Христо Иванов ще участва в онлайн дискусия за бъдещето на съдебната система

http://www.mediapool.bg/hristo-ivanov-shte-uchastva-v-onlain-diskusiya-za-badeshteto-na-sadebnata-sistema-news236314.html

Правосъдният министър Христо Иванов ще участва в онлайн дискусия за бъдещето на съдебната система, озаглавена "Ще има ли правосъдие в България". Събитието се организира от гражданската платформа за дебат и общо действие MoveBG ("България може"). Дискусията започва в 19.30 часа във вторник, като Иванов ще отговаря на въпросите на всички желаещи за конкретните стъпки от съдебната реформа. Дискусията ще се излъчва на живо на сайта www.movebg.com. Зрителите на живо също ще могат да се включат с коментари и въпроси по темата, отговорите на които ще бъдат обобщени в следствие на проведеното интервю и публикувани на страницата на MoveBG. В рамките на дискусията доц. Кристиан Таков ще зададе своите въпроси към министъра във видео обръщение, а сред присъстващите в студиото ще бъдат доц. Даниел Смилов, проф. Георги Димитров, журналистът Росен Босев и съдия Калин Калпакчиев, които ще се включат на живо с коментари и питания към министъра.

Познавате ли хората от снимката? Полицията ги издирва за престъпление

http://pik.bg/познавате-ли-хората-от-снимката-полицията-ги-издирва-за-престъпление-news361235.html

Познавате ли хората от снимката? Полицията ги издирва за престъпление

Столични полицаи търсят съдействие от гражданите във връзка с установяването на самоличността на заподозрени в извършено криминално престъпление.

На 26 юни т.г., около 14 часа, в района на ул.”Алабин”, на спирка на масовия градски транспорт, била нападната с остър предмет 39-годишна жена.

След оказана медицинска помощ жертвата е била освободена за домашно лечение, съобщават от пресцентъра на МВР.

Всички, които имат информация за лицата от иззетите от камерите снимки, могат да сигнализират на тел.112 или в най-близкото районно управление.
Анонимността им е гарантирана.

"Софийска вода" временно спира водата в части на столицата

http://frognews.bg/news_94245/Sofiiska-voda-vremenno-spira-vodata-v-chasti-na-stolitsata/

"Софийска вода" временно ще прекъсне в сряда водоснабдяването в някои части на столицата, съобщиха от пресцентъра на дружеството. Заради подмяната на спирателни кранове на ул. "Лютиче", кв. "Връбница" 1, се налага спиране на водоподаването от 10.00 до 22.00 часа на клиентите на "Софийска вода", живеещи в района на кв. "Враждебна" 1.

Лукарски: Правителството ще прави анализ как кризата в Гърция ще се отрази у нас (видео)

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/07/06/2567669_lukarski_pravitelstvoto_shte_pravi_analiz_kak_krizata/?ref=rss


Българското правителство правило анализ как ще се отрази кризата в Гърция у нас, съобщи на пресконференция във Варна министърът на икономиката Божидар Лукарски. "Темите се коментират и се търсят решения в посока на по-лоши сценарии за България вследствие на кризата в Гърция. Предстои да се направи анализ как кризата в Гърция ще се отрази на българската икономика, тъй като стокообменът между България и южната ни съседка е много сериозен", добави министърът, който участва в конференция на...

МРРБ: Свлачищните процеси в Асеновград засягат големи територии

http://asenovgrad.actualno.com/MRRB-Svlachishtnite-procesi-v-Asenovgrad-zasjagat-golemi-teritorii-news_482878.html

Геологията на свлачищните процеси в този район е изключително сложна и те засягат голяма територия. Почвите са силно преовлаженени, а геоложката подложка създава предпоставки за активизиране на значителни по обхват свлачищни и срутищни процеси. Това съобщиха от Министерството на регионално развитие и благоустройството (МРРБ) във връзка с възникналите неблагоприятни геодинамични процеси на територията на община Асеновград, засегнали участъци от пътната инфраструктура.  Пътят, свързващ селат

Ивайло Калфин: Силна икономика не се прави с ниски заплати

http://pik.bg/ивайло-калфин-силна-икономика-не-се-прави-с-ниски-заплати-news361231.html

Ивайло Калфин: Силна икономика не се прави с ниски заплати

Когато говорим за конкурентоспособност и развитие на икономиката, няма как да не говорим за нивото на заплатите. Нивото на минималната работната заплата има много съществени социални измерения.

Това каза на Извънредното заседание на Бюрото на група "Работодатели" на Европейския икономически и социален комитет и Асоциацията на индустриалния капитал в България министърът на труда и социалната политика Ивайло Калфин, съобщиха от социалното министерство.

Ниската минимална работна заплата е силно демотивиращ фактор за работа, особено на младите хора у нас и неслучайно една от причините за това над 160 000 млади българи да не искат да работят е ниското ниво на минималната работна заплата. Плавното й покачване ще внася повече смисъл в това да работят, подчерта той.

"Повишението на минималната работна заплата гарантира своеобразна долна граница за подкрепа на възнагражденията на трудовия пазар. Оттласкването на минималната работна заплата от линията на бедността започва постепенно да показва своите резултати и те в никакъв случай не са пагубни за бизнеса. Работещите трябва да получават достойно заплащане за изработеното, защото силна икономика не се прави с евтини заплати", категоричен беше още министър Калфин.

Той подчерта, че механизмът за определяне на нива на минималната работна заплата се нуждае от доработка и отбеляза, че очаква до есента да са изработени критерии, които да позволяват определянето й като резултат от ясен консенсус между държава, работници и работодатели.

Мила Кунис и Аштън Къчър сключили тайно брак

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4857725

Мила Кунис и Аштън Къчър са сключили тайно брак на 4 юли, съобщи в.
Мила Кунис и Аштън Къчър са сключили тайно брак на 4 юли, съобщи в. "Мирър". Двамата се сгодиха през февруари 2014 г. след двугодишна връзка. Те имат 8-месечна дъщеря, а вече очакват и близнаци. Двамата се познават от 1998 г., когато се снимат в ситкома "That '70s Show". През март в американско телевизионно предаване Кунис отговори на въпроса дали

Мила Кунис и Аштън Къчър сключили тайно брак

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4857728

Мила Кунис и Аштън Къчър са сключили тайно брак на 4 юли, съобщи в. "Мирър".
Двамата се сгодиха през февруари 2014 г. след двугодишна връзка. Те имат 8-месечна дъщеря, а вече очакват и близнаци.
Двамата се познават от 1998 г., когато се снимат в ситкома "That '70s Show".
През март в американско телевизионно предаване Кунис отговори на въпроса дали
Мила Кунис и Аштън Къчър са сключили тайно брак на 4 юли, съобщи в. "Мирър". Двамата се сгодиха през февруари 2014 г. след двугодишна връзка. Те имат 8-месечна дъщеря, а вече очакват и близнаци. Двамата се познават от 1998 г., когато се снимат в ситкома "That '70s Show". През март в американско телевизионно предаване Кунис отговори на въпроса дали

Утре по Черноморието ще е слънчево и топло

http://www.moreto.net/novini.php?n=294392

През нощта ще бъде ясно и почти тихо. Утре ще е слънчево, след обяд и горещо. Температурите ще се повишат и максималните ще са между 32° и 37°, малко по-ниски по Черноморието. В София максималната температура ще е около 32°. Атмосферното налягане ще остане по-високо от средното за месеца.

Познавате ли хората от снимката? Полицията ги издирва за престъпление

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4857691

Столични полицаи търсят съдействие от гражданите във връзка с установяването на самоличността на заподозрени в извършено криминално престъпление.
На 26 юни т.г., около 14 часа, в района на ул.”Алабин”, на спирка на масовия градски транспорт, била нападната с остър предмет 39-годишна жена. След оказана медицинска помощ жертвата е била освободена за
Столични полицаи търсят съдействие от гражданите във връзка с установяването на самоличността на заподозрени в извършено криминално престъпление. На 26 юни т.г., около 14 часа, в района на ул.”Алабин”, на спирка на масовия градски транспорт, била нападната с остър предмет 39-годишна жена. След оказана медицинска помощ жертвата е била освободена за

Гърция удължава банковата ваканция със седмица, твърди "Ройтерс"

http://www.dnevnik.bg/sviat/2015/07/06/2567679_gurciia_uduljava_bankovata_vakanciia_sus_sedmica/?ref=rss


Правителството на Алексис Ципрас планира да удължи банковата ваканция "поне с още няколко дни", съобщи "Ройтерс", цитирайки четирима свои източници от банковите среди.

Те са заявили това преди началото на срещата във финансовото министерство, насрочена за по-късно днес, като според един от тях банките ще останат затворени до уикенда или до следващия понеделник.

При налагането на банковата блокада преди малко повече от седмица бе обявено, че банките ще отворят врати на 7...

Гърция удължава банковата ваканция, твърди "Ройтерс"

http://www.dnevnik.bg/sviat/2015/07/06/2567679_gurciia_uduljava_bankovata_vakanciia_tvurdi_roiters/?ref=rss


Правителството на Алексис Ципрас планира да удължи банковата ваканция "поне с още няколко дни", съобщи "Ройтерс", цитирайки четирима свои източници от банковите среди.

Те са заявили това преди началото на срещата във финансовото министерство, насрочена за по-късно днес.

При налагането на банковата блокада преди малко повече от седмица бе обявено, че банките ще отворят врати на 7 юли.

Подробности очаквайте по-късно на www.dnevnik.bg.

Как да живеем здравословно

http://web.barometar.net/80818/

Деси е на 23 години, от София и живее здравословно и екологично. Всяка сутрин тя става точно в 8 часа и отива да тича в парка. Кросът и продължава около 30 минути – време, в което тя изслушва на айфона си 7 песни – три на Криско, две на Фики Стораро, една на Графа, една […]

"Газпром": Украйна не се подготвя за зимния сезон

http://www.investor.bg/evropa/334/a/gazprom-ukraina-ne-se-podgotvia-za-zimniia-sezon-198122/

Германия купува с 30% повече газ от началото на юли 2014 година, съобщи ръководителят на газовата компания Алексей Милер

КС образува дело за избора на управител на БНБ

http://frognews.bg/news_94244/KS-obrazuva-delo-za-izbora-na-upravitel-na-BNB/

Конституционният съд (КС) образува дело срещу правилата за избор на нов управител на Българската народна банка (БНБ). Докладчик е проф. Цанка Цанкова.

ЦИК проведе обучение в Силистра

http://www.cross.bg/obshtinite-kmetove-obshtini-1472616.html

/КРОСС/ В Областна администрация Силистра бе проведена среща на кметове на общини и на служители от общинските администрации в областта с представители на ЦИК в лицето на Румяна Сидерова, Емануил Христов и Румен Цачев. Желанието на гостите бе да представят пред аудиторията, включително и пред медиите, подготовката за предстоящите „Местни избори 2015" и евентуално за националния референдум. Срещата откри г-жа Янка Господинова - заместник областен управител на област Силистра. От представената информация стана ясно следното: общинските избирателни комисии ще работят 50 дни преди изборите и две седмици след провеждането им в намален състав спрямо предишните избори (тази година с по 11-13 членове, като повече ще са само в София, Варна и Пловдив). Новоназначените избирателни комисии по общини са за целия мандат (2015-2019 г.), което предполага общините да им създадат условия за работа - помещение и техническо обезпечение. С писмо чрез областните управи общините са уведомени в началото на м. юли да направят инвентаризация на материалите и техниката, с която се разполага по места, за да се осигурят компютър, ксерокс, техническо лице и обезпечение, вкл. достъп до интернет заради интернет страницата на общината. Предвид сроковете за различни процедури на общините бе обявено да има дежурства в дните, когато те изтичат в рамките на работното време на администрацията. Препоръчано е към местата за гласуване да бъдат направени подходи за хора с увреждания

Москва: България иска да участва в „Турски поток“

http://econ.bg/Новини/Москва-България-иска-да-участва-в-Турски-поток-_l.a_i.683228_at.1.html

България иска да участва в реализацията на „Турски поток“ и да получава газ от него. Това е заявява руският зам.-министър на външните работи Василий...

Турската армия отхвърли твърденията, че се обсъжда навлизане в Сирия

http://www.mediapool.bg/turskata-armiya-othvarli-tvardeniyata-che-se-obsazhda-navlizane-v-siriya-news236313.html

Турската армия отхвърли твърденията за планирано заседание на командирите на военните части, разположени по границата със Сирия, за обсъждане на евентуално навлизане в Сирия, съобщи Анадолската агенция. Твърденията за заседание за евентуално военно нахлуване в Сирия "не отразяват истината", заявиха неназовани източници от турската армия. Източниците, пожелали да запазят анонимност, посочиха още пред Анадолската агенция, че подобна среща нито се е състояла, нито е планирано подобно заседание за по-нататък. Твърденията за срещата бяха разпространени, след като миналата седмица командващият сухопътните сили ген. Хулуси Акар посети граничния със Сирия регион. В последно време Турция подсили военната си отбрана по протежение на границата със Сирия. Там са дислоцирани танкове, противовъздушни ракети и войски. В момента Турция е разположила 54 000 военни по границата си със Сирия. Тя е приела над 1,8 милиона бежанци от началото на войната в Сирия през март 2011 г.

Гърция удължава банковата ваканция?

http://www.investor.bg/centralna-i-iztochna-evropa/335/a/gyrciia-udyljava-bankovata-vakanciia-198121/

Нов указ за удължаване на банковата ваканция с най-малко още няколко дни ще бъде издаден по-късно днес

Лукарски: Гръцката криза ще се отрази на икономиката ни

http://www.investor.bg/ikonomika-i-politika/332/a/lukarski-gryckata-kriza-shte-se-otrazi-na-ikonomikata-ni-198120/

Няма индикации, че българите от Гърция ще се върнат у нас, но се вземат мерки за трудовия пазар, каза вицепремиерът Ивайло Калфин

Мирисът на цигари отблъсква най-много на първа среща

http://www.vesti.bg/razvlechenia/lyubopitno/mirisyt-na-cigari-otblyskva-naj-mnogo-na-pyrva-sreshta-6038972

Половината от участниците в анкета не са целували партньора си на първа среща заради силен мирис на цигари

Спасяват последните два циркови лъва в България

http://pik.bg/спасяват-последните-два-циркови-лъва-в-българия-news361227.html

Спасяват последните два циркови лъва в България

Британската организация за защита на дивите животни Born Free призова да бъдат спасени последните два циркови лъва в България. Те действат да осигурят безопасно транспортиране на зверовете от нашата страна към Южна Африка, пише в. "Всеки ден".

7-годишните лъвове Жора и Блек са затворени в желязна клетка, с размери 2,5 м на 2,5 м, без вода. Клетката е в двора на бивш цирков дресьор близо до столицата, пече я слънцето и тя е буквално превърната на пещ.

"Трябва да направим всичко възможно да измъкнем лъвовете, защото лятото ще застраши живота им. Ужасно е да ги гледаме в тази клетка и се надяваме чрез публична подкрепа да успеем да ги преместим в Африка, на щастливо и безопасно място", заяви съоснователят на природозащитната организация Вирджиния Макена.

От организацията искат да изпратят Жора и Блек в обновен център в Шамуари, Африка. Те преговарят със собствениците на животните. Като малки братята лъвчета Жора и Блек са били част от цирк, пътувал из Източна Европа и Турция. Животните са участвали в представления до края на миналото лято. След забраната за участие на диви животни в цирковите представления, лъвовете клюмат в малката клетка.

Царските животни са в добро здраве въпреки тежките условия, в които живеят. Жора е куц, но веднага след като дойде при нас, ще успеем да му осигурим нужните терапии", обясни ветеринарният консултант на фондацията д-р Джон Найт. Обновеният център в Шамуари, Африка, вече е спасил много лъвове и леопарди от живот в клетка.

Путин е първият лидер, с когото разговаря Ципрас

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4857680

Руският президент Владимир Путин е първият чуждестранен лидер, с когото разговаря след неделния референдум гръцкият премиер Алексис Ципрас. В съобщението на Кремъл са изтъква, че това е станало по гръцка инициатива.
Едва след това световните агенции съобщиха за телефонен разговор на победителя в гласуването с германския канцлер Ангела Меркел.
Руският президент Владимир Путин е първият чуждестранен лидер, с когото разговаря след неделния референдум гръцкият премиер Алексис Ципрас. В съобщението на Кремъл са изтъква, че това е станало по гръцка инициатива. Едва след това световните агенции съобщиха за телефонен разговор на победителя в гласуването с германския канцлер Ангела Меркел.

"Локомотив Никола Нанов" дублира титлата си при момчетата във водната топка

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4857677

Отборът на „Локомотив Никола Нанов” дублира титлата си от миналата година на държавното първенство по водна топка за момчета (родени 2001 г и по-малки). Във втория финален кръг на топ 6, мачовете от който се играха на обновения басейн „Флора” в Бургас, възпитаниците на Васил Нанов бяха с класа над съперниците си.
Отборът на „Локомотив Никола Нанов” дублира титлата си от миналата година на държавното първенство по водна топка за момчета (родени 2001 г и по-малки). Във втория финален кръг на топ 6, мачовете от който се играха на обновения басейн „Флора” в Бургас, възпитаниците на Васил Нанов бяха с класа над съперниците си.

Путин е първият лидер, с когото разговаря Ципрас, инициативата е на гърците, казва Кремъл

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4857670

Руският президент Владимир Путин е първият чуждестранен лидер, с когото разговаря след неделния референдум гръцкият премиер Алексис Ципрас. В съобщението на Кремъл са изтъква, че това е станало по гръцка инициатива.
Едва след това световните агенции съобщиха за телефонен разговор на победителя в гласуването с германския канцлер Ангела Меркел.
Руският президент Владимир Путин е първият чуждестранен лидер, с когото разговаря след неделния референдум гръцкият премиер Алексис Ципрас. В съобщението на Кремъл са изтъква, че това е станало по гръцка инициатива. Едва след това световните агенции съобщиха за телефонен разговор на победителя в гласуването с германския канцлер Ангела Меркел.

Виждали ли сте тези хора? Полицията ги издирва, нападнали жена с нож на спирка по обяд

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4857679

Очевидци ги разпознали по записи от камери
Криминалисти издирват двама като заподозрени за нападение над жена в центъра на София.
Инцидентът се разиграл на трамвайна спирка на ул.
Очевидци ги разпознали по записи от камери Криминалисти издирват двама като заподозрени за нападение над жена в центъра на София. Инцидентът се разиграл на трамвайна спирка на ул. "Алабин" до площад "Македония" на 26 юни т.г. 39-годишната жертва била прободена в тялото с остър предмет, вероятно нож.

Съдът отказа запор за милиони на Марешки

http://www.cross.bg/mareshki-milanov-varna-1472615.html

Варна /КРОСС/ Обвиненият в изнудване бизнесмен Веселин Марешки се размина със запор на имущество за над 13.6 млн. лева. Апелативният съд във Варна наложи само възбрана върху ограничено вещно право на строеж на Марешки на сграда, предназначена за ваканционен отдих в местността "Ален Мак".По този начин втората инстанция отмени определението на Окръжния съд във Варна, който отказа да наложи обезпечителни мерки, защото нямало убедителни доказателства срещу Марешки.Той е обвинен в изнудване на бизнесмена Асен Миланов. Според прокуратурата през есента на миналата година, за да принуди Миланов да заплаща месечно по 10 000 лева, Марешки го заплашил с увреждане на имуществото. Заплахата била за разрушаване на стопанисваното от Миланов заведение "Ред хот пица" и за създаване на пречки или преустановяване на търговската дейност на пицарията. За целта Марешки спрял захранването, съборил част от незаконно изградената тента и влязъл в сблъсък с общинаря Костадин Костадинов, който бил на мястото, за да защити Миланов. Според разследващите размерът на щетите възлизал на 14 802 лева.Апелативният съд остави без уважение искането на прокуратурата за допускане на обезпечение чрез запор на банкови и на разплащателни сметки, както и на акции в две акционерни дружества на Марешки, които са за повече от 13 600 000 лева."Отчитайки съразмерността между размера на поисканото от прокуратурата обезпечение (13 млн

Европейската комисия: България е косвено потърпевша от руското ембарго

http://petel.bg/Evropeyskata-komisiya--Balgariya-e-kosveno-potarpevsha-ot-ruskoto-embargo__118512

Не се знае дали българските производители ще бъдат компенсирани от Европейската комисия заради руското ембарго. Това обясни пред...

Започна разяснителната кампания за вота

http://petel.bg/Zapochna-razyasnitelnata-kampaniya-za-vota__118513

Стартира разяснителната кампания на Централната избирателна комисия за местния вот. Представители на ЦИК обясниха днес правата на...

Гръцките търговци искат Ципрас да се споразумее с кредиторите

http://www.moreto.net/novini.php?n=294387

Търговци и предприемачи в Гърция призовават премиера Алексис Ципрас за споразумение с кредиторите. В открито писмо до Ципрас, цитирано от гръцките вестници, председателят на националната конфедерация по търговия и предприемачество Василис Коркидис призова за създаване на общ фронт в страната от здрави сили от предприемаческите среди и икономиката, така че да бъдат намерени решения на натрупалите се проблеми на гръцкия пазар.

Борисов дава 1 млн. лв. от бюджета за път до митичния връх Дамбалъ

http://pik.bg/борисов-дава-1-млн-лв-от-бюджета-за-път-до-митичния-връх-дамбалъ-news361226.html

Борисов дава 1 млн. лв. от бюджета за път до митичния връх Дамбалъ

Близо 1 млн.лв. ще бъдат отпуснати по разпореждане на министър-председателя Бойко Борисов за изграждане на пътя до митичния връх Дамбалъ в община Момчилград. Това съобщи пред журналисти в Кърджали народният представител Цвета Караянчева, цитирана от БТА.

Тя уточни, че предстои да бъде актуализиран съществуващият проект за пътя, след което община Момчилград да стартира процедура по възлагане. Трасето е с дължина 1, 7 км и се простира от разклона за махала Летовник до чешмата с лековитата вода.

Очаква се пътят да е готов до края на годината. Ежегодно в навечерието на 6 май хиляди вярващи от страната и чужбина търсят изцеление във водите на Дамбалъ.

Поверието гласи, че в нощта срещу Гергьовден/Хадърлез водата, която се стича от скалите, придобива чудодейна сила. В момента многобройните посетители на древното светилище се придвижват до там с високопроходими автомобили по черен коларски път с изнесена настилка.

 

Русия се подсмихва отстрани на гръцката драма

http://www.dnevnik.bg/analizi/2015/07/06/2567673_rusiia_se_podsmihva_otstrani_na_gruckata_drama/?ref=rss


На 3 юли, в последния ден за агитация преди референдума, руският външен министър Сергей Лавров за пореден път заяви, че Гърция не е искала от Русия финансова помощ.

Същия ден "Ройтерс" коментира, че Москва изчаква отстрани развоя на битката между еврозоната и Гърция и "едва сдържа усмивката си".

"Събитията са от полза за Русия, защото отвличат вниманието от конфликта в Украйна и дават шанс на Путин да експлоатира различията в ЕС, които би могло да подкопаят и единството...

Кристалина Георгиева разговаря с Борисов и с трима вицепремиери

http://pik.bg/кристалина-георгиева-разговаря-с-борисов-и-с-трима-вицепремиери-news361224.html

Кристалина Георгиева разговаря с Борисов и с трима вицепремиери

Заместник-председателят на Европейската комисия Кристалина Георгиева проведе днес в София работни срещи с премиера Бойко Борисов и с тримата му вицепремиери Румяна Бъчварова, Меглена Кунева и с Томислав Дончев, съобщиха от българския пресофис на ЕК.

По време на разговорите бяха обсъдени актуални теми от европейския дневен ред: референдумът в Гърция, участието на България в Инвестиционния план за Европа (плана "Юнкер"), миграционният поток към страната и допълнителната финансова подкрепа от Европейската комисия, възможно най-ефективното използване на средствата от европейския бюджет и предстоящото председателство на ЕС през 2018 г.

Миков: Референдумът в Гърция показва отношението към неолиберализма

http://www.cross.bg/mikov-neoliberalizma-gurtziya-1472614.html

/КРОСС/ Пред медии в централата на БСП председателят на партията Михаил Миков коментира резултатите от провелия се вчера референдум в Гърция. „За мен това е израз на нагласите в гръцките общество по един изключително важен въпрос, свързан с провала на политиката на икономии, на неолиберализма, който води до увеличаване на дълговете, до страдание за народите и никакъв резултата в крайна сметка", заяви Миков. По думите му изводите тепърва предстоят и ЕК, и гръцкото правителство трябва да направят такива, за да се стигне до разумно споразумение. „Рано е за пълни изводи, като се изключат тези, които най-запалено пропагандират безропотното изпълнение на една политика, която получава все повече провали", каза още Миков.

Зам.-шефът на ЕК: Еврото не е под въпрос

http://frognews.bg/news_94243/Zam--shefat-na-EK-Evroto-ne-e-pod-vapros/

ЕС притежава всички средства, за да предотврати разпространение на гръцката криза, а стабилността на еврото не е под въпрос, обяви заместник-председателят на ЕК Валдис Домбровскис, който пряко отговаря за еврото. Досега реакциите на пазарите са ограничени и ЕС може да гарантира стабилността на останалите членки в еврозоната, поясни той.

Министър Христо Иванов: Да реформираш съдебната власт, е като да местиш гробище

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4857673


Необходимо е повече участие и отговорност, за да се осъществят промените. Въпреки твърдението, че да реформираш съдебната власт е като местиш гробище, никакво участие отвътре. Това заяви в понеделник в старата столица министърът на правосъдието Христо Иванов пред магистрати от великотърновския Апелативен район.
Необходимо е повече участие и отговорност, за да се осъществят промените. Въпреки твърдението, че да реформираш съдебната власт е като местиш гробище, никакво участие отвътре. Това заяви в понеделник в старата столица министърът на правосъдието Христо Иванов пред магистрати от великотърновския Апелативен район.

Влагат над 23 милиона лева в проекти на община Враца по програмата "Региони в растеж"

http://pik.bg/влагат-над-23-милиона-лева-в-проекти-на-община-враца-по-програмата-региони-в-растеж-news361220.html

Влагат над 23 милиона лева в проекти на община Враца по програмата "Региони в растеж"

Общо 23 254 828 лева ще получи община Враца за изпълнение на проекти за интегрирано градско развитие от оперативната програма "Региони в растеж", съобщи кметът на общината Николай Иванов.

Той припомни, че преди дни е подписал с ръководителя на управляващия орган на програмата споразумение за делегиране на функции на оценка и избор на проекти за финансиране. Общината получава и правото да направи подбора на проектите, които отговарят на условията за допустимост на разходите, като така ще изпълнява функциите на т.нар. междинно звено по оперативната програма, допълни Иванов.

Оценката и одобряването на проектите ще става чрез инвестиционна програма, която ще включва списък с основните проекти за финансиране. Проектите в инвестиционната програма ще бъдат финансирани 100 процента, обясни кметът.
Според указанията на оперативната програма "Региони в растеж" до 40 на сто от общия бюджет от над 23 милиона лева са предвидени за енергийна ефективност на сгради, от които над 4,6 милиона лева са за многофамилни жилищни сгради.

Близо седем милиона лева са за обновяване на градската среда и с част от тях ще бъде направен основен ремонт и промяна на визията на централната пешеходна зона на Враца, каза Николай Иванов. Той допълни, че по 1 162 000 лева са определени за образователната и социалната инфраструктура.

Предстои да бъде определена работна група, която ще извърши подбора на проекти от Интегрирания план за градско възстановяване и развитие, каза кметът на Враца. 

Задържаха служител на затворите, искал подкуп от осъден

http://offnews.bg/news/n_1/n_528452.html

Служител в сектор "Пробация" на затворите е задържан с подкуп, провежда се разследване срещу него, съобщи Прокуратурата.  Пламен Николов е инспектор в пробационната служба в София. В това си качество той провежда задължителните периодични срещи с осъдените на наказание „Пробация“ лица. В правомощията на служителя Николов е изготвянето и внасянето на предложения до Пробационния съвет за намаляване на честотата на задължителните пробационни срещи, в случай, че осъдените демонстрират добро поведение. На Р. Д. е било наложено наказание „Пробация“ за срок от 7 месеца, включващо задължителна регистрация по настоящ адрес и задължителни периодични срещи с пробационен служител. Пробационен инспектор на осъдения Р.Д. е бил именно Пламен Николов. На 26.06.2015 г. Пламен Николов е поискал от осъденото лице подкуп в размер на 200 евро, за да изготви и внесе предложение до Пробационния съвет за намаляване на честотата на срещите на Р.Д. с пробационен служител. На 02.07.2015 г. в сградата на Пробационната служба в гр. София, на ул.“Майор Векилски“№ 2 , Николов е приел от осъдения дар – сумата от 300 лв., предварително белязани, за това, че е изготвил и внесъл такова предложение. Незабавно след получаването на подкупа, Николов е задържан от органите на разследването. По искане на СГП, на 05.07.2015 г. Софийски градски съд взе мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо Пламен Николов. Разследването продължава.

Командироват инспектори по безопасност на храните от страната във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=294378

Служители по контрол на безопасност на храните от вътрешността на страната са командировани във Варна, научи Moreto.net. Те ще подпомагат инспекторите на място. От началото на месец юни инспекторите към трите областни дирекции по безопасност на храните в градовете Добрич, Варна и Бургас са извършили 519 проверки.

3 години условно за сводник от Петрич

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4857688

Сводник от Петрич получи 3 г. условно с 5-годишен изпитателен срок за набиране и транспортиране на простутитки за Гърция. Иван З. ще трябва да плати и 10 хил. лв. глоба. Присъдата произнесе районният съд в Петрич на първа инстанция. Мъжът, който е осъждан и преди, е признат за виновен, че през февруари 2012 г.
Сводник от Петрич получи 3 г. условно с 5-годишен изпитателен срок за набиране и транспортиране на простутитки за Гърция. Иван З. ще трябва да плати и 10 хил. лв. глоба. Присъдата произнесе районният съд в Петрич на първа инстанция. Мъжът, който е осъждан и преди, е признат за виновен, че през февруари 2012 г.

Роми се жалват на премиера от решение на общинския съвет в Петрич

http://www.cross.bg/reshenie-etnicheski-ychilishta-1472613.html

/КРОСС/ 15 ромски организации, обединени в Национална коалиция "Интелект", изпратиха отворено писмо до премиера Бойко Борисов. Протестна жалба е внесена и до председателя на Общински съвет Благой Калъпсъзов, до кмета Вельо Илиев и областния управител в Благоевград Бисер Михайлов.Ромите протестират срещу решение на местния парламент за спиране на безплатния превоз на децата им до общинските училища."Това решение на петричките общински съветници е абсурдно, бяхме безкрайно изненадани, че съветниците ни спряха парите за транспорт на ромските ученици. Ще търсим правата си, затова изпратихме писма до посочените по горе институции. Около 150 деца от малцинството са засегнати от решението на ОбС", заяви Демир Янев, който е председател на фондация "Ромска солидарност" в Петрич.В жалбата си Демир Янев посочва е немотивирано са отказани единствените планирани в програмата общински средства в размер на 22 000 лева, с който се предвижда осигуряване на транспорт на учениците от ромските квартали до училища със смесен етнически състав на учениците."Очевидно невежество пречи на мнозина да проумеят, че осигуряването на образование в етнически смесени училища за всички деца е предпоставка за формиране на силен човешки и социален капитал, който е основа за развитие на сплотени и солидарни местни общности. Във време, когато обществото ни е тотално отслабено, разделено и пълно с омраза, подобни изказвания, меко казано са лишени от далновидност

"Газпром" замразява разширяването на "Южен коридор"

http://www.cross.bg/yuzhen-potok-tyrski-1472612.html

/КРОСС/ "Газпром" е взела решение от 1 юли да преустанови разширяването на тръбопроводната система на "Южен коридор", нужна за доставките на газ по газопровода "Турски поток", съобщава РБК.Информацията за това става известна благодарение на писмо, изпратено от члена на управлението на руската фирма Максим Прозоров до три от дъщерните й компании. Той иска от директорите им да преустановят инвестиционните проекти по разширяването на системата от газопроводи "Южен коридор", която беше нужна за свързване на морската и сухопътната част на "Южен поток".След като "Турски поток" замести предишния проект, се предполагаше, че "Южен коридор" ще се достроява за нуждите на този проект, тъй като част от маршрута и основните параметри на двата газопровода бяха идентични. Газът за морската част на "Турски поток" трябва да дойде по две тръби на източния и западния маршрут на "Южен коридор".В писмото са посочени части на "Южен коридор", които все пак ще бъдат построени. Това са 396 километра отсечка между Писаревка и Анапа, както и две компресорни станции. По източното направление на проекта е необходимо да бъда съединени 240 километра тръби, а западното с обща дължина 880 километра е напълно построено. Днес става ясно, че "Газпром" спира изграждането на общо 989 километра тръби

Украйна при нас, в ЕС, иска Даниел Митов

http://news.ibox.bg/news/id_1425109421

МВнР дари 11 компютъра на българското училище "Г. С. Раковски"

На пазар за чисти земеделски продукти

http://www.dnevnik.bg/biznes/2015/07/06/2567630_na_pazar_za_chisti_zemedelski_produkti/?ref=rss


Няма изкуствени продукти, всичко е от мляко. Това обяснява Милка Йорданова, която днес продаваше сирене в двора на земеделското министерство и докато говорихме, то свърши. Милка помага на стопаните от ферма в село Бов - "Чемерник", която е регистрирана по наредба на Министерството на земеделието, разрешаваща им да продават директно на потребителите. В случая директно на служители на аграрното ведомство.

"Ведомственият" пазар на производителите днес отвори врати в двора на...

Неправителствени организации към Фандъкова: Искаме нов начин на обществени обсъждания

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/07/06/2567657_nepravitelstveni_organizacii_kum_fandukova_iskame_nov/?ref=rss


Неправителствени организации изпратиха позиция до кмета на София Йорданка Фандъкова и председателя на общинския съвет Елен Герджиков, в която настояват да се промени начина, по който се взимат решения. Те предлагат обсъжданията да не бъдат в крайни етап от взимането на решение, а още от началото.

В позицията, изпратена до медиите, те предлагат и няколко стъпки по проекта за нов подробен устройствен план на Борисовата градина, който през последните няколко месеца предизвика остри...

Миков: Данъчната ставка за бебешки стоки да е 5%

http://frognews.bg/news_94242/Mikov-Danachnata-stavka-za-bebeshki-stoki-da-e-5procenta/

Председателят на БСП Михаил Миков обсъди с неправителствени организации законопроекта на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ за намаляване на данъчната ставка за бебешки стоки на 5%. Той конкретизира, че става въпрос за храни за кърмачета, памперси, детски столчета за автомобил, приспособления за хора с увреждания и др. Представителите на неправителствените организации одобриха предложението.

Путин поиска спешен разговор с Ципрас

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4857662

Руският президент Владимир Путин е поискал спешно да разговаря по телефона с гръцкия премиер Алексис Ципрас.
Това предаде македонската агенция Миа от гръцката столица Атина. Според агенцията разговорът между двамата ще се състои в паузата по време на срещата на партийните лидери с гръцкия президент.
Руският президент Владимир Путин е поискал спешно да разговаря по телефона с гръцкия премиер Алексис Ципрас. Това предаде македонската агенция Миа от гръцката столица Атина. Според агенцията разговорът между двамата ще се състои в паузата по време на срещата на партийните лидери с гръцкия президент.

ГЕРБ с цел: 100 кмета след вота наесен

http://www.vesti.bg/bulgaria/politika/gerb-s-cel-100-kmeta-sled-vota-naesen-6038971

Това обяви на пресконференция зам.-председателят на партията Цветан Цветанов, който за пореден път ще е и начело на националния предизборен щаб

Багер прати работник в болница

http://www.cross.bg/bager-prati-rabotnik-v-bolnitza-1472611.html

/КРОСС/ Работник от строителна фирма, която отговаря за изграждането на пречиствателната станция във Враца, е пострадал по време на работа, съобщава местният вестник "Конкурент".Мъжът е бил ударен от багер, излизайки от изкоп на обекта. В следствие на това е със счупена ръка.Пострадалият е транспортиран до болница.

В Южна Корея расте интересът към български вина и кисело мляко

http://society.actualno.com/V-Ujna-Koreja-raste-interesyt-kym-bylgarski-vina-i-kiselo-mljako-news_482874.html

Република България и Република Корея работят за увеличаване на двустранния икономически обмен и за насърчаването на повече големи компании да инвестират в страната ни и в региона на Югоизточна Европа. Това беше подчертано на среща на президента Росен Плевнелиев с делегация на Националното събрание на Република Корея, която се проведе днес на "Дондуков" 2, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. Съвместната декларация за всеобхватно и ориентирано към бъдещето партньорство между Реп

Кадиев: Гърция ще промени всички, но бъдещето не е за такива като "Сириза"

http://balkani.actualno.com/Kadiev-Gyrcija-shte-promeni-vsichki-no-bydeshteto-ne-e-za-takiva-kato-Siriza-news_482876.html

Бъдещето не е на такива радикални движения в лявото като "Сириза", но не е и на тези леви партии, които са част от ПЕС. Това коментира в фира на bTV депутатът от БСП Георги Кадиев.  Ден след референдума в южната ни съседка, той беше категоричен: „Гърция ще промени всички”.  Гърците казаха "не" на условията на международните кредитори на вчерашния безпрецедентен референдум - първи от 1974 година в страната и първи въобще по въпрос, касаещ гръцката икономическа политика.&nb

Путин поиска среща с Ципрас

http://www.bnews.bg/article-137853

Ще разговорят в паузата по време на срещата на партийните лидери с гръцкия президент.

Конституционният съд образува дело за правилата за избор на нов управител на БНБ

http://www.moreto.net/novini.php?n=294391

Конституционният съд (КС) образува дело срещу правилата за избор на нов управител на Българската народна банка (БНБ). Докладчик по него е проф. Цанка Цанкова. Делото е по искане на 74 депутати от опозицията, които твърдят, че с правилата, по които ще бъде избран новият гуверньор, се нарушава Конституцията.

Полицията премахна уличните барикади на протестиращите в Ереван

http://www.mediapool.bg/politsiyata-premahna-ulichnite-barikadi-na-protestirashtite-v-erevan-news236312.html

Движението на пътнотранспортните средства по булевард "Маршал Баграмян" в арменската столица е напълно възстановено. Органите на реда освободиха пътното платно от протестиращите срещу цените на тока и барикадите, издигнати от тях преди почти две седмици, предаде ТАСС. Полицията е задържала протестиращи, които отказаха да напуснат улицата. Понастоящем органите на реда са изградили "жива стена" по тротоара, като са изтикали там журналистите и няколко десетки протестиращи. "Всичко ще се изясни до няколко часа", заяви първият заместник-началник на арменската полиция генерал-лейтенант Унан Погосян. Заместник-началникът на столичната полиция Валерий Осипян на свой ред заяви, че задържаните няма да бъдат подлагани на никакво преследване от органите на реда. Началникът на пресслужбата на арменската полиция полковник Аштот Агаронян съобщи пред ТАСС, че на булевард "Маршал Баграмян" са арестувани най-малко 46 протестиращи, както и че те са отведени в различни поделения на столичната полиция.

Миков: Предлагаме данъчната ставката за бебешки стоки да бъде 5%

http://www.cross.bg/mikov-dete-predlozhenieto-1472610.html

/КРОСС/ Председателят на БСП Михаил Миков представи и обсъди с неправителствени организации законопроекта на БСП лява България за намаляване на данъчната ставка за бебешки стоки на 5%. Той конкретизира, че става въпрос за храни за кърмачета, памперси, детски столчета за автомобил, приспособления за хора с увреждания и др. Представителите на неправителствените организации одобриха предложението. „От 2006г. до 2014г. по статистически данни разходите за отглеждане на дете от 1 до 3 години са се увеличи от 200 на 267 лв.", аргументира предложението на левицата Миков. Пред медиите той определи мярката като малка стъпка и знак, с оглед тежката демографска криза в страната - 40 000 деца по-малко се раждат. „Това е сигнал, че постоянно трябва да се търсят мерки в тази посока, за да се облекчи отглеждането на дете", категоричен бе лидерът на БСП. Той припомни и, че миналата година с бюджет 2015 са били замразени всички социални плащания. „Тук не става въпрос за стимулиране на раждаемост, но това е знак, че държавата разбира проблема на семействата, които имат деца", подчерта председателят на левицата.Михаил Миков изтъкна, че предложението е разумно, разходът за реализирането на идеята е пренебрежимо малък и очаква подкрепа от всички партии. „Ако сме нормална държава, която мисли за бъдещето, разходът не би трябвало да има значение. Не може фискализмът да е водещ при всяко едно решение", каза още лидерът на социалистите

Утре ще е слънчево и горещо - до 37°

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4857642

Утре ще е слънчево, след обяд и горещо. Температурите ще се повишат и максималните ще са между 32° и 37°, малко по-ниски по Черноморието. В София максималната температура ще е около 32°. Такава е прогнозата за времето на НИМХ към БАН, съобщи Фокус.
Атмосферното налягане ще остане по-високо от средното за месеца.
Утре ще е слънчево, след обяд и горещо. Температурите ще се повишат и максималните ще са между 32° и 37°, малко по-ниски по Черноморието. В София максималната температура ще е около 32°. Такава е прогнозата за времето на НИМХ към БАН, съобщи Фокус. Атмосферното налягане ще остане по-високо от средното за месеца.

Утре ще е слънчево и горещо - до 37°

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4857632

Утре ще е слънчево, след обяд и горещо. Температурите ще се повишат и максималните ще са между 32° и 37°, малко по-ниски по Черноморието. В София максималната температура ще е около 32°. Такава е прогнозата за времето на НИМХ към БАН, съобщи Фокус.
Атмосферното налягане ще остане по-високо от средното за месеца.
Утре ще е слънчево, след обяд и горещо. Температурите ще се повишат и максималните ще са между 32° и 37°, малко по-ниски по Черноморието. В София максималната температура ще е около 32°. Такава е прогнозата за времето на НИМХ към БАН, съобщи Фокус. Атмосферното налягане ще остане по-високо от средното за месеца.

Путин поиска спешен разговор с Ципрас

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4857634

Руският президент Владимир Путин е поискал спешно да разговаря по телефона с гръцкия премиер Алексис Ципрас.
Това предаде македонската агенция Миа от гръцката столица Атина. Според агенцията разговорът между двамата ще се състои в паузата по време на срещата на партийните лидери с гръцкия президент.
Руският президент Владимир Путин е поискал спешно да разговаря по телефона с гръцкия премиер Алексис Ципрас. Това предаде македонската агенция Миа от гръцката столица Атина. Според агенцията разговорът между двамата ще се състои в паузата по време на срещата на партийните лидери с гръцкия президент.

България изнася около 30% от произведеното електричество

http://www.cross.bg/gurtziya-elektroenergiiiniya-megavata-1472608.html

София /КРОСС/ Между една трета и една четвърт от производството на електричество у нас е за износ. Това сочат данните от последните дни на Електроенергийния системен оператор.В момента износът е около 1 800 мегавата на час, от тях най-много - 700 мегавата са за Гърция, а останалите са за Турция, Сърбия, Македония и Румъния. Очакванията са износът на ток за Гърция да е с около 7-8 на сто повече в сравнение с миналата година, казаха за БНР от Електроенергийния системен оператор.

Варуфакис ще учи студенти в Тексас

http://frognews.bg/news_94241/Varufakis-shte-uchi-studenti-v-Teksas/

Хвърлилият оставка финансов министър на Гърция Янис Варуфакис обяви, че ще се върне в САЩ, където отново ще преподава икономика в Тексаския университет, съобщи РИА Новости.

Новият Програмен съвет на БНР започна работа

http://www.cross.bg/suvet-sofiya-programite-1472607.html

София /КРОСС/ Първо заседание проведе новият Програмен съвет на Българското национално радио. Той беше в разширен състав, а негов председател бе г-н Стефан Димитров, директор на програма „Христо Ботев" на БНР. След него на ротационен принцип за по три месеца като председатели ще се редуват директорите на програмите „Хоризонт", „Радио София" и дирекция „Мултимедийни програми".В оперативния консултативен орган на обществената медия, освен директорите на програми и дирекции, вече са включени и представители на програмите, избрани на общи събрания на структурните звена. Това са от „Хоризонт" - Мария Янакиева, от „Христо Ботев" - Силвия Чолева (поради отсъствие заменена от Елиана Захариева), „Радио София" - Красимир Мартинов, „Мултимедийни програми" - Шефкие Чакър, и „Музикална къща БНР" - Антони Дончев. Техният мандат в Програмния съвет е от 6 месеца.Разширяването на състава на Програмния съвет на БНР цели да осигури публичност и представителство на колегите от различните програмни звена във взимането на решения.    

Очаква ни гореща лятна седмица

http://www.vesti.bg/bulgaria/ochakva-ni-goreshta-liatna-sedmica-6038970

Температурите ще се повишат и максималните ще са между 32 и 37 градуса

Само Гърция ли е виновна? А Европа?

http://frognews.bg/news_94240/Samo-Gartsiia-li-e-vinovna-A-Evropa/

Досега коментарите – възторжени или язвителни – бяха насочени към гърците, Ципрас и Варуфакис. Европа бе разглеждана преди всичко като жертва на гръцкия произвол или като нещо, „което се готви за скок“…

НЗОК може да подпомогне финансово болниците, поемащи спешните случаи

http://www.investor.bg/ikonomika-i-politika/332/a/nzok-moje-da-podpomogne-finansovo-bolnicite-poemashti-speshnite-sluchai-198114/

Въпросът за приватизацията на болници може отново да бъде поставен на дневен ред още в края на тази година, заяви Петър Москов

Данев: Голяма част от българите в Гърция могат да останат без работа

http://www.cross.bg/gurtziya-chast-stranata-1472606.html

София /КРОСС/ Банковата криза в Гърция ще продължи поне няколко месеца. Случващото се в южната ни съседка ще се отрази силно негативно на българската икономика. Голяма част от сънародниците ни, работещи там, ще бъдат освободени, а износът на електроенергия към Гърция може да прекъсне. Това каза за БНР изпълнителният председател на Българската стопанска камара Божидар Данев:Икономиката на Гърция ще отбележи сериозен спад. Двата сектора, които са гръбнакът на гръцката икономика, ще преживеят тежки дни. Това са корабоплаването, което носи 17% от БВП на Атина, и туризмът.В туризма не може да има плащания в момента. Обслужването е много трудно, а самите туристи са уплашени. Кризата в банковата система ще продължи няколко месеца. Това ще доведе до освобождаването на много заети българи в Гърция. Това са около 200-250 хил. души. Този поток от хора може да се върне у нас.Според Данев кризата ще се отрази и на българите, заети у нас в гръцки фирми: Те могат да имат проблеми със спадането на оборотите. България има търговски оборот - внос и износ с Атина в размер на 3 млрд., от които основното перо е износът на електроенергия. Ако този износ се прекъсне, това ще е сериозен проблем за страната ни. НЕК ще трябва да се лиши от един сериозен приход.Като плюсове за страната ни той посочи евентуален ръст на туризма в България и преместване на голяма част от гръцкия бизнес в страната ни.

Лагард: Международният валутен фонд ще помогне на Гърция, ако Атина поиска

http://petel.bg/Lagard--Mezhdunarodniyat-valuten-fond-shhe-pomogne-na-Gartsiya--ako-Atina-poiska__118511

Международният валутен фонд е готов да помогне на Гърция, ако Атина поиска. Това заяви директорът на МВФ Кристин Лагард, предаде bTV. ...

Варненският съд остави в ареста крадец на телефон

http://www.moreto.net/novini.php?n=294389

Най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража” наложи Районният съд във Варна на 31-годишeн мъж, привлечен като обвиняем за опит за кражба при опасен рецидив, научи Moreto.net. На 2 юли тази година в района на пазара под Автогарата във Варна, от спрян микробус с отворена врата е бил отнет мобилен телефон на стойност 180 лева.

Външните министри от шесторката се събраха на координационна среща за Иран

http://www.mediapool.bg/vanshnite-ministri-ot-shestorkata-se-sabraha-na-koordinatsionna-sreshta-za-iran-news236311.html

Министрите на външните работи на страните от групата 5+1 (петте страни постоянни членове на Съвета за сигурност на ООН плюс Германия) се събраха на координационна среща във Виена в понеделник, ден преди крайния срок за постигане на окончателно споразумение за иранската ядрена програма, предаде Франс прес, като се позова на американски официален източник. Външните работи от шесторката заседават заедно за първи път след официалното възобновяване на преговорите преди 10 дни в австрийската столица. Министрите от групата "5+1" и Иран ще решат във Виена последните трудни въпроси, за да може да бъде сключено тази седмица споразумение по иранската ядрена програма, съобщи Франс прес, като се позовава на представител на иранската делегация. "Преди три месеца имаше много неуредени въпроси, свързани с ядрената програма или с вдигането на санкциите, но сега броят на въпросите, които остава министрите да решат, е малък", казал източникът.

20 години затвор за перничанин, изтезавал жертвата си до смърт

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4857619

Присъда от 20 години затвор получи 34-годишният Радослав Йорданов от Перник за зверското умъртвяване на мъж от видинското село Боровица. Наказанието бе произнесено от състав на Окръжния съд във Видин, който призна перничанина за виновен. Това е поредната присъда за Радослав, който многократно е осъждан за различни тежки престъпления.
Присъда от 20 години затвор получи 34-годишният Радослав Йорданов от Перник за зверското умъртвяване на мъж от видинското село Боровица. Наказанието бе произнесено от състав на Окръжния съд във Видин, който призна перничанина за виновен. Това е поредната присъда за Радослав, който многократно е осъждан за различни тежки престъпления.

Осем депутати на ГЕРБ са кандидати за кметове на изборите наесен

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/07/06/2567631_osem_deputati_na_gerb_sa_kandidati_za_kmetove_na/?ref=rss


Осем депутати на ГЕРБ ще се кандидатират за кметове на изборите за местна власт на 25 октомври. Това съобщи зам.-председателят на партията Цветан Цветанов на брифинг във връзка с предстоящия вот.

Народните представители, които ще участват в надпреварата, са Вяра Церовска за Перник, Любимир Христов за Шумен, Дарин Димитров за Търговище, Корнелия Маринова за Ловеч, Георги Андонов за Гоце Делчев, Кирил Котев за Сандански и Валентин Василев за Разград.

Цветан Цветанов отново...

На кометата Чурюмова-Герасименко може да има микроорганизми

http://www.cross.bg/kometata-povurhnostta-mikroorganizmi-1472605.html

/КРОСС/ Астрономи твърдят, че на кометата Чурюмова-Герасименко може да има микроорганизми. Към момента обаче това е само теория, основаваща се на косвени доказателства, които не са потвърдени с конкретни факти. По думите на специалистите, необичайните за повърхността на кометата релефни образувания, тъмната кора, кратерите с плоско дъно и изобилието от гигантски камъни могат да се обяснят единствено с наличието на микроорганизми. Според тях, повърхността на кометата говори за това, че на нея съществува среда, съставена от лед и органичен материал, която се нагрява слънчевите лъчи. Именно това е мястото, където могат да живеят микробите.Косвени доказателства за наличието на живот на кометата е изобилието от органични молекули, открити с помощта на апарата Rosetta, както и струите газ и прах, излизащи от пукнатините в леда на повърхността на кометата.

Путин е първият лидер, с когото разговаря Ципрас

http://www.dnevnik.bg/sviat/2015/07/06/2567632_putin_e_purviiat_lider_s_kogoto_razgovaria_cipras/?ref=rss


Руският президент Владимир Путин е първият чуждестранен лидер, с когото разговаря след неделния референдум гръцкият премиер Алексис Ципрас. В съобщението на Кремъл са изтъква, че това е станало по гръцка инициатива.

Едва след това световните агенции съобщиха за телефонен разговор на победителя в гласуването с германския канцлер Ангела Меркел.

Репортери в Атина обръщат внимание, че за разговора с Путин – ако е вярно, че е по искане на Ципрас – е била прекъсната...

Колекции на историческия музей в Пловдив вече могат да бъдат видени онлайн

http://www.dnevnik.bg/razvlechenie/2015/07/06/2567592_kolekcii_na_istoricheskiia_muzei_v_plovdiv_veche_mogat/?ref=rss


Регионалният исторически музей в Пловдив стана вторият в България, който споделя свои артефакти в платформата Google Cultural Institute. Две тематични изложби  - фотографската "България в Първата световна война" и етнографската "Душата на японската кукла", както и 130 експоната, могат да бъдат разгледани в изключително високо качество и близък план в удобните виртуални галерии на Google.

"България в Първата световна война" показва кадрите, заснети от общественика и генерал Йеротей...

Гърция стартира дипломатически сондажи

http://www.investor.bg/centralna-i-iztochna-evropa/335/a/gyrciia-startira-diplomaticheski-sondaji-198113/

Премиерът Алексис Ципрас разговаря с Путин, Драги и Меркел, президентът Прокопис Павлопулос - с Франсоа Оланд

От септември стартира магистърска програма "Църква и медии" в Софийския университет

http://www.cross.bg/komynikatziya-programa-zavurshilite-1472604.html

/КРОСС/Богословският факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски" започва от академичната 2015/2016 година прием на студенти в новата магистърска програма „Църква и медии". Студенти могат да станат всички, които проявяват интерес към църковното благовестие в дигитална среда и към публичната комуникация на християнските ценности. Завършилите бакалавърска степен богослови ще преминат два семестъра обучение по интердисциплинарни теми, свързани с църковната журналистика и медиен анализ на отразяването на религиозните проблеми в средствата за информация. Завършилите друг профил висше образование, различен от богословие (теология), ще преминат първоначално през два семестъра базисно обучение в православно богословие, след което ще придобият в два семестъра медийна опитност в обществената комуникация. Лекции по новата програма ще изнасят преподаватели както от Богословския факултет, така и от Факултета по журналистика и масова комуникация на Софийския университет. Документи за кандидатстване вече могат да се подават в университета. Приемът на студентите става след събеседване за проверка на общата култура на кандидатите, което ще се състои в края на септември 2015 г. Обучението е задочно и платено

Белгия: Гръцката криза може да дестабилизира и България

http://www.bnews.bg/article-137851

Външният министър на Белгия Дидие Рендерс се опасява от геополитически последствия за целия регион.

Няма индикации работещите в Гърция българи да са готови да се приберат

http://www.mediapool.bg/nyama-indikatsii-raboteshtite-v-gartsiya-balgari-da-sa-gotovi-da-se-priberat-news236310.html

Рисковете за България, свързани със случващото се в Гърция, са няколко. Те не са свързани с финансовата система, а с търговията и с работещите в южната ни съседка близо 200 000 българи. Това заяви в понеделник във Варна вицепремиерът и социален министър Ивайло Калфин. По думите му ситуацията в Гърция се следи много внимателно и няма индикации българите там да са готови да се върнат у нас. Голяма част от работещите в Гърция българи са заети в сферата на туризма. В същото време у нас има недостиг на хора с добра квалификация в сектора, отбеляза Калфин. Обсъждат се различни варианти за заетите в сферата на домашните услуги, включително и възможности за признаване на неформално образование. "Това са хора, които в момента работят и не са хора на социални помощи. Така че би трябвалода използваме максимално такъв потенциал в секторите на икономиката, в които има търсене", коментира Калфин. По официални данни в Гърция работят около 120 000 българи, но се предполага, че през лятото броят им нараства до 200 000. Голяма част от тях живеят трайно в южната ни съседка и не са сезонни работници, посочи Калфин.

Ангелкова: Летният туристически сезон върви с 20% спад

http://pik.bg/ангелкова-летният-туристически-сезон-върви-с-20-спад-news361199.html

Ангелкова: Летният туристически сезон върви с 20% спад

Летният туристически сезон в България върви с 20% спад спрямо миналата година. Това призна министърът на туризма Николина Ангелкова на пресконференция преди откриването на българо-италиански туристически форум.

Ангелкова и министърът на културните ценности и туризма на Италия Дарио Франческини откриха форума заедно с кмета на София Йорданка Фандъкова, а преди него двамата министри дадоха брифинг за медиите. Приходите от туризъм за миналата година по данни на БНБ са били 6 млрд. лева, каза Ангелова и изрази надежди през 2015 година да запазим тези нива. Има увеличение с 1,8% на зимния туризъм, каза тя.

"Летният сезон е изключително труден и върви с 20% спад. Очаква ни много труден сезон", призна Ангелкова. Министърът каза още, че заедно с италианските си колега са се договорили да настояват за създаването на Съвет на министрите на туризма в Европейския съюз, където да се обсъждат проблемите и различни общи инициативи, свързани с туризма. Министърът на туризма на България подчерта, че Италия проявява интерес към инвестиции в балнео, уелнес и спа туризъм у нас. През 2014 година 129 000 италианци са посетили България с цел туризъм, което представлява с 19% повече спрямо предходната година, каза Николина Ангелкова. По думите й, само за първите пет месеца на 2015 година в България са дошли близо 40 000 туристи от Италия. Те са привлечени най-вече от летните и зимните ни курорти, както и от възможностите за градски туризъм. По време на изминалия зимен туристически сезон имаме 24 000 туристи от Италия, съобщи Ангелкова. Износът на България към Италия за 2014 година е близо 2 млрд. евро, а вносът - 1,8 млрд. евро, каза министърът на туризма и подчерта, че Италия е на 10-о място по отношение на чуждестранните инвестиции у нас. От своя страна Дарио Франческини ни похвали, че сме взели решение да създадем министерство на туризма.

"Поставихме основите на нашата съвместна работа и се уточнихме за нова среща през декември", каза италианският министър на културните ценности и туризма. Двете основни линии, по които ще работим съвместно с Италия са начинът, по който да привлечем повече туристи и създаването на общи маршрути между двете държави, посочи той. Броят на италианските туристи в България и на българските в Италия е почти равен, но когато се направи съотношение с броя жители е ясно, че в България трябват да идват повече туристи от Италия, отчете Франческини. Според него България може да предложи много, като има големи богатства по отношение на минералните извори, възможностите за зимен и летен туризъм, както и предпоставки за силен археологически и религиозен туризъм. По отношение на съвместните маршрути двамата министри признаха, че разговорите са все още в начален етап. Става дума за маршрути, свързани с археология и насочена към далечни пазари. Самите маршрути ще бъдат ясни след посещението на Ангелкова в Италия след няколко месеца, когато се очаква и конкретно споразумение между двете държави. 

Прокуратурата в Плевен внесе обвинителен акт срещу Дарин Атанасовски

http://pik.bg/прокуратурата-в-плевен-внесе-обвинителен-акт-срещу-дарин-атанасовски-news361198.html

Прокуратурата в Плевен внесе обвинителен акт срещу Дарин Атанасовски

Окръжна прокуратура - Плевен е внесла обвинителен акт срещу Дарин Атанасовски - 22-годишен от гр. Кнежа, за грабеж, придружен с убийство. Същият е осъждан за престъпления от общ характер. На 22.01.2014 г. в гр. Кнежа, Плевенска област, Атанасовски е отнел чужди движими вещи – парична сума в размер на 350 лева от владението на Х. И. Л. от Кнежа, без нейно съгласие с намерение противозаконно да ги присвои, като употребил за това сила.

Грабежът е придружен с две средни телесни повреди – счупване на дясна мишнична кост и счупване на четири ребра. Нараняванията са причинили смъртта на пострадалата Х. И. Л. С присъда № 54/2014 г., постановена на 12.11.2014 г. на Окръжен съд Плевен, влязла в законна сила на 19.06.2015г., Дарин Атанасовски е осъден на 15 години лишаване от свобода при първоначален строг режим. Понастоящем осъденият е приведен за изтърпяване на наказанието в затвора в Плевен. 

Задигнаха 22 000 лв. от камион, паркиран на бензиностанция на изхода на Бургас

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4857624

22 000 лв. са били задигнати от камион, паркиран на бензиностанция на изхода на Бургас, в посока към София, съобщиха от полицията.
Те получили сигнал за инцидента от 39-годишния шофьор на товарния автомобил.
Мъжът разказал, че паркирал камона в района на бензиностанцията и отишъл до тоалетната. Когато се върнал видял,
22 000 лв. са били задигнати от камион, паркиран на бензиностанция на изхода на Бургас, в посока към София, съобщиха от полицията. Те получили сигнал за инцидента от 39-годишния шофьор на товарния автомобил. Мъжът разказал, че паркирал камона в района на бензиностанцията и отишъл до тоалетната. Когато се върнал видял,

Криминално проявен преби приятел

http://pik.bg/криминално-проявен-преби-приятел-news361197.html

Криминално проявен преби приятел

Криминално проявен мъж преби 30-годишен бургазлия в ранните часове на 2 юли, съобщиха от полицията.

Инцидентът е станал около 01,50 часа пред блок 41 в комплекс „Изгрев”.

Полицаите заловили извършителя на побоя в рамките на няколко часа. Това е 26-годишният Веселин Илиев.

Оказало се, че той е добре познат на органите на реда, тъй като вече е задържан за притежание на наркотици. Илиев признал, че се саморазправил с бургазлията.

Двамата се познавали добре и до побоя се стигнало след междуличностен конфликт.

 

Новата версия на Google Glass е насочена към бизнеса

http://www.dnevnik.bg/tehnologii/2015/07/06/2567195_novata_versiia_na_google_glass_e_nasochena_kum_biznesa/?ref=rss


Новата версия на очилата Google Glass може да са насочени към бизнеса, съобщава онлайн изданието 9to5Google. Наскоро ново устройство с името GG1 е получило одобрение от американската Федерална комисия по комуникации (FCC), като според изданието това най-вероятно е новото поколение на Google Glass.

Негови източници посочват, че в Google устройството се нарича Google Glass EE, или Google Glass Enterprise Edition. Устройството има обновен хардуер, но като цяло не се различава особено от...

Прокуратурата и МВР обсъдиха защитата на културното наследство

http://pik.bg/прокуратурата-и-мвр-обсъдиха-защитата-на-културното-наследство-news361193.html

Прокуратурата и МВР обсъдиха защитата на културното наследство

Прокуратурата проведе учебно посещение на представители на Командването на карабинерите за защита на културното наследство на Италия по проект "Психе – Система за защита на културното наследство".

Целта на проекта е борба с престъпленията срещу опазване на културното наследство чрез въвеждане на единна база данни, която да даде възможност на страните-партньори в проекта в реално време да обновяват информацията за откраднати произведения на изкуството. В събитието от страна на България като партньор по проекта взеха участие представители на прокуратурата на България, на Главна дирекция "Национална полиция" към Министерство на вътрешните работи, на Интерпол, както и експерти от Главна дирекция "Комуникационни и информационни системи" към МВР, съобщиха от прокуратурата.

На срещата в обобщен вид бяха изложени постигнатите резултати към момента, бяха обсъдени и анализирани бъдещите цели на проекта, както и начините за тяхното осъществяване. Страни-партньори по проекта са също Австрия, Белгия, Кипър, Естония, Франция, Германия, Гърция, Унгария, Малта, Кралство Нидерландия, Словакия, Словения, Испания и Швеция. От страна на България партньори са Прокуратурата на Република България и Главна дирекция "Национална полиция" към МВР. Една от оптимистичните цели в бъдеще е в единната система да има информация не само за откраднати предмети – обекти на културно наследство, но за всички налични културни ценности, като по този начин ще се създаде на една своеобразна платформа на световното културно наследство.

Митов: България ще помага на Украйна в нейния европейски път

http://pik.bg/митов-българия-ще-помага-на-украйна-в-нейния-европейски-път-news361192.html

Митов: България ще помага на Украйна в нейния европейски път

"Искам да видя Украйна там, където е България – в Европейския съюз". Това заяви министърът на външните работи Даниел Митов по време на визитата си в Одеска област, съобщиха от МВнР.

Външният министър проведе редица срещи с представители на българската общност в Украйна, разговаря с украинския си колега Павло Климкин, както и с Председателя на Одеската Областна държавна администрация Михаил Саакашвили. Пред външния министър Павло Климкин и губернатора на Одеската област Михаил Саакашвили министър Митов потвърди подкрепата на България за териториалната цялост и независимостта на Украйна. От своя страна Михаил Саакашвили коментира, че пътят на Украйна към ЕС минава през България и българите с украинско гражданство.

По време на разговорите бяха обсъдени още необходимостта от инфраструктурни промени в Одеса, включително посредством средства от ЕС и потребността от законодателни и административни реформи в национален мащаб. В рамките на срещите си с българската общност в Одеска област Митов посети гимназията "Георги Сава Раковски" в Болград. Първият дипломат на страната отчете дълбоката традиция, която училището има както в създаването на добре обучени възпитаници, така и в отглеждането на истински родолюбиви българи. Министерство на външните работи дари 11 компютъра на гимназията, оборудвайки зала от учебното заведение.

"Модернизацията на учебния процес и качественото образование насърчават диалога между народите", коментира по време на церемонията Даниел Митов. Той връчи на ръководството на гимназията българска художествена литература, осигурена от Министерство на културата. В неделя вечерта министър Митов се срещна с представители на българската общност в Одеска област и заяви, че в краткосрочен план в областта ще пристигнат хуманитарни пакети на стойност 20 хиляди лева, предоставени от български граждани.

"След усилията, които Министерство на външните работи вложи, телевизионният канал "БНТ Свят" вече се излъчва в градовете Одеса и Измаил. Вярвам, че това ще повиши информираността на нашите сънародници и ще спомогне за активизиране на духовната и културна им връзка с България", заяви още Даниел Митов. От думите му стана ясно, че съвсем скоро се очаква българската телевизия да бъде достъпна и в други градове, като според него това е от изключително значение за историческото съхранение на българската общност там.

Излъчването на родна телевизия е допълнителен начин и за изучаването на български език. Също така украинските граждани с българско самосъзнание ще могат да повишат и своята информираност по отношение на ЕС и НАТО, допринасяйки още по-активно за единението на Украйна и нейния европейски път", допълни българският първи дипломат. След посещението в Одеска област Даниел Митов ще отпътува за Киев. Там той ще се присъедини към делегацията, водена от президента Росен Плевнелиев, който ще направи двудневно официално посещение в Украйна на 7 и 8 юли. 

Иракски самолет пусна бомба над Багдад погрешка, уби 7 души

http://www.moreto.net/novini.php?n=294383

Най-малко седем души са загинали, а 11 са били ранени, след като бомба падна от иракски самолет и се взриви в източната част на Багдад, съобщават световните агенции. Причина за нелепия инцидент е станал технически проблем в машината.

Няма индикации българите в Гърция да искат да се връщат

http://www.vesti.bg/bulgaria/niama-indikacii-bylgarite-v-gyrciia-da-iskat-da-se-vryshtat-6038969

Вицепремиерът посочи, че не смята това за нещо предстоящо, но при всички случаи се обсъждат различни варианти

"Левски" вече търси само нападатели, преговаря с Венцислав Христов

http://www.dnevnik.bg/sport/2015/07/06/2567598_levski_veche_tursi_samo_napadateli_pregovaria_s/?ref=rss


Селекцията на "Левски" се насочва към търсенето на играчи в центъра на атаката, като в момента води разговори с трима играчи. Това съобщи спортният директор Георги Иванов-Гонзо след привличането на австрийския бранител Максимилиан Карнер.

Той потвърди, че един от играчите, за които сините преговарят, е бившият нападател на "Берое" Венцислав Христов. 26-годишният национал в момента е собственост на хърватския "Риека".

Според "Гонг" "Левски" е близо до подписа на сенегалеца...

Няма индикации българите в Гърция да искат да се върнат

http://www.vesti.bg/bulgaria/niama-indikacii-bylgarite-v-gyrciia-da-iskat-da-se-vyrnat-6038969

Вицепремиерът посочи, че не смята това за нещо предстоящо, но при всички случаи се обсъждат различни варианти

Renault Talisman влиза в голямата игра в D-сегмента

http://cars.actualno.com/Renault-Talisman-vliza-v-goljamata-igra-v-D-segmenta-news_482872.html

Предницата на Talisman е мощна и откроима, подчертавайки новата идентичност на Renault с изправеното диамантено лого, открояващо се ясно на фона на хромирана радиаторна решетка. Новият визуален подпис на Renault е ясно видим чрез С-образните дневни светлини, които продължават чак до бронята. Страничният профил е оптимизиран чрез динамичната форма на третия страничен прозорец, предизвикващ асоциации със света на луксозните лимузини. Ниската, издута задница включва силно откроим заден светлинен

5 пъти са по-малко туристите в Кранево

http://dobrich.actualno.com/5-pyti-sa-po-malko-turistite-v-Kranevo-news_482873.html

Пет пъти по-малко са туристите в Кранево в сравнение с миналата година и то основно рускоговорящи. Стагнацията в сектора е много сериозна. Това коментира пред БНР кметът на град Кранево Румен Николов. "В Кранево предишните години до този момент са били открити 5-6 фестивала, а тази година само един и то в камерен състав. В града се асфалтират основните улици, които водят към плажовете", заяви той.  "Както знаете, руските туристи са били винаги при нас. Конфликтът Русия- Украйна повлия сер

Близнашки: Спекулация е, че ще се кандидатирам за президент

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/07/06/2567593_bliznashki_spekulaciia_e_che_shte_se_kandidatiram_za/?ref=rss


Проф. Георги Близнашки отрече пред "Дневник" появилата се информация, че ще се кандидатира за президент. "Категорично това не е вярно и не е обсъждано", посочи той и добави, че това е спекулация.

Попитан подозира ли чия е спекулацията, той заяви: "Не мога да знам, но предполагам, че е с оглед позицията ми за промените в конституцията." През юни проф. Близнашки реагира остро срещу подготвяните промени в съдебната система, нарече министъра на правосъдието Христо Иванов лаик и...

Осем депутати на ГЕРБ мераклии за кметове

http://frognews.bg/news_94239/Osem-deputati-na-GERB-meraklii-za-kmetove/

Осем депутати ще се кандидатират за кметове, като сред тях са Вяра Церовска (Перник), Георги Андонов (Гоце Делчев). Всички кандидати ще бъдат представени на 13 септември в зала "Арена Армеец", а кампанията официално ще започне на 25 септември. Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Москов: Много болници - лошо здраве

http://www.cross.bg/bolnitzi-varna-zdrave-1472603.html

Варна /КРОСС/ Според закона Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) вече ще може да избира кои болници да финансира, като взема под внимание и мнението на пациентите. Това обяви във Варна министърът на здравеопазването Петър Москов. Той извърши проверка в болници в морската столица и коментира прекалено големия, по думите му, брой здравни заведения в България: България има най-лошите здравни показатели, тоест на всеки един от нас и като нация в цяла Европа. Имаме най-много болни от цяла Европа и сме четвърти или пети по брой на болници в целия свят. Тоест, много болници - лошо здраве. Начинът е определено количество болници, което гарантира достатъчност, но болници, оборудвани по този начин, защото, когато концентрирате и ресурса на държавата, и кадровия капацитет, и възможностите пред европейско финансиране, получавате това. Когато ги разпределяте между 400 болници, получавате нещо, което гледахме сутринта. За болници като "Света Марина" - подкрепа, пълният агреман на държавата, че така трябва да се развиват нещата, а за болници като "Света Ана" - спешни мерки за стабилизирането й, защото там е друго. Министърът каза още, че прокуратурата ще се произнесе за ситуацията в специализираната онкоболница във Варна, където са допускани практики, които могат да бъдат наречени криминални, предаде БНР.

Путин изрази подкрепата си към гръцкия народ

http://www.cross.bg/gurtziya-finansova-pytin-1472602.html

/КРОСС/ Резултатите от проведения в Гърция референдум за условията за предоставяне от международните кредитори на финансова помощ на Атина обсъдиха днес в телефонен разговор руският президент Владимир Путин и гръцкият премиер Алексис Ципрас. Както съобщи пресслужбата на Кремъл, разговорът е бил проведен по инициатива на гръцката страна. „Бяха обсъдени резултатите от състоялия се в Гърция референдум за условията за предоставяне от международните кредитори на финансова помощ за Атина, както и някои въпроси от бъдещото развитие на руско-гръцкото сътрудничество“, се казва още в съобщението. Путин също така изрази подкрепата си към гръцкия народ за преодоляването на стоящите пред страната трудности. Както заяви по-рано в понеделник прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков, Русия не е получила от Гърция никакви искания за оказване на финансова помощ. На Гърция не й стигат средства за финансиране на външните и вътрешните й задължения, а партньорите от ЕС изискват нови реформи по кредитите. На референдума, който се проведе в неделя в Гърция над 61 % от гласувалите казаха „не“ на исканията на европейските кредитори, а около 39% се съгласиха. Гърция води преговори с ЕС и МВФ за уреждане на дълга от над 240 млрд. евро, образуван след спасяването на гръцкия дълг от дефолт през 2010 г. и 2012 г. Прогнозата на кредиторите, че твърдите икономии ще дадат възможност на Гърция да си изплати дълговете, не се оправдаха.

Слънчев бряг е №1 в Европа с нова водна атракция

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/JSaaUG1l2Nw/

akula1

Българският туристически бизнес има нов повод за гордост. От вчера Слънчев бряг е единственото място в цяла Европа, където туристите ще могат да се насладят на уникалната, водна атракция наречена THE SEABREACHER. Освен това България е едва петата страна в света, където някой може да опита обиколка с адската машина.

THE SEABREACHER е напълно безопасен и стабилен плавателен съд, който може да устои и на най-тежките предизвикателства във водата. С него може да скачате във водата, като скока достига до височина 6 метра. Същевременно с това може да се гмуркате до 2 метра под вода, а максималната скорост, която може да достигнете е 80 км/ч.

akula2

THE SEABREACHER е огромна крачка напред в развитието на плавателните средства за спорт, туризъм и развлечение. Плод на повече от десет години инженерна мисъл и най-различни по своето естество тестове, които са довели до това, което представлява THE SEABREACHER днес, а именно невероятна симбиоза между машина и акула.

Всяка обиколка с него се извършва с професионално обучени пилоти и трае 10 минути. „Тези 10 минути със сигурност ще се превърнат в нещо незабравимо във вашата лятна ваканция, няма друга такава атракция, която да е изпълнена с толкова положителни емоции“, казва един от пилотите в Слънчев бряг и допълва, че всяка обиколка с THE SEABREACHER е 100% безопасна, защото кабината е оборудвана с най-качествените и безопасни седалки в света, а същевременно с това материалите, с които е направена машината са самия връх на инженерната мисъл.

Всеки който иска да се наслади на незабравима обиколка с THE SEABREACHER, вече може да го направи на плажа в Слънчев бряг, като от там са категорични, че машината е чудесна идея за подарък или фирмено парти и вече дори има доста записани фирми, които са решили да зарадват своите служители с този нестандартен подарък.

 

Калфин от Варна: Няма индикации, че българите, които работят в Гърция се връщат

http://www.moreto.net/novini.php?n=294379

В момента няма индикации, че българите, които работят в Гърция са готови да се върнат. Това заяви на пресконференция във Варна вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин, предаде репортер на Радио „Фокус” – Варна.

Вижте как врана се закача с голямо куче

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4857595

                                                                                                                                                                                                                                                                                                            

Цветанов: Нямам спомен Искров да е бил налаган

http://pik.bg/цветанов-нямам-спомен-искров-да-е-бил-налаган-news361187.html

Цветанов: Нямам спомен Искров да е бил налаган

Нямам спомен да е бил налаган Иван Искров. Така Цветан Цветанов коментира днешното изказване на бившия финансов министър на ГЕРБ Симеон Дянков, че изборът на Иван Искров за управител на БНБ е бил наложен отвън.

"В днешните условия, в които предстои изборът за шеф на БНБ сме направили възможно най-прозрачната процедура. Всички кандидати минаха през почти всички парламентарни групи, за да може да направим правилен избор в пленарна зала и всяка ПГ да има вече формирано внимание за всеки кандидат и качествата му. Подготвяме се за най-демократичен избор за шеф на БНБ", каза той. Цветанов заяви, че през 2009 г., когато ГЕРБ влязла в управленски мандат, състоянието на държавата не било никак добро.

"Бяхме още в последствията от тежката финансова- икономическа криза от 2008 г. Ако изборът беше през 2010 г. може би щеше да бъде предложена на НС съвсем друга номинация за шеф на БНБ. 2009 г. сме взели, може би, най-разумното решене за избор на шеф на БНБ, заедно с търсенето на широката подкрепа в тогавашния НС", каза Цветанов. За него било по-важно да се чертае бъдещето и да се направи правилният избор. Той коментира още, че от ГЕРБ говорили с конституционалисти и юристи, и нямало нарушаване на процедурата за избор на управител на БНБ, и тя щяла да бъде спазена.

В момента! Зверска тапа от Варна до Св. Константин! Наш читател ни изпрати снимка

http://petel.bg/V-momenta--Zverska-tapa-ot-Varna-do-Sv--Konstantin--Nash-chitatel-ni-izprati-snimka__118508

Наш верен читател изпрати снимка от пътя Варна- Златни пясъци. Задръстването се простира почти до курорта Св. Св. Константин и Елена в...

Конституционният съд образува дело за правилата за избор на нов управител на БНБ

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4857584

Конституционният съд (КС) образува дело срещу правилата за избор на нов управител на Българската народна банка (БНБ). Докладчик по него е проф. Цанка Цанкова.
Делото е по искане на 74 депутати от опозицията, които твърдят, че с правилата, по които ще бъде избран новият гуверньор, се нарушава Конституцията.
Конституционният съд (КС) образува дело срещу правилата за избор на нов управител на Българската народна банка (БНБ). Докладчик по него е проф. Цанка Цанкова. Делото е по искане на 74 депутати от опозицията, които твърдят, че с правилата, по които ще бъде избран новият гуверньор, се нарушава Конституцията.

Конституционният съд образува дело за правилата за избор на нов управител на БНБ

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4857587

Конституционният съд (КС) образува дело срещу правилата за избор на нов управител на Българската народна банка (БНБ). Докладчик по него е проф. Цанка Цанкова.
Делото е по искане на 74 депутати от опозицията, които твърдят, че с правилата, по които ще бъде избран новият гуверньор, се нарушава Конституцията.
Конституционният съд (КС) образува дело срещу правилата за избор на нов управител на Българската народна банка (БНБ). Докладчик по него е проф. Цанка Цанкова. Делото е по искане на 74 депутати от опозицията, които твърдят, че с правилата, по които ще бъде избран новият гуверньор, се нарушава Конституцията.

С „oxi“ гърците няма да излязат от кризата

http://econ.bg/Новини/С-oxi-гърците-няма-да-излязат-от-кризата_l.a_i.683224_at.1.html

Гръцкото „oxi“ не е окончателният изход на гръцката криза. Това заяви икономическият министър Божидар Лукарски, който участва в конференция във...

Русия дава с 40% по-малко от България за злато от европейските игри

http://www.dnevnik.bg/sport/2015/07/06/2567577_rusiia_dava_s_40_po-malko_ot_bulgariia_za_zlato_ot/?ref=rss


Руският премиер Дмитрий Медведев е подписал указа за размера на премиите, които ще получат призьорите от първите европейски игри в Баку.

Там руските спортисти убедително спечелиха класирането по медали със 79 златни, 40 сребърни и 45 бронзови.

Премиите за медалите от европейски игри са приравнени към тези от европейски първенства в съответните спортове, заяви вицепремиерът Аркадий Дворкович. 

За злато ще се дават 112 хиляди рубли (3500 лева), за сребро 56 хиляди...

Задържаха служител от ГД "Изпълнение на наказанията" за подкуп

http://pik.bg/задържаха-служител-от-гд-изпълнение-на-наказанията-за-подкуп-news361185.html

Задържаха служител от ГД "Изпълнение на наказанията" за подкуп

Под ръководството на Софийска градска прокуратура /СГП/ се провежда разследване срещу служител на сектор "Пробация" в Главна дирекция "Изпълнение на наказанията" при Министерство на правосъдието за подкуп.

Пламен Николов е инспектор в пробационната служба в София. В това си качество той провежда задължителните периодични срещи с осъдените на наказание "Пробация" лица. В правомощията на служителя Николов е изготвянето и внасянето на предложения до Пробационния съвет за намаляване на честотата на задължителните пробационни срещи, в случай, че осъдените демонстрират добро поведение, съобщиха от прокуратурата.

На Р. Д. е било наложено наказание "Пробация" за срок от 7 месеца, включващо задължителна регистрация по настоящ адрес и задължителни периодични срещи с пробационен служител. Пробационен инспектор на осъдения Р.Д. е бил именно Пламен Николов. На 26.06.2015 г. Пламен Николов е поискал от осъденото лице подкуп в размер на 200 евро, за да изготви и внесе предложение до Пробационния съвет за намаляване на честотата на срещите на Р.Д. с пробационен служител.

На 02.07.2015 г. в сградата на Пробационната служба в гр. София, на ул."Майор Векилски"№ 2 , Николов е приел от осъдения дар – сумата от 300 лв., предварително белязани, за това, че е изготвил и внесъл такова предложение. Незабавно след получаването на подкупа, Николов е задържан от органите на разследването. По искане на СГП, на 05.07.2015 г. Софийски градски съд взе мярка за неотклонение "Задържане под стража" спрямо Пламен Николов.

Разследването продължава.

Министър Ангелкова: По отношение на туризма няма как ситуацията в Гърция да повлияе върху нас

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4857561

Летният туристически сезон в България върви с 20% спад спрямо миналата година. Това призна министърът на туризма Николина Ангелкова на пресконференция преди откриването на българо-италиански туристически форум, предаде БГНЕС.
Ангелкова и министърът на културните ценности и туризма на Италия Дарио Франческини откриха форума заедно с кмета на София
Летният туристически сезон в България върви с 20% спад спрямо миналата година. Това призна министърът на туризма Николина Ангелкова на пресконференция преди откриването на българо-италиански туристически форум, предаде БГНЕС. Ангелкова и министърът на културните ценности и туризма на Италия Дарио Франческини откриха форума заедно с кмета на София

Европа решава какво ще прави с Гърция във вторник

http://www.moreto.net/novini.php?n=294338

Лидерите на страните от еврозоната ще се срещнат във вторник в Брюксел, за да решат какви ще са общите им действия след победата на "не" на референдума в Гърция. Председателят на еврогрупата Йерун Дейселблум вече определи резултата от Атина като "достоен за съжаление".

Министър Ангелкова: 20% спад на летния туристически сезон в България (Обновена)

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4857538

Летният туристически сезон в България върви с 20% спад спрямо миналата година. Това призна министърът на туризма Николина Ангелкова на пресконференция преди откриването на българо-италиански туристически форум, предаде БГНЕС.
Ангелкова и министърът на културните ценности и туризма на Италия Дарио Франческини откриха форума заедно с кмета на София
Летният туристически сезон в България върви с 20% спад спрямо миналата година. Това призна министърът на туризма Николина Ангелкова на пресконференция преди откриването на българо-италиански туристически форум, предаде БГНЕС. Ангелкова и министърът на културните ценности и туризма на Италия Дарио Франческини откриха форума заедно с кмета на София

Влекач смъкна 2 км тролейбусни жици в Пловдив

http://www.cross.bg/zhitzi-tzentralna-plovdiv-1472601.html

Пловдив /КРОСС/ Два километра тролейбусни жици се свлякоха на земята и по чудо не убиха човек. Инцидентът стана около 13 ч. в понеделник на бул."Христо Ботев" в Пловдив от страната на Централна гара. По това време там гъмжеше от народ. Леко пострадала е жена, кабелът я одраскал по ухото.Това се случи 3 г. след смъртта на 42-годишната рехабилитаторка Галя Халачева. Тя издъхна на място, след като влекач закачи същата контактна мрежа и тя се стовари върху пловдивчанката. Трагичният инцидент стана на 500 метра разстояние от вчерашния."Мина багер с натоварен върху платформата му багер. В същия момент чух силен трясък. Кабелът рухна на сантиметри от колата ми. Изкара ми акъла", разказа Иван Георгиев, който по това време бил с буса си в района на Стоматологичния факултет. 12 автомобила, паркирани на бул. "Христо Ботев", са с ожулени тавани и одраскани врати, а някои и са с потрошени огледала."Ще ми струва между 100 и 120 лева да оправя пораженията. Съмнявам се дали ще ми възстановят щетите", каза Лазер Калеев, по чиито опел ясно личи следата от падналата жица.Шефът на КАТ Радослав Начев обясни, че ще бъдат описани всички пострадали автомобили. Ако щетите са над 3000 лева, срещу шофьора на влекача ще бъде образувано досъдебно производство. При по-малки поражения ще му се състави акт. Возилото е на транспортната фирма ПИМК."Височината на багера е 4,85 м, а не трябва да надвишава 3,50 метра

КС образува дело за правилата за избор на шеф на БНБ

http://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-krizata-s-ktb/ks-obrazuva-delo-za-pravilata-za-izbor-na-shef-na-bnb-6038967

Делото е по искане на 74 депутати от опозицията, които твърдят, че с правилата, по които ще бъде избран новият гуверньор, се нарушава Конституцията

ГЕРБ "играят" за над 100 кмета и над 1700 общински съветници

http://www.cross.bg/gerb-kmetove-tzvetanov-1472599.html

/КРОСС/Със слоган "Видими резултати за България" ГЕРБ ще се борят на местните избори наесен. Това съобщиха от партията на пресконференция в столицата, по време на която обявиха предизборния си щаб. Очаквано той ще бъде оглавен от заместник-председателя на политическата сила Цветан Цветанов. От 14 до 18 кметове на областни центрове, над 100 кмета за цяла България и над 1700 общински съветници - към това ще се стремят от ГЕРБ, категоричен бе нейният зам.-председател Цветан Цветанов. Той не изключи вероятността в по-малките общини ГЕРБ да направи коалиционно участие. Резултатът обаче винаги бил по-голям при самостоятелно участие, а не в коалиция, защото така от партията били по-мобилизирани и носели по-голяма отговорност. От ГЕРБ са убедени, че проблеми с бюлетините наесен няма да има, тъй като имало възможност да се отпечатат всички необходими за целта бюлетини. Цветанов, който ще оглави партийния предизборен щаб, изрази убеждение още и че на областно ниво всички кметове щели да повторят своя мандат. Що се отнася до София, от ГЕРБ нямали притеснения от политическите си опоненти и техните кандидати за кметове. Осем депутати ще се кандидатират за кметове, а сред са Вяра Церовска на Перник, Любомир Христов на Шумен и Валентин Василев на Разград. Цветанов каза, че няма спомен настоящият управител на БНБ Иван Искров да е бил налаган на ГЕРБ. Ако изборът за шеф на БНБ се е състоял през 2010 година, вероятно нацията е щяла да бъде друга

Калфин: Няма индикации българите в Гърция да се връщат у нас

http://www.cross.bg/gurtziya-bulgarite-raboteshti-1472600.html

Варна /КРОСС/ В момента няма индикации, че българите, които работят в Гърция, са готови да се върнат. Това заяви на пресконференция във Варна вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин. "Следим какво се случва в Гърция, рисковете за България са основно в сферата на търговията, засега няма индикация 120-те хиляди българи, които работят в южната ни съседка, да се завърнат у нас", посочи Калфин. Вицепремиерът допълни, че голяма част от тези хора живеят трайно в Гърция. „Непосредствена опасност няма. Темата за българите работещи в Гърция се коментира непрекъснато в страната ни. Ивайло Калфин каза още, че дори и да се стигне до връщането на част от българите, работещи в южната ни съседка, този потенциал на работещи хора може да бъде използван в областите, в които на българския пазар има дефицит на кадри", обясни той.Калфин смята, че голяма част от българите, работещи в Гърция, са заети в сферата на туризма, а в България има недостиг на хора с добра квалификация.

По-голяма отговорност носят щатните служители, а не доносниците

http://www.mediapool.bg/po-golyama-otgovornost-nosyat-shtatnite-sluzhiteli-a-ne-donosnitsite-news236309.html

Има пряка зависимост между ДС и икономическите структури и групировки на прехода. Ясни взаимовръзки се виждат и по отношение на т.нар. кредитни милионери, казва председателят на Комисията по досиетата Евтим Костадинов.   Той не приема тезата за "добрите" служители на бившата ДС и лошите доносници и е на мнение, че бившите служби са работили основно за осигуряването на ръководната роля на партията, а не в интересите на държавата.   Евтим Костадинов вижда бъдещето на ръководената от него комисия като Институт за национална памет и се противопоставя на исканията събраните архиви да бъдат предадени на държавните архиви, тъй като това създава нова възможност за въздействие върху тях.   Получихте ли вече всички архивни документи на военното и цивилното разузнаване, които дълги години отказваха да изпълнят закона за досиетата и да ви ги предадат?   Все още не, но вече е създадена необходимата организация за предаването на документите. Това не може да стане с едно действие. Документите в служба "Военна информация" към Министерството на отбраната са повече от 2/3 от това, което вече са предали. Поне това са нашите очаквания, създали сме план за приемането и предаването, определени са хората, които ще работят по него и вече започна самият процес.   По друг начин стои въпросът по отношение на Националната разузнавателна служба (НРС) – там сме вече на финала. Остават определени архивни единици и най-късно в началото на есента ще приключи предаването на документите.   Двете служби предадоха ли вече имената на ръководителите им, които подлежат на проверка съгласно закона?   По този въпрос все още са в ход съответните преговори и уточнения. Все още не са дали списъци за проверката по чл. 3 на закона (бел.ред. списъци за проверка с имената на директорите, заместник-директорите, директорите на дирекции, началниците на отдели и началниците на сектори в тях).   Докъде стигнахте с проверките на т.нар. кредитни милионери?   Проверката не е завършила и няма да приключи скоро. Това е най-трудоемката и ангажираща проверка. Необходимо е да се събира изключително много информация допълнително от Агенцията по вписванията, от съответните банки и други.   Много от сроковете за съхраняване на архивните документи вече са изтекли и това създава големи проблеми на комисията по установяването на лицата, които са взимали тези управленски решения за тегленето и усвояването на средствата.   В крайна сметка обаче вече има много решения и ще продължим да работим.   Какъв е вашият анализ на тези проверки? Потвърждавате ли тезата, че ДС е дала предимство в забогатяването. Виждате ли пряка зависимост между досиетата и групировките и икономическите структури на прехода?   С една дума – да.   Бихте ли посочили взаимовръзките?   Винаги съм призовавал изследванията да се правят много по-задълбочено. Има много имена, които в публичното пространство не са известни и не говорят нищо, но когато започне да се разплита веригата, се установява, че много от тях са в много тясна зависимост с определени други публични лица.   Така в крайна степен се стига до зависимостта, че не случайно са отпуснати тези кредити на дадена фирма. Има много случаи в моята практика, в която се налагат данните и се стига до извода за такава определена зависимост. Друг е въпросът е до каква степен тези случаи са публично известни.   Какъв тип са тези свързващи лица – щатни служители...   Има и щатни служители, има и така да се каже техни поставени агенти, сътрудници, които по един или друг начин са взаимосвързани. Има много поставени хора в управителните и контролните органи на дадени банки, после на други места и т.н   Трябва да се отдели много време, за добра изследователска дейност и добър анализ, който да информира обществото. Това е въпрос на желание и на изследователи.   Къде виждате аналогиите между тогавашните банки и КТБ?   Като наложиш схемата, виждаш че няма нищо ново. През 1996 година бяха обявени във фалит банки, имаше и фалити на т.нар. финансови пирамиди, които набираха средства с много висок лихвен процент.   Ако всички тези неща бяха наложени от съответните институции или органи, можеше да се стигне до извода, че КТБ върви по същия път.   Анализирайки толкова много документи, какво ви е мнението по въпроса доносниците или щатните служители на бившите служби са засегнали и навредили на повече човешки животи?   Аз бих казал, че този, който поставя задачата, винаги е водещ. Другите са я изпълнявали по един или друг начин добросъвестно или не. Но този, който е поставял задачите, според мен, той е водещ и бих казал, че по-голямата отговорност трябва да легне върху техните плещи.   Някои бивши кадрови служители налагат в общественото пространство разграничение между доносници и кадрови служители, работили по думите им за Родината.   Това е опит да се обезличат целите на закона и политическата воля зад него. Да се сподели, че не е работено в посока за осигуряването на една политическа партия до 1989 година, а за страната като цяло.   Във всички документи и инструкции е водещо осигуряването на водещата роля на партията. Именно тук възниква големият спор. Има едни определени служители, които по един или друг начин, са изпълнявали задачите като цяло в интерес на страната.   В моята осемгодишна практика, откакто се занимавам в тази област, може би един или два случая, в които ми е направило силно впечатление тяхната дейност и анализаторска преценка. Тази добра тяхна оценка е била предоставена на съответното ръководство, но не е била взета под внимание.   Само един или два случая!   Да, в които те са допринесли със своята работа за държавата, като цяло.   Много от противниците на закона и комисията изваждат тезата "агентите на ДС вече са ясни и какво от това". Как бихте я коментирали?   Всеки, който пожелае, може лично да дойде, да се докосне до архивните документи и сам да ги прочете, ако не желае повече да бъде обработван от който и да е. Митът е разбит. Тези документи са общодостъпни. Документите за лицата, извършващи публични дейности, са общодостъпни и всеки може да дойде да ги прочете.   Всеки може сам да направи своя извод, а не да си създава мнение от думите на различни експерти – добронамерени или защитаващи определени тези.   Силата на закона е, че ако някой е решил да става публична личност, трябва да е наясно, че обществото ще е максимално информирано за него.   Какви проверки предстоят на комисията и имате ли достатъчен ресурс да се захванете с кандидатите за местните избори?   Да, продължаваме да изпълняваме закона. Работим по списъка на кредитните милионери, по лицата, участвали в приватизацията на държавни и общински предприятия. Създали сме съответната организация и за местните избори. В очакване сме дали политическите партии ще пожелаят да направят предварителна проверка на кандидатите си за общински съветници и кметове. Имаме практиката и необходимата техника и мисля, че ще се справим.   Как виждате бъдещето на комисията и архивите на бившата служба?   Споделих пред Народното събрание, че комисията работи активно и си е поставила задача до края на втория й мандат да прибере всички архивни единици от съответните ведомства, както е определено по закон, да изпълни задължителната проверка по чл. 3 и да докладва пред депутатите в края на мандата, че сме създали възможността, условията и материалната база за създаването на Институт за национална памет.   Засега виждам противоречиви мнения сред дадени политици. Решението е въпрос на политическа воля.   Нашата задача е да изпълним закона. Считам обаче, че бъдещето на комисията и този архив е създаването на Институт за национална памет, а не както някои хранят надежди – документите да бъдат предоставени на държавния архивен фонд. Това би означавало една нова възможност за въздействие върху архива.

Ципрас – дигиталният демагог

http://www.dnevnik.bg/analizi/2015/07/06/2567581_cipras_digitalniiat_demagog/?ref=rss


В първите часове след обявяването на резултатите от гръцкия референдум Георги Готев, старши редактор в онлайн изданието EurActiv.com, коментира, че "поуката е, че всеки популист може да спечели състезанието с ЕС за пропагандиране на идеите си".

Броени дни преди това изданието Slate нарече гръцкия премиер "дигитален демагог", защото конфликтът му с Европа е нещо ново – една дръзка, несръчна форма на масова демокрация, протичаща с висока скорост благодарение на интернет.
...

България е постигнала напредък по проекта за детско правосъдие (Снимки)

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4857499

България е постигнала напредък по проекта за детско правосъдие на Българо-швейцарската програма. Малко са държавите, които работят в посока на развитие на детското правосъдие, въпреки указанията на Комитета на ООН за правата на детето, затова се радвам, че правителството ви полага интензивни усилия в сферата на младежкото правосъдие и набляга на
България е постигнала напредък по проекта за детско правосъдие на Българо-швейцарската програма. Малко са държавите, които работят в посока на развитие на детското правосъдие, въпреки указанията на Комитета на ООН за правата на детето, затова се радвам, че правителството ви полага интензивни усилия в сферата на младежкото правосъдие и набляга на

Меркел пред нервна криза заради Гърция

http://www.bnews.bg/article-137850

Досега и през ум не ѝ е минавало, че е възможно един управляващ да играе на рулетка с бъдещето на цяла държава.

Деца откраднаха велосипеди от хотел край Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=294380

18 годишен тийнейджър и непълнолетният му приятел откраднаха два велосипеди от хотел в курорта "Св. Св. Константин и Елена", съобщиха за Moreto.net от варненската полиция. Сигнал за кражбата е подаден на 4 юли. След издирване ченгетата спипали двамата джамбази.

Димитър Бербатов ще издава книга

http://www.cross.bg/kniga-berbatov-razrabotka-1472597.html

/КРОСС/Димитър Бербатов обяви, че ще издаде книга, съобщи gong.bg. В момента тя е в процес на разработка, но се очаква скоро да се появи на пазара. Плановете си за нея нападателят разкри в интервю за списание „Esquire". Известният футболист разкри, че в тази книга ще разкрие и интересни подробности около оттеглянето си от националния отбор през 2010 г. „Не съм изоставял никого! Аз тогава се оттеглих, а между оттегляне и отказване има тънка разлика, която може би много хора не осъзнават. Всичко това ще бъде обяснено в книгата ми, която сега е в процес на разработка. И аз чувствам зле за някои неща, но ги преглъщам и продължавам. Съжалявам, ако някой е останал с лошо чувство, но не търся оправдание или прошка. Направил съм онова, което съм решил", сподели Бербатов в интервюто.  

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване