Подновяват издирването на изчезналото семейство край Винево

В 8.30 часа тази сутрин е подновена акцията по издирването на изчезналото семейство в хасковското село Винево.

Няма българи сред отвлечените от сепаратисти в Славянск

Задържаните са военни инспектори, а не наблюдатели, според МВнР


Варненската „Кармен” идва с огромен гардероб

 С огромен гардероб и детски оперни певци пристига в София варненската постановка на шедьовъра на Жорж Бизе - „Кармен”. Пищният оперен спектакъл  гостува тази вечер в зала 1 на НДК. В постановката на  Кузман Попов участва звезден състав начело с красивата солистка на Болшой театър - Агунда Кулаева (Русия) като Кармен. В двата незабравими мъжки образа ще видим Иван Момиров - дон Хосе, който пристига специално от Италия, а солистът на Варненската опера - Пламен Димитров ще се превъплъти в Ескамилио. В ролята на Микаела ще гастролира румънската оперна звезда Диана Тугуй. Зад диригентския пулт ще застане Светослав Борисов, художник е Иван Савов, а хореограф Боряна Сечанова

 

На сцената ще стъпят едни от най-малките оперни певци у нас – представителите на Варненската детско-юношеска опера, която е единствената у нас.  Най-малките сред тях са на по 7 и 8 години.

 

Солистките Кармен, Микаела, Фраскита и Мерцедес ще сменят единадесет сценични костюма, като по време на спектакъла красавицата Кармен ще се преоблича четири пъти, приятелките й Мерцедес и Фраскита по три пъти, а скромната Микаела само веднъж. В дамския гардероб влизат освен това 36 сценични костюма за 18 хористки с две  преобличания, 7 рокли за балерините и 24 шала, които са основен аксесоар. На сцената ще видим още 15 мъжки сценични костюма за солистите, като за дон Хосе са подготвени два специални костюма, а за Ескамилио три. Мъжкият хор от 24-ма души разполага с 48 сценични костюма за две преобличания. Мъжкият гардероб на “Кармен”се допълва още от 30 пелерини, 24 шапки, 30 чифта обувки и 15 чифта ботуши.

Леко земетресение край София

Трус с магнитуд 2.4 по скалата на Рихтер е регистриран късно в петък в Софийска област. Земетресението е станало в 23.07 часа, а епицентърът му е на 59 километра южно от столицата и на 15 километра южно от Самоков. Огнището на земния трус е било на 5 километра дълбочина. Рано сутринта вечра беше регистриран и друг земен трус край София. Земетресението бе с с магнитуд 2,7 по Рихтер,а епицентърът му беше на около 15 км от столицата.

При визитата си в Турция германският президент Йоахим Гаук няма да пести критики


Германският президент Йоахим Гаук започва днес в Истанбул четиридневното си официално посещение в Турция. Онлайн изданието на списание "Шпигел" отбелязва, че държавният глава няма да пести критиките си към властта в Анкара, а основната тема на визитата му ще бъде свободата на изразяване.

Гаук ще се срещне както с президента Абдулла Гюл, така и с премиера Реджеп Тайип Ердоган. При речта си в Университета в Анкара германският държавен глава ще отправи критика към всеки опит да се...

Следово куче търси отнесеното от пороя семейство

Следово куче се включи в издирването на семейството, отнесено от пороя в хасковското село Винево. Издирвателната акция беше подновена тази сутрин, след като снощи дъждът я прекъсна.

Волен агитира от Москва

 Лидерът на „Атака” и водач на листата на партията за евровота Волен Сидеров стартира кампанията с проява в Москва точно когато отношенията между ЕС и Русия са опънати до краен предел заради Украйна. Сидеров беше награден с руския орден „Звезда Отечества”.

 

Отличието му връчи космонавтът и два пъти Герой на Съветския съюз Борис Волинов”, похвалиха се от формацията. Орденът бил присъден на Сидеров от Горната камара на руския парламент за принос в развитието на отношенията между двете страни. „За мен, като български политик, е голяма чест да получа ордена.

 

Аз и моите двама колеги Десислав Чуколов и Магдалена Ташева водим листата на нашата партия и ще бъдем гласът на тези българи, които смятат, че ЕС е структура, която трябва да се промени или да се разтури”, коментира от Русия Сидеров с предизвикателен тон към Брюксел. Той обвини ЕС, че бил марионетка на САЩ, и се обяви за прекратяване на членството на България в НАТО.

 

Сидеров отново подчерта, че „Атака” признава референдума в Крим и е против санкции срещу Москва.

 

„Преобладаващата част от българския народ обича руския народ и помни, че от турско иго го освободи не ЕС, а братска Русия”, заяви Сидеров.

Динев: "Локо" (Пд) ми струва 2 милиона лева за сезона

“Над 2 милиона лева ми струва издръжката на “Локомотив” от началото на този сезон, а той още не е приключил”, обяви за “Труд” собственикът на пловдивския клуб Коко Динев. 

Нов залп от обвинения по негов адрес изляха тарторите на почти всички фенски фракции на “Лаута”. В обширен анализ на 4-годишното управление на Динев във фенски сайт се “разкри “Над 2 милиона лева ми струва издръжката на “Локомотив” от началото на този сезон, а той още не е приключил”, обяви за “Труд” собственикът на пловдивския клуб Коко Динев. Нов залп от обвинения по негов адрес изляха тарторите на почти всички фенски фракции на “Лаута”. В обширен анализ на 4-годишното управление на Динев във фенски сайт се “разкри

Почина лелята на Соломон Паси

Днес си отиде Дейзи Паси - един от най-позитивните човеци, с които животът ме срещна. Няма как да си отидеш, Дейзи. На теб трябва да ти е добре навсякъде. Това написа съпругата на Соломон Паси Гергана в профила си във фейсбук
Дейзи Паси беше 90-годишна и е сестра на бащата на бившия министър Исак Паси. Днес си отиде Дейзи Паси - един от най-позитивните човеци, с които животът ме срещна. Няма как да си отидеш, Дейзи. На теб трябва да ти е добре навсякъде. Това написа съпругата на Соломон Паси Гергана в профила си във фейсбук Дейзи Паси беше 90-годишна и е сестра на бащата на бившия министър Исак Паси.

Пиян вся паника, че отвлича самолет

Австралийски самолет бе “отвлечен” от пиян пътник. Почерпеният младеж опитал да влезе в пилотската кабина, а пилотът решил, че похищават машината, пише в. “Дейли мейл”.
Мъжът блъскал по вратата на летящия от австралийския град Бризбейн към индонезийския курортен остров Бали самолет. Пилотът включил транспондера и съобщил 7500. Австралийски самолет бе “отвлечен” от пиян пътник. Почерпеният младеж опитал да влезе в пилотската кабина, а пилотът решил, че похищават машината, пише в. “Дейли мейл”. Мъжът блъскал по вратата на летящия от австралийския град Бризбейн към индонезийския курортен остров Бали самолет. Пилотът включил транспондера и съобщил 7500.

Почина лелята на Соломон Паси

Днес си отиде Дейзи Паси - един от най-позитивните човеци, с които животът ме срещна. Няма как да си отидеш, Дейзи. На теб трябва да ти е добре навсякъде. Това написа съпругата на Соломон Паси Гергана в профила си във фейсбук
Дейзи Паси беше 90-годишна и е сестра на бащата на бившия министър Исак Паси. Днес си отиде Дейзи Паси - един от най-позитивните човеци, с които животът ме срещна. Няма как да си отидеш, Дейзи. На теб трябва да ти е добре навсякъде. Това написа съпругата на Соломон Паси Гергана в профила си във фейсбук Дейзи Паси беше 90-годишна и е сестра на бащата на бившия министър Исак Паси.

Варна се включва в кампанията „Да изчистим България за един ден“

За поредна година община Варна се включва активно в кампанията „Да изчистим България за един ден“, която се провежда днес 26-ти април - събота. Организацията за провеждане на дейностите по сметоизвозване се поема от районните кметства, съобщиха от общината за Moreto.

Две победи за родния волейбол в евроквалификациите

Две победи записаха родните волейболисти в евроквалификациите. 
Младежите стартираха с успех в надпреварата, след като в столичната зала „Христо Ботев” победиха с 3:2 тима на Гърция. Нашите губеха с 0:2, но успяха да направят обрат и измъкнаха мача. 

”Тръгнахме и играхме много добре в първите два гейма -  коментира треньорът на гърците Аристеид Две победи записаха родните волейболисти в евроквалификациите. Младежите стартираха с успех в надпреварата, след като в столичната зала „Христо Ботев” победиха с 3:2 тима на Гърция. Нашите губеха с 0:2, но успяха да направят обрат и измъкнаха мача. ”Тръгнахме и играхме много добре в първите два гейма - коментира треньорът на гърците Аристеид

Baidu отчете 24% ръст на печалбата за първото тримесечие

Приходите на най-голямата китайска търсачка за периода са нараснали с 59% на годишна база


Политическата скара-бира

Преди дни българският външен министър заяви пред ИТАР-ТАСС, че България ще даде всичко от себе си за „Южен поток”. За какво е тази жертвоготовност, при положение че Европа СЕ ОТКАЗ...

КАТ излиза на пътя за празниците

Дежурен екип на КАТ ще бъде изкаран на пътя през предстоящите почивни дни около Гергьовден. Това обясни шефът на „Пътна полиция" комисар Антон Антонов. „От всяка областна дир...

Разкриха тайната на дъждовните капки

Физиците разбраха защо дъждовните капки достигат своите размери не за няколко дни, както предсказвало компютърно моделиране, а за по-малко от час. Физици от Израел, Русия и Финландия разкриха загадка...

Пепе: Емоциите към Бразилия настрана

Защитникът на Реал (Мадрид) и Португалия – Пепе, призна, че ще изпита силни емоции, играейки на световното първенство в Бразилия това лято. Бранителят има бразилски корени, но през 2007 годи...

Кабинетът си поръча бутилки за вино и ракия

 63 360 празни бутилки за вино и 16 184 празни шишета за ракия иска да купи правителството.

Кабинетът е готов да даде 37 250 лв., се вижда от обявената обществена поръчка. Бутилките са предназначени за винарската изба "Евксиноград", пише "Труд".

Шишетата за ракия трябва да са модел "Бейби" с обем 0,5 литра. Бутилките за вино са модел "Бета бургона" с обем 0,750 литра, тегло - 540 г, стъкло - цвят olive green, право гърло с диаметър 17,5-18 мм, диаметър - 83,1 мм, и височина - 309,6 мм.

Винарската изба "Евксиноград" през 2013 г. е произвела 46 325 литра различни асортимента бели вина и е бутилирала от реколти 2011, 2012 и 2013 г. общо 39 964 бутилки вино (750 ml). Това е записано в отчета на правителството за 2013 г. Произведени са ракии гроздова "Млада" и "Резерва" - 8894 бутилки (500 ml) и бренди "Евксиняк" 10-годишно и 20-годишно - 1914 бутилки (700 ml).

Вината, ракиите и коняците, произвеждани от правителството, могат да се купят и от простосмъртни граждани в интернет. Вината могат да се намерят в няколко сайта на търговци на алкохол.

Четири вида бели вина се продават между 7 и 11 лв. за бутилка на едро. Половин литър ракия е 11-15 лв. Коняк "Евксиняк", отлежал 10 г., струва 33 лв. за бутилка 0,7 л, 20-годишният гони 60 лв. за бутилка. Доскоро избата продаваше само на ВИП персони. За 2012 г. почивната база и избата са отчели приходи от 1 149 567 лв.

Последен шанс да се включите в литературния ни конкурс

Остават броени дни до крайния срок за предаване на творбите във втория международен литературен конкурс за деца и юноши от 10 до 18 години. Срокът изтича на 30 април, а темата на конкурса е: "Българският език - без граница и през граници".

прочети повече

Остава облачно, дъждовете спират

 През деня над по-голямата част от страната ще бъде облачно с временни разкъсвания и намаления на облачността, предимно над източните райони и около Дунав, съобщиха от НИМХ.

Превалявания ще има главно в Югозападна България. Ще духа слаб, в Дунавската равнина до умерен изток-североизточен вятър. Минималните температури ще бъдат между 8° и 13°, в София около 10°. Максималните температури ще бъдат между 15 и 20°, в София около 16°.

Над планините ще бъде облачно и главно в Рило-Родопския масив ще има валежи от дъжд, само по най-високите върхове на Рила и Пирин от сняг. Ще духа умерен изток-югоизточен вятър. По Черноморието ще има разкъсана, често значителна облачност. Валежи са малко вероятни. Ще духа до умерен изток-североизточен вятър.

Пет личности, променили историята на ХХ век

Двайсети век без никакво съмнение е най-динамичното столетие, през което човечеството е преминавало.
В него не липсват нито катастрофални военни конфликти, нито кръвопролитни революции, нито безпрецедентни достижения на науката, довели до невиждан прогрес.
Сред личностите, променили с действията, решенията и житейските си истории хода на.... Двайсети век без никакво съмнение е най-динамичното столетие, през което човечеството е преминавало. В него не липсват нито катастрофални военни конфликти, нито кръвопролитни революции, нито безпрецедентни достижения на науката, довели до невиждан прогрес. Сред личностите, променили с действията, решенията и житейските си истории хода на....

Ново земетресение край София

Земетресение с магнитуд 2.4 по скалата на Рихтер е регистрирано късно вчера в Софийска област.

Джак Лю: Санкции срещу Русия вредят на бизнеса в САЩ

 Въведените санкции срещу Русия оказват негативно влияние на американския и европейския бизнес, призна министърът на финансите на САЩ Джайк Лю.

"Когато престанете да правите бизнес с такава голяма страна като Русия, последствията от това не се ограничават на нейната територия. Има американски компании, както и европейски, чийто бизнес страда от това", заяви Лю в радиоинтервю.

"Налагането на санкции е свързано със ситуацията в Украйна, като тяхната цел е да повлияят на руската икономика. Но санкциите няма как да навредят само на Русия, която твърде важен фактор както в политически, така и в икономически аспект. Така или иначе, понастоящем ние сме в постоянна координация с нашите чуждестранни партньори по повод евентуалното налагане на допълнителни санкции срещу Русия", каза още Лю.

Несъгласие със санкциите срещу Русия изказаха редица влиятелни фигури в политиката и бизнеса в Германия, която е традиционен икономически и търговски партньор на Москва. Подобни са настроенията и в Латвия, което стана ясно от изказвания на президента на страната и министъра на транспорта и икономиката.

Още през март председателят на Еврокомисията Жозе Барозу заяви, че ЕС ще приеме допълнителни мерки" срещу Русия. Много депутати от Европарламента тогава обаче се обявиха против налагането на санкции, отбелязвайки, че ЕС "не разполага нито с инструменти, нито има желание" за налагането на санкции срещу Москва.

Вчера президентът на САЩ Барак Обама потвърди, че Вашингтон вече е готов новия пакет санкции срещу Русия. Лидерите на Великобритания, Германия, Франция и Италия обявиха, че ще подкрепят САЩ и че техните страни също са готови с налагането на допълнителни санкции на Москва. Очаква се новите санкции да бъдат обявени в понеделник.

До 20 градуса днес

Максимални температури в страната ще бъдат между 15 и 20 градуса, в София около 16°. Над по-голямата част от страната ще бъде облачно, с временни разкъсвания и намаления на облачността, предимно над източните райони и около Дунав. Превалявания ще има главно в Югозападна България. Ще духа слаб, в Дунавската равнина до умерен изток-североизточен Максимални температури в страната ще бъдат между 15 и 20 градуса, в София около 16°. Над по-голямата част от страната ще бъде облачно, с временни разкъсвания и намаления на облачността, предимно над източните райони и около Дунав. Превалявания ще има главно в Югозападна България. Ще духа слаб, в Дунавската равнина до умерен изток-североизточен

До 20 градуса днес

Максимални температури в страната ще бъдат между 15 и 20 градуса, в София около 16°. Над по-голямата част от страната ще бъде облачно, с временни разкъсвания и намаления на облачността, предимно над източните райони и около Дунав. Превалявания ще има главно в Югозападна България. Ще духа слаб, в Дунавската равнина до умерен изток-североизточен Максимални температури в страната ще бъдат между 15 и 20 градуса, в София около 16°. Над по-голямата част от страната ще бъде облачно, с временни разкъсвания и намаления на облачността, предимно над източните райони и около Дунав. Превалявания ще има главно в Югозападна България. Ще духа слаб, в Дунавската равнина до умерен изток-североизточен

Хилда Казасян готова с нов сингъл, чуйте го!

Сингълът носи заглавието "Луди пеперуди" и е по музика и аранжимент на Христо Йоцов.

Три в едно: Рут, Миленита и Белослава правят общ концерт

Рут Колева, Миленита и Белослава за първи път правят общ концерт в алтернативен столичен клуб тази събота. Шоуто ще продължи три часа.
 Формулата “Три в едно” се оказала успешна. “По-голямата част от билетите вече са продадени. Обадиха ми се от няколко места, за да разберат кога ще изнасяме концерта и в други градове”, казва Рут Колева.о Рут Колева, Миленита и Белослава за първи път правят общ концерт в алтернативен столичен клуб тази събота. Шоуто ще продължи три часа. Формулата “Три в едно” се оказала успешна. “По-голямата част от билетите вече са продадени. Обадиха ми се от няколко места, за да разберат кога ще изнасяме концерта и в други градове”, казва Рут Колева.о

Продават Gherkin в Лондон

 Една от емблематичните сгради в Лондонското Сити – небостъргачът Gherkin, ще бъде продадена принудително заради огромните дългове на сегашните собственици.
Продавачът може да получи над 1,1 млрд. паунда (1,85 млрд. долара) от сделката, отбелязва Financial Times. Сградата по дизайн на лорд Норман Фостър е собственост на IVG Immobilien, която наскоро се споразумя с кредиторите си и е в процедура по несъстоятелност.

Свлачище затрупа ж.п. линията Кърджали - Хасково

24 огнеборци и спасители от ОУ ”Пожарна безопасност и защита на населението” в Кърджали се включиха в овладяването на аварийни ситуации на територията на областта заради силните валежи снощи. Няма пострадали. Малко след 18,30 часа в тунела край село Мост закъсал пътнически влак, който не можал да премине през съоръжението поради свлечена скална мас 24 огнеборци и спасители от ОУ ”Пожарна безопасност и защита на населението” в Кърджали се включиха в овладяването на аварийни ситуации на територията на областта заради силните валежи снощи. Няма пострадали. Малко след 18,30 часа в тунела край село Мост закъсал пътнически влак, който не можал да премине през съоръжението поради свлечена скална мас

Земетресение бе регистрирано в София

Слабо земетресение е имало и днес в близост до София, съобщиха от Националния сеизмологичен институт.
Трусът е бил със сила 2,4 по Рихтер, епицентърът му е бил на 59 километра южно от столицата ни и е бил с дълбочина 5 километра. Случило се е малко след полунощ. Няма информация да е предизвикал каквито и да е щети. Слабо земетресение е имало и днес в близост до София, съобщиха от Националния сеизмологичен институт. Трусът е бил със сила 2,4 по Рихтер, епицентърът му е бил на 59 километра южно от столицата ни и е бил с дълбочина 5 километра. Случило се е малко след полунощ. Няма информация да е предизвикал каквито и да е щети.

Пак земетресение край София

Слабо земетресение е имало и днес в близост до София, съобщиха от Националния сеизмологичен институт.
Трусът е бил със сила 2,4 по Рихтер, епицентърът му е бил на 59 километра южно от столицата ни и е бил с дълбочина 5 километра. Случило се е малко след полунощ. Няма информация да е предизвикал каквито и да е щети. Слабо земетресение е имало и днес в близост до София, съобщиха от Националния сеизмологичен институт. Трусът е бил със сила 2,4 по Рихтер, епицентърът му е бил на 59 километра южно от столицата ни и е бил с дълбочина 5 километра. Случило се е малко след полунощ. Няма информация да е предизвикал каквито и да е щети.

"Това беше особено подходяща вечер за започване на книга" донесе книга на 50 деца


Повече от 150 деца търсиха скритото изречение в девет столични книжарници. Това се случи в рамките на инициативата "Походът на книгите" 2014 г. – ИГРАТА, която приключи вчера.

Изречението "Това беше особено подходяща вечер за започване на книга" от финландската писателка Туве Янсон се оказа не особено трудно за откриване – над 150 деца успяха да разгадаят части от него, а 50 от тях събраха всички думички и ще получат за награда книга.

Имената на печелившите ще бъдат...

28 години от аварията в Чернобил

Днес се навършват 28 години от аварията в АЕЦ "Чернобил". Преди 28 години светът преживя най-тежката ядрена катастрофа. На 26 април 1986 г. в 01:23 часа чернобилският реактор №4 експлодира. При експлозията загинаха двама души, а близо 300 000 души бяха принудени да напуснат домовете си.

Михаил Миков: Хората трябва да усетят, че държавата присъства, когато има тежки ситуации

 „В момента се извършва оценка на щетите от наводненията в общините Чупрене и Ружинци, за да бъдат финансово подпомогнати тези около 350 домакинства, които са пострадали. Смятам, че държавните служители имат съзнанието да работят в събота и в неделя, за да може хората да усетят, че държавата присъства, когато има трудни и тежки ситуации за тях.“ Това каза председателят на Народното събрание Михаил Миков пред журналисти във Видин преди среща с учители и ученици от Гимназията с преподаване на чужди езици в града.

 
Михаил Миков информира, че днес сутринта на място – в бедстващите села, са пристигнали заместник-министърът на труда и социалната политика Росица Янкова, заместник-изпълнителният директор на Агенцията за социално подпомагане Янита Манолова и заместник-изпълнителният директор на Агенцията по заетостта Николай Николов. Вече е започнало назначаването на хора по програми за временна заетост, които ще се включат в отстраняването на щетите, разчистването на речните корита и оказването на помощ на засегнатите от бедствието, допълни председателят на парламента.
 
В продължение на три дни Михаил Миков посети пострадалите от пороя села. В четвъртък вечерта той участва и в заседанието на областния кризисен щаб на Видин за защита на населението при бедствия, аварии и катастрофи. Той е призовал всички служби, които имат някаква ангажираност, да отидат на терена, защото има проблеми с пътищата, електричеството, качеството на водата.
 
„Това е изпитание за държавата и всички трябва да се включим. Кметовете ще осигурят в общините помещения за представителите на службите и ако трябва, ще се премине в режим на дежурства“, е заявил още Михаил Миков пред членовете на щаба.

28 години от ядрената авария в Чернобил

Русия, Украйна и Беларус предлагат нова концепция за централата


Клавдия е застреляна с един куршум от упор

Врачанският убиец е застрелял Клавдия с един куршум от упор.

Doritos изпитва любопитството на потребителите

Компанията пуска на пазара три снакса с мистериозен вкус в рамките на новата си нетрадиционна маркетингова кампания


Деси Цонева и синът й обичат да ядат суров карфиол пред телевизора

В Милано трудно се намира копър. Това разбрала водещата Десислава Цонева, дъщерята на Димитър Цонев, докато живяла в Италия.
Заминала веднага щом завършила училище. В началото се хранела с пици и паста, но после вкусът им  писнал и започнала да готви сама. Звъняла на баба си Цеца – майка на майка , която  диктувала рецепти по телефона.
 Първото н В Милано трудно се намира копър. Това разбрала водещата Десислава Цонева, дъщерята на Димитър Цонев, докато живяла в Италия. Заминала веднага щом завършила училище. В началото се хранела с пици и паста, но после вкусът им писнал и започнала да готви сама. Звъняла на баба си Цеца – майка на майка , която диктувала рецепти по телефона. Първото н

Обама заплаши Северна Корея с употреба на военна сила

Президентът на САЩ Барак Обама заяви, че страната му няма да се колебае да използва военна сила срещу Северна Корея, за да защити съюзниците си. „Поетото задължение от страна на САЩ относно сигурността на Южна Корея единствено силно укрепва пред лицето на агресията. Няма да се поколебаем да използваме военна сила за защита на нашите съюзници и нашия начин на живот”, заяви Барак Обама в своя реч пред американски военнослужещи, базирани в Южна Корея. Президентът на САЩ нарече още Северна Корея „бедняшка държава, чиято силно милитаризирана граница с Южна Корея отбелязва границата на свободата”. Изявлението на Барак Обама идва след като се стана ясно, че Северна Кореа се подготвя за провеждането на ново ядрено изпитание- въпреки санкциите наложени от международната общност. Той обясни, че не изключва, ако изпитанието стане факт, срещу Пхенян да бъдат наложени нови санкции.

Г-7 гласува и прие нови санкции срещу Русия

Съгласувано е въвеждането на допълнителни санкции срещу Русия заради събитията в Украйна от страните от Г-7, предадоха световните информационни агенции, се казва в съвместно тяхно изявление, огласено ...

Преглед на варненския печат - 26 април

Вестник “Народно дело” извежда на водещо място темата с Юнашкия салон във Варна. От публикацията става ясно, че процедурата по прехвърлянето на собствеността на Юнашкия салон в общинска е пред финализиране. Отпуснатите 4,5 млн.лв. от кабинета “Орешарски” за реновиране на Двореца на културата и спорта ще придадат ново лице на съоръжението, става ясно от изказване на министъра на младежта и спорта проф.

Днес да почерпят

Антония Първанова, депутат от НДСВ в Европейския парламент.

Проф. Борис Велчев, член на Конституционния съд, бивш главен прокурор,  52 г.

Доц. Георги Лозанов, медиен експерт, председател на СЕМ, 56 г.

Мустафа Ахмед, депутат от ДПС в 42-рото НС, 33 г.

Наско Сираков, футболен национал, член на Изпълкома на БФС, 52 г.

Силвия Кацарова, Антония Първанова, депутат от НДСВ в Европейския парламент. Проф. Борис Велчев, член на Конституционния съд, бивш главен прокурор, 52 г. Доц. Георги Лозанов, медиен експерт, председател на СЕМ, 56 г. Мустафа Ахмед, депутат от ДПС в 42-рото НС, 33 г. Наско Сираков, футболен национал, член на Изпълкома на БФС, 52 г. Силвия Кацарова,

Монбат отчете 17% ръст на тримесечната консолидирана печалба

Консолидираните продажби за тримесечието са се понижили с 8% на годишна база


Жените по-често страдат от болестта на Мениер

В най-изчерпателно изследване на болестта на Мениер (мениеров синдром) досега британски учени степенуват факторите, които водят до неговото развитие. 
Заболяването може да предизвика шум в ушите, загуба на слуха, световъртеж, усещане за повишено налягане в слуховия канал. А понякога и всичко това накуп. Въпреки че в дългосрочен план не е фатално, В най-изчерпателно изследване на болестта на Мениер (мениеров синдром) досега британски учени степенуват факторите, които водят до неговото развитие. Заболяването може да предизвика шум в ушите, загуба на слуха, световъртеж, усещане за повишено налягане в слуховия канал. А понякога и всичко това накуп. Въпреки че в дългосрочен план не е фатално,

Преглед на печата - 26 април

Кампания. "Дума": Започна предизборната кампания за нов ЕП Предизборната кампания за депутати в Европейския парламент започна официално вчера. България има право на 17 депутати в 751-местния ЕП. До надпреварата ЦИК допусна 18 партии, 6 коалиции и 4 инициативни комитета.

Без сандъци, колове и столове на мача Ботев-Левски

Камери ще дебнат за бесни ултраси на днешния мач между отборите на Ботев Пловдив и Левски, който ще се играе в града под тепетата. Забранено е внасянето на пиротехнически средства, оръжие и предмети, които могат да се използват като оръжие; спрейове със защитен газ, с разяждащи или с оцветяващи вещества; бутилки, включително пластмасови над 500 мл, или предмети, произведени от чуплив или от особено твърд материал; обемисти предмети като стълби, сандъци, куфари, столове и други; сигнални ракети, светещи тела или пиротехнически изделия

Продават сутиена и гащите на Ерин Брокович

Наддаването в сайта на аукционната къща ще започне от 1665 долара.

Григор Димитров играе днес за място на финала в Будапеща

Една победа дели Григор Димитров от финала на тенис турнира в Будапеща (Унгария). Първата ни ракета преодоля Сергей Стаховоски (Украйна) с 6:3, 6:4 и следващият му съперник ще е французинът Гаел Монфис. До преди няколко години съперникът му се гответе при сегашният треньор на българина Роджър Рашийд.
През миналата седмица двамата дори тренираха за Една победа дели Григор Димитров от финала на тенис турнира в Будапеща (Унгария). Първата ни ракета преодоля Сергей Стаховоски (Украйна) с 6:3, 6:4 и следващият му съперник ще е французинът Гаел Монфис. До преди няколко години съперникът му се гответе при сегашният треньор на българина Роджър Рашийд. През миналата седмица двамата дори тренираха за

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване