BASF с ръст от 12% на нетната печалба през второто тримесечие

http://rss.investor.bg/c/33288/f/564907/s/3cd0935e/l/0L0Sinvestor0Bbg0Cevropa0C3340Ca0Cbasf0Es0Eryst0Eot0E120Ena0Enetnata0Epechalba0Eprez0Evtoroto0Etrimesechie0H1767880C/story01.htm

Доброто представяне на немския химически гигант е застрашено от неясните перспективи за глобалната икономика и растящите геополитически рискове


Преди ваканцията си столичните общинари ще разглеждат над 100 точки

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/07/24/2349232_predi_vakanciiata_si_stolichnite_obshtinari_shte/?ref=rss


На днешното си редовно заседание Столичният общински съвет ще разгледа 106 точки. Сесията е последна преди лятната ваканция на съветниците и ще започне в 8.30 ч. - час и половина по-рано от обичайното.

На заседанието най-вероятно ще бъде освободен изпълнителният директор на "Топлофикация - София" Стоян Цветанов заради разплащателна сметка на дружеството в "Корпоративна търговска банка" (КТБ), която повече от месец е поставена под специален надзор от централната банка. Също така ще се...

Израелска ракета удари училище в Газа и взе поне 15 жертви

http://www.mediapool.bg/izraelska-raketa-udari-uchilishte-v-gaza-i-vze-pone-15-zhertvi-news222987.html

Израелска ракета е уцелила в сряда училище в Северна Газа, администрирано от ООН, а броят на жертвите е най-малко 15 души, съобщават здравните власти в палестинската територия, цитирани от Ройтерс и БТА.   В учебното заведение в град Бейт Ханун били намерили подслон стотици хора, криещи се от израелския обстрел в анклава, управляван от ислямисткото движение Хамас.   Фоторепортер на Ройтерс, който на мястото на инцидента разказва, че видял локви кръв по земята и по ученическите чинове в двора на училището. Много плачещи семейства, намерили убежище в сградата, са тичали обезумели от мъка с децата си на ръце към местната болница, намираща се на няколкостотин метра.   Ранените са над 150, на мнозина от тях била оказвана първа помощ направо на земята пред болницата. Още не е известно каква част от жертвите са деца.   Говорител на ООН в Газа потвърди нападението в Бейт Ханун и разкритикува Израел. "Някой даде на израелското командване координатите на училището и през целия ден ние се опитвахме да се договорим с израелската армия да отвори времеви "прозорец", за да могат цивилните да напуснат, но това не се случи", каза той.   Междувременно стана ясно, че броят на жертвите при израелската кампания в Ивицата Газа вече е надхвърлил 700 души. Ранените са над 4500. При обстрел на израелските военно-въздушни сили след полунощ срещу сграда в бежанския лагер Джабалия в северната част на Газа са загинали дете и трима възрастни мъже.   Според очевидци палестинската крайбрежна територия е изцяло в мрак заради по-ранна атака срещу основната електроцентрала. Израелската армия засилва артилерийските и въздушни нападения.   Лидерът на Хамас Халед Мешаал заяви, че движението "няма да приеме никакво мирно предложение, което не сваля обсадата на Газа. Той отхвърли възможността за трайно прекратяване на огъня, докато Израел не свали обсадата. Мешаал обаче изрази готовност да приеме хуманитарно примирие в Газа.

Над 700 са жертвите в Ивицата Газа

http://www.mediapool.bg/nad-700-sa-zhertvite-v-ivitsata-gaza-news222987.html

Броят на жертвите при израелската кампания в Ивицата Газа вече надхвърли 700 души. Ранените са над 4500. При обстрел на израелските военно-въздушни сили след полунощ срещу сграда в бежанския лагер Джабалия в северната част на Газа са загинали дете и трима възрастни мъже. Според очевидци палестинската крайбрежна територия е изцяло в мрак заради по-ранна атака срещу основната електроцентрала. Израелската армия засилва артилерийските и въздушни нападения. Лидерът на Хамас Халед Мешаал заяви, че движението "няма да приеме никакво мирно предложение, което не сваля обсадата на Газа. Той отхвърли възможността за трайно прекратяване на огъня, докато Израел не свали обсадата. Мешаал обаче изрази готовност да приеме хуманитарно примирие в Газа.  

Оставката на българското правителство с широк отзвук в международната преса

http://www.moreto.net/novini.php?n=258979

Оставката на българското правителство бе отразена в редица международни издания. Масово чуждестранната преса коментира, че кабинетът "Орешарски" си тръгва от парламента, като остава нерешени редица важни въпроси, включително проблемите с банките, съдбата на проекта "Южен поток”, както българската кандидатура за еврокомисар.

Най-горещите тела на лято 2014

http://www.klassa.bg/News/Read/article/243876_%D0%9D%D0%B0%D0%B9-%D0%B3%D0%BE%D1%80%D0%B5%D1%89%D0%B8%D1%82%D0%B5+%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%B0+%D0%BD%D0%B0+%D0%BB%D1%8F%D1%82%D0%BE+2014

 Независимо че у нас дъждът превзе лятото, а слънцето напълно ни забрави, в други части на света се радват на високи температури и морски страсти. Сезонът на горещите дни, шоколадовия тен, морето и плажа е в разгара си. Време е и звездите да захвърлят дрехите и да се отдадат на почивка и релакс по оскъдни бански. Представяме ви най-горещите тела на лято 2014.

 

1. Ирина Шейк

 

Руският модел и гадже на Кристиано Роналдо публикува във Facebook снимка, по която всички останали мъже могат само да въздишат. Красавицата показа как се излежава край басейна, докато слънчевите лъчи галят бронзовото й тяло. Ирина е заложила на коралов бански, който подчертава тена й.

 


 

 

2. Ким Кардашиян

 

 

Скандалната риалити звезда, станала майка преди година, демонстрира сексапилни извивки. Черното впито горнище на банския приковава погледите към пищните й форми. Ким уверено показва апетитното си тяло в Тайланд, където прекара семейна ваканция заедно със съпруга си Кание Уест и дъщеря им Норт Уест.

 


 

 

3. Мария Шарапова

 

 

Руската тенисистка и половинка на Григор Димитров разходи стегнатото си дупе по бреговете на Канкун, Мексико. Шарапова е заложила на черен бански от две части,  подчертаващ неустоимото й тяло. Освен на корта тя поддържа форма и със спининг - аеробно занимание, изразяващо се в каране на специални колела на закрито.

 


 

 

БЪЛГАРСКИЯТ ПРИНОС

 

 

Венета Харизанова през юни напусна София и се отправи към една от най-гореща точка на света. Красавицата събираше лъчи на плажа в Малибу. Малко след като се завърна от САЩ, Венета замени калифорнийския климат с черноморския. Харизанова показа на „Каваците” провокативните си бански, шоколадов тен и пищни извивки.

Ремонти оставят без вода няколко столични квартали

http://pik.bg/ремонти-оставят-без-вода-няколко-столични-квартали-news205982.html

Ремонти оставят без вода няколко столични квартали

"Софийска вода" ще прекъсне водоснабдяването в някои части на столицата, съобщават от дружеството. Във връзка с подмяната на спирателен кран в ж.к. "Манастирски ливади - изток" се налага спиране на водата от 10:00 ч. до 22:00 ч. по Околовръстния път - от бул. "Черни връх" до бул. "Братя Бъкстон"; в кв. "Кръстова вада" - по ул. "Никола Крушкин-Чолака"; в кв. "Манастирски ливади - изток" - в района около газостанцията на бул. "Луи Айер".

С понижено налягане на водата ще бъде кв. "Горна баня" - в района между бул. "Никола Петков", ул. "Бойчо Бойчев", жп линията София-Перник и местността "Подлозище". Заради изпълнение на инвестиционен проект за реконструкция на водопровод на ул. "3004", ж.к. "Люлин" 8, се налага спиране на водоподаването от 9:00 ч. до 21.00 ч. в района на ул. "3004" и ул. "376".

Във връзка с подмяна на сградно водопроводно отклонение на ул. "Къпина", кв. "Княжево", се налага спиране на водоподаването от 10:00 ч. до 16:00 ч. в района на ул. "Къпина", ул. "Горска теменуга", ул. "Явор", ул. "Витошки бор".

Заради подмяна на сградно водопроводно отклонение на ул. "Витоша", кв. "Филиповци", се налага спиране на водоподаването от 10:00 ч. до 16:00 ч. в района на ул. "Витоша". Във връзка с подмяна на сградно водопроводно отклонение на ул. "Пъстър свят", ж.к. "Студентски град", се налага спиране на водоподаването от 10:00 ч. до 22:00 ч. в района на ул. "Пъстър свят", бл. 4.

Заради подмяна на сградно водопроводно отклонение по ул. "Андрей Ляпчев", ж.к. "Дървеница", се налага спиране на водоподаването от 11:00 ч. до 18:00 ч. в района на бул. "Андрей Ляпчев", ул. "Канарче", ул. "Зелена поляна", предаде БТА. След възстановяване на водоснабдяването е възможно временно повишаване на мътността на водата.

 

Миков за кючекчийката: И политиците са хора

http://frognews.bg/news_73547/

Като много сериозен определи парламентарният шеф Михаил Миков въпроса с КТБ по НТВ. Самата възможност за предизвикване на криза поставя въпроса всичко в системата ли е върви нормално.

Георги Кадиев: БСП не е семейна партия, нито под чехъл, нито на ДПС

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/07/24/2348524_georgi_kadiev_bsp_ne_e_semeina_partiia_nito_pod_chehul/?ref=rss


На 27 юли Конгресът на БСП ще избере нов председател. До момента желание да участват са изявили осем кандидати - Драгомир Стойнев, Георги Гергов, Георги Кадиев, Корнелия Нинова, Красимир Янков, Мая Манолова, Михаил Миков и Янаки Стоилов. "Дневник" отправи едни и същи въпроси към основните претенденти за възгледите им за промяната в БСП.

Поредицата интервюта продължава с бившия депутат от БСП Георги Кадиев, който на миналия конгрес беше единственият опонент на Сергей Станишев и получи...

Решават освобождаването на директора на "Топлофикация - София"

http://econ.bg/Новини/Решават-освобождаването-на-директора-на-Топлофикация-София-_l.a_i.557876_at.1.html

Столичният общински съвет решава дали да освободи от поста на изпълнителен директор на „Топлофикация – София“ Стоян Цветанов. Миналата...

Съпругът на счетоводителката от КТБ: Не сме хората с милионите, живеем в панелка

http://pik.bg/съпругът-на-счетоводителката-от-ктб-не-сме-хората-с-милионите-живеем-в-панелка-news205980.html

Съпругът на счетоводителката от КТБ: Не сме хората с милионите, живеем в панелка

Съпругата ми беше притеснена, когато започна тегленето на пари от много клиенти. Той изрази надежда, че няма опит за измиване на ръцете с тях. Това коментира Ивайло Кючуков - съпруг на арестуваната касиерка от КТБ.

"Ние не сме хората с милионите, живеем в панелка", заяви той и обясни, че съпругата му е имала право да слага подпис само върху счетоводни документи.

"БНБ е една от най-отговорните институции в България – не би трябвало да се излиза и да се дава информация без да е проверена, коментира още той. Беше учудена и се притесняваше да детето си и по реакцията й не виждам реакция на виновен", разказа още съпругът на касиерката.



Холандия получи първите тела на жертвите от разбилия се в Украйна самолет

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4209463

Холандия получи първите тела на жертвите от разбилия се в Украйна самолет на Малайзийските авиолинии на официална церемония на военновъздушната база в Айндховен, предаде BBC. На церемонията присъстваха кралското семейство и холандският премиер Марк Рюте.
40 катафалки отпътуваха за град Хилверсум, където ще започне официалният процес по Холандия получи първите тела на жертвите от разбилия се в Украйна самолет на Малайзийските авиолинии на официална церемония на военновъздушната база в Айндховен, предаде BBC. На церемонията присъстваха кралското семейство и холандският премиер Марк Рюте. 40 катафалки отпътуваха за град Хилверсум, където ще започне официалният процес по

ИКАО: Черната кутия е в добро състояние

http://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-samoletnata-katastrofa-v-iztochna-ukrajna/ikao-chernata-kutiia-e-v-dobro-systoianie-6018123

Засега за състоянието на другата черна кутия – онази, която записва параметрите на полета, няма информация

Само в 3 града сделките с жилища над 1000 лв./кв. м

http://www.klassa.bg/News/Read/article/243875_%D0%A1%D0%B0%D0%BC%D0%BE+%D0%B2+3+%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%B4%D0%B0+%D1%81%D0%B4%D0%B5%D0%BB%D0%BA%D0%B8%D1%82%D0%B5+%D1%81+%D0%B6%D0%B8%D0%BB%D0%B8%D1%89%D0%B0+%D0%BD%D0%B0%D0%B4+1000+%D0%BB%D0%B2.%D0%BA%D0%B2.+

 Само в 3 от 28 областни града цените на сключване на сделките с жилища през второто тримесечие са били над 1000 лв. за квадрат, сочат данните на Нацио­налния статистически инсти­­тут (НСИ)

 

С 0,3% средно са се увеличили

 

пазарните цени на жилищата през второто тримесечие на 2014 г. спрямо първите три месеца и спрямо същия период на миналата година. За периода януари-март бе отчетен ръст от 0,2% спрямо предходните три месеца, а на годишна база нямаше промяна на цените.

 

Средната пазарна цена на жилищата в национален мащаб през второто тримесечие на 2014 г. е 869,29 лв./кв. метър. Най-ниското си ниво тя е достигнала между октомври и декември 2013 г. - 864,52 лв./кв. м. Пиковата средна стойност е достигната през третото тримесечие на 2008 г. Тогава от НСИ отчетоха средна цена за страната от малко над 1418 лв./кв. метър. От тогава до края на миналата година сделките с жилищните имоти започнаха да се сключват на все по-ниски цени.

 

Поевтиняването продължи 20 тримесечия и прекъсна единствено от второто тримесечие на 2012 г., когато беше регистрирано увеличение от 0,2%. През второто тримесечие на 2008 г., когато имотната криза бе зад ъгъла, средните цени на покупко-продажбите на жилища у нас е била 1376,29 лв./кв. м. Тогава в 13 областни града от 28 сделките са се сключвали на нива над 1000 лв. за квадрат. В София-град средната цена е била 2312 лв./кв. м, а 6 години по-късно - около 1474 лв. за единица площ.

 

Най-високи са средните цени в София - 1473,67 лв./кв. м, следвана от Варна - 1366,50 лв./кв. м, и Бургас - 1130,67 лв./кв. метър. Най-ниски са цените на жилищата в Кюстендил - средно близо 492 лева за квадратен метър жилищна площ, Видин - 514 лв./кв. м, Габрово и Враца - по 518 лв./кв. м.

 

През второто тримесечие е регистрирано

 

увеличение на цените спрямо предходното в 13

 

от областните градове, като увеличението е по-значително в Бургас, Силистра и Шумен - по 1,8%, Пловдив - с 1,3%, и в Стара Загора - с 1,1%. В останалите 14 областни центъра и област София е регистрирано намаление на цените.

 

Брокери на имоти отчетоха засилване на интереса към по-скъпите имоти през месеците май и юни. Двустайните жилища пък остават най-предпочитани от купувачите през полугодието.

Синдикатите и бизнесът искат надзорен комитет в КТБ

http://www.klassa.bg/News/Read/article/243874_%D0%A1%D0%B8%D0%BD%D0%B4%D0%B8%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B8%D1%82%D0%B5+%D0%B8+%D0%B1%D0%B8%D0%B7%D0%BD%D0%B5%D1%81%D1%8A%D1%82+%D0%B8%D1%81%D0%BA%D0%B0%D1%82+%D0%BD%D0%B0%D0%B4%D0%B7%D0%BE%D1%80%D0%B5%D0%BD+%D0%BA

 Надзорен комитет от авторитетни банкери, финансисти и юристи да влезе в КТБ, предлагат синдикати и работодатели. „Ние бихме препоръчали експерти, които да се заемат с бързото възстановяване на банката. Тези експерти трябва да инжектират доверие в КТБ“, обясни председателят на Асоциацията на индустриалния капитал в България Васил Велев. Социалните партньори ще изпратят искането си в отворено писмо до отговорните институции и партиите. От профсъюзите и бизнеса дават срок до края на седмицата на Управителния съвет на БНБ да учреди надзорния комитет. „Ако не се съгласят, всички опции за действия пред нас са отворени“, заяви лидерът на КНСБ Пламен Димитров. Социалните партньори настояват да бъде намерено пазарно решение за КТБ и в никакъв случай да не се използват пари на данъкоплатците за спасяването на банката. „Няма да приемем банковата група КТБ да бъде разпокъсана и разпродадена”, категоричен бе Димитров. Част от решението за цялата банкова система било България да влезе в Европейския банков съюз, смятат представителите на бизнеса и профсъюзите. От работодателските организации предупредиха, че невъзможността фирмите със сметки в КТБ да използват парите си ще доведе до фалити и хиляди нови безработни. „Само фирмите от военнопромишления комплекс ще загубят над 25 000 работни места“, се казва в писмото на социалните партньори.

Купете си вестник "24 часа" - вече и със sms

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4209448

В MediaMall.bg вече може да закупите вестник В MediaMall.bg вече може да закупите вестник "24 часа" в PDF формат - като изпратите sms на стойност 1,20 лева. Също така от MediaMall.bg може да се закупуват архивни броеве на вестника до 3 месеца назад. При поискване е възможно да се закупуват и архивни броеве в PDF формат до 2002 г. включително - за целта пишете с конкретното си искане на

Холандия получи първите тела на жертвите от разбилия се в Украйна самолет (галерия)

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4209444

Холандия получи първите тела на жертвите от разбилия се в Украйна самолет на Малайзийските авиолинии на официална церемония на военновъздушната база в Айндховен, предаде BBC. На церемонията присъстваха кралското семейство и холандският премиер Марк Рюте.
40 катафалки отпътуваха за град Хилверсум, където ще започне официалният процес по Холандия получи първите тела на жертвите от разбилия се в Украйна самолет на Малайзийските авиолинии на официална церемония на военновъздушната база в Айндховен, предаде BBC. На церемонията присъстваха кралското семейство и холандският премиер Марк Рюте. 40 катафалки отпътуваха за град Хилверсум, където ще започне официалният процес по

НС гласува оставката на кабинета

http://www.cross.bg/ostavkata-kvorym-parlamenta-1422195.html

/КРОСС/Решението за оставката на премиера Пламен Орешарски и оглавяваното от него правителство ще бъде включено в програмата на Народното събрание днес, но само при наличието на кворум. Ако ГЕРБ изпълни обещанието си, че ще влезе в пленарната зала, ако има точка за оставката на кабинета, кворум би трябвало да има. Те потвърдиха това и минути след депозирането й. Оставката на кабинета „Орешарски" вече постъпи в Народното събрание и още вчера председателят на парламента Михаил Миков съобщи, че е готов да предложи днес включване в седмичната програма на НС обсъждане на решение за нея, но само при наличие на кворум. Първо трябва да се гласува точката да бъде включена в програмата на парламента, а самото гласуване на оставката може да бъде и днес, но може да бъде и утре. Депутатите от "Атака" също ще влезат в парламента, за да гласуват оставката. Според Волен Сидеров, коментира, че оставката е била логична, и че се е чакала от дълго време.  От БСП са готови да разискват решението на премиера, а от ДПС коментираха, че няма процедурни пречки оставката на правителството да бъде разгледана - нужен е единствено кворум. Заместник-председателят на Народното събрание Алиосман Имамов дори изрази надежди, в деня, в който ще е гласуването, да се създаде някаква хипотетична възможност да се приемат някои належащи закони

Държавният дълг стигна 19,5% от БВП

http://www.klassa.bg/News/Read/article/243873_%D0%94%D1%8A%D1%80%D0%B6%D0%B0%D0%B2%D0%BD%D0%B8%D1%8F%D1%82+%D0%B4%D1%8A%D0%BB%D0%B3+%D1%81%D1%82%D0%B8%D0%B3%D0%BD%D0%B0+19%2C5%25+%D0%BE%D1%82+%D0%91%D0%92%D0%9F

 Държавният дълг през юни е стигнал 19,5% от брутния вътрешен продукт (БВП) при 18,3 на сто към края на май, показват последните данни на Министерството на финансите.

 

Вътрешният дълг в края на миналия месец възлиза на малко над 8 млрд. лв., или 10% от БВП. От началото на годината са емитирани ДЦК на стойност 2,975 млрд. лв., като в края на юни имаше извънредна емисия на 1,5 млрд. лв. за подкрепа на ликвидността на банковата система.

 

Номиналният размер на външния държавен дълг към края на юни възлиза на 3,986 млрд. евро.

 

Общо държавният дълг е на стойност 8,1 млрд. евро. Плащанията по него през месеца възлизат на 378,5 млн. лева, от които 81,3% са в лева, 13,6% ­ в евро, и 4,4 на сто – в долари.

 

Държавно гарантираният дълг през юни 2014 г. достига до 373,4 млн. евро, от които 21,2 млн. евро са вътрешните държавни гаранции.

Каракачанов се разделя с Бареков

http://www.klassa.bg/News/Read/article/243872_%D0%9A%D0%B0%D1%80%D0%B0%D0%BA%D0%B0%D1%87%D0%B0%D0%BD%D0%BE%D0%B2+%D1%81%D0%B5+%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%B4%D0%B5%D0%BB%D1%8F+%D1%81+%D0%91%D0%B0%D1%80%D0%B5%D0%BA%D0%BE%D0%B2

 Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов разтрогва коалицията с ББЦ на Николай Бареков, която донесе по едно място в ЕП и на двете формации. Това е поредното сътресение в партията на Бареков, след като преди броени дни с шумен скандал от нея си тръгна зам.-председателят й Ангел Славчев.

 

Днес Националният изпълнителен комитет на ВМРО се събира, за да приеме предложението на Каракачанов за излизане от коалицията с Бареков и за създаване на общ Патриотичен фронт с оглавяваната от Валери Симеонов партия НФСБ и други формации. С това окончателно ще бъде поставена точка на дружбата между воеводите и Бареков, която датира още от миналата година.

 

Раздялата между ББЦ и ВМРО е съпътствана от своеобразно надцакване. Драмата започна преди няколко седмици, когато НФСБ отказа коалиция на Бареков, но предложни такава на ВМРО. Последва провокативна оферта на ББЦ към воеводите уж да се явят заедно на предстоящите парламентарни избори, но с регистрацията само на ББЦ. Това доведе до решението на Каракачанов да разтрогне съюза с мотива, че така запазва политическата и идейната идентичност на партията си.

 

Вчера, час след като ВМРО обяви предстоящата раздяла, от формацията на Бареков побързаха да съобщят, че „ББЦ ще участва на следващите избори като абсолютно самостоятелен политически субект“. От партията определиха очертаващия се съюз между ВМРО и НФСБ като „коалиция на смъртта“, към която воеводите се насочили, след като „разбрали, че не са желани от ББЦ“.

 

„Поставен съм на ръба, на предела на изпитанието на човешката, психическата и физическата издръжливост“, призна самият Бареков ефекта от сътресенията около партията му. Той се обяви за жертва на „брутална атака“ и дори заговори за доброволно оттегляне от политиката.

17-годишен пилот загина при опит да направи околосветско пътешествие със самолет

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4209441

Американски младеж, който заедно с баща си се е опитвал да извърши околосветско пътешествие за 30 дни, е загинал, след като управляваният от него лекомоторен самолет е паднал в Тихия океан, недалеч от Американска Самоа, съобщи ABC News.
Самолетът, в който се е намирал 17-годишният Херис Сюлейман с баща си, Американски младеж, който заедно с баща си се е опитвал да извърши околосветско пътешествие за 30 дни, е загинал, след като управляваният от него лекомоторен самолет е паднал в Тихия океан, недалеч от Американска Самоа, съобщи ABC News. Самолетът, в който се е намирал 17-годишният Херис Сюлейман с баща си,

Преглед на печата - 24 юли

http://www.moreto.net/novini.php?n=258980

Оставката на правителството на Пламен Орешарски е безспорната топ тема на вестниците в четвъртък. „Премиерът Пламен Орешарски подаде оставка точно в деня, който наскоро обяви за най-подходящ за оттеглянето на правителството - 23 юли.

17-годишен пилот загина при опит да направи околосветско пътешествие със самолет

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4209439

Американски младеж, който заедно с баща си се е опитвал да извърши околосветско пътешествие за 30 дни, е загинал, след като управляваният от него лекомоторен самолет е паднал в Тихия океан, недалеч от Американска Самоа, съобщи ABC News.
Самолетът, в който се е намирал 17-годишният Херис Сюлейман с баща си, Американски младеж, който заедно с баща си се е опитвал да извърши околосветско пътешествие за 30 дни, е загинал, след като управляваният от него лекомоторен самолет е паднал в Тихия океан, недалеч от Американска Самоа, съобщи ABC News. Самолетът, в който се е намирал 17-годишният Херис Сюлейман с баща си,

Още седмица валежи, след това топло и сухо

http://www.klassa.bg/News/Read/article/243871_%D0%9E%D1%89%D0%B5+%D1%81%D0%B5%D0%B4%D0%BC%D0%B8%D1%86%D0%B0+%D0%B2%D0%B0%D0%BB%D0%B5%D0%B6%D0%B8%2C+%D1%81%D0%BB%D0%B5%D0%B4+%D1%82%D0%BE%D0%B2%D0%B0+%D1%82%D0%BE%D0%BF%D0%BB%D0%BE+%D0%B8+%D1%81%D1%83%D1%85%

 Дъждовете ще продължат и през следващата седмица. Превалявания ще има най-вече във вторник и сряда, но за сметка на това през август ще има истинско лято. Това прогнозира през bTV климатологът доц. Георги Рачев.

 

„Има някои природни явления, които могат да бъдат прогнозирани, като торнадо например, но градушките посмъртно не могат да бъдат прогнозирани”, коментира той. Доц. Радев допълни, че е много трудно да се предвиди къде ще падне градът и колко ще е обилен.

 

Той беше категоричен, че дъждовете през август ще спрат и месецът ще бъде сух и топъл. Климатологът не се ангажира с прогноза каква ще бъде зимата, но припомни, че според народните поверия може да се ориентираме по така наречените горещници – 28, 29 и 30 юли. Ако през тези дни времето е горещо, зимата ще бъде студена, но в случая ще бъдат „шарени”, уточни доцентът.

Археологическият сезон във Варна започна

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4208582

Варненските археолози стартираха сезона на разкопките, след като бе осигурено финансиране за основните обекти, каза шефът на Археологическия музей в морската столица проф. Валентин Плетньов. Той ръководи работата в “Евксиноград”, където се намира древната крепост “Кастрици”. За този проект Министерството на културата е отпуснало 40 хил. лв. Варненските археолози стартираха сезона на разкопките, след като бе осигурено финансиране за основните обекти, каза шефът на Археологическия музей в морската столица проф. Валентин Плетньов. Той ръководи работата в “Евксиноград”, където се намира древната крепост “Кастрици”. За този проект Министерството на културата е отпуснало 40 хил. лв.

Лъвов мост ще бъде пуснат най-късно в началото на ноември

http://sofia.actualno.com/Lyvov-most-shte-byde-pusnat-naj-kysno-v-nachaloto-na-noemvri-news_41174.html

В края на месец октомври, най-късно началото на ноември ще бъде пуснато движението по бул. "Лъвов мост" в столицата. Това съобщи за сутрешния блок „Добро утро, България“ ...

Слънчевите петна изчезнаха

http://actualno.actualno.com/Slynchevite-petna-izcheznaha-news_41175.html

Свикнали сме с образа на Слънцето – такъв, какъвто ни го показват астрономите, с неговите променящи мястото и размера си петна, със слънчевата корона, слънчевите изригвания. Но преди дни нещ...

Пъшкащите тенисисти се представят по-добре на корта

http://interest.actualno.com/Pyshkashtite-tenisisti-se-predstavjat-po-dobre-na-korta-news_41180.html

Тенисистите, които пъшкат, се представят по-добре на корта,тъй като при издишването горната част на тялото им става по-стабилна, установиха учени от университета в Небраска, цитирани от в."Дейли ...

Др. Стойнев: БСП плати сметката за коалиционните мандати с ДПС

http://frognews.bg/news_73544/

Два коалиционни мандата имахме с ДПС, явно БСП плати сметката за тях, заяви по НТВ Драгомир Стойнев от БСП, който вече е министър на икономиката и енергетиката в оставка.

Изложба «Отвореният парламент»

http://www.klassa.bg/News/Read/article/243870_%D0%98%D0%B7%D0%BB%D0%BE%D0%B6%D0%B1%D0%B0+%C2%AB%D0%9E%D1%82%D0%B2%D0%BE%D1%80%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D1%8F%D1%82+%D0%BF%D0%B0%D1%80%D0%BB%D0%B0%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D1%82%C2%BB

 Изложба «Отвореният парламент», посветена на знакови моменти от работата на 42-рото Народно събрание, откри председателят на парламента Михаил Миков на 23 юли 2014 г. Експозицията в Народното събрание включва 21 пана с любопитни фотоси на парламентарни фоторепортери и пресцентъра на НС.

 
Изложбата е едно симпатично намигване и опит за представяне  в снимки на доловените парламентарни мигове, отбеляза председателят на парламента. «42-рият парламент беше особен. На първо място – беше отворен парламент и усещането за отвореност личи от всички тези снимки. Той беше обграден парламент, понякога и празен парламент», каза Михаил Миков.
 
Председателят на Народното събрание подчерта, че този парламент е провел около 150 заседания, от които около 130 редовни, а останалите – извънредни, и е приел редица важни актове, които хората пожелаха преди предсрочните избори миналата година.
 
42-рият парламент беше парламент, в който всички политически сили използваха по-често кулоарите за представяне на политическите си идеи, отколкото пленарната зала, както е прието обикновено, отбеляза Михаил Миков. По думите му това е бил и усмихнат парламент, в който политиците и от управляващото мнозинство, и от опозицията, са имали мигове на усмивки и емоции.

Ройтерс: Ходаковский призна, че бойците в Източна Украйна имат „Бук”. Той отрича

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4209436

Агенция Ройтерс настоява, че командирът на сражаващия се срещу украинските правителствени сили батальон „Изток” Александър Ходаковский е заявил в интервю с неин кореспондент, че опълченците разполагат със зенитно-ракетни комплекси „Бук”, предаде РИА Новости.
По-късно в интервю за Russia Today Ходаковский опроверга думите си. Агенция Ройтерс настоява, че командирът на сражаващия се срещу украинските правителствени сили батальон „Изток” Александър Ходаковский е заявил в интервю с неин кореспондент, че опълченците разполагат със зенитно-ракетни комплекси „Бук”, предаде РИА Новости. По-късно в интервю за Russia Today Ходаковский опроверга думите си.

Излезе от печат сборникът „135 години от приемането на Търновската конституция”

http://www.klassa.bg/News/Read/article/243869_%D0%98%D0%B7%D0%BB%D0%B5%D0%B7%D0%B5+%D0%BE%D1%82+%D0%BF%D0%B5%D1%87%D0%B0%D1%82+%D1%81%D0%B1%D0%BE%D1%80%D0%BD%D0%B8%D0%BA%D1%8A%D1%82+%E2%80%9E135+%D0%B3%D0%BE%D0%B4%D0%B8%D0%BD%D0%B8+%D0%BE%D1%82+%D0%BF%D1%

 Излезе от печат сборникът „135 години от приемането на Търновската конституция”, в който са събрани научните доклади и историческите изследвания на участниците в научната конференция, посветена на годишнината. Форумът се проведе в сградата на Учредителното събрание във Велико Търново на 13 и 14 април. Сборникът е под съставителството и научната редакция на проф. д-р на юридическите науки Васил Мръчков.

 
Форумът бе организиран от Народното събрание на Република България, Софийския университет „Св. Климент Охридски и Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий”.
 
„Има исторически събития, които са неподвластни на времето. Броят на годините по календара, които ни отдалечават от тях,  расте, но те не остаряват. Нещо повече. Връщането към тях от дистанцията на времето събужда нови въпроси. Търновската конституция е такова събитие от новата история на България”, пише в предговора проф. Васил Мръчков.
 
В сборника са публикувани историческите изследвания на академик Георги Марков – „Изпитанията на Търновската конституция”, на Андрей Пантев – „Държавност преди държавата”, на Милко Палангурски – „За състава на Учредителното народно събрание” на проф.  д-р Радослав Мишев – „Търновската конституция в контекста на европейската конституционна система в края на ХIХ век”, на Петко Ст. Петков – „Отношенията между Българската православна църква и държавната власт в Търновската конституция” и др.
 
В книгата са събрани и правни изследвания за първата българска конституция на видни юристи като Мария Манолова,  Димитър Токушев, Евгений Танчев, Янаки Стоилов, Малина Новкиришка-Стоянова, Костадин Паев, Марин Белов, Христо Паунов, Наталия Киселова, Пламен Киров, Васил Мръчков и др.
 
В първата част на сборника са поместени приветствията до участниците в научната конференция. Сред тях са словата на  председателя на 42-рото Народно събрание Михаил Миков, на министър-председателя на Република България Пламен Орешарски, на Негово Светейшество патриарх Неофит, на проф. д-р Лазар Груев, на председателя на Върховния касационен съд, на Негово Високопреосвещенство Григорий, митрополит Търновски, на проф. д-р Сашо Пенов, декан на Юридическия факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски”, на проф. д-р Емилия Друмева от Юридически факултет на Пловдивския университет, на Ралица Негенцова, председател на Висшия адвокатски съвет, на проф. д-р Пламен Легкоступ, ректор на Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий” и на Даниел Панов, кмет на Велико Търново.

Ройтерс: Ходаковский призна, че бойците в Източна Украйна имат „Бук”. Той отрича

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4209432

Агенция Ройтерс настоява, че командирът на сражаващия се срещу украинските правителствени сили батальон „Изток” Александър Ходаковский е заявил в интервю с неин кореспондент, че опълченците разполагат със зенитно-ракетни комплекси „Бук”, предаде РИА Новости.
По-късно в интервю за Russia Today Ходаковский опроверга думите си. Агенция Ройтерс настоява, че командирът на сражаващия се срещу украинските правителствени сили батальон „Изток” Александър Ходаковский е заявил в интервю с неин кореспондент, че опълченците разполагат със зенитно-ракетни комплекси „Бук”, предаде РИА Новости. По-късно в интервю за Russia Today Ходаковский опроверга думите си.

Орешарски подаде оставка

http://www.klassa.bg/News/Read/article/243868_%D0%9E%D1%80%D0%B5%D1%88%D0%B0%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B8+%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D0%B0%D0%B4%D0%B5+%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%B2%D0%BA%D0%B0

 Оставката на оглавяваното от Пламен Орешарски правителство бе депозирана вчера в последната възможна минута преди деловодството на НС да хлопне врати в 18,00 часа. Това стана точно година след „нощта на белия автобус”, в която се стигна до сблъсъци между полицията и протестиращи срещу кабинета при неуспешния опит окупираните в парламента депутати да бъдат изведени. Тъкмо годишнината вероятно бе повод група демонстранти да излеят гнева си вчера в опит да съборят загражденията, но този път пред МС.

 

Предстои оставката да бъде включена в дневния ред на НС днес и да бъде гласувана най-късно в петък. По този начин премиерът изпълнява ангажимента си, поет по време на консултациите при президента Росен Плевнелиев да даде път за назначаването на служебно правителство, което да организира предсрочен парламентарен вот на 5 октомври. Според постигната договорка 42-рото НС трябва да бъде разпуснато до 6 август. „Толкова закъсняла оставка, че като знам каква разруха оставят след себе си, не можах да й се зарадвам”, коментира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов новината във Фейсбук 40 минути след като бе разгласена. Хората на експремиера потвърдиха, че днес ще се върнат зад банките си в НС за гласуването на оставката. „Ако ГЕРБ се появят в залата, няма процедурни пречки тя да бъде гласувана веднага”, отбеляза зам.-председателят на НС от ДПС Алиосман Имамов. „След оставката хората няма да живеят по-добре”, прогнозира от своя страна соцдепутатът Антон Кутев.

 

По-рано през деня министрите си организираха

 

своеобразен маратон

 

на изпроводяк - дневният им ред официално включваше 40 точки, но те са обсъдили двойно повече въпроси. „Това бе последното заседание, преди правителството да подаде оставка. Дискутирахме важни въпроси, за които вече сме говорили през годината”, разказа Бобева. Едното от решенията на МС е свързано с евродиректива, чрез която се гарантира сигурността на ядрените инсталации, а друго - с увеличаване на бюджета за подобряване на безопасността на 5-и и 6-и блок на АЕЦ „Козлодуй”. Следващото правителство щяло да решава за 7-и блок в централата по проект на американската компания „Уестингхаус”, както и съдбата на „Южен поток”. Решаването на проблемите в зимните курорти също е завещано на кабинета, който трябва да се сформира през октомври. „Подготвили сме си отчетите и сме готови да кажем

 

какво оставяме в наследство

 

Не позволявайте на неграмотни хора да спекулират с числата. Те интерпретират фактите така, както им е удобно на тях”, апелира Бобева. В аванс тя се похвали обаче, че част от добрите й постижения са мерките за намаляване на административната тежест за бизнеса. От думите на вицепремиера стана ясно още, че министрите са одобрили и отпускането на допълнителни суми в общ размер на около 18 млн. лв. Малко над 7 млн. лв. отиват за МФ. Целта според Бобева била да се подобри административният капацитет на НАП за повишаване на събираемостта на данъците. Нови 1 млн. лв. пък получило МЗХ за закупуване на противоградни ракети. За МТСП били предвидени допълнителни 3 млн. лв. за обезпечаване наемането на безработни българи от МВР, които да патрулират из селата и да предотвратяват насилието и кражбите. Направени били и компенсирани промени в рамките на бюджета на МВнР. Целта била да се осигурят необходимите средства за

 

издръжка на задграничните представителства

 

и да се изплатят дължимите суми на дългосрочно командированите служители на МВнР. БАН пък е получила 4 млн. лв. от бюджета на МОН за строежа на компютърен комплекс. Допълнителни средства са отпуснати също така на НРС - 2 млн. лв., на комисиите за отнемане на незаконно придобитото имущество (300 000 лв.) и за защита от дискриминация (50 000 лв.) Агенцията за ядрено регулиране също е взела допълнителни пари.

Пробутват миналогодишна риба за прясна по родното Черноморие

http://pik.bg/пробутват-миналогодишна-риба-за-прясна-по-родното-черноморие-news205975.html

Пробутват миналогодишна риба за прясна по родното Черноморие

Риба, хваната миналата година, се пробутва за прясна в ресторанти по морето, алармираха созополски рибари. Това лято уловът е много слаб и кръчмите предлагат предимно вносна замразена стока. Често обаче я представят за българска, допълват търговци от Бургас и Варна, съобщава "Телеграф".

Според данни на Института по океанология Черно море е на път да остане без риба. Лошите климатични условия това лято допълнително са я отблъснали.


Две варненски села остават без ток днес

http://www.moreto.net/novini.php?n=258950

От Енерго-про съобщиха за Moreto.net, че поради профилактика и неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия днес - 24 юли - четвъртък без електрозахранване ще са абонатите в района на селата: Бозвелийско и Тутраканци Електроподаването ще бъде прекъснато в периода от 09:00 ч.

Кметъла учи румънски колеги как да интегрират ромите

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4208553

Кметовете на 10 румънски общини гостуват в Каварна, за да почерпят от ценния опит на морската община по отношение на интеграцията на малцинствата. Вчера градоначалниците обиколиха спретнатия ромски квартал “Хаджи Димитър”. Разгледаха основното училище и детската градина, където наскоро стартира 10-месечен проект за повишаване на посещаемостта на Кметовете на 10 румънски общини гостуват в Каварна, за да почерпят от ценния опит на морската община по отношение на интеграцията на малцинствата. Вчера градоначалниците обиколиха спретнатия ромски квартал “Хаджи Димитър”. Разгледаха основното училище и детската градина, където наскоро стартира 10-месечен проект за повишаване на посещаемостта на

Руски олигарси теглят парите си от Лондон заради опасения от по-строги санкции

http://www.dnevnik.bg/sviat/2014/07/24/2349182_ruski_oligarsi_tegliat_parite_si_ot_london_zaradi/?ref=rss


Руски олигарси теглят парите си от Лондон заради опасения от тежки финансови санкции, съобщи британското правителство, цитирано от вестник "Дейли Телеграф".

След падането на малайзийския самолет MH17 в Източна Украйна и обвиненията от страна на Запада към Москва, че не съдейства достатъчно за изясняване причините за катастрофата, страните членки на ЕС обещаха да затегнат санкциите над Кремъл. Днес се очаква новите наказателни мерки да бъдат оповестени.

От офиса на премиера...

Днес гласуват оставката на Орешарски

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4209428

Oчаква се парламентът да гласува оставката на правителството на Пламен Орешарски.
Тя беше депозирана в деловодството на Народното събрание в 17.59 часа на 23 юли. Заместник-председателят на Народното събрание Алиосман Имамов посочи, че няма процедурни пречки оствката да бъде разгледана днес.
От ПГ на ГЕРБ заявиха, Oчаква се парламентът да гласува оставката на правителството на Пламен Орешарски. Тя беше депозирана в деловодството на Народното събрание в 17.59 часа на 23 юли. Заместник-председателят на Народното събрание Алиосман Имамов посочи, че няма процедурни пречки оствката да бъде разгледана днес. От ПГ на ГЕРБ заявиха,

Чуждите медии за оставката на Орешарски

http://www.vesti.bg/bulgaria/politika/chuzhdite-medii-za-ostavkata-na-oresharski-6018122

Оставката оставя неразрешени няколко ключови въпроса, коментира „Уолстрийт Джърнъл“

Starbucks разширява бизнеса си във Виетнам

http://rss.investor.bg/c/33288/f/564907/s/3ccfcea5/l/0L0Sinvestor0Bbg0Cnovini0C3460Ca0Cstarbucks0Erazshiriava0Ebiznesa0Esi0Evyv0Evietnam0H1767850C/story01.htm

Компанията се изправя пред конкуренцията на множество местни кафенета, предлагащи значително по-евтини продукти


Днес гласуват оставката на Орешарски

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4209425

Oчаква се парламентът да гласува оставката на правителството на Пламен Орешарски.
Тя беше депозирана в деловодството на Народното събрание в 17.59 часа на 23 юли. Заместник-председателят на Народното събрание Алиосман Имамов посочи, че няма процедурни пречки оствката да бъде разгледана днес.
От ПГ на ГЕРБ заявиха, Oчаква се парламентът да гласува оставката на правителството на Пламен Орешарски. Тя беше депозирана в деловодството на Народното събрание в 17.59 часа на 23 юли. Заместник-председателят на Народното събрание Алиосман Имамов посочи, че няма процедурни пречки оствката да бъде разгледана днес. От ПГ на ГЕРБ заявиха,

До 28° днес, облачно и на места с превалявания

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4209418

Днес облачността над по-голямата част от страната ще е често значителна. На много места отново ще има превалявания, в отделни райони придружени с гръмотевици.
Ще духа слаб, в Източна България - до умерен вятър от север-северозапад. Максималните температури ще са 23°-28°, в София - около 23°.
Такава е прогнозата за времето на Националния институт Днес облачността над по-голямата част от страната ще е често значителна. На много места отново ще има превалявания, в отделни райони придружени с гръмотевици. Ще духа слаб, в Източна България - до умерен вятър от север-северозапад. Максималните температури ще са 23°-28°, в София - около 23°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт

Най-важното от Варна във вчерашния 23 юли

http://www.moreto.net/novini.php?n=258937

Кметът на Варна: Опитваме се по всякакъв начин да подпомагаме засегнатите домакинства от бедствието Бедственото положение във варненския квартал „Аспарухово” е отменено във връзка с изтичането на 30-дневния срок, който е предвиден по закон, и с напредването на дейностите по разчистване на последиците от наводнението.

До 2000 рушвет в гръцки болници

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4208988

Починал пациент след отказ да плати рушвет на гръцки лекар стана повод за скандални разкрития. Става дума за смъртта на 66-годишен мъж, страдащ от сърдечно заболяване, който чакал операция 18 дни, защото отказал да плати подкуп.
От 300 до 2000 евро в плик според случая е тарифата, по която работят лекарите според данни на гръцката полиция, Починал пациент след отказ да плати рушвет на гръцки лекар стана повод за скандални разкрития. Става дума за смъртта на 66-годишен мъж, страдащ от сърдечно заболяване, който чакал операция 18 дни, защото отказал да плати подкуп. От 300 до 2000 евро в плик според случая е тарифата, по която работят лекарите според данни на гръцката полиция,

Очаква се покачване на речните нива почти в цялата страна

http://society.actualno.com/Ochakva-se-pokachvane-na-rechnite-niva-pochti-v-cjalata-strana-news_41167.html

Очаква се покачване на речните нива почти в цялата страна. Възможни са локални, поройни наводнения, съобщиха от пресцентъра на Министерство на околната среда и водите. През следващото денонощие се оча...

ООН: 2,2 млрд. души по света живеят в бедност

http://europe.actualno.com/OON-22-mlrd-dushi-po-sveta-jivejat-v-bednost--news_41168.html

Повече от 2,2 милиарда души по света живеят в бедност или на прага на бедността и броят им може да се увеличи в резултат на финансовите кризи и природните бедствия, предупреди ООН, предаде БГНЕС. В...

Македония: България открадна цар Самуил

http://balkani.actualno.com/Makedonija-Bylgarija-otkradna-car-Samuil-news_41170.html

Докато Македония забрави за битката на Беласица, в надпреварата за присвояване на исторически личности, България анонсира отбелязването на 1000-та годишнина от смъртта на цар Самуил (с твърдение, че е...

Цветанов: Парламентът си тръгва с най-ниско одобрение

http://politics.actualno.com/Cvetanov-Parlamentyt-si-trygva-s-naj-nisko-odobrenie-news_41173.html

Трябва да се стремим противопоставянето да бъде забравена тема за българската политика. Това заяви по време на разискванията по оставката на правителството Цветан Цветанов, зам.-председателят на ГЕР...

Облачно и на места с превалявания, температурите до 28°

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4209415

Днес облачността над по-голямата част от страната ще е често значителна. На много места отново ще има превалявания, в отделни райони придружени с гръмотевици.
Ще духа слаб, в Източна България - до умерен вятър от север-северозапад. Максималните температури ще са 23°-28°, в София - около 23°.
Такава е прогнозата за времето на Националния институт Днес облачността над по-голямата част от страната ще е често значителна. На много места отново ще има превалявания, в отделни райони придружени с гръмотевици. Ще духа слаб, в Източна България - до умерен вятър от север-северозапад. Максималните температури ще са 23°-28°, в София - около 23°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт

Президентът с кабинет 2.0

http://frognews.bg/news_73546/

Президентът Росен Плевнелиев от седмици е готов със състава и структурата на втория служeбен кабинет, който ще назначи по време на мандата си като държавен глава.

Бръмбар вкара мъж в болница

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4208604

Ухапване от бръмбар вкара мъж в токсикологията на варненската Военноморска болница. Преди десетина дни човекът работил на торище край града, когато бил жилнат от гадина, която описал на лекарите като голям бръмбар. Болката отшумяла и мъжът не обърнал внимание на инцидента. След няколко дни обаче малката раничка се подула, Ухапване от бръмбар вкара мъж в токсикологията на варненската Военноморска болница. Преди десетина дни човекът работил на торище край града, когато бил жилнат от гадина, която описал на лекарите като голям бръмбар. Болката отшумяла и мъжът не обърнал внимание на инцидента. След няколко дни обаче малката раничка се подула,

Ню Йорк е най-нещастният град в САЩ

http://news.ibox.bg/news/id_1839638749

До Ню Йорк се нареждат Питсбърг, Луисвил, Милуоки и Детройт.

Пътна обстановка в страната - 24 юли

http://www.moreto.net/novini.php?n=258961

Състояние на автомагистралите: АМ „Тракия: Област Пазарджик: Във връзка с извършване на ремонтно-възстановителни работи на виадукт при км 67+027 движението на МПС по виадукта ще се извършва по следния начин: - посока София – Бургас: няма ограничения.

Номинацията за български еврокомисар остава отворена - Орешарски няма да я направи!

http://pik.bg/номинацията-за-български-еврокомисар-остава-отворена---орешарски-няма-да-я-направи-news205901.html

Номинацията за български еврокомисар остава отворена - Орешарски няма да я направи!

Правителството на подалия вчера оставка премиер Пламен Орешарски няма да направи номинация за български еврокомисар, съобщи „Дневник“, позовавайки се на източници, започнати с проведените през днешния ден разговори по темата.

Темата за номинацията не беше включена в предварителния дневен ред на последното редовно заседание на Министерския съвет. Въпреки това обаче земеделският министър разказа пред журналисти след заседанието, че темата е била обсъждана.

По-късно вицепремиерът Даниела Бобева потвърди, че номинацията за български еврокомисар е била включена в дневния ред като допълнителна точка, но посочи, че подробности ще бъдат съобщени едва след официалния избор.

По време на заседанието правителството е обсъдило отново това, че Кристалина Георгиева има шанс за позицията на „външен министър“ на ЕК и в този случай е естествено правителството да я подкрепи. След последните преговори в Брюксел обаче стана ясно, че постът може би ще бъде зает от социалист, затова Кристиан Вигенин също може да бъде предложен.

Кабинетът обаче решил да не предлага номинация за български еврокомисар. Сред причините е това, че при номинация на Вигенин служебното правителство вероятно ще я промени, както и разговорът на Орешарски с председателя на ЕК Жан-Клод Юнкер преди дни.

Миналата седмица Пламен Орешарски обяви, че подкрепя Кристалина Георгиева за „външен“ министър на ЕК, но отказа да отговори на въпроса дали подкрепата обхваща и друга позиция.

В същото време бившият лидер на БСП Сергей Станишев отправи критики за евентуална номинация на Георгиева и обясни, че български социалист има шанс за високи позиции, въпреки кандидатурата на италианката Федерика Могерини от ПЕС за „външен министър“ на ЕК.

Китайската производствена активност изкачи 18-месечен връх през юли

http://rss.investor.bg/c/33288/f/564907/s/3ccfca2f/l/0L0Sinvestor0Bbg0Cnovini0C130A0Ca0Ckitaiskata0Eproizvodstvena0Eaktivnost0Eizkachi0E180Emesechen0Evryh0Eprez0Eiuli0H1767820C/story01.htm

Очакваме политиците да запазят гъвкавия курс през следващите няколко месеца, за да консолидират възстановяването, коментира икономист от HSBC


13 бунтовници са убити при спецакции в Колумбия

http://news.ibox.bg/news/id_673099587

8 бунтовници от лявата организация Армия за национално освобождение

“Земеделското семейство” одобрило джип “Хамър” за селски туризъм

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4209073

“Земеделското семейство” Мирослав Николов и Виолета Александрова са одобрили 2 проекта за селски туризъм с луксозни джипове през месец май. Това е станало въпреки заповед на земеделския министър Димитър Греков и изрични писмени указания от Управляващия орган на Програмата за развитие на селските райони да не се одобряват проекти със скъпи коли. “Земеделското семейство” Мирослав Николов и Виолета Александрова са одобрили 2 проекта за селски туризъм с луксозни джипове през месец май. Това е станало въпреки заповед на земеделския министър Димитър Греков и изрични писмени указания от Управляващия орган на Програмата за развитие на селските райони да не се одобряват проекти със скъпи коли.

Многото кандидати пращат битката за БСП на балотаж

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4209015

Новият лидер на БСП няма да бъде избран от раз на конгреса в неделя, а след балотаж. Това прогнозираха социалисти дни преди висшия форум. До второ гласуване ще се стигне заради големия брой на кандидатите за стола на Сергей Станишев. На “Позитано” 20 не крият, че част от тях нямат реално намерение да влизат в лидерската битка, а искат само да раз Новият лидер на БСП няма да бъде избран от раз на конгреса в неделя, а след балотаж. Това прогнозираха социалисти дни преди висшия форум. До второ гласуване ще се стигне заради големия брой на кандидатите за стола на Сергей Станишев. На “Позитано” 20 не крият, че част от тях нямат реално намерение да влизат в лидерската битка, а искат само да раз

Орешарски като магаре на мост!

http://viewpoint.actualno.com/Oresharski-kato-magare-na-most--news_41159.html

Заинатил се бе като магаре на мост. Първо обещаха - тримцата - месец май, в зависимост от европейските избори. Изгубиха ги с гръм и трясък, но въобще не си помръднаха задниците! И той, и менторите му ...

Това е фейслифтът на Porsche Cayenne

http://cars.actualno.com/Tova-e-fejsliftyt-na-Porsche-Cayenne-news_41162.html

На пръв поглед промените в дизайна са незначителни, но все пак такива има, особено в предната част. Там виждаме по-голяма радиаторна решетка и броня с променен дизайн с повече „ножове&ld...

Местан: Не приемам оценката за катастрофа

http://politics.actualno.com/Mestan-Ne-priemam-ocenkata-za-katastrofa-news_41163.html

Днес ще гласуваме оставката на първото правителство на политическо малцинство от последните 20 годни. Политическият процес не можа да изгради култура на коалиционността. Това каза лидерът на ДПС Лю...

Фандъкова: Финансовото състояние на общината е стабилно

http://society.actualno.com/Fandykova-Finansovoto-systojanie-na-obshtinata-e-stabilno-news_41165.html

Очакванията ми са за честни избори с висока избирателна активност и да се върне представителността в политиката, каза по БНТ кметът на София Йорданка Фандъкова. "Страдаме от политическа нестабилн...

Купете си вестник "Труд"- вече и със sms

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4209460

В MediaMall.bg вече може да закупите вестник "Труд" в PDF формат - като изпратите sms на стойност 1,20 лева.
Също така от MediaMall.bg може да се закупуват архивни броеве на вестника до 3 месеца назад.
При поискване е възможно да се закупуват и архивни броеве в PDF формат до 2002 г. включително - за целта пишете с конкретното си искане на В MediaMall.bg вече може да закупите вестник "Труд" в PDF формат - като изпратите sms на стойност 1,20 лева. Също така от MediaMall.bg може да се закупуват архивни броеве на вестника до 3 месеца назад. При поискване е възможно да се закупуват и архивни броеве в PDF формат до 2002 г. включително - за целта пишете с конкретното си искане на

24 юли в историята

http://www.moreto.net/novini.php?n=258960

Събития 1799 г. — Наполеон I Бонапарт побеждава османската армия на остров Абукир, разположен в делтата на река Нил. 1824 г. — Публикувани са резултатите от първото в света социологическо допитване във връзка с предстоящите президентски избори в САЩ.

Печалбата на Facebook скочи със 140% през второто тримесечие

http://rss.investor.bg/c/33288/f/564907/s/3ccfb2da/l/0L0Sinvestor0Bbg0Csocialni0Emreji0C4540Ca0Cpechalbata0Ena0Efacebook0Eskochi0Esys0E140A0Eprez0Evtoroto0Etrimesechie0H176780A0C/story01.htm

Социалната мрежа успява да пласира повече реклами на смартфони и таблети и затова продажбите отчитат изненадващо силен ръст


Новото правителство ще решаваза 7–и блок в АЕЦ “Козлодуй”

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4209008

Следващото правителство ще решава за договора с американската компания “Уестингхаус” по проекта за изграждане на 7-и блок в АЕЦ “Козлодуй”. Това съобщи вицепремиерът Даниела Бобева след заседанието на кабинета вчера.
По-рано се появи информация, че правителството ще обсъди договора по изграждането на новите мощности. Следващото правителство ще решава за договора с американската компания “Уестингхаус” по проекта за изграждане на 7-и блок в АЕЦ “Козлодуй”. Това съобщи вицепремиерът Даниела Бобева след заседанието на кабинета вчера. По-рано се появи информация, че правителството ще обсъди договора по изграждането на новите мощности.

Лятна крем супа от тученица

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4208877

Bашата любима рецепта може да спечели 30 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адрес mpopova@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31. Bашата любима рецепта може да спечели 30 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адрес mpopova@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Пленумът на БСП подготвя днес заседанието на конгреса

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/07/24/2349202_plenumut_na_bsp_podgotvia_dnes_zasedanieto_na_kongresa/?ref=rss


Националният съвет на БСП се събира днес, за да подготви извънредното заседание на 48-ия Конгрес на партията, който на 27 юли трябва да избере нов председател на партията.

Очаква се днес социалистите да одобрят проект на предизборен манифест, с който социалистите ще участват на предсрочните парламентарни избори на 5 октомври. В него те залагат традиционните си социални приоритети.

Акцент в дискусията ще бъде и организацията на самия избор - дали да не се намали броят на...

Прогноза за времето - 24 юли

http://www.moreto.net/novini.php?n=258956

И днес облачността над страната ще е по-често значителна. На много места ще има превалявания, в отделни райони придружени с гръмотевици. Ще духа слаб, в източните райони до умерен вятър от север, северозапад. Максимални температури 23°-28°.

По-тихо влизайте кабинета

http://cite.actualno.com/Po-tiho-vlizajte-kabineta-news_41148.html

С поредната си сакрална реплика председателят на Народното събрание Михаил Миков посрещна кабинета Орешарски, който се появи за гласуването на оставката му от парламента.

Стара планина не е подходяща за туризъм

http://society.actualno.com/Stara-planina-ne-e-podhodjashta-za-turizym-news_41149.html

Стара планина не е подходяща за туризъм, има мъгла във високите части. Това съобщиха от Планинската спасителна служба (ПСС) към Българския червен кръст (БЧК). В останалите планини е по-добра обстановк...

Кой продава оръжия на Русия?

http://asia.actualno.com/Koj-prodava-oryjija-na-Rusija-news_41154.html

Лондон смъмри Франция заради оръжейните ѝ доставки за Русия, но самата Великобритания върши същото. Въпреки събитията от последните месеци, двете държави продължават да доставят военна техника на Ру...

Издирват болно момче в София

http://crime.actualno.com/Izdirvat-bolno-momche-v-Sofija-news_41152.html

Столичната полиция издирва 18-годишния Валери Валериев Янев от София. Сутринта на 23 юли момчето излязло от дома си и оттогава е в неизвестност. За последен път е било забелязано в района на ул. &q...

Религиозен календар за 24 юли

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4208431

Св. вмчца Христина
Св. вмчца Христина била родом от гр. Тир. Баща  бил известен като жесток езичник. Когато пораснала, Христина сама стигнала до познанието на истинския Бог.
После познала и богочовека Христа и започнала да му се моли. Веднъж Христина счупила домашните идоли и ги изхвърлила през прозореца. Баща  се разгневил и я подложил на страшн Св. вмчца Христина Св. вмчца Христина била родом от гр. Тир. Баща бил известен като жесток езичник. Когато пораснала, Христина сама стигнала до познанието на истинския Бог. После познала и богочовека Христа и започнала да му се моли. Веднъж Христина счупила домашните идоли и ги изхвърлила през прозореца. Баща се разгневил и я подложил на страшн

“Мерцедес” изкушава Фетел

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4208489

Най-силният отбор във “Формула 1” тази година - “Мерцедес”, прави опит да отмъкне Себастиан Фетел от “Ред Бул”. Според информация на немското сп. “Шпортбилд” смяната на местата в автомобилите ще настъпи след края на сезона, когато изтичат договорите на германския пилот с “Ред Бул” и на Люис Хамилтън с “Мерцедес”.

Германският гигант иска да оформ Най-силният отбор във “Формула 1” тази година - “Мерцедес”, прави опит да отмъкне Себастиан Фетел от “Ред Бул”. Според информация на немското сп. “Шпортбилд” смяната на местата в автомобилите ще настъпи след края на сезона, когато изтичат договорите на германския пилот с “Ред Бул” и на Люис Хамилтън с “Мерцедес”. Германският гигант иска да оформ

Играй и спечели една двойна покана за "Dream Theater"

http://music.actualno.com/Igraj-i-specheli-edna-dvojna-pokana-za-Dream-Theater-news_41079.html

След концерти в Северна и Южна Америка, DREAM THEATER ще се завърнат в Европа, като една от спирките в турнето им ще бъде в София. Кралете на прогресив метъла ще разтърсят зала "Фестивална" ...

Алилуя - кворум в парламента има, ще се гласува и оставката на Орешарски

http://politics.actualno.com/Aliluja---kvorum-v-parlamenta-ima-shte-se-glasuva-i-ostavkata-na-Oresharski-news_41144.html

Днешният парламентарен ден ще се състои, стана ясно след регистрацията в парламента. Този път границата от 121 депутати не се оказа проблем - регистрираха се 175 депутати, макар че в залата гласуват н...

Литекс ще гони дивото срещу Дьошгьор

http://bgfootball.actualno.com/Liteks-shte-goni-divoto-sreshtu-Dioshgior-news_41146.html

Литекс се надява на чудото и на късмета днес срещу унгарския Дьошгьор в мача реванш от втория предварителен кръг на Лига Европа. Ловчанлии паднаха нелепо с 0:2 като домакини преди седмица, но всички в...

Япония Фуджи-сан – магическият вулкан

http://literature.actualno.com/Japonija-Fudji-san--magicheskijat-vulkan-news_41139.html

Върхът!В 12,58 ч. сме на върха! Влизаме между два каменни лъва, които пазят входа на шинтоистката обител. Не е зле: за 4 часа и    58 минути. Височината, която е изписана на...

САЩ вдига забраната за полети до Тел Авив

http://asia.actualno.com/SASht-vdiga-zabranata-za-poleti-do-Tel-Aviv-news_41143.html

Авиационните власти на САЩ вдигнаха забраната за американски полети до Израел късно снощи, но предупреждават за "силно променливата ситуация" на фона на боевете в Ивицата Газа. След като ...

Скалата върти меча на Херкулес

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4208775

Премиерното зрелище на Брет Ратнър с Дуейн “Скалата” Джонсън “Херкулес” е втори опит на развлекателната индустрия за тази година да предложи качествен фентъзи екшън, вдъхновен от митичния герой от древността. Преди няколко месеца Холивуд се провали шумно с недоразумението “Легендата за Херкулес”, режисиран от Рени Харлин и с Келан Луц в главната Премиерното зрелище на Брет Ратнър с Дуейн “Скалата” Джонсън “Херкулес” е втори опит на развлекателната индустрия за тази година да предложи качествен фентъзи екшън, вдъхновен от митичния герой от древността. Преди няколко месеца Холивуд се провали шумно с недоразумението “Легендата за Херкулес”, режисиран от Рени Харлин и с Келан Луц в главната

Ако парламентът събере кворум, оставката на кабинета "Орешарски" може да бъде гласувана днес

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/07/24/2349213_ako_parlamentut_subere_kvorum_ostavkata_na_kabineta/?ref=rss


Ако депутатите от ГЕРБ осигурят кворума на парламента, оставката на кабинета "Орешарски" може да бъде гласувана още днес.

Премиерът Пламен Орешарски депозира оставката на правителството си в сряда в 17.59 ч. - минута преди края на работното време на деловодството на парламента.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов вече няколко пъти заяви, че депутатите му ще влязат в пленарната зала за гласуването на оставката.

Очаква се тази сутрин председателите на парламентарните...

Св. вмчца Христина

http://www.cross.bg/hristina-svetitzata-dushterya-1422194.html

/КРОСС/ В град Тир един мъж от знатен род, на име Урбан, който бил управител, имал дъщеря, млада девица, познала още в ранните си години Бога, своя Създател; и като претърпяла множество жестоки мъки, тя положила за Него и душата си. Когато се родила, родителите й й дали името Христина, което било не според тяхното езическо мъдруване, но по Божий промисъл: самото име, като някое пророчество, предсказвало, че девицата, когато порасне, ще стане християнка, Христова рабиня и невеста, и мъченица. Когато станала на единадесет години, се открила необикновената й красота, и сред девиците нямало подобна на нея. Тогава баща й, желаейки да я запази от човешки погледи, й направил стая в една висока кула, дал й най-добрите слугини и поставил там златни и сребърни изображения на своите богове, като заповядал всекидневно да им кади тамян и да им се покланя. Много от знатните и богати хора, слушайки за красотата на девицата, желаели да я имат за съпруга на своите синове. Когато умолявали за това бащата на Христина, Урбан винаги отговарял: - На никого няма да дам дъщеря си, но я посвещавам на моите богове: милостивите богове твърде много са я обикнали и нека тя остане девица за тях, и вечно да им служи! Девицата Христина, израствайки по възраст и разум, тъй като Бог я просвещавал и вразумявал със Своята благодат, започнала да достига до познание на истината

24 юли в историята

http://www.cross.bg/bulgariya-purviyat-otkriva-1422192.html

/КРОСС/ 1799 г. - Наполеон I Бонапарт побеждава османската армия на остров Абукир, разположен в делтата на Нил.1824 г. - Публикувани са резултатите от първото в света социологическо допитване във връзка с предстоящите президентски избори в САЩ.1911 г. - Американският изследовател Хирам Бингъм открива в Андите считания дотогава само за легенда град на инките Мачу Пикчу.1923 г. - В Швейцария е подписан Лозанският договор, с който се уреждат териториалните въпроси в Мала Азия, свързани с делението на Османската империя, и се определят границите на съвременна Турция.1924 г. - В Париж е основана Световната шахматна федерация (ФИДЕ).1969 г. - Програма Аполо: На Земята успешно се завръща американският пилотиран космически апарат Аполо 11, извършил полет до Луната.1974 г. - В енергийната мрежа на Народна република България е пуснат първият електрически ток, произведен в АЕЦ Козлодуй.1990 г. - Седмото Велико народно събрание на България прекратява правомощията на президента Петър Младенов и открива процедура по избор на нов президент.2001 г. - Симеон Сакскобургготски, последният цар на България, полага клетва за министър-председател на България и така става първият монарх в световната история, който си възвръща властта чрез демократични избори.2002 г. - Алфред Моисиу става президент на Албания.2005 г. - Ланс Армстронг побеждава за седми пореден път на Тур дьо Франс.2007 г. - Либия екстрадира всичките шест българи, задържани по ХИВ-делото в Либия.

Предстоящи събития в страната за днес, 24 юли

http://www.cross.bg/provede-sofiyaot-zasedanie-1422193.html

/КРОСС/ ***  София.Президентът Росен Плевнелиев ще даде начало на изграждането на първите обекти от първия научно-технологичен парк в България, реализиран от дружеството „София Тех Парк" АД. Церемонията ще се състои на територията на бившето военно поделение на „Четвърти километър" в столицата, с която ще започне изграждането на първите лаборатории и площадкова инфраструктура на бизнес инкубатор и на експериментариум с посетителски мост. *** София.От 9 ч. Народното събрание ще проведе заседание. *** Пловдив.Министърът на отбраната Ангел Найденов ще присъства на ВИП-деня на съвместната българо-американска подготовка „Тракийско лято - 2014". *** София.В 9 ч. в залата за журналисти в сградата на ВСС ще се състои брифинг на председателя на комисия „Бюджет и финанси" Михаил Кожарев. *** София.От 8.30 ч. Столичен общински съвет ще проведе заседание. *** София.Националния изпълнителен комитет на ВМРО ще се проведе заседание, по време на което ще бъде разгледано предложението на председателя на НФСБ Валери Симеонов за създаване на общ Патриотичен фронт между ВМРО, НФСБ и други патриотични формации - кауза, за която ВМРО се бори от години. *** София.От 17 ч. в БТПП ще се състои тържествена церемония по награждаване на най-успешните търговско-икономическите съветници, дългосрочно командировани в Службите по търговско-икономически въпроси (СТИВ). *** София.От 19-21 ч

Преглед на печата

http://www.cross.bg/ostavka-presa-novinar-1422190.html

/КРОСС/ Водещи заглавия в печата в. Труд - Воистина оставкав. 24 часа - 17:59 Оставкав. Стандарт - Орешарски си тръгна в 17,59в. Новинар - Дъжд от куршуми за младеж в Люлинв. Дума - Следващото правителство ще решава за 7-ми блок в АЕЦ-ав. Сега - Правителството подаде оставка, без да вземе ключови за БСП решенияв. Земя - 13 000 000 000 за социална политикав. Всеки ден - Йосиф Сърчаджиев: Добре съм, не ме погребвайте ощев. България днес - Йосиф Сърчаджиев: Зле ми е, но пийвам всяка вечерв. Капитал - Следващото правителство ще решава за новия ядрен блокв. Преса - Над 1 млрд. лв. не се върнаха в банките   Водещи заглавия на вътрешните страници 419 СВОБОДНИ МЕСТА ЗА СЕДМОКЛАСНИЦИТЕ В СТОЛИЧНИТЕ УЧИЛИЩА в. Дума - стр. 2ВМРО напуска Бареков в. Дума - стр. 2Жилищата поскъпнаха почти незабележимов. Труд - стр. 28Лихвите по заемите няма да зависят от влоговете в. Труд - стр. 28Автотенекеджийте пълни до Нова година в. Телеграф - стр. 14Енергийните помощи ще растат с цената на тока в. Телеграф - стр. 14Изненада! Ина такса за ряанно връщане на кредити над 75 000 евро - в. 24 часа - стр. 2, 3Обсъждат Близнашки за служебен премиер - в. 24 часа - стр. 318 млн. лв. раздаде кабинетът вчера, има и за Wi-Fi на НДК - в. 24 часа - стр. 4Служебните решават и за такса смет - в. Стандарт - стр. 3Новите номинират Кристалина - в. Стандарт - стр. 3Бойко премиер поне с 121 депутати - в. Стандарт - стр. 4В екоминистерството все още чакат спрените пари - в. Преса - стр

Теми и гости в ефира

http://www.cross.bg/tema-zhivo-nezakonni-1422191.html

/КРОСС/ БНТ, „Денят започва" Тема: Йорданка Фандъкова - за инфраструктурните проекти, спрените европейски пари и има ли нужда общината от заем? Тема: Ясна ли е вече причината за влаковата катастрофа край Калояновец? Тема: След депозираната в Парламента оставка на кабинета - за наследството и очакванията от служебния кабинет и изборите. Тема: На живо - има ли опасност от преливане на реки заради дъждовете?   Нова телевизия, „Здравей, България" Тема: Оставка година по-късно! Въпроси за последно в управлениетоГост: Михаил Миков, председател на НС, Драгомир Стойнев, енергиен министър Тема: Свещеник гони жена си с четири деца. Защо? Тема: Най-кратко управлявалият екоминистър - заблуждава ли, че е завършил техническия университет в Мюнхен? Тема: Докъде стигна разследването за пострадалите в нощта на Белия автобус?Гост: Миролюба Бенатова, Иво Божков, журналисти Тема: Какво ще се случи оттук нататък?Гост: Екатерина Михайлова, политик, Михаил Константинов, математик bTV, "Тази сутрин" Тема: Кабинетът подаде оставка - ще я приеме ли парламентът? На живо: Кой как гласува правителството да си ходи? Тема: В какво състояние БСП оставя държавата: за оставката на кабинета и задкулисната банкова война.Гост: Петьо Блъсков, журналист, Харалан Александров, социален антрополог Тема: Съпругът на арестувания зам

Рождениците днес

http://www.cross.bg/balkanski-fondatziya-rosen-1422189.html

/КРОСС/ Андрей Дреников, композитор и цигулар, 64 г. Асен Гаргов, композитор, певец, 65 г. Проф. дин Валерия Фол, учен траколог. Георги Търновалийски, зам.-министър на финансите, 51 г. Гюнер Тахир, лидер на НДПС, 53 г. Дариана Генова, председател на фондация „Генко Генов". Евгени Стоев, депутат от ГЕРБ в 42-рото НС, 52 г. Елица Николова, секретар по развитието на регионите и инфраструктурата на президента Росен Плевнелиев Здравка Ефтимова, писателка и преводачка Зинаида Златанова, вицепремиер, министър на правосъдието Иван Стоянов, футболист, 31 г. Ирина Канушева, кино критик. Константин Баждеков, изпълнителен директор на ПФК Левски", 59 г. Проф. Минко Балкански, физик, президент на фондация „Миню Балкански", 87 г. Росен Петров, зам.-председател на „България без цензура", 44 г.    

Мачовете по телевизията днес

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4208970

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         

Екоминистърът: Имам шест семестъра в Мюнхен

http://politics.actualno.com/Ekoministyryt-Imam-shest-semestyra-v-Munhen-news_41134.html

Завърших шест семестъра в Техническия университет в Мюнхен, но това не е новина – в никоя биографична справка не съм твърдят такова нещо. Това заяви „уловеният от „Биволъ...

Ботев посяга към наш рекорд в Европа срещу Санкт Пьолтен

http://bgfootball.actualno.com/Botev-posjaga-kym-nash-rekord-v-Evropa-sreshtu-Sankt-Piolten-news_41141.html

Ботев (Пловдив) се готви да отстрани втородивизионния австрийски Санкт Пьолтен. Преди днешния реванш в Австрия пловдивчани имат аванс след първата среща в Бургас, завърпила 2:1. При елиминиране на авс...

Техническа неизправност е довела до катастрофата край Калояновец, смятат от КТ “Подкрепа”

http://crime.actualno.com/Tehnicheska-neizpravnost-e-dovela-do-katastrofata-kraj-Kalojanovec-smjatat-ot-KT-Podkrepa-news_41140.html

Машинистите от Пловдив заплашиха ръководството на БДЖ, че ще спрат работа, ако не получат по-добри условия на труд. Липсата на пари според тях е предпоставка за инциденти, съобщи БНТ.От КТ “...

Стойчо: Убеден съм, няма да ни елиминират

http://bgfootball.actualno.com/Stojcho-Ubeden-sym-njama-da-ni-eliminirat-news_41126.html

Старши-треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов е оптимист преди мачь-реванш от втория предварителен кръг на Лига Европа с молдовския Зимбру. Мачът е от 20,00 часа. Първия двубой, играл се в София, завърши ...

Две жертви на катастрофи през денонощието

http://crime.actualno.com/Dve-jertvi-na-katastrofi-prez-denonoshtieto--news_41129.html

Двама души са загинали, а 24 души са ранени в катастрофи, станали в страната през изминалото денонощие, съобщиха от пресцентъра на МВР. Общо в страната са станали 18 произшествия, четирима души са ...

Михаил Миков: Държах се нормално пред "сръбската девойка на масата"

http://society.actualno.com/Mihail-Mikov-Dyrjah-se-normalno-pred-srybskata-devojka-na-masata-news_41125.html

Имаш два избора – или да се държиш като дама с викторианско възпитание, или се държиш нормално. Така председателят на 42-рото Народно събрание Михаил Миков коментира появилите се статии и не...

ЦСКА срещу Зимбру или срещу европрокобата си

http://bgfootball.actualno.com/CSKA-sreshtu-Zimbru-ili-sreshtu-evroprokobata-si-news_41135.html

ЦСКА се изправя срещу Зимбру днес в мач реванш от втория квалификационен кръг на Лига Европа. "Армейците" гостуват в столицата на Молдова Кишинев, като двубоят е от 20.00 часа на стадион &qu...

Миков: Пеевски беше една от сериозните грешки на Орешарски

http://izbori2014.actualno.com/Mikov-Peevski-beshe-edna-ot-serioznite-greshki-na-Oresharski-news_41132.html

"Необходим парламент, социален парламент, отворен парламент. Парламент, който направи всички усилия да отговори на онова, което хората очакваха през февруари 2013 година". Тези определени...

Нощта на белия автобус - пълно неглижиране и забрава от МВР

http://society.actualno.com/Noshtta-na-belija-avtobus---pylno-neglijirane-i-zabrava-ot-MVR-news_41130.html

Досъдебното производство от Нощта на белия автобус се водеше, за да се установи кои са полицаите с маски, биещи протестиращи без те да проявяват агресия и без да действат непозволено срещу служители н...

Останаха незапълнени места в елитните гимназии в София

http://education.actualno.com/Ostanaha-nezapylneni-mesta-v-elitnite-gimnazii-v-Sofija--news_41131.html

Елитните столични училища не са запълнили местата си и след третото класиране за прием след седми клас. Това става ясно от обявените свободни места, публикувани на сайта на столичния регионален просве...

Морското училище вече обучава IT специалисти

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4208593

Висшето военноморско училище “Н. Й. Вапцаров” ще обучава IT специалисти от тази година, съобщи началникът на университета кап. I ранг Боян Медникаров. Приемът за учебната 2014 г. е приключил преди седмица, а интересът към новата специалност “Информационни и комуникационни технологии в морската индустрия” е бил голям, допълни Медникаров. Висшето военноморско училище “Н. Й. Вапцаров” ще обучава IT специалисти от тази година, съобщи началникът на университета кап. I ранг Боян Медникаров. Приемът за учебната 2014 г. е приключил преди седмица, а интересът към новата специалност “Информационни и комуникационни технологии в морската индустрия” е бил голям, допълни Медникаров.

Стойнев: С камъните срещу мен мисля да градя

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/8FufkrYVzTY/

„По време на кабинета на Пламен Орешарски българската икономика тръгна нагоре. За първото тримесечие на тази година имаме създадени 40 000 нови работни места”. Това каза министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев ден след като премиерът Пламен Орешарски депозира оставката на кабинета. Днес се очаква тя да бъде гласувана от НС. Според Стойнев въпреки неработещият парламент и съпротивата към това правителство министрите са свършили много работа.

„Ние допуснахме след изборите в страната да се разрази политическа криза и е добре, че подадохме оставка. Ако не го бяхме направили, това щеше да се прехвърли и върху икономиката. А за да има икономическа стабилност, трябва да има политическа такава”, категоричен беше Стойнев.

Той не вярва в основата на раздялата между ДПС и БСП да седи Делян Пеевски. „Кризата се разрази след изборите за европарламент”, каза той.

„Ние имахме два коалиционни мандата и за съжаление се налага БСП да плати сметката, а не е поделена”, категоричен беше той.

Относно строителството на „Южен поток” Стойнев заяви, че проектът е важен за България и за една година той е стигнал на финалната права. „Този проект не пречи на третия енергиен пакет”, допълни той. Министърът отрече информацията БЕХ да подготвя договор за заем за строителството на „Южен поток”. „Ние сме за развитието на ядрената енергетика”, каза още той. В момента се води компроматна война срещу мен. Но аз мисля с камъните срещу мен да градя”,цитира Агенция Кросс.

 

 

 

 

Драгомир Стойнев отрича Станишев и БСП да са били зависими

http://politics.actualno.com/Dragomir-Stojnev-otricha-Stanishev-i-BSP-da-sa-bili-zavisimi-news_41124.html

Допуснахме да се разрази една политическа криза и оставката е хубаво нещо, защото кризата можеше да удари по икономиката. Неслучайно работодатели и синдикати протестираха стрещу всички политици вкупом...

Съветът на ООН за правата на човека ще започне международно разследване на възможни нарушения по време на израелската офанзива в Газа

http://asia.actualno.com/Syvetyt-na-OON-za-pravata-na-choveka-shte-zapochne-mejdunarodno-razsledvane-na-vyzmojni-narushenija-po-vreme-na-izraelskata-ofanziva-v-Gaza-news_41121.html

Съветът на ООН за правата на човека реши днес да започне международно разследване на евентуални нарушения на човешките права и военни престъпления, които може би са извършени по време на израелската в...

Товарният кораб "Прогрес" се скачи с МКС

http://cosmos.actualno.com/Tovarnijat-korab-Progres-se-skachi-s-MKS-news_41118.html

Космическият товарен кораб "Прогрес М-24М", изстрелян от космодрума Байконур, се скачи успешно с Международната космическа станция. "Прогрес" се е скачил по ускорена, 6-часова с...

Очаква се смяната на шефа на "Топлофикация София"

http://politics.actualno.com/Ochakva-se-smjanata-na-shefa-na-Toplofikacija-Sofija-news_41120.html

Ръководителят на "Топлофикация София" Стоян Цветанов днес се очаква да бъде освободен от поста на заседание на Столичния общински съвет /СОС/. Доклад за освобождаването му бе приет вчера ...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване