Статус на деня: Разликата между Василев и Пеевски: Единият има адвокат, а другият - прокурор

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/citat_na_deniia/2015/03/31/2502928_status_na_denia_razlikata_mejdu_vasilev_i_peevski/?ref=rss


Разликата между Василев и Пеевски:
Единият има адвокат, а другият - прокурор.

Това е написал във "Фейсбук" политологът Даниел Смилов след интервюто на шефа на Корпоративна търговска банка (КТБ) Цветан Василев, дадено от Белград за сайта "Гласове", и последвалите реакции.

Вчера главният прокурор Сотир Цацаров даде да се разбере, че прокуратурата няма да проверява ключовото твърдение на Цветан Василев, че е бил изнудван от депутата от ДПС Делян Пеевски да му прехвърли...

151 млн. лева за биопроизводство по ПРСР

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4687051

Близо 151 млн. лв. отпуска ЕС до 2020 година за развитие на биоземеделието у нас. Това съобщи главният експерт в дирекция „Развитие на селските райони“ в земеделското министерство Лидия Чакръкчиева.   
Целия материал чети
Близо 151 млн. лв. отпуска ЕС до 2020 година за развитие на биоземеделието у нас. Това съобщи главният експерт в дирекция „Развитие на селските райони“ в земеделското министерство Лидия Чакръкчиева.  Целия материал чети

151 млн. лева за биопроизводство по ПРСР

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4687055

Близо 151 млн. лв. отпуска ЕС до 2020 година за развитие на биоземеделието у нас. Това съобщи главният експерт в дирекция „Развитие на селските райони“ в земеделското министерство Лидия Чакръкчиева.   
Целия материал чети
Близо 151 млн. лв. отпуска ЕС до 2020 година за развитие на биоземеделието у нас. Това съобщи главният експерт в дирекция „Развитие на селските райони“ в земеделското министерство Лидия Чакръкчиева.  Целия материал чети

LIC33 с отворено писмо до Борисов

http://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-krizata-s-ktb/lic33-s-otvoreno-pismo-do-borisov-6033846

Въпреки че декларират вяра във върховенството на закона в България, от LIC33 пишат, че придобитите от тях дружества непрестанно се сблъскват с атаки от лица, злоупотребяващи с властта на държавата за собствени цели

Видео: Тежки наводнения и свлачища засегнаха хиляди в Перу

http://www.dnevnik.bg/video/sviat/2015/03/31/2502921_video_tejki_navodneniia_i_svlachishta_zasegnaha/?ref=rss




Властите в Перу обявиха извънредно положение в три региона заради проливните дъждове през последните дни, които предизвикаха наводнения и свлачища, съобщи "Ройтерс".

В района Тумбес, който граничи с Еквадор, правителството нареди незабавни мерки за подпомагане на населението, пострадало от свлачищата или прелелите реки.

От началото на тази година свлачищата и лавините в Перу, основно в селските райони на Андите и Амазония, убиха 28 души и разрушиха 1245...

Днес е последният ден да се декларират доходи от 2014 г. онлайн с отстъпка

http://www.dnevnik.bg/biznes/lichni_finansi/2015/03/31/2502922_dnes_e_posledniiat_den_da_se_deklarirat_dohodi_ot_2014/?ref=rss


Днес е последният ден, в който физическите лица могат да декларират онлайн доходите си за миналата година и да получат отстъпка от 5%.

През тази година ползването на отстъпка от данъка върху доходите на физическите лица става, ако декларацията е подадена онлайн до края на март, гражданинът няма неплатени публични задължения и дължимата сума е преведена по сметката на НАП до края на април, напомниха от приходната администрация.

Днес изтича крайният срок за подаване на...

Сглобяват новия екип на енергийния регулатор

http://www.bnews.bg/article-132333

Енергийната комисия на парламента ще изслуша кандидатите за председател и членове на КЕВР.

Известни музиканти пуснаха конкурент на Spotify

http://www.vesti.bg/tehnologii/kompyutri-i-djadji/izvestni-muzikanti-pusnaha-konkurent-na-spotify-6033845

Основната движеща сила зад проекта Tidal e Джей Зи, който е подкрепен от звезди като Мадона, Бионсе, Риана и др.

Във Варна близо 300 работници са без заплати от 9 месеца

http://www.moreto.net/novini.php?n=284669

4 милиона лева неразплатени заплати и повече от 10 000 българи, които работят, без да получават пари. Това сочат данните на Главната инспекция по труда, предоставени след запитване на Нова телевизия. Най-често не плащат навреме в търговията на дребно, ресторантьорството, сухопътния транспорт, както и в охранителния сектор.

Брюксел забрани на Гърция да търси помощ от Русия

http://www.cross.bg/atina-pomosht-gurtziya-1459063.html

/КРОСС/ Гърция няма право да търси помощ от Русия и да иска намаляване на цената на газта за гръцките домакинства, защото това ще означава, че властите в Атина не зачитат политиката на Европейския съюз, пише БГНЕС Това предупреждение са отправили дипломатически източници от Брюксел, цитирани от белградското радио Б92, /чиято собственост е гръцка, бел.ред./. Предупреждението идва в момент, когато гръцкият министър на енергетиката Панайотис Лафазанис, заедно с председателя на парламента Танасис Патракос са на официална визита в Москва. В същото време Европейската комисия, Европейската централна банка и Международния валутен фонд анализират предложенията на Атина за продължаване на реформите, от което зависи изплащането на допълнителната помощ за Гърция. Властите в Атина настояват реформите да не се свързват само със "затягането на коланите" на гръцките граждани, но да доведат и "до икономическо укрепване, което ще позволи да се връщат дълговете от истински източници". Двама германски евродепутати побързаха да окачествят гръцкият план като "недостатъчно ясен" и Атина да не търси помощ от Москва, ако иска да получи финансова подкрепа от ЕС и МВФ.  

Борисов потвърди, че се е срещал с Цветан Василев

http://www.cross.bg/borisov-vasilev-tzvetan-1459064.html

/КРОСС/Министър-председателят Бойко Борисов потвърди пред журналисти, че миналият юни се е срещал с банкера Цветан Василев. Срещата била след настойчива молба от страна на Василев и била в дома на Борисов в Банкя. Василев му се е извинил за организираното присъствие пред дома му, което продължило близо година. Цветан Василев казва, че се е срещнал с Борисов на 6 юни 2014 г. "И го предупредих, че нещата могат да станат катастрофални. Не толкова за мен и за банката, колкото за държавата." - казва банкерът. На въпрос "Какво ви отговори той?" Василев отговаря: "Първо не искам да ви казвам по какъв "криминален" начин се добрах до него. Той се страхуваше да се срещне с мен, защото бях следен абсолютно незаконно. Без повдигнато обвинение, без нищо. Абсолютно незаконно бях следен от всички органи и от всички спецслужби. Засега няма да кажа какво си говорихме." Чрез медиите премиерът Борисов призова банкера да се върне в България, като обеща още от границата да му осигури охрана. Премиерът Бойко Борисов дойде тази сутрин в сградата на Съдебната палата, за да бъде разпитан по делото срещу бившия шеф на разузнаването Кирчо Киров, който е подсъдим за присвояване.В процеса вече бяха разпитани бившият президент Георги Първанов, бившият вътрешен министър Румен Петков, бивши шефове на разузнаването. Вчера показания даде и бившият премиер Сергей Станишев. В сряда за втори разпит трябва да се появи отново Георги Първанов.

Премиерът Борисов потвърди, че се е видял с Василев, обеща охрана и лично посрещане на банкера, за да се върне

http://pik.bg/премиерът-борисов-потвърди-че-се-е-видял-с-василев-обеща-охрана-и-лично-посрещане-на-банке-news308224.html

Премиерът Борисов потвърди, че се е видял с Василев, обеща охрана и лично посрещане на банкера, за да се върне

Срещата на Бойко Борисов с Цветан Василев преди затварянето на КТБ не е била криминална и се е провела в гаража на къщата на премиера в Банкя. Това обяви самият Борисов, след като даде показания по делото на Кирчо Киров.

Срещата е била по желание на Цветан Василев, за да се извини на Борисов. „Съсипаха ми детето, на най-скъпите хапчета беше”, каза Борисов по повод групите, водени от Николай Бареков, които се събираха пред дома му в Банкя и допълни: „И същите тези хора и тоя после идва да ми се извинява”.

При искането на коментар от журналистите за интервюто на Цветан Василев и за КТБ премиерът започна с думите: „Аз понеже имам има големи гърди, мен е само за кърменето в мола никой не ме е питал”.

След това той обясни, че КТБ е съсипана от Пламен Орешарски и финансовият му министър Петър Чобанов, предаде Би Ти Ви.

„Тази банка е спасявана веднъж от Сергей Станишев и Орешарски, което е било правилно и евала , че са го направили, но сега Орешарски и Чобанов са двамата виновници за съсипването на банката”, подчерта министър-председателят.

На въпрос на bTV дали Иван Искров е третият виновен, Борисов отговори: „Той е виновен за много неща и се надявам най-накрая през май месец да имаме нов началник на централната банка”.

Бойко Борисов каза, че кани Цветан Василев да се върне в държавата, за да бъде разпитан и е готов да му осигури охрана и дори да го посрещне на границата, за да се приключи с този случай.

На питане за Пиер Луврие - посочил се за собственик на LIC33 – люксембургският холдинг, който твърди, че е придобил мажоритарния пакет в БТК и още 5 компании, свързвани с Василев, Борисов обясни, че се е срещал с много и всякакви хора, включително няколко магове.

В София ще кърпят дупките по Околовръстното и ключови улици

http://offnews.bg/news/n_1/n_483049.html

В София започва аварийно закърпване на улици и булеварди, както и работата по текущите ремонти в града, съобщиха от Столичната община. Аварийни ремонти ще се извършват по Околовръстен път, по ул."Житница", на бул."Ситняково", на бул."Гео Милев" и др.  Работи се по инжекционен метод като се ремонтират пукнатини по уличните платна, уточниха от общината. В началото на месеца кметът Йорданка Фандъкова обяви, че след като спрат дъждовете ще започнат усилени ремонти на вътрешноквартални улици в столицата. Общо бюджетът за вътрешноквартални улици е около 15 млн. лева и тези средства се разпределят спрямо приоритетите, подадени от районните кметове. Бюджетът за текущи ремонти на улиците и булевардите в София тази година е общо 115 млн. лева. Предвидено е преасфалтиране на участъци от "Цариградско шосе", бул. "Владимир Вазов", бул. "Дондуков", нова естакада на ъгъла на бул. "Бългрия" и бул. "Акад. Иван Гешов" и др. Ще се ремонтира и трамвайната линия по бул. "Цар Борис III" и пространството около "Руски паметник".

Андреас Лубиц - жив и здрав в Швейцария

http://www.cross.bg/andreas-lybitz-snimkata-1459062.html

/КРОСС/Оказа се, че Андреас Лубиц е жив и здрав и се намира в Швейцария. Става въпрос обаче за съвпадение на имена и неправилно използване на снимката му в медиите, което потрешно го превърна в екзекуторът от полета на Germanwings, съобщава Нова телевизия. Той се казва Андреас Лубиц, както пилота, който предизвика катастрофата със самолета на Germanwings. Неговото пълно име обаче е Андреас Гюнтер Лубиц и няма нищо общо с авиацията. Много медии по света обаче публикуваха снимката му, взета от социалните мрежи след трагичния инцидент. Неприятният факт беше разкрит от швейцарското онлайн издание 20minutes.ch. Самият Андреас, който е швейцарец и живее в Берн споделя, че са го сбъркали с германския пилот Андреас Лубиц. Негови приятели му се обадили когато видели снимката му да обикаля света. Швейцарецът Андреас разказва, че не е предприел никакви действия, защото вярвал, че нещата ще се изяснят бързо заради различното име.  

Бойко Борисов призна за среща с Цветан Василев (обновена)

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4687033

Бойко Борисов призна за среща с Цветан Василев, за която банкерът говори преди дни в интервю. Василев му се извинил за неудобствата, които му е причинил за 1 година, визирайки партията на Бареков. Според него кризата в КТБ е заради действията на Пламен Орешарски и тогавашния финансов министър Петър Чобанов.
Бойко Борисов призна за среща с Цветан Василев, за която банкерът говори преди дни в интервю. Василев му се извинил за неудобствата, които му е причинил за 1 година, визирайки партията на Бареков. Според него кризата в КТБ е заради действията на Пламен Орешарски и тогавашния финансов министър Петър Чобанов.

“Космос Арена” - новият стадион в Самара

http://www.cross.bg/arena-samara-kosmos-1459061.html

/КРОСС/ Футболният стадион, който се строи в Самара за мачовете от световното първенство в Русия през 2018 година, ще се казва "Космос Арена", това съобщи агенция ТАСС с източник от пресслужбата на руското правителство. "На заседание на работната група по подготовката на страната за Мондиал 2018 бяха предложени няколко варианта за име на стадиона в Самара. Те бяха "Самара Арена", "Корольов Арена", "Волга Арена" и "Жигули Арена". Но с болшинство беше избрано името "Космос Арена", се казва още в съобщението. Доводът е, че космическият отрасъл заема важно място в живота на Самарска област, а също така и заради дизайна на съоръжението. То прилича на космически кораб или по-скоро на сфероид за работа в космоса. Строежът е на околовръстното шосе на Самара в посока летището на града и изхода за град Толиати. Капацитетът трябва да бъде за 45 хиляди зрители, а краен срок за строителите е 15 декември 2017 година.  

Новите най-добри приятели на Путин: нервните трейдъри на петрол

http://www.investor.bg/surovini/365/a/novite-nai-dobri-priiateli-na-putin-nervnite-treidyri-na-petrol-192009/

Конфликтът в Йемен може и да е ужасен за местните, но носи облекчение за изпадналата в рецесия руска икономика

Закопчаха двама пияни младежи, заплашвали семейство

http://pik.bg/закопчаха-двама-пияни-младежи-заплашвали-семейство-news308226.html

Закопчаха двама пияни младежи, заплашвали семейство

Двама мъже са задържани в полицейското управление в Шумен за грубо нарушаване на обществения ред, съобщиха от ОД на МВР-Шумен.

Вчера, малко след 00.00 часа чрез телефон 112 е получен сигнал, че неизвестени мъже правят опит да влязат в къща в село Струйно, блъскайки по входната врата. На място веднага е изпратен полицейски екип. Изяснено било, че минути преди това семейство, което живеело на ул.”Васил Коларов” се събудило от силни удари по входната врата на къщата им. Чули, че двама мъже крещят и отправят закани и заплахи към тях. Мъжът и жената дали описание на полицаите. Предприети са незабавни действия и при обход в селото са установени – 19-годишен с инициали С.С. от село Струйно и 23-годишен с инициали Е.С. от село Пресяк, обл. Търговище. 

При задържането им, двамата, във видимо нетрезво състояние, се държали агресивно и продължили да отправят заплахи за саморазправа. Образувано е досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 325 от НК. 

В топ три сме по спад на безработицата в ЕС през февруари

http://business.actualno.com/V-top-tri-sme-po-spad-na-bezraboticata-v-ES-prez-fevruari-news_465148.html

България е сред трите държави, постигнали най-голямо понижение на безработицата през февруари тази година на годишна база, сочи статистиката на Евростат. Най-големите спадове са регистрирани в Естон...

МОСВ предупреждава за повишение на реките

http://society.actualno.com/MOSV-preduprejdava-za-povishenie-na-rekite-news_465156.html

За възможни повишения на водните нива в цялата страна днес и утре предупреждават от екоминистерството. Водните количества на наблюдаваните реки в цялата страна са над праговете за високи води. ...

10 признака, че ТЯ ти изневерява

http://curious.actualno.com/10-priznaka-che-TJa-ti-izneverjava-news_465138.html

Мъжете и жените непрекъснато спорят кой от двата пола изневерява повече. Истината е, че полът няма значение, а самият човек. Има някои признаци, по които можеш да познаеш дали тя ти изневерява, пише b...

Куп съдии се оттеглиха от делото срещу бившия шеф на бургаския затвор

http://burgas.actualno.com/Kup-sydii-se-ottegliha-ot-deloto-sreshtu-bivshija-shef-na-burgaskija-zatvor-news_465160.html

Отводи на съдии стана причина за отлагане на делото на бившия директор на затвора в Бургас Деян Костов. Апелативният съд в Бургас намери за основателно искането на защитата на подсъдимия Деян Костов...

1 трилион долара постъпват в световната икономика от наркотици

http://europe.actualno.com/1-trilion-dolara-postypvat-v-svetovnata-ikonomika-ot-narkotici--news_465161.html

Около 1 трилион долара постъпват в световната икономика всяка година от трафик на наркотици. Това съобщи първият заместник-началник на Федералната служба за контрол на наркотиците в Русия Владимир К...

И Русия разследва загадъчния случай от Пасарел

http://crime.actualno.com/I-Rusija-razsledva-zagadychnija-sluchaj-ot-Pasarel-news_465163.html

Руският следствен комитет е образувал наказателно дело за убийството на 35-годишната Анна Леонтиева и 5-годишния ѝ син Никита, съобщи Лента.ру. Делото е заведено на основание на Наказателния кодекс н...

25 прекрасни цитата, които трябва да прочетеш

http://curious.actualno.com/25-prekrasni-citata-koito-trjabva-da-prochetesh-news_465152.html

Честичко забравяме колко хубав може да бъде животът, ако престанем да се тревожим излишно за нещата, които накрая всъщност нямат значение. Тези цитати ще ви вдъхнат позитивизъм, за да бъде денят ви по...

Фидосова свали 35 килограма

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4687032

Иc?pa Фидocoвa oтcлaбнa! Eднa oт нaй-oдyмвaнитe дeпyтaт?и шaшнa вcич?и, ?aтo cвaли pe?opднитe 35 ?илoгpaмa, съобщава tribali.info. Hayчили зa нoвитe гaбapити нa ня?oгaшнaтa cи ?oлeж?a в Hapoднoтo cъбpaниe, ocтaнaлитe дeпyтaти нe нa шeгa ?oмeнтиpaли, чe пoдвигът й e дocтoeн зa „Гинec”.
Припомняме, че пpeз лятoтo нa 2013-a Иc?pa нaпycнa пapлaмeнтa и
Иc?pa Фидocoвa oтcлaбнa! Eднa oт нaй-oдyмвaнитe дeпyтaт?и шaшнa вcич?и, ?aтo cвaли pe?opднитe 35 ?илoгpaмa, съобщава tribali.info. Hayчили зa нoвитe гaбapити нa ня?oгaшнaтa cи ?oлeж?a в Hapoднoтo cъбpaниe, ocтaнaлитe дeпyтaти нe нa шeгa ?oмeнтиpaли, чe пoдвигът й e дocтoeн зa „Гинec”. Припомняме, че пpeз лятoтo нa 2013-a Иc?pa нaпycнa пapлaмeнтa и

Искра Фидосова свали 35 килограма

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4687043

Искpa Фидocoвa oтcлaбнa! Eднa oт нaй-oдyмвaнитe дeпyтaтки шaшнa вcички, кaтo cвaли peкopднитe 35 килoгpaмa, съобщава tribali.info. Hayчили зa нoвитe гaбapити нa някoгaшнaтa cи кoлeжкa в Hapoднoтo cъбpaниe, ocтaнaлитe дeпyтaти нe нa шeгa комeнтиpaли, чe пoдвигът й e дocтoeн зa „Гинec”.
Припомняме, че пpeз лятoтo нa 2013-a Иcкpa нaпycнa пapлaмeнтa и
Искpa Фидocoвa oтcлaбнa! Eднa oт нaй-oдyмвaнитe дeпyтaтки шaшнa вcички, кaтo cвaли peкopднитe 35 килoгpaмa, съобщава tribali.info. Hayчили зa нoвитe гaбapити нa някoгaшнaтa cи кoлeжкa в Hapoднoтo cъбpaниe, ocтaнaлитe дeпyтaти нe нa шeгa комeнтиpaли, чe пoдвигът й e дocтoeн зa „Гинec”. Припомняме, че пpeз лятoтo нa 2013-a Иcкpa нaпycнa пapлaмeнтa и

Автобус и кола катастрофираха в София

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4687034

Катастрофа между автобус 204 и лека кола е станала в столичния кв. Борово, на ъгъла на улиците Дойран и Дебър. Това съобщи Фокус.
На мястото има разпилени стъкла, няма пострадали. След инцидента се е образувало задръстване и колите на градския транспорт не могат да преминават. Преминават единствено леки коли.
Катастрофа между автобус 204 и лека кола е станала в столичния кв. Борово, на ъгъла на улиците Дойран и Дебър. Това съобщи Фокус. На мястото има разпилени стъкла, няма пострадали. След инцидента се е образувало задръстване и колите на градския транспорт не могат да преминават. Преминават единствено леки коли.

Гърция ще преговаря с Русия за намаляване на цената за природния газ

http://www.cross.bg/atina-ryskiya-moskva-1459060.html

/КРОСС/ Атина изпрати министъра на енергетиката в Москва за преговори по намаляване цената на природния газ, както и за допускане на гръцки стоки до руския пазар. Гърция може да се включи в "Турски поток" при изгодни условия, заяви гръцкият министър на енергетиката преди визитата си в Москва съобщи БНР. Атина започна преговори за намаляване цената на руския газ за гръцките потребители. Министърът на енергетиката Панайотис Лафазанис се очаква да постигне споразумение с руската страна още преди срещата на премиера Алексис Ципрас с Владимир Путин. Атина предлага на руски инвеститори да участват в проучванията на залежите на газ в Егейско мере в близост до Крит. Преди заминаването си за Москва гръцкият министър на енергетиката заяви, че ще се запознае с проекта по изграждане на газопровода "Турски поток" и има вероятност Атина да се включи в него при изгодни за Гърция условия. Водят се преговори поне за частично допускане на гръцки стоки до руския пазар, въпреки санкциите на Европа срещу Москва. До дни официално започват санитарни проверки на гръцки ферми, които изнасят месо за Русия, както и на качеството на пресните плодове и зеленчуци. Според коментарите в Атина, тази активност на Аграрното министрество подсказва,че има споразумение част от гръцките стоки да се върнат на руския пазар много скоро.  

Автобус и кола катастрофираха в София

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4687026

Катастрофа между автобус 204 и лека кола е станала в столичния кв. Борово, на ъгъла на улиците Дойран и Дебър. Това съобщи Фокус.
На мястото има разпилени стъкла, няма пострадали. След инцидента се е образувало задръстване и колите на градския транспорт не могат да преминават. Преминават единствено леки коли.
Катастрофа между автобус 204 и лека кола е станала в столичния кв. Борово, на ъгъла на улиците Дойран и Дебър. Това съобщи Фокус. На мястото има разпилени стъкла, няма пострадали. След инцидента се е образувало задръстване и колите на градския транспорт не могат да преминават. Преминават единствено леки коли.

Преглед на печата

http://www.cross.bg/protzenta-sdelkata-deiili-1459059.html

/КРОСС/"Четири хиляди случая на насилие в училищата за шест месеца", пише ТРУД в голямото си заглавие на първа страница. Регистрираните сбивания между ученици от началото на тази година са повече от хиляда и шестстотин, докато за миналата са били шестстотин, отбелязва вестникът. Случаи на насилие е имало в над 80 процента от училищата. Нивото на агресия е най-високо в София, сочат данните на просветното министерство, цитирани от вестникСЕГА.Констатацията на СТАНДАРТ по темата е: "Джунгла в училище". Министерството на образованието готви спешни мерки за спиране на насилието, съобщава ТРУД. МОНИТОРпомества в челната си публикация предложението на министър Тодор Танев полицията да прави ударни и изненадващи проверки за дрога в училищата. "Наркотиците се разпространяват с главоломни темпове, а масово си затваряме очите", заявил министърът пред вестника. "Парното и топлата вода няма да поевтинеят до 13 процента, а само до 8", отбелязва ПРЕСА в информация за най-новите решения на Комисията за енергийно и водно регулиране. В София топлинната енергия ще бъде по-евтина от идния месец не с обещаните 10,76 на сто, а с малко над 7 процента. Поевтиняването в Бургас ще е едва с 0,09 на сто, сочи 24 ЧАСА

Борисов: Цветан Василев дойде да ми се извини

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4687028

Аз понеже имам големи гърди, само за кърменето в мола не ме е питал някой. С тези думи премиерът Бойко Борисов отговори на въпрос на медии в Съдебната палата дали очаква да бъде извикан и за КТБ и дали е имало среща между него и Цветан Василев, предаде БГНЕС.
Бойко Борисов днес свидетелства по делото срещу бившия шеф на разузнаването ген.
Аз понеже имам големи гърди, само за кърменето в мола не ме е питал някой. С тези думи премиерът Бойко Борисов отговори на въпрос на медии в Съдебната палата дали очаква да бъде извикан и за КТБ и дали е имало среща между него и Цветан Василев, предаде БГНЕС. Бойко Борисов днес свидетелства по делото срещу бившия шеф на разузнаването ген.

Риана: Сама съм! Нямам време за любов!

http://web.barometar.net/67278/

„Кариерата ми е над всичко. Нямам време за любов. Заета съм от сутрин до вечер. Кога да се влюбя? Как да поддържам връзка? Няма как!“, споделя шоколадовият славей от Барбадос. „Не че не го искам. Искам го, разбира се! Искам до мен да има човек, който да ме обича, да ме подкрепя, да разбира. И [...]

Google отбелязва 126 години от откриването на Айфеловата кула

http://econ.bg/Новини/Google-отбелязва-126-години-от-откриването-на-Айфеловата-кула_l.a_i.664662_at.1.html

Най-популярната интернет търсачка Google отбелязва 126 години от откриването на Айфеловата кула в Париж с днешния си дудъл. Емблемата на френската...

Университети вдигат таксите

http://www.moreto.net/novini.php?n=284667

Девет университета са поискали увеличение на таксите тази година, става ясно от проект за постановление на кабинета, качен на страницата на портала за обществени консултации. Големите висши училища като Софийския университет не са поискали увеличение.

Борисов: Понеже имам големи гърди, само за кърменето в мола не са ме питали

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4687025

Аз, понеже имам големи гърди, само за кърменето в мола не ме е питал някой. С тези думи премиерът Бойко Борисов отговори на въпрос на медии в Съдебната палата дали очаква да бъде извикан и за КТБ и дали е имало среща между него и Цветан Василев, предаде БГНЕС.
Бойко Борисов днес свидетелства по делото срещу бившия шеф на разузнаването ген.
Аз, понеже имам големи гърди, само за кърменето в мола не ме е питал някой. С тези думи премиерът Бойко Борисов отговори на въпрос на медии в Съдебната палата дали очаква да бъде извикан и за КТБ и дали е имало среща между него и Цветан Василев, предаде БГНЕС. Бойко Борисов днес свидетелства по делото срещу бившия шеф на разузнаването ген.

НОИ плаща санаториума на 44 000 души

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4687023

44 хиляди души ще ходят на санаториум, платен от НОИ, стана ясно от съобщение на Националния осигурителен институт (НОИ). От 31 март (вторник) започва изпълнението на програмата за профилактика и рехабилитация за 2015 година. За тази програма са предвидени 17 683 185 лв. в Закона за бюджета на ДОО за 2015 г.
44 хиляди души ще ходят на санаториум, платен от НОИ, стана ясно от съобщение на Националния осигурителен институт (НОИ). От 31 март (вторник) започва изпълнението на програмата за профилактика и рехабилитация за 2015 година. За тази програма са предвидени 17 683 185 лв. в Закона за бюджета на ДОО за 2015 г.

НОИ плаща санаториума на 44 000 души

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4687018

44 хиляди души ще ходят на санаториум, платен от НОИ, стана ясно от съобщение на Националния осигурителен институт (НОИ). От 31 март (вторник) започва изпълнението на програмата за профилактика и рехабилитация за 2015 година. За тази програма са предвидени 17 683 185 лв. в Закона за бюджета на ДОО за 2015 г.
44 хиляди души ще ходят на санаториум, платен от НОИ, стана ясно от съобщение на Националния осигурителен институт (НОИ). От 31 март (вторник) започва изпълнението на програмата за профилактика и рехабилитация за 2015 година. За тази програма са предвидени 17 683 185 лв. в Закона за бюджета на ДОО за 2015 г.

Българин, заплашвал Кристалина Георгиева от САЩ, може да получи до 5 г. затвор

http://www.dnevnik.bg/sviat/2015/03/31/2502911_bulgarin_zaplashval_kristalina_georgieva_ot_sasht_moje/?ref=rss


Българин, който живее в Хултън, щата Мейн, е обвинен в отправяне на заплахи срещу член на Европейската комисия, съобщи местната преса.

Ако бъде признат за виновен, 38-годишният Душко Венелинов Вълчев може да получи до 5 години затвор и глоба до 250 000 долара.

Той се е явил в съда в понеделник на първото заседание, на което обвинението е представило съобщенията, които той изпращал по електронната поща. Когато ФБР било уведомено за заплахите, разследването започнало на 5...

100 млн. лв. трябвали за основен ремонт на старите участъци на автомагистралите "Тракия" и "Хемус"

http://pik.bg/100-млн-лв-трябвали-за-основен-ремонт-на-старите-участъци-на-автомагистралите-тракия-и-хем-news308218.html

100 млн. лв. трябвали за основен ремонт на старите участъци на автомагистралите "Тракия" и "Хемус"

Около 100 млн. лв. са необходими за основния ремонт на старите участъци от автомагистралите „Тракия“ и „Хемус“. От утре поради незадоволителното състояние на пътната настилка скоростта на движение по отсечките, които не са ремонтирани от построяването им, се ограничава до 90 км/ч., съобщи пред Нова телевизия председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура” инж. Лазар Лазаров. Целта е повишаване на безопасността на движение, тъй като чрез ограничението шофьорите се предупреждават за участъците с недобра настилка. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура”, предаде "Фокус".

„В момента с тази мярка целим две неща. Първо, да разбудим социалното чувство за отговорност и второ, да ограничим скоростта на шофьорите, които не се съобразяват с пътните условия”, каза председателят на УС на АПИ. „По-добре да търпя критики от шофьори, които искат да карат със скорост 150-160 км/ч, отколкото от почернени майки“, категоричен е инж. Лазаров.

Председателят на УС на АПИ подчерта, че основният проблем на пътната система през последните години е липсата на достатъчно средства за поддържането й. Секторът е недофинансиран от години. В момента бюджетът на пътната агенция е само в частта, която се събира от винетни такси, а те по закон трябва да отиват единствено за поддържане на пътищата, заяви инж. Лазаров. През последните години приходите от винетки са около 220-230 млн. лв., но за поддържане на пътната мрежа се дават близо 45% от тях или 105 млн. лв.

Председаталят на УС на АПИ припомни, че още през есента е предупредил, че поради недостатъчно средства пътищата не са подготвени за предстоящите зимни месеци и през пролетта на 2015 г. дупките по пътищата ще са много по-големи. 

Бургас, Видин и Варна с най-мръсен въздух

http://pik.bg/бургас-видин-и-варна-с-най-мръсен-въздух-news308219.html

Бургас, Видин и Варна с най-мръсен въздух

Наднормено запрашаване на въздуха е измерено вчера в Бургас, Варна и Видин, съобщи на сайта си Изпълнителната агенция по околна среда.

Стойностите на фини прахови частици са между 1,03 и 1,83 пъти над средноденонощната норма, като най-високи са във Видин.

Строят храм в с. Копривец

http://pik.bg/строят-храм-в-с-копривец-news308216.html

Строят храм в с. Копривец

Русенски митрополит Наум участва в полагането на основен камък за построяването на нов манастирски храм, посветен на св. Петка. Той ще бъде изграден в с. Копривец. Преди това владиката отслужи св. Литургия в Копривецкия девически манастир "Св. Петка".

В съслужение на архиерея бяха: архим. Серафим, служащ в гр. Попово, архим. Емилиян, свещ. Серафим Великов, ефимерий при манастира, и дякон Валери Василев. В началото на литургията владиката пострига за четец на БПЦ един от редовните посетители и помощници в светата обител - Мартин.

Китайски компании с интерес към концесията на Летище Пловдив

http://www.investor.bg/ikonomika-i-politika/332/a/kitaiski-kompanii-s-interes-kym-koncesiiata-na-letishte-plovdiv-192047/

България може да участва с проекти в икономическия план “Нов път на коприната”, казва китайски бизнесмен

Катастрофа между автобус и кола блокира улици в Борово

http://pik.bg/катастрофа-между-автобус-и-кола-блокира-улици-в-борово-news308207.html

Катастрофа между автобус и кола блокира улици в Борово

Катастрофа между автобус 204 и лека кола е станала в столичния кв. Борово, на ъгъла на улиците Дойран и Дебър, съобщи радио "Фокус". На мястото има разпилени стъкла, няма пострадали.

След инцидента се е образувало задръстване и колите на градския транспорт не могат да преминават. Преминават единствено леки коли. 

Тестват сирените в 11 града на 1 април

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4687014

Тест на Националната система за ранно предупреждение и оповестяване ще се извърши в сряда, 1 април, информират от пресцентъра на МВР. Акустичните сигнали на сиренната система за тревога и край на тревогата, съпътствани от гласова информация, ще бъдат задействани в 13.00 часа в градовете Бургас, Варна, Враца, Кърджали, Монтана, Пазарджик, Плевен,
Тест на Националната система за ранно предупреждение и оповестяване ще се извърши в сряда, 1 април, информират от пресцентъра на МВР. Акустичните сигнали на сиренната система за тревога и край на тревогата, съпътствани от гласова информация, ще бъдат задействани в 13.00 часа в градовете Бургас, Варна, Враца, Кърджали, Монтана, Пазарджик, Плевен,

Банкоматите остават без пари по Великден

http://www.grreporter.info/bankomatite-ostavat-bez-pari-po-velikden/17062

Анализатори твърдят, че ако Атина пропусне шанса да постигне споразумение с кредиторите до седмицата преди Великден е почти сигурно, че ще бъдат наложени ограничения в движението на капитали.

прочети повече

Прокуратурата проверява данни за корупционен модел в Ботевград

http://pik.bg/прокуратурата-проверява-данни-за-корупционен-модел-в-ботевград-news308214.html

Прокуратурата проверява данни за корупционен модел в Ботевград

Окръжна прокуратура София се самосезира след отворено писмо на група граждани и общественици в Ботевград за корупционния модел в града, предаде репортер на БГНЕС.

В отворено писмо до всички власти у нас ботевградчани пишат за редица проблеми в управлението на общината с надежда най-после държавата да предприеме адекватни действия по многобройните жалби и сигнали относно начина, по който се управлява Ботевград. С писмото те продължават своята борба срещу "крайно аморалния стил и скандално корупционния модел на управление" на общината. В него те сочат данни за редица нарушения. Говорят за нередности и при стопанисването на общинското имущество, и неговото разграбване, и др.

"В община Ботевград законът не е инструмент на правото, а субект, от плът и кръв, със собствено име и точна дефиниция, ясно изразена с думите "Законът в Ботевград – това съм АЗ", пише още в отвореното писмо от средата на месеца. Държавното обвинение е възложило вече проверка на ОД на МВР София. Всъщност, в Окръжна прокуратура София само от средата на миналата година до момента текат около 10 проверки по сигнали за нередности в Ботевград.

Три от тях са свързани с европроекти. Първият е по Програмата за трансгранично сътрудничество България – Сърбия по сигнал, подаден от Министерство на регионалното развитие. По него е назначена и се чака експертна проверка на дирекция "Защита на финансовите интереси на Европейския съюз" (АФКОС).

Това е специализираната структура на МВР, която осъществява контролна, информационна и координационна дейност по линия на защита на финансовите интереси на Европейския съюз. Вторият сигнал, по който се прави проверка, е на група граждани, които говорят за нередности във връзка с обществена поръчка за Регионално депо за неопасни отпадъци на три общини, което е изградено по ОП "Околна среда". По тази проверка прокурорът на 4 декември 2014 г. е възложил финансова инспекция на Агенция за държавна финансова инспекция (АДФИ).

Има сигнал за нередности, свързан с европроект по договор за доставка на костюмите, декори и озвучителната техника за историческа възстановка "Последните дни на Иван Шишман". Той е от управител на фирма и е за неоснователно намаляване на плащанията към тях. По нея е възложена проверка на ОД на МВР с оглед на данни за извършено престъпление по служба.

Проверка се прави и по сигнал на група граждани, които изразяват съмнения за нарушения при проектиране и изграждане на Ротондата в града и депо за отпадъци. По този сигнал има изготвен и доклад на Сметната палата. Проверката всъщност вече е приключила и в момента тече срокът, в който наблюдаващият прокурор трябва да прецени дали има достатъчно данни да образува досъдебно производство.

Проверка тече и по сигнал за това, че в периода 2007 – 2013 г. едни и същи фирми печелят обществени поръчки, обявени от община Ботевград. По него прокуратурата също е възложила проверка на АДФИ, която да инспектира обществените поръчки с участието на посочените в сигнала три конкретни фирми. Държавното обвинение проверява и кметското семейство. Има образувани преписки по сигнали срещу самия Георги Георгиев, съпругата му и близки до него хора. Поводът за тях са сигнали за укриване или неплащане на данъци.

Кои са най-страшните оръжия на Русия

http://www.cross.bg/oruzhiya-raketi-raketa-1459058.html

/КРОСС/ Кои са най-страшните руски оръжия, застрашаващи САЩ? Рейтингът беше направен от американски специалисти по руските стратегически ядрени сили и се появи под заглавието „Петте вида руски ядрени оръжия, от които на Запад трябва да се страхуват". Кои са тези оръжия? „Борей" отделно, „Булава" отделно. На първо място американските експерти са поставили руските атомни стратегически подводници от типа „Борей", проект 955, които имат на въоръжение 16 балистични ракети и са основата на руската боеспособност при ядреното възпиране. На второ място в този списък е междуконтиненталната балистична ракета с морско базиране Р-30 „Булава-30″, с които са въоръжени подводниците „Борей". Това оръжие може да поразява цели на далечина 11 000 км, като всяка „Булава" носи по 10 ядрени бойни глави. На трето място в ракетния рейтинг са многоцелевите атомни подводници от клас „Ясен" - проект 885, въоръжени с противокорабни крилати ракети. На четвърто място американците са поставили руското тактическо ядрено оръжие, което не попада в Договора за съкращаване на стратегическите настъпателни въоръжения - СНВ 3. На пето място западните експерти са поставили твърдогоривните междуконтинентални балистични ракети с мобилно и шахтено базиране с разделяща се бойна част РС-24 - „Ярс", които могат да носят до четири бойни глави с индивидуално насочване

Гнойният хидраденит е непознато заболяване за лекарите в България

http://www.cross.bg/zabolyavane-zabolyavaneto-lechenie-1459057.html

/КРОСС/Гнойният хидраденит е непознато заболяване за лекарите в България. Много често пациентите, страдащи от него са диагностицирани с други заболявания и чак на десетата- дванадесетата и дори по-късно година от заболяването се диагностицират правилно. Това означава липса на качествено лечение и влошаване на качеството на живот на тези пациенти, обясни пред БНР председателят на Сдружението „Открито за раните" Денислава Захариева. Сдружението е в подкрепа на хората боледуващи от гноен хидраденит. Когато се започне навременно лечение, качеството на живот на тези пациенти се запазва в голяма степен, но когато се започне след 12-тата година, те вече са загубили голяма част от възможността да се трудят, да получават доходи и да се радват на живота, обясни тя. Проблемът с диагностицирането съществува и в другите държави, но Западна Европа и САЩ са много по-напреднали от нас и по-лесно и бързо диагностицират заболяването, но дори и там хората страдат от това, че адекватно лечение получават на втората или третата година, каза още Захариева. По думите й, съществува и парадокс в наредбите, засягащи това заболяване: Има наредба за медицинската експертиза, според която степенна на нетрудоспособност на хората, страдащи от тежката форма на това заболяване е 100%. Държавата е признала тези 100% нетрудоспособност, а същевременно с това заболяването не е включено в списъка с наредбата на заболяванията, които частично или изцяло домашното лечение се покрива от НЗОК

Investor.bg търси международен редактор

http://www.investor.bg/drugi/128/a/investorbg-tyrsi-mejdunaroden-redaktor-192049/

Новият ни колега трябва да е с широк поглед в икономиката и финансите и интерес в сферата на пазарите

Стартират регионалните програми за заетост във Варненска област

http://www.moreto.net/novini.php?n=284566

През април 2015 г. ще стартира изпълнението Регионални програми на общините от Варненска област. Ще бъде осигурена субсидирана заетост за период от 6 месеца на 120 безработни лица, научи Moreto.net. Дейностите, които ще извършват наетите лица са свързани с поддържане и опазване на общинската собственост (училища, детски градини, спортни обекти), екологични дейност, почистване на гробищни паркове и речни корита, опазване на обществения ред, подпомагане на археологически разкопки и поддържане на паметниците на културата и др.

Приеха Коко Динев в болница посред нощ

http://petel.bg/Prieha-Koko-Dinev-v-bolnitsa-posred-noshh__106632

Бизнесменът Коко Динев е получил жестока жлъчна криза в последните седмици и се е наложило посред нощ да посещава болницата, за да го...

Таланти на ПСК "Черно море" донесоха 5 медала от плувния турнир "Цветница"

http://petel.bg/Talanti-na-PSK--CHerno-more-donesoha-5-medala-ot-pluvniya-turnir-TSvetnitsa__106633

Пет медала – два златни, един сребърен и два бронзови, спечелиха плувците на варненския клуб Черно море във второто издание на турнира...

Читатели: Целият център е налепен с незаконни рекламни стикери! Нарушителят има ли гръб във властта?

http://petel.bg/CHitateli--TSeliyat-tsentar-e-nalepen-s-nezakonni-reklamni-stikeri--Narushitelyat-ima-li-grab-vav-vlastta-__106634

Още сигнали пристигнаха на редакционната ни поща във връзка с незаконните рекламни стикери, които се лепят безразборно в центъра на...

Китайски компании с интерес към летище "Пловдив"

http://offnews.bg/news/n_1/n_483045.html

Китайски компании проявяват интерес към концесиониране на летище "Пловдив" и превръщането му в логистичен център за Европа и Азия. Това стана ясно на среща на министъра на икономиката Божидар Лукарски с Чангцинг Джанг от Hainan Longquanren Century Invest and Development Co, която е китайският партньор на "Евро-китайска зона за икономическо развитие". "Група от китайски компании искат да се включат в изграждането на логистичен и търговски център в Пловдив, където европейски и български продукти ще могат да се представят и изнасят на азиатските пазари", каза Джанг. По думите му китайската държава залага много на бъдещето на електронната търговия, която се очаква да стане най-важният двигател на азиатската икономика.  "Много често в големите платформи за електронна търговия обаче се предлагат фалшиви европейски продукти, а чрез подобни центрове клиентите ще могат да се уверят в качеството на стоките, обясни инвеститорът. Според него по този начин ще се избегне голямата верига посредници между европейските и китайските потребители. В рамките на Евро-китайската зона за икономическо развитие в Пловдив китайската страна има намерение да изгради и зали за провеждане на форуми и срещи, както и евро-азиатски университет. "Към плана, целящ да подобри търговските връзки с Европа е учреден фонд от 40 млрд. долара, в който България може да участва с проекти", посочи китайският бизнесмен. На срещата беше договорено китайски инвеститори да посетят България през май, за да се запознаят на място с възможностите за инвестиции у нас.

Honda с нов концептуален модел

http://www.cross.bg/honda-shtanda-automobile-1459056.html

/КРОСС/Honda обяви, че по време на изложението Auto Shanghai 2015 (22-29 април), на щанда на местното й подразделение Honda Motor (China) Investment ще се състои световната премиера на нов концептуален автомобил. За момента от компанията не споделят подробности за новата концепция, като единственото което коментират е това, че тя е разработена съвместно от Guangqi Honda Automobile и Dongfeng Honda Automobile и представлява нов SUV, предназначен специално за китайските потребители. На щанда на марката ще бъдат представени също така и моделите City и CR-V, които ще отбележат премиера в страната, Accord Hybrid, двигател от болида McLaren-Honda MP4-30 и други.  

Френските местни избори: Край на съмненията в Саркози и тежък размисъл за социалистите

http://www.dnevnik.bg/evropa/novini_ot_es/2015/03/31/2502602_frenskite_mestni_izbori_krai_na_sumneniiata_v_sarkozi/?ref=rss

Победата на Никола Саркози на местните избори, които се проведоха тази неделя, е важно постижение и шанс за него да се състезава за президентския пост във Франция през 2017 г. Десноцентристкият "Съюз за народно движение" е първа политическа сила на втория тур, печелейки управлението на 67 от общо 100-те френски департамента.

Това е първият изборен успех на Саркози, откакто той се върна начело на партията си и е добър аргумент пред онези, които се опасяваха, че бившият президент вече...

Спипаха младежи с хашиш

http://pik.bg/спипаха-младежи-с-хашиш-news308204.html

Спипаха младежи с хашиш

Наркотични вещества установиха и иззеха свищовски криминалисти. Вчера пред заведение в крайдунавския град е извършена проверка на две 15- годишни момчета от селата Караманово и Българско Сливово, предаде "Дарик"

В двамата са намерени пликчета, съдържащи кафява на цвят субстаниця, с общо тегло около 7 грама. При направен полеви нарксотест същото реагирало на хашиш, съобщават от полицията. Наркотичното вещество е иззето. Срещу двамата в полицейското управление са започнати бързи производства.

Тото Кутуньо изпълнява хитове и нови песни с Оркестъра на Класик ФМ

http://www.cross.bg/kytynyo-toto-vecher-1459055.html

/КРОСС/С Оркестъра на Класик ФМ излиза на сцената на Зала 1 на НДК тази вечер италианската легенда Тото Кутуньо. 52-ма инструменталисти от състава ще съпровождат емблематичния изпълнител в неговата среща с българската публика. Тази вечер Тото Кутуньо ще изпълни най-известните си песни и ще представи току-що излезлия си албум. Тото Кутуньо е автор на повече от 300 песни, някои от които стават популярни в изпълненията на Жо Дасен, Адриано Челентано, Рей Чарлз, Далида. Сред тях са Africa, Salut, Et si tu n'existais pas и L'italiano, с които Кутуньо също ще ни зарадва на концерта си в София тази вечер. Ще прозвучат и големите хитове на певеца Serenata и La mia musica, както и песента Solo noi, с която печели за първи път конкурса „Сан Ремо" през 1980 г. В събитието тази вечер участва още сицилианският тенор Джузепе Ранцани. Диригентската палка ще поеме Алтеризио Паулети.Музикантите от Оркестъра на Класик ФМ са били част от редица вълнуващи концерти със звезди, като Найджъл Кенеди, Ванеса Мей, Иън Андерсън, Ричард Клайдерман... През 2013 г. Оркестърът и Хорът на Класик ФМ пожънаха бляскав успех на концерта с великия италиански маестро Енио Мориконе в зала „Арена Армеец", а през лятото на 2014 г. повториха този успех, партнирайки на още една от големите световни звезди - Андреа Бочели. Концертът се състоя пред 18-хилядна публика на стадион „Българска армия".

НОИ плаща санаториума на 44 000 души

http://pik.bg/нои-плаща-санаториума-на-44-000-души-news308209.html

НОИ плаща санаториума на 44 000 души

44 хиляди души ще ходят на санаториум, платен от НОИ, стана ясно от съобщение на Националния осигурителен институт /НОИ/. От 31 март (вторник) започва изпълнението на програмата за профилактика и рехабилитация за 2015 година. За тази програма са предвидени 17 683 185 лв. в Закона за бюджета на ДОО за 2015 г.

Програмата е с продължителност от 10 дни като НОИ поема цената на нощувките и частична помощ за храна в размер на 5 лв. за всеки ден от престоя. Всяко лице за сметка на бюджета на ДОО има право да ползва до четири основни диагностични и терапевтични процедури дневно. Вече са подписани договорите с 12 юридически лица за общо 41 заведения, изпълнители на програмата.

Право на парична помощ за профилактика имат осигурените лица за общо заболяване, майчинство и/или трудова злополука и професионална болест. За тях трябва да са внесени или дължими осигурителни вноски за период от шест последователни календарни месеца, предхождащи месеца, през който се провежда рехабилитацията.

Заболяването им трябва да е диагностично уточнено и лекуващият им лекар да е установил необходимост от провеждане на рехабилитация към периода на ползване на паричната помощ. Право да ползват програмата имат и лицата, получаващи лична пенсия за инвалидност. Условието за тях е да не са навършили възрастта за придобиване право на пенсия за осигурителен стаж и възраст, да не са осигурени, срокът на инвалидността в експертното решение да не е изтекъл и лекуващият лекар да е установил необходимост от провеждане на рехабилитация към периода на ползване на паричната помощ.

Подробности за условията за ползване на програмата, изпълнителите на дейността, необходимите документи и заболяванията, за които се провежда профилактика и рехабилитация, ще намерите в рубриката „Обезщетения" - "Профилактика и рехабилитация".

Тото Кутуньо изпълнява хитове и нови песни довечера в София с Оркестъра на Класик ФМ

http://www.cross.bg/kytynyo-klasik-vecher-1459055.html

/КРОСС/С Оркестъра на Класик ФМ излиза на сцената на Зала 1 на НДК тази вечер италианската легенда Тото Кутуньо. 52-ма инструменталисти от състава ще съпровождат емблематичния изпълнител в неговата среща с българската публика. Тази вечер Тото Кутуньо ще изпълни най-известните си песни и ще представи току-що излезлия си албум. Тото Кутуньо е автор на повече от 300 песни, някои от които стават популярни в изпълненията на Жо Дасен, Адриано Челентано, Рей Чарлз, Далида. Сред тях са Africa, Salut, Et si tu n'existais pas и L'italiano, с които Кутуньо също ще ни зарадва на концерта си в София тази вечер. Ще прозвучат и големите хитове на певеца Serenata и La mia musica, както и песента Solo noi, с която печели за първи път конкурса „Сан Ремо" през 1980 г. В събитието тази вечер участва още сицилианският тенор Джузепе Ранцани. Диригентската палка ще поеме Алтеризио Паулети.Музикантите от Оркестъра на Класик ФМ са били част от редица вълнуващи концерти със звезди, като Найджъл Кенеди, Ванеса Мей, Иън Андерсън, Ричард Клайдерман... През 2013 г. Оркестърът и Хорът на Класик ФМ пожънаха бляскав успех на концерта с великия италиански маестро Енио Мориконе в зала „Арена Армеец", а през лятото на 2014 г. повториха този успех, партнирайки на още една от големите световни звезди - Андреа Бочели. Концертът се състоя пред 18-хилядна публика на стадион „Българска армия".

При катастрофа в Казанлък са пострадали три деца

http://pik.bg/при-катастрофа-в-казанлък-са-пострадали-три-деца-news308205.html

При катастрофа в Казанлък са пострадали три деца

Три деца пострадаха при катастрофа в Казанлък, съобщиха от полицията.

Инцидентът станал вчера около 17.25 часа. По ул.”Бачо Киро” се движел лек автомобил ”Алфа Ромео”, управляван от 27-годишния Р.Т. от Раднево. На кръстовището с бул.”Розова долина”, водачът не спазил пътен знак „стоп”, отнел предимството и блъснал лек автомобил ”Фолксваген Поло”, управляван от 34-годишна жена от Бузовград.

Вследствие на удара возещите се на задната седалка във ”Фолксваген”-а три деца на 7, 8 и 9 години са получили охлузвания и натъртвания. Откарани са в Спешния център в Казанлък, където са прегледани и свободени за домашно лечение.

Водачите на автомобилите са тествани с дрегер, който не е отчел наличие на алкохол в издишания въздух.

АЦБ разкри условията на стрес тестовете за британските банки

http://www.investor.bg/evropa/334/a/acb-razkri-usloviiata-na-stres-testovete-za-britanskite-banki-192045/

Най-големите кредитори ще трябва да докажат, че могат да се справят с глобален икономически срив, причинен от остър спад на икономиките на Китай и еврозоната

Gmail за Android обединява всички акаунти на потребителя в едно

http://www.dnevnik.bg/tehnologii/2015/03/31/2502842_gmail_za_android_obediniava_vsichki_akaunti_na/?ref=rss


Много хора разполагат с по няколко имейл акаунта. Макар и практично, това невинаги е особено лесно за управление. Google правят опит да решат този проблем с новата версия на Gmail за Android.

Тя вече е готова и постепенно започва да се разпространява до потребителите посредством Google Play.  Основната промяна в нея е въвеждането на функция за управление и получаване на всички писма от всички имейл акаунти на потребителя. Дори няма да се налага на потребителя да превключва между...

Убиваме детските души във възпитателните училища, гневен омбудсманът

http://news.ibox.bg/news/id_1348117338

Не сме в ерата на Макаренко, заяви Константин Пенчев. В оперативен порядък трябва, според него, да се намерят решения на детското правосъдие. Затова и той поиска гъвкаво правораздаване.

Младежи без образование и трудов стаж започнаха работа във Варна

http://web.barometar.net/67276/

Продължително безработни лица, младежи до 29-годишна възраст без трудов опит или без образование и професия, жени, отсъствали дълго време от работа, поради майчинство, започнаха работа във Варна, заяви на информационно събитие на Златни пясъци Виктория Кръстева, ръководител на проект. Те преминаха обучение по чужд език, както и професионална квалификация по длъжности, свързани с туристическия продукт.  [...]

Борисов: Видях се с Цветан Василев, извини ми се за протестите на Бареков

http://offnews.bg/news/n_1/n_483046.html

Премиерът Бойко Борисов потвърди, че се е срещал с банкера Цветан Василев.  В свое интервю за сайта "Гласове" Василев каза, че преди атаката срещу КТБ е имал среща с лидера на ГЕРБ, за да го предупреди какво се подготвя спрямо банката.  Пред журналисти Борисов потвърди за срещата и каза, че на нея банкерът му се извинил за протестите, които организирал Николай Бареков пред дома му в Банкя.  Очаквайте подробности. 

"Лошият" референдум ерозира доверието към демокрацията

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4686363

Ако допитването има успех - това е плюс за Плевнелиев, ако не - той е виновният

„Референдумът е ядрената бомба на демокрацията“. С него трябва да се внимава. Така предупреди Росен Плевнелиев през 2011 г., когато беше все още само кандидат за президент. Сега предстои той да внесе една такава ядрена бомба в Народното събрание и, разбира се,
Ако допитването има успех - това е плюс за Плевнелиев, ако не - той е виновният „Референдумът е ядрената бомба на демокрацията“. С него трябва да се внимава. Така предупреди Росен Плевнелиев през 2011 г., когато беше все още само кандидат за президент. Сега предстои той да внесе една такава ядрена бомба в Народното събрание и, разбира се,

Cablevision ще опита да купи New York Daily News за 1 долар

http://www.investor.bg/medii/455/a/cablevision-shte-opita-da-kupi-new-york-daily-news-za-1-dolar-192046/

Възходът на интернет технологиите притиска класическите вестници и кабелни оператори

Град Перник - рекордьор по мръсен въздух, според класация

http://www.zapernik.com/pernik/grad-pernik-rekordior-po-mrusen-vuzduh-spored-klasaciya_37967/

Град Перник е най-мръсният град в Европа, според класация на profit.bg. Перник е окачествен като градът рекордьор с най-млъсен въздух. Впечатление прави, че в красацията за рекордьори само Перник е представен в негетивен аспект.

Най-мръсният град

Градът с най-мръсен въздух, при това не само у нас, но и в Европейския съюз, е Перник. В края на миналата година фините прахови частици във въздуха над града са били 4.16 пъти над нормата. В атмосферата на родните градове са завишени...

Продължава

Китайски компании с интерес към летище "Пловдив"

http://pik.bg/китайски-компании-с-интерес-към-летище-пловдив-news308199.html

Китайски компании с интерес към летище "Пловдив"

Китайски компании проявяват интерес към концесията на летища Пловдив и превръщането му в логистичен център за Европа и Азия, съобщиха от Министерството на икономиката.

Намеренията се заявени по време на среща на министъра на икономиката Божидар Лукарски с Чангцинг Джанг от Hainan Longquanren Century Invest and Development Co.

Компанията е китайският партньор на "Евро-китайска зона за икономическо развитие", която е част от Тракия икономическа зона.

Чангцинг Джанг е декларирал намерението на група от китайски компании, искащи да се включат в изграждането на логистичен и търговски център в Пловдив. Там европейски и български продукти ще могат да се представят и изнасят на азиатските пазари. По думите му партньорски шоу-рум центрове могат да бъдат открити в свободните зони в Китай.

"Китайската държава залага много на бъдещето на електронната търговия, която се очаква да стане най-важният двигател на азиатската икономика. Много често в големите платформи за електронна търговия обаче се предлагат фалшиви европейски продукти, а чрез подобни центрове клиентите ще могат да се уверят в качеството на стоките", обясни Чангцинг Джанг.

Според него по този начин ще се избегне голямата верига посредници между европейските и китайските потребители.

В рамките на Евро-китайската зона за икономическо развитие в Пловдив китайската страна има намерение да изгради и зали за провеждане на форуми и срещи, както и евро-азиатски университет.

Чангцинг Джанг информира министър Лукарски за икономическия план “Нов път на коприната”, лансиран от китайския президент Си Цзинпин на Азиатския икономически форум в Боао, Хайнан в края на миналата седмица. Към плана, целящ да подобри търговските връзки с Европа е учреден фонд от 40 млрд. долара, в който България може да участва с проекти, посочи китайският бизнесмен.

На срещата е договорено китайски инвеститори да посетят България през май, за да се запознаят на място с възможностите за инвестиции у нас./topnovini.bg

Децата на Робин Уилямс и съпругата му ще преговарят за имуществото му

http://www.cross.bg/yilyams-robin-aktyora-1459054.html

/КРОСС/Вдовицата на Робин Уилямс и трите му деца са се съгласили да преговарят за вещите на покойния актьор, включително и за наградите му. Наследниците на звездата ще се договорят за подялба на имуществото на Уилямс, включително неговия Оскар от 1998 г. за филма "Добрият Уил Хънтинг". Адвокатът на вдовицата на комика Сюзън Шнайдер, с която Робин беше женен от пет години, през следващите две седмици ще се срещне с трите деца от двата предишни брака на актьора, за да се опитат да постигнат споразумение. Крайният срок за постигане на договор е юни. Спорът се съсредоточава върху предмети, свързани с кариерата на актьора, детството и вещи от кабинета му, с изключение на мебелите в къщата, която споделял с жена си. Очаква се най-големи спорове да възникнат за наградите на актьора. Шнайдер обясни по-рано, че всичко, което иска е костюмът, който Уилямс носел на сватбата им, както и техните сватбени подаръци. Актьорът се самоуби през август миналата година на 63-годишна възраст.  

Премиерът призова Цветан Василев да се върне, обеща му охрана

http://web.barometar.net/67274/

Цветан Василев е отишъл да се извини лично на Бойко Борисов за тормоза на който беше подложен по време на протестите. Тогава недоволни с плакати обсаждаха всеки ден къщата му в Банкя. „Няма да ми повярвате, но аз се заклевам – Цветан Василев, дойде да ми се извини за това което са ми причинили той, [...]

Цитат на деня: В Комисията за конфликт на интереси постъпваха много клюки и плювки

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/citat_na_deniia/2015/03/31/2502870_citat_na_denia_v_komisiiata_za_konflikt_na_interesi/?ref=rss


"За двете години, в които бях председател, в комисията постъпваха страшно много сигнали, които касаеха абсолютно всякакви хора, заемащи публична длъжност. Много от тях бяха клюки, плювки и т.н. Всякакви хора са се обаждали и са говорели по тези теми с мен. Това далеч не означава някакви поръчки, заповеди, натиск и т.н." Това заяви бившият председател на Комисията за конфликт на интереси Филип Златанов пред Би Ти Ви.

Златанов заяви, че са спекулативни твърденията, че в иззетите от...

"Газпром" върна 1 млрд. долара на партньори от "Южен поток"

http://www.moreto.net/novini.php?n=284664

Руският газов гигант „Газпром" е върнал в края на 2014 година около 1 милиард долара на европейските си партньори Eni, EDF и Wintershall във връзка с газопровода „Южен поток". Това става ясно от отчет на руския холдинг. Общо компанията е изплатила 56.

Ученици от СОУ”Славейков” изненадаха с пролетна украса и концерт ХобиСклуб

http://dobrudjatv.net/%d1%83%d1%87%d0%b5%d0%bd%d0%b8%d1%86%d0%b8-%d0%be%d1%82-%d1%81%d0%be%d1%83%d1%81%d0%bb%d0%b0%d0%b2%d0%b5%d0%b9%d0%ba%d0%be%d0%b2-%d0%b8%d0%b7%d0%bd%d0%b5%d0%bd%d0%b0%d0%b4%d0%b0/

Учениците от 3 и 4 клас в СОУ“П.Р.Славейков“ изненадаха днес незрящите от ХобиСклуб, като ги посрещнаха в офиса им, накичен с пролетно-великденска украса, изработена в часовете по домашен бит и техника и по изобразително изкуство Под надслов“Пролетта дойде и в ХобиСклуб, учениците изнесоха на своите […]

Мъж е с хематом в мозъка и опасност за живота след зверски побой

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4687000

С хематом в мозъка и опасност за живота в ОАИЛ - Разград е приет 59-годишен мъж от село Райнино. Това съобщават от полицията в Разград.
По данни на 56-годишния му брат, който сигнализирал РУ-Исперих, има вероятност настаненият в болница да е бит и удрян от неизвестни лица на 25 март.
По случая е започнато досъдебно производство.
С хематом в мозъка и опасност за живота в ОАИЛ - Разград е приет 59-годишен мъж от село Райнино. Това съобщават от полицията в Разград. По данни на 56-годишния му брат, който сигнализирал РУ-Исперих, има вероятност настаненият в болница да е бит и удрян от неизвестни лица на 25 март. По случая е започнато досъдебно производство.

Филип Златанов: Не е 10, а ДП

http://www.vesti.bg/bulgaria/politika/filip-zlatanov-ne-e-10-a-dp-6033842

В директна манипулация на съдържанието на тефтерите обвини прокуратурата бившият шеф на Комисията за конфликт на интереси

Адвокат: Държавен вестник се разпространява с в. Телеграф

http://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-krizata-s-ktb/advokat-dyrzhaven-vestnik-se-razprostraniava-s-v.-telegraf-6033840

Това е скандално, защото Държавен вестник е официален орган на Република България, издаван от Народното събрание, категоричен е адвокат Менко Менков

Живеещ в САЩ българин плаши европейски служители: Ще ви обеся както направих в Париж

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4687005

Живеещ в САЩ българин е обвинен в отправяне на заплахи срещу служители на Европейската комисия, предаде Main Sun Journal, цитиран от Фокус.
В понеделник 38-годишният Душко Венелинов Вълчев бе изправен пред съда в Портланд, щата Мейн. „Ще ви избия като пилци“, е написал Вълчев в писмо до български икономист, който работи в ЕК,
Живеещ в САЩ българин е обвинен в отправяне на заплахи срещу служители на Европейската комисия, предаде Main Sun Journal, цитиран от Фокус. В понеделник 38-годишният Душко Венелинов Вълчев бе изправен пред съда в Портланд, щата Мейн. „Ще ви избия като пилци“, е написал Вълчев в писмо до български икономист, който работи в ЕК,

Задържаха седем души от Пловдив, Пазарджик и Асеновград за радикален ислям във фейсбук

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4686952

По времe на тазсутрешната акция срещу прояви на радикален ислям във Фейсбук са арестувани 7 души - двама души в Пловдив, един в Асеновград и четирима в Пазарджик. Това потвърдиха пред Фокус участници в акцията.
Арестите са в циганските махали на градовете под надзор на Прокуратурата.
Според Фокус в Асеновград е бил арестуван ходжата Ненко Щерев.
По времe на тазсутрешната акция срещу прояви на радикален ислям във Фейсбук са арестувани 7 души - двама души в Пловдив, един в Асеновград и четирима в Пазарджик. Това потвърдиха пред Фокус участници в акцията. Арестите са в циганските махали на градовете под надзор на Прокуратурата. Според Фокус в Асеновград е бил арестуван ходжата Ненко Щерев.

Българин, живеещ в САЩ, плаши европейски служители: Ще ви избия като пилци

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4686990

Живеещ в САЩ българин е обвинен в отправяне на заплахи срещу служители на Европейската комисия, предаде Main Sun Journal, цитиран от Фокус.
В понеделник 38-годишният Душко Венелинов Вълчев бе изправен пред съда в Портланд, щата Мейн. „Ще ви избия като пилци“, е написал Вълчев в писмо до български икономист, който работи в ЕК,
Живеещ в САЩ българин е обвинен в отправяне на заплахи срещу служители на Европейската комисия, предаде Main Sun Journal, цитиран от Фокус. В понеделник 38-годишният Душко Венелинов Вълчев бе изправен пред съда в Портланд, щата Мейн. „Ще ви избия като пилци“, е написал Вълчев в писмо до български икономист, който работи в ЕК,

Мъж е с хематом в мозъка и опасност за живота след зверски побой

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4686995

С хематом в мозъка и опасност за живота в ОАИЛ - Разград е приет 59-годишен мъж от село Райнино. Това съобщават от полицията в Разград.
По данни на 56-годишния му брат, който сигнализирал РУ-Исперих, има вероятност настаненият в болница да е бит и удрян от неизвестни лица на 25 март.
По случая е започнато досъдебно производство.
С хематом в мозъка и опасност за живота в ОАИЛ - Разград е приет 59-годишен мъж от село Райнино. Това съобщават от полицията в Разград. По данни на 56-годишния му брат, който сигнализирал РУ-Исперих, има вероятност настаненият в болница да е бит и удрян от неизвестни лица на 25 март. По случая е започнато досъдебно производство.

Адвокат на Василев: Никой не иска истината за КТБ

http://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-krizata-s-ktb/advokat-na-vasilev-nikoj-ne-iska-istinata-za-ktb-6033840

Според Менко Менков вместо да се отнема лиценза на банката, тя е можело да бъде спасена с финансова помощ от държавата

Евродепутатът Емил Радев организира представяне на Варненското златно съкровище в ЕП

http://web.barometar.net/67273/

Поставил съм си амбициозната задача да представим Варненското златно съкровище в Европейския парламент. Организацията на подобно събитие е доста сложна, но искрено се надявам да успеем да покажем в Брюксел най-старото обработено злато в света още тази есен. Това обяви евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев на среща с жители на варненския район „Младост”, където гостува [...]

БСП и ГЕРБ в спор за асфалта

http://frognews.bg/news_88647/

За съжаление, във второто правителство на ГЕРБ сме свидетели на закриване на магистрали - над 40 километра. Тук не става въпрос за временно ограничение, а за трайно намаляване на скоростта. Служителите на пътните фирми няма да ремонтират, а ще закриват магистрали. Ако днес скоростта се ограничава до 90 км/ч, другата седмица ще говорим за 60 км/ч и т.н.

Първи хипермаркет само за български стоки отвори у нас

http://health.actualno.com/Pyrvi-hipermarket-samo-za-bylgarski-stoki-otvori-u-nas-news_465134.html

Първият у нас магазин за български стоки бе открит в Горна Оряховица. Инициатор е земеделският производител Цанко Цанев, който е купил и реставрирал в оригиналния й вид сградата на халите в града. Той...

Първанов предложи Съвет по съдебна реформа, Цацаров и ВСС "за"

http://politics.actualno.com/Pyrvanov-predloji-Syvet-po-sydebna-reforma-Cacarov-i-VSS-za-news_465144.html

Създаване на съвет по съдебна реформа към Народното събрание предложиха от АБВ по време на дискусия в Народното събрание, на която присъстваха министърът на правосъдието, главният прокурор, предста...

Спиране на тока парализира Турция

http://asia.actualno.com/Spirane-na-toka-paralizira-Turcija-news_465149.html

Мащабно спиране на тока предизвика хаос в много краища на Турция, спирайки метрото на Истанбул и столицата Анкара, съобщават властите в страната, предаде БГНЕС. Според турската телевизия NTV пробле...

Арестуваха шестима от Пазарджик и Пловдив за проповядване на радикален ислям в социалните мрежи (обновена)

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4686933

Шестима души са били арестувани рано тази сутрин за проповядване на радикален ислям и възхваляване на терористичната организация Ислямска държава в Пазарджик и Пловдив рано тази сутрин. Операцията е била проведена от ДАНС по разпореждане и под наблюдението на окръжната прокуратура в Пазарджик - тя е във връзка с досъдебното производство,
Шестима души са били арестувани рано тази сутрин за проповядване на радикален ислям и възхваляване на терористичната организация Ислямска държава в Пазарджик и Пловдив рано тази сутрин. Операцията е била проведена от ДАНС по разпореждане и под наблюдението на окръжната прокуратура в Пазарджик - тя е във връзка с досъдебното производство,

„Solar Impulse 2" вече е в Китай

http://news.ibox.bg/news/id_624926336

Самолетът се управлява от двамата швейцарски пилоти

Филип Златанов за тефтерчето: няма никакви поръчки на никакви политици. Аз съм очернен, омаскарен и безработен

http://www.zapernik.com/politika/filip-zlatanov-za-teftercheto-nyama-nikakvi-poruchki-na-nikakvi-politici_37965/

В тефтерчето ми няма никакви поръчки на никакви политици. Аз съм очернен и омаскарен.

Това каза бившият председател на Комисията за конфликт на интереси Филип Златанов в сутрешния блок на БТВ. За двете години, в които аз бях председател на Комисията постъпваха много сигнали, от тях имаше много клевети. Това не означава, че е имало поръчки и заповеди. Сигналът срещу г-н Плевнелиев, например не съдържаше никаква истина. За да отсееш фактите от една клюка, са необходими много нерви и...

Продължава

Арестуваха осем души, обвинени в проповядване на религиозно-екстремистка идеология и изграждане на халифат

http://www.cross.bg/pazardzhik-ideologiya-plovdiv-1459053.html

/КРОСС/Окръжната прокуратура в Пазарджик арестува осем души, обвинени за участие в група, проповядваща антидемократична идеология (религиозно-екстремистка идеология и изграждане на халифат - престъпления по чл. 109, ал. 2, вр. чл. 108, ал. 1 от НК), и за пропаганда за война - престъпление по чл. 407 НК. В хода на разследването по досъдебното производство са събрани доказателства за извършване на престъпна дейност и на други лица. Спрямо Йосиф Минчев от гр. Пловдив, Александър Иванов от гр. Пловдив, Орхан Бързак от гр. Пазарджик, Райко Кърталов от гр. Пазарджик, Ненко Щерев от гр. Асеновград, Веселин Стефанов от гр. Пазарджик, Рангел Илиев от гр. Пловдив и Мустафа Али от гр. Пазарджик са с мерки за неотклонение задържане под стража до 72 часа, в рамките на които прокуратурата ще поиска постоянното им задържане под стража от Окръжен съд - Пазарджик.  

Какво ядат експертите по хранене

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4686991


Неслучайно са здрави и младолики
Румяна Смилкова
Д-р Митко Ригов: Не вкусвам пържено и панирано
“Имам си хранително поведение, което съм оптимизирал с времето”, казва д-р Ригов. Той не посяга към пържено и панирано. Дори вкъщи да се правят мекици или пържени филии за децата, той не кусва от тях. Сандвичи си прави от пълнозърнест хляб с шунка,
Неслучайно са здрави и младолики Румяна Смилкова Д-р Митко Ригов: Не вкусвам пържено и панирано “Имам си хранително поведение, което съм оптимизирал с времето”, казва д-р Ригов. Той не посяга към пържено и панирано. Дори вкъщи да се правят мекици или пържени филии за децата, той не кусва от тях. Сандвичи си прави от пълнозърнест хляб с шунка,

Седем души са арестувани в Пловдив и Пазарджик за радикален ислям във „Фейсбук”

http://www.cross.bg/islyam-pazardzhik-radikalen-1459053.html

/КРОСС/Няколко души са арестувани рано тази сутрин в Пловдив, Пазарджик и Асеновград за прояви на радикален ислям във „Фейсбук". Арестите са извършени под надзор на прокуратурата.  

Седем души са арестувани в Пловдив и Пазарджик за радикален ислям във „Фейсбук”

http://www.cross.bg/radikalen-pazardzhik-islyam-1459053.html

/КРОСС/Седем души са арестувани рано тази сутрин в ромските махали на Пловдив и Пазарджик за прояви на радикален ислям във „Фейсбук", предаде "Фокус". Арестите са извършени под надзор на прокуратурата.  

Пакистан ще се присъедини към коалицията срещу бунтовниците в Йемен

http://www.dnevnik.bg/sviat/2015/03/31/2502868_pakistan_shte_se_prisuedini_kum_koaliciiata_sreshtu/?ref=rss


Пакистан ще изпрати в Саудитска Арабия военни части, за да се присъединят към коалицията срещу шиитските бунтовници в Йемен, съобщи правителствен служител, цитиран от "Ройтерс". "Ние вече обещахме подкрепа за Саудитска Арабия в операцията й срещу бунтовниците и ще се присъединим към коалицията", каза той.

Пакистан е регионален съюзник на Саудитска Арабия, главната сунитска сила в Персийския залив. Водена от саудитците коалиция от арабски сунитски страни извършва въздушни удари по...

Конкурс за детска рисунка "Моят аватар" ще се проведе във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=284656

Национален конкурс за детска рисунка: "Моят аватар" се провежда във Варна, съобщиха организаторите за Moreto.net. Конкурсът е насочен към всички деца и младежи от 4 до 19 години, които обичат да мечтаят и желаят в света около тях да има повече вълшебство.

3 години условно за майка, убила бебето си

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4686969

3 години условно с 5 години изпитателен срок получи преди минути Пенка Тодорова от карловското село Васил Левски.
На 7 август м. г. 39-годишната жена родила момиченце в дере край Калофер. Зарязала пъпната му връв с ножици, които взела от местоработата си в
3 години условно с 5 години изпитателен срок получи преди минути Пенка Тодорова от карловското село Васил Левски. На 7 август м. г. 39-годишната жена родила момиченце в дере край Калофер. Зарязала пъпната му връв с ножици, които взела от местоработата си в "Интендантско обслужване" и зарязала пеленачето.

Незабавна оставка на правосъдния „министър“ Христо Иванов

http://www.bnews.bg/article-132329

Съдебната реформа има шанс да стартира реално, едва когато този службогонец подаде оставката си.

Как го правят в Брюксел? Да сравним ремонтите във Варна и в столицата на ЕС

http://petel.bg/Kak-go-pravyat-v-Bryuksel--Da-sravnim-remontite-vav-Varna-i-v-stolitsata-na-ES__106630

Веселин Златков Ремонтите по улиците на градовете винаги са „необходимо зло“. Или ако не зло, то поне неизбежно неудобство, което...

"Джърмънуингс" ще плати 300 млн. долара на семействата на жертвите

http://petel.bg/Dzharmanuings-shhe-plati-300-mln--dolara-na-semeystvata-na-zhertvite__106631

Около 300 милиона долара ще изплати авиокомпанията "Джърмън уингс" на семействата на жертвите от катастрофата във Франция, съобщи...

Подновяват строежа на велоалеята в Перник през април, обеща кмета Иван Иванов

http://www.zapernik.com/obshtestvo/podnovyavat-stroeja-na-veloaleyata-v-pernik-prez-april-obeshta-kmeta_37964/

От началото на месец април започва работа по доизграждането на велоалеята в Перник. Причината изграждането да е в застой е, че досега на фирмата изпълнител е изплатен само аванс. Това заяви кмета на Перник Иван Иванов, като се зарече, че ако се наложи Общината ще изгради велоалеята със собствени средства.

Припомняме, че велообществото в Перник отново се активизира и поднови протестите си за велоалея в града. Те се събраха в неделя и организираха поход от Кралев дол до сградата на...

Продължава

Започва програмата за профилактика и рехабилитация за 2015 г.

http://pik.bg/започва-програмата-за-профилактика-и-рехабилитация-за-2015-г-news308177.html

Започва програмата за профилактика и рехабилитация за 2015 г.

Националният осигурителен институт (НОИ) започва изпълнението на програмата за профилактика и рехабилитация за 2015 г. Средствата, предвидени за нейната финансова реализация в Закона за бюджета на ДОО за 2015 г., са в размер на 17 683 185 лв. Предвижда се през тази година около 44 000 лица да ползват парични помощи за профилактика и рехабилитация. Програмата е с продължителност от 10 дни като НОИ поема цената на нощувките и частична помощ за храна в размер на 5 лв. за всеки ден от престоя.

Всяко лице за сметка на бюджета на ДОО има право да ползва до четири основни диагностични и терапевтични процедури дневно. Вече са подписани договорите с 12 юридически лица за общо 41 заведения, изпълнители на програмата. Право на парична помощ за профилактика имат осигурените лица за общо заболяване, майчинство и/или трудова злополука и професионална болест. За тях трябва да са внесени или дължими осигурителни вноски за период от шест последователни календарни месеца, предхождащи месеца, през който се провежда рехабилитацията. Заболяването им трябва да е диагностично уточнено и лекуващият им лекар да е установил необходимост от провеждане на рехабилитация към периода на ползване на паричната помощ.

Право да ползват програмата имат и лицата, получаващи лична пенсия за инвалидност. Условието за тях е да не са навършили възрастта за придобиване право на пенсия за осигурителен стаж и възраст, да не са осигурени, срокът на инвалидността в експертното решение да не е изтекъл и лекуващият лекар да е установил необходимост от провеждане на рехабилитация към периода на ползване на паричната помощ. 

Парламентът продължава да нищи КТБ

http://frognews.bg/news_88646/

Временната парламентарна комисия за КТБ продължава днес изслушванията на представители на надзорните органи. Миналата седмица пред депутатите докладваха представители на ръководството на БНБ и двамата квестори.

Спипаха крадец от Нова Загора

http://pik.bg/спипаха-крадец-от-нова-загора-news308183.html

Спипаха крадец от Нова Загора

44- годишен мъж от Нова Загора е задържан за кражба от търговски обект, информират от полицията в Сливен.

Той е заловен веднага след извършване накражбата, а сигнала е подаден снощи около 23.30 часа от охранителна фирма. Пристигналите полицаи залавят крадеца на място. Той е криминално проявен и е проникнал след като е счупил прозореца на остъклението.

Извършителят на деянието е задържан в полицията за срок от 24 часа.

Работата по документиране на цялостната престъпна дейност на задържания продължава.

Образувано е досъдебно производство.

Читател за: Набиране на персонал в пицария Deep Dish - Как мамят хората с фалшиви надежди за добро заплащане,а всъщност нищо

http://www.zapernik.com/pernik/chitatel-za-nabirane-na-personal-v-picariya-deep-dish_37955/

Това е читателски сигнал!

Става въпрос за новата пицария в Перник Deep Dish, която стана известна с добрия си дизайн и добра реклама. Заведението набира персонал ,човек би си казал, че имат големи изисквания, но не е така. Аз и доста мои познати кандидатствахме за работа там. Управителят ти казва ден , в който трябва да поработиш пробно (иакам да поясня, че става въпрос за цял ден). След като този ден мине ти казват, че ще ти се обадят и всичко приключва до тук.

Кандидати за работа има постоянно, защото...

Продължава

САМО в ПИК! Първанов ухажва Татяна Дончева! Идеологът на АБВ готов да овладее БСП и да направи нов ляв соцалианс! Целувката на Бойко съживи устатата тревненка!

http://pik.bg/само-в-пик-първанов-ухажва-татяна-дончева-идеологът-на-абв-готов-да-овладее-бсп-и-да-напра-news308179.html

САМО в ПИК! Първанов ухажва Татяна Дончева! Идеологът на АБВ готов да овладее БСП и да направи нов ляв соцалианс! Целувката на Бойко съживи устатата тревненка!

Президентът (2002-2012) Георги Първанов прави решителен опит да овладее изпадналата в тотален организационен и финансов колапс БСП чрез създаването на нов соцалианс, научи ПИК.

Идеологът на АБВ иска да привлече в орбитата си всички малки партии в левия политически спектър.

Медията ни узна, че Първанов ухажва политически Татяна Дончева, за да приобщи крехкото й движение "21" към новия си проект.

Наскоро Татяна бе легитимирана в обществото с целувка от премиера Бойко Борисов.

Целта на Първанов е да направи силна организация, която да е хегемон в лявото и да е конкурентна на най-голямата дясна партия ГЕРБ.

През целия си политически път Първанов е показал, че има качества на лидер и умее да обединява. На обратния полюс е Миков, който с обърканите си послания тласка БСП към гибел.

Мнозина леви лидери са на мнение, че Първанов е единственият политик, който може да извади БСП от тресавището и да й вдъхне нов живот.

 

Арести за радикален ислям във "Фейсбук"

http://www.vesti.bg/bulgaria/sad/aresti-za-radikalen-isliam-vyv-fejsbuk-6033843

Рано тази сутрин в ромските махали в Пазарджик и Пловдив са извършени седем ареста

Борисов дойде в Съдебната палата за делото срещу ген. Киров

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4686973

Премиерът Бойко Борисов дойде тази сутрин в сградата на Съдебната палата, за да бъде разпитан по делото срещу бившия шеф на разузнаването Кирчо Киров, който е подсъдим за присвояване, съобщи БГНЕС.
В процеса вече бяха разпитани бившият президент Георги Първанов, бившият вътрешен министър Румен Петков, бивши шефове на разузнаването.
Премиерът Бойко Борисов дойде тази сутрин в сградата на Съдебната палата, за да бъде разпитан по делото срещу бившия шеф на разузнаването Кирчо Киров, който е подсъдим за присвояване, съобщи БГНЕС. В процеса вече бяха разпитани бившият президент Георги Първанов, бившият вътрешен министър Румен Петков, бивши шефове на разузнаването.

Абсурдът с инвалидите

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4686067


В България институциите не знаят колко са инвалидите, нито се води точен отчет кои от какви грижи се нуждаят. Затова и помощта на държавата за тях често е по-скоро милостиня, отколкото истинско съдействие и съпричастност към проблемите на тези хора и техните семейства. Поредният абсурд е налице - ТЕЛК дава диагноза на деца с аутизъм,
В България институциите не знаят колко са инвалидите, нито се води точен отчет кои от какви грижи се нуждаят. Затова и помощта на държавата за тях често е по-скоро милостиня, отколкото истинско съдействие и съпричастност към проблемите на тези хора и техните семейства. Поредният абсурд е налице - ТЕЛК дава диагноза на деца с аутизъм,

Обявяват кой е най-добрия град за живеене в България

http://www.cross.bg/grad-zhiveene-bulgariya-1459052.html

/КРОСС/Резултатите от осмото поредно издание на класацията за най-добрия град за живеене в България, организирана от Дарик радио и вестник „24 часа", ще бъдат обявени днес. На церемонията, която ще започне в 14.00 часа в зала 8 на НДК, се очаква да присъства и президентът на Република България Росен Плевнелиев. В тазгодишната класация участват всички 27 областни града в страната, които са оценявани по 31 критерия, обединени в десет групи, свързани с икономиката, здравеопазването, екология, градския живот, трафик, престъпност и други. Критериите имат за цел да покажат развитието на всеки от градовете по различните показатели през годината. На днешната церемония ще бъдат връчени награди и в специалните категории „Бизнес град", „Зелен град", „Град герой", „Хай-тек град", „Парти град", „Красив град", „Перспективен град", „Исторически град" и „Най-добър град за живот на младите". В читателската класация за най-добър град за живеене, която се проведе до 10 март, читателите на вестник „24 часа" класираха на първо място град Пловдив, а читателите на Dariknews.bg - град Русе. Досега призът „Най-добър град за живеене в България" е печелен от Бургас -3 пъти, Варна и София по 2 пъти и веднъж от Велико Търново (през 2013 г.).  

Съвпадение в имената обвини грешния Андреас Лубиц за катастрофата в Алпите

http://www.moreto.net/novini.php?n=284663

Поредна мистерия около катастрофата на самолета във френските Алпи. Оказа се, че Андреас Лубиц е жив и здрав и се намира в Швейцария. Става въпрос обаче за съвпадение на имена и неправилно използване на снимката му в медиите, което го превърна в екзекуторът от полета на Germanwings.

Привикаха и Борисов в съда по делото на генерал Кирчо Киров

http://bulgarski.pogled.info/news/63461/Privikaha-i-Borisov-v-sada-po-deloto-na-general-Kircho-Kirov

/Поглед.инфо/ Премиерът Бойко Борисов дойде тази сутрин в сградата на Съдебната палата, за да бъде разпитан по делото срещу бившия шеф на разузнаването Кирчо Киров, който е подсъдим за присвояване.

Борисов дойде в Съдебната палата за делото срещу ген. Киров

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4686976

Премиерът Бойко Борисов дойде тази сутрин в сградата на Съдебната палата, за да бъде разпитан по делото срещу бившия шеф на разузнаването Кирчо Киров, който е подсъдим за присвояване, съобщи БГНЕС.
В процеса вече бяха разпитани бившият президент Георги Първанов, бившият вътрешен министър Румен Петков, бивши шефове на разузнаването.
Премиерът Бойко Борисов дойде тази сутрин в сградата на Съдебната палата, за да бъде разпитан по делото срещу бившия шеф на разузнаването Кирчо Киров, който е подсъдим за присвояване, съобщи БГНЕС. В процеса вече бяха разпитани бившият президент Георги Първанов, бившият вътрешен министър Румен Петков, бивши шефове на разузнаването.

Пешеходец бере душа, блъсна го 25-годишен шофьор

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4686947

25-годишен шофьор блъсна пешеходец, движещ се по средата на пътното платно. Инцидентът е станал снощи, към 22:10 ч. между град Белица и село Краище, съобщиха от полицията. 
Лек автомобил „Фолксваген Бора” с 25-годишен водач от село Кузьово, община Белица, движейки се с несъобразена с пътната обстановка скорост от град Белица към село Краище,
25-годишен шофьор блъсна пешеходец, движещ се по средата на пътното платно. Инцидентът е станал снощи, към 22:10 ч. между град Белица и село Краище, съобщиха от полицията.  Лек автомобил „Фолксваген Бора” с 25-годишен водач от село Кузьово, община Белица, движейки се с несъобразена с пътната обстановка скорост от град Белица към село Краище,

Пешеходец с опасност за живота, блъсна го 25-годишен шофьор

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4686971

25-годишен шофьор блъсна пешеходец, движещ се по средата на пътното платно. Инцидентът е станал снощи, към 22:10 ч. между град Белица и село Краище, съобщиха от полицията. 
Лек автомобил „Фолксваген Бора” с 25-годишен водач от село Кузьово, община Белица, движейки се с несъобразена с пътната обстановка скорост от град Белица към село Краище,
25-годишен шофьор блъсна пешеходец, движещ се по средата на пътното платно. Инцидентът е станал снощи, към 22:10 ч. между град Белица и село Краище, съобщиха от полицията.  Лек автомобил „Фолксваген Бора” с 25-годишен водач от село Кузьово, община Белица, движейки се с несъобразена с пътната обстановка скорост от град Белица към село Краище,

УЕФА обмисля евроквоти за Крим

http://www.cross.bg/krim-yefa-purvenstvo-1459050.html

/КРОСС/ В Европейската футболна централа (УЕФА) вече сериозно обмислят идеята Крим да получи евроквоти. Посещението на ръководителите на футбола в Крим в щаб-квартирата на УЕФА се отлага за неопределено време. Това са съобщили от пресслужбата на УЕФА. Първоначално посещението беше планирано за 2-ри април, като датата е била договорена от комисия, водена от Франтишек Лауринец. "Новата дата за срещата, на която ще се очертае път за развитието на футбола в Крим, все още не е определена. Вероятно това ще стане през април, но не на 2-ри. УЕФА обработва документите, които им предоставихме, а също така ние отправихме и наши съображения към министерството на спорта на Русия", коментира пред ТАСС министърът на спорта на Крим Сергей Шестак. Към момента Република Крим е присъединена към територията на Русия и не се води към Украйна, след референдума, проведен на полуострова сред жителите му. Според Европейския съюз обаче, който не признава референдума, Крим е територия на Украйна. Това налага да се разплете въпросът какво първенство ще играят кримските отбори, ще има ли такова и какви квоти биха могли да получат за европейските клубни турнири. УЕФА има идея в Крим да се провежда независимо първенство, като дори може да им бъде дадена квота за европейските турнири. Идеята за момента е да се създаде полупрофесионална лига с 8 отбора, от които вече са известни три - „Севастопол", „Симферопол" и „Ялта"

Кампанията „От любов към живота" събра едни от най-обичаните лица

http://www.cross.bg/sredstva-kampaniyata-avon-1459051.html

/КРОСС/В борбата срещу рака на гърдата AVON България влага сили и средства вече 14-та година, като през 2015 година организира „Окриляващия поход" на 25 април. Кампанията „От любов към живота" събра едни от най-обичаните лица, които призовават всички граждани да се включат в похода, за да извървим заедно повече стъпки в борбата с най-коварната женска болест.  Набирането на средства за инициативата става чрез продажбата на благотворителни продукти от розовата серия на AVON (100% от печалбата от тях се заделя, за да се осигурят психологически и юридически консултации за засегнатите от болестта, групи за взаимопомощ, практическа подкрепа).

Тото Кутуньо прави концерт тази вечер

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4686145


Тото Кутуньо се срещна с журналисти вчера, минути преди да започне репетиция с оркестъра на Класик ФМ радио. Концертът на италианската звезда е тази вечер в зала 1 на НДК.
Певецът се появи по анцуг и леко накуцващ. Каза, че е паднал, но беше категоричен, че емоцията от срещата с публиката ще заличи болката.
Тото Кутуньо се срещна с журналисти вчера, минути преди да започне репетиция с оркестъра на Класик ФМ радио. Концертът на италианската звезда е тази вечер в зала 1 на НДК. Певецът се появи по анцуг и леко накуцващ. Каза, че е паднал, но беше категоричен, че емоцията от срещата с публиката ще заличи болката.

Процедурите за доизграждането на магистрала Хемус продължават

http://www.investor.bg/ikonomika-i-politika/332/a/procedurite-za-doizgrajdaneto-na-magistrala-hemus-prodyljavat-192044/

Националната компания „Стратегически инфраструктурни проекти“ търси консултант за отчужденията по трасето от Ябланица до разклона за Плевен и Ловеч

Литературно-музикално шоу в Бургас

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/4gQbuh_HNjk/

Литературно-музикално шоу под наслов „Пролетта рецитира, пее и разказва” ще се състои на 31март 2015 г. (вторник) от 18.00 ч. в Морското казино, зала „Петя Дубарова”. Събитието е организирано от Бургаското Независимо Женско дружество „Самосъзнание”, с председател доц. д-р Снежана Стоянова и Съюза на свободните писател-Бургас, с председател Станислав Марашки

Най-високи температури миналата нощ отчетоха в Бургас, Оряхово и Силистра

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4686966

Най-високи температури през изминалата нощ са били отчетени в Бургас, Силистра и Оряхово – плюс 10 градуса. Това съобщиха за Фокус от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН. Най-ниски температури са регистрирани в град Драгоман – плюс 4 градуса и в Кюстендил – плюс 5 градуса.
Най-високи температури през изминалата нощ са били отчетени в Бургас, Силистра и Оряхово – плюс 10 градуса. Това съобщиха за Фокус от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН. Най-ниски температури са регистрирани в град Драгоман – плюс 4 градуса и в Кюстендил – плюс 5 градуса.

Александър Дурчев, основател и шеф на All Channels: Границите между пиар и реклама изчезват

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4685704

- Г-н Дурчев, защо е нужен пиарът?
- Едно време казвахме, че е нужен, защото променя нагласите на хората дългосрочно и създава лоялност към дадена марка.
- Не е ли това работата на рекламата?
- Рекламата не създава трайна лоялност, а увеличава бързо познаваемостта на марките. Спреш ли, хората забравят за теб, привлечени от друг, по-активен.
- Г-н Дурчев, защо е нужен пиарът? - Едно време казвахме, че е нужен, защото променя нагласите на хората дългосрочно и създава лоялност към дадена марка. - Не е ли това работата на рекламата? - Рекламата не създава трайна лоялност, а увеличава бързо познаваемостта на марките. Спреш ли, хората забравят за теб, привлечени от друг, по-активен.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване