Цацаров: Изтичането на информация е причината за акцията срещу имамите

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4447434

Изтичането на отделна информация стана причина за незабавна реализация на самата операция. С г-н Писанчев бяхме неособено силни привърженици на такова решение, но екип от колеги ни убеди да действаме незабавно. Това заяви главният прокурор на Република България Сотир Цацаров на брифинг във връзка със във връзка с проведената специализирана Изтичането на отделна информация стана причина за незабавна реализация на самата операция. С г-н Писанчев бяхме неособено силни привърженици на такова решение, но екип от колеги ни убеди да действаме незабавно. Това заяви главният прокурор на Република България Сотир Цацаров на брифинг във връзка със във връзка с проведената специализирана

Ахмед е лидер на група, прокламирала "Ислямска държава" (обновена)

http://pik.bg/ахмед-е-лидер-на-група-прокламирала-ислямска-държава-обновена-news254219.html

Ахмед е лидер на група, прокламирала "Ислямска държава" (обновена)

7 души, начело с Ахмед Ахмед, са с повдигнати обвинения за проповядване на идеите на Ислямска държава", съобщи Bnews.bg.

Това стана ясно на пресконференция на заместник главния прокурор Борислав Сарафов.

Припомняме, че по време на операцията на ДАНС са били извършени 46 претърсвания - 23 в Пазарджик, 13 в Пловдив, 6 в Асеновград, 2 в Халманли и 2 в с. Старцево.

Прокуратурата е повдигнала обвинения за това, че от юли 2014 г. до ноември 2014 г. Ахмед Муса е образувал и ръководил група заедно с Ангел Симов, Стефан Александров, Светолсав Манчев, Ерджан Исмаил, Стефан Димитров и Александрина Ангелова, която си поставила за цел да вършат престъпления против републиката като проповядва антидемократична идеология - идеите на "Ислямска държава", поясни още Сарафов.

Акцията на ДАНС и прокуратурата обаче е трябвало да се проведе не сега, а поне след няколко дни.

„Може би дължа обяснение защо стартира операцията на 25 ноември. Основно следва да се подчертае, че такова разследване несъмнено изисква детайлно планиране и организация зарди големия брой обекти, които трябва да бъдат претърсени“, заяви Цацаров.

Операцията е била предвидена за края на 1-та деседневка на декември, но след изтичането на информация е решено операцията да стартира незабавно. Всички институции са били обединени около идята да се действа веднага.

„Това не е разследване срещу етническа група или религия.

В тази операция участваха над 40 прокурори 70 агенти на ДАНС и 300 служители на МВР“, подчерта Цацаров. Той обясни и защо толкова МВР служители са се включили: „За осигуряване безопасността на екипите. За да няма опити за провокиране на безредици и да демонстрира държавата стриктното спазване на закона“.

„Това не е клетка на Ислямска държава. Наблюдаваме процеса половин година“, допълни Цацаров.

От своя страна председателят на ДАНС Владимир Писанчев обяви, че на база наблюдения през последната половин година е предприета и акцията.

„Става дума за началото на опит за набиране на бойци за Ислямска държава.

Стремили сме се да не накърмим чувствата на вярващите. Ахмед Муса е арестуван в помещение близо до джамията. Не са накърнявани никакви съкрални чувства.

 

 

 

Каракачанов изригна: Сваляме доверието от правителството

http://politics.actualno.com/Karakachanov-izrigna-Svaljame-doverieto-ot-pravitelstvoto-news_62578.html

"Патриотичният фронт" няма друг полезен ход, освен да оттегли подкрепата сито правителството, ако е вярно назначението на Веселин Пенев за областен управител на София. Това заяви Красимир ...

Пет автомобила се блъснаха на "Цариградско шосе"

http://crime.actualno.com/Pet-avtomobila-se-blysnaha-na-Carigradsko-shose-news_62581.html

Катастрофа е станала на бул."Цариградско шосе" в София преди около 30 минути. Това съобщиха от МВР пред "Фокус". Пътният инцидент се е случил преди моста на 4-ти километър в посок...

Skoda Fabia R5 е готова да поеме щафетата

http://cars.actualno.com/Skoda-Fabia-R5-e-gotova-da-poeme-shtafetata-news_62530.html

Skoda разпространи първите официални снимки на новата си бегачка Fabia, която ще бъде показана за пръв път на стартиращото в събота (29 ноември) тунинг изложение в Есен.   Моделът R5, който...

В МФ ще има специализирана дирекция „Съдебна защита”

http://www.moreto.net/novini.php?n=271989

Правителството прие промени в Устройствения правилник на Министерството на финансите. От състава на съществуващата в структурата на ведомството дирекция „Държавно юрисконсултство“, която се преименува в дирекция „Правна“, се отделя досегашният й отдел в самостоятелна дирекция „Съдебна защита“.

Завод ще бълва 100 т химикали на ден в Горна Оряховица, твърдят, че ще е безопасен

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4447375

Първият завод за хлор у нас, който ще произвежда по близо 100 тона химикали дневно, иска да вдигне в Горна Оряховица фирмата Първият завод за хлор у нас, който ще произвежда по близо 100 тона химикали дневно, иска да вдигне в Горна Оряховица фирмата "Континвест". Авторите на проекта се заеха да обясняват на гражданите, че инсталацията в промишлената зона на града не крие риск от обгазяване и не застрашава здравето им. От дружеството поканиха на площадката медии,

Ивайло Калфин става председател на Тристранния съвет

http://econ.bg/Новини/Ивайло-Калфин-става-председател-на-Тристранния-съвет_l.a_i.615324_at.1.html

Вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин ще бъде председател на Националния съвет за тристранно сътрудничество (НСТС)...

БФБ поднови търговията с книжа на КТБ

http://www.cross.bg/turgoviyata-nadzor-leva-1441407.html

/КРОСС/ След като срокът на наложената от Комисията по финансов надзор чрез Българската фондова борса принудителна административна мярка изтече, търговията с книжата на КТБ бе подновена днес, съобщава Investor.bg. До момента има само две сделки. В първата бяха изтъргувани две акции на банката на цена от 16,74 лв. за брой, а във втората една акция смени собственика си срещу 0,21 лева. Най-ниската оферта продава е 17 лв., а най-високата купува - 0,32 лева. Последната сделка преди поставянето на КТБ под специален надзор бе на ниво от 78,05 лв. за брой от 20 юни.  

10 години затвор за убиец на баща си

http://pik.bg/10-години-затвор-за-убиец-на-баща-си-news254201.html

10 години затвор за убиец на баща си

Наказание 10 години лишаване от свобода при строг режим наложи Окръжен съд-Бургас на Марин Кабаков, съобщава "Фокус". Той бе признат за виновен в това, че 09 май 2013 г. в село Маринка, нанесъл удари с ръце и крака в областта на главата на баща си, които удари му причинили мозъчна травма, изразяваща се в оток на меките тъкани, контузия на мозъка и субарахноиден кръвоизлив и му причинил смъртта, настъпила на 20 май 2013 г. в МБАЛ Бургас АД по непредпазливост, вследствие на умишлено нанесена телесна повреда.

Съдът го оправда по първоначално повдигнатото му обвинение в умишлено убийство. Според обвинителния акт, подсъдимият и неговият баща живеели заедно въпреки влошените им отношения. Те често се карали след употреба на алкохол. През 2005 г. пострадалият направил опит умишлено да умъртви сина си, за което му било наложено наказание 4 години лишаване от свобода. Държавното обвинение посочва, че на 09.05.2013 г. подсъдимият Марин Кабаков изпил 300 грама ракия и заспал. Като се събудил около 16 ч. видял баща си във вътрешния двор на къщата и се ядосал, защото предишния ден той казал, че ще се премести да живее в съседно село. Подсъдимият го попитал защо е още тук, а бащата отговорил, че къщата е негова и ще стои колкото си иска. Двамата се карали, когато в един момент пострадалият тръгнал към брадва, подпряна на стената на пристройка. В близост до нея бил поставен метален инструмент тип „кози крак”, който Марин Кабаков взел преди баща му да успее да хване брадвата. След това блъснал баща си назад и го ударил в лицето с инструмента „кози крак”. Пострадалият залитнал и паднал на земята. Подсъдимият вдигнал баща си и му нанесъл удари с юмруци в дясната област на главата, а после го ритнал няколко пъти с крак в главата,след което се прибирал в къщата. След около половин час, полял с кофа вода баща си и си легнал в къщи. В 20.02 ч. подсъдимият повикал Бърза помощ. Лекарят констатирал, че пострадалия е в безсъзнание и го отвел в МБАЛ АД-Бургас, където възрастният мъж бил приет в реанимация и на 20 май 2013 г. починал в следствие на контузия на мозъка. Присъдата на Окръжен съд-Бургас подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд-Бургас.

Във Фейсбук търсят чистачка, става сексробиня

http://www.vesti.bg/bulgaria/obshtestvo/vyv-fejsbuk-tyrsiat-chistachka-stava-seksrobinia-6028086

Шефът на "Европол" заяви в Лондон, че престъпни банди умело използват социалните мрежи за трафик на жени от България, Румъния и Унгария

Франция с 6 бомбардировача на фронта срещу „Ислямска държа”

http://frognews.bg/news_81100/

Шест френски бомбардировача „Мираж” ще бъдат разположени в четвъртък в Йордания за операции в Ирак срещу групировката „Ислямска държава”, съобщи френското правителство, цитирано от АФП.

Кунева се оплакала на Борисов, че партията й е без областен управител

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/11/26/2427212_kuneva_se_oplakala_na_borisov_che_partiiata_i_e_bez/?ref=rss


Лидерът на "Движение България на гражданите" и вицепремиер Меглена Кунева се е оплакала на министър-председателя Бойко Борисов, че от петима назначени областни управители от квотата на Реформаторския блок няма нито един на нейната формация. Борисов й отвръща, че приема реформаторите за единен субект. От пресцентъра на Министерския съвет са публикували стенограма от днешното обсъждане по време на редовното заседание на правителството.

"Само че вътрешната динамика показва, че имаме...

Ахмед Ахмед набирал бойци за Ислямска държава! Има 7 обвиняеми!

http://www.bnews.bg/article-122816

7 души, начело с Ахмед Ахмед са с повдигнати обвинения за проповядване на идеите на Ислямска държава. Според ДАНС става дума за началото на опит за набиране на бойци за джихада в Близкия изток.

Таско Ерменков: Да не вземаме решения, за които ще плащат български данъкоплатци

http://www.cross.bg/ermenkov-banka-kategorichen-1441406.html

/КРОСС/ „Леещият се от дясно популизъм внася ненормалност в българския политически живот. Изказванията от парламентарната трибуна трябва да бъдат малко по-експертни", заяви народният представител от ПГ „БСП лява България" Таско Ерменков. Несъстоятелността на банката няма нищо общо с гарантираните влогове и Фонда за гарантиране на влоговете в банките, двете неща не трябва да се бъркат, категоричен е депутатът от лeвицата. В нормалния свят поставянето на една банка под особен надзор означава, че за оздравяването на тази банка ще бъдат взети мерки. Един от начините за оздравяване е намаляването на кредитния риск, една от мерките за което са цесиите и прихващанията. „В момента се изпълняват незаконни действия - някои от депозитите се раздробяват на по-малки депозити, за да може да бъдат гарантирани и някои хора с много пари да си ги вземат, обясни Ерменков. Той призова да не се вземат решения, които ще предизвикат съдебни спорове за пропуснати ползи, за което ще платят данъкоплатците - съответната банка вече няма да я има, а бюджетът ще трябва да плаща, защото НС е променило закон със задна дата. Това предложение трябва да се оттегли, за да не се създават прецеденти, категоричен е Ерменков.  

Кабинетът смени 24-ма областни управители

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/11/26/2427209_kabinetut_smeni_24-ma_oblastni_upraviteli/?ref=rss


Министерският съвет освободи 24-ма областни управители и назначи нови на тяхно място. Няма смени само в Пловдив, Варна, Силистра и Хасково. 

В Благоевград постът ще заеме юристът Бисер Михайлов. Заемал е длъжността заместник-областен управител в периода 2009-2013 г., информира пресслужбата.

Начело на областната управа в Бургас застава Вълчо Чолаков. В съобщението се посочва, че той е магистър по право от Бургаския свободен университет. Член е на Бургаската адвокатска колегия и е общински съветник от 2007 г.

Пенчо Пенчев става областен управител на Велико Търново. Той е заемал същата длъжност в периода 2009-2013 г. Досега беше депутат в 43-ото Народно събрание.

Постът в област Видин ще бъде зает от Момчил Станков. Той е магистър по право, адвокат, от 2008 г. е общински съветник.

Малина Николова е новият областен управител на Враца. Представена е като дългогодишен директор на начално училище "Иван Вазов" в града, председател на Общинския съвет във Враца от май 2013 г.

Областната управа в Габрово поема Николай Сираков, председател на местния Общински съвет. В периода 2010-2011 г. е кмет на общината.

Постът в Добрич ще бъде поет от Маргарита Новоселска. Тя е магистър по медицина от ВМИ - Варна и по здравен мениджмънт от Великотърновския университет "Св. Св. Кирил и Методий". От 2006 г. до сега е управител на Център за психично здраве "Д-р П.Станчев" - Добрич.

Областен управител на Кърджали става икономистът Илия Илиев, който се занимава с частен бизнес. Общински съветник е от 2011 г.

Новият областен управител на Кюстендил е Виктор Янев, в момента заместник-кмет на община Кюстендил. Той е магистър по спортен мениджмънт, има специализации по "Управление на администрацията" и "Европейска административна практика", информира пресслужбата.

Мадлена Бояджиева-Ничева е назначена за областен управител на Ловеч. Тя е председател на Общинския съвет в Тетевен. Преди това е била управител на МБАЛ "Д-р А. Пешев" в града.

Ивайло Петров поема ръководството на областната администрация в Монтана. Той е бил на същия пост в периода 2009-2013 г.

Областен управител на Пазарджик става Трендафил Величков от АБВ. Представен е като дългогодишен журналист, телевизионен водещ, продуцент и редактор на публицистични предавания.

Народният представител Ирена Соколова ще застане начело на областната администрация в Перник.

Ралица Добрева става областен управител на Плевен. Дългогодишен служител е в системата на Министерството на земеделието и храните, до август 2013 г. е била директор на Областната дирекция "Земеделие" в Плевен.

Областен управител на Разград ще бъде икономистът Петър Василев. От 2008 г. е заместник-директор на Районната здравноосигурителна каса в града.

Стефко Бурджиев оглавява областната администрация в Русе. Той е заемал този пост в периода ноември 2011 г. – юни 2013 г. В момента е главен асистент в Русенския университет.

Юристът Димитър Сяров става областен управител на Сливен. Адвокат към местната адвокатска колегия, юрисконсулт в Регионалния инспекторат по образованието.

Областен управител на Смолян е Недялко Славов. Завършил е икономика във Варна. Бил е заместник-областен управител, а след това – народен представител в 41-ото Народно събрание. В момента се занимава с частен бизнес.

Областната администрация в София поема Веселин Пенев. Той е магистър по социална и юридическа психология от СУ "Св. Климент Охридски". Занимава се с консултантска дейност, се посочва в справката за него. "Дневник" припомня, че освен това той е зам.-председател на Народна партия "Свобода и достойнство" на Корман Исмаилов (НПСД). Той е бивш член на ДПС, а на последните избори беше кандидат-депутат от НПСД.

Администрацията на София-област ще бъде ръководена от Росица Тодорова. Тя е директор на начално училище "Христо Ботев" в Годеч. Била е заместник-областен управител на София-област.

Георги Ранов е областен управител на Стара Загора. За него пресслужбата информира, че има две магистратури от Миннногеоложкия университет в София. Работи в частната сфера и е общински съветник от 2011 г.

Областната администрация в Търговище ще бъде оглавена от икономиста Светлин Бонев, чиято професионална кариера е свързана с телекомуникациите.

Начело на област Шумен застава Донка Иванова. Тя е завършила руска филология и е специализирала педагогика. Била е заместник-кмет, общински съветник, народен представител. Директор е на СОУ "Сава Доброплодни" в Шумен.

Димитър Иванов е областен управител на Ямбол. В областната администрация е работил от 2009 г. първоначално като заместник-областен, а след това и като областен управител. Депутат е в 42-ото Народно събрание.

Заразилите постовете си областни управители са назначени по време на служебното правителство. Шефът на администрацията в Хасково Добри Беливанов е на поста от септември. Областният на Варна – Стоян Пасев, който е начело на местната администрация от август тази година, е смятан за близък до формацията на Георги Първанов АБВ. Розалин Петков пое областната управа на Пловдив също по времето на кабинета "Близнашки". Той е бивш зам.-областен управител и зам.-кмет на града. Запазва се и областният управител на Силистра Стоян Бонев, който заема поста от септември 2014 г.

Без ток във Варна и областта днес ще са...

http://www.moreto.net/novini.php?n=271997

Поради профилактика и неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия, днес - 26 ноември - четвъртък, без електрозахранване ще са следните райони: - от 08:30 ч. до 17:00 ч. - гр. Варна - част от вилна зона "Евксиноград", част от ул.

ФИФА може да бъде разследвана за корупция във Великобритания

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/11/26/2427189_fifa_moje_da_bude_razsledvana_za_korupciia_vuv/?ref=rss


ФИФА може да бъде подведена под отговорност във Великобритания, тъй като специализираната прокуратура за сериозни престъпления изиска доказателства за корупция в организацията, твърди лондонският вестник "Телеграф". 

Прокуратурата обяви, че търси "всякакво възможно основание", за да прецени дали да започне разследване. Тя поискала информация от свидетелите, които са използвани и в разследването на самата ФИФА за възможно нарушение на правилата при избора на Катар за домакинство на...

Боб Дилън изнесе концерт... пред един почитател

http://www.dnevnik.bg/razvlechenie/2014/11/26/2427020_bob_dilun_iznese_koncert_pred_edin_pochitatel/?ref=rss


Легендарният певец Боб Дилън изнесе концерт пред само един свой почитател, съобщи списание "Ролинг Стоун".

Представлението е част от шведското тв предаване "Опитай сам", в които хора преживяват сами необичайни ситуации, които обикновено са за големи групи. В предишни епизоди, в които действието се развива в караоке барoве и при комедийни шоупрограми, не са канени известни личности. Не е известно какъв хонорар е взел Боб Дилън.

Минути след като почитателят на Дилън Фредерик...

Фрог научи: 4 самолета с оръжие заминаха за Саудитска Арабия, още 2 готови да излетят

http://frognews.bg/news_81099/

Четири самолета, натъпкани догоре с оръжие, заминаха от София за Саудитска Арабия. Още два ще излетят всеки момент. Това научи Фрог нюз от службите за сигурност.

Станаха ясни чуждестранните банки, от които България ще търси заем

http://econ.bg/Новини/Станаха-ясни-чуждестранните-банки-от-които-България-ще-търси-заем_l.a_i.615344_at.1.html

Станаха ясни четирите чуждестранни банки, от които България ще търси краткосрочни мостови заеми за покриване на дефицита в държавния бюджет. Това са...

Патриотите мотаха военния министър близо час

http://www.bnews.bg/article-122812

Валери Симеонов мота военният министър близо час преди най-сетне да се появи за уговорената им среща в парламента.

Дъждовете забавят есенната сеитба

http://pik.bg/дъждовете-забавят-есенната-сеитба-news254198.html

Дъждовете забавят есенната сеитба

Само 188 000 декара с пшеница са засети във Видинско тази есен, съобщи Таня Цолова от областната земеделска служба. Миналата година до това време са били засети 322 000 декара.

За забавянето пречат дъждовете и влажното време. Техниката чака по няколко дни, за да изпръхне земята и да влезе в нивите. За сеитба обаче са подготвени 275 000 декара. Най-много от тях са в община Видин - 67 000 декара.

С ечемик са засети 10 500 декара, а с рапица - 14 620 декара, което е 42 % от засятото през миналата година.

 

Изявление на Боби Михайлов: Не си говорете през медиите, гледайте се в очите

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4447387

Президентът на БФС Борислав Михайлов направи първото си официално изявление след интервюто на освободения треньор на националния отбор Любослав Пенев.
В неделя в предаването Президентът на БФС Борислав Михайлов направи първото си официално изявление след интервюто на освободения треньор на националния отбор Любослав Пенев. В неделя в предаването "120 минути" племенникът на Димитър Пенев атакува персонално няколко от членовете на Изпълкома на БФС, които след това му отвърнаха в различни медии.

Добрев: Ще има смени на областни в Хасково и то не малко

http://frognews.bg/news_81098/

Още през следващите 10 дни ще има смени на шефове на държавни служби и предприятия в Хасковска област.

Хиляди детонатори изчезнали от взривилия се цех край Горни Лом

http://www.mediapool.bg/hilyadi-detonatori-izcheznali-ot-vzriviliya-se-tseh-krai-gorni-lom-news227652.html

Петдесет хиляди детонатора са изчезнали от взривилия се в началото на октомври завод за обезвреждане на боеприпаси край Горни Лом, предаде Нова телевизия в сряда. това е станало въпреки охраната, която пази обекта след инцидента взел 15 жертви, чието разследване продължава. Има и задържан - бившият работник в предприятието Светлин Славчев, който е криминално проявен. Липсващите детонатори са били съхранявани на около два километра от взривения цех. Те съдържат цветни метали - мед и месинг. "Постепенно са ги изнасяли. Може и някой друг да е вземал от тях. Категорично не може да се каже, това ще установи дознанието", заяви адвокатът Цветан Тодоров. Кражбата на устройствата, макар и обезопасени, поставя под сериозен въпрос сигурността в оръжейния завод. В завод "Миджур" все още има пълни складове с взривни вещества, а полицията пази само пред входа, сочи проверка на телевизията. Ограничен периметър се охранява от частна фирма, а общата площ на завода е 400 декара. "Забранено ни е да влизаме. Ако вътре влезе някой, не можем да го видим. Преди имаше камери, но след като гръмна заводът, те не работят", твърди охранител.

Русия: Поевтиняването на петрола ни струва над 100 млрд. долара

http://www.moreto.net/novini.php?n=271849

Поевтиняването на петрола струва над 100 млрд. долара на Русия, докато наложените от Запада санкции срещу Москва й носят загуби от около 40 млрд. долара за година, заяви руският финансов министър Антон Силуанов, цитиран от BBC. Силуанов направи коментарите си в Москва на международен финансово-икономически форум.

Потребителите "горят" с техника онлайн

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4446016

Потребителите най-често “горят” с техника, закупена от онлайн магазини. Над половината от общо 12 109 жалби и сигнали на клиенти, разгледани от държавата през тази година, са за такива случаи. Все по-осезаема е тенденцията да зачестяват оплакванията за покупки през интернет, показват решенията на Комисията за защита на потребителите (КЗП).

Потребителите най-често “горят” с техника, закупена от онлайн магазини. Над половината от общо 12 109 жалби и сигнали на клиенти, разгледани от държавата през тази година, са за такива случаи. Все по-осезаема е тенденцията да зачестяват оплакванията за покупки през интернет, показват решенията на Комисията за защита на потребителите (КЗП).

От БНБ отказаха да обявят какви са заплатите на Искров и подуправителите

http://pik.bg/от-бнб-отказаха-да-обявят-какви-са-заплатите-на-искров-и-подуправителите-news254200.html

От БНБ отказаха да обявят какви са заплатите на Искров и подуправителите

В нарушение на закона Българската народна банка (БНБ) отказа да предостави на Института за модерна политика (ИМП) информация за заплатите на своето ръководство. ИМП ще обжалва пред ВАС.

С писмо, подписано от подуправителя на БНБ Димитър Костов, централната банка отказа да предостави информация относно възнагражденията на своето ръководство, което ИМП поиска на 5 ноември по реда на Закона за достъп до обществена информация (ЗДОИ). Поискани бяха сведения относно размера на възнагражденията за следните длъжности в БНБ – управител, подуправител, главен секретар, главен одитор, директор на дирекция.

Полученият отказ е напълно незаконен и ще бъде обжалван пред Върховния административен съд, категоричен е юридическият екип на ИМП, съобщиха от института, предаде БГНЕС.

В писмото на БНБ до ИМП се заявява, че централната банка не била задължен субект по Закона за достъп до обществена информация, защото не била орган на изпълнителната власт по чл. 19 от Закона за администрацията. ИМП подчертава, че според изричната разпоредба на чл. 3, ал.2 от ЗДОИ, задължени субекти са не само държавните органи, техните териториални звена и органите на местното самоуправление, а и ВСИЧКИ останали публичноправни органи и организации. Вън от всяко съмнение е, че БНБ е публичноправен орган, създаден със специален закон.

"Сигурен съм, че юристите на БНБ добре разбират, че становището им е в противоречие със Закона за достъп до обществена информация и отказът ще падне в съда. Но очевидно ръководството на БНБ се опитва да отложи колкото може повече във времето предоставянето на тази информация, прехвърляйки топката на съда. Явно има какво да крият. Конституцията и закона обаче гарантират правото на гражданите да знаят как се управляват публичните ресурси и какви са разходите за администрация във всички публичноправни органи, в т.ч. в БНБ", подчерта основателят на ИМП Борислав Цеков.

В Украйна има около 10 хил. руски войници, твърдят от Киев

http://web.barometar.net/65914/

Кризата в Източна Украйна се задълбочава – воюващите страни продължават да нарушават примирието и да се обстрелват взаимно. Говорител на външното министерство в Киев обвини Русия, че е изпратила пет колони от камиони с тежко военно оборудване за сепаратистите в Донбас. Москва отрече тези обвинения. Украйна обвини Русия, че е изпратила военна подкрепа за проруските [...]

Антония Първанова: Нито съм искала, нито съм получавала пари от Цветан Василев

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4447385

По повод казаното от г-жа Маргарита Михнева на 26 ноември в сутрешния блок на Би Ти Ви в интервю с водещия Антон Хекимян, категорично заявявам, че нито едно от нейните твърдения не отговаря на истината.
Нито ми е предлагана, каквато и да е парична сума, нито съм искала, нито съм получавала такава. Не е искано от мен и нямам медийни участия, По повод казаното от г-жа Маргарита Михнева на 26 ноември в сутрешния блок на Би Ти Ви в интервю с водещия Антон Хекимян, категорично заявявам, че нито едно от нейните твърдения не отговаря на истината. Нито ми е предлагана, каквато и да е парична сума, нито съм искала, нито съм получавала такава. Не е искано от мен и нямам медийни участия,

Русия може да забрани вноса на плодове и зеленчуци от Швейцария

http://www.dnevnik.bg/sviat/2014/11/26/2427198_rusiia_moje_da_zabrani_vnosa_na_plodove_i_zelenchuci/?ref=rss


Русия може да ограничи вноса на плодове и зеленчуци от Швейцария в случай, че до 5 декември не получи информация за произхода на узрялата растителна продукция в страната и потвърждение за валидността на фитосантарните сертификати на внасяните в страната продукти, пише деловият вестник "Комерсант".

Федерална служба по ветеринарен и фитосанитарен надзор на Русия (Россельхознадзор) може да наложи забрана на вноса от Швецйария по подозрения в реекспорт. В момента Москва поддържа ембарго...

Антония Първанова: Нито съм искала, нито съм получавала пари от Цветан Василев

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4447376

По повод казаното от г-жа Маргарита Михнева на 26 ноември в сутрешния блок на Би Ти Ви в интервю с водещия Антон Хекимян, категорично заявявам, че нито едно от нейните твърдения не отговаря на истината.
Нито ми е предлагана, каквато и да е парична сума, нито съм искала, нито съм получавала такава. Не е искано от мен и нямам медийни участия, По повод казаното от г-жа Маргарита Михнева на 26 ноември в сутрешния блок на Би Ти Ви в интервю с водещия Антон Хекимян, категорично заявявам, че нито едно от нейните твърдения не отговаря на истината. Нито ми е предлагана, каквато и да е парична сума, нито съм искала, нито съм получавала такава. Не е искано от мен и нямам медийни участия,

Ето ги порасналите деца на Ромина и Дарко!

http://www.bnews.bg/article-122780

Съпругата на футболиста Дарко Тасевски не спира да пуска снимки на наследниците си в мрежата.

Румен Гечев: Държавният бюджет може да се ангажира с по-малко средства за допълване на ФГВБ

http://www.cross.bg/sredstva-bulgariya-rymen-1441405.html

/КРОСС/ „Държавният бюджет може да се ангажира с по-малко средства за допълване на Фонда за гарантиране на влоговете в банките, като за целта се използва свръхрезервът в Управление „Банково" на БНБ", заяви от парламентарната трибуна народният представител от ПГ „БСП лява България" Румен Гечев. По думите му това не би застрашило валутния борд, който е презастрахован. „Ние сме независима държава. Правилно - Европейската централна банка дава становище, но не тя дава на българите решение как да използват своите средства", коментира депутатът. България, за разлика от Гърция, Испания и други страни, където бяха налети стотици милиарди евро, не е искала пари от ЕЦБ, подчерта той.   

Париж е най-подходящият град за студенти

http://www.dnevnik.bg/sviat/2014/11/26/2427042_parij_e_nai-podhodiashtiiat_grad_za_studenti/?ref=rss


Париж е най-добрият град за студенти. Това показва третото издание на годишната класация QS Best Student Cities 2014 на компанията Quacquarelli Symonds, занимаваща се с образование и обучение в чужбина.

Под внимание са взети няколко фактора - броят на местните и чуждестранни студенти на глава от населението, работодателска активност, международни оценки за университетите в съответния град, качеството и цената на живота там. Изследвани са 116 града с над 250 000 жители и поне две...

Андрей Арнаудов има друга?

http://web.barometar.net/65911/

Продуцентът, който уж е гадже на моделката Бориса Тютюнджиева, се забавлява без нея в столичен клуб. Андрей дойде  с приятели, а нищо в поведението му не подсказваше, че е обвързан. Той дълго си поговори с непозната девойка, която работи в нощния клуб. Накрая момичето спокойно гушна Андрей и седна в него . data.bg

Станишев скептичен за плана на Юнкер

http://frognews.bg/news_81096/

Днес в Европейския парламент в Страсбург Жан Клод Юнкер представи пред депутатите "Инвестиционен план за Европа", който предвижда да бъдат привлечени 315 млрд. евро инвестиции в следващите три години. Повече от 5 години социалистите настояваха, че рестрикциите и бюджетните съкращения не водят до развитие. Едно от основните изисквания за подкрепата им при избирането на Юнкер беше именно съставянето на мащабна публично-частна инвестиционна програма, която да даде тласък на икономиката.

Москов яхва здравната реформа, неосигурените ще ползват само бърза помощ

http://frognews.bg/news_81097/

От 2015 г. разликата между здравно осигурения и неосигурения ще стане видима. Хората, които не плащат вноски за здраве, ще ползват само ясно регламентиран пакет при конкретни спешни състояния.

"Лудогорец" призовава: Елате по-рано на стадиона за мача с "Ливърпул"

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4447365

"Лудогорец" призовава всички фенове, които ще наблюдават на живо мача с "Ливърпул" в сряда от 21,45 ч. на стадион „Васил Левски“ да дойдат на стадиона възможно по-рано. Клубът и полицията в София въвеждат сериозни мерки за сигурност преди двубоя. Всички притежатели на билети ще бъдат подложени на щателно претърсване на влизане на "Васил Левски".

Слънчево, но студено ще остане времето по Черноморието утре

http://www.moreto.net/novini.php?n=271996

През нощта ще има по-значителни разкъсвания на облачността над Източна и Северна България. Над Югозападна България ще е предимно облачно, в отделни райони там слабо ще превали. В повечето райони ще е почти тихо, по морския бряг северният вятър ще отслабва.

Google правят умна лъжица

http://news.ibox.bg/news/id_188931178

Приборът е предназначен за болните от Паркинсон и тези, които имат силен тремор на ръцете

Българска платформа за сладкиши с отлично представяне на Creative Business Cup

http://goodnews.actualno.com/Bylgarska-platforma-za-sladkishi-s-otlichno-predstavjane-na-Creative-Business-Cup-news_62565.html

Само преди дни в Дания приключи тазгодишното издание на световния конкурс за най-добри идеи в творческата индустрия – Creative Business Cup! Българските представители - Vanilla Kitchen, обр...

Косово скоро ще има своя армия

http://balkani.actualno.com/Kosovo-skoro-shte-ima-svoja-armija-news_62571.html

Косовският министър на отбраната в оставка Агим Чеку заяви, че Косово скоро ще има своя армия и че на първото заседание на косовския парламент след учредяването му ще бъде внесено предложение за тр...

НЕК с нов изпълнителен директор, отново

http://business.actualno.com/NEK-s-nov-izpylnitelen-direktor-otnovo-news_62575.html

Националната електрическа компания има нов изпълнителен директор. Това е Петър Илиев*, който и преди е бил част от ръководството на енергийното дружество. От поста е освободена Екатерина Истаткова.Тя...

Лошите кредити у нас са 10,5%

http://business.actualno.com/Loshite-krediti-u-nas-sa-105-news_62573.html

По информация на Българската народна банка нивото на кредитния риск остава в рамките на нормалните нива. В края на септември стойността на просрочените кредити над 90 дни е приблизително 10,5%. Лош к...

Имамите в страната събират дарения за сираци

http://pik.bg/имамите-в-страната-събират-дарения-за-сираци-news254196.html

Имамите в страната събират дарения за сираци

„Подай ръка на сирак, спечели благоволението на Аллах". По това мото имамите в страната събират дарения за деца, които са останали без един или без двамата си родители. В Пиринския край се събират пари в мюсюлманските настоятелства, както и по банков път. За първи път набираме доброволци в различните населени места, които да отделят време и грижи за сираците, поясни районният мюфтия на Пиринско Айдън Мохамед, пише "Стандарт".

Дните от 23 до 30 ноември са обявени за Седмицата на сираците. „Това е най-активното време на нашата кампания. Ние им помагаме през цялата година. Само за тази година социалният фонд на Главно мюфтийство е подкрепил 81 деца с по 50 лева издръжка всеки месец. Нека бъдем съпричастни към тях, към съдбата им. Да ги поканим на трапезата си, да ги заведем на пазар, да им дадем, топлина, любов, човещина и усмивки", каза духовният водач на мюсюлманите в региона.

Според него се правят опити да се представи нелицеприятен имидж на мюсюлманите. А тяхната истинска същност е да помагат на ближния, да покажат доброто в душите си. „Целта ни е да провокираме към правене на добро цялото общество, няма значение религията на хората. Нека сме състрадателни към нуждаещите се, да им дадем нашата помощ. Всички участници в кампанията ни са духовно извисени. Да спасим заедно сираците от сиропиталищата и опасностите на улицата", каза още Айдън Мохамед.

 

Н. Ангелкова: Балканите имат огромен потенциал да предлагат съвместни туристически продукти

http://www.cross.bg/angelkova-tyrizma-tyristicheski-1441404.html

/КРОСС/ Подкрепям идеята на туристическия бизнес да работи активно за създаването на общи туристически продукти на балканските страни, за да може заедно да повишим трайно интереса на чуждестранни туроператори към региона. Чрез сътрудничество със съседните страни можем да привличаме повече туристи и да станем конкурентна целогодишна дестинация, заяви министърът на туризма Николина Ангелкова при откриването на първия туристически форум Go2Balkans.  В b2b изложението с мото „Балканите - природа, история и култура" участват повече от 100 фирми от 10 държави. То се провежда под патронажа на Министерството на туризма по инициатива на Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти, съобщава пресцентърът на министерството. Министър Ангелкова подчерта, че обединяването на усилията на бранша ще направи атрактивен регионалния туристически пазар и ще увеличи и възможностите за успешното му промотиране на далечни дестинации, като Китай, Индия, Япония. Ангелкова съобщи, че вече е провела поредица от срещи с дипломати, които са потвърдили този интерес към България и Балканите. Туризмът е една от най-динамичните форми за икономическо развитие. Нещо повече, туризмът е бил винаги много повече от икономика, защото развива общуването на много нива: междукултурно, личностно, опознаването на бита и традициите, на историческата памет и общите ни корени

Вижте кои са новите 24 областни управители

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4447346

Министерският съвет освободи 24-ма областни управители и назначи нови на тяхно място. Ето кои са новоназначените:
В Благоевград постът ще заеме юристът Бисер Михайлов. Заемал е длъжността заместник-областен управител в периода 2009-2013 г.
Начело на областната управа в Бургас застава Вълчо Чолаков, магистър по право от Бургаския свободен Министерският съвет освободи 24-ма областни управители и назначи нови на тяхно място. Ето кои са новоназначените: В Благоевград постът ще заеме юристът Бисер Михайлов. Заемал е длъжността заместник-областен управител в периода 2009-2013 г. Начело на областната управа в Бургас застава Вълчо Чолаков, магистър по право от Бургаския свободен

Средства за 12 франкофонски стипендии отпуска правителството

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4447261

Правителството ще предостави доброволна вноска в полза на Франкофонския институт за администрация и управление (ФИАУ) със седалище София Целта е да се осигурят 12 стипендии за негови студенти от Източна Европа и Балканския регион. Вноската е по линия на участието на България в международното сътрудничество за развитие и възлиза на 30 000 евро, Правителството ще предостави доброволна вноска в полза на Франкофонския институт за администрация и управление (ФИАУ) със седалище София Целта е да се осигурят 12 стипендии за негови студенти от Източна Европа и Балканския регион. Вноската е по линия на участието на България в международното сътрудничество за развитие и възлиза на 30 000 евро,

Правителството отпуска средства за 12 франкофонски стипендии

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4447223

Правителството ще предостави доброволна вноска в полза на Франкофонския институт за администрация и управление (ФИАУ) със седалище София Целта е да се осигурят 12 стипендии за негови студенти от Източна Европа и Балканския регион. Вноската е по линия на участието на България в международното сътрудничество за развитие и възлиза на 30 000 евро, Правителството ще предостави доброволна вноска в полза на Франкофонския институт за администрация и управление (ФИАУ) със седалище София Целта е да се осигурят 12 стипендии за негови студенти от Източна Европа и Балканския регион. Вноската е по линия на участието на България в международното сътрудничество за развитие и възлиза на 30 000 евро,

Националния регистър на децата, болни от диабет, е готов, но все още не е стартирал

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4447336

2010 са децата до 18 години, включени в Националния регистър на децата, болни от диабет, изготвен в края на миналата година.
„Регистърът вече е готов, но за съжаление, той все още не е стартирал, защото не могат да се разберат коя институция да го ръководи", каза в Кърджали председателят на Националната асоциация на децата с диабет Елисавета 2010 са децата до 18 години, включени в Националния регистър на децата, болни от диабет, изготвен в края на миналата година. „Регистърът вече е готов, но за съжаление, той все още не е стартирал, защото не могат да се разберат коя институция да го ръководи", каза в Кърджали председателят на Националната асоциация на децата с диабет Елисавета

Ето кои са новите 24 областни управители

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4447334

Министерският съвет освободи 24-ма областни управители и назначи нови на тяхно място. Ето кои са новоназначените:
В Благоевград постът ще заеме юристът Бисер Михайлов. Заемал е длъжността заместник-областен управител в периода 2009-2013 г.
Начело на областната управа в Бургас застава Вълчо Чолаков, магистър по право от Бургаския свободен Министерският съвет освободи 24-ма областни управители и назначи нови на тяхно място. Ето кои са новоназначените: В Благоевград постът ще заеме юристът Бисер Михайлов. Заемал е длъжността заместник-областен управител в периода 2009-2013 г. Начело на областната управа в Бургас застава Вълчо Чолаков, магистър по право от Бургаския свободен

Регистърът на деца с диабет все още не е стартирал, поради липса на институция, която да го ръководи

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4447298

2010 са децата до 18 години, включени в Националния регистър на децата, болни от диабет, изготвен в края на миналата година.
„Регистърът вече е готов, но за съжаление, той все още не е стартирал, защото не могат да се разберат коя институция да го ръководи 2010 са децата до 18 години, включени в Националния регистър на децата, болни от диабет, изготвен в края на миналата година. „Регистърът вече е готов, но за съжаление, той все още не е стартирал, защото не могат да се разберат коя институция да го ръководи", каза в Кърджали председателят на Националната асоциация на децата с диабет Елисавета

Министърът на финансите ще подготви поемането на външен дълг до 3 млрд. лв.

http://www.moreto.net/novini.php?n=271991

Министерският съвет одобри действията на министъра на финансите за подготовка поемането на външен държавен дълг, включително чрез емисии на държавни ценни книжа на международните пазари, както и на средносрочна програма за емитиране на дълг на международните капиталови пазари, чиито размер в рамките на 2014 г.

Горанов подписва договора за депозит на ПИБ

http://www.bnews.bg/article-122795

Министерският съвет реши министърът на финансите да сключи договор за депозит с „Първа инвестиционна банка” (ПИБ), представляващ държавна помощ при съобразяване с условията по Решението на Европейската комисия.

1,7 млрд. евро отиват за околна среда до 2020 г.

http://econ.bg/Новини/1-7-млрд-евро-отиват-за-околна-среда-до-2020-г-_l.a_i.615293_at.1.html

Общият бюджет на новата Оперативна програма „Околна среда“ (ОПОС) 2014-2020 г. е над 1,7 млрд. евро. Европейското съфинансиране е в размер на 1,5...

Топ 10 на най-търсените звезди в интернет за 2014 г.

http://www.vesti.bg/razvlechenia/shoubiznes/top-10-na-naj-tyrsenite-zvezdi-v-internet-za-2014-g-6028085

Класацията е съставена на базата на 10 милиона интернет потребители в света и техните търсения в периода между 1 януари и 15 септември тази година

Пътници бутаха замръзнал самолет в Русия при минус 52 градуса (видео)

http://offnews.bg/news/n_1/n_422525.html

Пътници от полет от Игарка до Красноярск в Сибир се наложи да бутат самолета Ту-134, тъй като шасито е било залепнало за снега заради ниската температура. Температурата достигнала минус 52 градуса, а автовлекачът не успял да помръдне самолета. Машината прекарала на летището малко повече от денонощие и екипажът помолил пътниците да помогнат, като го бутнат. Човек е способен на всичко, когато иска да се прибере у дома, казва един от пътниците. Случилото се е много опасно и е незаконно. Някой от пътниците може неволно да предизвика повреда, например на обшивката, заяви пред „Интерфакс“ Оксана Горбунова от районната прокуратура, като уточни, че по случая е започнало разследване. Ще бъде направена проверка на действията на служителите на летището, на екипажа, авиокомпанията и пътниците. Техническият директор на авиокомпания „Катэкавиа" Владимир Артьоменко е категоричен, че самолетът не може да е замръзнал. Според него автовлекачът не е успял да издърпа самолета, защото е бил без вериги, а шофьорът е бил неопитен.

Платформата за електронни разплащания ePay.bg пуска мобилно приложение

http://www.dnevnik.bg/tehnologii/2014/11/26/2427061_platformata_za_elektronni_razplashtaniia_epaybg_puska/?ref=rss


Първата българска платформа за онлайн разплащания ePay.bg отбеляза своята 15-а годишнина. По повода тя представи обновен сайт и мобилна версия на системата си.

Голямата новост е въвеждането на мобилната версия на ePay.bg. Тя ще е налична през мобилните приложения за Android и iOS. То позволява плащане на сметки към комуналните компании, мобилни оператори и финансови институции. Приложението ще може да се използва и за дарителски кампании, разплащане в онлайн магазини и между...

Платформата за електронни разплащания ePay.bg навърши 15 години

http://www.dnevnik.bg/tehnologii/2014/11/26/2427061_platformata_za_elektronni_razplashtaniia_epaybg/?ref=rss


Първата българска платформа за онлайн разплащания ePay.bg отбеляза своята 15-а годишнина. По повода тя представи обновен сайт и мобилна версия на системата си.

Голямата новост е въвеждането на мобилната версия на ePay.bg. Тя ще е налична през мобилните приложения за Android и iOS. То позволява плащане на сметки към комуналните компании, мобилни оператори и финансови институции. Приложението ще може да се използва и за дарителски кампании, разплащане в онлайн магазини и между...

Армията на САЩ включва роботи в борбата срещу ебола

http://www.mediapool.bg/armiyata-na-sasht-vklyuchva-roboti-v-borbata-sreshtu-ebola-news227651.html

Американската армия задейства ново оръжие убиец на микроби в борбата срещу вируса ебола: робот на четири колела може за броени минути да дезинфекцира цяла стая с ултравиолетови лъчи, пише агенция Франс в сряда в кореспонденция от Вашингтон.   Модернизирана и усъвършенствана версия на прочутия Ар Ту Ди Ту от сагата "Междузвездни войни", роботът Зиникс (Xenex) се използва в три центъра за военна медицина, а също и в около 250 болници из САЩ за унищожаване на болестотворни организми.   Той изпраща 1,5 импулса на секунда в радиус от три метра. Роботът използва нетоксичния газ ксенон за получаване на ултравиолетово лъчение, което изтребва микробите по-бързо и по-ефикасно от екип чистачи, изтъкват лекари и експерти.   "В момента роботът е част от нашата стратегия срещу еболата, но може да се използва в болницата и за борба с други патогенни микроорганизми, причиняващи вътрешноболнични инфекции", посочва пред Франс прес Олтън Дънам, говорител на военновъздушната база Лангли, получила такъв робот през октомври.   Ултравиолетовата светлина се използва за почистване вече от десетилетия; новите роботи обаче използват ксенон, по-благоприятен за околната среда от лампите с живачни пари, които действат по-бавно и са токсични, заявява "Зиникс дизинфекшън сървис", производител на тези уреди от ново поколение. Извозване на заразни отпадъци Изследователите подчертават, че тези роботи чистачи са пример за автономни машини, които може да изиграят ключова роля в борбата с епидемията от хеморагична треска, върлуваща в Западна Африка.   Учени и хуманитарни работници обясниха през ноември на конференция, организирана от Белия дом, че роботите могат да извозват заразни отпадъци; освен това чрез тях медицинският персонал може да разговаря с пациентите от разстояние.   Моделът Ем Ю Ти Ти на "Дженерал дайнамикс ланд системс" - роботизиран товарен високопроходим автомобил, вече е готов за експлоатация, например, в засегнатите страни, отбелязва Робин Мърфи, преподавателка по информатика и инженерни науки в Тексаския университет "Ей енд Ем".   "Основният извод е, че тези роботи вече съществуват и може незабавно да се използват за защита на здравния персонал, работещ с ебола", обобщава тя в доклад по темата.   Вирусът на еболата се предава чрез директен контакт с телесните течности на болните, което налага нуждата от специални защитни облекла и процедури, предпазващи лекарите и санитарите.   Епидемията от ебола уби тази година вече 5459 души от общо 15 351 заразени, сочат последните данни на Световната здравна организация, публикувани в петък. Тежки загуби понесе медицинският персонал - 337 починали от 588 вирусоносители.   "Роботите може да намалят броя на манипулациите със заразни отпадъци, извършвани от хора", и да осигурят възможност пациентите да бъдат лекувани и наблюдавани дистанционно, като ограничават по този начин контактите с болничния персонал, добавя Мърфи пред агенцията.   Но един център за здравни грижи в Либерия или Сиера Леоне съвсем не е идеално място за роботи, проектирани за действия в безупречно чисти помещения, с безжичен достъп до интернет, безпроблемно електроснабдяване, всякакво оборудване и равен под. Вътрешноболнични инфекции В близко бъдеще не се предвижда в Африка да бъдат изпратени роботи Зиникс; епидемията от ебола обаче хвърли светлина върху един по-широк проблем - вътрешноболничните зарази. Стотици пациенти умират всяка година след заразяване в болнични условия, по-специално със златен стафилокок.   Десетки болници, използвали Зиникс, констатират спад на вътрешноболничните инфекции, твърди Мелинда Харт, говорителка на фирмата производител.   Изпусканият сноп ултравиолетови лъчи е способен да дезинфекцира труднодостъпни повърхности и ъгли, в които не би проникнал и най-съвестният чистач, уверява тя. При това "роботът може да премахне риска от човешка грешка".   Според полковник Уейн Прит, началник на болницата във военновъздушната база Лангли, присъствието на тези роботи вдъхва спокойствие на пациентите и на здравния персонал.   "Апаратите Зиникс издигат дезинфекцията на ново равнище, недосегаемо преди. В случая с еболата това означава повече доверие от страна на пациентите и на персонала", уточнява той.   По БТА

35-годишен мъж остава в ареста за кражбата на боеприпаси от завода в Горни Лом

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4447295

35-годишен мъж от Горни Лом остава в ареста за кражбата от завода за боеприпаси, съобщи пред „Фокус” Анна Кайтарска, съдия от Районен съд-Белоградчик. По думите й, лицето е криминално проявен и осъждан. „Наложена е най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража” на едното от лицата, обвиняеми по случая. 35-годишен мъж от Горни Лом остава в ареста за кражбата от завода за боеприпаси, съобщи пред „Фокус” Анна Кайтарска, съдия от Районен съд-Белоградчик. По думите й, лицето е криминално проявен и осъждан. „Наложена е най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража” на едното от лицата, обвиняеми по случая.

Министър Московски инспектира строителните дейности по жп линията Септември-Пловдив

http://www.cross.bg/moskovski-transport-inspektira-1441403.html

/КРОСС/ Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски инспектира днес строителните дейности по жп линията Септември-Пловдив, съобщава пресцентърът на МТИТС. Проектът е финансиран по Оперативна програма „Транспорт" 2007-2013 г. и е разделен на три обособени позиции. По лот 1 (Септември-Пазарджик) са достигнати около 30% физическо изпълнение. „За летния сезон напредъкът е около 10%, което е незадоволително", констатира министър Ивайло Московски. По думите му трябва още по-голяма активизация, както на тази, така и по останалите позиции, защото целият проект трябва да е завършен до края на 2015 година. След първоначалното изоставане, през последните месеци с бързи темпове напредва строителството на участъка Пазарджик-Стамболийски, като физическото изпълнение вече достига 20%. Министър Московски инспектира и модернизираната жп гара Пазарджик. „Преди три години никой в България не вярваше, че е възможно да се финансира модернизацията на жп гари с европейски средства, а днес всички жители и гости на Пазарджик се радват на новата и модерна сграда", каза той. По думите му до края на 2015 г. трябва да завърши и модернизацията на жп гарите в София и Бургас, които също се финансират по ОП „Транспорт" 2007-2013 година. Около 35% от дейностите са изпълнени по третата позиция (Стамболийски-Пловдив) от проекта

Русия е готова да разхлаби паричната си политика през 2015 г.

http://www.investor.bg/novini/130/a/rusiia-e-gotova-da-razhlabi-parichnata-si-politika-prez-2015-g-184528/

Това ще стане веднага след като инфлацията и инфлационните очаквания сигнализират за забавяне, заявиха от централната банка

Коледни елхички ще хранят животните във варненския зоопарк и тази година

http://www.moreto.net/novini.php?n=272006

От няколко дни във фейсбук се шири и споделя снимка на коледно дръвче до контейнер за боклук с текст под нея „Варненският зоопарк приема използваните коледни елхи за храна на животните. Всеки може да занесе вече ненужното коледно дърво на касата на зоологическата градина".

Нови 333 км писти и 113 км лифт залага проектоплан за Пирин, предупреждава екокоалиция

http://www.dnevnik.bg/zelen/2014/11/26/2427115_novi_333_km_pisti_i_113_km_lift_zalaga_proektoplan_za/?ref=rss


Изграждането на 333 км нови писти и 113 км лифтови съоръжения е заложено в проекта за нов план за управление на Национален парк "Пирин". Това е една от причините за изразено силно притеснение от проектоплана от страна на екокоалицията "За да остане природа в България", в която членуват активните природозащитни неправителствени организации и граждански групи. Позицията на еколозите беше разпространена до медиите днес.

Проектните разработки в плана не са одобрени от законодателството...

Ники Михайлов и Алисия се оженили тайно?

http://www.bnews.bg/article-122789

Вратарят на националния ни отбор по футбол Ники Михайлов за пореден път вкара феновете си в размисли, след като нарече половинката си Алисия "съпруга".

Правителството удължава договора за депозит с ПИБ

http://www.investor.bg/biudjet-i-finansi/333/a/pravitelstvoto-udyljava-dogovora-za-depozit-s-pib-184529/

Действието е свързано с отпускането на ликвидна подкрепа на банката, одобрено с решение на ЕК от вчера

35-годишен мъж остава в ареста за кражбата на боеприпаси от завода в Горни Лом

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4447265

35-годишен мъж от Горни Лом остава в ареста за кражбата от завода за боеприпаси, съобщи пред „Фокус” Анна Кайтарска, съдия от Районен съд-Белоградчик. По думите й, лицето е криминално проявен и осъждан. „Наложена е най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража” на едното от лицата, обвиняеми по случая. 35-годишен мъж от Горни Лом остава в ареста за кражбата от завода за боеприпаси, съобщи пред „Фокус” Анна Кайтарска, съдия от Районен съд-Белоградчик. По думите й, лицето е криминално проявен и осъждан. „Наложена е най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража” на едното от лицата, обвиняеми по случая.

Лукарски си пожела безвизов режим със САЩ

http://rss.dnes.bg/c/33162/f/539026/s/40dd9346/l/0L0Sdnes0Bbg0Cbulgaria0C20A140C110C260Clukarski0Esi0Epojela0Ebezvizov0Erejim0Esys0Esasht0B246578/story01.htm

Искаме в преговорите за търговското споразумение между ЕС и САЩ да залегне и визовият режим за българите


Обвиниха Ахмед Ахмед, задържан е за 72 часа!

http://www.bnews.bg/article-122811

Задържаният на 25 ноември при специализираната полицейска акция Ахмед Муса Ахмед е с повдигнато обвинение и прокурорско задържане до 72 часа.

Договор за депозит ще бъде сключен с ПИБ

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4447263

Министерският съвет даде съгласие министърът на финансите да сключи Договор за депозит с „Първа инвестиционна банка” АД (ПИБ), представляващ държавна помощ при съобразяване с условията по Решението на Европейската комисия, съобщиха от пресцентъра на Министерски съвет.  На 25 ноември ЕК одобри нотифицираната индивидуална държавна помощ в полза на Министерският съвет даде съгласие министърът на финансите да сключи Договор за депозит с „Първа инвестиционна банка” АД (ПИБ), представляващ държавна помощ при съобразяване с условията по Решението на Европейската комисия, съобщиха от пресцентъра на Министерски съвет. На 25 ноември ЕК одобри нотифицираната индивидуална държавна помощ в полза на

Договор за депозит ще бъде сключен с ПИБ

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4447274

Министерският съвет даде съгласие министърът на финансите да сключи Договор за депозит с „Първа инвестиционна банка” АД (ПИБ), представляващ държавна помощ при съобразяване с условията по Решението на Европейската комисия, съобщиха от пресцентъра на Министерски съвет.  На 25 ноември ЕК одобри нотифицираната индивидуална държавна помощ в полза на Министерският съвет даде съгласие министърът на финансите да сключи Договор за депозит с „Първа инвестиционна банка” АД (ПИБ), представляващ държавна помощ при съобразяване с условията по Решението на Европейската комисия, съобщиха от пресцентъра на Министерски съвет. На 25 ноември ЕК одобри нотифицираната индивидуална държавна помощ в полза на

Цецка Цачева ще участва в церемония в памет на загиналите български войници и офицери по време на ПСВ

http://pik.bg/цецка-цачева-ще-участва-в-церемония-в-памет-на-загиналите-български-войници-и-офицери-по-в-news254180.html

Цецка Цачева ще участва в церемония в памет на загиналите български войници и офицери по време на ПСВ

Председателят на Народното събрание Цецка Цачева ще участва в тържествената церемония по полагане на венци пред паметника на Незнайния воин в памет на загиналите български войници и офицери по време на Първата световна война, съобщава "Фокус".

Това съобщиха от пресцентъра на Народното събрание. На церемонията, която ще се проведе от 12.00 часа на 27 ноември 2014 г., Цецка Цачева ще произнесе слово. На тържествен концерт от 18.00 часа в зала „Св. София” на Народното събрание, пл. „Княз Александър Първи” № 1 ще бъдат представени книгата и музикалният диск „Бойните маршове на честта и славата на България”. Изданията, посветени на 100-годишнината от

Първата световна война, ще бъдат поднесени на публиката в изпълнение на Академичен мъжки хор „Гусла” с ръководител академик Валентин Бобевски. 
Събитията са под патронажа на председателя на Народното събрание Цецка Цачева. Празникът на Бойните маршове на честта и славата на България е съвместна инициатива на Народното събрание, Министерството на отбраната, Столична община, военно-патриотичните, обществени и родолюбиви съюзи и агенция и радио „Фокус”.

Брюксел дава 315 млрд. евро за стратегически инвестиции

http://www.mediapool.bg/bryuksel-dava-315-mlrd-evro-za-strategicheski-investitsii-news227650.html

Европейската комисия обяви инвестиционен план за 315 млрд. евро, добил публичност като плана "Юнкер". Той трябва да доведе до икономически растеж и нови работни места през следващите три години 2015 – 2017 г. Плановете са средствата да бъдат инвестирани в инфраструктура, по-специално широколентовите и енергийните мрежи и транспортната инфраструктура в промишлените центрове. Инвестиции ще има още в образованието, научните изследвания и иновациите, както и в енергията от възобновяеми източници, малките и средни предприятия и дружествата със средна пазарна капитализация. Планът предвижда създаване на нов европейски фонд за стратегически инвестиции (ЕФСИ), банка с проекти и премахване на регулации, които спират инвестициите в съответния сектор. Според оценките на Европейската комисия, предложените мерки ще увеличат БВП на ЕС с между 330 млрд. и 410 млрд. евро в следващите три години и ще създадат до 1.3 милиона нови работни места. "Съвсем просто е - ако Европа инвестира повече, ще постигне по-голям просперитет и ще създаде повече работни места. Планът за инвестиции, който предлагаме в тясно партньорство с Европейската инвестиционна банка, представлява нов и амбициозен начин за насърчаване на инвестициите, без да се създава нов дълг. Сега е моментът да инвестираме в бъдещето си, в стратегически области, които са от ключово значение за Европа, като енергетиката, транспорта, широколентовата инфраструктура, образованието, научните изследвания и иновациите", каза председателят на ЕК Жан Клод Юнкер при представянето на плана.  Девет препоръки към България за да дойдат инвестиции ЕК посочва, че страната ни има значителна нужда от инвестиции. Това може да стане чрез публични инвестиционни схеми, заедно с частни инвестиции. "Икономиката на България е с най-ниската енергийна ефективност в ЕС, що се отнася до промишлеността, транспорта и жилищното настаняване. Налице е и сериозен недостиг на инвестиции в строителството - пътища, железопътни линии и енергийни междусистемни връзки. По-специално, необходими са инвестиции в газопреносните мрежи за подобряването на сигурността на доставките и на връзките с пазарите на ЕС", се казва в съобщението на ЕК. ЕК ни препоръчва реформи в девет направления, за да дойдат инвестиции. Сред тях са повишаване на събираемостта на данъците, осигуряване на ефективно здравеопазване, реформа в образованието, възлагането на обществените поръчки, пенсионната система, подобряване на ефикасността на Агенцията по заетостта, бизнес средата за малките и средни предприятия, ускоряване изграждането на междусистемните газови връзки, създаване на прозрачен пазар на ток и природен газ, както и реформа в енергетиката. Министерството на финансите е отговорно за набирането на проекти, с които ще кандидатстваме за подпомагане пред новия фонд за стратегически инвестиции. До този момент няма отговор от ведомството на запитването на Mediapool на каква помощ ще разчитаме. Фондът за стратегически инвестиции Новият европейски фонд за стратегически инвестиции се създава съвместно с Европейската инвестиционна банка (ЕИБ). Той ще се основава на гаранция в размер на 16 млрд. евро от бюджета на ЕС, която ще бъде допълнена от 5 млрд евро от ЕИБ. ЕК очаква всяко инвестирано евро от фонда да генерира нови 15 евро инвестиция, която в противен случай не би била направена. Плановете на ЕК са да бъде създадена "банка от проекти". Предвижда се да бъде оказвана нужната техническа помощ при подбора и структурирането на проектите и използването на по-иновативни финансови инструменти. Държавите членки вече предоставят на създадената през септември 2014 г. съвместна работна група между ЕК и ЕИБ списъци на проекти. Проектите, които ще получат финансиране трябва да имат добавена стойност за ЕС. Ще се дава приоритет на проектите с висока социално-икономическа възвращаемост. Идзисква се тяхната реализация да започне през следващите три години. Освен това включените в списъците проекти трябва да имат потенциал за привличане на други източници на финансиране. Също така те трябва да са с достатъчно голям мащаб и възможности за разрастване. ЕК и ЕИБ ще започнат мащабна програма за оказване на техническа помощ при идентифицирането на проекти и увеличаването на тяхната привлекателност за частните инвеститори, е посочено в съобщението. Планът за инвестициите ще има и пътна карта за премахване на специфичното за всеки сектор регулиране, което спира инвестициите. За подобряването на бизнес средата и условията за финансиране акцентът в Плана ще бъде поставен върху предприемането на мерки във финансовия сектор, например създаването на съюз на капиталовите пазари, за да се осигури по-голямо предлагане на капитали за малки и средни предприятия и дългосрочните проекти. Ще се даде приоритет на премахването на значителните регулаторни и нерегулаторни пречки, които продължават да съществуват във всички важни инфраструктурни отрасли, включително енергетиката, далекосъобщенията, цифровите технологии и транспорта, както и на премахването на пречките в областта на пазара на услуги и стоки.

Терористичната заплаха във Великобритания остава на най-високо ниво

http://www.moreto.net/novini.php?n=271910

Великобритания се изправя пред по-голяма заплаха за своята сигурност от тероризма преди или след атаките от 11 септември 2001 г. в Съединените щати. Това заяви министърът на вътрешните работи и на вътрешната сигурност на кралството Тереза Мей, цитирана от Ройтерс.

В 8 града в страната дишат мръсен въздух

http://pik.bg/в-8-града-в-страната-дишат-мръсен-въздух-news254177.html

В 8 града в страната дишат мръсен въздух

Наднормено запрашаване на въздуха е измерено вчера в осем града в страната, съобщи на сайта си Изпълнителната агенция по околна среда, предаде БТА.

Фини прахови частици в повече са регистрирани в Благоевград, Горна Оряховица, Враца, Видин, Перник, Плевен, Ловеч и Шумен.

Стойностите са между 1,06 и 1,56 пъти над средноденонощната норма.

 

Фъргюсън показа, че и при Обама Америка все още е расово разделена

http://www.mediapool.bg/fargyusan-pokaza-che-i-pri-obama-amerika-vse-oshte-e-rasovo-razdelena-news227649.html

Това сякаш каза много за президентството на Барак Обама - докато стоеше пред подиум в Белия дом, призовавайки към спокойствие и говорейки с непринуден тон за "огромния напредък" в расовите отношения в Америка през последните десетилетия, по улиците на Фъргюсън, щата Мисури, летяха тухли и бутилки. "Той не е в състояние да проумее това!", викаше един млад протестиращ, имайки предвид, че кенийската наследствена връзка винаги поставя първия чернокож президент на САЩ върху несигурната "средна територия" във винаги експлозивния расов дебат в Америка. "Президентът дори не е един от нас. Бих му казал това в лицето". И така Обама е подложен на огън от две страни. Консерваторите се подиграват на неговата очевидна неефикасност и на опита му да разиграва расовата карта, а пък техните опоненти в един глас го обвиняват, че не прави достатъчно. Президентът е твърде черен за някои бели и недостатъчно черен за някои афроамериканци. Вярно е обаче и това, че расовата и социалната среда, в която Обама е израснал - преди да стане вицепрезидент, Джо Байдън го охарактеризира като красноречив, интелигентен и некорумпиран - беше основният коз в усилията му за по-голям напредък в Америка по расовите въпроси. В понеделник вечерта той продължи да се придържа към своите аргументи, като умело боравеше с тях. Вместо сърдито осъждане (на случващото се), той отново се обърна към аргумента, използван за първи път от него през 2008 г., когато произнесе речта си "За по-перфектен съюз", в която изложи вижданията си за следрасова Америка. Говорейки за постигнатия огромен прогрес, той каза: "Вече съм виждал това в живота си. И мисля, че да се отрича този напредък, означава да се отрича способността на Америка да се променя." Обама никога не се е опитвал да пренебрегне факта, че Америка остава дълбоко разединена по расовия въпрос. Но въпреки натиска от двете страни, той демонстрира решимост да се стреми към един свят, в който този проблем няма да съществува. Мнозина от онези, които гласуваха за него през 2008 г., опиянени от надежди и от перспективите за промяна, са дълбоко разочаровани от подобно хладнокръвие на фона на събитията във Фъргюсън - особено при поредния явно фрапантен случай на "неуставно" полицейско поведение по линията "бял-чернокож". Те го обвиняват в наивност, изтъквайки, че както и в много други области, вярата на Обама в собствената му способност да осъществи промяна просто не се връзва с реалните факти в живота. Неотдавнашните анкети отразяват разочарованието, че Обама се е оказал неспособен да направи повече по расовия въпрос. Както и с други негови обещания - да спре повишаването на нивото на океаните и да донесе мир в Близкия изток, тези очаквания винаги се оказваха нереалистични. Афроамериканците продължават да бъдат третирани различно в САЩ - в училища, в затвори и по улиците, където попадат много по-често на мушката на полицията, чиято готовност да стреля се опира на една законодателна рамка, която почти не се е променила от далечното минало. 14 на сто от чернокожите са наркомани, но 37 на сто от тях попадат зад решетките за това прегрешение. А и според Американската комисия по присъдите те получават присъди, които са с 10 на сто по-дълги от тези на белите за същото престъпление. Извън либералните градски зони в Америка расовите предразсъдъци си остават нещо твърде обичайно - понякога съвсем открито и съзнателно, понякога проявявани като че ли неволно, но въпреки това съвсем ясно. През последните три години непрекъснато ми бе изтъквано в белите предградия на Мичиган как "мързеливите чернокожи" са унищожили Детройт; възрастна жена с внуци в Мериленд каза на политическа проява за събиране на средства, че "латиносите се размножават твърде бързо и ние не можем да ги стигнем"; а група бели фермери на житните полета в Уайоминг ми съобщиха, че "никой не вярва", че американците са избрали Обама честно и по правилата. Имаше дори твърдения, че избирането на президента всъщност е задълбочило расовото разделение. Няколко проучвания констатират, че броят на т.нар. хейтърски групи рязко се е увеличил между 2008 и 2012 г. Обама знае всичко това. Неговата стратегия обаче е да не се конфронтира, а да се издигне над нещата, съзнателно избягвайки подстрекателската реторика на лидерите от предишното поколение борци за граждански права - като Ал Шарптъновците и Джеси Джексъновците от днешно време - за да се опита да развърже това, което той нарича "заплетения расов възел". Парадоксът на неговото положение на първи чернокож президент на Америка е, че като сдържа емоциите си и само изразява полугласни симпатии към легитимните тежнения на протестиращите във Фъргюсън, Обама рискува да бъде обвинен, че неволно заплита още повече възела, който се зарече да развърже. Ако сложим нещата на кантар обаче, президентът със сигурност е прав да мисли, че за него ще бъде гигантска крачка назад да поеме различен курс, като разпалва старите предразсъдъци, които явно са по-дълбоко вкоренени, отколкото мнозина американци са склонни да признаят. По БТА

Даниела Везиева: Възраждането на индустрията изисква дългосрочни приоритети

http://www.cross.bg/vezieva-vuzrazhdane-predpriyatiya-1441402.html

„Условие за възраждане на българската индустрия е определянето на дългосрочни приоритети, гарантиращи наличието на целенасочена и ефективна стратегия, заяви зам.-министърът на икономиката Даниела Везиева на организирана по-рано днес от КНСБ кръгла маса на тема „Възраждане на индустрията в България". Зам.-министър Везиева определи наличието на силна индустриална база като ключов фактор за организирането на устойчив процес по създаване на добавена стойност и повишаване на заетостта. Тя очерта необходимостта от интеграция на българските предприятия в икономиката на европейската общност и на световно ниво и стимулирането на научна и развойна дейност, особено при експортно ориентираните предприятия. Сред конкретните области, които зам.-министър Везиева посочи като абсолютно необходими за иницииране на индустриалното възраждане, са насърчаване на човешкия капитал и повишаване на уменията, включително посредством дуално образование, осигуряване на достъп до финансиране и насърчаване на иновациите в промишлените предприятия. „Имаме пълна готовност за задълбочаване на сътрудничеството с браншовите организации и партньори, без което не би могло да се изработи и приложи ефективна стратегия за възраждане на българската индустрия", допълни зам.-министър Везиева.

Задържаният имам Ахмед Муса Ахмед е с мярка задържане под стража за 72 часа

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4447252

Задържаният вчера при специализираната полицейска акция Ахмед Муса Ахмед е с наложена мярка „Задържане под стража” за 72 часа. Това каза пред „Фокус” Елвира Панкова, адвокат на Ахмед. По думите й, Ахмед Муса Ахмед по никакъв начин не е възпрепятствал задържането си.   „Той е разумен човек, така че е приел това решение на Прокуратурата и не е Задържаният вчера при специализираната полицейска акция Ахмед Муса Ахмед е с наложена мярка „Задържане под стража” за 72 часа. Това каза пред „Фокус” Елвира Панкова, адвокат на Ахмед. По думите й, Ахмед Муса Ахмед по никакъв начин не е възпрепятствал задържането си. „Той е разумен човек, така че е приел това решение на Прокуратурата и не е

Калфин става председател на Националния съвет за тристранно сътрудничество

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4447253

Правителството определи за председател на Националния съвет за тристранно сътрудничество (НСТС) вицепремиера и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин. Представител на правителството в НСТС ще бъде и министърът на финансите Владислав Горанов, съобщиха от пресслужбата на Министерски съвет. Правителството определи за председател на Националния съвет за тристранно сътрудничество (НСТС) вицепремиера и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин. Представител на правителството в НСТС ще бъде и министърът на финансите Владислав Горанов, съобщиха от пресслужбата на Министерски съвет.

Меглена Кунева се пазари за областни управители

http://web.barometar.net/65910/

Вицепремиерът Меглена Кунева нагло изнудва правителството да назначи колкото се може повече областни управители от Реформаторския блок. Кунева стига дотам, че предлага маргиналното й движение „България на гражданите“ да излъчи  областен управител на София. Това става ясно от стенограмата от последното заседание на правителството. МЕГЛЕНА КУНЕВА: Господин премиер, колеги, очевидно това беше една сериозна политическа [...]

Концепция за спешната помощ прие правителството - мобилни екипи навсякъде

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4447190

Концепция за развитие на системата за спешна медицинска помощ прие правителството, съобщи правителствената информационна служба. Стратегическата цел, формулирана в документа, е насочена към развитие на интегрирана система за спешна медицинска помощ, която ще осигури равнопоставен достъп на гражданите до спешна медицинска помощ в съответствие с Концепция за развитие на системата за спешна медицинска помощ прие правителството, съобщи правителствената информационна служба. Стратегическата цел, формулирана в документа, е насочена към развитие на интегрирана система за спешна медицинска помощ, която ще осигури равнопоставен достъп на гражданите до спешна медицинска помощ в съответствие с

26 деца ще получат персонални пенсии

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4447220

26 деца без право на наследствена пенсия от починал родител ще получат персонални пенсии в размер на 101,70 лв. месечно, реши днес правителството.
Пенсиите в размер на 90 на сто от социалната пенсия за старост ще се изплащат от 1 декември 2014 г. По този начин ще бъдат подпомогнати 19 семейства за издръжката на децата, 26 деца без право на наследствена пенсия от починал родител ще получат персонални пенсии в размер на 101,70 лв. месечно, реши днес правителството. Пенсиите в размер на 90 на сто от социалната пенсия за старост ще се изплащат от 1 декември 2014 г. По този начин ще бъдат подпомогнати 19 семейства за издръжката на децата,

Ахмед Муса вече с повдигнато обвинение

http://frognews.bg/news_81094/

Окръжната прокуратура в Пазарджик повдигна обвинение срещу Ахмед Муса Ахмед за участие в група, подстрекаваща към война и за налагането на антидемократична идеология. Мярката "задържане под стража" на Ахмед е удължена на 72 часа, потвърди адвокатът му Елвира Панкова.

Карина Караиванова остава национален ръководител и ръководител на разплащателния орган

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4447231

Правителството направи промени в РМС №965 от 2012 г., с което директорът на дирекция „Национален фонд” в Министерството на финансите Карина Караиванова е определена за национален ръководител, който отговаря за финансовото управление на средствата от предприсъединителните финансови инструменти на Европейския съюз – ФАР и САПАРД, Правителството направи промени в РМС №965 от 2012 г., с което директорът на дирекция „Национален фонд” в Министерството на финансите Карина Караиванова е определена за национален ръководител, който отговаря за финансовото управление на средствата от предприсъединителните финансови инструменти на Европейския съюз – ФАР и САПАРД,

Писанчев: В Пазарджик джихадисти са опитвали да набират бойци за "Ислямска държава"

http://society.actualno.com/Pisanchev-V-Pazardjik-djihadisti-sa-opitvali-da-nabirat-bojci-za-Isljamska-dyrjava-news_62567.html

Това не е клетка на ИДИЛ, но можеше да бъде. Това заяви председателят на ДАНС Владимир Писанчев на брифинг във връзка със във връзка с проведената специализирана операция от прокуратурата, ДАНС и МВР ...

Ново споразумение за сигурност и сътрудничество в Европа

http://europe.actualno.com/Novo-sporazumenie-za-sigurnost-i-sytrudnichestvo-v-Evropa-news_62570.html

В Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) са започнали обсъждания за необходимостта от провеждане на аналогична на хелзинкската конференция от 1975 година за сигурността и сътру...

Седмина обвинени, че подслонявали джихадисти

http://www.vesti.bg/bulgaria/sad/sedmina-obvineni-che-podsloniavali-dzhihadisti-6028084

През домовете на обвинените са преминавали транзит джихадисти, а те самите са правели опити за набиране на бойци за Ислямска държава

Ивайло Калфин оглавява Националния съвет за тристранно сътрудничество

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4447230

Правителството определи за председател на Националния съвет за тристранно сътрудничество (НСТС) вицепремиера и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин. Представител на правителството в НСТС ще бъде и министърът на финансите Владислав Горанов, съобщиха от пресслужбата на Министерски съвет. Правителството определи за председател на Националния съвет за тристранно сътрудничество (НСТС) вицепремиера и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин. Представител на правителството в НСТС ще бъде и министърът на финансите Владислав Горанов, съобщиха от пресслужбата на Министерски съвет.

Депутатите подкрепиха премахването на прихващанията от цесии в КТБ

http://econ.bg/Новини/Депутатите-подкрепиха-премахването-на-прихващанията-от-цесии-в-КТБ_l.a_i.615300_at.1.html

Вече официално се отменя възможността за прихващания в резултат на извършени цесии в Корпоративна търговска банка (КТБ). За това решение гласуваха...

Гласувайте "за" или "против" призив на ЕП към държавите членки за признаване на Палестина

http://www.dnevnik.bg/evropa/evropeiski_parlament/stani_evrodeputat/2014/11/26/2427196_glasuvaite_za_ili_protiv_priziv_na_ep_kum_durjavite/?ref=rss



Участвайте в анкетата "Стани евродепутат!", за да научите повече за важните решения на Европейския парламент, които засягат ежедневния ни живот. Прочетете повече за въпроса, гласуван в онлайн пленарната ни зала, и дайте позицията си "за", "против" и "въздържал се". Всеки месец ще избираме по два въпроса от решенията, гласувани в ЕП, като в края на месеца ще сравняваме тук резултатите между виртуалния и реалния вот в парламента.
___

 

На 18 декември в...

Вижте решенията на Министерски съвет

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4447224

Ето какво реши кабинетът на днешното си заседание в Министерски съвет:
26 деца ще получат персонални пенсии
26 деца без право на наследствена пенсия от починал родител ще получат персонални пенсии в размер на 101,70 лв. месечно, реши правителството. Пенсиите в размер на 90 на сто от социалната пенсия за старост ще се изплащат от 1 декември 2014 г. Ето какво реши кабинетът на днешното си заседание в Министерски съвет: 26 деца ще получат персонални пенсии 26 деца без право на наследствена пенсия от починал родител ще получат персонални пенсии в размер на 101,70 лв. месечно, реши правителството. Пенсиите в размер на 90 на сто от социалната пенсия за старост ще се изплащат от 1 декември 2014 г.

Първо в zaPernik.com! Това е новият екип на кмета Иван Иванов!

http://www.zapernik.com/pernik/purvo-v-zapernik-com-tova-e-noviyat-ekip-na-kmeta-ivan_36085/

Новият кмет на Перник Иван Иванов е избрал екипа, с който ще работи и ще се доказва до провеждането на редовни местни избори, научи zaPernik.com.

На мястото на старите заместник кметове Илинка Никифорова, Росен Йорданов и Петър Първанов, кметът на Перник Иван Иванов ще сложи нови заместници. Разбира се, първо zaPernik.com знае кои са те:

Владислав Караилиев - заместник-кмет по строителството. В момента общински съветник...

Продължава

ЕК ни отправи последно предупреждение по четири процедури

http://offnews.bg/news/n_1/n_422504.html

Европейската комисия (ЕК) е изпратила на София последни предупреждения по четири наказателни процедури. Става въпрос за откритите вече процедури, свързани с пътната безопасност, енергийната ефективност, замърсяването на въздуха и управлението на въздушното движение, съобщи БНР. Директивата за трансграничен обмен на информация за нарушенията на правилата за безопасност на движението по пътищата обхваща нарушения като шофирането с превишена скорост и в нетрезво състояние. Тя позволява установяването и съдебното преследване на водачи от ЕС, допуснали неспазването на закона в държава, различна от страната, където е регистриран автомобилът им. Държавата, в която е извършено нарушението, е тази, която решава какви мерки да бъдат предприети. Срокът за въвеждане на директивата в националното право беше 7 ноември 2013 г. С последно предупреждение за въвеждане на тази директива са още Кипър, Люксембург и Словения, да я приложат напълно.  Ако в срок от два месеца не бъде съобщено за предприемането на необходимите мерки, ЕК може да реши да предяви иск пред Съда на ЕС срещу България, Кипър, Люксембург и Словения, пише в съобщението от комисията Втората процедура, по която може да бъдем наказани, е свързана с изискванията за енергийната ефективност. Според изискванията на ЕС до 2020 г. всяка страна трябва да постигне определени икономии чрез целенасочени политики за енергийна ефективност в домакинствата, промишлеността и транспорта, но България не е представила информация какво е предприела в тази посока. Европейската комисия обяви още, че изисква от България да намали равнището на серен двуокис в околната среда, тъй като той може да доведе до дихателни проблеми и влошаване на сърдечносъдовите заболявания. България е нарушила директивата за качеството на въздуха, с която държавите от ЕС се задължават да спазват дневни и почасови гранични стойности на концентрация и да изготвят планове за качеството на въздуха с подходящи мерки за понижаване на равнищата на серния двуокис. Последната наказателна процедура е заради неприлагане на правилата за санкции за авиокомпании, които нарушават европейските норми за управление на въздушното движение.

26 деца ще получат персонални пенсии

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4447196

26 деца без право на наследствена пенсия от починал родител ще получат персонални пенсии в размер на 101,70 лв. месечно, реши днес правителството.
Пенсиите в размер на 90 на сто от социалната пенсия за старост ще се изплащат от 1 декември 2014 г. По този начин ще бъдат подпомогнати 19 семейства за издръжката на децата, 26 деца без право на наследствена пенсия от починал родител ще получат персонални пенсии в размер на 101,70 лв. месечно, реши днес правителството. Пенсиите в размер на 90 на сто от социалната пенсия за старост ще се изплащат от 1 декември 2014 г. По този начин ще бъдат подпомогнати 19 семейства за издръжката на децата,

Карина Караиванова остава национален ръководител и ръководител на разплащателния орган

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4447207

Правителството направи промени в РМС №965 от 2012 г., с което директорът на дирекция „Национален фонд” в Министерството на финансите Карина Караиванова е определена за национален ръководител, който отговаря за финансовото управление на средствата от предприсъединителните финансови инструменти на Европейския съюз – ФАР и САПАРД, Правителството направи промени в РМС №965 от 2012 г., с което директорът на дирекция „Национален фонд” в Министерството на финансите Карина Караиванова е определена за национален ръководител, който отговаря за финансовото управление на средствата от предприсъединителните финансови инструменти на Европейския съюз – ФАР и САПАРД,

Ахмед Муса Ахмед остава в ареста за 72 часа

http://offnews.bg/news/n_1/n_422502.html

Окръжната прокуратура в Пазарджик e повдигнала обвинение срещу Ахмед Муса Ахмед за участие в група, подстрекаваща към война и за налагането на антидемократична идеология, като е удължила престоя му в затвора на 72 часа, съобщи БНР. Същите обвинения ще бъдат повдигнати на още 5 от арестуваните при акцията на ДАНС. "Като в рамките на тези 72 часа, ще видим дали прокурорът ще внесе искане за взимане на постоянна мярка, която обаче има правото да вземе само съда. Предполагам, че ще бъдат повдигнати обвинения на още 5-6 души. Ахмед не се признава за виновен и ми обясни, че няма отношение към това, в което го обвиняват", заяви адвокатът на Муса Ахмед Елвира Панкова. Обстановката в квартал "Изток" е спокойна, засиленото полицейско присъствие остава. Освободените отказаха да коментират подробности, но техни близки споделиха, че при престоя им в ареста не е имало полицейски натиск над тях. Специализираната операция срещу проповядването на война и на антидемократична идеология беше проведена в Пазарджик, Пловдив, Асеновград, Смолян и Хасково. Претърсени са над 40 адреса и са иззети множество веществени доказателства, съобщават от ДАНС. В Пазарджик са арестувани шест души – петима мъже и една жена. Акцията е започнала след 7 часа, малко след сутрешната молитва. Претърсени са джамията "Абу Бекир" и над 30 частни жилища. Иззети са компютри, голямо количество литература и видеоматериали. В Пловдив специализираната операция се проведе на територията на двата най-големи ромски квартала в града - "Столипиново" и "Шекер махала". Ромският квартал "Лозница" в Асеновград също е бил блокиран от полиция и жандармерия тази сутрин. Арестуван и отведен на разпит в районното полицейско управление е ходжата, известен като Тефик.

Смениха 24 областни управители, варненският запазва поста си

http://www.moreto.net/novini.php?n=272002

Правителството на Бойко Борисов смени 24 от общо 28 областни управители, съобщиха от правителствената информационна служба. Постовете си запазват единствено областните управители на Пловдив, Варна, Хасково и Силистра. ГЕРБ остават с 22-ма областни управители, а партиите, подкрепящи правителството ще имат 6.

Д-р Ангел Кунчев: Грипна вълна ще има, но след края на годината

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4447197

Грипна вълна ще има, но не непосредствено в близките седмици, а най-вероятно след края на годината. Това съобщи пред Дарик главният държавен здравен инспектор д-р Ангел Кунчев. Той добави, че връзка между времето и грипната епидемия има, но тя не е пряка и решаваща.
„При рязка смяна на температурите сме свидетели, Грипна вълна ще има, но не непосредствено в близките седмици, а най-вероятно след края на годината. Това съобщи пред Дарик главният държавен здравен инспектор д-р Ангел Кунчев. Той добави, че връзка между времето и грипната епидемия има, но тя не е пряка и решаваща. „При рязка смяна на температурите сме свидетели,

Премиерът Бойко Борисов проведе работна среща с учени и индустриалци

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4447214

Министър-председателят Бойко Борисов проведе днес работна среща в Министерския съвет с учени от Българската академия на науките и с индустриалци. На разговора присъства и вицепремиерът по коалиционна политика и държавна администрация Румяна Бъчварова.
Участниците в срещата се договориха за съвместно сътрудничество в работата по модернизиране и Министър-председателят Бойко Борисов проведе днес работна среща в Министерския съвет с учени от Българската академия на науките и с индустриалци. На разговора присъства и вицепремиерът по коалиционна политика и държавна администрация Румяна Бъчварова. Участниците в срещата се договориха за съвместно сътрудничество в работата по модернизиране и

С 351 075 бюлетини от „Мултипринт" можело да се гласува!

http://www.bnews.bg/article-122810

От общо откритите в печатницата в Костинброд на 11 май м.г. 480 000 бюлетини, 351 075 от тях са били напълно годни за урните.

Вижте решенията на Министерски съвет

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4447201

Ето какво реши кабинетът на днешното си заседание в Министерски съвет:
26 деца ще получат персонални пенсии
26 деца без право на наследствена пенсия от починал родител ще получат персонални пенсии в размер на 101,70 лв. месечно, реши правителството. Пенсиите в размер на 90 на сто от социалната пенсия за старост ще се изплащат от 1 декември 2014 г. Ето какво реши кабинетът на днешното си заседание в Министерски съвет: 26 деца ще получат персонални пенсии 26 деца без право на наследствена пенсия от починал родител ще получат персонални пенсии в размер на 101,70 лв. месечно, реши правителството. Пенсиите в размер на 90 на сто от социалната пенсия за старост ще се изплащат от 1 декември 2014 г.

Д-р Ангел Кунчев: Грипна вълна ще има, но след края на годината

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4447181

Грипна вълна ще има, но не непосредствено в близките седмици, а най-вероятно след края на годината. Това съобщи пред Дарик главният държавен здравен инспектор д-р Ангел Кунчев. Той добави, че връзка между времето и грипната епидемия има, но тя не е пряка и решаваща.
„При рязка смяна на температурите сме свидетели, Грипна вълна ще има, но не непосредствено в близките седмици, а най-вероятно след края на годината. Това съобщи пред Дарик главният държавен здравен инспектор д-р Ангел Кунчев. Той добави, че връзка между времето и грипната епидемия има, но тя не е пряка и решаваща. „При рязка смяна на температурите сме свидетели,

Премиерът Бойко Борисов проведе работна среща с учени и индустриалци

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4447199

Министър-председателят Бойко Борисов проведе днес работна среща в Министерския съвет с учени от Българската академия на науките и с индустриалци. На разговора присъства и вицепремиерът по коалиционна политика и държавна администрация Румяна Бъчварова.
Участниците в срещата се договориха за съвместно сътрудничество в работата по модернизиране и Министър-председателят Бойко Борисов проведе днес работна среща в Министерския съвет с учени от Българската академия на науките и с индустриалци. На разговора присъства и вицепремиерът по коалиционна политика и държавна администрация Румяна Бъчварова. Участниците в срещата се договориха за съвместно сътрудничество в работата по модернизиране и

Одобрени са българските позиции за три Съветa на ЕС

http://www.moreto.net/novini.php?n=271987

Правителството одобри позициите на България за предстоящите заседания в Брюксел на Съвета на Европейския съюз по транспорт, телекомуникации и енергетика във формати „Транспорт” и „Телекомуникации” и на Съвета по заетост, социална политика, здравеопазване и потребителски въпроси, формат „Здравеопазване”.

Сотир Цацаров: Подкрепяме преструктурирането на ВСС на две колегии

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4447172

Категорично изразяваме подкрепа за преструктуриране на Висшия съдебен съвет (ВСС) на две колегии – на съдиите и на прокурорите и следователите. Това каза главният прокурор на Република България Сотир Цацаров на дискусията по предложения от Министерство на правосъдието проект на Актуализирана стратегия за продължаване на реформата в съдебната Категорично изразяваме подкрепа за преструктуриране на Висшия съдебен съвет (ВСС) на две колегии – на съдиите и на прокурорите и следователите. Това каза главният прокурор на Република България Сотир Цацаров на дискусията по предложения от Министерство на правосъдието проект на Актуализирана стратегия за продължаване на реформата в съдебната

Намери се и защитник на Мисис България, ето кой!

http://www.bnews.bg/article-122794

Вече близо седмица отекват скандалите около българската представителка на световния формат за омъжени жени - Анита Мейзер.

Смениха 24 областни управители, варненският запазва поста си

http://web.barometar.net/65907/

Министерският съвет освободи 24-ма областни управители и назначи нови на тяхно място. В Благоевград постът ще заеме юристът Бисер Михайлов. Заемал е длъжността заместник-областен управител в периода 2009-2013 г.  Начело на областната управа в Бургас застава Вълчо Чолаков, магистър по право от Бургаския свободен университет. Член е на Бургаската адвокатска колегия и е общински съветник [...]

Потомка на българи от Македония дари кървавото знаме от Илинден

http://www.bnews.bg/article-122773

Безценната национална реликва се пази от семейството на Хикимова в продължение на 111 години. От ръцете на шефката на парламента то отиде директно във Военно-историческия музей, където обещаха да го реставрират и след това изложат.

Еврокомисията заплаши България със съд в четири области

http://www.mediapool.bg/evrokomisiyata-zaplashi-bulgaria-sas-sad-v-chetiri-oblasti-news227648.html

Европейската комисия заплаши България със съд, ако до два месеца не предприеме мерки за прилагане на евродирективите в четири области, съобщиха от Брюксел в сряда. Това е последно предупреждение по открити на по-ранен етап наказателни процедури за забавено прилагане на европейските изисквания. Едно от тях е внедряването на система за трансграничен обмен на информация за шофьори, хванати да карат с превишена скорост или в пияни. Целта е шофьори, граждани на Европейския съюз, извършили нарушения извън родната им държава, да бъдат идентифицирани и преследвани в собствената си страна, където е регистриран автомобилът им, и да им се налагат наказанията според законите на държавата, в която чужденците са сгафили. Срокът за транспониране на директивата беше 7 ноември 2013 г. и нейното неприлагане вреди на пътната безопасност. България е предупредена и заради това, че все още не е разработила схеми за енергийна ефективност, които да насърчават домакинствата, промишлеността и транспорта да ползват по-малко енергия. Такива е трябвало да започнат да действат от 1 януари 2014 г. Освен това е трябвало правителството да предвиди извършването на енергийни одити на големи компании на всеки четири години, да даде повече права за потребителите по отношение на измерването и таксуването на енергийното им потребление, както и да планира ежегодно обновяване на поне 3% от сградите на централното правителство и енергийно ефективни обществени поръчки. Два месеца има държавата ни да предприеме мерки и за намаляване на емисиите серен двуокис във въздуха, ако не иска да бъде дадена на съда на Европейския съюз. България е нарушила задължението си да спазва дневни и почасови гранични стойности на концентрация и да изготвя планове за качеството на въздуха с подходящи мерки за понижаване на равнищата на серен двуокис (SO2). Българите живеещи в две зони — една в югозападната и една в югоизточната част на страната — са изложени на прекомерни концентрации на SO2 поне от 2007 г. насам. Мерките, взети в югозападната зона през 2013 г., са били достатъчно ефикасни, но в югоизточната зона продължават да се наблюдават прекомерни количества замърсители, вредящи на човешкото здраве, посочват от Брюксел. Последната наказателна процедура е заради неприлагане на правилата за санкции за авиокомпании, които нарушават европейските норми за управление на въздушното движение.

Сотир Цацаров: Подкрепяме преструктурирането на ВСС на две колегии

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4447168

Категорично изразяваме подкрепа за преструктуриране на Висшия съдебен съвет (ВСС) на две колегии – на съдиите и на прокурорите и следователите. Това каза главният прокурор на Република България Сотир Цацаров на дискусията по предложения от Министерство на правосъдието проект на Актуализирана стратегия за продължаване на реформата в съдебната Категорично изразяваме подкрепа за преструктуриране на Висшия съдебен съвет (ВСС) на две колегии – на съдиите и на прокурорите и следователите. Това каза главният прокурор на Република България Сотир Цацаров на дискусията по предложения от Министерство на правосъдието проект на Актуализирана стратегия за продължаване на реформата в съдебната

Снабдяват с паспорти конете в Лом

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4447048

Акция за поставяне на чипове и издаването на паспорти на всички коне в Лом започна местната управа. Документите за идентификация на животните са задължителни и нарушителите ще бъдат глобявани, обяви в заповед кметът Иво Иванов. Поставянате но чипове на впрегатните животни е в изпълнение на директива на Европейският съюз, поясниха от крайдунавската Акция за поставяне на чипове и издаването на паспорти на всички коне в Лом започна местната управа. Документите за идентификация на животните са задължителни и нарушителите ще бъдат глобявани, обяви в заповед кметът Иво Иванов. Поставянате но чипове на впрегатните животни е в изпълнение на директива на Европейският съюз, поясниха от крайдунавската

Мъж открадна 50 000 детонатора от завода в Горни Лом

http://offnews.bg/news/n_1/n_422506.html

Светлин Славчев от Горни Лом е задържан и оставен с постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража" за това, че откраднал около 50 хил. обезвредени капсул-детонатора от завода за обезвреждане на боеприпаси. При утилизиране на противопеходни мини на 1 октомври мощен взрив отне живота на 15 души, сред които и сина на собственика на завода.  За OFFNews зам.-окръжният прокурор на Видин Власилав Влашев  обясни, че мъжът е обвинен за кражба чрез взлом в съучастие с още едно лице за кражбата на утилизирани капсул-детонатори за противопехотни мини, които вероятно са били подготвени за предаване на скрап. Складът е част от завода и се намира на около два километра от мястото на взрива. Светлин Славчев е работил в завода, той е криминално проявен и е сред редовните клиенти на прокуратурата.  Мъжът е задържан на 17 ноември за 72 часа. Прокуратурата е поискала постоянен арест, като това искане е потвърдено на две инстанции. Предстои внасянето на обвинителен акт.  В завода все още има пълни складове с взривни вещества, като патрул на полицията охранява само пред входа на цеха. 

Плащания от бюджета: Само след параф от НАП и Митниците

http://www.bnews.bg/article-122803

Правителството определи реда, по който ще се правят разплащанията на разпоредители с бюджет по договори с фирми. Мярката има за цел да се повиши събираемостта на приходите в хазната. Пари ще се плащат само на данъчно изрядни фирми.

През 2015 г. държавни гаранции ще има само за газовата връзка с Гърция

http://econ.bg/Новини/През-2015-г-държавни-гаранции-ще-има-само-за-газовата-връзка-с-Гърция_l.a_i.615283_at.1.html

През 2015 г. държавни гаранции ще бъдат издавани само за газовата връзка с Гърция. Това се казва в официално съобщение на Министерски съвет (МС)....

Кристиян Георгиев е спортист №1 във Варна за октомври

http://www.moreto.net/novini.php?n=272001

Кикбоксьорът Кристиян Георгиев бе избран за спортист №1 във Варна за месец октомври. Състезателят на СК Дарзалас стана европейски шампион в категория до 86 кг в стил К1 на ринга в Билбао (Испания). Във финалния мач варненецът победи Александър Дмитренко от Русия.

Повечето малки фирми у нас имат кратък живот

http://www.vesti.bg/pari/biznes/povecheto-malki-firmi-u-nas-imat-kratyk-zhivot-6028082

Според икономическия министър чрез "София Тех парк" ще се подпомагат и стартиращи компании, и съществуващи фирми

Прекратиха делото срещу лекаря, осакатил половия орган на момченце

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4447153

Делото срещу кърджалийския лекар д-р Чанко Митрев бе прекратено от Окръжния съд. То бе заведено от МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски", като искът бе за 191 186 лева. Болницата в Кърджали съди д-р Чанко Митрев заради лекарска грешка при лечение на 6-годишно дете. Става дума за малкия М. Ч. от Джебелско, който бе осакатен през април 2010 година. Делото срещу кърджалийския лекар д-р Чанко Митрев бе прекратено от Окръжния съд. То бе заведено от МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски", като искът бе за 191 186 лева. Болницата в Кърджали съди д-р Чанко Митрев заради лекарска грешка при лечение на 6-годишно дете. Става дума за малкия М. Ч. от Джебелско, който бе осакатен през април 2010 година.

Кабинетът удължи договора с "Мудис"

http://www.dnevnik.bg/biznes/finansi/2014/11/26/2427058_kabinetut_udulji_dogovora_s_mudis/?ref=rss


Правителството реши да удължи договора с международната агенция "Мудис" (Moody's Investor Service), подписан през 2005 г., съобщи правителствената пресслужба. 

Министерският съвет упълномощи министъра на финансите да изрази съгласие от името на България с актуализираното Приложение за цени за 2014 г. Новото приложение "по същество не променя съществуващите до момента отношения между България и рейтинговата агенция", се посочва в съобщението.

Необходимостта от правна...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване