Кадиев: ГЕРБ тръгнаха в изключително лоша посока - целта им е просто да съберат 120 депутати

http://pik.bg/кадиев-герб-тръгнаха-в-изключително-лоша-посока----целта-им-е-просто-да-съберат-120-депута-news240493.html

Кадиев: ГЕРБ тръгнаха в изключително лоша посока -  целта им е просто да съберат 120 депутати

„ГЕРБ тръгнаха в изключително лоша посока и тя е съставяне на просто математическо мнозинство, което по моя преценка ще се разпадне при първата по-сериозна криза. Например при първото увеличение на тока. Тогава малките партии ще се усетят, че губят от тази коалиция, тъй като ще трябва да се взимат непопулярни мерки”, коментира в студиото на „Здравей, България” Георги Кадиев от БСП.

Според него ГЕРБ е трябвало да се опита да се разберат „със системните партии, тези, на които се крепи цялата политическа система”. „Това не означава да направиш коалиция, а например програмно правителство”, допълни Кадиев. Според него целта на ГЕРБ е просто да събере 120 депутати.

„Тогава почвате да събирате някакви малки партии, после някои от тях се махат, взимате други”, допълни Георги Кадиев. Според него в момента не е време за естествени партньори. „Ние сме в състояние на полувойна, в сериозна икономическа криза сериозна.

В такава ситуация търсиш необичайни решения, в такава ситуация не се събират просто десните партии”, обясни той. Кадиев смята, че никой не бърза да влезе в това правителство, защото всеки знае, че предстои несигурност.

„Моето виждане беше да има равна отдалеченост на едно правителство от всички партии, което означаваше вътре да няма партийни лидери, тоест Бойко Борисов да не е премиер”.

Що се отнася до вътрешните конфликти в БСП, Кадиев коментира, че партията има нужда от радикална промяна. „Иначе след 1 година ще ни пометат на изборите”, допълни избраният за депутат.


Училища, детски и социални заведения във Варна са готови за зимата

http://web.barometar.net/65484/

Училищата, детските и социални заведения във Варна са готови за предстоящия зимен сезон, съобщиха от общинските дирекции „Образование, младежки дейности и спорт“, „Социални дейности“  и „Здравеопазване“. Извършени са ремонтни дейности на котлите в ОДЗ №12 “Първи юни“, ЦДГ № 3 “Детско градче“ и ЦДГ №12 “Пинокио“. Подменени са топлообменник и помпа в ОДЗ №14 “Дружба“, [...]

Деян Донков в три роли за 10 години "Хъшове" на сцената

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4380782


В три роли е влизал Деян Донков (на снимката е в гримьорната на театъра) в спектакъла “Хъшове” на Александър Морфов. Довечера, когато представлението отбелязва своята 10-годишнина на сцената на Народния театър, ще е Македонски. Актьорът го играе от миналата година, преди това в образа беше Чочо Попйорданов. В три роли е влизал Деян Донков (на снимката е в гримьорната на театъра) в спектакъла “Хъшове” на Александър Морфов. Довечера, когато представлението отбелязва своята 10-годишнина на сцената на Народния театър, ще е Македонски. Актьорът го играе от миналата година, преди това в образа беше Чочо Попйорданов.

Каква пенсия, цял живот ще се работи

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4380529

Многотомната история с пенсионната реформа по български продължава - сега предлагат и мъже, и жени да излизат в пенсия на 65 години. 
А само допреди петнайсетина години българките вземаха пенсии на 55 г. Ако се върви по пътя на новите предложения, логично е по тази схема да се предвиди, че някъде след 15-20 г. Многотомната история с пенсионната реформа по български продължава - сега предлагат и мъже, и жени да излизат в пенсия на 65 години.  А само допреди петнайсетина години българките вземаха пенсии на 55 г. Ако се върви по пътя на новите предложения, логично е по тази схема да се предвиди, че някъде след 15-20 г.

Дупката в КТБ била 4 млрд.

http://www.cross.bg/nadzor-fond-miliarda-1436185.html

/КРОСС/Дупката в капитала на КТБ може да стигне до 4 милиарда лева. Прогнозата излиза от одита на банката, поставена на 20 юни под специален надзор от БНБ. Това съобщиха пред "Стандарт" запознати с документа, който ще бъде оповестен днес. Снощи пред БНТ и Менда Стоянова от ГЕРБ каза, че БНБ ще обяви липсата на няколко милиарда лева в КТБ. Всички очаквания на финансовите експерти досега сочеха недостиг от около 1,2 до 2 млрд. лв. Но заедно с лошите кредити дупката се разраствала до 4 милиарда. Финансиране на свързани фирми и лица, близки до бившия мажоритарен собственик Цветан Василев, са разкрили още одиторите. Те проверявали и подозрения за отчети, които не отговарят на истината, но са внесени от КТБ в управление "Банков надзор". Квесторите на Корпоративна търговска банка на 20-ти октомври внесоха в БНБ докладите за извършения одит на финансовото институция, която от юни е поставена под особен надзор. Одитните доклади за състоянието на КТБ са изготвени от "АФА" ООД, "Делойт Одит" ООД и "Ърнст енд Янг Одит" ООД. В тях се съдържа анализ и оценка на основни балансови позиции и издадени банкови гаранции на клиенти на КТБ АД. Вчера стана ясно, че Оманският фонд е заявил интерес за оздравяване на КТБ, но без участието на мажоритарния собственик Цветан Василев. Писмото е изпратено до премиера Георги Близнашки, финансовия министър Румен Порожанов и БНБ

Служители на "Виктория" алармират: Квесторите източват банката

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4381279

Дъщерната банка на КТБ - "Виктория" се източва от квесторите, назначени от БНБ да я оздравяват, алармират служители на банката в сигнал до bTV, в който са приложени фактури за хиляди левове, изплатени към консултантски фирми.
С парите на вложителите в банката квесторите плащат на консултантите за дейности, Дъщерната банка на КТБ - "Виктория" се източва от квесторите, назначени от БНБ да я оздравяват, алармират служители на банката в сигнал до bTV, в който са приложени фактури за хиляди левове, изплатени към консултантски фирми. С парите на вложителите в банката квесторите плащат на консултантите за дейности,

Милер: Украйна може да няма достатъчно газ

http://www.cross.bg/ykraiina-dostavki-miler-1436182.html

/КРОСС/ "Схемата за доставки на газ с предплащане ще създаде рискове при големи зимни студове в Украйна", заяви пред журналисти миналата вечер ръководителят на руския "Газпром" Алексей Милер, след края на тристранните (ЕС-Украйна-Русия) газови преговори в Брюксел. "Рискове могат да възникнат в случай на необичайно студена зима, ако Украйна заяви доставки на малки количества газ", - каза Милер. В същото време той отбеляза, че "Зимният план" по газа може да бъде подписан с Киев още през следващата седмица, ако бъде решен въпросът с източника на плащанията на Украйна за новите доставки, предава Гласът на Русия. От 16 юни Русия спря преките доставки на газ за Украйна заради дълга на Киев от милиарди долари.  

Реформаторите оставят на ГЕРБ решението за третия в коалицията

http://www.mediapool.bg/reformatorite-ostavyat-na-gerb-reshenieto-za-tretiya-v-koalitsiyata-news226275.html

ГЕРБ трябва да реши коя ще е третата формация, която ще участва в управляващата коалиция и дали това ще бъде АБВ, коментира в сряда лидерът на СДС Божидар Лукарски пред Нова телевизия. Във вторник вечерта се проведе необявена публично среща между представителите на Реформаторския блок и ГЕРБ, а след нея се разбра, че двете формации са се приближили към подписването на коалиционно споразумение. ”Предлагаме коалиционно споразумение. Който и да участва в него или иска да подкрепи това коалиционно правителство, трябва да поеме своите ангажименти и отговорности в него. Не трябва да има правителство на малцинството, излъчено само от Реформаторския блок (РБ) и ГЕРБ", каза Лукарски. Той допълни, че ГЕРБ и реформаторите не са се разбрали окончателно, но са изгладили част от противоречията помежду си. Лукарски обясни, че разговорите са водени в конструктивен и позитивен тон. След първата среща ГЕРБ реши да прекрати преговорите с РБ с аргумента, че дясната коалиция не може да даде юридически гаранции за своето единство. Реформаторите на свой ред обвиниха ГЕРБ, че не иска да предприеме мерки срещу модела ”КОЙ”. "Останахме на позиция да имаме още срещи. Ние сме твърдо на мнение, че не трябва да има правителство на малцинството. Не сме обсъждали нищо различно от това", каза Лукарски. Той цитира лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, според когото ако правителството работи добре, няма проблем да изкара и четири години, но не е изключил възможността за предсрочни избори. Лукарски напомни, че реформаторите са за двегодишен мандат, а след него да се свика Велико народно събрание.  

Кадиев: Днес не е време само за естествени партньори. Ще се правят необичайни решения

http://www.cross.bg/kadiev-gerb-pravitelstvo-1436183.html

/КРОСС/Ние сме в състояние на полувойна, в сериозна икономическа криза. Днес не е време само за естествени партньори. Предстоят много тежки решения. В такава ситуация се правят наистина необичайни решения. Това каза Георги Кадиев от БСП в коментар пред Нова телевизия относно политическите консултации, които ГЕРБ инициира с цел съставяне на правителство.  След първия кръг разговори, Бойко Борисов обяви, че преговорите ще продължат с четири от участващите в 43-ото НС политически формации, след които е левицата. Вчера Бойко Борисов разговаря с представителите на Реформаторския блок. Предстоят срещи между ГЕРБ и БСП, Патриотичния фронт и АБВ. Според Георги Кадиев целта на ГЕРБ е просто да събере 120 депутати,а той смята, че ГЕРБ е трябвало да се опита да се разберат „със системните партии, тези, на които се крепи цялата политическа система".  „Това не означава да направиш коалиция, а например програмно правителство", посочи Кадиев. Моето виждане беше в правителството да няма партийни лидери, тоест Борисов да не е премиер. Всички големи ще загубят от това нещо, но ще спечели България, каза още социалистът. „ГЕРБ тръгнаха в изключително лоша посока и тя е съставяне на просто математическо мнозинство, което по моя преценка ще се разпадне при първата по-сериозна криза. Например при първото увеличение на тока

Виж всичките 40 гола в Шампионската лига от вторник (видео)

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4381242

ЦСКА - "Манчестър Сити" 2:2 (0:2). Голмайстори: Сейду Думбия (64), Бибрас Натхо (86-дузпа); Серхио Агуеро (29), Джеймс Милнър (38). "Рома" - "Байерн" 1:7 (0:5). Голмайстори: Жервиньо (66); Ариен Робен (9, 30), Марио Гьоце (23), Роберт Левандовски (25), Томас Мюлер (34-дузпа), Франк Рибери (78), 1:7 Джердан Шакири (80).

Служители на "Виктория": Квесторите източват банката

http://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-krizata-s-ktb/sluzhiteli-na-viktoriia-kvestorite-iztochvat-bankata-6025462

С парите на вложителите в банката квесторите плащат на консултантите огромни суми за дейности, които трябва да се вършат от самите служители във „Виктория”

Беларус предложи на Русия да обединят платежните системи

http://www.cross.bg/belarys-rysiya-sistemi-1436184.html

/КРОСС/ Беларус и Русия трябва да поработят над създаването и обединяването на националните платежни системи, предаде РИА Новости. Това заяви премиерът на Беларус Михаил Мясникович след заседанието на Съвета на министрите на съюзната държава в Минск. Освен това, според него, необходимо е да бъде увеличен дялът на руската рубла в разплащанията между страните. Белоруският колега получи подкрепа от Дмитрий Медведев. Той също се изказа за по-активно използване на рублата, имайки предвид санкциите срещу Русия.    

Самостоятелна катастрофа на пътя Поморие – Ахелой

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/1w7EQQsLkRk/

На 21.10.т.г. около 08.25 ч. на пътя Поморие – Ахелой, непосредствено след десен завой, водачът на л.а. «Рено Меган», с бургаска регистрация – П.Р., 25- годишна от Бургас, загубва контрол над автомобила и преминавайки в лявата лента, самостоятелно катастрофира, блъскайки се в металната конструкция на билборд. От ПТП в МБАЛ – Бургас е откаран возещият се на задната седалка – Д.И., 28- годишен от Ямбол, който със счупен дванадесети прешлен, е оставен за лечение без опасност за живота.

Още три района във Варна останаха без вода

http://www.moreto.net/novini.php?n=268116

От ВиК-дружеството във Варна съобщиха за Moreto.net, че поради аварии днес без вода ще са абонатите в следните райони: - малка част от местност Траката до 13 часа; - висока зона на кв."Виница" до 13 часа; - абонатите около Зеленчукова борса до 15 часа; Припомняме, че поради авария на магистрален водопровод без вода останаха абонатите в кв.

Уличното осветление при пътен възел Хумни дол отново не работи, вече трета седмица, а тъмната част от денонощието нараства

http://www.zapernik.com/obshtestvo/ulichnoto-osvetlenie-pri-puten-vuzel-humni-dol-otnovo-ne-raboti_35069/

Здравейте,

уличното осветление при пътен възел Хумни дол отново не работи, вече трета седмица, а тъмната част от денонощието нараства.

Фирмата, която се грижеше за него вече не се занимава с това.

А преминаването през района е ужас и за пешеходци и за шофьори в сутрешните и вечерни часове. През района минават много хора от центъра за Могиличе, както и от Пашов за центъра и обратно не защото това им е любимото занимание, а защото е такава инфраструктурата, създадена от...

Продължава

ДПС няма да оттегли обявения за депутат в 43-то НС Александър Методиев

http://web.barometar.net/65482/

ДПС няма да оттегли обявения за депутат в 43-то НС Александър Методиев – Бат Сали. Това е позицията на партията, представена в Кюстендил от председателя на ДПС Лютви Местан, предаде репортер на Радио „Фокус”-Кюстендил. Местан посочи, че не трябва да се очакват от него противоконституционни действия.

Да останеш на пътя на 83 години

http://dobrudjatv.net/%d0%b4%d0%b0-%d0%be%d1%81%d1%82%d0%b0%d0%bd%d0%b5%d1%88-%d0%bd%d0%b0-%d0%bf%d1%8a%d1%82%d1%8f-%d0%bd%d0%b0-83-%d0%b3%d0%be%d0%b4%d0%b8%d0%bd%d0%b8/

„Една майка може да се грижи и за 10 деца, но 10 деца не могат да се грижат за една майка“, с право е казал народът. Защото колкото и добре да отгледаш децата си, не се знае каква изненада ще ти поднесе съдбата на стари […]

ГЕРБ и реформаторите са по-близо до коалиционно споразумение

http://www.moreto.net/novini.php?n=268113

Реформаторският блок и ГЕРБ са се приближили с една крачка към коалиционното споразумение, стана ясно след закрита за медиите среща между двете формации. Разговорите между ГЕРБ и останалите три парламентарно представени формации – БСП, Патриотичния фронт и АБВ – обаче ще продължат, съобщи Румяна Бъчварова от преговорния екип на ГЕРБ.

Хосеп Гуардиола: Това не беше перфектният мач

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/10/22/2404523_hosep_guardiola_tova_ne_beshe_perfektniiat_mach/?ref=rss


Старши треньорът на "Байерн" (Мюнхен) Хосеп Гуардиола заяви, че отборът му  не е изиграл перфектен мач, въпреки че постигна смазваща победа със 7:1 при гостуването на "Рома".

Двубоят, който беше очакван като голямото дерби на вчерашния ден, беше решен още през първите 35 минути, в които германският шампион вкара пет попадения във вратата на втория в италианското първенство.

Според испанския специалист началото на мача не е било много добро за баварците, както и моменти от...

Служители на банка "Виктория": Квесторите източват банката

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4381270

Дъщерната банка на КТБ - Дъщерната банка на КТБ - "Виктория" се източва от квесторите, назначени от БНБ да я оздравяват, алармират служители на банката в сигнал до bTV, в който са приложени фактури за хиляди левове, изплатени към консултантски фирми. С парите на вложителите в банката квесторите плащат на консултантите за дейности,

Yahoo намира постепенно правилния път

http://www.investor.bg/web/456/a/yahoo-namira-postepenno-pravilniia-pyt-182311/

Онлайн ветеранът отчита лек ръст на приходите през третото тримесечие, като надмина очакванията на анализаторите

Либийската армия ще си връща Триполи

http://www.bnews.bg/article-119668

Правителството на либийския премиер Абдала Абдулрахман ат Тани даде заповед на армията за настъпление към столицата Триполи и установяване на контрол над всички правителствени учреждения.

Удължават разследването за скандала с Марешки на ул. „Студентска“

http://web.barometar.net/65481/

Бързото досъдебно производство, водено срещу Веселин Марешки за причиняване на лека телесна повреда по хулигански подбуди, е преобразувано в досъдебно производство, което следва да приключи в рамките на законоустановения двумесечен срок. Това съобщиха от Районна прокуратура-Варна, които разследват инцидента. Промяната се прави заради по-големия обем процесуално следствени-действия, които е необходимо да бъдат осъществени за цялостното [...]

Любим виц на Стефан Диомов

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4380798


Световен шампионат по гимнастика. Дисциплината е кон с гривни. Състезателят, на когото идва редът, не е много уверен в себе си и решава да употреби допинг. В съблекалнята обърква хапчетата и взема виагра. След което следва такова изпълнение, че цялата публика била удивена, но най-удивен бил конят... Световен шампионат по гимнастика. Дисциплината е кон с гривни. Състезателят, на когото идва редът, не е много уверен в себе си и решава да употреби допинг. В съблекалнята обърква хапчетата и взема виагра. След което следва такова изпълнение, че цялата публика била удивена, но най-удивен бил конят...

"Реал" тръгна за Англия с "Бог да пази кралицата"

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4380232

"Реал" (Мадрид) отпътува за кошмарно място - "Анфийлд", с цитиране на химна на Великобритания в туитър. "Господ да пази кралицата", написа Алваро Арбелоа, официалният рупор на тима в социалните мрежи.
Довечера обаче Кристиано Роналдо и компания трябва да променят историята, за да вземат добър резултат. Три мача срещу "Ливърпул" не донесоха дори го "Реал" (Мадрид) отпътува за кошмарно място - "Анфийлд", с цитиране на химна на Великобритания в туитър. "Господ да пази кралицата", написа Алваро Арбелоа, официалният рупор на тима в социалните мрежи. Довечера обаче Кристиано Роналдо и компания трябва да променят историята, за да вземат добър резултат. Три мача срещу "Ливърпул" не донесоха дори го

Днес евродепутатите гласуват за състава на новата Европейска комисия

http://www.dnevnik.bg/evropa/evropeiski_parlament/novini_za_ep/2014/10/22/2404526_dnes_evrodeputatite_glasuvat_za_sustava_na_novata/?ref=rss


Днес  (22 октомври) депутатите в Европейския парламент ще гласуват дали да дадат одобрението си за встъпването в длъжност на новия състав на Европейската комисия начело с Жан-Клод Юнкер, съобщи пресслужбата на ЕП.

В последните седмици евродепутатите провериха знанията и плановете на всеки един от номинираните за еврокомисари и сега трябва окончателно да решят дали чутото ги удовлетворява. Преди гласуването от 10 часа българско време г-н Юнкер ще представи официално своя екип и...

Реформаторите решават за участието си в коалиционно правителство

http://www.cross.bg/blok-gerb-koalitzionno-1436181.html

/КРОСС/Реформаторският блок се събира днес, за да решава за участието си в коалиционно правителство. Снощи в централата на ГЕРБ изненадващо лидерите на Реформаторския блок се срещнаха с председателя на ГЕРБ Бойко Борисов. След близо два часа разговори стана ясно, че двете партии този път са по-близо до коалиционно споразумение. За Реформаторите най-неприемлив е вариантът правителство на малцинството. На срещата са били обсъждани и възможностите за коалиция с Патриотичния фронт. Все още обаче има различия по отношение на АБВ. И от ГЕРБ, и от Реформаторския блок твърдят, че не е имало разговори за министерски кресла и лични назначения.  

Зима иде, още не е ясно кой ще чисти Перник от сняг

http://www.zapernik.com/obshtestvo/zima-ide-oshte-ne-e-yasno-koi-shte-chisti-pernik_35068/

Все още не е ясно коя фирма ще извършва зимната поддръжка на Област Перник.

В края на месец ноември изтичат договорите за зимна поддръжка в шест области в страната, сред които е и Перник, заяви директор на дирекция „Развитие на пътната инфраструктура с бюджетни средства“ в АПИ Георги Златев по време на работно заседание. Той увери, че процедурите за избор на изпълнител са към края си и, че средствата за зимно почистване на снега са подсигурени. Плащанията ще се извършват от бюджета за...

Продължава

Хърсев: Фалира ли КТБ, ще струва 10 млрд. лв. на държавата

http://frognews.bg/news_78698/

Загубите за държавата ще са над 10 млрд. лв. при обявяване на несъстоятелност на КТБ. Терминът за това е „разсипване”. Дано не се стигне до фалит. Тогава ще ревем всичките, включително и тези, които сега само наблюдават, коментираха пред бТВ финансистът Емил Хърсев и вложителка в КТБ.

Конгоанският гинеколог получи наградата „Сахаров“

http://www.vesti.bg/sviat/kongoanskiiat-ginekolog-poluchi-nagradata-saharov-6025461

В болницата на Денис Муквеге се лекуват жени, станали жертви на изнасилване и получили сериозни травми

Преглед на варненския печат - 22 октомври

http://www.moreto.net/novini.php?n=268100

„Общината взема 118 имота в “Чайка”, е водеща тема за вестник „Черно море”. 118 имота в квартал “Чайка” ще актува местната администрация във Варна от държавна в общинска собственост. Това става ясно от докладна на кмета Иван Портних до местния парламент в града.

Северна Корея изненадващо освободи американец

http://www.cross.bg/osvobodi-koreya-severna-1436180.html

/КРОСС/ Северна Корея изненадващо освободи американеца Джефри Фаул и той е отлетял за САЩ. Той е един от тримата задържани от КНДР американци, предава Ройтерс. Говорителят на Държавния департамент на САЩ Мери Харф потвърди, че Фоули е на път към дома след провели се във вторник преговори. Тя посочи, че Вашингтон работи за освобождаването на останалите двама американски граждани - Матю Милър и Кенет Бей, които остават в ареста в Северна Корея. 56-годишният Фоули е влязъл в КНРД на 29 април и е бил задържан в началото на юни, докато е напускал страната. Срещу него са повдигнати обвинения за „противодържавни" престъпления. Съобщава се, че той е оставил библия в тоалетната на ресторант в северния пристанищен град Чхънджин, но семейството му настоя, че той не е бил на мисия за неговата църква. Не са ясни мотивите защо КНДР е решила да освободи Фаул. Говорител на Държавния департамент поясни, че за освобождаването му са помогнали шведски дипломати. Швеция има посолство в Пхенян и действа като „защитаваща сила" за Вашингтон.  

Отново сеч! "Зеленият пояс" от млади дървета между Стомана и река Струма изчезва ден след ден

http://www.zapernik.com/obshtestvo/otnovo-sech-zeleniyat-poyas-ot-mladi-durveta-mejdu-stomana-i_35067/

Кметът на кв.Църква изсича "зеления пояс" от дървета между "Стомана" и река Струма, пише читател. Изсечени са млади дървета, здрави, неизсъхнали, на неерозирала почва, които не пречат на никой, а даже помагат - спират шум и прах от завода.

Дърветата са засадени преди 25 години именно за тази цел .

Всички живущи в този регион са дълбоко възмутени от тази сеч, която засяга и пряко и косвено всички живеещи в близост. Въпросът е отнесен и до компетентните...

Продължава

Топлофикациите са готови да пуснат парното

http://www.mediapool.bg/toplofikatsiite-sa-gotovi-da-pusnat-parnoto-news226274.html

Топлофикациите в страната са готови да пуснат парното заради очакваното от четвъртък сериозно застудяване, съобщи ”Дарик”. По наредба новият отоплителен сезон може да започне, ако три дни поред температурите паднат под 12 градуса, както и дългосрочната прогноза да е за трайно застудяване. В случай че тези условия не са изпълнени, но абонатите искат да им се пусне парното, трябва да подадат заявление в съответната топлофикация, което да е придружено с решение на общото събрание на етажната собственост. От топлофикационните дружества предупреждават всички ремонти по вътрешната инсталация да бъдат приключени и системата да бъде запълнена. Освен това вентилите на радиаторите да бъдат максимално отворени.

Диригентът Михаил Турецкий: В София ще пеем и оперни арии и песни на "Куийн"

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4380687

Една от най-успешните музикални формации в Русия - "Хор Турецкий", ще гостува за пръв път у нас на 30 октомври. Неговият създател и диригент Михаил Турецкий ще излезе със своите певци на сцената в зала 1 на НДК по покана на "БГ Саунд Стейдж".
В изключителния ансамбъл са събрани 10 солисти с различни гласове, които представят истински музикален... Една от най-успешните музикални формации в Русия - "Хор Турецкий", ще гостува за пръв път у нас на 30 октомври. Неговият създател и диригент Михаил Турецкий ще излезе със своите певци на сцената в зала 1 на НДК по покана на "БГ Саунд Стейдж". В изключителния ансамбъл са събрани 10 солисти с различни гласове, които представят истински музикален...

България е втора в ЕС по най-малък дълг

http://www.moreto.net/novini.php?n=268109

България е на второ място в ЕС по най-малък държавен дълг, сочат последните ревизирани данни на Евростат. В края на 2013 г. дългът на ЕС-28 възлиза на 11,55 трилиона евро, или 85,4% от БВП, и бележи ръст спрямо предходните години. Най-нисък дълг като процент от БВП е отчетен в Естония (10,1%), България (18,3%), Люксембург (23,6%), Румъния (37,9%), Латвия (38,2%), Швеция (38,6%) и Литва (39%).

Броят на болните в пернишко расте. Как да се предпазим от грипа?

http://www.zapernik.com/obshtestvo/broyat-na-bolnite-v-pernishko-raste-kak-da-se-predpazim_35066/

Увеличава се броя на болните от грип и остри респираторни заболявания в пернишко, съобщават от Регионалната здравна инспекция.

Само за седмица заболеваемостта е нараснала от 19,14% на 38,28%.

Миналата седмица регистрираните случаи са 15, а тази седмица те вече са 30.

Въпреки увеличения брой на болни, епидемиологичната обстановка в Перник все още е спокойна.

Грипът дойде и никой не е застрахован, че вирусите ще го подминат, но можем да опитаме да засилим имунитета...

Продължава

Евтина стока от Европа залива пазара ни, цената на млякото се срива

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4381224

Евтина стока от Европа залива пазара ни, цената на млякото се срива. Българският млечен сектор е изправен пред фалит. Големите производители в ЕС увеличаваха броя на високодобивните животни и разширяваха фермите си, готвейки се за пазарната инвазия. Руското ембарго ускори процеса, инфомрира "Дарик". Евтина стока от Европа залива пазара ни, цената на млякото се срива. Българският млечен сектор е изправен пред фалит. Големите производители в ЕС увеличаваха броя на високодобивните животни и разширяваха фермите си, готвейки се за пазарната инвазия. Руското ембарго ускори процеса, инфомрира "Дарик".

Изоставеното в Казанлък бебе вече си има приемно семейство и име - Димитър

http://www.cross.bg/deteto-konteiiner-kazanluk-1436179.html

/КРОСС/Новородено дете беше намерено край контейнер за смет в центъра на Казанлък. Според лекарите детето е родено вчера - часове преди да бъде намерено на боклука и е напълно здраво. Само няколко часа след като се появило на бял свят, бебето било захвърлено в контейнер за боклук в центъра на Казанлък. Открито е от клошар. Човекът се уплашил и разказал на жена, собственик на магазин в района. Въпросният контейнер се изхвърля рано сутрин тъй като в района има много търговски обекти. Жената се обадила на 112, откъдето я посъветвали да не пипа детето и я уверили, че спешно ще изпратят линейка. След минути на място пристигнали от Спешна помощ и закарали новороденото в казанлъшката болница. Според неонатолога д-р Валентина Рашева детето е в добро състояние. „Бебето е доносено, 3,800 кг 53 см. Имало е голям късмет, шанс, че пъпната връв е прерязана, но не е превързана и просто не е причинил кръвоизлив, който да застраши живота му. Засега изследванията му са добри. Раждането най-вероятно е било извършено от партньора, защото пуловера беше мъжки. Така поне си мисля аз. От така нареченият, ако мога да кажа в кавички баща, евентуално партньор на майката", допълва тя, цитирана от Нова телевизия. Експерти от отдел "Закрила на детето" веднага поели грижа за новороденото. „Установихме, че детето най-вероятно е от български произход, но това разбира се ще го кажат разследващите органи. По това как е било оставено

Лукарски: ГЕРБ ще реши кой да е третият в управлението

http://www.vesti.bg/bulgaria/politika/lukarski-gerb-shte-reshi-koj-da-e-tretiiat-v-upravlenieto-6025460

Ние предлагаме коалиционно споразумение, в което всеки, който участва или подкрепя правителството, трябва да поеме своите отговорности, заяви лидерът на СДС

Мошениците реформатори вън от държавната трапеза

http://pik.bg/мошениците-реформатори-вън-от-държавната-трапеза-news240490.html

Мошениците реформатори вън от държавната трапеза

Любовницата на Божидар Лукарски, лидер на СДС /прости Господи/, беше назначена от пародийния протестър Близнашки /по „неведоми“ причини служебен премиер на България/, за зам.-председател на Държавната агенция за българите в чужбина.

Някога Ришельо беше казал, че измяната е единствено въпрос на време. Парафразата би изглеждала така – излагацията на българските т.н. „десни“ и слугуващите им безсрамни протестъри - също.

Ще стигна и по-далеч – това назначение е не по-малко скандално от назначението на Делян Пеевски за директор на ДАНС. Да, като възможности за влияние и натиск, като оперативен обсег и силови параметри позицията шеф на ДАНС е несравнима. Но ако говорим за кастинга, за това кой, как и защо определя едни напълно неадекватни /като експертиза, образование и опитност/ човечета да заемат много сериозни позиции в публичната власт, то тогава двата гафа са напълно сравними. Дали Лукарски като бъдещ и възможен коалиционен партньор, заедно с Кунева са натиснали за това назначение, мисля, че само гламави люде могат да поставят под съмнение. По-важното е обаче, че това назначение като лакмус показва какво ни готвят. Готвят ни по много и все от същото. Онова, което ни се поднася вече близо четвърт век. Преди 10 ноември 1989 г. ни се поднасяше същата кадрова философия, само че беше класово обоснована. Нали помните – неграмотният правешки килър, с проблемно средно образование /за висше да не говорим, там отдавна се знае, че няма такова/ и неговата шайка дойдоха на дулата на съветските танкове и останаха близо половин век върху теметата на българите. Неграмотният шивач Станко Тодоров се издигна дори до министър-председател. Гришата, който със сушата и кишата беше едно от трите проклятия на отечеството – също. Четвърт век вече след падането на оня отвратителен режим песента продължава на нов глас – без Живков по живковски.

Имахме шеф на оръжейна комисия – кинезитерапевт. Имахме министър дори със средно образование, заради когото беше променен цял закон, за да може да стане министър с това образование! Имахме министър на културата, който не правеше разлика между Панчо Владигеров и Златю Бояджиев, а неин наследник пишеше „Збогом“ вместо правилното.

Трагедия с привкус на фарс – това е България вчера, днес. Както по всичко изглежда такава ще бъде и утре, след като чакарачки с известни креватни умения използват нечие легло като батут, откъдето отскачат на най-висши публични позиции. И хич не ми казвайте, че това са силни думи. Не, даже се изразявам твърде изискано. Омръзна ми от калинки, от наложници, от дъщерята на Н-ския пожарникар, който бил учил и работил с не знам кой си, от сина на Н-ския милиционер, който бил служил с не знам кой си, от гювендията на Н-ския политически мушморок, който по неведоми пътища е оглавил срамния остатък от някога величавия СДС, да се  парашутират в съответното висше административно кресло. Отвратително е, че всичко това се прави от типове, които ни проглушиха ушите миналата и тази година да задават с кретенска упоритост /и нелечимост/ въпроса „кой“. Ха сега с техните камъни по техните глави –  Близнашки, кой назначава гювендии във властта? Кой? Кой? Кой?

Няма да има отговор по същия начин, по който си мълчеше Орешарски. Защото те са от един „шинел“ – бекапейския. Там отговори не се дават. Там могат само да разпитват – правили са го във времената на „чичо Дачо“ и светлия комунистически идеал, после се пребоядисаха къде по-добре, къде по-зле и като ги погледнеш – преоблякъл се Илия /Георги, Пламен, Сергей, Бойко, Божидар, Меглена и т.н.,та до края на света/, погледнал се – пак в тия.

Единственото, което трябва днес да се прави, е да не се допусне печените политически мошеници от реаниматорския /деформаторския, реставраторския и т.н./ блок да се вкопчат в държавната трапеза. Тези са изпосталели като тахтаби – а си ги пуснал, а са те изяли с парцалите барабар. Познавам повечето от тях, в момента имам информация какво обсъждат и готвят от първа ръка /нали и аз съм си парче разузнавач/, имам всичко, което ми е нужно като информация, за да Ви кажа – случи ли се нова тройна коалиция между ГЕРБ, РъБъ и куките от т.н. „Патриотичен“ фронт – жална ни майка. Без значение какво се говори, ще кажа, че няма администрация, която да може да поеме партийните тахтаби, без да бъде увеличена в гигантски размери. Един пример само – при по-предишната тройна коалиция, през 2005-2009 г. въпреки всички заклинания, думи от света на великите духове и т.н., за да се удовлетворят исканията на всеки участник в коалицията, администрацията беше увеличена в пъти – някъде три, някъде – четири пъти.

В Министерството на държавната администрация малкият Мук направи такова раздуване, че там администрацията скочи три пъти. Няма как иначе, след като в политиката са валидни силовите закони, законите на постигането на коалиционен баланс. А той се постига чрез умиротворяване на пастта, с която са зейнали партийните чудовища, в която непрекъснато се хвърлят лакоми административни хапки.

Сега ще бъде същото и понеже изгледите за стабилитет на тази коалиция „орел, рак и щука“ са много по-малки от тези преди девет години, то сега апетитите на партийните функционери и техните любовници ще бъдат изострени до крайност. И като капак – гарнирани от голям устрем да постигнат за година това, което други са постигали за цял мандат.

Те това ще е политическият ключ, който ще изпълва с мотивация участниците в тази безсрамна коалиция. Помнете ми думата, познавам им кътните зъбки на тези негодници и виждам как това, което описвам вече започва да се случва – напук на неадекватните призиви на колеги коментатори, че подобна коалиция била за предпочитане пред нови избори. Това твърдение е нещо повече от престъпление, то е най-груба грешка. И като такава ще довлече нечувани беди на страната ни, а общественият морал, умереност и търпимост ще бъдат доведени до граница, от която стъпването в тотална катастрофа ще бъде много вероятен изход. Ето тогава ще може да се говори есхатологично, но резултатът няма да е функция на неслучилото се правителство и новите предсрочни избори, а на глупавата мантра, която партийните сирени и кръчмарските котараци, които се хранят от подобни коалиции, пеят безспир.

 

Българският млечен сектор е изправен пред фалит

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4381216

Евтина стока от Европа залива пазара ни, цената на млякото се срива. Българският млечен сектор е изправен пред фалит. Големите производители в ЕС увеличаваха броя на високодобивните животни и разширяваха фермите си, готвейки се за пазарната инвазия. Руското ембарго ускори процеса, инфомрира Евтина стока от Европа залива пазара ни, цената на млякото се срива. Българският млечен сектор е изправен пред фалит. Големите производители в ЕС увеличаваха броя на високодобивните животни и разширяваха фермите си, готвейки се за пазарната инвазия. Руското ембарго ускори процеса, инфомрира "Дарик".

Шикорски се отрече от думите, че Путин предложил подялба на Украйна

http://www.cross.bg/shikorski-pytin-tzitat-1436178.html

/КРОСС/ Председателят на полския Сейм и бивш външен министър Радослав Шикорски обяви в профила си в "Туитър", че неправилно са били разбрани думите му, че руският президент Владимир Путин предлагал на Варшава да си поделят Украйна, предаде ТАСС. Подробно интервю с Шикорски, в което се съдържаше този цитат, бе публикувано в американското онлайн издание "Политико" в понеделник. Някои от думите му бяха преувеличени, казва сега Шикорски, но не уточнява кои точно. Освен това председателят на долната камара на парламента добавя, че не е виждал текста преди публикуването му и поради това не е давал разрешение да се цитират точно тези думи. "Потвърждавам, че Полша няма да участва в анексия", пише още Шикорски. Кремъл не коментира публикацията, а говорителят Дмитрий Песков само каза, че "сега се появяват много глупости и от живи хора, и от измислени" и добави, че има съмнения, че въпросният цитат е достоверен. Авторът Бен Джуда обаче реагира с думите, че "Шикорски и Туск трябва да се гордеят, а не да се срамуват да кажат, че са отхвърлили категорично двуличните оферти на Путин в стил 30-те години. Така се държат истинските държавници. Не обвинявайте вестоносеца".  

Емил Хърсев: Държавата ще загуби над 10 милиарда от КТБ

http://www.cross.bg/hursev-falit-emil-1436176.html

/КРОСС/ "Нацията ще загуби много при несъстоятелност на КТБ. Загубите за държавата ще са над 10 милиарда." Това каза в сутрешния блок на БТВ „Тази сутрин" финансистът Емил Хърсев. "Винаги, когато се стигне до обявяване на несъстоятелност се губи. Има термин за това "разсипване". Ние натрупахме един негативен опит, че когато една банка изпадне в ликвиден проблем, никой не помага отникъде, а я оставят сама да падне. Това ще доведе до нарастване на лихвите, другите банки ще увеличат цените на кредитите", категоричен беше Хърсев. "Дано не се стигне до фалит на КТБ. Тогава ще ревем всички ние. Ако действително се тръгне към фалит на банката, всички хорово ще реват, дори тези които сега само наблюдават." Това каза от своя страна Галя Сербезова, която е вложител в КТБ. "Това ли разбира БНБ под укрепване на банките?", попита тя и призова всички хора да подкрепят КТБ и да дойдат в четвъртък на протест пред Президентството.  

Методи Андреев от ГЕРБ: Нямаме ангажименти нито към ДПС, нито към ББЦ и „Атака“

http://pik.bg/методи-андреев-от-герб-нямаме-ангажименти-нито-към-дпс-нито-към-ббц-и-„атака“-news240488.html

Методи Андреев от ГЕРБ: Нямаме ангажименти нито към ДПС, нито към ББЦ и „Атака“

Политиките, които ще предложат ГЕРБ и Реформаторския блок като коалиция, ще привличат различни политически сили. ГЕРБ трябва да използва мандата си. Защото това е шансът и на партията, и на страната. Ние от своя страна ще кажем - нямаме никакви ангажименти нито с ДПС, нито с ББЦ, нито с „Атака“. Това заяви пред Нова тв депутатът от ГЕРБ Методи Андреев.

„Ще ви кажа къде минава разделителната линия в политиката. Живеем в държава, която 25 години е в преход. През тези години се избистриха субекти, които имат влияние. Две партии са присъствали най-дълго в управлението – БСП и ДПС. Голяма част от проблемите в момента, са създадени по време на управлението на тези две партии. Да сложим тук и АБВ, които бяха част от БСП. ГЕРБ има вина до толкова, доколкото е управлявала три години“, посочи Андреев.

Той посочи, че тези, които не са част от системния проблем на България, са патриотите. „Коалицията е творение, което в един момент е положително, в един момент не“, коментира Андреев.

„През тези години ние се нагледахме на кръгове, обръчи и т.н. Аз казвам – коалиционно споразумение се случва със споделена отговорност. Хората гласуваха за нас, за да има дясноцентристко управление“ , заяви Методи Андреев.

Предлагаме коалиционно споразумение, обяви Лукарски

http://news.ibox.bg/news/id_763213008

Стана ясно след втората среща на ГЕРБ и Реформаторите, която се проведе снощи в централата на ГЕРБ, изненадващо за медиите.

Сестрата на Бойко Борисов съветва брат си да е по-мнителен

http://offnews.bg/news/n_1/n_406893.html

Д-р Красимира Иванова , сестра на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов , съветва брат си в евентуалния си бъдещ мандат като премиер да бъде малко по-мнителен и да не се доверява чак толкова на хората от кръга около него. Тя обяви това в интервю за bTV тази сутрин. В предишния си мандат той се опари именно от предоверяването си към определени личности, които не са оправдали доверието му, уточни сестрата на Барисов. "Аз смятам, че правителство трябва да има, но трябва и да се види на каква цена би могло то да бъде създадено. Един такъв кабинет обаче трябва да е основан на програми и принципи, а не просто на базата да има управление, което да е безпринципно", коментира д-р Иванова. Тя отбеляза, че никога не му е давала съвети на политическа тематика и когато се чуват си говорят обикновено на лични теми. Според нея с държанието си в преговорите с ГЕРБ и агресивното си поведение от месеци насам Реформаторският блок се опитват да си осигурят определени министерски кресла в бъдещото правителство. По думите й д-р Петър Москов от ДСБ се е устремил към поста на здравен министър. Сестрата на Борисов напомни, че Москов я е атакувал, когато е участвала в конкурс за директорския пост в АГ болницата "Шейново" (д-р Красимира Иванова е неонатолог). "Аз не съм честитила на брат си поредната победа на партията му, а ще го направя, когато и ако той успее да състави едно правителство на принципна основа и от специалисти на различните постове, които да си свършат по най-добрия начин работата", каза още д-р Иванова.

Андреев: Избирателите решиха да има коалиция между ГЕРБ и РБ

http://www.cross.bg/gerb-partii-andreev-1436177.html

/КРОСС/След втората среща между ГЕРБ и Реформаторския блок, според избрания за народен представител от гражданската квота на ГЕРБ Методи Андреев, нещата вече са ясни.  „Политическите тези на двете преговарящи партии - ГЕРБ и Реформаторския блок, се избистриха. Като сестрински партии, членове на ЕНП не можем да пренебрегнем това, което избирателят е направил. Задачата, която той е задал, е да има дясно-центристко управление, коалиция между ГЕРБ и реформаторите", каза в студиото на Нова тв Андреев. „Следващото управление трябва да бъде управление на принципите и споделената отговорност. От тук нататък политиките, които ще предложат ГЕРБ и РБ като коалиция ще бъдат политики, които ще привличат най-различни политически сили. Всяка една партия би подкрепила реформа в здравеопазването", допълни той. „Живеем в държава, която от 25 години прави преход. Едни го наричат криминален, други го наричат успешен. През това време две партии са присъствали най-дълго в управлението - БСП и ДПС. Всичко това, което виждаме в момента като проблеми, са създадени именно по време на управлението на тези партии. Те са част от системния проблем на България - корупция, олигархия и монополи", категоричен бе Андреев.

Липсват над 12 000 бюлетини

http://www.cross.bg/byuletini-komisii-dannite-1436175.html

/КРОСС/ Минимум 12 245 бюлетини липсват. Това показа справка на „Труд" в официалните данни на ЦИК. Към избирателните секции са отишли 7 458 615 бюлетини. От тях не са използвани 3 908 097. Общо 37 004 са сбъркани или по други причини не са пуснати в урните. От кутиите са извадени само 3 501 269 бюлетини. Според изборни специалисти липсващите документи са дори над 60 000. Те са изследвали данните от районните избирателни комисии. В Пазарджик например липсват 3555 бюлетини. В Бургас е обратното - в урните са намерени 3652 бюлетини повече, отколкото са доставени. Според говорителя на ЦИК Цветозар Томов найвероятно става въпрос за натрупване на грешки в протоколите на секционните комисии. Разминаването по никакъв начин не влияе на резултатите от вота, убеден е той. ЦИК е обсъждала вчера казуса. В секционните и районите комисии е имало полуграмотни хора. Томов е виждал грешно записване на получени бюлетини в протокол - вместо 500 бюлетини е записано 5, колкото кочана са получени в секцията. От данните става ясно, че 3031 бюлетини са обявени за недействителни заради несъответствие между номера на хартията за гласуване и кочана, от която е откъсната. 455 избиратели са хванати да снимат в тъмната стаичка.  

Жива верига попречи на строежа на сграда върху детска площадка в "Слатина"

http://pik.bg/жива-верига-попречи-на-строежа-на-сграда-върху-детска-площадка-в-слатина-news240487.html

Жива верига попречи на строежа на сграда върху детска площадка в "Слатина"

След палежите на коли и сблъсъците между жители на „Слатина” и служители на строителна фирма, днес напрежението в квартала отново е високо. Причината – в бивша детска площадка трябва да влезе тежка техника, която да започне строежа на сграда, съобщи bTV.

Около 8:10 часа в района дойде първият багер, пазен от полицаи и мощни охранители. Жителите на квартала седнаха на пътя на машината.

Те са преместили запалените си по-рано автомобили и твърдят, че няма да прекратят протеста си, докато арх. Венцислав Дучев не се откаже от своя проект. От ранните часове на сутринта има засилено полицейско присъствие.

Според жителите на квартала, има значителни неуредици при придобиването на терена, като институциите не искат да вземат отношение по представената им документация от преди 1994 г.

„Ако ние живеем в европейска и правова държава, има органи, които да осигурят моя спокоен, необезпокояван и безпроблемен достъп до имота ми”, заяви инвеститорът в обекта.

По думите му бившата вече детска площадка е била проверявана многократно откъм придобиване на собственост и строителни разрешения, като има и окончателно решение на административния съд.

Дучев се оплака, че е бил заплашван с телефонни обаждания и текстови съобщения, като именно заради съдържанието им смята, че жителите на квартала сами са запалили автомобилите си.

Проф. Константинов даде формулата за властта

http://frognews.bg/news_78697/

За първи път България ще има кабинет на малцинството, но не на една партия, а на коалиция. Това ще са ГЕРБ и Реформаторският блок, които имат общо 107 депутати. Това е нова управленска формула за България.

“Морето” посреща “Левски” в дербито на кръга в НБЛ

http://www.moreto.net/novini.php?n=268110

Баскетболистите на “Черно море – Порт Варна” приемат вечния си съперник – “Левски” днес от 18 ч. в зала “Христо Борисов” Дербито е от ІІ кръг на НБЛ, а “моряците” имат поражение от “Берое” на старта на първенството. “Мога само да се надявам да играем срещу “Левски”, както в първия мач срещу тях миналата година.

Божидар Лукарски: Предлагаме коалиционно споразумение

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4381210

„Не трябва да има правителство на малцинството, излъчено само от Реформаторския блок и ГЕРБ”, заяви пред Нова телевизия съ-председателят на Реформаторския блок Божидар Лукарски.
Той коментира снощната изненадваща среща между двете партии. Тя е част от втория кръг преговори за съставяне на кабинет.
„Ние предлагаме коалиционно споразумение, „Не трябва да има правителство на малцинството, излъчено само от Реформаторския блок и ГЕРБ”, заяви пред Нова телевизия съ-председателят на Реформаторския блок Божидар Лукарски. Той коментира снощната изненадваща среща между двете партии. Тя е част от втория кръг преговори за съставяне на кабинет. „Ние предлагаме коалиционно споразумение,

Лукарски: Предлагаме коалиционно споразумение

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4381202

„Не трябва да има правителство на малцинството, излъчено само от Реформаторския блок и ГЕРБ”, заяви пред Нова телевизия съ-председателят на Реформаторския блок Божидар Лукарски.
Той коментира снощната изненадваща среща между двете партии. Тя е част от втория кръг преговори за съставяне на кабинет.
„Ние предлагаме коалиционно споразумение, „Не трябва да има правителство на малцинството, излъчено само от Реформаторския блок и ГЕРБ”, заяви пред Нова телевизия съ-председателят на Реформаторския блок Божидар Лукарски. Той коментира снощната изненадваща среща между двете партии. Тя е част от втория кръг преговори за съставяне на кабинет. „Ние предлагаме коалиционно споразумение,

Проф. Константинов: България ще има нова управленска формула

http://www.cross.bg/konstantinov-formyla-ypravlenska-1436173.html

/КРОСС/ "България ще има нова управленска формула. За първи път ще имаме кабинет на малцинството, но не на една партия, а на коалиция. Това ще са ГЕРБ и Реформаторският блок, които имат общо 107 депутати", прогнозира в студиото на "Добро утро, България!" по TV7 проф. Михаил Константинов. Според него Патриотичният фронт няма да участва директно с министерски постове, но за тях има други привлекателни постове в държавата. "АБВ категорично нямат място в официалната формула, но могат да бъдат негласна лява компонента. БСП ще трябва да преболедува проваленото си последно управление и левите най-вероятно ще подкрепят правителството по ключови приоритети", каза още той. Константинов подчерта, че повече от две години живот за 43-ия парламент не може да се очакват. Но пък за част от депутатите това щяло да е първо и последно влизане в Народното събрание и може да се очаква, че това ще ги амбицира да работят. По казуса с Бат Сали подчерта, че е по-добре да приемем фактите и веднага да коригираме Изборния кодекс. Нарушение на Конституцията не е препоръчително.  

Депутат от ГЕРБ: Партията няма ангажименти нито към ДПС, нито към ББЦ и „Атака“

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4381203

Политиките, които ще предложат ГЕРБ и Реформаторския блок като коалиция, ще привличат различни политически сили. ГЕРБ трябва да използва мандата си. Защото това е шансът и на партията, и на страната. Ние от своя страна ще кажем - нямаме никакви ангажименти нито с ДПС, нито с ББЦ, нито с „Атака“. Това заяви пред Нова тв депутатът от ГЕРБ Методи Политиките, които ще предложат ГЕРБ и Реформаторския блок като коалиция, ще привличат различни политически сили. ГЕРБ трябва да използва мандата си. Защото това е шансът и на партията, и на страната. Ние от своя страна ще кажем - нямаме никакви ангажименти нито с ДПС, нито с ББЦ, нито с „Атака“. Това заяви пред Нова тв депутатът от ГЕРБ Методи

Европейският парламент ще гласува днес състава на новата Европейска комисия

http://www.investor.bg/evropa/334/a/evropeiskiiat-parlament-shte-glasuva-dnes-systava-na-novata-evropeiska-komisiia-182314/

ЕК ще бъде гласувана от евродепутатите поименно, като за утвърждаването й е необходимо мнозинство от подадените гласове

Отпускат безплатни дърва за пострадалите от наводненията

http://www.cross.bg/durva-navodneniyata-postradalite-1436172.html

/КРОСС/ Помощ за пострадалите от наводненията - Безплатни дърва за огрев ще получат жители на Мизия, Бяла Слатина, Берковица и Георги Дамяново. Решението за дарение в размер на 1500 кубически метра дърва ще бъде взето на днешното правителствено заседание. За раздаването на помощта и контрола срещу злоупотреби ще отговарят министърът на земеделието и кметовете на съответните общини.  

Методи Андреев от ГЕРБ: Нямаме ангажименти нито към ДПС, нито към ББЦ и „Атака“

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4381198

Политиките, които ще предложат ГЕРБ и Реформаторския блок като коалиция, ще привличат различни политически сили. ГЕРБ трябва да използва мандата си. Защото това е шансът и на партията, и на страната. Ние от своя страна ще кажем - нямаме никакви ангажименти нито с ДПС, нито с ББЦ, нито с „Атака“. Това заяви пред Нова тв депутатът от ГЕРБ Методи Политиките, които ще предложат ГЕРБ и Реформаторския блок като коалиция, ще привличат различни политически сили. ГЕРБ трябва да използва мандата си. Защото това е шансът и на партията, и на страната. Ние от своя страна ще кажем - нямаме никакви ангажименти нито с ДПС, нито с ББЦ, нито с „Атака“. Това заяви пред Нова тв депутатът от ГЕРБ Методи

Лукарски: Всеки, който участва или подкрепя правителството, да поеме своята отговорност с подписано споразумение

http://www.cross.bg/lykarski-gerb-pravitelstvo-1436174.html

/КРОСС/Лидерът на СДС Божидар Лукарски определи разговорите между Реформаторския блок с ГЕРБ вчера като конструктивни и позитивни. Изгладихме доста от противоречията, някои неясноти. Останахме на позиция да имаме още срещи на експертно ниво. Ние сме твърдо на мнение, че не трябва да има правителство на малцинството , каза Лукарски в интервю за Нова телевизия. Той бе категоричен, че не е говорено за разпределение на министерски места и че въобще не е ставало дума за персонални назначения - нито снощи, нито в който и да било от предишните разговори между политическите формации. Ние предлагаме коалиционно споразумение, в което всеки, който участва или подкрепя това правителство, да поеме своята отговорност, заяви Лукарски. Той бе категоричен, че който подкрепя правителството трябва да поеме писмено ангажименти. Дали Патриотичният фронт ще е третата политическа сила в евентуално правителство на ГЕРБ с РБ Лукарски не даде категоричен отговор. А що се отнася до другия възможен партньор - АБВ, той призна, че ГЕРБ и РБ нямат единомислие. Всичко зависи от преговорите, които те ще проведат, каза Лукарски. Истината е, че ГЕРБ търси сериозно мнозинство, допълни той. Лукарски цитира лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, който е казал, че ако правителството работи добре и е ползотворно за България, ако получава подкрепата на парламента за важните въпроси, то няма да има проблем да изкара и 4 години. Ако обаче не върви добре, може да има избори след 1 година

Лукарски: Всеки, който участва или подкрепя правителството, да поеме своята отговорност с подписано споразумение

http://www.cross.bg/lykarski-gerb-pravitelstvoto-1436174.html

/КРОСС/Лидерът на СДС Божидар Лукарски определи разговорите между Реформаторския блок с ГЕРБ вчера като конструктивни и позитивни. Изгладихме доста от противоречията, някои неясноти. Останахме на позиция да имаме още срещи на експертно ниво. Ние сме твърдо на мнение, че не трябва да има правителство на малцинството , каза Лукарски в интервю за Нова телевизия. Той бе категоричен, че не е говорено за разпределение на министерски места и че въобще не е ставало дума за персонални назначения - нито снощи, нито в който и да било от предишните разговори между политическите формации. Ние предлагаме коалиционно споразумение, в което всеки, който участва или подкрепя това правителство, да поеме своята отговорност, заяви Лукарски. Той бе категоричен, че който подкрепя правителството трябва да поеме писмено ангажименти. Дали Патриотичният фронт ще е третата политическа сила в евентуално правителство на ГЕРБ с РБ Лукарски не даде категоричен отговор. А що се отнася до другия възможен партньор - АБВ, той призна, че ГЕРБ и РБ нямат единомислие. Всичко зависи от преговорите, които те ще проведат, каза Лукарски. Истината е, че ГЕРБ търси сериозно мнозинство, допълни той. Лукарски цитира лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, който е казал, че ако правителството работи добре и е ползотворно за България, ако получава подкрепата на парламента за важните въпроси, то няма да има проблем да изкара и 4 години. Ако обаче не върви добре, може да има избори след 1 година

Датчици в автомобилите ще прогнозират поледиците

http://sciencelogy.actualno.com/Datchici-v-avtomobilite-shte-prognozirat-poledicite--news_56182.html

Шведски учени ще монтират върху 1000 автомобила в Гьотеборг експериментални датчици, които ще прогнозират поледицата по пътя 8 часа преди настъпването й, предаде ТАСС, като се позова на шведски медии....

Във Видин градят депо за отпадъци

http://society.actualno.com/Vyv-Vidin-gradjat-depo-za-otpadyci--news_56183.html

Във Видин бе даден старт на градежа на депо за битови отпадъци. Вчера с официална церемония бе направена първа копка по проект "Изграждане на система за управление на отпадъците в регион Видин, Б...

Червеният кръст: Най-малко 4 месеца са нужни за справяне с еболата

http://africa.actualno.com/Chervenijat-kryst-Naj-malko-4-meseca-sa-nujni-za-spravjane-s-ebolata-news_56184.html

Най-малко четири месеца ще са необходими за овладяването на епидемията от ебола, дори да бъдат взети всички необходими мерки, съобщи президентът на Международната федерация на Червения кръст и Черв...

Едва 39 деца ще бъдат изпратени за лечение в чужбина

http://healthy.actualno.com/Edva-39-deca-shte-bydat-izprateni-za-lechenie-v-chujbina-news_56186.html

Общественият съвет към Център "Фонд за лечение на деца" разгледа заявленията на общо 44 деца, като от тях са одобрени заявленията на 39 деца, съобщиха от МЗ. Шест деца бяха одобрени да зами...

Боил Банов за Actualno.com: Който иска НГДЕК да остане на Женския пазар, да намери законов начин

http://interview.actualno.com/Boil-Banov-za-Actualnocom-Kojto-iska-NGDEK-da-ostane-na-Jenskija-pazar-da-nameri-zakonov-nachin-news_56185.html

От вече над една година казусът "НГДЕК" продължава да няма адекватно решение - да остане ли Класическата гимназия на Женския пазар т.е. в центъра или да се върне в старата си сграда на ул. &...

Експерти: "Южен поток" ще донесе загуби на България

http://www.moreto.net/novini.php?n=268093

Проектът „Южен поток” ще донесе загуби на България – смятат експерти. Специалистите са категорични, че години наред България няма да може да възвърне инвестициите си в проекта. Според тях „Южен поток” ще бъде печеливш единствено за Русия, тъй като проектът съответства на политиката на „Газпром” да транзитира горивото по собствени газопроводи.

М. Андреев: Въпросът с ДПС, ББЦ и Атака за правителство приключи

http://frognews.bg/news_78696/

Политиките, които привличат от тук нататък ГЕРБ и РБ ще са най-различни. Форматът на властта е ясен. ГЕРБ трябва да използва мандата си. Защото това е шансът и на партията, и на страната.

"Лудогорец" блокира зоната около националния стадион

http://www.cross.bg/stadion-natzionalniya-macha-1436171.html

/КРОСС/ Традиционно ограничение на движението на частни автомобили около националния стадион "Васил Левски" ще има заради втория домакински мач на "Лудогорец" от Шампионската лига. Двубоят с "Базел" е от 21.45 часа тази вечер. От 7 часа до приключване на мача по алеите около стадион "Васил Левски" няма да могат да паркират автомобили. Забранява се престоят и паркирането на пътни превозни средства на моста пред националния стадион и по ул. "Ген. Гурко" от 12 до 24 часа. Тогава част от зоната ще стане паркинг за участниците и гостите на мача. От 20.45 часа до края на мача при необходимост и по преценка на ръководството на СДВР може да се забрани влизането на пътни превозни средства в двете посоки, с изключение на автобусите на градския транспорт по ул. "Ген. Гурко", бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" между пл. "Орлов мост" и бул. "Черни връх"; бул. "Драган Цанков" между бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" и бул. "Яворов". Метрото ще работи до 1 часа, а с удължено работно време ще са тролей номер 2, трамваи 10, 12 и 18 и автобусни линии № 76, 94, 280 и 604.  

Проф. Константинов: Ще има правителство на малцинството с премиер Борисов

http://pik.bg/проф-константинов-ще-има-правителство-на-малцинството-с-премиер-борисов-news240486.html

Проф. Константинов: Ще има правителство на малцинството с премиер Борисов

Сега ще има правителство на малцинството на коалиция. Това обяви с насмешка в сутрешния блок на ТВ7 математикът проф. Михаил Константинов. Това, което се очертава в момента, по думите му, ще е коалиция на сакралното мнозинство депутати 107.

Това е коалицията ГЕРБ (84 депутати) – РБ (23), равно е на 107, посочи Константинов. Според него патриотите няма да участват директно в коалицията с министерски постове, но това не означавало, че в България няма други развлекателни позиции като областни управители, агенции и др.

Хем ще имаме правителство на малцинство, хем то ще бъде най-ниското до момента, отбеляза Константинов. Той обаче е на мнение, че „учудващо, то може да бъде стабилно, друг е въпросът тези депутати как ще се представят“.

За много от тях, по неговите думи, това ще бъде първо и последно депутатство. За премиер ще бъде този, който ГЕРБ ще предложат, а те ще изберат Бойко Борисов, допълни професорът. Да не дава Господ да видим какво значи да няма държава, призова той.

Попречиха на строежа сграда върху детската площадка в "Слатина" с жива верига

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4381187

След палежите на коли и сблъсъците между жители на „Слатина” и служители на строителна фирма, днес напрежението в квартала отново е високо. Причината – в бивша детска площадка трябва да влезе тежка техника, която да започне строежа на сграда, съобщи bTV.
Около 8:10 часа в района дойде първият багер, пазен от полицаи и мощни охранители. След палежите на коли и сблъсъците между жители на „Слатина” и служители на строителна фирма, днес напрежението в квартала отново е високо. Причината – в бивша детска площадка трябва да влезе тежка техника, която да започне строежа на сграда, съобщи bTV. Около 8:10 часа в района дойде първият багер, пазен от полицаи и мощни охранители.

Жива верига попречи на строежа на сграда върху детска площадка в "Слатина"

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4381184

След палежите на коли и сблъсъците между жители на „Слатина” и служители на строителна фирма, днес напрежението в квартала отново е високо. Причината – в бивша детска площадка трябва да влезе тежка техника, която да започне строежа на сграда, съобщи bTV.
Около 8:10 часа в района дойде първият багер, пазен от полицаи и мощни охранители. След палежите на коли и сблъсъците между жители на „Слатина” и служители на строителна фирма, днес напрежението в квартала отново е високо. Причината – в бивша детска площадка трябва да влезе тежка техника, която да започне строежа на сграда, съобщи bTV. Около 8:10 часа в района дойде първият багер, пазен от полицаи и мощни охранители.

Жители на столичен квартал седнаха пред багер срещу строеж върху детска площадка

http://offnews.bg/news/n_1/n_406886.html

Жители на на столичния квартал "Слатина" седнаха тази сутрин на асфалта пред багер в знак на протест срещу застрояването на детска площадка. Спорът между живеещите в района и собственика на терена - арх. Венцеслав Дучев , е от близо две години. В последните месеци жители на квартала излизат на активни протестни действия срещу инвеститорите, а преди две седмици имаше палежи на автомобили, разбиване на гаражи и кражба на мотор в района. След четирите случая на запалени автомобили и във връзка с протестите на местни жители срещу строителството на хотелски комплекс върху детска площадка, прокуратурата е образувала четири досъдебни производства. Инвеститорът "Агора ин" със собственик арх. Венцеслав Дучев има разрешително за строеж на 8-етажна сграда от февруари 2013 г. Той е купил имота от друга частна фирма. По думите на хората в "Слатина" Дучев докарал представители на агитката на „Левски София Запад”, за да пазят транспортна техника. Жителите на квартала смятат, че футболните фенове стоят зад палежите на коли, разбиването на гараж и кражба на мотор за 12 000 лв. Колите били палени избирателно. Атакувани са онези собственици, които най-активно протестират срещу строежа на мястото на детската площадка. Столична община твърди, че имотът е частен, и собственикът има право да се разпорежда с инфраструктурата на него.

Новак Джокович стана татко

http://www.cross.bg/dzhokovich-novak-elena-1436170.html

/КРОСС/ Сръбската тенис звезда Новак Джокович стана баща. Съпругата на тенисиста Елена е родила момченце в болницата в Монте Карло, съобщават сръбските медии. Припомняме, че Новак и Елена Ристич се венчаха през юли 2014 година в частен курорт в Черна гора на Адриатическото крайбрежие, на остров Свети Стефан. По време на кариерата си, Джокович спечели 46 турнира в сингъла, включително седем турнири "Големия шлем".    

Преглед на печата, сряда, 22 октомври

http://econ.bg/Новини/Преглед-на-печата-сряда-22-октомври_l.a_i.581866_at.1.html

СТАНДАРТ: Български фирми правят игри за онлайн хазарт Български технологии за хазартни игри в интернет бяха представени на 7-то издание на...

Сестрата на Борисов: РБ да не бъдат крайни

http://frognews.bg/news_78695/

Правителство трябва да има, но на принципна основа, а не на всяка цена, каза пред бТВ сестрата на Бойко Борисов Красимира Иванова. Според нея брат й правилно не присъства на консултациите, защото преговорният екип е достатъчно силен. За мен лично е добре да чуя какво говорят хората на по-ниско ниво, защото от там също произлизат добри идеи. Не може само лидерите да говорят, посочи тя и обясни, че не дава съвети на Борисов.

Психолог за скандалния обиск: Ако Борислава се е държала нормално, не би трябвало да има мотив за събличането й

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4381174

„Ако това момиче се е държало нормално, най-вероятно не трябва да има мотив да използва сила. Като казвам нормално, имам предвид да не упражни някаква агресия или да не предизвика агресия към себе си. Да бъде събличана в парка наистина ми звучи нереалистично”. Така криминалният психолог Тодор Тодоров коментира пред Нова тв твърденията на „Ако това момиче се е държало нормално, най-вероятно не трябва да има мотив да използва сила. Като казвам нормално, имам предвид да не упражни някаква агресия или да не предизвика агресия към себе си. Да бъде събличана в парка наистина ми звучи нереалистично”. Така криминалният психолог Тодор Тодоров коментира пред Нова тв твърденията на

Дъщерята на убития бизнесмен в Розино: Черепът му буквално беше строшен

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4381177

Жители на село Розино и рокери от Сопот се събраха на символичен протест, след като издъхна пребитият от роми собственик на газостанция Георги Рогачев. Пред bTV участниците в демонстрацията поискаха справедливи наказания за извършителите.
Дъщерята на Рогачев Марияна разказа, че на 14 септември двама роми (мъж по фамилия Сребрев и неговият Жители на село Розино и рокери от Сопот се събраха на символичен протест, след като издъхна пребитият от роми собственик на газостанция Георги Рогачев. Пред bTV участниците в демонстрацията поискаха справедливи наказания за извършителите. Дъщерята на Рогачев Марияна разказа, че на 14 септември двама роми (мъж по фамилия Сребрев и неговият

Аспарухово може да посрещне зимата без вода и ток

http://www.moreto.net/novini.php?n=268103

Жителите на варненския квартал Аспарухово, който беше отнесен от потоп през юни, ще посрещнат зимата без ток и вода. Това прогнозират самите те, като обвиняват институциите, че не правят нищо за тях. „Лъжат ни повече от дърти цигани, нямаме вода и ток, искат да се махнем от домовете си, защото били незаконни, а зимата вече идва, става студено, но никой не мисли за нас”, казва Сали Мехмед от разнебитената ромска махала близо 4 месеца след наводнението.

София Ринг Мол отваря врати на 6 ноември 2014 г.

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4380437

Най-новият търговски и развлекателен център в столицата - София Ринг Мол, ще бъде официално открит и ще отвори врати за първите си посетители на 6-и ноември тази година.
София Ринг Мол ще бъде много различен от останалите молове в столицата и в цялата страна. Общата отдаваема площ на търговския комплекс заедно с вече изградения магазин на ИКЕА Най-новият търговски и развлекателен център в столицата - София Ринг Мол, ще бъде официално открит и ще отвори врати за първите си посетители на 6-и ноември тази година. София Ринг Мол ще бъде много различен от останалите молове в столицата и в цялата страна. Общата отдаваема площ на търговския комплекс заедно с вече изградения магазин на ИКЕА

Сестрата на Борисов: Петър Москов се е устремил към поста на здравен министър

http://www.cross.bg/pravitelstvo-ivanova-krasimira-1436168.html

/КРОСС/ "Аз смятам, че правителство трябва да има, но трябва и да се види на каква цена би могло то да бъде създадено. Един такъв кабинет обаче трябва да е основан на програми и принципи, а не просто на базата да има управление, което да е безпринципно." Това каза в сутрешния блок на БТВ „Тази сутрин" д-р Красимира Иванова, сестра на Бойко Борисов. Според нея не е било нужно Бойко Борисов да участва още от началото на преговорите с другите парламентарно представени партии. "Нужно е освен лидерите на партиите да се срещат и да си говорят, нужно е и хората на по-ниски нива да се срещат и да дебатират по важните за държавата теми, защото един лидер не може да е навсякъде и да решава всички проблеми", категорична бе тя. Сестрата на лидера на ГЕРБ отбеляза, че никога не му е давала съвети на политическа тематика и когато се чуват си говорят обикновено на лични теми. Според нея с държанието си в преговорите с ГЕРБ и агресивното си поведение от месеци насам Реформаторският блок се опитват да си осигурят определени министерски кресла в бъдещото правителство и изказа предположението си, че Петър Москов от блока може би се е устремил към поста на здравен министър

Криминален психолог за вулгарния обиск: Събличане в парка ми звучи нереалистично

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4381170

„Ако това момиче се е държало нормално, най-вероятно не трябва да има мотив да използва сила. Като казвам нормално, имам предвид да не упражни някаква агресия или да не предизвика агресия към себе си. Да бъде събличана в парка наистина ми звучи нереалистично”. Така криминалният психолог Тодор Тодоров коментира пред Нова тв твърденията на „Ако това момиче се е държало нормално, най-вероятно не трябва да има мотив да използва сила. Като казвам нормално, имам предвид да не упражни някаква агресия или да не предизвика агресия към себе си. Да бъде събличана в парка наистина ми звучи нереалистично”. Така криминалният психолог Тодор Тодоров коментира пред Нова тв твърденията на

ГЕРБ ще трябва да избере кой ще е третият участник в коалицията, каза Лукарски

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/10/22/2404524_gerb_shte_triabva_da_izbere_koi_shte_e_tretiiat/?ref=rss


Който и да подкрепи това правителство, трябва да поеме своите ангажименти и отговорности в това коалиционно правителство. Не трябва да има правителство на малцинството, излъчено само от Реформаторския блок (РБ) и ГЕРБ. Това каза Божидар Лукарски от РБ пред "Нова телевизия" в коментар на снощната необявена среща между лидерите на РБ и ГЕРБ, след която стана ясно, че са се приближили с една крачка към коалиционното споразумение.

Лукарски уточни, че ГЕРБ ще трябва да реши кой ще е...

Очаква се днес да бъдат обявени резултатите от одита на КТБ и банка "Виктория"

http://www.cross.bg/banka-viktoriya-rezyltatite-1436169.html

/КРОСС/Очаква се днес да бъдат обявени резултатите от одита на Корпоративна търговска банка и дъщерната й търговска банка "Виктория". От оценката ще зависи и съдбата на банковата група. При обявяване на несъстоятелност трябва да се премине към изплащане на гарантираните влогове до 196 000 лева. Другият възможен сценарий е оздравяване на банката. Към момента има предявен интерес от втория по големина акционер, Оманския фонд, който, заедно с австрийците от ЕПИК и две, досега непознати, дружества "Джемкорп" и "Фрешфийлдс", заяви интереса си към оздравяване с писмо до БНБ, финансовия министър и премиера. Условието е да има държавна подкрепа и в оздравяването да не участва основният акционер Цветан Василев. В края на миналата седмица банка "Российский кредит" обяви, че иска да купи дъщерната "Виктория". И двете заявки обаче не съдържат конкретни предложения, защото инвеститорите чакат резултатите от одита. Цветан Василев също претендира, че е направил предложение, но БНБ отрича. Още преди да има яснота около състоянието на КТБ, Европейският банков надзор призова Българската народна банка да осигури достъп на вложителите до парите им.  

Пострадалите от наводненията ще получат безплатни дърва за огрев

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4381165

Безплатни дърва за огрев ще получат жители на Мизия, Бяла Слатина, Берковица и Георги Дамяново, инфомира Нова тв.
Решението за дарение в размер на 1500 кубически метра дърва ще бъде взето на днешното правителствено заседание. За раздаването на помощта и контрола срещу злоупотреби ще отговарят министърът на земеделието и кметовете на съответните Безплатни дърва за огрев ще получат жители на Мизия, Бяла Слатина, Берковица и Георги Дамяново, инфомира Нова тв. Решението за дарение в размер на 1500 кубически метра дърва ще бъде взето на днешното правителствено заседание. За раздаването на помощта и контрола срещу злоупотреби ще отговарят министърът на земеделието и кметовете на съответните

Йордан Цонев представи законопроекта на ДПС за "КТБ"

http://www.cross.bg/zakonoproekt-bankata-tzonev-1436167.html

/КРОСС/ Йордан Цонев от ДПС представи в сутрешния блок на БНТ законопроектът на Движението за права и свободи за казуса „КТБ". „Законопроектът касае само публичност за процесите, които са ставали в КТБ. Той и вносителите му нямат амбицията да решават казуса - това е в ръцете на БНБ. Ако се налага преструктуриране или одържавяване на банката, ще трябва законодателно решение", поясни той и няколко пъти подчерта, че този закон не претендира да търси решение на проблема, а търси прозрачност и публичност. „Този законопроект изисква да се оповестят всички реални собственици на офшорни фирми, които имат кредити там. Същевременно, ако банката е под особен надзор, БНБ да сключи договор с международна фирма, която да проследява финансовите потоци и да защитава обществения интерес. Ние целим не просто да бъдат върнати едни кредити, а тъкмо обратно - всички кредитори да бъдат посочени и да бъдат върнати до лев. Ако банката бъде обявена в несъстоятелност, синдиците да включат такъв договор с международни фирми", обяви още той. Той бе категоричен, че на последните две заседание на миналото НС той лично е внесъл две предложения със същите точки, които той току що бе изброил

Жители на кв. "Слатина" не допуснаха багер до спорната детска площадка

http://frognews.bg/news_78694/

Багерът стигна до детската площадка в столичния квартал „Слатина”. Живеещите там, които протестират от 2 г. против застрояването на парковата площ, седнаха пред багера, за да не допуснат машината.

Дъщерята на убития в Розино бизнесмен: Черепът му беше строшен

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4381158

Жители на село Розино и рокери от Сопот се събраха на символичен протест, след като издъхна пребитият от роми собственик на газостанция Георги Рогачев. Пред bTV участниците в демонстрацията поискаха справедливи наказания за извършителите.
Дъщерята на Рогачев Марияна разказа, че на 14 септември двама роми (мъж по фамилия Сребрев и неговият Жители на село Розино и рокери от Сопот се събраха на символичен протест, след като издъхна пребитият от роми собственик на газостанция Георги Рогачев. Пред bTV участниците в демонстрацията поискаха справедливи наказания за извършителите. Дъщерята на Рогачев Марияна разказа, че на 14 септември двама роми (мъж по фамилия Сребрев и неговият

Samsung представи "най-бързия Android смартфон в света

http://www.cross.bg/samsung-galaxy-smartfon-1436166.html

/КРОСС/ По изключително тих и спокоен начин южнокорейската компания Samsung представи ъпгрейдната версия на популярния Galaxy S5. Новият смартфон носи името Galaxy S5 Plus разполага с новия Snapdragon 805 процес, което, по думите на компанията, го прави "най-бързия Android смартфон в света", пише Forbes. Същевременно устройството е с 5.1-инчов Full HD дисплей, 2 GB RAM, 16 MP камера, 16 GB хард, MicroSD slot и 2,800mAh батерия. Отделно от това - Galaxy S5 Plus поддържа и високи интернет скорости в операторски мрежи от стандарта LTE-A. Въпреки всичко обаче пренасищането на пазара с разнообразни модели на Samsung по-скоро би изиграло лоша шега на южнокорейската компания и проджабите на новото устройство едва ли ще са особено високи.  

Д-р Слав Петров, Google: Не мисли само за малки проблеми, а искай да промениш света

http://www.dnevnik.bg/tehnologii/2014/10/22/2402262_d-r_slav_petrov_google_ne_misli_samo_za_malki_problemi/?ref=rss


Д-р Слав Петров е тазгодишният носител на наградата "Джон Атанасов", на която патрон е президентът Росен Плевнелиев. д-р. Петров работи в Google и по-точно в научното звено за разработки в Ню Йорк. Неговите разработки се използват от онлайн преводача Google Translate. Роден е в София, като през 1991 г. се мести с родителите си в Берлин. Там завършва магистратура и се премества в университета в Бъркли, Калифорния за докторантурата си. От 2009 г. е в Google.

Каква е основната ви...

Близо 20% от децата преминават през период на заекване в развитието си

http://healthy.actualno.com/Blizo-20-ot-decata-preminavat-prez-period-na-zaekvane-v-razvitieto-si-news_56179.html

Днес е Международният ден по проблемите на заекването. В него се обръща внимание на промяната в обществените нагласи и намаляването на негативните представи и дискриминацията спрямо хората, които зае...

Турция пуска кюрди през границата към Кобани

http://asia.actualno.com/Turcija-puska-kurdi-prez-granicata-kym-Kobani-news_56170.html

Турция ще отвори границата си, за да могат иракските кюрди да се присъединят към сраженията срещу „Ислямска държава” в сирийския град Кобани, предаде телевизия Al Jazeera. Новинат...

Лекар, роден в България, вдигна на крака парализиран мъж

http://interest.actualno.com/Lekar-roden-v-Bylgarija-vdigna-na-kraka-paraliziran-myj-news_56175.html

38-годишният пожарникар Дарек Фидика направи първите си крачки след четири години парализа. Революционният успех се дължи на екип от полски и британски учени, чийто ръководител е д-р Павел Табаков, ро...

Хелоуин – забавление и музика на върха на езика!

http://music.actualno.com/Helouin--zabavlenie-i-muzika-na-vyrha-na-ezika-news_56176.html

С още пресен вкус на лято и веселие на върха на езика, екипът на „Ивент Зона” е подготвил поредното ярко събитие в календара на най-цветния сезон на годината! Не кога да е, а навр...

Безплатни дърва ще получат пострадалите от наводненията

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4381150

Безплатни дърва за огрев ще получат жители на Мизия, Бяла Слатина, Берковица и Георги Дамяново, инфомира Нова тв.
Решението за дарение в размер на 1500 кубически метра дърва ще бъде взето на днешното правителствено заседание. За раздаването на помощта и контрола срещу злоупотреби ще отговарят министърът на земеделието и кметовете на съответните Безплатни дърва за огрев ще получат жители на Мизия, Бяла Слатина, Берковица и Георги Дамяново, инфомира Нова тв. Решението за дарение в размер на 1500 кубически метра дърва ще бъде взето на днешното правителствено заседание. За раздаването на помощта и контрола срещу злоупотреби ще отговарят министърът на земеделието и кметовете на съответните

Шефката на Съвета по цени на лекарствата уволнена заради лобистки схеми?

http://pik.bg/шефката-на-съвета-по-цени-на-лекарствата-уволнена-заради-лобистки-схеми-news240477.html

Шефката на Съвета по цени на лекарствата уволнена заради лобистки схеми?

За лош мениджмънт в Министерство на здравеопазването говори в сутрешния блок на ТВ7 освободената от кабинета „Близнашки“, без да получи мотив за това, проф. Татяна Бенишева.

Тя бе председател на Националния съвет по цени и реимбурсиране на лекарствени продукти към Министерски съвет. Според нея самият здравен министър (Мирослав Ненков, б.р.) е заблуждаван какво се случва със Съвета от самите му зам.-министри.

„Ние сме абсолютно нов орган, започнахме от нула преди година и половина. Министърът не може да разбира от всички лекарствени политики, това е една нова наука“, коментира Бенишева и обясни, че се е опитала да говори с Ненков, но той комуникирал с нея единствено чрез замовете си.

Според мен съм отстранена, тъй като беше открита една процедура по ваксини и целта беше тя да бъде туширана. Аз участвах в това и сега вече два месеца няма едни от най-важните ваксини, подчерта бившият председател на Националния съвет по цени и реимбурсиране на лекарствата.

От една не се класира фирма, от друга страна противопоставят фирмите и респективно излагат на риск българското население, в частност бебетата, посочи тя. Това е един изкуствено инсцениран скандал, отбеляза Бенишева. Даже не знам какво цели министерството, отбеляза тя, единствен участник в търга и те го отстраняват. Става въпрос за 4, 200 млн. без ДДС, изрична бе Татяна Бенишева.

Очевидно ще се прави нова поръчка, по нейните думи. Тя е изключително скандализирана, че в момента на децата се слагат 4-валентни ваксини, вместо 6-валентни, т.е. нужни са допълнителни ваксини след първата, което може да се окаже фатално за децата. „Връщаме се през 2006 година“, заяви Татяна Бенишева.


Европейският парламент гласува състава на новата EK

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4381151

Днес се очаква Европейският парламент /ЕП/ да гласува състава на новата Европейска комисия /ЕК/ с председател Жан-Клод Юнкер.
Преди гласуването Юнкер ще представи новите комисари и приоритети на комисията, уточнява БГНЕС. Ако ЕП утвърди състава, комисията ще влезе в длъжност от 1 ноември с мандат от пет години. Днес се очаква Европейският парламент /ЕП/ да гласува състава на новата Европейска комисия /ЕК/ с председател Жан-Клод Юнкер. Преди гласуването Юнкер ще представи новите комисари и приоритети на комисията, уточнява БГНЕС. Ако ЕП утвърди състава, комисията ще влезе в длъжност от 1 ноември с мандат от пет години.

Депутати ще избират комисарите на ДКЕВР

http://www.moreto.net/novini.php?n=268085

Назначаването и освобождаването на членовете на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) ще се прави не от Министерски съвет, а от Народното събрание. Това е записано в проекта за промяна на Закона за енергетиката (ЗЕ), качен за обществено обсъждане в сайта на МИЕ.

Меглена Кунева: Отговорността за коалиция е в ръцете на ГЕРБ

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4381131

С МЕГЛЕНА КУНЕВА, лидер на "Движение България на гражданите" и част от Реформаторския блок, разговаря ЛИЛИЯ ЦАЧЕВА
- Реформаторският блок (РБ) от "нестабилен" стана "предпочитан" партньор на ГЕРБ - това е новата версия на Бойко Борисов. Преговорите продължават с вас и патриотите, но и с АБВ и БСП. Десноцентристка или широка коалиция е по-близо, С МЕГЛЕНА КУНЕВА, лидер на "Движение България на гражданите" и част от Реформаторския блок, разговаря ЛИЛИЯ ЦАЧЕВА - Реформаторският блок (РБ) от "нестабилен" стана "предпочитан" партньор на ГЕРБ - това е новата версия на Бойко Борисов. Преговорите продължават с вас и патриотите, но и с АБВ и БСП. Десноцентристка или широка коалиция е по-близо,

Русия не вижда ЕК да търси пари за дълга на Украйна

http://www.cross.bg/ykraiina-evropeiiskata-rysiya-1436165.html

/КРОСС/Русия не вижда във Европейската комисия желание да съдейства на "Нафтогаз Украйна" да намери източници за финансиране. Това заяви руският министър на енергетиката Александър Новак за телевизионния канал "Россия 24". "Ние самите предлагахме на нашите европейски колеги да разгледат възможностите на Европейската банка за реконструкция и развитие, Европейската инвестиционна банка, Международния валутен фонд, други финансови институции. Има ресурси, но не виждаме засега желание за работа", каза той. От руска страна в преговорите участват хора които "разбират и се ориентират в тези въпроси, а от страна на Европейската комисия - само представители на Еврокомисията по енергетика. И в този момент, когато се търсят финансови ресурси, не се използват напълно възможностите на Еврокомисията", добави Новак. За да бъдат възобновени доставките на руски газ за Украйна е необходимо да бъде погасен дългът й към Русия. Руската федерация смята, че ЕК трябва да осигури привличането на финансови ресурси за покриване на дълга на "Нафтогаз". Киев и Москва обсъждат с помощта на ЕС "междинно споразумение", което предвижда изплащането от Украйна на неплатени дългове на стойност 3,1 млрд. долара към руския газов гигант "Газпром". От тях 2 млрд. долара трябва да бъдат изплатени до края на октомври

Над 200 вещи на Мадона ще бъдат продадени на търг

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4381139

На 7 и 8 ноември в Ню Йорк ще се проведе най-големият досега търг с вещи от професионалния и личния живот на поп звездата Мадона, информира Today.   За разпродажба ще бъдат предложени повече от 200 лота, сред които 30 дрехи от филма „Евита” и костюм от клипа й Material Girl (Материално момиче). Всички вещи в търга се оценяват на около 500 000 На 7 и 8 ноември в Ню Йорк ще се проведе най-големият досега търг с вещи от професионалния и личния живот на поп звездата Мадона, информира Today.  За разпродажба ще бъдат предложени повече от 200 лота, сред които 30 дрехи от филма „Евита” и костюм от клипа й Material Girl (Материално момиче). Всички вещи в търга се оценяват на около 500 000

Европейският парламент гласува състава на новата EK

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4381134

Днес се очаква Европейският парламент /ЕП/ да гласува състава на новата Европейска комисия /ЕК/ с председател Жан-Клод Юнкер.
Преди гласуването Юнкер ще представи новите комисари и приоритети на комисията, уточнява БГНЕС. Ако ЕП утвърди състава, комисията ще влезе в длъжност от 1 ноември с мандат от пет години. Днес се очаква Европейският парламент /ЕП/ да гласува състава на новата Европейска комисия /ЕК/ с председател Жан-Клод Юнкер. Преди гласуването Юнкер ще представи новите комисари и приоритети на комисията, уточнява БГНЕС. Ако ЕП утвърди състава, комисията ще влезе в длъжност от 1 ноември с мандат от пет години.

Издадено е предупреждение за повишаване на речните нива

http://www.dnevnik.bg/zelen/2014/10/22/2404522_izdadeno_e_preduprejdenie_za_povishavane_na_rechnite/?ref=rss


В следобедните часове днес до края на вечерта в западните и южните райони на България ще завали дъжд до 60 литра на квадратен метър. Интензивни превалявания се очакват в края на тази седмицата, предупреждават от Министерството на околната среда и водите, като се позовават на данни и прогнози  на Националния Институт по Метеорология и Хидрология.

Издадено е предупреждение за повишаване на речните нива, като най-сериозно ще бъдат засегнати реките от Западна и Централна България. Червен...

Какви болести ни убиват

http://www.vesti.bg/bulgaria/obshtestvo/kakvi-bolesti-ni-ubivat-6025456

Хроничните незаразни болести са причина за 80% от смъртните случаи у нас; рисковите фактори тютюн, алкохол, лошо хранене, застоял живот

"Базел" ни гази като булдозер

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4380226

"Базел" сигурно с удоволствие пътува за София, след като има страхотна статистика срещу родни тимове в евротурнирите.
Всъщност жребият е пращал само два пъти български съперници на пътя на гранда от Швейцария. "Лудогорец" е втората жертва от миналата година, първи бе ЦСКА.
На 22 октомври 2009-а "Базел" мина с лекота през армейците на ст. "Васил Л "Базел" сигурно с удоволствие пътува за София, след като има страхотна статистика срещу родни тимове в евротурнирите. Всъщност жребият е пращал само два пъти български съперници на пътя на гранда от Швейцария. "Лудогорец" е втората жертва от миналата година, първи бе ЦСКА. На 22 октомври 2009-а "Базел" мина с лекота през армейците на ст. "Васил Л

Отново опасност за наводнения заради очакваните интензивни валежи

http://offnews.bg/news/n_1/n_406872.html

Интензивни валежи започват се очакват от днес вечерта. Постепенно те ще обхванат цялата страна. Очаква се повишаване на речните нива в Западна и Централна България, червен код е обявен за река Върбица, предупреждават от МОСВ. Прогнозата на НИМХ е, че в сряда до вечерта в западните и южните райони ще завали дъжд. В четвъртък валежите ще обхванат цялата страна със сумарни количества между 15-30 л/кв.м. В Западна и Централна България дъждът ще достигне и до 50-60 л/кв.м. Обявен е червен код за река Върбица при гр. Златоград. Очаква се повишение на речните нива в цялата страна, като по-съществено ще е то при реките от Западна и Централна България. В Дунавския басейн е възможно повишение на нивата на реките Ерма; Нишава; Тимок; Тополовец; Войнишка; Арчар; Скомля; Цибрица; Огоста – горно течение; Искър - горно течение; Вит – горно течение; Осъм – горно течение; Янтра – горно течение (по-съществено горното течение на реките Росица, Дряновска, Белица). В Източнобеломорския басейн повишение се очаква за реките Тунджа – горно и средно течение; Тъжа; Едровица; Ак дере; Лешница; Енинска; Мъглишка; Поповска; Гюрля; Тюрийска; Саплама; Радова; Марица – горно течение; Тополница; Чепинска; Луда Яна – горно течение; Стряма – горно течение; Стара река – Пещерска; Въча – горно течение; Чепеларска – горно течение; Арда - горно течение; Елховска; Маданска; Черна река; Боровинска; Малка Арда; Уваджик; Ардинска; Давидковска; Кьош дере; Върбица – горно и средно течение. В Западнобеломорския басейн се очаква повишение за реките: Доспат; Места – Рилски, Пирински и Родопски притоци; Струма; Светля; Треклянска; Драговищица; Гогошка; Елешница; Копривлен; Лисийска; Рилски и Пирински притоци. От утре до края на седмицата прогнозата е за рязко захлаждане и зимни температури.

Федерер влиза в битка за първото място в световната ранглиста

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/10/22/2404263_federer_vliza_v_bitka_za_purvoto_miasto_v_svetovnata/?ref=rss


Изминаващият сезон определено не може да бъде определен като страхотен за Роджър Федерер. Не и за неговите изключително високи стандарти, след като за втора поредна година не успя да спечели турнир от Големия шлем. 

Последните десет месеца обаче доказаха, че призивите за оттеглянето на 33-годишния швейцарец са напълно неоснователни, а очакванията да играе все по-маловажна роля в големите турнири бяха тотално опровергани. 

През миналата година Федерер беше паднал до седмото...

Намериха приемно семейство за откритото в контейнер бебе

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4381126

Новородено дете беше намерено край контейнер за смет в центъра на Казанлък. Според лекарите детето е родено вчера – часове преди да бъде намерено на боклука и е напълно здраво, съобщи Нова телевизия.
Само няколко часа след като се появило на бял свят, бебето било захвърлено в контейнер за боклук в центъра на Казанлък. Открито е от клошар. Новородено дете беше намерено край контейнер за смет в центъра на Казанлък. Според лекарите детето е родено вчера – часове преди да бъде намерено на боклука и е напълно здраво, съобщи Нова телевизия. Само няколко часа след като се появило на бял свят, бебето било захвърлено в контейнер за боклук в центъра на Казанлък. Открито е от клошар.

Йордан Цонев вече не мисли, че Борисов е "мутра" - извини се и демонстрира топли чувства на ДПС към ГЕРБ

http://offnews.bg/news/n_1/n_406880.html

Топло отношение към ГЕРБ и лидера му Бойко Борисов и заявка за подкрепа в 43-то Народно събрание на инициативите на депутатите на ГЕРБ демонстрира днес Йордан Цонев от ДПС. Пред БНТ тази сутрин той заяви, че ГЕРБ и ДПС се разбирали отлично по казуса "КТБ" и ще подкрепят законопроекта за банката, подготвен по времето на предишния парламент от Цонев и Делян Пеевски (тогава също депутат от ДПС). Той заяви, че законопроектът уреждал въпроса с получаването на държавна помощ за Корпоративна търговска банка с цел спасяването й. Цонев подчерта, че и той, и Делян Пеевски, и цялата група на ДПС искали "пълно разкритие на сенките в КТБ, защото тогава ще започне истинският разговор за политико-икономическите обвързаности". Четвъртата по големина банка в България КТБ бе затворена на 20 юни след разрив в отношенията между медийния магнат и бивш депутат от ДПС Делян Пеевски и мажоритарния собственик на Корпоративна търговска банка Цветан Василев. Затварянето на банката бе предшествано от серия публикации в някои медии срещу Василев и банката, според които КТБ е била "източвана", както и от показно нахлуване на полиция в офисите на Цветан Василев в София. В същата тази една-две седмици преди затварянето на банката клиенти масово теглеха спестяванията си. На 20 юни БНБ постави под специален надзор КТБ с мотива "риск от неплатежоспособност". На 22 юни съдбата й последва и другата банка от групата "КТБ" ТБ "Виктория" (бивша "Креди Агрикол България"). Днес Цонев демонстрира и по друг начин благоволението си към ГЕРБ и лидера му. Той публично поднесе извинения на Бойко Борисов. "Моля всички колеги да ме извинят, съжалявам за острия тон по време на заседанията (бел. ред. - по време на 42-рия парламент), включително и към господин Борисов". Извинението му бе предшествано от жест на Борисов към него - на 1 октомври лидерът на ГЕРБ оттегли жалбата си срещу Йордан Цонев и делото за клевета бе прекратено. Повод за жалбата на Борисов срещу Цонев станаха думите на Цонев от парламентарната трибуна на 31 октомври 2013 г. по повод изтеглянето на кандидатурата на Иван Иванов от БСП за зам.-министър на МВР, защото е работил за силовата групировка СИК в Шумен. "Вие говорите за едно момче, което няколко месеца е продавало застраховки за СИК, а подминавате, че основателят на СИК е Бойко Борисов. Той е мутра . Нека започнем да чистим мутрите", обяви тогава Цонев. На следващия ден Борисов заведе дело с иск от 50 хил. лв. Борисов обяви пред в. "24 часа" на 16 октомври, че е оттеглил жалбата си. "Надявам се добрият тон да продължи в новия парламент, защото проблемите в страната не се решават с конфронтация - видя се", каза днес Йордан Цонев. Той подчерта, че програмата на ДПС най-силно се доближавала до тази на ГЕРБ и Реформаторския блок и че ДПС не били обидени, че няма да участват в следващия кръг преговори на ГЕРБ за съставяне на правителство. "Това е решение на мандатоносителя. Нито ни е обидно, нито нещо ни притеснява", заяви той.

Кюстендилци очакват от Местан да отзове бат‘ Сали

http://www.cross.bg/kyustendil-mestan-metodiev-1436164.html

Очаква се днес в Кюстендил да отиде лидерът на ДПС Лютви Местан.  Местан бе призован от недоволстващите от избора на депутата от ДПС Александър Методиев, известен като бат‘ али. Протестите на хората в града започнаха след изборите за нов парламент и продължават.  И снощи протестиращи се събраха в Кюстендил. Кметът Петър Паунов покани на среща Лютви Местан. Пред него днес той ще настоява ДПС да отзове Александър Методиев и да не излъчва на негово място друг депутат. В демонстрациите се включиха както обикновени граждани, така и представители на местната власт и на различни политически партии. „Не на подмяната! Не на Бат‘ Сали!" - призоваваха те. "Бат‘ Сали не може да ни представлява, защото реално той не е избран от хората в областта. Той събра малко над 800 гласа, но заради несправедливото разпределение на гласовете от чужбина, е поставен като народен представител от Кюстендил", коментираха протестиращите. Те обявиха още, че започва организация за присъствие в петък пред съда в София, където ще се гледа дело, касаещо исканията на Мюфтийството да получи различни имоти в страната, включително в Кюстендил и Дупница. Освен това кюстендилци са готови и за протест пред Народното събрание отново в петък, когато новоизбраните депутати ще положат клетва. Чу се и призивът от площада в Кюстендил на 26 октомври в 12

Кюстендилци очакват Местан. Ще настояват да смени бат‘ Сали с друг депутат

http://www.cross.bg/kyustendil-mestan-petuk-1436164.html

Очаква се днес в Кюстендил да отиде лидерът на ДПС Лютви Местан.  Местан бе призован от недоволстващите от избора на депутата от ДПС Александър Методиев, известен като бат‘ али. Протестите на хората в града започнаха след изборите за нов парламент и продължават.  И снощи протестиращи се събраха в Кюстендил. Кметът Петър Паунов покани на среща Лютви Местан. Пред него днес той ще настоява ДПС да отзове Александър Методиев и да не излъчва на негово място друг депутат. В демонстрациите се включиха както обикновени граждани, така и представители на местната власт и на различни политически партии. „Не на подмяната! Не на Бат‘ Сали!" - призоваваха те. "Бат‘ Сали не може да ни представлява, защото реално той не е избран от хората в областта. Той събра малко над 800 гласа, но заради несправедливото разпределение на гласовете от чужбина, е поставен като народен представител от Кюстендил", коментираха протестиращите. Те обявиха още, че започва организация за присъствие в петък пред съда в София, където ще се гледа дело, касаещо исканията на Мюфтийството да получи различни имоти в страната, включително в Кюстендил и Дупница. Освен това кюстендилци са готови и за протест пред Народното събрание отново в петък, когато новоизбраните депутати ще положат клетва. Чу се и призивът от площада в Кюстендил на 26 октомври в 12

Фед поставя ултиматум на американските банки

http://www.investor.bg/sasht/337/a/fed-postavia-ultimatum-na-amerikanskite-banki-182306/

Wall Street трябва да промени поведението си и да подобри имиджа си, настояват представители на Фед

Служебният кабинет разпределя държавни имоти

http://pik.bg/служебният-кабинет-разпределя-държавни-имоти-news240473.html

Служебният кабинет разпределя държавни имоти

Служебният кабинет ще решава за голям брой заменки и безвъзмездно прехвърляне на имоти на днешното си заседание. Почти половината от точките в дневния ред на МС днес е за замяна, безвъзмездно прехвърляне или закупуване на имоти, предаде БГНЕС.

Значителна част от решенията на служебните министри на заседанието на служебния кабинет ще са свързани и с преобразуване на публична държавна собственост в частна държавна собственост. Предвижда се да се даде карт бланш за продажба на апартаменти, собственост на „Интендантско обслужване" ЕАД.

Друго решение пък трябва да разреши да се даде безвъзмездно право на строеж върху морското дъно в границите на вътрешните морски води и териториалното море в полза на община Поморие.

Предвижда се прехвърляне на държавни имоти в полза на някои общини, сред които Ихтиман и Оряхово.

Друго проекторешение предвижда да бъдат обявени имоти – публична държавна собственост, за имоти – частна държавна собственост, в областите Пазарджик, Софийска, Ямбол и Хасково и за даване на съгласие за извършване на продажба на имоти, предоставени за управление на МО.

Служебният кабинет ще определи нова линия на бедност за страната. През 2015 г. тя ще бъде 286 лв. или с 14 на сто по-висока в сравнение с настоящата година.

Линията на бедност е инструмент, който се изчислява въз основа на данни от изследването на НСИ на бюджетите на домакинствата в България, с цел да се гарантира задоволяване на минималните жизнени потребности от храна и нехранителни стоки и услуги.

В Наредбата за изчисляване и изплащане на паричните обезщетения и помощи от държавното обществено осигуряване ще бъдат направени промени, свързани с въвеждането от 1 януари 2015 г. на електронния болничен лист. Според новите текстове данните, приети в електронния регистър на болничните листове и решенията по обжалването им, се взимат предвид при преценката на правото и определянето на размера на паричните обезщетения и помощи.

За осигурителите и самоосигуряващите се лица отпада задължението да проверяват дали представените им болнични листове отговарят на нормативните изисквания – това ще се прави по служебен път.

Нова и модернизирана агроекологична лаборатория откриват в ТУ-Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=268097

Днес - 22 октомври, от 10.30ч., 4 ет.,Учебен корпус - зала 408УК в Технически университет – Варна, ще бъде открита Нова и Модернизирана общофакултетна агроекологична лаборатория за анализ качеството на растителни продукти и храни и оценка на компонентите на околната среда.

Продават на търг над 200 вещи на Мадона на стойност 500 000 долара

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4381123

На 7 и 8 ноември в Ню Йорк ще се проведе най-големият досега търг с вещи от професионалния и личния живот на поп звездата Мадона, информира Today.   За разпродажба ще бъдат предложени повече от 200 лота, сред които 30 дрехи от филма „Евита” и костюм от клипа й Material Girl (Материално момиче). Всички вещи в търга се оценяват на около 500 000 На 7 и 8 ноември в Ню Йорк ще се проведе най-големият досега търг с вещи от професионалния и личния живот на поп звездата Мадона, информира Today.  За разпродажба ще бъдат предложени повече от 200 лота, сред които 30 дрехи от филма „Евита” и костюм от клипа й Material Girl (Материално момиче). Всички вещи в търга се оценяват на около 500 000

Намереното в контейнер бебе отива при приемно семейство

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4381120

Новородено дете беше намерено край контейнер за смет в центъра на Казанлък. Според лекарите детето е родено вчера – часове преди да бъде намерено на боклука и е напълно здраво, съобщи Нова телевизия.
Само няколко часа след като се появило на бял свят, бебето било захвърлено в контейнер за боклук в центъра на Казанлък. Открито е от клошар. Новородено дете беше намерено край контейнер за смет в центъра на Казанлък. Според лекарите детето е родено вчера – часове преди да бъде намерено на боклука и е напълно здраво, съобщи Нова телевизия. Само няколко часа след като се появило на бял свят, бебето било захвърлено в контейнер за боклук в центъра на Казанлък. Открито е от клошар.

Икономист: Трябват пари, а не идеи за спасението на КТБ

http://www.cross.bg/bankata-pari-resyrs-1436162.html

/КРОСС/ „Очаквам спешно и незабавно да се вземат мерки за изплащането на нашите пари. Не е важно кой колко пари има в банката, а какво се случва в България. Правят се адски много манипулации. КТБ можеше да бъде отворена още през първите дни. БНБ извърши престъпление по служба със своето бездействие." Това заяви в сутрешния блок на БНТ Борис Михайлов, част от Инициативния комитет на клиентите на банката - KTBAlive. Икономистът Петър Ганев пък каза от своя страна, че всичките писма по случая са релевантни. „Ако има частно спасение на КТБ, трябва ясно да заявиш, че ще вложиш пари в това. Трябва да се извадят пари, а не идеи, иначе отиваме към фалит или държавно спасение на банката", поясни той. „Всички данни, които излизат винаги могат да бъдат много относителни. Оценката на чуждите одитори е към дата 30 септември. Ако я направим с дата 31 октомври, тя ще се промени. През цялото това време БНБ правеше нещо изключително нередно - в пълно мълчание манипулираше хората. БНБ сама трябваше да реши въпроса, а не да прехвърля отговорността на политиците", коментира още Михайлов. „БНБ не може да спаси сама банката - ако БНБ сама иска да спаси банката, трябва да има частно решение - такива инвеститори няма. Те пишат писма и предлагат идеи, но не дават пари. Такъв сериозен интерес няма. Алтернативата е публичен ресурс - спасяваш банката с публичен ресурс или изплащаш депозитните с публичен ресурс

Икономист: БНБ не може да спаси сама КТБ

http://pik.bg/икономист-бнб-не-може-да-спаси-сама-ктб-news240472.html

Икономист: БНБ не може да спаси сама КТБ

Трябва да се вярва на реални данни и официални документи. Не вярвам на слуховете, че дупката в КТБ може да се окаже 4 млрд. лева. Това, което липсва в момента е пари. Трябва да се извадят пари, а не идеи. Това каза пред камерите на БНТ икономистът Петър Ганев.

БНБ не може да спаси сама банката, макар че политиката с прессъсобщения е грешна и не искам да защитавам БНБ. Алтернативата е публичен ресурс. За този публичен ресурс трябва да се намесят политиците и да гласуват едно такова решение. Вариантите са отворени, но политиците трябва да вземат решение, каза още Ганев.

Заедно с Ганев гост беше и Борис Михайлов, вложител в КТБ. БНБ извърши престъпление по служба.Всички данни, които излизат в момента и ще излизат, могат да бъдат относителни.

Чуждите одитори са направили оценка към 30 септември. Към 31 октомври данните ще са други.

През цялото време БНБ извърши едно престъпление като мълчеше. В четвъртък правим национален протест пред Президентството. Всички прехвърлят вината на политиците, а нещата не стоят точно така, допълни Михайлов.


Сестрата на Бойко Борисов за консултациите: Не може само лидерите да говорят

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4381116

Правителство трябва да има, но то трябва да е на принципна основа, а не на всяка цена. Това каза пред bTV сестрата на Бойко Борисов Красимира Иванова. Според нея брат й правилно не присъства на консултациите, защото преговорният екип е достатъчно силен.
"За мен лично е добре да чуя какво говорят хората на по-ниско ниво, Правителство трябва да има, но то трябва да е на принципна основа, а не на всяка цена. Това каза пред bTV сестрата на Бойко Борисов Красимира Иванова. Според нея брат й правилно не присъства на консултациите, защото преговорният екип е достатъчно силен. "За мен лично е добре да чуя какво говорят хората на по-ниско ниво,

Обявиха финалистите в конкурса "Зелен автомобил на годината"

http://www.cross.bg/avtomobil-godinata-finalistite-1436163.html

/КРОСС/Журито на конкурса "Зелен автомобил на годината" обяви финалистите в тазгодишното издание. Сред претендентите има електромобил (БМВ i3), дизелов модел (Ауди A3 TDI), икономичен безнинов автомобил ("Хонда Фит"), както и кола, работеща на природен газ "Шевролет Импала Би-Фюел". Последният финалист е "Фолксваген Голф", който в САЩ се предлага на бензин, дизел и на електричество. Наградата зелен автомобил на годината ще бъде връчена на автосалона в Лос Анджелис. През миналата година призът на списание Green Car Journal отиде при "Хонда Акорд" плъг-ин хибрид.  

Пребитият с лопати бизнесмен почина, близките му готвят вендета в циганската махала

http://pik.bg/пребитият-с-лопати-бизнесмен-почина-близките-му-готвят-вендета-в-циганската-махала-news240470.html

Пребитият с лопати бизнесмен почина, близките му готвят вендета в циганската махала

Бизнесменът Георги Рогачев, 58-годишният, който беше пребит от група роми, е починал без да излезе от комата, в която беше изпаднал, съобщи Би Ти Ви.

Лекарите в пловдивската болница "Св. Георги" се бориха за живота му. Собственикът на бензиностанция в карловското село Розино беше пребит от група роми на 14 септември.

На 27 септември стотина рокери направиха показно шествие в селото, а ромската махала беше охранявана от полиция. До ексцесии тогава не се стигна. Групата била водена от 46-годишният Н.И. и 34-годишният И.С., са задържани с полицейска заповед за неотклонениа. Срещу двамата е образувано досъдебно производство.

След смъртта на бизнесмена се очаква по-малкият му брат, известен като Кольо Рогача, който има криминално минало, да тръгне на вендета срещу малцинството в село Розино. Дъщерята на Георги Рогачев разказа, че баща й не е убиец. Според нея циганите са заредили гориво на газстанцията, но не са си платили.

След това, за да няма конфликти Рогачев им е каза да си вървят и да платят на другия ден. Но пияният ром опрял лопата във врата му и го заплашил. След това Рогачев взел пушка и стрелял във въздуха. След което е бил пребит. Дъщеря му разказа, че враждата е започнала заради стадо овце, което е държано в близост и от което се е разнасяла ужасна миризма. Заради това Рогачев е пускал 5 жалби в полицията.

Кметът на Розино е казал нападателят кой е подал жалбите, след което започват скандалите. Близки на зверски убитият мъж искат справедливост.


Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване