Българин осъден на 8 г. затвор за сводничество в Кипър

http://pik.bg/българин-осъден-на-8-г-затвор-за-сводничество-в-кипър-news206282.html

Българин осъден на 8 г. затвор за сводничество в Кипър

Рекордно висока присъда по обвинение за трафик на хора и принуждаване към проституция наложи Наказателният съд в Никозия вчера на 33-годишен български гражданин. Той бе осъден на 8 години лишаване от свобода. Това е най-високата санкция за престъплениe за трафик на хора, давана в Кипър досега.

Българският гражданин бе признат за виновен по обвинения, свързани с трафик на жени, сексуална експлоатация и принуждаване за проституция в Кипър. Според съда това е случай на международен трафик на хора с цел сексуална експлоатация, съобщава „Български новини”.

В продължение на повече от 2 години полицията в Никозия със сътрудничеството на Интерпол и Европол разследва верига, работеща в Кипър, за трафик на хора с цел сексуална експлоатация. През ноември миналата година под наблюдение са поставени двама чужденци, за които се е подозирало, че набират клиенти. Участието им във веригата за проституция се е потвърдило от полицай под прикритие, след което двамата заподозрени са арестувани. Часове по-късно белезниците щракват и за 33-годишния българин, който впоследствие е признат за виновен за извършването в периода 27 – 29 ноември 2013 г. на престъпления, свързани с трафик на хора, сексуална експлоатация и принуждаване към проституция.

Според съда в Никозия осъденият заедно с други лица са група, която е действала организирано и координирано за извършването на тези престъпления, а спрямо жертвите е било извършвано насилие и те не са имали никаква възможност за бягство.

 

Мирис на блато от плажна чешма притесни варненци

http://www.moreto.net/novini.php?n=258909

„От години се снабдявам с вода от чешма до плажа – намира се под баира за Обсерваторията, от където пешеходците се насочват към първа буна“, алармира наша читателка. „Казват, че е изворна и лековита за очите. Налях на сина ми в една туба и му я оставих в стаята.

Експерти от Малайзия и Австралия вече проучват отломките на сваления самолет

http://www.vesti.bg/novini/eksperti-ot-malajziia-i-avstraliia-veche-prouchvat-otlomkite-na-svaleniia-samolet-6018214

Специалисти от Малайзия и Австралия, а също представители на специалната комисия от наблюдатели на ОССЕ посетиха района на сваления малайзийски самолет в Донецка област.

Оперативна програма „Регионално развитие“

http://www.klassa.bg/News/Read/article/243890_%D0%9E%D0%BF%D0%B5%D1%80%D0%B0%D1%82%D0%B8%D0%B2%D0%BD%D0%B0+%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%BC%D0%B0+%E2%80%9E%D0%A0%D0%B5%D0%B3%D0%B8%D0%BE%D0%BD%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%BE+%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%B2%D0%B

 „Надявам се в края на септември средствата по първа и трета оси на Оперативна програма „Регионално развитие“ да бъдат пуснати. В постоянен контакт сме с представителите на Европейската комисия и  целта, около която се обединихме е обща – да усвоим средствата по програмата навреме, като не допускаме нередности и имаме сигурна система за управление и контрол.

Това каза министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева след проведената вчера поредна среща с генералния директор на ГД „Регионална и градска политика“ в ЕК Валтер Дефа.

В Брюксел министър Терзиева проведе отново разговори с Дефа във връзка с казуса с временно спрените плащания по приоритетна ос 1 „Устойчиво и интегрирано градско развитие“ и приоритетна ос 3 „Устойчиво развитие на туризма“ по Оперативна програма „Регионално развитие“.

Пред журналисти в белгийската столица регионалният министър съобщи, че плащанията към бенефициентите по проекти по оперативната програма не са спирани.  

На срещата с Валтер Дефа регионалният министър още веднъж е представила българската позиция и предприетите от Управляващия орган действия по констатациите, визирани в писмото на ЕК в началото на месец юни. По време на разговора Терзиева е подчертала, че българската страна все още не е получила одитния доклад, така както е изискването, заложено в чл.91/1.а от Регламент 1083/2006. „Въпреки това вече сме подобрили процедурите и контролните листове, свързани с контрола при възлагането на обществените поръчки“, обясни министърът и беше категорична, че необходимите стъпки са предприети, остава самата процедура, свързана с връчването на одитния доклад, да бъде изпълнена.

„Получих уверение от г-н Дефа, че до няколко дни ще разполагаме с одитния доклад, за да се запознаем с конкретните констатации и да започне истинската процедура по доклада“, обясни още регионалният министър.

Терзиева съобщи, че директорът на ГД „Регионална и градска политика“  я е уверил, че към България няма по-различно отношение отколкото към всяка друга държава.

В хода на разговора Десислава Терзиева е предложила на Валтер Дефа следващата седмица да се направи техническа среща с одиторите, които ще обучават представителите на УО и бенефициентите, като се разпише точен график, какви действия ще предприеме Управляващият орган по извадките и времето на мисията на одитните органи, за да има яснота, кога ще приключат процедурите.

„С Европейската комисия мислим в една посока и работим в пълно партньорство и днешната среща е показателна в това отношение, което за мен, като министър е най-важното. Мой приоритет е да възстановим плащанията по програмата, дори и поетапно, като започнем с ос 3“, заключи министърът.

Срещата на Десислава Терзиева с директора на ГД „Регионална и градска политика“ Валтер Дефа е третата по ред техническа среща в Европейската комисия за ускоряване на процеса на възстановяване на плащанията по програмата.

В Брюксел министърът на регионалното развитие е провела и телефонен разговор с евро комисаря по регионалната политика Йоханес Хан. Пред него Терзиева е поставила няколко основни въпроса – получаването на одитния доклад в най – кратки срокове; възможността за поетапно пускане на средствата по Оперативна програма „Регионално развитие“ и гарантиране за България на средствата по програмата след пускане на плащанията по първа и трета оси. 

"Тетрадката" е любимият филм на романтика Григор

http://www.bnews.bg/article-111997

Романтичната натура на нашето момче не би оставила равнодушна нито една жена, включително и Маша.

General Motors плаща 400 млн. долара компенсации заради дефектните автомобили

http://econ.bg/Новини/General-Motors-плаща-400-млн-долара-компенсации-заради-дефектните-автомобили_l.a_i.558026_at.1.html

Американският автомобилен гигант General Motors очкава да плати над 400 млн. долара компенсации заради дефекти в автомобили на компанията, довели до...

Назначиха досегашния вицепремиер за министър-председател на Украйна

http://www.cross.bg/ykraiina-ministur-predsedatel-vitzepremier-1422350.html

/КРОСС/ За временно изпълняващ длъжността министър-председател на Украйна е назначен досегашният вицепремиер Владимир Гройсман, съобщи министърът на вътрешните работи Арсен Аваков на страница си във Фейсбук, предава РИА Новости. На заседание на Върховната Рада по-рано днес премиерът на Арсений Яценюк подаде оставка заради разпада на управляващата коалиция "Европески избор".  

Политолог: Действията на Плевнелиев не са прибързани

http://pik.bg/политолог-действията-на-плевнелиев-не-са-прибързани-news206280.html

Политолог: Действията на Плевнелиев не са прибързани

Действията на президентът Росен Плевнелиев не са прибързани. Това каза политологът Стойчо Стойчев, съобщи "Фокус". „Не, в никакъв случай - датата на изборите е ясна, договорена е между политическите сили, така че не смятам, че президентът бърза или пък се бави. Той си действа в рамките на своите правомощия”, заяви Стойчев.

На въпрос дали е необходимо служебното правителство да има тези допълнителни правомощия за подписване на международни договори Стойчев каза следното: „Може би е добре правителството да има такива правомощия, за да може то активно да се включи в процеса на финализиране на оперативните програми – само от тази гледна точка. Иначе, първостепенна задача на служебното правителство е да проведе избори – това е ясно.”

Наводнения в Добрич, Каварна и Шумен

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4211431

Порен дъжд се изля над Добрич. За час над града се изсипаха 22 литра на квадратен метър. За кратко беше затворен един от основните булеварди, тъй като се превърна в река.  В района на автогарата кола заседна в дъжда. Двежението в най-ниските части на града беше затруднено, съобщава bTV.
Началникът на „Пожарна безопасност и защита на населението” Порен дъжд се изля над Добрич. За час над града се изсипаха 22 литра на квадратен метър. За кратко беше затворен един от основните булеварди, тъй като се превърна в река. В района на автогарата кола заседна в дъжда. Двежението в най-ниските части на града беше затруднено, съобщава bTV. Началникът на „Пожарна безопасност и защита на населението”

Русия разполага с имената на украински военни, виновни за смъртта на мирни жители

http://www.cross.bg/voenni-rysiya-smurtta-1422353.html

/КРОСС/ Следственият Комитет (СК) на Русия разполага с информация за над 40 украински военни, виновни за смъртта на мирното население в югоизточна Украйна и военните престъпления, съобщи ИТАР-ТАСС, позовавайки се на заявлението на ръководителя на СК Александър Бастрикин. „Ние активно работим по установяването на конкретните изпълнители на военните престъпления и престъпленията срещу човечността, нарушенията на правата за водене на военни действия. Известни са ни имената на над 40 украински военнослужещи в средно звено: командири на бригади, на батальони и роти, на артилерийски групировки, а също пилоти, които са провеждали обстрели на жилищни квартали и мирни населени места в Украйна", заяви главата на СК на Русия. „Ние ще намерим всички онези, които имат отношение към смъртта на мирно население и към нарушаване на нормите на международното право. Те ще отговорят за действията си заслужено. Нашето управление (за разследване на военни престъпление в Украйна) ще работи, докато не бъдат установени всички виновни в престъпленията спрямо мирните граждани на Украйна", категорично заяви Бастрикин.    

180 “за” оставката на Орешарски

http://www.monitor.bg/article?id=437029

180 народни представители гласуваха „за” оставката на кабинета „Орешарски”, с което прекратиха предсрочно мандата му. Против бяха само 8 от групата на БСП, а 8 народни представители се въздържаха. Премиерът и министрите в оставка ще продължат да изпълняват функциите си до 6 август, когато ще предадат щафетата на служебния кабинет. Междувременно президентът Плевнелиев постави спешни задачи за решаване от 42-рото НС до разпускането му,

Пороен дъжд отново наводни Добрич

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4211425

Порен дъжд се изля над Добрич. За час над града се изсипаха 22 литра на квадратен метър. За кратко беше затворен един от основните булеварди, тъй като се превърна в река.  В района на автогарата кола заседна в дъжда. Двежението в най-ниските части на града беше затруднено, съобщава bTV.
Началникът на „Пожарна безопасност и защита на населението” Порен дъжд се изля над Добрич. За час над града се изсипаха 22 литра на квадратен метър. За кратко беше затворен един от основните булеварди, тъй като се превърна в река. В района на автогарата кола заседна в дъжда. Двежението в най-ниските части на града беше затруднено, съобщава bTV. Началникът на „Пожарна безопасност и защита на населението”

Скопие: България пак ни открадна цар Самуил

http://offnews.bg/news/n_1/n_367530.html

В своебразно политическо състезание за присвояване на историческите личности България обяви, че ще отбележи годишнината от смъртта на Самуил, като твърди, че той е български цар, пише днес скопският "Утрински вестник". Историкът Тодор Чепреганов коментира пред изданието, че властите в Скопие трябва да отделят особено внимание на годишнината от смъртта на Самуил, тъй като неговото царство е било на територията на Македония.  Разликата между Македония и България е в това, че ние можем да отбележим годишнината на мястото, на което е управлявал цар Самуил, а българите ще импровизират, казва Чепреганов. В София ще бъде поставен цар Самуил, пише още "Утрински вестник". Всекидневникът критикува властите в Скопие, защото македонската държава няма да отбележи по никакъв начин - с изключение на няколко конференции и локални шествия - 1000-годишнината от битката на цар Самуил с византийците при Беласица на 29 юли.

ВСС и образователното министерство се споразумяха за сътрудничество

http://pik.bg/всс-и-образователното-министерство-се-споразумяха-за-сътрудничество-news206277.html

ВСС и образователното министерство се споразумяха за сътрудничество

Висшият съдебен съвет и Министерството на образованието подписаха споразумение за сътрудничество относно реализиране на Пилотна образователна програма сред ученици с цел повишаване на тяхната информираност за структурата, функциите и значението на съдебната власт в Република България. Това съобщиха от пресцентъра на ВСС. Програмата ще се проведе през учебната 2014-2015 г. в по едно училище в 27-те окръжни града. Тя ще бъде част от обучението по предмета „Етика и право” за 10-ти клас. 

Целите на Пилотната образователна програма са обогатяване познанията на учениците,формиране на правна грамотност и култура, запознаване със статута и структурата на съдебната власт в Република България,постигане на разбираемо и отворено към обществото правосъдие, повишаване на доверието в съдебната власт.Програмата включва лекции пред учениците и посещения в окръжните съдилища и прокуратури, провеждане на симулативни процеси и викторини. Лектори ще бъдат магистрати и съдебни служители, които ще се включат доброволно и безвъзмездно. Лекциите ще се провеждат веднъж месечно. В извън учебно време ще бъдат организирани посещения на съд или прокуратура, включително и на съдебен процес, избран съобразно възрастта на учениците. За да бъдат синхронизирани с учебната програма, темите на лекциите са съгласувани с Министерството на образованието на науката. Обхватът им включва разяснения за структурата на съдебната власт и функциите на ВСС, спецификата на професиите „съдия”, „прокурор” и „следовател”, особеностите на различните съдебни процеси, детско правосъдие, достъпът до информация за работата на органите на съдебната власт и други. 

В органите на съдебната власт програмата ще се координира от наставници. Те ще подпомагат комуникацията между училищата и лекторите, ще организират посещенията на съдебните процеси, ще съдействат при разработването на симулативните процеси и викторините. ВСС ще получава периодически информация за протичането на Програмата, като след приключването й ще бъдат анализирани постигнатите цели и ще бъде планирано бъдещото й развитие и разширяване.

Програмата е разработена от комисия „Публична комуникация” в изпълнение на т.5 от раздел ХІ на Годишната програма на ВСС за 2014 г. – „Разработване на информационни кампании за разясняване на структурата на съдебната власт, функциите на ВСС, съда и прокуратурата”. Това е поредната инициатива на ВСС за гарантиране на максимална откритост и прозрачност на работата на съдебната власт, израз на убедеността, че по-доброто познаване на съдебната система ще допринесе за повишаване на общественото доверие в нея.

Университетска болница „Лозенец“

http://www.klassa.bg/News/Read/article/243889_%D0%A3%D0%BD%D0%B8%D0%B2%D0%B5%D1%80%D1%81%D0%B8%D1%82%D0%B5%D1%82%D1%81%D0%BA%D0%B0+%D0%B1%D0%BE%D0%BB%D0%BD%D0%B8%D1%86%D0%B0+%E2%80%9E%D0%9B%D0%BE%D0%B7%D0%B5%D0%BD%D0%B5%D1%86%E2%80%9C+

 ПРЕДСТАВЯНЕ и ДЕМОНСТРАЦИЯ 

на

хеликоптерна спешна медицинска услуга, 
резултат от

съвместния проект на Министерството на здравеопазването,
Болница „Лозенец“ и „Хели Ер – САУ“ АД.


Новата медицинска услуга ще осигурява максимално бързо транспортиране на нуждаещи се пациенти, медицински екипи за оказване на спешна помощ и транспортиране на органи за трансплантация.


Заповядайте на
25 юли, петък, 11:00 ч.,
 

УБ „Лозенец“, Зимната градина 
(ул. „Козяк“ 1) 

и ще научите повече за: 

  • най-новата услуга, предоставяна от Болница „Лозенец“ съвместно с „Хели Ер – САУ“ АД,
  • оборудването на хеликоптерите,
  • възможностите за заявка и др.
Ще има възможност да се правят снимки и видеорепортажи от борда на хеликоптера.

Разкриха подробности от потайния сценарий на „Междузвездни войни 7”

http://www.cross.bg/voiini-mezhdyzvezdni-epizod-1422349.html

/КРОСС/ „Много отдавна в една далечна, далечна галактика..." ще бъдат първите думи от снимащия се в момента седми епизод от сагата „Междузвездни войни". Но това, което повече вълнува феновете на поредицата, е каква ще бъде историята след тях. Американският киносайт „Бадас дайджест", цитиран от британския в. „Гардиън", наскоро разпали още повече спекулациите около сюжета, като обяви, че е наясно с част от пазения в дълбока тайна сценарий на „Епизод 7". Според щатския блог в първите кадри от филма ще видим сред звездите не боен кораб, а дясната ръка на Люк Скайуокър, стиснала стария му светлинен меч. Тя бе отрязана по време на емблематичната битка между джедая и Дарт Вейдър в края на петия епизод „Империята отвръща на удара". В предстоящата лента „реликвата" ще бъде намерена от двама космически пътешественици (в ролите Джон Бойега и Дейзи Ридли). Те разбират, че мечът принадлежи на последния учител джедай, и жадни за приключения, тръгват по следите на Люк. Срещат се с Хан Соло и вечния му космат другар Чубака, които вече не пилотират Хилядолетния сокол. В този носталгично настроен сюжет се намесва и нова „невидима заплаха". На ледена планета някъде в Галактиката мрачни сили конструират супероръжие, което може да заличи цяла планетна система за секунда. Срещу това зло ще се изправят новите ученици на Скайуокър

ЦСКА посрами името си и българския футбол в Кишинев

http://bgfootball.actualno.com/CSKA-posrami-imeto-si-i-bylgarskija-futbol-v-Kishinev-news_41325.html

  Отборът на ЦСКА приключи участието си в турнира Лига Европа във втория предварителен кръг на надпреварата. „Армейците“ завършиха 0:0 като гости в Кишинев на молдовския ...

Руски товарен кораб се скачи успешно с МКС

http://www.moreto.net/novini.php?n=259001

Общо 2 тона храни, горива и оборудване вече са на Международната космическа станция. Товарът бе доставен с руския безпилотен кораб "Прогрес". Космическият товарен кораб "Прогрес М-24М", изстрелян от космодрума Байконур, се скачи успешно с Международната космическа станция.

8 години затвор за български сводник в Кипър

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4211416

Рекордно висока присъда по обвинение за трафик на хора и принуждаване към проституция наложи Наказателният съд в Никозия вчера на 33-годишен български гражданин. Той бе осъден на 8 години лишаване от свобода. Това е най-високата санкция за престъплениe за трафик на хора, давана в Кипър досега.  Българският гражданин бе признат за виновен по Рекордно висока присъда по обвинение за трафик на хора и принуждаване към проституция наложи Наказателният съд в Никозия вчера на 33-годишен български гражданин. Той бе осъден на 8 години лишаване от свобода. Това е най-високата санкция за престъплениe за трафик на хора, давана в Кипър досега. Българският гражданин бе признат за виновен по

Слънцето вреди дори при облачно време

http://www.cross.bg/zhivkova-sluntzeto-kozhata-1422348.html

/КРОСС/ Слънцето вреди дори при облачно време, заяви в ефира на ТВ7 дерматологът д-р Сияна Живкова. Оказва се, че стареенето на кожата е факт дори, когато не сме изложени директно на пряка слънчева светлина. UV лъчението преминава и през облаците и по този начин води до отпускане на кожата, която променя цвета и текстурата си, обясни специалистът. Д-р Живкова посъветва да пазим най-вече деколтето, ръцете, гърба, най-откритите зони по тялото си, които често забравяме. Тя заяви още, че кремовете за по-бързо потъмняване са толкова вредни, колкото и излагането на слънце, затова е по-добре да ограничим използването им.  

Американец си татуира думи на Левски на гърдите

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4210991

29-годишен американец от Калифорния си татуира мисъл на Васил Левски на гърдите на български език. Камерън Отенс написал “Ако печелим, печелим за всички, ако загубим, губим само себе си”. “Думите не са абсолютно точен цитат на тези, изречени от Васил Левски, и не знам защо така се е получило, вероятно става въпрос за превод, но той бе вдъхновен от 29-годишен американец от Калифорния си татуира мисъл на Васил Левски на гърдите на български език. Камерън Отенс написал “Ако печелим, печелим за всички, ако загубим, губим само себе си”. “Думите не са абсолютно точен цитат на тези, изречени от Васил Левски, и не знам защо така се е получило, вероятно става въпрос за превод, но той бе вдъхновен от

Американец си татуира мисъл на Левски

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4210655

29-годишен американец си татуира на гърдите мисъл на Васил Левски. Камерън Отенс се впечатлил от подвига на Дякона и от крилатата му фраза "Ако спечеля, печели цял народ, ако загубя, губя само мене си". 
Чужденецът изкарал две години в родопското с. Осиково по линия на Корпуса на мира. Оттогава идва всяка година за събора на селото. 29-годишен американец си татуира на гърдите мисъл на Васил Левски. Камерън Отенс се впечатлил от подвига на Дякона и от крилатата му фраза "Ако спечеля, печели цял народ, ако загубя, губя само мене си". Чужденецът изкарал две години в родопското с. Осиково по линия на Корпуса на мира. Оттогава идва всяка година за събора на селото.

Михаела Филева кара на плодове и зеленчуци

http://www.bnews.bg/article-111959

Михаела Филева призна, че държи на здравословното хранене през лятото.

Новата коалиция ВМРО - НФСБ кани и "Атака", но без ръководството й

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/07/24/2350062_novata_koaliciia_vmro_-_nfsb_kani_i_ataka_no_bez/?ref=rss


Лидерът на Националния фронт за спасение на България Валери Симеонов съобщи, че в коалицията, съставена с отцепилата се днес от "България без цензура" ВМРО, е поканила за участие и "Атака", но без сегашното ръководство.

Пред БНТ Симеонов, че в партията на Волен Сидеров, с когото от години враждуват, "има читави патриоти", които са добре дошли.

 "Нашите програми са почти идентични и това е базата за нашето обединение, а не някакви политически сметки," коментира Симеонов...

Бареков в Сарафово: Заклеймявам насилието във всичките му форми (снимки)

http://pik.bg/бареков-в-сарафово-заклеймявам-насилието-във-всичките-му-форми-снимки-news206273.html

Бареков в Сарафово: Заклеймявам насилието във всичките му форми (снимки)

Заклеймявам насилието във всичките му форми. Тук съм в знак на съпричастност към жертвите от атентата на летище „Сарафово“ и на всички жертви на насилие. Това каза лидерът на „България без цензура“ и зам. председател на групата на ЕКР в Европарламента Николай Бареков. Той бе единственият политик, уважил възпоменателната церемония на летището край Бургас по повод две години от терористичния атентат, отнел шест невинни живота на граждани на Израел и България.


Тук съм и по друга причина – бях първият журналист от CNN и от българските медии, който беше на мястото на трагедията, посочи Бареков. Той бе на церемонията по покана на посолството на Израел у нас и на посланика Негово превъзходителство Шаул Камиса Раз. Бареков бе придружен от зам.-председателя на ББЦ Росен Петров, с който поднесоха от името на партията венец на паметника на загиналите на летище „Сарафово“. В групата се включиха организационният секретар Стефан Кенов и председателката на „Евромайки“ Калина Крумова.



Вътрешният министър Цветлин Йовчев не се появи на събитието, въпреки, че е бил поканен, а изпрати заместника си Пламен Ангелов и главния секретар на МВР Светлозар Лазаров. Представители на кабинета и Външно министерство нямаше.

Атентатът в Сарафово стана на 18 юли 2012 г. в 17:23 часа на паркинга на летището. Мишена на терористите станаха три автобуса с израелски туристи, които е трябвало да се превозят до Слънчев бряг. Взривът порази тежко единия автобус и засегна другия, паркиран до него.  В атентата са убити 7 души: един българин - шофьора на автобуса Мустафа Кьосов, петима израелски туристи и атентатора. Ранени са 35 души.

Джакпотът оцеля до неделя

http://www.cross.bg/teglene-tirazh-igrata-1422347.html

/КРОСС/ Милионните джакпоти в игрите 6/42 и 6/49 на БСТ продължават да растат, след като в днешния 59-и тираж нямаше участник, познал числата на късмета. Така за тиража в неделя още по-атрактивни суми очакват играчите в СПОРТ ТОТО. За следващия 60-и тираж за играта 6/42 се очаква да се натрупа джакпот в размер на 2 271 000 лева. Във второ теглене на 6/49 се очаква да се натрупа джакпот от 1 230 000 лева, а в първо теглене на същата игра сумата се предвижда да достигне 287 000 лева. За днешния тираж числата на късмета в първо теглене на 6/49 бяха 1, 9, 26, 31, 33, 42. За второ теглене на същата игра беше изтеглена комбинацията от числата 8, 19, 21, 34, 36, 48. И в играта 6/42 днес никой не уцели печелившата комбинация от числата 4, 22, 25, 29, 32, 41. В първо теглене на играта 5/35 днес бяха изтеглени числата 10, 15, 19, 26, 30, а във второ теглене бяха 9, 12, 20, 33, 35. В играта Тото Джокер в днешния тираж бяха маркирани печелившите позиции 2, 5, 4, а късметлийските цифри бяха 1, 7, 6. Голямата награда в играта „Втори ТОТО шанс" в днешния тираж - 10 000 лева, бяха спечелени от участник, пуснал своята квитанция в Горни Лозен.  

Темата за законите, пътните знаци и тяхното спазване

http://www.klassa.bg/News/Read/article/243888_%D0%A2%D0%B5%D0%BC%D0%B0%D1%82%D0%B0+%D0%B7%D0%B0+%D0%B7%D0%B0%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5%2C+%D0%BF%D1%8A%D1%82%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5+%D0%B7%D0%BD%D0%B0%D1%86%D0%B8+%D0%B8+%D1%82%D1%8F%D1%85%D0%BD%D

 Казвам се Александър Петков от гр. София. На 46 г. съм, женен с две деца. Имам висшe икономическо образование и работя във финансовата сфера.

Най-вероятно темата и началото на писмото ми са идентични с хилядите, които получавате всеки ден… Дори да е така бих искал да споделя с вас моите премеждия в ежедневните ми опити да бъда що-годе добър гражданин на една не-добра към живеещите в нея държава.

Няма да политизирам – доколкото мога – своите размисли, но не гарантирам.

Ще ви разкажа за един инцидент, който ми се случи привечер на 28.04.2014 г., около 19:45 ч.

Често ми се налага да ходя в района около БНТ (Орлов мост, ул. Сан-Стефано). В повечето случаи ползвам удобствата на метрополитена, но се придвижвам и с автомобил. Един от случаите когато ми се наложи да ползвам автомобил беше през въпросната вечер. В стремежа си да спазвам Закона за движение по пътищата, знаците и правилата за движение се придвижвах по бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" в посока "Орлов мост". Целта ми беше да завия по ул."Тулово" и да достигна кръстовището с улица "Шейново" и "Сан Стефано". Подчертавам, че през цялото време се движех в разрешените посоки за движение на улиците. Навлизайки обаче по ул."Тулово" се оказах в леко задръстване, причинено от "бързащ" колега-шофьор, който не е могъл да спази знака В1 "Забранено е влизането на пътни превозни средства", разположен в началото на ул."Тулово", до сградата на БНТ. За да няма недоразумения, под знака има табела, която указва, че знакът не важи за автомобили на БНТ. Колегата беше с автомобил Нисан, модел “Note”, ДРН-СА 0624 СВ, който не беше на БНТ.

Колегата шофьор се оказа доста упорит, твърдоглав и убеден в своята правда и безнаказаност. След като го изчаках няколко минути да се отмести или което би било по-редно да се върне и да мине оттам, откъдето минаваме всички "простосмъртни", аз му свирнах с клаксона и му присветнах с фаровете. Ефектът беше нулев. В моята посока, пред мен имаше още един автомобил. Зад мен се наредиха още няколко автомобила. С идеята да успеем да се разминем и всеки да продължи пътя си слязох от колата и се приближих до колегата. Той се оказа доста пъргав в момента, в който ме видя да слизам, и изскачайки от автомобила си, се развика към мен – какво съм искал от него? Аз му отвърнах, че искам само да се мръдне, за да минем всички, които сме достатъчно глупави, за да спазваме правилата за движение и се движим в посоката, която законът е определил. Колегата отвърна, че не той, а ние ще се мръднем, за да мине.

Нали разбирате, "ТОЙ" – поредният тарикат.

Впечатлен от поредния "комплексиран тежкар" в автомобил, му отвърнах, че разполагам с достатъчно време да се обадя на органите на реда, да ги изчакам на място и нека те да преценят "кой крив, кой прав".

Тези ми думи отключиха "справедливия" гняв на колегата шофьор, който може би беше употребил алкохол или други забранени субстанции… и се нахвърли да ме бие. След като ми нанесе няколко удара в главата, аз му отвърнах и се получи грозна сцена, признавам. Никой от другите шофьори не се намеси. Придойдоха обаче хора от близкото кафене. Аз извиках полиция и когато чу, че разговарям с тел.112, борецът за справедливост намери начин да премине покрай автомобилите и да избяга от „местопроизшествието“. За случилото се по-нататък прилагам медицинско от Съдебна медицина.

По случая има заведена преписка №16944 в Първо РПУ-СДВР. Бях викан да разпознавам „героя“. Естествено че по снимките, които ми се показаха, не можах да разпозная със сигурност никого. От информацията която си размениха следователите в мое присъствие разбрах единствено, че автомобилът който съм видял, е служебен и не е излизал от гаража в продължение на три месеца. С други думи, измислил съм си автомобила и случайно номерът му е съвпаднал. Това оставя у мен киселия привкус, че някой някого прикрива и се опитва да спаси от наказание.

Следователите нямаха желание да изискат от службата по видеонаблюдение записите от камерите на „Орлов мост“, откъдето е преминал въпросният автомобил след описания инцидент. Ако ставаше въпрос да ме глобят по някаква причина обаче щяха да се раздвижат и да извадят филм с такова качество, на което и пломбите на шофьора да се различат. Налагаше се аз да казвам на следователката къде в района има камери и какво могат да изискат, което не ми е работа.

Разказвам ви всичко това с неприятното чувство, че няма да има последици за нашия „герой“.

Днес сутринта ми се случи подобен инцидент в квартала, в който живея. Не се стигна до сбиване, но това е благодарение на факта, че не влязох в спор с нарушителя на правилата за движение. Само му направих забележка, а той ми отвърна „Ай, разкарай се, бе, келеш“. Това преля чашата на търпението ми и написах тези редове. Вбеси ме това, че за да спазвам знаците, аз въртя из половината квартал, а въпросният „тарикат“, който явно много бърза, не може да спазва правилата за движение. Да, него сигурно го чака многомилионен бизнес или важни държавни дела и пътните знаци са последната му грижа. Но дано някога попадне на „себеподобен“, който да го вкара в правия път.

Не го пожелавам на никого, но всичко, разказано дотук, е ежедневие в нашата мила Родина. Не искам да я наричам държава, защото при нас „държавата“ няма никаква грижа за гражданите си, освен в смисъла на инкасатор на данъци. Все пак в понятието „държава“ се включват и функции по управлението на обществото и обществените отношения. А тук тя е абдикирала от тези си функции.

Смятам, че след като не изпълнява своите функции, държавата трябва да ни освободи и от задължения към нея. Освен това трябва да ни разреши да уреждаме взаимоотношенията помежду си както намерим за добре. Тогава тази част от гражданите, които имаме някаква съвест, образование, морал и поне наченки на индивиди, живеещи в гражданско общество, ще намерим начини да се организираме и създадем работеща полиция, следствие, прокуратура и съдилища. А като видим резултатите от своя труд ние ще можем да си изберем и политици, които чрез своите творения – законите, ще създадат някакъв ред в това общество.

Знам, че има хора с далеч по-сериозни проблеми от моите. Знам, че светът не се върти около мен, но също така знам, че се започва от малкото, за да постигне човек нещо по-голямо. И когато всеки от нас осъзнае, че трябва да спазва малко повече реда в това общество, нещата полека-лека ще се подобрят. Нищо не се променя с магическа пръчка; не молитва, а мотика… Но за мнозина този хаос и безхаберие, това самоуправство и мутренско поведение е от полза и те го поощряват. Аз обаче искам да възпитам децата си в нормално общество, тук, където са родени, а не някой да ми казва, че като не ми харесва, мога да замина там, където има ред. А защо този същия всезнайко, когато отиде на местата където има ред, става най-примерният гражданин?

Не казвам нищо ново, не искам нищо неизпълнимо. Защото след като хората по цял свят могат да правят тези неща без да им тежи, значи и тук всички можем!

Чаках до днес, защото имах някаква останала вяра в системата, но уви...

Явно трябва да се борим за правата си на граждани не чрез институциите, които са създадени за това, а чрез неформални методи, като сигнали до медиите и обществени организации.

Или трябва да започнем организирана саморазправа, което не смятам, че е най-цивилизования метод за 2014 г. в т.нар. "европейска" държава. 

Оставам с уважение!
Александър Петков

Подготвят дядо Добри за архонт

http://pik.bg/подготвят-дядо-добри-за-архонт-news206272.html

Подготвят дядо Добри за архонт

Скандали изплуваха около 100-годишния юбилей на дядо Добри, известен като светецът от Байлово, тъй като архиереи обмислят да го предложат за архонт, пише "168 часа".

Така харизматичният старец, който от години събира пари за възстановяване на църкви и манастири, ще влезе в списъка на българските архонти, където се открояват имената на бизнесмени със съмнителен бизнес и неясен произход на парите. Именно заради криминалната биография на някои от носителите на църковната титла се гледа с недобро око. Вече дарените на Църквата около 80 000 лева, от които 36 000 лева за патриаршеската катедрала "Св. Александър Невски", са повод в църковните среди да умуват да предложат стареца и за почетен гражданин на София. Инициативата е на ръководството на храма.

Задържаха двама крадци на кабел в Аспарухово

http://www.moreto.net/novini.php?n=259007

Непосредствено след кражба на около 25 м. телефонен кабел, извършена чрез разкопаване в покрайнините на кв. Аспарухово, са задържани М. В. на 30 г., неосъждан, от с. Чарда, обл. Ямбол и М. М. на 32 г., от гр. Попово, неосъждан. Това съобщиха от полицията за Moreto.

А какво значи да се храним здравословно през лятото?

http://www.klassa.bg/News/Read/article/243887_%D0%90+%D0%BA%D0%B0%D0%BA%D0%B2%D0%BE+%D0%B7%D0%BD%D0%B0%D1%87%D0%B8+%D0%B4%D0%B0+%D1%81%D0%B5+%D1%85%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D0%BC+%D0%B7%D0%B4%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%BE%D1%81%D0%BB%D0%BE%D0%B2%D0%BD%D0%BE+%D0%

 Още древните гърци са открили ползите от т. нар. сезонно хранене. След приемането на по-тежка храна през зимните месеци, заменянето й с по-лека диета през летните горещини действа изключително благоприятно и разтоварващо на организма.

Още древните гърци са открили ползите от т. нар. сезонно хранене. След приемането на по-тежка храна през зимните месеци, заменянето й с по-лека диета през летните горещини действа изключително благоприятно и разтоварващо на организма.

Wizz Air възобновява полетите си до Тел Авив от петък

http://www.cross.bg/aviv-wizz-poleti-1422346.html

/КРОСС/ „Безопасността остава най-важният приоритет за Wizz Air. След като FAA и EASA отмениха своите препоръки за полети до Тел Авив, летище Бен Гурион, Wizz Air ще възобнови полетите си до Тел Авив от петък 25-ти юли. Пътниците, засегнати от по-ранните анулации ще могат да презаверят своето пътуване за следващите налични полети. Wizz Air лети до Тел Авив от България, Чехия, Унгария, Литва, Полша и Румъния." Това се казва в официално съобщение на Wizz Air във връзка с отменените полети София-Тел Авив.

Санкциите срещу Русия забавят "Южен поток"?

http://econ.bg/Новини/Санкциите-срещу-Русия-забавят-Южен-поток-_l.a_i.558023_at.1.html

Новите санкции, които Европейският съюз наложи на Русия, могат да застрашат реализирането на проекта „Южен поток“. Причина за това е, че новите...

Светлозар Лазаров: Никой държавник не може да гарантира, че няма риск от терористичен акт

http://pik.bg/светлозар-лазаров-никой-държавник-не-може-да-гарантира-че-няма-риск-от-терористичен-акт-news206260.html

Светлозар Лазаров: Никой държавник не може да гарантира, че няма риск от терористичен акт

Няма държавник, който може да гарантира, че няма риск и не може да бъде извършен терористичен акт, каза главният секретар на МВР Светлозар Лазаров, минути преди да започне траурната церемония за почитане загиналите при атентата на бургаското летище преди 2 години, съобщи "Фокус".

Лазаров отказа да коментира как върви разследването, тъй като отговорна за това е прокуратурата. Той увери, че мерките, които се вземат са най-добрите дори и що се отнася до проверка за нелегални емигранти. Той каза за ново звено към ГД "Криминална полиция", което ще разследва престъпления на транспорта. "Жандармерията пое охраната на стратегическите обекти в железопътния транспорт. Това се прави с оглед, че транспортът е един уязвим отрасъл за извършване на терористични актове", каза Лазаров. 

Числата от тираж №59 на Българския спортен тотализатор

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4211395

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         

Над 15 загинали в училище в Газа

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4211200

Най-малко 15 души загинаха, а над 200 други са ранени, след като израелски снаряд падна в училище в град Беит Ханун в ивицата Газа, съобщи Би Би Си. То се управлява от ООН и е давало подслон на палестинци, които се опитват да избягат от конфликта.
Броят на жертвите вече достигна над 750 души, а 4500 души са ранени, предаде Ройтерс. Най-малко 15 души загинаха, а над 200 други са ранени, след като израелски снаряд падна в училище в град Беит Ханун в ивицата Газа, съобщи Би Би Си. То се управлява от ООН и е давало подслон на палестинци, които се опитват да избягат от конфликта. Броят на жертвите вече достигна над 750 души, а 4500 души са ранени, предаде Ройтерс.

Обраха трезор на банка в центъра на София

http://www.klassa.bg/News/Read/article/243886_%D0%9E%D0%B1%D1%80%D0%B0%D1%85%D0%B0+%D1%82%D1%80%D0%B5%D0%B7%D0%BE%D1%80+%D0%BD%D0%B0+%D0%B1%D0%B0%D0%BD%D0%BA%D0%B0+%D0%B2+%D1%86%D0%B5%D0%BD%D1%82%D1%8A%D1%80%D0%B0+%D0%BD%D0%B0+%D0%A1%D0%BE%D1%84%D0%B8%D1%

 Обран е трезорът на банка "Пиреос" на столичния бул. "Черни връх", съобщи Нова ТВ.

За първи път за опит на обир на трезора се заговори в началото на юли, когато трима души, които държали пари и ценности в него, се оплакаха, че вещите им липсват.

Тогава вътрешният министър в оставка Цветлин Йовчев нито потвърди, нито отрече информацията. Липсата за клиентите на банката се оценяваше в размер на 150 хил. лв.

Днес още четирима души, клиенти на банката, са установили липси и са подали сигнал в столичната полиция, допълва още Нова ТВ.

По неофициална информация няма разбити трезори, а сейфовете са отворени с подправен ключ. 

Банките нямат ангажимент да възстановят съдържанието в касетките, тъй като всеки клиент на такава касета носи лична отговорност.

Чобанов постави под съмнение нуждата от нови заеми преди октомври

http://www.dnevnik.bg/biznes/finansi/2014/07/24/2350053_chobanov_postavi_pod_sumnenie_nujdata_ot_novi_zaemi/?ref=rss


Министърът на финансите в оставка Петър Чобанов не споделя идеята на президента Росен Плевнелиев, парламентът да разреши на служебното правителство да тегли външни заеми. 

Пред Би Ти Ви Чобанов каза, че тегленето на нови заеми през следващите два месеца не е задължително, тъй като фискалният резерв е 9 млрд. лв. "Ако все пак се наложи да се емитира дълг, в момента в бюджета има лимит от 800 млн. лв., който може да прекрачи границата на годината, а могат да се пускат и краткосрочни...

Племенницата на Кастро била в разбилия се самолет в Мали

http://frognews.bg/news_73595/

Племенницата на Фидел Кастро-Мариела е била в алжирския самолет, който се разби в Мали, съобщи руската медия Lifenews.ru, позовавйки се на властите от летището.

Заклеймявам насилието във всичките му форми

http://www.bnews.bg/article-111998

Лидерът на ББЦ присъства на възпоменателна церемония за жертвите от Сарафово.

Дъщерята на Раул Кастро опроверга смъртта си

http://www.vesti.bg/novini/dyshteriata-na-raul-kastro-oproverga-smyrtta-si-6018213

Дъщерята на Раул Кастро опроверга, че се е намирала на борда на падналия в Нигер алжирски самолет.

Съдят германци, купували от България чаши с лика на Хитлер

http://www.cross.bg/hitler-letishta-chashi-1422345.html

/КРОСС/ Митничарите по германските летища масово следят за чашки с лика на Хитлер и нацистки свастики, съобщава ДПА, позовавайки се на говорителя на митниците в Дюселдорф. Причината за търсенето е фактът, че подобни чаши вече са били открити и на други летища. Предполага се, че чашите идват от България, където се продават по Черноморието. Пренасянето на подобни вещи нарушава местните закони и срещу притежателите им ще бъдат започнати съдебни процедури.  

М. Мурджов пред Фрог за състава на 43-ия парламент

http://frognews.bg/news_73594/

Предишното служебно правителство ще остане в историята с костинбродската афера. Президентът трябва да внимава да няма нейни повторения. Случаят "Костинброд" завеща политическа нестабилност, нерешени проблеми и обвинения кой крив, кой прав. БСП, които твърдяха, че изборите са фалшиви, в един момент млъкнаха и управляваха страната 1 г. ГЕРБ, БСП и ДПС усложливо забравиха за аферата, коментира пред Фрог нюз Мирослав Мурджов, управител на агенцията за политически анализи Research Decision Making Мирослав Мурджов.

Чобанов: Не е задължително вземането на нови държавни заеми

http://www.mediapool.bg/chobanov-ne-e-zadalzhitelno-vzemaneto-na-novi-darzhavni-zaemi-news223022.html

През следващите два месеца не е задължително да се взимат нови заеми, тъй като фискалният резерв е около 9 млрд. лв. Това каза финансовият министър в оставка Петър Чобанов в четвъртък пред бТВ, след като по-рано през деня парламентът гласува оставката на правителството на Пламен Орешарски, а президентът Росен Плевнелиев поиска от Народното събрание да даде мандат на служебния кабинет да договаря външни заеми.   Чобанов заяви, че ако все пак се наложи да се емитира дълг, в момента в бюджета има лимит от 800 млн. лв., който може да прекрачи границата на годината, а могат да се пускат и краткосрочни държавни ценни книжа, които да падежират в рамките на тази година.   "Не знам колко е осъществима идеята служебното правителство да може да вземе заем от МВФ, защото те обикновено не обичат да работят със служебни правителства, а с редовни такива, понеже зад тях стои работещ парламент, който може да се погрижи за осъществяването на заложената от дадения кабинет програма", обясни още Чобанов.   Той разясни още, че в процеса на поемането на външен дълг има нужда от действащ парламент за ратифициране на договорите. Валутният борд не е заплашен, страната ни има над 30 млрд. лв. валутни резерви, допълни финансовият министър.   По думите му прогнозираният риск за неизпълнение на приходите с 500 млн. лв. още в предложената от неговото ведомство, но отхвърлена от парламента, актуализация на бюджета, може да се окаже и по-голям. Размерът на несъбраните приходи ще зависи от стратегията на следващите управляващи.   "Ако се върнем към практиките, които заварихме, като забавяне на ДДС, неразплатени плащания към бизнеса, уговорки, че ще се плати на бизнеса след отстъпки, това означава, че неизпълнението на приходите ще е по-голямо, ще се забави и развитието на икономиката“, уточни Петър Чобанов.   Той допълни, че политическата криза и предсрочните избори могат да струват на страната дори половината от възможния икономически растеж.   Министърът на финансите заяви още, че на бюджета не може да се приписва отговорност за абсолютно всичко, като даде за пример дълговете на БДЖ и други държавни предприятия.   "Те не могат да бъдат платени наведнъж и е въпрос на постепенни преговори и плащания, но тези дългове не са пряка отговорност и не може да бъдат прибавяни автоматично към фиска и дефицита в бюджета“, заяви Чобанов.   Той продължава да смята, че актуализацията на държавния бюджет и на този на Здравната каса не се били необходими, но "тъй като в следващите два или повече месеца няма да имаме правителство, което да действа с работещ парламент зад гърба си и за да не се създава несигурност в страната, финансовото министерство и правителството се съгласихме, че наистина би било да се емитира нов дълг, за да се засилят фискалните буфери.   "Един път прекрачим ли границата от трите процента бюджетен дефицит, връщането би било много трудно, затова не трябва да се надхвърля тази граница“, предупреди той.

Черна комедия на Алехандро Иняриту ще открие фестивала във Венеция

http://www.dnevnik.bg/razvlechenie/2014/07/24/2350052_cherna_komediia_na_alehandro_iniaritu_shte_otkrie/?ref=rss


Мексиканският режисьор Алехандро Иняриту ("Вавилон", "21 грама") ще открие тазгодишното издание на фестивала във Венеция с премиерата на Birdman - мрачна комедия, която застава начело на силна селекция от общо 55 заглавия, наблягащи основно на теми като войната и резецията, сподели директорът на фестивала Алберто Барбера по-рано днес, предаде "Ройтерс".

Освен Birdman, в който Майкъл Кийтън изпълнява ролята на залязващ екшън герой, в основната конкурсна програма са още 19 филма. Сред...

Нова черна комедия на Алехандро Иняриту открива фестивала във Венеция

http://www.dnevnik.bg/razvlechenie/2014/07/24/2350052_nova_cherna_komediia_na_alehandro_iniaritu_otkriva/?ref=rss


Мексиканският режисьор Алехандро Иняриту ("Вавилон", "21 грама") ще открие тазгодишното издание на фестивала във Венеция с премиерата на Birdman - мрачна комедия, която застава начело на силна селекция от общо 55 заглавия, наблягащи основно на теми като войната и резецията, сподели директорът на фестивала Алберто Барбера по-рано днес, предаде "Ройтерс".

Освен Birdman, в който Майкъл Кийтън изпълнява ролята на залязващ екшън герой, в основната конкурсна програма са още 19 филма. Сред...

Всеки трети българин - хоспитализиран

http://www.moreto.net/novini.php?n=259047

Средно един на трима българи се очаква да премине или е преминал хоспитализация тази година. Това показват прогнозните данни на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК), според които за 2014 г. се очаква общият брой на хоспитализациите да надмине 2 млн.

Дъщерята на Кастро не е била в изчезналия самолет

http://www.vesti.bg/sviat/blizak-iztok-i-afrika/dyshteriata-na-kastro-ne-e-bila-v-izcheznaliia-samolet-6018212

Информацията, че тя може би е пътувала с фаталния полет, беше разпространена от летището на Уагадугу

С траурна церемония почетоха загиналите евреи от атентата в Сарафово

http://pik.bg/с-траурна-церемония-почетоха-загиналите-евреи-от-атентата-в-сарафово-news206267.html

С траурна церемония почетоха загиналите евреи от атентата в Сарафово

Траурна церемония отслужи равин в памет на загиналите евреи и един българи от атентата на летище Бургас срещу автобус с еврейски туристи, предаде "Фокус".

Церемонията уважи посланикът на Израел у нас Негово Превъзходителство Шаул Камиса Раз, представители на еврейски общности, зам.-министърът на вътрешните работи в оставка Пламен Георгиев, главният секретар на МВР Светлозар Лазаров, зам.-кметът на Бургас Красимир Стойчев, директорът на летището и други. Всяка година атентатът ще се отбелязва два пъти – на датата 18 юли, когато стана и датата по еврейския календар.

Това каза консулът на Израел в Бургас Орлин Мандов. Траурната церемония се състоя на летището, пред паметника на жертвите от атентата бяха положени венци и цветя. Подобни церемонии се състояха и в Израел от близките на загиналите. Това е причината никой от тях да не присъства днес в Бургас.

Реките се покачват! Черни Вит наводни имоти!

http://www.bnews.bg/article-111996

За повишаване на нивата на реките предупредиха от МОСВ. Река Черни Вит излезе от коритото си и наводни имоти. Тунджа при Елхово днес се е повишила с 2 см. Повишени са нивата и на Марица.

Снайперисти охраняваха церемонията за атентата в Бургас

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4211364


Снайперисти охраняваха церемонията за почитане жертвите на атентата в Бургас, която се проведе на летището.
Тя започна в 17.00 часа, точно когато самолетът с израелски туристи се приземи преди две години на аеропорта.  Камикадзе се взриви в автобуса с летовници, които трябваше да отпътуват за Слънчев бряг и загинаха 5-ма души, Снайперисти охраняваха церемонията за почитане жертвите на атентата в Бургас, която се проведе на летището. Тя започна в 17.00 часа, точно когато самолетът с израелски туристи се приземи преди две години на аеропорта.  Камикадзе се взриви в автобуса с летовници, които трябваше да отпътуват за Слънчев бряг и загинаха 5-ма души,

При израелски обстрел над училище в ивицата Газа загинаха 15 души

http://www.dnevnik.bg/sviat/2014/07/24/2349963_pri_izraelski_obstrel_nad_uchilishte_v_ivicata_gaza/?ref=rss


Най-малко 15 души загинаха, а мнозина бяха ранени след израелския обстрел над контролирано от ООН училище в северната част на ивицата Газа, съобщи агенция "Ройтерс". Информацията е потвърдена от говорител на здравното министерство в Газа Ашраф ал Кидра. Сградата на училището е използвана за подслон за палестинците. Още не е известно каква част от жертвите са деца.

Според Айман Хамдан, директор болница в град Бейт Ханун, няколко медицински центъра приемат пострадалите.
...

Норвегия с извънредни мерки за сигурност, очаква терористичен акт

http://www.cross.bg/norvegiya-siriya-informatziya-1422344.html

/КРОСС/ Норвегия обяви извънредни мерки за сигурност в цялата страна. Причината са получени данни за предстоящо терористично нападение, предава Ройтерс. Норвежките разузнавателни служби имат информация, че терористи, свързани със Сирия, се готвят да извършат терористична атака много скоро. От службите отказаха да уточнят източника, но подчертаха, че е информацията е достоверна. Малка група бойци, базирана в страната и с опит във въоръжени конфликти по света, се е превърнала в най-голямата заплаха за нацията, казват органите на реда. Около 50 души от въпросната група са пътували до Сирия през последните години. "Имаме информация, че са планирани терористични действия срещу Норвегия съвсем скоро, вероятно в рамките на дни", каза директорът на разузнавателното звено на полицията Мари Бенедикте Бьоерланд. Тя уточни, че службите не разполагат с данни за целта или естеството на самата атака. По тази причина органите на реда мобилизират както униформени служители, така и такива под прикритие и привикват мнозина от отпуска. Премиерът Ерна Солберг е била информирана за заплахата късно вчера вечерта и е решила да отложи плановете си за отпуска и да си остане в Осло.  

Цитат на деня: Кога е имало правителство "Орешарски"

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/citat_na_deniia/2014/07/24/2349046_citat_na_denia_koga_e_imalo_pravitelstvo_oresharski/?ref=rss


Кога имаше такова правителство? Аз нито го чух, нито усетих. Ние го подкрепихме като наше, макар че в него имаше министри и от СДС, и от НДСВ, и дясната ръка на Кунева, и от партията на Стефан Софиянски, и "Гергьовден"... Как се появиха и по какви критерии, никой не обясни на БСП.

Георги Кадиев, кандидат за председател на БСП на предстоящия на 27 юли конгрес на партията. Така той отговори на въпроса на "Дневник" чие е било правителството "Орешарски" и какъв е ефектът му върху БСП....

Валери Симеонов: Поканили сме и "Атака" в нашата патриотична коалиция

http://pik.bg/валери-симеонов-поканили-сме-и-атака-в-нашата-патриотична-коалиция-news206265.html

Валери Симеонов: Поканили сме и "Атака" в нашата патриотична коалиция

Поканили сме и "Атака" в нашата патриотична коалиция. Това каза Валери Симеонов, лидер на Национален фронт за спасение на България, в интервю за предаването „Още от деня“ на БНТ относно разширяването на неговата коалиция.

Той веднага допълни обаче, че става дума за редовите атакисти, без ръководството и парламентарната група. На изразено съмнение за реалността на подобна възможност лидерът на НФСБ обясни: „Имат все още структури, все още има читави патриоти и там, добре дошли са при нас.“ Що се отнася до сътрудничество с други политически сили след предсрочните парламентарните избори, Валери Симеонов беше категоричен: „Никога с ДПС, никога и с коалиция, в която влиза ДПС,“ като подчерта:

„Ние ще подкрепяме всички решения, полезни за България, независимо откъде идват, това е национално отговорна позиция“. За политическата обстановка в годините на прехода Симеонов каза: Постигнаха се икономически конфронтации в резултат на политически и идеологически конфронтации, а за съюза с ВМРО: „Нашите програми са почти идентични и това е базата а нашето обединение, а не някакви политически сметки.“

Бисер Петното с позиция относно напускането на Ангел Славчев от ББЦ

http://pik.bg/бисер-петното-с-позиция-относно-напускането-на-ангел-славчев-от-ббц-news206262.html

Бисер Петното с позиция относно напускането на Ангел Славчев от ББЦ

Бисер Петното, който в момента е в затвора, изрази позиция с писмо до медиите, за напускането на Ангел Славчев от "България без цензура".

Вижте целия текст без редакторска намеса:

Бареков, до кога ще се чуди с кого да ме смесва и на кого да ме оприличава, или от толкова много лъжи е забравил как именно с Ангел Славчев ме набеди в медийното пространство, че съм им счупил колите – на News7 и на tv7 с бухалки.Е , на лъжата краката са къси ! Аз казах преди два месеца , че политическата му кариера започна с мен и ще приключи с мен! Ето сега и неговите съпартийци дойдоха на моето мнение.

Надявам се най-после всички нормални хора , да са си дали сметка кого репресират политически, кого арестуват показно и кой лежи в затвора абсолютно невинен! Кой е политическата жертва? Именно по тази причина съм принуден да вляза в политиката, въпреки, че никога не съм имал такова желание, аз искам само справедливост и щастливо бъдеще за децата си! И ако народа спечели властта , това ще бъде началото на края на политическо олигархично медийна власт !

Пловдивската кметица Райна Петрова на свобода срещу подписка

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4211351

Отстранената от поста си кметица на пловдивския район „Централен” е с нова най-лека мярка - „подписка”, съобщи председателят на Окръжен съд Пловдив Веселин Хаджиев.
Вчера адвокат Красимир Елдъров, защитник на Райна Петрова, е обжалвал паричната гаранция от 5000 лева, с която клиентката му беше пусната от ареста. Отстранената от поста си кметица на пловдивския район „Централен” е с нова най-лека мярка - „подписка”, съобщи председателят на Окръжен съд Пловдив Веселин Хаджиев. Вчера адвокат Красимир Елдъров, защитник на Райна Петрова, е обжалвал паричната гаранция от 5000 лева, с която клиентката му беше пусната от ареста.

Пожарникари ще протестират във Варна срещу наказание на колега

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/07/24/2350023_pojarnikari_shte_protestirat_vuv_varna_sreshtu/?ref=rss


Пожарникари и полицаи ще протестират в събота във Варна срещу наказанието, наложено на техен колега за непристойно държание с журналист. Старши пожарникар Валентин Йорданов, който взе участие в спасителната операция след наводнението във варненския кв. "Аспарухово", бе наказан с порицание от директора на пожарната Николай Николов с мотива, че е разговарял по неподобаващ начин с журналиста от БНТ Иво Никодимов. Според Николов по този начин подчиненият му е нарушил професионалния етичен...

ЕС добави нови руснаци към "черния" списък със санкционирани

http://econ.bg/Новини/ЕС-добави-нови-руснаци-към-черния-списък-със-санкционирани_l.a_i.558018_at.1.html

Европейският съюз реши да разшири санкциите срещу Русия, включвайки в „черния списък“ още 15 руснаци и проруски украинци. Санкции ще бъдат наложени и...

Екатерина Михайлова: Трябва да се промени Конституцията

http://frognews.bg/news_73593/

Конституцията на България трабва де се промени. Това, че президентът Росен Плевнелиев в момента трабва да върчва мандати е част от дефектите в тази Конституция. Това каза бившият зам.-шеф на парламента Екатерина Михайлова по БНТ.

Полицейско учение с НАТО е ЕС ще се проведе в София през септември

http://news.ibox.bg/news/id_470265540

Целта е да се повиши отбранителния капацитет и бойната подготовка на службите

Премиерът на Украйна подаде оставка

http://frognews.bg/news_73592/

Премиерът на Украйна Арсений Яценюк подаде оставка „във връзка с разпада на коалицията и блокирането на правителствени инициативи”. В изказване от трибуната на парламента Яценюк каза, че в никакъв случай няма да се съгласи на коалиция с Партия на регионите и комунистите.

Фуад Масум е новият президент на Ирак

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4210550

Иракският парламент избра днес кюрдския политик Фуад Масум за президент, предаде агенция "Франс прес". Това решение ще проправи път за формиране на ново правителство.
Кандидатурата на Масум бе издигната от партията "Патриотичен съюз на Кюрдистан", на която той е член. 76-годишният Фуад Масум е ветеран в иракската политика. Иракският парламент избра днес кюрдския политик Фуад Масум за президент, предаде агенция "Франс прес". Това решение ще проправи път за формиране на ново правителство. Кандидатурата на Масум бе издигната от партията "Патриотичен съюз на Кюрдистан", на която той е член. 76-годишният Фуад Масум е ветеран в иракската политика.

Каракачанов: Няма леви, няма десни, има национални интереси

http://www.cross.bg/karakachanov-simeonov-obedinenie-1422343.html

/КРОСС/ "Патриотичен фронт - обединение между МВРО и НФСБ, нова коалиция. В това обединение е поканена и "Атака". Все още има читави патриоти там", казва Валери Симеонов в ефира на БНТ. "Идеята е да се консолидират онези политически формации, които изповядат националистическата идея. Искаме да предложим на хората, които им е омръзнало ДПС да се хвали, че те раздават парчетата от баницата. Няма леви, няма десни, има национални интереси", каза от своя страна Красимир Каракачанов от ВМРО. "ВМРО никога няма да избере онази конфигурация, в която участва ДПС. ДПС е една партия създадена в нарушение на конституцията", подчерта той. "Нашата теза и позиция е тази - ще подкрепяме всички решения, които са добри за България, независимо от къде идват", добави от своя страна Симеонов като също подчерта нежелание за работа с ДПС. Българските политици трябва да спрат да гледат на българската нация на враждуващи лагери. Има проблеми, които са важни - демографска катастрофа, след 25 години, българите ще бъдем застаряващо малцинство, друг проблем са доходите, здравеопазването също е голям проблем", каза Каракачанов. Валери Симеонов заяви, че са заложили в програмите на ВМРО и НФСБ мерки за решаване на демографския проблем. "Ние сме най-бързо изчезващата нация в Европа. Институциите, от които зависи нещо по тази тема трябва да изработят програма за демографската криза

Джебчийските кражби във Варна са спаднали с една трета

http://www.moreto.net/novini.php?n=259063

Джебчийските кражби във Варна са спаднали с една трета. Това каза в интервю за Радио „Фокус” – Варна и.д. директор на ОД на МВР – Варна гл. инсп. Николай Калчев. При извършени 150 джебчийски кражби през миналата година, за същия период на 2014 година те са 100.

Проф. Антоний Гълъбов: В следващия парламент ще има 6-7 политически формации

http://pik.bg/проф-антоний-гълъбов-в-следващия-парламент-ще-има-6-7-политически-формации-news206264.html

Проф. Антоний Гълъбов: В следващия парламент ще има 6-7 политически формации

В следващия парламент ще има 6-7 политически формации и той ще бъде по-добър от сегашния от гледна точка на политическо представителството. Това заяви пред "Фокус" политологът проф. Антоний Гълъбов.

По думите му следващият парламент ще бъде по-добър от предишния, ще има 6 или 7 политически формации, което отговаря в по-голяма степен на дълбоката фрагментация на българския политически живот. Според него част от проблемите на 42-то Народно събрание са дошли от това, че тези четири политически формации не представляват по същество дори от част цялата фрагментираност на българските политически ориентации. От друга страна, най-вероятно заради това новото правителство ще работи по-бавно и ще постига съгласие по-трудно, допълни Гълъбов.

„Очакванията ми не са прекалено оптимистични, по-скоро са скептични, но са налице всички предпоставки да произведем един малко по-достоверен парламент, който да е в състояние да работи“, каза още проф. Гълъбов.

Той допълни, че според него в дългосрочен план БСП няма стратегически партньори. Формално погледнато избирателите на ДПС са най-близко до основното ядро избиратели на БСП и точно затова е толкова парадоксално това, че в БСП продължават да битуват псевдонационалистически и национал-популистки нагласи, които в крайна сметка определиха дълбоката връзка на този парламент между БСП и „Атака“, каза още проф. Антоний Гълъбов. Той уточни, че според него е много вероятно в следващия парламент да се появи втора лява политическа формация в лицето на АБВ и е възможно БСП да се окаже в самоизолация и в опозиция, което може да бъде проблем за социалистите.

Атанас Семов: България ще стане или президентска, или ислямска република

http://www.cross.bg/semov-bulgariya-mihaiilova-1422342.html

/КРОСС/ „През 1997 година се намери път и политиците пребориха противоречията. Национално съгласие беше нещо, което намери своето действие през тези години. Всичко това беше подкрепено от ДПС, БСП, Евролевицата. Вярвам, че и сега можем да го направим. „Това каза в предаването „Още от деня" по БНТ Екатерина Михайлова. Заедно с нея гост беше и юристът и бивш заместник-председател на парламента Атанас Семов. „Според мен, пред България има два пътя. Единият е да станем президентска република, другият е да станем ислямска република", категоричен бе Семов. Михайлова обаче не се съгласи и заяви, че според нея за България най-добре е парламентарната демокрация, но много неща трябва да се променят в Конституцията. „ На следващите избори си мисля, че може само 3 или 4 партии могат да влязат в парламента. Четвъртата е Реформаторският блок. Задължително е свикването на Велико народно събрание. Отлагането на неговото свикване ни доведе до това положение. България е много по-зле отколкото преди 15 години", каза още Семов. „ Преживявали сме много трудни моменти и ще ги преживеем и сега. Излязох от политиката, защото са необходими нови лица", добави от своя страна Михайлова.  

Германските митничари нащрек за български чаши с лика на Хитлер

http://www.mediapool.bg/germanskite-mitnichari-nashtrek-za-balgarski-chashi-s-lika-na-hitler-news223021.html

Митничарите по германските летища са нащрек заради чашки за кафе с лика на Адолф Хитлер и с нацистки свастики, съобщи ДПА в четвъртък, цитирайки говорител на митниците в Дюселдорф.   Вече няколко такива чашки са открити по летищата в най-многолюдната германска провинция - Северен Рейн-Вестфалия, през последните дни, съобщи той. Според него скандалните чашки идват от България, където се продават по плажовете на Черноморието.   Той предупреди летовниците, пренасящи такива чашки, да знаят, че нарушават германските закони, забраняващи всякакви нацистки символи. Вече са започнали съдебни процедури срещу хора, заловени да внасят скандалните чашки в Германия.

Останките на разбилия се алжирски самолет бяха открити в Мали

http://africa.actualno.com/Ostankite-na-razbilija-se-aljirski-samolet-bjaha-otkriti-v-Mali--news_41324.html

В Мали бяха открити останките на разбилия се самолет на Алжирските авиолинии. Това обяви президентът на страната Ибрахим Бубакар Кейта, предаде Ройтерс. Отломките са били между градовете Кидал и Аге...

Официално: След 13 сезона с екипа на Челси Лампард премина в Ню Йорк Сити

http://www.cross.bg/lampard-siti-iiork-1422341.html

/КРОСС/ Франк Лампард подписа договор с Ню Йорк Сити, потвърдиха от клуба от САЩ. 36-годишният халф е четвъртото ново попълнение на Ню Йорк Сити през лятото. По-прано през годината испанецът Давид Вия също сключи контракт с американския клуб. Шампионатът на САЩ стартира през март 2015 година. До тогава Лампард временно ще носи екипа на Мелбърн Сити (Австралия). Лампард напуска лондончани след 13 сезона и рекордните 211 гола за "сините". С Челси английският национал спечели три титли във Висшата лига - през 2005, 2006 и 2010 година, както и един път Шампионската лига (2012 година). „Челси винаги ще заема голяма част от моето сърце. Пожелавам на отбора всичко най-добро", заяви 36-годишният футболист при официалното си представяне.

"168 часа": Подготвят дядо Добри за 20-ия архонт

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4210774

Скандали изплуваха около 100-годишния юбилей на дядо Добри, известен като светецът от Байлово, тъй като архиереи обмислят да го предложат за архонт. Така харизматичният старец, който от години събира пари за възстановяване на църкви и манастири, ще влезе в списъка на българските архонти, където се открояват имената на бизнесмени със съмнителен Скандали изплуваха около 100-годишния юбилей на дядо Добри, известен като светецът от Байлово, тъй като архиереи обмислят да го предложат за архонт. Така харизматичният старец, който от години събира пари за възстановяване на църкви и манастири, ще влезе в списъка на българските архонти, където се открояват имената на бизнесмени със съмнителен

Загарът - стимулант за половия живот

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4208748

Слънчевият загар на кожата и стегналото се тяло след плуването в морето правят върналия се от отпуска човек по-привлекателен и с по-добро самочувствие. Това е една от предпоставките именно в този период мъжът или жената да бъдат сексуално по-активни, а интимният контакт с любимия е мощно “оръжие” срещу средваканционната депресия, каза пред "Труд" д Слънчевият загар на кожата и стегналото се тяло след плуването в морето правят върналия се от отпуска човек по-привлекателен и с по-добро самочувствие. Това е една от предпоставките именно в този период мъжът или жената да бъдат сексуално по-активни, а интимният контакт с любимия е мощно “оръжие” срещу средваканционната депресия, каза пред "Труд" д

Бербатов взе №10 в “Монако” от 80-милионния Хамес - блести с гол и феърплей

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4211273


След хеттрика си във вратата на австрийски аматьори и шедьовъра с летящо воле за 1:0 над колумбийския “Атлетико” (Хуниор) Димитър Бербатов се разписа и в третия предсезонен мач на “Монако”. “Монегаските” биха 4:2 други колумбийци - “Атлетико” (Насионал), а българската звезда бе акцент още преди първия съдийски сигнал. След хеттрика си във вратата на австрийски аматьори и шедьовъра с летящо воле за 1:0 над колумбийския “Атлетико” (Хуниор) Димитър Бербатов се разписа и в третия предсезонен мач на “Монако”. “Монегаските” биха 4:2 други колумбийци - “Атлетико” (Насионал), а българската звезда бе акцент още преди първия съдийски сигнал.

Франк Лампард последва Давид Вия в новия клуб "Ню Йорк сити"

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/07/24/2350031_frank_lampard_posledva_david_viia_v_noviia_klub_nju/?ref=rss


Английският полузащитник Франк Лампард е второто голямо име, което подписа с новосформирания футболен клуб "Ню Йорк сити".  

Клубът е съвместен проект на английския шампион "Манчестър сити" и бейзболния "Ню Йорк янкис", като ще започне участието си в Мейджър лийг сокър (МЛС) през 2015 г.

Преди Лампард към "Ню Йорк сити" се присъедини голмайстор номер 1 в историята на испанския национален отбор Давид Вия. 

Лампард подписа днес двегодишен договор. Той преминава...

Пуснаха с подписка пловдивската кметица с вмирисаната риба

http://www.bnews.bg/article-111994

Кметицата на пловдивския район „Централен” Райна Петрова, обвинена в длъжностно престъпление, е с по-лека мярка за неотклонение - "подписка", по решение на Пловидвския окръжен съд.

ЕС санкционира още руски граждани и организации

http://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-ukrajna/es-sankcionira-oshte-ruski-grazhdani-i-organizacii-6018209

Западните санкции, наложени срещу Русия, може да имат „последици“ върху икономиките на страните в региона, предупреди междувременно МВФ

Дъщерята на Раул Кастро може да е сред загиналите в Нигер

http://www.vesti.bg/novini/dyshteriata-na-raul-kastro-mozhe-da-e-sred-zaginalite-v-niger-6018211

На борда на падналия в Нигер алжирски самолет може да се е намирала дъщерята нта кубинския държавен ръководител Раул Кастро.

“Юнайтед” заби 7, Ван Гаал зяпа деколте

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4210930

Луис ван Гаал не промени изражението на лицето си и след 7:0, с което неговият “Манчестър Юнайтед” размаза “Лос Анджелис Галакси” в първата контрола с холандеца начело. Пред близо 80 хиляди в Пасадена по два гола вкараха Уейн Руни, Ашли Йънг и Рийс Джеймс (20-годишен юноша на клуба), а първият бе на Дани Уелбек.

“Феновете се интересуват от Луис ван Гаал не промени изражението на лицето си и след 7:0, с което неговият “Манчестър Юнайтед” размаза “Лос Анджелис Галакси” в първата контрола с холандеца начело. Пред близо 80 хиляди в Пасадена по два гола вкараха Уейн Руни, Ашли Йънг и Рийс Джеймс (20-годишен юноша на клуба), а първият бе на Дани Уелбек. “Феновете се интересуват от

Британското посолство призовава младите си туристи да мислят преди да се напият в Слънчев бряг

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4211296

Британскотот посолство за втора поредна година организира кампания, която е насочена предимно към младите туристи и е свързана с безопасното им пребиваване в курорта Слънчев бряг. В момента посланикът Джонатан Алън и консулът Саймън Тъкър са в центъра на комплекса, където е спрял специален рекламен автобус с постер на кампанията и се раздават Британскотот посолство за втора поредна година организира кампания, която е насочена предимно към младите туристи и е свързана с безопасното им пребиваване в курорта Слънчев бряг. В момента посланикът Джонатан Алън и консулът Саймън Тъкър са в центъра на комплекса, където е спрял специален рекламен автобус с постер на кампанията и се раздават

Няма и следа от останките на „разбилия се” алжирски самолет

http://www.cross.bg/sleda-samolet-mali-1422340.html

/КРОСС/ „Алжирският самолет, който изчезна над Мали в четвъртък, вероятно се е разбил, но няма и следа от машината", заяви френският външен министър Лоран Фабиюс, цитиран от АФП. По негова информация на борда е имало 51 френски граждани, като общият брой на пътниците е бил над 110 души. Екипажът е наброявал 6 души. „Въпреки засиленото издирване, до момента няма следа от самолета. Издирването е фокусирано на този етап върху обширна ивица земя на територията на Мали, около региона на Гао" в северната част на западноафриканската държава", съобщи министърът.  

Райна Петрова на свобода срещу най-леката мярка

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4211239

Отстранената от поста си кметица на пловдивския район „Централен” е с нова най-лека мярка - „подписка”, съобщи председателят на Окръжен съд Пловдив Веселин Хаджиев.Вчера адвокат Красимир Елдъров, защитник на Райна Петрова, е обжалвал паричната гаранция от 5000 лева, с която клиентката му беше пусната от ареста. Отстранената от поста си кметица на пловдивския район „Централен” е с нова най-лека мярка - „подписка”, съобщи председателят на Окръжен съд Пловдив Веселин Хаджиев.Вчера адвокат Красимир Елдъров, защитник на Райна Петрова, е обжалвал паричната гаранция от 5000 лева, с която клиентката му беше пусната от ареста.

Премиерът на Украйна подаде оставка

http://www.dnevnik.bg/sviat/2014/07/24/2350024_premierut_na_ukraina_podade_ostavka/?ref=rss


Премиерът на Украйна Арсений Яценюк подаде оставка, предадоха световните агенции. Той упрекна Върховната рада, че не е успяла да приеме законодателство, чрез което да се установи контрол върху все по-несигурното състояние на енергийния сектор на страната и да се увеличи финансирането на армията.

По-рано днес двете партии, които изиграха ключова роля в протестите, свалили бившия президент Виктор Янукович – УДАР на Виталий Кличко и националистическата "Свобода" – обявиха, че напускат...

МВФ с по-ниска прогноза за глобалния икономически растеж

http://econ.bg/Новини/МВФ-с-по-ниска-прогноза-за-глобалния-икономически-растеж_l.a_i.558016_at.1.html

Международният валутен фонд (МВФ) намали прогнозите си за глобалния икономически растеж. , отчитайки слабостите от началото на годината в САЩ и...

Слаб интерес към Вечното дерби

http://www.cross.bg/sinite-levski-derbi-1422339.html

/КРОСС/ ЦСКА и Левски не могат да се похвалят с много продадени билети за сблъсъка помежду си като причината едва ли само са цените им- 14 лева за секторите А и В и 10 за Б и Г. Подписалият вчера договор за 1 година със сините Антонио Аниете ще бъде картотекиран за двубоя.Пред клубния сайт испанският нападател сподели,че не е готов на 100 процента за титуляр,но има желание на помогне в предстоящия сблъсък. В лагера на сините единствено Валери Домовчийски има леки здравословни проблеми,които няма да му попречат да играе в неделя.Една от легендите на вечното дерби Даниел Боримиров прогнозира победа за Левски, предава бТВ. Снимка: Булфото, всички права запазени

Лазаров: Предприети са мерки за недопускане на второ Сарафово

http://www.cross.bg/byrgas-sarafovo-raboti-1422338.html

/КРОСС/ "Реакциите след случая в Сарафово бяха тест за взаимодействие между българските институции и чуждестранните ни партньори", заяви заместник-министърът на вътрешните работи в оставка Пламен Ангелов на възпоменателна церемония по повод втората годишнина от терористичния акт на летището в Сарафово. "Извършени са задълбочени анализи, направени са изводи и са предприети всички мерки за недопускане на подобен терористичен акт, но рискът от тероризъм винаги остава", каза от своя страна главният секретар на МВР Светлозар Лазаров минути преди възпоменателна церемония по повод втората годишнина от терористичния акт на летището в Сарафово, на която присъстваха посланикът на Държавата Израел Н.Пр.Шаул Камиса Рас, заместник-министърът на вътрешните работи в оставка Пламен Ангелов, почетният консул на Израел в Бургас Орлин Мандов, заместник-кметът на Бургас, директорът на ОДМВР-Бургас, началникът на ГКПП Аерогара Бургас, представители на БЧК, МБАЛ Бургас, равини от България и Израел. "Учение за повишаване на отбранителния капацитет и оперативно-бойната подготовка е планирано да се проведе през месец септември в София в партньорство със службите от НАТО и ЕС", съобщи Лазаров. "Целта е повишаване на уменията за управление на рискове и заплахи от терористични действия

Цвета Караянчева: Спекулации са твърденията, че ГЕРБ ще има влияние при съставянето на служебното правителство

http://pik.bg/цвета-караянчева-спекулации-са-твърденията-че-герб-ще-има-влияние-при-съставянето-на-служе-news206261.html

Цвета Караянчева: Спекулации са твърденията, че ГЕРБ ще има влияние при съставянето на служебното правителство

Цвета Караянчева, народен представител от ПГ на ГЕРБ, в разговор с Клара Маринова в ефира на „Радио К2”, заяви позиции по следните теми:

Какво ще оставят кабинетът „Орешарски” и 42 – то Народно събрание.

   Цвета Караянчева заяви, че на първо място ще остане един заграден със железни огради парламент, което е прецедент в българската история. Те ще бъдат запомнени и с безумните си назначения, с отношението си към опозицията си и с това, че законите са били приемани със златния пръст на Атака. Освен това в момента Атака напълно отрича, че е имала нещо общо с управлението през последната една година. Цвета Караянчева беше категорична, че председателят и заместник – председателят на 42 – то Народно събрание не са давали възможност да се водят едни нормални дебати. Няма нито едно предложение на ГЕРБ, което да е било подкрепено от управляващата коалиция. Цвета Караянчева заяви, че иска да поздрави всички протестиращи, които са извоювали оставката на това правителство, защото днес от парламентарната трибуна Таско Ерменков е поздравил само контрапротестиращите. Тя продължи, че в България се заражда гражданската позиция и тя трябва да бъде коректив. На забележката, че свалянето на правителството се дължи преди всичко на позицията на ДПС, Цвета Караянчева отговори, че кабинетът със сигурност е щял да падне, но може би по – късно. Тя продължи, че няма за какво да се благодари на ДПС, защото те са управлявали държавата по възможно най – бруталния начин и са направили така, че да имат свои хора на всяка една позиция в управлението. 

Какви са очакванията от служебното правителство.

   Цвета Караянчева заяви категорично, че на първо място трябва да се престане със спекулациите, че ГЕРБ ще има влияние при съставянето на служебното правителство. Тя продължи, че Росен Плевнелиев е доказал, че е президент на всички български граждани и при съставянето на предишното служебно правителство е показал, че може да управлява такива кризи и разполага с кадри. Цвета Караянчева категорично заяви, че вярва, че президентът ще сформира един умерен служебен кабинет, който има ясни послания и ще свърши отредената му работа.

Ще разчита ли ГЕРБ на ДПС за бъдещо управление.

    Цвета Караянчева беше категорична, че ГЕРБ няма да разчита на ДПС за бъдещо упрадвление. Тя продължи, че от ГЕРБ вече са заявили, че ако не успеят да получат пълно мнозинство и да работят на спокойствие в нормални отношения с другите политически сили, те ще останат в опозиция. Депутатът от ГЕРБ беше категорична, че не могат да се правят спекулации за бъдеща подкрепа от страна на ДПС заради пиенето на кафе в Кърджали, защото в крайна сметка лидерите трябва да се срещат и да говорят. Поводът за това кафе е бил начинът, по който Сергей Станишев е визирал Кърджали и този акт е бил знак на добра воля, че няма никакви предпоставки за етническо напрежение. Освен това тази среща не е била някъде тайно или задкулисно, а е била пред медиите. На въпроса какви са политическите изводи за ГЕРБ от мандата на това Народно събрание, Цвета Караянчева отговори, че на първо място сега предстои една много тежка предизборна кампания. ГЕРБ никога не са си позволявали да водят негативна кампания, но за съжаление вероятно предстоят много мръсни политически битки, които няма да бъдат основани на политическия плурализъм. „Трудно ще бъде, трябва да направим анализ на това изтекло управление, на една тежка година и, повярвайте ми, такъв анализ вече правим, правим управленската ни програма и много скоро ще я покажем на българските граждани, надявам се те да ни подкрепят”, завърши Цвета Караянчева разговора си с Клара Маринова в ефира на „Радио К2”.

ВМРО и НФСБ: Никога в съюз с ДПС

http://frognews.bg/news_73591/

Да се обединят тези, които изповядват патриотичната идея и националната кауза.Това са около 13-14% от гласуващите. Няма леви, няма десни, има национални интереси.Около тази теза се обединиха лидерите на новия Патриотичен съюз Красимир Каракачанов от ВМРД и Валери Симеонов от НФСБ в "Още от деня" по БНТ.

Премиерът на Украйна хвърли оставка

http://www.moreto.net/novini.php?n=259078

Премиерът на Украйна Арсений Яценюк е обявил на заседание на Върховната Рада, че подава оставка заради разпада на управляващата коалиция „Европейски избор", съобщава РИА Новости. Яценюк е заявил, че разпадането на коалицията блокира правителствените инициативи и заради това той и правителството трябва да подадат оставка.

Каракачанов отговори на Бареков: Никога няма да избера ДПС

http://pik.bg/каракачанов-отговори-на-бареков-никога-няма-да-избера-дпс-news206255.html

Каракачанов отговори на Бареков: Никога няма да избера ДПС

"Никога няма да избера коалиция с ДПС", това каза в предаването "Още от деня" лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов. Думите му са отговор на въпроса на Николай Бареков, който днес чрез медиите му зададе. "Краси, ако се налага да избираш между мен и тандема Бойко Борисов – Ахмед Доган, какъв ще бъде твоят избор?", попита лидерът на "България без цензура". /виж в "Още по темата"/

"За демографската криза вече се говори 10 г. Но за съжаление само в телевизионните студиа. А това е един от най-важните проблеми", поясни Каракачанов. Той уточни, че не е привърженик на президентска република "стил Русия или САЩ".

Дали патриотите са русофили или русофоби - този въпрос в момента е най-актуален, запита водещият Димитър Цонев. "Ако наистина си патриот, не можеш да си чужд фил. Ти си българофил", поясни Каракачанов.

Владимир Кличко се жени за американска актриса

http://www.cross.bg/klichko-vladimir-amerikanska-1422336.html

/КРОСС/ Братът на кмета на Киев и бившия лидер на партия УДАР Виталий Кличко, 38-годишния боксьор Владимир Кличко е избрал дата за сватбата с 24-годишната американска актриса Хейдън Пенетиър. Боксьорът и актрисата ще сключат брак на 24 август, в Деня на независимостта на Украйна в Киево-Печерската лавра, съобщи Gazeta.ua. След венчанието в лаврата, младоженците ще отпътуват за САЩ, където планират пищна вечеринка за американските си приятели.    

Захариев: Гласувах с тъжна радост за оставката на този кабинет

http://www.cross.bg/zahariev-depytatut-ostavkata-1422337.html

/КРОСС/ "Гласувах с тъжна радост за оставката на този кабинет. Използвам този оксиморон като определение, защото последната година наистина беше агония и за обществото, и за правителството. Тъжното е, че пропиляхме една година от живота на всички българи." Това заяви депутатът от гражданската квота в „Коалиция за България" Мартин Захариев в ефира на News7. "Хората не знаят как практически се случва технологията на властта, това е доста енигматично. Естествено, винаги става дума за интереси на определени среди и именно те изкараха на дневен ред задкулисието в този парламент", допълни Захариев. "Между БСП и ДПС нито имаше коалиционно споразумение, нито се говореше реално за нещо такова. Редица назначения не бяха ясни на никого, някакви хора се събираха и вземаха решения. Разочарован съм, защото ние прехвърлихме нормите на нормалността", призна депутатът. Относно предстоящия избор за нов лидер на БСП, Захариев заяви, че според него се очертават два големи двубоя - между Драгомир Стойнев и Михаил Миков, а другият между мъж и жена, които „имат два съседни кабинета в едно и също учреждение".  

Али от Аспарухово налапа 600 бона от проститутки на Френската Ривиера

http://www.bnews.bg/article-111970

През юни 2012 година съдът в Марсилия е признал вината на Стоян за престъпления, извършени от него и много други наши сънародници през периода от януари 2006 до април 2010 година в град Ница.

Племенницата на Фидел Кастро била на борда на разбилия се алжирски самолет

http://www.cross.bg/kastro-borda-samolet-1422335.html

/КРОСС/ На борда на алжирския самолет, който се разби в Мали, е била племенницата на Фидел Кастро - Мариела Кастро. Тя е дъщеря на действащия кубински лидер Раул Кастро, съобщава Lifenews.ru, позовавайки се на информация, публикувана на страницата на летището в Уагадугу (Буркина Фасо) във Фейсбук. Според някои данни, на борда са били 116 пътници от 15 страни.  

Атанас Семов: Главният прокурор трябва да бъде контролиран

http://frognews.bg/news_73590/

Главният прокурор, без значение кой е той, трябва да бъде контролиран. Това заяви бившият зам.-председател на Народното събрание и юрист Атанас Семов по БНТ.

Състоянието на полицая, наръган от психично болен, се стабилизира

http://pik.bg/състоянието-на-полицая-наръган-от-психично-болен-се-стабилизира-news206259.html

Състоянието на полицая, наръган от психично болен, се стабилизира

Стабилизирано е състоянието на полицейския служител, който пострада при изпълнение на служебните си задължения в разградското село Юпер. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

Младши районният инспектор, отговарящ за района, бе внезапно нападнат и ранен с нож от психично болен. Все още има опасност за живота му, добавят от пресцентъра.

Днес състав на Районен съд – Кубрат наложи мярка по чл. 70 от НПК на 43-годишния психично болен мъж, който във вторник вечерта рани с нож младши районния инспектор.

Все още има опасност за живота за ранения полицай от РУ-Кубрат

http://www.vesti.bg/novini/vse-oshte-ima-opasnost-za-zhivota-za-raneniia-policaj-ot-ru-kubrat-6018210

Стабилизирано е състоянието на полицейския служител, който пострада при изпълнение на служебните си задължения, въпреки че все още има опасност за живота му, съобщиха от МВР.

Вежди Рашидов стана почетен гражданин на София

http://www.cross.bg/rashidov-gerb-predsedatelyat-1422334.html

/КРОСС/ Депутатът от ГЕРБ и скулптор Вежди Рашидов беше избран за "Почетен гражданин на София" на днешното редовно заседание на Столичния общински съвет. В тайния вот се включиха 47 съветници, от които 32 са гласували "за", 13 "против" и двама са се въздържали. Най-вероятно подкрепа са дали основно общинарите от ГЕРБ, които общо са 33. Първи в списъка с подписката на инициативния комитет, дал предложението Рашидов да получи най-високото звание на столицата, е лидерът на Бойко Борисов. Сред останалите инициатори са още Лиляна Павлова, Димитър Главчев, Ивайло Московски, Веселин Вучков, Менда Стоянова, Красимир Велчев, Мария Габриел от ГЕРБ, депутатът от гражданската квота на БСП Мартин Захариев, Георги, Кадиев, лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов и Касим Дал от Реформаторския блок, както и историкът Андрей Пантев, председателят на Съюза на артистите в България Христо Мутафчиев и председателят на Съюза на българските художници Любен Генов, пише Дневник.  

Спирали са армейците и с пистолети

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4211289

Спомен за Димитър Бербатов и пистолети има ЦСКА от Молдова. В последната година на миналия век младата звезда вкара два гола за 3:2 над несъществуващия вече “Конструкторул” - първите му попадения в Европа. Треньор бе Димитър Пенев (на снимката), сега почетен президент на ЦСКА.

Дуелът бе белязан и от скандал - дама от управата на домакините Спомен за Димитър Бербатов и пистолети има ЦСКА от Молдова. В последната година на миналия век младата звезда вкара два гола за 3:2 над несъществуващия вече “Конструкторул” - първите му попадения в Европа. Треньор бе Димитър Пенев (на снимката), сега почетен президент на ЦСКА. Дуелът бе белязан и от скандал - дама от управата на домакините

Съдебната власт е задлъжняла с близо 7 млн.лв

http://society.actualno.com/Sydebnata-vlast-e-zadlyjnjala-s-blizo-7-mlnlv--news_41323.html

Задълженията на съдебната власт почти достигат 7 млн. лв. В последните два дни още десет съдилища и прокуратури са изчерпали тазгодишните си бюджети и вече общо 95 съдебни структури са "на чер...

Астроложката Кети Мартинова: Зачестилите самолетни катастрофи не са изненада за познавачите на звездите

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4211250

Зачестилите самолетни катастрофи не са изненада за астролозите. 
И не само те. Не са малко инцидентите с наземен транспорт като влакове, автобуси, камиони, леки коли. С повишена динамика и честота са земетресения, порои, и още природни катаклизми. Както идеите избират времето кога да бъдат родени, така катастрофите и бедствията. Зачестилите самолетни катастрофи не са изненада за астролозите. И не само те. Не са малко инцидентите с наземен транспорт като влакове, автобуси, камиони, леки коли. С повишена динамика и честота са земетресения, порои, и още природни катаклизми. Както идеите избират времето кога да бъдат родени, така катастрофите и бедствията.

Атанас Семов: България ще стане или президентска, или ислямска република

http://pik.bg/атанас-семов-българия-ще-стане-или-президентска-или-ислямска-република-news206256.html

Атанас Семов: България ще стане или президентска, или ислямска република

През 1997 година се намери път и политиците пребориха противоречията. Национално съгласие беше нещо, което намери своето действие през тези години. Всичко това беше подкрепено от ДПС, БСП, Евролевицата. Вярвам, че и сега можем да го направим.

Това каза пред камерите на БНТ Екатерина Михайлова. Заедно с нея гост беше и Атанас Семов, юрист. Приключиха илюзиите, че парламентарната демокрация е пригодна за нашия манталитет. Това Народно събрание го доказа по категоричен начин. Според мен, пред България има два пътя. Единият е да станем президентска република, другият е да станем ислямска република, краен беше Семов. Не съм съгласна с толкова песиместично изказване.

За България най-добре е парламентарната демокрация и аз я защитавам, но много неща трябва да се променят в Конституцията, категорична беше Михайлова. Съгласен съм, че Конституцията трябва да бъде променена. Тя е непригодна. На следващите избори си мисля, че може само 3 или 4 партии могат да влязат в парламента.

Четвъртата е Реформаторския блок. Задължително е свикването на Велико народно събрание. Отлагането на неговото свикване ни доведе до това положение. България е много по-зле отколкото преди 15 години, каза още Семов. Аз съм оптимист и трябва да гледаме напред. Преживявали сме много трудни моменти и ще ги преживеем и сега. Излязох от политиката, защото са необходими нови лица, разкри Михайлова.

Румънци построиха мост изцяло от пластмасови бутилки

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4211260

Жители на западния румънски град Тимишоара построиха мост от десетки хиляди пластмасови бутилки, съобщава Жители на западния румънски град Тимишоара построиха мост от десетки хиляди пластмасови бутилки, съобщава "Икономик таймс". Мостът е построен в знак на протест срещу замърсяването на околната среда с този вид отпадъци. Колоритната платформа с дължина 23 метра е направена от 157 000 пластмасови бутилки. Бутилките са събрани от общо 500 доброволци.

Чобанов: Ако има актуализация на бюджета, да бъде умерена

http://econ.bg/Новини/Чобанов-Ако-има-актуализация-на-бюджета-да-бъде-умерена_l.a_i.558013_at.1.html

Актуализацията на бюджета е възможно решение, за да се подсилят фискалните буфери. Тя обаче трябва да остане в умерени параметри. Не бих посъветвал...

Марио Шиваров аут от съвета

http://www.moreto.net/novini.php?n=259079

Общинският съветник Марио Шиваров трябва да напусне местния парламент във Варна, заради конфликт на интереси. Това е решил трета инстанция Върховният административен съд, научи chernomore.bg. Делото бe образувано по жалбата на Шиваров срещу акт на Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси.

“Левски” стартира план “Боримиров”

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4211256


“Дела трябват, а не думи.” Словата на Апостола използва новият директор на школата на “Левски” Даниел Боримиров, след което презентира програмата си за развитие на юношите и клуба.
“Идеята е през 2018 г. реализираните футболисти от школата в първия отбор на “Левски” да са 30% и през следващите години този процент да се увеличава - до 2020 г. “Дела трябват, а не думи.” Словата на Апостола използва новият директор на школата на “Левски” Даниел Боримиров, след което презентира програмата си за развитие на юношите и клуба. “Идеята е през 2018 г. реализираните футболисти от школата в първия отбор на “Левски” да са 30% и през следващите години този процент да се увеличава - до 2020 г.

Вижте първия мост, построен изцяло от пластмасови бутилки

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4211199

Жители на западния румънски град Тимишоара построиха мост от десетки хиляди пластмасови бутилки, съобщава "Икономик таймс".
Мостът е построен в знак на протест срещу замърсяването на околната среда с този вид отпадъци.
Колоритната платформа с дължина 23 метра е направена от 157 000 пластмасови бутилки. Бутилките са събрани от общо 500 доброволци. Жители на западния румънски град Тимишоара построиха мост от десетки хиляди пластмасови бутилки, съобщава "Икономик таймс". Мостът е построен в знак на протест срещу замърсяването на околната среда с този вид отпадъци. Колоритната платформа с дължина 23 метра е направена от 157 000 пластмасови бутилки. Бутилките са събрани от общо 500 доброволци.

Гръцки комари разнесли синия език в Родопите

http://pik.bg/гръцки-комари-разнесли-синия-език-в-родопите-news206253.html

Гръцки комари разнесли синия език в Родопите

Болестта Син език е плъзнала в Родопите чрез комари от Гърция. Това е най-вероятната причина посочват от Референтната лаборатория на Европейския съюз. От там потвърдиха, че животните в ивайловградското село Мандрица са заразени със Син език.В Хасковска област болестта беше регистрирана в началото на месеца, но тя се разпространи в още четири региона - Смолянски, Кърджалийски, Ямболски и Бургаски, пише 24rodopi.com.

Съмнения за болестта Син език вече има и в някои смолянски села. Ветеринари са взели кръвни проби от животни в Могилица, Бостина, Черешките и Бориково, които проявяват симптоми на заболяването. Резултатите ще станат ясни до дни, обяви шефът на Областната дирекция по безопасност на храните в Смолян д-р Сава Бозуков.

Син език влезе и в Смолянска област, след като проби на животни в Златоград и съседните села Цацаровци и Кушла дадоха положителен резултат. Макар носители на заболяването да са кози и крави, при които заболяването протича по-леко и изграждат имунитет срещу него, огнището е регистрирано. Тези животни бяха с положителни серологични изследвания, но нямаха клинични прояви, обявиха ветеринарите.
Още тогава родопските стопани изразиха съмнения, че заразата се пренася чрез комарите от гръцките коне и крави, които минават границата и търсят паша в пограничните села.

Припомняме, че забраната за придвижване на добитък все още важи в регионите на Кърджали и Смолян./

На кантар Вежди Рашидов стана почетен гражданин на София

http://www.mediapool.bg/na-kantar-vezhdi-rashidov-stana-pocheten-grazhdanin-na-sofiya-news223020.html

Скулпторът и бивш министър на културата Вежди Рашидов стана почетен гражданин на София заради заслугите му за "естетизацията" на столицата. Решението мина на кантар с гласовете на 32-ма общински съветника от общо 61.   Вотът беше таен, но съветници от ГЕРБ и БСП споделиха, че настоящият депутат от ГЕРБ Вежди Рашидов е получил гласове именно от тях. Част от съветниците на ГЕРБ обаче не са го подкрепили, въпреки че предложението за Рашидов беше внесено от инициативен комитет начело с лидера на партията Бойко Борисов.   Инициативният комитет смята, че Вежди Рашидов е достоен за най-високото звание на София заради оказваната от него помощ в работата на комисията по култура и реализирането на редица културни проекти. "Той създаде големи възможности като министър да се разкрие и съхрани богатото културно и духовно наследство на столицата с осъществяването на проекта за Ларгото, некропола под "Света София", дигитализиране на книжовното ни богатство чрез проекта "Глобални библиотеки", посочва инициативният комитет.   Под предложението са се подписали представители на различни политически сили. Сред тях са кандидатът за лидер на БСП Георги Кадиев, лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов, напусналият ДПС и член на Реформаторския блок Касим Дал. Подписи са сложили още бившите министри на ГЕРБ Ивайло Московски и Лиляна Павлова, депутатите от ГЕРБ Димитър Главчев, Веселин Вучков, Менда Стоянова, Красимир Велчев и евродепутатката Мария Габриел, депутатът от гржданската квота на БСП Мартин Захариев, историкът Андрей Пантев, председателят на Съюза на артистите в България Христо Мутафчиев и председателят на Съюза на българските художници Любен Генов.   Това не е първото отличие за Рашидов, който в момента е депутат от ГЕРБ и през последните дни е особено активен около драмата със затворената Корпоративна Търговска Банка, където има влогове за над 2 млн. лв.   През 2003 г. Рашидов беше награден с пистолет от МВР по препоръка на тогавашния главен секретар ген. Бойко Борисов. Отличието му беше дадено заради безвъзмездната жертва на скулптора към ведомството и позицията му страната ни първа да реагира с декларация против световния тероризъм.   Година по-рано тогавашният турски посланик у нас Хайдар Берк връчи на Рашидов държавно отличие за особените му заслуги в областта на изкуството и за приноса му в развитието на приятелските отношения между България и Турция.   Също през 2002 г. президентът Георги Първанов награди с орден "Стара планина" първа степен Рашидов "за изключителния му принос към българската култура и по случай неговата 50-годишнина".   Вежди Рашидов беше и общински съветник в София през мандата 1999 – 2003 г. в групата "Другите з София". Той искаше да постави скулптурата "Ключът на София" в началото на входа на столицата на бул."Цариградско шосе", но не му беше разрешено. В края на 2001 г. Рашидов и съветника от СДС Емил Додов пребиха полицай заради спор за паркиране пред сградата на Столична община на ул.“Московска“ 33. Двамата бяха задържани и обвинени за нанасяне на средна телесна повреда, но по-късно прокуратурата оневини скулптора за побоя над полицейския служител Венцислав Павлов.

Коалицията ВМРО-НФСБ помага на мелницата Борисов - Местан

http://www.bnews.bg/article-111993

Главният секретар на ББЦ Стефан Кенов смята, че коалицията ВМРО-НФСБ няма шансове да прескочи бариерата на изборите.

Австрийци заплашиха “Ботев” с гипсирана “божия ръка”

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4211203

Испанският таран на австрийския клуб “Санкт Пьолтен” Даниел Лукас Сеговия се закани да вкара гол на “Ботев” дори с превързана ръка. Реваншът от II квалификация на Лига Европа бе късно в четвъртък, а българите имаха аванс от 2:1, взет в домакинството миналата седмица.

“Няма проблем да вкарам дори с “божията ръка” като Диего Марадона”, каза Испанският таран на австрийския клуб “Санкт Пьолтен” Даниел Лукас Сеговия се закани да вкара гол на “Ботев” дори с превързана ръка. Реваншът от II квалификация на Лига Европа бе късно в четвъртък, а българите имаха аванс от 2:1, взет в домакинството миналата седмица. “Няма проблем да вкарам дори с “божията ръка” като Диего Марадона”, каза

Гръцки комари докарали "син език" в България

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4211225

От Референтната лаборатория на Европейския съюз са потвърдили, че животните от фермата в село Мандрица , Ивайловград, са заразени с болестта “син език”, съобщава БНР. Предполага се, че болестта е пренесена чрез комари от Гърция. Заболяването беше регистрирано в област Хасково, но се разпространи и в района на Смолян, Кърджали, Ямбол и Бургас. От Референтната лаборатория на Европейския съюз са потвърдили, че животните от фермата в село Мандрица , Ивайловград, са заразени с болестта “син език”, съобщава БНР. Предполага се, че болестта е пренесена чрез комари от Гърция. Заболяването беше регистрирано в област Хасково, но се разпространи и в района на Смолян, Кърджали, Ямбол и Бургас.

Норвегия е под тревога от близка ислямистка терористична атака

http://www.dnevnik.bg/evropa/2014/07/24/2349977_norvegiia_e_pod_trevoga_ot_blizka_isliamistka/?ref=rss


Ислямистки бойци с опит, натрупан в Сирия, може би планират терористична атака в Норвегия в близките няколко дни. За това алармира днес норвежката полиция, която изпрати въоръжени подразделения на местата, смятани за особено чувствителни – граници, летища и гари, предава агенция "Ройтерс".

Малка група бойци, базирана в страната и с опит във въоръжени конфликти по света, се е превърнала в най-голямата заплаха за нацията, казват органите на реда. Около 50 души от въпросната група са...

Гръцки комари докарали "син език" в България

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4211221

От Референтната лаборатория на Европейския съюз са потвърдили, че животните от фермата в село Мандрица , Ивайловград, са заразени с болестта “син език”, съобщава БНР. Предполага се, че болестта е пренесена чрез комари от Гърция. Заболяването беше регистрирано в област Хасково, но се разпространи и в района на Смолян, Кърджали, Ямбол и Бургас. От Референтната лаборатория на Европейския съюз са потвърдили, че животните от фермата в село Мандрица , Ивайловград, са заразени с болестта “син език”, съобщава БНР. Предполага се, че болестта е пренесена чрез комари от Гърция. Заболяването беше регистрирано в област Хасково, но се разпространи и в района на Смолян, Кърджали, Ямбол и Бургас.

Главният архитект на София защити трамвайно трасе през Борисовата градина

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/07/24/2350008_glavniiat_arhitekt_na_sofiia_zashtiti_tramvaino_trase/?ref=rss


Главният архитект на София Петър Диков днес отново настоя, че проектът, който предвижда ново трамвайно трасе през Борисовата градина, е полезен за гражданите.

Граждани протестират срещу прокарването на релсите, защото това означава да бъдат отсечени дървета в гората над Семинарията.

Днес общинският съвет обсъди проект на план за регулация на ново трамвайно трасе от бул. "П. К. Яворов" до гара "Пионер" и изменение на улична регулация на местността "Борисова градина –...

Скала падна върху къща в Кричим

http://www.moreto.net/novini.php?n=259064

Скала с диаметър около 2 метра и маса от близо 3 тона падна върху покрив на къща на бул. "Антонивановци" 54 в Кричим. Скалата се е отчупила от местността Иванково кале, върху което има останки от древна крепост. Скалният къс е пробил покрива и е разрушил част от стената на имота в сряда след 20 часа вечерта.

Владимир Гройсман е назначен за временен премиер на Украйна

http://europe.actualno.com/Vladimir-Grojsman-e-naznachen-za-vremenen-premier-na-Ukrajna--news_41321.html

На заседание на правителството за временно изпълняващ длъжността премиер на Украйна е бил избран Владимир Гройсман. Това съобщи министърът на вътрешните работи Арсен Аваков във своя Фейсбук профил, ...

Стоянова: Фискалният резерв всъщност е под 4 млрд.лв.

http://business.actualno.com/Stojanova-Fiskalnijat-rezerv-vsyshtnost-e-pod-4-mlrdlv-news_41322.html

Фискалният резерв на България не е 8 млрд.лева, а в действителност е под 4 млрд. лв. Проблемите в бюджета ще окажат влияние до края на годината. Това заяви депутатът от ГЕРБ Менда Стоянова пред "...

ВМРО излезе от коалицията с Бареков и се съюзи с НФСБ

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/07/24/2349974_vmro_izleze_ot_koaliciiata_s_barekov_i_se_sujuzi_s_nfsb/?ref=rss


Ръководството на ВМРО – БНД реши днес да прекрати участието си в коалицията с партията на Николай Бареков "България без цензура", Земеделския народен съюз и "Движение Гергьовден", съобщиха от партията на интернет страницата си.

Формацията на Красимир Каракачанов приема предложението на НФСБ за създаване на Патриотичен фронт, който да работи за защита на българските национални интереси, се казва в съобщението.

В обединението около НФСБ, което в момента се нарича Патриотичен...

Министър вечеря с ЦСКА в Кишинев

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4211195

Под погледа на президента на ФИФА Сеп Блатер мина официалната вечеря на ЦСКА в Молдова преди реванша от II квалификация на Лига Европа срещу “Зимбру”. Мачът завърши след редакционното приключване на “Труд”.

Домакините избраха най-марковия местен ресторант “Ла Тайфас”, където посрещат снимки на първия в световния футбол, гостувал наскоро в Под погледа на президента на ФИФА Сеп Блатер мина официалната вечеря на ЦСКА в Молдова преди реванша от II квалификация на Лига Европа срещу “Зимбру”. Мачът завърши след редакционното приключване на “Труд”. Домакините избраха най-марковия местен ресторант “Ла Тайфас”, където посрещат снимки на първия в световния футбол, гостувал наскоро в

Президентът с обръщение към Народното събрание утре, после дава мандата на БСП

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4211190

 На 25 юли, в 11.00 часа, президентът Росен Плевнелиев ще направи обръщение към Народното събрание, съобщиха от пресцентъра на президентството. Два часа по-късно, в 13ч. Плевнелиев ще връчи и мандат за съставяне на правителство на “Коалиция за България”, втората по численост парламентарна група в 42-то Народно събрание.  На 25 юли, в 11.00 часа, президентът Росен Плевнелиев ще направи обръщение към Народното събрание, съобщиха от пресцентъра на президентството. Два часа по-късно, в 13ч. Плевнелиев ще връчи и мандат за съставяне на правителство на “Коалиция за България”, втората по численост парламентарна група в 42-то Народно събрание.

Дъщеря на президента на Куба Раул Кастро пътувала с разбилия се в Мали самолет

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4211182

На борда на алжирския самолет, който се разби в Мали, е била племенницата на Фидел Кастро - Мариела Кастро. Тя е дъщеря на действащия кубински президент Раул Кастро, съобщава Lifenews.ru. Руската медия се позовава на информация, публикувана на страницата на летището в Уагадугу (Буркина Фасо) във Фейсбук. На борда на алжирския самолет, който се разби в Мали, е била племенницата на Фидел Кастро - Мариела Кастро. Тя е дъщеря на действащия кубински президент Раул Кастро, съобщава Lifenews.ru. Руската медия се позовава на информация, публикувана на страницата на летището в Уагадугу (Буркина Фасо) във Фейсбук.

Красин Димитров ще участва в годишна среща с представителите на СТИВ

http://www.vesti.bg/novini/krasin-dimitrov-shte-uchastva-v-godishna-sreshta-s-predstavitelite-na-stiv-6018208

Годишната среща на българските представители в Службите по търговско-икономически въпроси (СТИВ) с ръководството на Министерството на икономиката и енергетиката и представители на бизнеса ще се състои на 25 юли в зала "Роял" на хотел Шератон, съобщиха от МИЕ.

Публикуваха пълния доклад на работната група за бедствието в Аспарухово

http://www.moreto.net/novini.php?n=259062

Не усвояването на планираните 200 хил. лева в план-сметка за дейност „Чистота“ от общинския бюджет за 2014 от нито един районен кмет за почистване на участъци от отводнителни /охранителни/ канали, дерета и водостоци отчита като една от причините за бедствието в Аспарухово в доклада си работната група от общински съветници, научи Moreto.

Племенницата на Фидел Кастро била в разбилия се алжирски самолет (обновена)

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4211175

На борда на алжирския самолет, който се разби в Мали, е била племенницата на Фидел Кастро - Мариела Кастро. Тя е дъщеря на действащия кубински лидер Раул Кастро, съобщава Lifenews.ru. Руската медия се позовава на информация, публикувана на страницата на летището в Уагадугу (Буркина Фасо) във Фейсбук. На борда на алжирския самолет, който се разби в Мали, е била племенницата на Фидел Кастро - Мариела Кастро. Тя е дъщеря на действащия кубински лидер Раул Кастро, съобщава Lifenews.ru. Руската медия се позовава на информация, публикувана на страницата на летището в Уагадугу (Буркина Фасо) във Фейсбук.

Плевнелиев с обръщение към Народното събрание утре, после дава мандата на БСП

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4211110

 На 25 юли, в 11.00 часа, президентът Росен Плевнелиев ще направи обръщение към Народното събрание, съобщиха от пресцентъра на президентството. Два часа по-късно, в 13ч. Плевнелиев ще връчи и мандат за съставяне на правителство на “Коалиция за България”, втората по численост парламентарна група в 42-то Народно събрание.  На 25 юли, в 11.00 часа, президентът Росен Плевнелиев ще направи обръщение към Народното събрание, съобщиха от пресцентъра на президентството. Два часа по-късно, в 13ч. Плевнелиев ще връчи и мандат за съставяне на правителство на “Коалиция за България”, втората по численост парламентарна група в 42-то Народно събрание.

Кремъл пред съдбоносен избор

http://www.mediapool.bg/kremal-pred-sadbonosen-izbor-news223019.html

Свалянето на малайзийския самолет MH17 над Източна Украйна създаде нова обстановка, която може да причини политическа и икономическа дестабилизация на Русия. Във вътрешен план руската политическа система е стабилна и устойчива на сътресения само при строго определен и трудно постижим баланс на интересите на различните представители на властовия елит – ръководители в сектора за сигурност и на медии, олигарси и близкото обкръжение на Путин, евразийски (новоросийски) идеолози, бивши пучисти от 1991–1993 г., фанатични военни командири. Политическото дълголетие на Путин се дължи на умелото поддържане на този баланс. Елитът не е единен за конфликта с Украйна и е още по-разединен по отношение на конфликта с НАТО и ЕС. В него има крайни и умерени, има екстремисти и прагматици с икономически интереси. Свалянето на МН17 изостри вътрешните напрежения и предизвика този елит до степен да причини дълбока промяна на политиката на Кремъл като геополитически субект и фактор на глобалното равновесие. Пропагандна цел: паралелна реалност Негласният сговор на московския властови елит е да поддържа една обща (консенсусна), консистентна (съгласувана) и привидно достоверна паралелна реалност (ПР), представяна за действителност на руския избирател със средствата на тоталната пропаганда. С цел постигането на последното условие, естествено присъства, в хомеопатични дози, демократичност на обществените и политическите процеси. Рецептата е задължителна за баланса: разпадането на който и да е от трите основни елемента – "консенсуса“, "съгласуваността“ и "привидната достоверност“, разпада паралелната реалност и, заедно с нея, вътрешния политически баланс. Вътрешно- и външнополитическото говорене на широкия елит – правителство, парламент, парламентарни фракции, медии, приближени икономически кръгове и лидери на общественото мнение (анализатори, социологически агенции и културни дейци), се придържаше дисциплинирано и координирано към точно такива отклонения от реалността, каквито бяха подсказвани от Кремъл. В контекста на руско-украинския конфликт, семантичният анализ на това говорене разкрива следните тези: 1) "самородност“ на центробежните и сепаратистки тенденции в Украйна, 2) непризнаване на руското военно участие в Крим (до момента, в който Путин сам наруши ембаргото по темата), 3) героизиране на "доброволците“ от Русия, 4) категоризиране на а) устрема на Евромайдана като програмиран и финансиран от Запада, б) смяната на президента и правителството като незаконен "пуч“, в) всички представители на официалната Киевска власт – като клонящи към неонацизма и фашизма. Отклоненията от паралелната реалнос има в малка част от медиите (радио "Ехото на Москва“, ТВ "Дождь“ и в-к "Независимая газета“). Те не следва да се разглеждат като нарушители на "консенсуса“, а като клапа за изпускане на общественото напрежение сред онова малцинство от електората, което по една или друга причина е придобило имунитет срещу кремълската пропаганда. Руско-украинският конфликт се превърна в най-трудния тест за паралелна реалност в последните 10 години. Наистина, имаше драстични отклонения от подусловието за "привидна достоверност“ – например тиражираното от Канал 1 и Лайфнюс "разпънато на кръст от украинската армия момченце“ в Славянск, но подобни гафове бяха парирани с координирано мълчание. Нови баланси във властовия елит Отклоненията от условията за "консенсус“ и "консистентност“ станаха по-трудни за удържане, когато конфликтът придаде голяма тежест на част от субектите от властовия елит, които се обединениха в нов, временен коалиционен субект, чийто техните интерес не винаги съвпадат с тези на Путин. Този новооформен екстремен субект включва: олигарха Константин Малофеев, чиято частна армия действа в Източна Украйна (командирите й Гиркин и Бородай са негови служители)‚ идеолога на евразийския съюз Александър Дугин, и парламентарните "ястреби“ като председателя на икономическата комисия Евгени Фьодоров и вицепремиера Дмитрий Рогозин. Този нов център използва много по-крайна риторика за случващото се в Украйна проповядвайки тези: 1) за тайна военна намеса на натовски войски на украинска страна, 2) за планиран геноцид на рускоезичното население в Украйна и подмяната му "с мюсюлмани“, и 3) необходимостта от незабавно и пряко нахлуване на руската армия в Украйна. Новият център нямаше интерес от руска политическа дестабилизация и затова не се противопоставяше директно на позициите на Кремъл. Екстремистите се опитаха да заобиколят "консенсуса“ с твърдения, че техните тези са всъщност и тези на Путин, но че той е ограничен в действията си от "петата колона“ – либералите и медиите, както и от "шестата колона“ – "предателите“, които не желаят Русия да бъде въвлечена в нова световна война. Колкото и да насилваше допустимите граници на условията за достоверност и консенсус, това ново противопоставяне не доведе до вътрешна дестабилизация: Путин се съгласи да заплати определена цена за съхраняване на балансите и за героизирането си като инженер на новото руско величие, симптом на което руското население привидя в анексирането на Крим. Цената, която той прие да плати, са периодичните компромиси на екстремистите, както и мълчаливо съ-гласие с техните твърдения, че и той мисли като тях, но е принуден да действа различно от мислите си. По думите на самия Дугин, "макар и отказвайки да прати войска, Кремъл поне предоставяше пряка военна и медийна помощ на бойците за Новорусия“. Когато Путин действаше против центъра на екстремистите – при опита му да отложи т.нар. "референдуми“ за независимост в Донецк и Луганск, а след това като не ги призна, техните говорители – Дугин, Гиркин и Бородай – подадоха сигнали, че могат да оттеглят доверието си към него и той да бъде поставен в „петата“, или най-малко в "шестата“ колона. Балансът и сделките досега устройваха двете страни: рейтингът на Путин до-стигна безпрецедентни нива, без той да поема доказуема отговорност за действията на сепаратистите, а от друга страна – екстремисткият център получаваше безплатна военна, информационна и дипломатическа подкрепа от държавната машина. Балансът е критично важен за запазване на вътрешната стабилност. Критичната точка за руския властови елит е свалянето на малайзийския самолет MH17. Сега Путин е пред избор: Първи. Да преустанови конфликта с Украйна и конфронтацията с НАТО и ЕС, като елиминира екстремисткия център във властовия елит, за което той разполага с всички необходими управленски и законни правомощия. Втори. Да започне "студена война“ със Запада, като продължи подкрепата си за екстремистите срещу запазване от тях на вътрешния баланс и стабилност на властта. Този съдбоносен за Русия избор не се заобикаля от това дали версията за сваляне на самолета от въоръжаваните от Москва терористи (каквито са вече сепаратистите за света) ще бъде еднозначно доказана или ще остане "основна, но недоказана версия“: цената, която Путин ще се наложи да плати при втория избор, би била структурна – дългогодишна международна изолация и категоризиране на страната като "провалена държава“. Не е странно, че Рогозин направи аналогии между "недоказаните“ обвинения против Кадафи и Садам Хюсеин и настоящото положение на Путин. Първоначалната реакция на Путин бе половинчата. Информационната и дипломатическа поддръжка бе продължена: официозните медии дори за миг не допуснаха, че сепаратистите са причинили свалянето; същата баражна защита на "бунтовниците“ бе направена на заседанието на СС на ООН на 21.07.2014. Но, пряката военна поддръжка, под формата на обучение на терористи в Южна Русия и изпращане на оръжие през границата, бе временно прекратена. За това свидетелстват обвиненията на Дугин и намеците за "възможно предателство“ на самия Путин. Реториката на Фьодоров и Дугин прерасна в кресчендо в дните след 18.07.2014, като първият обяви "победата на петата колона“ и капитулацията на Путин, а вторият започна да рисува апокалиптични картини за края на Русия в случай, че Кремъл не предприеме превантивна инвазия на Украйна – или най-малко, не възобнови изпращането на оръжие за сепаратистите. На 22.07.2014 Дугин прогнозира, че отказът на Кремъл от мигновена превантивна инвазия ще доведе до инвазия от страна на Украйна – с подкрепата на НАТО, първоначално в Крим, а след това – и в Южна Русия. Извънредният натиск тласка Путин към втория избор. На заседанието на Съвета за безопасност на РФ и в последвалата извънредна реч Путин тръгна към компромисна сделка с екстремистите: 1) отрече тезата за пряка заплаха за териториалния суверинитет на Русия, с което засега отказа инвазия; 2) възприе тезата за "фашистки режим“ в Киев, дошъл на власт чрез „антиконституционен преврат“ и така подаде сигнал, че ще продължи пряката военна подкрепа за терориститеi. Компромисите в паралелната реалност, които Кремъл направи на екстремистите, вече са необратимо обременени със залог за дестабилизация – пожертвана бе "привидната достоверност”. Пропагандата: категорично и необратимо хвърли върху Киев вината за смъртта на близо 300 невинни пътници на MH17 и абсолютно и безусловно оневини терористите; предостави "доказани“ версии за: а) катастрофа, включително причинена от украински самолет СУ-25ii; б) обстрелване на малайзийския самолет от установки "БУК“ от украинската армия; в) намеса на секретен експериментален американски спътник, който бил зафиксиран от руските системи точно над сваления самолет; втълпява конспиративни догадки, че: а) украинската армия е направила опит да свали летящя на около 1000 км. от мястото на трагедията самолет на самия Путин, б) свалянето на самолета е инсценировка на ЦРУ, а труповете в самолета са били мъртви няколко дни преди катастрофата. Пълното срутване на "привидната достоверност“ на паралелната реалност, ще се случи при намиране и представяне на неопровержими доказателства за вината на терористите, а в най-песимистичния за Кремъл сценарий – и за съпричастност на Русия. Отговорът на Путин ще бъде режим на пълно отрицание и затваряне в собствената паралелна реалност. Това се прави от Северна Корея, Венецуела и донякъде Куба, но изисква пълна информационна изолация от външния свят, както и законово потискане на свободата на изразяване на мнение в самата Русия; нужна е политическа изолация, практически от страна на целия развит свят. Очертава се огромна цена, която голяма част от руския властващ елит ще трябва да плати. Позициите на Вашингтон и Брюксел Западът се опитва да убеди Путин да не прави втория избор; печели време за него и за себе си, като отлага горепосочената развръзка до стигането до неопровержими доказателства. Президентът Обама вече заяви извода от американското разследване: самолет МН17 е свален от ракета "земя-въздух“, изстреляна от контролиран от сепаратистите район. САЩ нямат интерес да отправят преки обвинения за съучастие в тероризъм към голямата ядрена сила Русия, защото така тя ще бъде обявена за техен враг. С тази позиция Белият дом дава възможност на Кремъл да се разграничи от екстремистите. Лидерите на ЕС се въздържат от окончателни изводи и най-вероятно се опитват да отклонят руския президент от неправилното съдбоносно решение. ЕС е в процес на излъчване на нови органи и не е в състояние да се фокусира върху темата, което е много сериозна, но временна слабост. Все още не е предрешено дали Кремъл ще предприеме крайната стъпка, за която настояват екстремистите – пряка инвазия в Украйна. Изнудването на Путин със сигурност ще продължи, особено след направените от него отстъпки. Позицията на руския президент е силно отслабена. Той успя да отвори врата за разграничаване от терористите с тезата, че вината е на двете страни, защото не са прекратили военните действия. Това остава последната му резервна позиция в случай на разкриване на посочените по-горе неопровержими доказателства. Рисковете за България Българският обществен дебат е атакуван силно от тезите на екстремистката руска пропаганда. Направеният от нас семантичен анализ показва следното: Внушението, че "украински военен самолет е свалил МН17“ е изведено в собствено заглавие от 11 влиятелни български медии;iii Тезата, че "украинците са стреляли по самолета на Путин“ е изведена в заглавие от 3 влиятелни български медии;iv "Пътниците били мъртви“ – с изключение на една агенция останалите цитират с препратка най-абсурдната теза на екстремистката руска пропаганда.v Горепосочената статистика се отнася само до изведените в заглавие тези, без квалификацията им като цитат. Ако се разшири анализът до всички заглавия, включващи съответната теза, количеството медии практически се удвоява. Показателно е че, при положение, че 11 влиятелни медии извеждат в заглавие невъзможната и лесно проверима теза за съпричаснотта на украински изтребител, то нито една българска медия не включва в заглавие категоричното опровержение на изнесените от Русия твърдения от страна на Украйна. Подобен дисбаланс показва несиметричното влияние на руската пропаганда, през медиите, върху общественото мнение в България. Българските медии се превръщат в бойно поле на чужда пропагандна машина преди извънредните избори за Народно събрание. Това ще внуши отново разделение на избирателите на "русофили“ и "русофоби“ вероятно още по-силно, отколкото преди европейските избори, което създава опасност в българския парламент да влязат защитници на чужди интереси. В случай, че Русия направи втория избор, ще има крещяща нужда от пример за назидание на другояче мислещите в собствената си страна. България е избрана отдавна за пример на несполучлива външнополитическа ориентация. Пълният провал на страната ни – повсеместната българска политическа, икономическа, финансова и монетарна криза – може да се окажат силно желани от Москва, особено предвид все по-вероятния неуспех на Путин да постигне същите цели в Украйна.   *Анализът е публикуван със съгласието на Лаборатория за изследване на риска към НБУ iПодобен прочит се потвърждава от постъпилата от украинската Служба за безопасност информация, че през нощта на 22-и срещу 23-и през границата от Русия към Луганск са били превозени 14 установки за залпов обстрел „Град“, както и данни, предоставени от Съвета за национална безопасност на Украйна, че от руска страна в ранните часове на 23.07.2014 е проведен реален обстрел на позиции на антитерористичните отделения на украинската армия.   iiЛетящ, по думите на шефа на Генералния щаб на руската армия Картополов, на височина от над 10 км, при положение че фабрично заложената горна граница на този тип самолети е 7 км.   iiiДневник, Тема, Пик, Стандарт, vesti.bg, Дума, Труд, БГНЕС,vsekiden.bg, cross.bg, webcafe.bg   ivПик, Преса, bnews.bg, frognews.bg, livenews.bg, в-к Марица.   vПик, Vevesti.bg, с цитат: 24 часа.

Калашникът под носа на Кунева - чиста бутафория

http://www.bnews.bg/article-111991

Откритият калашник пред офиса на реформаторите на "Раковска" 134 е бутафорен.

Крадците не се изнесли на морето заради лошото време

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4211162

Студеното време това лято промени навиците на крадците, обясняват от МВР.
За първи път тази година криминалният контингент от София не се е отправил към морските ни курорти, разказа пред БНР Александър Пецов – началник на Сектор „Престъпления срещу собствеността“ в Столичната полиция.
При домовите и взломните кражби като цяло ръстът на Студеното време това лято промени навиците на крадците, обясняват от МВР. За първи път тази година криминалният контингент от София не се е отправил към морските ни курорти, разказа пред БНР Александър Пецов – началник на Сектор „Престъпления срещу собствеността“ в Столичната полиция. При домовите и взломните кражби като цяло ръстът на

Ромите от съборените къщи в Стара Загора не искат общински жилища

http://pik.bg/ромите-от-съборените-къщи-в-стара-загора-не-искат-общински-жилища-news206244.html

Ромите от съборените къщи в Стара Загора не искат общински жилища

Акцията по събарянето на незаконни постройки в старозагорския парк „Аязмото”  приключи, съобщават от Би Ти Ви.

Общинските жилища, които очакват жителите на квартал „Лозенец”, са общо 5 на брой. Те все още са празни, защото никой от ромската махала не е подал заявление за настаняване.

Заместник-кметът на Стара Загора Йордан Николов коментира лошото състояние на общинските жилища: „Жилищният фонд не е в добро състояние. Искам да ви го кажа, но когато в такива случаи има нужда, може да се използва”.

 От сринатия квартал са останали само тухли и мазилка, но въпреки това, ромите от „Лозенец” не напускат останките на къщите си.

„Тук на плочата съм спал в моя двор. Сложихме един матрак, вътре един найлон с жената, с децата вътре бяхме. Спахме вътре”, казва Симеон Атанасов.

Повечето от хората и до днес недоумяват как жилищата им са премахнати като незаконни, след като общината само допреди месец е издавала лични карти с адресна регистрация в квартала.

По този повод Николов коментира, че регистрацията им е в квартал „Лозенец”, а незаконните къщи в парк „Борова гора”. "Те са отишли отсреща в дерето в парк „Борова гора” и са си построили незаконните къщи”, допълва заместник-кметът.

От общината увериха, че имат готовност да приютят всеки желаещ от ромската махала.

Автоматът пред централата на СДС се оказа бутафорен

http://pik.bg/автоматът-пред-централата-на-сдс-се-оказа-бутафорен-news206246.html

Автоматът пред централата на СДС се оказа бутафорен

След като полицията получи сигнал за оставено оръжие пред централата на СДС на ул. „Г.С. Раковски” 134 в София, веднага на мястото бе изпратен специализиран екип.

Tова съобщиха официално от МВР по случая. На мястото бе извършен оглед, „оръжието” бе иззето. Назначена бе експертиза. Резултатите от нея сочат, че откритата вещ е имитация на автомат „Калашников” и не може да произведе изстрел, уточняват от МВР.

МВР: На морето е студено, крадците си останаха в София

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4211139

Студеното време това лято промени навиците на крадците, обясняват от МВР.
За първи път тази година криминалният контингент от София не се е отправил към морските ни курорти, разказа пред БНР Александър Пецов – началник на Сектор „Престъпления срещу собствеността“ в Столичната полиция.
При домовите и взломните кражби като цяло ръстът на Студеното време това лято промени навиците на крадците, обясняват от МВР. За първи път тази година криминалният контингент от София не се е отправил към морските ни курорти, разказа пред БНР Александър Пецов – началник на Сектор „Престъпления срещу собствеността“ в Столичната полиция. При домовите и взломните кражби като цяло ръстът на

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване