Юнкер е против арбитражните съдилища по ТТИП

http://www.vesti.bg/novini/iunker-e-protiv-arbitrazhnite-sydilishta-po-ttip-6025490

Бъдещият председател на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер се обяви срещу арбитражните съдилища в рамките на споразумението за свободна търговия (ТТИП), по което се водят преговори със САЩ.

МС уреди изплащането на афганистанския дълг към България

http://www.cross.bg/afganistan-bulgariya-stranata-1436244.html

/КРОСС/ Министерският съвет утвърди подписаното на 17 септември т. г. междуправителствено споразумение на България и Афганистан за уреждане на дълга на Афганистан към страната ни. Задълженията на Афганистан към България произтичат от три кредитни междуправителствени спогодби от 70-те и 80-те години на миналия век и възлизат на 50 626 256,77 щатски долара. От 2006 г. Афганистан е включен от МВФ в списъка на страните, отговарящи на критериите за предоставяне на средства от Програмата за намаляване на бедността и подпомагане на растежа, а през 2010 г. получава статут на „силно задлъжняла и бедна страна", в резултат на което кредиторите от Парижкия клуб са предоставили 83,8% редукция на задълженията на страната. В споразумението е заложена препоръчаната от Парижкия клуб редукция на афганистанския дълг. Тя ще бъде трансформирана в официална помощ за развитие, която ще бъде ползвана от Афганистан за приоритетни сектори като селско стопанство, инфраструктура, здравеопазване и образование. Предоставянето на официална помощ за развитие е ангажимент на страната ни като държава-член на ЕС. Останалите 8 201 453,60 щ. д. ще бъдат изплатени на 20 полугодишни вноски за 10-годишен период. Постигнатата договореност дава възможност на България да изпълнява ангажиментите си в рамките на международната политика за развитие и сътрудничество без да се изразходват средства от републиканския бюджет в реално време.  

П. Паунов пред Фрог: Местан призна, че Бат Сали е аномалия

http://frognews.bg/news_78716/

Местан призна, че изборът на Александър Методиев – Бат Сали е аномалия, че е незаконен и несправедлив. Независимо от това не можел да се намеси, тъй като Конституцията не позволява, обяви пред Фрог нюз кметът на Кюстендил Петър Паунов разговора му с лидера на ДПС Лютви Местан.

РБ: Патриотичният фронт е приемлив вариант за коалиционен партньор

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/i7gBoL-KggM/

Реформаторският блок дава все по-ясни сигнали, че ще приеме за свой партньор Патриотичния фронт и заедно с ГЕРБ ще сформират тройна коалиция. След снощната среща в централата на ГЕРБ, днес депутати и лидери на партии в Реформаторския блок се събраха в сградата на СДС в столицата. Там са обсъдили правилник за работата на реформаторската парламентарна група и процедура за избор на председатели.

Въпреки първоначалните резерви на председателя на Народна партия „Свобода и достойнство” – Корман Исмаилов, за партньорство с Патриотичния фронт, блокът започна да променя позицията си.

„Ще положим максимални усилия да получим гаранции да се постигне едно стабилно проевропейско, проевроатлантическо мнозинство”, заяви след срещата Исмаилов.

Найден Зеленогорски, заместник-председател на „Движение България на гражданите” посочи, че „това, което ни събира е много повече от това, което ни разделя” И по думите му Патриотичният фронт, „като коалиционен партньор в едно дясно-центристко правителство, е приемлив вариант”.

По отношение на АБВ реформаторите нямат проблем формацията на Георги Първанов да подкрепя определени позиции и политики. Но за нас, ако има коалиция тя трябва да бъде дясно-центристка, категоричен бе Найден Зеленогорски. Той се надява, след като приключат разговорите на ГЕРБ с останалите формации, да започнат и преговорите по същностните политики на следващото управление. Има голяма степен на вероятност в понеделник доста от нещата да са ясни, смята Зеленогорски. За мен по-важно е да търсим възможност за стабилно управление, подчерта той.

Днес е обсъден правилникът за работа на Парламентарната група на Реформаторския блок, като в неделя в 14.00 часа те отново се събират, за да се подготвят за първия работен ден на 43-ото Народно събрание. Тогава ще се избере ръководство на ПГ. Има две идеи за ръководството на групата на реформаторите в парламента – едната е да има един председател, а другата да има двама-трима съпредседатели на ПГ. Кой вариант ще бъде избран, ще се реши в неделя./КРОСС/

Повече от 12 хил. бюлетини изчезнали

http://www.moreto.net/novini.php?n=268158

Минимум 12 245 бюлетини липсват, показва справка в официалните данни на ЦИК. 7 458 615 бюлетини са отишли към избирателните секции. Неизползвани са останали 3 908 097. 37 004 са сбърканите или по други причини не са пуснати в урните.

Ангелкова: България и Румъния ще изграждат два нови моста над Дунав

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4381787

"Приехме решение за одобряване на меморандум между България и Румъния за изграждане на 2 нови мостови съоръжения". Това каза на брифинг в Министерски съвет служебният министър на транспорта Николина Ангелкова. „Ще стартираме предпроектни проучвания. Двата моста ще са над река Дунав по направлението Силистра-Кълъраш и Никопол-Турну Мъгуреле“,

Правителството подпомага благоустрояването на общините Ихтиман, Оряхово и Поморие

http://www.cross.bg/sobstvenost-durzhavna-chastna-1436242.html

/КРОСС/ Правото на собственост върху два имота - частна държавна собственост, беше прехвърлено от правителството безвъзмездно на Община Ихтиман, Софийска област. Имотите, които се намират в местността „Без име" в землището на с. Веринско, са били предназначени за хвостохранилища, но не са ползвани като такива. След като бъдат предоставени на общината, тя ще може да управлява имотите ефективно, за да оползотвори поземлените ресурси в съответствие с приоритетите на общинския план за развитие на Ихтиман и с оглед задоволяване нуждите на местните земеделски производители. На Община Оряхово се прехвърля безвъзмездно правото на собственост върху два имота - частна държавна собственост. Имотите са с обща площ от 22 дка и са необходими на местната власт за разширяването на улиците „Дунав" и „Драгоман" в града. Във връзка с реализацията на проект по ОП „Околна среда" 2007-2013 г. Община Поморие получава безвъзмездно право на строеж върху имот, представляващ част от морското дъно. Проектът е за реконструкция и модернизация на пречиствателна станция за отпадъчни води и реконструкция и рехабилитация на ВиК мрежата на Поморие. Част от проектното предложение на общината е дълбоководно заустване от пречиствателната станция. Друг имот, предоставен за управление на Национална компания „Железопътна инфраструктура", променя статута си от публична в частна държавна собственост

Виктор Соловейчик, Йонко Грозев и Таня Куцарова - Христова са кандидатите за съда в Страсбург

http://www.cross.bg/kandidati-pyblichno-provede-1436247.html

/КРОСС/Правителството определи Виктор Соловейчик, Йонко Грозев и Таня Куцарова - Христова за кандидати за български съдия в Европейския съд по правата на човека. България трябва да представи до 3 ноември т. г. своите кандидати пред Парламентарната асамблея на Съвета на Европа, която ще направи окончателния избор. Изборът за български съдия бе проведен на няколко етапа - допускане по документи на кандидатите, писмен тест на английски и френски език, публично събеседване с издържалите теста и оценяване, класиране и обявяване на одобрените кандидати. Сформирана бе комисия по провеждане на избора, която се състои от експерти по международно публично право в областта на правата на човека и с доказани познания по английски и френски език. Писменият тест по съответните езици се проведе на 7 октомври. Събеседването с допуснатите кандидати се проведе на 8 октомври и беше публично.  

Новак Джокович стана баща за пръв път

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/10/22/2404684_novak_djokovich_stana_bashta_za_pruv_put/?ref=rss


Световният номер 1 в тениса Новак Джокович стана баща за пръв път.

През изминалата нощ неговата съпруга Йелена роди момче. Името на детето е Стефан.

"Роди се нашият ангел Стефан. Толкова се гордея с моята красива съпруга Йелена. Благодаря ти за цялата любов и подкрепа. Обичаме те всички", написа сръбският тенисист в профила си в Twitter.

Раждането е преминало без усложнения, а Йелена Джокович и бебето се чувстват отлично, пишат медиите в Сърбия.
...

37 деца ще получат персонални пенсии

http://www.cross.bg/pensiya-polychat-detza-1436241.html

/КРОСС/ 37 деца без право на наследствена пенсия от починал родител, ще получат персонални пенсии от 101,70 лв. месечно, реши правителството. Пенсиите, които са в размер на 90 на сто от социалната пенсия за старост, ще бъдат изплащани от 1 ноември. По този начин ще бъдат подпомогнати 24 семейства, останали в затруднено финансово положение.  

Одобряването на "Южен поток" от ЕС ще е удар за Украйна

http://econ.bg/Новини/Одобряването-на-Южен-поток-от-ЕС-ще-е-удар-за-Украйна_l.a_i.582122_at.1.html

Премахването от страна на ЕС на всички претенции по отношение на газопровода „Южен поток“ ще е по-скоро не знак към Русия, а сигнал за Украйна. Това...

Пет групи в ЕП няма да подкрепят ЕК с председател Жан-Клод Юнкер

http://www.dnevnik.bg/evropa/novini_ot_es/2014/10/22/2404691_pet_grupi_v_ep_niama_da_podkrepiat_ek_s_predsedatel/?ref=rss


Пет от осемте групи в Европейския парламент няма да подкрепят днес Европейската комисия с председател Жан-Клод Юнкер. Това съобщиха в пленарната зала на ЕП в Страсбург представители на тези групи, цитирани от БТА.

Сайед Камал (консерватори и реформатори) съобщи, че неговата група ще се въздържи при поименното гласуване. Въпреки това ще работим с вас и ви желаем успех, обърна се той към Юнкер и неговия екип. Неоклис Силикиотис (Обединена европейска левица), Ребека Хармс (Зелени),...

Случаят "Левски" - психопрофил на предателя

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4381761

Предателството и престъпленията имат доста общи характеристики: замисъл, извършване, разсейване на подозренията, измъкване по заличени следи.
И то изисква комбинативен ум, потайност, прикриване, отричане и заблуждаване. В случая с предателството на Васил Левски имаме фигура на Предателството и престъпленията имат доста общи характеристики: замисъл, извършване, разсейване на подозренията, измъкване по заличени следи. И то изисква комбинативен ум, потайност, прикриване, отричане и заблуждаване. В случая с предателството на Васил Левски имаме фигура на "извършителя" и тя трябва да бъде разпозната измежду фигурите на

ЕКСКЛУЗИВНО в ПИК! Леден ад сковава България за дни! Температурите падат драстично, ще вали първи сняг!

http://pik.bg/ексклузивно-в-пик-леден-ад-сковава-българия-за-дни-температурите-падат-драстично-ще-вали-п-news240597.html

ЕКСКЛУЗИВНО в ПИК! Леден ад сковава България за дни! Температурите падат драстично, ще вали първи сняг!

Истинска зима ни чака след последните дни, които ни донесоха закъсняло лято. Това заяви в "Добро утро, България!" синоптикът Симеон Матев. Само за няколко часа утре температурите у нас ще се сринат с повече от 15 градуса.

В Габрово, Троян и Трявна се очаква да вали сняг.

Вчера в градовете Шумен, Добрич и Велико Търново са отчетени абсолютни рекорди от 28 градуса. Тропическата буря Гонсало, която вече се превръща в циклон обаче ще донесе у нас студ и дъжд от северозапад. Утре времето ще се обърне драстично и ще усетим полъха на зимата. Ще вали обилен дъжд, като количествата ще достигнат до 30 – 50 л на кв. м. Сняг ще има по високите части, а в градовете, ако въобще завали, ще е за кратко и няма да създаде проблеми.

В петък сутринта ще има подобрение на времето, но още следобед от юг ще 
нахлуе нова валежна зона, а от североизток – студ. Това ще доведе до сняг в планините и Централна България, а в Габрово, Троян и Трявна ще натрупа снежна покривка. Обилни дъждове до 70 л на кв. м се очакват в Ямбол, Сливен, Кърджали и Хасково.

След приключването на този суров период у нас идва истинското циганско лято. Сутрините ще са студени, докато през деня ще има слънце и времето ще е приятно, заяви Матев.

Предварителните прогнози не предвиждат люта зима. Очаква се температурите да са малко над обичайните. Ще има студени дни, но като цяло те ще са малко, допълни синоптикът.

 

ДПС няма да оттегли Бат Сали от Народното събрание

http://www.vesti.bg/bulgaria/politika/dps-niama-da-ottegli-bat-sali-ot-narodnoto-sybranie-6025488

Движението за права и свободи също е жертва на този Изборен кодекс, който незабавно трябва да бъде променен, смята Лютви Местан

Видео: Новините в 100 секунди

http://www.dnevnik.bg/video/2014/10/22/2404679_video_novinite_v_100_sekundi/?ref=rss


Рубриката на БНТ "Новините в 100 секунди" можете да гледате и на "Дневник.бг". Емисията се подготвя специално за интернет.

Ето акцентите от обедната емисия:

Европейският парламент ще гласува дали да даде одобрението си за встъпването в длъжност на новия състав на Европейската комисия, начело с Жан-Клод Юнкер.

По време на снощния кръг от газовите преговори между Украйна, Русия и Европейския Съюз не беше постигнато окончателно споразумение.

Сваленият...

Увеличиха линията на бедност с 14 на сто

http://www.cross.bg/yvelichiha-liniyata-na-bednost-s-na-sto-1436240.html

/КРОСС/ Правителството определи линията на бедност за 2015 г. Тя е 286 лв. или с 14 на сто по-висока от размера й през тази година. Линията на бедност се определя на база методика, основана на данните от изследването на НСИ на бюджетите на домакинствата в България. Тя представлява инструмент, чиято цел е да се гарантира задоволяване на минималните жизнени потребности - калориен прием и структура на потребление на хранителни и нехранителни стоки и услуги.  

"Газпром" не смята да ползва европейски компании за посредници на руски газ за Украйна

http://www.cross.bg/ykraiina-ryski-kompanii-1436243.html

/КРОСС/"Газпром" не предвижда да използва европейски компании като посредници за доставка на руски газ за Украйна, заяви по телевизия "Росия 24" шефът на "Газпром" Алексей Милер. Вчера еврокомисарят за енергетиката Гюнтер Йотингер каза, че ЕС предлага "някоя" европейска компания може да стане посредник при доставките на руски газ за Украйна. Ако "Нафтогаз" не е в състояние да плати, някоя компания може да купи руски газ и след това да го препродаде на Украйна, каза той.      

Очаквано ДПС няма да оттегли Бат' Сали от парламента

http://offnews.bg/news/n_1/n_407008.html

ДПС няма да оттегли избрания за депутат от Кюстендил Александър Методиев с прякор Бат' Сали. Това съобщи лидерът на ДПС Лютви Местан , цитиран от "Фокус". Местан се срещна днес в Кюстендил с кметовете на Кюстендил Петър Паунов и на Дупница Методи Чимев заради недоволството на местните срещу избора на Методиев за депутат от район Кюстендил. Местан обяви още, че не трябва да се очакват от него противоконституционни действия. Кюстендилци излязоха на протест с искане ДПС да отзове новоизбрания депутат Александър Методиев, избран с 864 гласа. Гражданите са категорични, че ще организират протест пред Народното събрание, ако ДПС не оттегли от депутатското място Бат Сали. В края на миналата седмица общинските съветници в Дупница приеха декларация против даването на мандат на ДПС от Кюстендилския район и избирането на Бат Сали за депутат от 10-и МИР. Декларацията беше предложена от кмета на общината Методи Чимев и беше подкрепена от 21 съветници от всички партии след една корекция в текста, от който отпадна "Ние не сме против ДПС". Лютви Местан напомни днес на кметовете на Кюстендил и Дупница, че не ДПС определя как ще се разпределят мандатите.

Заляха с черна течност къщата и колата на видинския кмет

http://www.cross.bg/gergov-technost-kushtata-1436237.html

/КРОСС/ С черна течност, наподобяваща боя, заляха къщата и колата на отстранения от длъжност кмет на Видин Герго Гергов, съобща "Труд". Сигналът е подаден от Гергов в полицията към 21,20 ч във вторник. С чернилката е обляна оградата на частния имот, намиращ се на ул. "Димитър Цухлев", стена на къщата, както и паркирания в двора "Мерцедес". От полицията съобщиха, че е извършен оглед и е взета проба от черната течност, за да се установи произходът й. Работата по случая продължава. Образувано е досъдебно производство срещу неизвестен извършител по НК - за унищожаване или повреждане на чужда вещ. Вандалството е извършено само няколко часа, след като Окръжният съд отхвърли искането на Гергов да бъде възстановен на поста си като кмет. Това е и второ посегателство срещу дома на Гергов през тази година. През април неизвестни престъпници хвърлиха коктейл "Молотов" под прозорците на фамилната къща. Стъкленият буркан с разлята запалителна течност бе открит под колата на първия братовчед на Гергов. Като по чудо обаче фитилът на самоделката изгаснал и това е спасило двете деца на Гергов, които са спели буквално на около 60 см от подхвърлената бомба. Разследването обаче не стигна до никъде и случаят бе прекратен в частта за "умишлен палеж".  

Аладжа манастир и Термите в ръцете на Обащина Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=268153

Община Варна ще поиска от Министерството на културата да отдаде за безвъзмездно управление за срок от 10 години 6 археологически обекти и исторически паметници на територията на общината, сред които са Аладжа манастир, малките и големи Римски терми.

Черньо Чернев: Време е да се изгради мемориален паметник в Поморие, където да бъдат изписани събития и църковни дейци

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/tdgPUVpryNo/

chernio“Време е в центъра на град Поморие да бъде изграден един общ мемориален паметник по проект „паметна стена”, където да бъдат изписани събития и църковни дейци от отминалите хилядолетия. Днешно Поморие заслужава да знае своето велико минало, с което ние  – съвременниците основателно трябва да се гордеем”, сподели помориецът Черньо Чернев, автор на осем книги посветени на християнство. Това предложение бе направено от председателя на Фондация “25 века Поморие” Христо Сариев по време на дискусията във връзка с изготвянето на Интегрирания план за градско възстановяване и развитие /ИПГВР/ на град Поморие.

Идеята е мемориалът да представлява вертикална каменна вълна, висока 2 метра и с дължина 20 метра, облицована с мрамор или камък, осветена от двете страни с пиедестали за полагане на цветя и венци. От двете страни на тази вълна да бъдат пилоните със знамената на ЕС и Поморие, а в средата пилон с националния флаг на България.

Предложението е:

 за изписване на събития и имената на изявени личности:

1.  Св.ап. Андрей Първозванни основал църковна община в Анхиало

  1. Равноапостолната Св. мчца Севастиана
  2. Ученик на св. ап. Павел – Теофаниос , първия светец на Анхиало
  3. Първия епископ на Анхиало Сотас
  4. Списък на първите пет епископи на църковната община
  5. Архиепископ Теофил – 11 век
  6. Списък с имената на 44 анхиалските митрополити до 1923 г.
  7. Четирима вселенски патриарси от Анхиало:

Михаил ІІІ Анхиалски (1170-1178),

Йеремия ІІ Транос (1572-1579; 1580-1584; 1586-1595), ). Именно той прави Руската църква патриаршия през 1589 г. За него съвременниците му ще кажат, че „свети по-силно от слънцето на Изток”.

Партений І (1639 – 1644).

Василий II (1925)

  1. 8.    Битката на Тервел край Анхиало през 708 г.
  2. Битката на хан Телец край Анхиало през 763 г.

10. Битката на цар Симеон край Анхиало през 917 г.

11. Анхиалски автори на църковна музика, установени в Света гора, и станали известни през ония години в целия православен свят.

Константин Анхиалски,

Григорий Анхиалски,

Йоан Анхиалски и др.

12. Анхиалския книжовник Методий Гемист, автор на уникалното Анхиалско евангелие от 1337 г.Кориците на което е обсипано с диаманти и бисери.

То е откраднато от Света гора през 1896 г.и в момента е експонирано в Ермитажа-Санкт Петербург с обявена цена от 100 милиона долара.

По време на дискусията бе направено и още едно предложение, което публикуваме:

 

ИНИЦИАТИВЕН КОМИТЕТ ЗА СЪЗДАВАНЕ ДРУЖЕСТВО НА ДЕЙЦИТЕ НА КУЛТУРАТА „АНХИАЛО” ГРАД ПОМОРИЕ

ДО

г-н  арх. Николай Симеонов

ВАМОС-СЪНИ ДЗЗД

София

Е-mail: office@vamosbg.com

 

Уважаеми ГОСПОДА,

Позволете да Ви запознаем с някои наши предложения свързани с развитието на град Поморие. Според нас, те могат да бъдат неотменима част от културния календар на града и важна част от инфраструктурата на Поморие.

 

1.Историческата памет на нашите  съграждани е свързана с романтичното минало на дървените вятърни мелници, разположени край пясъчната ивица между морето и несъществуващите в момента градски солници.

- Предлагаме те да се ситуират като по-малки по размер върху съществуващите вълноломи по източния край на плажовата ивица.

Естествено тези модели  няма да работят, но могат в тях да се продават морски и други сувенири, инфотуристически центрове и други атракционни мероприятия.

Така ще се възроди онази романтична атмосфера от миналото, за което сега си спомняме само от избелелите от времето пощенски картички.

2.Културата на един град е свързана с паметта на починалите съграждани. В това отношение ние съвременниците дължим едно извинение към тях. Не може всяко едно дърво, особено по главната улица да бъде обвито с некролози и чужденците да се питат толкова ли много бандити имате тук, които се търсят от полицията.

- Предлагаме в новия интегриран план да се утвърдят няколко места в града на подходящи улици с нарочно изработени пана, на които опечалените да поставят некролозите.

Така ще се изчисти града от нелицеприятните асоциации у нашите съграждани и летовниците. С което определено ще подобрим естетизацията на околната среда.

3. Време е да пристъпим решително към въвеждане на нови акценти свързани с рекламата на нашия град. Първо, от чисто икономически причини и второ, от разбирането, че ако сами не си помогнем, други няма сторят това.

- Предлагаме във връзка с това да се изгради Етнографски парк, като обособен обект. В който да се монтират къщи на отделните етнорайони добруджанска, македонска, тракийска, гръцка, влашка и т.н. Във всяка една от тях на втория етаж ще бъде разположена експозиция на бита –носии и предмети. Като на първия етаж ще има  магазин за сувенири от дадения район и малко заведение с оригинални ястия от същия.

Така този етнографски парк ще допринесе съществено за:

Първо, за обогатяване културата на подрастващото поколение

Втора, чисто икономически от получени приходи, наеми и постъпления от билети

Трето, той ще бъде една ефективна реклама за просперитета на курорта Поморие

Нашето виждане е за манастирския двор от 25 декара, който е разположен на възлови транспортни артерии от двете страни на туристопотока, влизащ откъм Бургас и Варна. Община Поморие може да предложи и друго място за етнопарка.

Не на последно място, този етнопарк ще кореспондира успешно с единствения по българското черноморие действащ мъжки манастир, в който има църковно -исторически музей. На територията на този паметник на културата се подготвя и откриването на етнографска збирка за производството на вино-основен отрасъл на Поморие от векове.

-Предлагаме Църковно-историческия музей в манастира да бъде отразен в културния календар на Поморие и на една бъдеща карта на града с обозначени културни обекти за информация и посещения.

5.През изминалата година игумена на нашия манастир „Св.Георги вмчк Победоносец” Негово преосвещество Агатополски епископ Иеротей отправи официално   и писмено едно актуално предложение до община Поморие.

- В което обосновано се предлага построяването на паметник на Св.Георги, чиито име носи нашия  манастир и който е патрон на града ни. Посочено е мястото до стените на манастира всред боровите дървета с поглед към старата част на града срещу сградата на пожарната и осветен нощем.

Нашето мнение, че това предложение на игумена трябва да се реализира част по скоро, като неотменим акцент от културния ланшафт на Поморие.

6.В контекста на усилията на община Поморие да подобри комуникациите в самия град е необходимо да се реализира едно наше предложение свързано с тях.

- Предлагаме на ивицата т.н. пясъчна коса между морето и лечебното езеро върху сега съществуващата каменна дига свързваща Поморие с град Ахелой,  тя да се реиновира като крайбрежна пешеходна алея с атракционно влакче между двата курорта.

Оформянето на подходящи пейки и ефектно улично осветление/доп.инфо: лампите ще се захранват от слънчеви панели/, ще допринесе за оптимално  използване на плажа от близо 5 километра, като икономическите резултати са повече от очевидни с разкриването на нови спортни услуги.

Не на последно място и любителите на природата ще имат прекрасната възможност да се насладят на прекрасната панорама.

Ще се прекъсне порочната практика за диво къмпиране и унищожаване на защитена по закон зона на поморийското езеро и действащите солници.

Свързването на двата курорта покрай морето е новата атракция за летовниците.

7.Възпитанието на младото поколение в Поморие е грижа не само  на семействата, но и на изпълнителната власт в лицето на община Поморие.

За нейната реализация освен училищата е необходима и допълнителна информация, която да практика да въведе в познание и географска такава.

-Предлагаме в двора на училище „Иван Вазов” или на друго подходящо място да бъде създадена релефна карта на  България с акваторията на Черно море и заобикалящите я държави.

Подобна имаше преди трийсетина година в двора на началното училище и по неизвестни причини тя беше унищожена по необясними причини.

Самата цветна релефна карта на България, планини, областни градове и селища край брега на българското черноморие, заедно с дълбочините на Черно море ще представлява не само учебно помагало, но и ще предизвика интерес всред туристите в града. Реализацията на тази идея ще бъде важна част от културата на нашия град.

8. Ежегодното провеждане на Международния фестивал на православната музика „Света Богородица”-Достойно есть в Поморие е с утвърден авторитет в Европа. Самото му провеждане, парада на участниците и изпълненията на църковните хорове привлича стотици желаещи да посетят Поморие всяка година в началото на юни. Той е част от богатия културен календар на Поморие през летния сезон.

Малкото помещение в църквата не дава възможност за повече зрители на тези изпълнения. Видимо ограниченото пространство е проблем и за организаторите.

-Предлагаме пред фасадата на читалище „Просвета 1888 година” по време на Фестивала да се изгради електронна стена, която да излъчва директно концертите.

-Предлагаме също да бъде организирана постоянна изложба от фотоси за проведените концерти с участниците и парадите, които да са експонирани в салона на читалището или на друго подходящо място.

Така и след финала на фестивала, гостите на града ще имат възможност за се докоснат до незабравимата атмосфера на Фестивала. Под всяка една снимка ще има подходящ текст на български, руски и английски езици.

Изготвил:

Черньо Чернев – Магистър по Публична администрация и Европейска интеграция

Автор на осем книги посветени на християнство, като основа на държавността.

 

Поморие, 18 октомври 2014 година

Фондът ЕПИК се дистанцира от Цветан Василев и "Бромак"

http://www.mediapool.bg/fondat-epik-se-distantsira-ot-tsvetan-vasilev-i-bromak-news226285.html

Базираният във Виена фонд ЕПИК (EPIC), който единствен е поискал от Българската народна банка (БНБ) разговори за оздравяването на затворената от средата на юни "Корпоративна търговска банка" (КТБ), обяви в сряда, че се дистанцира от всякакви публични изявления, правени, или които ще бъдат направени както от намиращия се в Белград банкер Цветан Василев, така и от фирмата му "Бромак", който държи малко над 50 процента от КТБ. Фондът заявява още, че не подкрепя Василев в тези му действия.   В писмо до зам.-шефа на БНБ Нели Кордовска управляващият партньор в ЕПИК Петер Голдшейдер допълва, че неговият фонд е информирал Василев, който редовно изпраща писма до медиите със своите позиции по казуса КТБ, че "всякаква публична дискусия през медиите при настоящата усложнена обстановка е контрапродуктивна".   Фондът информира също така БНБ, че вече е изплатил исканото от Централната банка надлежно подписано пълномощно, че представлява регистрираното в Люксембург дружество "Българиън Аскюзишън Къмпъни" (Bulgarian Acquisition Company II S.a.r.L.), което е косвено контролирано чрез други компании от Генералния държавен резерв на Султаната на Оман и държи 32-процентен дял в КТБ.   Миналата седмица от БНБ заявиха, че към онзи момент ЕПИК е представил само редовни оторизационни писма от мажоритарния акционер в банката - дружеството "Бромак" на Цветан Василев, който в момента се намира в Сърбия и чака съдът в Белград да реши дали да уважи искането на българската прокуратура за екстрадицията му по обвинение за източване на 206 млн. лв. от КТБ. Централната банка каза още ,че фондът не е доказал, че представлява ВТБ, както твърди.   Сега Голдшейдер заявява, че "макар и да нямаме специално споразумение за представителство, ВТБ ясно изрази подкрепата си към усилията на ЕПИК и останалите акционери да спасят и стабилизират КТБ". Руската "Външно-търговска банка" (ВТБ) държи малко под 10 на сто от банката.   Само преди ден в писмо до премиера Георги Близнашки, финансовия министър Румен Порожанов и БНБ Голдшейдер, заедно с представител на Оманския фонд и шефа на компанията "Джемкорп" (Gemcorp) Атанас Бостанджиев, който доскоро представляваше ВТБ в България, обявиха интерес за оздравяването на КТБ, но без участието на "Бромак" и Цветан Василев.   От изпратеното в сряда писмо на ЕПИК не се изяснява последно ще работи ли с мажоритарния собственик на КТБ или не.   Австрийския фонд сега предлага да ангажира екип, който да бъде натоварен с решението на проблемите на КТБ (възможно е в него да се включат представители на други български официални институции), който може да облекчи поддържането на комуникациите с вас. ЕПИК отново настоява за среща с екип на БНБ, за да се обсъдят конкретни стъпки, включващи екшън планове и графици.

11 банки може да не издържат стрес тестовете на ЕЦБ

http://www.investor.bg/evropa/334/a/11-banki-moje-da-ne-izdyrjat-stres-testovete-na-ecb-182339/

Според испанска агенция става въпрос за три гръцки, три италиански, два австрийски и по един кипърски, белгийски и португалски кредитори

Започна строежът на нова детска градина в Стария Несебър

http://nessebar.actualno.com/Zapochna-stroejyt-na-nova-detska-gradina-v-Starija-Nesebyr--news_56248.html

След повече от 10 години стария град в Несебър ще има целодневна детска градина. Тя е филиал на ОДЗ „Яна Лъскова“. Крайният срок за завършването й е 19 февруари 2016 г. Новото де...

Редки цветя и дървета на "Цветна есен" 2014 в Пловдив

http://society.actualno.com/Redki-cvetja-i-dyrveta-na-Cvetna-esen-2014-v-Plovdiv--news_56252.html

И при цветята, както и при всичко останало, има мода. Доброто старо мушкато често бива изместено по балконите и дворовете от чудновати чужди цветя с труднопроизносими имена, предаде кореспондентът на ...

Потвърдиха окончателно присъда от 24 години затвор на син, убил майка си в Сопот

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4381733

Върховният касационен съд потвърди присъдата на Пловдивския окръжен съд, с която подсъдимият Диян Петров беше осъден на 24 години лишаване от свобода при първоначален строг режим, съобщиха от пресслужбата на Съдебната палата в Пловдив за „Фокус“.
Той беше признат за виновен в това, че на 8 октомври 2013 г. Върховният касационен съд потвърди присъдата на Пловдивския окръжен съд, с която подсъдимият Диян Петров беше осъден на 24 години лишаване от свобода при първоначален строг режим, съобщиха от пресслужбата на Съдебната палата в Пловдив за „Фокус“. Той беше признат за виновен в това, че на 8 октомври 2013 г.

Видео: Кобляков благодари на съда, България за него е трета родина

http://www.dnevnik.bg/video/2014/10/22/2404655_video_kobliakov_blagodari_na_suda_bulgariia_za_nego_e/?ref=rss


"Както вече казах няма да напусна България и ще работя, за да допринеса за тази държава, която се превърна в моята трета родина. Бъдещето на България е много светло, след като тя доказа, че е наистина част от Европа, а не нечий сателит. Ще направя всичко, за да помогна, България да се развива по-бързо".

Това заяви руският опозиционер Николай Кобляков, който е и с френско гражданство, във видео, разпространено в Youtube (цялото вижте по-долу).

То е записано в Съдебната...

Намериха прострелян мъж в кола

http://www.vesti.bg/bulgaria/incidenti/nameriha-prostrelian-myzh-v-kola-6025484

Сигнал за мъж с огнестрелна рана в село Горни Лозен е подаден тази сутрин в 8:30

ЕС няма да се разширява през следващите 5 години, обяви Юнкер

http://www.cross.bg/yunker-provalim-evropeiiskiya-1436235.html

/КРОСС/ "В следващите пет години ЕС няма да се разширява повече", заяви новоизбраният председател на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер пред Европейския парламент в Страсбург, като добави, че не иска да подвежда държавите, кандидатствали за членство. Същевременно Юнкер бе категоричен, че новите европейски комисари ще имат свобода на работа, която ще бъде уважавана, тъй като той е прекалено възрастен, че да се превръща в диктатор. Председателят на ЕК представи и инвестиционен пакет за голям икономически растеж, който трябва да влезе в сила преди Коледа. Неговият инвестиционен пакет е от 300 млрд. евро и цели да подпомогне икономиката, и да създаде заетост. „Нека накараме Европа отново да се движи. Ако днес ни дадете вашата подкрепа, ние ще представим заетост, растеж и инвестиции преди Коледа", каза Юнкер. "Инвестиционната програма на стойност 300 милиарда евро, за които в последните седмици всички питаха откъде ще дойдат, няма да се финансира само от Европейския съюз - за нея ще трябва да бъдат ангажирани и частни капитали", поясни той. Юнкер отбеляза, че неговият екип е съставен от четирима бивши премиери, 18 бивши министри, седмина досегашни еврокомисари, девет от които са жени. Жан-Клод Юнкер обяви пред Европарламента, че комисията, която той ще ръководи, ще е комисия на последния шанс

Жените вече ще тренират за... оргазми

http://www.vesti.bg/razvlechenia/lyubopitno/zhenite-veche-shte-trenirat-za...-orgazmi-6025487

Краткотрайното удоволствие за жените вече остава в миналото, благодарение на първото устройство, което ще "тренира" дамите да достигат до екстаз

Турция ще строи сама 3-та атомна централа

http://www.cross.bg/tyrtziya-stroi-elektroenergiya-1436236.html

/КРОСС/Третата атомна централа на Турция ще бъде национален проект, осъществен изцяло от самата страна. Това стана ясно от изказване на турския премиер Ахмет Давутоглу. Първата АЕЦ в югоизточната ни съседка ще строи Русия, а втората - Япония. "Турция ще започне да строи трета АЕЦ през 2018 - 2019 г., когато у нас се появят достатъчно квалифицирани специалисти, за да реализираме този проект като национален", каза Давутоглу. Той взе участие в съвещание в министерството на енергетиката и природните ресурси на Турция. Според премиера Турция харчи около 55 милиарда долара годишно за внос на енергоносители. Заради икономическия ръст на страната има недостиг на електроенергия. Именно поради това турските власти решиха да изграждат атомни електроцентрали. Русия ще изгражда първата турска АЕЦ "Акую" в южната провинция Мерсин, припомня РИА "Новости". Четирите й реактора ще изработват около 35 милиарда киловатчаса електроенергия годишно. Строителството ще започне през пролетта на 2015 година. Централата трябва да заработи пет години по-късно. В момента голяма група турски студенти се обучават по специалности, свързани с ядрената енергетика, в Русия. Турция подписа договор и с Япония за изграждане на втората си АЕЦ. Тя ще се издигне на брега на Черно море в провинция Синоп. Проектът трябва да бъде завършен към 2023 година. Тази електроцентрала е с проектна мощност 40 милиарда киловатчаса електроенергия годишно.

Потвърдиха окончателно присъдата на син, убил майка си в Сопот

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4381726

Върховният касационен съд потвърди присъдата на Пловдивския окръжен съд, с която подсъдимият Диян Петров беше осъден на 24 години лишаване от свобода при първоначален строг режим, съобщиха от пресслужбата на Съдебната палата в Пловдив за „Фокус“.
Той беше признат за виновен в това, че на 8 октомври 2013 г. Върховният касационен съд потвърди присъдата на Пловдивския окръжен съд, с която подсъдимият Диян Петров беше осъден на 24 години лишаване от свобода при първоначален строг режим, съобщиха от пресслужбата на Съдебната палата в Пловдив за „Фокус“. Той беше признат за виновен в това, че на 8 октомври 2013 г.

Кунева: Ако се върви към управление с левицата, въпросът ще е не "Кой", а "Защо"

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/10/22/2404630_kuneva_ako_se_vurvi_kum_upravlenie_s_levicata_vuprosut/?ref=rss


Реформаторският блок (РБ) винаги е заявявал готовност за десноцентристка коалиция. Разбира се, всеки в такава коалиция трябва да остане здраво свързан с избирателите си и с нещата, които е гарантирал в предизборната кампания. Ако имаш 100% мнозинство, имаш шанс да изпълниш 100% от програмата си. Но ако имаш по-малко - трябва да се стремиш да изпълниш колкото може повече в партньорство. Това казва Меглена Кунева, лидер на "Движение България на гражданите" (ДБГ) и част от РБ в интервю за вестник "Труд". 

"Коалиция не се създава за удобство, нито за да се скрие една партия зад друга и да се размие отговорността. РБ има амбициозна програма за реформи, тя засяга ключова сфера - правосъдието. Няма как да я осъществим извън коалиция", обяснява Кунева.

По думите й в РБ е обсъждана единствено десноцентристка коалиция за бъдеща управленска формула. "Моят въпрос, ако се върви към широка коалиция, няма да е "Кой?", а "Защо?", заявява Кунева. Тя била предложила с ГЕРБ да си разменят слоганите. "Нашият бе "Всичко е в твоите ръце" - сега всичко е в ръцете на мандатоносителя. Те бяха за "Стабилна България". Аз съм "за" да се състави правителство и България да стои стабилно", обяснява лидерът на ДБГ. 

Тя отрича да е имало разговори между РБ и Патриотичния фронт и че задача на ГЕРБ е да предложат конструкция на правителство и мнозинство, които да издържат във времето. "Подкрепата за големи неща като реформа в правната рамка, надявам се, може да има по-широка основа от тази, която ще подкрепя правителството. В страни, в които има проблеми, подходът е да се направи план от 3-4-5 общи приоритета. Моментът за такова съгласие е дошъл у нас. Разликата между първия и втория на изборите е достатъчно голяма, за да могат ГЕРБ със самочувствие да поискат това. Колкото до приликите и разликите - в парньорство страните подлежат и на убеждаване", казва Кунева.

Тя признава, че управление без нито една от партиите ГЕРБ, БСП и ДПС не може да има. "Сред тях приемлив партньор са ГЕРБ. Ние оценяваме политиката на ГЕРБ за инвестиции в инфраструктурата, но ще настояваме тя да минава през прозрачни обществени поръчки", коментира Кунева.

Местан отказа да оттегли бат’ Сали

http://frognews.bg/news_78714/

ДПС няма да оттегли обявения за депутат в 43-то НС Александър Методиев – бат’ Сали.

Серена Уилямс загуби тежко от Симона Халеп в Сингапур

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/10/22/2404620_serena_uiliams_zagubi_tejko_ot_simona_halep_v_singapur/?ref=rss


Лидерката в световната ранглиста Серена Уилямс претърпя една от най-тежките си загуби в последните години, след като отстъпи с 0:6, 2:6 срещу румънката Симона Халеп във втория си мач от финалите на WTA в Сингапур.

Четирикратната шампионка допусна първата си загуба в заключителния за сезона турнир на Женската тенис асоциация от 2008 г.

Последното поражение на 33-годишната американка беше срещу нейната сестра Винъс Уилямс. Тя се намираше в серия от 16 поредни победи, като...

До Нова година Добрич ще има едно от най-модерните спешни отделения

http://dobrudjatv.net/%d0%b4%d0%be-%d0%bd%d0%be%d0%b2%d0%b0-%d0%b3%d0%be%d0%b4%d0%b8%d0%bd%d0%b0-%d0%b4%d0%be%d0%b1%d1%80%d0%b8%d1%87-%d1%89%d0%b5-%d0%b8%d0%bc%d0%b0-%d0%b5%d0%b4%d0%bd%d0%be-%d0%be%d1%82-%d0%bd%d0%b0%d0%b9/

Едно от най-модерните и оборудвани по последна дума на техниката спешни отделения предстои да бъде открито в Добрич в средата на декември или най-късно преди Нова година, разкри за радио Добруджа изп.директор на МБАЛ д-р Красимир Николов. Ремонтните дейности са започнали преди две седмици, на […]

Верижна катастрофа от 4 коли е станала във Враца, няма загинали

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4381723

Верижна катастрофа от 4 коли е станала на бул. „Васил Кънчов“ в района на автогарата, посока Монтана, информира „Фокус“.   Причината за катастрофата е неспазване на дистанция. Жертви няма, щетите са само материални. Всеки момент се очаква да пристигне полицейски Верижна катастрофа от 4 коли е станала на бул. „Васил Кънчов“ в района на автогарата, посока Монтана, информира „Фокус“. Причината за катастрофата е неспазване на дистанция. Жертви няма, щетите са само материални. Всеки момент се очаква да пристигне полицейски

8 нови детски градини в София през 2015 г.

http://pik.bg/8-нови-детски-градини-в-софия-през-2015-г-news240592.html

8 нови детски градини в София през 2015 г.

Нови осем детски градини ще бъдат изградени в София през следващата година. Това съобщи кметът на общината Йорданка Фандъкова при инспекцията на 133-та ЦДГ, предаде агенция "Фокус".

В бюджета на Столичната община са заделени 13 милиона за строителство на нови детски заведения. До края на тази година предстои да бъдат открити още седем детски градини.

"Някои от тях вече работят, имат деца – не смогваме да откриваме, защото наистина такова строителство не е имало в София, както през последните години", похвали се столичният кмет.

През последните години в София имаше буквален бум на детските градини. Предизвикателство за общината бе да покрие държавните изисквания и да осигури места за 5- и 6-годишните деца. Все още въпросът с 3- и 4-годишните деца не е намерил своето решение. Най-сериозен обаче е проблемът с местата на децата в яслените групи. Има случаи, в които се прави преобразуване на детски градини в ОДЗ-та, за да може да бъдат обхванати повече деца.

Фандъкова припомни, че при предишните управления в общината са били закрити над 40 детски градини. "Един процес, който ние спряхме тогава и започнахме със строителството", каза още тя.

Правителство ще има до края на другата седмица

http://www.moreto.net/novini.php?n=268148

Правителство ще има до края на другата седмица. Това каза за Нова Божидар Лукарски от Реформаторския блок. Срокът е договорен снощи на късната среща на върха между лидерите на Реформаторите и председателя на ГЕРБ Бойко Борисов. „Дадохме си срок.

Булгартабак води по оборот на БФБ до обед

http://www.investor.bg/novini-i-analizi/339/a/bulgartabak-vodi-po-oborot-na-bfb-do-obed-182341/

Съотношението печеливши/губещи акции на борсата е 17/12, а при 5 позиции няма промяна

Русия призовава Украйна да плати за газа

http://www.cross.bg/ykraiina-gaza-mlrd-1436233.html

/КРОСС/ Поредната тристранна среща за газа между Русия, ЕС и Украйна приключи във вторник без очаквания резултат: така и не бе намерен източник за покриване на дълга за руски газ на Украйна. Следващата среща е насрочена за 29 октомври. Основна пречка за сключването на временно споразумение между Русия и Украйна за газа е неплащането от украинска страна на дълга за вече доставеното гориво. Това заяви еврокомисарят по енергетиката Гюнтер Йотингер след приключването на тристранните преговори с участието на руския енергиен министър Александр Новак и украинския му колега Юрий Продан. На свой ред Новак отбеляза, че Еврокомисията засега не е определила източника на финансиране за погасяването на украинския дълг. „Ние предложихме на европейските ни колеги да разгледат възможностите на Европейската банка за реконструкция и развитие, Европейската инвестиционна банка, Международния валутен фонд, както и други финансови институции. Ресурси има, но засега не виждаме желание за робата”, заяви той. По време на срещата страните успяха да съгласуват цената на газа за периода на временно споразумение до март 2015 г. – 385 $ за хиляда куб. м. Според украинския енергиен министър, страната приема тази цена за зимния период. Дългът на Украйна пред „Газпром” е $5,3 млрд, напомни Новак, като от тази сума $1,4 млрд ще бъдат погасени до края на октомври, а до края на годината ще бъдат платени $3,1 млрд

Разследват масажист, обвинен в блудство с клиентка

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4381714

Полицията образува досъдебно производство за блудствени действия срещу посочен в жалба на софиянка масажист от хотел в разложкото село Баня. Жалбата бе депозирана миналата седмица след като почиваща в хотел в Банско реши да ползва услугите на СПА комплекса в хотел в село Баня, пише struma.com. Според жалбоподателката масажиста на хотела с име Цецо Полицията образува досъдебно производство за блудствени действия срещу посочен в жалба на софиянка масажист от хотел в разложкото село Баня. Жалбата бе депозирана миналата седмица след като почиваща в хотел в Банско реши да ползва услугите на СПА комплекса в хотел в село Баня, пише struma.com. Според жалбоподателката масажиста на хотела с име Цецо

Жена обвини масажист в блудствени действия в село Баня

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4381708

Полицията образува досъдебно производство за блудствени действия срещу посочен в жалба на софиянка масажист от хотел в разложкото село Баня. Жалбата бе депозирана миналата седмица след като почиваща в хотел в Банско реши да ползва услугите на СПА комплекса в хотел в село Баня, пише struma.com. Според жалбоподателката масажиста на хотела с име Цецо Полицията образува досъдебно производство за блудствени действия срещу посочен в жалба на софиянка масажист от хотел в разложкото село Баня. Жалбата бе депозирана миналата седмица след като почиваща в хотел в Банско реши да ползва услугите на СПА комплекса в хотел в село Баня, пише struma.com. Според жалбоподателката масажиста на хотела с име Цецо

Русия е в график за световното по футбол, обяви ФИФА

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/10/22/2404617_rusiia_e_v_grafik_za_svetovnoto_po_futbol_obiavi_fifa/?ref=rss


ФИФА изрази задоволство от напредъка на Русия в подготовката за световното първенство по футбол през 2018 г. след първата официална инспекция. 

"Днес установихме, че всичко върви по план, което е чудесна новина за всички", заяви ръководителят на мисията Крис Ънгър, чийто екип посети стадионите в Санкт Петербург, Казан, Сочи и две съоръжения в Москва.

Строителството около "Лужники" в Москва, който ще домакинства финала, позволи на делегацията да види стадиона само отвън....

Предстоят години на ускоряване за българския пазар на бизнес имоти

http://www.investor.bg/bylgariia/451/a/predstoiat-godini-na-uskoriavane-za-bylgarskiia-pazar-na-biznes-imoti-182338/

Инвестициите в бизнес имоти у нас от началото на годината са 114 млн. евро - с 54% повече от обема за цялата минала година

„Пече” се коалицията ГЕРБ – РБ - ПФ

http://news.ibox.bg/news/id_227250752

Заформя се коалиция ГЕРБ, Реформаторски блок, Патриотичен фронт. Това стана ясно, след като депутатите на реформаторите се събраха в сградата на СДС, за да координират действията си след снощната лидерска среща с шефа на ГЕРБ Борисов.

Верижна катастрофа от 4 коли е станала във Враца

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4381710

Верижна катастрофа от 4 коли е станала на бул. „Васил Кънчов“ в района на автогарата, посока Монтана, информира „Фокус“.   Причината за катастрофата е неспазване на дистанция. Жертви няма, щетите са само материални. Всеки момент се очаква да пристигне полицейски Верижна катастрофа от 4 коли е станала на бул. „Васил Кънчов“ в района на автогарата, посока Монтана, информира „Фокус“. Причината за катастрофата е неспазване на дистанция. Жертви няма, щетите са само материални. Всеки момент се очаква да пристигне полицейски

Разследват мистериозна смърт край София

http://www.cross.bg/razsledvat-misteriozna-smurt-kraii-sofiya-1436232.html

/КРОСС/ Полицията разследва мистериозна смърт. Една от версиите е възможно убийство чрез разстрел в село Горни Лозен. Сигналът за мъж с огнестрелна рана е подаден тази сутрин в 8:30 от негов роднина. По информация на Нова телевизия мъжът се казва Георги Здравков и е автомобилен инструктор от няколко месеца. Преди това бил част от „Автомобилна администрация" и е уволнен след чистката и скандала с комисиите, които са манипулирали изпитите за шофьори. Шефът на фирмата, в която работела жертвата, призна, че той е приел много тежко уволнението си и е изпаднал в депресия. При огледа на местопрестъплението е намерен и пистолетът, с който е стреляно, но все още се изяснява дали става въпрос за самоубийство, или някой друг е дръпнал спусъка. За последно той е бил видян жив вчера в 17:00 часа в същия автомобил, в който бил открит мъртъв.  

Премиерната поредица „Промиване на мозъци с магия” по Discovery Channel

http://www.cross.bg/aleksis-manipylatziyata-sveta-1436230.html

/КРОСС/ Новата поредица „Промиване на мозъци с магия" води зрителите на завладяващо пътуване, за да разкрие тайните на човешкия ум. От 24-и октомври, 22:00 ч. по Discovery Channel започва изследване на най-познатата, подвеждаща и любопитна тема в света - самите нас. 10 епизода ще разгледат нашето поведение, уязвимост и вродено желание да бъдем манипулирани - без значение колко неподвластни си мислим, че сме. Четиримата невероятни водещи са експертите - Алексис Конран, майсторът на манипулацията, известен с ролята си в хитовия сериал на BBC „Истински измамници"; единствената жена в екипа - чаровната Лив Бойри - световно известен играч на покер с диплома по физика; Люис ле Вал, специалист по хипноза и четене на мисли; и Пийт Уордел, считан за един от експертите с най-ловки ръце в света. Невероятната четворка ще приложи хитри психологически трикове и брилянтна манипулация на съзнанието върху нищо неподозиращи хора, за да ги накара да вършат неща, които никога не са представяли, че ще могат. Специалистите ще разбулят шокиращата истина, че никои от нас не е в състояние да се контролира напълно. Вижте как мъж напълно забравя годеницата си, как Алекс убеждава непознати да му дадат ключовете от колата си и как 104-килограмов боксьор не е в състояние да счупи чаша от стиропор. Поредицата умело комбинира забавлението с психологията, предоставяйки на зрителите изумителни разкрития за силата на манипулацията

Въпреки протеста ДПС не намира основание да оттегли Бат‘ Сали като депутат

http://www.cross.bg/mestan-glasa-kyustendil-1436234.html

/КРОСС/ДПС няма основание да оттегли обявения за депутат в 43-то НС Александър Методиев - Бат‘ Сали, стана ясно след срещата в Кюстендил между председателят на партията Лютви Местан и кметовете на Кюстендил и Дупница.  Местан посочи, че не трябва да се очакват от него противоконституционни действия. Гражданите пък са категорични, че ще организират протест пред Народното събрание в деня на полагане на клетва.  Лютви Местан бе поканен от гражданите и кмета на града след поредица от протести срещу избора на Методиев за депутат от 10-и МИР. Те поискаха от лидера на ДПС да отзове избрания с 864 гласа депутат. Местан коментира разговорите така: Анализирах исканията на протестиращите от Кюстендил и Дупница, има порок, жесток порок в Изборния кодекс. Най-големият проблем в методиката за вторично преразпределение е за гласовете от чужбина, не кандидатите предизвикаха тази аномалия. Ние бяхме жертва на този нов ИК още през 2013 г. в Хасково. Тази година аномалиите се проявиха най-драстично в Кюстендил. В Силистра БСП с 8011 гласа има нула мандата, докато Атака с 1415 гласа има един мандат. Същото е в Търговище, Смолян, Видин, където кандидати станаха депутати с по 1000 гласа, добави Местан. Той е убеден, че това е проблем, който трябва да се реши. По-рано днес кметът Петър Паунов заяви: Парламентът да работи с 239 народни представители, докато Конституционният съд не се произнесе.      

Френската полиция развали лагер на български и румънски роми край Париж

http://www.mediapool.bg/frenskata-politsiya-razvali-lager-na-balgarski-i-rumanski-romi-krai-parizh-news226284.html

Френската полиция развали лагер в предградие на Париж, в който живеели около 200 души, предимно български и румънски роми. Това съобщи списание "Експрес", цитирано от БТА. Операцията била извършена вчера. Сред евакуираните имало много деца. Спешни решения за настаняване били предложени на трийсетина семейства.   Разваленият лагер се намирал в парижкото предградие Бобини, в департамент Сен Сен Дени. Живеещите в него роми били предупредени предварително и много от тях напуснали сами при идването на полицаите.   Лагерът бил определен от властите като опасен. В него нямало ток, вода и санитарни помещения. Няколко пожара избухнали в лагера, като при един от тях през февруари загинало 7-годишно момиченце.

Френската полиция развали лагер български и румънски роми край Париж

http://www.mediapool.bg/frenskata-politsiya-razvali-lager-balgarski-i-rumanski-romi-krai-parizh-news226284.html

Френската полиция развали лагер в предградие на Париж, в който живеели около 200 души, предимно български и румънски роми. Това съобщи списание "Експрес", цитирано от БТА. Операцията била извършена вчера. Сред евакуираните имало много деца. Спешни решения за настаняване били предложени на трийсетина семейства.   Разваленият лагер се намирал в парижкото предградие Бобини, в департамент Сен Сен Дени. Живеещите в него роми били предупредени предварително и много от тях напуснали сами при идването на полицаите.   Лагерът бил определен от властите като опасен. В него нямало ток, вода и санитарни помещения. Няколко пожара избухнали в лагера, като при един от тях през февруари загинало 7-годишно момиченце.

Съдебно производство срещу Веселин Марешки

http://www.vesti.bg/bulgaria/incidenti/sydebno-proizvodstvo-sreshtu-veselin-mareshki-6025483

Марешки беше арестуван на 15 октомври, след като се сби на улицата във Варна с общинския съветник Костадин Костадинов

Страхил Ангелов пред Фрог: БСП стана акционерно дружество

http://frognews.bg/news_78712/

БСП стана акционерно дружество, което ще бъде доведено до фалит. В такова го превърнаха старите кадри, коментира пред Фрог нюз Страхил Ангелов от БСП.

За първи път! Въведоха дистанционно наблюдение на пациенти в пернишката болница

http://www.zapernik.com/obshtestvo/za-purvi-put-vuvedoha-distancionno-nablyudenie-na-pacienti-v-pernishkata_35079/

Четирима перничани вече се разхождат с апаратчета в джоба, докато лекари следят здравето им онлайн

Дистанционно наблюдение на пациенти с болни сърца въведоха в пернишката болница МБАЛ "Рахила Ангелова". Градът ни е един от първите, който въвежда подобна иновативна технология. Тя позволява да се следи състоянието на пациентите от разстояние. Апаратът се казва "Чек пойнт кардио" и е създаден от кардиолога д-р Бойчо Бойчев от Казанлък. Чрез апарата лекарят проследява състоянието на пациента онлайн, докато той си е в къщи или се разхожда по улицата.

Четирима...

Продължава

Мъж е прострелян в Горни Лозен

http://frognews.bg/news_78713/

Прострелян мъж е намерен в село Горни Лозен. Сигналът е подаден тази сутрин в 8.30 часа от негов роднина. В момента на мястото на инцидента се извършват огледи и текат процесуално – следствени действия.

Подготвиха за зимата учебни и социални заведения във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=268150

Училищата, детските и социални заведения във Варна са готови за предстоящия зимен сезон, съобщиха от общинските дирекции "Образование, младежки дейности и спорт", "Социални дейности" и "Здравеопазване".

ДПС няма да оттегли Александър Методев-Сали като депутат от Кюстендил

http://www.dnevnik.bg/izbori2014/2014/10/22/2404622_dps_niama_da_ottegli_aleksandur_metodev-sali_kato/?ref=rss


ДПС няма основание да оттегли избрания за депутат от Кюстендил Александър Методиев - Бат Сали. Това е позицията на партията, представена от лидера на ДПС Лютви Местан, съобщи агенция "Фокус".

Местан е в града за среща с кметовете на Кюстендил и Дупница Петър Паунов и Методи Чимев заради недоволството на местните срещу избора на Методиев за депутат, след като ДПС е осма по резултат на изборите. Местан посочи, че не трябва да се очакват от него противоконституционни действия.

"Анализирах исканията на протестиращите от Кюстендил и Дупница, има порок, жесток порок в Изборния кодекс. Най-големият проблем в методиката за вторично преразпределение е за гласовете от чужбина, не кандидатите предизвикаха тази аномалия. Ние бяхме жертва на този нов Изборен кодекс още през 2013 г. в Хасково. Тази година аномалиите се проявиха най-драстично в Кюстендил. В Силистра БСП с 8011 гласа има нула мандата, докато "Атака" с 1415 гласа има един мандат. Същото е в Търговище, Смолян, Видин, където кандидати станаха депутати с по 1000 гласа", коментира Местан, цитиран от БНР. Той е убеден, че това е проблем, който трябва да се реши.

Кюстендилци излязоха на протест с искане ДПС да отзове новоизбрания депутат Александър Методиев, избран с 864 гласа. Гражданите са категорични, че ще организират протест пред Народното събрание, ако ДПС не оттегли от депутатското място Бат Сали. 

В края на миналата седмица общинските съветници в Дупница приеха декларация против даването на мандат на ДПС от Кюстендилския район и избирането на Александър Методиев– Бат Сали за депутат от 10-и МИР.

Декларацията беше предложена от кмета на общината Методи Чимев и беше подкрепена от 21 съветници от всички партии след една корекция в текста, от който отпадна "Ние не сме против ДПС".

Шок! Намериха труп на прострелян мъж в кола край Горни Лозен

http://pik.bg/шок-намериха-труп-на-прострелян-мъж-в-кола-край-горни-лозен-news240603.html

Шок! Намериха труп на прострелян мъж в кола край Горни Лозен

В автомобил, в софийското село Горни Лозен, е намерен труп на мъж, като полицията работи по версията и за самоубийство, и за разстрел. Мъжът е намерен с огнестрелна рана в 8:30 ч., съобщава Нова тв.

По първоначална информация мъжът се казва Георги Здравков и е работил като автомобилен инструктор във фирма „Драйв кар“.

Според собственика на фирмата Здравков е работил като инструктор от няколко месеца. Имал е няколко ученика, които обучавал в момента. Преди да постъпи на работа във фирмата, е бил част от“Автомобилна администрация“ и е бил част от комисията, набедена, че продава шофьорските изпити. Приел уволнението си твърде лично и емоционално.

В момента полицаи правят оглед на колата на Здравков, в която е бил намерен трупа.

За последно Георги Здравков е бил видян вчера около 17,20 часа.

Местан в Кюстендил: ДПС няма да оттегли Бат Сали

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4381695

ДПС няма да оттегли обявения за депутат в 43-то НС Александър Методиев - Бат Сали. Това заяви в Кюстендил председателят на ДПС Лютви Местан, съобщи „Фокус”.
Местан посочи, че не трябва да се очакват от него противоконституционни действия.
Очаквайте ДПС няма да оттегли обявения за депутат в 43-то НС Александър Методиев - Бат Сали. Това заяви в Кюстендил председателят на ДПС Лютви Местан, съобщи „Фокус”. Местан посочи, че не трябва да се очакват от него противоконституционни действия. Очаквайте

Обмисля се 10% съкращение на администрацията

http://frognews.bg/news_78711/

Министерски съвет обмисля да се съкрати администрацията с 10 %. Според премиера Георги Близнашки това трябва да реши следващото правителство.

ДПС няма да оттегли Бат Сали

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4381690

ДПС няма да оттегли обявения за депутат в 43-то НС Александър Методиев - Бат Сали. Това заяви в Кюстендил председателят на ДПС Лютви Местан, съобщи „Фокус”.
Местан посочи, че не трябва да се очакват от него противоконституционни действия.
Очаквайте ДПС няма да оттегли обявения за депутат в 43-то НС Александър Методиев - Бат Сали. Това заяви в Кюстендил председателят на ДПС Лютви Местан, съобщи „Фокус”. Местан посочи, че не трябва да се очакват от него противоконституционни действия. Очаквайте

Юнкер обеща инвестиционен пакет от 300 млрд евро

http://www.vesti.bg/novini/iunker-obeshta-investicionen-paket-ot-300-mlrd-evro-6025485

Номинираният за председател на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер обеща да представи голям пакет от инвестиции за растеж до Коледа, но също така заяви, че ще приложи бюджетните правила.

"Да спасим Карадере" потърси подкрепа от туристическия бранш за опазването на местността

http://www.dnevnik.bg/zelen/2014/10/22/2404611_da_spasim_karadere_potursi_podkrepa_ot_turisticheskiia/?ref=rss


Гражданска инициатива "Да спасим Карадере" потърси подкрепа за опазване на местността Карадере от браншовите туристически организации, които преди няколко месеца излязоха с Меморандум за устойчив туризъм, в който са посочени като приоритет за развитието на туризма опазването на природата и културното наследство. В сряда (22 октомври 2014 г.) групата изправи отворено писмо до тях, с което поиска публична подкрепа за отмяната на решението на кабинета "Орешарски" за приоритетен инвестиционен...

Откриха мъж, застрелян в кола край Горни Лозен

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4381688

Труп на мъж с огнестрелна рана е открит тази сутрин край Горни Лозен, съобщи Нова тв.
Полицията работи по версии за самоубийство и за убийство.
Сигналът е бил подаден сутринта в 8,30 ч от роднина на застреляния. По информация на Нова тв той се казва Георги Здравков и е автомобилен инструктор от няколко месеца. Труп на мъж с огнестрелна рана е открит тази сутрин край Горни Лозен, съобщи Нова тв. Полицията работи по версии за самоубийство и за убийство. Сигналът е бил подаден сутринта в 8,30 ч от роднина на застреляния. По информация на Нова тв той се казва Георги Здравков и е автомобилен инструктор от няколко месеца.

Зноен брак или злобен секс с изневери?

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4380451

Добрият инвеститор винаги търси да купи силно подценени акции. Бойко Борисов очевидно е инвеститор от класа, а в момента най-подценени са акциите на БСП. Колкото и да са рухнали, зад тях стоят солидни активи - 40 дисциплинирани депутати, готови да гласуват за всичко, което вождът им повели. Миналата година доказаха своята вярност, Добрият инвеститор винаги търси да купи силно подценени акции. Бойко Борисов очевидно е инвеститор от класа, а в момента най-подценени са акциите на БСП. Колкото и да са рухнали, зад тях стоят солидни активи - 40 дисциплинирани депутати, готови да гласуват за всичко, което вождът им повели. Миналата година доказаха своята вярност,

EVN Електроразпределение извърши подготовка за зимния сезон

http://www.cross.bg/dryzhestvoto-bulgariya-slychaii-1436228.html

/КРОСС/ EVN България Електроразпределение извърши дейности по подготовка за зимен сезон 2014/2015 г. Подготовката обхваща въздушни и кабелни линии, електрически уредби, трафопостове и възлови станции, собственост на дружеството. Основните направления на подготвителните мероприятия включват инспекции и ремонти на съоръжения, доставка на оборудване, специализирана техника и инструменти. Дружеството посреща зимния сезон с необходимия запас от складови наличности и материали. Както във всяка една община на лицензионната територия на дружеството в Югоизточна България, внимание се отделя и на зимните курорти и туристически центрове. По-конкретно подготовката на EVN България Електроразпределение обхвана следните дейности:• инспекции на 57 000 км мрежи средно и ниско напрежение• подменени 1798 стълба по мрежи средно и ниско напрежение• извършени инспекции на повече от 12 700 трафопоста и възлови станции, собственост на дружеството• в трафопостовете е направена цялостна и комплексна проверка на оборудването • доставка на материали и техническо оборудване по места• преглед на специализираната механизация - налични 428 високопроходими автомобили, 8 моторни шейни и 26 високопроходими автовишки

НИМХ: Ниски температури и оранжев код за обилни валежи и силен вятър

http://www.cross.bg/vyatur-valezhi-silen-1436231.html

/КРОСС/Оранжев код в 7 области и жълт за всички останали области в страната обявиха от НИМХ за утре. Предупреждението е за обилни валежи и силен вятър. Код „оранжево" за обилни валежи е в сила за областите Благоевград, Смолян, Кърджали, Хасково, Ловеч, Габрово и Велико Търново, като в Кърджали и Търново освен обилни валежи се очаква и силен вятър. Дъждът ще започне още тази вечер в западните и в южните райони на страната. До утре валежите ще обхванат цялата страна със сумарни количества между 15-30 литра на квадратен метър. В Западна и Централна България дъждът ще достигне и до 50-60 литра на квадратен метър. Заради очакваните количества дъжд МОСВ обяви червен код за река Върбица при Златоград. Утре се очаква отток 258 кубични метра в секунда. Очаква се повишение на речните нива в страната, като по-съществено ще е то при реките от Западна и Централна България. Оперативното звено към МОСВ е активирано, допълват оттам. С умерен, временно силен вятър от северозапад ще нахлува и студеният въздух у нас. Температурите ще се понижават и в Предбалкана и високите котловинни полета e възможно дъждът да се примесва със сняг. Температурите в четвъртък рязко ще паднат. В София през деня ще бъде едва 6 градуса. До края на седмицата се очаква още да застудее, като минималните температури вече ще са отрицателни, а дневните едва ще достигат 3 градуса.    

Туристическият бранш помоли Борисов за Министерство на туризма

http://frognews.bg/news_78710/

Туристическият бранш настоява в писмо до Бойко Борисов за създаване на Министерство на туризма. От бранша посочиха и изискванията си към бъдещия министър на туризма, както и заместника му, които категорично не желаят да бъдат от кабинетите "Орешарски" или "Близнашки".

Намериха прострелян мъж в кола край Горни Лозен

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4381670

Полицията разследва мистериозна смърт до София. Една от версиите е възможно убийство чрез разстрел в село Горни Лозен. Сигналът за мъж с огнестрелна рана е подаден тази сутрин в 8:30 от негов роднина. По информация на Нова телевизия мъжът се казва Георги Здравков и е автомобилен инструктор от няколко месеца. Полицията разследва мистериозна смърт до София. Една от версиите е възможно убийство чрез разстрел в село Горни Лозен. Сигналът за мъж с огнестрелна рана е подаден тази сутрин в 8:30 от негов роднина. По информация на Нова телевизия мъжът се казва Георги Здравков и е автомобилен инструктор от няколко месеца.

Събарят населесени с роми опасни сгради във Враца

http://www.cross.bg/vratza-opasni-obshtinata-1436226.html

/КРОСС/ Акция по събаряне на опасни сгради започна във Враца. В тях бяха временно настанени ромски семейства, които се оплакаха, че остават на улицата. От общината коментираха, че още преди четири месеца са предупредили наемателите да напуснат. В сградите на бившето ХЕИ в центъра на Враца преди години са били настанени осем ромски семейства, впоследствие в тях са се самонастанили още 15. "Сградите са опасни в санитарно-хигиенно отношение, поради тази причина извеждаме хората, те не могат да бъдат пренастанени, поради това, че са нередовни наематели и самонастанили се", обясни Пламен Иванов от общината във Враца пред бТВ. Задълженията на наемателите са в размер на 15 хиляди лева.Събарянетона сградите мина кандала до сблъсъци с полицията не се стигна. Акцията по събарянето бе охранявана от жандармерия. Част от хората ще бъдат приютени в бившите казарми, но ромите се оплакват от лошите условия там.  

Очаква ни най-студента зима от 10 години насам

http://www.moreto.net/novini.php?n=268094

Предстоящата зима в Европа ще бъде най-студената за последните 10 години, съобщи директорът на Хидрометеорологическия център на Руската федерация Роман Вилфанд. Смразяващата прогноза дойде на фона на развилнелия се в Западна Европа ураган Гонсало и отрицателните температури в Москва и голяма част от европейската територия на Русия.

Фирмите за зимно почистване на София са готови, установи проверка на общината

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4381672

Приключи проверката на фирмите, които отговарят за зимното почистване и работят на територията на Столична община, установена е пълната им готовност като налична техника и налични материали за обработка на улиците, съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова пред журналисти в отговор на въпрос дали столицата е готова за зимния сезон, съобщи „Фокус". Приключи проверката на фирмите, които отговарят за зимното почистване и работят на територията на Столична община, установена е пълната им готовност като налична техника и налични материали за обработка на улиците, съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова пред журналисти в отговор на въпрос дали столицата е готова за зимния сезон, съобщи „Фокус".

БСП - "богати младоци" или акционерно дружество

http://www.vesti.bg/bulgaria/politika/bsp-bogati-mladoci-ili-akcionerno-druzhestvo-6025470

Миков трябва да направи радикални промени иначе след една година ще ни пометат на изборите, коментира Георги Кадиев

Движението по бул. „Черни връх" остава силно затруднено до следващата есен

http://www.cross.bg/pravitelstvo-kmetut-boklyk-1436229.html

/КРОСС/Столичната община е получила 8 млн. лв. съфинансиране от служебното правителство за метрото към летището и по-специално за участъка по бул. „Черни връх". Кметът Йорданка Фандъкова припомни, че предишното правителство е отказало средствата и строителството е започнало с общински средства. До следващата есен обаче движението в района ще е силно затруднено. Кметът на София се надява още до края на годината три от петте сгради от завода за преработка на боклук, които се изграждат, да бъдат покрити и да има чувствителен напредък върху останалите две. Строителите на завода за преработване на боклук също са влезли в график, след като заради дъждовното лято е имало забавяне на изкопните работи. Започнало е да пристига и оборудване. Независимо от спрените средства по ОП „Околна среда" с усилията на общината и съдействието на Европейска инвестиционна банка успяват да строят.  

Със сериозни санкции Фандъкова заплаши снегопочистващите фирми

http://www.cross.bg/firmi-snegopochistvashtite-fandukova-1436227.html

/КРОСС/Кметът на Столична община Йорданка Фандъкова обеща сериозни санкции на снегопочистващите фирми, които ще обработват София през зимата. Ако фирмата допусне над 5 % от територията, която й е възложена, да остане непочистена, няма да получи заплащане, независимо, че по-голямата част е обработена, категорична бе тя.  Фандъкова напомни на фирмите, че са длъжни при надеждна прогноза за снеговалеж да излизат на над 60 точки на територията на общината, за да са подготвени и за да не пречат на трафика. Приоритет за Столична община са големите булеварди, където се движи масовият градски транспорт. Едва след тяхното почистване, при необходимост се навлиза и в другите улици. Контролът върху работата на снегопочистващите фирми се осъществява чрез GPS системата, която е въведена от няколко години. От Столична община са инициирали проверка на снегопочистващите фирми, установена е пълната им готовност като налична техника и материали за обработка на улиците. Оттук нататък въпросът е в контрола на реакцията на фирмите. Фандъкова обаче отправи и намек към шофьорите, като отбеляза, че ако шофьорите не са си сменили гумите, със сигурност зимата може да ги изненада.  

Фандъкова наказва снегопочистващите фирми, ако не чистят

http://frognews.bg/news_78708/

Кметът на Столична община Йорданка Фандъкова се закани за сериозни санкции на снегопочистващите фирми, които ще обработват София. Ако фирмата допусне над 5 % от територията, която й е възложена, да остане непочистена, няма да получи заплащане, независимо, че по-голямата част е обработена.

Фирмите за зимно почистване на София са готови за идващите виелици

http://pik.bg/фирмите-за-зимно-почистване-на-софия-са-готови-за-идващите-виелици-news240595.html

Фирмите за зимно почистване на София са готови за идващите виелици

Приключи проверката на фирмите, които отговарят за зимното почистване и работят на територията на Столична община, установена е пълната им готовност като налична техника и налични материали за обработка на улиците, съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова пред журналисти в отговор на въпрос дали столицата е готова за зимния сезон, съобщи „Фокус".

Фандъкова обясни, че тази сутрин е провела оперативка, за да бъде установена по-добра координация на действията и допълни, че оттук нататък въпросът опира до контрола за реакция на фирмите. „Контролът е сериозен, от няколко години вече има GPS - система, която работи в реално време и може да контролираме фирмите. Те са длъжни при надеждна прогноза за снеговалеж предварително да излизат на над 60 точки на територията на цялата община, за да са подготвени и да не пречат на силния трафик на моменти", заяви Фандъкова.

Тя обясни, че почистването се извършва първо от големите булеварди, по които са движи масовият градски транспорт и след това при необходимост се влиза и в другите улици.

„Санкциите са много сериозни - при над 5% непочистване на територията, която е възложена на дадената фирма не им се заплаща нищо, независимо че другите 95 % са ги почистили. Те знаят това и се надявам да положат всички усилия. В противен случай ще бъдат налагани сериозни санкции. За разлика от държавата ние сме си направили сметката, така че общината има средства за зимно почистване, стига фирмите да си свършат работата. Ако не си я свършат парите им няма да бъдат изплатени", заяви Фандъкова.

Кметът на Столична община призова всички шофьори да се подготвят за зимните условия.

Юнкер: ЕС няма да се разширява през следващите 5 години

http://www.dnevnik.bg/evropa/2014/10/22/2404613_junker_es_niama_da_se_razshiriava_prez_sledvashtite_5/?ref=rss


В следващите пет години ЕС няма да се разширява повече, заяви новоизбраният председател на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер пред Европейския парламент в Страсбург, цитиран от БТА. Той добави, че "не иска да подвежда държавите, кандидатствали за членство".

По време на мандата на новата комисия не се предвижда ново разширяване. Ако е необходимо, преговорите с държавите кандидати ще бъдат ускорени, но няма да приключат, поясни Юнкер.

Новоизбраният председател на ЕК открои...

Унгария въвежда данък върху интернет трафика

http://www.cross.bg/internet-danuk-trafika-1436224.html

/КРОСС/ Министърът на икономиката на Унгария Михали Варга представи пред парламента изменения в данъчното законодателство, които включват данък върху интернет трафика, съобщи деловият уебсайт portfolio.hu. Данъкът ще се изчислява на база изпратен или получен гигабайт информация, като за всеки гигабайт стойността му ще бъде 150 унгарски форинта (0.48 евро). Промените в данъчния кодекс ще включват и промени в закона за телекомуникациите, заяви Варга на пресконференция. Първоначалният замисъл е бил да се въведе допълнителен данък върху телефонните обаждания и кратките съобщения, но авторите на законовите промени установили, че за тях често се използват "нетрадиционни методи", а именно изпращат се през интернет, пише Дневник. Данъкът ще бъде начисляван или върху фирмата, която предоставя интернет трафика, или върху крайния потребител, според условията на Закона за електронната комуникация. Очаква се изчислението да се извършва веднъж на месец, като интернет провайдърите ще пресмятат предоставените услуги - обаждания, съобщения и трафик. Държавният секретар по бюджета Петер Банай заяви на пресконференция, че се очаква "данък интернет" да носи на бюджета около 65 милиона евро годишно.  

Щастливи там, където свободата липсва

http://www.zapernik.com/bulgariya/shtastlivi-tam-kudeto-svobodata-lipsva_35078/

Попитали Бил Гейтс колко пари му трябват на човек, за да бъде щастлив. Отговорил: „Още малко!“.

Не зная дали тази история е истинска или измислена, но съм сигурна, че ще се съгласите с изводите. Ако парите не са определящи за щастието, защо тогава все сме сред най-нещастните нации в Европа, света и изобщо в цялата вселена. Българите сме сред най-неудовлетворените хора от живота си и това се вижда не само от класациите, но и от разговорите с роднини, приятели и напълно непознати. Може...

Продължава

Приключва реконструкцията на път за 1 милион лева във Видинско

http://pik.bg/приключва-реконструкцията-на-път-за-1-милион-лева-във-видинско-news240591.html

Приключва реконструкцията на път за 1 милион лева във Видинско

Приключва реконструкцията на пътя за село Гюргич, община Ружинци. Областният управител на Видин инж. Кръстьо Спасов провери работата на обекта, финансиран с 1 милион лева по публичната инвестиционна програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите”.

Изпълнени са всички възложени по проекта дейности – положена е нова асфалтова настилка, изграден е нов водосток и са поставени бетонови бордюри в селото. В момента с каменна фракция се стабилизират пътните банкети. Очаква се до края на октомври обектът да бъде напълно завършен.

Реконструкцията на пътя за Гюргич е 13-ият успешно завършен общински проект на територията на област Видин, финансиран със средства от държавния бюджет за 2014 г., отчита областният управител инж. Кръстьо Спасов, който наблюдава и контролира изпълнението на правителствената инвестиционна програма в региона.

Единственият все още незавършен обект е основният ремонт на надлеза над железопътната линия по булевард „Панония” във Видин.

До два месеца ще приключи разследването срещу Марешки

http://www.cross.bg/mareshki-kostadinov-proizvodstvo-1436225.html

/КРОСС/Бързото досъдебно производство, водено срещу Веселин Марешки за причиняване на лека телесна повреда по хулигански подбуди, е преобразувано в досъдебно производство, съобщиха от Районната прокуратура във Варна. Досъдебното производство следва да приключи в рамките на законоустановения двумесечен срок. Причина за това е по-големия обем процесуално следствени-действия, които е необходимо да бъдат осъществени за цялостното изясняване на обстоятелствата по делото. Аптечният бос беше задържан на 15 октомври във Второ районно във Варна, след като часове по-рано се сби с общинския съветник Костадин Костадинов, който е и директор на Историческия музей в Добрич, припомня БГНЕС. Костадинов бе с насинено око, за което си е извадил медицинско и сега съди Марешки. Аптечният бос се намеси в имотен спор между бивши съпрузи кой да взема наема от пицария на улица "Студентска", която отдават под наем. Марешки взел страната на жената, която е негова позната. По време на заформилия се уличен скандал се наложило няколко пъти да бъде викана полиция. По време на скандала на ул. "Студентска" присъствал и общинският съветник Костадин Костадинов, който се оказал познат на една от страните в спора. Така се стигнало до физическа саморазправа между него и Марешки.  

Разследват Марешки още два месеца

http://frognews.bg/news_78707/

Бързото производство срещу аптечния бос Веселин Марешки е преобразувано в досъдебно производство, съобщиха от Районната прокуратура във Варна. Причина за това е по-големият обем процесуално следствени-действия, които е необходимо да бъдат осъществени за цялостното изясняване на обстоятелствата по делото. Те ще продължат още 2 месеца.

Русия спря вноса на украинска растителна продукция

http://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-ukrajna/rusiia-spria-vnosa-na-ukrainska-rastitelna-produkciia-6025480

Според Москва Украйна може би реекспортира обхванатите от ембарго европейски хранителни стоки

Стрелков: Киев готви светкавичен удар срещу Новорусия

http://www.cross.bg/kiev-strelkov-donetzk-1436223.html

/КРОСС/ Бившият министър на отбраната на ДНР Игор Стрелков съобщи, че Киев възнамерява да нанесе светкавичен удар по Новорусия и след това да обяви примирие. „Към този момент при мен непрекъснато постъпва информация за подготовката на нападение на украинските въоръжени сили и бандата, наречена „национална гвардия”, на Донецк. През последните дни противникът рязко активизира дейността на разследващите си групи и увеличи честотата на артилерийските удари срещу позициите на опълченците, жилищните квартали и промишлените предприятия”, заяви Стрелков пред  „Русская весна”. Според него две ударни групи на противника са насочени към столицата на ДНР от северозапад и югозапад. Трета група е съсредоточена в района на Дебалцево и може да атакува Шахтьорск или дори по-навътре – Красни Луч и Антрацит, за да достигне до руската граница чрез прикритието на опълченците на ДНР и ЛНР и веднага след това да вземе територията под контрол, като отреже достъпа на опълчението. „Атаката ще бъде бърза и решителна, насочена към бързото постигане на резултат, тъй като иначе би изгубила всякакъв смисъл. Украинската страна прекрасно разбира, че ако операцията се забави, то вероятността от руска намеса е твърде голяма”, смята Стрелков. „Да се превземе Донецк или поне част от него преди руското ръководство да реши дали да се намеси – такава е задачата на Киев

Фандъкова: За следващата година сме предвидили да започнем строителството на осем нови детски градини (снимки)

http://pik.bg/фандъкова-за-следващата-година-сме-предвидили-да-започнем-строителството-на-осем-нови-детс-news240589.html

Фандъкова: За следващата година сме предвидили да започнем строителството на осем нови детски градини (снимки)

За следващата година сме предвидили да започнем строителството на осем нови детски градини. Това каза кметът на Столична община Йорданка Фандъкова по време на инспекцията на новопостроената сграда на 133 ЦДГ „Зорница" в район „Изгрев".

Показва се „_ART1740.jpg“

„Заложили сме в проектобюджета 13 млн. лв., за да можем да решаваме постепенно проблема, който заварихме и който се дължеше на факта, че над 40 детски градини бяха загубени завинаги за общината, след приватизации, продажби, заменки и т.н. - един процес, който ние спряхме тогава и започнахме със строителството", обясни Фандъкова. Тя допълни, че до края на тази година предстои да бъдат открити още седем детски градини. „Някои от тях вече работят, имат деца - не смогваме да откриваме, защото наистина такова строителство не е имало в София, както през последните години", коментира столичният кмет.

Показва се „_ART1779.jpg“

 

„Успяхме да се справим с голямото предизвикателство да обхванем 5 и 6- годишните деца в задължителния обхват в предучилищното образование. Продължаваме с усилията да решим въпроса за 3 и 4-годишните като част от предучилищното образование", добави Фандъкова.

Показва се „_ART1799.jpg“

 

По думите й, все още по-сериозен остава проблемът в яслените групи. Фандъкова посочи, че само тази година няколко целодневни детски градини са били преобразувани в обединени детски заведения, за да се разширят яслените групи.

Показва се „_ART1756.jpg“

Експерт: Абсурдно е Варна да развива само спортен туризъм

http://www.moreto.net/novini.php?n=268122

Абсурдна е идеята за обособяване на 9 туристически района в страната, а Варна да се превърне в център само на спортния туризъм. Това каза пред „Черно море“ туристическият експерт и председател на сдружение „Култура и туризъм на Североизточна България” Димитър Дичев.

Фирмите за зимно почистване на София вече били в пълна готовност

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4381649

Приключи проверката на фирмите, които отговарят за зимното почистване и работят на територията на Столична община, установена е пълната им готовност като налична техника и налични материали за обработка на улиците, съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова пред журналисти в отговор на въпрос дали столицата е готова за зимния сезон, съобщи „Фокус Приключи проверката на фирмите, които отговарят за зимното почистване и работят на територията на Столична община, установена е пълната им готовност като налична техника и налични материали за обработка на улиците, съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова пред журналисти в отговор на въпрос дали столицата е готова за зимния сезон, съобщи „Фокус".

Партиите са увеличили субсидиите си 10 пъти за десетилетие

http://econ.bg/Новини/Партиите-са-увеличили-субсидиите-си-10-пъти-за-десетилетие_l.a_i.582088_at.1.html

Политическите партии в България са увеличили субсидиите си 10 пъти за последното десетилетие, сочат изчисленията на финансовото министерство. За...

Д-р Тотко Найденов пред Фрог: БФС – като Сталин!

http://frognews.bg/news_78706/

С потрес разбрах, че Дисциплинарната комисия при БФС е наложила глоба от 10 000 лв. на футболния отбор "Марек" заради... "съмнения за уговорени срещи"... Мотивът: от УЕФА са пратили писмо с подобен характер, плод на умозаключенията на височайшите господа от централата, наблюдаващи нашето първенство. Не са указани кои са тези "уговорени срещи". Няма нужда от доказателства. Има "съмнения": значи престъплението е извършено, коментира пред Фрог нюз социалният медик д-р Тотко Найденов.

Лудогорец излиза за първа победа срещу Базел

http://offnews.bg/news/n_1/n_406956.html

Дойде ли времето за мечтаната победа на български отбор в груповата фаза на Шампионската лига? След добрите мачове срещу Ливърпул и Реал Мадрид днес Лудогорец се изправя срещу добре познатия Базел. Българският шампион излиза срещу швейцарския шампион тази вечер от 21:45ч. на Националния стадион "Васил Левски" в мач от група "B" на Шампионската лига. Тазвечершният гост изглежда най-преодолимият съперник в групата на разградчани, които не крият амбициите си да спечелят днешния двубой и да се намесят в битката за второто място в групата, където безспорен фаворит остава европейският клубен шампион Реал Мадрид. Лудогорец и Базел се познават добре от миналата година и плейофните им двубои за влизане в групите на Шампионската лига. Тогава печеливш от сблъсъка излезе швейцарският тим след победи с 2-0 в Базел и с 4-2 в София. Сега обаче можем да откроим няколко важни разлики от предходните срещи. Базел вече е без миналогодишния си треньор Мурат Якин, който изведе отбора до титла и вече е начело на руския Спартак Москва. Също така в състава липсват и имената на основните футболисти Мохамед Салах и Валентин Щокер, които предпочетоха трансфери съответно в Челси и Херта. Базел остава и без капитана си Маркус Щрелер, заради контузия. От друга страна в състава на българския отбор днес няма да има много промени, като единствената въпросителна пред Георги Дерменджиев е избора на централен защитник, който да партнира на Козмин Моци. За мястото в състава спорят Георги Терзиев и Александър Александров. Терзиев игра при загубата от Ливърпул с 1-2 на Анфилд, докато Александров бе титуляр при поражението от Реал преди три седмици в София. Двубоят на "Васил Левски" днес няма да бъде посетен както този с Реал, когато за да видят звездите на испанския гранд, пристигнаха хора от цяла България и дори от съседните страни. Тази вечер обаче качественият футбол е гарантиран, защото един срещу друг излизат отбори, които при евентуална днешна победа ще получат тласък и за бъдещото представяне в най-престижния клубен турнир.   Около 21:45ч. на трибуните на Националния стадион ще има поне 25 000 зрители, които този път категорично идват за да подкрепят Лудогорец в може би най-важния им мач в Шампионската лига, а не за да гледат чужди звезди. Лудогорец - Базел; 21:45; Национален стадион "Васил Левски" Главен съдия: Дениз Айтекин Вероятни състави: Лудогорец: Вл. Стоянов, Кейшара, Терзиев, Моци, Минев, Дяков, Ешпиньо, М. Александров, Марселиньо, Дани Абало, Безяк. Базел: Вацлик, Алихи, Сухи, Шер, Ф. Деген, Дие, Джака, Гаши, Елнени, Ф. Фрай, Емболо.

Метрото ще работи до 1 ч. през нощта заради мача

http://frognews.bg/news_78705/

Част от столичния градски транспорт ще бъде с удължено работно време довечера заради мача "Лудогорец" - "Базел" от Шампионската лига.

Лукарски: Снощи се договорихме с ГЕРБ, че до края на другата седмица ще има правителство

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4381662

Правителство ще има до края на другата седмица. Това каза за Нова тв Божидар Лукарски от Реформаторския блок. Срокът е договорен снощи на късната среща на върха между лидерите на Реформаторите и председателя на ГЕРБ Бойко Борисов.
„Дадохме си срок. До края на следващата седмица трябва да бъде съставено правителство. Правителство ще има до края на другата седмица. Това каза за Нова тв Божидар Лукарски от Реформаторския блок. Срокът е договорен снощи на късната среща на върха между лидерите на Реформаторите и председателя на ГЕРБ Бойко Борисов. „Дадохме си срок. До края на следващата седмица трябва да бъде съставено правителство.

Австрийският фонд ЕПИК официално се разграничи от Цветан Василев и фирмата "Бромак"

http://www.cross.bg/fond-epik-pismo-1436222.html

/КРОСС/Австрийският фонд ЕПИК, който заяви интерес към оздравяването на Корпоративна търговска банка, официално се разграничи от Цветан Василев и фирмата "Бромак" в писмо, изпратено до БНБ и медиите. В него от фонда уточняват, че представляват Държавния фонд на Оман, който има малко над 30 на сто от акциите в КТБ. Също така подчертават, че нямат специално споразумение с ВТБ "Капитал", но имат подкрепата им в усилията за спасяване на банката. Също както и при официалното писмо на Оманския фонд, ЕПИК настоява за среща с представители на БНБ и други държавни институции, на която да се изработи график за работата по оздравяването на банката и да се обсъдят "екшън" планове. Конкретни предложения и числа не са посочени.  

„Пазари” искат да правят 3-месечен великденски базар във Варна

http://web.barometar.net/65493/

Ежегоден едномесечен коледен базар и тримесечен великденски предлагат да организират от общинската фирма „Пазари”. Идеята на дружеството е в периода от 1 декември до 6 януари да се предлагат стоки за Коледните празници, а от 1 април до 30 юни – за великденските. За целта ще бъдат поставяни преместваеми обекти  на „Пазари” на площад „Независимост”, [...]

Жан-Клод Юнкер Юнкер обеща пакет от 300 млрд. евро инвестиции до Коледа

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4381657

Номинираният за председател на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер обеща да представи голям пакет от 300 млрд. евро инвестиции до Коледа, но също така заяви, че ще приложи бюджетните правила.
"Нека задвижим отново Европа", каза Юнкер пред евродепутатите, които се готвят да гласуват новия му екип, докато светът иска да разбере как Европейската Номинираният за председател на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер обеща да представи голям пакет от 300 млрд. евро инвестиции до Коледа, но също така заяви, че ще приложи бюджетните правила. "Нека задвижим отново Европа", каза Юнкер пред евродепутатите, които се готвят да гласуват новия му екип, докато светът иска да разбере как Европейската

За пета година американско независимо кино в София

http://www.vesti.bg/razvlechenia/kultura/za-peta-godina-amerikansko-nezavisimo-kino-v-sofiia-6025479

"Принизяването" на режисьора Бари Левинсън с Ал Пачино в главната роля ще бъде представен от част от продуцентския екип на специална прожекция

Продължават действията на военнослужещите край завод „Миджур“

http://www.cross.bg/plosht-produlzhavat-prochistena-1436221.html

/КРОСС/ Продължават действията на Специализираната инженерна група от военно формирование 28880 - Белене, с ръководител капитан Николай Георгиев, по разузнаване и повърхностно прочистване на прилежаща територия от външната страна на завод „Миджур" в село Горни Лом, община Чупрене, област Видин. Вчера, 21 октомври, беше разузната и повърхностно прочистена площ от 38 дка. От началото на дейностите на Специализираната инженерна група до момента е прочистена площ от 851 дка. Оставащата площ за разузнаване до приключване на дейностите е 1329 дка.  

Юнкер обеща пакет от 300 млрд. евро инвестиции до Коледа (обновена)

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4381653

Номинираният за председател на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер обеща да представи голям пакет от 300 млрд. евро инвестиции до Коледа, но също така заяви, че ще приложи бюджетните правила.
Номинираният за председател на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер обеща да представи голям пакет от 300 млрд. евро инвестиции до Коледа, но също така заяви, че ще приложи бюджетните правила. "Нека задвижим отново Европа", каза Юнкер пред евродепутатите, които се готвят да гласуват новия му екип, докато светът иска да разбере как Европейската

Лукарски призна: Снощи се договорихме с ГЕРБ, че правителство ще има до края на другата седмица

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4381655

Правителство ще има до края на другата седмица. Това каза за Нова тв Божидар Лукарски от Реформаторския блок. Срокът е договорен снощи на късната среща на върха между лидерите на Реформаторите и председателя на ГЕРБ Бойко Борисов.
Както Правителство ще има до края на другата седмица. Това каза за Нова тв Божидар Лукарски от Реформаторския блок. Срокът е договорен снощи на късната среща на върха между лидерите на Реформаторите и председателя на ГЕРБ Бойко Борисов. Както "24 часа" първи ексклузивно съобщи, петимата лидери на Реформаторския блок - Радан Кънев, Меглена Кунева,

Дрон засне впечатляващи кадри на косатки

http://www.vesti.bg/tehnologii/nauka-i-tehnika/dron-zasne-vpechatliavashti-kadri-na-kosatki-6025477

Издигайки безпилотната летателна машина на 30 метра над повърхността на водата, учените са успели да получат ценна информация за здравословното състояние и поведението на тези животни

Митничари засякоха контрабанда на цигари в количка с дете

http://www.vesti.bg/novini/mitnichari-zasiakoha-kontrabanda-na-cigari-v-kolichka-s-dete-6025481

Фрапиращ случай на пренасяне на контрабандни цигари в детска количка с малко дете засякоха митническите служители в Свиленград, съобщиха от Агенция "Митници".

"Газпром" увеличава средствата за инвестиции през 2014 г.

http://www.investor.bg/evropa/334/a/gazprom-uvelichava-sredstvata-za-investicii-prez-2014-g-182331/

Инвестиционната програма на дружеството е оскъпена от стратегически проекти като "Южен поток"

"Like a Virgin", но от истинска монахиня

http://showbusiness.actualno.com/Like-a-Virgin-no-ot-istinska-monahinja-news_56237.html

Сестра Кристина Скуча, която спечели италианската версия на телевизионния конкурс "Гласът", издаде кавър на хита на Мадона "Like a Virgin", съобщи BBC. Песента не е избрана провок...

Почти 80 000 лева в помощ на 500 деца в беда събраха пеещи предприемачи и родни музиканти

http://society.actualno.com/Pochti-80-000-leva-v-pomosht-na-500-deca-v-beda-sybraha-peeshti-predpriemachi-i-rodni-muzikanti-news_56234.html

Музикантите Орлин Павлов, Маргарита Хранова, Силвия Кацарова, Орлин Горанов, Еделина Кънева, Васил Петров, радио солистката Сара Гушева и предприемачите Милен Бонкалов, Максим Бехар, Мария Шишкова, Ив...

Пускат допълнителни билети за концерта на СЕСА

http://music.actualno.com/Puskat-dopylnitelni-bileti-za-koncerta-na-SESA-news_56235.html

Концертът на СЕСА определено се очертава като най-вълнуващото и мащабно музикално събитие за сезона. Заради изключителния интерес към шоуто на кралицата на балканската музика в София, организаторите р...

На гости на граф Дракула в нощта на HALLOWEEN

http://music.actualno.com/Na-gosti-na-graf-Drakula-v-noshtta-na-HALLOWEEN-news_56236.html

Октомври дойде, за да го изпратим и тази година с подобаващо кърваво парти по случай празника на Вси светии. На 31 октомври, когато падне нощ и луната блесне, пред YALTA CLUB ще се сблъскаме с най-с...

Виж кой спечели двойна покана за София Фюжън Фест

http://music.actualno.com/Vij-koj-specheli-dvojna-pokana-za-Sofija-Fujyn-Fest-news_56241.html

На първото издание на София Фюжън Фест, заедно със свой приятел, ще отиде Bozhana Paskaleva . Bozhana отговори правилно на въпроса: "За коя година се провежда София Фюжън Фест?...

Доброволците в Ямбол са рекордно малко

http://yambol.actualno.com/Dobrovolcite-v-Jambol-sa-rekordno-malko-news_56239.html

Регистрираните доброволци в Ямболска област са едва 19 при потенциална възможност спрямо броя на населението от 100 души. Данните станаха известни по време на семинар в областната администрация. Добр...

Планът на Цветан Василев за спасение на КТБ - въпроси и отговори

http://business.actualno.com/Planyt-na-Cvetan-Vasilev-za-spasenie-na-KTB---vyprosi-i-otgovori-news_56196.html

Дългоочакваният одитен доклад за Корпоративна търговска банка все още не е официално оповестен, но нови и нови въпроси се трупат по казуса – особено след снощното интервю на Цветан Василев п...

Сексът не струва колкото разговорите

http://curious.actualno.com/Seksyt-ne-struva-kolkoto-razgovorite-news_56242.html

Тайната на дългия и щастлив брак не е в изпълненията в спалнята, а в дългите задушевни разговори в кухнята, съобщи в. "Скотсман". Изследване, обхванало двойки с над 10-годишен брак, показа,...

"Тотал" бързо замени загиналия си в самолетна катастрофа президент

http://europe.actualno.com/Total-byrzo-zameni-zaginalija-si-v-samoletna-katastrofa-prezident-news_56238.html

Управителният съвет на "Тотал" се събра след смъртта вчера на президента си Кристоф дьо Маржьори и назначи Патрик Пуяне за генерален директор и Тиери Десмаре за президент, предаде БГНЕС. ...

РБ реши, че иска "Патриотичния фронт" за коалиционен партньор

http://politics.actualno.com/RB-reshi-che-iska-Patriotichnija-front-za-koalicionen-partnior-news_56244.html

Това, което ни събира с "Патриотичния фронт" /ПФ/, е много повече от това което ни разделя, коментира отношенията с ПФ Найден Зеленогорски /ДБГ от РБ/ след среща на членовете на парламентарн...

Техническите прегледи за застрахованите към Евроинс и ДЗИ с правят само в Мототехника кв. Църква

http://www.zapernik.com/obshtestvo/tehnicheskite-pregledi-za-zastrahovanite-kum-evroins-i-dzi-s-pravyat_35077/

Техническите прегледи за застрахованите към Евроинс и ДЗИ с безплатен преглед,който всъщност е 14 лв.,се извършват само в Мототехника кв. Църква от фирма Авто Евро Стийл ООД.

Идеята за по-висока пенсионна вноска раздели синдикати и работодатели

http://www.investor.bg/ikonomika-i-politika/332/a/ideiata-za-po-visoka-pensionna-vnoska-razdeli-sindikati-i-rabotodateli-182334/

Комплексни са мерките за решаване на проблема с дефицита, смятат синдикатите, пътят е в повишаване на събираемостта, твърди бизнесът

Кал до колене газят в Карапелит заради водна авария

http://dobrudjatv.net/%d0%ba%d0%b0%d0%bb-%d0%b4%d0%be-%d0%ba%d0%be%d0%bb%d0%b5%d0%bd%d0%b5-%d0%b3%d0%b0%d0%b7%d1%8f%d1%82-%d0%b2-%d0%ba%d0%b0%d1%80%d0%b0%d0%bf%d0%b5%d0%bb%d0%b8%d1%82-%d0%b7%d0%b0%d1%80%d0%b0%d0%b4%d0%b8/

Водна авария тормози вече година младо семейство, което от три години се е преместило да живее в добричкото село Карапелит. Техниците са идвали на няколко пъти, оправяли са положението временно, след което се е появявал нов, още по-силен теч. Даже от водното дружество „на добра […]

Внимание! Обявиха оранжев код за 7 области

http://frognews.bg/news_78704/

Оранжев код в 7 области и жълт - за всички останали области в страната обявиха от НИМХ за утре. Предупреждението е за обилни валежи и силен вятър.

Приемно семейство иска новороденото, намерено в контейнер

http://offnews.bg/news/n_1/n_406963.html

Приемни родители желаят да отглеждат новороденото бебе, което бе намерено захвърлено в контейнер в Казанлък. Това съобщиха от Общинския отдел за закрила на детето в Казанлък. Семейството е младо и е преминало всички процедури за утвърждаване като приемни родители. Детето е родено напълно доносено. То тежи 3,800 кг. и е дълго 53 сантиметра. Първият, намерил бебето в пластмасов контейнер, е местен клошар. Той обаче се уплашил и не докоснал памучното кошче, в което било поставено бебето, а повикал на помощ две жени от съседен магазин. Те са първите, поели Димитър в ръце.

Мъж излъга, че е полицай, и задигна 200 лева от дома на дядо

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4381646

82-годишен бургазлия е бил измамен от мним полицай. Това съобщиха от МВР.  На 21.10.т.г. в Пето Районно управление „Полиция” - Бургас е получено съобщение от 82-годишен бургазлия от к-с „Лазур”, за това че около 11.30 ч. на същата дата е посетен в дома си от непознат мъж, представил се за полицай. Пенсионерът го пуснал в жилището, 82-годишен бургазлия е бил измамен от мним полицай. Това съобщиха от МВР. На 21.10.т.г. в Пето Районно управление „Полиция” - Бургас е получено съобщение от 82-годишен бургазлия от к-с „Лазур”, за това че около 11.30 ч. на същата дата е посетен в дома си от непознат мъж, представил се за полицай. Пенсионерът го пуснал в жилището,

Кличко взе четирима украинци за спарингите

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/10/22/2404600_klichko_vze_chetirima_ukrainci_za_sparingite/?ref=rss


Владимир Кличко привлече четирима свои сънародници да помагат за подготовката за защита на световните си титли по бокс за професионалисти в свръхтежка категория срещу Кубрат Пулев на 15 ноември.

Сергей Радченко, Исмаил Силлах и Яго Киладзе ще му бъдат спаринг партньори, а Сергей Городинчев ще помага на треньорския екип. Треньорът вече има опит в съдействието в пет от предишните му защити на поясите. 

Радченко беше част от спаринг партньорите през август, преди Кличко да се...

Условията на ГЕРБ при преговорите: Политическо решение за КТБ и задължително гласуване

http://web.barometar.net/65491/

Вестник „Галерия“ разкри 18-те точки, по които ГЕРБ преговаря цяла седмица с избраните в 43-тото народно събрание партии и коалиции и по които бъдещият мандатоносител започва втори тур с 4 от тях – Реформаторския блок, „Патриотичния фронт“, БСП и АБВ. В началото на срещите Цецка Цачева, Менда Стоянова и Румяна Бъчварова задават въпроса: „Приемате ли…“, [...]

Туристическият бранш поиска от Борисов свое министерство

http://www.moreto.net/novini.php?n=268139

Представители на туристическия бранш в писмо до лидера на ГЕРБ Бойко Борисов настояват за създаване на Министерство на туризма. Те изразяват надежда, че ще бъде съставено силно и отговорно правителство, което да получи подкрепата на 43-ото Народно събрание, за да заработят час по скоро държавните институции за излизане от кризата и стабилизиране на икономиката в България.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване