КТБ била с изряден кредитен портфейл

http://econ.bg/Новини/КТБ-била-с-изряден-кредитен-портфейл_l.a_i.664779_at.1.html

За последните години, когато Корпоративна търговска банка (КТБ) е подавала информация за отпуснатите от нея кредити, финансовата институция е...

Ветерани от Украйна ще честват в Москва 70-годишнината от Победата над фашизма

http://www.cross.bg/veterani-moskva-ykraiina-1459161.html

/КРОСС/ Украински ветерани от Втората Световна война ще пристигнат в Москва за тържествата на Червения площад по случай 70-годишнината от Победата над фашизма, съобщи РИА Новости, позовавайки се на официалния представител на руското външно министерство Александър Лукашевич. Той подчерта, че в руската столица ще пристигнат ветерани и от други страни-участнички във войната. «Във връзка с подготовката на мероприятията по случай юбилейните събития на Червения площад и в други градове на Русия, са изпратени лични покани на ветерани от войната от Русия, бившите съветски републики, както и от други страни в света. Покани ще получат и ветераните от Втората Световна война в Украйна», заяви Лукашевич. Същевременно, от руското посолство в Украйна потвърдиха, че украинските ветерани вече са получили поканите си. За 9 май в Москва ще пристигнат ветерани от различни региони на Украйна, като те ще бъдат придружавани от техни близки или роднини.  

Борисов спря поръчка за кетъринг на "Авиоотряд 28"

http://www.vesti.bg/bulgaria/borisov-spria-porychka-za-ketyring-na-aviootriad-28-6033896

"След като се запознах с екзотичното меню, съм разпоредил на министъра на транспорта обществената поръчка да бъде спряна", заяви премиерът на страницата си във "Фейсбук"

Путин съгласен Украйна да ползва отстъпка за газа

http://www.cross.bg/pytin-ykraiina-trimesechie-1459171.html

/КРОСС/ Руският премиер Дмитрий Медведев заяви, че отстъпката за Украйна за цената на руския газ ще действа и през второто тримесечие на годината. Изявлението му бе направено по време на срещата му с руския президент Владимир Путин, на която са бил обсъден въпросът с газовите доставки за Украйна. Държавният глава се е съгласил с предложението на главата на правителството. Според Путин решението за възможна отстъпка  и за третото тримесечие ще бъде обсъдено след три месеца, като под внимание ще бъдат взети цените на петрола.

Влизаме в болница само с лична карта от утре

http://www.bnews.bg/article-132384

Новородени и деца, на възраст под 14 години, ще се приемат в болница с документ на родител или настойник.

Цветан Василев готов да бъде изслушан в Парламента

http://offnews.bg/news/n_1/n_483393.html

Цветан Василев е заявил готовност да бъде изслушан от Анкетната комисия към Народното събрание, ангажирана със случая "КТБ". Това се казва в сигнал с приложени множество документи от фирмата на Василев "Бромак", която е и мажоритарен собственик на Корпоративна търговска банка. За сигнала съобщи адвокатско дружество "Менко Менков и съдружници", което защитава интересите на банкера. Заявената готовност за изслушване е във връзка с искането на председателя на Комисията в НС Десислава Атанасова, отправено днес по време на заседание на Анкетната комисия. "Предоставените документи представляват молби и сигнали на „Бромак“ ЕООД в качеството му на мажоритарен собственик на „Корпоративна търговска банка“ АД (КТБ) до институции и ведомства, имащи законови правомощия по случая-КТБ. Приложените сигнали, молби и материали от медиите касаят действия и бездействия на адресатите им, съответно институции и ведомства в Република България, относно „случая КТБ“, които институции и ведомства имат законови правомощия да упражняват надзорни функции по отношение на дейността на банковата система и спазването на законите в Република България (БНБ, Министерски съвет, Министри, Прокуратура, Комисия за установяване и предотвратяване конфликт на интереси и други)", се казва в съобщението на "Менко Менков и съдружници" до медиите.

Цветан Василев-готов да бъде изслушан в Комисията "КТБ"

http://frognews.bg/news_88700/

В Анкетната комисия към Народното събрание, ангажирана със "случая КТБ АД", от името на "Бромак" ЕООД, беше внесен сигнал, заедно с преписи от приложени множество документи по подробен опис.

Министерството на регионалното развитие и благоустройството обяви открита процедура за обществена поръчка за услуга с предмет.

http://www.klassa.bg/News/Read/article/249978_%D0%9C%D0%B8%D0%BD%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B5%D1%80%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%BE%D1%82%D0%BE+%D0%BD%D0%B0+%D1%80%D0%B5%D0%B3%D0%B8%D0%BE%D0%BD%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%BE%D1%82%D0%BE+%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%B2%D0%B8%D1%82%D

 Министерството на регионалното развитие и благоустройството обяви открита процедура за обществена поръчка за услуга с предмет: „Предоставяне на специализирана експертна помощ във връзка с осигуряването на съответствие на Оперативна програма „Регионално развитие” 2007-2013 и Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020 (ОПРР) с приложимия режим по държавни помощи“.

 

Документацията за участие в процедурата може да бъде намерена тук.

Срокът за получаване на оферти е 11 май 2015 г.

Европейски проект осигури работа на млади варненци

http://www.moreto.net/novini.php?n=284687

Продължително безработни лица, младежи до 29-годишна възраст без трудов опит или без образование и професия, жени, отсъствали дълго време от работа, поради майчинство, започнаха работа във Варна, заяви на информационно събитие на Златни пясъци Виктория Кръстева, ръководител на проект.

Променят движението в столичния квартал "Младост"

http://society.actualno.com/Promenjat-dvijenieto-v-stolichnija-kvartal-Mladost-news_465269.html

Променя се организацията на движението по бул. "Александър Малинов" от бул. "Акад. Андрей Сахаров" до ул. "Димо Дичев", съобщиха от Столична община. От 00.00 часа на 0...

Василев готов да се изправи пред Комисията "КТБ"

http://business.actualno.com/Vasilev-gotov-da-se-izpravi-pred-Komisijata-KTB-news_465271.html

В Анкетната комисия към Народното събрание, ангажирана със "случая КТБ АД", от името на "Бромак" ЕООД, беше внесен сигнал, заедно с преписи от приложени множество документи по по...

Видеорекламата е силната тенденция на 2014 г.

http://www.vesti.bg/tehnologii/kompyutri-i-djadji/videoreklamata-e-silnata-tendenciia-na-2014-g-6033895

През 2014 г. са били похарчени почти 50 млн. лв. за интернет реклама у нас, беше отчетено на IAB Forum в София

ИД разпространи ново видео с екзекуции

http://asia.actualno.com/ID-razprostrani-novo-video-s-ekzekucii-news_465272.html

Джихадистката групировка "Ислямска държава" разпространи нов видеоклип с екзекуция на осем души, на която присъстват момчета в юношеска възраст, пише Argentina Star. Автентичността на вид...

Никола Казаков: Със затоплянето очакваме миграционен натиск

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4688091


Интервю на ГЕОРГИ АНГЕЛОВ с председателя на Държавната агенция за бежанците за миграционния натиск върху българските граници и проблемите, пред които той изправя страната.

- Г-н Казаков, очаква ли се нова вълна от бежанци със затоплянето на времето и готова ли е Агенцията за бежанците да посрещне още хора?
Интервю на ГЕОРГИ АНГЕЛОВ с председателя на Държавната агенция за бежанците за миграционния натиск върху българските граници и проблемите, пред които той изправя страната. - Г-н Казаков, очаква ли се нова вълна от бежанци със затоплянето на времето и готова ли е Агенцията за бежанците да посрещне още хора?

Приходите от реклама в интернет са нараснали с 10%

http://www.vesti.bg/tehnologii/kompyutri-i-djadji/prihodite-ot-reklama-v-internet-sa-narasnali-s-10-6033895

Най-сериозен е ръстът при дисплей рекламата, но важна е и възходящата тенденция при рекламата на клик и видеорекламата

Започва обсъждане на програма за отбранителните способности 2020

http://pik.bg/започва-обсъждане-на-програма-за-отбранителните-способности-2020-news308538.html

Започва обсъждане на програма за отбранителните способности 2020

Подготвен е проект на "Програма за развитие на отбранителните способности на въоръжените сили на Република България 2020", съобщиха от министерството на отбрана. Разработеният проект на програмата е документ със стратегическа важност за осъществяването на отбранителната ни политика и по-нататъшното развитие на отбранителните способности на Въоръжените сили на страната.

Той ще даде възможност реформата в Българската армия да започне, казват от МО. От там посочват, че приемането на програмата ще запълни създадения стратегически вакуум след изтичането на хоризонта на действащата "Бяла книга за отбраната и Въоръжените сили на Р България" и завършилия срок за изпълнение на "План за развитие на въоръжените сили на Р България" до 2014 г. Целта й е да определя параметрите за развитие и основните насоки за изграждане на отбранителните способности на въоръжените сили до 2020 г., чрез ангажиране на политическите, икономическите, технологичните, информационните, военните и гражданските ресурси на страната.

"Тя позволява едновременно със структурното развитие и трансформация на военните формирования от въоръжените сили да се заделят повече ресурси за тяхната модернизация и бойна подготовка", посочват от министерството. От там заявяват, че програмата отчита променената среда на сигурност и по-конкретно в ключовите за българските национални интереси региони. Ръководството на МО предвижда програмата да бъде обсъждана с представители на професионалната общност от неправителствените организации, политическите сили и командирите от Българската армия.

След това ще бъде предложена за утвърждаване от изпълнителната и законодателната власт. От военното ведомство казват още, че утвърдената "Програма за развитие на отбранителните способности на въоръжените сили на Република България 2020" ще бъде политическият фундамент за разработване от Министерството на отбраната на нов "План за развитие на въоръжените сили до 2020 г." и неговото утвърждаване от Министерския съвет. 

Цветан Василев е готов да се срещне с български депутати в Белград

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/03/31/2503522_cvetan_vasilev_e_gotov_da_se_sreshtne_s_bulgarski/?ref=rss


Мажоритарният собственик на останалата без лиценз Корпоративна търговска банка Цветан Василев е готов да говори пред членовете на временната парламентарна комисия, която проверява действията на институциите в казуса КТБ, съобщава адвокатът му Менко Менков.

Тъй като Василев е в Сърбия с мярка за неотклонение подписка докато чака решението на властите дали да бъде екстрадиран в България, и е в невъзможност да напусне тази страна,  банкерът предлага да се срещне с представител на...

Турски комунисти взеха прокурор за заложник

http://www.dnevnik.bg/sviat/2015/03/31/2503518_turski_komunisti_vzeha_prokuror_za_zalojnik/?ref=rss


Крайнолява турска групировка взе за заложник прокурор и заплаши да го убие, съобщава "Ройтерс". Специални части влязоха в сградата на съда, а полицията евакуира хората в нея.

Народната революционна партия-фронт за освобождение (DHKP-C) публикуваха снимка на прокурора с опрян в челото му пистолет и заплашиха, че ще го убият три часа след като нахлуха в офиса му, освен ако исканията им не бъдат изпълнени.

Шефът на истанбулската полиция Селами Алтинок заяви, че се водят...

Василев готов да бъде изслушан от комисията за КТБ

http://www.cross.bg/vasilev-bulgariya-tzvetan-1459170.html

София /КРОСС/ Банкерът Цветан Василев е готов да бъде изслушан в парламентарната комисия за КТБ. Това става ясно от писмо на неговия адвокат Менко Менков до председателя на комисията Десислава Атанасова. Днес в анкетната комисия е внесен сигнал от името на "Бромак" ЕООД заедно с преписи от приложени множество документи по подробен опис."Предоставените документи представляват молби и сигнали на "Бромак" ЕООД в качеството му на мажоритарен собственик на "Корпоративна търговска банка" АД (КТБ) до институции и ведомства, имащи законови правомощия по случая-КТБ. Приложените сигнали, молби и материали от медиите се отнасят за действия и бездействия на адресатите им, съответно институции и ведомства в България, относно "случая КТБ", които институции и ведомства имат законови правомощия да упражняват надзорни функции по отношение на дейността на банковата система и спазването на законите в България (БНБ, Министерски съвет, Министри, Прокуратура, Комисия за установяване и предотвратяване конфликт на интереси и други)," пише в съобщението на адвоката."Със сигнала е потвърдена готовността и волята на едноличния собственик на капитала на "Бромак" ЕООД - господин Цветан Василев, да бъде изслушан от ръководената от Вас Комисия", пише още Менко Менков.В интервюто си пред "Гласове" банкерът обясни, че не се връща в България, защото има заплахи за живота му, които прокуратурата не разследва

Американски бойни самолети F-15 пристигат в България за 10 седмици учения

http://www.dnevnik.bg/sviat/2015/03/31/2503519_amerikanski_boini_samoleti_f-15_pristigat_v_bulgariia/?ref=rss


Дузина самолети F-15 на американските военновъздушни сили ще се присъединят към учения в България в следващите 3 месеца, съобщи източник от министерството на отбраната в София.

Разполагането им е част от поредицата маневри Operation Atlantic Resolve, целящи да демонстрират, че САЩ са ангажирани със сигурността на партньорите си в НАТО покрай напрежението от руските действия в Украйна. Москва възприема подобни учения като провокативни действия, коментира "Ройтерс".
...

Свлачище от 30 дка гони жители от кърджалийско село

http://www.vesti.bg/bulgaria/incidenti/svlachishte-ot-30-dka-goni-zhiteli-ot-kyrdzhalijsko-selo-6033894

Четири къщи са с предписания от геолог за освобождаване от собствениците, а още шест къщи са с напуквания

Безвизовият режим за американци в държави от ЕС може да отпадне

http://www.cross.bg/nekov-momchil-durzhavi-1459169.html

/КРОСС/ Безвизовият режим за американци в държави от ЕС може да отпадне. Това става ясно от отговор на Европейската комисия на въпрос на евродепутата Момчил Неков относно задължителните визи за българи, пътуващи за Съединените щати.„Комисията ще реши до крайния срок - април 2015 г., дали да приеме временна мярка за спиране на освобождаването от изискването за виза за някои категории граждани на САЩ", се казва още в позицията на ЕК.В началото на февруари евродепутатът Момчил Неков отправи запитване до Комисията относно налагания от САЩ дискриминационен визов режим към българските граждани. Българите, заедно с гражданите на 4 други държави членки - Румъния, Полша, Кипър и Хърватия, все още имат нужда от визи за пътуване до САЩ. Според Момчил Неков, съществува опасност този въпрос да не бъде решен преди подписването на Трансталтантическото споразумение (ТПТИ).Потвърждение на това даде и комисар Сесилия Малмстрьом, главният преговарящ по споразумението със САЩ, която поясни, че „обикновено краткосрочните визи не се разглеждат в търговските споразумения на ЕС. Въпреки това, липсата на реципрочност може да окаже въздействие върху движението на физически лица, предоставящи услуги

„ЦСКА Акционерите“ иска отговори

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4687982

Сдружението „ЦСКА Акционерите“, което от месеци помага на футболния клуб, призова за отговори на много въпроси. Организацията отказва да участва в борбата за власт на „Армията“.
„Искаме Александър Томов официално да представи планове за финансиране и развитие на ЦСКА и най-накрая да постави конкретни цели към всеки служител,
Сдружението „ЦСКА Акционерите“, което от месеци помага на футболния клуб, призова за отговори на много въпроси. Организацията отказва да участва в борбата за власт на „Армията“. „Искаме Александър Томов официално да представи планове за финансиране и развитие на ЦСКА и най-накрая да постави конкретни цели към всеки служител,

Цветанов кани на юбилей с "бюлетина"

http://www.cross.bg/tzvetanov-tzvetan-yubileii-1459168.html

София /КРОСС/ Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов празнува тематично 50-годишния си юбилей. Поканата за гостите на празненството му е под формата на бюлетина с номер 50, съобщава в. "България Днес".„Гласувайте за Цветан Цветанов на 50" пише на картичката, на която е поместена снимка на политика от негова предизборна реч. Тържеството е на 8 април в столичния ресторант Sky Plaza на осмия етаж в НДК.За тържествения повод Цветанов е преформулирал и задължителния по закон рефрен в предизборната кампания „Купуването и продаването на гласове е престъпление".„Купуването на подаръци и цветя не е престъпление, но рожденикът адмирира решението да ги замените с дарение за деца в нужда", пише на поканата.

Полк. Марков: Казусът "КТБ" ще приключи с политически разстрел

http://frognews.bg/news_88699/

Истинската политическа пасмина на България са тройката Борисов, Първанов и Ахмед Доган. Това заяви полк. Николай Марков, бивш служител на НСО, в студиото на NEWSROOM. Според него, целта е в КТБ да се сложат ключови фигури, за да се прикрият по-тежки престъпления като държавна измама от страна на политиците.

Йордан Цонев: Цветан Василев призна и показа как е източена КТБ

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4688102

Източването на КТБ е в такива колосални размери и по толкова брутален начин, че каквото и да кажеш за това е слабо.
Това заяви депутатът от ДПС Йордан Цонев и член на временната комисия, която разследва източването на КТБ, в предаването на Цветанка Ризова по bTV.
В момента в комисията се опитваме да разберем как се е случил този модел - четвъртата
Източването на КТБ е в такива колосални размери и по толкова брутален начин, че каквото и да кажеш за това е слабо. Това заяви депутатът от ДПС Йордан Цонев и член на временната комисия, която разследва източването на КТБ, в предаването на Цветанка Ризова по bTV. В момента в комисията се опитваме да разберем как се е случил този модел - четвъртата

Пуснаха под домашен арест 19-годишния Николай, убил мъж от Горна Оряховица с един юмрук

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4688039


Съдът пусна под домашен арест 19-годишния Николай Белчев, който в неделя призори преби до смърт 41-годишен мъж от Горна Оряховица, без конкретна причина. Според магистратите, младежът е с чисто криминално досие, обвинен е за убийство по непредпазливост, за което се предвижда от 2 до 8 години затвор и не представлява опасност да се укрие или да
Съдът пусна под домашен арест 19-годишния Николай Белчев, който в неделя призори преби до смърт 41-годишен мъж от Горна Оряховица, без конкретна причина. Според магистратите, младежът е с чисто криминално досие, обвинен е за убийство по непредпазливост, за което се предвижда от 2 до 8 години затвор и не представлява опасност да се укрие или да

Производството на природен газ у нас се е свило наполовина за година

http://econ.bg/Новини/Производството-на-природен-газ-у-нас-се-е-свило-наполовина-за-година_l.a_i.664676_at.1.html

Производството на природен газ в България се е свило наполовина в рамките на година. През януари 2015 г. то е спаднало с 54,5% за разлика от същия...

Цветанов прави юбилей с покана-бюлетина №50

http://frognews.bg/news_88697/

Зам.-председателят на ГЕР Цветан Цветанов празнува тематично 50-годишния си юбилей. Поканата за гостите на празненството му е под формата на бюлетина с номер 50, известява БТВ.

Йордан Цонев изригна: Кой е тоя Цветан Василев, че да раздава морални присъди?!

http://pik.bg/йордан-цонев-изригна-кой-е-тоя-цветан-василев-че-да-раздава-морални-присъди-news308534.html

Йордан Цонев изригна: Кой е тоя Цветан Василев, че да раздава морални присъди?!

"В комисията се опитваме да разберем как четвъртата по големина банка се е превърнала в пирамида. Водим много разговори. Последното интервю на Цветан Василев също много ни помогна."

Това обяви в предаването "Лице в лице" по БТВ депутатът от ДПС Йордан Цонев, който е член на парламентарната комисия разследваща източването на КТБ.

"Банката е раздавала кредити на фирми-бушони и и затова одиторите не могат да видят връзката с активите, ако в банката имаше реални активи, то още на следващия ден след поставянето под специален надзор квесторите щяха да наложат запор върху БТК и други фирми. Кредитите са предоговаряни по няколко пъти и това точно показва схемата на финансова пирамида. Днес Лютви Местан призова Цветан Василев да изнесе всички данни, които знае и има, а не да ги крие по сейфове. Ние от ДПС нямаме никакви притеснения", категоричен беше Цонев.

"Ние искаме да разберем кой е проспал фалирането на КТБ. Искаме да гарантираме, че няма да се разграби имуществото и активите на банката. ДПС е единствената партия, която е предложила четири законопроекта за КТБ. Всички те бяха в полза на обществото. Ние искаме цялата истина да излезе на истина. Кой е Цветан Василев, че да го слушаме на видеоконферентна връзка? Този човек фалира банката и ограби парите на обикновените граждани, на общините. Сега говори, че се страхувал за сигурността си. Нека да се върне в България и да каже истината. Ще му бъде осигурена охраната. Да си завери нотариално показанията и ние в комисията ще ги прочетем. Той стои и се крие, а ние тук да му оправяме бакиите. Кой е тоя Цветан Василев, че да раздава морални присъди", разпали се Цонев.

Близо 700 млн. лв. биха били загубите за родните фирми, ако Гърция наложи данък от 26% върху българските стоки

http://www.moreto.net/novini.php?n=284721

Финансовият министър Владислав Горанов обяви, че очаква ЕК да предяви претенции към Гърция за неспазване на европейското законодателство във връзка с намерението да се въведе 26% данък върху всички сделки от България. Икономисти пък изчисляват, че загубите за родния бизнес биха надхвърляли 700 милиона лева, тъй като Гърция заема пето място в стокообмена на България.

Окончателно: 20 години затвор за убиеца на бургаската банкерка

http://www.cross.bg/simeonov-zatvor-iiovcheva-1459167.html

София /КРОСС/ Върховният касационен съд (ВКС) остави в сила решението на Бургаския апелативен съд, с което на 20 години затвор бе осъден Любомир Симеонов за убийството на банкерката Павлинка Йовчева през септември 2013 г. Това става ясно от съобщение, публикувано на сайта на съда.На 23 септември 2013 година Любомир Симеонов застреля в сърцето 54-годишната банкерка Павлинка Йовчева. Убийството бе извършено около 8 часа сутринта пред зеленчуков магазин в Бургас. Два часа по-късно Симеонов се предаде на полицията в Сливен.В средата на юни миналата година Бургаския окръжен съд го осъди на 20 години затвор. Тогава магистратите го признаха за виновен за предумишлено убийство на Павлинка Йовчева. Тя беше регионален директор на "Банкиране на дребно" в Уникредит Булбанк. Бургаският апелативен съд потвърждава това, а върховните магистрати определиха окончателно 20 години затвор за Симеонов.

Бареков: Достатъчно луд съм да се боря до смърт

http://offnews.bg/news/n_1/n_483378.html

Цветан Василев ме предупреди още преди парламентарните избори, че ще бъда в опозиция, заяви на пресконференция в офиса на „България без цензура“ Николай Бареков. На 25 май 2014 г. неочаквано ББЦ и Бареков спечелиха 11% на изборите за Европейски парламент, каза Бареков. Той твърди, че буквално на следващия ден са "започнали брожения, които са завършили с поредица събития, едно от които – падането на КТБ." Бареков твърди още, че през лятото на 2014 г. банкерът Цветан Василев потърсил среща с него в качеството му на евродепутат. Около 10 юни следобед двамата се срещнали "в лобито на един от хотелите близо до Европарламента." Тогава - според твърденията на Бареков -  Василев споделил, че се е виждал с политическите лидери на всичките големи партии, включително и Борисов. „Опитваше се да създаде политически отбор, който да му помогне да си спаси банката“, каза Бареков. „Каза ми, че се е разбрал с другите партии да се направи някаква коалиция между ГЕРБ и БСП и ролята за мен била - Бареков да се оттегли в опозиция. Моята теза беше, че бизнесмен като Василев няма работа да прави договорки с политиците, защото политиците винаги ще „изработят“ бизнесмените, те си следват тяхната логика“, каза лидерът на ББЦ и подчерта, че тогава все още не е имало дата за парламентарните избори. „От къде накъде да отивам в опозиция?“, каза евродепутатът. „Направи ми впечатление, че иска всички да ни обедини в един отбор срещу Пеевски и ДПС. Имаше неистов страх Бареков да не направи грандиозни резултати и да обърка сметките на статуквото – страх не само у Василев, но и у всички партии“, разказа лидерът на ББЦ. „Разговорът завърши с моето мнение, че в най-скоро време банката му ще рухне, защото се създава такова усещане в медиите“, посочи още Бареков. Пред Василев той е бил категоричен, че не може да има коалиция преди изборите и не може да излъже избирателите си. „Сега е хубаво да проговорят всички за срещите си с Василев – Местан, Станишев, Първанов, Костов, Каракачанов, Симеонов“, призова Бареков и се мотивира: „Аз останах с впечатление, че е минал през всички тях и е разговарял“. "След срещата на Василев с Борисов и политиците започва заговор за разбиване на ББЦ и чрез дърпане на хора от партията. Изкача Славчев и казва как бил на къса каишка, давал показания пред нотариус, малко след това – Яне Янев, малко преди това Христо Иванов от Протестна мрежа си купува два пъти поста на министър в два кабинета, засипа прокуратурата и НАП с гадни, лъжливи компромати срещу мен и моето семейство" - твърди Бареков. "Веднага след срещите на Василев с лидерите на големите партии и на определени лидери на малки партии в Белград започва атака срещу Бареков и ББЦ. Започва създаване и финансиране на Патриотичния фронт, възраждане на проекта АБВ, наливане на пари в Реформаторския блок. Те получиха пари и финансиране за своята кампания. Имаше много почтени български бизнесмени, които бяха готови да подкрепят партия ББЦ с разрешените от закона средства, но им беше забранено да се срещат с мен, после те си изключиха телефоните" - твърди лидерът на ББЦ. „Създава се ПФ, АБВ и РБ влизат в управлението. Със 17% и 500 хил. гласа – Бареков е смазан в Брюксел, а те да управляват“, каза лидерът на ББЦ. Той обаче е категоричен, че ще се бори до край: „Достатъчно луд съм да се боря до смърт с тези хора“. „Кой“ е ясно, „кой“ са всички те - целият политически елит на България, техните началници, политически лидери и няколко олигарси – единият в изгнание, а другият купи парламентарна група срещу жълти стотинки, заяви още Бареков. „Борисов каза, че когато ГЕРБ са си издърпали симпатизантите, са останали 100 човека, но пропусна да каже, че половината от протестиращите бяха на Борисов, а другата – на Бареков. Протестът „Кой“ след 14 юни 2013 г. се превърна в политически сблъсък на площада. Още на следващия ден извадихме хиляди хора на протеста, наши бяха клоуните със затворнически дрехи, половината плакати, монетите с Пеевски и Борисов. Всеки ден хиляди хора бяха вадени на площадите на София“, твърди Бареков. „Ние участвахме, защото не приемахме ситуацията в страната, задкулисните сделки между ГЕРБ и ДПС. Василев на няколко пъти ме е молил в протеста срещу Пеевски да се включат колкото се може повече хора“, каза лидерът на ББЦ. По думите му именно заради хората от февруари, от крайните квартали е имало протести цяло лято през 2013 г. Те са били с една единствена надежда – „Този цирк да спре, да няма гаври с народа, но вместо това получихме обратно всички тези в парламента“, заяви Бареков. Той обяви, че за кмет на София ще издигне кандидат, благодарение на когото тези протести са станали многохилядни. Искаме оставката на Христо Иванов и Петър Москов – защото 6 месеца не внесоха закон за нито една реформа. Има една смешна стратегийка. А ние искахме да паднат имунитетите на депутате, отзоваване на народни представители от парламента, мажоритарни избори. Нищо от това не стана, заяви лидерът на ББЦ.

Вложител в КТБ за Фрог: БНБ се занимава с нашето незнание, вместо да дава обяснение

http://frognews.bg/news_88696/

Вложители в КТБ сигнализираха пред Фрог нюз, че не и им е било позволено да присъстват на първото заседание на анкетната комисия, създадена, за да установи истината за фалирането на банката. Навярно и на третото няма да може да присъстваме, предполагат те.

Пуснаха двупосочно движение по магистрала "Люлин"

http://pik.bg/пуснаха-двупосочно-движение-по-магистрала-люлин-news308535.html

Пуснаха двупосочно движение по магистрала  "Люлин"

Временно е ограничено движението в участъка от 8 до 9 км по АМ "Люлин", между първи и втори тунел, в посока София, поради опасност от свлачище.

Това съобщиха от пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура”.

Движението се осъществява двупосочно в платното в посока Перник.

Водачите на моторни превозни средства да се движат с повишено внимание и съобразена скорост в участъка от автомагистрала.

Румъния: Зет и син на бивши президенти - на съд за шантаж

http://www.vesti.bg/sviat/rumyniia-zet-i-sin-na-bivshi-prezidenti-na-syd-za-shantazh-6033892

Зетят на бившия румънски президент Траян Бъсеску е заподозрян в съучастие в шантаж по дело, в което синът на бившия президент на Молдова беше задържан по обвинения, че принудил бизнесмен да му даде 4 млн. евро

Бивш депутат от "Атака" купи къща от Ирена Кръстева

http://www.cross.bg/mediiina-irena-krusteva-1459166.html

София /КРОСС/ Фирмата "Грийнлайф Сити" ЕООД на бившия депутат от "Атака" Николай Пехливанов е купила триетажна къща в центъра на София от фирмата на Ирена Кръстева "Балканска медийна компания" ЕАД. Сделката, която е на стойност 2.34 млн. лв., е станала преди седмица. Същият ден имотът е бил ипотекиран в "Булбанк" за 1.5 млн лв. Това показа справка в Имотния регистър.
Имотът се намира в района на ул. "Оборище" (на ъгъла на ул. "Асен Златаров" и "Върбица") в София. Фирмата на майката на депутата от ДПС Делян Пеевски продава освен къщата на три етажа (всеки от които е средно по 150 кв.м.), така и земята под нея, която е с площ от 400 кв.м.Имотът е собственост на "Балканска медийна компания" от началото на 2012 г., когато е купен за 1.89 млн. лв. от друга фирма. На 17 март 2014 г. къщата и парцелът са ипотекирани от фирмата на Ирена Кръстева за 6.4 млн. лв. в Корпоративна търговска банка. Два месеца по-късно КТБ е поставена под особен надзор. В края на 2014 г. ипотеката върху имота е заличена от Имотния регистър. Това става по искане на квесторите Станислав Лютов и Елена Костадинчева, които уведомяват Агенцията по вписванията, че изтегленият девет месеца по-рано кредит от 6.4 млн. лв. е изцяло погасен

ВКС: 20 години за убиеца на банкерката в Бургас

http://www.vesti.bg/bulgaria/sad/vks-20-godini-za-ubieca-na-bankerkata-v-burgas-6033893

54-годишната Павлинка Йовчева бе застреляна до зеленчуков магазин на ул. "Поп Грую" около 8 часа сутринта на 23 септември 2013 г. в Бургас. Любомир Симеонов се предаде два часа по-късно в полицията в Сливен

Стоичков на една маса с Манджуков

http://petel.bg/Stoichkov-na-edna-masa-s-Mandzhukov__106704

Уютна обстановка посрещна Христо Стоичков в ресторанта на стадион "Българска армия", след като дари реплики на "Златната топка" и...

Готвач пуснат на снимка вместо пилота Лубиц (обзор)

http://petel.bg/Gotvach-pusnat-na-snimka-vmesto-pilota-Lubits--obzor-__106703

Снимка на погрешен човек обиколи медиите по света, представяйки го за убиеца на 149 души в разбития самолет на “Джърмануингс”. Андреас...

Съдии три години не издавали присъда

http://petel.bg/Sadii-tri-godini-ne-izdavali-prisada__106705

Съдии от апелативния спецсъд три години не са постановявали присъди. Освен това отменяли решенията на първоинстанционния съд, без да има...

Бекир Расим резерва срещу Уелс

http://petel.bg/Bekir-Rasim-rezerva-sreshhu-Uels__106706

Халфът на Черно море Бекир Расим остана резерва в младежкия национален отбор на България за първата европейска квалификация срещу Уелс....

Робин Уилямс защитил образа си от посмъртно използване

http://petel.bg/Robin-Uilyams-zashhitil-obraza-si-ot-posmartno-izpolzvane-__106707

Робин Уилямс е ограничил правата над образа си за период от 25 години след смъртта си, стана ясно по време на разглеждането на завещанието...

Цветан Цветанов кани на юбилей с "бюлетина" с номер 50

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4688052

Зам.-председателят на ГЕР Цветан Цветанов празнува тематично 50-годишния си юбилей. Поканата за гостите на празненството му е под формата на бюлетина с номер 50, съобщи "България Днес"
„Гласувайте за Цветан Цветанов на 50” пише на картичката, на която е поместена снимка на политика от негова предизборна реч.
Зам.-председателят на ГЕР Цветан Цветанов празнува тематично 50-годишния си юбилей. Поканата за гостите на празненството му е под формата на бюлетина с номер 50, съобщи "България Днес" „Гласувайте за Цветан Цветанов на 50” пише на картичката, на която е поместена снимка на политика от негова предизборна реч.

Цветанов кани на своя юбилей с "бюлетина" с номер 50

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4688048

Зам.-председателят на ГЕР Цветан Цветанов празнува тематично 50-годишния си юбилей. Поканата за гостите на празненството му е под формата на бюлетина с номер 50, съобщи
Зам.-председателят на ГЕР Цветан Цветанов празнува тематично 50-годишния си юбилей. Поканата за гостите на празненството му е под формата на бюлетина с номер 50, съобщи "България Днес". „Гласувайте за Цветан Цветанов на 50” пише на картичката, на която е поместена снимка на политика от негова предизборна реч.

Премиерът се отказа от октопода и уискито на правителствения самолет

http://www.mediapool.bg/premierat-se-otkaza-ot-oktopoda-i-uiskito-na-pravitelstveniya-samolet-news232406.html

Възмутен от екзотичното меню, премиерът Бойко Борисов се отказа от кетъринга на "Авиоотряд 28" и обеща при бъдещите му полети да няма такъв.   Това съобщи лично Борисов на страницата си в социалната мрежа "Фейсбук".   "Напълно подкрепям критиките за обявената от "Авиоотряд 28" обществена поръчка за кетъринг. След като се запознах с екзотичното меню, съм разпоредил на министъра на транспорта обществената поръчка да бъде спряна. Настоявам занапред разходите за кетъринг да бъдат максимално редуцирани и да се търси икономически най-изгодният вариант. Министерският съвет е една от институциите, която по закон използва "Авиоотряд 28". Аз лично заявявам, че отказвам да бъда обслужван от кетъринга на авиоотряда и при бъдещите ми работни полети такъв няма да има", написа Борисов.   От Министерството на транспорта няма официална информация дали са изпълнили указанията на премиера.   Услугите на "Авиоотряд 28" се ползват и още от президента, парламента и други висши служители в държавната администрация. Към момента от тях няма публично изявление по темата.

Полк. Николай Марков: Казусът "КТБ" ще приключи с политически разстрел

http://www.cross.bg/polk-borisov-markov-1459165.html

София /КРОСС/ Истинската политическа пасмина на България са тройката Борисов, Първанов и Ахмед Доган. Това заяви пред ТВ7 полк. Николай Марков, бивш служител на НСО.Според него, целта е в КТБ да се сложат ключови фигури, за да се прикрият по-тежки престъпления като държавна измама от страна на политиците.Цялата тази история ще приключи с разстрели. Мишените са политици и определена група бизнесмени. Основните са Борисов и Доган, Първанов е просто един лобист, заяви полк. Марков.Не Цветан Василев като бизнесмен, а Бойко Борисов в качеството му на премиер вкара до 80% от държавните предприятия в личната си банка.В основата на всичко е секретният договор за изграждане на "Южен поток" в България, зад който стоят интересите на политически фигури, а не на бизнесмени, категоричен е полк. Марков.    

Искат по лют Закон за конфискация на незаконно имущество

http://frognews.bg/news_88695/

Имущество на стойност над 56 млн. лв. е отнела Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество. Това обяви председателят й Пламен Георгиев по време на дискусия в София, на която бе представен проект на „Прозрачност без граници".

Българите – неудовлетворени, но щастливи

http://www.vesti.bg/razvlechenia/lyubopitno/bylgarite-neudovletvoreni-no-shtastlivi-6033891

Удовлетвореността се доминира от материалния свят, докато щастието – от вътрешния ни свят

Пак протестират във Варна заради изсичането на горите над „Аспарухово“

http://www.moreto.net/novini.php?n=284746

Пореден поход-протест срещу изсичането на гората над квартал „Аспарухово“ организират за събота група варненци, научи Moreto.net. След като инициативата, насрочена за този уикенд отпадна заради лошото време, походът ще се проведе на 4 април.

Google прехвърля всички наши снимки и видеa от Google+ към Drive

http://econ.bg/Новини/Google-прехвърля-всички-наши-снимки-и-видеa-от-Google-към-Drive_l.a_i.664763_at.1.html

Ако сте потребители на Google + и Google Drive, то няма как да не ви е направило впечатление, че двете услуги са странно несвързани една с друга, що...

Маги Джанаварова помогна на Фицата за ролята на 100 кила

http://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-kato-dve-kapki-voda/magi-dzhanavarova-pomogna-na-ficata-za-roliata-na-100-kila-6033860

Една от най-впечатляващите вечери на преобразявания накара самият Маги Халваджиян да възкликне: “Четирима души днес имат десетка от мен!“

Йордан Цонев: Цветан Василев е управлявал банката си като финансова пирамида

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4688034

Източването на КТБ е в такива колосални размери и по толкова брутален начин, че каквото и да кажеш за това е слабо.
Това заяви депутатът от ДПС Йордан Цонев и член на временната комисия, която разследва източването на КТБ, в предаването на Цветанка Ризова по bTV.
В момента в комисията се опитваме да разберем как се е случил този модел - четвъртата
Източването на КТБ е в такива колосални размери и по толкова брутален начин, че каквото и да кажеш за това е слабо. Това заяви депутатът от ДПС Йордан Цонев и член на временната комисия, която разследва източването на КТБ, в предаването на Цветанка Ризова по bTV. В момента в комисията се опитваме да разберем как се е случил този модел - четвъртата

Европейските лидери са все по-склонни да оставят Великобритания да си тръгне, твърди "Гардиън"

http://www.dnevnik.bg/evropa/novini_ot_es/2015/03/31/2503505_evropeiskite_lideri_sa_vse_po-sklonni_da_ostaviat/?ref=rss


Пет седмици преди изборите, които очевидно ще сложат край на десетилетия колебания на Великобритания относно мястото ѝв Европа, Лондон и министър-председателят Дейвид Камерън изглеждат по-самотни и маргинализирани от всякога в Европейския съюз.

Вината за тази ситуация обаче не е на останалите европейци. Германците, скандинавците, източноевропейците и дори французите подкрепят оставането на Великобритания в ЕС. Никой обаче не е готов да плати всяка цена, за да може това да се случи, а...

Продължението на "Милениум" на Стиг Ларшон ще разказва за изкуствения интелект

http://www.dnevnik.bg/razvlechenie/2015/03/31/2503503_produljenieto_na_milenium_na_stig_larshon_shte/?ref=rss


Първото продължение на хитовата шведска криминална трилогия "Милениум" на покойния Стиг Ларшон ще разказва за изкуствения интелект, предаде БТА, позовавайки се на новия й автор. След смъртта на Ларшон романът "Това, което ни убива" ще бъде дописан от Давид Лагеркранц, работил върху автобиографична книга за футболиста Златан Ибрахимович. 

Новата книга ще излезе през август и ще включва главните герои от оригиналната трилогия - журналиста Микаел Блумквист и младата жена Лисбет...

Анализ: Европейските лидери са все по-склонни да оставят Великобритания да си тръгне

http://www.dnevnik.bg/evropa/novini_ot_es/2015/03/31/2503505_analiz_evropeiskite_lideri_sa_vse_po-sklonni_da/?ref=rss


Оригиналният текст на анализа е публикуван на уебсайта на Guardian. 
____

Пет седмици преди изборите, които очевидно ще сложат край на десетилетия колебания на Великобритания относно мястото ѝв Европа, Лондон и министър-председателят Дейвид Камерън изглеждат по-самотни и маргинализирани от всякога в Европейския съюз.

Вината за тази ситуация обаче не е на останалите европейци. Германците, скандинавците, източноевропейците и дори французите подкрепят оставането на...

Мъжът, обвинен за убийството на банкерка в Бургас, окончателно осъден на 20 години

http://www.mediapool.bg/mazhat-obvinen-za-ubiystvoto-na-bankerka-v-burgas-okonchatelno-osaden-na-20-godini-news232405.html

Върховният касационен съд (ВКС) остави в сила решението на Бургаския апелативен съд, с което на 20 години затвор бе осъден Любомир Симеонов, обвинен за убийството на банковата служителка Павлинка Йовчева през септември 2013 г., става ясно от сайта на съда. На 23 септември 2013 г. Любомир Симеонов застреля в сърцето 54-годишната Павлинка Йовчева. Убийството бе извършено около 8.00 часа сутринта пред зеленчуков магазин в Бургас. Два часа по-късно Симеонов се предаде на полицията в Сливен. В средата на юни миналата година Бургаския окръжен съд го осъди на 20 години затвор. Тогава магистратите го признаха за виновен за предумишлено убийство на Павлинка Йовчева. Жертвата беше регионален директор на "Банкиране на дребно" в Уникредит Булбанк. Бургаският апелативен съд потвърждава това, а върховните магистрати постановиха окончателно 20 години затвор за Симеонов.

Цонев: Василев да се върне в България и да защити доброто си име

http://www.cross.bg/tzonev-vurne-vasilev-1459164.html

София /КРОСС/ В момента в комисията се опитваме да разберем как се е случил този модел да бъде превърната четвъртата по големина банка във финансова пирамида. Там той директно призна и показа нещо, което всички знаем - как точно е източена КТБ. Това каза пред bTV депутатът от ДПС Йордан Цонев. Той припомни, че ДПС е единствената партия, която е предложила четири законопроекта за КТБ. Всички те били в полза на обществото. По думите му е можело банката да бъде одържавена през юли миналата година, но управляващите партии не са се съгласили да приемат закона, а ГЕРБ не са влезли в залата, за да осигурят кворум. Не можехме финансово да подкрепим тази банка, защото след 10 дни трите одиторски фирми влязоха в банката, каза още депутатът. Той бе категоричен, че трябва да се направи всичко, за да се гарантира, че останалото имущество в КТБ няма да бъде разграбено. Цялата истина и защита на останалите активи, за да може държавата да се възмезди и да възмезди ощетените, заяви той. По повод идеята Цветан Василев да бъде изслушан чрез видеоконферентна връзка в комисията, Цонев призова банкера да се върне в България и „да защити доброто си име". Кой е Цветан Василев, че ще го слушам по видеоконферентна връзка? Чувствал се несигурен. Да се върне и да си защити доброто име. Всички ще го изслушаме. От какво се страхува? Наглостта не трябва да бъде поощрявана, подчерта той.

Борисов вече е против екзотичното меню в правителствения самолет

http://frognews.bg/news_88694/

Напълно подкрепям критиките за обявената от „Авиоотряд 28“ обществена поръчка за кетъринг. Това пише премиерът Бойко Борисов в личния си профил в социалната мрежа "Фейсбук". Той направи това едва след като се разшумя по медиите, че докато летят, властимащите лапат супер скъпи ястия. Хора от летателния екип обясниха, че така е било и до сега.

Бабата на убитото дете в куфара го разпозна по снимките на МВР

http://www.mediapool.bg/babata-na-ubitoto-dete-v-kufara-go-razpozna-po-snimkite-na-mvr-news232404.html

Бабабата на убитото 5-годишно русначе Никита Леонтиев, чието тяло бе намерено в куфар край Пасарел на 20 март, го е разпознала по снимките, разпространени от МВР преди ден, съобщи детският омбудсман на Руската федерация Павел Астахов, цитиран от ntv.ru.   Според информацията в сайта на медията жената, разпознала близките си от снимките, е майка на Анна Леонтиева.   "В България разследването сочи, че става дума за чудовищно жестоко престъпление - убийството на 5-годишния Никита и майка му Анна. Делото е под специален контрол. Ние работим съвместно с Министерството на външните работи и на българските власти", се казва в съобщението на омбудсмана.   От медията включват и друга интересна подробност от разследването - руският гражданин Герман Костин, в чиято квартира в България е живяла майката на Никита, може също да е станал жертва на престъпление, тъй като вратата на квартирата му е била разбита.   Към момента и Анна Леонтиева, и Герман Костин са обявени за издирване, включително и от Интерпол, съобщават руските медии.   По информация на URA.Ru бащата на детето има двойно гражданство – българско и руско, но българската гранична полиция досега не е открила данни, че той е влизал в България.   Междувременно руското следствие образува наказателно производство по повод убийството в България на петгодишно момче от Русия, съобщи във вторник официалният представител на Главното следствено управление на Русия Владимир Маркин пред Интерфакс.   Той заявява, че наказателното дело е във връзка с "убийството в България на двама граждани на Руската федерация". Маркин уточнява, че на 23 март на брега на язовир Пасарел е бил открит куфар с тялото на 5-годишния никита Леонтиев, гражданин на Русия, с множество прорезни рани. Няколко дни по-рано, на 2 март, в град Приморско е било открито разчленено тяло на жена. По предварителни данни, тя е майка на убитото дете – 35-годишната Анна Леонтиева“, каза Маркин.   Жената и синът й са живеели в руския Пермски край и преди няколко седмици са отпътували от Русия за България. Представителят на Следствения комитет посочи, че в рамките на разследването ще бъдат подготвени запитвания за правна помощ към компетентните органи на България.

Бабата на намереното убито дете край Пасарел го разпозна по снимките на МВР

http://www.mediapool.bg/babata-na-namerenoto-ubito-dete-krai-pasarel-go-razpozna-po-snimkite-na-mvr-news232404.html

Бабабата на убитото 5-годишно русначе Никита Леонтиев, чието тяло бе намерено в куфар край Пасарел на 20 март, го е разпознала по снимките, разпространени от МВР преди ден, съобщи детският омбудсман на Руската федерация Павел Астахов, цитиран от ntv.ru.   Според информацията в сайта на медията жената, разпознала близките си от снимките, е майка на Анна Леонтиева.   "В България, разследването сочи, че става дума за чудовищно жестоко престъпление - убийството на 5-годишния Никита и майка му Анна. Делото е под специален контрол. Ние работим съвместно с Министерството на външните работи и на българските власти", се казва в съобщението на омбудсмана.   От медията включват и друга интересна подробност от разследването - руският гражданин Герман Костин, в чиято квартира в България е живяла майката на Никита, може също да е станал жертва на престъпление, тъй като вратата на квартирата му е била разбита.   Към момента и Анна Леонтиева, и Герман Костин са обявени за издирване, включително и от Интерпол, съобщават руските медии.   По информация на URA.Ru бащата на детето има двойно гражданство – българско и руско, но българската гранична полиция досега не е открила данни, че той е влизал в България.   Междувременно Разследващата комисия на Русия откри наказателно производство за разследване на убийството на 35-годишната жена и на нейния син Никита. Наказателното дело е по член за убийство на две или повече лица.

Акцентите в бизнеса на 31 март

http://www.investor.bg/sviat/6/a/akcentite-v-biznesa-na-31-mart-192104/

Най-интересното от света и у нас през погледа на редакторите на Investor.bg

Лубиц е признал пред Lufthansa за депресията си

http://europe.actualno.com/Lubic-e-priznal-pred-Lufthansa-za-depresijata-si-news_465267.html

Вторият пилот на А320 Андреас Лубиц, който е заподозрян в преднамерено разбиване на самолета, е признал пред авиокомпанията Lufthansa за предишни периоди на депресия. Това предаде Reuters, позовавай...

Бивш депутат от "Атака" купи къща от Ирена Кръстева за 2.34 млн. лв.

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/03/31/2503472_bivsh_deputat_ot_ataka_kupi_kushta_ot_irena_krusteva/?ref=rss


Бившият депутат от "Атака" и бивш кандидат за кмет на София Николай Пехливанов е купил от триетажна къща майката на депутата от ДПС Делян Пеевски - Ирена Кръстева, съобщи "Капитал".

Сделката е станала преди седмица между фирмата "Грийнлайф Сити" ЕООД на Пехливанов и "Балканска медийна компания" ЕАД. Стойността е 2.34 млн. лв. Същият ден имотът е бил ипотекиран в "Булбанк" за 1.5 млн лв., показа справка в Имотния регистър.



"Балканска медийна компания" е едноличен...

Пациентите вече ще постъпват в болница само срещу лична карта

http://pik.bg/пациентите-вече-ще-постъпват-в-болница-само-срещу-лична-карта-news308528.html

Пациентите вече ще постъпват в болница само срещу лична карта

От утре всички пациенти, които постъпват в болница или пък биват изписвани, ще трябва задължително да се регистрират с документ за самоличност.

На първи април изтича тримесечният гратисен период, в който болниците трябваше да се снабдят с четци за личните документи на своите пациенти. Целта е да се осигури повече прозрачност при хоспитализациите.

От Здравната каса съобщиха, че към 30-и март, лечебните заведения в страната без четци, са били по-малко от 30. Гратисният период обаче няма да се удължава и от утре в страната не трябва да има болница без четец, предаде "Дарик".

От касата призовават всички, на които им предстои планов прием в лечебно заведение в страната, задължително да носят със себе си документ за самоличност. Новородени и деца, на възраст под 14 години, ще се приемат в болница с документ на родител или настойник.

Видео: Новините в 100 секунди

http://www.dnevnik.bg/video/2015/03/31/2503446_video_novinite_v_100_sekundi/?ref=rss


Рубриката на БНТ "Новините в 100 секунди" можете да гледате и на "Дневник.бг". Емисията се подготвя специално за интернет.

Ето акцентите в емисията в 17 ч.:

- Възрастта за пенсиониране се повишава, но конкретната скала ще бъде внесена за обсъждане в парламента с месец отстрочка.
- Премиерът призова бизнесменa Цветан Василев да се прибере в България, за да започне разплитането на аферата КТБ.
- 13 митничари и трима граничари от "Капитан Андреево" сазадържани за...

Откъс от "Светослав Тертер - орел сред гарвани" на Павел Павлов

http://www.dnevnik.bg/detski_dnevnik/2015/03/31/2503409_otkus_ot_svetoslav_terter_-_orel_sred_garvani_na_pavel/?ref=rss


Верен на идеята да насърчава четенето сред децата "Детски Дневник" и тази година е медиен партньор на гласуването за любима детска книжка "Бисерче вълшебно". 

Всеки ден до 10 април редакцията ще публикува откъси от книгите, които се състезават в категорията "Майстори (12-15 години)", за да могат и читателите на сайта да се запознаят с тях. Откъсите няма да обхванат всички книги в надпреварата, а само тези, за които  издателствата предоставиха права за публикуване.  Пълен списък на...

Неизвестни взеха прокурор за заложник в истанбулски съд

http://www.moreto.net/novini.php?n=284739

Заподозрян член на незаконния в Турция "Народен Революционен Фронт за освобождение" (DHKP-C) е взел за заложник прокурор Мехмет Селим Кираз в съдилище в Истанбул във връзка с делото за убийството на жертвата от протестите за парка "Гези" Беркин Елван.

Калфин: Възраст за сектор "сигурност" ще има

http://www.cross.bg/kalfin-stigne-horata-1459159.html

София /КРОСС/ По-голяма самостоятелност, мек подход, който да е поносим, и перспектива за увеличение. С тези думи социалният министър Ивайло Калфин обобщи пакета от мерки, съдържащ се в пенсионната реформа, която беше представена днес. Обсъждането на документа ще продължи и през април, за да се стигне до окончателен вариант най-рано през май.Вицепремиерът обяви пред bTV, че с прилагането на промените може да се стигне до 40% по-високи пенсии. Ще бъде предвидено и падането на тавана на пенсиите, не само за новите пенсионери. Всичко това в „обозримо бъдеще" и според възможностите на бюджета.Сред предложенията на социалното министерство е възможността за ранно пенсиониране срещу по-ниска пенсия - по 0,4% на месец.Въпреки желанието в сектор „Сигурност" да няма промени, Калфин бе категоричен, че възраст ще бъде въведена така, че „не ги изплашим хората, че има отпаднат гарантираните социални права, и така, че възрастта да не бъде непосилна". Тук министърът направи разлика между хората, които се борят с престъпници и чиновниците.Друга промяна ще е в посока освидетелстване за увреждане, което обаче да дава възможност за работа. За спора си с работодателите, основно по темата осигуровки, Калфин обясни, че ще се търси пресечна точка, но няма да има връщане назад, дори и при липса на съгласие по всички пунктове. „Всеки ще направи някакъв компромис и до лятото тази тема ще бъде затворена", каза социалният министър

Главният секретар на Комисията за защита на потребителите обвинен за невярна декларация

http://www.mediapool.bg/glavniyat-sekretar-na-komisiyata-za-zashtita-na-potrebitelite-obvinen-za-nevyarna-deklaratsiya-news232403.html

Софийската районна прокуратура е повдигнала обвинение на главния секретар на Комисията за защита на потребителите (КЗП) Иван Бъчваров за деклариране на неверни данни в декларация, съобщиха от пресцентъра й във вторник. Служителят е разследван от миналата година по сигнал на бившия директор на "Продажби от разстояние" в КЗП Боряна Даутова. Тя заведе дело за дискриминация срещу Бъчваров и срещу вече бившия председател на комисията Веселин Златев. През 2013 г. Бъчваров уволнил Даутова и обявил конкурс за мястото й. Тя обаче подала документи за участие. В отговор главният секретар назначил комисия, председателствана от него, а в декларацията си за конфликт на интереси написал, че няма личен интерес при оценяването на кандидатите. Даутова подала жалба и конкурсът бил спрян от министъра на икономиката. По-късно обаче бил обявен нов и Бъчваров отново станал председател на комисията по избора. Тогава тя подала жалба в прокуратурата.

Борисов: Спирам обществена поръчка за кетъринг на „Авиоотряд 28“

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4688000

Напълно подкрепям критиките за обявената от „Авиоотряд 28“ обществена поръчка за кетъринг. Това написа премиерът Бойко Борисов в личния си профил във
Напълно подкрепям критиките за обявената от „Авиоотряд 28“ обществена поръчка за кетъринг. Това написа премиерът Бойко Борисов в личния си профил във "Фейсбук". "След като се запознах с екзотичното меню, съм разпоредил на министъра на транспорта обществената поръчка да бъде спряна", пише още министър-председателят.

Убитата Леонтиева довела сина си Никита в България, за да му даде европейско образование

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4688017

Детският омбудсман на Русия Павел Астахов съобщи в Туитър още подробности за семейството на Анна Леонтиева и сина й Никита, които бяха намерени убити в България. Той разкрива защо 35-годишната жена е решила да дойде в България и кога е станало това.
Според информацията, която Астахов има, Анна е решила да напусне Русия със сина си Никита през
Детският омбудсман на Русия Павел Астахов съобщи в Туитър още подробности за семейството на Анна Леонтиева и сина й Никита, които бяха намерени убити в България. Той разкрива защо 35-годишната жена е решила да дойде в България и кога е станало това. Според информацията, която Астахов има, Анна е решила да напусне Русия със сина си Никита през

Борисов нареди спиране на поръчката за луксозния кетъринг на „Авиоотряд 28“

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4688009

Напълно подкрепям критиките за обявената от „Авиоотряд 28“ обществена поръчка за кетъринг. Това написа премиерът Бойко Борисов в личния си профил във "Фейсбук".
"След като се запознах с екзотичното меню, съм разпоредил на министъра на транспорта обществената поръчка да бъде спряна", пише още министър-председателят.
Напълно подкрепям критиките за обявената от „Авиоотряд 28“ обществена поръчка за кетъринг. Това написа премиерът Бойко Борисов в личния си профил във "Фейсбук". "След като се запознах с екзотичното меню, съм разпоредил на министъра на транспорта обществената поръчка да бъде спряна", пише още министър-председателят.

Анна Леонтиева, убита със сина си в България, дошла у нас, за да му даде европейско образование

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4688026

Детският омбудсман на Русия Павел Астахов съобщи в Туитър още подробности за семейството на Анна Леонтиева и сина й Никита, които бяха намерени убити в България. Той разкрива защо 35-годишната жена е решила да дойде в България и кога е станало това.
Според информацията, която Астахов има, Анна е решила да напусне Русия със сина си Никита през
Детският омбудсман на Русия Павел Астахов съобщи в Туитър още подробности за семейството на Анна Леонтиева и сина й Никита, които бяха намерени убити в България. Той разкрива защо 35-годишната жена е решила да дойде в България и кога е станало това. Според информацията, която Астахов има, Анна е решила да напусне Русия със сина си Никита през

Калфин увери: Предвиждаме пенсиониране на 65, не по-късно

http://pik.bg/калфин-увери-предвиждаме-пенсиониране-на-65-не-по-късно-news308526.html

Калфин увери: Предвиждаме пенсиониране на 65, не по-късно

40% по-високи пенсии и падане таванът на пенсиите в обозримо време предвижда социалният министър Ивайло Калфин. Тази прогноза той направи в предаването „Лице в лице“ по бТВ.

Броят на пенсионерите ще се увеличава, броят на активните и работещите хора ще намалява, допълни още той. Трябва да си даваме сметка за това, което се случва, и да си даваме сметка как пенсиите могат да се увеличат, подчерта Калфин. Това, което предвиждаме, е възрастта за пенсиониране на третата категория труд да достигне до 65 г., не по-късно, категоричен бе министърът на труда и социалната политика. По отношение на събираемостта има още една-две мерки, които ще се предлагат.

От разходната част също търсим максималното затягане, акцентира Ивайло Калфин и се аргументира: „Половината пенсионери са се пенсионирали по инвалидност. Тук не става въпрос да спестяваме от средства по ТЕЛК, но да се обърнем към онези, които имат най-голяма нужда“. Трябва да помислим кои мерки ще са най-полезни – такива, които ще консолидират прихода, отбеляза Калфин.

Да имаме възможност за ранно пенсиониране иска още Ивайло Калфин и подчерта: „Този, на който му се налага да се пенсионира година по-рано, да го направи с по-малка пенсия".

За първа и втора категорично труд също търсим решение, увери министърът. Трябва да има промени, категоричен бе Калфин.


Съборът на народното творчество в Копривщица ще се проведе на 7, 8 и 9 август

http://pik.bg/съборът-на-народното-творчество-в-копривщица-ще-се-проведе-на-7-8-и-9-август-news308525.html

Съборът на народното творчество в Копривщица ще се проведе на 7, 8 и 9 август

В Министерството на културата се състоя работна среща, с която се постави началото на организацията на XI Национален събор на народното творчество в Копривщица, съобщиха от МК. Работната среща беше ръководена от Боил Банов, заместник-министър на културата.

На нея присъстваха Росица Иванова, областен управител на Софийска област, Генчо Герданов, кмет на община Копривщица, Николай Карагьозов, секретар на община Копривщица, Искра Шипева, председател на Комисията по култура и образование към Общински съвет – Копривщица, и доц. д-р Петко Христов - директор на Института за етнология и фолклористика с Етнографски музей към БАН /ИЕФЕМ/. От страна на Министерството на културата в срещата взеха участие и доц. д-р Венцислав Велев – началник на отдел "Регионални дейности", както и д-р Силва Хачерян – държавен експерт в отдел "Регионални дейности".

Присъстващите на работната срещата бяха запознати с предприетите вече действия от страна на Министерството на културата за финансирането на събора и за актуализацията на неговия статут, с което са пряко ангажирани и членовете на Националния съвет за нематериално културно наследство - консултативен орган към министъра на културата. Бяха потвърдени и датите на събора – 7, 8 и 9 август 2015 година, както и това, че предстоящото негово юбилейно издание ще премине под личния патронаж на Ирина Бокова, генерален директор на ЮНЕСКО.

От страна на Областна администрация, община Копривщица и ИЕФЕМ бяха поставени сериозни организационни въпроси, свързани с подобряването на инфраструктурата, както и с документирането на събора, за решаването на които Министерството на културата има координираща роля. Насрочени са и нови срещи на различни равнища с други институции, които да бъдат привлечени в подготовката на събора. Националният събор на българското народно творчество "Копривщица" се провежда от 1965 г. Съборът популяризира по невероятен начин българския народен фолклор, като събира на едно място певчески и танцови ансамбли от цялата страна. 

Борисов спря поръчката за екзотичното меню за Авиоотряда

http://www.cross.bg/borisov-poruchka-keturing-1459163.html

София /КРОСС/ „Напълно подкрепям критиките за обявената от „Авиоотряд 28" обществена поръчка за кетъринг. След като се запознах с екзотичното меню, съм разпоредил на министъра на транспорта обществената поръчка да бъде спряна. Това написа премиерът Бойко Борисов в профила си във Фейсбук, ден след като обществената поръчка за кетъринг на борда на "Авиоотряд 28", бе осветлена от медиите. Документът бе публикуван на страницата на държавния авиопревозвач на 26 март."Настоявам занапред разходите за кетъринг да бъдат максимално редуцирани и да се търси икономически най-изгодният вариант. Министерският съвет е една от институциите, която по закон използва „Авиоотряд 28". Аз лично заявявам, че отказвам да бъда обслужван от кетъринга на авиоотряда и при бъдещите ми работни полети такъв няма да има" пише още Борисов.

За по-малко от година заводът за автомобилни части в Плевен заработи

http://www.mediapool.bg/za-po-malko-ot-godina-zavodat-za-avtomobilni-chasti-v-pleven-zaraboti-news232402.html

За по-малко от година заводът за автомобилни части в Плевен заработи, като до момента са наети 70 души, а до края на годината техния брой ще бъде увеличен на 230 души. Това съобщи Министерството на икономиката.   Заводът е построен на мястото, на което трябваше да бъде изграден мол. Инвеститор на обекта е един от лидерите в изграждането и управлението на логистични паркове у нас "Бългериан пропърти дивелопмънтс". Те имат сключен 10-годишен договор за наем с високотеглологичната компания "Нексанс", чийто акции се търгуват на американската борса, но седалището на компанията е в Париж. У нас заводът се управлява от германското подразделение на групата.   Българското подразделение се казва "Електрокабел". Предприятието е построено на площ от 5000 кв.м, но има възможност да бъде разширено на двойно по-голям терен, каза зам.-министърът на икономиката Любен Петров. По думите му за три години ще бъдат инвестирани 4 млн. евро, а ако има търсене на продукцията му, ще бъдат вложени още толкова средства.   Изграждането на фабриката за автомобилни кабелни системи е първата част от реализацията на индустриален и логистичен парк "Плевен". Той ще предложи на бизнеса в града индустриални и търговски площи под наем, складове и офиси. Смятаме партньорството ни с "Нексанс Аутоелектрик" за огромен успех и се надяваме да имаме шанс да привлечем още инвеститори от този ранг, каза Минко Борджуков, управител на "Бългериън Пропърти Девелъпмънтс".   Избрахме България за нашата инвестиция заради ниските производствени разходи, достъпната работна ръка, индустриалното минало на страната и сигурността, гарантирана от членството й в ЕС, каза Инго Херцог, мениджър на фабриката в Плевен.   Компанията "Бългериън Пропърти Девелъпмънтс" (БПД) е създадена през 2004 г. и е първото дружество за недвижими имоти у нас листвано на Лондонската фондова борса. От 2009 г. дружеството e частна компания, част от Tavistock Group - глобална инвестиционна компания с инвестиционно портфолио в 15 държави в Европейския съюз, САЩ, Китай, Аржентина и Мексико.   БПД има два успешно реализирани логистични комплекса у нас във Варна, Русе, София и Плевен. Стратегията на БПД е да инвестира предимно в нежилищни имоти в София и другите големи градове в страната. Целта е да се изгради балансиран портфейл от индустриални имоти, офиси и търговски центрове на ключови места.   "Нексанс Аутоелектрик" е германски производител и доставчик на автомобилни компоненти, филиал на едноименната френска компания. Германското поделение има около 7000 служители на 23 места по целия свят, а годишните му приходи възлизат на около 300 млн. евро. Производствата на компанията са разположени в Германия, Словакия, Украйна, Румъния, Чехия, Тунис, САЩ, Мексико и Китай. Н   "Нексанс Аутоелектрик" разработва и произвежда кабелни системи и електромеханични компоненти за водещи автомобилни производители. Сред основните й клиенти са световни автомобилни марки като BMW, Mercedes Benz, Volskwagen-Audi, GM/Opel.   Седалището на компанията майка "Нексанс груп" е в Париж, като групата има производства в 40 държави. За нея работят 26 000 души персонал, с оборотът й за 2013 г. е 6.7 милиарда евро.

Кирчо Киров отново в съда

http://pik.bg/кирчо-киров-отново-в-съда-news308523.html

Кирчо Киров отново в съда

Военният съд ще заседава по делото срещу Кирчо Киров, който е подсъдим за присвояване на близо 5 млн. лв.

В процеса срещу бившия директор на НРС вече бяха разпитани Георги Първанов, Румен Петков, бивши шефове на разузнаването. В понеделник показания даде и бившият премиер Сергей Станишев, а на следващия ден и премиерът Бойко Борисов. За периода 2007-2011 г. Киров е присвоил общо около 5 милиона лева, като парите са били във валута - долари и евро. За улесняване на присвояването Киров, в кръга на своите правомощия, съставил над 1000 официални финансови документа, с цел да бъдат използвани за доказване на несъществуващи служебни разходи.

Фалшивите документи, с които парите са присвоени, са били за специфични нужди на службата, заяви обвинението. Не става ясно обаче дали това са фиктивни разходи за командировъчни, за гориво или за премии на разузнавачи. Макар да е имало механизми, по които е можело да бъдат контролирани разходите в НРС, Кирчо Киров е имал възможността да присвои парите, посочва прокуратурата. Освен него са били разследвани и още хора от службата, но доказателства за злоупотреби имало само за генерала. Нарушенията в НРС са открити от новото ръководство и затова е бил сезиран главният прокурор. Разпитани са редица свидетели. В 30-те тома доказателства срещу Киров прокуратурата е събрала различни документи.

В обясненията си пред обвинителите, той е казал само, че е обект на политическата конюнктура. За такъв вид престъпление Наказателният кодекс предвижда наказание от 10 до 20 години затвор и конфискация на цялото или на част от имуществото. Съдия-докладчик по процеса е полк. Генко Драгиев. 

Спипаха 21-годишен варненец с наркотици

http://www.moreto.net/novini.php?n=284683

На 29 март около 00:05 часа, в гр. Варна, на ул. "Ат. Георгиев" е извършване на полицейска проверка на И.И. на 21 г. от гр. Варна. Младият мъж е неосъждан до момента. Установено е, че същият държи в джоба на якето си 13 найлонови пакетчета, съдържащи жълто и бяло вещество на бучки, съобщиха от пресцентъра на варненската полиция за Moreto.

Виден евроскептик от коалицията на Меркел подаде оставка като депутат

http://www.dnevnik.bg/evropa/novini_ot_es/2015/03/31/2503487_viden_evroskeptik_ot_koaliciiata_na_merkel_podade/?ref=rss


Виден евроскептик от управляващата коалиция в Германия подаде оставка като депутат и като заместник-председател на баварския Християнсоциален съюз (ХСС), съобщи агенция "Ройтерс". Петер Гаувайлер заяви, че над него е бил упражнен натиск да подкрепи удължаване на спасителната програма за Гърция.

Гаувайлер беше яростен критик на практиката за предоставяне на помощ на Гърция и полагаше усилия да блокира плащанията и програмата на ЕЦБ за изкупуване на облигации, като отнасяше случаите до...

БНБ искала да отвори КТБ, но политиците и акционерите попречили

http://www.mediapool.bg/bnb-iskala-da-otvori-ktb-no-polititsite-i-aktsionerite-poprechili-news232401.html

Ръководството на Българската народна банка (БНБ) искало да отвори Корпоративна търговска банка (КТБ) месец след поставянето й под специален надзор, но липсата на политическа воля и действията на акционерите в КТБ попречили на плана. Това обяви управителят на централната банка Иван Искров по време на изслушване във временната парламентарна комисия, разследваща действията на институциите по казуса с банката с отнет лиценз. По-рано през деня премиерът Бойко Борисов заяви, че виновни за ситуацията с КТБ са бившият премиер Пламен Орешарски, бившият финансов министър Петър Чобанов и гуверньорът на централната банка Искров. "При поставянето на КТБ под специален надзор, никой не си е мислил, че ще се стигне до отнемане на лиценза на банката“, заяви Искров. По думите му БНБ се опитала да направи всичко възможно, за да може банката да бъде отворена на 31 юли, но това не се е случило поради липсата на политическа воля. Искров отново припомни предложението на централната банка КТБ да бъде разделена на "добра" и "лоша" банка, като жизнеспособната част стане държавна. Според Искров при този вариант "добрите" активи щели да са около 2 млрд. лв. и с тях, и с помощта на държавата КТБ щяла да отвори отново и всички вложители да получат средствата си. За осъществяване на плана БНБ предложи законови промени, но те така и не бяха приети. "Бяхме готови, но не се получи политическа воля, да се гласуват тези промени в закона“, допълни Искров. Той каза още, че идеята да се отделят добрите активи в е била подкрепена и от Европейската банка за възстановяване и развитие и тя е искала да участва като акционер с 20%. Управителят на БНБ обясни още, че плановете на централната банка да избегне отнемането на лиценза на КТБ, били провалени и от подвеждащите действия на акционерите. Според Искров твърденията на мажоритарния акционер Цветан Василев и акционерите от Оманския фонд, че ще намерят начин да капитализират КТБ са били, за да печелят време. "Да отворим КТБ ни попречи неизвестността, която имаше при 10-те дни проверка на одиторите, които не можеха да направят проверка на активите заради непълни и липсващи досиета. След като не можеше да се направи тази оценка, имаше ли смисъл българският данъкоплатец да си бръкне в джоба, при положение, че не знаехме какво се случва в КТБ? Не мога да давам неограничен брой пари", коментира още Искров. Фирми-бушони вземали кредити Бившият квестор на КТБ Станислав Лютов обясни още, че в банката на практика не е имало лоши кредити, защото дружествата, на които са отпуснати, са ги плащали с нови заеми от същата банка. Тази констатация беше и част от докладите на одиторите за състоянието на КТБ, след които бяха отписани активи за около 4 млрд. лв. "Масовият случай на дружествата е да бъдат добри кредитори чрез постоянно рефинансиране. Когато дойде моментът на плащанията, се отпуска нов кредит, предоговаря се, плаща се каквото се дължи и същото нещо се повтаря месец след месец. Имаме случаи на предоговаряне над 20 пъти на един кредит", обясни Лютов. "КТБ е отпускала кредити на фирми-бушони, затова не може да се стигне до активи като БТК и други големи фирми", коментира депутатът от ДПС Йордан Цонев. Той обясни, че тези компании не са "купени по нормалната търговска практика, а чрез  подставени фирми, които са получавали кредити, а след това са ги прехвърляли на други фирми и така реалните купувачи на БТК и на редица други активи на КТБ са собственици, но вече от втори и трети ред". "Ако в банката имаше реални активи, то още на следващия ден след поставянето под специален надзор квесторите щяха да наложат запор върху БТК и други фирми", каза още Цонев и добави, че бизнес моделът на КТБ е нестандартен и това е "една типична пирамида". ДПС ще пълни "дупка в законодателството" По-късно на пресконференция в централата на ДПС Цонев заяви, че казусът с КТБ е "дупка в законодателството, която ще се опитаме да поправим". Той припомни, че в края на съществуването на 42-ото Народно събрание и в първите дни на 43-ото заедно с Лютви Местан и Делян Пеевски внесоха законодателни промени, провокирани от случая със затворената банка. "Банката е функционирала по особен начин. Изправени сме пред това да попитаме защо не е запорирано имуществото на активите на фирмите. През юли месец миналата година "Бромак телеком инвест” и другите известни фирми, са взели кредити, а акциите са прехвърлени на офшорни компании. Тази офшорна компания е на Цветан Василев, а той ги е продал за 1 евро. Това е дупка в законодателството, но сега ще се опитаме да поправим тази грешка”, заключи Цонев. Лидерът на ДПС Лютви Местан заяви, че ДПС иска "цялата истина, пълната нередактирана до последния детайл истина, по казуса КТБ". "Готови сме да подкрепим закони, които защитават държавния и публичния интерес. Няма да позволим да се говори за КТБ като за митологема", добави Местан. Местан не се виждал с Василев, призова го да даде показания в прокуратурата Лидерът на ДПС се обърна с призив към Цветан Василев, който в интервю за сайта "Гласове" заяви, че е дал показания пред двама нотариуси в различни страни. "Призоваваме в аванс въпросното лице – Цветан Василев, да не държи тайните в сейфовете, а да ги предостави на главния прокурор. Искам всички лидери на големи и малки партии да се присъединят към моя призив. Той признава, че прикрива неща, свързани с КТБ. Укриването на каквото и да е било, свързано с КТБ, да се постави на българската прокуратура”, каза Местан. Той отрече някога да се е срещал с Василев, както каза банкерът в най-новото си интервю. Банкерът поканен в парламентарна комисия По-рано през деня председателят на временната комисия за КТБ Десислава Атанасова (ГЕРБ) покани Цветан Василев на изслушване в комисията. Тя обясни, че в писмо, адресирано до нея от мажоритарния собственик на затворената банка, който се намира в Сърбия, той е заявил готовност да отговаря на въпроси във комисията. Атанасова отправи покана към Василев, като каза, че ако той пожелае, може да се яви на изслушване в комисията. Банкерът отказва да се върне в България, защото се страхувал за живота си.

Утре ще е слънчево и топло, живакът стига до 15°

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4687978

Тази вечер над по-голямата част от страната облачността ще се увеличи и на места ще има валежи от дъжд. С временни прекъсвания ще продължи да превалява през целия ден. По-късно след обяд от северозапад облачността ще се разкъсва и намалява. Ще духа слаб до умерен, в Дунавската равнина и временно силен вятър от запад-северозапад,
Тази вечер над по-голямата част от страната облачността ще се увеличи и на места ще има валежи от дъжд. С временни прекъсвания ще продължи да превалява през целия ден. По-късно след обяд от северозапад облачността ще се разкъсва и намалява. Ще духа слаб до умерен, в Дунавската равнина и временно силен вятър от запад-северозапад,

“Сдружение Азбукари” и община Бургас ще изградят в партньорство интегрирана детска площадка в морския град

http://www.cross.bg/byrgas-detzata-igra-1459162.html

/КРОСС/ Още един голям български град се включва в Националната кампания за социална интеграция „Вярвам в теб!" на „Сдружение Азбукари". Община Бургас последва примера на София и Велико Търново и ще създаде в партньорство обществена площадка за игра и обучение, адаптирана и за деца с увреждания. Детският кът ще е разположен в ж.к. „Изгрев", а децата ще играят на терен от 500 кв.м. „Общината ще помогне с въвеждащата инфраструктура, с демонтажните работи и цялостното облагородяване на пространството, заяви Мая Богомилова, началник на отдел „Озеленяване" в община Бургас. Площадката ще бъде изцяло нова. Всички стари съоръжения ще бъдат премахнати и на тяхно място ще бъдат поставени такива, които ще са съобразени и с потребностите на децата в неравностойно положение. Детският кът ще бъде много цветно и различно място от всички останали площадки в Бургас", каза още Богомилова. Визията на бъдещия детски кът ще се реализира по еталона на положителните европейски практики. Голяма част от съоръженията за игра и забавления ще имат специфичен допълнителен образователен характер. Площадката ще има обособен кът с уреди за обучение, които ще стимулират процеса на придобиване на знание и ще развиват логическото мислене. "Целта на проекта е предоставяне на възможности за социализиране на децата с увреждания. След столицата и старопрестолния град, ще създадем възможност за игра на децата с увреждания и в Бургас

20 години затвор за убиеца на банкерката в Бургас

http://pik.bg/20-години-затвор-за-убиеца-на-банкерката-в-бургас-news308520.html

20 години затвор за убиеца на банкерката в Бургас

Върховният касационен съд (ВКС) остави в сила решението на Бургаския апелативен съд, с което на 20 години затвор бе осъден Любомир Симеонов за убийството на банкерката Павлинка Йовчева през септември 2013 г., става ясно от сайта на съда. На 23 септември 2013 година Любомир Симеонов застреля в сърцето 54-годишната банкерка Павлинка Йовчева.

Убийството бе извършено около 8 часа сутринта пред зеленчуков магазин в Бургас. Два часа по-късно Симеонов се предаде на полицията в Сливен. В средата на юни миналата година Бургаския окръжен съд го осъди на 20 години затвор. Тогава магистратите го признаха за виновен за предумишлено убийство на Павлинка Йовчева. Тя беше регионален директор на "Банкиране на дребно" в Уникредит Булбанк. Бургаският апелативен съд потвърждава това, а върховните магистрати определиха окончателно 20 години затвор за Симеонов. 

Калфин не се вижда като министър без подкрепата на АБВ

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/03/31/2503485_kalfin_ne_se_vijda_kato_ministur_bez_podkrepata_na_abv/?ref=rss


Вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин не се вижда като частот изпълнителната власт без подкрепата на партията си АБВ. 

Пред Би Ти Ви той коментира думите на премиера Бойко Борисов, който даде на работата му отлична оценка и не изключи и такъв вариант. 

В същото време Калфин заяви, че се надява да остане в кабинета поне до лятото, за да прокара промените в пенсионния модел, в Кодекса на труда и за семейните помощи. "Надявам се АБВ да не реши...

Каталуня очерта пътя към независимостта си

http://www.dnevnik.bg/evropa/2015/03/31/2503482_katalunia_ocherta_putia_kum_nezavisimostta_si/?ref=rss


Каталунските партии, които подкрепят независимостта, в това число CDC на първия министър Артур Мас и партньорът им Републиканско каталунско ляво (ERC) подписаха "предварително споразумение" с Каталунскоро народно събрание за отделяне на региона от Испания в случай, че сепаратистко мнозинство спечели местните избори през септември.

"Предварителното споразумение ще се превърне в споразумение, когато първият министър на каталунското правителство Артур Мас свика избори на 27 септември, а...

НПО-та се обявиха срещу антиромски митинг

http://www.cross.bg/sliven-suvetnik-obshtinski-1459160.html

Сливен /КРОСС/ Шест неправителствени организации в Сливен се обявиха срещу антиромски митинг, който се организира във вторник вечерта на площад "Хаджи Димитър"."Призоваваме хората да не участват в тази проява, за да не ескалира напрежението. Някои настойчиво искат да всяват страх", заяви пред журналисти Стела Костова, която е председател на ромската академия за образование и култура и общински съветник от ГЕРБ в Сливен. Тя бе подкрепена от общо 6 НПО-та, сред които Лекари без граници и Лекари на света. "Нека не допускаме езика на омразата", заяви Стела Костова.В специално изявление лидерът на ДПС в Сливен Мустафа Мустафов призова: "Не си играйте с кибритената клечка. Етническият мир е изключително ценно наше достижение".Кметът на Сливен Кольо Милев заяви, че общината не трябва да става център на разпри, разделение и политически разправии, етническият мир не е нарушен. "Аз искам да има ред", каза Кольо Милев."Стандарт" научи, че полицията е отделила униформени и цивилни ченгета, които да охраняват митинга, насрочен за 17,30 часа. Официално той се организира от гражданско сдружение, но за всички в Сливен е ясно, че зад него стоят амбициите на настоящ общински съветник, който не може да си намери партия, за да влезе отново в местния парламент, съобшава standartnews.com.

Банките печелят 76 млн. лв. през февруари

http://www.investor.bg/biudjet-i-finansi/333/a/bankite-pecheliat-76-mln-lv-prez-fevruari-192105/

Печалбата на банковата система е на практика без промяна в сравнение със същия месец на миналата година

Съдът отстрани от длъжност кмета на Неделино

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4687979

Смолянският окръжен съд отстрани от длъжност кмета на община Неделино Стоян Беширов, съобщи Нова тв. Сред основните мотиви на съда са, че ако той остане на длъжност, има вероятност да възпрепятства разследването срещу него. Присъдата може да бъде обжалвана.
На кмета е повдигнато обвинение за престъпления по служба и злоупотреба с близо 1 милион
Смолянският окръжен съд отстрани от длъжност кмета на община Неделино Стоян Беширов, съобщи Нова тв. Сред основните мотиви на съда са, че ако той остане на длъжност, има вероятност да възпрепятства разследването срещу него. Присъдата може да бъде обжалвана. На кмета е повдигнато обвинение за престъпления по служба и злоупотреба с близо 1 милион

НАП наложи запор върху акции в БТК

http://www.dnevnik.bg/biznes/companii/2015/03/31/2503468_nap_naloji_zapor_vurhu_akcii_v_btk/?ref=rss


Столичният офис на Националната агенция за приходите е наложил днес запор върху акциите на "Вива Телеком България" ЕОООД в БТК. Това се вижда от документ в Търговския регистър.

Като мотив за наложения запор е посочено бъдещо публично вземане в предполагаем размер от 500 хил. лв.

В документа се посочва, че запорът има действие по силата на текста от Данъчно-процесуалния кодекс, в който се посочва, че "Агенцията по вписванията отказва вписване на промени, произтичащи от...

НАП наложи запор върху акции в БТК (допълнена)

http://www.dnevnik.bg/biznes/companii/2015/03/31/2503468_nap_naloji_zapor_vurhu_akcii_v_btk_dopulnena/?ref=rss


Столичният офис на Националната агенция за приходите е наложил днес запор върху акциите на "Вива Телеком България" ЕОООД в БТК. Това се вижда от документ в Търговския регистър.

Като мотив за наложения запор е посочено бъдещо публично вземане в предполагаем размер от 500 хил. лв.

В документа се посочва, че запорът има действие по силата на текста от Данъчно-процесуалния кодекс, в който се посочва, че "Агенцията по вписванията отказва вписване на промени, произтичащи от...

ФБР арестува българин, изпращал смъртни заплахи до Еврокомисията

http://offnews.bg/news/n_1/n_483352.html

ФБР съобщи, че жител на Хюлтън, щата Мейн, заплашва да избие „като пилета“ чиновници в ЕС, съобщава вестник Bangor Daily News. Мъжът е 38-годишен българин, задържан от местните власти по обвинение за заплахи срещу член на Европейската комисия. Името му е Душко Венелинов Вълчев. В понеделник, 30 март, Вълчев е изправен пред федералния съд в Портланд с обвинение за заплахи в сферата на международната търговия. „Ще те убия като пиле“, написал Вълчев в e-mail до български икономист и администратор, работещ за Европейската комисия в Брюксел. Разследването във връзка с въпросния e-mail започнало на 5 февруари, след като заплашваният икономист и други лица са го получили. Именно така служителите на ФБР стигнали до българина и установили, че той е разпратил съобщенията, ползвайки безжичната интернет връзка на свой съсед. Писмата са на български, с главни букви, а на английски са преведени от член на специализираната дирекция за борба с организираната престъпност в България. В едно от тях категорично се настоява: „ Искам вие, заедно с /жертвата/ да изготвите пълен списък на всички българи, живеещи в Португалия и Англия“. „Искам заедно с /жертвата/ да назначите колкото се може повече българи в Европа и да ги изтеглите от тези две държави". В друго послание пък пише „Ще умрете, ако не изпълните това“, „Давам ви две седмици, после ще ви резна гърлата, ще ви обеся, както сторих в Париж.“ Душко Венелинов Вълчев не обяснява какво се е случило в Париж. В трети e-mail пише: „ Онзи, който не изпълнява заповед по време на война, се наказва със смърт от наказателните бригади. Който получи писмо от мен, все едно е получил целувка от дявола.“ Съсед на българина, разпитан от ФБР, твърди, че „след развода с американската си съпруга“ обвиняемият българин „изглеждал като разбит, ни се водел, ни се карал“. Душко Вълчев е натурализиран американски гражданин. Задържан бил в неделя, когато властите разбрали, че се кани в понеделник да пътува за България. Изслушването, на което ще се реши дали ще бъде пуснат под гаранция, е насрочено за четвъртък във федералния съд на Бангор. Ако бъде осъден, Вълчев ще лежи 5 години във федерален затвор и ще плати глоба до 250 000 щатски долара.

Всички клубове от А група са подали документите си за лицензиране

http://www.dnevnik.bg/sport/2015/03/31/2503489_vsichki_klubove_ot_a_grupa_sa_podali_dokumentite_si_za/?ref=rss


Всички клубове от А група са подали документите си за лицензиране, обяви пресаташето на БФС Павел Колев пред "Дарик". По думите му сроковете са спазени и сега предстои лицензионната комисия да ги разгледа.

В края на май ще стане ясно дали всички отбори са покрили изискванията, за да получат лиценз.

На въпрос дали президентът на БФС Борислав Михайлов като член на изпълнителния комитет на УЕФА би могъл да "удари едно рамо", ако има нужда, Колев отговори, че Михайлов "има...

Ненчев обяви поредната реформа в армията, засега е тайна

http://www.mediapool.bg/nenchev-obyavi-porednata-reforma-v-armiyata-zasega-e-taina-news232400.html

Военното министерство обяви, че започва поредната реформа на армията, която за момента обаче ще бъде запазена в тайна. Вече е подготвен проект на "Програма за развитие на отбранителните способности на въоръжените сили на Република България 2020“. Той обаче засега няма да бъде представен публично без да е ясно защо. "Разработеният проект на програмата е документ със стратегическа важност за осъществяването на отбранителната ни политика и по-нататъшното развитие на отбранителните способности на Въоръжените сили на страната. Той ще даде възможност реформата в Българската армия да започне", съобщиха от МО. Традиционно подобни документи не се изпълняват. През последните години в тях бяха заложени невъзможни от ресурсна гледна точка цели и така останаха само на хартия. Според МО приемането на програмата ще запълни създадения стратегически вакуум след изтичането на хоризонта на действащата "Бяла книга за отбраната и Въоръжените сили на Р България“ и завършилия срок за изпълнение на "План за развитие на въоръжените сили на Р България“ до 2014 г. "Целта на програмата е да определя параметрите за развитие и основните насоки за изграждане на отбранителните способности на въоръжените сили до 2020 г., чрез ангажиране на политическите, икономическите, технологичните, информационните, военните и гражданските ресурси на страната. Тя позволява едновременно със структурното развитие и трансформация на военните формирования от въоръжените сили да се заделят повече ресурси за тяхната модернизация и бойна подготовка", отбелязват още от министерството. Програмата отчита и променената среда на сигурност и по-конкретно в ключовите за българските национални интереси региони. Ръководството на Министерството на отбраната предвижда програмата да бъде обсъждана с представители на професионалната общност от неправителствените организации, политическите сили и командирите от Българската армия. След окончателното завършване на проекта на програмата, тя ще бъде предложена за утвърждаване от органите на изпълнителната и законодателната власт. На база на тази програма ще бъде разработен и План за развитие на въоръжените сили до 2020 г.“ и неговото утвърждаване от Министерския съвет.

Мъжът, който се хвърли от 11-ия етаж в Бургас, страдал от мания за преследване

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4687941

65-годишният Тодор Т. загина, след като се хвърли от 11-ия етаж на дома си в жк "Изгрев". Тодор е работил в "Нефтохим", където се пенсионирал. За него се грижела жена от блока, която му носела храна.
Бил добър и тих човек, не създавал проблеми, но страдал от психично заболяване, казаха негови съседи.
Тодор Т.
65-годишният Тодор Т. загина, след като се хвърли от 11-ия етаж на дома си в жк "Изгрев". Тодор е работил в "Нефтохим", където се пенсионирал. За него се грижела жена от блока, която му носела храна. Бил добър и тих човек, не създавал проблеми, но страдал от психично заболяване, казаха негови съседи. Тодор Т.

Задържаха контрабандни цигари “Jin Ling” и “President” от Турция за 16 млн. лева

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4687952

При специална операция бяха задържани 2 тира с контрабандни цигари на обща стойност от 16 млн.лева от марките Jin Ling и President.
Общото количество конфискувани цигари е 2840 мастербокса или 1 420 000 кутии.
На пресконференция в Пловдив гл. секретар на МВР Георги Костов разказа, че са заловени общо два ТИР-а, като има получен сигнал,
При специална операция бяха задържани 2 тира с контрабандни цигари на обща стойност от 16 млн.лева от марките Jin Ling и President. Общото количество конфискувани цигари е 2840 мастербокса или 1 420 000 кутии. На пресконференция в Пловдив гл. секретар на МВР Георги Костов разказа, че са заловени общо два ТИР-а, като има получен сигнал,

Отнемане на имуществото – сред най-ефективните начини за борба с престъпността

http://www.moreto.net/novini.php?n=284740

Проектът „Идеален национален модел" за отнемане на незаконно придобитото имущество беше представен на кръгла маса, посветена на европейските перспективи за борба с тежката престъпност. „Идеален", защото е съвкупност от всички добри практики по този въпрос.

Главсекът на МВР: Няма категорични доказателства убитите да са Анна и Никита

http://frognews.bg/news_88693/

Пуснахме снимките на Никита Леонтиев и майка му Анна Леонтиева в медиите, защото има голяма степен на вероятност те да са жертви на тежко престъпление. Няма обаче категорични доказателства, че това е така. На този етап твърдението все още е хипотеза, заяви в Пловдив главният секретар на МВР Георги Костов, предаде НТВ.

Калфин: 57 години е средната възраст на пенсиониране за миналата година, хората масово се пенсионират по болест

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4687955

Масово хората се пенсионират по болест. Това показват анализите, които правим. Тук идва място на темата за ТЕЛК-овете, но това ще се коментира още с министър Москов. 57 години е средната възраст на пенсиониране за миналата година, като масово хората се пенсионират по болест. Това обяви социалният министър Ивайло Калфин в предаването "Лице в лице"
Масово хората се пенсионират по болест. Това показват анализите, които правим. Тук идва място на темата за ТЕЛК-овете, но това ще се коментира още с министър Москов. 57 години е средната възраст на пенсиониране за миналата година, като масово хората се пенсионират по болест. Това обяви социалният министър Ивайло Калфин в предаването "Лице в лице"

Калфин: 57 години е средната възраст на пенсиониране за миналата година

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4687945

Масово хората се пенсионират по болест. Това показват анализите, които правим. Тук идва място на темата за ТЕЛК-овете, но това ще се коментира още с министър Москов. 57 години е средната възраст на пенсиониране за миналата година, като масово хората се пенсионират по болест. Това обяви социалният министър Ивайло Калфин в предаването
Масово хората се пенсионират по болест. Това показват анализите, които правим. Тук идва място на темата за ТЕЛК-овете, но това ще се коментира още с министър Москов. 57 години е средната възраст на пенсиониране за миналата година, като масово хората се пенсионират по болест. Това обяви социалният министър Ивайло Калфин в предаването "Лице в лице"

Възможно е детето в куфара да не е Никита Леонтиев

http://www.cross.bg/nikita-deteto-anna-1459158.html

София /КРОСС/ Няма категорични доказателства, че детето, открито в куфар край Пасарел, е Никита Леонтев. Това стана ясно от думите на главния секретар на МВР Георги Костов."Пуснахме снимките на Никита Леонтев и майка му Анна Леонтева в медиите, защото има голяма степен на вероятност те да са жертви на тежко престъпление. Но няма категорични доказателства, че това е така, на този етап твърдението все още е хипотеза", заяви Костов.„До този момент сигурното е, че имаме труп на дете, починало от насилствена смърт с неустановена самоличност", каза още Костов.На въпрос означава ли това, че Анна и Никита Леонтиеви може да се обадят отнякъде живи и здрави, Костов отговори, че и това е възможно. Междувременно руските медии, позовавайки се на комисар по правата на детето, съобщиха, че детето е било разпознато от неговата баба в Русия. Според информацията жената е майка на Ана Леонтева. Тя разпознала внука си по снимка.

След спорна поръчка за кетъринг премиерът отказва да се храни в правителствения самолет

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/03/31/2503467_sled_sporna_poruchka_za_keturing_premierut_otkazva_da/?ref=rss


Премиерът Бойко Борисов е наредил да бъде спряна обществена поръчка за кетъринг на правителствения отряд, която включва екзотично меню, информира министър-председателят в профила си във "Фейсбук". Той самият отказва да се храни при бъдещи работни  полети с авиоотряда. 

Премиерът настоява занапред разходите за кетъринг да бъдат максимално редуцирани и да се търси икономически най-изгодният вариант. 

"Напълно подкрепям критиките за обявената от "Авиоотряд 28" обществена...

Калфин не ще сръдня от Горанов; не уточни кога пада таванът на пенсиите

http://frognews.bg/news_88690/

Пенсионната реформа има за цел да създаде повече потенциал в системата, за да се дават по-високи пенсии, като се отчита демографският срив, заяви по БТВ вицепремиерът Ивайло Калфин.

Главсекът на МВР: Още не знаем категорично дали убитите са Анна и Никита

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4687919


"Пуснахме снимките на Никита Леонтиев и майка му Анна Леонтиева в медиите, защото има голяма степен на вероятност те да са жертви на тежко престъпление. Няма обаче категорични доказателства, че това е така. На този етап твърдението все още е хипотеза”. Това каза в Пловдив главният секретар на МВР Георги Костов, цитиран от Нова телевизия.

Ане Франк е починала месец по-рано, отколкото се смяташе

http://europe.actualno.com/Ane-Frank-e-pochinala-mesec-po-rano-otkolkoto-se-smjatashe-news_465262.html

Ане Франк е починала от тиф в концентрационния лагер Берген-Белзен поне един месец преди деня, който e приет като официалната дата за смъртта на момичето, съобщава вестник La Presse. Ново изследван...

Детската "Евровизия" ще струва между 3 и 4 млн.лв.

http://society.actualno.com/Detskata-Evrovizija-shte-struva-mejdu-3-i-4-mlnlv-news_465264.html

По реализацията на детското издание на конкурса "Евровизия", което тази година ще се проведе в България, ще работят както български, така и чуждестранни екипи. Планирането на бюджета е в твъ...

Старите магистрали ще бъдат преасфалтирани

http://society.actualno.com/Starite-magistrali-shte-bydat-preasfaltirani-news_465265.html

От приходите, които събираме, ще се наложи да преасфалтираме и старите магистрали. Това каза министър-председателят Бойко Борисов пред TV+. Той уточни, че ограниченията, които ще бъдат въведени по м...

Facebook се премести

http://www.cross.bg/facebook-ofis-tzentrala-1459157.html

/КРОСС/ Американският технологичен концерн Facebook със седалище в Калифорния премести централата си и вече се намира в мегакомплекс на архитекта Франк Гери. Основателят и главен изпълнителен директор на Facebook Марк Зукърбърг поясни, че новият офис (бившият комплекс на Sun Microsystems) представлява „най-голямото отворено пространство в света". По думите му новата централа на социалната мрежа се състои от огромна зала, в която хиляди служители ще могат да работят заедно. Според Зукърбърг на покрива се намира огромен парк с площ над 14 дка. И въпреки това предприемачът описва комплекса като "сравнително прост" и "не необичаен". Това е било и предварителното му намерение. „Ние искаме нашето пространство да се чувства като работа в процеса". Който стъпи в новия офис, трябва да почувства колко много остава да се направи, за да се изпълни мисията на Facebook - хората по целия свят да се свържат в интернет. Новата централа се намира в непосредствена близост до старата сграда в Менлоу Парк. Facebook нае Гери през 2012 г. със задачата да проектира новия офис. Архитектът с канадски и американски произход е известен с радикалните форми - той отказва да прави тромави и ръбати сгради, а залага на екстравагантни извити форми, разчупена геометрия и нестандартни плоскости. Гери става световно известен, между другото, със строежа на Guggenheim Museum в Билбао в северната част на Испания и Музея Vuitton в Париж

Борисов: Подкрепям критиките за обявената от „Авиоотряд 28“ обществена поръчка за кетъринг

http://pik.bg/борисов-подкрепям-критиките-за-обявената-от-„авиоотряд-28“-обществена-поръчка-за-кетъринг-news308515.html

Борисов: Подкрепям критиките за обявената от „Авиоотряд 28“ обществена поръчка за кетъринг

Напълно подкрепям критиките за обявената от „Авиоотряд 28“ обществена поръчка за кетъринг. Това написа министър - председателят Бойко Борисов във "Фейсбук".

"След като се запознах с екзотичното меню, съм разпоредил на министъра на транспорта обществената поръчка да бъде спряна. Настоявам занапред разходите за кетъринг да бъдат максимално редуцирани и да се търси икономически най-изгодният вариант. Министерският съвет е една от институциите, която по закон използва „Авиоотряд 28“. Аз лично заявявам, че отказвам да бъда обслужван от кетъринга на авиоотряда и при бъдещите ми работни полети такъв няма да има", категоричен е още той. .

Главният секретар на МВР: Още няма категорични доказателства, че убитите са Анна и Никита

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4687930

"Много мъже от кавказки произход са обявени за общонационално издирване у нас!", така главният секретар на МВР Георги Костов отговори във вторник в Пловдив на репортерски въпрос дали за общонационално издирване е обявен мъж от кавказки произход във връзка с намерено убито дете в куфар край село Пасарел.
"Много мъже от кавказки произход са обявени за общонационално издирване у нас!", така главният секретар на МВР Георги Костов отговори във вторник в Пловдив на репортерски въпрос дали за общонационално издирване е обявен мъж от кавказки произход във връзка с намерено убито дете в куфар край село Пасарел.

Превес на печелившите акции на БФБ

http://www.investor.bg/novini-i-analizi/339/a/preves-na-pechelivshite-akcii-na-bfb-192102/

Адванс Терафонд поскъпна с 1,2%, след като задели по 0,27 лв. дивидент на акция за 2014 г.

ЦСКА също внесе документите за лицензирането си в срок

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4687928

Служителят в ЦСКА Владимир Рупов внесе в Лицензионната комисия на БФС документите за лиценз на клуба точно в 16,55 минути, научи репортер на
Служителят в ЦСКА Владимир Рупов внесе в Лицензионната комисия на БФС документите за лиценз на клуба точно в 16,55 минути, научи репортер на "24 часа". Очаква се комисията по лицензиране да ги разгледа и след около месец да има яснота какво е решението й. Очаквайте

Фоторобот създаде "най-привлекателните" британци

http://www.dnevnik.bg/razvlechenie/2015/03/31/2503455_fotorobot_suzdade_nai-privlekatelnite_britanci/?ref=rss


Брюнети, а не блондини са "най-привлекателните" хора, показа ново изследване сред британци от двата пола, извършено с помощта на полицейски фоторобот. Идеалният е мъж е синеок, жената - с кафяви очи, а актрисата Натали Портман и моделът Крис Ганди са знаменитостите, които се приближават най-много до тези представи, пише британската преса.

Виртуалните образи са създадени от софтуера EFIT-V PhotoFit на базата на проучване за най-привлекателните човешки черти - очи, коса, вежди, нос,...

Сложиха Ивелин Попов до Бейл, Пике, Хумелс, Фелаини и Джеко

http://petel.bg/Slozhiha-Ivelin-Popov-do-Beyl--Pike--Humels--Felaini-i-Dzheko__106700

Направилият много силен мач срещу Италия Ивелин Попов бе поставен в идеалния отбор на авторитетния руски “Спорт Експрес” за изминалите...

Какво става в призрачното село Хърсово

http://petel.bg/Kakvo-stava-v-prizrachnoto-selo-Harsovo__106701

Около 200 къщи в санданското село Хърсово вече са започнали да се рушат. От 300 жилищни сгради в населеното място едва сто са обитаеми....

Ето кой е военния изтребител, прелетял над Варна днес. Вижте защо е бил в небето

http://petel.bg/Eto-koy-e-voenniya-iztrebitel--preletyal-nad-Varna-dnes--Vizhte-zashho-e-bil-v-nebeto--__106702

*снимката е илюстративна Известно е кой е военния изтребител, прелетял над Варна днес предобед, и каква е причината да се появи в...

150 гимназисти от Варна мериха сили в юбилеен турнир по математика

http://www.moreto.net/novini.php?n=284735

9 отбора от варненските гимназии се включиха в десетото юбилейно издание на варненското математическо състезание „Цветница“. 150 ученици в 9-ти, 10-ти и 11-ти клас премериха сили в надпреварата на 29 март в морската столица, научи Moreto.

Левски подаде документите пред Лицензионната комисия

http://www.cross.bg/levski-litzenzionnata-podade-1459156.html

София /КРОСС/ Ръководството на Левски подаде своите документи в Лицензионната комисия в Българския футболен съюз. „Сините" се надяват, че ще бъдат изрядни,з а да получат лиценз, както за европейските турнири, така и за вътрешните надпревари.Константин Баждеков призна пред Гонг, че Левски е постигнал договорки с футболисти, треньори и отбори, а на други е платил. Левски е дал част от парите на Локомотив Пловдив, което е добра новина и за „смърфовете", които също имат големи проблеми с лиценза.„Благодарение на собственика Тодор Батков и усилията, които положиха Иво Тонев и Георги Иванов, които проведоха много срещи, ние успяхме да свършим много работа по отношение на лиценза. Изключително сме благодарни на над 800 дарители, които също помогнаха и продължават да го правят, чрез кампанията „Левски е твой", коментира Баждеков.

БСП ще засилва позициите на младежите в партията

http://www.mediapool.bg/bsp-shte-zasilva-pozitsiite-na-mladezhite-v-partiyata-news232399.html

Конгресът на БСП на 5 април ще е под мотото "Време за справедливост". Това обяви на пресконференция във вторник зам.-председателят на социалистите Янаки Стоилов. Зам.-председателят на БСП по организационните въпроси Бойко Великов от БСП очерта основните насоки за предстоящия конгрес. Той добави, че с промените в устава се цели засилване на младежкото представителство в партията, а новото е това да става на изборна и конкурентна основа. Второ, БСП иска регламентиране на мандатността. Мандатността значи сериозна промяна и ясен регламент, който трябва да е равен за всички, уточни Великов. БСП иска и стабилизиране на общинските организации. Определяме организационни съвети – те няма да ръководят местните организации, а ще организират. Трябва и промяна за укрепване организацията на партията, каза още Великов. Ние сме за социална държава, насочена към проблемите и на работещите бедни, обясни по време на брифинга Стоилов. "Казваме "не" на поредното затягане на коланите. Ние сме срещу власт, която обслужва само няколко процента", посочи още той. Стоилов отбеляза, че БСП е срещу действията на правителството, които създават рискове за България. Социалистите ще поставят въпроса за възстановяване на данъка за работещите бедни, тъй като изтича периодът, в който хората могат да претендират за връщане на удържаните им суми. БСП ще настоява промените да бъдат разгледани още утре от Народното събрание, каза лидерът на червените Михаил Миков. Той коментира и критиките на съпартийците си, че сега не е моментът за промени в устава. "А кога е моментът никой не ми отговори", посочи той. На опасенията, че на Цветница делегатите на конгреса ще се изпокарат за промените в устава той отговори: А на Цветница какво да правим, цветя ли да си подаряваме?"

Взривовете в Иганово предизвикани от пожар

http://frognews.bg/news_88692/

Най-вероятно причината за взрива в склада на ВМЗ на 21-ви март е възникнал пожар, но едва след извършването на всички огледи ще стане ясно как е бил причинен - умишлено или не, обясни окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов по БНР.

Милош Земан поиска европейска армия

http://www.cross.bg/armiya-zeman-strana-1459155.html

/КРОСС/ Чешкият президент Милош Земан поиска Европейският съюз да създаде европейска армия и по този начин САЩ да не решават всички проблеми в света, включително и в Европа. "Европейската армия ще помогне на САЩ при разрешаването на кризисните ситуации в света и по този начин тя няма да остава сама. В същото време абсолютно несъстоятелно е всички проблеми, пред които е изправена Европа, да се решават само от САЩ. Общоевропейската армия ще бъде по-ефикасна срещу агресията откъдето и да се появи", каза Земан, цитиран от говорителя си Иржи Овчачек. Според Земан много добра възможност за дебат за европейската армия е сегашното преминаване на американски конвои от бронетранспортьори, които минават под флага на НАТО през европейска територия. "В момент, когато равновесието на сигурността в Европа е нарушено от действията на Ислямска държава от една страна и непредвидимото поведение на Путин в Русия, от друга, драматично се повишава въпросът за гарантиране на националната сигурност. Ако нашата страна отново е изправена пред заплахи в никакъв случай ние не трябва да оставаме сами както през 1938 година", каза от своя страна чешкият премиер Бохуслав Соботка. /БЕТА  

281 мигранти опитали да пресекат незаконно границата с Румъния за 3 месеца

http://www.cross.bg/opitali-zadurzhani-preminat-1459154.html

/КРОСС/ От началото на 2015 г. на българо-румънската граница са задържани общо 281 мигранти, опитали се да преминат незаконно, съобщиха от Гранична полиция - Русе.Голяма част от чужденците са били заловени при опит да преминат ГКПП „Дунав мост". Последните два случая са от понеделник вечерта и от вторник сутринта, когато са били задържани общо седем нелегални имигранти.Около 20:30 часа в понеделник трима сирийски граждани се опитали да заобиколят проверките на граничното съоръжение, но били задържани от патрул. По Дунав мост мъжете преминали с такси, като преди контролните пунктове слезли от автомобила и продължили пеш.Други четирима имигранти, които са от Афганистан, били заловени около 7:20 часа тази сутрин в товарен влак на гара „Разпределителна" в Русе. Композицията, която пътувала от Турция за Германия, превозвала ремаркета на камиони, а афганистанците били открити в две от товарните помещения.Задържаните ще бъдат транспортирани до разпределителния център за незаконни имигранти в Елхово, съобщи bTV.

НОИ обяви старта на програмата за профилактика за 2015 г.

http://www.investor.bg/ikonomika-i-politika/332/a/noi-obiavi-starta-na-programata-za-profilaktika-za-2015-g-192094/

Около 44 хиляди души, отговарящи на зададени критерии, ще могат да се възползват от по-евтините почивки

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване