Търговете за земя на Агрион ще продължат до края на месеца

http://www.investor.bg/bylgariia/451/a/tyrgovete-za-zemia-na-agrion-shte-prodyljat-do-kraia-na-meseca-210739/

Досега най-много са били подадените оферти за парцели в Бургас и Пловдив, отчетоха от българското дружество Агрион

Кредиторите и Гърция търсят решение на спорните точки от помощната програма

https://www.24chasa.bg/Article/5280672

Загърбвайки масовите протести срещу пенсионните реформи и повишаването на данъците в Гърция, в четвъртък гръцкият премиер Алексис Ципрас се срещна с германския канцлер Ангела Меркел с надеждата да получи германската подкрепа за бързото приключване на одита на помощната програма, пише вестник Kathimerini, цитиран от Загърбвайки масовите протести срещу пенсионните реформи и повишаването на данъците в Гърция, в четвъртък гръцкият премиер Алексис Ципрас се срещна с германския канцлер Ангела Меркел с надеждата да получи германската подкрепа за бързото приключване на одита на помощната програма, пише вестник Kathimerini, цитиран от "Фокус".

Шофьор потроши 17-годишен на зебра във Велико Търново

https://www.24chasa.bg/Article/5280674

17-годишно момче от Велико Търново пострада при пътен инцидент в центъра на старопрестолния град. Произшествието станало в 20.55 часа в четвъртък на бул. 17-годишно момче от Велико Търново пострада при пътен инцидент в центъра на старопрестолния град. Произшествието станало в 20.55 часа в четвъртък на бул. "България", съобщиха от МВР. 61-годишен шофьор с "Форд Фиеста" се движел в посока към бензиностанция "Петрол" и блъснал пресичащия на пешеходна пътека младеж.

Полицаи заловиха измамници, "ужилили" баба с 1560 лева за лекарства

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5280681

Полицаи заловиха двама телефонни измамници, отмъкнали 1560 лева от 89-годишна баба от белоградчишкото село Търговище. За късмет на възрастната жена спестяванията й са открити непокътнати, а мошениците вече са на топло в ареста.
Към 14,30 часа в четвъртък на домашния си телефон бабата получила обаждане от мъж, който се представил за личния й лекар.
Полицаи заловиха двама телефонни измамници, отмъкнали 1560 лева от 89-годишна баба от белоградчишкото село Търговище. За късмет на възрастната жена спестяванията й са открити непокътнати, а мошениците вече са на топло в ареста. Към 14,30 часа в четвъртък на домашния си телефон бабата получила обаждане от мъж, който се представил за личния й лекар.

Реформаторите: Не #Той, а #Аз

http://pik.bg/реформаторите-не-той-а-аз-news480487.html

Реформаторите: Не #Той, а #Аз

Ами май така влезе татковината ни в новата 2016 година – с хвалби за усвояемост и събираемост. Разбира се, и с освирепяемост. Както и с квотност и опраскваемост.

Тъжно!

Ако започна отзад напред, защо „опраскаха” просветния министър? Без да съм пламенен защитник на колегата Танев, струва ми се, че става въпрос за пари. И то за много пари.

В следващите години България очаква около 650 милиона евро само в сферата на образованието. Практиката не само в България, а и по целия свят е, че между 10 и 40 процента от тях се „усвояват” от разпределящите ги. Сами си направете сметката за какви суми иде реч.

Очевидно колегата Танев не се е „вписал” в подобна схема. Поради което беше и „опраскан”.

Но, забележете, тук веднага влезе в сила и „квотността”. Министерството на образованието си е на Реформаторския блок и никой няма правото да дръзне да ни го отнеме!

Ало, другари Реформатори! Ако не ми е къса паметта, вие люто се противопоставяхте тъкмо на „квотното разпределение” на министерски, държавни и всякакви други постове. След което „охотно” и без никакви скрупули се наместихте в тях.

И от борбата ви срещу „#Кой?” май станахте привърженици на „Не #Той, а #Аз”. Не излезе ли май така? Май излезе и друго – че битката ви, включително и между вас самите, е кой да прибере онази полагаща му се „квота” от европейските пари...

По-горе написах „тъжно”. Още по-тъжното обаче е на едно друго място.

За вече 26 години на проклетия ни „преход към политическа демокрация и пазарна икономика” ние преживяхме смяната на 29 (!) министри на просвещението ни. Разделете 26 на 29 и пак си направете сметката.

В уважаващите себе си държави има три институции, които са ужасно консервативни (в най-добрия смисъл на думата) – Църквата, националната сигурност (армия и полиция) и образованието. И който посегне на тях с рогата напред, си троши или рогата, или направо главата. Пък ако упорства, си потрошва държавата.

След Освобождението ние приехме централноевропейския модел на образование – начално, основно, средно, висше. През 50-те години на миналия век се опитаха да ни наложат съветското – замяна на синьото мастило с лилаво, петобална вместо шестобална система, „десятилетка” вместо традиционния за нас 11. клас. Вероятно по-порасналите читатели на „Ретро” си спомнят, че всичко това се провали и си се върнахме към „нашето” си.

И вижте сега абсурдистана на образованието ни (за това, което преживяхме с двата синода и разгрома на армията и полицията ни, хич не искам и да говоря).

Значи от тези 29 министри един отменя професионалните средни училища, после следващият се опитва да ги възстанови. Трети въвежда безумната система всяко висше училище да си произвежда „хабилитирани”, четвърти си скубе косите, че така пари няма. Пети залага да се субсидират и частните школа, шести реве, че и за това пари няма да има.

И така – „до края на света”, както се пееше в една стара песен. Е, то така не става. Но за 26 години слушаме 29 пъти тази песен и на мен, откровено казано, вече ми се повдига и от нея.

Толкоз обаче за образованието, на което съм отдал 43 години от живота си. Да походим обаче и из съдебната система.

Висшият съдебен съвет няма да се саморазпусне. Че да не са луди? Заплатици между 3000 и 5000 лева, плюс комисионите, плюс „случайно разпределените” дела, от които също нещо покапва, плюс договорките с адвокатите, откъдето също иде „по нещо”, плюс служебната карта, пред която и редовият катаджия спира да си иска рушвета, плюс... Ама май по-добре да взема да се спра.

Стигам сега до „усвояването”. Значи, освен гореспоменатия казус с Реформаторите, дето ще „усвоят” парите за образование, ГЕРБ си е осигурил „усвояването” на инфраструктурните проекти, земеделското министерство – тези по програмата за развитие на селските райони, местните феодали (кметовете) – по програмите за регионално развитие и т.н.

Аз, разбира се, не знам какво пък ние даваме срещу това „усвояване”. В смисъл, колко пари като „членски внос” даваме на Европейския съюз и колко получаваме в замяна. И ще бъда много благодарен на всеки, който ме светне по въпроса.

А пък ако не го стори, завършвам със „събираемостта”. Всъщност властта от кои „събира”? От контрабандистите? Те се хилят. От картелите. Те пък направо се кикотят.

Събира от нас, драги съотечественици.

Даже и в най-лютите времена на британския „неолиберализъм”, когато Желязната лейди Маргарет Тачър въвежда т.нар. данък глава (то е нещо като нашия „подоходен данък”), тя не е посмяла да пипне редица социални облекчения за англичаните.

Лекарства? Ами 5% данък. Газ за отопление – пак толкова. Бебешки и детски стоки – също. ДДС за хора с увреждания? Печатни издания? Мога да изброявам още.

При нас обаче, освен „усвояемост”, е важно да ни стрижат еднакво, богати (много по-рядко) и бедни (непрестанно), и чрез „събираемост”.

Ама като сме си овце, защо пък не...

Агробизнесът купува земя на търгове

https://www.24chasa.bg/Article/5278812

Оферти за атрактивни парцели в цялата страна се приемат в офисите на „Агрион” до края на февруари
Българската компания „Агрион” лансира успешно нова услуга за земеделци – купуването на земя на търгове. За атрактивните парцели, поверени на фирмата за управление, документи се приемат до края на февруари в офисите й в цялата страна.Оферти за атрактивни парцели в цялата страна се приемат в офисите на „Агрион” до края на февруари Българската компания „Агрион” лансира успешно нова услуга за земеделци – купуването на земя на търгове. За атрактивните парцели, поверени на фирмата за управление, документи се приемат до края на февруари в офисите й в цялата страна.

Мъж загина след като се удари в паркирали коли на „Ботевградско шосе“

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5280679

Зверска катастрофа е станала малко преди 10 часа на изхода на София на бул. "Ботевградско шосе", съобщи Нова телевизия. Кола е претърпяла произшествие, като се е ударила в два паркирани автомобила, при което е загинал водачът. Един човек е ранен и е закаран в болница.
Инцидентът е станал близо до център за гуми.
Зверска катастрофа е станала малко преди 10 часа на изхода на София на бул. "Ботевградско шосе", съобщи Нова телевизия. Кола е претърпяла произшествие, като се е ударила в два паркирани автомобила, при което е загинал водачът. Един човек е ранен и е закаран в болница. Инцидентът е станал близо до център за гуми.

Поморие ще почете 138-та годишнина от Освобождението си

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/Hytm0N4EruE/

AnhialoПоморие ще почете 138-та годишнина от Освобождението на Анхиало на 7 февруари с отслужване на благодарствен молебен в 10.30 ч. в храм „Рождество на Пресвета Богородица”, поднасяне на цветя и венци пред Паметната плоча на участниците в Освобождението на България и с изложба на знамена, предоставена от РИМ-Бургас “Лермонтови – освободители и съзидатели”. Изложбата ще бъде открита на 07.02.2016 г. /неделя/ в 11.00 часа, във фоайето на НЧ „Просвета 1888” и ще остане там до 09.02.2016 г., включително. Специално за експозицията точни копия на бойни знамена предостави и Националният военноисторически музей. Самарското знаме, бойното знаме на 24-ти Черноморски пехотен полк и знамето на Стиляна Параскевова, считано за първообраз на българския национален флаг, са някои от открояващите се национални светини.

Белият дом предложи въвеждане на данък върху петрола от 10 долара за барел

http://econ.bg/Новини/Белият-дом-предложи-въвеждане-на-данък-върху-петрола-от-10-долара-за-барел_l.a_i.713667_at.1.html

Белият дом предложи инвестициите в екологичен транспорт в страната да бъдат финансирани посредством приходите от нов данък, който ще бъде наложен...

Граничните пунктове с Гърция пропускаха за час

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2016/02/05/2699158_granichnite_punktove_s_gurciia_propuskaha_za_chas/?ref=rss


Само час продължи вдигането на блокадата на българо-гръцката граница тази сутрин - от 9 до 10 часа. Преминаваха всички видове превозни средства. Според информацията, разпространена от МВР, подобен шанс за пътуващите на юг ще се отвори в 15 часа.
 
Малко след 9 през контролно-пропускателните пунктове преминаваха всички, включително и товарните автомобили, информираха от "Гранична полиция".

В 10 часа на ГКПП "Илинден - Ексохи" бариерите отново бяха спуснати.

Засега...

Виж къде ще спират тока

http://frognews.bg/news_106466/Vij-kade-shte-spirat-toka/

ЧЕЗ осъществява амбициозна инвестиционна програма за подобряване на услугите за своите клиенти. Компанията всекидневно извършва дейности, свързани с изнасяне или рециклиране на електрически табла, ремонт на съоръжения по електрическите мрежи средно и ниско напрежение, присъединяване на клиенти, кастрене, профилактика на трафопостове и други.

ТИР-ове блокират трафика без буферни паркинги

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5280673

Липсата на буферни зони, аварийни площадки и паркинги за ТИР-ове в страната затрудняват трафика през зимата, алармираха превозвачи в Русе. Два закъсали тежкотоварни камиона пренасочиха през нощта движението само в едната лента край село Писанец, по пътя Русе - Разград. Сутринта пък друг камион затрудни временно трафика край Бяла,
Липсата на буферни зони, аварийни площадки и паркинги за ТИР-ове в страната затрудняват трафика през зимата, алармираха превозвачи в Русе. Два закъсали тежкотоварни камиона пренасочиха през нощта движението само в едната лента край село Писанец, по пътя Русе - Разград. Сутринта пък друг камион затрудни временно трафика край Бяла,

Катастрофа на изхода на София, един човек загина

http://offnews.bg/news/n_1/n_623632.html

Един човек загина, а друг е ранен и откаран в болница след тежка катастрофа на изхода на София, съобщиха за OFFNews от пресцентъра на МВР. Инцидентът е станал днес към 10 сутринта на "Ботевградско шосе" малко преди полицейския караул. Лек автомобил се е забил в други две паркирани коли. При сблъсъка шофьорът загива на място, а спътникът му е ранен. Причините за тежкия инцидент се изясняват от полицията.

Apple може да пусне още приложения за Android

http://www.dnevnik.bg/tehnologii/2016/02/05/2699045_apple_moje_da_pusne_oshte_prilojeniia_za_android/?ref=rss


Apple може да пусне още от своите собствени приложения за Android. По време на среща със служители на компанията Тим Кук е заявил, че не е изключено разширяването на още услуги чрез версии за конкурентната платформа, съобщава онлайн изданието 9to5mac.

Според Кук пускането на Apple Music за Android миналата година е било най-вече "опипване на почвата" и проучване на интереса на потребителите. Той не дава повече подрбоности кои биха били следващите приложения, които ще получат версии...

Москов се избъзика духовито: Станалото с ваксините бе като сватба без младоженец!

http://petel.bg/Moskov-se-izbazika-duhovito--Stanaloto-s-vaksinite-be-kato-svatba-bez-mladozhenets-__143925

Кадър БНТ Има две част в списъка за имунизация – задължителен и препоръчителен. Пентаксимът, който е спорен, е в задължителната част. За...

Повечето британци са "за" излизане на страната от ЕС

http://petel.bg/Povecheto-britantsi-sa-za-izlizane-na-stranata-ot-ES__143926

Снимка: Уикипедия 45% от жителите на Великобритания се обявяват за излизане на страната от Европейския съюз. Това показват данните от...

Кола се удари в паркирали автомобили, човек загина

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1549357

Един човек загина, а друг е пострадал при тежка катастрофа на изхода на София, на "Ботевградско шосе", съобщи Нова телевизия, като се позова на КАТ. По първоначална информация автомобил, управляван с висока скорост, удря...

Сливен далеч от грипна епидемия

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1549359

Сливенско е все още далеч от грипна епидемия, съобщи главния епидемиолог в Регионална здравна инспекция Сливен д-р Николай Боскович. От инспекцията отчитат увеличение на заболелите от остри респираторни заболявания, но стойностите са далеч под тези за обявяване на предгрипна епидемия, категоричен е епидемиологът. За миналата седмица е отчетена заболеваемост от 150 на 10 000 души, а за да се обяви предгрипна обстановка болните за област Сливен трябва да са 250 на 10 000 души, а за грипна епидемия над 500 на 10 000. В две възрастови групи има ув...

Първо в "24 часа": Разкрито е убийството на мъж от пазарджишко село, изчезнал през декември

https://www.24chasa.bg/Article/5280634

Полицията в Пазарджик е разкрила убийството на 44-годишния Йордан Асенов от местното село Братаница, научи „24часа“. На 6 декември, м.г., Асенов качва в каруцата четири от децата си и отива да търси необрана и изоставена царевица в нива, собственост на кмета на Братаница Георги Спасов. Минути по-късно на нивата пристигат сина на селския кмет-Полицията в Пазарджик е разкрила убийството на 44-годишния Йордан Асенов от местното село Братаница, научи „24часа“. На 6 декември, м.г., Асенов качва в каруцата четири от децата си и отива да търси необрана и изоставена царевица в нива, собственост на кмета на Братаница Георги Спасов. Минути по-късно на нивата пристигат сина на селския кмет-

Лечков съди държавата за 51 хил. лева

https://www.24chasa.bg/Article/5280668

Бившият кмет на Сливен Йордан Лечков /2003-2011г./ съди държавата за 50 хил.лева имуществени и 1000 лева неимуществени вреди. Поисканото обезщетение е за щетите, причинени от предявено обвинение, по което бе оправдан от съда. Информацията бе потвърдена от говорителя на Окръжната прокуратура в Сливен Руси Русев.Бившият кмет на Сливен Йордан Лечков /2003-2011г./ съди държавата за 50 хил.лева имуществени и 1000 лева неимуществени вреди. Поисканото обезщетение е за щетите, причинени от предявено обвинение, по което бе оправдан от съда. Информацията бе потвърдена от говорителя на Окръжната прокуратура в Сливен Руси Русев.

Радев: Ние решаваме с кого да пазим небето си

http://frognews.bg/news_106465/Radev-Nie-reshavame-s-kogo-da-pazim-nebeto-si/

Ние ще решим коя да бъде държавата, с която съвместно да охраняваме въздушното си пространство – тя няма да бъде Турция. Това каза народният представител от ПГ на ГЕРБ Валентин Радев по време на обсъждането на промените в Закона за отбраната и въоръжените сили, предаде Фокус.

Ръстът на хората определя риска от болести

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1549358

Високите хора имат по-малък риск от развитието на диабет и сърдечносъдови болести, но при тях се наблюдава по-голяма вероятност за заболяване от определени видове рак. Това показва ново проучване, цитирано от американското издание „Tech Times". Предишни проучвания вече показаха, че промените в ДНК, свързани с растежа, се отразяват на смъртността на по-високите хора. Според друго изследване с всеки 6,5 см височина смъртността от сърдечносъдови заболявания спада с 6%, но тази от рак се увеличава с 4%. Петте навика, които най-чест...

Арестуваха дилъри на дрога

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1549353

Антимафиоти иззеха по време на специализирана операция голямо количество наркотични вещества. По оперативен сигнал в петричкото село Митиново е обискирана къща, обитавана от 42-годишен мъж. По време на проверката в дома на Илия Т. открили чувал с близо 11 килограма марихуана. В едно от помещенията имало и плик с килограма и половина сухи съцветия канабис, информираха от полицията в Петрич.В полицейското управление в южния град са задържани и двама младежи. Те били пред жилищна сграда в центъра на Петрич. При пристигане на полицаите, петричаните...

Започва дело срещу лекаря, ползвал фалшива диплома за кардиолог

https://www.24chasa.bg/Article/5280632

Съдът в Стара Загора е образувал дело срещу доктор Иван Вуцов затова, че е използвал фалшива диплома за кардиолог. Той е обвиняем за това, че е използвал фалшивата си диплома по кардиология в болнични заведения в града, при това с ясното съзнание, че нанася вреда на пациентите, съобщава БНР.
Проф. Алексей Алексеев - заместник-ректор на Медицинска Съдът в Стара Загора е образувал дело срещу доктор Иван Вуцов затова, че е използвал фалшива диплома за кардиолог. Той е обвиняем за това, че е използвал фалшивата си диплома по кардиология в болнични заведения в града, при това с ясното съзнание, че нанася вреда на пациентите, съобщава БНР. Проф. Алексей Алексеев - заместник-ректор на Медицинска

В район "Централен" в Пловдив приемат вече сигнали за нередности и по Вайбър

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5280639

Жителите на 85-хилядния район "Централен" в Пловдив ще могат вече да подават своите сигнали за нередности и по Вайбър, съобщи районният кмет Георги Стаменов.  Номерът, на който това може да става, е 0888/172217, а чрез изпращане на снимки по Вайбър е последната услуга в улеснение на гражданите под тепетата,
Жителите на 85-хилядния район "Централен" в Пловдив ще могат вече да подават своите сигнали за нередности и по Вайбър, съобщи районният кмет Георги Стаменов. Номерът, на който това може да става, е 0888/172217, а чрез изпращане на снимки по Вайбър е последната услуга в улеснение на гражданите под тепетата,

ПОДРОБНОСТИ ОТ ЕКШЪНА НА КАРАУЛКАТА НА ВЛАДАЯ! Барети от спецотряда Кобра са арестували зрелищно автоджамбазина Патицата, докато опитва да стигне до Перник с току-що откраднат джип за 70 бона

http://www.zapernik.com/pernik/podrobnosti-ot-ekshuna-na-karaulkata-na-vladaya-bareti-ot-specotryada_41477/

Както “ЗА Перник” пръв писа в сряда, мъж бе проснат на земята до караулката на Владая пред луксозен джип. Вече може да ви дадем повече информация.

Барети от спецотряда "Кобра" са арестували зрелищно автоджамбазина Патицата, докато опитва да стигне до Перник с току-що откраднат джип за 70 бона. Екщънът с емблематичния бандит, който захранваше групата за отвличания "Наглите" с возила, а после пропя срещу тях, се разиграл в сряда вечерта на караулката на Владая.

Пряка свидетелка на...

Продължава

Прокуратура в Шумен изправя пред съда опасен рецидивист

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1549354

Окръжната прокуратура в Шумен внесе днес обвинителен акт срещу 33-годишния Калоян Каинов от село Кичево, Варненско, за извършена от него кражба при условията на опасен рецидив, за противозаконно отнемане на два автомобила в условията на повторност, както и за неправомерно теглене на пари от чужда банкова карта. Подсъдимият е осъждан 13 пъти, а в момента изтърпява наказание лишаване от свобода в затвора по присъда на Варненския районен съд. На 12 срещу 13 април 2015 г. 33-годишният Каинов отнел противозаконно автомобил „Рено Kлио", паркиран на ...

Дай 8 бона за радиатори

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1549356

Седемдесет и седем годишна жена от Айтос е поредната измамена по станалата вече класическа схема „изгодна сделка с радеатори", която трябвало да есъществи неин близък роднина. Тя получила за това обаждане на дожмешния си телефон, приготвила парите и ги връчила на напълно непознат мъж, дошъл на нейния адрес. Местната полиция се занимава със случая.    ...

Пожар избухна в заведение в Разлог

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1549351

Тази нощ около 03:15 е получен сигнал за пожар в питейно заведение в Разлог, съобщиха от пресслужбата на Областната дирекция на МВР в Благоевград. На място веднага пристигнал екип от пожарникари, които потушили огъня. Вследствие на инцидента са засегнати около 8 кв.м. от бара на заведението и тонколона. Стойността на нанесените щети и причината за пожара са в процес на установяване. По време на инцидента в заведението не е имало хора, поясняват още от полицията. За случая е уведомена Районната прокуратура в Разлог....

Съюзнически самолети ще могат да пазят въздушното пространство на България

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2016/02/05/2699123_sujuznicheski_samoleti_shte_mogat_da_paziat/?ref=rss


Самолети на съюзнически държави ще могат да участват в мисии по охрана на въздушното пространство на България или т.нар. Air Policing. Това рещи парламентът, който прие окончателно промените в закона за отбраната и въоръжените сили. Охраната на въздушното ни пространство се осъществява от Българската армия самостоятелно или съвместно с въоръжени сили на съюзнически държави, записаха депутатите с 96 гласа "за", 34 "против" и 13 "въздържал се".

Гласуването и дебатите минаха в...

По-евтини самолетни билети и нови дестинации

http://www.vesti.bg/pari/stoki-i-ceni/po-evtini-samoletni-bileti-i-novi-destinacii-6049527

По-достъпните цени на пътуванията по въздух рязко увеличиха трафика, търсенето от пътниците расте

Руски военен източник: Нощем Турция снабдява терористите с жива сила и оръжие

http://www.moreto.net/novini.php?n=312831

Турция нощно време снабдява терористите в сирийските градове Идлиб и Алепо с бойци и оръжие, официалният представител на руското министерство на отбраната генерал-майор Игор Конашенков, предаде ТАСС. Той показа на журналисти снимка на граничния пункт Рейханлъ.

ДЕОС: Да видим дали столичният ОС няма да изостави разширяването на зоната за плетено паркиране

http://sofia.actualno.com/deos-da-vidim-dali-stolichnijat-os-njama-da-izostavi-razshirjavaneto-na-zonata-za-pleteno-parkirane-news_522202.html

"Столична община обсъжда разширяване на зоните за платено паркиране с нови 6 квартала. Към момента информацията е само подхвърлена, съдържа и дребна фактологична неточност, защото някои от цитираните райони (тук наречени „квартали“) отдавна включват в себе си части от такива зони", пише в позиция на партия ДЕОС относно предложеното разширяване на  "Остава да видим, дали мнозинството в местния парламент, което е сходно по структура с анти-реформаторското мнозинство от Народното

Риза: Имаше много опити да се разбие целостта на ДПС, но неуспешно

http://politics.actualno.com/-riza-imashe-mnogo-opiti-da-se-razbie-celostta-na-dps-no-neuspeshno-news_522195.html

Имаше много опити да се разбие целостта на ДПС, не бяха успешни и сега не очаквам да има някакъв успех. Всеки има право да създава партията и да се изразява. Това каза пред журналисти народния представител и съпредседател на ПГ на ДПС Рушен Риза, по повод на излязлата информация в турска медия, че независимият депутат Лютви Местан подготвя учредяването на нова партия в България. „Него трябва да попитате за тези коментари, защото ме затруднявате с тези въпроси”, посочи Рушен Риза. Из

Глобиха за хулиганство 32- годишен търновец, ударил шамар на жена

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1549355

32- годишен мъж от Велико Търново е глобен с 300 лв. за хулиганство, информираха от Областната дирекция на МВР. В сряда около обяд в магазин за хранителни стоки в село Мерданя възникнал скандал между търновеца и 34- годишна жена. Мъжът отправял обидни думи, а в разгара на скандала ударил с ръка опонентката си в областта на лицето. Присъстващите в магазина потърсили съдействие от полицията.След намесата на униформените мъжът бил задържан за срок до 24 часа. Съставен му е акт по Указа за борба с дребното хулиганство. ...

Митничари на Дунав мост 2 спряха контрабанда на 39 папагала жако

http://pik.bg/митничари-на-дунав-мост-2-спряха-контрабанда-на-39-папагала-жако-news480474.html

Митничари на Дунав мост 2 спряха контрабанда на 39 папагала жако

39 папагали от вида „Сиво жако” са открили митничари на Дунав мост 2 в микробус със словашка регистрация в четвъртък сутринта около 4,30 часа. Автомобилът пътувал към Словакия. Птиците били без сертификат за произход и без необходимите документи по CITES (Конвенцията по международната търговия със застрашени видове)

Папагалите от вида „Сиво жако” (Psittacus erithacus) обитават Централна и Западна Африка. Те са изчезващ вид и са сред петте вида, които най-добре имитират човешка реч. На черния пазар цената на едно пиле достига до 1200 евро.

Пред митничарите шофьорът е показал медицински документ за транспорт, издаден от ветеринарен лекар. Липсва обаче  зоосанитарен сертификат за превоз на папагалите от България за Словакия. Митническите служители се свързали с министерството на околната среда и водите и птиците са предадени на експерти от РИОСВ – Монтана. В четвъртък вечерта 39-те птици заминаха към  зоологическите градини в Ловеч и Стара Загора.

На митническия пункт папагалите са извадени от клетките и преместени в други, за да бъдат транспортирани до Монтана. Пред митничарите шофьорите обяснили, че птиците имат пръстени с маркировка. При изваждането от клетките обаче пръстените се измъкнали от крачетата им, което е сигурен знак, че са поставени фиктивно, за да бъдат заблудени митническите власти, каза директорът на РИОСВ – Монтана Деница Славкова.

В разследването на случая, България вече е получила съдействие от Словакия, предстои отговор и от Чехия по отношение на произхода на екземплярите, уточняват екоекспертите.

Предстои да се извърши научна експертиза дали папагалите са диво уловени или са от развъдник.

 Видът жако (Psittacus erithacus) е включен в Червения списък на IUCN, със статус уязвим. В рамките на последните петдесет години, дивата популация на вида е намаляла над 50 % основно поради загуба на хабитат и търговия на диво уловени екземпляри. 

Маскирани нападнаха семейство посред бял ден

http://pik.bg/маскирани-нападнаха-семейство-посред-бял-ден-news480480.html

Маскирани нападнаха семейство посред бял ден

Семейство от Пловдив преживя истински ужас посред бял ден, съобщава Нова телевизия.

Маскирани бандити заплашиха млада жена с пистолет на вратата на собствения ѝ апартамент.

Те избягали веднага щом разбрали, че тя не е сама. Полицията издирва извършителите, чиято цел най-вероятно е била грабеж.

По обед в апартамента на семейството от пловдивския район "Тракия”" се намирали петима души. На вратата се позвънило и снахата отишла да отвори.

Нападателите били двама и били маскирани. Свекърът на нападнатата жена оставил бебето, което държал в ръцете си, и веднага се показал в коридора. Когато разбрали, че жената не е сама, нападателите я оставили и тръгнали да бягат.

През това време се изплашените хора се обадили в полицията. Униформените дошли бързо, започнали издирване, но не открили маскираните нападатели.

Гладно морско лъвче се настани в луксозен ресторант (СНИМКИ)

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1549350

Недохранено морско лъвче се настани в сепаре на луксозен ресторант в Сан Диего с изглед към океана и веднага привлече вниманието на обслужващия персонал, съобщиха Асошиейтед прес и Ройтерс. Сурикатчета виждат за първи път външния свят (СНИМКИ/ВИДЕО) "Тя седна на канапето, сякаш беше готова да започне да се храни", разказа майстор готвачът на ресторанта "Марин рум". Hungry sea lion pup walks into fancy restaurant, takes a seat ...

ООН: Джулиан Асандж е незаконно задържан в Лондон

http://www.dnevnik.bg/sviat/2016/02/05/2699146_oon_djulian_asandj_e_nezakonno_zadurjan_v_london/?ref=rss


Основателят на "Уикилийкс" Джулиан Асандж ще настоява да напусне еквадорското посолство в Лондон, без да бъде арестуван, след като работна група на ООН реши днес, че той е незаконно задържан там, съобщи агенция "Ройтерс".

Според работната група на ООН, състояща се от петима независими експерти, Асандж е политически бежанец, чиито права са били нарушени, тъй като няма възможност да получи статута си в Еквадор. Тя призова той да бъде освободен и да получи право на компенсация.
...

Движението при ГКПП Илинден – Ексохи отново временно спряно за всички превозни средства

http://pik.bg/движението-при-гкпп-илинден-–-ексохи-отново-временно-спряно-за-всички-превозни-средства-news480479.html

Движението при ГКПП Илинден – Ексохи отново временно спряно за всички превозни средства

Временно е преустановено пропускането на всички моторни превозни средства през ГКПП Илинден – Ексохи. Заявените интервали са от 10 до 15 часа и от 17 до 22 часа, през останалото време ще бъдат пропускани само леки автомобили и автобуси.

Днес в 10 часа бе преустановено пропускането през ГКПП Илинден – Ексохи за всички моторни превозни средства, съобщиха от МВР. Леките автомобили и автобусите ще могат да преминават през пункта между 15 и 17 часа и след 22 часа. Товарните автомобили няма да бъдат пропускани. 

Русенската прокуратура обвини кандидат-кмет на ДПС за фалшива диплома

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5280630

Районната прокуратура в Русе привлече като обвиняем за документно престъпление неуспял кандидаткмет на ДПС в Кубрат на последните местни избори. Ако Гюнан Ахмед Халил бъде признат за виновен от съда в използване на фалшива диплома за завършено средно образование, го очакват до 8 г. затвор, съобщиха от съдебната палата в крайдунавския град.
Районната прокуратура в Русе привлече като обвиняем за документно престъпление неуспял кандидаткмет на ДПС в Кубрат на последните местни избори. Ако Гюнан Ахмед Халил бъде признат за виновен от съда в използване на фалшива диплома за завършено средно образование, го очакват до 8 г. затвор, съобщиха от съдебната палата в крайдунавския град.

Апаши задигнаха пари, техника и злато от къща в търновско село

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1549349

Служители на полицейското управление във Велико Търново разследват взломна кражба от къща в село Малки чифлик, информираха от Областната дирекция на МВР. Апашите са задигнали 1800 лв., електронна книга, преносим компютър, златни накити. Престъплението е извършено в нощта срещу 4 февруари, чрез взломяване на входна врата. На местопроизшествието е извършен оглед. Започнато е досъдебно производство, съобщиха от полицията....

Подходящи ранни домати

https://www.24chasa.bg/Article/5280628


Градинарите, които ще отглеждат ранни сортове, е препоръчително да се съобразят със сорта.
Целия материал виж Градинарите, които ще отглеждат ранни сортове, е препоръчително да се съобразят със сорта. Целия материал виж

Блъснаха 17- годишно момче на пешеходна пътека във В. Търново

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1549347

17- годишно момче от Велико Търново пострада при пътен инцидент в центъра на старата столица. Малко преди 21 ч. снощи, на бул. “България” лек автомобил “Форд Фиеста” блъснал пресичащия на пешеходна пътека младеж. Зад волана на возилото бил 61- годишен търновец.В резултат на удара момчето е откарано във великотърновската болница с фрактура на раменна става и разкъсно контузна рана на главата. Пешеходецът е настанен за лачение, без опасност за живота. Водачът е изпробван за употреба на алкохол, пробата е отрицателна. На двамата участници в произш...

Задържаха шофьор, предложил подкуп от 100 лева на катаджия

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5280623

36-годишен мъж от видинското село Горни Лом е задържан в ареста, след като предложил подкуп от 100 лева на пътен полицай. Срещу В.А. е образувано бързо производство, съобщиха от полицията във Видин.
Случката се разиграла около 17,05 часа в четвъртък в сградата на Районното полицейско управление в Белоградчик.
36-годишен мъж от видинското село Горни Лом е задържан в ареста, след като предложил подкуп от 100 лева на пътен полицай. Срещу В.А. е образувано бързо производство, съобщиха от полицията във Видин. Случката се разиграла около 17,05 часа в четвъртък в сградата на Районното полицейско управление в Белоградчик.

Илияна Йотова: Планинските региони имат специфични нужди и се нуждаят от специфично финансиране

http://pik.bg/илияна-йотова-планинските-региони-имат-специфични-нужди-и-се-нуждаят-от-специфично-финанси-news480473.html

Илияна Йотова: Планинските региони имат специфични нужди и се нуждаят от специфично финансиране

Планинските региони имат специфични нужди и се нуждаят от специфично финансиране. Това каза Илияна Йотова, ръководител на Делегацията на българските социалисти в Европейския парламент, на конференция, организирана от Делегацията на българските социалисти в Европейския парламент и Информационното бюро на ЕП в България, на тема "Планините - неоцененото богатство на Европа. Европейски политики за развитие на планинските региони", предаде „Фокус”.

Йотова разясни механизмът, а именно това, че основните закони, които се приемат в ЕП са инициатива на ЕК, но по последния Лисабонски договор и те имат право на законодателна инициатива. "В Комисията по регионално развитие от няколко месеца тече една изключително сериозна и важна дискусия за развитието на Алпийския регион. Парадоксално е, защото това е един от най-богатите региони в Европа и в момента цялото внимание на Европа, бъдещите инвестиции и бъдещите средства, които ще дойдат по линия на сближаването са насочени към този регион", заяви Йотова.

По думите й възниква въпросът какво правим с останалата част от Европа, която е доста по-слабо развита и има многобройни проблеми, свързани с инфраструктура, с заетост и най-страшният проблем е демографският? "Тогава направих тази инициатива през Комисията по регионално развитие да направим едно бъдещо европейско общо законодателство, което да толерира регионите, а не само този териториален принцип, който се използва и сега", посочи тя и добави, че това не беше добре прието от хората от ЕК. "Получих одобрението на моите колеги от регионалната комисия на ЕП и така е започнала работата по създаване на една обща законодателна рамка по развитието на планинските райони. Те имат специфични нужди и се нуждаят и от специфично финансиране", каза още Йотова. Тя обобщи петте основни ключови думи в доклада и предложения законопроект - пари, инвестиции, околна среда, демография и работата.

Реформата в МВР - възможна с компромиси и диалог

http://www.investor.bg/ikonomika-i-politika/332/a/reformata-v-mvr-vyzmojna-s-kompromisi-i-dialog-210779/

Основната съпротива срещу реформата идва от хората зад бюрата във вътрешното ведомство, твърди бившият председател на Комисията по вътрешна сигурност Минчо Спасов

Безжичен интернет на пристанищe Варна от догодина

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1549348

Безжичен интернет ще има от догодина на територията на пристанищата Бургас и Варна. Съвременната обща комуникационна система, предоставяща Wi-Fi, ще бъде изградена в района на двете най-големи черноморски пристанища у нас, след като Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура“ (ДППИ) обяви обществена поръчка за изпълнител на проектирането и изграждането. Безжичен интернет ще има в районите на Варна-изток, Варна-запад, както и в новопостроения Брегови център в парк "Аспарухово". Изграждането на системата е в съответствие с европейските дире...

Неизгодни договори за почистване фалирали община Велинград

http://www.investor.bg/biudjet-i-finansi/333/a/neizgodni-dogovori-za-pochistvane-falirali-obshtina-velingrad-210777/

Общината е харчила повече пари за почистване, отколкото е събирала от такса "смет", смята общински съветник

Жертвите Калин и Недялко се борят за вниманието на публиката

http://web.barometar.net/83573/

Нивото на скандалите у нас падна до неподозирани низини. Махленската свада Недялко-Слави придоби битов характер и едва ли интересува някого, освен двамата участници. Защо се намесва в нея поетът Недялко Йорданов не е ясно, синът му е голям човек, не е на 10 години. Ако иска с авторитета си на популярна личност да помогне, този […]

„Дон Жуан” на бургаска сцена

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/YWR0DyJX7wA/

На сцената изгрява нов Дон Жуан. Това е 33-годишният бас Делян Славов, който идният вторник ще наметне пелерината на прочутия прелъстител за първи път пред бургаска публика. „Дон Жуан” ще се играе на 9 февруари от 19:00ч. в залата на Държавна опера-Бургас и ще ни припомни прочутата фраза за виното и жените като смисъл на живота.
Освен на магнетичния певец, публиката ще има възможност да се наслади и на великолепните изпълнения на Костадин Мечков, който ще играе верния помощник Лепорелло, Тошо Герджиков, който ще се превъплъти в Комодор, Мария Цветкова, която ще чуем като донна Анна, Георги Султанов като дон Отавио и Нона Кръстникова като Елвира. Ролите на Мазето и Церлина са поверени съответно на Петър Тихолов и Ралица Ралинова. Режисьор на представлението е директорът на Държавна опера Бургас – Александър Текелиев, диригент е Ивайло Кринчев, а концертмайстор – Ваня Златева.
Делян Славов е сред изгряващите звезди на Бургаската опера. Той е възпитаник на НМА „П. Владигеров” и е специализирал в Българската академия „Борис Христов” в Рим. Славов бебютира на оперната сцена именно в Бургас през 2003г. в ролята на Ферандо от “Трубадур”. В репертоара му влизат ролите на: Дон Базилио от „Севилският бръснар” на Росини, Лепорело и Мазето от „Дон Жуан”, Цар и Рамфис от „Аида”, Крал Филип Втори от „Дон Карлос”, Захария от „Набуко”, Спарафучиле от „Риголето”, Банко от „Макбет”, Фиеско от „Симоне Боканегра” на Верди, Рудолфо от „Сомнамбула”, Оровезо от „Норма” на Белини, Тимур от „Турандот” на Пучини, Алеко и Старият циганин от „Алеко” на Рахманинов, басовите партии от реквиемите на Моцарт и Верди. През 2014 година Делян Славов печели второ място в ХV Международен конкурс за млади оперни певци „Борис Христов“.

Слави си признал пред полицията, че е гей и обича издателя Недялко Недялков

http://www.bnews.bg/article-147638

Изведнъж си казах – няма повече да се крия. Аз реших да поведа битка за своята любов.

Блъснаха велосипедист

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1549346

60-годишен велосипедист бе блъснат от шофьор на лек автомобил, съобщиха от ОД на МВР - Благоевград. Инцидентът станал вчера следобяд на бул.”П.Яворов” в Благоевград. 24-годишния шофьор, движейки се по бул.”Д.Солунски” и завивайки на ляво към паркинг на бул.”П.Яворов”, отнел предимството и блъснал възрастния велосипедист. Пострадалият е отказал извършването на медицински преглед. Пробата за наличие на алкохол в кръвта на шофьора е отчела отрицателен резултат, а на велосипедиста е отчела наличие на 0,35 промила алкохол в издишания въздух....

Съдят клошари за убийство за скитник

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1549328

Делото за убийство на скитник започва следващата седмица във Варненския окръжен съд. Подсъдими за смъртта на  65-годишния Костадин Костадинов, починал след жесток побой,  са клошарите Николай Цанев и Красимир Димитров. Тялото на жертвата беше открито в изоставено помещение на пазарчето във варненския квартал „Чайка” на 22 март миналата година. Според аутопсията мъжът е бил убит месец по-рано. Скандал заради въшки преди убийството в „Чайка“, обвиняемите са изнасилвачи След задържането им Цанев и Димитров на...

ЦСКА ще играе с водача в Б група на 14 февруари на "Българска армия"

http://www.cross.bg/tzska-grypa-vodacha-1497074.html

/КРОСС/ ЦСКА ще приеме "Дунав" (Русе) в приятелска среща. Контролата ще се проведе на 14 февруари в 14.00 часа на "Българска армия", обявиха червените. Двубоят ще противопостави водача в Б група и водача в Югозападната В група и е част от подготовката им за пролетния полусезон. ЦСКА беше на лагер в Турция, след което замина на Гърция. Преди два дни воденият от Христо Янев състав направи 2:2 с "Пантракикос" (Комотини). Червените изпуснаха преднина от два гола. Вниманието на ЦСКА е насочено основно към полуфиналите за Купата на България, където отборът предстои да разбере съперника си. Янев заяви, че няма да привлича нови футболисти на всяка цена.  

Интензивен приемен ден проведе общинска администрация Сливен

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1549342

Над 30 граждани посетиха ръководството на общинска администрация Сливен в първия приемен ден за мандата. Всички те бяха записани за първия приемен ден на кмета на общината Стефан Радев, на заместник - кметовете Стоян Марков, Стефан Кондузов, Пепа Чиликова, Румен Иванов и секретаря на общината Валя Радева. Повечето от посещенията бяха свързани с молби за помощ при проблеми от битов характер, настаняване в общински жилища и осигуряване на заетост. Към кмета Стефан Радев беше отправено и предложение за съвместна работа на общината с озеленителна ф...

Двама работници пострадаха след скъсване на скеле в курорта „Св. Св. Константин и Елена"

http://www.moreto.net/novini.php?n=312839

Двама работници са пострадали след скъсване на част от строително скеле на хотел „Мираж" в курорта „Св. Св. Константин и Елена", вчера след 16.00 часа. Това съобщи за Moreto.net шефът на дирекция „Инспекция по труда"-Варна Иван Иванов.

Тежка катастрофа в София, има загинал

http://pik.bg/тежка-катастрофа-в-софия-има-загинал-news480470.html

Тежка катастрофа в София, има загинал

Тежка катастрофа стана преди минути на изхода на София на бул. "Ботевградско шосе", пише "Блиц".

При инцидента има загинал.

Един човек е ранен и е закаран в болница.  Тепърва се изясняват причините за катастрофата.

България се жали пред ЕК за блокадата – отговор няма

http://www.bnews.bg/article-147634

Жотева каза още, че с дипломация и преговори е необходимо да бъде свалена блокадата на границите и едва след това могат да бъдат потърсени компенсации.

Изнесено обучение по „Зелена икономика и устойчиво управление" проведоха в ДФСГ"Интелект"

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1549345

За част от учениците на ДФСГ „Интелект" зимната ваканция започна различно. На 31 януари и 1 февруари участниците в проект „Зелена икономика и устойчиво управление" проведоха изнесено обучение в София. 33 ученици участваха в интензивни занятия по професионална и езикова подготовка. В среда, различна от училищната, бе създадена подходяща групова динамика, която насърчава личностната мотивация и социалните умения на участниците. Във връзка с наближаващата трансграничната практика в Дрезден - Германия, учениците интензивно работиха ...

ЦСКА ще играе с водача в Б група на 14 февруари на "Българска армия"

http://www.dnevnik.bg/sport/2016/02/05/2699145_cska_shte_igrae_s_vodacha_v_b_grupa_na_14_fevruari_na/?ref=rss


ЦСКА ще приеме "Дунав" (Русе) в приятелска среща. Контролата ще се проведе на 14 февруари в 14.00 часа на "Българска армия", обявиха червените.

Двубоят ще противопостави водача в Б група и водача в Югозападната В група и е част от подготовката им за пролетния полусезон. ЦСКА беше на лагер в Турция, след което замина на Гърция.

Преди два дни воденият от Христо Янев състав направи 2:2 с "Пантракикос" (Комотини). Червените изпуснаха преднина от два гола.

Вниманието...

Полицаи от РУ-Петрич проведоха акция за наркотици

http://pik.bg/полицаи-от-ру-петрич-проведоха-акция-за-наркотици-news480465.html

Полицаи от РУ-Петрич проведоха акция за наркотици

През изминалото денонощие, от полицейски служители на РУ-Петрич, е проведена акция по линия на противодействие на производството и разпространението на наркотични вещества, при която е констатирано следното: В къща в с.Митино, общ.Петрич, обитавана от И.Т./42г./ от с.Митино, е открит и иззет найлонов чувал, съдържащ около 1,500 кг. сухи съцветия, а в гараж към нея са открити и иззети пет чувала, съдържащи около 10,500 кг. съцветия, които след направен полеви тест са реагирали положително на канабис. И.Т. е задържан със заповед за задържане до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 354А, ал.3 от НК. Това съобщиха от ОД на МВР-Благовград.

В хода на извършена, пред жилищна сграда в гр.Петрич, проверка на Г.К./21г./ от гр.Петрич, същият предава текстилна чанта на 17-годишно момиче от гр.Петрич, което побягва от органите на реда и изхвърля найлонов плик, съдържащ около 67 гр. зелено-кафяви съцветия. Момичето е задържано незабавно и след извършен личен обиск у него са открити две салфетки, съдържащи около 6 гр. зелено-кафяви съцветия, а в текстилната чанта са намерени и иззети: плик, съдържащ около 25 гр.зелено-кафяви съцветия и плик с около 7 гр. прахообразно вещество.

След направен полеви тест намерените съцветия и прахообразното вещество са реагирали положително на канабис. Г.К. и 17-годишната девойка са задържани със заповед за задържане до 24 часа. Образувано е досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 354А, ал.3, пр.2, т1 от НК.

Wi-Fi на пристанище Бургас от догодина

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/57cuq4AG_Xk/

Безжичен интернет ще има от догодина на територията на пристанищата Бургас и Варна. Съвременната обща комуникационна система, предоставяща Wi-Fi, ще бъде изградена в района на двете най-големи черноморски пристанища у нас, след като Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура“ (ДППИ) обяви обществена поръчка за изпълнител на проектирането и изграждането.
Безжичен интернет ще има в районите на двете пристанища, включващи кейовите корабни места на терминалите Бургас-изток 1, Бургас-изток 2, Бургас-запад и Росенец, както и Варна-изток, Варна-запад, пристанищните терминали в Балчик, Леспорт и Несебър, а също и новопостроения Брегови център-Варна в парк Аспарухово, който ДП „Пристанищна инфраструктура“ официално откри на празника на гр. Варна на 15 август 2015 г. Wi-Fi ще има още на територията на двете морски гари и откритите части в морето към съответните пристанища.
Внедряването на безжичен интернет ще създаде по-голям комфорт на пасажерите и персонала на акостиралите плавателни съдове, както и на посетителите и служителите на двете морски гари в Бургас и Варна. Преминаващите през двете пристанища свободно ще могат да използват лаптопи, смартфони, таблети и други мобилни устройства, което ще подобри не само личната им комуникация, но и връзката им с отделни институции. Изграждането на системата е в съответствие с европейските директиви за улеснение на корабоплаването, тъй като тя ще осигури бърза и лесна комуникация на корабите, които пристигат и напускат морските пространства в близост до пристанищата Бургас и Варна.
Чрез внедряването на безжичния интернет ДППИ ще добави и нов съвременен технологичен облик на двете морски гари и пристанищните терминали, като идеята е по този начин да се привлекат допълнителен брой пътници и товари. От своя страна това предполага създаване на условия за икономически растеж и повишаване качеството на обслужване на територията на пристанищата в Бургас и Варна.
Прогнозната стойност на поръчката възлиза на 6 млн. лева без ДДС, като идеята е средствата да бъдат предоставени чрез Оперативна програма „Транспорт и транспортна инфраструктура“ 2014-2020 г.

Куриозите във Варна не свършват, заровиха антични предмети, описаха ги с табели

http://pik.bg/куриозите-във-варна-не-свършват-заровиха-антични-предмети-описаха-ги-с-табели-news480463.html

Куриозите във Варна не свършват, заровиха антични предмети, описаха ги с табели

Нов начин за разглеждане на варненските археологически разкопки, е поредната изненада за варненци и гостите на морската столица, предаде БГНЕС.

Антични предмети и римска стена, които бяха открити при ремонта на ларгото, бяха заринати наново и само поставена информационна табела показва какво се намира под плочките. 

Дано геният, сътворил този начин за разглеждане, не се досети, че и другите паметници от миналото могат да бъдат засипани с пръст и да се сложи по една указателна табела. По този начин общинарите могат да очакват намаляване на средствата за тяхното поддържане. 

Преди дни стана ясно, че пътната настилка на един от най-натоварените с движение площади във Варна – гаровия, осезаемо пропада. Ако не се вземат мерки за укрепването на пътната настилка, възможно е да се стигне и до сериозни инциденти. 

А в недалечно минало се видя, че улиците на града се покриват с червен асфалт. След като Варна се прочу с най-тесните велоалеи, това своеобразно решение на отговарящите за естетизацията на морската столица изненадва варненци. По улиците в Гръцката махала, където тече усилен ремонт, се полага червен асфалт. Колко и до кога ще издържи тази нова технология, ще покаже само бъдещето.

Швеция не признава решението на ООН за Асандж

http://www.cross.bg/asandzh-london-shvetziya-1497073.html

/КРОСС/Решението на ООН за Джулиан Асандж няма да окаже влияние върху разследването, заяви шведската прокуратура. Решението на комисия на ООН, че основателят на сайта Уикилийкс Джулиан Асандж е жертва на незаконно задържане, няма влияние върху воденото в Швеция разследване за изнасилване според шведския закон, заяви шведската прокуратура, цитирана от Франс прес.Джулиан Асандж е "произволно задържан", което не му позволява да напусне посолството на Еквадор в Лондон, е становището на работна група на ООН, която се занимава с незаконните арести, цитирано от Би Би Си. Експертите се произнесоха по оплакване на Асандж от 2014 г. Той се укрива в посолството от лятото на 2012 г., за да не бъде екстрадиран в Швеция. Той е издирван за разпит, след оплакване от две жени, че ги е подложил на сексуални посегателства. Асандж отрича и твърди, че шведските власти ще го предадат на САЩ, където ще бъде съден за публикуване в сайта му "Уикилийкс" на поверителни документи. Часове преди решението на комисията на ООН Асандж обяви, че ще се предаде на британската полиция, ако експертите смятат, че той трябва да бъде задържан. Работната група на ООН няма формално влияние върху британското или шведското правосъдие Си. Лондон обяви, че Асандж ще бъде арестуван, ако напусне посолството.Шведската прокуратура иска да разпита Асандж в еквадорското посолство в Лондон, припомня Франс прес

Wi-Fi на пристанището от догодина

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1549343

Безжичен интернет ще има от догодина на територията на пристанището, на терминали Бургас-изток 1, Бургас-изток 2, Бургтас-запад, Росенец, Морска гара и откритите части към порта, които се намират в морето. Прогнозната стойност на поръчката възлиза на 6 000 000 лева без ДДС, като идеята е средствата да бъдат предоставени чрез Оперативна програма „Транспорт и транспортна инфраструктура" 2014-2020 година. Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура" вече обяви обществена поръчка за изпълнител на проектирането и изграждането.    ...

Първият „Шеф под прикритие” в България

http://www.vesti.bg/razvlechenia/shoubiznes/pyrviiat-shef-pod-prikritie-v-bylgariia-6049526

Искам да видя какво се случва във фирмата от другата страна, коментира Никола Николов

72-годишна жена е станала жертва на телефонна измама със сумата от 400 лева

http://pik.bg/72-годишна-жена-е-станала-жертва-на-телефонна-измама-със-сумата-от-400-лева-news480464.html

72-годишна жена е станала жертва на телефонна измама със сумата от 400 лева

На 04.02.2016 г. към 15,30 ч. в РУ Монтана 72-годишната Д.Ц. от с. Студено буче заявила, че същия ден е станала жертва на телефонна измама.

Около 13,30 ч. непознат позвънил на домашния й телефон и след кратък разговор й съобщил, че дъщеря й е изпратила пратка с лекарства от чужбина, за която трябва да бъде внесена такса в банка от 1000 лв.

Таксата по-късно ще й бъде възстановена, тъй като в пратката ще има 550 лв. Възрастната жена нямала цялата сума и предала на центъра на с. Студено буче на непознат, около 30-годишен слаб мъж, сумата от 400 лв. Той й обещал, че на следващия ден ще получи пратката с лекарствата и с парите в нея, като сумата от 400 лв. ще й бъде възстановена.

По-късно жената се свързала с дъщеря си и от нея разбрала, че не е изпращана никаква пратка и е измамена.

По случая е образувано досъдебно производство в РУ Монтана.

Всяко домашно куче вече ще трябва да е с микрочип

http://www.moreto.net/novini.php?n=312832

На всяко куче, което се регистрира от стопанина му, вече задължително ще се поставя микрочип. Това реши парламентът, след като прие окончателно промени в Закона за ветеринарномедицинска дейност. Досега се позволяваше вместо микрочип да се прави татуировка на кучето.

"Гугъл" подобрява защитата на интернет потребителите

https://www.24chasa.bg/Article/5280612

"Гугъл" работи усърдно по защитата на своите интернет потребители. Последните усилия на компанията засягат подобрение на възможностите, предоставяни от Safe Browsing - технологията, използвана от Chrome, Safari и Firefox, за да предпазва потребителите от посещение на измамнически сайтове, пише "Калдата".

Лагард: Не очакваме твърдо приземяване на Китай

http://www.investor.bg/aziia/336/a/lagard-ne-ochakvame-tvyrdo-prizemiavane-na-kitai-210775/

Директорът на МВФ обаче заяви, че Пекин трябва да се придържа към по-пазарно ориентирана валутна политика

Задържаха кметски син за убийство

http://petel.bg/Zadarzhaha-kmetski-sin-za-ubiystvo__143920

Снимка: Булфото Полицията в Пазарджик задържа сина на кмета на село Братаница заради убийството на 44-годишен мъж от селото. Мъжът –...

Родопско село си търси лекар във "Фейсбук"

http://petel.bg/Rodopsko-selo-si-tarsi-lekar-vav-Feysbuk__143921

Снимка: bTV Родопското село Мугла си търси лекар във "Фейсбук". Кметът Даниела Кубинска се решила на крайната мярка, тъй като от четири...

След шофиране с бясна скорост: Човек загина при удар на кола в паркирали автомобили (Видео)

http://petel.bg/Sled-shofirane-s-byasna-skorost--CHovek-zagina-pri-udar-na-kola-v-parkirali-avtomobili--Video-__143922

Снимки: Нова Един човек загина, а друг е пострадал при тежка катастрофа, станала малко преди обед на изхода на София, на "Ботевградско...

3.8 години затвор за рецидивист от Варна, извършил три нови престъпления

http://petel.bg/3-8-godini-zatvor-za-retsidivist-ot-Varna--izvarshil-tri-novi-prestapleniya__143923

Снимка: Булфото Варненският окръжен съд одобри споразумение, постигнато между Окръжна прокуратура и защитата на 35-годишния Мирослав...

Ревнивец подал сигнала за бомба в Шумен

http://pik.bg/ревнивец-подал-сигнала-за-бомба-в-шумен-news480459.html

Ревнивец подал сигнала за бомба в Шумен

Задържаха мъжа, подал фалшивия сигнал за бомба в шивашка фирма в Шумен, съобщиха от Областната дирекция на МВР в града.

Вчера заради обаждането около 200 работници от двата цеха на предприятието бяха евакуирани от сградите на бул. "Велики Преслав" и ул. "Преслав".

Криминалисти от Шумен и Нови пазар за по-малко от час разкриха кой стои зад обаждането и прибраха 38-годишния Владимир М. от Каспичан.

В същия ден Владимир многократно се опитвал да се свърже с бившата си жена, която работела във фирмата. Тя обаче не вдигала телефона и той решил да подходи радикално, за да я накара да излезе извън сградата. Сложил чужда сим карта в телефона и се обадил за бомба в шивашки цех. Послед хвърлил картата, но това не го спасило от разкриване.

Анонимното телефонно обаждане е получено в 14.14 часа вчера чрез телефон 112. В двете производствени сгради, на различни места в града, са пратени полицейски екипи и служителите са евакуирани. След извършено претърсване взривно устройство не е намерено и производствения процес е продължил.

Владимир М. е задържан за срок до 24 часа в полицейското управление в Нови пазар. Той е известен на полицията с шофиране в нетрезво състояние.

Започнато е досъдебно производство за фалшиво обаждане за тревога. За това провинение го грози лишаване от свобода до две години.

В ловешко село изработват благотворително мартеници

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1549341

Малки и големи в ловешкото село Йоглав са се организирали в работилница за мартеници, съобщават от Народно читалище „Пробуда – 1926 г.” в селото, цитирани от пресцентъра на община Ловеч. Изработването им е с благотворителна цел. И тази година на 1 март Баба Марта ще закичи всички жители и гости на Йоглав с красивите червено-бели символи на пролетта, направени в работилницата. В центъра на селото читалището организира традиционно тържество, където ще се извият кръшни български хора. В работилницата бабите предаваха традицията на своите внуци – р...

Наглост! Кръгът "Хидра" директно посяга към 80 милиона от държавната хазна

http://pik.bg/наглост-кръгът-хидра-директно-посяга-към-80-милиона-от-държавната-хазна-news480455.html

Наглост! Кръгът "Хидра" директно посяга към 80 милиона от държавната хазна

Кръгът „Хидра“, заформен от забегналия в чужбина банкер Цветан Василев и драгалевския гуру Иван Костов, не само се пробва да подмени с пуч легитимните играчи на политическата сцена, но и директно посяга към държавната хазна, опитвайки да отклони към себе си част от парите, внасяни в нея от българските данъкоплатци.

Мафиотската ламя се пробва да прокара лобистка поправка в закона, регламентиращ дейността на неправителствените организации, която би й дала достъп до над 80 млн. лева годишно. Въпросното изменение предвижда 3% от подоходния данък на всеки българин директно да се насочват поравно към избрано от него НПО, културна организация и регистрирано у нас вероизповедание. При положение че за 2014 г. приходите в хазната от данък общ доход са били над 2,7 млрд. лева, отчислението би възлизало на общо 82 млн. лева, показа проверка на агенция Монитор.

Ако промяната бъде приета, вместо да отиде в хазната, тази сума би потекла към неправителствения сектор, чиито ресурси и без това в момента са почти изцяло окупирани от Хидрата чрез спонсорираните до момента от „Америка за България“ и Соросовия институт „Отворено общество“, „Институт за развитие на публичната среда“ на Антоанета Цонева, Българския институт за правни инициативи (БИПИ) на Христо Иванов, Училището за политика на Саша Безуханова и останалите „експерти“ от присъдружната на кръга „Капитал“ на Иво Прокопиев Протестна мрежа за натиск, които от сутрин до вечер бълват пропаганда в полза на кръга и изгладнелите олигарси в него. Само преди дни разследване на агенция Монитор показа, че присъдружните на Хидрата организации са излапали над 33 млн. лева под формата на грантове, но въпросното изменение би отворило далеч по-солидни парични потоци към тях.

Както вече стана ясно, освен самия Иво Прокопиев, част от Хидрата са и подсъдимите за данъчни престъпления Гриша Ганчев и Огнян Донев, както и закъсалия енергиен бос Сашо Дончев. Точно името на последния изплува зад скандалната поправка.

Тя е била лансирана от негови авери пред ресорната комисия в НС покрай приемането на спорните изменения в същия закон, които бяха предложени от провалилия се като правосъден министър Христо Иванов, който доскоро бе основен играч в плана за държавен преврат на Цветан Василев и ментора му от Драгалевци Иван Костов. Всъщност промените на освободилия министерския пост протестър са били приети от комисията на първо четене още в началото на ноември 2015 година. Оттогава насетне обаче папките с новите текстове събират прах в НС, за нещастие на ламтящите за пари автори на схемата за пренасочване на средства от хазната към своя джоб. Но въпреки това не са и отхвърлени, явно чакайки своя миг.

Хронологията в сценария е следната. Преди да бъдат попарени мераците му за овладяване на прокуратурата чрез спорни идеи за промени в конституцията и да се наложи да хвърли оставка, Христо Иванов успя да вкара в НС предложение за разписване на нови текстове в Закона за юридическите лица с нестопанска цел. За пред широката публика лобистките изменения са замаскирани с мотива, че трябва да се актуализира информацията за сдруженията. Както винаги обаче дяволът е в детайлите. Именно един такъв – идеята регистрацията на НПО-тата да премине от окръжните съдилища към Търговския регистър, който е на пряко подчинение на министъра на правосъдието, поражда сериозни съмнения за лобизъм и опит за отсяване на „правилните“ организации. В мотивите към законопроекта пък самият Христо Иванов е постлал за внесеното по-късно предложение за отчисления от данъците, като е посочил, че държавата може да подпомага и да насърчава НПО-тата с „данъчни и други финансови и икономически облекчения“ както и с директно финансиране.

В крайна сметка ексминистърът протестър успява все пак да наложи законопроекта си пред правната, както и пред ресорната парламентарна комисия. В това му помагат и двама тясно свързани с него протестъри и шефове на организацията „Български център за нестопанско право“ - Любен Панов и Надя Шабани. Подобно на БИПИ на Иванов и центърът е сред протестърските организации, облажили се с грантове за милиони, като само за проект за „подобряване на уменията за набиране на средства на български НПО-та“ сдружението е прибрало 116 бона. След като проектът е приет на първо четене, чрез обществения съвет към парламентарната комисия за взаимодействие с неправителствения сектор сдружение „Екофорум за устойчиво развитие“ отправя искане преди второ четене да бъде добавен и текстът за трипроцентовите отчисления от данъците ни. Целта е ясна – съществуващите в момента данъчни облекчения при дарения осигуряват символични средства за НПО-тата, а с „Поправка 3%“ към тях веднага ще потекат десетки милиони, разкриват очакванията си от „Екофорум за устойчиво развитие“, без да посочват конкретния автор на предложението.

На сайта на сдружението пише, че през 2009 година са извършени промени в управителния съвет на „Екофорум за устойчиво развитие“ и негови членове били 7 физически, както и две юридически лица – Университетът за архитектура, строителство и геодезия (УАСГ) и дъщерната на „Свилоза“ фирма „Свилоцел“. Проверка в регистъра за фирмено разузнаване обаче показва, че сдружението е тясно свързано и до голяма степен под контрола на енергийния бос Сашо Дончев. Според информацията там компанията на олигарха от Хидрата „Овергаз“ е в управлението на организацията.

Освен това тя фигурира във финансовите отчети на НПО-то като най-щедрия донор на членски внос. По всичко личи, че в комбинация с лансирания от Христо Иванов законопроект към текстове, от който резерви изразяват редица организации, сред които БСК, лобистката „Поправка 3%“ цели съвсем да превърне развитието на гражданското общество у нас в доходоносен бизнес. Нещо повече, чрез друго допълнително предложение се прави съмнителен паралелен опит за създаване на специален фонд за финансиране на граждански инициативи, без да се дават гаранции за прозрачността на разпределянето на средствата от него.

Депутати искат Плевнелиев да наложи частично вето върху новия Закон за обществените поръчки

http://society.actualno.com/deputati-iskat-plevneliev-da-naloji-chastichno-veto-vyrhu-novija-zakon-za-obshtestvenite-porychki--news_522188.html

Депутатите Мартин Димитров и Гроздан Караджов от ПГ на РБ, Димитър Байрактаров от ПГ на ПФ и други народни представители се обърнаха към президента Росен Плевнелиев с настояване да наложи частично вето върху определени текстове от новия Закон за обществените поръчки, приет на от НС на 2 февруари. Новите правила са приети без сериозен дебат и при граничен кворум за валидност, аргументираха се те в изявления на брифинг пред медиите в парламента. Най-голямо безпокойство будели тексто

Г-н Байрактаров, правена ли ви е ваксина срещу бяс и успешна ли е тя?

http://cite.actualno.com/g-n-bajraktarov-pravena-li-vi-e-vaksina-sreshtu-bjas-i-uspeshna-li-e-tja-news_522190.html

С тези думи депутатът от БСП Филип Попов нападна колегата си от Патриотичния фронт Димитър Байрактаров в поредния дебат по проблема с ваксините. Прост човек и силен вятър спиране нямат, не остана длъжен Байрактаров. При тази ситуация най-добре да кажете: "Аве, Цезаре", новият съветник те поздравява", включи се и бившият социален министър и настоящ депутат от ДПС Хасан Адемов, кото насочи стрелите си към здравния министър Петър Москов.

Биячът на Стоян Тончев под стража

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1549340

По искане на Районната прокуратура в Поморие, съдът задържа под стража 30- годишния Мартин Душев, обвинен, че на 14 януари, около 22,40 часа, е нанесъл средна телесна повреда на журналиста Стоян Тончев. По повдигнатото обвинение законът предвижда наказание „лишаване от свобода" за срок от 2 до 10 години. Тогава Тончев беше пребит с метална палка. Телесната повреда е била причинена по хулигански подбуди, по особено мъчителен за пострадалия начин и с особена жестокост. Той има счупени лицеви кости, които са довели до трайно затруднение на речта....

Божидар Пампулов: Ако Григор участваше трибуните щяха да бъдат пълни

http://pik.bg/божидар-пампулов-ако-григор-участваше-трибуните-щяха-да-бъдат-пълни-news480452.html

Божидар Пампулов: Ако Григор участваше трибуните щяха да бъдат пълни

Божидар Пампулов е роден на 29 април 1949 година в Пловдив. Многократен шампион на България по тенис в различни възрасти. Изиграл е 35 мача за Купа „Дейвис“, а след това е бил и капитан на националния отбор. През 1975 г. заедно със своя брат близнак Матей печелят сребърен медал на двойки от Европейското първенство във Виена. В момента Божидар живее в Австрия. Той е гост на Garanti Koza Sofia Open.

- Г-н Пампулов, вие сте първият български тенисист, който проби в турнир на АТР, като стигнахте до четвъртфиналите в София през 1981 година. Какво си спомняте от тогава?

- Първо, състезанието беше в друга зала – „Христо Ботев“. За първи път идвам в „Арена Армеец София“ и направо онемях. Толкова е красива и модерна. Сигурно е мечта за всеки да играе в нея. Но в онези времена „Христо Ботев“ беше най-голямата зала и затова турнирът от „Волво Гран при“ се проведе там.

- Може ли да се сравни нивото на Garanti Koza Sofia Open с Гран при турнира?

- Тенисът, който се играе сега е много различен. Нашата генерация – Любен Генов, брат ми Матей и аз започнахме да разбиваме леда, който толкова дълги години беше сковал българския тенис. Турнирите през 80-те години в София бяха от най-високата категория на АТР. През 1981 година победих в първия кръг французина Айе, който играеше в отбора за Купа „Дейвис“. Помня, че той беше изненадан, че загуби от мен, един българин, по онова време малко известен в световния тенис, при това в два сета. После се наложих и над поставения Дю Паские от Швейцария и така стигнах до четвъртфиналите. Радвам се, че малко допринесох да се стигне до сегашното ниво на българския тенис.

- Имаше ли голям интерес към тениса тогава?

- Нашият спорт не беше олимпийски по онова време и съответно беше дискриминиран от БСФС. Но въпреки това тенисът беше любим спорт на хората.

- Какво мислите за турнира в София?

- Нивото на състезателите сега е толкова изравнено, като оставим първите четири, всеки един може да победи всекиго. Познавам добре австрийските състезатели. За съжаление от тях само Филип Освалд продължава на двойки.

- Как оценявате българското представяне?

- Това момче от Пловдив – Кузманов, игра много добре. Пожелавам му много успехи в бъдеще! Мисля, че този турнир можеше да бъде много по-полезен за българския тенис, ако Григор Димитров беше взел участие. Ще дам пример с Роджър Федерер и турнира в родния му Базел. Всяка година той уважава това състезание. Заради него вдигнаха категорията на турнира от „АТР 250“ на „АТР 500“. В Швейцария участват най-големите – Джокович, Надал и т. н. Същото можеше да стане и в България. Григор тренира с най-големите и ако беше дошъл, щяха да го последват и други имена. Трибуните щяха да са пълни. Затова Димитров е длъжник в това отношение на българския тенис. Много ми се иска догодина той да дойде в София. Григор има добро сърце, хората много го обичат. 

Гледат мярката на Евстатиев в болницата в Пазарджик

http://offnews.bg/news/n_1/n_623630.html

Днес от 14 часа ще се проведе изнесено заседание на Районния съд в Панагюрище, в което ще се гледа мярката за неотклонение на Иван Евстатиев, съобщава БГНЕС. Бившият кмет на Стрелча е обвинен за изнасилването на 16 годишно момиче. Постановената му в момента мярка от Районния съд, потвърдена от Окръжен съд- Пловдив, е задържане под стража. След нейното произнасяне преди дни стана ясно, че Евстатиев е получил инсулт и е настанен на лечение в МБАЛ Пазарджик. Адвокатката му Ташкена Колчева подаде молба за промяна на мярката и тази молба ще бъде разгледана днес. Хората от Стрелча, които протестираха дни наред в града, както и пред съда в Пловдив, ще изразят протеста си и пред болницата в Пазарджик. Адвокат Колчева пое защитата на Евстатиев в последните дни и замени предишния му адвокат, наета е от сина и брата на подсъдимия.

Валежите спират днес, високи температури и сняг ще се редуват до края на февруари

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1549339

Още днес валежите у нас ще спрат и времето през почивните дни ще бъде слънчево. Това коментира синоптикът от НИМХ към БАН Анастасия Кирилова пред Фокус. „Захлаждането, започнало вчера, ще бъде краткотрайно и следващата седмица ще се радваме на високи температури. През почивните дни ще бъде предимно слънчево. В неделя даже ще духа южен вятър и ще започне повишение на дневните температури. В понеделник ще има висока облачност, ще бъде и малко по-топло", обясни тя. Температури до 21 градуса през февруари Във в...

Атанас Зафиров, БСП: Не искаме турски самолети да охраняват българското небе

http://www.cross.bg/bulgariya-zafirov-sili-1497072.html

/КРОСС/Не искаме турски самолети да охраняват българското небе, заяви от трибуната на НС депутатът от "БСП - лява България" Атанас Зафиров по време на гласуването на второ четене на промените в Закона за отбраната и въоръжените сили. Текстът, който разбуни духовете, гласи: охраната на въздушното пространство на Република България се осъществява от българската армия самостоятелно или съвместно с въоръжени сили на съюзнически държави. Смисълът на предложението на Зафиров е да се редактира този текст така, че да се добави, че охраната на въздушното ни пространство да се осъществява от българската армия самостоятелно или съвместно с въоръжени сили на съюзнически държави, които не граничат с България. Към страховете на българина прибавяме още един - този за свободата и за националния ни суверенитет, посочи в изказването си Зафиров, цитиран от БГНЕС. Колко трябва да си сляп, колко трябва да си глух, за да не чуеш гласа на собствения си народ, който ти казва: „не го прави", подчерта той. Колко трябва да си двуличен или да не познаваш собствената си история, за да слагаш под общ знаменател „съюзнически" самолетите на държави, които само преди 25 г. ти самият си определял като потенциални агресори и реваншистки настроени към България. Нещо повече - чертал си и си разигравал на карта военни действия срещу тях

Автомобил помете възрастна пешеходка в Разградско

https://www.24chasa.bg/Article/5280588

64-годишна пешеходка бе пометена от лек автомобил в Кубрат. Това съобщиха от ОД на МВР - Разград.
Иницидентът станал около 16:00 часа вчера на кръстовището между улиците „Стара планина” и „Цар Симеон”. При управлението на „Субару Импреза” с несъобразена скорост, на десен завой на кръстовището 75-годишният А.А.64-годишна пешеходка бе пометена от лек автомобил в Кубрат. Това съобщиха от ОД на МВР - Разград. Иницидентът станал около 16:00 часа вчера на кръстовището между улиците „Стара планина” и „Цар Симеон”. При управлението на „Субару Импреза” с несъобразена скорост, на десен завой на кръстовището 75-годишният А.А.

Радина Червенова: Непрекъснато правя щуротии от любов

https://www.24chasa.bg/Article/5280592

Поканихме да ни гостува едно от емблематично красивите лица на България – телевизионната водеща Радина Червенова. Защото сме убедени, че красотата е великолепна комбинация от физически и душевни качества и в този смисъл Радина я въплъщава идеално. Лично за мен тя е институция – признавам си чистосърдечно,Поканихме да ни гостува едно от емблематично красивите лица на България – телевизионната водеща Радина Червенова. Защото сме убедени, че красотата е великолепна комбинация от физически и душевни качества и в този смисъл Радина я въплъщава идеално. Лично за мен тя е институция – признавам си чистосърдечно,

Лечков съди държавата за 51 хил. лева

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5280591

Бившият кмет на Сливен Йордан Лечков /2003-2011г./ съди държавата за 50 хил.лева имуществени и 1000 лева неимуществени вреди. Поисканото обезщетение е за щетите, причинени от предявено обвинение, по което бе оправдан от съда. Информацията бе потвърдена от говорителя на Окръжната прокуратура в Сливен Руси Русев.
Бившият кмет на Сливен Йордан Лечков /2003-2011г./ съди държавата за 50 хил.лева имуществени и 1000 лева неимуществени вреди. Поисканото обезщетение е за щетите, причинени от предявено обвинение, по което бе оправдан от съда. Информацията бе потвърдена от говорителя на Окръжната прокуратура в Сливен Руси Русев.

Крадци отнесоха 500 метра цветни кабели

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1549337

Откраднаха 500 метра кабели междустълбия в село Богданово, съобщиха от полицията в Сливен. Сигналът е подаден на 4 февруари около 8 часа, а кражбата е извършена за времето от 01 до 03 часа. Кабелите са срязани от 17 междустълбия на електропреносната мрежа в селото. Нанесените щети са в процес на установяване. По случая е образувано досъдебно производство.  ...

Пускат безплатен безжичен интернет на Морска гара-Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=312833

Безплатен безжичен интернет ще предлага на своите клиенти Морска гара-Варна, съобщиха от Държавно предприятие "Пристанищна инфраструктура" за Moreto.net. Услугата ще бъде достъпна от 2017 година. Безжичен интернет ще има на кейовите корабни места на Варна-изток, Варна-запад.

ПЪРВО в ПИК! КЗП забрани на търговец да подвежда клиентите с искане на суми за експертиза при трета рекламация

http://pik.bg/първо-в-пик-кзп-забрани-на-търговец-да-подвежда-клиентите-с-искане-на-суми-за-експертиза-п-news480448.html

ПЪРВО в ПИК! КЗП забрани на търговец да подвежда клиентите с искане на суми за експертиза при трета рекламация

Комисията за защита на потребителите (КЗП) забрани на търговец да заблуждава клиентите си относно правата им при предявяване на рекламация. Според предвиденото в гаранционните му карти при трета рекламация за сходен дефект на закупена от него стока потребителите заплащат разходите за експертиза и транспорт, ако се окаже, че вината за повредата е тяхна. 

Освен това, изрично е посочено, че становището на експертизата е окончателно. Така потребителите остават с впечатлението, че след него отпадат всякакви други възможности за разрешаване на казуса, което не е вярно. Те биха могли да потърсят правата си и по съдебен ред.

Очевидно целта е клиентът да се откаже да подаде ново оплакване, след като стоката вече е поправяна два пъти и продължава да има същия дефект. По закон при три удовлетворени чрез ремонт рекламации в рамките на гаранционния срок търговецът е длъжен да развали сделката и да върне парите на потребителя, ако отново има проблем с нея. Именно това той се стреми да избегне. 

В хода на проверката е установено и друго нарушение. В гаранционната карта не е посочено, че дори и да не предоставя търговска гаранция, продавачът е този, който отговаря за липсата на съответствие на стоката с договора за продажба. По закон гаранцията на стоките е до две години.

Пътната обстановка във Великотърновско е нормална, няма затворени отсечки

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1549335

Пътната обстановка във Велико Търново е нормална, няма затворени поради снеговалежа отсечки, съобщиха за “Дарик” от Областното пътно управление. Снегът се топи, почти всички навсякъде пътищата са до асфалт, обясни дежурният. Проходът на Републиката е отворен за движение. Поради тежка катастрофа вчера Хаинбоаз бе затворен, но около 1 ч. след полунощ обстановката там е нормализирана, информираха от Областната дирекция на МВР. Затворен за движение на МПС над 10 тона е проходът Твърдица - Елена. Такава е ситуацията и с пътя Дебелец - Плаково - Сред...

Аварирал автомобил затруднява движението в участъка Елхово- Лесово

http://pik.bg/аварирал-автомобил-затруднява-движението-в-участъка-елхово--лесово-news480449.html

Аварирал автомобил затруднява движението в участъка Елхово- Лесово

Затруднено е движението по път І-7 Елхово - ГКПП Лесово при разклона за Малко Кирилово, поради аварирал автомобил, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура".

Шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост.

Обилен сняг в община Сапарева баня, пътищата са проходими

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1549338

Продължава обилният снеговалеж в община Сапарева баня, затова и почистването се извършва сравнително по-бавно, но няма проблеми по пътищата. Цялата налична техника почиства и опесъчава пътните артерии в общината, включително и главния път към Паничище. Машините са започнали почистването на пътищата от 04:30 ч. сутринта, съобщиха от Общинска администрация Сапарева баня. Кметът Калин Гелев отправи апел към шофьорите да се движат с повишено внимание, съобразена скорост и да тръгват на път подготвени, предвид зимната обстановка.    ...

МОСВ: Речните нива ще се повишават

http://pik.bg/мосв-речните-нива-ще-се-повишават-news480446.html

МОСВ: Речните нива ще се повишават

Речните нива в страната ще се повишават, съобщи Министерството на околната среда и водите, позовавайки се на данни от НИМХ-БАН.

В Дунавския басейн водните нива днес ще се повишават, с изключение на водосборите на реките западно от р.Огоста. По-значителни повишения се очакват във водосборите на Янтра и Русенски Лом в периода до 7 февруари. Водните количества на р. Искър до 7 февруари ще бъдат около и над средната многогодишна стойност. Днес и утре ще има кратковременни и незначителни покачвания на водните нива на реките в средната и долната част водосбора. В Черноморския басейн днес водните нива в целия водосбор ще се повишават.

По-значителни ще бъдат повишенията в Южночерноморските реки (Ропотамо, Дяволска, Велека, Резовска) в периода до 7 февруари. В Източнобеломорския басейн водните нива в целия водосбор днес ще се повишават. По-значителни повишения днес се очакват във водосбора на р. Арда, а от днес до 8 февруари - в средното и долно течение на р. Тунджа и р. Марица.

В Западнобеломорския басейн водните нива в целия водосбор ще се повишават краткотрайно. По- значителни се очакват в долното течение на р. Места днес и утре. Жълт код за вятър и вълнение е обявен от НИМХ-БАН за Черно море. Там се очаква усилване на вятъра от север до 12-17 метра в секунда /с пориви до 20 метра в секунда/, както и на вълнението до 4 бала.

Ангел Найденов: Нищо не гарантира участието на Българската авиация в охраната на въздушното пространство

http://pik.bg/ангел-найденов-нищо-не-гарантира-участието-на-българската-авиация-в-охраната-на-въздушното-news480447.html

Ангел Найденов: Нищо не гарантира участието на Българската авиация в охраната на въздушното пространство

Според промените в Закона за отбраната и въоръжените сили нищо не гарантира участието на Българската авиация в охраната на въздушното пространство. Това каза народният представител от ПГ на „БСП лява България“ Ангел Найденов по време на дебатите по промените в Закона за отбраната и въоръжените сили, предаде „Фокус“.

Той направи предложение от трибуната на НС. „Моето предложение е в законопроектът да се допълни. Първо да се допълни съвместните действия се извършват с водещото участие на формирования от Българската армия и допълнителна точка, която да дава тълкувания за водещо участие. Мисля ,че това е едно предложение, което примирява крайностите в сегашния дебат“, зави Ангел Найденов.

По думите му смисълът на това предложение е да се гарантира, че при изпълнение на сегашните задачи ще има място Българската военна авиация и то не какво да е а водещо. „Предложението в законопроекта прикрива края на Българската военна авиация и това поражда всички опасения и емоции.

С него се създава алиби, че България ще гарантира охраната по Air Policing, но без участието на Българската военна авиация“, посочи депутатът. 

ВМРО: Чрез Бокова България има историческа възможност да оглави ООН

http://www.cross.bg/bokova-vmro-bulgariya-1497071.html

/КРОСС/Националната женска организация на ВМРО подкрепя кандидатурата на Ирина Бокова за генерален секретар на Организацията на обединените нации. Едно е да искаш, друго е да можеш. Така бихме обобщили ситуацията с избора на българската кандидатура за генерален секретар на ООН. Логичният ход е да издигнем личност, която обединява не просто България, а която получава международна подкрепа. На този критерий отговаря Ирина Бокова, която вече е втори мандат генерален директор на ЮНЕСКО. Доказал се дипломат, зад когото не за първи път ще застане не една държава. Разбира се, че България трябва също да я подкрепи безусловно и да не бави номинацията си, призоват от организацията. Време е жена да поеме ООН. Защото светът трябва да се отърси от предразсъдъците към жените, че са нежни и слаби, че нямат потенциал да бъдат управленци. Нужно е равноправие между мъже и жени на практика, в ежедневието, а не само из страниците на някоя конвенция. Досега жена-лидер бе изключение и това трябва да се промени. Когато една личност притежава качества и умения, то тя заслужава подкрепа. Още повече - кой по-добре от жената може да брани фундаменталното право на живот чрез опазване на мира по света, каквато е мисията на ООН, посочват от НЖО на ВМРО. В контекста на случващото се в Близкия Изток и Африка - експлоатирането на жени и деца и посегателството над живота им е предизвикателство за целия свят, с което ООН трябва да се ангажира

Хванаха пиян шофьор на изхода на Овчарци

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1549334

Бързо полицейско производство е започнато в РУ Дупница срещу 45-годишен мъж / В.М. / от Рила. Той е управлявал автомобила си след употреба на алкохол. Проверката е извършена снощи на изхода на с. Овчарци. Дрегерът е отчел резултат 2.23 промила алкохол в издишания въздух....

Забраниха на администрацията в Перник да влиза в сградата на общината в извънработно време

http://www.zapernik.com/politika/zabraniha-na-administraciyata-v-pernik-da-vliza-v-sgradata-na_41476/

Cлyжитeлитe нa oбщинcĸaтa aдминиcтpaция в Перник нямaт пpaвo дa влизaт в сграда на общината в извънработно време. Изключения ще се допускат само когато чиновниците имат писмено разрешение за това от ĸмeтa или ceĸpeтapя.

Ограничителните мерки за достъп са въведени със заповед на кмета Вяра Церовска. В същата заповед се регламентира и дocтъпът нa гpaждaни дo oбщинaтa. Te мoгaт дa влизaт пpи чиновниците oт aдминиcтpaциятa cвoбoднo caмo в пpиeмния дeн cpядa , като в...

Продължава

Потърпевши: Федерацията по джудо си затваря очите за сексуалното насилие

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5280582

Федерацията по джудо е знаела за сексуалните посегателства на треньора Симеон Ценев, но си е затваряла очите. Това заявиха пред Нова телевизия потърпевши. Изказването идва след разказа на ученички и жени, станали жертва на сексуалните набези на Ценев.
„Относно случая отпреди 22 години в Българската федерация по джудо не е постъпвала жалба нито от
Федерацията по джудо е знаела за сексуалните посегателства на треньора Симеон Ценев, но си е затваряла очите. Това заявиха пред Нова телевизия потърпевши. Изказването идва след разказа на ученички и жени, станали жертва на сексуалните набези на Ценев. „Относно случая отпреди 22 години в Българската федерация по джудо не е постъпвала жалба нито от

Затвориха паметника на Бузлуджа заради опасни селфита

https://www.24chasa.bg/Article/5280578

Вече никой не може да се качи на върха на паметника на Бузлуджа на височина 70 метра, съобщи Нова телевизия.
Десетки младежи се катерили по монумента, за да се снимат по ръба, на сантиметри от пропастта.
Областната дирекция на Стара Загора е поставила табели и заключила капандурата, до която се стига, за да не стане инцидент.Вече никой не може да се качи на върха на паметника на Бузлуджа на височина 70 метра, съобщи Нова телевизия. Десетки младежи се катерили по монумента, за да се снимат по ръба, на сантиметри от пропастта. Областната дирекция на Стара Загора е поставила табели и заключила капандурата, до която се стига, за да не стане инцидент.

Почина основателят на групата Earth, Wind & Fire

http://www.cross.bg/yaiit-grypata-faiiur-1497070.html

/КРОСС/Основателят на групата Earth, Wind & Fire Морис Уайт, който от години страдаше от болестта на Паркинсон, почина в съня си на 74-годишна възраст в дома си в Лос Анджелис, съобщи във Фейсбук неговият брат и партньор в групата Върдин Уайт, предадоха Асошиейтед прес и Франс прес. Уайт основа "Ърт, уинд енд файър" в края на 60-те години. Групата е продала 90 милиона албума в цял свят. Сред хитовете й са "September", Shining Star" и "Boogie Wonderland". "Ърт, уинд енд файър" е спечелила шест награди "Грами" и е включена в Залата на славата на рокендрола през 2000 г.  

В момента! Депутатите пак захапаха здравния министър за ваксините, Москов се кръсти!

http://petel.bg/V-momenta--Deputatite-pak-zahapaha-zdravniya-ministar-za-vaksinite--Moskov-se-krasti-__143917

Кадър БНТ Ваксините за българските деца макар и да са дарени от Турция, трябваше да се дадат за анализ в европейска лаборатория, иначе на...

Меле край Кресненското дефиле! Тежка катастрофа с тир, бус и кола, паднала в реката

http://petel.bg/Mele-kray-Kresnenskoto-defile--Tezhka-katastrofa-s-tir--bus-i-kola--padnala-v-rekata__143918

Снимка: Нова Катастрофа между ТИР, лек автомобил и микробус е станала в района на Кресненското дефиле, съобщиха от Областно пътно...

Депутатите ядосаха Цачева: Не опошлявайте дебата! Избраниците ни се обиждат на бяс!

http://petel.bg/Deputatite-yadosaha-TSacheva--Ne-oposhlyavayte-debata--Izbranitsite-ni-se-obizhdat-na-byas-__143919

Снимка: Булфото „Г-н Барайктаров, ние от ляво се питаме, вие днес бихте ли си ваксина срещу бяс!?”, попита от парламентарната трибуна...

Тумба-ла-лайка: „Марешки президент!“

http://www.bnews.bg/article-147636

Марешки дефилира по телевизиите като „борец“ срещу монопола и обещава на ангро във всеки град бензиностанция с ниски цени.

Нови предупредителни табели на Бузлуджа

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1549180

Служители на Областна администрация в Стара Загора за пореден път поставиха предупредителни табели в района на паметника на връх Бузлуджа. Надписите на тях категорично предупреждават, че влизането в полуразрушената сграда е забранено. Забраната е заради опасност от падащи предмети. Предупредителни табели се монтират край паметника не за първи път, но повечето от тях бяха откраднати. Областна администрация предприе и други мерки за ограничаване на влизанията в обекта, сред които зазидване на някои от възможните входове, но въпреки това туристи п...

Откриха какво причинява оплешивяването

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1549329

Специалисти от Япония, САЩ и Холандия откриха генетичните причини за оплешивяването на хората. Резултатите от изследването са публикувани в списание Science. Изводът, който правят учените, е, че загубата на коса от хора (като правило възрастни) е обусловена от угасването на функциите на стволовите клетки на космените фоликули. Учените са експериментирали с мишки. Гризачите, за разлика от хората, ефективно се справят с обновяването на космите. Генетиците решават да ускорят стареенето на мишките и така да проследят причините, които водят до загуб...

ЕК: 1.5 % икономически ръст в България през тази година

http://www.moreto.net/novini.php?n=312827

Реалният БВП се очаква да се е увеличил с 2,2% през 2015 г., главно благодарение на износа и спада на цените на петрола, преди отново да спадне до 1,5% през 2016 г. заради редица фактори, включително слабо усвояване на европейски средства.

Задържаха мъж, подал фалшив сигнал за бомба в Шумен

https://www.24chasa.bg/Article/5280572

Криминалисти от Шумен и Нови пазар са установили и задържали за по-малко от час мъж, подал сигнал за поставено взривно устройство. Това съобщиха от пресцентъра на ОДМВР - Шумен.
Анонимното телефонно обаждане е получено в 14:14 часа в четвъртък чрез телефон 112. Мъж съобщил, че в шуменска фирма има бомба.Криминалисти от Шумен и Нови пазар са установили и задържали за по-малко от час мъж, подал сигнал за поставено взривно устройство. Това съобщиха от пресцентъра на ОДМВР - Шумен. Анонимното телефонно обаждане е получено в 14:14 часа в четвъртък чрез телефон 112. Мъж съобщил, че в шуменска фирма има бомба.

"Плейбой" представи първия си брой без пълна голота

http://www.vesti.bg/razvlechenia/lyubopitno/plejboj-predstavi-pyrviia-si-broj-bez-pylna-golota-6049524

Момичето на плаката е правнучка на Ърнест Хемингуей, дори на най-откровените снимки тя носи бельо

На 5 февруари църквата чества Света мъченица Агатия

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1549327

На 5 февруари имен ден празнуват всички, които носят името Добрин, Добринка, Добромир, Добромира, Добри. На тази дата православната църква почита паметта на Св. мъченица Агатия, от старогръцки името означава "добра". Света Агатия е живяла по време на римския император Декий (249-251), когато е имало жестоки гонения срещу християните. Във всички области на империята било заповядано да ги предават на мъчения и смърт. Агатия (Добра) е родена в Палермо (Сицилия) - била скромна християнка, славела се със своята красота, добродетел и знатен ро...

Италианец съди съпругата си, била лоша домакиня

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1549330

Италианка може да получи присъда до шест години затвор, защото не е добра домакиня, съобщи в. "Индипендънт". Недоволният съпруг от Сонино в областта Лацио обвинява жена си в "лошо отношение към семейството" и "лош мениджмънт на домакинството", защото не готви и не чисти. Южноафриканец съди банка, жена му се влюбила там в друг Той се обосновава, че това води до финансови загуби, защото се похабява много храна. Пренебрегнатият съпруг се оплаква също, че е изхвърлен от общата спалня и живее "в условия с лоша хигиена". С...

Столтенберг: Нарушенията на въздушното пространство на Турция, нарушават и това на НАТО

http://asia.actualno.com/stoltenberg-narushenijata-na-vyzdushnoto-prostranstvo-na-turcija-narushavat-i-tova-na-nato--news_522182.html

Нарушенията на въздушното пространство на Турция, в което Анкара обвинява Русия, са нарушения на въздушното пространство на НАТО, така че алиансът призовава към „сдържаност и деескалация”. Това заяви генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг при пристигането си на неформална среща на министрите на отбраната от ЕС, предаде БГНЕС. „Усилването на руското присъствие и активност в Сирия води до ръст на напрежението и нарушаване на въздушното пространство на Турция. Това

МВР: Увеличават се кражбите на автомобили

http://society.actualno.com/mvr-uvelichavat-se-krajbite-na-avtomobili-news_522186.html

Увеличават се кражбите на автомобили както в столицата, така и в цялата страна. Това стана ясно по време на брифинг в СДВР. Директорът на Главна дирекция "Национална полиция" Христо Терзийски обясни, че за миналата 2015 година в цялата страна са откраднати 3460 автомобила. 25% от колите са намерени. За да се работи по-ефикасно срещу кражбите на автомобили, от МВР ще поискат промяна в закона. От СДВР обясниха още, че преди два дни, в района на Владая, са задържани двама души от Перник с автомо

Певицата Пламена се бори с анорексията

http://www.cross.bg/plamena-pevitzata-razkazva-1497069.html

/КРОСС/Младата изпълнителка Пламена потвърди, че страда от анорексия. Певицата призна, че стигнала до 35 килограма заради хранителното й разстройство. "Получавах припадъци, гърчове. На метър и 70 височина свалих до 35 килограма. Бях като балсамирана, спря ми цикълът", разказа Пламена пред Миролюба Бенатова.  Добрата новина е, че Пламена се опитва да излезе от капана на анорексията и вече тежи 40 кг. Хапва ядки, но още има проблем с храненето. Тя е Пламена от Горна Оряховица, финалист в музикален формат с реализация в пиано барове и няколко песни, промотирани от голяма компания за поп-фолк музиканти. Последната пошла, но публична проява на Пламена, е в риалити формат, от който излиза с етикет „скучен играч", който не изявява характер, понася арогантни обиди и не заявява граници за неприкосновеност, разказва Миролюба Бенатова по Нова телевизия. „Стигнах дотам да се ограничавам от водата, която пия. Всеки един килограм отгоре ме наранява", разказва Пламена. Певицата казва, че е поела по пътя на връщането към любовта, към живота, наслаждението и себе си. „Това ще бъде най-голямата победа в живота ми", казва Пламена.      

Цената на петрола се насочва към седмичен спад

http://www.investor.bg/surovini/365/a/cenata-na-petrola-se-nasochva-kym-sedmichen-spad-210770/

Суровината поевтинява в петък, като е вероятно търговията да бъде изпълнена с колебания

Валежите спират днес, през почивните дни ще е слънчево

https://www.24chasa.bg/Article/5280556

Още днес валежите у нас ще спрат и времето през почивните дни ще бъде слънчево. Това каза пред „Фокус“ синоптикът от Националния институт по метеорология и хидрология към Българската академия на науките Анастасия Кирилова.
„Захлаждането, започнало вчера, ще бъде краткотрайно и следващата седмица ще се радваме на високи температури“,Още днес валежите у нас ще спрат и времето през почивните дни ще бъде слънчево. Това каза пред „Фокус“ синоптикът от Националния институт по метеорология и хидрология към Българската академия на науките Анастасия Кирилова. „Захлаждането, започнало вчера, ще бъде краткотрайно и следващата седмица ще се радваме на високи температури“,

Играй и спечели със "Спотлайт"

http://www.dnevnik.bg/razvlechenie/2016/02/05/2697464_igrai_i_specheli_sus_spotlait/?ref=rss


"Филмът е базиран на действителен случай", тази фраза привлича вниманието към не една и две ленти, често доста далеч от това, което наистина се е случило. Не така стоят нещата с филма, на който е посветена най-новата киноигра на "Дневник" - "Спотлайт".

Може би си спомняте скандала, той се разигра съвсем не отдавна - през 2002 година. Филмът разказва удивителната истинска история на отличения с награда "Пулицър" екип "Спотлайт" от разследващи журналисти на регионален американски...

Над 350 нарушения на обществения ред в Благоевград

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1549326

Служителите на звено „Сигурност, охрана и обществен ред” са констатирали над 350 нарушения в Благоевград през 2015 година. Това показва справка от съставените актове от общинско звено „Сигурност, охрана и обществен ред”. Само за месец януари на настоящата 2016 година са съставени 60 акта за нарушения. По- голяма част от тях са за неправомерно паркиране, престояване, преминаване, което е в разрез с разпоредбите на НООСОР, нарушаване на обществения ред, забранено паркиране на превозни средства с животинска тяга по централно транспортни артерии и ...

Екстремни селфита затвориха паметника на Бузлуджа (видео)

http://offnews.bg/news/n_1/n_623629.html

Опасната мода за екстремни селфита от паметника на Бузлуджа затвори комунистическия монумент за търсачите на адреналин, съобщава Нова телевизия. Десетки младежи често се изкачват до върха на паметника, за да заснемат перфектното екстремно селфи, а опитите им се запечатват и от спиращи дъха кадри от дрон. Областната дирекция на Стара Загора постави табели и заключи капандурата, до която се стига, за да се избегне инцидент. Входовете бяха затворени и поради още една причина - да се спрат онези, които идват с единствената цел да го разрушават. Това не е първият път, в който се затварят входовете. Последният път не издържаха дълго. Видео:

Цачева се закани на всички депутати!

http://www.bnews.bg/article-147635

„Когато рекламирате дадена марка самолети, следва да кажете, че им продуктово позициониране или минутка за реклама“.

Недостиг на лекари с педиатрични специалности във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=312796

Във Варна има недостиг на лекари с различни педиатрични специалности. Това показва проектът на Националната здравна карта на Министерството на здравеопазването. Нужни са специалисти по детска гастроентерология, ендокринология, кардиология, хематология, неврология, пневмология и други, става ясно от анализа.

Откъс от романа "Един мъж" на Ориана Фалачи

http://www.grreporter.info/otks-ot-romana-edin-mzh-na-oriana-falachi/18606

Pомaнът „Eдин мъж” e писaн отдaвнa, пpeз 1979 г., и e свъpзaн с тepоpизмa. Tepоpист e клeймото, пpикaчeно нa гepоя нa „Eдин мъж” Алeкос Пaнaгулис, голямaтa любов нa жуpнaлисткaтa.

прочети повече

Условия на играта "Спотлайт"

http://www.dnevnik.bg/razvlechenie/2016/02/05/2697476_usloviia_na_igrata_spotlait/?ref=rss


1. Организатори:

"Икономедиа" АД, София, ул. "Иван Вазов" №20
и
"Александра Филмс " АД, София , ж.к Младост 4, ул."Бизнес Парк София" 3

2. Период:
05.02.2016 г., 10:00 часа – 14.02.2016 г., 23:59 часа

3. Награди:
5 двойни билета за филма Спотлайт;

4. Правила за участие в играта:

а) Играта е отворена за участие на всички български граждани, навършили 18 години с местоживеене в Република България. Изключение правят лицата,...

Пламен Константинов: Скаут Лигата ще роди таланти

http://pik.bg/пламен-константинов-скаут-лигата-ще-роди-таланти-news480417.html

Пламен Константинов: Скаут Лигата ще роди таланти

Селекционерът на мъжкия национален отбор по волейбол на България Пламен Константинов лично се ангажира с новия проект на БФВ за подрастващи – Скаут Лигата на България, който е по лична инициатива на президента на БФВ Данчо Лазаров, като ще подпомага неговото развитие в бъдеще. Константинов съдейства за привличане на генерален спонсор в лицето на фонд „Развитие“, като договорът с федерацията вече е факт.

Така бе направена първа стъпка за финансиране на проекта за нов сезон и стартиране на Скаут лига за момчета. Освен финансиране специалистът генерира и много идеи относно цялостната организация на този мащабен проект, който в бъдеще ще обхване цяла България. „Може би това е най-важният проект в момента. Защото идеята е да се разшири основата на волейбола у нас. А основата са подрастващите. Най-малките да бъдат подпомогнати максимално. Да ги запалим и да ги вкараме в залата. Ако го направим това, след това вече при по-големите възрасти – юноши и девойки, младша, старша – те ще си вървят. Въпросът е да подпомогнем клубовете у нас в работата с най-малките. От там да тръгне, да бъде положена основа и да се направи мащабен проект като количество”, заяви Константинов.

„Идеята е от новия сезон в Скаут лигата да участват общо 72 отбора от цялата страна при момичетата и при момчетата. България е разделена на шест региона. Всеки регион да бъде представен с по шест отбора. Ако има повече желаещи ще се играят квалификации, които ще бъдат сито за определяне на тези шест тима. Това означава 36 отбора момичета и 36 отбора момчета. На тези клубове ще се осигури възможност за участие без те да бъдат затруднени. Това означава да се осигури екипировка, пътувания, настаняване по време на турнирите, храна – всичко това да се поеме от федерацията с помощта на Министерството на спорта и на спонсори”, сподели още той. 

Барети от спецотряда "Кобра" арестуваха зрелищно автоджамбазина Патицата, докато опитва да стигне до Перник с току-що откраднат джип за 70 бона

http://www.zapernik.com/krimi/bareti-ot-specotryada-kobra-arestuvaha-zrelishtno-avtodjambazina-paticata-dokato-opitva_41474/

Барети от спецотряда "Кобра" арестуваха зрелищно автоджамбазина Патицата, докато опитва да стигне до Перник с току-що откраднат джип за 70 бона. Екщънът с емблематичния бандит, който захранваше групата за отвличания "Наглите" с возила, а после пропя срещу тях, се разиграл в сряда вечерта на караулката на Владая, пише "Телеграф", като се позовава на информация от СДВР и прокуратурата.

Пряка свидетелка на операцията описва гледката с ареста. "Прибирах...

Продължава

ЛЗ "Медика": Нашата първостепенна задача е сърце да не спира да бие

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1549325

Скъпи съграждани, Вече повече от едно десетилетие частни болници „Медика” работят в услуга на гражданите от Русе и региона, борейки се за най-ценното у човека – неговото физическо здраве. За нас тези думи  в  буквалния смисъл означават – борба за спасяване на човешки живот.  Съдете сами. От създаването си до края на 2015 г. през СБАЛК „Медика Кор“ са преминали 19 066 пациента и всеки от тях, прекрачвайки прага на болницата, е поверявал  в ръцете ни  сърцето си. А нашата първостепенна задача  е била това сърце да не спира да бие. С цената н...

Полша ще извърши задълбочен анализ за "Северен поток" 2

http://www.investor.bg/evropa/334/a/polsha-shte-izvyrshi-zadylbochen-analiz-za-severen-potok-2-210768/

Антимонополният орган на страната проверява дали проектът ще окаже сериозен натиск върху полския газов пазар

Спасиха от пожар гора край село Миладиновци

http://pik.bg/спасиха-от-пожар-гора-край-село-миладиновци-news480415.html

Спасиха от пожар гора край село Миладиновци

Иглолистна гора е спасена от пожар от служители на пожарната, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Търговище.

В четвъртък около 14,20 ч. служители на пожарната в Търговище са реагирали на получен сигнал за възникнал пожар в землището на търговищкото село Миладиновци. Пожарът тръгнал заради небрежност при боравене с открит огън. Професионалната намеса на огнеборците е предотвратила разрастването на огъня по посока намираща се в близост иглолистна гора.

На същия ден служители на пожарната в Попово са реагирали на получен сигнал за паднали големи клони от дърво на пътното платно на централната улица в града на бул. „България“, които затруднявали движението по нея. Клоните своевременно са нарязани и прибрани.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване