Кунева: Искам синя карта за талантливи хора, които да станат европейски граждани

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4792473

Към момента не е налице наплив от етнически българи, които бягат от Украйна към България. Това каза по време на парламентарния контрол вицепремиерът Меглена Кунева, съобщи "Фокус".
"Има тенденция към нарастване на броя на заявленията за удостоверение на български произход. През миналата година броят им е 1526, а от началото на 2015 година е 1242.
Към момента не е налице наплив от етнически българи, които бягат от Украйна към България. Това каза по време на парламентарния контрол вицепремиерът Меглена Кунева, съобщи "Фокус". "Има тенденция към нарастване на броя на заявленията за удостоверение на български произход. През миналата година броят им е 1526, а от началото на 2015 година е 1242.

Миков: Лявата посока е необходима не само за БСП, а за обществото

http://frognews.bg/news_92075/Mikov-Liavata-posoka-e-neobhodima-ne-samo-za-BSP-a-za-obshtestvoto/

В левите партии текат процеси на връщане към социалната държава. БСП трябва да може да отговори на този въпрос и на тези очаквания на хората. Лявата посока е необходима и за обществото ни.

Наближава крайният срок за участие в тазгодишните Български награди за уеб

http://www.dnevnik.bg/tehnologii/2015/05/29/2542534_nablijava_krainiiat_srok_za_uchastie_v_tazgodishnite/?ref=rss


Наближава крайният срок за записване за участие в тазгодишните Български награди за уеб. Това е седмото издание на конкурса, като то ще бъде посветено на начина, по който различните сегменти се променят под влиянието на интернет.

Срокът за записване е до 10-ти юни т.г. Победителите пък ще бъдат обявени на 18-ти юни т.г. Конкурсът се организира от Българската уеб асоциация и е разделен на няколко категории.

Сред тях са "Продукти", "Услуги", "Медии", "Държавни институции и...

Откраднаха над 3000 лв. от магазин в Сливен

http://pik.bg/откраднаха-над-3000-лв-от-магазин-в-сливен-news340517.html

Откраднаха над 3000 лв. от магазин в Сливен

3550 лева са откраднати от магазин в центъра на Сливен, съобщиха от полицията.

Сигналът е подаден от 54-годишната управителка на обекта.

Пред органите на реда тя е заявила, че за периода от 1 до 30 април е извършена кражба на различни суми от оборота на магазина в размер на 3550 лева.

По случая е образувано досъдебно производство.


Швейцарската икономика се сви с 0,2% през първото тримесечие

http://www.investor.bg/novini/130/a/shveicarskata-ikonomika-se-svi-s-02-prez-pyrvoto-trimesechie-195718/

Очакваното отстъпление дойде след рязкото поскъпване на франка, което засегна търсенето на швейцарските стоки в чужбина

Кой притежава Луната - думата имат юристите

http://offnews.bg/news/n_1/n_512031.html

Юристи започнаха да обсъждат собствеността върху Луната от правна гледна точка и как да прилагат земното законодателство за космоса на конференция в Кьолн, съобщи ДПА. Конференцията, чийто домакин е Институтът по авиационно и космическо право към Кьолнския университет, е на тема: "Кой притежава Луната". Сред обсъжданите въпроси са дали някой има право да извлича минерали на Луната и планетите. В дискусията участие взеха повече от 100 правни експерти и юристи. Директорът на института Щефан Хобе каза, че активните спътници са все по-заплашени от сблъсък с космически боклуци , включително и с излезли от употреба спътници и отломки. Въпреки това международната общност не показва желание да поема огромната цена по извеждането на космическия боклук от орбита. Бернхард Шмид-Тед от германския авиокосмически център DLR каза, че тенденцията за евтини микроспътници е нарастващ проблем, защото това означава, че броят на изстрелваните спътници се увеличава, като често те са на ята. "Пътни правила съществуват за сушата, въздуха и морето, но не и за космоса. Време е да поставим начало", каза той. Според експертите в бъдеще може да е възможно да се води дело за обезщетение, ако ценен спътник бъде ударен от космически боклук, когато може да бъде проследен произходът на боклука. През 1967 година е подписан Договор за принципите на дейността на държавите по изследването и използването на космическото пространство , включително Луната и другите небесни тела. Той е известен още като Договор за Космоса . От първите предложения за регулация, като например демилитаризация на Космоса , до момента, в който Великобритания, СССР и САЩ внасят за ратификация в ООН предложеният от тях договор, минават близо 10 години. В първата половина на това десетилетие СССР създава първият изкуствен сателит " Спутник" и тества своите първи интерконтинентални балистични ракети, поради което счита, че подобен международен договор би бил ограничителен за технологичното развитие на съюза. След Кубинската криза през октомври 1962-а година, с началото на първите преговори по ограничаване на въоръжението и с дипломатическите стъпки за нормализация на отношенията между САЩ и СССР, темата за регулиране на дейностите в Космоса отново става на дневен ред. Първите чернови се внасят през 1966, а крайният вариант е подписан на 27 януари 1967, влизайки в сила на 10 октомври 1967-а година. Според член 8 от Договора държавата, в чиито регистър е вписан съответният обект в космическото пространство, запазва своята юрисдикция върху обекта и персоналът в него, ако има такъв, без значение на това къде е се намира обектът и от какъв вид е той, включително и ако е постоянна конструкция на небесно тяло. Още по темата четете в  nauka.offnews.bg .

EurActiv: Сергей Станишев вероятно ще спечели изборите за лидер на ПЕС

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4792467

Партията на европейските социалисти (ПЕС) трябва да избере новия си председател на 11 юни. Според вътрешен източник германските и австрийските членове на партията подкрепят настоящия лидер на формацията Сергей Станишев, съобщава EurActiv.
Единственият съперник на Станишев в момента е испанецът Енрике Барон Креспо,
Партията на европейските социалисти (ПЕС) трябва да избере новия си председател на 11 юни. Според вътрешен източник германските и австрийските членове на партията подкрепят настоящия лидер на формацията Сергей Станишев, съобщава EurActiv. Единственият съперник на Станишев в момента е испанецът Енрике Барон Креспо,

Арестуваха Босия, хвърлял домати и яйца по НС

http://frognews.bg/news_92074/Arestuvaha-Bosiia-hvarlial-domati-i-iaitsa-po-NS/

Известният дисидент Николай Колев босия е бил арестуван от полицията пред Народното събрание, защото е хвърлял домати и яйца по сградата на парламента. Протестът на дисидента бил заради дупките по пътищата.

Извадиха 10-килограмов тумор от жена в АГ болницата във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=290471

Кистозна формация от яйчников прокизход бе извадена при операция на 65-годишна жена във Варна, съобщиха от АГ болницата във Варна за Moreto.net. Туморът е бил над 10 килограмов. Операцията е продължила над два часа. За щастие на пациентката туморът по всяка вероятност ще се окаже доброкачествен, но окончателна диагноза ще може да бъде поставена след допълнителни изследвания, уточниха лекарите.

Хотелиерите в Елхово привличат полицаи с цена за нощувка от 10 лв.

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/05/29/2543193_hotelierite_v_elhovo_privlichat_policai_s_cena_za/?ref=rss


Хотелите в Елхово разполагат с 1500 места и се конкурират за настаняването на полицаи с цена от 10 лв. за нощувка при 20 лв., давани от Министерството на вътрешните работи. Това съобщи по време на парламентарния контрол вицепремиерът и вътрешен министър Румяна Бъчварова. По думите й базата в региона е нова и удобна за настаняването на командированите служители на МВР. 

Ведомството отделя по 1.2 млн. лв. месечно за командировъчни, съобщи министърът. Осигурява се транспорт, тонизиращи...

Кунева: Няма наплив от етнически българи, бягащи от Украйна към България

http://pik.bg/кунева-няма-наплив-от-етнически-българи-бягащи-от-украйна-към-българия-news340514.html

Кунева: Няма наплив от етнически българи, бягащи от Украйна към България

Към момента не е налице наплив от етнически българи, които бягат от Украйна към България. Това каза по време на парламентарен контрол вицепремиерът Меглена Кунева.

"Има тенденция към нарастване на броя на заявленията за удостоверение на български произход. През миналата година броят им е 1526, а от началото на 2015 година е 1242. Държавата трябва да прави стъпки, за да може България да бъде толкова голяма, колкото хора има с българско съзнание. Привърженик съм и на т.нар. "синя карта", с която ЕС да дава възможност по подобие на зелената карта на талантливи хора, да станат европейски граждани", обясни Кунева. По думите й, има много какво да се направи в тази посока.

"Агенцията за българите в чужбина не трябва да се фокусира само върху удостоверенията за български произход, а да се предложат механизми за привличане на сънародниците ни към България. Трябва да намерим правилния подход да стимулираме легалната миграция", каза още Меглена Кунева.

Едно от най-стряскащите пророчества за България, което се стовари върху нас с огромна сила!

http://business.actualno.com/Edno-ot-naj-strjaskashtite-prorochestva-za-Bylgarija-koeto-se-stovari-vyrhu-nas-s-ogromna-sila-news_475675.html

От историята знаем, че Уилям Гладстон (четири пъти министър-председател на Великобритания) е човекът, който привлича вниманието към България, по време на Османското иго. Като плод на общественото възм...

EurActiv: Сергей Станишев вероятно ще спечели изборите за лидер на ПЕС

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4792464

Партията на европейските социалисти (ПЕС) трябва да избере новия си председател на 11 юни. Според вътрешен източник германските и австрийските членове на партията подкрепят настоящия лидер на формацията Сергей Станишев, съобщава EurActiv.
Единственият съперник на Станишев в момента е испанецът Енрике Барон Креспо,
Партията на европейските социалисти (ПЕС) трябва да избере новия си председател на 11 юни. Според вътрешен източник германските и австрийските членове на партията подкрепят настоящия лидер на формацията Сергей Станишев, съобщава EurActiv. Единственият съперник на Станишев в момента е испанецът Енрике Барон Креспо,

Ал Пачино отказа да играе по Кнут Хамсун заради нацизма му

http://www.cross.bg/hamsyn-pachino-knyt-1467266.html

/КРОСС/Носителят на Оскар Ал Пачино отказа да участва в датски спектакъл - адаптация по романа „Глад" на Кнут Хамсун, заради пристрастията на писателя към Адолф Хитлер и нацистка Германия, пише датският „Телеграф", цитиран от "Площад Славейков". Прочутият автор, след като прехвърля 70-те си години, става почитател на режима на фюрера и подкрепя окупацията на Норвегия по време на Втората световна война. След смъртта на Хитлер Хамсун му пише некролог, в който го определя като „проповедник на евангелието на справедливостта за всички народи". Ал Пачино първоначално дал съгласието си да влезе в главната роля в спектакъла, чиято премиера е датирана за Бергенския Международен фестивал през май 2017-а. По-късно обаче, след като открил ентусиазма на Хамсун към нацизма, актьорът се оттеглил. „Вярно е. Той напусна в последния момент, тъй като не можа да се примири с настроенията на Кнут Хамсун към германските окупатори. Трябва да уважим това", заяви пред датската преса мениджърът на копенхангенския театър „Авени-Т" Йон Стевенсен. „Щеше да е наистина страхотно, ако бяхме успели. По време на работата ни имах чувството, че сънувам", добави той. Хеге Фауст, член на Норвежкото общество на Хамсун, обясни, че е „странно" как хората днес не разделят „литературната брилянтност" на младия Хамсун от политическите му възгледи на стари години

Кошмар! Изверг изнасили позната, за да си задоволи нагона - после я заряза на пътя

http://pik.bg/кошмар-изверг-изнасили-позната-за-да-си-задоволи-нагона---после-я-заряза-на-пътя-news340515.html

Кошмар! Изверг изнасили позната, за да си задоволи нагона - после я заряза на пътя

24-годишна жена от Благоевград подаде жалба в полицията снощи и разказа потресаваща история, как на пътя Рилци - Бараково е била изнасилена от нейн познат, които я прилъгал, че ще я докара до града.

На пътя той внезапно спрял и насилил Десислава, за да задоволи нагона си, пише struma.com.

Инцидентът станал след 22 часа, след като със сила осъществил половия акт, мъжът посочен като изнасилвач, оставил Десислава на пътя.

Тя потърсила помощ в спешно отделение на МБАЛ Благоевград, откъдето е изпратена в гинекология за преглед.

Полицията започна разследване на случая. Преди дни беше подаден сигнал за изнасилване на 12-годишно дете в Пиринско и двама бяха арестувани. 

Бъчварова за Гърмен: Ромите са с редовна адресна регистрация!

http://www.bnews.bg/article-135784

Около битовия инцидент в Гърмен има прекалено много политически спекулации и опит да бъде квалифициран като етнически конфликт, каза силовият министър Бъчварова.

Босия хвърля домати и яйца по парламента заради дупките по пътищата, арестуват го

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4792459

Известният дисидент Николай Колев - Босия е бил арестуван от полицията пред Народното събрание, защото е хвърлял домати и яйца по сградата на парламента, съобщи "24 часа".
Протестът на дисидента бил заради дупките по пътищата. По този повод сутринта пред НС имаше няколко полицейски патрулки. От СДВР са потвърдили,
Известният дисидент Николай Колев - Босия е бил арестуван от полицията пред Народното събрание, защото е хвърлял домати и яйца по сградата на парламента, съобщи "24 часа". Протестът на дисидента бил заради дупките по пътищата. По този повод сутринта пред НС имаше няколко полицейски патрулки. От СДВР са потвърдили,

Брюксел даде ултиматум на Гърция

http://www.vesti.bg/pari/evrozona/briuksel-dade-ultimatum-na-gyrciia-6036917

Управляващият директор на Международния валутен фонд (МВФ) Кристин Лагард пък определи като "възможност" евентуално излизане на Гърция от еврозоната

Какво трябва да знаем преди битката между Сеп Блатер и принц Али

http://www.dnevnik.bg/sport/2015/05/29/2543213_kakvo_triabva_da_znaem_predi_bitkata_mejdu_sep_blater/?ref=rss


Под сянката на огромния корупционен скандал, който се разрази в последните няколко дни, 209-те членове на ФИФА ще изберат днес нов президент. В битка за най-високопоставения пост във футбола ще се изправят принцът на Йордания Али бин ал Хюсеин и настоящият ръководител на централата Сеп Блатер, който преследва пети пореден мандат. 

79-годишният швейцарец е начело на ФИФА от 1998 г. Очаквано той не уважи призивите да се оттегли от надпреварата заради арестите в Цюрих. По време на...

Родни богаташи купуват острови за по 10 млн. евро

http://pik.bg/родни-богаташи-купуват-острови-за-по-10-млн-евро-news340513.html

Родни богаташи купуват острови за по 10 млн. евро

Нашенци купуват и продават острови, чиито цени стигат 10 млн. евро, пише в. ""Телеграф".

Информацията си изданието е получило от столични брокери на луксозни имоти. Най-предпочитаните късчетата земя в Йонийско и Егейско море. Най-евтино вървят парчетата суша в българската част на река Дунав.

Парцел от 3901 кв. метра, обграден от вода, се продава като земеделска земя за 22 000 евро. Върху нея може и да се строи, ако се вземат нужните разрешителни, разясняват от фирмата, предлагаща терена с обява в интернет.

Сред най-скъпите имоти е частен остров, намиращ се до втория ръкав на Халкидики, който е с площ от 104 000 кв.м и има два просторни плажа. Обявената цена от 10 000 000 евро не е недостижима за родния пазар. Има българи, които вече са броили такива суми, твърдят от посредническите фирми.

Островът е отлична инвестиция за хора, които имат пари и се чудят къде да ги вложат , кззват брокери. Друг мотив за подобна покупка е възможността да си осигуриш тайно място, където да се усамотиш и да се отдадеш на пълен релакс.


Спорт по телевизията днес

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4791849

                                                                                                                                                                                                                                                                                                            
                                                                                                                                                                                                                                                                                                            

От БТВ свалят от екран предаването „Папараци“

http://web.barometar.net/80273/

„Папараци“ и Николета Лозанова няма да се върнат в ефира на bTV, след като предаването излезе в лятна ваканция. Това разкриват хора от екипа, според които идеята се обсъжда от доста време. Не е ясно дали рейтингът на предаването не е задоволителен или телевизията иска да се отърве от скандалното шоу. Някои казват, че Николета […]

Учени в Япония обърнаха назад стареенето

http://www.cross.bg/mitohondriite-stareeneto-kletkite-1467265.html

/КРОСС/ Учените от университета на Цукуба са открили, че стареенето на човешките клетки може да се забави и дори да се обърне. Те са установили два гена, чието функциониране е свързано с механизмите на стареене, става ясно от изследване, публикувано в сп. Nature, цитирано от inews.bg. Клетките на нашето тяло получават енергия благодарение на органели, наречени митохондрии. Популярната теория на стареенето се състои в това, че поради постоянното делене на митохондриите в клетките протича натрупване на мутации на митохондриалната ДНК, поради което се увреждат енергийните свойства на митохондриите. Скоро след появата на митохондриалната теория за стареенето била предложена друга, според която върху влошаването на работата на митохондриите влияе присъствието на свободни радикали в организма. Но в момента доста изследователи дават доказателства срещу радикалната теория. Учените от Цукуба смятат, че е възможно причината да не е в увреждането на митохондриите, а в това, че с времето започват да се включват и изключват определени гени. Под ръководството на проф. Джун-Ичи Хаяши (Jun-Ichi Hayashi) изследователите успели да превключат някои гени в положение "младост" и по такъв начин да обърнат процеса на стареене. В своето изследване учените сравнили фибробласти, клетки от съединителната тъкан, при деца на възраст до 12 години и възрастни хора между 80 и 97 години. Във възрастните организми се наблюдавало съществено намаляване на клетъчното дишане

Кристин Лагард: Възможно е Гърция да напусне еврозоната

http://econ.bg/Новини/Кристин-Лагард-Възможно-е-Гърция-да-напусне-еврозоната_l.a_i.675894_at.1.html

Възможно е Гърция да напусне еврозоната, но това няма да сложи край на единната европейска валута. На това мнение е ръководителят на Международния...

"Не виждам нищо притеснително ПФ да се държи като опозиция като липсва такава"

http://offnews.bg/news/n_1/n_512030.html

"Не виждам нищо притеснително при липсата на опозиция някой от коалиционните ни партньори да се държи по-опозиционно." Това е позицията на вицепремиера и министър на МВР Румяна Бъчварова относно ултиматума на ПФ да оттеглят подкрепата си на 1юли, ако кабинетът на Борисов не изпълни исканията им.  "Партньорството с Патриотичния фронт не тежи на ГЕРБ. Коалиционните партньори поставят доста въпроси и това провокира управляващата коалиция да търси техните отговори", обяви вътрешният министър и допълни, че в коалицията не осъждали инакомислещите. Министър Румяна Бъчварова обещава да е готова с исканията на ПФ много преди поставения ултимативен срок.    "Ще им дадем отговор на всички въпроси и ще преговаряме. Аз лично, за каквото мога, постоянно обяснявам на Валери Симеонов", призна Бъчварова По рано днес вътрешният министър Румяна Бъчварова определи инцидентът в Гърмен за битов, около който се създават прекалено много политически спекулации. Парламентарният въпрос към вицепремиера бе отправен от националистите. Десислав Чукалов попита вътрешният министър кога с действията си в Гърмен и Кремиковци ще покаже, че има държава. От края на април, по думите му, националистите предупреждавали, че у нас може да се случи етнически конфликт. Това, което се случи в Гърмен, разтревожи всички, подчерта депутатът от "Атака". "Усилията на МВР са насочени към подобряване на диалога и възстановяване на диалога между жителите на Гърмен и ромите от Кремиковци. Инцидентът в Гърмен не е етнически конфликт. В района вече има назначена охрана. Предстои да се монтира и видеонаблюдение", обяви вътрешният министър от парламентарната трибуна по време на парламентарния контрол.374 лица от циганската махала "Кремиковци" са проверени имат ли адресна регистрация. За тях не са установени нарушения, обясни тя. Проверени са и автомобилите на жителите на квартала - и там нямало нарушения и даже всички автомобили били с платен данък.  

Арестуваха Николай Колев - Босия, хвърлял домати и яйца по сградата на парламента

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4792457

Известният дисидент Николай Колев босия е бил арестуван от полицията пред Народното събрание, защото е хвърлял домати и яйца по сградата на парламента.
Протестът на дисидента бил заради дупките по пътищата. По този повод сутринта пред НС имаше няколко полицейски патрулки. От СДВР са потвърдили, че Босия е бил арестуван и разпитван в Първо РУ на
Известният дисидент Николай Колев босия е бил арестуван от полицията пред Народното събрание, защото е хвърлял домати и яйца по сградата на парламента. Протестът на дисидента бил заради дупките по пътищата. По този повод сутринта пред НС имаше няколко полицейски патрулки. От СДВР са потвърдили, че Босия е бил арестуван и разпитван в Първо РУ на

Христо Иванов: Всеки ден разпореждам проверки на дейността на ЧСИ

http://pik.bg/христо-иванов-всеки-ден-разпореждам-проверки-на-дейността-на-чси-news340509.html

Христо Иванов: Всеки ден разпореждам проверки на дейността на ЧСИ

Всеки ден разпореждам проверки на дейността на частните съдебни изпълнители. Това каза по време на днешния парламентарен контрол правосъдният министър Христо Иванов. Той отговори на въпрос на Мая Манолова относно контролът и санкциите спрямо ЧСИ.

Това е въпрос за справедливостта и за безобразията, които си позволяват по време на своята дейност частните съдебни изпълнители, започна червеното острие. Получила съм стотици сигнали от граждани. Граждани, които са разбрали, че имота им е продаден на безценица. Граждани, на които ЧСИ е разбил ключалката на апартамента, за да изземе имуществото им. Най-фрапантен случаят, когато за забравена такса за интернет от 20 лева, жена е платила над 500 лева, а таксата на ЧСИ е била повече от 200 лева. Какви санкции сте наложил за подобни нарушения, попита Манолова. Искам да ви поздравя за неотклонното внимание по тази тема.

Зад нея се крият много човешки драми, които ние като държава трябва да избегнем, отговори Иванов. Министърът на правосъдието има ограничени права. Това, което мога да направя, е препоръки към определен ЧСИ и към камарата на ЧСИ. Когато има установени нарушения, министърът може да образува дисциплинарно искане, а камарата на ЧСИ решава дали ще има дисциплинарно дело и наказание. Правосъдният министър може да обжалва, разкри Иванов. Всеки ден подписвам заповеди за извършване на проверки на дейността на ЧСИ. През 2014 година са изготвени повече от 200 дисциплинарни искания, а са образувани повече от 80 дела.

Наложените наказания са порицание, глоби от 100 до 10 000 лева, предупреждаване за лишаване от правоспособност и 3 броя лишаване от правоспособност. Парите от глобите влизат в камарата на ЧСИ, допълни министърът. Системата за контрол и санкциониране на ЧСИ е абсурдна. Самата камара на ЧСИ определя глобите. Държавата трябва да покаже на тези хора, че те не могат да издевателстват над обикновените граждани. Подкрепете нашия законопроект за промени в закона за ЧСИ, призова Манолова. Съгласен съм, че системата за контрол на ЧСИ е неадекватна и в момента се подготвят промени. Ние работим с камарата на ЧСИ много добре и те се отзовават на всички наши покани за разговори. Не трябва да слагаме всички ЧСИ под един общ знаменател, завърши Иванов.

Спиращо дъха видео: Очи в очи с трансплантираното лице на мъртвия си брат

http://petel.bg/Spirashho-daha-video--Ochi-v-ochi-s-transplantiranoto-litse-na-martviya-si-brat__114000

Жена се срещна с мъжа, който получи лицето на мъртвия й брат след спираща дъха трансплантация, информира The Guardian. Ребека Аверсано видя и...

Неонатологичното и родилното отделение в АГ болница спасяват деца в екстремни ситуации

http://petel.bg/Neonatologichnoto-i-rodilnoto-otdelenie-v-AG-bolnitsa-spasyavat-detsa-v-ekstremni-situatsii__114001

Двете отделения на варненската АГ болница – неонатологичното и родилното, безспорно доказаха, че нямат аналог не само в града, но и в...

Любо пак захапа БФС: Дано случаят с ФИФА достигне България

http://petel.bg/Lyubo-pak-zahapa-BFS--Dano-sluchayat-s-FIFA-dostigne-Balgariya__114002

"Разследването на ФИФА да стигне до България. Има неща за които дочувам", това обяви Любо Пенев на брифинг преди мача ЦСКА - Литекс в...

Молби за вземания от КТБ ще се подават до 22 юни

http://www.moreto.net/novini.php?n=290453

Молбите за предявяване на вземания от КТБ трябва да се подадат лично в централата на банката или да се изпратят по пощата, съобщават синдиците Росен Ангелчев и Лазар Илиев. Те уточняват, че подробна информация за процедурата по предявяване на вземания може да се открие на сайта на банката или на сайта на Фонда за гарантиране на влоговете.

Google представи новата версия на операционната система Android

http://www.cross.bg/android-google-sistema-1467264.html

/КРОСС/На годишната конференция на американската компания Google за разработчици Google I/O, която бе открита в Сан Франциско, беше представен новата, шеста поред, версия на операционната система за мобилни устройства Android - Android M. Android M е с високо ниво на защита от автоматично качване на нежелани приложения. Google също така е поместил на платформата на Android M собствена платежна система - Android Pay, която позволява да се правят покупки, без достъп на продавача до банкова сметка на купувача. Google повишил безопасността на новата операционна система чрез въвеждането на технология, идентифицираща собственика на мобилното устройство по пръстовите отпечатъци.  

За Чехия въвеждането на еврото не стои на дневен ред

http://europe.actualno.com/Za-Chehija-vyvejdaneto-na-evroto-ne-stoi-na-dneven-red-news_475672.html

Преминаването към еврото не е в дневния ред на чешкото правителство, включително и заради неразрешените проблеми на ЕС с Гърция. Това каза на икономическа конференция в Прага вицепремиерът и министър ...

Част от центъра във Варна остава без вода

http://pik.bg/част-от-центъра-във-варна-остава-без-вода-news340506.html

Част от центъра във Варна остава без вода

Част от центъра на Варна ще бъде на сухо за няколко часа днес. Потърпевши от поредната ВиК-авария са абонатите между улиците "Райко Жензифов", "Бачо Киро", "Козлодуй" и "Александър Дякович".

Водата е спряна от 9 часа, като се очаква да бъде пусната до  15  часа, информират от Водоснабдителното дружество в града. 

Горбачов измисли нова перестройка

http://www.bnews.bg/article-135771

Документът беше представен вчера по повод 30-ата годишнина от началото на демократичните промени в бившия Съветски съюз.

Обявиха класирането за първа група в детските градини във Варна

http://web.barometar.net/80271/

Класирането за прием за първа група в детските градини и яслени групи към ОДЗ във Варна бе обявено днес. Резултатите са достъпни за родителите в електронния регистър за прием и са окачени на видно място във всяка детска градина. Записването на приетите деца започва на 1.06.2015г.и приключва на 05.06.2015г. След приема са останали незаети 371 места. […]

Продават имението на Майкъл Джексън за 100 млн. долара

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4792445

„Невърленд“ – имението на покойния Майкъл Джексън, се продава, информира Асошиейтед прес.
Имотът се намира в Санта Барбара, щата Калифорния, и е предложен за продажба за 100 млн. долара, пише „Уолстрийт джърнъл“.
„Невърленд“ се простира на 2700 акра и разполага с жп гара, къща с шест спални, театър с 50 места и две езера.
„Невърленд“ – имението на покойния Майкъл Джексън, се продава, информира Асошиейтед прес. Имотът се намира в Санта Барбара, щата Калифорния, и е предложен за продажба за 100 млн. долара, пише „Уолстрийт джърнъл“. „Невърленд“ се простира на 2700 акра и разполага с жп гара, къща с шест спални, театър с 50 места и две езера.

Продават имението на Майкъл Джексън за 100 млн. долара

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4792448

„Невърленд“ – имението на покойния Майкъл Джексън, се продава, информира Асошиейтед прес.
Имотът се намира в Санта Барбара, щата Калифорния, и е предложен за продажба за 100 млн. долара, пише „Уолстрийт джърнъл“.
„Невърленд“ се простира на 2700 акра и разполага с жп гара, къща с шест спални, театър с 50 места и две езера.
„Невърленд“ – имението на покойния Майкъл Джексън, се продава, информира Асошиейтед прес. Имотът се намира в Санта Барбара, щата Калифорния, и е предложен за продажба за 100 млн. долара, пише „Уолстрийт джърнъл“. „Невърленд“ се простира на 2700 акра и разполага с жп гара, къща с шест спални, театър с 50 места и две езера.

В гърменската махала "Кремиковци" всички са с редовна регистрация, установи МВР

http://www.cross.bg/kremikovtzi-buchvarova-prestupnost-1467263.html

/КРОСС/Ръководството на полицейския участък в Гърмен ще бъде сменено. Решението е взето след анализ на работата на полицейските служители в общината, където миналата седмица избухна конфликт. Това съобщи по време на парламентарния контрол вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова по време на парламентарния контрол. Тя подчерта, че инцидентът е битов и нарече политически спекулации опитите да бъда квалифициран като етнически конфликт. МВР е проверило адресната регистрация на 374 души, живеещи в ромската махала "Кремиковци". Не са установени нарушения. Всички автомобили в махалата са с редовни документи и платен данък и застраховка, съобщи вътрешният министър. "Ако е имало незаконно живеещи роми, те са напуснали региона", каза Бъчварова. Като обвиняеми вече са привлечени петима души, между които и хората от ромски произход, хвърляли камъни. Осугирена е денонощна охрана от жандармерията в "Кремиковци". Имало е гражданско неподчинение като жандармерията не е позволила извършването на престъпления и нарушения на обществения ред, увери тя. Кметът изчаква обстановката да се успокои, за да монтира камерите за видеонаблюдение. Вицепремиерът е внесла в Министерския съвет предложение за възстановяване на дейността на Съвета за борба с конвенционалната престъпност. Той беше създаден в края на 2012 г., но не е функционирал заради смяната на управлението, припомни тя

Обявиха резултатите от класирането за детските градини във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=290476

Готови са резултатите от второто основно класиране за прием в детските градини на Варна, научи Moreto.net. Точно в 9 часа компютърна програма определи на принципа на томбола кои деца ще бъдат приети и кои ще останат резерви. Резултатите от класирането вече са достъпни в Електронния регистър за прием в детските заведения в община Варна.

Над 700 имигранти спасени в Средиземно море

http://www.cross.bg/sredizemno-more-imigranti-1467262.html

/КРОСС/ 741 имигранти в Средиземно море бяха спасени при операция на "Фронтекс" с участието на германски, ирландски и британски кораби, съобщиха от италианската брегова охрана. Повечето от емигрантите са били натоварени на пет надуваеми лодки, преди да отплават от Либия към Сицилия. Европейският съюз засили спасителните операции по южното си крайбрежие, след като броят на загиналите при корабокрушения нарасна многократно от началото на годината, съобщи БНР.  

Емил Радев: Eвропейските и национални органи трябва да си сътрудничат в сферата на надзора над разузнавателните служби

http://web.barometar.net/80269/

Междупарламентарна среща с националните парламенти на държавите-членки организира Комисията по правосъдие и вътрешни работи в ЕП съвместно с Латвийското председателство на Съвета на ЕС. В продължение на два дни над 30 представители от националните парламенти, сред които 17 председатели на комисии, както и експерти, работещи в сферата на сигурността и надзора над разузнавателните служби, заседават […]

Сестрата на Ким Чен-ун е родила?

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4792431

Сестрата на севернокорейския лидер Ким Чен-ун - 28-годишната Ким Йо-чен, за първи път е участвала в публично събитие след 50-дневно отсъствие. Според съобщение на севернокорейската агенция КЦТА тя е придружила брат си при посещение в овощно стопанство на една от военните части, предаде ТАСС.
През април тази година южнокорейското разузнаване съобщи,
Сестрата на севернокорейския лидер Ким Чен-ун - 28-годишната Ким Йо-чен, за първи път е участвала в публично събитие след 50-дневно отсъствие. Според съобщение на севернокорейската агенция КЦТА тя е придружила брат си при посещение в овощно стопанство на една от военните части, предаде ТАСС. През април тази година южнокорейското разузнаване съобщи,

Бъчварова: Инцидентът в Гърмен е битов, а не етнически

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4792425

Случилото се в Гърмен е битов инцидент, а не етнически въпреки политическите опити да бъде квалифициран като такъв. Това заяви вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова от трибуната на парламента.
Тя съобщи, че са установени подбудителите на инцидента и десет от тях са арестувани, на пет са предявени обвинения,
Случилото се в Гърмен е битов инцидент, а не етнически въпреки политическите опити да бъде квалифициран като такъв. Това заяви вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова от трибуната на парламента. Тя съобщи, че са установени подбудителите на инцидента и десет от тях са арестувани, на пет са предявени обвинения,

Сестрата на Ким Чен-ун е родила?

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4792438

Сестрата на севернокорейския лидер Ким Чен-ун - 28-годишната Ким Йо-чен, за първи път е участвала в публично събитие след 50-дневно отсъствие. Според съобщение на севернокорейската агенция КЦТА тя е придружила брат си при посещение в овощно стопанство на една от военните части, предаде ТАСС.
През април тази година южнокорейското разузнаване съобщи,
Сестрата на севернокорейския лидер Ким Чен-ун - 28-годишната Ким Йо-чен, за първи път е участвала в публично събитие след 50-дневно отсъствие. Според съобщение на севернокорейската агенция КЦТА тя е придружила брат си при посещение в овощно стопанство на една от военните части, предаде ТАСС. През април тази година южнокорейското разузнаване съобщи,

Заев идва в България

http://balkani.actualno.com/Zaev-idva-v-Bylgarija-news_475670.html

Председателят на основната опозиционна партия в Македония СДСМ Зоран Заев пристига на еднодневно посещение в България, предаде БГНЕС. От партията съобщиха, че по време на визитата му в страната се оч...

Мъж изнасили жена в Благоевградско, остави я на пътя

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4792432

24-годишна жена от Благоевград подаде жалба в полицията снощи и разказа потресаваща история, как на пътя Рилци - Бараково е била изнасилена от нейн познат, които я прилъгал, че ще я докара до града. На пътя той внезапно спрял и насилил Десислава, за да задоволи нагона си, пише struma.com.
Инцидентът станал след 22 часа,
24-годишна жена от Благоевград подаде жалба в полицията снощи и разказа потресаваща история, как на пътя Рилци - Бараково е била изнасилена от нейн познат, които я прилъгал, че ще я докара до града. На пътя той внезапно спрял и насилил Десислава, за да задоволи нагона си, пише struma.com. Инцидентът станал след 22 часа,

И МВФ вече не изключва възможността за излизане на Гърция от еврозоната

http://www.investor.bg/centralna-i-iztochna-evropa/335/a/i-mvf-veche-ne-izkliuchva-vyzmojnostta-za-izlizane-na-gyrciia-ot-evrozonata-195717/

Много малко вероятно е, че ще постигнем цялостно решение в следващите няколко дни, заяви директорът на Фонда Кристин Лагард

4000 земеделци могат да останат без субсидии

http://pik.bg/4000-земеделци-могат-да-останат-без-субсидии-news340501.html

4000 земеделци могат да останат без субсидии

Около 4000 земеделски производители могат да останат без директни субсидии, защото не са подали заявленията си, а срокът изтича днес. Други 9000 пък са застрашени от санкции, въпреки че са успели да подадат заявления по Схемата за единица плащане на площ, но документите им не са обработени навреме от земеделските служби по места, съобщи БНТ. Причината е тромавата софтуерна система и липсата на достатъчно служители.

Подаването на заявления без санкции за забавяне трябваше да приключи до 15 май. Заради забавянето Министерството на земеделието и храните удължи срока със задна дата с 2 седмици. Така новият краен срок е днес – 29 май.

В рамките на този ден се очаква хиляди фермери от цялата страна да се трупат на опашки, за да си внесат заявленията за подпомагане.

Ако не успеят, през следващия един месец те отново ще могат да заявяват площи за подпомагане, но при санкция от 1% от полагаемата субсидия на площ за всеки просрочен ден.

Болница в Лом отчита 65 пациенти в кома

http://www.cross.bg/patzienti-bolnitzata-prieti-1467261.html

/КРОСС/ Драстични показатели за приети пациенти в състояние на кома са отчетени за 2013 г. и 2014 г. от Многопрофилната болница за активно лечение „Св. Николай Чудотворец" в Лом. Това се установява от официалните отчети в Националната здравноосигурителна каса за извършени медицински дейности в цялата страна, предаде БГНЕС. Болницата в Лом разполага с 257 легла, които са структурирани в 11 отделения. В болницата работят 368 души, от които лекарите са едва 66. По клинична пътека №129 - „Интензивно лечение на коматозни състояния, неидентифицирани от травма" за цялата 2013 г. са отчетени 1882 случая за цялата страна. От тях 65 са пациентите, които са приети в МБАЛ „Св. Николай Чудотворец" в Лом. Болничното заведение обслужва 48 539 души. За 2013 г. пет болници в Бургаски регион са отчели 98 пациенти със същата диагноза. Обслужваното население е 414 184 души. Във Варненска област, където се обслужват 473 804 души са регистрирани 22 случая на приети с кома пациенти. Данните са от две болници във Варна. За 2013 г. в столицата са приети общо 190 пациенти по клинична пътека „Интензивно лечение на коматозни състояния, неидентифицирани от травма". Това сочат отчетите на 11 болници, сред които „Пирогов", Военно-медицинска академия, Александровска болница, Болница "Св. Иван Рилски", както и частните „Токуда" и „София Мед" и др

Мъж изнасили жена в Благоевградско, остави я на пътя

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4792426

24-годишна жена от Благоевград подаде жалба в полицията снощи и разказа потресаваща история, как на пътя Рилци - Бараково е била изнасилена от нейн познат, които я прилъгал, че ще я докара до града. На пътя той внезапно спрял и насилил Десислава, за да задоволи нагона си, пише struma.com.
Инцидентът станал след 22 часа,
24-годишна жена от Благоевград подаде жалба в полицията снощи и разказа потресаваща история, как на пътя Рилци - Бараково е била изнасилена от нейн познат, които я прилъгал, че ще я докара до града. На пътя той внезапно спрял и насилил Десислава, за да задоволи нагона си, пише struma.com. Инцидентът станал след 22 часа,

Пребили варненец с метални тръби заради 900 лв.

http://www.moreto.net/novini.php?n=290474

Задържани са четирима души, на възраст между 32 г. и 37 г., известни на МВР, които са извършили грабеж и побой на 40-годишен варненец, съобщиха от полицията за Moreto.net. Вчера, около 18:00 часа, в ж.к. „Вл. Варненчик”, те са удряли с метални тръби жертвата, вследствие на което, същият е получил фрактура на лява ръка и контузии в областта на главата.

Местан: Поправката "Кадиев" за агитацията на майчин език е лъч светлина

http://www.cross.bg/initziativi-mestan-zakonodatelni-1467260.html

/КРОСС/ДПС ще подкрепи две законодателни инициативи - на Методи Андреев от ГЕРБ (за отпадане на давността за престъпленията по време на т.нар. Възродителен процес) и на Георги Кадиев от БСП (срещу забраната за агитация на майчин език). Това стана ясно от изказване от парламентарната трибуна на лидера на ДПС Лютви Местан.  Разбирането ни за политическа коректност и доблест ни задължава от името на ДПС да изразим политическа оценка за две законодателни инициативи, които се явяват лъч светлина в тунела на езика на омразата, в който навлезе политическия живот на страната напоследък, заяви Местан и посочи: "Единият идва от дясно със законодателната инициатива на Методи Андреев и група народни представители за изменение и допълнение на Наказателния кодекс за отпадането на давността за определена категория престъпления - нападение срещу гражданското население и друга група престъпления, извършени от предишния тоталитарен режим, сред които е и престъплението възродителен процес". Другият лъч светлина, допълни той, идва от лявото със законодателната инициатива на народния представител Георги Кадиев, който предлага отпадането на дискриминационния текст или изменение в текста чл. 181, ал. 1 от Изборния кодекс с предложение за добавяне на изречение второ, което по същество преодолява една дискриминация, която съществува единствено в България сред страните-членки на ЕС

Жертвите на наводненията в САЩ вече са 23

http://www.cross.bg/oklahoma-teksas-zhertvite-1467259.html

/КРОСС/ Броят на жертвите при наводненията в американските щати Тексас и Оклахома вече нарасна на 23, след като предишните съобщения бяха за 15 и 21 загинали, предаде БГНЕС. Списъкът на жертвите се увеличи, след като вчера бяха открити телата на двама удавени в тексасксия окръг Бланко, предаде агенция Асошейтес прес. В Тексас загиналите са общо 19, а в Оклахома - 4. Поройните дъждове, които според синоптиците може да продължат още няколко седмици, значително усложняват ликвидирането на последиците от бедствието. В гр. Хюстън такива тежки наводнения не се помнят от дълги години, отбелязва агенцията.  

Черешите за Задушница удариха 5 лева килото

http://pik.bg/черешите-за-задушница-удариха-5-лева-килото-news340498.html

Черешите за Задушница удариха 5 лева килото

Черешите за Задушница удариха 5 лева за килограм, установи проверка на Черноморие. Търговците на централния пазар в морския граад продават сладкия плод на цена от 3.50 до 5.00 лева, съобщава Chernomorie-bg 

На табелите им пише "Сладка българска череша". Не става ясно обаче, на какво се дължи разликата от 1.50 лева в цената. На метри от пазара могат да се купят череши и по 3.00 лева за килограм.

От високите цени най-възмутени са пенсионерите. По традиция на Черешова Задушница, която тази година се пада на 30-ти май, се подават череши. От там е  и назнаванието на Задушницата. Черешова задушница е съботният ден пред Петдесетница и е втората Задушница за годината.

Той е ден в памет на всички починали православни християни и наричан още Спасовска задушница. Свързан е с поверието за прибирането на душите на всички покойници, които са били на свобода след Велики четвъртък.

За да спазят традицията на този ден, хората, които почитат паметта на своите починали близки трябва да подадат череши. Цената на плода обаче не е по джоба на хората с ниски доходи, голяма част от които са социално слаби и пенсионери. Възрастните обаче са и най-ревностните християни, които спазват обичая.

"Въпреки високата цена, ще купя череши. Имам починали близки. И като отида на гробищата в събота, искам да подам за Бог да прости", каза възрастна бургазлийка.

Случилото се в Гърмен не било етнически, а битов инцидент, според Бъчварова

http://news.ibox.bg/news/id_315646225

Всичко (и всички) в циганската махала "Кремиковци" било законно - имали адресна регистрация, нямало нарушения нямало и при автомобилите им, даже били с платени данъци.

1,2 млн. лева на месец струват командировките на границата

http://www.bnews.bg/article-135785

Обявени са конкурси за 200 гранични полицаи, които да са постоянно на границата.

Ремонти затварят част от „Цариградско шосе“ от 1 юни

http://pik.bg/ремонти-затварят-част-от-„цариградско-шосе“-от-1-юни-news340496.html

Ремонти затварят част от „Цариградско шосе“ от 1 юни

От 1 юни ремонти затварят части от „Цариградско шосе“ и бул. „Александър Малинов“, съобщи Центърът за градска мобилност.

От 04.30 часа на 01.06.2015 г. до 24.00 часа на 30.06.2015 г. се забранява влизането на превозни средства по северното пътно платно на бул. „Цариградско шосе” между бул. „П. Яворов” и ул. „Алфред Нобел” включително и тунелната връзка от бул. „Цариградско шосе” към бул. „П. К. Яворов”. Движението ще се извършва двупосочно в южното пътно платно на бул. „Цариградско шосе” в същия участък.

От 04.30 часа на 01.06.2015 г. до 24.00 часа на 30.06.2015 г. се променя движението на автобусни линии 305 – в посока пл. „Централна гара“ - от сп. „хотел Плиска“ при ул. „Алфред Нобел“ надясно по пътната връзка на ул. „Алескандър Жендов“, наляво по ул. „Шипченски проход“, надясно по бул. „Михай Еминеску“, бул. „Ситняково“ и по маршрута си. В посока ж.к. „Младост“ маршрута не се променя.

Разкрива се временна еднопосочна спирка - „ул. Хемус“ за автобусна линия 305 на съществуващата трамвайна на ул. „Шипченски проход в посока пл. „Централна гара.

Тролейбусни линии 4, 5, 8 и 11 и автобусни линии 76, 84, 204, 213, 280, 306, 505 и 604 в посока Център ще се движат в южното пътно платно на бул. Цариграско шосе в участъка от ул. "Алфред Нобел" до бул. "П.К.Яворов".

Закриват се спирки:
с код 1819 „ул. Александър Жендов“
с код 0073 „бул. Пейо Яворов“

 

Гърция спечели конкурс за юбилейна монета от две евро

http://www.cross.bg/reuters-gurtziya-evrozonata-1467258.html

/КРОСС/ Гърция, изправена пред опасността да излезе от Eврозоната заради финансовата криза в страната, спечели конкурс за проект на логото на юбилейна монета от две евро, съобщи Reuters. Дизайнът на Георгиос Стаматопулос, гравьор в Гръцката централна банка, изобразява 12 души в човешка верига около знамето на ЕС - 12 златни звезди на син фон. Монетата е създадена специално за 30-тата годишнина от приемането на флага на ЕСq като символ на организацията. Над 100 хиляди души от Eврозоната гласуваха за избор на дизайна на монетата. Сред петимата финалисти бяха дизайнери и гравьори от Испания, Словения, Италия и Кипър. От юли в обращение ще бъдат пуснати около 75 милиона монети с новия дизайн, съобщава още Reuters.

За авторското право, брошурата и чиновника

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4791585

Използването на снимки с платени права
трябва да е критерий при поръчките
Скандал с реклама на България се завихри преди дни. Появи се брошура, която би трябвало да прокламира ловния туризъм у нас. Само че се оказа със снимка на кафява мечка, чийто лов е забранен, и се появиха съмнения, че има кадри на сьомга и американски елен,
Използването на снимки с платени права трябва да е критерий при поръчките Скандал с реклама на България се завихри преди дни. Появи се брошура, която би трябвало да прокламира ловния туризъм у нас. Само че се оказа със снимка на кафява мечка, чийто лов е забранен, и се появиха съмнения, че има кадри на сьомга и американски елен,

Ще има ли вече бебе в „Женени от пръв поглед”?

http://www.vesti.bg/razvlechenia/lyubopitno/shte-ima-li-veche-bebe-v-zheneni-ot-pryv-pogled-6036916

Изненади има при всяка една от двойките. Все пак от началото на март досега те имаха доста време да се опознаят”, разкри продуцентът

В гърменската махала "Кремиковци" всички са с редовна регистрация, установи МВР

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/05/29/2543216_v_gurmenskata_mahala_kremikovci_vsichki_sa_s_redovna/?ref=rss


Ръководството на полицейския участък в Гърмен ще бъде сменено. Решението е взето след анализ на работата на полицейските служители в общината, където миналата седмица избухна конфликт. Това съобщи по време на парламентарния контрол вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова по време на парламентарния контрол. 

Тя подчерта, че инцидентът е битов и нарече политически спекулации опитите да бъда квалифициран като етнически конфликт.  

МВР е проверило адресната регистрация на 374 души, живеещи в ромската махала "Кремиковци". Не са установени нарушения. Всички автомобили в махалата са с редовни документи и платен данък и застраховка, съобщи вътрешният министър. "Ако е имало незаконно живеещи роми, те са напуснали региона", каза Бъчварова. 

Като обвиняеми вече са привлечени петима души, между които и хората от ромски произход, хвърляли камъни. 

Осугирена е денонощна охрана от жандармерията в "Кремиковци". Имало е гражданско неподчинение като жандармерията не е позволила извършването на престъпления и нарушения на обществения ред, увери тя. Кметът изчаква обстановката да се успокои, за да монтира камерите за видеонаблюдение.  

Вицепремиерът е внесла в Министерския съвет предложение за възстановяване на дейността на 
Съвета за борба с конвенционалната престъпност. Той беше създаден в края на 2012 г., но не е функционирал заради смяната на управлението, припомни тя. Предвижда се негови членове да са министрите и представители на сдружението на общините, които ще следят заедно състоянието на битовата престъпност и ще предлагат мерки.  

Ученици присъстват само по документи в ихтиманска гимназия

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4792395

Ученици присъстват само по документи в професионалната гимназия „Васил Левски” в Ихтиман, съобщи Нова телевизия. Не са отразявани отсъствията на учениците и така печелят всички – и училището има бюджет, и част от родителите получават помощи. 
В началото на първия учебен час в гимназията в Ихтиман в един от класовете едва 10 ученици влизат в час.
Ученици присъстват само по документи в професионалната гимназия „Васил Левски” в Ихтиман, съобщи Нова телевизия. Не са отразявани отсъствията на учениците и така печелят всички – и училището има бюджет, и част от родителите получават помощи.  В началото на първия учебен час в гимназията в Ихтиман в един от класовете едва 10 ученици влизат в час.

Ученици присъстват само по документи в гимназия в Ихтиман

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4792412

Ученици присъстват само по документи в професионалната гимназия „Васил Левски” в Ихтиман, съобщи Нова телевизия. Не са отразявани отсъствията на учениците и така печелят всички – и училището има бюджет, и част от родителите получават помощи. 
В началото на първия учебен час в гимназията в Ихтиман в един от класовете едва 10 ученици влизат в час.
Ученици присъстват само по документи в професионалната гимназия „Васил Левски” в Ихтиман, съобщи Нова телевизия. Не са отразявани отсъствията на учениците и така печелят всички – и училището има бюджет, и част от родителите получават помощи.  В началото на първия учебен час в гимназията в Ихтиман в един от класовете едва 10 ученици влизат в час.

Бъчварова: Обявен е конкурс за 200 служителите, които да са постоянно на границата

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4792407

За мен инцидентът в Гърмен е битов. Бях на място и имах възможност да установя какво се е случило. Около този битов инцидент вече има прекалено много политически спекулации и опит те да бъде квалифициран като етнически конфликт, какъвто в момента не е. Това каза от парламентарната трибуна вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна
За мен инцидентът в Гърмен е битов. Бях на място и имах възможност да установя какво се е случило. Около този битов инцидент вече има прекалено много политически спекулации и опит те да бъде квалифициран като етнически конфликт, какъвто в момента не е. Това каза от парламентарната трибуна вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна

Спипаха пиян зад волана, отказа да даде кръвна проба

http://pik.bg/спипаха-пиян-зад-волана-отказа-да-даде-кръвна-проба-news340493.html

Спипаха пиян зад волана, отказа да даде кръвна проба

43-годишен пиян водач е установен снощи в Шумен, съобщават от полицията. Малко след 21:00 часа на бул."Симеон Велики" до кръстовището с улица "Преспа" е спрян за проверка водач на лек автомобил „Опел Зафира".

Пътните полицаи установили, че зад волана е 43-годишен мъж от Нови пазар. Тестван е с дрегер, който отчел 1, 96 промила алкохол в издишания въздух. Мъжът не е дал кръвна проба и е задържан за срок до 24 часа в полицейското управление.

Образувано е бързо производство.

"Ученици на хартия" в Ихтиман

http://education.actualno.com/Uchenici-na-hartija-v-Ihtiman-news_475666.html

Половината или малко повече от половината - това са резултатите от присъствието на вписаните като учещи деца в професионалната гимназия "Васил Левски" в Ихтиман. Оказва се, че отсъствията н...

Арестувани и повдигнати обвинения за Гърмен

http://www.vesti.bg/bulgaria/arestuvani-i-povdignati-obvineniia-za-gyrmen-6036915

Установени са подбудителите на инцидента, при който пострадаха няколко души в Гърмен, съобщи вътрешният министър пред парламента

Двама арестувани и петима с обвинения за Гърмен

http://www.vesti.bg/bulgaria/dvama-arestuvani-i-petima-s-obvineniia-za-gyrmen-6036915

Установени са подбудителите на инцидента, при който пострадаха няколко души в Гърмен, съобщи вътрешният министър пред парламента

Пловдив отличен със "Зелен Оскар"

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4792408

Община Пловдив спечели първа награда в категория „Обществени организации, общини и държавни структури” в конкурса „Най-зелените компании на България 2014”. Призът бе връчен на кмета инж. Иван Тотев от изпълнителния директор на Българската мрежа на Глобалния договор на ООН Мария Стефанова на церемония в столичната зала „България”.
Община Пловдив спечели първа награда в категория „Обществени организации, общини и държавни структури” в конкурса „Най-зелените компании на България 2014”. Призът бе връчен на кмета инж. Иван Тотев от изпълнителния директор на Българската мрежа на Глобалния договор на ООН Мария Стефанова на церемония в столичната зала „България”.

МВР праща 200 полицаи на границата за постоянно

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4792400

В момента текат конкурси за изпращане на 200 гранични служители, които ще поемат дежурството по границата с Турция срещу наплива на бежанци. Това стана ясно от изявление на вицепремиера и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова в отговор на депутатски въпрос.
В Академията на МВР се организират ускорени курсове за тези служители.
В момента текат конкурси за изпращане на 200 гранични служители, които ще поемат дежурството по границата с Турция срещу наплива на бежанци. Това стана ясно от изявление на вицепремиера и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова в отговор на депутатски въпрос. В Академията на МВР се организират ускорени курсове за тези служители.

Болница в Лом с пет пъти повече пациенти в кома отколкото "Пирогов"

http://offnews.bg/news/n_1/n_512024.html

През миналата година от болницата в Лом са регистрирани 133 случая на приети с диагноза „кома” пациенти. За 2014 г. в цялата Бургаска област са регистрирани два пъти по-малко случая с въпросната диагноза. Това става ясно от официалните отчети в Националната здравноосигурителна каса за извършени медицински дейности в цялата страна, съобщава БГНЕС.  Институтът „Пирогов”, който приема голяма част от спешните случаи в столицата, е приел през миналата година пет пъти по-малко случая от ломската МБАЛ „Св. Николай Чудотворец”. Приетите пациенти във ВМА са седем пъти по-малко от болницата в Лом, а тези в „Токуда” три пъти по-малко. Болницата в Лом разполага с 257 легла, които са структурирани в 11 отделения. В болницата работят 368 души, от които лекарите са едва 66. По клинична пътека №129 „Интензивно лечение на коматозни състояния, неидентифицирани от травма” за цялата 2013 г. са отчетени 1882 случая за цялата страна. От тях 65 са пациентите, които са приети в МБАЛ „Св. Николай Чудотворец” в Лом. Болничното заведение обслужва 48 539 души. През 2013 г. и 2014 г. Изпълнителна агенция „Медицински одит” при Министерство на здравеопазването е извършила две проверки на болничното заведение, при които са констатирани нарушения, наложени са административни наказания, които са потвърдени и от съда. В момента от „Медицински одит” се извършва поредна проверка за дейността на болницата в Лом. До 2009 г. управител на болницата д-р Пламен Цеков, бивш депутат от ГЕРБ и бивш управител на НЗОК. След излизането на д-р Цеков от болницата в Лом за година там се сменят трима началници д-р Николай Жиков, последван от д-р Георги Савков и накрая от д-р Васил Милутинов. След поредица от скандалите и против волята на медиците в МБАЛ-Лом, през март 2013 г., д-р Савков се връща на поста и до момента управлява лечебното заведение. В края на март 2015 г. общински съветници от БСП поискаха оставката на д-р Георги Савков, но искането им не бе подкрепено от мнозинството в Общинския съвет. Настоящият директор на болницата се ползва с подкрепата на кмета на Лом Иво Иванов, излъчен от ГЕРБ.

БСП е твърдо против съдебната и пенсионната реформа

http://www.mediapool.bg/bsp-e-tvardo-protiv-sadebnata-i-pensionnata-reforma-news234672.html

БСП е твърдо против правителствените предложения за реформи на съдебната власт и пенсионната система. Партията няма да ги подкрепи, защото има собствени решения по тези въпроси. Това обяви в петък депутатът от БСП Корнелия Нинова пред бТВ.  По отношение на съдебната реформа оценката на БСП е, че това е опит за политическа подмяна на персоналния състав на Висшия съдебен съвет. "Променяме закона и структурата, за да е повод за персонална промяна", коментира Нинова. БСП е отхвърлила предложението нейният депутат Янаки Стоилов да оглави конституционната комисия, защото партията не споделя идеите на управляващите. "Не споделяме тези реформи, затова е недопустимо по процесуални причини да оглавим тази комисия", каза Нинова. Според нея хората нямало да усетят промените в конституцията и даде за пример конфликта в Гърмен. Хората съвсем нищо няма да усетят, ако конституцията не бъде променена, но Нинова не отвори тема за това. Депутатът от БСП даде пояснения и за поисканата преди ден от БСП оставка на правосъдния министър Христо Иванов. Според нея той е извършил сериозно нарушение като юрист и е злепоставил България в чужбина като е внесъл за ратификация засекретено споразумение, подписано между прокуратурата и Международния наказателен съд в Хага. Според левицата документът не подлежи на ратификация и не е трябвало да бъде внесен, освен това депутатите не били запознати с текста му, който им бил преразказан.  БСП е против пенсионната реформа, защото цели гилдии и политически партии не подкрепят плановете на правителството. Корнелия Нинова все пак призна, че вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин е положил усилия да постигне подкрепа за промените в правилата за пенсиониране, но не бил успял. Депутатът от БСП изтъкна, че кабинетът предлага невъзможни за изпълнение правила - осигурителен стаж от 40 г. и възраст от 65 г. "Това означава на 25 години да си започнал работа и да нямаш пропуснат ден", каза тя.

Не сте предполагали, че тези 9 фобии съществуват

http://petel.bg/Ne-ste-predpolagali--che-tezi-9-fobii-sashhestvuvat__113998

Каквато и да е причината за съществуването на фобиите, те са факт и дори еволюират. Всъщност вече има фобии почти от всичко, което се...

Това е ужасно опасно, особено за деца! Жена намери метална стружка в солета (снимки)

http://petel.bg/Tova-e-uzhasno-opasno--osobeno-za-detsa--ZHena-nameri-metalna-struzhka-v-soleta--snimki-__113999

Метална стружка в солета откри читателка на „Петел“. Тя ни сигнализира веднага и изпрати снимка, на която се вижда гледка, от която ще...

400 хил. лева изплати Фонд "Земеделие" по 2 рибарски проекта

http://pik.bg/400-хил-лева-изплати-фонд-земеделие-по-2-рибарски-проекта-news340490.html

400 хил. лева изплати Фонд "Земеделие" по 2 рибарски проекта

Държавен фонд "Земеделие" преведе 349 363 лв. субсидия по мярка 3.5 "Пилотни проекти" по Оперативна програма за развитие на сектор "Рибарство" (ОПРСР). Общата стойност на инвестицията по договор е 980 511 лв., а изплатената субсидия е на етап междинно плащане. Безвъзмездната финансова помощ е 100% от одобрената субсидия.

Пилотният проект е за размножаване на езерен рак и отглеждане на шаранови риби с разработени биотехнологични параметри за органично аквапроизводство. Разплащателната агенция изплати на Историческия музей в Тутракан междинно плащане на стойност 51 433 лв. за реновиране на рибарски къщи в архитектурния ансамбъл "Рибарска махала".

Проектът по мярка 4.1 "Развитие на рибарските области" се реализира на два етапа и трябва да приключи на 31 август 2015 г. Общият размер на безвъзмездната финансова помощ е 100% от размера на одобрените и реално извършените инвестиционни разходи. 

Мъж се обадил на спешния телефон 112, че е запалил автомобил

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/M7Vt2jTDk7M/

На 28.05.2015г. 04 РУ-Бургас чрез тел.112 е получено съобщение за лице, което е запалило лек автомобил в гр.Бургас, кв.”Крайморие”. Подаващият сигнала на тел.112 се е представил и е заявил, че той е запалил автомобила. Незабавно на място е изпратен авто-патрул, който установява , че въпросният автомобил е собственост на 42- годишна жена. Пристига и екип на РД ПБЗН-Бургас. По данни на собственичката, когато е излязла до горящия автомобил е забелязала съседа си П.С да се отдалечава тичешком. При обход на района полицейските служители установяват лицето П.С на 34 години от гр. Бургас. Същият е задържан за срок до 24 часа. При извършения оглед е установено, че на горепосочения автомобил е обгоряла пластмасова решетка и пластмасов праг. Иззета е един брой стопилка от прозрачно пластмасово шише, в което е налична течност с мирис на петролен продукт. Образувано е бързо полицейско производство.

Преглед на варненския печат - 29 май

http://www.moreto.net/novini.php?n=290461

Затварят част от пътя за „Виница”, информира в днешния си брой варненският вестник „Черно море” . Започва дългоочакваният ремонт на пътя за варненския квартал "Виница". От 00,00 часа на 31 май ще бъде затворен участък от около 400 метра от спирка „Моста" до спирка „Светкавица".

Започва ревизия на деветте обединени столични болници

http://www.investor.bg/ikonomika-i-politika/332/a/zapochva-reviziia-na-devette-obedineni-stolichni-bolnici-195715/

Съкращаване на персонал още сега няма да има, заяви Красимир Ангарски, който оглави новосъздаденото гражданско дружество

Рицар без кон може, но не и без чест и достойнство

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4791615

 
 Орденът на тамплиерите награждава със стипендии даровити деца художници

На 1 юни в зала "Средец" на Министерството на културата на бул. "Ал. Стамболийски" ще бъде открита с изложба с най-добрите детски рисунки на тема "Рицарят в мен". Това е заключителният етап на националния конкурс, организиран от Ордена на рицарите тамплиери в България.
   Орденът на тамплиерите награждава със стипендии даровити деца художници На 1 юни в зала "Средец" на Министерството на културата на бул. "Ал. Стамболийски" ще бъде открита с изложба с най-добрите детски рисунки на тема "Рицарят в мен". Това е заключителният етап на националния конкурс, организиран от Ордена на рицарите тамплиери в България.

„Акция „Зебра” обединява варненските медии

http://web.barometar.net/80267/

Варненски медии стартират заедно общоградска кампания, чиято цел е да се научим да спираме на пешеходна пътека. „Акция ЗЕБРА” ще започне в деня на детето 1 юни и ще продължи през цялото лято. В продължение на месеци медиите в Морската столица ще излъчват послания, с които ще приканват шофьорите да се държат по-толерантно към пешеходците. […]

Командоси посрещат деца на 1 юни

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4792401

Елитната бригада
Елитната бригада "Специални сили" в Пловдив отваря врати на 1 юни за децата. Поканени са класове от училищата в районите "Източен" и "Централен". Гостите ще могат да наблюдават скокове от парашутна кула, завъртане на 360 градуса с гимнастическа лодка, стрелба с хаосни патрони. Командосите ще демонстрират пред учениците и стрелково оръжие,

Кенийски адвокат дава 50 крави и 30 кози за щерката на Обама

http://offnews.bg/news/n_1/n_512023.html

Кенийски адвокат предложи на американския държавен глава Барак Обама 50 крави, 70 овце и 30 кози за ръката на дъщеря му Малия Обама. Адвокатът Феликс Кипроно разкри пред кенийски вестник, че официално ще отправи предложението си към Обама, когато президентът ще бъде в Кения на посещение през юли. "Изпратил съм писмо до Белия дом, в което моля Малия Обама да дойде тук заедно с баща си", разказва Кипроно. Кенийският адвокат иска да научи 16-годишната Малия Обама да дои крави, да готви и да я превърне в перфектната кенийска домакиня. Феликс Кипроно обяснява своята любов към Малия Обама с кампанията на баща ѝ през 2008 г. "Забелязах я още тогава и в интерес на истината от тогава до днес не съм излизал с други жени, за да се пазя за нея", споделя Кипроно.

Отстраниха 10-килограмов тумор от 65-годишна жена

http://pik.bg/отстраниха-10-килограмов-тумор-от-65-годишна-жена-news340483.html

Отстраниха 10-килограмов тумор от 65-годишна жена

Кистозна формация от яйчников произход е била извадена при операция на 65-годишна жена във Варна. Туморът е бил над 10 килограма.

Операцията е продължила над два часа. За щастие, туморът по всяка вероятност ще се окаже доброкачествен, но окончателна диагноза ще може да бъде поставена след допълнителни изследвания, уточниха лекарите. Кистата е достигнала огромните си размери за около половин година по анамнестични данни , като жената е забелязла нередности преди няколко месеца. Формацията е обхващала цялата коремна кухина. В болницата периодично се появяват подобни случаи, като преди три години е била оперирана бременна жена с 6-килограмов тумор.

Според екипа на здравното заведение голяма част от туморите при жените могат да бъдат диагностицирани в ранен стадий, ако пациентките редовно ходят на профилактични гинекологични прегледи. Именно това е и целта на наскоро започналата кампания от АГ болницата във Варна за безплатни профилактични прегледи. "Освен жените, които ще прегледаме, полезни ще бъдем и за тези, които просто прочитайки информацията ще се подсетят, че отдавна не са посещавали гинеколога си и трябва да го сторят", коментира ръководството на болницата.

Корнелия Нинова: Ремонтът на Конституцията цели персонални промени във ВСС

http://www.cross.bg/kadiev-promeni-ninova-1467255.html

/КРОСС/ „Предложената промяна в Конституцията предвижда едно формално разделяне на Висшия съдебен съвет, за да има персонални промени и слагането на удобни хора. БСП категорично няма да подкрепи внесените от ГЕРБ промени в Конституцията", обяви депутатът от БСП Корнелия Нинова в интервю за BTV. Истинската реформа в съдебната система означава осигуряване на по-бърз и по-прозрачен процес, отбеляза Нинова. По въпроса за поисканата оставка на Георги Кадиев заради предложението му да се разреши агитацията на майчин език, Нинова каза, че никой не е искал оставката на Кадиев на заседание на парламентарната група. „Бях там и никой не е искал оставката му", категорична е Нинова. По-рано се появи информация, че на заседанието на левицата във вторник е била обсъждана несъгласуваната акция на Кадиев по внасяне на промени в Изборния кодекс, с които да се разреши агитацията на майчин език, и изключването му от парламентарната група на БСП. „Всички бяхме изненадани от предложението, това не е първата му солова акция и поведението на Кадиев е по-скоро като на независим депутат", обясни депутатът Стоян Мирчев. Според него предложението за промени в Изборния кодекс е подкрепа за ДПС. С него можело да се направи пробив, който да засили натиска на ДПС за включване в Закона за училищното възпитание на изучаването на майчин език като ЗИП

Варненци пак протестират днес в подкрепа на село Гърмен

http://www.moreto.net/novini.php?n=290460

Протест в подкрепа на село Гърмен готвят група варненци чрез социалните мрежи, научи Moreto.net. Събитието е насрочено за тази вечер в 18:30 часа пред сградата на общината. "За пореден път ставаме свидетели на нещо, за което сме свикнали да се оплакваме един на друг и да забравяме на следващия ден - облагодетелстване на циганското малцинство.

Комисията по търговия в ЕП: ТПТИ не трябва да подкопава стандартите на ЕС

http://www.cross.bg/tpti-turgoviya-nastoyavat-1467253.html

/КРОСС/ Споразумението между ЕС и САЩ за Трансатлантическо партньорство за търговия и инвестиции (ТПТИ) трябва да разшири европейския достъп до американския пазар, но не бива да подкопава стандартите на ЕС или да поставя под съмнение правото на регулиране в интерес на обществото, посочват членовете на Комисията по международна търговия на ЕП в доклад, гласуван на 28 май. Евродепутатите настояват и за реформиране на механизмите за уреждане на споровете между инвеститорите и страните от ЕС. Препоръките към Европейската комисия за водене на преговори по Трансатлантическото партньорство за търговия и инвестиции (ТПТИ), одобрени в парламентарната комисия с 28 гласа „за", 13 „против" и без въздържали се, трябва да бъдат одобрени от Европейския парламент на предстоящата сесия в Страсбург между 8 и 11 юни 2015 г. Необходимо е амбициозно, но балансирано споразумение Брутният вътрешен продукт (БВП) на ЕС е „силно зависим от търговията и износа", така че „добре изготвено" споразумение със САЩ може да помогне за увеличаване на приноса на промишлеността към БВП на ЕС с 15-20% до 2020 г., тъй като компаниите в ЕС, особено малките, средните и микропредприятията, ще се възползват от един общ пазар с 850 милиона потребители, се посочва в текста на документа. В същото време противоречиви изследвания сочат, че е трудно да се оценят реалните ползи от ТПТИ за икономиката на ЕС, допълват евродепутатите

Лекият суров петрол поскъпна с 55 цента в петък

http://econ.bg/Новини/Лекият-суров-петрол-поскъпна-с-55-цента-в-петък_l.a_i.675888_at.1.html

Цената на петрола нарасна с 1% в петък след като американските запаси отчетоха спад за четвърта поредна седмица, съобщава „Ройтерс“. Лекият суров...

Първата хибридна Lada е готова

http://www.cross.bg/lada-euro-agregata-1467254.html

/КРОСС/ Компанията подготвя две различни версии на модела.. Компанията АвтоВАЗ е приключила с изпитанията на модел на Lada с хибридно задвижване и роботизирата трансмисия. Основната задача, която са си поставили създателите - да бъде намален разхода на гориво с 21%, е била изпълнена, съобщиха от ръководството на руския производител. На външен вид хибридната Lada Granta не се отличава от стандартния модел, с изключение на лоста на роботизираната скоростна кутия. От компанията обясниха, че в основата на агрегата е бензинов турбо-мотор, отговарящ на стандарта Euro 5. Мощността на двигателя е 163 к.с., които са достъпни при 5600 об/мин. Въртящият момент е 240 Нм при 2000 об/мин. Един от шефовете на проекта за създаване на хибридната Lada - Константин Димин, бе категоричен, че въпреки постигнатите резултати по намаляване на разхода на гориво, работата по усъвършенстването на агрегата ще продължи. Целта е той да отговаря на екологичния стандарт Euro 6. Освен това в АвтоВАЗ подготвят и втора хибридна модификация, която ще получи същия двигател, но без турбина. Неговата мощност е 98 к.с. Идеята е по този начин да бъдат привлечени клиенти, които искат да плащат по-нисък данък на автомобилите. Източник: automedia.investor.bg  

Новите ловни брошури на страната включват еднорог, саскуоч, медуза и нишесте

http://www.cross.bg/broshyri-broshyrite-angelkova-1467252.html

/КРОСС/ Брошурите, които рекламират България с лов на американски елени и мечки, бяха подменени с нови. Те сменят нереалистичните за улов у нас животни с доста по-ведри измислици, като еднорози, саскуоч, чудовището от Лох Доспат и Данчо Ментата. Това обясни министърът на туризма Николина Ангелкова, която винаги изглежда изненадана, когато говори, сякаш не е съвсем сигурна дали звукът излиза от нея. Новите брошурите са изработени по проект по ОП „Регионално развитие" и струват 186 млн. лв. и двете. Все още не е ясно кога и къде ще бъдат разпространени. На брошурите още има мравки, медузи, поничка и автомобилни гуми, три на брой. Министър Ангелкова подчерта, че е възложено дефектните и глупави брошури да се сложат в дупките, в които ще се строят хотели. Nenovinite.com  

Седми сме по порноканали в ЕС

http://frognews.bg/news_92073/Sedmi-sme-po-pornokanali-v-ES/

България е на седмо място по брой на порноканали в Европейския съюз, става ясно от публикация на Independent, според която у нас има 23 канала за възрастни.

Москов се среща с пациентски организации

http://www.cross.bg/organizatzii-zaplatite-moskov-1467251.html

/КРОСС/Здравният министър Петър Москов се среща с пациентски организации на специален форум. Някои от тях подкрепиха идеята му за сливането на администрациите на няколко болници в една. Други обаче изложиха редица аргументи, че подобен акт няма да доведе до спестяване на пари, нито до увеличение на заплатите на медицинския персонал. Според пациентските организации лекарите протестират срещу реформата, защото се страхуват, че ще трябва да променят начина си на работа и че ще намалят заплатите им.  

Бъчварова: Инцидентът в община Гърмен е битов

http://pik.bg/бъчварова-инцидентът-в-община-гърмен-е-битов-news340478.html

Бъчварова: Инцидентът в община Гърмен е битов

За мен това е битов инцидент. Около този битов инцидент обаче има прекалено много политически спекулации и да бъде квалифициран като етнически конфликт, какъвто той не е. Така вътрешния министър Румяна Бъчварова отговори на питането от страна на народния представител от Атака Десислав Чуколов относно действията на Министерството на вътрешните работи в община Гърмен.

„Министър-председателят Бойко Борисов мълчи повече от седмица. В края на месец април от Атака влязохме с декларация към медиите, в която предупреждавахме да не се участва в етнически конфликти. Още оттогава знаехме, че ще се стигне до това. Какво направихте вие, за да избегнете този конфликт?“, запита Чуколов.

В района на кв. „Кремиковци“ е осигурена денонощна охрана от близо 70 души. Тя не е позволила извършването на престъпления, увери Бъчварова. Задържани са 10 лица, съставени са 13 протокола за полицейско предупреждение. Срещу служителите на реда са образувани досъдебни производства. В рамките на вчерашния ден са провлечени като обвиняеми 5 лица, задържани са 2, единият до 72 часа, а второто лице е задържано в град Шумен, като предстои конвоирането му днес. На 4 лица има парична гаранция, повдигнати са им обвинения за лека телесна повреда и хулиганство.

Проверени са 374 лица, за които не са установени нарушения. Проврени са автомобилите им, които също са изрядни. Ако е имало незаконно пребиваващи роми, те вече са напуснали селото, аргументира се министър Румяна Бъчварова. Тя увери, че с главния секретар на МВР Георги Костов са провели разговори и с двете страни в конфликта и са се постарали да възобновят диалога. „Смятам, че трябва да продължим в тази посока.

Кметът на общината изчаква успокояване на обстановката, за да монтира видеонаблюдение“, допълни Бъчварова. Днес на писмена процедура искаме да приемем едно постановление за превенция на битовата престъпност, подчерта Румяна Бъчварова. „От това, което чухме разбрахме, че сте била освиркана.

В Шумен е задържан Антон Балтаджиев, който е наречен подбудител, а той е защитавал семейството си. Какъв подбудител е той?“, възмути се Десислав Чуколов. Има ли наистина подбудители, запита атакистът, според когото мерки като видеонаблюдение няма да помогнат.

Ако сте ме слушал внимателно, щяхте да разберете, че сред задържаните има и подбудители и то тези, които са хвърляли камъни, отвърна Бъчварова. Бе взето решение за смяна на ръководствата в полицейския участък в Гърмен, информира още тя.


Намериха пистолет, с който може да е убит Борис Немцов

http://frognews.bg/news_92072/Nameriha-pistolet-s-koito-moje-da-e-ubit-Boris-Nemtsov/

Следствената бригада, която води делото за убийството на руския опозиционен деец Борис Немцов, е открила пистолета, с който се предполага, че е било извършено убийството на политика, пише днес в. "Известия", цитиран от БГНЕС.

Микробус е изгорял на главен път Бургас - Варна

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4792357

Съобщение за горящ микробус е получено от тел. 112 на 28 май в около 20.45 часа. Инцидентът е станал в участък “Обзор”, на главен път Бургас - Варна, на около 2 км. от пресечката за местноста
Съобщение за горящ микробус е получено от тел. 112 на 28 май в около 20.45 часа. Инцидентът е станал в участък “Обзор”, на главен път Бургас - Варна, на около 2 км. от пресечката за местноста "Иракли" в посока Варна. Това съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР – Бургас. На място е установено, че в отбивката на главен път I - 9 е изгорял почти

Жена с 10-килограмов тумор оперираха във Варна

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4792369

Кистозна формация от яйчников прокизход бе извадена при операция на 65-годишна жена във Варна, съобщиха от АГ болницата във Варна, цитирани от "Петел". Туморът е бил над 10-килограмов.
Операцията е продължила над два часа. За щастие на пациентката туморът по всяка вероятност ще се окаже доброкачествен,
Кистозна формация от яйчников прокизход бе извадена при операция на 65-годишна жена във Варна, съобщиха от АГ болницата във Варна, цитирани от "Петел". Туморът е бил над 10-килограмов. Операцията е продължила над два часа. За щастие на пациентката туморът по всяка вероятност ще се окаже доброкачествен,

Снимат филм за Хасан и Ибрахим

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4792366

 
Екип от български емигранти в САЩ е заснел филм за турнето на талантливите пианисти Хасан и Ибрахим отвъд Океана. Това разказа пред "България Днес" Дениз Игнатов, баща на 11-годишните музикални виртуози, чиято слава вече надскочи границите на страната ни. Следващата спирка от международните изяви на двете момчета ще бъде Санкт Петербург,
  Екип от български емигранти в САЩ е заснел филм за турнето на талантливите пианисти Хасан и Ибрахим отвъд Океана. Това разказа пред "България Днес" Дениз Игнатов, баща на 11-годишните музикални виртуози, чиято слава вече надскочи границите на страната ни. Следващата спирка от международните изяви на двете момчета ще бъде Санкт Петербург,

Надежда Нейнски ще работи за честни избори и нови отношения с Турция

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/05/29/2543211_nadejda_neinski_shte_raboti_za_chestni_izbori_i_novi/?ref=rss


България има много възможности за развитие на отношенията с Турция, особено във форматите на НАТО и Европейския сьюз, заяви Надежда Нейнски, която беше предложена от правителството за извънреден и пълномощен посланик в Турция, пред Би Ти Ви.

Нейнски добави, че ще се стреми да осигури провеждането на честни избори сред българските гласоподаватели в Турция. "Темата за фалшификациите на парламентарните избори е много голяма в отношенията ни с Турция. Моят стремеж ще бъде да защитя интересите на държавата, а не на една или друга партия", заяви тя.

След парламентарните избори през 2014 г. бяха направени няколко искания от различни политически партии за касиране на вота на българите в различни населени места в Турция, като всичките бяха отхвърлени от Върховния касационен съд (ВКС).

Нейнски коментира, че предложението е "голямо професионално предизвикателство. Това е позиция, която, ако всичко върви добре, може да открие много перспективи пред страната."

Според нея в Турция се събират всички актуални и за България проблеми, като бежанците, проблемите в Близкия Изток, енергетиката.

Запитана за актуалната ситуация в Турция, Нейнски коментира: "Не е тайна за никого, че Турция нарушава определени граници от гледна точка на европейските ценности и принципи, като свободата на словтото. Аз ще се стремя да развивам българо-турските отношения и да защитавам българските интереси."

Бившият външен министър (1997 г. - 2001 г.) не се ангажира с конкретни стъпки как ще постави нова основа на отношенията с Турция. "Не искам да правя конкретни заявки, защото ми предстоят още много разговори, преди да замина... Ситуацията в Турция е изключително динамична, не мога на срещи от преди години да градя впечатленията си."

Ако си кажете „О, Господи, колко жалко, че свършва“, тогава сте направили нещо

http://www.cross.bg/napravili-zhalko-gospodi-1467250.html

/КРОСС/Тодор Колев (1939 - 2013) - български актьор, комик, музикант и шоумен: „О, Господи, колко жалко, че свършва", тогава сте направили нещо.

Снимат филм за Хасан и Ибрахим

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4792361

 
Екип от български емигранти в САЩ е заснел филм за турнето на талантливите пианисти Хасан и Ибрахим отвъд Океана. Това разказа пред
  Екип от български емигранти в САЩ е заснел филм за турнето на талантливите пианисти Хасан и Ибрахим отвъд Океана. Това разказа пред "България Днес" Дениз Игнатов, баща на 11-годишните музикални виртуози, чиято слава вече надскочи границите на страната ни. Следващата спирка от международните изяви на двете момчета ще бъде Санкт Петербург,

Жена с 10-килограмов тумор оперираха във Варна

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4792359

Кистозна формация от яйчников прокизход бе извадена при операция на 65-годишна жена във Варна, съобщиха от АГ болницата във Варна, цитирани от
Кистозна формация от яйчников прокизход бе извадена при операция на 65-годишна жена във Варна, съобщиха от АГ болницата във Варна, цитирани от "Петел". Туморът е бил над 10-килограмов. Операцията е продължила над два часа. За щастие на пациентката туморът по всяка вероятност ще се окаже доброкачествен,

Оланд увещава Камерън да останат в ЕС

http://www.bnews.bg/article-135783

Двамата вечеряха в Елисейския дворец и обсъдиха британското членство в съюза.

При ограничения за Гърция еврото в страната ще струва по-малко от европейското

http://www.moreto.net/novini.php?n=290454

В случай на налагане на ограничения за движението на капитали от страна на кредиторите на Гърция, гръцкото евро ще поевтинее и няма да струва колкото европейското. Това смята германският финансов министър Волфган Шойбле, чието мнение бе изразено в дискусия, публикувана в "Ди Цайт".

Шофьор бе пребит с бухалки на оживен булевард във Варна

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4792273

Мъже пребиха с бухалки и метални тръби шофьор на оживен булевард в квартал „Владислав Варненчик” във Варна, съобщи bTV.
Малко след 18,00 часа луксозен черен „Мерцедес” се движи по булеварда, когато е засечен от „Фолксваген Голф”. От него излизат няколко мъже, които започват да трошат автомобила и да бият шофьора му. Идва и още една кола с биячи.
Мъже пребиха с бухалки и метални тръби шофьор на оживен булевард в квартал „Владислав Варненчик” във Варна, съобщи bTV. Малко след 18,00 часа луксозен черен „Мерцедес” се движи по булеварда, когато е засечен от „Фолксваген Голф”. От него излизат няколко мъже, които започват да трошат автомобила и да бият шофьора му. Идва и още една кола с биячи.

НЧ ”Светлина 1939” открива „Детски център за изкуство и култура”

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/MO4ZDysRdlg/

На 3 юни 2015 г., НЧ ”Светлина 1939” гр. Поморие открива „Детски център за изкуство и култура” за деца и ученици.
Заниманията ще се провеждат до 3 юли 2015 г., всеки делничен ден /от понеделник до петък/, от 9.30 – 12.00 ч. и от 14.00 – 16.30 ч., в Арт-клуба на читалището.
Родителите, които поверят децата си на преподавателите и специалистите от читалището, могат да бъдат спокойни, че те ще се занимават с интересни и полезни неща, като четене и драматизация на приказки, занимания с музика, английски език, рисуване и приложни изкуства, ще проявяват артистичния си талант и умения, под формата на игри и забавления. Децата ще дадат воля на своето въображение и креативност!
Част от арт-ваканцията в Поморие ще бъде Осмото издание на театрален фестивал „Сцена край морето”. Учениците от детския център, жителите и гостите на града ще имат удоволствието да гледат куклени и театрални спектакли в дните 26, 27 и 28 юни.
Заниманията са свободни, достъпни и напълно безплатни!
Заповядайте!

Микробус изгоря край "Иракли"

http://pik.bg/микробус-изгоря-край-иракли-news340474.html

Микробус изгоря край "Иракли"

На 28 май в около 20.45 часа. в участък “Обзор” е получено съобщение от тел.112 за горящ микробус на главен път Бургас - Варна на около 2 км. от пресечката за местноста "Иракли" в посока Варна. Това съобщиха от пресцентъра на МВР – Бургас.

На място е установено, че в отбивката на главен път I - 9 е изгорял почти изцяло хладилен товарен автомобил със софийска регистрация, собственост на варненска фирма.

По данни на водача, с инициали Н.Н. на 55 години пожарът е възникнал от късо съединение в двигателния отсек и вследствие на него е изгорял автомобилът, документите му както и служебни пари в размер на 5000 лева намиращи се в автомобила.

 

ДПС ще подкрепи 2 инициативи на други партии

http://pik.bg/дпс-ще-подкрепи-2-инициативи-на-други-партии-news340473.html

ДПС ще подкрепи 2 инициативи на други партии

Парламентарната група на ДПС обяви подкрепа за две законодателни инициативи на депутати от други парламентарни групи - промени в Наказателния кодекс, внесени от Методи Андреев и промени в Изборния кодекс, внесени от Георги Кадиев.

"Изразявам своя респект от тези две инициативи и от името на ДПС изразяваме силното очакваме, че останалите народни представители освен вносителите ще ги подкрепят", заяви лидерът на ДПС Лютви Местан от трибуната на парламента.

Промените в Наказателния кодекс предвиждат отпадане на давността за престъпленията, извършени по време на комунизма и са стара кауза на ДПС от няколко предишни парламента. Същото важи и за промените в Изборния кодекс, които предвиждат позволяването на агитация на език различен от българския при осигурен превод.

Тези две инициативи се явяват лъч светлина в тунела на езика на омразата, в който попаднахме в последните месеци, каза Лютви Местан. ДПС ще подкрепи и двете инициативи, а приемането им ще допринесе за частично реабилитиране на европейския облик на България, каза още лидерът на ДПС. 

Всяко четвърто дете у нас е с родител гурбетчия

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4792354

Всяко четвърто дете у нас расте, отглеждано през Фейсбук и скайп. Според изследване на фондация "Риск монитор", правено по поръчка на УНИЦЕФ, 26% от българчетата между пети и 11-и клас имат един или двама родители, които работят в чужбина, съобщава "Стандарт". Това са общо 115 000 деца, като в статистиката са включени както хората,
Всяко четвърто дете у нас расте, отглеждано през Фейсбук и скайп. Според изследване на фондация "Риск монитор", правено по поръчка на УНИЦЕФ, 26% от българчетата между пети и 11-и клас имат един или двама родители, които работят в чужбина, съобщава "Стандарт". Това са общо 115 000 деца, като в статистиката са включени както хората,

Местан видя лъчове светлина от Кадиев и Андреев

http://frognews.bg/news_92071/Mestan-vidia-lachove-svetlina-ot-Kadiev-i-Andreev/

Разбирането ни за политическа коректност и доблест ни задължава от името на ДПС да изразим политическа оценка за две законодателни инициативи, които се явяват лъч светлина в тунела на езика на омразата, в който навлезе политическия живот на страната напоследък. Това заяви от парламентарната трибуна лидерът на ДПС Лютви Местан, предаде Фокус.

Авгиевите обори на ФИФА

http://europe.actualno.com/Avgievite-obori-na-FIFA-news_475660.html

Шестима топ-функционери на ФИФА са обвинени в масивна корупция, а президентът на организацията Блатер кандидатства за пети мандат. Блатер трябва да си върви, а Авгиевите обори - да се разчистят. Ком...

Мъже пребиха с бухалки шофьор на оживен варненски булевард

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4792261

Мъже пребиха с бухалки и метални тръби шофьор на оживен булевард в квартал „Владислав Варненчик” във Варна, съобщи bTV.
Малко след 18,00 часа луксозен черен „Мерцедес” се движи по булеварда, когато е засечен от „Фолксваген Голф”. От голфа излизат няколко мъже, които започват да трошат мерцедеса и да бият шофьора му. Идва и още една кола с биячи.
Мъже пребиха с бухалки и метални тръби шофьор на оживен булевард в квартал „Владислав Варненчик” във Варна, съобщи bTV. Малко след 18,00 часа луксозен черен „Мерцедес” се движи по булеварда, когато е засечен от „Фолксваген Голф”. От голфа излизат няколко мъже, които започват да трошат мерцедеса и да бият шофьора му. Идва и още една кола с биячи.

Преглед на печата, петък, 29 май

http://econ.bg/Новини/Преглед-на-печата-петък-29-май_l.a_i.675877_at.1.html

Бунт в Приморско срещу Зеления рекет Жителите на Приморско въстанаха срещу "зеления рекет" и обявиха, че няма да допуснат земите им да бъдат...

Шеф на болница с уникален експеримент-дегизира се като бездомник и провери как работят лекарите му

http://pik.bg/шеф-на-болница-с-уникален-експеримент-дегизира-се-като-бездомник-и-провери-как-работят-лек-news340472.html

Шеф на болница с уникален експеримент-дегизира се като бездомник и провери как работят лекарите му

Шефът на болницата в Русе д-р Иван Стоянов направи уникален експеримент, с който да провери доколко работещите в повереното му лечебно заведение си вършат работата. Нестандартната нощна акция се провела преди около седмица. Д-р Стоянов искал лично да се увери дали докторите са будни по време на нощните дежурства. Облякъл се като просяк - с одърпани дънки, сложил качулка и отишъл в Спешното отделение. Позвънил и излязла дежурната сестра. „Просякът” започнал да обяснява, че има болки на цялата лява ръка и му е изтръпнал левият крак - симптоми за сърдечен удар. Освен това го мъчели главоболие и учестено дишане. Сестрата му казала да изчака и затворила, съобщава „Стандарт”.

Мнимият просяк обаче чакал в продължение на около 20 минути, без нищо да се случи, и затова отново звъннал на вратата на Спешното. Ситуацията се повторила и отново не получил нужното внимание. След още 20 минути чакане пак звъннал и това вече силно ядосало медицинската сестра, която му се развикала, че няма време да се занимава само с него. „Сестрата му казала нещо от сорта „Като съм казала да чакаш, ще чакаш”.

Тогава той си махнал качулката и казал: „С този инфаркт колко по-точно минути да изчакам”. И бесен си тръгнал от болницата”, разказаха още запознати с историята. Д-р Стоянов стана шеф на русенската болница само преди няколко месеца, като преди това беше началник на отделението по патология. Предишният болничен директор - д-р Владин Петров, беше освободен от поста по искане на министъра на здравеопазването д-р Петър Москов. След като бе избран за директор на лечебното заведение, Стоянов напусна поста си на общински съветник в дунавския град, който заемаше до преди това. След нощната акция на д-р Стоянов е започнала вътрешна проверка в болницата и се очаква провинилите се медицински служители да бъдат наказани, допълва изданието.

Осъдиха барман във Франция заради мъртъв клиент

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4792338

Жил Крепен (47 г.), барман във френския град Клермон Феран, бе осъден на 4 месеца условно и забрана да работи 1 година в заведение заради смъртта на клиент, изпил 56 шота (над 2 л силен алкохол), предаде АФП.
Жертвата Рено Прюдом (56) бил през октомври 2014 г. в ресторант с дъщеря си и приятели и успял да счупи рекорд за най-много изпит алкохол за
Жил Крепен (47 г.), барман във френския град Клермон Феран, бе осъден на 4 месеца условно и забрана да работи 1 година в заведение заради смъртта на клиент, изпил 56 шота (над 2 л силен алкохол), предаде АФП. Жертвата Рено Прюдом (56) бил през октомври 2014 г. в ресторант с дъщеря си и приятели и успял да счупи рекорд за най-много изпит алкохол за

Местан: ДПС ще подкрепи две законодателни инициативи - на Методи Андреев и Георги Кадиев

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4792337

Разбирането ни за политическа коректност и доблест ни задължава от името на ДПС да изразим политическа оценка за две законодателни инициативи, които се явяват лъч светлина в тунела на езика на омразата, в който навлезе политическия живот на страната напоследък. Това заяви от парламентарната трибуна лидерът на ДПС Лютви Местан,
Разбирането ни за политическа коректност и доблест ни задължава от името на ДПС да изразим политическа оценка за две законодателни инициативи, които се явяват лъч светлина в тунела на езика на омразата, в който навлезе политическия живот на страната напоследък. Това заяви от парламентарната трибуна лидерът на ДПС Лютви Местан,

Всяко четвърто дете у нас е с родител гурбетчия

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4792329

Всяко четвърто дете у нас расте, отглеждано през Фейсбук и скайп. Според изследване на фондация
Всяко четвърто дете у нас расте, отглеждано през Фейсбук и скайп. Според изследване на фондация "Риск монитор", правено по поръчка на УНИЦЕФ, 26% от българчетата между пети и 11-и клас имат един или двама родители, които работят в чужбина, съобщава "Стандарт". Това са общо 115 000 деца, като в статистиката са включени както хората,

Местан: ДПС ще подкрепи две законодателни инициативи - на Методи Андреев и Георги Кадиев

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4792340

Разбирането ни за политическа коректност и доблест ни задължава от името на ДПС да изразим политическа оценка за две законодателни инициативи, които се явяват лъч светлина в тунела на езика на омразата, в който навлезе политическия живот на страната напоследък. Това заяви от парламентарната трибуна лидерът на ДПС Лютви Местан,
Разбирането ни за политическа коректност и доблест ни задължава от името на ДПС да изразим политическа оценка за две законодателни инициативи, които се явяват лъч светлина в тунела на езика на омразата, в който навлезе политическия живот на страната напоследък. Това заяви от парламентарната трибуна лидерът на ДПС Лютви Местан,

ГЕРБ няма да внася предложения за промени в Изборния кодекс преди местните избори

http://www.cross.bg/tzvetanov-gerb-grypa-1467248.html

/КРОСС/ В момента страната има стабилно правителство, каза председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов пред журналисти във Велико Търново. По думите му, доказателство за това са знаковите посещения на български държавници в Европа и обратно. „Видима е разликата с изолацията, в която страната беше изпаднала за година и половина при управлението на кабинета „Орешарски", обясни Цветанов. В старата столица той присъства на юбилеен концерт на Фолклорен ансамбъл „Искра", заедно с кмета Даниел Панов, председателя на Великотърновския общински съвет Николай Ашиков и областния управител проф. Пенчо Пенчев, съобщава пресцентърът на ГЕРБ. ПГ на ГЕРБ няма да внася предложения за промени в Изборния кодекс преди предстоящите местни избори, стана ясно още от думите на Цветанов. „Стараем се, като най-голямата парламентарна група, да имаме конструктивен диалог с всички парламентарно представени партии. Диалогът е факт по темата със здравеопазването, както и за промените в Конституцията. Това, което сме заявили категорично, е, че сме готови да обсъждаме всяка промяна, която получи пълен политически консенсус", подчерта Цветан Цветанов.

Един район във Варна остана без вода

http://www.moreto.net/novini.php?n=290470

От ВиК-Варна съобщиха за Moreto.net, че поради възникналa авария, без вода ще останат абонатите между улиците: "Райко Жензифов", "Бачо Киро", "Козлодуй" и "Александър Дякович". Водоподаването в района ще бъде възстановено до 15 часа, уточняват от ВиК.

ДПС разцепи Реформаторите във Варна

http://www.bnews.bg/article-135782

Станев обяви, че "няма драма", ако Реформаторският блок не излезе с единна кандидатура.

„Парижката Света Богородица“ откри Международния театрален фестивал в Скопие

http://www.cross.bg/sveta-naroden-teaturut-1467249.html

/КРОСС/„Парижката Света Богородица" на Театър „София" (по Виктор Юго) откри Международния театрален фестивал МНТ Фест в Скопие на 27 май. Отзивите от впечатлената публика достигнаха до фейсбук страницата на Театър „София". Един от тях гласи: „Перфектно!!! Нямам думи! Все още съм под въздействието... Браво на всички! ...и на прекрасната актьорска игра, костюми, грим, сценография, музика, много амбициозен проект!" Разговор с Лилия Абаджиева, режисьор на спектакъла, беше част от съпътстващата театралните постановки програма фестивала. На срещата присъстваха студенти по актьорско майсторство, артисти, представители на Македонския народен театъра и представителите на медиите. „Наивно е да се вярва, че театърът ще спаси света. Но ако дори само един миг от времето на сцена докосне сърцето и ума на гледащия, тогава театърът за мен има смисъл", споделя Лилия Абаджиева по време на тази среща, цитирана от sofiatheatre.eu. Фестивалът се провежда за втори път и се организира от Македонски народен театър, който отбеляза своята 70-та годишнина през 2014 с първото издание на фестивала. От 7 декември 2013 г. се помещава в нова сграда, чиито съвременни възможности позволиха спектакълът „Парижката Света Богородица" за първи път да приеме покана за гостуване. Причината за досегашните откази на многобройни покани е сложността на спектакъла и специфичните изисквания към сцената, на която да се изиграе

Нова вълна съкращения в J.P. Morgan

http://www.investor.bg/sasht/337/a/nova-vylna-sykrashteniia-v-jp-morgan-195711/

Американската банка възнамерява да премахне 5 хил. работни места до 2016 г., след като елиминира 11 хил. през 2014 г.

От последните минути: Хванаха бруталните обирджии на магазина в столицата

http://petel.bg/Ot-poslednite-minuti--Hvanaha-brutalnite-obirdzhii-na-magazina-v-stolitsata__113989

Бруталните обирджии, които преди две вечери опряха пистолет в главата на продавачка в столичен магазин, са задържани. Това става ясно от...

Ани Цолова ще крещи в ефир "Аз съм магаре". Вижте защо!

http://petel.bg/Ani-TSolova-shhe-kreshhi-v-efir-Az-sam-magare--Vizhte-zashho-__113990

Водещата на „Здравей, България“ Ани Цолова ще крещи в ефира на Нова телевизия „Аз съм магаре“, защото се хванала на бас с Витомир...

Изцяло ново дишане след 4 дневно прочистване на белите дробове! Тайната билка е...

http://petel.bg/Iztsyalo-novo-dishane-sled-4-dnevno-prochistvane-na-belite-drobove--Taynata-bilka-e---__113991

Направете най-бързото и успешно пречистване на белите дробове! Много са проблемите с дишането в днешно време. Замърсената околна среда...

„Акварелни откровения“ подредиха във варненска галерия

http://petel.bg/---Akvarelni-otkroveniya----podrediha-vav-varnenska-galeriya-__113993

“Акварелни откровения“ е най-новата изложба във варненската галерия „Актив Арт“. Авторката е Милица Баръмова “Акварелът е изкуството...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване