Заради страх от контролиран вот БСП ще избира председател в тъмни стаички

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/07/24/2349864_zaradi_strah_ot_kontroliran_vot_bsp_shte_izbira/?ref=rss


Заради страх от контролиран вот и манипулации Националният съвет на БСП реши тайният избор на председател на партията да стане в тъмни стаички.

Според устава на социалистите партийният ръководител се избира с таен вот - бюлетина с имената на кандидатите, която се пуска в урна. Традицията е делегатите от една организация да обсъждат на групички избора си и заедно да решат за кого да гласуват.

Партийни членове и номинирани за поста обаче изразили на закритото заседание на пленума днес притеснения, че вече върви натиск от апарата и "Позитано" 20 да се гласува за един или друг кандидат, и настояли за гарантиране на тайната на вота. Така било решено в 41-те изборни бюра да се пригодят помещения за гласуване.

Лидерът на БСП Сергей Станишев пък отправил "другарска критика" към кандидатите за председател, че водели публична кампания, разказаха участници в заседанието. По думите им забележката била към Мая Манолова, която единствена води активна агитация за поста. Той не знае ли в Европа как става, възмути се социалист.

До момента номинираните за председател са 17, като отвод е направил само Милко Багдасаров. Предложения за кандидат-лидери могат да се правят до обяд в неделя, тъй като и 50 делегати на Конгреса имат право да излъчат номинация. Очакванията са в избора да останат основните претенденти - енергийният министър в оставка Драгомир Стойнев, председателят на парламента Михаил Миков, депутатите Мая Манолова, Янаки Стоилов, Корнелия Нинова и Красимир Янков, бившият депутат Георги Кадиев и бизнесменът Георги Гергов.

Омбудсманът с препоръки към Миков за надзора на КТБ

http://pik.bg/омбудсманът-с-препоръки-към-миков-за-надзора-на-ктб-news206212.html

Омбудсманът с препоръки към Миков за надзора на КТБ

Председателят на Народното събрание (НС) да предприеме действия за осигуряване на по-голяма прозрачност по отношение на специалния надзор, под който е поставена "Корпоративна търговска банка" АД (КТБ). Тази препоръка отправя в писмо омбудсманът Константин Пенчев към Михаил Миков.

В писмото си, разпространено от офиса на Константин Пенчев, той пише: "Обръщам се към Вас с ясното съзнание, че това Народно събрание няма да продължи работата си дълго, но предвид изключителната важност за обществото на проблема с КТБ и заради факта, че съгласно Конституцията България е република с парламентарно управление, смятам, че парламентът би могъл да предприеме конкретни спешни действия".

Той напомня, че поставянето под специален надзор от Българската народна банка (БНБ) на КТБ и "Креди Агрикол България" ЕАД е довело до много проблеми. Към институцията на омбудсмана са се обърнали с жалби много граждани, получаващи пенсии и други доходи по сметки в тези банки, които не разполагат със средства за лечение и посрещане на всекидневните си потребности. В свои публични изявления представители на синдикатите и работодателските организации също насочиха вниманието към проблемите на бизнеса.

В писмото си омбудсманът подчертава, че не оспорва необходимостта от специален надзор, но най-същественият проблем е пълната липса на прозрачност за условията на този надзор и плана за действие, както и за вече предприетите мерки от страна на квесторите.

Според Константин Пенчев в обществото остава впечатление, че за пореден път компетентните институции бездействат или не действат адекватно, като предоставят противоречива, необмислена и неясна информация на гражданите.

"Тъй като НС е органът, който избира ръководството на БНБ и приема отчета за дейността на централната банка, се обръщам към Вас да предприемете съответни действия, чрез които да получите точна информация за дейността на квесторите и за това, което се извършва по време на надзора, като предоставите по подходящ начин информацията и на българските граждани", препоръчва омбудсманът.

Заради жалбите за блокирани пенсии в КТБ Пенчев е изпратил и писмо до управителя на Националния осигурителен институт (НОИ).

В него той пише: "Като обществен защитник на правата на гражданите съм загрижен за тази особено уязвима част от нашето общество, която разчита за издръжката си на получаваната пенсия или на други плащания от осигурителната система. Смятам, че възникналата ситуация би могла да доведе до неизпълнение на конституционното задължение на държавата да гарантира живота, достойнството и правата на личността, както и до ограничаване на особената закрила на държавата и обществото, гарантирана от Конституцията, по отношение на старите хора, които нямат близки и не могат да се издържат от своето имущество, и на лицата с физически и психически увреждания".

Като реакция на ситуацията с КТБ, в интернет страницата на НОИ е предоставена информация за възможностите пенсиите да се получават и чрез пощенски клон, както и да се смени банката, от която да се получава пенсията. В писмото си омбусманът пише обаче, че намира това за недостатъчно, като има предвид постъпилите жалби и факта, че голяма част от хората, които получават пенсии или други плащания от НОИ нямат постоянен достъп до интернет или изобщо не ползват мрежата.

Константин Пенчев пита дали са осъществени действия от страна на НОИ, целящи да не се допусне да бъдат лишени от средства гражданите, които получават пенсиите си или други обезщетения в КТБ. 

Напуснали управляващата коалиция партии заплашват Украйна с предсрочни избори

http://www.dnevnik.bg/sviat/2014/07/24/2349777_napusnali_upravliavashtata_koaliciia_partii_zaplashvat/?ref=rss


Две партии напуснаха управляващата коалиция в Украйна, с което отвориха пътя на евентуални предсрочни парламентарни избори в страната, съобщава агенция "Ройтерс".

Нациалистическата партия "Свобода" и политическата формация на бившия боксов шампион Виталий Кличко УДАР са се оттеглили от управлението, защото според тях парламентът в момента "защитава държавни престъпници, московски агенти, които отказват да свалят имунитета на тези, които работят за Кремъл".

Освен двете...

БСП: Животът на правителството се съкрати заради ДПС

http://www.cross.bg/rezolyutziyata-politika-izbori-1422315.html

/КРОСС/ "Налага се да ревизираме отношенията си с ДПС, за да спре използването на властта за икономическо облагодетелстване. ГЕРБ остава наш основен политически опонент, защото е изразител на дясна и авторитарна политика и на скрити зависимости." Това е записано в резолюцията на БСП за участие в предсрочните парламентарни избори на 5 октомври, която бе приета на днешния последен пленум преди конгреса на партията в неделя. "Животът на правителството се съкрати, защото ДПС ограничи времето на неговата дейност и не пожела да се отстранят деформациите в управлението. Предстоящите избори могат да решат политическата криза. Но кризата в самата политика, нейната представителност. Крайно време е да съберем обществена енергия, политическа далновидност и отговорност, за да преодолеем последиците от 25-годишния мъчителен български преход. Това налага да променим ролята на държавността. Ние сме за установяване на нова социална държава, а не корпоративна", посочват от БСП. "Обещахме да върнем България на хората. Да, спряхме авторитарното управление на ГЕРБ, но държавата остана заложник на корпоративната власт, на която не се противопоставихме решително. Обещахме реиндустриализация, но малко са практическите резултати. По-настойчиво трябва да отстояваме обществените интереси при изпълнението на приватизационните и концесионни договори", гласи още документът

"Протестна мрежа" може да се превърне в партия

http://politics.actualno.com/Protestna-mreja-moje-da-se-prevyrne-v-partija--news_41314.html

"Протестна мрежа" може и да участва в предстоящите парламентарни избори. Намеренията на появилата се около #ДАНСwithme организация са да учредят политическа партия, но само ако получат п...

Деца рецидивисти нападнаха и ограбиха дядо

http://www.bnews.bg/article-111973

Четирима младежи - 17, 15 и двама на 16 години, известни на инспекторите от Детска педагогическа стая с прояви за кражби, а 16- годишните вече и осъждани, са нападнали и ограбили възрастен мъж в столичния квартал Дружба. Дни по-късно са задържани.

Борислав Гуцанов: Има връзка между ГЕРБ и ДПС

http://frognews.bg/news_73584/

В момента има връзка между ГЕРБ и ДПС, а взаимоотношенията между тях са твърде близки. Това каза червеният депутат Борислав Гуцанов след едночасов закрит пленум на БСП.

Най-романтичните летни дестинации

http://www.vesti.bg/razvlechenia/puteshestvia/naj-romantichnite-letni-destinacii-6018195

Рим, Бали, гръцките острови и вечният Париж са класиките сред романтичните дестинации. Ако обаче искате нещо различно и наистина изненадващо, ето няколко предложения

Завършено е аварийното селище в "Аспарухово"

http://pik.bg/завършено-е-аварийното-селище-в-аспарухово-news206210.html

Завършено е аварийното селище в "Аспарухово"

Аварийното селище на територията на бивше военно поделение във варненския квартал “Аспарухово” вече е напълно изградено и до дни там ще бъдат настанени близо 150 души, предаде БНР.

В 30-те фургона има ток и вода. Стаите са обзаведени.Кметът на Варна Иван Портних уточни, че това е временно решение на проблема и Общината ще търси съдействие от държавата. Всички документи за щетите от бедствието в "Аспарухово" вече са изпратени на областния управител и на междуведомствената комисия. 

Очакват се и окончателните доклади на експертите от Минно-геоложкия университет за свлачищата в района. След това ще бъде решено кои постройки ще се събарят и в кои хората ще могат да се върнат.

Защо пенсионерът от фалирала Гърция е на море, а нашият - на хляб и мляко

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4210762

Докато слушах дебатите в парламента преди гласуването на оставката на кабинета Докато слушах дебатите в парламента преди гласуването на оставката на кабинета "Орешарски", по едно време започнах да се чудя дали тези от трибуната говорят за една и съща държава. Уж еднакъв бюджет, външен дълг, дефлация, безработица, а в същото време ситуацията в страната е коренно различна. Според тези отляво и в центъра сме едни от най-добрите

Борисов върна мандата

http://www.moreto.net/novini.php?n=259065

Политическа партия ГЕРБ върна проучвателния мандат, връчен от президента Росен Плевнелиев за съставяне на правителство на ПП ГЕРБ. Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов отказа и върна мандата веднага. Държавният глава съобщи, че още утре ще връчи мандата на втората политическа сила, а именно БСП.

Георги Беловски е новият шеф на "Топлофикация София"

http://econ.bg/Новини/Георги-Беловски-е-новият-шеф-на-Топлофикация-София-_l.a_i.557989_at.1.html

Георги Беловски е новият изпълнителен директор на „топлофикация София“. Това съобщи заместник-председателят на Столичен общински съвет (СОС) Николай...

Американска компания ще произвежда шоколад с гъби вместо със захар

http://www.dnevnik.bg/zdrave/2014/07/24/2349696_amerikanska_kompaniia_shte_proizvejda_shokolad_s_gubi/?ref=rss


Около половината състав на млечните шоколади е обикновена захар. Причината е тръпчивият и дори горчив вкус на какаото, която трябва да се тушира с много сладко. Американска компания обаче предлага алтернатива - вместо горчивината да се превъзмогва с големи количества захар, да се неутрализира чрез ферментация с помощта на специално култивирани гъби, пише "Ройтерс".  

Компанията MycoTechnology започва експериментите с новата технология преди една година - първо с кафени зърна и зелен...

ТМПЦ-Варна е с отлична оценка в класацията на Министерството на културата

http://www.moreto.net/novini.php?n=259056

Първа класация на културните институти състави Министерството на културата. Държавните чиновници обявяват обобщените резултати от броя на спектаклите, зрителите и приходите от билети през 2013-а. И за да няма сърдити, както друга година, този път са ги оценили с точки.

Омбудсманът призова шефа на парламента да осигури прозрачност по казуса КТБ

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/07/24/2349785_ombudsmanut_prizova_shefa_na_parlamenta_da_osiguri/?ref=rss


Националният омбудсман Константин Пенчев препоръча на председателя на Народното събрание Михаил Миков да съдейства за повече прозрачност за специалния надзор, под който е поставена "Корпоративна търговска банка" (КТБ).

"Обръщам се към Вас с ясното съзнание, че това Народно събрание няма да продължи работата си дълго, но предвид изключителната важност за обществото на проблема с КТБ и заради факта, че съгласно конституцията България е република с парламентарно управление, смятам, че...

Гуцанов: Твърде близки са взаимоотношенията между ГЕРБ и ДПС

http://www.cross.bg/gytzanov-gerb-vzaimootnosheniyata-1422314.html

/КРОСС/ "В момента има връзка между ГЕРБ и ДПС, а взаимоотношенията между тях са твърде близки." Това заяви пред журналисти народният представител от БСП Борислав Гуцанов, който изрично подчерта, че на черното не може да се каже бяло. По негови думи въпросните отношения между ГЕРБ и ДПС са очевидни и всички знаят кога са си пили кафетата и какво е стояло зад тези кафета. Според Борислав Гуцанов не това е голямата тема, а смисълът е кои са политическите партии, които могат да доведат държавата до един път на икономическо развитие и на тази база трябва да бъдат коалициите и това трябва да бъде коментирано след 5 октомври. „На този етап управление на БСП с ДПС отново да се случи е абсолютно невъзможно", отсече Гуцанов. Попитан за броя на кандидатите за председател на БСП, Гуцанов поясни, че около седем ще останат за първия тур.    

Пилеете гласове на хора, които не искат ГЕРБ и ДПС!

http://www.bnews.bg/article-111978

За жалост ВМРО, без да желае, със своето самостоятелно или коалиционно явяване на избори, ще пропилее гласовете на хората, които не са съгласни България да бъде управлявана от ГЕРБ и ДПС, от Бойко Борисов и Ахмед Доган, заявява Николай Бареков и добавя, че с днешна дата ББЦ остава единствената центристка патриотична формация, която е способна да спре нашествието на ГЕРБ и ДПС във властта от последните години.

Хеликоптер каца извънредно на Какао бийч

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4210717

Спасителен хеликоптер ще кацне извънредно на южния плаж в курорта „Слънчев бряг", съобщават от "Дарик".
Летателната машина ще се включи в демонстрация по спасяване на „давещи се" в морето.
Демонстрацията ще започне в 10.00 часа утре (25 юли) на плаж „Какао Бийч“. В нея ще вземат участие екипи на БЧК по водно спасяване, Спасителен хеликоптер ще кацне извънредно на южния плаж в курорта „Слънчев бряг", съобщават от "Дарик". Летателната машина ще се включи в демонстрация по спасяване на „давещи се" в морето. Демонстрацията ще започне в 10.00 часа утре (25 юли) на плаж „Какао Бийч“. В нея ще вземат участие екипи на БЧК по водно спасяване,

Боян Петров потвърди: Изкачихме Броуд Пик с Иван Томов

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/07/24/2349807_boian_petrov_potvurdi_izkachihme_broud_pik_s_ivan_tomov/?ref=rss


Българският алпинист Боян Петров потвърди пред "Дневник" изкачването на Броуд Пик (8047 м) заедно с Иван Томов.

Първата официална информация за успешната атака на двамата пристигна от румънеца Алекс Гаван, който съобщи, че към 14 часа са били на върха, а след това са прекарали нощта в лагер номер 3 и са започнали спускане към базовия лагер.

"Върхът е качен от мен и Иван. Тежко и дълго изкачване, но без поражения. Преди един час слязохме много изморени в базовия лагер....

Вигенин предупреди, че България е уязвима от възможни нови санкции срещу Русия

http://www.dnevnik.bg/evropa/novini_ot_es/2014/07/24/2349850_vigenin_predupredi_che_bulgariia_e_uiazvima_ot/?ref=rss


България е уязвима от евентуални нови санкции на Европейския съюз срещу Москва, заяви външният министър Кристиан Вигенин, предаде БНР. На годишна среща в София с българските посланици той направи кратък отчет на свършеното през мандата си.

"Голямото предизвикателство пред следващото правителство ще бъдат възможните икономически санкции от страна на Европейския съюз срещу Руската федерация, които изглеждат все по-вероятни", заяви той.

Министърът на външните работи в оставка...

ГЕРБ върна мандата за съставяне на ново правителство

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/07/24/2349823_gerb_vurna_mandata_za_sustaviane_na_novo_pravitelstvo/?ref=rss


ГЕРБ върна незабавно мандата за съставяне на правителство в рамките на действащото Народно събрание. 

Той беше връчен от президента Росен Плевнелиев на Бойко Борисов, като лидер на най-голямата парламентарна партия. Борисов веднага върна папката пред телевизионните камери.

Утре мандатът ще бъде връчен на втората по големина политическа сила - "Коалиция за България", обяви държавният глава. Следващата партия, която ще получи право да състави кабинет, е ДПС. 
...

Зараза със "син език" потвърдиха от Референтната лаборатория на ЕС

http://www.cross.bg/laboratoriya-bolestta-potvurdiha-1422313.html

/КРОСС/ Животните от стопанство в ивайловградското село Мандрица са заразени с болестта "син език" - потвърдиха от Референтната лаборатория на Европейския съюз. Най-вероятно заразата е проникнала от Гърция чрез комари, предава БНР. В Хасковска област болестта беше регистрирана в началото на месеца, но тя се разпространи в още четири региона - Смолянски, Кърджалийски, Ямболски и Бургаски. Епизоотичната обстановка повлия негативно на износа на животни през граничния пункт "Капитан Андреево", който попада в предпазната зона и транзитът е при специален режим.  

ВМРО пред Фрог: Ексдепутатът Д. Аврамов се представя за наш отцепник

http://frognews.bg/news_73583/

За първи път от години насам стана възможно да се получи обединение на всички патриотични сили в общ блок. ВМРО от няколко години лансира тази идея и отправя покани към патриотичните партии и организации за обединяване и участие съвместно на избори, заяви пред Фрог нюз Юлиан Ангелов от ВМРО.

Връзката с „Фотон-М“ е изгубена

http://www.cross.bg/sputnika-foton-m-zemyata-1422312.html

/КРОСС/ Центърът за управление на полетите (ЦУП) не може да включи двигателите на руския биоспътник „Фотон-М" и да го измести на друга орбита, предаде RT. „Пълноценната връзка със спътника беше изгубена практически веднага, но положението не е критично. Специалистите се опитват да възстановят управлението" - каза представител на ЦУП, като поясни, че данните от спътника се изпращат на Земята, но не се получават команди от нея. Спътникът е изстрелян на 16 юли от космодрума "Байконур". „Фотон-М" е предназначен за провеждане на експерименти в областта на космическата технология, производството на материали и биологични препарати за целите на различни промишлени и научни отрасли. На "Фотона" в космоса полетяха и гущери, мухи и растения. Планираше се след края на изследванията научната апаратура и експерименталните образци да бъдат върнати на Земята за допълнителни изследвания.  

Бареков към ВМРО: Евродепутатското място на Джамбазки нямаше да е възможно без ББЦ

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4210742

Благодаря на Красимир за сътрудничеството с ВМРО в последната година и най вече за това, че лично ми се обади и съобщи тяхното решение, се казва в изявление на председателя на „България без цензура“ и заместник-председател на групата на Европейските консерватори и реформисти в ЕП Николай Бареков относно решението на ВМРО да се яви на Благодаря на Красимир за сътрудничеството с ВМРО в последната година и най вече за това, че лично ми се обади и съобщи тяхното решение, се казва в изявление на председателя на „България без цензура“ и заместник-председател на групата на Европейските консерватори и реформисти в ЕП Николай Бареков относно решението на ВМРО да се яви на

Плевнелиев поиска от парламента актуализация на бюджета, мерки за БНБ и разрешение за заем

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/07/24/2349748_plevneliev_poiska_ot_parlamenta_aktualizaciia_na/?ref=rss


Въпросите, които парламентът като минимум трябва да реши преди разпускането си, са три: да актуализира държавния бюджет и бюджета на Националната здравноосигурителна каса; да приеме решение, с което да позволи на служебното правителство да води преговори и да сключва споразумения с други държави и международни институции за заеми, както и да приеме мерки БНБ да бъде работеща институция. 

Това заяви президентът Росен Плевнелиев след консултациите с парламентарно представените партии,...

Мерджанов: Имаме различния, за консенсус при президента не може да се говори

http://www.cross.bg/prezidenta-merdzhanov-pravitelstvo-1422311.html

/КРОСС/ „Имаме различния, така че за консенсус на консултациите при президента не може да се говори. Самият факт, че в днешния ден, когато се приема оставката на правителството се свикват толкова бързо консултации се създава нервно усещане и напрежение. Няма нужда от такова бързане. Ние заявихме нашата категорична позиция, че в рамките на това Народно събрание не може да бъде създадено ново правителство. Изборите на 5 октомври - в най-искрения израз българските гражданите да изкажат своята воля". Това заяви пред журналисти председателят на ПГ на Коалиция за България Атанас Мерджанов след срещата при президента Росен Плевнелиев. "На консултациите бяха обсъдени няколко въпроса, свързани с евентуалната актуализация на бюджета с евентуалната оставка на управителя на Българската народна банка (БНБ) Иван Искров и след необходимостта от приемането на законодателно решение, което да даде право на служебното правителство да сключва допълнително договори за заеми", каза още той. Мерджанов добави, че служебното правителство, което ще назначи от президента, трябва да се ограничи само в организацията и провеждането на демократични избори без никакви преувеличени на правомощията.  

Земеделският фонд отвори обещаната приемна в София

http://www.mediapool.bg/zemedelskiyat-fond-otvori-obeshtanata-priemna-v-sofiya-news223013.html

Държавен фонд "Земеделие" (ДФЗ) съобщи в четвъртък, че е отворил обещаната от новото ръководство на ведомството приемна за земеделски производители, кметовете и представителите на вероизповеданията. В нея те ще могат да правят допълнителни справки по казуси, възникнали с кандидатстването им по европейските и национални схеми и програми за подпомагане, прилагани от институцията.   Приемната се намира на първия етаж в сградата на централата на фонда в столичния квартал "Павлово", бул. "Цар Борис III” № 136. Тя ще функционира от понеделник до петък между 9 и 17.30 часа. Кандидатите по схемите за директни плащания ще могат да записват предварителни часове на телефон 02/ 81 87 162.   Хората с проекти по Програмата за развитие на селските райони 2007-2013 (ПРСР) могат да звънят на познатите им горещи телефони. В направление общински проекти номерът е 02/ 81 87 600. В направление частни проекти – 02/ 81 87 399. За Местните инициативни групи – 02/ 81 87 217 и тел. 02/ 81 87 237, припомнят от фонда.   Услугата е в допълнение на индивидуалните електронни справки за директни плащания и проекти по ПРСР, които са достъпни на www.dfz.bg и www.prsr.bg. Кандидатите на Фонда могат да продължават да се обаждат и на горещите телефони по различните ресори в Информационния център.

САЩ вдига забраната за полети до Израел

http://www.moreto.net/novini.php?n=258998

След като преди по-малко от 24 часа САЩ удължиха забраната за полети до Израел, сега я отменят. Американски самолети вече ще летят до Израел, а от Вашингтон са категорични, че въпреки конфликта с "Хамас" в момента мерките за сигурност са достатъчни.

Борисов върна мандата

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4210734

Политическа партия ГЕРБ върна проучвателния мандат, връчен от президента Росен Плевнелиев за съставяне на правителство на ПП ГЕРБ.
Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов отказа и върна мандата веднага.
„Получавам отказ за съставяне на правителство от г-н Бойко Методиев Борисов”, заяви президентът Росен Плевнелиев. Политическа партия ГЕРБ върна проучвателния мандат, връчен от президента Росен Плевнелиев за съставяне на правителство на ПП ГЕРБ. Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов отказа и върна мандата веднага. „Получавам отказ за съставяне на правителство от г-н Бойко Методиев Борисов”, заяви президентът Росен Плевнелиев.

Борисов отказа и върна мандата за съставяне на правителство

http://www.cross.bg/gerb-pravitelstvo-borisov-1422310.html

/КРОСС/ Президентът Росен Плевнелиев връчи проучвателен мандат за съставяне на правителство на най-голямата политическа сила - ГЕРБ. Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов обаче отказа и върна мандата. По думите на президента при отказ на ГЕРБ, утре мандатът ще бъде връчен на втората по големина парламентарна формация - "Коалиция за България"..      

Борисов държа мандата за секунди, утре отива в БСП

http://www.bnews.bg/article-111977

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов държа проучвателния мандат за няколко секунди.

Бойко върна мандата за съставяне на правителство

http://pik.bg/бойко-върна-мандата-за-съставяне-на-правителство-news206199.html

Бойко върна мандата за съставяне на правителство

Лидерът на ГЕРБ върна мандата за съставяне на правителство. По-рано днес той обяви, че ще направи това, защото в рамките на този парламент не може да има кабинет.

Утре ще бъде връчен мандат от президента Росен Плевнелиев на Коалиция за България.

Бареков към Каракачанов: Краси, без нашите гласове Джамбазки нямаше да е евродепутат

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4210748

Благодаря на Красимир за сътрудничеството с ВМРО в последната година и най вече за това, че лично ми се обади и съобщи тяхното решение, се казва в изявление на председателя на „България без цензура“ и заместник-председател на групата на Европейските консерватори и реформисти в ЕП Николай Бареков относно решението на ВМРО да се яви на Благодаря на Красимир за сътрудничеството с ВМРО в последната година и най вече за това, че лично ми се обади и съобщи тяхното решение, се казва в изявление на председателя на „България без цензура“ и заместник-председател на групата на Европейските консерватори и реформисти в ЕП Николай Бареков относно решението на ВМРО да се яви на

ГЕРБ върна мандата

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4210730

Политическа партия ГЕРБ върна проучвателния мандат, връчен от президента Росен Плевнелиев за съставяне на правителство на ПП ГЕРБ.
Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов отказа и върна мандата веднага.
„Получавам отказ за съставяне на правителство от г-н Бойко Методиев Борисов”, заяви президентът Росен Плевнелиев. Политическа партия ГЕРБ върна проучвателния мандат, връчен от президента Росен Плевнелиев за съставяне на правителство на ПП ГЕРБ. Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов отказа и върна мандата веднага. „Получавам отказ за съставяне на правителство от г-н Бойко Методиев Борисов”, заяви президентът Росен Плевнелиев.

След косултациите: ГЕРБ върна мандата за съставяне на правителство

http://econ.bg/Новини/След-косултациите-ГЕРБ-върна-мандата-за-съставяне-на-правителство_l.a_i.557984_at.1.html

ГЕРБ върна мандата за съставяне на правителство, връчен от президента Росен Плевнелиев след приетата по-рано днес (24 юли) оставка на кабниета на...

Чобанов: Оманците не са знаели за случващото се в КТБ, но могат да помогнат за спасяването й

http://business.actualno.com/Chobanov-Omancite-ne-sa-znaeli-za-sluchvashtoto-se-v-KTB-no-mogat-da-pomognat-za-spasjavaneto-j-news_41311.html

Кредитният портфейл на КТБ не е воден по нормалните надзорни практики. Непрекъснато излиза информация от свидетелски показания в пресата, че има висока концентрация, свързани лица – вижда с...

ГЕРБ върна мандата за съставяне на правителство на секундата

http://frognews.bg/news_73582/

Политическа партия ГЕРБ в лицето на лидера си Бойко Борисов върна мандата за съставяне на правителство в рамките на 42-о Народно събрание на президента Росен Плевнелиев.

МВФ снижи прогнозите си за световния икономически растеж

http://america.actualno.com/MVF-sniji-prognozite-si-za-svetovnija-ikonomicheski-rastej--news_41313.html

Международният валутен фонд (МВФ) сви прогнозите си за световен икономически растеж до 3,4%. Причините са "негативните изненади" от Съединените щати и Китай, както и геополитическите рискове...

Виц на деня: 24 юли

http://offnews.bg/news/n_1/n_367368.html

Поради събитията от последните дни партията на Николай Бареков се прекръсти на: България без цензура, без ВМРО и без Ангел Че. От потребител jahssim в туитър За още вицове натиснете бутона "Виц на деня" в дясната част на сайта.

3-тонна скала падна върху къща в Кричим

http://www.cross.bg/krichim-atanas-kalchev-1422309.html

/КРОСС/ Скала с диаметър около 2 метра и маса от близо 3 тона падна върху покрив на къща на бул. „Антонивановци" 54 в Кричим. Скалата се е отчупила от местността Иванково кале, върху което има останки от древна крепост. Скалният къс е пробил покрива и е разрушил част от стената на имота в сряда след 20 часа вечерта. За щастие няма пострадали. Кметът на община Кричим Атанас Калчев с експерти са направили оглед на място. От „Гражданска защита" твърдят, че причина за падането на скалата са засилените ерозионни процеси, които са активирани от силните и продължителни дъждове. „В момента се разбива скалата, след което ще се помогне за възстановяването на дома.", съобщи кметът на Кричим Атанас Калчев. Той ще търси вариант за финансиране от държавата, за да се направи проучване на скалите, след което да се укрепят. „Очакваме разбиране от институциите, защото има усилена ерозия на скалите в този участък под Иванково кале, където се намират 40-50 къщи, които са застрашени от подобни инциденти.", заяви още Атанас Калчев.  

Росен Плевнелиев: Поставям три въпроса за решаване от парламента

http://frognews.bg/news_73581/

Три въпроса трябва да реши парламентът до неговото разпускане. Това каза на брифинг президентът Росен Плевенлиев преди да връчи мандат за съставяне на правителство на ГЕРБ.

Георги Беловски е новият шеф на "Топлофикация София"

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4210722

"Георги Беловски, който заемаше позицията член на управителния съвет на Общинска банка, е новият изпълнителен директор на „Топлофикация София" ЕАД". Това обяви пред журналисти заместник-председателят на Столичен общински съвет (СОС) и общински съветник от групата на ГЕРБ Николай Стойнев.
Пред сградата на Столична община са се събрали около 150 "Георги Беловски, който заемаше позицията член на управителния съвет на Общинска банка, е новият изпълнителен директор на „Топлофикация София" ЕАД". Това обяви пред журналисти заместник-председателят на Столичен общински съвет (СОС) и общински съветник от групата на ГЕРБ Николай Стойнев. Пред сградата на Столична община са се събрали около 150

Протестна мрежа: Да изтръгнем държавата от модела КОЙ

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/07/24/2349803_protestna_mreja_da_iztrugnem_durjavata_ot_modela_koi/?ref=rss


По повод приетата днес от Народното събрание оставка на кабинета "Орешарски" организацията "Протестна мрежа" се обърна с обръщение към свободните граждани на България. Текстът е публикуван в сайта на антиправителствената информационна служба Noрешарски!

Цяла година викаме на площада "КОЙ?"

Управниците не посмяха да отговорят. Бягаха през задните входове. Отчитаха се на господарите си, но не се изправиха лице в лице с протестиращите. Барикадираха се в парламента и днес...

Омбудсманът поиска НС да потърси по-прозрачна информация за КТБ

http://econ.bg/Новини/Омбудсманът-поиска-НС-да-потърси-по-прозрачна-информация-за-КТБ_l.a_i.557986_at.1.html

Председателят на 42-рото Народно събрание Михаил Миков да потърси по-точна информация и по-голяма прозрачност относно специалния надзор и действията...

Фонд „Земеделие" отворя приемна за граждани

http://pik.bg/фонд-„земеделие-отворя-приемна-за-граждани-news206197.html

Фонд „Земеделие" отворя приемна за граждани

Приемната за граждани в ДФ „Земеделие" (ДФЗ) - РА отвори врати. В нея земеделските производители, кметовете на българските общини и представителите на вероизповеданията ще могат да правят допълнителни справки по казуси, възникнали с кандидатстването им по европейските и национални схеми и програми за подпомагане, прилагани от институцията, информира money.bg.

Приемната се намира на първия етаж в сградата на ЦУ на ДФ „Земеделие" в София, кв. Павлово, бул. „Цар Борис III" № 136. Тя ще функционира от понеделник до петък, в рамките на работното време -- от 9 ч. до 17.30 ч. Кандидатите по схемите за Директни плащания ще могат да записват предварителни часове на телефон 02/ 81 87 162. Хората с проекти по Програмата за развитие на селските райони 2007-2013 (ПРСР) могат да звънят на познатите им горещи телефони:

- В направление общински проекти номерът е 02/ 81 87 600
- В направление частни проекти - 02/ 81 87 399
- За Местните инициативни групи - 02/ 81 87 217 и тел. 02/ 81 87 237

Услугата е в допълнение на индивидуалните електронни справки за директни плащания и проекти по ПРСР, които са достъпни на www.dfz.bg и www.prsr.bg. Кандидатите на Фонда могат да продължават да се обаждат и на горещите телефони по различните ресори в Информационния център.

Още днес връчвам мандат на ГЕРБ, обяви Плевнелиев след консултациите

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4210711

"Още днес връчвам проучвателен мандат на ГЕРБ. Проведохме консултации с парламентарно представените политически сили. Те са част от конституционна процедура. След приетата днес оставка и преди връчване на мандат за съставяне на правителство на най-голямата парламентарна група президентът провежда консултации. И този път, като и през март 2013 г. "Още днес връчвам проучвателен мандат на ГЕРБ. Проведохме консултации с парламентарно представените политически сили. Те са част от конституционна процедура. След приетата днес оставка и преди връчване на мандат за съставяне на правителство на най-голямата парламентарна група президентът провежда консултации. И този път, като и през март 2013 г.

Георги Беловски става шеф на "Топлофикация-София"

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4210622

"Георги Беловски, който заемаше позицията член на управителния съвет на Общинска банка, е новият изпълнителен директор на „Топлофикация София" ЕАД". Това обяви пред журналисти заместник-председателят на Столичен общински съвет (СОС) и общински съветник от групата на ГЕРБ Николай Стойнев. Пред сградата на Столична община са се събрали около 150

Борисов върна мандата (видео)

http://www.vesti.bg/bulgaria/politika/borisov-vyrna-mandata-video-6018192

Президентът призова представителите на партиите за актуализация на държавния бюджет и на бюджета на НЗОК

Руски опозиционери са осъдени за организиране на "платени безредици"

http://www.dnevnik.bg/sviat/2014/07/24/2349800_ruski_opozicioneri_sa_osudeni_za_organizirane_na/?ref=rss


Съдебен състав на Московския градски съд призна коодринатора на движението "Ляв фронт" Сергей Удалцов и опоционния активист Леонид Развожаев за виновни в организирането на масови безредици на площад "Болотни" в руската столица преди две години.

Прокуратурата поиска за тях по 8 години лишаване от свобода. Сроковете на наказанията ще бъдат определени по-късно.

На 6 май 2012г., ден преди встъпването в длъжност на Владимир Путин за трети път като президент на Русия, уличните...

Плевнелиев: Актуализирайте бюджета на НЗОК

http://www.vesti.bg/bulgaria/politika/plevneliev-aktualizirajte-biudzheta-na-nzok-6018192

„Моля да бъде загърбено политическото противопоставяне и актуализацията да се направи в интерес на пациентите, на общините за ускоряване на еврофондовете, а не на фалиране на бенефициентите по европрограми”, каза президентът пред представители на партиите

Раздадоха журналистическите награди на БСБСПА

http://www.cross.bg/nagrada-hisarya-tyrizum-1422308.html

/КРОСС/ Българският съюз по балнеология и спа туризъм обяви журналистическите награди, връчени за най-добри публикации по отразяването на работата на Първия годишен конгрес на съюза на 28 и 29 май 2014 г. в гр. Хисаря. Конгресът се проведе под мотото „Балнео и СПА туризмът - стратегически потенциал на България" в партньорство с Министерство на икономиката и енергетиката, Община Хисаря и Европейската СПА асоциация. В него по покана на МИЕ участва генералният секретар на Световната организация по туризъм Талеб Рифай. По време на конгреса бяха връчени за първи път и наградите на Българския съюз по балнеология и спа туризъм за иновации в областта на медикъл СПА и СПА сектора. Работата на форума, водещите доклади, дискусиите в отделните панели, както и награждаването на членовете наБСБСПА, бяха отразени от десетки медии, които поставиха във фокуса на общественото внимание развитието на сектора с неговите успехи и проблеми. На заседание на УС на БСБСПА, бяха обявени имената на наградените журналисти, отразили работата на конгреса и неговите теми: ПЪРВА НАГРАДА: Цветелина Атанасова от БНТ за серията репортажи, свързани с развитието на медикъл СПА и СПА сектора и община Хисаря като балнео и СПА дестинация; ВТОРА НАГРАДА: Маргарита Димитрова от в

Румен Ваташки: Оставката на Орешарски е закономерен акт, новото правителство няма да има истинско мнозинство

http://www.zapernik.com/politika/rumen-vatashki-ostavkata-na-oresharski-e-zakonomeren-akt-novoto-pravitelstvo_33271/

Новото правителство, което ще управлява България след служебното няма да сформира истинско мнозинство. Това каза пред ZaPernik.com председателят на партия "Атака" - Перник Румен Ваташки след оставката на правителството на Пламен Орешарски.

"Това е един закономерен акт. След последните избори за евродепутати се показа едно разместване на политическите пластове, които доведоха неминуемо до оставката на правителството. Това са едни реалности, които нямаше...

Продължава

Иван Портних за ремонта на Спортна зала: Имаше реална заплаха средствата да бъдат загубени

http://www.moreto.net/novini.php?n=259051

Община Варна ще ремонтира зала Конгресна на Двореца на културата и спорта, решението бе взето на заседание на Общинския съвет по време на последната сесия. Това ще стане възможно чрез споразумение за сътрудничество между администрацията и търговското дружество.

Миков и Мая са фаворити за БСП, валят масови отводи

http://www.bnews.bg/article-111972

Социалисти коментираха неофициално, че на финала ще има балотаж и последно ще се борят председателят на парламента Михаил Миков и заместничката му Мая Манолова.

Плевнелиев: В рамките на това НС не може да се състави правителство

http://pik.bg/плевнелиев-в-рамките-на-това-нс-не-може-да-се-състави-правителство-news206191.html

Плевнелиев: В рамките на това НС не може да се състави правителство

В рамките на това Народно събрание не може да има правителство. Около това се обединиха партиите по време на политическите консултации при президента. Това съобщи Росен Плевнелиев преди минути. 

"На 6 август с указ на президента ще бъде назначено служебно правителство. До тогава трябва да имаме парламент, който да приеме стабилни и важни решения в тази нестабилна ситуация в страната", поясни Росен Плевнелиев. Три  основни задачи очерта за бъдещето президентът. Това са - да се дадат правомощия на служебното правителство да води преговори за външни заеми за стабилизиране на икономиката, да се гарантира стабилността на БНБ и да се направи актуализация на бюджета. 

В момента Плевнелиев връчва мандат за съставяне на правителство на ГЕРБ. По-рано Бойко Борисов каза, че ще го върне. Ако това се случи, утре президентът ще връчи мандат на Коалиция за България, вдругиден - на ДПС. 

Утре Росен Плевнелиев ще направи обръщение към Народното събрание. 

Служебният кабинет да може да взема външни заеми!

http://www.bnews.bg/article-111974

Народното събрание трябва да приеме решение, че служебният кабинет може да тегли външни заеми, за да се запази обстановката в страната стабилна.

Плевнелиев след консултациите: Още днес връчвам мандат на ГЕРБ (обновена)

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4210696

"Още днес връчвам проучвателен мандат на ГЕРБ. Проведохме консултации с парламентарно представените политически сили. Те са част от конституционна процедура. След приетата днес оставка и преди връчване на мандат за съставяне на правителство на най-голямата парламентарна група президентът провежда консултации. И този път, като и през март 2013 г.

МВнР: Русия не се отказва от културните отношения с Полша

http://www.cross.bg/polsha-rysiya-lykashevich-1422306.html

/КРОСС/ Както писахме по-рано, Варшава отмени „Дните на Полша в Русия" поради напрегната обстановка в Украйна. От своя страна, Русия смята за важно укрепването на културно-хуманитарните връзки с Полша, въпреки съобщението. Това каза днес говорителят на руското МВнР Александър Лукашевич, пердаде РИА Новости. Лукашевич отбеляза, че засега Москва не е получила официално уведомяване от Полша за отмяна на мероприятията. Той напомни, че „Годината на Полша в Русия" и „Годината на Русия в Полша" са създадени като голяма съвместна акция, която да спомага за сближаване на двата народа. Идеята е тези „Дни" да се превърнат в знаково ежегодно събитие, позволяващо да бъдат преодолени стереотипите, да се повиши нивото на двустранните отношения, както и да се прави обмен на информация за постиженията на двете страни в областта на науката, икономиката и културата.    

Плевнелиев обявява служебното правителство на 6 август

http://www.cross.bg/pravitelstvo-narodno-plevneliev-1422307.html

/КРОСС/ По време на консултациите при държавния глава парламентарно представените политически сили са обявили, че няма възможност да бъде съставено ново правителство в рамките на 42-рото Народно събрание. Това обяви президентът Росен Плевнелиев след края на консултациите. "Надявам се заедно с политическите сили да извървим конституционната процедура, така че да бъде спазена вече договорената дата за провеждане на изборите - 5 октомври, както и с указ на 6 август да бъде разпуснато 42-то Народно събрание и назначено служебно правителство", каза още държавният глава. По думите му още днес ще връчи проучвателния мандат на най-голямата политическа сила - ГЕРБ. Ако те върнат мандата веднага, утре той ще бъде връчен на БСП. Третата парламентарна сила, която ще получи мандат за съставяне на правителство, е ДПС. "Необходима е актуализация на държавния бюджет и на бюджета на НЗОК. Моля да бъде загърбено политическото противопоставяне и актуализацията да се направи в интерес на пациентите, на общините за ускоряване на еврофондовете, а не на фалиране на бенефициентите по европрограми. Моля да се актуализира държавният бюджет и за да се направи обективен, не политически, а професионално-експертен обективен прочит на приходите, на разходите, на дълга, на дефицита, на рисковете, които трябва да бъдат компенсирани до края на годината

Чех се удави в морето край "Камчия", детето му е в болница

http://pik.bg/чех-се-удави-в-морето-край-камчия-детето-му-е-в-болница-news206194.html

Чех се удави в морето край "Камчия", детето му е в болница

Мъж се удави днес в морето край курорта "Камчия", съобщи БТА. Информацията бе потвърдена и от пресцентъра на областната дирекция на МВР в крайморския град.

Инцидентът е станал на плажа на комплекс "Романтика" в курорта. Сигналът за инцидента е подаден в 12.36 часа. Удавникът е 46-годишен чешки гражданин, постоянно пребиваващ в страната.

Спасена от удавяне е дъщерята на пострадалия, която е настанена в интензивното детско отделение в университетската болница "Св.Марина" във Варна.

Момичето е на 17 години.

Автомат "Калашников" е намерен пред входа на централата на СДС

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/07/24/2349788_avtomat_kalashnikov_e_nameren_pred_vhoda_na_centralata/?ref=rss


Празен автомат "Калашников" е намерен на входа на централата на СДС в София, съобщи "Нова телевизия". 

Оръжието е било подпряно на входа на партийната централа на ул. "Г. С. Раковски" 134 в центъра на столицата.

Сигналът е подаден в 11:25 ч. от полицай, който минавал покрай сградата. Районът е бил отцепен за оглед. Експертите установили, че оръжието не е заредено. 

Община Шумен взима мерки срещу болестта "син език"

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4210597

 Община Шумен ще вземе мерки срещу разпространяването на болестта "син език", съобщават от "Дарик".
 Служители на Областната дирекция по безопасност на храните ще извършват клинични прегледи през две седмици в Шуменско, резултатите от които ще се документират.
Предвижда се вземане и изпращане на кръвни проби от едрите и дребни преживни животни,  Община Шумен ще вземе мерки срещу разпространяването на болестта "син език", съобщават от "Дарик".  Служители на Областната дирекция по безопасност на храните ще извършват клинични прегледи през две седмици в Шуменско, резултатите от които ще се документират. Предвижда се вземане и изпращане на кръвни проби от едрите и дребни преживни животни,

В разгара на кризата иракският парламент избра нов президент

http://www.dnevnik.bg/sviat/2014/07/24/2349786_v_razgara_na_krizata_irakskiiat_parlament_izbra_nov/?ref=rss


Иракският парламент избра кюрдския политик Фуад Масум за президент на страната, съобщиха световните агенции. Той ще наследи на поста Джалал Талабани. 76-годишният Масум и Талабани са сред основателите на иракската кюрдска политическа формация "Патриотичен съюз на Кюрдистан".

От 2003 г. насам президентът на Ирак винаги е представител на кюрдския етнос, докато премиерът е шиит, а председателят на парламента е избиран от сунитския арабски блок. Миналата седмица за председател на...

"Атака" ще има участие в следващия парламент, прогнозира Сидеров

http://www.cross.bg/siderov-ataka-kabineta-1422305.html

/КРОСС/ Лидерът на "Атака" Волен Сидеров коментира на пресконференция в Силистра оставката на правителството и представи позицията на партията. Той подчерта, че депутатите от АТАКА са гласували „за" оставката на кабинета. Сидеров коментира, че няма почти никаква разлика между кабинета „Орешарски" и кабинета „Борисов", защото те са водили една и съща колониална политика. По негови думи "Атака" е единствената партия срещу колониалната система. Той заяви, че българите трябва да избират по идеология, за да заживеят по-добре и няма друг начин, освен всички да гласуват. „Няма опозиция, няма управляващо мнозинство, в този парламент има две страни - АТАКА и анти АТАКА - 23-ма срещу 217. Това е положението, това е ротивопоставянето, то ще продължи и занапред, защото нашата политика е ясна, очертана, категорична, последователна и който иска да се присъедини към нея, той ще се бори за освобождаване от колониалното робство, както едно време са се борили за освобождаване от турско робство", заключи Сидеров. Той смята, че "Атака" ще има участие в следващия парламент. Но не прогнозира "разположението на силите, тъй като атмосферата е изключително замърсена"

Утре се очаква увеличение на облачността със слаби превалявания

http://www.moreto.net/novini.php?n=259041

През нощта над по-голямата част от страната ще изясни. Утре преди обяд ще бъде предимно слънчево. Около и след обяд ще има временни увеличения на облачността и на отделни места, главно в източните райони от страната, ще превали слабо.

Публикуван е вторият Бюлетин на “Решения на ЕСПЧ по дела срещу България“

http://www.cross.bg/espch-choveka-dela-1422304.html

/КРОСС/ Вторият брой на Бюлетина с „Решения на ЕСПЧ по дела срещу България" е публикуван на сайта на Министерство на правосъдието, в рубрика „Права на човека". В него са включени всички 8 постановени решения на Европейския съд по правата на човека за периода април - юни 2014 г. Три от жалбите са отхвърлени от съда, като недопустими или явно необосновани, а по едно от делата съдът е уважил жалбата частично. С осъдителни решение ЕСПЧ се е произнесъл по останалите пет жалби, като присъдените обезщетения са от 1000 до 2650 евро за неимуществени вреди и разноски по жалбите.Съдът е заличил от списъка на делата пет жалби срещу България. По четири от тях са постигнати приятелски споразумения, а по една е одобрена едностранна декларация. Създаването и поддържането на електронния бюлетин с резюмета на актуални решения по допустимост и същество на ЕСПЧ по български дела е дейност в рамките на Предефиниран проект № 3 „Укрепване на националните компенсаторни мерки за обезщетяване при твърдени нарушения на ЕКПЧОС и капацитета за изпълнение на решенията на Европейския съд за правата на човека", финансиран от Норвежкия финансов механизъм. Бюлетинът се публикува периодично, четири пъти в годината, и обобщава значимата актуална съдебна практика на ЕСПЧ, така че да осведомява своевременно и да подпомага магистратите и правоприлагащите органи в ежедневната им работа.  

Няма и следа от останките на алжирския самолет

http://europe.actualno.com/Njama-i-sleda-ot-ostankite-na-aljirskija-samolet--news_41310.html

Поредна "самолетна" мистерия. Самолетът на "Аър Алжир", който изчезна над Мали днес, вероятно се е разбил, но няма и следа от машината. Това каза френският външен министър Лоран Ф...

Един проект на българския малък бизнес спечели безвъзмездна помощ от ЕС

http://rss.investor.bg/c/33288/f/564907/s/3cd4deda/l/0L0Sinvestor0Bbg0Cevropa0C3340Ca0Cedin0Eproekt0Ena0Ebylgarskiia0Emalyk0Ebiznes0Especheli0Ebezvyzmezdna0Epomosht0Eot0Ees0H1768510C/story01.htm

Общо 155 европейски компании ще получат по 50 хил. евро за развитие на иновативни стратегии по новия инструмент за подкрепа на малките и средните фирми


Във Варна задържаха българин, осъден за сводничество във Франция

http://www.cross.bg/stoyan-vlasti-bulgariya-1422303.html

/КРОСС/ Варненският окръжен съд задържа 32-годишен българин, издирван от френските власти заради 5-годишна задочна присъда за утежнена форма на сводничество, организирано в престъпна група и с множество жертви. Стоян Али е от квартал Аспарухово и е бил арестуван на основание Европейска заповед за арест, издадена от Окръжния съд в Марсилия, предава бТВ. През юни 2012 година френските магистрати признали вината на Стоян за престъпления, извършени от него и други наши сънародници през периода от януари 2006 до април 2010 година в град Ница. Френските власти са започнали да разследват престъпната сводническа мрежа още през 2008 година, след като разкрили 15 български проститутки, които "работили" в района на френската Ривиера. Младите жени били предимно от Варна. Властите в западноевропейската държава установили, че повече от 300 000 евро са изпратени от Ница към България и Германия на получатели, свързани със сводническата мрежа. В четвъртък варненският съд посочи, че престъпленията, за които Стоян Али е осъден във Франция, са тежки и се наказват със затвор както там, така и в България. Френските власти гарантират, че Стоян има право на нов справедлив наказателен процес в Марсилия с негово участие.    

ВМРО реши да напусне Бареков заради съюз с НФСБ

http://www.mediapool.bg/vmro-reshi-da-napusne-barekov-zaradi-sayuz-s-nfsb-news223012.html

ВМРО реши единодушно да напусне коалицията на Николай Бареков "България без цензура" и да създаде нов Патриотичен фронт с НФСБ на Валери Симеонов.   "Ръководството на ВМРО – Българско национално движение отчита историческата възможност за създаване на обединен Патриотичен фронт с НФСБ и други патриотични партии и организации", съобщават от ВМРО в четвъртък.   Ръководството на партията "призовава всички честни българи за обединение на идващите избори, за да бъде прекратен престъпният грабеж, довел България на прага на национална катастрофа и за да бъде извадена антиконституционната партия ДПС от властта".   В отговор лидерът на "България без цензура" посочи, че "за жалост ВМРО, без да желае, със своето самостоятелно или коалиционно явяване на избори, ще пропилее гласовете на хората, които не са съгласни България да бъде управлявана от ГЕРБ и ДПС, от Бойко Борисов и Ахмед Доган". "С днешна дата ББЦ остава единствената центристка патриотична формация, която е способна да спре нашествието на ГЕРБ и ДПС във властта от последните години", посочва Бареков в съобщение до медиите..   Според него колегите му, без да искат, обслужват сценарий, който цели да извади ББЦ по служебен път "от битката за първото място на парламентарните избори".   Новината за развода между ББЦ и ВМРО е факт от миналата седмица, когато НФСБ отправи официална покана към партията към Красимир Каракачанов, но тогава ББЦ отрекоха да има разпад на тяхната коалиция. В сряда, когато ВМРО обявиха официално, че напускат Бареков, от ББЦ заявиха, че малко по-рано всичките им структури решили партията да се явява самостоятелно на избори. От ББЦ определиха новия съюз ВМРО- НФСБ "коалиция на смъртта". Бареков от своя страна съобщи драматично, че обмисля да се оттегли от политиката, ако медиите не го подкрепят.

ВМРО единодушно реши да напусне Бареков и да се съюзи с НФСБ

http://www.mediapool.bg/vmro-edinodushno-reshi-da-napusne-barekov-i-da-se-sayuzi-s-nfsb-news223012.html

ВМРО реши единодушно да напусне коалицията на Николай Бареков "България без цензура" и да създаде нов Патриотичен фронт с НФСБ на Валери Симеонов.   "Ръководството на ВМРО – Българско национално движение отчита историческата възможност за създаване на обединен Патриотичен фронт с НФСБ и други патриотични партии и организации", съобщават от ВМРО в четвъртък.   Ръководството на партията "призовава всички честни българи за обединение на идващите избори, за да бъде прекратен престъпният грабеж, довел България на прага на национална катастрофа и за да бъде извадена антиконституционната партия ДПС от властта".   Новината за развода между ББЦ и ВМРО е факт от миналата седмица, когато НФСБ отправи официална покана към партията към Красимир Каракачанов, но тогава ББЦ отрекоха да има разпад на тяхната коалиция. В сряда, когато ВМРО обявиха официално, че напускат Бареков, от ББЦ заявиха, че малко по-рано всичките им структури решили партията да се явява самостоятелно на избори. От ББЦ определиха новия съюз ВМРО- НФСБ "коалиция на смъртта". Бареков от своя страна съобщи драматично, че обмисля да се оттегли от политиката, ако медиите не го подкрепят.

Избраха Георги Беловски за временен шеф на "Топлофикация-София"

http://pik.bg/избраха-георги-беловски-за-временен-шеф-на-топлофикация-софия-news206189.html

Избраха Георги Беловски за временен шеф на "Топлофикация-София"

Георги Беловски е временно изпълняващият длъжността изпълнителен директор на „Топлофикация - София” ЕАД.

Смяната на ръководството на компанията в лицето на Стоян Цветанов стана по време на заседанието на СОС заради лошото управление.

Причината всички пари на дружеството да са в една банка, е че така били спестявани средства от такси и комисионни, заяви общински съветник от ГЕРБ.

„Изпълнителният директор Стоян Цветанов е считал, че като държи 90% от средствата си в КТБ, спестява такси и комисионни, които биха били начислени върху тези немалки суми, ако парите са на влог в друга банка. На мястото на Стоян Цветанов избрахме Георги Беловски, който заемаше позицията член на управителния съвет на Общинска банка”, обясни пред журналисти заместник-председателят на Столичен общински съвет (СОС) и общински съветник от групата на ГЕРБ Николай Стойнев. 

Промяната на ръководството няма да се отрази на дейността на дружеството. „Топлофикация - София” ЕАД продължава да функционира, единствено ще има забавяне в изпълнението на инвестиционната програма. Не трябва да има пряк ефект върху потребителите и услугата, която дружеството предлага на този етап. Винаги, когато се взима решение в общинския съвет, то е политическо, защото той е политически орган, подчерта Стойнев. 

„Имахме среща с представители на работниците и с представители на синдикатите в дружеството. Разбирам и споделям техните притеснения и оценки за работата на дружеството. В същото време голямото им притеснение е свързано с това, че се готви приватизация на дружеството и някакви интереси в тази област. Аз категорично заявявам и от името на нашата политическа група, че това не влиза в плановете на общината.

Напротив, ние имаме решение на Общинския съвет за избор на консултант в момента има процедура, която да предложи адекватен модел на управление на дружеството”, каза общинският съветник от ГЕРБ. 

Антон Тодоров: Ще повярвам на политика, който се откаже да яде печени прасета

http://frognews.bg/news_73580/

Ще заложа на политика, който се откаже да яде печени прасета. Това заяви политологът Антон Тодоров пред Фрог нюз. Заради липсата на такъв от 2009 година той се е отказал да гласува. Вижте какво още каза:

Готово е аварийното селище в "Аспарухово"

http://www.cross.bg/gotovo-e-avariiinoto-selishte-v-asparyhovo-1422302.html

/КРОСС/ Аварийното селище на територията на бившето военно поделение във варненския квартал "Аспарухово" вече е напълно изградено и до дни там ще бъдат настанени близо 150 души. В 30-те фургона има ток и вода и стаите са обзаведени, предава БНР. Кметът на Варна Иван Портних уточни, че това е временно решение на проблема и Общината ще търси съдействие от държавата. Всички документи за щетите от бедствието в "Аспарухово" вече са изпратени на областния управител и на междуведомствената комисия. Очакват се и окончателните доклади на експертите от Минно-геоложкия университет за свлачищата в района. След това ще бъде решено кои постройки ще се събарят и в кои хората ще могат да се върнат.  

В момента е важна само една оставка - тази на премиера

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4209202

ПИСМОТО на гуверньора на БНБ Иван Искров, че ще си подаде оставката, ако политическите сили се договорят за негов заместник, издава нехарактерна ситуация. Сякаш той и правителството не са в един отбор. Обстоятелствата през последния месец са доста тежки и някакъв диалог между тях сякаш течеше през медиите.  През последните пет години много ПИСМОТО на гуверньора на БНБ Иван Искров, че ще си подаде оставката, ако политическите сили се договорят за негов заместник, издава нехарактерна ситуация. Сякаш той и правителството не са в един отбор. Обстоятелствата през последния месец са доста тежки и някакъв диалог между тях сякаш течеше през медиите. През последните пет години много

Главният секретар на МВР Светлозар Лазаров: Направихме изводи на основата на задълбочени анализи, предприети са всички мерки за недопускане на подобен терористичен акт

http://press.mvr.bg/NEWS/news140724_08.htm

Реакциите след случая в Сарафово бяха тест за взаимодействие между българските институции и чуждестранните ни партньори , заяви заместник-министърът на вътрешните работи в оставка Пламен Ангелов на възпоменателна церемония по повод втората годишнина от терористичния акт на летището в Сарафово

Кметът на Аспарухово: Животът се връща към нормалния си ритъм

http://www.moreto.net/novini.php?n=259026

„След потопа на 19 юни животът в квартал „Аспарухово“ полека се връща към нормалния ритъм. Все още има страх у хората, когато завали дъжд. Дори самите прогнози за валежи пораждат дискомфорт“, заяви в предаването „Зала Пленарна“ по Дарик кметът на варненския район Йордан Николов.

Кръстиха бебе на Цветан Цветанов

http://frognews.bg/news_73579/

Олга Николова от полскотръмбешкото село Каранци стана майка след 11 години чакане. Дългоочакваната рожба се появи на бял свят на 16 юли, след като преди година двойката, която имаше репродуктивни проблеми, получи от ГЕРБ финансова подкрепа. Благодарение на жеста, Олга Николова се подложи на ин витро процедури в специализирана софийска клиника и сбъдна най-голямата си мечта.

Анастасия: Жената цени този, който я полива

http://www.bnews.bg/article-111952

Позирайки на луксозна спалня, блондинката сподели най-съкровените си тайни на страницата си във Фейсбук.

Плевнелиев даде начало на изграждането на първите обекти от научно-технологичен парк в София

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4210637

Динамичното време, в което живеем, предопределя необходимостта от стратегически решения за подпомагането развитието на бизнеса и науката. Това заяви пред журналисти президентът Росен Плевнелиев по време на откриването на изграждането на първите обекти от първия научно-технологичен парк в България, реализиран от дружеството „София Тех Парк“ АД, Динамичното време, в което живеем, предопределя необходимостта от стратегически решения за подпомагането развитието на бизнеса и науката. Това заяви пред журналисти президентът Росен Плевнелиев по време на откриването на изграждането на първите обекти от първия научно-технологичен парк в България, реализиран от дружеството „София Тех Парк“ АД,

Сирели: Русия остава основен доставчик на газ в Европа

http://www.cross.bg/rysiya-sireli-interes-1422301.html

/КРОСС/ „Сигурен съм, че Русия ще остане един от основните доставчици на газ в Европа. Това е в наш интерес, и в интерес на Русия", каза председателят на «Eurogas» (Европейския съюз на газовата промишленост) и президент на голямата френска енергийна и газова компания «GdF Suez» Жан-Франсоа Сирели в интервю за руски журналисти, предаде „Гласът на Русия". Засягайки положението в Украйна и транзита на газ, Сирели отбеляза, че от руска страна наистина има стремеж да се намери някакво решение. „Според мен, Русия търси начини за уреждане на конфликта. Руската позиция изглежда доста претеглена и обмислена" - каза той.    

Плевнелиев откри изграждането на първите обекти от „София Тех Парк“ (снимки)

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4210595

Динамичното време, в което живеем, предопределя необходимостта от стратегически решения за подпомагането развитието на бизнеса и науката. Това заяви пред журналисти президентът Росен Плевнелиев по време на откриването на изграждането на първите обекти от първия научно-технологичен парк в България, реализиран от дружеството „София Тех Парк“ АД, Динамичното време, в което живеем, предопределя необходимостта от стратегически решения за подпомагането развитието на бизнеса и науката. Това заяви пред журналисти президентът Росен Плевнелиев по време на откриването на изграждането на първите обекти от първия научно-технологичен парк в България, реализиран от дружеството „София Тех Парк“ АД,

Посланикът на Израел: Има нови играчи, които играят не само срещу Израел, но и срещу целия Западен свят

http://www.cross.bg/izrael-hamas-tyrtziya-1422300.html

/КРОСС/ „От палестинска страна знаем за около 580 убити, от тях около една трета са терористи или такива които подготвят оръжия за Хамас. Другите две трети, за наше съжаление за граждани, между тях има и деца, и възрастни. Това е изключително болезнено." Това заяви посланикът на Израел за България Н. Пр. Шаул Камиса Раз на дискусия на тема: „Ситуацията в Близкия Изток и последиците за Държавата Израел". По негови думи има над 3500 ранени палестинци и 100 000, които са успели да избягат от Хамас, тъй като организацията използва хора като живи щитове във войната си срещу Израел. Тези, които пък не са успели да избягат, са били заключвани с белезници и убивани от страна на терористичната организация, разказва той. „Те смятат, че колкото повече убити палестинци, толкова по-добре се обслужват техните интереси - международни организации да насочват пръст срещу Израел, за да се стигне до възможност да изнудват международни организации да се съгласят с колкото се може повече от техните условия при сключването на договор за прекратяване на огъня", на мнение е той. По негова информация към този момент от израелскта страна от самите сили, които се намират вътре в Ивицата Газа, има 29 убити войници, един безследно изчезнал и над 90 ранени. Същевременно той заяви, че има и други екипи на Хамас, които в по-голямата си част от времето са спящи, но те съществуват в Юдея и Самария

Президентът поиска НС да даде мандат на служебния кабинет да договаря външни заеми

http://www.mediapool.bg/prezidentat-poiska-ns-da-dade-mandat-na-sluzhebniya-kabinet-da-dogovarya-vanshni-zaemi-news223011.html

Преди да се разпусне на 6 август, Народното събрание да направи актуализация на държавния бюджет и на бюджета на НЗОК; да приеме решение служебното правителство да може да сключва договори с международни организации и с финансови институции за външни заеми и да предприеме необходимите действия по отношение на БНБ. Това поиска президентът Росен Плевнелиев от парламентарните групи на БСП, ГЕРБ и ДПС след консултациите в четвъртък, свикани веднага след гласуваната оставка на правителството.   Държавният глава задейства незабавно конституционната процедура, предшестваща назначаването на служебен кабинет, като връчи на най-голямата парламентарна сила проучвателен мандат за съставяне на правителство в действащото Народно събрание (НС). Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов бе предварително подготвен с папка за връщане на мандата и стори това пред телевизионните камери. Следващата поред партия е БСП, а после ДПС, които се очаква да направят същото, по отработения вече сценарий от миналата година, тъй като има съгласие за предсрочни избори на 5 октомври.   Изложената от държавния глава позиция за ревизия на бюджета напълно съвпада с тази на ГЕРБ, които настояват сегашният парламент да одобри увеличение на държавния дълг чрез актуализацията на целия държавен бюджет. Социалистите се обявиха категорично против такъв ход и са съгласни да се ревизира единствено бюджетът на Здравната каса. ДПС засега не са се ангажирали с мнение, но по-рано дадоха подкрепа за плана на БНБ, отхвърлен от другите партии, за спасяване с бюджетни средства на вложенията в Корпоративна търговска банка (КТБ), а това няма как да стане без актуализация на бюджета.   Предстои да се види как ще се развият събитията в парламента, при положение, че най-малкото, което иска Бойко Борисов в този момент е, да демонстрира единство с ДПС при гласуването на актуализацията.   Председателят на ПГ на Коалиция за България Атанас Мерджанов, който представляваше БСП на политическите консултации заедно с Корнелия Нинова, ги определи като прибързан ход. Според него не е редно в деня на гласуването на оставката скорострелно да бъдат свикани консултациите, на които той дошъл само от уважение към институцията. Мерджанов уточни, че БСП първо трябва получат отговор от ръководството на партията, която след два дни има конгрес, а в четвъртък, докато вървеше срещата на "Дондуков", на "Позитано" се провеждаше пленум.   Действам бързо и решително, защото така декларираха политическите сили, но така иска и народът, посочи президентът Плевнелиев. Той изрази съжаление, че от "Атака" не са се отзовали на поканата.   Лидерът на ДПС Лютви Местан присъства на консултациите с Йордан Цонев и Камен Костадинов, а Бойко Борисов бе сам. Всички те си тръгнаха от президентството без да правят коментари.   В петък Плевнелиев ще направи обръщение в Народното събрание.   Очаквайте подробности

Започнаха консултациите на партиите при президента

http://www.mediapool.bg/zapochnaha-konsultatsiite-na-partiite-pri-prezidenta-news223011.html

Започнаха консултациите на президента с парламентарно представените партии след гласуваната оставка на правителството на Пламен Орешарски. При държавния глава пристигнаха председателят на ГЕРБ Бойко Борисов, председател на ПГ на КБ Атанас Мерджанов, заместник-председателят на ПГ на КБ Корнелия Нинова, председателят на ДПС Лютви Местан и представителите на партията Йордан Цонев и Камен Костадинов.   Очаква се днес президентът Росен Плевнелиев да връчи проучвателен мандат за съставяне на ново правителство в този парламент на първата по големина парламентарна сила ГЕРБ.   Според предварително съгласувания план между партиите, всички те ще върнат проучвателните мандати възможно най-бързо, за да се пристъпи към назначаване на служебно правителство и предсрочни избори на 5 октомври.

Каква я свършиха в здравеопазването, социалната сфера и образованието

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/07/24/2349218_kakva_ia_svurshiha_v_zdraveopazvaneto_socialnata_sfera/?ref=rss


Година и два месеца управлява кабинетът "Орешарски", обявен от подкрепящите го БСП и ДПС за програмен и експертен. Според отчета на правителството за първата му година, публикуван през юни, то е постигнало финансова и икономическа стабилност, увеличаване на доходите и намаляване на безработицата. Направени били и първите стъпки в дълго отлагани реформи. Според мнозина наблюдатели обаче това е пропуснато време. "Дневник" направи кратък преглед на свършеното в различни области. За икономиката -...

Огнеборците във Варна на протест: Да изхвърлим боклука!

http://www.bnews.bg/article-111969

Време е да изхвърлим боклука. Този протест е първото от серия активни действия на Синдикалната организация на служителите в МВР, целящи да се гарантират здравето, живота и правото на достоен труд на служителите в МВР и по-конкретно служителите в Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“.

Челен сблъсък във Варна, жена е в болница (СНИМКИ)

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4210599

Два автомобила са се сблъскали челно по пътя за квартал "Виница" във Варна, съобщи varnautre.
Малко след началото на силния дъжд около 13,45 двете коли с марка ауди, сиви на цвят, са се ударили пред зооборсата до някогашния ресторант "Лотос".
Те са се движели една срщу друга, но от силния удар едната се е завъртяла на 180 градуса. Два автомобила са се сблъскали челно по пътя за квартал "Виница" във Варна, съобщи varnautre. Малко след началото на силния дъжд около 13,45 двете коли с марка ауди, сиви на цвят, са се ударили пред зооборсата до някогашния ресторант "Лотос". Те са се движели една срщу друга, но от силния удар едната се е завъртяла на 180 градуса.

Без актуализация на бюджета, НЗОК няма пари за ноември и декември

http://news.ibox.bg/news/id_1232896213

Няма финансови буфери в бюджета на институцията, категорична е Румяна Тодорова

Челен сблъсък във Варна, жена е в болница (СНИМКИ)

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4210552

Два автомобила са се сблъскали челно по пътя за квартал Два автомобила са се сблъскали челно по пътя за квартал "Виница" във Варна, съобщи varnautre. Малко след началото на силния дъжд около 13,45 двете коли с марка ауди, сиви на цвят, са се ударили пред зооборсата до някогашния ресторант "Лотос". Те са се движели една срщу друга, но от силния удар едната се е завъртяла на 180 градуса.

Най-тъжният мечок - стар, самотен и в гореща страна

http://www.vesti.bg/razvlechenia/lyubopitno/naj-tyzhniiat-mechok-star-samoten-i-v-goreshta-strana-6018188

Артуро е на 28 години. Самичък е от 2 години, след като партньорката му почива от рак, а мястото, на което живее е... зоопарк в гореща Аржентина

Пиян влезе два пъти в Спешното за три часа

http://pik.bg/пиян-влезе-два-пъти-в-спешното-за-три-часа-news206186.html

Пиян влезе два пъти в Спешното за три часа

Пиян мъж на два пъти бе откарван в рамките на три часа в Спешен център-Дупница днес, пише struma.bg

33-годишният Васил Стоянов от Дупница, който започнал да пие още рано сутринта, стигнал до средата на пътя за къщата си, но не могъл да продължи и легнал на тротоара. Повиканата линейка го закарала в спешния център и след половин час изтрезнял достатъчно, че да си тръгне.

Вместо да се прибере вкъщи обаче Стоянов решил да отиде в заведение в центъра на Дупница. Когато си тръгвал силите му отново не стигнали и минувачи пак повикали линейка. Щом дошли медиците с изненада установили, че става въпрос за същия мъж от сутринта.

Синдикати: Държавата бяга от отговорност в областта на здравеопазването

http://www.moreto.net/novini.php?n=259052

Да се обособят шест високотехнологични болници във всеки от шестте икономически района в страната и те да извършват всички възможни услуги. Част от сегашните лечебници пък да се трансформират в болници за долекуване. Това е една от мерките за подобряване на ефективността на здравната система, която предлагат от Федерацията на синдикатите в здравеопазването.

Още 4-ма са установили липси от ограбения през юли банков трезор

http://crime.actualno.com/Oshte-4-ma-sa-ustanovili-lipsi-ot-ograbenija-prez-uli-bankov-trezor-news_41308.html

Трезор на банка "Пиреос" на бул. "Черни връх" в София е бил обран. Това съобщи Нова телевизия. За първи път за опит на обир на трезора се заговори в началото на юли, когато три...

Президентът Плевнелиев ще направи обръщение в НС утре в 11 часа

http://politics.actualno.com/Prezidentyt-Plevneliev-shte-napravi-obryshtenie-v-NS-utre-v-11-chasa-news_41309.html

Президентът Росен Плевнелиев ще направи обръщение в Народното събрание на 25 юли в 11 ч., предаде БГНЕС. В същия ден в 13 ч. на "Дондуков" 2 Плевнелиев ще връчи проучвателен мандат на втор...

1000 лева глоба за родопчанин, ако не се ожени за ученичка

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4209219

31-годишният Асен Кьоров ще трябва да плати 1000 лв. глоба, ако до септември не сключи граждански брак с 15-годишната Йълдъс Богданова от родопското село Габрово, разпореди районният съд в Смолян. Ултиматумът му се поставя, за да отърве присъда за умишлено престъпление от общ характер. Момичето е бременно в 7-ия месец, а бебето било планувано. 31-годишният Асен Кьоров ще трябва да плати 1000 лв. глоба, ако до септември не сключи граждански брак с 15-годишната Йълдъс Богданова от родопското село Габрово, разпореди районният съд в Смолян. Ултиматумът му се поставя, за да отърве присъда за умишлено престъпление от общ характер. Момичето е бременно в 7-ия месец, а бебето било планувано.

Волен Сидеров: Има "Атака" и останалите партии, които водят колониална политика

http://pik.bg/волен-сидеров-има-атака-и-останалите-партии-които-водят-колониална-политика-news206181.html

Волен Сидеров: Има "Атака" и останалите партии, които водят колониална политика

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров коментира на пресконференция в  Силистра оставката на правителството и представи позицията на партията. Той подчерта, че депутатите от "Атака" са гласували „за“ оставката на кабинета. Сидеров коментира, че няма почти никаква разлика между кабинета „Орешарски“ и кабинета „Борисов“, защото те са водили една и съща колониална политика.

„Надеждите, че кабинетът Орешарски, като вид експертен, ще направи нещо по-различно и ще промени колониалната зависимост на България от чужди фактори, не се случиха. И съвсем закономерно и логично този кабинет си отива още на първата година на своето управление“, допълни Сидеров.

Той заяви, че колониалната политика се изразява в изпълняване на това, което им се казва от американското, турското и израелското посолство. Като пример за тази зависимост лидерът на националистите посочи  как след натиск от Хилъри Клинтън, Борисов е спрял проекта „Белене“, а Орешарски след натиск от сенатор Маккейн е спрял проекта „Южен поток“. Сидеров определи двата проекта като важни  и изгодни за България.

„Аз това наричам по  зорна политика на васално поведение. В този смисъл българските избиратели трябва много ясно да си дадат сметка и да не си правят илюзии, че в България има леви или десни партии, които по някакъв начин, като дойдат на власт променят нещо. Не, те водят една и съща колониална политика, те са колониални чиновници и изпълняват нареждания отвън, които доведоха България до най-бедната държава в Европа“, допълни Сидеров.

Лидерът на "Атака" припомни как отвън ни карат да прилагат санкции срещу Русия, които са пагубни за България. Сидеров обърна и внимание на това, което в момента се случва в с. Безмер – самолетната писта се удължава, за да могат да излитат американски самолети, нужни за поддържане на военни действия. Той заяви, че ни въвличат във война, а послушните държавници изпълняват безропотно. Сидеров припомни и факта, че външният министър Кристиян Вигенин е узаконил хунтата в Украйна, което е позор за България и заяви, че две-трети от българите не са съгласни с тази политика, но те нямат представителство в парламента, защото "Атака" досега е имала не повече от 23-ма народни представители.
 
 
Предложенията на "Атака" за увеличаване на доходите, за възстановяване на икономиката, както и да се поканят инвеститори от Китай или Русия не се приемат, защото АТАКА се сблъсква със стена от 220 души.
 
„Двадесет срещу 220. Когато аз предложих повишаване на минималните пенсии, бях сам, единствен в комисиите – само гласът на "Атака" срещу всички други – ГЕРБ, БСП, ДПС гласуват общо“, добави още Сидеров. 

И сегашните ученици след време ще са с ниски пенсии

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4209187

През последните няколко седмици след затварянето на КТБ основните разправии между политиците са за поредния дефицит на НЗОК, който тази година е по-голям от миналата.  Спокойно. И догодина ще е така. За последните 6 години бюджетът на НЗОК почти се е удвоил. И въпреки всичко всяка година има дефицит – така е, като се наливат пари в бездънна През последните няколко седмици след затварянето на КТБ основните разправии между политиците са за поредния дефицит на НЗОК, който тази година е по-голям от миналата. Спокойно. И догодина ще е така. За последните 6 години бюджетът на НЗОК почти се е удвоил. И въпреки всичко всяка година има дефицит – така е, като се наливат пари в бездънна

Извънредни мерки за сигурност в Норвегия, заплаха за атентат

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4210311

Норвегия съобщи, че е взела извънредни мерки за сигурност, след като е получила информации за предстоящо терористично нападение на нейна територия, предадоха световните агенции днес.
Норвежката Полицейска служба за сигурност (ПСС) "получи неотдавна информации, според които група, имаща връзки с крайни ислямисти в Сирия, Норвегия съобщи, че е взела извънредни мерки за сигурност, след като е получила информации за предстоящо терористично нападение на нейна територия, предадоха световните агенции днес. Норвежката Полицейска служба за сигурност (ПСС) "получи неотдавна информации, според които група, имаща връзки с крайни ислямисти в Сирия,

Сводник намаза 300 000 евро от 15 българки на Френската Ривиера

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4210583

На основание Европейска заповед за арест (ЕЗА), издадена от Окръжния съд в Марсилия, днес Варненският окръжен съд задържа първоначално под стража Стоян Али от квартал Аспарухово, съобщиха от пресцентъра на институцията.
32-годишният българин е издирван от френските власти, заради 5-годишна задочна присъда за утежнена форма на сводничество, На основание Европейска заповед за арест (ЕЗА), издадена от Окръжния съд в Марсилия, днес Варненският окръжен съд задържа първоначално под стража Стоян Али от квартал Аспарухово, съобщиха от пресцентъра на институцията. 32-годишният българин е издирван от френските власти, заради 5-годишна задочна присъда за утежнена форма на сводничество,

Видео от Европарламента: Как да се отклони енергийната криза в ЕС

http://www.dnevnik.bg/evropa/evropeiski_parlament/novini_za_ep/2014/07/24/2349560_video_ot_evroparlamenta_kak_da_se_otkloni_energiinata/?ref=rss




Доставките на газ са важна тема за Европа. Заради кризата, започнала през 2009 г., и разгарянето на конфликта в Украйна, Европейският съюз търси друг начин за задоволяване на газовите си нужди, припомня видео на EuroparlTV.

Европейският парламент и държавите членки се опитват да се освободят от зависимостта от Русия, която доставя 39% от газа.

Въпреки всички усилия ЕС внася над 60% от течния газ и 80% от петрола си. Един от начините Европа да осигури бъдещите...

Цитат на деня: Вече няма как да тегля заеми, за да запушвам дупките

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/citat_na_deniia/2014/07/24/2349775_citat_na_denia_veche_niama_kak_da_teglia_zaemi_za_da/?ref=rss


Вече няма как да тегля заеми, за да запушвам дупките, защото всичко, което имах като имущество, е заложено, а държавата не помага. Да мине този сезон и в края на годината ще си кажем "довиждане" с правителството, защото както е тръгнало нещата няма да се променят.

Това заяви председателят на Българската федерация по мотоциклетизъм Богдан Николов. Той за поредна година заплаши със закриване на организацията поради липса на средства и недостатъчно финансиране от държавата.
...

Николай Малинов: ДПС свали правителството заради "Южен поток" и Русия

http://www.cross.bg/malinov-nikolaii-intervyuto-1422299.html

/КРОСС/ Опънахме се на Европа за "Южен поток" и не подкрепихме санкциите срещу Русия. Това беше причината кабинетът "Орешарски" да бъде свален от власт от ДПС. Това заяви в интервю за Радио Пловдив Николай Малинов, депутат от БСП и член на Изпълнителното бюро на партията. Малинов е и председател на НД "Русофили", станал известен с факта, че честити началото на новата Кримска война. Като издател на вестник "Дума" той отказа да посочи кой от 17-те претенденти за председателския пост в БСП ще е новият лидер на столетницата. Според него обаче начело на социалистическата партия не трябва да застава човек от висшето партийно ръководство, нито от ръководството на парламентарната група на БСП. Интервюто с Никола Малинов, с когото разговаря Неда Велкова, може да чуете в звуковия файл. Интервюто може да чуете тук: http://bnr.bg/plovdiv/post/100441775/nikolai-malinov-dps-svali-pravitelstvoto-zaradi-ujen-potok-i-rusia  

За три часа пиян влезе два пъти в Спешното

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4210560

Пиян мъж на два пъти бе откарван в рамките на три часа в Спешен център-Дупница днес, пише struma.bg
33-годишният Васил Стоянов от Дупница, който започнал да пие още рано сутринта, стигнал до средата на пътя за къщата си, но не могъл да продължи и легнал на тротоара. Повиканата линейка го закарала в спешния център и след половин час изтрезнял Пиян мъж на два пъти бе откарван в рамките на три часа в Спешен център-Дупница днес, пише struma.bg 33-годишният Васил Стоянов от Дупница, който започнал да пие още рано сутринта, стигнал до средата на пътя за къщата си, но не могъл да продължи и легнал на тротоара. Повиканата линейка го закарала в спешния център и след половин час изтрезнял

Миков представи мобилното приложение на парламента

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4210553

Председателят на парламента Михаил Миков представи мобилно приложение на интернет страницата на Народното събрание.
То е достъпно под името Bulgarian parliament и е специално разработено за операционната система за смартфони и таблети iOS на Apple, както и за Android на Google.
 Приложението се състои от 6 модула, Председателят на парламента Михаил Миков представи мобилно приложение на интернет страницата на Народното събрание. То е достъпно под името Bulgarian parliament и е специално разработено за операционната система за смартфони и таблети iOS на Apple, както и за Android на Google.  Приложението се състои от 6 модула,

Кадиев отговори на „неудобните“ въпроси на Мая

http://www.bnews.bg/article-111964

ДПС е всичко това, което БСП допусна да ѝ се случи, пише ексдепутатът Георги Кадиев.

Георги Беловски e новият шеф на „Топлофикация София“ ЕАД

http://www.cross.bg/georgi-toplofikatziya-suvet-1422298.html

/КРОСС/ "Георги Беловски, който заемаше позицията член на управителния съвет на Общинска банка, е новият изпълнителен директор на „Топлофикация София" ЕАД", обясни пред журналисти заместник-председателят на Столичен общински съвет (СОС) и общински съветник от групата на ГЕРБ Николай Стойнев. В момента пред сградата на Столична община са се събрали около 150 души, които протестират срещу решението на СОС. Недоволните държат плакат, на който пише „Не" на манипулациите за Топлофикация - София". Полицейското присъствие в района е засилено.  

Пиян влезе два пъти в Спешното за три часа

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4210538

Пиян мъж на два пъти бе откарван в рамките на три часа в Спешен център-Дупница днес, пише struma.bg
33-годишният Васил Стоянов от Дупница, който започнал да пие още рано сутринта, стигнал до средата на пътя за къщата си, но не могъл да продължи и легнал на тротоара. Повиканата линейка го закарала в спешния център и след половин час изтрезнял Пиян мъж на два пъти бе откарван в рамките на три часа в Спешен център-Дупница днес, пише struma.bg 33-годишният Васил Стоянов от Дупница, който започнал да пие още рано сутринта, стигнал до средата на пътя за къщата си, но не могъл да продължи и легнал на тротоара. Повиканата линейка го закарала в спешния център и след половин час изтрезнял

Миков представи мобилното приложение на парламента

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4210473

Председателят на парламента Михаил Миков представи мобилно приложение на интернет страницата на Народното събрание.
То е достъпно под името Bulgarian parliament и е специално разработено за операционната система за смартфони и таблети iOS на Apple, както и за Android на Google.
 Приложението се състои от 6 модула, Председателят на парламента Михаил Миков представи мобилно приложение на интернет страницата на Народното събрание. То е достъпно под името Bulgarian parliament и е специално разработено за операционната система за смартфони и таблети iOS на Apple, както и за Android на Google.  Приложението се състои от 6 модула,

Ясно е, че има връзка между ГЕРБ и ДПС

http://www.bnews.bg/article-111968

Налага се БСП да ревизира отношенията си с ДПС, за да спре използването на властта за икономическо облагодетелстване, записаха социалистите в резолюция за парламентарните избори, която предстои да бъде приета на конгреса в неделя. Едно е ясно - че има връзка между ГЕРБ и ДПС, направи извода след пленума членът на ИБ Борислав Гуцанов.

Сводник намаза 300 000 евро от 15 българки на Френската Ривиера

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4210545

На основание Европейска заповед за арест (ЕЗА), издадена от Окръжния съд в Марсилия, днес Варненският окръжен съд задържа първоначално под стража Стоян Али от квартал Аспарухово, съобщиха от пресцентъра на институцията.
32-годишният българин е издирван от френските власти, заради 5-годишна задочна присъда за утежнена форма на сводничество, На основание Европейска заповед за арест (ЕЗА), издадена от Окръжния съд в Марсилия, днес Варненският окръжен съд задържа първоначално под стража Стоян Али от квартал Аспарухово, съобщиха от пресцентъра на институцията. 32-годишният българин е издирван от френските власти, заради 5-годишна задочна присъда за утежнена форма на сводничество,

Започна изграждането на „София Тех Парк“

http://www.vesti.bg/tehnologii/nauka-i-tehnika/zapochna-izgrazhdaneto-na-sofiia-teh-park-6018187

Талантът трябва да остане в България и да намира перспектива у нас, а не навън, заяви държавният глава Росен Плевнелиев на церемонията по първа копка

Видео: Да плаваш с китове

http://www.dnevnik.bg/razvlechenie/2014/07/24/2349701_video_da_plavash_s_kitove/?ref=rss




Нов екстремен спорт, или вид транспорт - зависи от гледната точка, може да се роди на патагонското крайбрежие, след като лежерена разходка с каяк се превърна в близка среща с китове в този видеоклип, добил светкавична популярност в YouTube и Reddit.

Испаноговорящата компания се намира почти на брега на град, идентифициран като аржентинския Пуерто Мадрин, когато е заобиколена от група китове, а един от тях дори изплува под тях и носи за кратко лодката им на гърба си. За...

Владимир Николов отново ще играе за националния отбор

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4210540

Владимир Николов се завръща в националния отбор по волейбол като състезател, научи NEWS7. Доскорошният мениджър на тима ще попадне в разширения състав на България за световното първенство в Полша.
Решението е било взето след окончателната диагноза, която потвърди, че Боян Йорданов няма да бъде в състояние да играе през есента. Владимир Николов се завръща в националния отбор по волейбол като състезател, научи NEWS7. Доскорошният мениджър на тима ще попадне в разширения състав на България за световното първенство в Полша. Решението е било взето след окончателната диагноза, която потвърди, че Боян Йорданов няма да бъде в състояние да играе през есента.

Франция поиска ареста и екстрадирането на варненец, осъден задочно за сводничество

http://www.moreto.net/novini.php?n=259055

     На основание Европейска заповед за арест (ЕЗА), издадена от Окръжния съд в Марсилия, днес Варненският окръжен съд задържа първоначално под стража Стоян Али от квартал Аспарухово. 32 годишният българин е издирван от френските власти, заради 5 годишна задочна присъда за утежнена форма на сводничество, организирано в престъпна група и с множество жертви, съобщиха от съда за Moreto.

Алжирският самолет се е разбил, на борда е имало 50 французи

http://www.dnevnik.bg/sviat/2014/07/24/2349770_aljirskiiat_samolet_se_e_razbil_na_borda_e_imalo_50/?ref=rss


Самолетът на Air Algerie се е разбил, съобщи агенция "Ройтерс", позовавайки се на служите от алжирските авиационни служби. На борда му е имало 50 французи, както и още чужденци. 

Агенция РИА "Новости" цитира новинарския портал  Algerie1, според който източници от авиационните среди твърдят, че в самолета е имало също четирима германци, както и граждани на Ливан, Алжир и Буркина Фасо. Разбични медии продължават да публикуват и различни данни за броя на пътниците – между 112 пасажери и...

New York Times: Инвеститорското доверие може да се срине, ако КТБ АД не се спаси

http://econ.bg/Новини/New-York-Times-Инвеститорското-доверие-може-да-се-срине-ако-КТБ-АД-не-се-спаси_l.a_i.557975_at.1.html

"Съдбата на една от големите банки в най-бедната страна в ЕС – България, остава заложник на политическата криза в страната, която доведе до оставката...

"Ел Класико" чака да изтече наказанието на Суарес

http://www.cross.bg/krug-madrid-barselona-1422297.html

/КРОСС/ Днес бе изтеглен жребия и стана ясна програмата на испанската Примера Дивисион за сезон 2014/15. Първият суперсблъсък на Испания между Реал Мадрид и Барселона ще бъде в деветия кръг на Ла Лига - на 25-26 октомври на "Сантиаго Бернабеу". Интересното е, че тъкмо на 26 октомври трябва да изтече четиримесечното наказание на Луис Суарес. Все пак има възможност санкцията на уругваеца да бъде намалена тъй като е подадена жалба към Спортния арбитражен съд, която се очаква да намали наказанието му за клубния футбол. В първия кръг „белия балет" се изправя срещу Кордоба в Мадрид, докато Барселона приема на своя „Камп Ноу" тима на Елче. Шампионът Атлетико Мадрид гостува на Райо Валекано. Мадридското дерби между Атлетико и Реал бе насрочено за третия кръг, който ще се състои на 13/14 септември. Сблъсъкът между Барселона и шампионите пък е в 18-ия кръг (10/11 януари). Борбата за короната в Примера дивисион започва на 24 август.  

Владимир Николов се завръща в националния отбор

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4210526

Владимир Николов се завръща в националния отбор по волейбол като състезател, научи NEWS7. Доскорошният мениджър на тима ще попадне в разширения състав на България за световното първенство в Полша.
Решението е било взето след окончателната диагноза, която потвърди, че Боян Йорданов няма да бъде в състояние да играе през есента. Владимир Николов се завръща в националния отбор по волейбол като състезател, научи NEWS7. Доскорошният мениджър на тима ще попадне в разширения състав на България за световното първенство в Полша. Решението е било взето след окончателната диагноза, която потвърди, че Боян Йорданов няма да бъде в състояние да играе през есента.

Банкер поема управлението на столичната "Топлофикация"

http://www.mediapool.bg/banker-poema-upravlenieto-na-stolichnata-toplofikatsiya-news223010.html

Изпълнителният директор на Общинска банка Георги Беловски поема управлението на столичната "Топлофикация", която има блокирани близо 95 млн. лв. в поставената под специален надзор Корпоративна търговска банка. Това реши Столичният общински съвет, който освободи досегашният директор Стоян Цветанов.   Решението на Цветанов да остави парите в КТБ е негово лично. Той заяви, че не изпитва вина и няма от какво да се срамува.   В негова подкрепа беше организирана подписка сред работещите в "Топлофикация", в която са се подписали 1466 души. Около 200 служители на общинската фирма протестираха пред сградата на "Московска" 33 в подкрепа на досегашния шеф.   Няма риск за отоплителния сезон, но инвестиционната програма на дружеството няма да може да бъде изпълнена, каза зам.-председателят на СОС и вносител на предложението Николай Стойнев.   Очаквайте подробности

Станишев присъства на заседанието на НС на БСП?

http://www.cross.bg/zasedanieto-partiyata-stanishev-1422295.html

/КРОСС/ Започна заседанието на Националния съвет на БСП. По информация на вестник "Преса" на него присъства и председателят на партията Сергей Станишев. Предвижда се на съвета да бъдат обсъдени документите, които ще се гласуват на 48-мия Конгрес на партията на 27 юли, на който ще бъде избран нов лидер на партията. Председателят на парламентарната група Атанас Мерджанов и народният представител Корнелия Нинова напуснаха заседанието, за да присъстват на консултациите при президента на Република България Росен Плевнелиев, които държавният глава свика във връзка с гласуваната оставка на правителството на Пламен Орешарски с парламентарните групи от 42-ото Народно събрание.  

И. Христов: Служебното правителство обслужва кръговете, които го монтират

http://frognews.bg/news_73578/

Служебното правителство теоретично подготвя изборите, а практически - обслужва кръговете, които го монтират. Няма да живеем по-добре след оставката на Пламен Орешарски, прогнозира социологът доц. Иво Христов.

Политическите консултации при Плевнелиев започнаха. Мерджанов: Това е прибързан ход

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4210509

След гласуваната в парламента оставка на правителството, ръководено от Пламен Орешарски, президентът Росен Плевнелиев започна консултации с парламентарните групи в 42-рото Народното събрание.
"Намирам днешните консултации за доста прибързан ход от страна на президента. И само от уважение към президентската институция и президента участваме в тези След гласуваната в парламента оставка на правителството, ръководено от Пламен Орешарски, президентът Росен Плевнелиев започна консултации с парламентарните групи в 42-рото Народното събрание. "Намирам днешните консултации за доста прибързан ход от страна на президента. И само от уважение към президентската институция и президента участваме в тези

София ще купува още нови автобуси

http://rss.investor.bg/c/33288/f/564907/s/3cd44e18/l/0L0Sinvestor0Bbg0Cikonomika0Ei0Epolitika0C3320Ca0Csofiia0Eshte0Ekupuva0Eoshte0Enovi0Eavtobusi0H1768390C/story01.htm

Столичният общински съвет прие обновяването на транспортните средства в София и предложението за закупуване на нови единични дизелови автобуси


Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване