Още 4 лайнера спират в Бургас

Нови 4 лайнера с общо 6000 пасажери на борда ще спрат на бургаската Морска гара през есента. Това съобщи вчера шефът на пристанището в морския град Николай Тишев. За всеки от туристите, които слизат на брега, се плаща по 6 евро такса, така че на практика за порта са договорени още 36 000 евро приходи. През т.г. Нови 4 лайнера с общо 6000 пасажери на борда ще спрат на бургаската Морска гара през есента. Това съобщи вчера шефът на пристанището в морския град Николай Тишев. За всеки от туристите, които слизат на брега, се плаща по 6 евро такса, така че на практика за порта са договорени още 36 000 евро приходи. През т.г.

Русия не е получила официално съобщение за спирането на "Южен поток"


Русия не е получавала от българската страна официално уведомление, че временно се спира работата по проекта "Южен поток" в страната, съобщи агенция РИА "Новости", позовавайки се на представителка на Министерството на енергетиката в Москва.

"Официално не сме информирани и планираме утре да повдигнем този въпрос на срещата с еврокомисаря Гюнтер Йотингер", казва източникът на агенцията. За 9 юни е планирана среща ЕС-Русия-Украйна за съдбата на руско-украинските газови отношения и...

Йордан Цонев: Големият губещ при задължителен вот е БСП

/КРОСС/ По-скоро ние бяхме изненадани от изненадата на БСП. 11 дни чакаме да обявят своя анализ на изборните резултати, заяви Йордан Цонев в интервю за Нова телевизия. Избирателите предадоха БСП и това е очевидна истина. Ако има губещ от тази ситуация, това е ДПС, защото ако резултатът на БСП беше друг, щяхме да направим заявка за пълен мандат и да участваме в управлението, а не да отиваме на избори, обясни той и допълни: „Не е честно правителството да отговаря за провала на БСП. Не е честно кабинетът на Орешарски да отговаря за провала на БСП". Ние очаквахме БСП да бие ГЕРБ, но резултатът е друг. Разбира се, че беше реално БСП да бие ГЕРБ на евроизборите. Защо да не е реално, попита Цонев. „Не виждам място за отмъстителност от страна на Местан, но за Станишев не зная", обясни депутатът от ДПС.„Как ще отвориш секции за милион и половина българи, пръснати по цял свят?", попита Цонев в коментар на настояването на Сергей Станишев за задължително гласуване. „Посрещнахме искането като ненавременен жест за наказание или отмъщение. Не можеш да излизаш по този начин от властта. А ако следващите избори зададат същата конфигурация? Твърдя, че БСП ще загуби най-много от задължително гласуване, защото за ДПС гласува не повече от 60% от електората", каза депутатът от ДПС

Янаки Стоилов: ДПС първи оповестиха очакваното

/КРОСС/ ДПС просто първи оповестиха това, което се очакваше. Следващи избори обаче не им гарантират това, което имат сега. Това обяви пред Кеворк Кеворкян и предаването „Всяка неделя" депутатът от БСП Янаки Стоилов. „На задължителното гласуване можем да гледаме като позиция на политиката срещу комерсиализацията на принципа „1 долар - 1 глас". Оказа се обаче, че партиите не могат да убеждават хората и да ги привличат към това, което предлагат. За пореден път стана така, че всички поръчват, а БСП плаща. Това става рецидив. БСП обаче има винаги последващ избор, защото истинската левица не може да не проектира бъдеще. В България за първи път поставихме БСП да поеме курс на радикални леви реформи. Такива политически примери пробиват в Европа", отбеляза Стоилов. Стоилов не споделя тезата, че кабинетът е изкупителна жертва: „Кабинетът предприе и въведе решения през парламента за регулиране на банковия сектор, за промени в отношенията между търговци и потребители. Това обаче не мина на преден план. Кабинетът направи много в първите месеци, но във втората половина изостана". Хората не разпознаха БСП в ролята на мандатоносител. Явно БСП има нужда от ново ръководство, но по начин, който няма да донесе сътресения в партията", каза още Стоилов.  

Президентът и сенаторите от САЩ са коментирали енергийната уязвимост на България


Страни като България са енергийно уязвими, защото имат един доставчик на енергоресурси. Това е била една от темите на обсъждане между президента Росен Плевнелиев и сенаторите Джон Маккейн, Рон Джонсън и Кристофър Мърфи, които са на посещение в България, съобщиха от Президентството.

Според тях постигането на енергийна сигурност изисква повече свързаност на регионално и европейско ниво и диверсификация както на източниците, така и на трасетата за доставка. Президентът потвърди...

Президентът поговори за ценности със сенаторите

Да оставим сметките и да говорим за ценности, каза президентът пред тримата американски сенатори на посещение у нас.

Григор Димитров е четвъртият поставен в "Куинс"


Най-добрият български тенисист Григор Димитров е поставен под номер четири в основната схема на турнира в "Куинс".

Хасковлията ще започне сезона на трева директно от втори кръг в Лондон.

Полуфиналистът в надпреварата от 2012 г. очаква победителя от двубоя между участващия с "уайлд кард" представител на домакините Джеймс Уорд и словенеца Блаж Рола.

Димитвор попадна в половината на водача в основната схема Станислас Варвинка. Пред българина са още Томаш Бердих и...

Плевнелиев обсъди с Маккейн енергийната сигурност

Една от целите на сенаторите била да призоват за единен глас на Европа по кризата в Украйна

Ужасии – Сашка Васева пак се разголи (снимки)

Големите балкони на хубавелата не успяват да се задържат в скромното бюстие на бодито й и се разливат на припек.

"Газпром" отказва да коментира спирането на "Южен поток"

"Газпром" все още отказва да коментира появилата се в българските медии информация за прекратяването на работата по проекта „Южен поток" в България, предаде РИА Новости.
„Информация по отношение на България не коментираме", заяви официалният представител на „Газпром" Сергей Куприянов.
Той се затрудни да отговори на въпроса дали този въпрос ще "Газпром" все още отказва да коментира появилата се в българските медии информация за прекратяването на работата по проекта „Южен поток" в България, предаде РИА Новости. „Информация по отношение на България не коментираме", заяви официалният представител на „Газпром" Сергей Куприянов. Той се затрудни да отговори на въпроса дали този въпрос ще

Как да разберете дали тя има силикон само с един поглед

Пластичните хирурзи не могат да заличат всички следи от интервенцията


Янаки Стоилов: ДПС просто първи оповестиха това, което се очакваше

ДПС просто първи оповестиха това, което се очакваше. Следващи избори обаче не им гарантират това, което имат сега. ДПС не са зависими от това, което става извън страната. Това обяви пред Кеворк Кеворкян и предаването „Всяка неделя” депутатът от БСП Янаки Стоилов.
„На задължителното гласуване можем да гледаме като позиция на политиката срещу ДПС просто първи оповестиха това, което се очакваше. Следващи избори обаче не им гарантират това, което имат сега. ДПС не са зависими от това, което става извън страната. Това обяви пред Кеворк Кеворкян и предаването „Всяка неделя” депутатът от БСП Янаки Стоилов. „На задължителното гласуване можем да гледаме като позиция на политиката срещу

Как ДПС спечели 100% в Полша?

Как ДПС спечели 100% от гласовете в полското градче Ленкница? Кои са хората, които гласуваха там - всички за ДПС, без грешка, без преференция, без "проблеми в изборния ден". Имало ли е изобщо гласуване и защо "гласувалите" не могат да си спомнят мястото, където са гласували? Кой е тарторът на проститутките и основателни ли са подозренията, че в изборния ден паспортите им са били събрани? Как поляци и българските цигани делят територията в царството на ментетата и проституцията? Отговор на всички тези въпроси ще дадем на 14 юни, паметната дата за всички протестиращи, които започнаха недоволството си срещу кабинета на Орешарски именно на 14 юни 2013 г. заради издигането на депутата от ДПС Делян Пеевски за шеф на ДАНС. Ще ви покажем мненията на полицията, разследващи журналисти от Полша и това как ленкничани живеят с българските цигани вече 25 години. Всичко това в съвместното разследване на OFFNews и bTV на 14 юни в 19:30 часа.

Йордан Цонев: Говоренето за задължително гласуване е бля-бля

Говоренето за задължително гласуване е бля-бля. Това заяви зам.-председателят на ПГ на ДПС Йордан Цонев в интервю за предаването "Всяка неделя" по Нова тв.  Той определи искането на Сергей Станишев за задължително гласуване като "ненавременен жест на раздразнение, на отмъщение". "Питам за какво – през тази една година бяхме активната част от парламента, подкрепяхме парламента, бяхме лоялни. Какво да направим след този резултат – да обявим, че кабинетът има пълен мандат. Как ще стане това?", допълни Цонев. Той бе категоричен, че не друг, а именно БСП, чийто лидер Сергей Станишев поиска задължително гласуване, ще загуби при задължителен вот. "За ДПС на избори гласува 60% от електората му. Знаеш ли какъв резерв имаме?", попита Цонев водещия Кеворк Кеворкян. Според него "избирателите предадоха БСП", а големият победител от изборите за Европейски парламент е Движението за права и свободи, което единствено добавило гласове спрямо предишните си резултати. Той бе категоричен, че при положение, че БСП не е победила ГЕРБ, предсрочни избори трябва да има, както и че ДПС поема риска да не участва в следващото управление. "Ние сме готови на бързи избори, няма никакъв проблем", каза още Йордан Цонев. Той отново подчерта, че е против задължителното гласуване с аргумента: "Как може да превърнеш право в задължение?" "Технически, ако ги запитам как ще стане, не могат да ми отговорят. На 1.5 млн българи по цял свят да им отворят секции – как ще стане това? Всичко е бля-бля", каза Цонев. Цонев определи работата на председателя на ДПС Лютви Местан повече от положително. "Господин Местан се справя прекрасно, партията се отвори, той е всеки ден сред медиите", каза Цонев и допълни, че "господин Местан е в непрекъсната комуникация с господин Доган".

Янаки Стоилов: ДПС първи оповестиха това, което се очакваше

ДПС просто първи оповестиха това, което се очакваше. Следващи избори обаче не им гарантират това, което имат сега. ДПС не са зависими от това, което става извън страната. Това обяви пред Кеворк Кеворкян и предаването „Всяка неделя” депутатът от БСП Янаки Стоилов.
„На задължителното гласуване можем да гледаме като позиция на политиката срещу ДПС просто първи оповестиха това, което се очакваше. Следващи избори обаче не им гарантират това, което имат сега. ДПС не са зависими от това, което става извън страната. Това обяви пред Кеворк Кеворкян и предаването „Всяка неделя” депутатът от БСП Янаки Стоилов. „На задължителното гласуване можем да гледаме като позиция на политиката срещу

Четирима сепаратисти убити в Славянск

Украински части обстрелваха с артилерия центъра на града

Кержаков: За нас Световното е почти екзотика

Нападателят на Русия Александър Кержаков сподели своите мисли за предстоящото си участие на световното първенство в Бразилия. Той определи участието на тима на турнира като "екзотика". &quo...

Посрещнаха тържествено руснаците в Иту

Руският национален отбор бе посрещнат тържествено в бразилския град Иту. За това се похвали "Сборная", публикувайки снимка от посрещането си на своя профил в туитър. Днес руснаците трябва д...

Таксиджии се обучават да оказват спешна помощ като парамедици

Шофьори на таксита ще бъдат обучавани по програмата за парамедици на Българския Червен кръст. Първите 80 кандидати започват курса от следващата седмица, съобщиха от БЧК в неделя. Идеята е обучените водачи на таксиметрови автомобили, ако се намират в близост до човек, нуждаещ се от неотложна медицинска помощ, да оказват такава до идването на линейка. След завършване на обучението, управляваните от шофьори-парамедици таксиметровите автомобили ще бъдат специално обозначени и оборудвани с набор за оказване на първа помощ. Партньор на червенокръстците в обучението, което е по европейски модел, е сдружение "Клуб активна сигурност".

Руски депутат за отказа ни от Южен поток: Енергиен шантаж

Представител на руското министерство на енергетиката казал за агенцията, че въпросът за преустановяване на работата по "Южен поток" от България може да бъде обсъден в понеделник в Брюксел на среща на представители на Руската федерация, Европейския съюз и Украйна

ТАСС: Русия не е уведомена от България за Южен поток

Представител на руското министерство на енергетиката казал за агенцията, че въпросът за преустановяване на работата по "Южен поток" от България може да бъде обсъден в понеделник в Брюксел на среща на представители на Руската федерация, Европейския съюз и Украйна

Сирия осъди критиките на ЕС към президентските избори

/КРОСС/ Сирийските власти осъдиха критиките от страна на ЕС към президентските избори в страната като несправедливи, предаде РИА „Новости". „Подобни забележки са пример за ужасно нарушение на международното право, което предвижда уважение на суверенитета на държавите и ненамеса в техните вътрешни работи. Позицията на ЕС противоречи на базовите принципи на демокрация, както и на правото на народите да избират собствени лидери и да определят своето бъдеще чрез избори", заявява министърът на външните избори на Сирия Уалид Муалем.

Полицията задържа мъж, ударил четиримесечно бебе


В Благоевград са задържали мъж ударил четиримесечното бебе след употреба на алкохол от страна на мъжа.  

Бебето е прието в Спешното отделение на благоевградската болница и е под наблюдение. Лекарите имат съмнения за комоцио.

Сигналът до полицията е подаден след семеен скандал в квартал "Грамада". Освен детето, удари е понесла и майката, съобщава БГНЕС, цитирана от Нова телевизия.

Мъжът живее с майката на семейни начала и детето все още не е записано на негово...

Типология на гласоподавателя

Много светли умове, включително и моят, често се вцепеняват пред случващото се в българския политически живот. Това е така, защото въпросните умове поради своята наивност стъпват върху неправилната хипотеза, че гласоподавателят е човек, който мисли и действа като гласоподавател – чете платформите на партиите, следи кампаниите им, опознава лидерите и кандидатите в листите, наслагва тяхната идеология върху своята и според степента на съвпадение прави свободния си и информиран избор кому да отдаде гласа си. Всъщност истината е съвсем друга и затова понякога PR-те и политолозите се чувстват малко тъпо. Те създават проникновени анализи и гениални послания за несъществуваща публика и изпадат в нелепата ситуация да продават автомобилни гуми в трамвайно депо. Истината е, че в България избирателят не съществува като такъв според теоретичната си дефиниция. Нещо повече, у нас не може да се наблюдава един хомогенен и предсказуем избирател. Вместо това се наблюдават няколко вида избиратели, драматично различаващи се помежду си. За да разберем българския политически процес, трябва да сме наясно с парадигмата на българските избиратели. Лично аз успявам да различа седем вида. Принципен и информиран . Бързам да кажа, че такъв гласоподавател практически не съществува. Той е човек, който е наясно с идеологията и политическата си принадлежност. Знае какво е ляво, дясно и център. Знае коя от тези политики изразява неговите интереси. Знае кое от тези управления би било от полза за страната, за прослойката му и за него самия. Познава конкуриращите се партии и техните лидери. Чел е платформите им и е успял да прецени доколко са изпълними и доколко партиите имат сериозни намерения да ги изпълняват. Гласува за такова управление, което адекватно ще го представи във властта. Но у нас управленията не се случват на принципна, идеологическа или философска основа, а на търговия на интереси и влияния и затова често е трудно да бъдат различени едно от друго. Ето защо Принципно информираният избирател не съществува, а е представен чрез своята разновидност: Вреден скептик . За съжаление, у нас всеки мислещ човек рано или късно се превръща в кисел мърморко и параноик. Затова принципният и информиран избирател неизбежно се изражда във вреден скептик. Той неспирно търси себе си, но все се опасява, че нещо го мамят, че десните не са съвсем десни, че левите не са съвсем леви, а центърът е зает от лунатици. Вредният скептик е така обсебен от манията да не сбърка, че никога не успява да вземе правилно решение. Великият комбинатор . Той винаги пресмята какво ще се случи с гласа му, ако гласува по един или друг начин. Дали ако не гласува, гласът му ще се преразпредели и как, дали ако пусне невалидна бюлетина ще вдигне избирателната активност и какво ще произтече от това, дали мачът е „Левски – ЦСКА“ и той трябва да подкрепи един от титаните, за да не се пропилее напразно волята му, или пък имат значение и малките отбори с оглед на една бъдеща коалиция и мнозинство в парламента. Затънал в сметки за най-ефективна реализация на гласа си, той често не може да отговори защо е избрал да подкрепи този или онзи. Почитателят на авторитети . Той е човек с добре развито обществено чувство. Знае, че е важно да се гласува и обикновено не пропуска избори. За съжаление обаче трудно се ориентира във витиеватите послания на кандидатите и не смее да вземе решение, за да не сбърка. От друга страна около него винаги има хора, които той отдавна е признал за авторитети – по-възрастни роднини, по-умни и по-информирани приятели и т.н. Затова той все се обръща към тях, когато дойде време да се вземе решение: „Кажи, бачо Иване, за кого да гласувам?“ „За този и този.“ – тежко отвръща бачо Иван и засуква мустак. И почитателят на авторитети гласува, спокоен че за пореден път е постъпил правилно. Конформистът . Единствено той и Принципно информираният са гласоподавателите, които следят внимателно предизборните кампании. Но докато Принципно информираният следи кампаниите, за да намери себе си в тях, то Конформистът ги следи, за разбере навреме кой ще спечели. Той е хлябът и солта на социолозите. За него работят те. Конформистът изпитва чувство на триумф, когато победи партията, за която е гласувал той. Чувства се на власт, когато спечели партията за която е гласувал, но всъщност, той е гласувал за партията, за която социолозите са му казали, че ще спечели. Често някои партии затова и печелят и затова продажните социолози трябва да бъдат преследвани за фалшификация на избори. Тази категория гласоподаватели има една много характерна и колоритна подкатегория: Ексцентричният . Той подкрепя всички нови, шумни и екстравагантни проекти. Политическите инженери знаят това и се стараят Ексцентричният никога да не остава без такива проекти. Това бяха Кире Либерало, Жорж Ганчев, Волен Сидеров и Яне Янев. Сега последният хит е Николай Бареков, който някак си успява едновременно да подкрепя и народната република, и монархията. Ексцентричният вижда политическото бъдеще единствено в пълния и безусловен рестарт на всичко възможно и затова всеки път подкрепя привидно извънсистемния клоун, докато не разбере, че той всъщност си е съвсем системен. Обезчестеният . Това е най-трагичният вид гласоподавател. Това е миньорът на Ковачки или тютюнджията на ДПС. Това е служителят в местната общинска администрация или пък трудолюбивият занаятчия, който разчита да е подизпълнител на една, максимум две правилни партийни фирми, които неизменно печелят обществените поръчки. Общо взето, това е човекът, който иска с труда си да храни своето семейство в среда, в която цялата икономика е партийно контролирана. Той гласува така, както се иска от него, за да не му бъде отнето и малкото, което притежава. Ако има някаква вина, то тя е, че е малодушен и неинформиран. Той не знае, че може да гласува срещу волята на господаря си, без онзи да го хване, пък и не смее да го направи. Затова остават възможни сделките с корпоративни „гласчета“ срещу разсрочване на данъци. Продажният . Той обикновено е циганин, който очаква да му се плати, за да гласува. Разбира се, предпочита да му се плати в пари, но понеже е широко скроена волна душа, приема плащане и в натура – да не му търсят сметки за ток, да не го гонят за кражба на кабели, капаци на шахти и бронзови бюстове на възрожденци. Кебапчетата изострят политическото му чувство, а майчинските надбавки изчерпват представата му за социална политика. Не разбира, че парите, които е получил в деня на изборите, ще му бъдат отнети от победителя под една или друга форма до обяд на деня след изборите. Той обикновено не знае за кого и за какво гласува, а и не му дреме. Тъпакът . С извинение за израза, но това е гласоподавателят, който отива до урната, без да знае на кой свят е и какво се случва. Той вярва, че президентът дава пенсиите и че някъде в дивите планини има пещера, пълна с пари, но я знаят само политиците и „меринджеите“. Въпрос на правилно гласуване е тези две категории изедници да бъдат принудени да вадят от пещерата повече пари и за трудещите се, та трудещите се да ги получават, без да се трудят. В тази категория има две ярко различаващи се подкатегории. Първата описва Тъпака, който желае да гласува – разни фанатици и надъхани аутсайдери. Втората се отнася до Тъпака, на когото са казали да гласува и той се е съгласил, без да се замисля защо. За съжаление Тъпакът е особена категория гласоподавател, защото може да се появи във всяка една от останалите категории. Той може да гласува по убеждение, може да гласува, защото си мисли, че е много умен, може да гласува, защото така му е казал уважаван от него човек, може да гласува, защото са го сплашили или принудили, а може да гласува и защото са го подкупили. Общото е, че той не знае какво прави, но го прави, за да се оплаква после от живота си. Ето това са според мен типовете български гласоподаватели. Дайте им политическа задача, вижте как всеки от тях ще я реши и може би ще престанете да се чудите защо някои неща са такива, на каквито им се наслаждаваме ежедневно. Всеки народ възпроизвежда себе си във властта и затова заслужава съдбата си. Смешното е само когато, след като се възпроизведе, народът започне да недоволства. Да се възмущава и да размахва юмрука на демокрацията и справедливостта. Всеки път, когато видя по телевизията някой да стене или шумно да негодува заради здравеопазването, общинските власти, престъпността, цените на енергията и храната, образованието, заради корупцията и безпардонното потъпкване на достойнството му, всеки път като видя такова нещо ми се иска да мога да вляза в телевизора и да попитам човека: „Ти за кого гласува последния път?“. И според отговора ще му кажа какво мисля за него.

Плевнелиев подкрепя „Южен поток“, но в синхрон с европейското законодателство


Президентът Росен Плевнелиев потвърди пред сенатори Джон Маккейн, Рон Джонсън и Кристофър Мърфи позицията си в подкрепа на изграждането на „Южен поток“, но в синхрон с европейското законодателство и на пазарна основа. По-рано днес премиерът Пламен Орешарски заяви, че е разпоредил спиране на каквито и да е било дейности по проекта, Президентът Росен Плевнелиев потвърди пред сенатори Джон Маккейн, Рон Джонсън и Кристофър Мърфи позицията си в подкрепа на изграждането на „Южен поток“, но в синхрон с европейското законодателство и на пазарна основа. По-рано днес премиерът Пламен Орешарски заяви, че е разпоредил спиране на каквито и да е било дейности по проекта,

Най-четените статии в "Дневник" през седмицата: "Южен поток", политика, но и малко забавления


"Южен поток" и политическата ситуация в страната преобладават сред темите в десетте най-четени статии на "Дневник" през седмицата. Първото място обаче е историята за ново забавление за жителите и гостите на София, в съзвучие с настъпването на така очакваното лято.

В класацията с 10-те най-четени статии попадат:

"Черни стени. Приглушена светлина. Повтарящ се музикален мотив. Библиотека със стари книги. Скрити ключове. И часовник. Тик-так, тик-так. Къде е изходът? Времето...

ДПС: Задължителният вот е назидателен удар от ревнив партньор

Като назидателен удар от страна на ревнив партньор срещу ДПС като партия с твърдо електорално ядро, провокира от резултатите от евровота, определи предложението на БСП за въвеждане на задължително гласуване Тунчер Кърджалиев, заместник-председател на парламентарната група на ДПС. Пред БНР той коментира в неделя, че "ако не е наказание, то поне е назидателен подход, защото такъв дебат имаше в средите на "Коалиция за България". "Последното им становище при приемането на изборния кодекс беше категорично против задължителния вот. Сега нашата интерпретация на тяхното предложение е, че е реакция от изборите, но и удар срещу партии с твърди ядра, опит, дори още бих разширил оценката си, опит за назидателна акция срещу Движение за права и свободи от очевидно... ревнив партньор само заради това, че ние първи изказахме тезите, които са обективна реалност след изборите за европарламент", каза Кърджалиев по повод искането за задължителен вот, изказано от БСП, след като партньорът им в управлението ДПС ги изненада и се обяви за предсрочни избори наесен.. Представителят на ДПС подкрепи като "неоспорима" тезата на лидера на партията Лютви Местан, че задължителният вот не може да се прогнозира в степен на партийна корист. "Тоест никой не може да предугади на база на предизвикателствата на нашето съвремие до какъв ръст и какво намаление на резултатите ще има една или друга партия, имайки предвид точно политическата конюнктура. От тази гледна точка ние не драматизираме, ако съответната конституционна промяна мине и ако Негово величество народният представител реши по този начин, естествено ще има избори със задължителен вот", заяви Кърджалиев. Той изрази съмнение, че задължителният вот е панацея за българското общество и за легитимността и представителността в това общество и посочи, че тази практика не се е утвърдила от съвременните европейски и световни политически практики. ДПС-активистът посочи още, че позицията на ДПС за предсрочните избори е "позиция на отговорна и държавническо мислеща политическа сила и че теснопартийният интерес би означавал нещо друго, а именно продължаването на функционирането на кабинета "Орешарски" и търсене на някаква социална ефективност". "Аз ви уверявам, че ние ще се държим като уравновесен и зрял партньор при подкрепата си за този кабинет, независимо с какви хоризонти е функционирането му.", допълни той Ако цената на това да сме управляващи е да се анулира декларацията, осъждаща опита за насилствена асимилация на българските мюсюлмани от 2012 г., каквото предложение имаше от „Атака“ през февруари, готови сме на перманентен опозиционен режим, заяви още Тунчер Кърджалиев след като миналата сряда в парламентарната комисия по правата на човека 7 депутати от левицата подкрепиха предложението за отмяна на декларацията, с която 41-то Народно събрание осъди морално Възродителния процес. ДПС не е споменало за това гласуването на пресконференцията си за предсрочните избори, за да не бъде заподозряна в користни цели, обясни той.

Лукс, секс, бомби и сръбска музика

Една фантастична яхта пори океана надлъж и шир и се нарича просто “А”. Кръстена била на сръбската красавица Александра Николич - модел и поппевица. Яхтата е строена в германския град Кил в продължение на 4 години и в пълна секретност. Поръчана е през 2004 г. и дълго време гадаели дали не е за Абрамович. Чак след изпитанията и пускането на вода Една фантастична яхта пори океана надлъж и шир и се нарича просто “А”. Кръстена била на сръбската красавица Александра Николич - модел и поппевица. Яхтата е строена в германския град Кил в продължение на 4 години и в пълна секретност. Поръчана е през 2004 г. и дълго време гадаели дали не е за Абрамович. Чак след изпитанията и пускането на вода

Президентът подкрепя „Южен поток“, но в синхрон с европейското законодателство


Президентът Росен Плевнелиев потвърди пред сенатори Джон Маккейн, Рон Джонсън и Кристофър Мърфи позицията си в подкрепа на изграждането на „Южен поток“, но в синхрон с европейското законодателство и на пазарна основа. По-рано днес премиерът Пламен Орешарски заяви, че е разпоредил спиране на каквито и да е било дейности по проекта, Президентът Росен Плевнелиев потвърди пред сенатори Джон Маккейн, Рон Джонсън и Кристофър Мърфи позицията си в подкрепа на изграждането на „Южен поток“, но в синхрон с европейското законодателство и на пазарна основа. По-рано днес премиерът Пламен Орешарски заяви, че е разпоредил спиране на каквито и да е било дейности по проекта,

ПУСНИ УТРЕ Любим виц на Емил Чолаков

Мъж закарва трабанта си на сервиз:
- Искам дискови спирачки.
- Десет лева.
- И двигател от ферари!
- Десет лева.
- Тунинг вътре и вън!
- Десет лева.
- Шегувате се!
- Ами ти пръв започна!




























































Мъж закарва трабанта си на сервиз: - Искам дискови спирачки. - Десет лева. - И двигател от ферари! - Десет лева. - Тунинг вътре и вън! - Десет лева. - Шегувате се! - Ами ти пръв започна!

ПУСНИ УТРЕ Честит рожден ден на Блага Георгиева

Днес рожден ден празнува коментаторът на “24 часа” Блага Георгиева. Тя е един от най-слънчевите хора в редакцията. Пожелаваме  да е здрава, все така усмихната и отдадена в работата си!
Честито!































































Днес рожден ден празнува коментаторът на “24 часа” Блага Георгиева. Тя е един от най-слънчевите хора в редакцията. Пожелаваме да е здрава, все така усмихната и отдадена в работата си! Честито!

Плевнелиев: Спрете реваншизма

"Рано е да се коментира служебно правителство. За мен то не е самоцел, а инструмент да успокоим нацията, да дадем посоката за правилните приоритети, която да бъде следвана и от следващите управляващи", заяви в Казанлък президентът Росен Плевнелиев. Той обаче е категоричен, че е време да се говори и призова това да направи и премиерът Пламен "Рано е да се коментира служебно правителство. За мен то не е самоцел, а инструмент да успокоим нацията, да дадем посоката за правилните приоритети, която да бъде следвана и от следващите управляващи", заяви в Казанлък президентът Росен Плевнелиев. Той обаче е категоричен, че е време да се говори и призова това да направи и премиерът Пламен

Фернандо Торес: "Испания и Бразилия са фаворити за световната титла"

Въпреки разочароващия си сезон Торес попадна в състава на иберийците


Русия: Не сме уведомени за спирането на "Южен поток"

Руското министерство на енергетиката съобщи, че все още не е получило уведомление от българска страна за преустановяването на проекта "Южен поток", съобщи ИТАР-ТАСС, позовавайки се на представител на министерството.
Служителят добавил, че въпросът за "Южен поток" може да бъде обсъден в хода на планираната утре в Брюксел тристранна среща за газа Руското министерство на енергетиката съобщи, че все още не е получило уведомление от българска страна за преустановяването на проекта "Южен поток", съобщи ИТАР-ТАСС, позовавайки се на представител на министерството. Служителят добавил, че въпросът за "Южен поток" може да бъде обсъден в хода на планираната утре в Брюксел тристранна среща за газа

Преди седмица дечицата ми си играеха до мен...

Майката на 4-годишния Паоло, който беше прегазен в центъра на Стара Загора, се държи благодарение на подкрепата, която получава от познати и непознати хора.

Васко Бамбурски почина след дълга битка с левкемията

Само на 36 години, след тежка битка с рака, си отиде бившият баскетболист Васил Бамбурски. Васко се бори дълго с левкемията, но не успя да спечели, съобщи Гонг.
Само преди три седмици Васко претърпя успешна трансплантация на костен мозък в турска клиника, но настъпилите усложнения след това го лишиха от шанса да заживее отново нормален живот. Само на 36 години, след тежка битка с рака, си отиде бившият баскетболист Васил Бамбурски. Васко се бори дълго с левкемията, но не успя да спечели, съобщи Гонг. Само преди три седмици Васко претърпя успешна трансплантация на костен мозък в турска клиника, но настъпилите усложнения след това го лишиха от шанса да заживее отново нормален живот.

Русия не знае, че спираме работата по "Южен поток"

Българските власти все още не са уведомили руската страна

Васко Бамбурски загуби битката с левкемията

Само на 36 години, след тежка битка с рака, си отиде бившият баскетболист Васил Бамбурски. Васко се бори дълго с левкемията, но не успя да спечели, съобщи Гонг.
Само преди три седмици Васко претърпя успешна трансплантация на костен мозък в турска клиника, но настъпилите усложнения след това го лишиха от шанса да заживее отново нормален живот. Само на 36 години, след тежка битка с рака, си отиде бившият баскетболист Васил Бамбурски. Васко се бори дълго с левкемията, но не успя да спечели, съобщи Гонг. Само преди три седмици Васко претърпя успешна трансплантация на костен мозък в турска клиника, но настъпилите усложнения след това го лишиха от шанса да заживее отново нормален живот.

MINI се предлага вече с пет врати

MINI хечбек вече се предлага с 5 врати. Компанията разпространи снимки и информация за модела, чието производство стартира през есента във фабриката в Оксфорд.

К. Чакъров: БСП отгледаха чудовище и сега не могат да го спрат

Станишев няма характер, неговият профил е такъв. Той ще върти някакви къси пасове и интриги, но никога няма да стане, да излезе и да направи анализ.

Задържаха пиян мъж, ударил 4-месечно бебе и майка му. Пеленачето е със съмнение за комоцио

Полицията в Благоевград задържа мъж, ударил 4-месечно бебе. Сигнал за инцидента е подаден около 15:30 ч. от кв. „Грамада" в града. По време на скандал мъжът, под влияние на алкохол, ударил 4-месечното дете, а след това и майка му. Бащата, чието дете все още не е записано на негово име, е задържан веднага в ареста на Първо РУП на Благоевград, Полицията в Благоевград задържа мъж, ударил 4-месечно бебе. Сигнал за инцидента е подаден около 15:30 ч. от кв. „Грамада" в града. По време на скандал мъжът, под влияние на алкохол, ударил 4-месечното дете, а след това и майка му. Бащата, чието дете все още не е записано на негово име, е задържан веднага в ареста на Първо РУП на Благоевград,

Григор Димитров e четвърти в основната схема на турнира Queen's

/КРОСС/ Най-добрият български тенисист Григор Димитров е поставен под номер четири в основната схема на турнира Queen's. Димитров ще започне сезона на трева директно от втори кръг в Лондон. Полуфиналистът в надпреварата от 2012 г. очаква победителя от двубоя между участващия с уайлд кард представител на домакините Джеймс Уорд и словенеца Блаж Рола. Димитвор попадна в половината на водача в основната схема Станислас Варвинка. Пред него са още Томаш Бердих и Анди Мъри. Григор ще се включи и в турнира на двойки, където ще си партнира с шампиона от Australian Open Вавринка. В първия кръг свамата ще срещнат британците Кен и Нийл Скупски, а при успех ще играят срещу шампионите от 2008 г. и номер 3 в схемата Даниел Нестор от Канада и сърбина Ненад Зимонич.

Русия не знае, че сме спрели „Южен поток”

/КРОСС/ Русия не е получила официално уведомление за прекратената от България работата в рамките на проекта „Южен поток", предаде „РИА Новости". „Не сме получавали официално уведомление. Планираме утре да повдигнем този въпрос на срещата с европейския комисар Гюнтер Йотингер", заяви представител на руското министерство на енергетиката. За 9 юни е планирана среща ЕС-Русия-Украйна за съдбата на руско-украинските газови отношения и сигурността на транзита за Европа. От "Газпром" засега не коментират създалата се ситуация, допълва РИА "Новости", цитирайки говорителя на корпорацията Сергей Куприянов. Той не е дал ясен отговор дали въпросът за "Южен поток" ще се повдига на преговорите в Брюксел утре. По думите му по-скоро това няма да стане, защото срещата е тристранна и проектът не засяга украинската страна. Фьодор Лукянов, главен редактор на списанието за геополитика "Русия в глобалната политика", коментира, че въпросът за строителството не е приключен и борбата на спорещите страни ще продължава. Еврокомисията е категорично против проекта, защото "той е в разрез с линията да се съкращава зависимостта от Русия", казва Лукянов пред РИА "Новости". Той смята, че "върху България се оказва гигантски натиск от Еврокомисията, която формално не може да спре строителството на "Южен поток", но отправя много претенции по конкретни въпроси"

Русия не знае, че сме спрели „Южен поток”

/КРОСС/ Русия не е получила официално уведомление за прекратената от България работата в рамките на проекта „Южен поток", предаде „РИА Новости". „Не сме получавали официално уведомление. Планираме утре да повдигнем този въпрос на срещата с европейския комисар Гюнтер Йотингер", заяви представител на руското министерство на енергетиката.  

Задържаха пиян мъж, ударил 4-месечно бебе и майка му

Полицията в Благоевград задържа мъж, ударил 4-месечно бебе. Сигнал за инцидента е подаден около 15:30 ч. от кв. „Грамада Полицията в Благоевград задържа мъж, ударил 4-месечно бебе. Сигнал за инцидента е подаден около 15:30 ч. от кв. „Грамада" в града. По време на скандал мъжът, под влияние на алкохол, ударил 4-месечното дете, а след това и майка му. Бащата, чието дете все още не е записано на негово име, е задържан веднага в ареста на Първо РУП на Благоевград,

Иван Костов: Политическата криза роди здравомислие

/КРОСС/ „И ДПС, и БСП оцениха трезво ситуацията, взеха разумни политически решения. Кризата в българския политически живот доведе до появата на здравомислие", заяви Иван Костов в интервю за BTV по повод заявките на двете формации за предсрочни избори. Институциите бяха в кризисно състояние още преди тази политическа криза да стане явна. Доверието към кабинета и Народното събрание в момента е рекордно ниско, посочи Костов. „При такива нива на всеобщо недоверие към тези институции, винаги се стига до подаване на оставка и прекратяване на мандата", отбеляза бившият председател на Демократи за силна България. ДПС осъзнава, че правителството не може да управлява страната, че каквото и да направи, ще срещне конфронтация от всички страни и има опасност от причиняване на икономическа криза в страната, посочи Костов. Втората причина за действията на движението според Костов е, че ДПС вече не играят ролята на езичето на везната. „Истината е, че ДПС загуби ролята си на балансьор, те вече не могат да направят своя коалиция с ГЕРБ, ще трябва да има съгласие и от двете страни", каза още Костов, с уговорката, че все още не е ясно какво ще бъде решението на ГЕРБ. ДПС ще трябва да прескочи бариерата - от ляво-център в дясно-център, което може да не бъде приветствано от ГЕРБ. „От тази гледна точка, ДПС усеща, че може да остане извън управлението на страната", каза Костов

И Първанов подкрепи задължителния вот

В политика, както и в икономиката, монопол не трябва да има. Не може едни избиратели да са като крепостни селяни и винаги да се очаква, че те ще гласуват за теб. Това заяви Георги Първанов – лидер на АБВ, в „Предаването на Карбовски“ по TV7. Той коментира предложението за въвеждане на задължително гласуване, след като по-рано обяви, че го подкрепя. В политика, както и в икономиката, монопол не трябва да има. Не може едни избиратели да са като крепостни селяни и винаги да се очаква, че те ще гласуват за теб. Това заяви Георги Първанов – лидер на АБВ, в „Предаването на Карбовски“ по TV7. Той коментира предложението за въвеждане на задължително гласуване, след като по-рано обяви, че го подкрепя.

Иван Костов: В политиката се появи здравомислие, породено от състояние на криза


 "И ДПС, и БСП трезво оцениха ситуацията, взеха разумни политически решения, в българския политически живот се появи едно здравомислие, което идва от състоянието на криза," заяви в интервю за БиТиВи Иван Костов от ДСБ по повод заявкит еза предсрочни избори на двете формации от последната седмица.

В тази връзка Костов обясни, че още преди да стане явна тази политическа криза, институциите бяха в кризисно състояние. Доверието към кабинета и Народното събрание в моемнта е рекордно...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване