Бракониери убиха два слона и малките им в Кения

Шест слона, в това число четири малки слончета, са били убити от бракониери в частен резерват в югозападна Кения, съобщи Кенийската служба за дивата фауна.

Мощна експлозия във Виена рани шестима

/КРОСС/ Най-малко шестима души са ранени, след като експлозия причини частично срутване на жилищна сграда в австрийската столица Виена, предаде ИТАР-ТАСС. Спасителите се опитват да стигнат до ранен човек във вътрешността на сградата. Други петима души са с леки наранявания, но в блока може да има още хора, тъй като в нея живеели 51 души, а са евакуирани 10.  

Когато почистваме, ние чистим и себе си, рече Плевнелиев

 "Участвам в тази кампания още от самото й начало - участвах като мениджър, като министър, а сега - като държавен глава, но преди всичко участвам като баща и като гражданин", каза Плевнелиев, цитиран от БТА.

Това е една много смислена инициатива, която дава шанс на всеки българин да покаже отношението си към природата, към околното пространство, а с това - и към държавата и нацията, добави той. 

Плевнелиев изрази радостта си, че вижда много млади хора, които се включват в почистването.

Искам да дам своя елементарен граждански принос към природата на България,съзнавайки много добре, че ако нямаме отношение към околното пространство, нямаме отношение към нищо, посочи той. 

За съжаление България е достатъчно замърсена, отбеляза президентът. Според него това означава, че целият български народ е необходимо да положи усилие, за да покаже, че има отношение не само към държавата и към природата, но и към себе си. 

"Когато почистваме, ние чистим и себе си", 
добави още държавният глава.

Днес е в сила кампанията "Да изчистим България за един ден", организирана от bTV. Предварително са уточнени 932 мръсни кътчета в страната, които ще бъдат почистени. Хиляди хора се включиха в инициативата.

"Левски" продължи свободното си падане със загуба от "Ботев"


Футболистите на "Ботев" победиха гостуващия "Левски" с 2:0 и продължиха агонията на сините в сезона на стогодишния юбилей. 

Отборът, воден от Елин Топузаков, допусна четвърто поредно поражение в А група и общо тринадесето за сезона, което е рекорд в историята на клуба. 

Пловдивчани вкараха по едно попадение в края на двете полувремена чрез Александру Куртеан и Иван Цветков и с втория си пореден успех събраха 60 точки, за да се доближат на четири от третия ЦСКА, който в...

Пешо Сумиста от затвора: Борисов и Цветанов са подведени, че съм човек на Сретан Йосич


"Не мисля, че съм килър, такъв ме направи Цветан Цветанов. Не ви ли прилича на роман това. Бяха принудени двете инстанции да ме осъдят доживот. Бойко Борисов и Цветан Цветанов са подведени, че аз съм човек на сърбина Сретан Йосич". Това каза пред Нова телевизия соченият за лидер на "Килърите" Петър Стоянов-Сумиста от затвора във Варна. "Не мисля, че съм килър, такъв ме направи Цветан Цветанов. Не ви ли прилича на роман това. Бяха принудени двете инстанции да ме осъдят доживот. Бойко Борисов и Цветан Цветанов са подведени, че аз съм човек на сърбина Сретан Йосич". Това каза пред Нова телевизия соченият за лидер на "Килърите" Петър Стоянов-Сумиста от затвора във Варна.

Пешо Сумиста: Борисов и Цветанов са подведени, че съм човек на Сретан Йосич


"Не мисля, че съм килър, такъв ме направи Цветан Цветанов. Не ви ли прилича на роман това. Бяха принудени двете инстанции да ме осъдят доживот. Бойко Борисов и Цветан Цветанов са подведени, че аз съм човек на сърбина Сретан Йосич". Това каза пред Нова телевизия соченият за лидер на "Килърите" Петър Стоянов-Сумиста от затвора във Варна.

Тито - символът на куража

Вечният! Незабравимият! Символът на куража и смелостта! Мозъкът на “Барселона”!

Това са само част от думите, които написаха световните медии за кончината на Тито Вилянова. Голям човек и треньор си отиде едва на 45 години. Тактиката му можеше да победи всеки на терена. Тежка контузия на коляното не му попречи да изиграе повече от 300 мача за “Бар Вечният! Незабравимият! Символът на куража и смелостта! Мозъкът на “Барселона”! Това са само част от думите, които написаха световните медии за кончината на Тито Вилянова. Голям човек и треньор си отиде едва на 45 години. Тактиката му можеше да победи всеки на терена. Тежка контузия на коляното не му попречи да изиграе повече от 300 мача за “Бар

Обама: САЩ са готови да използват военна сила срещу КНДР при необходимост

"Северна Корея се е самообрекла да бъде слаба държава и аутсайдер, чиято укрепена и милитаризирана граница с Юга я разделя от свободата", заяву президентът на САЩ Барак Обама в слово пред американски войници в Южна Корея. Той каза,цитиран от Франс прес, че "Америка няма да се поколебае да употреби военна сила срещу КНДР, за да защити съюзниците си". "САЩ има ангажименти по отношение безопасността на Южна Корея. Няма да се поколебаем да използваме военна сила за защита на нашите съюзници и нашия начин на живот", твърдо заяви Обама в своята реч пред 28 000 американски военни, разположени в Южна Корея. Обама, който беше на официално посещение в Република Корея, заяви, че КНДР ще се окаже в още по-голяма изолация от международната общност, ако извърши поредния ядрен опит, съобщи ИТАР-ТАСС.

Стотици граждани и кметът Портних се включиха в почистването на Варна

Стотици варненци се включиха в инициативата "Да изчистим България за един ден" видя репортер на Moreto.net. В почистването участваха и екипите на цели фирми и организации. IT компания "158" купи и над 200 дръвчета и розови храсти в Ботевата градинка във морската столица.

Издирването на телата край Винево приключи без успех днес

Акцията по издирването на телата на погълнатите от водния ад в хасковското село Винево продължи за втори ден днес, но приключи без успех, предаде кореспондентът на БГНЕС за региона.

Сумиста: Борисов е в основата на всичко

/КРОСС/ В интервю за Нова телевизия Петър Стоянов-Сумиста, който получи доживотна присъда за организиране на група за поръчкови убийства, заяви, че вярва, че скоро ще излезе от затвора като въпросът не бил дали, а кога. „Килър станах според Цветанов и според две инстанции на съда", казва Стоянов относно обвиненията му. „Не смятам, че двете инстанции са се подвели. Бяха принудени да издадат възможно най-тежката присъда. Доказателствата и фактите са голословни и не са подкрепени с документи. Твърдят, че съм получил едни пари за убийство, на една среща в Пловдив. По безспорен и категоричен начин беше доказано, че не съм бил в България", заяви той. По думите му, ако се е работило професионално, е трябвало веднага да го освободят. До преди делото Сумиста твърди, че е имал добри отношения както с Бойко Борисов и Цветан Цветанов, така и с други политици. Според него има някаква скрита информация, с която са подведени Бойко Борисов и Цветан Цветанов, че именно той е човекът на Сретен Йосич в България. „Бойко Борисов е в основата на всичко, но се прави, че ни лук ял, ни мирисал", казва той от затвора.    

Мишел Обама участва в сериал

През май т.г. ангажиментите й ще включват и епизодична роля в драматичния сериал „Нешвил”

Украйна спря питейната вода за Крим

Украйна е затворила шлюзовете на Северокримския канал, по който полуостровът получава 85% от питейната си вода от река Днепър, съобщи РИА ”Новости”. Информация за подобни действия постъпи още на 18 април, но тогава украинската агенция по водните ресурси я опроверга. Северокримският канал започва от Каховския язовир и стига до Керч.

Гълъбинов бележи, Авелино все още с шансове за Серия А

Българският нападател на Авелино Андрей Гълъбинов отбеляза 12-ия си гол за сезона в Серия Б. Таранът отбеляза в последната минута при домакинския успех с 2:0 над Кротоне. На тежкия терен Гълъбинов нап...

CNN: Украинската криза заплашва Европа с нов Чернобил

Европа е на прага на нова Чернобилска катастрофа. Заради изострените отношения между Украйна и Русия Чернобилската АЕЦ може да остане без нов саркофаг, чийто основен етап трябваше да бъде поставен до края на април. Властите в Киев шокираха Брюксел като уведомиха ЕС, че това може и да не стане заради Москва, съобщава телевизионният новинарски лидер CNN по повод годишнина от аварията през 1986 г.

Преустановиха търсенето на изчезналото семейство край Винево

Преустановено е за днес издирването на тримата от семейство Рамадан край хасковското село Винево, чиято кола бе отнесена от пороя на моста от придошлата река там в нощта на четвъртък срещу петък. Вчера бе намерена 45-годишната Ресмие Хакиф Рамадан. Днес без резултат продължи търсенето на съпруга й Мюмюн Хакиф Рамадан, Преустановено е за днес издирването на тримата от семейство Рамадан край хасковското село Винево, чиято кола бе отнесена от пороя на моста от придошлата река там в нощта на четвъртък срещу петък. Вчера бе намерена 45-годишната Ресмие Хакиф Рамадан. Днес без резултат продължи търсенето на съпруга й Мюмюн Хакиф Рамадан,

Нито един кандидат не е преминал границата от 50% на президентските избори в Афганистан

/КРОСС/ Независимата избирателна комисия (IEC) в Афганистан обяви днес предварителните резултати от президентските избори, според които никой от кандидатите не е получил над 50% одобрение, предаде ИТАР-ТАСС. Лидер е бившият външен министър Абдула Абдула е събрал 44,9% от гласовете. Втори е бившият финансов министър Ашраф Гани с 31,5%, а на трето е бившия външен министър Залмани Расул с 11.5%. Ккрайните резултати би трябвало да бъдат обявени на 14 май. Балотаж ще бъде проведен през май, ако нито един от кандидатите не премине границата от 50%.    

Станишев в Румъния: Само ПЕС може да гарантира справедливо отношение към страните ни

Президентът на ПЕС бе категоричен, че десните са създали Европа на страха и са положили основа за невиждан популизъм и дискриминация, които са били почувствани силно именно от румънците и българите

Блъсков: Синът ми е собственик на "Труд", ръцете ми са чисти

Синът ми е собственик на "Труд", но сделката е в процедура, няма юридически край още, необходими са формалности, заяви пред bTV Петьо Блъсков. Едната формалност е разрешение от КЗК, тъй като синът ми е собственик и на друго дружество, което издава вестник "Репортер", уточни той. На въпрос за каква сума е купил „Труд” Блъсков отвърна, че марката „Труд” е много ценна и струва милиарди. Да не бъркаме журналистиката с търговията - това са търговски сделки, каза той. Блъсков уточни, че парите са и от банков кредит, но не пожела да уточни коя е банката, която го е отпуснала, защото това не било важно. Това си е мой бизнес въпрос. Откъде накъде ще ви отговарям за колко съм продал, за колко съм купил, попита Блъсков в студиото на bTV. Аз преди продавах, сега дойде време да купувам. Продадох "Монитор" за много пари на Ирена Кръстева, но защо трябва да отговарям за колко. Този въпрос е важен за данъчните. Иначе си е мой бизнес. Защо не отидете да питате "Лукойл" за колко купи "Нефтохим" - каза вестникарят. Блъсков твърди, че ръцете му са чисти. „Като дойде Бареков на власт, ще ги провери”, допълни той.

Джейлян и малката Джейда били насечени с хладно оръжие, вероятно от ревност

Случаят в Джебел е двойно убийство, категорични са криминалисти, научи „24 часа“. Престъплението е извършено с хладно оръжие. Кървавата драма се е разиграла поне преди седмица. Труповете на 24-годишната Джейлян и 7-годишната й дъщеря Джейда били буквално насечени. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,

Die Welt: Алтернативата на руския газ вероятно е утопия

Независимостта на Европа от руския газ може да се окаже утопия. Това се казва в материал на авторитетното немско издание Die Welt, след като...

Източват язовира до Винево за тела на дъното

Утре телата на изчезналото след пороя в хасковското село Винево семейство ще бъдат търсени на дъното на язовира. Вече е взето решение за контролирано източване на водоема. И във втория ден на издирването водолазите не можаха да се включат, тъй като водите се оказаха много мътни и не виждаха нищо.

Европейски дипломати ще обсъдят нови санкции срещу Русия в понеделник

Висшестоящи политици от ЕС ще се срещнат в понеделник в Брюксел, за да обмислят нови санкции срещу Русия, предаде АFP. Посланици на 28-те държави-членове на съюза ще обсъдят обновяването на списъка със санкции от второ ниво. Санкциите включват замразяване на активи и забрана за пътуване.

Бойко Борисов и Жан-Клод Юнкер ще посетят метростанция „Европейски съюз“

Председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов и кандидатът на Европейската народна партия за председател на ЕК Жан-Клод Юнкер ще посетят метростанция „Европейски съюз“ утре, 27.04.2014г. (неделя).

Преустановиха търсенето на изчезналото семейство край Винево, утре продължават

Преустановено е за днес издирването на тримата от семейство Рамадан край хасковското село Винево, чиято кола бе отнесена от пороя на моста от придошлата река там в нощта на четвъртък срещу петък. Вчера бе намерена 45-годишната Ресмие Хакиф Рамадан. Днес без резултат продължи търсенето на съпруга й Мюмюн Хакиф Рамадан, Преустановено е за днес издирването на тримата от семейство Рамадан край хасковското село Винево, чиято кола бе отнесена от пороя на моста от придошлата река там в нощта на четвъртък срещу петък. Вчера бе намерена 45-годишната Ресмие Хакиф Рамадан. Днес без резултат продължи търсенето на съпруга й Мюмюн Хакиф Рамадан,

Млада жена и детето й са открити мъртви в дома им в Джебел


Млада жена и дъщеря й са открити мъртви в дома им в Джебел. Информацията на МВР е, че става дума за 24-годишна жена и седем годишно момиченце. Според dariknews.bg жената е от Кирковско и е на 22 години. Тя живеела под наем в Джебел, а дъщеря й е на четири години.
 

Сигналът за трагедията е подаден от съсед. От няколко дни детето не е било водено на детска градина, a oт апартамента се разнесла днес и неприятна миризма.

Огледът ще бъде извършен под ръководството на...

Украйна спря водата на Крим (обновена)


Украйна е прекратила подаването на вода от река Днепър към анексирания от Русия полуостров Крим през Северо-кримския канал, съобщи агенция УНИАН.

Страната осигуряваше 85% от нуждите на полуострова от прясна вода именно по този канал, свързан с главното русло на река Днепър.

Съоръжението е от 1961-1971г., дълго е 402 км и пропуска до 300 куб. м. вода в секунда, която отива основно за напояване. Нуждите на Крим от вода се оценяват на 80-90 куб.м в секунда.

Един от...

Украйна спря водата на Крим


Украйна е прекратила подаването на вода от река Днепър към анексирания от Русия полуостров Крим през Северо-кримския канал, съобщи агенция УНИАН.

Страната осигуряваше 85% от нуждите на полуострова от прясна вода именно по този канал, свързан с главното русло на река Днепър.

Съоръжението е от 1961-1971г., дълго е 402 км и пропуска до 300 куб. м. в секунда.



Но след като Москва анексира територията още не е сключено споразумение с Киев за ползването на...

Зидан напуска Реал, за да стане треньор на Бербатов

/КРОСС/ Помощник-треньорът на Реал Мадрид и легенда на клуба Зинедин Зидан може би ще напусне "белия балет" през лятото, за да застане начело на френския Монако, пише Marca. Според изданието, ако информацията се окаже вярна, раздялата на Зидан с клуба има само едно обяснение - той ще успее да натрупа опит във Франция като треньор, което ще му даде възможност да поеме юздите и на Реал след време. Още преди две седмици водещият спортен ежедневник във Франция Екип публикува информация, че монегаските се интересуват от възможността да привлекат Зидан за заместник на Раниери.  

Гепарди нападат блондинка, но тя овладява ситуацията !

Виж как гепарди притесняват блондинка, но на нея не и? пука особено и ги Виж как гепарди притесняват блондинка, но на нея не и? пука особено и ги

Унищожиха над 40 тона зеленчуци, били рискови

Над 40 тона опасни зеленчуци са били унищожени в рамките на няколко дни. В масовия случай става въпрос за използването на пестициди и други забранени вещества, съобщиха от Агенцията по храните. Най-ри...

Св. Георги – палестински герой!

Дори мюсюлманите почитат светеца в тези земи


Гепарди нападат блондинка, но тя овладява ситуацията !

Виж как гепарди притесняват блондинка, но на нея не и? пука особено и ги Виж как гепарди притесняват блондинка, но на нея не и? пука особено и ги

Камен Ситнилски: Съдебната система е корумпирана. Пенгезов има доказателства


"Съдебната система е корумпирана. Не съм оформял никакви центрове във Висшият съдебен съвет. Аз като по-опитен изисквах да има ред и дисциплина. Колегата Пенгезов има повече доказателства". Това каза Камен Ситнилски, бивш зам. главен прокурор и член на ВСС, пред Нова тв.
"Сотир Цацаров не го намесвам в игрите, защото е главен прокурор", "Съдебната система е корумпирана. Не съм оформял никакви центрове във Висшият съдебен съвет. Аз като по-опитен изисквах да има ред и дисциплина. Колегата Пенгезов има повече доказателства". Това каза Камен Ситнилски, бивш зам. главен прокурор и член на ВСС, пред Нова тв. "Сотир Цацаров не го намесвам в игрите, защото е главен прокурор",

Ситнилски: Съдебната система е корумпирана. Пенгезов има доказателства


"Съдебната система е корумпирана. Не съм оформял никакви центрове във Висшият съдебен съвет. Аз като по-опитен изисквах да има ред и дисциплина. Колегата Пенгезов има повече доказателства". Това каза Камен Ситнилски, бивш зам. главен прокурор и член на ВСС, пред Нова тв. "Сотир Цацаров не го намесвам в игрите, защото е главен прокурор",

Преустановиха търсенето на изчезналото семейство, утре продължават

/КРОСС/ Преустановено е за днес издирването на тримата от семейство Рамадан край хасковското село Винево, чиято кола бе отнесена от пороя на моста от придошлата река там в нощта на четвъртък срещу петък. Вчера бе намерена 45-годишната Ресмие Хакиф Рамадан. Днес без резултат продължи търсенето на съпруга й Мюмюн Хакиф Рамадан, дъщеря им Ширин и 4-годишния им внук Мерт. Утре сутринта издирването ще продължи, предаде Дарик. В следобедните часове днес бе взето решение и да започне контролирано източване на язовира, на чието дъно е твърде вероятно да бъдат открити телата. Водите му обаче са много мътни след пороя и затова до момента не са влизали водолази. В издирването на тримата от семейство Рамадан днес се включиха над 100 души, сред които два спасителни екипа от пожарната - единият по вода, с лодка, а другият, полиция, гражданска защита и доброволци търсиха телата по поречието на реката. Използвани бяха четири багера и резачки, за да се разчистват купищата дървета, коренища и отломки, които водата е донесла. Същата техника и състав на екипите ще бъдат използвани и утре. Днес в търсенето се включи и следово куче, което обходи целия район, но също без резултат. Доброволците и спасителите също претърсиха почти целия участък от фаталния мост до язовира. Снимка: Булфото, всички права запазени

Автобуси №9, №109 и №14 във Варна с променен маршрут в неделния ден

Автобусни линии с №9, №109 и №14 във Варна ще се движат по променен маршрут в неделния ден (27 април), съобщиха за Moreto.net от "Градски транспорт" ЕАД. Промяната се налага заради провеждането на автомобилно състезание „Рали Спринт Варна 2014“.

Полицай стана свещеник

Свещеникът в храм "Свети Никола” в Лясковец е бивш криминален експерт. След 35 години служба в системата на МВР Богдан Арабаджиев решава да служи на Бог и казва, че така също помага на хората и това е логично продължение на земната му мисия, съобщи Нова тв.
Повече от десетилетие отец Богдан и семейството му спестяват пари за обновяване и ремонт Свещеникът в храм "Свети Никола” в Лясковец е бивш криминален експерт. След 35 години служба в системата на МВР Богдан Арабаджиев решава да служи на Бог и казва, че така също помага на хората и това е логично продължение на земната му мисия, съобщи Нова тв. Повече от десетилетие отец Богдан и семейството му спестяват пари за обновяване и ремонт

Нейнски: Реформаторският блок не защитава десните ценности

/КРОСС/ "Не виждам какъв е проблемът да седнем в студиото", заяви Надежда Нейнски по повод несъгласието на Меглена Кунева те да гостуват едновременно в предаването Дикоff. "Разбрахме, че подобни изкуствени прегрупирания не спечелват доверието на хората. Последните избори го доказаха, което означава, че хората са доста паметливи и не искат механично сдружаване на елитите, а промяна в политиката, която да възстанови доверието им", посочи Надежда Нейнски. „За мен евроизборите са преди всичко сблъсък между две жизнени философии. Смятам, че трябва да се даде шанс хората наистина да видят, че могат да гласуват за открита политика", заяви настоящият евродепутат. Според нея Реформаторският блок във вида, по който се структурира, не защитава десните ценности. „Кога г-жа Кунева започна да говори за задкулисието и мафията? Смятам, че нормалността в България ще се върне, когато има ясен политически дебат", коментира още Нейнски. По думите й една от причините да напуснат РБ била, че Реформаторите не пожелали да проведе дебат за решенията в сферата на енергетиката. С идването на Симеон Сакскобурготски било направено началото на подмяната на Десницата, смята Надежда Нейнски. Именно поради тази причина тя отказала предложено от него място, но днес не пожела да каже какво. „Правителството на ОДС загуби властта поради това, че направи много тежки и непопулярни реформи. Когато през 2000г

Полицай стана свещеник в Лясковец


Свещеникът в храм Свещеникът в храм "Свети Никола” в Лясковец е бивш криминален експерт. След 35 години служба в системата на МВР Богдан Арабаджиев решава да служи на Бог и казва, че така също помага на хората и това е логично продължение на земната му мисия, съобщи Нова тв. Повече от десетилетие отец Богдан и семейството му спестяват пари за обновяване и ремонт

Камен Ситнилски: Прокуратурата не дава резултати


Бившият заместник-главен прокурор Камен Ситнилски, който беше скандално уволнен от Висшия съдебен съвет, смята, че държавното обвинение в последната година и половина (откакто главен прокурор е Сотир Цацаров  бел. ред.) не дава резултати.

Това Ситнилски заяви в отговор на въпрос в предаването на Сашо Диков "Дикоff" дали Цацаров е зависим. "Не знам дали е зависим. Но ще ви кажа нещо. През последната година и половина прокуратурата не дава реални резултати. Реалният резултат е внасяне...

Камен Ситнилски: Прокуратура не дава резултати


Бившият заместник-главен прокурор Камен Ситнилски, който беше скандално уволнен от Висшия съдебен съвет смята, че държавното обвинение в последната година и половина (откакто главен прокурор е Сотир Цацаров) не дава резултати.

Това Ситнислки заяви в отговор на въпрос в предаването на Сашо Диков "Дикоff" дали Цацаров е зависим.
"Не знам дали е зависим. Но ще ви кажа нещо. През последната година и половина прокуратурата не дава реални резултати. Реалният резултат е внасяне на...

Майка и дъщеря открити мъртви в дома им в Джебел

Полицията продължава огледа на апартамента в Джебел, в който днес бяха открити телата на 24-годишна жена и 7-годишната й дъщеря. Причините за смъртта им все още са в процес на изясняване, предаде кореспондентът на БГНЕС за региона.

България ще е домакин на асамблея на Международния съвет по лова и опазването на дивеча


За първи път след 1978 година България ще бъде домакин на Генералната асамблея на Международния съвет по лова и опазването на дивеча (CIC) през 2015 година. Това съобщи за „Фокус” изпълнителният директор на ИАГ инж. Григор Гогов.
България е избрана за домакин на асамблеята от 120 други държави-членки на съвета. За първи път след 1978 година България ще бъде домакин на Генералната асамблея на Международния съвет по лова и опазването на дивеча (CIC) през 2015 година. Това съобщи за „Фокус” изпълнителният директор на ИАГ инж. Григор Гогов. България е избрана за домакин на асамблеята от 120 други държави-членки на съвета.

Десетки се простиха с Мария Данаилова

 Стотици актьори, художници, певци, бивши и настоящи управници, депутати и интелектуалци се простиха с Мария Данаилова днес. Въпреки огромната си скръб, синът й, Ламбо и дъщерята на сестра му Росица (на челната снимка) успяха стоически да сдържат сълзите си. Когато катафалката с ковчега на Мария потегли  към гробищата от храма "Св. Седмочисленици", където бе поклонението, синът  на Мария - Росен Цанков, и Стефан Данаилов се разплакаха.

 

 

Актьорите Юлиян Вергов, Добри Добрев, Стефан Мавродиев, Павел Попандов, Христо Мутафчиев, Никола Анастасов, Искра Радева, Николай Николаев бяха забелязани сред първите пристигнали на поклонението. Дойде и Стоянка Мутафова с дъщеря си Муки. На поклонението беше и големият поет и театрал Недялко Йорданов и съпругата му Ивана Джеджева.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Както ПИК писа, на поклонението дойдоха певиците Йорданка Христова и Богдана Карадочева, както и политиците Михаил Миков, Ангел Найденов, Георги Първанов, Янаки Стоилов, Ваня Добрева, Красимир Велчев и Петър Мутафчиев. Дойде министърът на културата Петър Стоянович и колегата от времето на Тодор Живков - Георги Йорданов.  

 

 

 

 

 

 

 

 

Белите цветя са били любими на Мария Данаилова приживе. Само Йорданка Христова носеше червени карамфили. Всички останали хора носеха бели рози и хризантеми.


pik.bg



 

Атанас Костадинов: Край на мечтите във водния сектор

Общо 87 общини, които са бенефициенти по водни проекти, ще трябва да направят плоска финансова корекция на европейските пари. Това каза...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване