Кандидат-студенти се явяват на изпити по български и биология

Точно в 09.00 ч. днес в Софийския университет Точно в 09.00 ч. днес в Софийския университет "Св. Климент Охридски" започва кандидат-студентският изпит по български език и литература, съобщиха от висшето учебно заведение. Изпитът е писмен с продължителност 4 астрономически часа. Всеки от кандидат-студентите избира и работи по една от двете възможни задачи.

Стилияна Узунова - зограф с гримьорско куфарче

“Трябваше да съм на лекар тази седмица, но покрай изложбата не стигнах дотам.” Гримьорката на звездите Стилияна Узунова е бременна в 5-ия месец и все още не знае момиче ли чака или момче. Във вторник беше откриването на изложбата  с живописни платна, озаглавена “Денят преди утре”. “Денят преди утре - днешният ден, е най-ценният”, обяснява Стилияна. “Трябваше да съм на лекар тази седмица, но покрай изложбата не стигнах дотам.” Гримьорката на звездите Стилияна Узунова е бременна в 5-ия месец и все още не знае момиче ли чака или момче. Във вторник беше откриването на изложбата с живописни платна, озаглавена “Денят преди утре”. “Денят преди утре - днешният ден, е най-ценният”, обяснява Стилияна.

Изкуствен бял дроб помага на учени да открият лек за рака на белия дроб

Изследователи от института "Фраунхофер" в Германия са създали миниатюрен изкуствен бял дроб, който може съществено да подобри процеса за разработване на медикаменти за белодробен рак, преда...

"Лего" поиска да не бъде замесвана в независимост на Шотландия

Компанията "Лего" поиска от британското правителство да махне от агитационните материали против отделянето на Шотландия фигури на хора от конструктора, предаде БГНЕС. Постерите, на коит...

ГЕРБ: Предизборната кампания трябва да е честна

ГЕРБ: Предизборната кампания трябва да е честна

Предизборната кампания трябва да бъде честна, каза Томислав Дончев пред "Труд".

Трябва да се помолим в нея да има по-малко политически токсини, защото в последната кампания отсъстваше политическият дебат. Важно е хората да могат да избират между идеи и лица. А дали сме готови за вот - от утре мога да вляза в изборна кампания, макар още да не съм се наспал от предишната.

А и още другата седмица по решение на Изпълнителната комисия събирам екип и започваме да пишем предизборна и управленска програма, допълва бившият министър по управлението на европейските фондове в правителството на Бойко Борисов.

Според Дончев целта на предсрочния вот е да се възстанови демокрацията. "БСП и ДПС се опитаха една година да ни държат в скъпа синтетична реалност, но не се получи. Българите показаха, че упражнението се е провалило, допълни той.

Кога автономните коли ще почукат на вратите ни?

Как се развива технологията и на каква цена ще бъде предложена тя, разкрива проучване CNBC


23-ма са ранени в катастрофи през денонощието

20 тежки пътни инцидента са станали в страната


Днес да почерпят


Андрей Арнаудов, телевизионен водещ, продуцент, 35 г.



Васил Иванов-Лучано, бизнесмен, министър на младежта и спорта в правителството на Сакскобургготски, депутат в 40-ото НС, 50 г.
Проф. Дончо Хрусанов, преподавател в Юридическия факултет на СУ “Св. Климент Охридски”, 67 г.
Людмил Ненчев, концерт-майстор, цигулар, 50 г. Андрей Арнаудов, телевизионен водещ, продуцент, 35 г. Васил Иванов-Лучано, бизнесмен, министър на младежта и спорта в правителството на Сакскобургготски, депутат в 40-ото НС, 50 г. Проф. Дончо Хрусанов, преподавател в Юридическия факултет на СУ “Св. Климент Охридски”, 67 г. Людмил Ненчев, концерт-майстор, цигулар, 50 г.

Хандбалистите от „Фрегата” с титлата след 15 години прекъсване

Хандбалистите от „Фрегата” -  Бургас накараха феновете в зала „Младост” да  станат на крака, след като безапелационно спечелиха титлата на България.  Тази вечер  те надиграха  „Локомотив” – Варна с 25:20 във финалния мач от Държавното първенство по хандбал за мъже. Нещо повече -  момчетата на мениджъра Никола Добрев направиха златен дубъл, печелейки в една година Купата и титлата на България. Победата на бургазлии може да се определи като  историческа, защото отбор от морския  град не се е докосвал до  трофей  в последните 15 години.

„Имаме златни момчета и те го показаха , като отвориха нова страница в хандбала в Бургас.  През цялата спортно – състезателна година „Фрегата” – Бургас работи  упорито  и се раздаде  докрай. Благодаря на кмета на община Бургас Димитър Николов и на спонсора ни Румен Христов за всеотдайната помощ, както и на кмета на Созопол Панайот Рейзи”, каза мениджърът на клуба Никола Добрев, който е основният двигател на отбора.  За следващия сезон той си пожела отново да направят златен дубъл.

„Това е голям успех за спорта в Бургас. През цялото време знаех, че  момчетата  ще спечелят  титлата. Поздравявам отбора и мениджъра Никола Добрев, на който се дължи победният ход на „Фрегата”, каза Румен Христов  – управител  на транспортна фирма „М-Бус”. Благодарение на неговата подкрепа детската и мъжката формация на „Фрегата” пътуват по състезания в страната.

Тази вечер Бургас подкрепи отбора по най-добрия начин. Около 1000 души публика изпълниха трибуните на зала „Младост” и скандираха „Фрегата – шампиони”. Сред тях бяха и кметът на град Созопол Панайот Рейзи и кметът на град Българово Йордан Йорданов. Под звуците на „We аre the champions” кметът на Созопол връчи купата на „Фрегата – Бургас”. Освен да я вдигнат високо във въздуха, състезателите понесоха  на ръце и мениджъра си Никола Добрев. След това победителите се снимаха с публиката, която ги нахъсваше през целия мач.

Сред златните състезатели от „Фрегата” имаше и един от стомана. Това е вратарят Пламен Иванов, който успя  да опази вратата на отбора си и заслужено  грабна приза за най-добър вратар.

 

Срещата се оказа лебедовата песен на Николай Станков, който излезе за последен път на игрището като състезател. Едва на 29 години Станков предава щафетата на младата смяна и ще се развива като треньор.

Самолет се разби край Шумен

Машината на селскостопанската авиация пръскала срещу бяс по лисиците, пилотите са пострадали леко
Двама сръбски граждани пострадаха, след като самолетът им катастрофира снощи край Шумен, съобщи ТВ7.
За наблюдение в болница е оставен мъж, който е с фрактура на шиен прешлен. Няма опасност за живота му. Машината на селскостопанската авиация пръскала срещу бяс по лисиците, пилотите са пострадали леко Двама сръбски граждани пострадаха, след като самолетът им катастрофира снощи край Шумен, съобщи ТВ7. За наблюдение в болница е оставен мъж, който е с фрактура на шиен прешлен. Няма опасност за живота му.

Следят 200 километра телефонни измамници

Група телефонни измамници, направили серия удари из Северозападна България, бе задържана при акция на криминалисти от Монтана. Бандата бе заловена като преди това е следена над 200 километра с автомобил.
Криминалисти подгонили измамниците, след като трима пенсионери станали жертви на престъпните им схеми. Група телефонни измамници, направили серия удари из Северозападна България, бе задържана при акция на криминалисти от Монтана. Бандата бе заловена като преди това е следена над 200 километра с автомобил. Криминалисти подгонили измамниците, след като трима пенсионери станали жертви на престъпните им схеми.

Земеделците се събират на Славовица в памет на Стамболийски

Земеделците се събират на събо край село Славовица, за да почетат паметта на Александър Стамболийски.

Европа ограничава производството от ВЕИ

България е сред страните със свръхпроизводство

Самолет се разби край Шумен

Двама сръбски граждани пострадаха, след като самолетът им катастрофира снощи край Шумен, съобщи ТВ7.
За наблюдение в болница е оставен мъж, който е с фрактура на шиен прешлен. Няма опасност за живота му. Двамата летели със селскостопанската машина, за да разпръснат ваксини срещу бяс при лисици.
Предполага се, Двама сръбски граждани пострадаха, след като самолетът им катастрофира снощи край Шумен, съобщи ТВ7. За наблюдение в болница е оставен мъж, който е с фрактура на шиен прешлен. Няма опасност за живота му. Двамата летели със селскостопанската машина, за да разпръснат ваксини срещу бяс при лисици. Предполага се,

Предстоящи събития в страната за днес, 8 юни

/КРОСС/ ***София.Президентът Росен Плевнелиев ще приеме сенаторите от Конгреса на САЩ Джон Макейн, Рон Джонсън и Кристофър Мърфи, които ще бъдат на посещение в България. ***София.От 11 ч. в зала „Георги Кирков" на ет. 6, ул. „Позитано" 20, на пресконференция на Дискусионен клуб за социална местна политика на тема „Повече самоуправление, по-малко безстопанственост в Столична община". ***София.От 11 ч. пред Централата на БЧК, Българският Червен кръст и Сдружение „Клуб Активна сигурност" организират демонстрация на спасителни действия по повод старта на проект „Активна грижа". ***София.От 11 ч. в Националния пресклуб на БТА ще се проведе пресконференция на тема: „Публично представяне на Доклад за резултатите от наблюдението на проведените на 25.05.2014 избори за членове на Европейски парламент от България". ***София.От 11.30 ч. в Зала 7 на НДК ще се проведе Национално съвещание на АБВ. ***София.От 15 ч. в Министерския съвет, Министър-председателят Пламен Орешарски ще се срещне със сенаторите от Конгреса на САЩ Джон Маккейн, Рон Джонсън и Кристофър Мърфи. ***Казанлък.Президентът Росен Плевнелиев ще бъде гост на Казанлък за традиционния Фестивал на розата. ***село Славовица.От 11 ч. с възпоменателен събор ЗНС и Николай Бареков ще отбележат 91 години от смъртта на Александър Стамболийски.    

Преглед на печата

/КРОСС/ в. Монитор Пълним пазарските чанти при комшиитеЕднодневните екскурзии станаха хитКръчмарски туризъм кипи край границата с ГърцияОтново е на мода българите да пълнят пазарските си чанти при комшиите, а еднодневните екскурзии от големите градове в страната до близката чужбина станаха истински хит. в. ПресаЧерешите по-скъпи с над 30%От 3 лева нагоре върви килограм от качествения плод в магазинаТази година черешите ще останат скъпи, защото пороите и градушките помляха хиляди декари овощни градини. Първи пострадаха най-ранните сортове, по-голямата част от тях отидоха за преработка, а изкупвачите даваха по 50-60 стотинки за килограм. в. ТелеграфМъчи ни фалшива шаркаВирус, предизвикващ обрив, температура и диария, ще ни мъчи поне още две седмици.Заради пъпчиците, които се образуват по кожата, заразата често се бърка с шарка. Най-много заболели има в София, Русе и Пловдив. Само през изминалата седмица са регистрирани 3061 случая, но много от заразените карат болестта на крак и не влизат в статистиката, обясниха от здравното министерство. Лекарите във Варна пък регистрираха случай на малария. Заболелият е мъж, който е работил в Екваториална Гвинея, но се е завърнал у нас. в. 24 часаБСП: По конституция имаш ли 18, отиваш да гласуваш!Можело да се тълкува, че задължителният елемент идва с настъпване на пълнолетиетоВариант да не се променя конституцията, а само Изборният кодекс, за да стане гласуването задължително, обмислят в БСП. в

Купете си вестник "24 часа" - вече и със sms

В MediaMall.bg вече може да закупите вестник  В MediaMall.bg вече може да закупите вестник "24 часа" в PDF формат - като изпратите sms на стойност 1,20 лева. Също така от MediaMall.bg може да се закупуват архивни броеве на вестника до 3 месеца назад. При поискване е възможно да се закупуват и архивни броеве в PDF формат до 2002 г. включително - за целта пишете с конкретното си искане на

За пръв път от десетилетия представители на САЩ и Иран сядат на една маса

За пръв път от десетилетия насам САЩ и Иран ще проведат преки преговори. Става въпрос за преговорите по ядрената програма на Иран, които ще се състоят утре и вдругиден в Женева, обявиха изненадващо в...

Петдесетница е, рожденият ден на Църквата!

Православната църква чества Петдесетница.

Рождениците днес

/КРОСС/ Проф. Дончо Хрусанов преподавател в Юридическия факултет на СУ „Св Климент Охридски", 67 г.  Людмил Ненчев, концерт майстор, цигулар, 50 г. Андрей Арнаудов, телевизионен водещ, продуцент, 35 г. Васил Иванов-Лучано, бизнесмен, министър на младежта и спорта в правителството на Сакскобургготски, депутат в XL НС, 50 г.  

Най-важното от Варна във вчерашния 7 юни

150 варненци излязоха на шествие в памет на загиналите деца на пътя „Мълчалив поход" заради смъртта на Паоло от Стара Загора се провежда в няколко града в страната. Пред община Варна се събраха около 150 човека, предимно майки с малки деца, видя репортер на Moreto.

Артгилдията във Варна се отчая от аршина на общината

Фондации и организации, работещи в сферата на изкуството, бяха порязани за финансиране.

Атака иска бонуси за учителите при пенсиониране

При пенсиониране учителите да получават бонус заплати по подобие на военните и полицаите, предлагат от "Атака". Депутати от партията са внесели законодателни промени в Кодекса на труда.

Тецовете работят на 50%

С наполовина намалени мощности работеха тецовете в страната вчера, показа проверка на “Труд”. Причината - ниската консумация на ток, което наложи и пребалансиране на мощностите. Най-много ток произвеждаше АЕЦ “Козлодуй” - до 46,6%, при нормално производство в микса от 30 на сто. Централата произвежда най-евтиния ток в страната. Следващи по натоварв С наполовина намалени мощности работеха тецовете в страната вчера, показа проверка на “Труд”. Причината - ниската консумация на ток, което наложи и пребалансиране на мощностите. Най-много ток произвеждаше АЕЦ “Козлодуй” - до 46,6%, при нормално производство в микса от 30 на сто. Централата произвежда най-евтиния ток в страната. Следващи по натоварв

Кълнове - "живата" храна, която подмладява

Варивата - едни от първите растения, култивирани от човека, са много полезни за сърцето. Освен това понижават риска от диабет и съдържат важни аминокиселини. Но ако се оставят да покълнат, те стават с над 300 пъти по-полезни - с толкова нарастват благотворните вещества в тях. Покълналите зърна на боба например съдържат също толкова протеин, колкото Варивата - едни от първите растения, култивирани от човека, са много полезни за сърцето. Освен това понижават риска от диабет и съдържат важни аминокиселини. Но ако се оставят да покълнат, те стават с над 300 пъти по-полезни - с толкова нарастват благотворните вещества в тях. Покълналите зърна на боба например съдържат също толкова протеин, колкото

БСП пробва задължително гласуване без да сменя Конституцията

БСП обмисля вариант задължителното гласуване да се въведе само с промяна в Изборния кодекс, без да се пипа Kонституцията.

Арест заради наднормено тегло

Полицията в английския град Норфолк арестува родителите на дебело 11 -годишно момче заради безотговорно и жестоко отношение към него.

Кои са ключовите етапи в кариерата на Доктор Дре

След сделката с Apple, която купи неговата Beats Electronics, Доктор Дре се превърна в най-заможния хип-хоп изпълнител


В Западна в Централна България, ще има краткотрайни валежи и гръмотевици

Преди обяд, над по-голямата част от страната, ще бъде слънчево, но около и след пладне отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На места, главно в Западна в Централна България, ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Почти без валежи ще е по поречието на Дунав. Вятърът ще се ориентира от североизток и след обяд временно ще се Преди обяд, над по-голямата част от страната, ще бъде слънчево, но около и след пладне отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На места, главно в Западна в Централна България, ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Почти без валежи ще е по поречието на Дунав. Вятърът ще се ориентира от североизток и след обяд временно ще се

"Ла Фурия" и Вия стреснаха Холандия преди Мондиала (ВИДЕО)

Испания победи с 2:0 Салвадор в последната си контролс преди началото на световното първенство в Бразилия. В герой за "Ла Фурия" се превърна рекордьорът по голове с националната фланелка Дав...

Пенчо Славейков и Елин Пелин на изпита по БЕЛ в СУ "Климент Охридски"

В Софийския университет "Св. Климент Охридски" започна кандидат-студентския изпит по български език и литература. Бяха изтеглени два варианта за изпита. Първата тема, по която могат да пиша...

Вежди Рашидов иска съд за всеки, отричащ Възродителния процес

Отричането на Възродителния процес е престъпление и прокуратурата трябва да се сезира срещу всеки, който твърди обратното. Това заяви в предаването на Люба Кулезич по Нова телевизия бившият културен м...

Очертава се поскъпване на черешите

Тази година черешите ще останат скъпи, защото пороите и градушките помляха хиляди декари овощни градини. Първи пострадаха най-ранните сортове, по-голямата част от тях отидоха за преработка, а изкупв...

В Западна и в Централна България, ще има краткотрайни валежи и гръмотевици

Преди обяд, над по-голямата част от страната, ще бъде слънчево, но около и след пладне отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На места, главно в Западна в Централна България, ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Почти без валежи ще е по поречието на Дунав. Вятърът ще се ориентира от североизток и след обяд временно ще се Преди обяд, над по-голямата част от страната, ще бъде слънчево, но около и след пладне отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На места, главно в Западна в Централна България, ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Почти без валежи ще е по поречието на Дунав. Вятърът ще се ориентира от североизток и след обяд временно ще се

Диета съсипала Къванч Татлъту

Къванч Татлъту винаги е бил в добра физическа форма, но какво му коства това?
Звездата от Къванч Татлъту винаги е бил в добра физическа форма, но какво му коства това? Звездата от "Север Юг" набляга на упражненията във фитнеса и специалните хранителни режими.  Виж още: Над 130 телевизионни програми - в 24chasa.bg Но мачото малко се поувлякъл и успял да си докара чернодробно нарушение, което за щастие се разминало без тежки последствия.

Пътна обстановка в страната - 8 юни

Състояние на автомагистралите: АМ „Тракия: област Пазарджик: Във връзка с извършване на ремонтно-възстановителни работи на виадукт при км 67+027 на два етапа е въведена временна организация на движението. При извършване на първи етап от дейностите /ремонтни работи на ляво пътно платно/ в посока от Бургас към София, движението на тежкотоварните автомобили над 12 тона, включително с ремаркета и полуремаркета, се пренасочва по следния маршрут: гр.

Слънчев бряг тържествено откри сезона

С пищно парти и мощна заря на 6 юни в Слънчев бряг бе даден официален старт на юбилейния 55-ти туристически сезон. Десетки гости – представители на туристическия бранш, политици, депутати държавни и общински служители, се събраха в ресторант „Джакс”, за да пожелаят успешно лято на домакините от „Слънчев бряг” АД.

Трима затворници избягаха с вертолет в Канада

Били осъдени за разпространение на наркотици


Клизмата според евангелието

БОГОУГОДНО
БОГОУГОДНО "Истина ви казвам, ангелът на водата ще изгони от тялото ви всичката нечистота, която го е осквернявала отвътре и отвън. И всичко нечисто и зловонно ще изплува и ще се отдели от вас така, както мръсотията се отделя от дрехата при прането и се разтваря в реката. Истина ви казвам, свят е ангелът на водата,

На тази дата: Умира пророкът Мохамед


"На тази дата" беше сред най-харесваните рубрики във вестник "Дневник" в продължение на години. Сега тя се възражда онлайн, като ще използва богатия архив на медиата и ще допълва поредицата с нови статии. Всеки ден ще ви припомняме накратко интересни събития, които са се случили на тази дата.

На 8 юни 632 г. в град Медина, днешна Саудитска Арабия, умира създателят на исляма - пророкът Мохамед.

Според традицията той е роден около 570 г. в Мека и до 40-ата си година се е...

8 юни в историята

68 г. — Римският сенат провъзгласява Галба за император. 1624 г. — Земетресение разтърсва Перу. 1783 г. — Вулканът Лаки в Исландия изригва в продължение на осем месеца, опустошенията от което предизвикват 7-годишен масов глад и смъртта на 9000 души.

Генни мутации причиняват рядък вид рак на мозъка

Тя прави тумора резистентен към радиационната терапия


Ученици питат: Коя жена е отказала на Вазов?

На коя българка Иван Вазов е предложил брак, но е получил отказ? - този въпрос предизвика най-сериозни затруднение у осмокласници от Основно училище "Христо Ботев" в пловдивското село Дълго поле. Те участваха вчера в областното състезание "Народните будители и аз" в Пловдив.
Организатори са трите Ротари клуба в града, Зонта клуб, а идеята е на На коя българка Иван Вазов е предложил брак, но е получил отказ? - този въпрос предизвика най-сериозни затруднение у осмокласници от Основно училище "Христо Ботев" в пловдивското село Дълго поле. Те участваха вчера в областното състезание "Народните будители и аз" в Пловдив. Организатори са трите Ротари клуба в града, Зонта клуб, а идеята е на

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване