Младежите от БСП-Смолян: Насилието над жени да се криминализира

http://www.cross.bg/nasilie-bulgariya-zhenite-1441336.html

Смолян /КРОСС/ Младежите от МО на БСП-Смолян раздадоха картички срещу насилието над жени по централните улици на Смолян и Благоевград. Чрез инициативата, повод за която беше Денят за елиминирането на насилието срещу жените, младежите показаха какво се случва в България с цифри. Според данните от специализирано изследване- всяка 4-та жена в България е жертва на домашно насилие, 42 на сто от жените са жертва на насилие по време на бременност, 33% са преживели физическо или сексуално насилие след навършване на 15 години, а 5 на сто са били изнасилени. Според статистиката 67% от жените преживяват психическо насилие всеки ден. Младите социалисти поискаха тези деяния изрично да се криминализират, да се предвиждат сурови наказания, свързани с домашното насилие и най-вече да се ратифицира Истанбулската конвенция. До момента държавите, ратифицирали конвенцията са: Турция, Албания, Андора, Австрия, Босна и Херцеговина, Дания, Франция, Италия, Малта, Черна гора, Португалия, Сърбия, Испания, Швеция. Желанието на младите социалисти е и България да се присъедини към нея, като те подчертават, че сме една от малкото страни, които дори и политически не са се ангажирали с проблема. Мероприятието е част от националната кампания на Младежкото Обединение в БСП „Пазители на розата".

Идеите на АБВ и БСП за актуализация на бюджета не минаха

http://offnews.bg/news/n_1/n_422310.html

Предложенията на АБВ и БСП за актуализация на Бюджет 2014 г. за по-високи разходи за някои социални групи и залагане на по-високи приходи не бяха одобрени. Партията на Георги Първанов поиска всички пенсионери да получат коледни добавки от 40 лв., за което ще са нужни допълнителни 60 млн. лв., но идеята не беше одобрена. Добавка ще получат само възрастните с пенсии до 286 лв., за което са осигурени 50 млн. лв. От БСП пък предложиха да се увеличи приходната част с 337 млн. лв. от ДДС и акцизи и това очаквано не беше одобрено от управляващите партии. Росица Янакиева от АБВ пък поиска 13 млн. лв. допълнително за непедагогическия персонал, за който не достигат пари за заплати до края на годината, но и това не мина. Депутатите гласуваха параграф I от актуализацията на бюджета на кабинета "Орешарски", предложена от новия финансов министър Владислав Горанов . Тя предвижда намаляване на очакваните приходи с близо 1 млрд. лв. и допълнителни средства за някои министерства и ведомства. 125.7 млн. лв. са за МВР, 50 млн. лв. за социалното министерство, по 16.4 млн. лв. за регионалното и земеделското министерства. 5 млн. лв. допълнително ще има за правосъдието и 10 млн. лв. за Висшия съдебен съвет (ВСС), както и 3 млн. за Външното министерство. Предвидени са и средства за Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) – 100 млн. лв. Заради това се правят и промени Закона за бюджета на НЗОК, които бяха приети на второ четене от депутатите. Дебатите по параграф I от актуализацията минаха под мотото кой е виновен за необходимостта от ремонт на държавния бюджет. С парграф 2 и 3 депутатите ще разрешат на Горанов да тегли допълнителен външен дълг от 3 млрд. лв. и още 1.5 млрд. лв. вътрешен дълг. Със следващите параграфи от проектозакона трябва да се решат проблемите около очакваната несъстоятелност на КТБ - допълнителни пари за Фонда за гарантиране на влоговете, защита на държавните пари в КТБ, забрана на цесиите в периода на особен надзор над банката и др.

Теменужка Петкова: За преодоляването на финансовия недостиг ще направим пълна ревизия на енергийния сектор

http://pik.bg/теменужка-петкова-за-преодоляването-на-финансовия-недостиг-ще-направим-пълна-ревизия-на-ен-news254063.html

Теменужка Петкова: За преодоляването на финансовия недостиг ще направим пълна ревизия на енергийния сектор

"Откритият диалог и доброто сътрудничество с професионалната общност са работещият механизъм за формиране и отстояване на идеи и политики." Това каза министърът на енергетиката Теменужка Петкова на първото заседание на Браншовия съвет за тристранно сътрудничество в рамките на мандата на настоящото правителство, съобщиха от Министерство на икономиката (МИ), предаде агенция "Фокус".

На срещата в Министерството присъстваха и заместник-министърът на енергетиката Антон Павлов, представители на Федерацията на независимите синдикати на миньорите– КНСБ, на Конфедерацията на труда „Подкрепа”, на Миньорската федерация към КТ „Подкрепа”, както и на държавните и частните енергийни дружества в страната. Според министър Петкова подобен формат с участието на всички заинтересовани страни е най-правилният път за дискутиране и вземане на решения, свързани със стабилизиране състоянието на енергийния сектор.

На заседанието бе обсъдена необходимостта от постъпване на свеж паричен ресурс в енергийната система, както и от разрешаване на задлъжнялостта на дружествата в сектора. Според министър Петкова през годините са взимани редица неправилни решения в българската енергетика, довели до натрупването на дефицита в отрасъла.

„За преодоляването на финансовия недостиг ще направим пълна ревизия на сектора”, категорична бе Теменужка Петкова.

Според нея, когато бъде налице реалната картина за състоянието на енергетиката у нас, незабавно ще се приложат неотложите реформи за разрешаване на дисбаланса в системата. В рамките на Браншовия съвет за тристранно сътрудничество бе обсъдено и финансовото и икономическото състояние на въгледобивните предприятия в страната.

Предложени бяха мерки за нормализиране на работния процес в Мини Марица изток и Мина Черно море – Бургас, за да се гарантира ритмичното изплащане на трудовите възнаграждения на работниците от въгледобивните дружества.Министърът на енергетиката Теменужка Петкова изрази увереност за бъдещата работа на Браншовия съвет и заяви, че ще разчита на открития диалог при вземането на решения за стабилизиране на сектор Енергетика.

ГЕРБ дава на реформаторите ръководството на пет комисии, но си запазва тази за енергетиката

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/11/26/2426857_gerb_dava_na_reformatorite_rukovodstvoto_na_pet/?ref=rss


ГЕРБ е готова да даде на коалиционния си партньор - Реформаторския блок, председателските места на пет комисии, но не и на тази по енергетика. За "Български демократичен център" около Николай Бареков ще бъде шефското място на комисията за контрол на еврофондовете и европейските въпроси, Патриотичният фронт ще оглави комисията за наблюдение на ДКЕВР и тази за борба с корупцията и конфликт на интереси, научи "Дневник".

След завръщането му от САЩ председателят на групата на ГЕРБ Цветан Цветанов провежда днес консултации с останалите парламентарни групи за разпределението на ръководствата на парламентарните комисии. Очаква се те да бъдат създадени утре.

Последната оферта на ГЕРБ към Реформаторския блок е да поемат комисиите по вътрешна политика и обществен ред (Атанас Атанасов), по земеделието и храните (Румен Христов), по регионалната политика (Найден Зеленогорски), по транспорт и съобщения (Гроздан Караджов). Вместо желаната от реформаторите комисия по енергетика ГЕРБ им предлага председателския пост на комисията за взаимодействие с гражданското общество и жалбите на гражданите - позиция, която "Атака" е отказала. Всъщност хората на Волен Сидеров отказват да участва в ръководствата на парламентарните комисии.

Комисията по енергетика ще бъде поета вероятно от бившия енергиен министър в първия кабинет на Бойко Борисов - Делян Добрев, а негов заместник ще е Мартин Димитров (РБ). Реформаторите ще решат днес дали да вземат петата комисия и кой да я оглави.

За Патриотичния фронт се предвижда председателското място на комисията за наблюдение на ДКЕВР (Валери Симеонов) и на тази за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика (Валентин Иванов, който ръководеше същата комисия в 41-ото Народно събрание, но от квотата на "Атака").

Другата формация, която подкрепя кабинета - АБВ, ще получи ръководството на една комисия за децата, младежта и спорта (Борислав Борисов). ГЕРБ отказва да изпълни желанието им за председателското място на комисията по отбрана, но вероятно ще им даде шефския пост в подкомисията за наблюдение на дейността в областта на защита на потребителите и ограничаването на монополите към комисията по икономическа политика и туризъм. Тя беше предложена от АБВ, но като комисия, и е вероятно да бъде ръководена от Кирил Цочев.

БСП ще оглави комисията по икономическа политика и туризъм (Петър Кънев), а ДПС - комисията по труда и социалната политика и демографските въпроси (Хасан Адемов). Председателят на групата "Български демократичен център" Светлин Танчев ще е председател на комисията по европейските въпроси  и контрол на еврофондовете. Той ръководеше вече тази комисия, но като представител на ГЕРБ в 41-ото Народно събрание, но беше отстранен заради скандала с наркопоправката.

Така за ГЕРБ остава ръководството на половината комисии (11) - по енергетика (Делян Добрев), по бюджет и финанси (Менда Стоянова), по правни въпроси (Данаил Кирилов), за контрол над службите за сигурност, прилагането и използването на специалните разузнавателни средства и достъпа до данните по Закона за електронните съобщения (Димитър Лазаров), по отбраната (Валентин Радев), по външна политика (Джема Грозданова), по образованието и науката (Милена Дамянова), по здравеопазването (Десислава Атанасова или Стоян Тонев), по околната среда и водите, по културата и медиите, по вероизповеданията и правата на човека.

Родителите на Митко потресени от обвиненията срещу него, той се чувствал зле

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4446611

Семейството на четвъртокласника Митко, който напуска ОУ Семейството на четвъртокласника Митко, който напуска ОУ "Братя Миладинови" в Пловдив, тъй като родителите на съучениците му не го искат, е потресено от обвиненията срещу него. "Изкараха го едва ли не сексманиак, което не е истина", заяви пред "24 часа" адвокат Зоя Тошкова, близка на фамилията. По думите й днес или утре майката и бащата

Задържан за грабеж счупи с глава прозорец в районното

http://www.bnews.bg/article-122771

18-годишен, прибран по разследване за грабеж, вилня във Второ РУП в Бургас и счупи с глава двоен прозорец.

"Ислямска държава" обезглави трима за вероотстъпничество и хомосексуализъм

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4446646

"Ислямска държава" (ИД) е обезглавила в Сирия човек от религиозната общност на шиитите исмаилити, обвинявайки го във вероотстъпничество, предаде Франс прес. В Сирия има около 200 000 исмаилити. По-голямата част от тях живеят в град Саламия в провинция Хама.  Според „Ислямска държава” всички мюсюлмани, които не са сунити, "Ислямска държава" (ИД) е обезглавила в Сирия човек от религиозната общност на шиитите исмаилити, обвинявайки го във вероотстъпничество, предаде Франс прес. В Сирия има около 200 000 исмаилити. По-голямата част от тях живеят в град Саламия в провинция Хама. Според „Ислямска държава” всички мюсюлмани, които не са сунити,

ГЕРБ давапет комисии на РБ

http://www.cross.bg/poeme-komisiyata-gerb-1441335.html

София /КРОСС/ Ръководството на пет парламентарни комисии ще отстъпи ГЕРБ на коалиционните си партньори от Реформаторския блок, научи "24 часа". Позициите ще се разпределят до края на деня в срещи на лидера на управляващите в Народното събрание Цветан Цветанов с всяка от парламентарните групи поотделно, и се очаква са влязат в пленарната зала още утре.РБ ще поеме вътрешната, земеделската, регионалната, транспортната и комисията за взаимодействие с гражданите. Реформаторите не са определили шеф само за последната. Първите 4 ще оглавят съответно зам.-шефът на ДСБ ген. Атанас Атанасов, зам.-председателят на СДС Румен Христов, вторият човек в ДБГ след Меглена Кунева - съпредседателят на ПГ на РБ Найден Зеленогорски, и Гроздан Караджов от Гражданския съвет на блока.Патриотичният фронт ще поеме, освен комисията за ДКЕВР, вероятно и тази за борба с корупцията.За АБВ е тази по младежта и спорта.БСП получава икономическата комисия, а ДПС - социалната.БДЦ на Николай Бареков взема еврофондовете, които ще движи лично лидерът на парламентарната група Светлин Танчев.Само Волен Сидеров, който по-рано днес си даде доброволно имунитета, е отказал комисия. Снимка: Булфото, всички права запазени

Министерство на финансите: През 2015 ще поемем нов дълг за 8,1 млрд. лева

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4446642

През 2015 г. се планира поемането на нов държавен дълг от 8,1 млрд. лева. Дълговете ще нараснат до 24,5 милиарда лева или почти 30% от БВП, съобщи БГНЕС.
Рамката на Бюджет 2015 е изготвена на база консервативна прогноза за основните макроикономически показатели, реалистична оценка за приходите, както и при рестриктивно планиране на разходите. През 2015 г. се планира поемането на нов държавен дълг от 8,1 млрд. лева. Дълговете ще нараснат до 24,5 милиарда лева или почти 30% от БВП, съобщи БГНЕС. Рамката на Бюджет 2015 е изготвена на база консервативна прогноза за основните макроикономически показатели, реалистична оценка за приходите, както и при рестриктивно планиране на разходите.

Ще се завърне ли златото през 2015 г.?

http://www.investor.bg/surovini/365/a/shte-se-zavyrne-li-zlatoto-prez-2015-g-184503/

Въпреки големия спад в стойността на ценния метал, някои анализатори смятат, че го очаква добро бъдеще

Варненски организации искат оставката на общински чиновник, уволняван като шеф на кучкарника

http://www.moreto.net/novini.php?n=271956

Шефът на звеното „Контрол и регистрация“ към общинската дирекция по обществен ред Иван Радев, който преди време бе уволнен като управител на кучкарника в Каменар, да подаде оставка в срок до три дни. За това настояват в открито писмо организациите ,,Право на живот по закон", ,,Обединени варненци за Варна", ,,Контрол и Грижа за Бездомните животни", научи Moreto.

Оливър Стоун: Истинският ни враг е вътре в самите нас

http://www.cross.bg/filma-istoriya-snoydun-1441334.html

/КРОСС/Новият 10-сериен документален филм на известния холивудски режисьор Оливър Стоун „Премълчаваната история на САЩ" вече се излъчва в много страни на света. Проектът на Стоун пренебрегва традиционния поглед върху американската история и повдига завесата над тъмната страна на съществуването на САЩ. „Атомните бомбардировки над Хирошима и Нагасаки; главната роля в развитието на Студената война; финансирането на ислямистките фундаменталисти в борбата със СССР и неговите съюзници, което в крайна сметка се обърна против самите Съединени щати; нарушаването на Конституцията на САЩ от президентите им - тези и много други примери свидетелстват за това, че историческите факти често се тълкуват в угода на американските политици." Това е част от анотацията към филма. - Оливър, вие пристигнахте в Москва в навечерието на премиерата на сериала „Премълчаваната история на САЩ". Отскоро в Русия се продава и книга със същото заглавие, която излезе след филма. Защо така задълбочено сте се заели с „белите петна" на американската история, вместо да снимате блокбъстъри, които биха имали къде-къде по-голям комерсиален успех? - Започнах да се занимавам с това през 2008 година. По онова време Джордж Буш беше вече седма година президент. Всичко, през което се наложи да премине моята страна, започвайки от 11 септември 2001 година, за самия мен беше личен кошмар

18-годишен гамен от Бургас чупи с глава прозорец в полицията

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4446631

18-годишен криминално проявен младеж изправи на нокти полицаите от Второ РУП в Бургас при опит да бъде обискиран. За да се изплъзне от служитлите на МВР, Рафаел Г. отскочил и счупил с глава двоен прозорец в стаята, в която бил отведен.
Полицаите обаче реагирали светкавично, проснали го на земята и го оковали с белезници. 18-годишен криминално проявен младеж изправи на нокти полицаите от Второ РУП в Бургас при опит да бъде обискиран. За да се изплъзне от служитлите на МВР, Рафаел Г. отскочил и счупил с глава двоен прозорец в стаята, в която бил отведен. Полицаите обаче реагирали светкавично, проснали го на земята и го оковали с белезници.

Затлъстяването е основна причина за рак, сочи доклад на СЗО

http://www.dnevnik.bg/evropa/novini_ot_es/2014/11/26/2426841_zatlustiavaneto_e_osnovna_prichina_za_rak_sochi_doklad/?ref=rss


Наднорменото тегло е причина за половин милион ракови заболявания на година, сочи проучване на Световната здравна организация (СЗО). Най-сериозен е проблемът в Северна Америка, където само за 2012 случаите на онкологични заболявания вледствие на затлъстяване са 111 000. В Европа диагностицираните са 65 000, предаде "Ройтерс".

Завишеният индекс на телесна маса се е превърнал в основен рисков фактор за развитие на онкологични заболявания. Той е причина за 3.6% от новите диагностицирани...

Мартин Захариев: Бях черната точка на червения килим

http://frognews.bg/news_81066/

"Не съм стъпвал на "Позитано" от 5 август, защото не са ми интересни. А и аз не съм им интересен. Не се долюбваме хич. Ние не се долюбвахме и тогава, да ви кажа честно.Аз бях черната точка на червения килим".Това каза по ТВ7 Мартин Захариев, който в миналия парламент се подвизаваше като червен депутат.

Дефицит до 3% и нов държавен дълг предвижда проектът за бюджет 2015 г.

http://econ.bg/Новини/Дефицит-до-3-и-нов-държавен-дълг-предвижда-проектът-за-бюджет-2015-г-_l.a_i.615151_at.1.html

Дефицит в рамките на до 3% и тегленето на нов държавен дълг в размер на 8,1 млрд. лв. се предвижда в изготвения от Министерство на финансите проект...

Ген. Атанасов: Притеснява ме тази публичност в акциите на ДАНС

http://pik.bg/ген-атанасов-притеснява-ме-тази-публичност-в-акциите-на-данс-news254059.html

Ген. Атанасов: Притеснява ме тази публичност в акциите на ДАНС

"Това е буря в чаша вода", каза Атанас Атанасов от Реформаторския блок, по повод изострения тон на Патриотичния фронт по посока на доверието към правителството заради назначението на Орхан Исмаилов за заместник-министър на отбраната пред БНР. 

"Всеки, попаднал в парламента, се стреми да поддържа такава линия на поведение, че да се хареса на електората си."

По повод казаното от Валери Симеонов, лидер на НФСБ, че ще има пробив в информацията, свързана с агентите в чужбина, които работят за Министерството на отбраната, Атанасов обясни: 

"Този проблем по никакъв начин не зависи от Орхан Исмаилов. Това е много сериозен политически проблем. Става въпрос за неизпълнение на закон, приет от Народното събрание. Военното разузнаване отказва да си предаде архива с едни измислени мотиви. А цялата работа се състои в това, че един кръг от старата червена гвардия са се окупирали в тази служба и не искат да се предадат."

Коментарът на Атанасов за акцията на ДАНС в ромските махали на няколко градове в страната е следният: 

"Притеснява ме тази публичност. Този тип операции трябва да се вършат безшумно и далеч от зрението на обществото, защото нагнетяват напрежение и страх в хората. Това е многофункционално активно мероприятие, организирано от ДАНС. Една от основните му цели е да отмести общественото внимание от другите скандали. Ръководството на ДАНС се чувстват несигурни и искат с демонстративни акции да покажат нуждата от продължаване на това състояние на тази служба."

"През последната година, година и половина всички тежки скандали в държавата са свързани с действие или бездействие на прокуратурата. Като се започне с аферата "Костинброд", КТБ, сега и тези тефтери, каза Атанасов. Следственият отдел на СГП е някакъв център за сценарий в българския обществено-политически живот. Аз ще следя как ще завърши тази проверка, която г-н Цацаров е разпоредил там."

Вокал на рок банда издъхна на сцената

http://www.cross.bg/vokal-na-rok-banda-izduhna-na-stzenata-1441333.html

/КРОСС/ Солистът на аржентинската рок група Krebs издъхна на сцената. Агустин Бриолини е станал жертва на токов удар. Един час лекари са опитвали да го върнат към живот, преди да го закарат в болницата, където да констатират смъртта му. Причина за инцидента, спрял сърцето на 21-годишния младеж, е неизправна жичка в микрофона му. Фаталният концерт е бил част от фестивала Villa Carlos Paz, който се провежда в Испания, на който групата е представяла първия си албум.    

Павел Попандов разсмива перничани в комедията "Слънчевите момчета"

http://www.zapernik.com/pernik/pavel-popandov-razsmiva-pernichani-v-komediyata-slunchevite-momcheta_36077/

"СЛЪНЧЕВИТЕ МОМЧЕТА" в Перник на 2 декември 2014г., 19.00ч. на сцената на Драматичния театър в Двореца на културата.

Павел Поппандов блести с неповторимия си хумор, познат на няколко поколения от над четиридесет филма, сред които известните „Оркестър без име”, „Щурец в ухото”, „Самодивско хоро”, „Брачни шеги”.

Ислямска държава обезглави трима за вероотстъпничество и хомосексуализъм

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4446626

"Ислямска държава" (ИД) е обезглавила в Сирия човек от религиозната общност на шиитите исмаилити, обвинявайки го във вероотстъпничество, предаде Франс прес. В Сирия има около 200 000 исмаилити. По-голямата част от тях живеят в град Саламия в провинция Хама. Според „Ислямска държава” всички мюсюлмани, които не са сунити,

ЕК с план за инвестиции за 300 млрд. евро

http://www.vesti.bg/pari/finansova-politika/ek-s-plan-za-investicii-za-300-mlrd.-evro-6028062

Жан-Клод Юнкер предлага "нова архитектура" за инвестиции в европейските икономики

Симеонов: Не чакайте да съборим това крехко правителство в началото на зимата

http://www.moreto.net/novini.php?n=271955

Съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов коментира в кулоарите на парламента, че нямат за цел да свалят "крехкото" правителство. Напрежението дойде след като патротите поискаха Орхан Исмаилов да не бъде зам.-министър на отбрана, но премиерът Бойко Борисов няма намерение да се съобрази с ултиматума.

Юнкер обеща 300 милиарда евро инвестиции

http://frognews.bg/news_81065/

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер представи днес пред Европейския парламент в Страсбург плановете си за осигуряването на над 300 милиарда евро инвестиции, насочени към създаването на работни места, растеж и инвестиции в ЕС.

Депутатите отхвърлиха предложението на АБВ за коледни добавки за всички пенсионери

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4446622

Народното събрание отхвърли предложението на АБВ за коледни надбавки за всички пенсионери.
В предложението на партията се предвиждаше да бъдат отпуснати допълнително 60 млн. лева за Министерство на труда и социалната политика, за да могат да бъдат отпуснати коледни добавки на всички пенсионери, а не само на тези, с пенсии в размер на 286 лева. Народното събрание отхвърли предложението на АБВ за коледни надбавки за всички пенсионери. В предложението на партията се предвиждаше да бъдат отпуснати допълнително 60 млн. лева за Министерство на труда и социалната политика, за да могат да бъдат отпуснати коледни добавки на всички пенсионери, а не само на тези, с пенсии в размер на 286 лева.

Близнаци станаха бащи в един и същи ден

http://www.cross.bg/bashti-pomagala-dzherom-1441332.html

/КРОСС/ Близнаците от Великобритания Джером и Джарел Спенс станаха бащи в един и същи ден, а при израждането на децата им е помагала една и съща акушерка, съобщава The Daily Mirror. Според вестника, вероятността да се случи такова събитие е едно към 150 000. Отбелязва се също така, че бебенцата на двамата братя са от мъжки пол. Синовете им се родили в болницата New Cross Hospital с разлика от няколко часа. Първи на бял свят се появил синът на Джером, който е кръстен Камерън. Няколко часа след него проплакало и бебето на Джарел, което ще се казва Касин."Никога не съм чувал подобно нещо. Това е невероятно", признава акушерката Барбара Капур, помагала при ражданията. А близнаците определят факта, че са станали бащи в един и същи ден, като "абсолютно невероятен".

Европейските борси със смесено представяне в началото на търговията*

http://www.investor.bg/evropa/334/a/evropeiskite-borsi-sys-smeseno-predstaviane-v-nachaloto-na-tyrgoviiata-184501/

Книжата на туристическата компания Thomas Cook поевтиняват с близо 20% след оттеглянето на изпълнителния ѝ директор

Няма да има коледни добавки за всички пенсионери

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4446608

Народното събрание отхвърли предложението на АБВ за коледни надбавки за всички пенсионери.
В предложението на партията се предвиждаше да бъдат отпуснати допълнително 60 млн. лева за Министерство на труда и социалната политика, за да могат да бъдат отпуснати коледни добавки на всички пенсионери, а не само на тези, с пенсии в размер на 286 лева. Народното събрание отхвърли предложението на АБВ за коледни надбавки за всички пенсионери. В предложението на партията се предвиждаше да бъдат отпуснати допълнително 60 млн. лева за Министерство на труда и социалната политика, за да могат да бъдат отпуснати коледни добавки на всички пенсионери, а не само на тези, с пенсии в размер на 286 лева.

3D принтер създаде първия принтиран предмет в космоса (ВИДЕО)

http://econ.bg/Новини/3D-принтер-създаде-първия-принтиран-предмет-в-космоса-ВИДЕО-_l.a_i.615138_at.1.html

Първият 3D принтер в космоса, доставен на Международната космическа станция преди два месеца, "разпечата" първото си творение. Благодарение на...

Училището по изкуства в нашия град отпразнува 35 години

http://dobrudjatv.net/%d1%83%d1%87%d0%b8%d0%bb%d0%b8%d1%89%d0%b5%d1%82%d0%be-%d0%bf%d0%be-%d0%b8%d0%b7%d0%ba%d1%83%d1%81%d1%82%d0%b2%d0%b0-%d0%b2-%d0%bd%d0%b0%d1%88%d0%b8%d1%8f-%d0%b3%d1%80%d0%b0%d0%b4-%d0%be%d1%82%d0%bf/

Юбилеен концерт на училището по изкуствата „Св. Климент Охридски“ се състоя снощи в зала „Добрич“. В препълнената концертна зала бе първият концерт, под надслов „35 години фамилия Охридски“. В програмата взеха участие настоящи и бивши ученици на училището, които вече имат самостоятелни песни и се […]

Пернишки деца спират движението, за да играят футбол

http://www.zapernik.com/pernik/pernishki-deca-spirat-dvijenieto-za-da-igrayat-futbol_36073/

Никой от Община Перник не е откликнал на молбите на родителите им досега на игрището да се сложи ограда

Малчугани от пернишкия ромски квартал "Христо Ботев" играят футбол с риск за живота си. Единствената така наречена футболна площадка, на която могат да ритат мач граничи непосредствено с шосето за Кюстендил. На практика тъч линията е бордюрът. Така, за да бият ъглов удар, младите футболисти трябва да излязат на улицата и да спрат движението на автомобилите.

За този пореден абсурд разказа в рубриката си Румен Бахов от Нова ТВ.

Родители разказват, че не липсват и...

Продължава

Първо в 24 часа: ГЕРБ дава 5 комисии на РБ, 2 на патриотите и по 1 на другите

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4446605

Ръководството на 5 парламентарни комисии ще отстъпи ГЕРБ на коалиционните си партньори от Реформаторския блок, научи Ръководството на 5 парламентарни комисии ще отстъпи ГЕРБ на коалиционните си партньори от Реформаторския блок, научи "24 часа". Позициите ще се разпределят до края на деня в срещи на лидера на управляващите в Народното събрание Цветан Цветанов с всяка от парламентарните групи поотделно, и се очаква са влязат в пленарната зала още утре.

Ислямско училище взриви мира в Свищов

http://www.bnews.bg/article-122766

Създаването на религиозно училище и хората зад проекта притесниха местните

Миков: Периодите в опозиция са полезни - БСП ще се изчисти от клиентелата

http://www.cross.bg/opozitziya-partiya-izbiratelite-1441331.html

/КРОСС/Лидерът на БСП МИхаил Миков пред "24 часа" - Г-н Миков, БСП ще атакува първи акт на това Народно събрание в Конституционния съд - при това не какъв да е закон, а правилника за работата му. Защо? - Защото става въпрос за принципи на демокрацията, които 25 г. никой не си бе позволил да прекрачи. Приеха се привидно дребни промени в правилника, които сериозно удрят парламентаризма и демократичните възможности на народните представители да отстояват позиции - ограничава се времето за участие на малките групи в дебатите, ограничава се възможността да мотивираш включване в дневния ред на законопроект. Как да си обясним текста за дисциплинарни наказания на народни представители за неща, за които те по конституция са наказателно неотговорни? Как ще се гарантира правото им да казват всичко, което мислят, от парламентарната трибуна, когато председателят ще им налага глоби за критика към министрите? Това са все устои на демокрацията, заради които си заслужава да стигнем до КС. А и правилникът се гласува и при липсата на кворум, което също е сериозно нарушение. - Наследничката ви на шефския стол в НС Цецка Цачева е в сложна ситуация - за първи път групите са 8, има толкова разностранни депутати. Какво ще я посъветвате? - Съвети не давам. А и на този пост тя има по-дълъг опит от мен. Но когато чрез трикове в правилника отнемаш права на опозицията, виждам в това проява на слабост

Без коледни надбавки за всички пенсионери

http://pik.bg/без-коледни-надбавки-за-всички-пенсионери-news254050.html

Без коледни надбавки за всички пенсионери

Народното събрание отхвърли предложението на АБВ за коледни надбавки за всички пенсионери, предаде агенция "Фокус". В предложението на АБВ се предвиждаше да бъдат отпуснати допълнително 60 млн. лева за Министерство на труда и социалната политика, за да могат да бъдат отпуснати коледни добавки на всички пенсионери, а не само на тези, с пенсии в размер на 286 лева. Гласуваха 157 народни представители, от които 53 бяха „за”, 61 гласуваха „против”, а 43-ма се въздържаха.

Народното събрание отхвърли и предложението на БСП лява България за отпускане на повече средства в приходната част – 337 млн. лева. То бе отхвърлено с 85 гласа „против”, 35 народни представители се „въздържаха”, а 46 гласуваха „против”.

Бе отхвърлено и предложението на АБВ за отпускане на 13 млн. лева за минимални заплати за Министерство на образованието с аргумента, че тези средства вече са изплатени. Против се обявиха 82 депутати, 47 гласуваха „за”, въздържаха се 69.

При дебатите народният представител от ГЕРБ и председател на Временната комисия по бюджет и финанси Менда Стоянова обяви, че предложението на „БСП-Лява България” за 337 млн. лева повече в приходната част е грешно и неправилно, затова не трябва и да се приеме. „Изговори се много какви са приходите, какви могат да бъдат. Към месец октомври приходите са с 253 млн. лева повече от същия период на 2013-та година. В бюджет 2014-та година са предвидени повече 2 млрд. лева. Разликата няма как да се появи. Поради тази причина просто е смешно да говорим, че в оставащите два месеца, може да се навакса такава разлика. Призовавам да не гласувате това предложение. За мен е абсолютно необосновано”, заяви Менда Стоянова.

Албена Вулева: Столът на „Горещо” е долнопробен, няма да сядам на него

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4446588

Нямам намерение да сядам на стола на „Горещо” и да водя предаването, долнопробен е. Нямам договорка с Нова да водя предаване. Това обяви пред Нова телевизия Албена Вулева.  Тя сподели впечатленията си от „ВИП брадър” и каза, че Камелия Воче е влязла като дама, а се е оказала пълна махленка.   „Влади не заслужаваше да спечели. Нямам намерение да сядам на стола на „Горещо” и да водя предаването, долнопробен е. Нямам договорка с Нова да водя предаване. Това обяви пред Нова телевизия Албена Вулева. Тя сподели впечатленията си от „ВИП брадър” и каза, че Камелия Воче е влязла като дама, а се е оказала пълна махленка. „Влади не заслужаваше да спечели.

Железниците губят пътници

http://www.dnevnik.bg/biznes/companii/2014/11/26/2426836_jeleznicite_gubiat_putnici/?ref=rss


Пътниците в железниците намаляват за сметка на автобусите, където има увеличение. Това показват данните на Националния статистически институт за третото тримесечие на 2014 г., сравнени със същия период на миналата година.

Броят на превозените пътници от двата вида транспорт общо е 107.9 млн., с 1.2% повече, отколкото преди година. При вътрешните превози увеличението е с 1.4%. Превозените пътници с автобус (включително по градските линии) се увеличават с 1.8%, докато клиентите на...

Глобиха нахален баща заради непристойно поведение в училище

http://shumen.actualno.com/Globiha-nahalen-bashta-zaradi-nepristojno-povedenie-v-uchilishte-news_62485.html

Глоба от 200 лева отнесе сприхав мъж заради непристойно поведение в училището, в което учи синът му, съобщава ОД на МВР-Шумен. На 25 ноември 2014 г. в 08:14 часа в оперативната дежурна част на ОДМВР ...

След 5 декември ще става движението за Смолян през Асеновград по стария маршрут

http://smolyan.actualno.com/Sled-5-dekemvri-shte-stava-dvijenieto--za-Smoljan-prez-Asenovgrad-po-starija-marshrut-news_62489.html

Движението за Смолян през Асеновград по стария маршрут - по ул. "Шести януари", ще става след 5 декември. Дотогава агенцията "Пътна инфраструктура" удължи срока за ремонта на улица...

Бутоните в колите на Audi постепенно ще изчезнат

http://cars.actualno.com/Butonite-v-kolite-na-Audi-postepenno-shte-izcheznat-news_62490.html

Проф. д-р Улрих Хакенберг, директор на отдела за техническо развитие в Audi, разкрива пред Automobile Magazine, че противоречивият интериор на концепцията Prologue оформя нещата за развитието на дизай...

24-ма областни управители са освободени

http://politics.actualno.com/24-ma-oblastni-upraviteli-sa-osvobodeni-news_62491.html

Правителството освободи 24 от общо 28 областни управители в страната. Това стана ясно след днешното заседание на Министерския съвет. На постовете си остават само управителите на Пловдив, Варна, Хаско...

Основният заподозрян заради радикален ислям още е без обвинение

http://pazardjik.actualno.com/Osnovnijat-zapodozrjan-zaradi-radikalen-isljam-oshte-e-bez-obvinenie-news_62492.html

Имамът Ахмед Муса Ахмед ще остане за 72 часа в ареста след разпореждане на Окръжната прокуратура в Пазарджик. Ахмед Муса Ахмед беше основната фигура по делото за разпространение на радикален ислям ср...

Саудитска Арабия против намаляването на добива на петрол, за да се регулират цените

http://asia.actualno.com/Sauditska-Arabija-protiv-namaljavaneto-na-dobiva-na-petrol-za-da-se-regulirat-cenite-news_62494.html

Саудитска Арабия, САЩ и другите производители на петрол в света не трябва да намаляват добира на „черното злато”, каза тази сутрин във Виена министърът на петрол на Саудитска Араби...

МВнР препоръчва на българските граждани да се въздържат от пътуване до Мадагаскар заради случаи на чума

http://society.actualno.com/MVnR-preporychva-na-bylgarskite-grajdani-da-se-vyzdyrjat-ot-pytuvane-do-Madagaskar-zaradi-sluchai-na-chuma-news_62493.html

Поради регистрирани напоследък случаи на чума в Мадагаскар, Министерството на външните работи /МВнР/ препоръчва на българските граждани да се въздържат от пътуване до страната, освен при крайна необхо...

3D карти предупреждават за наводнения

http://society.actualno.com/3D-karti-preduprejdavat-za-navodnenija-news_62495.html

31 са местата в Източнобеломорски район със значителен потенциален риск от наводнения. Това стана ясно на заседание на Басейновия съвет към Басейнова дирекция за управление водите в Източнобеломорски ...

Социалните мрежи отнемат духа на Коледа

http://curious.actualno.com/Socialnite-mreji-otnemat-duha-na-Koleda-news_62497.html

Пол Бейс, епископ от Ливърпул обвини социалните мрежи в това, че разрушават коледните традиции, съобщи Daily Telegraph. Според него културата на книжните поздравителни писма и картички е заплашена от...

Олга Михайлова-Динова с дебют във „Веселата вдовица” тази вечер във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=271941

Тази вечер от 19 часа на Основна сцена Варненската опера ще представи една от най-популярните и обичани от публиката оперети – «Веселата вдовица» от Франц Лехар. В постановъчния екип влизат познати имена от европейската музикална сцена: режисьор Марк Кроне (Холандия); сценограф Карел Спанхак (Холандия); костюмограф Маррит ван дер Бургт (Холандия); хореограф Андре де Джонг (Холандия).

Ангелкова бленува Балканско обединение за туризма

http://frognews.bg/news_81064/

Обединението на балканските страни в сферата на туризма ще позволи привличането на туристи от далечни страни. Това каза Николина Ангелкова, министър на туризма, при откриването на Първия балкански туристически форум.

Албена Вулева: Столът на „Горещо” е долнопробен, няма да сядам на него

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4446600

Нямам намерение да сядам на стола на „Горещо” и да водя предаването, долнопробен е. Нямам договорка с Нова да водя предаване. Това обяви пред Нова телевизия Албена Вулева.  Тя сподели впечатленията си от „ВИП брадър” и каза, че Камелия Воче е влязла като дама, а се е оказала пълна махленка.   „Влади не заслужаваше да спечели. Нямам намерение да сядам на стола на „Горещо” и да водя предаването, долнопробен е. Нямам договорка с Нова да водя предаване. Това обяви пред Нова телевизия Албена Вулева. Тя сподели впечатленията си от „ВИП брадър” и каза, че Камелия Воче е влязла като дама, а се е оказала пълна махленка. „Влади не заслужаваше да спечели.

Министър Ангелкова: Туризмът е нещо повече от икономика

http://pik.bg/министър-ангелкова-туризмът-е-нещо-повече-от-икономика-news254053.html

Министър Ангелкова: Туризмът е нещо повече от икономика

"Обединението на балканските страни в сферата на туризма ще позволи привличането на туристи от далечни страни." Това каза Николина Ангелкова, министър на туризма, при откриването на Първия балкански туристически форум, пише novini.bg.

„Това обединение ще направи атрактивен общия ни туристически пазар и ще увеличи възможностите за промотиране на страната, така че да привлечем повече туристи от далечни дестинации като Китай, Индия и Япония", посочи Ангелкова.

„Всички знам, че туризмът е не само една от най-динамичните форми за икономическо развитие, но и нещо повече. Туризмът е бил винаги нещо повече от икономика, защото развива общуването на хората на много нива“ обясни министърът.

„В този смисъл комуникациите в сферата на туризма имат градивна роля в бъдеще и тяхната перспектива е само една – още по-голямо разширяване“, обясни министърът на туризма.

 

Китай ще преследва икономически бегълци зад граница

http://www.dnevnik.bg/sviat/2014/11/26/2426833_kitai_shte_presledva_ikonomicheski_begulci_zad_granica/?ref=rss


Китай обмисля да съди хора, заподозрени в извършване на икономически престъпления, които са избягали в други държави с милиарди долари, съобщи "Ройтерс". Мярката е част от широка антикорупционна кампания, провеждана от китайското управление.

Китай среща значителни проблеми при връщането на така наречените "икономически бегълци". Генералният директор на Отдела по споразумения и законодателство на китайското министерство на външните работи Су Хон съобщи, че Китай е опитал да убеди САЩ...

Петкова: Откритият диалог и доброто сътрудничество са правилният механизъм за формиране на идеи и политики

http://www.cross.bg/petkova-energetikata-sutrydnichestvo-1441330.html

София /КРОСС/ Откритият диалог и доброто сътрудничество с професионалната общност са работещият механизъм за формиране и отстояване на идеи и политики. Това каза министърът на енергетиката Теменужка Петкова на първото заседание на Браншовия съвет за тристранно сътрудничество в рамките на мандата на настоящото правителство. На срещата в Министерството на енергетиката присъстваха и заместник-министърът на енергетиката Антон Павлов, представители на Федерацията на независимите синдикати на миньорите- КНСБ, на Конфедерацията на труда „Подкрепа", на Миньорската федерация към КТ „Подкрепа", както и на държавните и частните енергийни дружества в страната. Според министър Петкова подобен формат с участието на всички заинтересовани страни е най-правилният път за дискутиране и вземане на решения, свързани със стабилизиране състоянието на енергийния сектор.На заседанието бе обсъдена необходимостта от постъпване на свеж паричен ресурс в енергийната система, както и от разрешаване на задлъжнялостта на дружествата в сектора. Според министър Петкова през годините са взимани редица неправилни решения в българската енергетика, довели до натрупването на дефицита в отрасъла. „За преодоляването на финансовия недостиг ще направим пълна ревизия на сектора", категорична бе Теменужка Петкова

Арестуваха баща заради арогантно поведение в училище

http://frognews.bg/news_81063/

Баща отнесе глоба от 200 лева заради арогантно поведение в училището на сина му, съобщиха от ОД на МВР-Шумен.

НС отхвърли предложението за всички пенсионери да има коледни добавки

http://www.cross.bg/predlozhenieto-leva-glasyvaha-1441329.html

София /КРОСС/ Парламентът отхвърли предложението на АБВ за коледни надбавки за всички пенсионери. В предложението се предвиждаше отпускането на допълнителни 60 млн. лева за Министерство на труда и социалната политика, за да могат да бъдат отпуснати коледни добавки на всички пенсионери, а не само на тези, с пенсии в размер на 286 лева. Гласуваха 157 народни представители, от които 53 бяха „за", 61 гласуваха „против", а 43-ма се въздържаха.Народното събрание отхвърли и предложението на БСП лява България за отпускане на повече средства в приходната част - 337 млн. лева. То бе отхвърлено с 85 гласа „против", 35 народни представители се „въздържаха", а 46 гласуваха „против".Отхвърлено беше и друго предложение на АБВ за отпускане на 13 млн. лева за минимални заплати за Министерство на образованието с аргумента, че тези средства вече са изплатени. Против се обявиха 82 депутати, 47 гласуваха „за", въздържаха се 69.    

Два района на Варна са без вода

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4446580

Два района във Варна остават без вода днес. Това съобщи за Фокус дежурният диспечер на ВиК – Варна. Без вода ще са кв. „Аспарухово”, абонатите около улиците „Места”, „Искър” и „Инж. Каракулаков” от 10.30 часа до 13.00 часа и част от к.к. „Св. св. Константин и Елена” от 10.30 до 18.00 часа. Дежурните екипи са в готовност да реагират при възникване Два района във Варна остават без вода днес. Това съобщи за Фокус дежурният диспечер на ВиК – Варна. Без вода ще са кв. „Аспарухово”, абонатите около улиците „Места”, „Искър” и „Инж. Каракулаков” от 10.30 часа до 13.00 часа и част от к.к. „Св. св. Константин и Елена” от 10.30 до 18.00 часа. Дежурните екипи са в готовност да реагират при възникване

Два района на Варна са без вода

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4446590

Два района във Варна остават без вода днес. Това съобщи за Фокус дежурният диспечер на ВиК – Варна. Без вода ще са кв. „Аспарухово”, абонатите около улиците „Места”, „Искър” и „Инж. Каракулаков” от 10.30 часа до 13.00 часа и част от к.к. „Св. св. Константин и Елена” от 10.30 до 18.00 часа. Дежурните екипи са в готовност да реагират при възникване Два района във Варна остават без вода днес. Това съобщи за Фокус дежурният диспечер на ВиК – Варна. Без вода ще са кв. „Аспарухово”, абонатите около улиците „Места”, „Искър” и „Инж. Каракулаков” от 10.30 часа до 13.00 часа и част от к.к. „Св. св. Константин и Елена” от 10.30 до 18.00 часа. Дежурните екипи са в готовност да реагират при възникване

Какво става в Пазарджик?

http://www.vesti.bg/analizi-i-komentari/komentari/kakvo-stava-v-pazardzhik-6028060

Анализатори и представители на мюсюлманската общност търсят причината за вчерашната акция на ДАНС

Лежиш на сянка пак, изглеждаш пълен мрак

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4445820

“ДА изглеждаш добре” се оказа най-модерната ценност на младото поколение в България. Това установи преди дни мащабно изследване на фондация “Фридрих Еберт”.
Новината ме върна 15 години назад, когато стартира моята професионална кариера в една водеща днес телевизия. На пробните записи доста се затрудних с четенето на текста и бурно реагирах межд “ДА изглеждаш добре” се оказа най-модерната ценност на младото поколение в България. Това установи преди дни мащабно изследване на фондация “Фридрих Еберт”. Новината ме върна 15 години назад, когато стартира моята професионална кариера в една водеща днес телевизия. На пробните записи доста се затрудних с четенето на текста и бурно реагирах межд

До 1 декември приемат документи за застъпени площи на земеделци

http://www.cross.bg/dokymenti-prestzentura-fonda-1441327.html

София /КРОСС/ До 1 декември земеделските производители с установени застъпвания за кампания 2014 трябва да представят в съответната ОД на ДФ „Земеделие" документи за правно основание за ползване на земята. Това съобщиха от пресцентъра на фонда. Необходимите документи документи са нотариален акт, договор за наем или аренда, решение на общинските служби по земеделие, споразумения по чл. 37, ал. 4 от Закона за собствеността и ползването на земеделски земи и други, съобщиха от пресцентъра на ДФ „Земеделие".От фонда са изпратили уведомителни писма за установените застъпвания. В случай, че писмото не е получено от адресата и в съответната ОД на ДФЗ няма данни за връчване, кандидатите, след извършена проверка в системата за индивидуална справка, биха могли да предоставят документи, доказващи правото на ползване на земите. Земеделските производители биха могли да направят проверка за наличието на двойно заявени площи и размера им на официалната интернет страница на ДФ „Земеделие" - www.dfz.bg в секция „Системата за индивидуална справка по Директни плащания".Съгласно чл. 17, ал 3 от Наредба 5 за условията и реда за подаване на заявления по схемите и мерки за директни плащания, кандидатите за подпомагане са длъжни да се явят за разрешаване на застъпванията в срок до 20 работни дни, съобщават още от ДФ "Земеделие".Копирано от standartnews.com

Американската рокгрупа One Republic идва в България през юни

http://www.dnevnik.bg/razvlechenie/2014/11/26/2426822_amerikanskata_rokgrupa_one_republic_idva_v_bulgariia/?ref=rss


Американската рок група One Republic, известна с хитовете си Counting Stars, If I lose Myself и Аpologize, ще направи концерт в България на 2 юни 2015 г., съобщават организаторите от Balkan Entertainment Company. 

Концертът ще бъде в зала "Арена Армеец". Американците имат зад себе си един платинен албум и номинация за "Грами", а настоящия тур представя последният им албум Native от 2013 г.

Билетите на цена от 65 до 110 лв. ще бъдат в продажба от петък, 28 ноември, в...

Изригна най-големият действащ вулкан в Япония

http://www.vesti.bg/sviat/azia/izrigna-naj-golemiiat-dejstvasht-vulkan-v-iaponiia-6028059

Според местната метеорологична служба, стълб от нагорещена пепел с височина 1 км се издига над един от кратерите му

Азиатските индекси затвориха с повишения

http://www.investor.bg/aziia/336/a/aziatskite-indeksi-zatvoriha-s-povisheniia-184499/

Единствено търговията в Токио бе под натиск вследствие на поскъпването на йената спрямо долара

Депутатите гласуваха 100 млн. лв. повече за НЗОК

http://www.moreto.net/novini.php?n=271950

Народното събрание одобри актуализацията на бюджета за НЗОК в размер на 100 млн. лева на второ четене без дебати. 50 млн. лева ще отидат за здравноосигурителни плащания за болнична медицинска помощ. 15 млн. са предвидени за терапия при злокачествени образования.

Заплахите на Патриотичния фронт са буря в чаша вода

http://www.bnews.bg/article-122770

Всеки, попаднал в парламента, се стреми да поддържа такава линия на поведение, че да се хареса на електората си, коментира пред БНР изказванията на патриотите Атанасов.

Минималната заплата остава замразена през 2015-а

http://www.cross.bg/-perioda-zapazvane-1441326.html

София /КРОСС/ Министерство на финансите публикува законопроекта за държавния бюджет за 2015 г. и актуализираната средносрочна бюджетна прогноза за периода 2015-2017 година. Рамката на бюджета  е изготвена на база консервативна прогноза за основните макроикономически показатели, реалистична оценка за приходите, както и при рестриктивно планиране на разходите. Заложените параметри по консолидираната фискална програма (КФП) за 2015 г. са съобразени с променената макроикономическа среда и със заложените основни допускания. Отразени са и ефектите от внесената от правителството в НС неотложна актуализация на Бюджет 2014. Фискалните цели на правителството за периода 2015-2017 г. съответстват на изведената като приоритет политика на гарантиране на финансова стабилност. Разчетите и предприетите мерки за ограничаване на бюджетния дефицит предполагат да се елиминират факторите, довели до влошаването на бюджетната позиция през 2014 г. и завръщане още с Бюджет 2015 на този показател в границата до 3% от БВП. В средносрочен период е планирано ежегодно намаление на дефицита със стъпка от 0,5 на сто. Това ще бъде добър сигнал за намеренията на правителството да смекчи негативния ефект от еднократното разхлабване на дефицита през 2014 г. и да покаже устойчива тенденция към подобряване на бюджетната позиция. Салдото по КФП през периода 2015-2017 г. е дефицит съответно в размер на 3% от БВП за 2015 г.; 2,5% от БВП за 2016 г. и 2% от БВП за 2017 година

Няма нарушения при бисквитите, в които бяха открити живи червеи

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4446572

Не са открити отклонения и наличие на каквито и да било вредители при проверките на полските бисквити, в които жена от Пловдив откри живи червеи. Това каза пред „Фокус” – Пловдив д-р Теодора Севова, директор на Агенцията по безопасност на храните в Пловдив. По думите и, направени са всички необходими проверки, Не са открити отклонения и наличие на каквито и да било вредители при проверките на полските бисквити, в които жена от Пловдив откри живи червеи. Това каза пред „Фокус” – Пловдив д-р Теодора Севова, директор на Агенцията по безопасност на храните в Пловдив. По думите и, направени са всички необходими проверки,

Не са открити нарушения при бисквитите, в които бяха намерени живи червеи

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4446577

Не са открити отклонения и наличие на каквито и да било вредители при проверките на полските бисквити, в които жена от Пловдив откри живи червеи. Това каза пред „Фокус” – Пловдив д-р Теодора Севова, директор на Агенцията по безопасност на храните в Пловдив. По думите и, направени са всички необходими проверки, Не са открити отклонения и наличие на каквито и да било вредители при проверките на полските бисквити, в които жена от Пловдив откри живи червеи. Това каза пред „Фокус” – Пловдив д-р Теодора Севова, директор на Агенцията по безопасност на храните в Пловдив. По думите и, направени са всички необходими проверки,

Не може пенсионерите да плащат само лев при джипито

http://www.bnews.bg/article-122769

Дискриминация е пенсионерите да плащат по-малко при джипито си, отколкото всички останали хора.

КНСБ няма да подкрепи бюджета за догодина

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/RjIAhrrLFgw/

КНСБ няма да подкрепи бюджета за догодина, ако промените в осигурителната система не са обвързани с размразяване на доходите и финансирането на реформите, заяви президентът на синдиката Пламен Димитров, въпреки намерението на вицепремиера Ивайло Калфин да предложи по-плавно нарастване на пенсионната възраст за трета категория труд от догодина.

“Между другото, аз очаквам среща и с министър-председателя. Надявам се, че до края на седмицата ще има възможност да се проведе, за да можем да чуем общите намерения – както на лидер на правителството и на партията, която го води, така и на финансовия министър. Надявам се, че до края на седмицата ще имам възможност това да се случи и с двамата.

Нашите основни очаквания в бюджет 2015 са известни – ние искаме да видим размразяване на доходите, ясна визия за това как индустрията на България ще бъде стимулирана, как основните реформи в образованието, здравеопазването и в пенсионната система ще бъдат финансирани – и в зависимост от това как се виждат в бюджета, ще определим нашето решение към него”, коментира Димитров, цитиран от Кросс.

Според източник на БНР проектът на бюджет за следващата година ще бъде обсъден от социалните партньори в петък. Синдикатите и работодателите очакват днес да получат проекта, за да се запознаят с него и да оформят становищата си. Правителството възнамерява с корекция на тригодишната бюджетна прогноза до 2017-а година да намали темпа, с който ще нараства минималната заплата, или да я замрази. Освен това се очаква да бъде ограничено планираното увеличаване на максималния осигурителен доход.

 

 

 

Юнкер предлага над 300 млрд. евро инвестиции за стимулиране на икономиката в ЕС

http://econ.bg/Новини/Юнкер-предлага-над-300-млрд-евро-инвестиции-за-стимулиране-на-икономиката-в-ЕС_l.a_i.615128_at.1.html

Председателят Жан Клод Юнкер предлага пакет от инвестиции в размер на 315млрд. евро за стимулиране на европейската икономика и създаване на нови...

Юнкер предлага 300 млрд. евро инвестиции за стимулиране на икономиката в ЕС

http://econ.bg/Новини/Юнкер-предлага-300-млрд-евро-инвестиции-за-стимулиране-на-икономиката-в-ЕС_l.a_i.615128_at.1.html

Председателят Жан Клод Юнкер предлага пакет от инвестиции в размер на 300 млрд. евро за стимулиране на европейската икономика и създаване на вони...

НСИ отчете спад при превозените товари

http://www.cross.bg/trimesechie-transport-tretoto-1441325.html

София /КРОСС/ НСИ отчете спад както при превозените товари, така и при извършената работа от товарния транспорт. Спрямо второто тримесечие на 2014 г. превозените пътници от сухопътния, водния и градския електротранспорт бележат спад от 2.8%, докато извършената работа се увеличава с 2.9%.По предварителни данни през третото тримесечие на 2014 г. в сравнение със съответното тримесечие на 2013 г. е регистрирано намаление при превозените товари (16.6%) и при извършената работа (18.0%) от сухопътния и водния транспорт. Спрямо съответния период на предходната година през третото тримесечие на 2014 г. превозените пътници бележат спад с 0.2%, докато извършената работа, измерена в пътниккилометри, отбелязва увеличение от 9.7%. Сухопътен транспорт През третото тримесечие на 2014 г. превозените товари от сухопътния транспорт са 27 392.6 хил. т, или с 5 423.2 хил. т по-малко спрямо съответното тримесечие на 2013 г., като намаление се наблюдава при всички видове сухопътен транспорт.Извършената работа също отбелязва спад от 11.6% спрямо третото тримесечие на 2013 г. и достига 7 866.4 млн. тонкилометра. Увеличение от 11.6% бележат единствено извършените превози от железопътния транспорт. Броят на превозените пътници от железопътния и автобусния транспорт през третото тримесечие на 2014 г. е 107 871.8 хил., или с 1.2% повече спрямо същия период на предходната година, което се дължи на увеличението на вътрешните превози - с 1.4%

Вокал на рок банда издъхна на сцената

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/w9bGXCOTMt8/

Солистът на аржентинската рок група Krebs издъхна на сцената. Агустин Бриолини е станал жертва на токов удар. Един час лекари са опитвали да го върнат към живот, преди да го закарат в болницата, където да констатират смъртта му. Причина за инцидента, спрял сърцето на 21-годишния младеж, е неизправна жичка в микрофона му, съобщи Кросс.

Фаталният концерт е бил част от фестивала Villa Carlos Paz, който се провежда в Испания, на който групата е представяла първия си албум.

 

 

Цонев: ДПС ще се въздържи от подкрепа на актуализацията на бюджета

http://www.cross.bg/tzonev-kabinet-byudzhet-1441323.html

София /КРОСС/ ДПС ще се въздържи от подкрепа на внесената актуализация, защото не смятаме, че подходът трябва да е този - че трябва да верифицираме липсата на усили от страна на служебния кабинет да подобри събирането на приходите. Това каза Йордан Цонев от ДПС по време на обсъждането на второ четене на Законопроекта за изменение и допълнение на Закона за държавния бюджет за 2014 г.„Предният служебен кабинет се справи с тази задача - наистина увеличи събирането на приходите и стегна разходите и сме го признавали много пъти. Този обаче не успя да се справи. Нашата оценка е „Слаб 2" на този служебен кабинет в тази му дейност - разходи над 300 млн.лв., една голяма част от тях извън наводненията и щетите, посочи Цонев. „Верификация на неправомерно направени разходи ние не приемаме", заяви Цонев. „Планирането беше извършено в други условия и с прогноза, че кабинетът ще продължи да управлява през цялата година. Кабинетът "Орешарски" е единственият кабинет от Прехода, който нямаше възможност да изпълни самостоятелен бюджет. Изпълни половината от бюджета на предното правителство и половината от собствения си бюджет, така че нямаме никакво основание да правим изводи, след като нямаме завършена една бюджетна година", посочи Цонев.    

Кабинетът сменя 24 областни управители

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/6Rx4KXqa0NA/

Правителството освободи 24 от общо 28 областни управители. Това стана ясно след днешното заседание на Министерски съвет. На постовете си остават само губернаторите на Пловдив, Варна, Хасково и Силистра.

 

 

Варненски ученици раздават топла храна на бездомни

http://www.moreto.net/novini.php?n=271943

За първи път в историята на Първа езикова гимназия, по идея на педагогическия съветник и съвместно с Ученическия съвет, се организира благотворителна акция за подпомагане на бездомни и социално слаби хора от гр. Варна. През зимните месеци всеки настоящ випуск ще събира хранителни продукти и консерви за приготвяне на топла храна, която ще се раздава всяка събота в храм „Св.

Пловдивски автобус с контрабандни цигари задържаха на "Капитан Андреево"

http://www.cross.bg/tzigari-kusa-slyzhiteli-1441322.html

София /КРОСС/ Над 123 000 къса контрабандни цигари откриха в пловдивски автобус митнически служители от мобилна група и от МП Капитан Андреево. Автобусът с 30 пътници влиза в страната от Турция през нощта. Митническите служители отклоняват превозното средство за щателна проверка. При нея са открити и задържани общо 6 152 кутии цигари, основно от марките „Кarelia " и "Victory Exclusive", като част от цигарите са били скрити под стълбите на автобуса и във фабрични кухини на превозното средство.Общо 213 560 къса цигари без бандерол задържаха за две денонощия митнически служители от мобилна митническа група и служители на МП Капитан Андреево. 48 400 къса цигари са открити при щателни митнически проверки, основно във фабричните кухини на превозни средства, селектирани по метода „анализ на риска". 165 160 къса цигари са иззети от 66 преминаващи пътници, тъй като акцизната стока е била над нормата за безмитен внос.

Поморийци ще гледат “Любов, щастие и милиони” на 8 декември

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/1Tiato8UQ18/

На 8 декември 2014 г./сряда/ от 19.00 ч. в читалище „Просвета” ще се играе постановката „Любов, щастие и милиони” по Марсел Беркие-Мариние. В пиесата на Народния театър „Иван Вазов” и ДКТ „Иван Димов” участват актьорите Валентин Танев, Мира Каланова, Албена Колева и Малин Кръстев.

Това е една пиеса за мечтите, от които никога не бива да се отказваме, защото не се знае в кой момент съдбата ще се окажа благосклонна към нас и ще ни отдаде шанс да ги реализираме. Едновременно с това трябва да сме подготвени психически и морално, за да понесем Голямото щастие. Ето това вече е изпитание. На това изпитание са подложени героите в пиесата.

 

Uber е близо до пазарна оценка от 35-40 млрд. долара

http://www.investor.bg/novini/261/a/uber-e-blizo-do-pazarna-ocenka-ot-35-40-mlrd-dolara-184497/

Услугата за споделено пътуване е забранена в някои държави, но това не спира глобалния ѝ възход

Облекчен визов режим за зимния сезон, обеща Ангелкова

http://www.cross.bg/angelkova-tyrizma-nikolina-1441324.html

/КРОСС/Между 4 и 5% е ръстът на туристите у нас. Данните на НСИ съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова.  Изключително голям интерес се наблюдава от съседните държави и за ски сезона - най-вече от Турция, Гърция, Румъния и Македония, допълни тя. Нашата най-важна цел е страната да бъде целогодишна туристическа дестинация - „България четири сезона"", каза Николина Ангелкова. Министърът откри Първия балкански туристически форум Go2Balkans. Развитието на туризма се основава на един добър баланс между екологичните, икономичните и социалните интереси, който се опитваме да постигнем и ние в Министерството на туризма в синхрон с европейската практика в тази сфера и като възможност за прилагане принципите за устойчиво развитие у нас. В България това са около 15%, каза Николина Ангелкова при откриването на форума. Тя посочи, че министерството работим активно както с бизнеса,  така и чуждестранните партньори, така че да превърнем в реалност идеята за общ туристически продукт. Министърът обяви, че в новото ведомство ще има специален отдел, който да се занимава с анализи и проучвания в туризма. „По отношение на визите ни предстоят работни срещи с ресорните министри, за да можем да намерим формулата, която да адресира нуждите на туризма и да облекчи туристическия визов режим

Папата в ЕП: Европа изглежда стара и уморена

http://www.investor.bg/evropa/334/a/papata-v-ep-evropa-izglejda-stara-i-umorena-184495/

Трябва да създадем Европа, която се върти не около икономиката, а около човека, заяви папа Франциск при посещението си в европарламента

Николина Ангелкова: Започнали сме разговори в посока на облекчаване на визовия режим

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4446561

Разговарях с много посланици и по време на тези срещи обсъдихме и възможностите за предоставяне на техните съвместни туристически пакети от региона, защото всички заедно можем да предложим един атрактивен и конкурентен продукт. Това заяви министърът на транспорта Николина Ангелкова при откриването на Първия балкански туристически форум Go2Balkans. Разговарях с много посланици и по време на тези срещи обсъдихме и възможностите за предоставяне на техните съвместни туристически пакети от региона, защото всички заедно можем да предложим един атрактивен и конкурентен продукт. Това заяви министърът на транспорта Николина Ангелкова при откриването на Първия балкански туристически форум Go2Balkans.

Меркел: Следващите санкции срещу Русия са неизбежни

http://www.cross.bg/merkel-vliyanie-ikonomikata-1441321.html

/КРОСС/ Канцлерът на Германия Ангела Меркел заяви, че следващите санкции срещу Русия са неизбежни,немското издание Deutsche Welle. На конгреса на европейските семейни предприятия в Берлин, Меркел заяви, че въпреки пагубното влияние на санкциите срещу икономиката, наказателните мерки са необходими за мирното решение на конфликта в Украйна. «Ние усилено работим над дипломатическото урегулиране на тази криза. Но, за съжаление, в рамките му все така се нарушава териториалната цялост на Украйна», заяви канцлерът.Също така, тя констатира негативното влияние на санкциите върху икономиката на Германия и ЕС. «За предприемачите няма нищо по-важно от правовите гаранции, стабилността и мира», подчерта Ангела Меркел.      

Нападнаха и обраха мъж от Омуртаг във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=271947

38-годишен мъж от гр. Омуртаг е подал сигнал до полицията вчера за това, че около 05:40 часа, на бул. "Княз Борис I" е бил нападнат и ограбен. Две неизвестни лица са извършили грабеж на сума пари. След като са му нанесли няколко удара в областта на лицето, мъжете са откраднали повече от 2000 лв.

Вучков: Балканските страни са интересни за терористи

http://www.vesti.bg/bulgaria/politika/vuchkov-balkanskite-strani-sa-interesni-za-teroristi-6028057

Вътрешният министър заключи, че опасност от тероризъм винаги има, но няма основание за излишно безпокойство

Организаторка на конкурси за красота започва дело заради скандалната "Мисис България"

http://pik.bg/организаторка-на-конкурси-за-красота-започва-дело-заради-скандалната-мисис-българия-news254041.html

Организаторка на конкурси за красота започва дело заради скандалната "Мисис България"

„Изпращането на Анита Желева-Мейзер на конкурса "Мисис Свят" е нарушение на търговска марка, която аз съм градила 16 години. Засягат се не само моите права и правата на марката, но и достойнството на носителките на тази титла, на техните семейства и на медиите, които ни подкрепят. Уронва се престижа на една изградена марка". Това заяви организаторката на конкурси за красота Меги Савова в сутрешния блок на Нова тв. Тя уточни, че започва дело заради скандалното участие на българката в американския конкурс.

„Много благодаря на всички над 20 000 човека, които ни подкрепиха и искат да застанат на моя страна в съдебни дела. Става въпрос за съдебен процес срещу марката „Мисис свят" от САЩ, Австрия, Швеция. Скандалът продължава и извън България. Оказва се, че победителката не е от Беларус. Проблемът е следния: всеки може да праща когото поиска на конкурс, но не с титлата „Мисис". Тя е спечелила конкурса за най-достойна омъжена българка, но защо се явява като „Мисис България"?", коментира Савова.

„В световен мащаб има десетина конкурса за омъжени и около 30 за неомъжени дами. Който иска може да се свърже с организаторите и да направи конкурс, но това не дава правото да се ползва титлата „Мис" или „Мисис". На тези конкурси пише само името на държавата, без титли", поясни тя

„Единствената победителка на конкурса „Мисис България" през 2003 г. е Маги Желязкова. Първа подгласничка стана Румяна Маринова. Елена Люцканова не е „Мисис България", категорична бе Савова.

Организаторката на конкурси представи документи, които доказват регистрацията на конкурса „Мисис България" в патентното ведомство. „С госпожа Яненка Люцканова и няколко други лица имахме съдебен спор за марката, но явно някои хора се чувстват над закона. Отговорност за изпращането на Анита Желева търсете от организаторите", изтъкна тя.

 

Глобиха баща за арогантно поведение в училището на сина му в Шумен

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4446553

Баща е глобен с 200 лева заради арогантно поведение в училището на сина му, съобщиха от ОД на МВР-Шумен. На 25 ноември 2014 г. в 08:14 часа в оперативната дежурна част на ОДМВР Шумен е получен сигнал от център 112, че в основно училище в град Шумен е влязло лице, което се е представило за баща на момче от първи клас и го е отвело. Баща е глобен с 200 лева заради арогантно поведение в училището на сина му, съобщиха от ОД на МВР-Шумен. На 25 ноември 2014 г. в 08:14 часа в оперативната дежурна част на ОДМВР Шумен е получен сигнал от център 112, че в основно училище в град Шумен е влязло лице, което се е представило за баща на момче от първи клас и го е отвело.

ЕС стартира инвестиционна офанзива за насърчаване на работните места

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/6BZY6MzNliE/

Европейската комисия обяви днес План за инвестиции на обща стойност 315 милиарда евро, чрез който ще се възстанови растежът в Европа и повече хора отново ще имат работа.

Планът съдържа три основни направления:

-създаване на нов Европейски фонд за стратегически инвестиции (ЕФСИ), гарантиран с публични средства, чрез който през следващите три години (2015—2017 г.) ще се мобилизират допълнителни инвестиции на стойност най-малко 315 милиарда евро;

-създаване на надежден набор от проекти, съчетан с програма за помощ, за да могат инвестициите да бъдат насочвани там, където те са най-необходими;

-амбициозна пътна карта, чрез която Европа ще стане по-привлекателно място за инвестиции и ще се отстранят регулаторните пречки.

Според оценките на Европейската комисия предложените мерки като цяло могат да увеличат БВП на ЕС с между 330 милиарда евро и 410 милиарда евро в рамките на три години и да създадат до 1,3 милиона нови работни места.

В коментара си за Плана председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер заяви: „Съвсем просто е — ако Европа инвестира повече, ще постигне по-голям просперитет и ще създаде повече работни места. Планът за инвестиции, който предлагаме в тясно партньорство с Европейската инвестиционна банка, представлява нов и амбициозен начин за насърчаване на инвестициите, без да се създава нов дълг.”

В Англия тръгна първият задвижван с фекалии автобус (видео)

http://www.moreto.net/novini.php?n=271949

Днес във Великобритания в движение тръгна първият междруградски автобус, който е задвижван изцяло от човешки хранителни отпадъци, пише Би Би Си. Новият "еко" автбоус ще обслужва линията между градовете Бристол и Бат. 40-местното превозно средство може да измине 300 км, зареден единствено с годишното производство екскременти на пет души.

Глобиха баща 200 лева за арогантно поведение в училището на сина му

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4446524

Баща е глобен с 200 лева заради арогантно поведение в училището на сина му, съобщиха от ОД на МВР-Шумен. На 25 ноември 2014 г. в 08:14 часа в оперативната дежурна част на ОДМВР Шумен е получен сигнал от център 112, че в основно училище в град Шумен е влязло лице, което се е представило за баща на момче от първи клас и го е отвело. Баща е глобен с 200 лева заради арогантно поведение в училището на сина му, съобщиха от ОД на МВР-Шумен. На 25 ноември 2014 г. в 08:14 часа в оперативната дежурна част на ОДМВР Шумен е получен сигнал от център 112, че в основно училище в град Шумен е влязло лице, което се е представило за баща на момче от първи клас и го е отвело.

Сотир Цацаров и Владимир Писанчев ще дадат брифинг за акциите срещу радикален ислям

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4446543

Главният прокурор Сотир Цацаров и председателят на ДАНС Владимир Писанчев ще дадат брифинг, съобщиха от прокуратурата. Той ще е във връзка с проведената специализирана операция срещу уличени в радикален ислямизъм от Прокуратурата на Република България, ДАНС и МВР, която се проведе вчера на територията на няколко града. Главният прокурор Сотир Цацаров и председателят на ДАНС Владимир Писанчев ще дадат брифинг, съобщиха от прокуратурата. Той ще е във връзка с проведената специализирана операция срещу уличени в радикален ислямизъм от Прокуратурата на Република България, ДАНС и МВР, която се проведе вчера на територията на няколко града.

Обама: Мишел знае, че обичам Мерил Стрийп

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4446537

„Публично заявявам, че обичам Мерил Стрийп. Знаят го и мъжът й, и Мишел, и никой от тях не може да направи нищо по въпроса”, обяви държавният глава на САЩ Барак Обама, докато й връчваше Президентския медал на свободата, съобщи в. "Вашингтон пост".   Обама допълни, че талантът на трикратната носителка на „Оскар” е толкова велик, „Публично заявявам, че обичам Мерил Стрийп. Знаят го и мъжът й, и Мишел, и никой от тях не може да направи нищо по въпроса”, обяви държавният глава на САЩ Барак Обама, докато й връчваше Президентския медал на свободата, съобщи в. "Вашингтон пост". Обама допълни, че талантът на трикратната носителка на „Оскар” е толкова велик,

Оставаме верни на своята мисия, завещана ни от Св. Кл. Охридски - да правим "всички съучастници в доброто"

http://www.cross.bg/ohridski-kliment-yniversitet-1441320.html

/КРОСС/Слово на ректора на Софийския университет на патронния празник на Алма матер - 25 ноември  Наново сме тук, за да почетем паметта на патрона на Софийския университет "Св. Климент Охридски" - символа на знанието и стремежа към истината свети Климент Охридски. България на Борис и Симеон бе създадена от хора, които вярваха в нея и работеха за нея. Без тях тя нямаше да се случи. Вярваха и работеха въпреки трудностите, въпреки укорите, въпреки нападките. От хора като свети Климент Охридски, които се гордееха с това, че са ученици на Кирил и Методий, защото бяха убедени, че да се гради може само върху постигнатото от предходниците ти. Че по-важно е да строиш, отколкото да рушиш. От хора, които, ако цитираме житието на св. Климент Охридски: "без да превиват коляно пред никого от хората, са... станали светила на света, имащи словото на живота". През годината, изтекла от предходния патронен празник, нашият университет премина през доста изпитания, но вярвам, че запази достойнството си и не преви коляно пред никого. Не бе лесно да се работи през тази година, както не бе лесно на цялото българско общество, люляно от разочарования и лишено от надежда от своите водители. И въпреки всичко ние си оставаме верни на своята мисия, завещана ни от свети Климент Охридски - да правим "всички съучастници в доброто"

Министър Николина Ангелкова: Мислим за облекчаване на визовия режим

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4446541

Разговарях с много посланици и по време на тези срещи обсъдихме и възможностите за предоставяне на техните съвместни туристически пакети от региона, защото всички заедно можем да предложим един атрактивен и конкурентен продукт. Това заяви министърът на транспорта Николина Ангелкова при откриването на Първия балкански туристически форум Go2Balkans. Разговарях с много посланици и по време на тези срещи обсъдихме и възможностите за предоставяне на техните съвместни туристически пакети от региона, защото всички заедно можем да предложим един атрактивен и конкурентен продукт. Това заяви министърът на транспорта Николина Ангелкова при откриването на Първия балкански туристически форум Go2Balkans.

Цацаров и Писанчев ще дадат брифинг за акциите срещу радикален ислям

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4446528

Главният прокурор Сотир Цацаров и председателят на ДАНС Владимир Писанчев ще дадат брифинг, съобщиха от прокуратурата. Той ще е във връзка с проведената специализирана операция срещу уличени в радикален ислямизъм от Прокуратурата на Република България, ДАНС и МВР, която се проведе вчера на територията на няколко града. Главният прокурор Сотир Цацаров и председателят на ДАНС Владимир Писанчев ще дадат брифинг, съобщиха от прокуратурата. Той ще е във връзка с проведената специализирана операция срещу уличени в радикален ислямизъм от Прокуратурата на Република България, ДАНС и МВР, която се проведе вчера на територията на няколко града.

Български ученици си оспорват титлата за най-добър млад преводач на ЕС

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/zBPYSJ4fvw4/

На 27 ноември, четвъртък, десетки български ученици ще тестват преводаческите си умения с надеждата да спечелят приз в конкурса за млади преводачи на Европейската комисия. Заедно с над 3000 участници от целия Европейски съюз те ще се включат в ежегодния конкурс Juvenes Translatores, превеждайки едновременно (11.00-13.00 ч. българско време) текст от една страница от и на един от 24-те официални езика на ЕС.

В тазгодишното издание на конкурса участват ученици от 17 български училища от цяла България.

Фермерите имат още 4 дни, за да изчистят застъпванията

http://www.dnevnik.bg/biznes/companii/2014/11/26/2426777_fermerite_imat_oshte_4_dni_za_da_izchistiat/?ref=rss


Държавен фонд "Земеделие" напомня, че до 1 декември земеделските производители с установени застъпвания за кампания 2014 г. трябва да представят в съответната областна дирекция на фонда документи за правно основание за ползване на земята. Такива документи са нотариален акт, договор за наем или аренда, решение на общинските служби по земеделие, споразумения по чл. 37, ал. 4 от Закона за собствеността и ползването на земеделски земи и други.

На всички бенефициенти са изпратени...

Нощта в Донецк премина под звуците на артилерийска стрелба

http://www.cross.bg/donetzk-sgradi-kievski-1441318.html

/КРОСС/ Обстрелът на Киевски и Куйбишевски квартали в Донецк продължиха и тази нощ, в резултат на което са разрушени редица жилищни сгради и постройки, съобщават от градския съвет, предаде РИА Новости. „През нощта на 25 срещу 26 ноември обстрелът на Киевски и Куйбишевски квартал продължи … Въпреки напрегнатата обстановка, аварийните служби в града продължават да работят за възстановяването на комуникациите”, се казва още в съобщението. В момента атмосферата в града е неспокойна, периодично се  чуват взривове и залпове от тежка артилерия. Сред разрушените сгради е училище – интернат, уточняват от градския съвет в Донецк. По-рано опълченци съобщиха, че вечерта на обстрел са били подложени жилищните райони в Киевски квартал в Донецк, при което са повредени три сгради и е загинал един мирен жител, а трима са тежко ранени.

Вандали нашариха стените на 9-то училище с обиди, заплахи и свастики

http://www.zapernik.com/pernik/vandali-nashariha-stenite-na-9-to-uchilishte-s-obidi-zaplahi-i_36076/

"Циганите на сапун", "Смърт за циганите" и предупреждение на оставена заедно със спрея бележка: "Не го трийте, ще стане по-лошо", пише на фасадата на 9-то училище

Случай на обидни квалификации чрез свастики и рисунки по стените на пернишко училище изясняват служители от Първо РУ „Полиция” – Перник.

Вчера, около 19, 20 ч. на тел. 112 е получен сигнал, че с помощта на спрей, по стените на пернишко училище са изрисувани свастики, заплашителни изрази и нецензурни думи и квалификации.

Полицаите направили оглед на местопроизшествието. Предстои среща с директора на школото за изясняване на подробности и получаване на...

Продължава

Вандали нашариха стените на пернишко учлище с обиди, заплахи и свастики

http://www.zapernik.com/pernik/vandali-nashariha-stenite-na-pernishko-uchlishte-s-obidi-zaplahi-i_36076/

Случай на обидни квалификации чрез свастики и рисунки по стените на пернишко училище изясняват служители от Първо РУ „Полиция” – Перник.

 

Вчера, около 19, 20 ч. на тел. 112 е получен сигнал, че с помощта на спрей, по стените на пернишко училище са изрисувани свастики, заплашителни изрази и нецензурни думи и квалификации.

Полицаите направили оглед на местопроизшествието. Предстои среща с директора на школото за изясняване на подробности и...

Продължава

Обама: Публично заявявам, че обичам Мерил Стрийп и мъжът й го знае (Видео)

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4446519

„Публично заявявам, че обичам Мерил Стрийп. Знаят го и мъжът й, и Мишел, и никой от тях не може да направи нищо по въпроса”, обяви държавният глава на САЩ Барак Обама, докато й връчваше Президентския медал на свободата, съобщи в. „Публично заявявам, че обичам Мерил Стрийп. Знаят го и мъжът й, и Мишел, и никой от тях не може да направи нищо по въпроса”, обяви държавният глава на САЩ Барак Обама, докато й връчваше Президентския медал на свободата, съобщи в. "Вашингтон пост". Обама допълни, че талантът на трикратната носителка на „Оскар” е толкова велик,

Сидеров даде имунитета си в последния момент

http://offnews.bg/news/n_1/n_422303.html

Волен Сидеров е депозирал сам отказ от депутатския си имунитет в деловодството на парламента в последния момент, в който можеше да се откаже доброволно. На 12 ноември главният прокурор Сотир Цацаров поиска имунитета на депутатите Цветан Цветанов от ГЕРБ, Волен Сидеров от "Атака", Георги Свиленски , Димитър Димитров от БСП, и на Илия Илиев от ДПС. Всеки от тях има 14 дни да си даде доброволно имунитета, в противен случай искането на Цацаров се гласува в зала.  Всички депутати, освен Сидеров, се отказаха от имунитета си почти веднага. Днес - 26 ноември, беше последния ден за доброволен отказ и Сидеров чака до последния момент. Имунитетът на Цветан Цветанов е поискан заради 3 наказателни производства срещу него за престъпления по служба в качеството му на министър на вътрешните работи (чл. 202, ал. 2 от НК - присвояване; чл. 285 във връзка с чл. 387, ал. 2 от НК – длъжностно престъпление, и чл. 288, предл. 2 от НК – лично укривателство). Имунитетът на Волен Сидеров е поискан на основание внесен обвинителен акт за хулигански действия (чл. 131, ал. 2 от НК – причиняване на телесна повреда на длъжностно лице). Имунитетът на Георги Свиленски е поискан за това, че същият е обвиняем за умишлено причинени значителни стопански щети (чл. 219, ал. 4 от НК – умишлена безстопанственост). Имунитетът на Илия Илиев е поискан за това, че срещу него се води досъдебно производство за данъчни престъпления (чл. 255, ал. 3 от НК – укриване на данъци). Имунитетът на Димитър Димитров е поискан за това, че същият е обвиняем за това, че противозаконно повреждане на ипотекирано имущество (чл. 216, ал. 1 от НК – унищожаване и повреждане на чужди вещи). Цацров поиска и имунитета на Сергей Станишев, който в момента е евродепутат, срещу който се води дело за загуба на документи, съдържащи класифицирана информация. Главният прокурор е изпратил писмо до председателя на Европейския парламент с искане за снемане на имунитета на евродепутата.

Ангелкова ще преговаря за облекчаване на визовия режим за балкански туристи у нас

http://www.dnevnik.bg/biznes/turizam/2014/11/26/2426756_angelkova_shte_pregovaria_za_oblekchavane_na_vizoviia/?ref=rss


Министърът на туризма Николина Ангелкова планира работни срещи с ресорните си колеги и министрите на външните работи на балканските страни, за да се обсъдят възможностите за облекчаване на режима за издаване на туристически визи. Това съобщи пред журналисти самата Ангелкова, която откри първото издание на форума Go2Balkans, в който участват туроператори и други фирми от туризма от десет държави.

Ангелкова не уточни какви възможности имат за облекчаване на визовия режим, но напомни,...

200 лв. глоба за агресивен татко на първолак

http://www.cross.bg/shymen-bashta-momche-1441319.html

Шумен /КРОСС/ 200 лв. глоба отнесе баща на първокласник заради арогантното си държание в местно училище. В 08:14 часа вчера в оперативната дежурна част на ОДМВР Шумен е получен сигнал от център 112, че в основно училище в град Шумен е влязло лице, което се е представило за баща на момче от първи клас и го е отвело. На място е изпратен екип на РУМВР Шумен. Пред полицейските служители 57-годишен мъж от ръководния персонал на учебното заведение обяснил, че малко преди това в сградата влязъл мъж, който заявил, че иска да вземе сина си. Разяснено му е, че трябва да изчака завършването на часа, за да не се нарушава учебния процес. Мъжът продължил да върви по коридора и направил опит да го удари. 59-годишен мъж, който осъществявал охраната на училището го хванал, но той го избутал. Влязъл в класната стая, където продължил да се държи арогантно. При излизане от сградата отправил заплашителни изрази към охранителя и присъстващите. В хода на проведените незабавни мероприятия е установена самоличността и местонахождението на мъжа. Това е 26-годишният А.Й. от град Шумен, баща на седемгодишното момче. А.Й. е задържан на основание чл. 72, ал.1 от ЗМВР за срок до 24 часа. Съставен му е акт по УБДХ. С решение на Районен съд Шумен му е наложено наказание „глоба" в размер на 200 лева.    

Установиха извършителя на кражба на компютър от магазин в Ахелой

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/kUX2zisXaq0/

В резултат на полицейските действия на служители от Районно управление «Полиция» – Поморие по отношение кражбата на преносим компютър, осъществена на 07/08.11.т.г. от частен магазин в Ахелой, разположен на ул. «Слънчев бряг», е установен извършителят на деянието. Това е криминално проявеният и осъждан П.М., 27- годишен от Поморие, който направил пълни самопризнания и върнал откраднатат вещ. Работата по случая продължава.

Вечер, посветена на 200-годишнината от рождението на Лермонтов

http://www.cross.bg/lermontov-rozhdenieto-mihail-1441317.html

/КРОСС/Вечер, посветена на 200-годишнината от рождението на М.Ю. Лермонтов, ще се състои днес от 17 ч. в Музикалния салон на Руския културно-информационен център на ул. "Шипка" 34, етаж 3. Участие ще вземат проф. Петър Вeлчев, Лъчезар Еленков, Надя Попова, Найден Вълчев, Иван Есенски, Андрей Андреев, Емилия Лазарова, Владимир Маринов и ученици от 73 СОУ "Владислав Граматик", София. Организатори са фондация "Устойчиво развитие за България", Съюзът на българските писатели и представителството на Россътрудничество в България. Годишнината бе отбелязана с редица събития през октомври и ноември.  На 15 октомври светът отбеляза 200 години от рождението на гениалния руски поет, писател, драматург и художник Михаил Лермонтов (Михаил Юрьевич Лермонтов; 15 октомври 1814, Москва - 27 юли 1841, Пятигорск). Михаил Лермонтов е автор на шедьоври на световната литература като стихотворенията „Мцыри" (1838-1839), „Бородино" (1837), „Демон", „Дума" (1839) и много други, на знаменития роман „Герой на нашето време" („Герой нашего времени"; 1838-1840), на драмата „Маскарад" (1835)... Писателят е бил и много талантлив художник, който, за съжаление, оставя немногобройно наследство, предимно картини от Кавказ, няколко батални платна, маслени портрети, карикатури и скици...

Оцениха на 1 млн. евро 17-годишен от "Левски"

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4446042

“Левски” постави цена от 1 млн. евро на Божидар Краев.
Всъщност едва 17-годишният талант в момента още няма професионален договор. И е възможно да бъде “откраднат” срещу около 300 000 евро по трансферната таблица на ФИФА за малки.
Обаче след близо 2 месеца преговори с бащата и майката, мениджъра и самия футболист се появи увереност в подписите по “Левски” постави цена от 1 млн. евро на Божидар Краев. Всъщност едва 17-годишният талант в момента още няма професионален договор. И е възможно да бъде “откраднат” срещу около 300 000 евро по трансферната таблица на ФИФА за малки. Обаче след близо 2 месеца преговори с бащата и майката, мениджъра и самия футболист се появи увереност в подписите по

Освен поддръжници на "Ислямска държава", ДАНС не намери поддържници на каквато и да е държава в България

http://cite.actualno.com/Osven-poddryjnici-na-Isljamska-dyrjava-DANS-ne-nameri-poddyrjnici-na-kakvato-i-da-e-dyrjava-v-Bylgarija-news_62471.html

Освен поддръжници на Ислямска държава, прокуратурата и ДАНС се опитват да открият поддръжници на каквато и да е държава в България. За жалост, както и в случая с инициалите в тефтерчето на Златанов, н...

Ураганен вятър остави 70 хил. потребители в Канада

http://america.actualno.com/Uraganen-vjatyr-ostavi-70-hil-potrebiteli-v-Kanada-news_62474.html

Над 70 000 потребители в канадската провинция Онтарио останаха без електроснабдяване заради ураганен вятър. Най-силно пострадали са Торонто и столицата на страната Отава. Там без ток са съоветно 10 00...

Нови дългове, ново затягане на коланите - предложението за Бюджет 2015

http://business.actualno.com/Novi-dylgove-novo-zatjagane-na-kolanite---predlojenieto-za-Budjet-2015-news_62477.html

Консервативна прогноза относно развитието на икономиката на България и заради това ще задлъжнеем с още над 8 млрд. лева - това е основният акцент в предложението за държавния бюджет на страната за сле...

Романтиката утрепва желанието за секс на мъжете

http://curious.actualno.com/Romantikata-utrepva-jelanieto-za-seks-na-myjete-news_62484.html

Романтиката не само не се харесва на мъжете по същия начин като на жените, а може да намали желанието им за секс, показва ново изследване, цитирано от в. "Дейли мейл". В действителност мъже...

ООН: Над 12 млн. сирийци се нуждаят от хуманитарна помощ

http://asia.actualno.com/OON-Nad-12-mln-sirijci-se-nujdajat-ot-humanitarna-pomosht-news_62480.html

 Заради нарастващото насилие и влошаващата се обстановка в Сирия около 12,2 милиона души в страната се нуждаят от помощ. За сравнение - през юли броят им е бил 10,8 милиона. Това заяви замест...

30% от родителите тровят децата си, като пушат при тях

http://healthy.actualno.com/30-ot-roditelite-trovjat-decata-si-kato-pushat-pri-tjah-news_62487.html

30% от родителите пушат пред децата си в затворени помещения, сочат данните от проучване на Българското дружество по алергология сред четвъртокласници. Децата споделят, че дори когато помолят родител...

Когато ислямът завладее света, той ще рухне

http://actualno.actualno.com/Kogato-isljamyt-zavladee-sveta-toj-shte-ruhne-news_62486.html

Председателят на мюфтийското настоятелство Яшар обясни, че l джамията в квартал "Изток" в Пазарджик не е проповядван радикален ислям или симпатия към "Ислямска държава". По въпрос...

Вила край морето за 50 бона

http://www.moreto.net/novini.php?n=271921

Частни съдия-изпълнители продават вили и имоти край морето, като най-търсени са нивите. Интересът на купувачи към апартаменти и къщи тази година се е повишил. От обявените към момента продажби според големината и мястото вила край морето може да се купи от 48 000 лева до близо 440 хил.

Стъклени прегради ще обезопасяват спирките по третия лъч на метрото

http://econ.bg/Новини/Стъклени-прегради-ще-обезопасяват-спирките-по-третия-лъч-на-метрото_l.a_i.615114_at.1.html

Стъклени прегради ще обезопасяват спирките по третия лъч на метрото в София. Те ще пречат на хората да влизат в тунелите, както и ще пазят от падане...

Наско: Нетипичен рокаджия съм - моногамен

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4446521

Наско от Б.Т.Р., най-мощният рокаджийски глас у нас, е на първа страница в новия брой на вестник "Всичко за семейството". Повече от 10 години той споделя живота си със сръбкинята Ивана, оперна певица. Двамата се открили бързо, но любовта им се случила бавно. Сега талантливата красавица му помага и като треньор в "Гласът на България". Наско от Б.Т.Р., най-мощният рокаджийски глас у нас, е на първа страница в новия брой на вестник "Всичко за семейството". Повече от 10 години той споделя живота си със сръбкинята Ивана, оперна певица. Двамата се открили бързо, но любовта им се случила бавно. Сега талантливата красавица му помага и като треньор в "Гласът на България".

Наско: Нетипичен рокаджия съм - моногамен

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4446517

Наско от Б.Т.Р., най-мощният рокаджийски глас у нас, е на първа страница в новия брой на вестник Наско от Б.Т.Р., най-мощният рокаджийски глас у нас, е на първа страница в новия брой на вестник "Всичко за семейството". Повече от 10 години той споделя живота си със сръбкинята Ивана, оперна певица. Двамата се открили бързо, но любовта им се случила бавно. Сега талантливата красавица му помага и като треньор в "Гласът на България".

Горя микробус срещу входа на «Гражданска защита»

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/jlIOb-Uy3hs/

На 25.11.т.г. около 17.05 ч. в Четвърто Районно управление «Полиция» – Бургас е получено съобщение за горящ микробус срещу входа на «Гражданска защита». Огънят е потушен от един противопожарен автомобил и четирима огнеборци. Установено е, че горял микробус «Пежо», с бургаска регистрация, който не е в движение, а е паркиран в двора на фирма за изкупуване на черни и цветни метали, разположена в бургаската южна промишлена зона. Около 15.40 ч. микробусът бил преместен на няколко метра, за да бъде ремонтирана задна странична врата, като автомобила работил не повече от 30 минути, след което е върнат на обичайното си място. Около 17.00 ч. «Пежото» се запалило, като по данни на пожаро-техническия експерт, вероятно се касае за техническа неизправност и евентуално късо съединение на кабели. От пожара изгоряла предната част на автомобила, предният регистрационен номер и документите му.

Полицията в Девин иззе близо 17 хиляди къса цигари без акцизен бандерол

http://pik.bg/полицията-в-девин-иззе-близо-17-хиляди-къса-цигари-без-акцизен-бандерол-news254037.html

Полицията в Девин иззе близо 17 хиляди къса цигари без акцизен бандерол

Близо 17 хиляди къса цигари без акцизен бандерол са иззети от полицията в Девин. Това съобщиха от ОД на МВР – Смолян. При проведена специализирана полицейска операция на 25 ноември 2014 г. са установени 839 кутии цигари без акцизен бандерол в село Борино, община Борино. Служители на Районно управление „Полиция” -Девин са извършили претърсване в дома на 55-годишната Ф.К от село Борино. При претърсването са намерени и иззети 839 кутии цигари без акцизен бандерол. Стойността на цигарите са в процес на изясняване. Започнато е бързо полицейско производство. Работата по случая продължава.

Sony разработва умен часовник от електронна хартия

http://www.investor.bg/harduer/459/a/sony-razrabotva-umen-chasovnik-ot-elektronna-hartiia-184494/

Компанията е създала ново звено, което ще се грижи за разработката на нейните иновативни продукти

Две овчарки на Борисов на световно в Москва

http://www.cross.bg/borisov-lazar-boiiko-1441316.html

София /КРОСС/ Две български овчарски кучета на премиера Бойко Борисов ще се включат в надпревара за Световната купа в Москва на 7 и 8 декември. Премиерът вече се прекръстил за победата на Лазар и Буря.Общо 14 овчарки от България ще представят страната ни в девет категории. В последното за тази година голямо киноложко състезание ще се включат над 2500 кучета от цял свят. Очакваните български победи са в клас „Ветерани", където сред фаворитите е Лазар - любимец на Бойко Борисов. Той е на 7 години, но има достатъчно умения и може да плени журито. Лазар вече има титла в оспорваната надпревара в клас „Шампиони" на финалите на Световната киноложка купа в Пловдив преди месец. Там се състезаваха 200 кучета от десет държави и 40 породи, припомни Аврам Петков, председател на развъдника на клуба „Българско овчарско куче" в Монтана. През годините Лазар е печелил международни състезания в Испания, Молдова, Украйна, Беларус, Латвия.За първи път в руската столица за България ще се състезава украинката Дария Иванцова в дисциплината „Аджилити". Това е категорията, при която кучето трябва за възможно най-кратко време да премине през терен с различни препятствия. Дария ще се представи със своето бордер-коли Мери. Според Петков тя не е имала много време за подготовка предвид сложната ситуация в родния й град Донецк

"Манчестър сити" във възторг от "специалния Агуеро"

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/11/26/2426770_manchestur_siti_vuv_vuztorg_ot_specialniia_aguero/?ref=rss


Старши треньорът на "Манчестър сити" Мануел Пелегрини и капитанът Венсан Компани заявиха, че Серхио Агуеро е много специален играч.

Аржентинецът вкара хеттрик при драматичната победа с 3:2 срещу "Байерн" (Мюнхен), която запази живи надеждите на "гражданите" да продължат в директните елиминации на Шампионската лига. 

Агуеро откри резултата от дузпа, но останалият с десет души "Байерн" направи обрат за пет минути в края на първата част. През втората част английският шампион...

Откриха откраднатият телефон на 19-годишно момиче от Перник

http://www.zapernik.com/pernik/otkriha-otkradnatiyat-telefon-na-19-godishno-momiche-ot-pernik_36075/

43-годишен перничанин открадна телефона на 19-годишно момиче. Девойката чакала на спирката в Драгичево, за да пътува за столицата, когато й е бил отнет мобилния телефон.

Това се е случило на 1-ви октомври. 19-годишната перничанка веднага се оплакала във Второ районно управление на полицията.

Полицаите предприели разследване и стигнали до извършителя. Оказало се, че това е 43 – годишният П.С. от областния град. Телефонът е иззет.

Работата по започнатото досъдебно...

Продължава

Броят на интернет потребителите по света достигна 3 млрд. души

http://www.dnevnik.bg/tehnologii/2014/11/26/2426762_broiat_na_internet_potrebitelite_po_sveta_dostigna_3/?ref=rss


Вече над 3 млрд. души по света използват интернет. Броят им се е увеличил с 6.6% спрямо миналата година показва редовният анализ на Международния телекомуникационен съюз (ITU) към ООН.

Най-голям е ръстът в развиващите се пазари. Там броят на потребителите на глобалната мрежа се е увеличил с 8.7% на годишна база.

Увеличението в развитите държави е по-малко. Те записват средно 3.3% ръст.

От ITU отбелязват, че все още има 4.3 млрд. души, които нямат достъп до...

Еротична живопис в музея Бенаки

http://www.grreporter.info/Erotichna_zhivopis_v_muzeya_Benaki/16458

В една «Апология на живописта» художникът Павлос Самиос представя за първи път творбите, създадени от него през последните 4 години, както и подбор от картини, разкриващи целия му творчески път

прочети повече

Изследвания за рак на дебелото черво в сливенската болница

http://www.cross.bg/debeloto-chervo-izvurshva-1441315.html

Сливен /КРОСС/ 53 изследвания на дебелото черво чрез фиброколоноскопия са извършени в Отделението по хирургия на МБАЛ "Д-р Иван Селимински"-Сливен от началото на 2014 година до момента, съобщи хирургът д-р Станимир Коларов. Този вид съвременна диагностика на дебелото черво се извършва в болницата от 2011 година и оттогава са прегледани общо 232 пациента. При част от тях са открити полипи, а при други - рак на дебелото черво."За нашите пациенти е много важно, че в болницата се извършва този тип изследвания, защото се скъсява значително пътят от диагностиката на злокачествените тумори на дебелото черво и последваща операция. Откакто провеждаме изследванията, операциите от тези заболявания при нас се увеличиха многократно. Преди това пациентите са се изследвали на други места, за сметка на неудобство на семействата, на финансови разходи и удължаване на времето между диагностиката и операцията", информира началникът на отделението д-р Ангел Ангелов.Петима лекари са преминали през обучение за работа с колоноскоп за извършване на горна и долна едноскопия - Д-р Коларов, д-р Ангелов - младши, д-р Руманецов, д-р Павлов, д-р Ангелов старши. Най-често с фиброколоноскопиите се занимават д-р Коларов, д-р Ангелов -младши и д-р Руманецов. При фиброколоноскопията се използва тънка гъвкава тръба, която се въвежда по хода на дебелото черво. Изображението се предава на видеосистема

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване