Заклани майка и дъщеря в Джебел (обзор)

24-годишната Джейлян и дъщеричката  Джейда, наричана още Еда, на 7 години, бяха намерени заклани в квартирата им в Джебел.
Според полицаи майката и дъщерята са били убити преди 3-4 дни или седмица. 
Вчера съсед се обадил в полицията, за да каже, че не е виждал от няколко дни майката и детето. Откъм апартамента, в който живеели под наем, се носела 24-годишната Джейлян и дъщеричката Джейда, наричана още Еда, на 7 години, бяха намерени заклани в квартирата им в Джебел. Според полицаи майката и дъщерята са били убити преди 3-4 дни или седмица. Вчера съсед се обадил в полицията, за да каже, че не е виждал от няколко дни майката и детето. Откъм апартамента, в който живеели под наем, се носела

Над 250 души търсиха без резултат 3 от жертвите от моста (обзор + снимки)

Няма и следа от тримата членове на семейството от Кърджали, чиято кола бе пометена от моста край хасковското с. Винево около 22,30 ч в четвъртък. Опелът с 56-годишния Мюмюн Рамадан, съпругата му Ресмие, на 55 г., дъщеря им Ширин, на 30 г., и внука Мерт, на 4 г., бе запратен в тонове тиня и кал от прехвърлилата моста 5-метрова приливна вълна. Няма и следа от тримата членове на семейството от Кърджали, чиято кола бе пометена от моста край хасковското с. Винево около 22,30 ч в четвъртък. Опелът с 56-годишния Мюмюн Рамадан, съпругата му Ресмие, на 55 г., дъщеря им Ширин, на 30 г., и внука Мерт, на 4 г., бе запратен в тонове тиня и кал от прехвърлилата моста 5-метрова приливна вълна.

Москва настоя Украйна да плати дълговете си по газовите доставки с кредита от МВФ


Част от средствата, които ще бъдат отпуснати на Украйна в рамките на стабилизационния кредит от МВФ, трябва да бъдат използвани за погасяване на задълженията за вече извършените доставки на природен газ за Украйна.

Това заяви руското министерство на енергетиката след среща на ръководителя на ведомството Александър Новак с представители на Босна и Херцеговина, Македония и Молдова, в която участва и президентът на "Газпром" Алексей Милер, предаде ИТАР-ТАСС.

Срещата, в която...

Изрод насече майка и дете

Неизвестен изрод насече 24-годишна майка и 7-годишното й момиченце. Трагедията се разиграла в кърджалийското градче Джебел преди дни, но труповете на двете бяха открити по случайност едва вчера. Младата Джейлян Юсуф и дъщеричката й Джейда били буквално насечени и по целите им тела имало множество прободни рани. Експертите са категорични, че най-вероятно става дума за убийство от ревност, и затова полицията започна разпити на всички бивши и настоящи интимни приятели на жертвата.

Чуждият език – условие за добра работа

Най-голямата оръжейна компания търси кадри на изложение в Техническия университет в Пловдив

Видео: "Манчестър юнайтед" разби "Норич" в дебюта на Райън Гигс


Футболистите на "Манчестър юнайтед" постигнаха убедителна домакинска победа с 4:0 срещу "Норич" и осигуриха мечтан дебют за новия си мениджър Райън Гигс. 

"Червените дяволи" изиграха неубедително първо полувреме, но през втората част показаха значително по-силна игра, повече агресия и движение и много по-голямо желание, за да спечелят първия си мач след уволнението на Дейвид Мойс. 

Уейн Рууни и Хуан Мата отбелязаха по две попадения за "Юнайтед", който вкара четири гола за...

Нападнаха младеж от ГЕРБ пред партийната централа

От ГЕРБ настояват МВР незабавно да разследва инцидента и да разкрие кои са поръчителите на нападението, както и мотивите за извършването му

250 доброволци търсят трите жертви на приливна вълна край с. Винево (обзор)

250 доброволци, екипи на Гражданска защита, планински спасители и пожарникари продължиха вчера през целия ден издирването на три от жертвите на огромната вълна, отнесла кола на моста край хасковското село Винево.
Както писа “Труд”, опел с цяло семейство бе пометен от придошлите води на река Демерджи дере в четвъртък вечерта. Смачканият автомобил 250 доброволци, екипи на Гражданска защита, планински спасители и пожарникари продължиха вчера през целия ден издирването на три от жертвите на огромната вълна, отнесла кола на моста край хасковското село Винево. Както писа “Труд”, опел с цяло семейство бе пометен от придошлите води на река Демерджи дере в четвъртък вечерта. Смачканият автомобил

Мадзари докара Интер до радостно 0:0 срещу Наполи

В трети пореден мач Интер не успява да победи на собствения си стадион. "Нерадзурите" завършиха 0:0 с Наполи в днешното дерби от 35-ия кръг на Серия А. Валтер Мадзари отново не убеди, че зас...

Реал (М) прегази Осасуна, Роналдо се разписа два пъти

Реал (Мадрид) прегази Осасуна с 4:0 в мач от 35-ия кръг на испанската Примера дивисион. Над всички на "Сантяго Бернабеу" отново беше Кристиано Роналдо. Мегазвездата на домакините откри резул...

Роден е Пенчо Славейков

Пенчо Петков Славейков е български поет, един от участниците в кръга „Мисъл“, наред с Кръстьо Кръстев, Петко Тодоров и Пейо Яворов. Той е най-малкият син на поета и политик Петко С...

Игуаин с тежка контузия, под въпрос е за Световното

Играчът на Наполи и националният отбор на Аржентина Гонсало Игуаин може да пропусне световното първенство в Бразилия. Нападателят получи сериозна контузия по време на дербито Интер - Наполи от Серия А...

Майката и детето в Джебел са били убити с хладно оръжие


Cмъртта на младата майка и дъщеря й от Джебел е настъпила вследствие на множество удари с хладно оръжие, съобщи БНР позовавайки се на криминалисти. Все още не е известно какво е оръжието, като в понеделник се очаква повече информация от Окръжната прокуратура. 

Засега няма официална информация за задържани.

По-рано днес в апартамент в Джебел бяха открити мъртви Джейлан на 24 години и 7-годишнта Джейда. Сигналът в полицията е подаден от съсед.

Майката и детето са...

"Зелените" поискаха да се спре атомната енергетика


"Зелените" настояват за незабавни действия за ограничаване и постепенно спиране на атомната енергетика в България, в европейското пространство и по целия свят.

Това се казва в позицията по повод годишнината от аварията в Чернобилската атомна електроцентрала. Според партията случилото се е доказало, че "няма мирен атом"

"Бившият СССР дълги години се гордееше с опитомяването на Атома и използването му за мирни цели. Безразсъдството на това твърдение е ясно до днес. Мирен...

ГЕРБ: Наш член е нападнат и бит пред партийната централа в София

Днес следобед пред централата на ГЕРБ е нападнат и бит без причина член на младежката организация на партията, съобщават от пресцентъра на ГЕРБ. В информацията от пресцентъра на партията се посочва, че "младежът е пострадал и е освидетелстван от съдебен лекар в „Пирогов”. Тревожно е, че потърпевшият е бил проследен на излизане от главния вход на централата на партията и нападнат в гръб, без да е осъществен какъвто и да било вербален контакт с него от страна на нападателя. Поради това считаме, че инцидентът е предварително подготвен и зад него стоят единствено политически мотиви". ГЕРБ настоява МВР незабавно да разследва инцидента и да разкрие кои са поръчителите на нападението, както и мотивите за извършването му. "Призоваваме министърът на вътрешните работи и главният секретар на МВР да предприемат категорични действия за гарантирането на сигурността на гражданите и опазването на реда в страната по време на предизборната кампания. В същото време изказваме благодарност към служителите от 4 РПУ в София, които незабавно задържаха извършителя на нападението" - пише в прессъобщението. "За нас окървавяването на предизборната кампания е не само атака срещу ГЕРБ, но и пореден опит българските граждани да бъдат отвратени от политическия процес и по този начин да бъде намалена още повече избирателната активност в деня на вота" - категорични са от партията на Бойко Борисов.

Пациенти искат личните лекари да ги диспансеризират

Пациенти с ревматологични заболявания искат да бъдат диспансеризирани от личните си лекари поради липса на достатъчно ревматолози, които за цялата страна са 85, а има региони, в които няма нито един ревматолог.

Член на младежката ГЕРБ е бил пребит пред централата на партията, извършителят е задържан

Пред централата на ГЕРБ днес беше нападнат и бит член на младежката организация на партията. Младежът е пострадал и е освидетелстван от съдебен лекар в "Пирогов".
За инцидента съобщиха от партията, и осъдиха нападението с декларация. "ГЕРБ категорично осъжда бруталния инцидент на насилие, с който започна предизборната кампания. Пред централата на ГЕРБ днес беше нападнат и бит член на младежката организация на партията. Младежът е пострадал и е освидетелстван от съдебен лекар в "Пирогов". За инцидента съобщиха от партията, и осъдиха нападението с декларация. "ГЕРБ категорично осъжда бруталния инцидент на насилие, с който започна предизборната кампания.

Младеж от ГЕРБ е бил пребит пред централата на партията, биячът е задържан

Пред централата на ГЕРБ днес беше нападнат и бит член на младежката организация на партията. Младежът е пострадал и е освидетелстван от съдебен лекар в Пред централата на ГЕРБ днес беше нападнат и бит член на младежката организация на партията. Младежът е пострадал и е освидетелстван от съдебен лекар в "Пирогов". За инцидента съобщиха от партията, и осъдиха нападението с декларация. "ГЕРБ категорично осъжда бруталния инцидент на насилие, с който започна предизборната кампания.

Сепаристите в Славянск са готови да разменят похитените наблюдатели


Проруските сепаратисти в източноукраинския град Славянск са готови да разменят групата международни наблюдатели, държани от тях като заложници, срещу свои съратници, арестувани от украинските власти. Това предаде Ройтерс, като се позова на техния лидер Вячеслав Пономарьов. 

Запитан за възможността за размяна, т.нар. народен кмет на Славянск, който на практика управлява града, заяви пред репортери: "Киевската хунта държи наши другари и следователно, ако има възможност, ние сме готови...

Видео: "Фулъм" пропусна златен шанс в борбата за оцеляване


Футболистите на "Фулъм" пропиляха златен шанс да излязат от зоната на изпадащите за първи път от януари и два кръга преди края на сезона са все по-близо да сложат край на 12-годишният си престой в английския елит. 

Отборът на Феликс Магат завърши 2:2 при домакинството на един от директните съперници в битката за оцеляване "Хъл сити", след като имаше аванс от два гола до 75-ата минута. 

След като двата отбора не успяха да си отбележат попадение през първото полувреме, десет...

Бастош се разделя с “Левски” след 6 часа футбол

Бразилецът Рафаел Бастош де факто се раздели с “Левски” преди мача с “Ботев”. Халфът, дошъл като “перла” в зимната селекция на “сините”, изигра само 370 минути футбол с екипа на клуба и не направи нищо запомнящо се.

Бастош се разбра с “Левски”, въпреки че договорът още не е прекратен. Това обаче остава само формалност.

След победата над “Левс Бразилецът Рафаел Бастош де факто се раздели с “Левски” преди мача с “Ботев”. Халфът, дошъл като “перла” в зимната селекция на “сините”, изигра само 370 минути футбол с екипа на клуба и не направи нищо запомнящо се. Бастош се разбра с “Левски”, въпреки че договорът още не е прекратен. Това обаче остава само формалност. След победата над “Левс

Пчели нахапаха мъж в карнобатско село и той почина

Рояк пчели нахапа до смърт 60-годишният пазач на язовир край карнобатското село Козаре, предаде "Флагман.бг". Охранителят се втурнал да помага на мъж, който заедно с коня си минавал наблизо.
Той видял, че жилещите насекоми са се устремили, раздразнени от животното, към стопанина му и се втурнал да помага. Рояк пчели нахапа до смърт 60-годишният пазач на язовир край карнобатското село Козаре, предаде "Флагман.бг". Охранителят се втурнал да помага на мъж, който заедно с коня си минавал наблизо. Той видял, че жилещите насекоми са се устремили, раздразнени от животното, към стопанина му и се втурнал да помага.

Пчели нахапаха до смърт мъж в карнобатско село

Рояк пчели нахапа до смърт 60-годишният пазач на язовир край карнобатското село Козаре, предаде Рояк пчели нахапа до смърт 60-годишният пазач на язовир край карнобатското село Козаре, предаде "Флагман.бг". Охранителят се втурнал да помага на мъж, който заедно с коня си минавал наблизо. Той видял, че жилещите насекоми са се устремили, раздразнени от животното, към стопанина му и се втурнал да помага.

Това са жестоко убитите майка и дъщеря в Джебел

24-годишната Джейлян и 7-годишната й дъщеря Джейда били буквално насечени преди поне седмица в квартирата им в Джебел.
Разследваме двойно убийство, най-вероятно от ревност, заявиха криминалисти пред „24 часа“.
Престъплението е извършено с хладно оръжие.
Апартамента бил разхвърлян, което показвало, че майката се е съпротивлявала. 24-годишната Джейлян и 7-годишната й дъщеря Джейда били буквално насечени преди поне седмица в квартирата им в Джебел. Разследваме двойно убийство, най-вероятно от ревност, заявиха криминалисти пред „24 часа“. Престъплението е извършено с хладно оръжие. Апартамента бил разхвърлян, което показвало, че майката се е съпротивлявала.

Бербатов отново бележи за Монако

С два гола на Димитър Бербатов Монако победи Аячо с 4:1 в ранния съботен мач от 35-ия кръг на Лига 1. Изразителният резултат лъже, защото "монегаските" се затрудниха сериозно в гостуването си на последния във френското първенство.

Чупрене и Ружинци все още в бедствено положение

Бедствено остава положението във видинските общини Чупрене и Ружинци. През следващите дни в тези райони се очакват нови поройни дъждове. В най-засегнатите от наводненията села продължава разчистването на реките и засипването на пропадналите участъци.

Галена стана моден гуру на сина си Стефан

Надяваме се, че дивата ще овладее навреме страстите си и фешън стремежите й по отношение на детето няма да тръгнат в абсурдна, copy/paste посока, а ла Виктория Бекъм и синове.

Това са жестоко убитите майка и дъщеря – Джейлян и Джейда (снимки)


24-годишната Джейлян и 7-годишната й дъщеря Джейда били буквално насечени преди поне седмица в квартирата им в Джебел.
Разследваме двойно убийство, най-вероятно от ревност, заявиха криминалисти пред „24 часа“.
Престъплението е извършено с хладно оръжие.
Апартамента бил разхвърлян, което показвало, че майката се е съпротивлявала. 24-годишната Джейлян и 7-годишната й дъщеря Джейда били буквално насечени преди поне седмица в квартирата им в Джебел. Разследваме двойно убийство, най-вероятно от ревност, заявиха криминалисти пред „24 часа“. Престъплението е извършено с хладно оръжие. Апартамента бил разхвърлян, което показвало, че майката се е съпротивлявала.

Инцидентът със състезателен автомобил е извън графика на ралито

Организаторите на на рали спринт „Варна 2014“ съобщиха за Moreto.net официалната си позиция относно станалото по-рано днес пътно произшествие със състезателен автомобил. Според организаторите на ралито инцидентът няма връзка с провеждането на самото състезание и се случва извън официалния му график.

4 пострадаха при катастрофа със състезателен автомобил във Варна

Четирима пострадаха при катастрофа в район „Максуда” във Варна в събота следобед. Катастрофата е предизвикана от 47-годишен мъж от Варна, който карал състезателен автомобил Фолксфаген Голф. По непотвърдена информация колата е била изпробвана преди утрешния старт на "Рали Спринт Варна 2014". Автомобилът се е движил по ул. „Девня”, след което по ул. „Георги Пеячевич” се е отправил към бул. „Владислав Варненчик”. По ул. Георги Пеячевич” при все още неустановени причини 47-годишният варненец рязко набива спирачки и се удря в бордюр. Рали автомобилът е блъснал движещо се в лява лента БМВ. След ударът Фолксфагенът се е преобърнал и ударил пешеходец на тротоара. Пострадали са трима души в състезателния автомобил, както и пешеходецът.

Турски митничари хванаха българин с близо 62 кг хероин

61 кг. и 34 грама хероин са заловени от турските митничари на ГКПП Капъкуле при опит да бъде пренесен нелегално от Турция в България.
Заловеният наркотик, открит в ТИР с българска регистрация, шофиран от български гражданин с инициали Л. С. Б., е на стойност около 3 700 000 турски лири.
ТИР-ът превозвал цимент от Турция за България. 61 кг. и 34 грама хероин са заловени от турските митничари на ГКПП Капъкуле при опит да бъде пренесен нелегално от Турция в България. Заловеният наркотик, открит в ТИР с българска регистрация, шофиран от български гражданин с инициали Л. С. Б., е на стойност около 3 700 000 турски лири. ТИР-ът превозвал цимент от Турция за България.

“Левски” чупи още един черен рекорд

“Левски” счупи още един черен рекорд в сезона на стотния юбилей. След 0:2 срещу “Ботев” в Коматево “сините” вече имат четири поредни загуби в “А” група. Преди това паднаха от ЦСКА (1:3), “Литекс” (1:3) и “Лудогорец” (0:2). Общо пораженията на “Левски” са 13. В следващия кръг се очертава глътка въздух с домакинство на последния в първата половина “Л “Левски” счупи още един черен рекорд в сезона на стотния юбилей. След 0:2 срещу “Ботев” в Коматево “сините” вече имат четири поредни загуби в “А” група. Преди това паднаха от ЦСКА (1:3), “Литекс” (1:3) и “Лудогорец” (0:2). Общо пораженията на “Левски” са 13. В следващия кръг се очертава глътка въздух с домакинство на последния в първата половина “Л

Турски митничари хванаха българин с близо 62 кг хероин

61 кг. и 34 грама хероин са заловени от турските митничари на ГКПП Капъкуле при опит да бъде пренесен нелегално от Турция в България.
Заловеният наркотик, открит в ТИР с българска регистрация, шофиран от български гражданин с инициали Л. С. Б., е на стойност около 3 700 000 турски лири.
ТИР-ът превозвал цимент от Турция за България. 61 кг. и 34 грама хероин са заловени от турските митничари на ГКПП Капъкуле при опит да бъде пренесен нелегално от Турция в България. Заловеният наркотик, открит в ТИР с българска регистрация, шофиран от български гражданин с инициали Л. С. Б., е на стойност около 3 700 000 турски лири. ТИР-ът превозвал цимент от Турция за България.

Бербатов с нови два гола при победа на Монако

Българският нападател Димитър Бербатов направи поредния си силен мач за Монако., като вкара два гола  и подаде за трети при победата с 4:1 като гост над Аячо. Бербатов вече има осем гола за монегаските - пет за шампионат и още три за Купата на страната. Бербатов  откри в 52-ата минута с глава след центриране на Жоао Моутиньо отляво. В 74-ата българинът удвои след като се озова сам срещу вратаря след пас на Хамес. Минута по-късно обаче домакините намалиха резултата с гол на Гаджи Тало. Третият гол за Монакo вкараКондогбиа в 88-ата минута след пас на Бербатов. В добавеното време Лукас Окампос оформи крайния резултат.

Изнесоха от блока зверски убитите майка и дете от Джебел, съседите плачат (видео)

Точно в 19:45 часа бяха изнесени труповете на Джейлян и дъщеря й Джейда от Джебел, предаде кореспондент на „24 часа“ от мястото на инцидента. Майката беше изнесена на носилка, а детенцето беше увито в одеало. Съседи наблюдаваха потресаващата гледка със сълзи на очи. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,

Взрив разруши сграда в центъра на Виена, като уби мъж и рани поне петима


Млад мъж загина, а още най-малко петима души са ранени, след като експлозия причини частично срутване на жилищна сграда в австрийската столица Виена, предаде Асошиейтед прес. Агенцията се позовава на информация от местната полиция.

Експлозията, станала около 10 часа тази сутрин, е разрушила двата най-горни етажа на четириетажната сграда. Уточнява се, че постройката е в историческия център на австрийската столица, на оживена търговска улица, намираща се близо до двореца Шьонбрун....

Ван Гаал иска повече пари от Фъргюсън

Луис ван Гаал ще печели повече от сър Алекс Фъргюсън, ако стане треньор на “Манчестър Юнайтед”. Според информации от Англия заплатата на холандеца ще е около 7 млн. евро на година - с милион повече от Фъргюсън. Помощник на Ван Гаал ще е Патрик Клуйверт, който бе близо до трансфер в “Юнайтед” като играч през 90-те години.

Невероятен гол на Джондж Луис ван Гаал ще печели повече от сър Алекс Фъргюсън, ако стане треньор на “Манчестър Юнайтед”. Според информации от Англия заплатата на холандеца ще е около 7 млн. евро на година - с милион повече от Фъргюсън. Помощник на Ван Гаал ще е Патрик Клуйверт, който бе близо до трансфер в “Юнайтед” като играч през 90-те години. Невероятен гол на Джондж

Катастрофа помрачи старта на рали спринт "Варна 2014"

Минути преди церемониалния старт на рали спирт "Варна 2014" състезателен автомобил номер 34 с пилот Пламен Атанасов и навигатор Петър Петров катастрофира с друг участник в движението.

Какво се случва в тялото ви, когато сте влюбени

Пеперудите в корема не са единственият знак, че обичате


Геният Бербатов блесна с два гол и асистенция при победа с 4:1 на „Монако“

Българският нападател Димитър Бербатов се отчете два гола и асистенция за „Монако“ при гостуването на последния „Аячо“, с което донесе победа с 4:1 за своя тим в среща от 35-ия кръг на френската Лига 1.
Българинът започна двубоя като титуляр и водеше атаката на „монегаските” заедно с Еманюел Ривиер. Българският нападател Димитър Бербатов се отчете два гола и асистенция за „Монако“ при гостуването на последния „Аячо“, с което донесе победа с 4:1 за своя тим в среща от 35-ия кръг на френската Лига 1. Българинът започна двубоя като титуляр и водеше атаката на „монегаските” заедно с Еманюел Ривиер.

Бербатов изведе "Монако" до четвърта поредна победа с два гола и асистенция


Димитър Бербатов отбеляза два гола и направи една асистенция, а "Монако" спечели гостуването на последния "Аячо" с 4:1 и постигна четвърта поредна победа във френското първенство. 

Българският нападател изигра поредния си силен мач за отбора от княжеството. Той вече има на сметката си пет гола и четири асистенции за десет мача в Лига 1, а във всички турнири има осем попадения и шест голови подавания.

След като в миналия кръг вкара фантастичен гол за победата с 1:0 срещу...

Нападнаха и биха младеж от ГЕРБ пред партийната централа

Пред централата на ГЕРБ днес беше нападнат и бит без причина член на МГЕРБ. Младежът е пострадал и е освидетелстван от съдебен лекар в "Пирогов".

Бербатов пак изумява Франция, два гол и асистенция при победа на „Монако“ (видео)


Българският нападател Димитър Бербатов се отчете два гола и асистенция за „Монако“ при гостуването на последния „Аячо“, с което донесе победа с 4:1 за своя тим в среща от 35-ия кръг на френската Лига 1.
Българинът започна двубоя като титуляр и водеше атаката на „монегаските” заедно с Еманюел Ривиер. Българският нападател Димитър Бербатов се отчете два гола и асистенция за „Монако“ при гостуването на последния „Аячо“, с което донесе победа с 4:1 за своя тим в среща от 35-ия кръг на френската Лига 1. Българинът започна двубоя като титуляр и водеше атаката на „монегаските” заедно с Еманюел Ривиер.

Бербатов с два гола и асистенция донесе успех срещу Аячо

Монако победи Аячо с 4:1 като гост, а два от головете отбеляза българският нападател Димитър Бербатов.

Maрек се завърна в "А" група

Марек (Дупница) се завърна в "А" група след шестгодишно отсъствие. Тимът, воден от Иво Паргов завърши 0:0 при гостуването на Пирин (Разлог) и четири кръга преди края на сезона във втория еше...

Феномена: Мондиалът няма да спаси Бразилия

Бразилската футболна легенда Роналдо предупреди сънародниците си, че предстоящото световно първенство няма да може да реши дълбоко вкоренените социални проблеми на страната. Роналдо бе част от отбора,...

САЩ да използват влиянието си в Украйна, поиска Лавров

Руският външен министър разговаря с държавния секретар Джон Кери


Станишев откри и кампанията на социалдемократите в Румъния


Лидерът на БСП и на Партията на европейските социалисти (ПЕС)  Сергей Станишев държа реч пред 10 хиляди членове и симпатизанти на социалдемократическата партия в Румъния, където присъства на откриването на кампанията на партията. Това съобщи пресцентърът на левицата. 

"Радвам се да видя толкова много хора, които сте застанали зад идеята за по-добра Европа както аз и нашият общ кандидат за президент на Еврокомисията Мартин Шулц", е казал Станишев на румънски пред събралите се. Той...

Президентът на Афганистан ще бъде избран на балотаж

Нито един от кандидатите на президентските избори в Афганистан не е успял да събере необходимите за победа 50% плюс един глас и ще има втори тур, съобщи Независимата избирателна комисия. Лидер е бившият министър на външните работи Абдула Абдула, който има 44.9 % от гласовете на избирателите. На второ място е Ашраф Ахмадзай с 31.5% подкрепа от населението. Залмай Расул, който е близък до президента Хамид Карзай и смятан за кандидат на властта, е получил едва 11.5%. Окончателните резултати от първия тур трябва да бъдат публикувани на 14 май след разглеждане на евентуални жалби. Балотажът между Аблдула и Гани може да се състои на 7 юни.  

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване