Двама папи за двама светци

Бенедикт ХVI приел поканата на наследника си Франциск да присъства на церемонията, потвърди говорителят на Ватикана Федерико Ломбарди. “Той ще съслужи, но това не означава, че ще се качи на олтара”, каза той. Присъствието на 87-годишния германец ще бъде първият случай в историята, когато двама папи ще отбележат заедно двама свои предшественици. Бенедикт ХVI приел поканата на наследника си Франциск да присъства на церемонията, потвърди говорителят на Ватикана Федерико Ломбарди. “Той ще съслужи, но това не означава, че ще се качи на олтара”, каза той. Присъствието на 87-годишния германец ще бъде първият случай в историята, когато двама папи ще отбележат заедно двама свои предшественици.

Голф се нацепи в бордюр и БМВ, отнесе пешеходец

Четирима души са настанени във варненската болница след катастрофа, станала тази вече в морската ни столица. Инцидентът е предизвикан от Фолксваген Голф, който се ударил последователно в бордюр, движещо се пред него БМВ, а за капак отнесъл и пешеходец. Полицията изяснява причините за катастрофата.

Заловиха 60 кг хероин в ТИР, шофиран от българин

Шофьорът е задържан и предаден на съдебните власти в Одрин, обвинен е за наркотрафик

600 доброволци събраха 90 кубика боклук в „Аспарухово”

Сметопочистващата фирма организира извозването на отпадъците да стане до края на деня. 50 чувала с всевъзможни боклуци, изхвърлени от „съвестни” варненци, бяха изнесени от плажа на „Черноморец” до близките контейнери. Местността Джанавара е необичайно чиста, констатираха общинските служители от местната администрация, които се включиха в инициативата „Да изчистим България”.

Стоилов ще прави много ротации в "Ботев" заради финала с "Лудогорец"


Старши треньорът на "Ботев" Станимир Стоилов обяви, че възнамерява да прави доста ротации в оставащите пет кръга от А група, за да запази силите на основните си играчи във финала за Купата на България срещу "Лудогорец" на 15 май. 

"От днес нататък ще дам възможност на много футболисти да се изявят, за да бъдем в най-добра форма за финала. Доста ротации ще направя в оставащите мачове, за да може някои да се освежат. Естествено не трябва да оставяме играчите да излязат от игрови...

Дортмунд не се даде на Байер в дербито - 2:2

Атрактивно 2:2 си спретнаха Байер (Леверкузен) и Борусия (Дортмунд) в последния мач от днешната програма на Бундеслигата. Мачът бе по-важен за домакините, които се борят да запазят четвъртата позиция,...

Неймар: В Бразилия празнуваме с боб яхния

“По отношение на футбола испанците и бразилците си приличат, но не и по начина на празнуване”. Това заяви звездата на Барселона и бразилския национален отбор Неймар в интервю за Go...

Тити Папазов: “Левски” има класа и характер

Треньорът на баскетболния “Левски” Константин Папазов-Тити изрази задоволство, след като тимът му ще играе за трети пореден път за титлата в Балканската лига. На полуфинала “сините” победиха “Балкан” с 94:85 след продължение в Прищина.

“Радвам се, че за пореден път “Левски” показа, че има много голям характер, а класата ни е безспорна - заяви Па Треньорът на баскетболния “Левски” Константин Папазов-Тити изрази задоволство, след като тимът му ще играе за трети пореден път за титлата в Балканската лига. На полуфинала “сините” победиха “Балкан” с 94:85 след продължение в Прищина. “Радвам се, че за пореден път “Левски” показа, че има много голям характер, а класата ни е безспорна - заяви Па

Жителите на Розово прогониха 3 сирийски семейства от селото

Протест на жителите на Розово е прогонил три сирийски семейства, настанени в къща в селото, съобщава агенция БГНЕС. Все още не е ясно къде ще живеят от днес нататък сирийските бежанци. Собственикът на къщата се е появил тази сутрин и им съобщил, че трябва напуснат. Преди три дни пред квартирата на бежанците са протестирали жители на Розово.

Топузаков: До края трябва да покажем, че все още сме живи


Провалихме този сезон и подобрихме всякакви антирекорди, но ще дойдат и по-добри времена за клуба, заяви старши треньорът на "Левски" Елин Топузаков след загубата с 0:2 при гостуването на "Ботев" (Пловдив). 

Сините допуснаха четвърто поредно поражение и общо тринадесето за сезона, което е рекорд в историята на клуба. 

"На "Левски" това не му приляга. Никой не е свикнал да вижда "Левски" в това положение. Аз не се притеснявам да поема отговорност за представянето на отбора....

Тайни, които трябва да останат скрити от мъжете

Запазването им може да спести хиляди недоразумения


Ревниво гадже стои зад касапницата в Джебел?

Убитата майка е имала връзки с двама мъже, разпитван е и бившият ѝ съпруг.

Агенцията по храните унищожи 40 тона опасни зеленчуци за броени дни

Над 40 тона опасни зеленчуци са били унищожени в рамките на няколко дни. В масовия случай става въпрос за използването на пестициди и други забранени вещества, съобщиха за bTV от Агенцията по храните. Най-рискови са продуктите от трети страни.
В разгара на празниците салатите определено се продават добре. Над 40 тона опасни зеленчуци са били унищожени в рамките на няколко дни. В масовия случай става въпрос за използването на пестициди и други забранени вещества, съобщиха за bTV от Агенцията по храните. Най-рискови са продуктите от трети страни. В разгара на празниците салатите определено се продават добре.

40 тона опасни зеленчуци са унищожени за броени дни

Над 40 тона опасни зеленчуци са били унищожени в рамките на няколко дни. В масовия случай става въпрос за използването на пестициди и други забранени вещества, съобщиха за bTV от Агенцията по храните. Най-рискови са продуктите от трети страни.
В разгара на празниците салатите определено се продават добре. Над 40 тона опасни зеленчуци са били унищожени в рамките на няколко дни. В масовия случай става въпрос за използването на пестициди и други забранени вещества, съобщиха за bTV от Агенцията по храните. Най-рискови са продуктите от трети страни. В разгара на празниците салатите определено се продават добре.

Видео: Новините в 100 секунди



Рубриката на БНТ "Новините в 100 секунди" можете да гледате и на "Дневник.бг". Емисията се подготвя специално за интернет.

Ето съдържанието на вечерната емисия:

- След пороите обстановката в страната бавно се нормализира, няма бедстващи.

- Работата влияе негативно на здравето на 43% от работещите българи. Това сочи проучване, направено от Изпълнителната агенция "Главна инспекция по труда".

- 12 военни експерти бяха задържани в Славянск....

Откраднаха фолксвагена на Бате Енчо от паркинг пред дома му в "Надежда"

Бате Енчо се простил с фолксвагена си, който бил оставен на паркинга пред дома му в кв. “Надежда”, пише жълт вестник. Водещият, чието цяло име било Енчо Найденов, се снабдил с колата на старо преди два месеца. По тази причина не съжалявал особено, защото така или иначе не отделил голяма сума, за да си я купи Бате Енчо се простил с фолксвагена си, който бил оставен на паркинга пред дома му в кв. “Надежда”, пише жълт вестник. Водещият, чието цяло име било Енчо Найденов, се снабдил с колата на старо преди два месеца. По тази причина не съжалявал особено, защото така или иначе не отделил голяма сума, за да си я купи

Бомбата в София поразявала в радиус от 300 метра

Намерената преди месец бомба в центъра на София е 75-милиметров снаряд от Втората световна война с мощност 500-600 грама тротилов еквивалент, който в открита местност може да поразява до 300 м в радиус.

Летящ дебют за Гигс, Манчестър Юнайтед смаза Норич

Новият мениджър на Манчестър Юнайтед Райън Гигс започна кариерата си с убедителна победа на неговите възпитаници с 4:0 над Норич на "Олд Трафорд". Футболистите на 20-кратните шампиони на Анг...

Сабея уби надеждите на Тевес да играе на световно

Селекционерът на Аржентина Алехандро Сабея ще продължи да разчита на тези играчи, които вика в последно време. Специалистът пренебрегва нападателя на Ювентус Карлос Тевес, който вкара 18 гола в 29 мач...

Реабилитираха баничката

Баницата не е вредна, а е здравословен традиционен български продукт. Веднъж-два пъти седмично децата трябва да закусват с банички, приготвени с масло и сирене. Така председателят на Българската асоциация за изследване на затлъстяването доц.

Заловиха 60 кг. хероин в ТИР, шофиран от българин

61 кг. и 34 грама хероин са заловени от турските митничари на ГКПП Капъкуле при опит да бъде пренесен нелегално от Турция в България.

Рали автомобил катастрофира край Максуда, четирима са в болница

Четирима души бяха откарани спешно в болница, след като рали автомобил се преобърна по таван в района на ромската махала "Максуда" във Варна. Инцидентът е станал около 17 часа, потвърди за Topnovini.bg говорителят на Областната дирекция на МВР, Ивана Милева.

Видео: "Байерн" загря за "Реал" с пет гола срещу "Вердер"


Шампионът на Европа и Германия "Байерн" (Мюнхен) загърби неубедителното представяне в последните седмици и се върна към резултатната си игра с убедителна домакинска победа с 5:2 срещу "Вердер" (Бремен). 

"Баварците" постигнаха 27-ата си победа от 32 мача в Бундеслигата и направиха добра загрявка преди домакинството на "Реал" (Мадрид) в полуфиналите на Шампионската лига, където трябва да наваксват пасив от 0:1 след първата среща. 

Въпреки петте гола обаче отборът на Хосеп...

Черноморец отнесе Пирин с 4:0 и още има шанс да оцелее

Черноморец запази минимални шансове за оцеляване в "А" група след домакински успех с 4:0 над вече изпадналия Пирин (Гоце Делчев). Две от попаденията за "акулите" вкара Милен Василе...

Миралас: Янузай няма място на Мондиала

Крилото на Евертън и белгийския национален отбор Кевин Миралас заяви, че е радостен от това, че 19-годишният талант на Манчестър Юнайтед Аднан Янузай е решил да играе за Белгия, но смята, че той трябв...

Варненските музеи с ново работно време от 1 май

Варненските музеи минават на лятно работно време от 1 май, съобщиха от пресслужбата на Регионалния исторически музей за Moreto.net. Археологически музей: Считано от 01.05.2014 г. до 31.05.2014 г., с работно време на експозициите: от 10.

Рали автомобил се вряза в друг във Варна (видео)

Тежка катастрофа стана преди минути на ул. "Георги Пеячевич" в морската столица. Инцидентът е в района на "Максуда". Рали автомобил удари с изключително висока скорост друг автомобил, при което първият се завъртя и удари преминаващ наблизо пешеходец. Автомобилът се движеше с несъобразена скорост в оживения по това време район.

Местата и нещата, на които може да се наслаждавате и сами

Понякога вашата собствена компания може да бъде най-добрата


Тежка катастрофа във Варна, рали автомобил се блъсна в друг (видео)

Тежка катастрофа стана преди минути на ул. "Георги Пеячевич" в морската столица. Инцидентът е в района на "Максуда". Рали автомобил удари с изключително висока скорост друг автомобил, при което първият се завъртя и удари преминаващ наблизо пешеходец. Автомобилът се движеше с несъобразена скорост в оживения по това време район.

Кирил Добрев и Драгомир Стойнев се срещнаха с бизнеса от Средногорието

Народният представител от Коалиция за България Кирил Добрев, министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев и зам.-областният управител на Софийска област София Торолова се срещнаха с представители на бизнеса от Средногорието в Чавдар.
На срещата бяха обсъдени предприетите от правителство и парламент мерки за подобряване на бизнес Народният представител от Коалиция за България Кирил Добрев, министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев и зам.-областният управител на Софийска област София Торолова се срещнаха с представители на бизнеса от Средногорието в Чавдар. На срещата бяха обсъдени предприетите от правителство и парламент мерки за подобряване на бизнес

Антония Първанова започна еврокампанията навръх рождения си ден (снимки)

Днес с парти в парка „Заимов“ началото на своята предизборна кампания даде Коалиция "КОД - Антония Първанова, Илиана Раева - ОБ, НДСВ, СДП". Денят съвпадна с рождения ден на водачката на листата за евровота на коалицията – Антония Първанова, а и с Деня на репродуктивното здраве. Най-хубавата надежда и най-хубавото нещо в живота ни е да се раждат деца. Нашата кампания за Евроизборите е посветена на младите хора. Затова и девизът ни е „Започва нещо ново“. А новото започва с младите хора - заяви Антония Първанова. Тя каза още, че листата на Коалиция "КОД - Антония Първанова, Илиана Раева - ОБ, НДСВ, СДП“ включва в себе си най-много млади професионалисти от всички останали листи за Европарламента. Броят на кандидатите за Брюксел е равно разделен между мъже и жени, тъй като коалицията дава ясен сигнал за равнопоставеност между половете – 8 мъже и 9 жени. В нея има 2 лекари, 3 спортисти, 4 икономисти, 5 юристи, 1 инженер, 1 специалист по национална сигурност и 1 хаджия. Първанова представи поименно всеки един от тях, като го покани до себе си. Листата на Коалиция "КОД - Антония Първанова,Илиана Раева - ОБ, НДСВ, СДП“ ще е под номер 17 в бюлетината. Водена е от Антония Първанова, в листата е и Илиана Раева, на трето място е Тодор Барбалов. Останалите 14 имена може да видите тук.

Кирил Добрев и Драгомир Стойнев се срещнаха с бизнеса от Средногорието

Народният представител от Коалиция за България Кирил Добрев, министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев и зам.-областният управител на Софийска област София Торолова се срещнаха с представители на бизнеса от Средногорието в Чавдар.
На срещата бяха обсъдени предприетите от правителство и парламент мерки за подобряване на бизнес Народният представител от Коалиция за България Кирил Добрев, министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев и зам.-областният управител на Софийска област София Торолова се срещнаха с представители на бизнеса от Средногорието в Чавдар. На срещата бяха обсъдени предприетите от правителство и парламент мерки за подобряване на бизнес

Предсрочни избори в Македония в неделя

Консервативният македонски премиер Груевски се очаква да спечели вота

Чупрене и Ружинци все още в бедствено положение, чакат нови валежи

/КРОСС/ Бедствено остава положението във видинските общини Чупрене и Ружинци. През следващите дни в тези райони се очакват нови поройни дъждове. В най-засегнатите от наводненията села продължава разчистването на реките и засипването на пропадналите участъци. Щетите от водната стихия тепърва ще се изчисляват. Втори ден без вода е монтанското село Белотинци, където има прекъснат водопровод. На семействата е осигурена питейна вода. Електричеството и водоподаването в селата Плешивец и Гюргич са възстановени, предаде бТВ. Хората опитват да се върнат към нормален ритъм на живот, но трудно се справят с пораженията. Пострадалите очакват и заявената финансова помощ в размер на 325 лева. Снимка: Село Плешивец, Булфото, всички права запазени

Шестима души пострадаха при взрив във Виена

Най-малко шестима души са ранени, след като експлозия срути частично жилищна сграда в австрийската столица Виена, съобщиха информационните агенции. Спасителите се опитват да стигнат до ранен човек във вътрешността на сградата. Други петима души са с леки наранявания. В сградата живеели 51 души, евакуирани са 10. Полицията и пожарната изясняват каква е причината за експлозията.

Ботев надви Левски, "сините" с нов антирекорд

/КРОСС/ Футболистите на "Ботев" победиха гостуващия "Левски" с 2:0 и продължиха агонията на сините в сезона на стогодишния юбилей. Попаденията в Коматево реализираха румънецът Алесандро Куртеан и ветеранът Иван Цветков. Благодарение на успеха Ботев събра на сметката си 60 точки и се бетонира на четвъртата позиция в класирането. Левски остава 5-и с 53 точки. Отборът, воден от Елин Топузаков, допусна четвърто поредно поражение в А група и общо тринадесето за сезона, което е рекорд в историята на клуба.  

"Газпром": Строежът на "Южен поток" в България и Сърбия започва през лятото

Размяната на реплики между Европейския съюз и Русия около проекта за строителство на газопровода "Южен поток" продължава. След като Брюксел за пореден път предупреди България, че проектът не е приоритетен за Съюза и че страната не трябва да предприема по него действия в противоречие на европейското законодателство, руската компания "Газпром" разпространи официално съобщение, че строежът на газопровода на територията на България и Сърбия започва през лятото.

Синът на Велко Йотов голмайстор в САЩ

“Още като малък казах на татко, че целта ми е да го задмина във футбола”, казва звездата на ученическия тим на “Дюлут” Николай. Задачата изглежда доста амбициозна. Все пак става въпрос за Велко Йотов, бившия нападател на “Левски” и националния отбор, един от четвъртите в света от първенството в САЩ преди 20 години.
Николай е роден в Барселона по в “Още като малък казах на татко, че целта ми е да го задмина във футбола”, казва звездата на ученическия тим на “Дюлут” Николай. Задачата изглежда доста амбициозна. Все пак става въпрос за Велко Йотов, бившия нападател на “Левски” и националния отбор, един от четвъртите в света от първенството в САЩ преди 20 години. Николай е роден в Барселона по в

Хасково с бронз след победа над Нефтохимик

Хасково 2012 спечели бронзовите медали в Националната баскетболна лига за жени. В драматичен мач, пълен с обрати възпитаничките на Елена Станкова биха със 77:74 титулувания тим на Нефтохимик 2010 в Ха...

Ботев доведе Левски до трагичен антирекорд

"Канарчетата" не показаха милост към безидейния син отбор - 2:0; Иван Цветков довърши бившия си тим с втория решителен гол.

Сепаратистите в Славянск са готови за размяна на заложниците

"Киевската хунта държи наши другари, ние сме готови за размяна"


Йовчев тествал послушни служители като не обявявал конкурси за ръководни длъжности в МВР


"Непровеждането на конкурси за заемане на ръководни длъжности в МВР е тежко нарушение на закона и явна злоупотреба с власт. В нарушение на закона министър Йовчев назначи временно стотици началници в системата. Това е подход за тестване на удобни, послушни и зависими служители от кадровата банка на задкулисието".

Това заяви генерал Атанас Атанасов на пресконференция на Реформаторския блок с тема за злоупотреби в МВР.

Според Атанасов след изборите и с приемането на новия...

Земетресение 4,5 по Рихтер

 Земетресение с магнитуд 4,5 бе регистрирано днес в Южна Гърция в района на остров Пелопонес, предаде Ройтерс, като се позова на Геофизическия институт на САЩ.

 
Трусът е станал на дълбочина от 35 километра, с епицентър на 169 километра югозападно от град Каламата, предаде БТА.
 
Засега няма данни за пострадали хора и нанесени материални щети.
 
Гърция се намира в сеизмичен район. Повечето земетресения не причиняват сериозни щети, но трус с магнитуд 5,9 през 1999 г. уби 143 души
 

Лияна и Благо Георгиев отново са заедно

Най-прясната клюка в столичните среди гърми, че футболната звезда за пореден път не е успял да устои на чара на сексапилната изпълнителка и от близо месец насам двамата изживяват своя забранен романс.

Изненада: Nokia имала готов таблет още през 2001 година

/КРОСС/ Покрай прехвърлянето на мобилното подразделение на Nokia към Microsoft стана ясно, че финландците са имали готов за пазарна премиера таблет още в далечната 2001. Устройството се е наричало Nokia M510 и е ползвало операционната Epoc, която е ранна версия на Symbian. M510 е имал 10-инчов сензорен дисплей с резолюция 800 x 600 пиксела, 32MB RAM и 32MB памет за приложения. Откъм софтуер устройството е включвало e-mail клиент, календар и специална версия на браузера Opera. През 2001 са били произведени около 1000 броя от тежащия 2 кг таблет, след което е било преценено, че шансовете за успех на такъв тип устройство са минимални и той така и не се е появил в продажба. Към момента има около 130 оцелели екземпляра, които са били раздадени на участниците в екипа, който е разработвал M510, пише Mobilebulgaria.  

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване