европа и представям моята програма. Затова ПЕС има сложна дигитална предизборна кампания и използва кампания от врата на врата, за да могат да се мобилизират избирателите. Ние имаме нужда хората да отидат и да гласуват. На 25 май се надяваме да постигнем добър резултат, който да ни направи най-голямата група в ЕП, което да ни позволи да поведем една прогресивна коалиция и да споделим нашето виждане за бъдещето на Европа. - Как ще се справите с безработицата в Европа, ако бъдете избран за шеф на ЕК? Едно от ключовите обещания на партията ви е разкриване на нови работни места. - В основата на предложените от мен политики е подкрепата за малкия бизнес. Преди да вляза в политиката, бях собственик на книжарница в родния ми град в Германия. Знам колко трудно се управлява един бизнес, но също така знам, че малките компании са гръбнакът на икономиката

Преглеждат безплатно деца в „Пирогов”

/КРОСС/ В 9 часа тази сутрин започнаха безплатни детски прегледи в "Пирогов". Високоспециализираните прегледи по Програма „Детско здраве „Пирогов"се провеждат в последната събота на всеки месец. Те са безплатни, а за да бъде прегледано едно дете е необходино единствено да бъде записано предварително по телефона : - 02/ 91 54 479 - за УНГ - 02/ 91 54 262 - за детски ортопед-травматолог Има промяна в телефоните за записване за преглед при хирург и уролог. Това вече ще се осъществява на номер 0882/480414, всеки делничен ден от 12 до 15 часа.

НАСА засне отделянето на гигантски айсберг от Антарктида

Американската аерокосмическа агенция НАСА показа сателитни снимки на откъсването на гигантски айсберг от континенталния шелф на Антарктида. Леденият къс е шест пъти по-голям от нюйоркския квартал Манхатън. Огромен айсберг, чиято площ е 6 пъти размера на нюйоркския квартал Манхатън, се движи в океана край Антарктида.

Днес се навършват 28 години от аварията в „Чернобил”

Днес се навършват 28 години от аварията в украинската АЕЦ „Чернобил”. В 1 часа и 23 минути на 26 април 1986 г. в четвърти блок на атомната електроцентрала избухва взрив, унищожавайки реактора. По онова време „Чернобил” е бил най-големият АЕЦ в СССР. При избухването си той изхвърля 190 тона радиоактивни вещества. 8 от 140 тона радиоактивно гориво също се попада в атмосферата. 145 000 квадратни километра – повече от площта на България – са заразени с радиоактивност.

Трагедията на Анджелина Джоли и мярата на намесата в човешката същност

Tрагедията на Анджелина Джоли, която бе подведена от медицински “светила” да повярва, че може да излъже съдбата си и да предотврати евентуално развитие на раково заболяване в неопределено бъдеще, поставя серия от важни етични въпроси.
“Трансхуманизмът” е една нова сфера на приложение на технологичния оптимизъм, който вярва, че възможностите на Tрагедията на Анджелина Джоли, която бе подведена от медицински “светила” да повярва, че може да излъже съдбата си и да предотврати евентуално развитие на раково заболяване в неопределено бъдеще, поставя серия от важни етични въпроси. “Трансхуманизмът” е една нова сфера на приложение на технологичния оптимизъм, който вярва, че възможностите на

Подновиха търсеното на изчезналите след пороя във Винево

Акцията по издирването на семейство Рамаданови, което изчезна във водния ад край село Винево в нощта срещу петък, е подновена, съобщи сайтът rodopi24.  Акцията бе прекъсната в 16:30 часа зар...

Бареков: Законът "Чисти ръце" да стане европейски

„България без цензура" предвижда да се предлага облекчение на всеки предприемач, наел работници до 30 години. Това каза лидера на ББЦ Николай Бареков пред Дарик радио. Той се обяви за ...

Бийбър след ареста: Животът е прекрасен

След като вчера Джъстин Бийбър прекара 6 часа в разпит на летището в Ел Ей, американските власти отказваха разрешение на Бийбс да стъпи на тяхна земя и проточиха влизането му в Америка, пише сайтът ce...

ББЦ поиска оставката на кмета на Плевен

„България без цензура“ поиска незабавно кметът на Плевен Димитър Стойков да подаде оставка. „Ще предизвикаме още няколко дебата по този въпрос включително и протести, ако се наложи“, обяви зам.-председателят на партията Ангел Славчев. Искането бе направено на съвместна пресконференция между ББЦ, сдружение „Граждански контрол“ и Инициативния комитет за сваляне от власт на градоначалника.

Адванс Терафонд с 12% спад на печалбата за първото тримесечие

Приходите от продажби на АДСИЦ-а за периода са намалели с 24% на годишна база


Адванс Терафонд с 12% ръст на печалбата за първото тримесечие

Приходите от продажби на АДСИЦ-а за периода са спаднали с 24% на годишна база


40 мъркащи красавици гостуват в София

Котешката изложба има и състезателен характер


И това правителство не направи нищо за прозрачността при финансиране на НПО


През последната година и половина управляващите от три правителства не са изпълнили нито една от 11-те мерки, с които са се задължили до края на 2013 г. да внесат прозрачност и ясни правила във финансирането на неправителствените организации (НПО). Задълженията са записани в стратегия, приета от правителството на ГЕРБ на 5 септември 2012 г, пише в. "Сега" в съботния си брой.

Правителството на ГЕРБ, служебният кабинет или правителството на Пламен Орешарски не са направили нищо за...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване